abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_142508927
cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:




Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En voor de rest, kijk in het oude topic :P
pi_142532920
0 posts, wat!!

Ik wil voor zaterdag een Red Velvet taart maken, uit pak. Hoe lang van tevoren kan ik die alvast bakken? En decoreren? Moet dat 's ochtends, of kan dat ook prima vrijdagavond?
pi_142533128
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 22:42 schreef RenRen- het volgende:
0 posts, wat!!

Ik wil voor zaterdag een Red Velvet taart maken, uit pak. Hoe lang van tevoren kan ik die alvast bakken? En decoreren? Moet dat 's ochtends, of kan dat ook prima vrijdagavond?
Ik zou hem vrijdag bakken en zaterdag dan decoreren. 's ochtends bakken zou ook kunnen, zolang die maar genoeg tijd heeft om af te koelen.
pi_142533265
quote:
14s.gif Op zondag 20 juli 2014 22:45 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zou hem vrijdag bakken en zaterdag dan decoreren. 's ochtends bakken zou ook kunnen, zolang die maar genoeg tijd heeft om af te koelen.
Bakken zit er niet in, decoreren eventueel, ik krijg om 1 uur bezoek. Thanks :)
pi_142923701
Als je een 4 laags stapeltaart maakt, is het dan verstandig om hem te verstevigen, en zo ja hoe?.

en welke fondant vinden jullie het beste?
  donderdag 31 juli 2014 @ 20:30:15 #6
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_142932476
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 15:43 schreef gridjuh het volgende:
Als je een 4 laags stapeltaart maakt, is het dan verstandig om hem te verstevigen, en zo ja hoe?.

en welke fondant vinden jullie het beste?
Stutten is bij elke taart hoger dan 1 laag noodzakelijk. Welke fondant het beste is is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Ik zou in ieder geval nooit die van bv Xenos of action gebruiken voor het bekleden van een taart.

Maar op het moment dat je deze vragen stelt vraag ik me wel af of het verstandig is om een 4 laags taart te maken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_142933036
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 20:30 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Stutten is bij elke taart hoger dan 1 laag noodzakelijk. Welke fondant het beste is is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Ik zou in ieder geval nooit die van bv Xenos of action gebruiken voor het bekleden van een taart.

Maar op het moment dat je deze vragen stelt vraag ik me wel af of het verstandig is om een 4 laags taart te maken.
2 laags heb ik weleens gedaan.
en van action of xenos koop ik nooit fondant. Maar had laatst discussie met iemand die haar fondant beter vond dan de mijne..(uhm...smaken verschillen toch) ik heb het meestal van de sligro, die werkt wel redelijk ok, alleen kleuren moet ik nog op oefenen.
  donderdag 31 juli 2014 @ 20:57:54 #8
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_142933625
quote:
0s.gif Op donderdag 31 juli 2014 15:43 schreef gridjuh het volgende:
Als je een 4 laags stapeltaart maakt, is het dan verstandig om hem te verstevigen, en zo ja hoe?.
Dunne stokjes door de taart prikken, en tussen de lagen een rondje karton.

quote:
en welke fondant vinden jullie het beste?
marsepein!
censuur :O
  donderdag 31 juli 2014 @ 23:26:35 #9
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_142940012
quote:
1s.gif Op donderdag 31 juli 2014 20:44 schreef gridjuh het volgende:

[..]

2 laags heb ik weleens gedaan.
en van action of xenos koop ik nooit fondant. Maar had laatst discussie met iemand die haar fondant beter vond dan de mijne..(uhm...smaken verschillen toch) ik heb het meestal van de sligro, die werkt wel redelijk ok, alleen kleuren moet ik nog op oefenen.
Ook een twee laags taart zou ik stutten, zoals Remco aangeeft. Alle merken fondant hebben andere eigenschappen. Ik vind bekleden met marsepein prettiger dan fondant, maar heb laatst tijdens een workshop met bijna 30graden een taart bekleed met een voor mij onbekend merk fondant en dat ging boven verwachting goed. Ik gebruik meestal meerdere merken fondant door elkaar, vaak ook nog gemixt met marsepein, zodat er een voor mij fijne structuur ontstaat. Is denk ik echt voor iedereen verschillend wat men fijn vind werken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 00:27:40 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_142942156
Ik vind marsepein ook veel lekkerder dan fondant.

Billenkoek!

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_142945775
Muck grappige koekjes!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_142947537
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 00:27 schreef Muck het volgende:
Ik vind marsepein ook veel lekkerder dan fondant.

Billenkoek!

[ afbeelding ]
zoiets ook een x gemaakt, alleen dan wat kleiner(hartje uitstekertje) ze blijven leuk
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 10:49:52 #13
5428 crew  miss_sly
pi_143253694
Ik ga deze week ook weer eens aan de bak. Vorig jaar voor de kleine dame een regenboogtaart gemaakt, die wonderwel goed was gelukt.
Dit jaar zijn de wensen wat eenvoudiger, maar ik wil natuurlijk alsnog iets moois maken.

Nu wil ik een gewone taart maken en die afwerken met fondant (de dame houdt niet van marsepein). De biscuit wil ik met twee laagjes vulling ertussen maken. Ik zou graag een laagje met o.a. verse aardbeien doen, maar waarmee kan ik dat het beste mengen? Botercreme? jam? slagroom is geen optie, want dat lust de jarige niet :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 10 augustus 2014 @ 10:54:56 #14
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_143253785
Banketbakkersroom en dan verse aardbeien er bovenop of lust ze dat ook niet?
Ik hou zelf niet van slagroom maar wel van banketbakkersroom.

Botercreme zou ik niet doen. Veel te machtig vind ik altijd.
Mascarpone of een roomkaas is misschien ook wel erg lekker.
Ik heb je lief mijn hele leven
  Moderator zondag 10 augustus 2014 @ 11:26:01 #15
5428 crew  miss_sly
pi_143254381
Ja, ik dacht ook aan mascarpone, lekker. Of roomkaas inderdaad. En zou je dat dan eerst wat zoeten met (vanille)suiker, en dan een laagje verse aardbeien er op? Banketbakkersroom ben ik niet zeker of ze dat nou lekker vindt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zondag 10 augustus 2014 @ 11:31:52 #16
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_143254522
Ik vind het zelf zonder zoeten lekker fris maar je zou een deel aardbeien kunnen pureren en zeven en er dan doorheen mengen of twee lepels aardbeienjam en dan verse aardbeien er nog bovenop.

Misschien wel even een dijkje spuiten van botercreme tegen het uitlopen.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_143267975
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 10:49 schreef miss_sly het volgende:
Ik ga deze week ook weer eens aan de bak. Vorig jaar voor de kleine dame een regenboogtaart gemaakt, die wonderwel goed was gelukt.
Dit jaar zijn de wensen wat eenvoudiger, maar ik wil natuurlijk alsnog iets moois maken.

Nu wil ik een gewone taart maken en die afwerken met fondant (de dame houdt niet van marsepein). De biscuit wil ik met twee laagjes vulling ertussen maken. Ik zou graag een laagje met o.a. verse aardbeien doen, maar waarmee kan ik dat het beste mengen? Botercreme? jam? slagroom is geen optie, want dat lust de jarige niet :)
Wij hadden laatst aardbeienmousseline. Heeeeeel lekker, wel redelijk bewerkelijk.

Edit: ik zie dat je moet zoeken op crème mousseline.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_143302049
Creme mousseline is misschien wat te bewerkelijk, zoals ik het recept tegenkom.
Mascarpone met een beetje gepureerde aardbeien en stukjes aardbei vind ik wel een goede!
Zou een dijkje botercreme noodzakelijk zijn? Kan ik de mascaropne niet opstijven met klopfix ofzo?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_143302865
Andere vraag: kun je het biscuit ook een smaak geven, bijvoorbeeld een chocoladebodem maken?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  † In Memoriam † maandag 11 augustus 2014 @ 15:16:43 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_143303190
je hebt kant en klare chocoladebiscuitmix

http://www.funcakes.nl/chocolade-biscuit/

die heb ik wel eens gebruikt en is erg lekker
pi_143303341
Ja, dat las ik later, maar die heb ik niet en ik kom ook niet meer in de winkel. Ik heb een grote en een kleine taartvorm en ik bedacht me net spontaan dat ik die kleine ook wel wil maken en dan chocolade. Dus eigenlijk zoek ik een manier om van de gewone taartmix een chocoladetaart te maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_143306354
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 15:21 schreef miss_sly het volgende:
Ja, dat las ik later, maar die heb ik niet en ik kom ook niet meer in de winkel. Ik heb een grote en een kleine taartvorm en ik bedacht me net spontaan dat ik die kleine ook wel wil maken en dan chocolade. Dus eigenlijk zoek ik een manier om van de gewone taartmix een chocoladetaart te maken.
Cacao bij doen. ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_143307286
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 16:47 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Cacao bij doen. ^O^
Kan dat gewoon? Ook wat suiker, om iets te zoeten? In welke verhouding?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  † In Memoriam † maandag 11 augustus 2014 @ 17:21:53 #24
37843 lady-wrb
kortaf
pi_143307331
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 17:20 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Kan dat gewoon? Ook wat suiker, om iets te zoeten? In welke verhouding?
kan je hier wat mee?

http://uitpaulineskeuken.nl/2013/09/dubbele-chocoladetaart.html
pi_143307885
quote:
Ik kan genoeg recepten vinden, natuurlijk, maar ik bedoelde meer dat ik graag de biscuitmix wil gebruiken (van Fun Cakes is die dus), maar dat wordt kennelijk lastig.

Bedankt voor het meedenken :)
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')