Heel goede tip! Ik gebruikte groen gekleurde kokosrasp afgelopen Sinterklaas voor mijn eetbare surprise voor een grasveldje en dat ging prima. Ik kan me voorstellen dat blauw gekleurde kokosrasp een uitstekend pluizig vachtje wordt.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:23 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als je kokos lust, zou ik dat blauw kleuren en over een met botercreme afgesmeerde taart strooien. Jouw idee met een knoflookpers lijkt me veel werk!(Maar misschien is jouw knoflookpers groter dan de mijne
)
Not reallyquote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:23 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als je kokos lust, zou ik dat blauw kleuren en over een met botercreme afgesmeerde taart strooien. Jouw idee met een knoflookpers lijkt me veel werk!(Maar misschien is jouw knoflookpers groter dan de mijne
)
Ik weet niet waar je woont maar je mag bij mij een spuit mondje komen lenen hoor. En heb ook nog wel een zak icing staan. 1.1 botercreme lijkt mij erg veel boter. Tenzij je de botercreme mix gebruikt. Of monchou slagroom, dat is ook nog een optie.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 11:02 schreef LadyBlack het volgende:
OMG, ik durf hier bijna geen vraag te komen stellen met al die prachtige taarten
Maar ik ga t toch doen want ik ben gevraagd om de taart voor mijn neefjes eerste verjaardag te maken
Ik wil een grote kop van koekiemonster maken, dus met een openstaand bekje en dan allemaal chocolate chip cookies erin![]()
Wat voor botercreme kan ik het beste gebruiken voor het vachtje? Ik dacht aan de compacte 1/1 botercreme en die dan door een knoflookpers als ie heel koud is.
quote:Op zondag 28 juni 2015 09:55 schreef LadyBlack het volgende:
Oh thx voor de tips en het aanbod! Maar ik stap zo in de auto met allemaal losse onderdelen en een bak blauwe botercreme, en dan bouw ik de taart ter plaatse op. Vervoer kreeg ik anders echt niet voor elkaar. Ik heb 2 spuitmondjes, de knoflookpers, 2 cupcake-ogen, en cupcakes + oogjes voor de kindjes mee. Die krijgen dan een mini-koekiemonster.
Needless to say schijt ik 7 kleuren momenteelMaar ik zal t resultaat zo voordelig mogelijk vastleggen en dan later even hier posten
Succes! Gaat vast goed komen.quote:Op zondag 28 juni 2015 09:55 schreef LadyBlack het volgende:
Oh thx voor de tips en het aanbod! Maar ik stap zo in de auto met allemaal losse onderdelen en een bak blauwe botercreme, en dan bouw ik de taart ter plaatse op. Vervoer kreeg ik anders echt niet voor elkaar. Ik heb 2 spuitmondjes, de knoflookpers, 2 cupcake-ogen, en cupcakes + oogjes voor de kindjes mee. Die krijgen dan een mini-koekiemonster.
Needless to say schijt ik 7 kleuren momenteelMaar ik zal t resultaat zo voordelig mogelijk vastleggen en dan later even hier posten
Hij is superleuk!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Wat leuk gewordenquote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Heel leuk!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Super!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Woooow! Die is gaaf zeg! Puik werk zeg!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
leuk!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Ik vraag me af of er een recept voor een crème bestaat die met dit weer niet smeltquote:Op donderdag 2 juli 2015 18:51 schreef madeliefff het volgende:
ik wil een rozentaart maken ( zie plaatje hieronder) met wat kun je het beste de roosjes maken zodat het lekker is maar niet smelt. Ik zie dat botercreme weleens word gebruikt , maar ik vraag me af of dat niet te zacht is , als je het even buiten de koelkast hebt staan smelt dat al en helemaal met dit weer
edit: is botercreme met bloem dikker dan zonder bloem, of maakt het voor de stevigheid niks uit?
en is creme die bestaat uit boter, poedersuiker , melk ,bloem en eieren ( vergeet ik nog wat?) dikker dan botercreme?
[ afbeelding ]
Huh, hoe maak je daar een creme van? Zou je dat dan garen?quote:Op donderdag 2 juli 2015 18:51 schreef madeliefff het volgende:
en is creme die bestaat uit boter, poedersuiker , melk ,bloem en eieren ( vergeet ik nog wat?) dikker dan botercreme?
Super gelukt!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
ja een deel moet dan in een pannetje op gasfornuis iddquote:Op donderdag 2 juli 2015 22:18 schreef Myraela het volgende:
Roomkaas lijkt me wel lekkerder.
[..]
Huh, hoe maak je daar een creme van? Zou je dat dan garen?
word zo een roomkaascreme hard in de koelkast? Is toch ook met boter trouwens? K heb dat nog nooit gemaakt.quote:Op donderdag 2 juli 2015 22:16 schreef Taartje het volgende:
[..]
Ik vraag me af of er een recept voor een crème bestaat die met dit weer niet smelt![]()
Zelf heb ik deze taart ooit gemaakt met een mengsel van roomkaas en poedersuiker, de verhoudingen naar smaak en naar hoe dik je het wilt hebben. Vind de smaak daarvan altijd wat minder vettig dan botercrème.
Super mooi geworden!!!quote:Op donderdag 2 juli 2015 16:03 schreef LadyBlack het volgende:
Zo, nog even de updateIk was uiteindelijk wel redelijk tevreden over de taart, niet super want ik moest echt heel snel werken ivm de warmte. Maar het publiek was laaiend enthousiast en ze vonden het zelfs niet erg dat ze een achterlijk blauwe tong kregen van de blauwe botercreme
![]()
[ link | afbeelding ]
Echt?quote:Op dinsdag 8 december 2015 13:00 schreef Gaoxing het volgende:
Je herinnert je dat Spuugke indertijd heeft gezworen nooit meer zo'n taartje te maken?
Minecraft cupcakeje doen?quote:Op dinsdag 8 december 2015 13:09 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Echt?![]()
Hmmmm... Nou ja, iig gaat de mijne zeker half zo hoog worden.Zou dat helpen?
Een hema foto-taart is plan B.quote:
Gefeliciteerd met je Masters certificate dus!quote:Op maandag 14 december 2015 16:30 schreef _Liek het volgende:
Hoe staat t met de minecraft taartIk heb dit weekend eindelijk laatste PME cursus afgerond!!
Ceri is geweldig! Echt een heel goede docent en een ontzettend aardige man. Ik heb al een paar keer workshops van hem gevolgd. Ook voor aankomend jaar heb ik me opgegeven. Ik ga de bruidstaart doen (zaterdag+zondag) en de ovale taart (maandag). En ja, het is duur, maar zo iemand komt er wel speciaal voor naar Nederland en het is ontzettend leerzaam. Ik vind het in ieder geval het geld zeker waard.quote:Op dinsdag 15 december 2015 19:42 schreef _Liek het volgende:
Dank je! Ja bij Agnes mochten we wel zelf bepalen hoe de taart eruit zag, het heeft allebei z'n voor- en nadelen... Ik denk dat royal icing en suikerbloemen voor mij op een gedeelde plek staan, het gave aan royal icing is wel dat niet veel mensen die technieken ook werkelijk gebruiken tegenwoordig. Kelvin Chua ken ik niet.. Zag wel een gave workshop van Ceri Dz Griffiths voorbij komen. Het is jammer dat t allemaal zo duur is
Ik vind hem tof hoor!quote:Op dinsdag 15 december 2015 22:28 schreef Brighteyes het volgende:
Wauw wat een mooie dingen maakt die man!
Kom ik aan met mijn probeerseltje.![]()
![]()
Met terugwerkende kracht nog eens drieduizend keer meer respect voor die prachttaart van jou Spuug!Nooit gedacht dat het netjes recht snijden van die vlakjes zo moeilijk zou zijn.
Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor fondant omdat die in de juiste kleuren kant en klaar verkrijgbaar was in de winkel waar ik was.
Anyway, blij dat ik een proefje gemaakt heb, nu weet ik wat ik kan verwachten.
De volgende gaat iig 2x zo hoog worden, dan kunnen de vlakjes ook groter en kan ik werken met de maatverdeling op mijn snijmat. Nu moest ik anderhalve cm snijden met een liniaal.
Het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou ja goed, er is een reden dat ik altijd gezegd heb 'ik ga niet zelf taarten maken, er zijn anderen die dat veeeel beter kunnen'.
Ik stuur je zo even een privé berichtje met meer info.quote:Op dinsdag 15 december 2015 20:38 schreef _Liek het volgende:
Heb je ergens meer info over de workshop van Kelvin? Net opgezocht en zie dat hij idd naar Nl komt maar meer niet..
quote:Op dinsdag 22 december 2015 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken.
Tot zover mijn taartenbak-carriere.Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen!
Mijn minecrafttaart was met marsepein.quote:Op maandag 21 december 2015 11:15 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe moeilijk of makkelijk is het kleuren van Marsepein?
En blijft dat een beetje vormvast als je het snijdt? of is dat ook een kwestie van rollen en dan in de koelkast om stijf te laten worden.
Ik vind fondant(taarten) eigenlijk zo vies dat ik het niks vind om zo'n taart te maken en die aan de visite voor te schotelen.
Ik ben wel benieuwd naar het resultaat! Heb je een foto?quote:Op dinsdag 22 december 2015 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken.
Tot zover mijn taartenbak-carriere.Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen!
Ja, dat dacht ik idd wel. Maar ja, jij werkt zo mooi... Daar kan ik niet aan tippen.quote:Op dinsdag 22 december 2015 14:03 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Mijn minecrafttaart was met marsepein.
Heel leuk!quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:52 schreef Goitske het volgende:
Vandaag mijn kerstcupcakes
[ afbeelding ]
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |