quote:Op woensdag 3 juni 2015 09:55 schreef Isabeau het volgende:
Spuuglokje, ik val in herhaling, maar jouw talent is echt benijdenswaardig!
Dat klopt wel. Gelukkig had ik al alle benodigdheden voor deze cursus (verschillende PME spuitmondjes, spatel, bakjes, glad werkplankje en dergelijke), en de icing en beklede dummie waren inbegrepen bij de cursusprijs, maar die cursus van 3 dagen kost wel bijna ¤400,- Dat is een hele hoop geld. Als je het omrekent in een uurprijs valt het ook wel weer mee, en helemaal als je je bedenkt dat Ceri er speciaal voor uit Engeland komt.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 10:22 schreef Holyme het volgende:
Wow, wat mooi weer Spuuglokje!Het lijkt me een hele leuke hobby, maar ik krijg de indruk dat het best wel wat kost (cursussen en materiaal) om er echt wat moois van te kunnen maken
8 deelnemers, en Ellen deed ook mee (Ellen is van Creative Cakes, zij heeft hem naar Nederland gehaald).quote:
Dat vind ik qua prijs dan eigenlijk nog wel meevallen, als je ziet hoeveel expertise er vanaf spat.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 14:14 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Dat klopt wel. Gelukkig had ik al alle benodigdheden voor deze cursus (verschillende PME spuitmondjes, spatel, bakjes, glad werkplankje en dergelijke), en de icing en beklede dummie waren inbegrepen bij de cursusprijs, maar die cursus van 3 dagen kost wel bijna ¤400,- Dat is een hele hoop geld. Als je het omrekent in een uurprijs valt het ook wel weer mee, en helemaal als je je bedenkt dat Ceri er speciaal voor uit Engeland komt.
Natuurlijk is het kijken naar Youtubefilmpjes heel leerzaam! Om je skills naar een hoger niveau te tillen is het echter ontzettend waardevol om feedback te krijgen terwijl je bezig bent.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 13:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat vind ik qua prijs dan eigenlijk nog wel meevallenb, als je ziet hoeveel expertise er vanaf spat.Ik zou zelf er te eigenwijs voor zijn en liever maandenlang naar Youtube-filmpjes gaan zitten turen en zelf aanklooien, maar als je het goed wilt aanleren dan is dit natuurlijk onverslaanbaar!
Hij is ook echt onwijs lekker. Heb de cake rood gekleurd.quote:
Als je kokos lust, zou ik dat blauw kleuren en over een met botercreme afgesmeerde taart strooien. Jouw idee met een knoflookpers lijkt me veel werk!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 11:02 schreef LadyBlack het volgende:
OMG, ik durf hier bijna geen vraag te komen stellen met al die prachtige taarten
Maar ik ga t toch doen want ik ben gevraagd om de taart voor mijn neefjes eerste verjaardag te maken
Ik wil een grote kop van koekiemonster maken, dus met een openstaand bekje en dan allemaal chocolate chip cookies erin![]()
Wat voor botercreme kan ik het beste gebruiken voor het vachtje? Ik dacht aan de compacte 1/1 botercreme en die dan door een knoflookpers als ie heel koud is.
Heel goede tip! Ik gebruikte groen gekleurde kokosrasp afgelopen Sinterklaas voor mijn eetbare surprise voor een grasveldje en dat ging prima. Ik kan me voorstellen dat blauw gekleurde kokosrasp een uitstekend pluizig vachtje wordt.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:23 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als je kokos lust, zou ik dat blauw kleuren en over een met botercreme afgesmeerde taart strooien. Jouw idee met een knoflookpers lijkt me veel werk!(Maar misschien is jouw knoflookpers groter dan de mijne
)
Not reallyquote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:23 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als je kokos lust, zou ik dat blauw kleuren en over een met botercreme afgesmeerde taart strooien. Jouw idee met een knoflookpers lijkt me veel werk!(Maar misschien is jouw knoflookpers groter dan de mijne
)
Ik weet niet waar je woont maar je mag bij mij een spuit mondje komen lenen hoor. En heb ook nog wel een zak icing staan. 1.1 botercreme lijkt mij erg veel boter. Tenzij je de botercreme mix gebruikt. Of monchou slagroom, dat is ook nog een optie.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 11:02 schreef LadyBlack het volgende:
OMG, ik durf hier bijna geen vraag te komen stellen met al die prachtige taarten
Maar ik ga t toch doen want ik ben gevraagd om de taart voor mijn neefjes eerste verjaardag te maken
Ik wil een grote kop van koekiemonster maken, dus met een openstaand bekje en dan allemaal chocolate chip cookies erin![]()
Wat voor botercreme kan ik het beste gebruiken voor het vachtje? Ik dacht aan de compacte 1/1 botercreme en die dan door een knoflookpers als ie heel koud is.
quote:Op zondag 28 juni 2015 09:55 schreef LadyBlack het volgende:
Oh thx voor de tips en het aanbod! Maar ik stap zo in de auto met allemaal losse onderdelen en een bak blauwe botercreme, en dan bouw ik de taart ter plaatse op. Vervoer kreeg ik anders echt niet voor elkaar. Ik heb 2 spuitmondjes, de knoflookpers, 2 cupcake-ogen, en cupcakes + oogjes voor de kindjes mee. Die krijgen dan een mini-koekiemonster.
Needless to say schijt ik 7 kleuren momenteelMaar ik zal t resultaat zo voordelig mogelijk vastleggen en dan later even hier posten
Succes! Gaat vast goed komen.quote:Op zondag 28 juni 2015 09:55 schreef LadyBlack het volgende:
Oh thx voor de tips en het aanbod! Maar ik stap zo in de auto met allemaal losse onderdelen en een bak blauwe botercreme, en dan bouw ik de taart ter plaatse op. Vervoer kreeg ik anders echt niet voor elkaar. Ik heb 2 spuitmondjes, de knoflookpers, 2 cupcake-ogen, en cupcakes + oogjes voor de kindjes mee. Die krijgen dan een mini-koekiemonster.
Needless to say schijt ik 7 kleuren momenteelMaar ik zal t resultaat zo voordelig mogelijk vastleggen en dan later even hier posten
Hij is superleuk!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Wat leuk gewordenquote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Heel leuk!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Super!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Woooow! Die is gaaf zeg! Puik werk zeg!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
leuk!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Ik vraag me af of er een recept voor een crème bestaat die met dit weer niet smeltquote:Op donderdag 2 juli 2015 18:51 schreef madeliefff het volgende:
ik wil een rozentaart maken ( zie plaatje hieronder) met wat kun je het beste de roosjes maken zodat het lekker is maar niet smelt. Ik zie dat botercreme weleens word gebruikt , maar ik vraag me af of dat niet te zacht is , als je het even buiten de koelkast hebt staan smelt dat al en helemaal met dit weer
edit: is botercreme met bloem dikker dan zonder bloem, of maakt het voor de stevigheid niks uit?
en is creme die bestaat uit boter, poedersuiker , melk ,bloem en eieren ( vergeet ik nog wat?) dikker dan botercreme?
[ afbeelding ]
Huh, hoe maak je daar een creme van? Zou je dat dan garen?quote:Op donderdag 2 juli 2015 18:51 schreef madeliefff het volgende:
en is creme die bestaat uit boter, poedersuiker , melk ,bloem en eieren ( vergeet ik nog wat?) dikker dan botercreme?
Super gelukt!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
ja een deel moet dan in een pannetje op gasfornuis iddquote:Op donderdag 2 juli 2015 22:18 schreef Myraela het volgende:
Roomkaas lijkt me wel lekkerder.
[..]
Huh, hoe maak je daar een creme van? Zou je dat dan garen?
word zo een roomkaascreme hard in de koelkast? Is toch ook met boter trouwens? K heb dat nog nooit gemaakt.quote:Op donderdag 2 juli 2015 22:16 schreef Taartje het volgende:
[..]
Ik vraag me af of er een recept voor een crème bestaat die met dit weer niet smelt![]()
Zelf heb ik deze taart ooit gemaakt met een mengsel van roomkaas en poedersuiker, de verhoudingen naar smaak en naar hoe dik je het wilt hebben. Vind de smaak daarvan altijd wat minder vettig dan botercrème.
Super mooi geworden!!!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Echt?quote:Op dinsdag 8 december 2015 13:00 schreef Gaoxing het volgende:
Je herinnert je dat Spuugke indertijd heeft gezworen nooit meer zo'n taartje te maken?
Minecraft cupcakeje doen?quote:Op dinsdag 8 december 2015 13:09 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Echt?![]()
Hmmmm... Nou ja, iig gaat de mijne zeker half zo hoog worden.Zou dat helpen?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |