Met PP ga je tot ongeveer 90 graden kerntemperatuur. Je marinade zal dus zeker niet koken.quote:Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Wat Coelho zegt; door de eindtemperatuur van rond de 190 Fahrenheit (ongeveer 88 graden Celcius) zal de marinade nooit het kookpunt bereikenquote:Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?quote:Op donderdag 13 juni 2013 07:28 schreef macferret het volgende:
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.quote:Op maandag 10 juni 2013 05:19 schreef uniekhoorn het volgende:
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg
Ik zit in Canada.. hier is kip stervensduur, wij hebben hier plofvarkens De picnic was in de aanbieding, normaal is het duurder, als je het überhaupt al kan vinden.quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:12 schreef Coelho het volgende:
[..]
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
Ben ik niet de enige !quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:13 schreef Murdera het volgende:
[..]
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruikenquote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Eet niet genoeg ijsjesquote:Op dinsdag 16 juli 2013 14:32 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken
Die zijn van cederhout
Trakteer je de hele wijk toch op ijsquote:
In (vis) hengel winkels kan je dat kopen, kookwinkels ook maar dan heb je van die trendy potjes van 8 euroquote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Het is wel een Weber... Maar ik heb mijn Weber OTP57 toentertijd voor ¤ 190,00 nieuw in doos op marktplaats gekocht. Misschien een idee om daar even rond te kijken. Toen was de 57 nog wel wat duurder dan nu, toen was hij in webshops vaak ook nog ¤ 260 - 270.quote:Op woensdag 17 juli 2013 00:08 schreef Wisheh het volgende:
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
Dat zijn voornamelijk gassers. Wisheh vroeg om een BBQ, niet om een kooktoestel. Dan is m.i. voor ¤200,- Weber de enige kwalitatieve oplossingquote:
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij
Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
Dit dus, daarom heb ik voor de 57 gekozen.quote:Op woensdag 17 juli 2013 14:13 schreef Coelho het volgende:
[..]
Voordeel van een 57 is dat je meer ruimte hebt als je een indirecte zone wil maken voor bijvoorbeeld spareribs, pulled pork of andere grote stukken vlees. Bij een 47 heb je al snel bijna de helft van je rooster boven direct vuur, bij een 57 lever je minder oppervlak in (deze is nl. ruim 1.5 zo groot in oppervlak dan de 47).
Waar?quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:28 schreef Catch22- het volgende:
Otp47 doe ik t mee en ik vind hem groot zat. Kan er 30 sateetje op kwijt volgens mij
Die heb je voor 200 met asbak, thermometer, starter en hoes volgens mij
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.quote:
Potverdikkeme, ik wil hem daarom vroeg ik het ook. Laagste prijs is nu 250 voor die set inclusief starter.quote:Op woensdag 17 juli 2013 16:12 schreef Catch22- het volgende:
[..]
zie ik wel eens als aanbieding voorbij komen.
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 09:50 schreef Catch22- het volgende:
Morgen mijn Iberico rib van 1.7kg volgens de 3-2-1 methode klaarmaken ben benieuwd.
Heb wel even weberbriketten gehaald, die blijven toch iets beter dan de goedkope briketten.
ga ik doen.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 16:31 schreef Coelho het volgende:
[..]
Je zou ook eens Ecobrasa cocosbriketten kunnen proberen. Mijn ervaring is dat die nog beter zijn. Branden langer en heter, zijn bovendien vierkant waardoor ze netjes in een doos passen ipv een grote zak.
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?quote:Op zaterdag 20 juli 2013 17:20 schreef The_stranger het volgende:
[..]
De temperatuur in je deksel is niet perse de temperatuur bij je vlees.
Die pin is, voor zover ik weet, maar een cm of twee/drie lang? Of we hebben het over verschillende producten. Zelf heb ik gewoon een probe in een kurk of aardappel naast het vlees op het rooster liggen, draadje onder de deksel door (of je maakt een mooi gaatje).quote:Op zaterdag 20 juli 2013 17:34 schreef Catch22- het volgende:
[..]
die dingen hebben meestal een pin die naar t rooster steekt toch?
Wel lastig om t allemaal goed aan te houden, maar oefening baart kunst. Toch maar die ecobrasas proberen volgende keer. Ben de kolen nu aan t opstoken voor t laatste uur
Boven moet altijd volledig open, met onder regel je de temperatuur. Die stuur je dus op de temperatuur (thermo is noodzakelijk)quote:Op donderdag 25 juli 2013 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Vraag voor het low en slow maken van ribs op een Weber smokey joe, moeten beide gaten open?
Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is )quote:Op donderdag 25 juli 2013 10:29 schreef Gripper het volgende:
Mijn uitdaging: zwaardvis filets, wat zou daar voor bijgerecht bij kunnen? Ik heb nu een recept gevonden voor een aardappelsalade met chermoula, en dan wordt het iets Noord-afrikaans achtigs.
Check, t is fris en een zuurtje.quote:Op donderdag 25 juli 2013 11:19 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ik zou iets met een lichte, frisse smaak nemen, zwaardvis heeft een vrij heftige smaak. (ik heb geen idee wat chermoula is )
Ga je de zwaardvis in bananenblad maken (Steve Raichlen recept)?quote:Op donderdag 25 juli 2013 12:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Check, t is fris en een zuurtje.
Chermoula is een kruidenmengsel van citroen, koriander, peterselie, olie. Wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken, je kunt het zowel als marinade en als dressing gebruiken.
Door een beetje van het chermoula mengsel door de aardappel te mengen wordt het een soort andijvie stamppot. Maar het lijkt me bijna zo gewoontjes...
Ik heb een analoge frituur-thermometer die van 40 tot 300 graden meet, gekocht bij de Cook&co of bij de Blokker, een van de twee, weet niet meer welke.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ga ik doen.
Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden.
Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
Zometeen nog in de folie voor een 3-2-1 methode?quote:Op zaterdag 27 juli 2013 16:12 schreef Erasmo het volgende:
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden.
Picanha is echt een lekker stuk rund, volgens de Zuid Amerikanen, het beste stuk.quote:Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:
Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...quote:Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten ) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker!
Kleine impressie:
Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout.
[ afbeelding ]
Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen.
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Een mooi bord nodigt wel meer uit tot eten in ieder geval, vooral die gang met lamskotelet (een solo-project van mijn ) zag er bijna restaurantwaardig uitquote:Op maandag 29 juli 2013 11:04 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...
zit dat emmertje standaard in het assortiment?quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen.
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.quote:Op maandag 29 juli 2013 11:13 schreef The_stranger het volgende:
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode..
Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven Dus qua smaak buik, qua beleving rug
Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn...
Moet je eens bij de Amerikaanse BBQ restaurants kijken, daar staan reuzepits uren aan een stuk de ribs, procureurs en andere stukken vlees te verwarmen. Wij hebben alleen die cultuur niet.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:
[..]
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.
Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt.
Inderdaad, maar het blijft wel dat ik ze niet meer kan eten in restaurants....quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:
[..]
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:
[..]
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.
.
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.
In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal.
http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html
Hier een kleine update van mijn PP
Vanmorgen 9 uur begonnen
[ afbeelding ]
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:32 schreef Coelho het volgende:
[..]
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?
Check bijvoorbeeld deze uitlegquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 19:31 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.
Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode
De zone zit ik helemaal uit
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 15:44 schreef Gripper het volgende:
Ik ben vandaag ook een PP aan het maken
Om 10.30 begonnen, ligt er nu dus zo'n 5 uur op en hij zit op 70 graden. (Ik heb voor de eerste keer een kleintje van 1,5 kg genomen)
Hij is geïnjecteerd met BBQ saus en buitenkant met een droge rub. Na 3 uur voor de eerste maal omgekeerd en besmeerd met BBQ saus, en als ie zo op 75 graden zit mag ie de laatste 2 uur ingepakt doorbrengen totdat de 80 bereikt is. Daarna zal ie tijdens het uurtje rusten nog wel een stukje doorgaan tot de 83-85 denk ik
[ afbeelding ]
Broodjes, coleslaw en bier staan ook al klaar
Dan doe ik m bij 85 erafquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 16:24 schreef Coelho het volgende:
[..]
PP mag gerust door naar 88-90. Tachtig graden lijkt me zelfs iets te vroeg.
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 17:09 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dan doe ik m bij 85 eraf
Als we die tenminste ooit halen: nu ie ingepakt zit wil ie niet meer verder stijgen... Kan m misschien dichter bij de hitte leggen? Of toch heter opstoken en op z'n plek laten liggen.
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tjequote:Op zaterdag 17 augustus 2013 17:23 schreef Coelho het volgende:
[..]
Gulden middenweg? Ik doe 'm er altijd af bij 88, dan haal ik de folie eraf en vang het sap op wat ik later weer gebruik voor de saus. Dan in nieuwe folie en een uur in een deken gewikkeld laten rusten.
Hoe warm is je vuur/ketel? Zo lang die warmer is dan je pork zal het vanzelf stijgen. Geduld is een schone zaak
Nu het in de folie zit kun je best je temperatuur opvoeren naar 150-170. Succes! Ik ga zelf ook eten dus lees het resultaat later. En foto's maken hè, anders niet gebeurd.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 17:34 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dan vertrouw ik op jouw oordeel voor m'n eerste PP'tje
Net wat nieuwe briketten erbij en even wat lucht ertegenaan geblazen, temp zit nu bovenin de ketel op 150 en bij het vlees (t is zo'n dubbele thermometer) meet ie net buiten de Alu folie 125 en in het vlees 76.
Misschien zit ie nu wel in zo'n plateau fase.
Ach ja, of we om 19 uur of om 20 uur eten maakt op een mooie zomeravond toch niet uit
*plopt nog een biertje open*
Ik heb een tijdje geleden Wagyu shortribs gemaakt. Heerlijk! Verder eerlijk gezegd nog geen ervaring mee. Heb je al op de bekende BBQ fora gekeken?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 03:34 schreef BenD het volgende:
Iemand ervaring met 'beef ribs' (spareribs van de koe)? Tips/trucs?
Ik heb zelf sinds kort een keramische bbq, een Auplex. Werkelijk prachtig om je temperatuur steady te regelen en superefficient met de kolen. Ik heb er zelf ook een steen bij gekocht om op indirecte hitte te kunnen garen en daarnaast heb ik er een pizzasteen bij gehaald (pizza's erop werken echt perfect). Ik heb er laatst iberico ribs van beef&steak op gemaakt volgens de 3-2-1 methode, zulke verrukkelijke ribs heb ik nog nooit gehadquote:Op woensdag 7 mei 2014 22:44 schreef Schanulleke het volgende:
Ik ga hier eens meelezen om inspiratie op te doen. Wil de BBQ eens voor meer gaan gebruiken dan de standaard bbq-pakketjes. Heb nu een grote Weber, maar hoor sinds kort een aantal mensen over keramische bbq's, zoals The Big Green Egg en Chinese klonen. Mensen hier die daar ervaring mee hebben?
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 13:02 schreef Catch22- het volgende:
Hoi!
Ik zoek een BBQ thermometer.
- het liefst wireless
- met 2 probes (vlees- en luchttemperatuur)
Iemand een tip?
Ik heb de 733 gekregen Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:26 schreef Appeltje2010 het volgende:
[..]
De Maverick ET732 of tegenwoordig geloof ik de ET733.
Is draadloos en heeft 2 probes (de 733 heeft volgens mij als voordeel dat de probes onderling uitwisselbaar zijn).
Wees voorzichtig met schoonmaken, de plaats waar de draad de probes ingaan, zijn niet bestand tegen water.
Ik ben jaloers, maar dan vooral op de grootte van de tuin of de woonkamer .quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:38 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ik heb de 733 gekregen Chille bende. 1x gebruikt nu en het werkte prima. Kon de receiver in de woonkamer nog gebruiken, de bbq stond halverwege de tuin (hemelsbreed zon 35 meter).
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.quote:Op maandag 20 april 2015 12:32 schreef emil23 het volgende:
Even een 2015-kick.
Gister een heerlijke Fatty klaargemaakt op de Cobb
[ afbeelding ]
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.quote:Op maandag 20 april 2015 12:35 schreef Coelho het volgende:
[..]
Op een Cobb nota bene! Knap. Ik dacht oprecht dat dat zo'n campingdingetje was waar je net een paar worstjes op kon grillen.
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.quote:Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.
Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.quote:Op maandag 20 april 2015 12:44 schreef Coelho het volgende:
[..]
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
Grillterroristen noemen ze jullie?quote:Op maandag 20 april 2015 13:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.
En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
Hoezo?quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grillterroristen noemen ze jullie?
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.quote:
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?quote:Op dinsdag 21 april 2015 20:17 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:49 schreef Coelho het volgende:
[..]
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Coelho het volgende:
[..]
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Morgenavond.quote:Op zaterdag 7 mei 2016 15:02 schreef Funkel het volgende:
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog
Meer BBQ'ers vanavond?
Klinkt ingewikkeld allemaal. Hier gisteren voor het eerst Mini pizza's op de bbq gemaakt, ging prima. Eerst had ik de steen op een kleine bbq, maar daar kwam geen lucht bij dus die stikte. Kolen en briketten overgekiept in de grote, steen erop, deksel dicht en gaan.quote:Op maandag 11 mei 2015 12:28 schreef teamlead het volgende:
[..]
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.
Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?quote:Op zondag 8 mei 2016 21:20 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Hier ook de BBQ en de WSM aangestoken. Ribs, steak, camembert en een zelfgebouwde cordon bleu met Port Salut
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?quote:Op zondag 8 mei 2016 19:24 schreef nelisb het volgende:
Simpel maar lekker vanavond.
Wederom barbecue vanavond. Maar met pasta.
Pijnboompitten, cherrytomaten, champions, basilicum, rode pesto en de biefstuk van de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op zich lang niet gek, maar ik had een vrij pittige rub gebruikt voor de kipfilet en de Port Salut viel een beetje weg tegen de rub. Nou ja, best de moeite waard.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:20 schreef emil23 het volgende:
[..]
Aaaah. Port Salut vind ik eigenlijk het lekkerst op nog een beetje warm versgebakken witbrood. Hoe was t in de cordon Bleu?
Niks stoms aan.quote:Op zondag 8 mei 2016 22:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Stomme vraag misschien, maar waarom leg je die biefstuk nog op zo'n schaaltje?
Kan ik bij je reserveren?quote:Op maandag 16 mei 2016 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben eindelijk weer eens tijd voor een sessie op de Bastard. Voor vanavond patatas bravas en spareribs, voor van iddag Italiaanse moinkballs en gevulde jalapenos.
Helaas, alles is al op. Jij had de jalapenos lekker gevonden denk ik. Sommigen waren vandaag heel erg spicy, net een beetje over the top voor ons.quote:
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?quote:Op zondag 8 mei 2016 23:11 schreef nelisb het volgende:
[..]
Niks stoms aan.
Gemak. Hoef de barbecue niet schoon te maken. Flikker ze gewoon weg.
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodigquote:Op maandag 16 mei 2016 12:04 schreef kokkie20 het volgende:
Toch maar eens hier vragen of iemand een goed recept heeft voor een overheerlijke bbq saus voor over de spareribs.
Heb diverse recepten gevonden op internet, maar goed in een bbq topic zit je vaak beter als op een recepten website
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 19:46 schreef lighted het volgende:
[..]
Gemak? of laat je gewoon alles aanfikken?
Een biefstuk maakt mijn bbq niet vies hoor.. zit geen marinade op..
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 19:49 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik rook ze dan heb je geen saus meer nodig
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.
Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Ik doe het in zo'n ding https://www.kookpunt.nl/c(...)P448wCFdS7GwodfGIGrA Op het gasfornuis.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:13 schreef kokkie20 het volgende:
[..]
helaas heb ik geen "luxere" bbq dan waarschijnlijk de meeste mensen hier hebben.
Heb een simpele bbq zonder deksel of wat dan ook :p
Gewoon vierkant, en 2 "grills"? erbij die ik in hoogte kan verstellen en daar blijft het eigenlijk wel bij.
Wel aan het sparen voor een betere maar dat is voor de toekomst
waarom barbecue je als het vlees de grill niet mag raken?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 20:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bak niks aan en hoef mijn barbecue ook niet schoon te maken.
Beetje gekke reactie. Je doet net of ik de enige ben die dit gebruikt.
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?quote:Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto
[ afbeelding ]
In het gras leggen, biotex erover en nachtje laten liggen, dan spoel je hem zo schoon.quote:Op woensdag 18 mei 2016 15:42 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik gebruik die alu bakjes ook niet. Het vocht blijft er half inhangen en zorgt dat mn vlees klaarstoomt in plaats van grilt.
En schoonmaken. ach ja. Na het bbq-en even met een prop alu folie over het rooster (boven de nog hete briketten). De volgende keer het rooster weer heet stoken alvorens er wat op te leggen. Meer doe ik dr niet aan.
Rib eyequote:Op maandag 23 mei 2016 15:11 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Hoe heet dat stuk vlees zonder dat bot?
Ziet er super uit!quote:Op maandag 23 mei 2016 13:35 schreef Xlarge het volgende:
Ik had zaterdag een Tomahawk steak voor op de bbq, helaas alleen een before foto
[ afbeelding ]
Dacht ik al, niet mijn favoriete stukje vlees eigenlijk.quote:
Dat vroeg ik me ook af. Wat is daar de achterliggende reden van? Behalve dan dat die rub misschien zo erg lekker is dat het prima op een varken past?quote:
Hoe komt je daar nu bij?quote:
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Ach zo. Weer een mysterie opgelostquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
that explains....vonnut een beetje vreemd welquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:33 schreef fietsie het volgende:
[..]
Hoe komt je daar nu bij?
(sorry..... verkeerde URL geplakt...)
Heb dus nu snel ff de juiste URL geplakt: wel degelijk de Pork Rub gebruikt
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:34 schreef liedetector het volgende:
[..]
that explains....vonnut een beetje vreemd wel
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
toch kruid ik dat altijd anders dan kip.....varken kan wat meer hebben ofzo...quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:41 schreef Molo het volgende:
Dat zij bepalen dat het op kip lekker is wil toch niet zeggen dat dat op varkensvlees niet zo is?
Tuurlijkquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat
Gewoon vis eten dan. Veel plezier!quote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Heb voor vanavond een bbq op de planning. Nu nog hopen dat het weer het toelaat
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zoutquote:Op zaterdag 28 mei 2016 10:55 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Ik gooi overigens ook wel eens rubs op gerechten waar ze niet voor bedoeld zijn. De rub van Big Bob Gibson gaat hier op ribs, kip, gebakken eieren en ongezouten pinda's.
BeefEnSteak.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:10 schreef Martijn1P het volgende:
Gave oven! Benieuwd naar het eindresultaat. Veel plezier. Je weet dat we hier ook een pizzatopic hebben ?!
Mag ik vragen waar je het vlees hebt gehaald?
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:02 schreef liedetector het volgende:
[..]
tuurlijk is ook zo...en tenzij de fotos kloppen van de twee potjes (dat 1 niet verkeerde achterkant heeft ofzo), dan zit in allebei ook hetzelfde spul... Toch niet helemaal, 1 foto klopte niet blijkbaar...De kip heeft nog meer suiker en zout
de pork rub
Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor varkensvleesproducten. Ideaal om je Pulled Pork of je spareribs helemaal meet 'af" te maken.
Ingrediënten: suiker, zout, 39% kruiden en specerijen (paprikapoeder, peper, oregano, kaneel, laurier, cayenne), gedroogde groente (knoflook, ui) Allergeen én E-nummer vrij
de chicken rub
Het BBQ Team van LetzQ heeft met hun jarenlange wedstrijdervaring deze rub ontwikkeld voor kipproducten. Deze rub is prima in balans om je kip nèt dat ebetje extra te geven.
Ingrediënten: suiker, zout, 15% kruiden en specerijen (cayenne, paprikapoeder, peper), gedroogde groente (knoflook), paprika-extract Allergeen én E-nummer vrij.
ja een site had gewoon verkeerde info bij 1 van de rubs, vandaar de verwarring in eerste instantiequote:Op zaterdag 28 mei 2016 11:21 schreef SpotlessMind00 het volgende:
Allebei de rubs staan hier in de kast. Ze smaken echt wezenlijk anders.
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?quote:Op zaterdag 28 mei 2016 19:19 schreef fietsie het volgende:
In vervolg op mijn post eerder vandaag (CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden )
De steenoven heb ik eerst 3 uur opgestookt om er vervolgens een heel klein getemperd vuurtje van voornamelijk gloeiende kooltjes eikenhout met een paar dunne stukjes goed gedroogd eiken voor een vlammetje in te bouwen tegen 1 zijkant.
Daar zijn de RVS bakken, ieder afgevuld met een laag appelsap tot net onder het vlees, en ingepakt in alufolie 3 uur lang ingegaan.
Enige wat ik af en toe deed was een klein stukje eik erbij om het vuurtje niet weg te laten sterven..
[ afbeelding ]
Om 17:00 mocht ik van mezelf kijken wat er in de schalen zat, een snelle conclusie toen was dat de Rib rack er -erg- veel vocht onder zich had staan... Die bak zat voller met vocht dan toen ie erin ging.
De ribjes waren toen al ubergaar; botje viel er gewoon spontaan middenuit (dus niet 1 aan de rand). Maar het vetje moest nog even knapperig
[ afbeelding ]
Dus die kregen nog een beetje blootstelling aan het inmiddels wat opgestookte vuurtje.
[ afbeelding ]
Aldus kwam een en ander lekker gaar op tafel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De geluksvogels aan tafel konden daarna "los"
[ afbeelding ]
Het Rackje had echt wat te lang in de hitte gestaan, maar daar heb ik al een lekker plannetje voor voor later in de week
[ afbeelding ]
1tje is hardnekkig.... en ligt in de koelkast tot er iemand zin heeft in een hartig kluifjequote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:03 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Leuk verslag fietsie! Ribs foetsie?
quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hadden net perfecte burgers
Niet alleen de burgers en de broodjes zijn op ons ei gegaan, maar ook het ontbijtspek en de tomaat. Ware perfectie
Voor morgen hebben we van wat burgergehakt moinkballs gemaakt. En er ligt een mooi stuk varken en rund gerubd en wel te wachten tot we er morgen pulled pork en brisket van gaan maken.
Kippen kun je ook uitstekend pullen. Lekker met een babi (of ajam) ketjap boemboe op een broodje met lente ui en een chilipepertje.quote:
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?quote:
Ik zou verhuizen, wat een stelletje teringlijers die VVEquote:Op zondag 5 juni 2016 22:25 schreef Erosjuhhh het volgende:
Beste bbqers,
Ik heb sinds enkele maanden een prachtig dakterras, waar ik helaas niet mag bbq-en.
Er staat niks in de regels over electrisch grillen dus dat ben ik van plan. Iemand enig ervaring met electrische grills? Na afloop wil ik de grill wel weer naar binnen halen.
Een goede bakplaat als alternatief mag ook.
Uiteraard beschik ik over een prima oven waar ik vaak stukken vlees van 3 kg gaar, dus dat zal niet nodig zijn voor bovenstaande.
Surinaams gemarineerd vlees, bakabana, pindasaus, nasi en was nog wat meer.quote:Op zondag 5 juni 2016 16:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Vertel eens meer, watvoor Surinaams eten?
Hier straks Libanees gemarineerde kippendij, gepofte zoete aardappel en champignons, paprika en groene asperges.
Voor 30-35 euro kun je wel een mobiel gevalletje kopen in de bouwmarktquote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Kampeerwinkels hebben vaak opvouwbare modellen, lekker compact.quote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Bauhaus Gquote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Merk?quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?
Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.
Hoor het wel. PM staat open.
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?
Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.
Hoor het wel. PM staat open.
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.
Picanha heb ik laatst ook gedaan dus. Gewoon als stuk reverse searedquote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:24 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Merk?
Zodra ik thuis kom ga ik een Boston Butt op de BBQ gooien voor pulled pork. Heb dit jaar een paar mooie nieuwe gerechten ontdekt, waarvan:
- Pulled pork
- Flank Steak (Pinchos de Mojos)
- Bavette in sojasaus met bosui
Zit ook te twijfelen over Picanha, maak er altijd steaks van ter dikte van een duim.
Dat gaat hem niet worden voor ons. Wij gebruiken zakken met grote stukken houtskool in de kamado, die stukken moeten toch wel een centimeter of 10 groot zijn. En dat koop je niet in doorsnee winkels.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 17:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.
Houtskool is van de welkoop.
Heb 37 zakken 10 kg en 19 zakken 2.5.
Staat in Lelystad.
Vandaag ook zien liggen! Mooi vlees, wel erg hoge kiloprijzen voor een ribeye/ entrecote.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 21:33 schreef Gripper het volgende:
De AH (alleen AH XL ) heeft deze week Amerikaans rundvlees in de bonus: flank steak, rump steak, entrecote en rib eye.
http://www.ah.nl/bonus/week/31/segment/162959
Ik ook en als een modje er even 2017 van maakt ipv 2013 dan komt het helemaal goed.quote:Op vrijdag 2 september 2016 13:08 schreef sararaats het volgende:
ik krijg honger als ik dit allemaal zie
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud isquote:Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.
Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.
Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Maakt niet uit, het nieuwe seizoen is begonnenquote:Op zondag 21 mei 2017 10:48 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud is
not sure if serious?quote:Op dinsdag 23 mei 2017 12:02 schreef THEFXR het volgende:
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt?
https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21
ik snap het nuquote:Op dinsdag 23 mei 2017 12:17 schreef Catch22- het volgende:
[..]
not sure if serious?
die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick
Een paar uur wel. 12 tot 16 uur wat minder.quote:Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?
Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Met vork en mes denk ikquote:Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?
Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Ofwel hij wordt sliced, op broodjes.quote:The pork shoulder here is fixed a bit more elaborately than what you’d find at your average South Carolina roadside barbecue joint—I’ve added a mustard rub and a mustard mop. Depending upon where you are in South Carolina, the pork will be pulled, chopped, or even sliced (my choice for this recipe).
Thnx; was er blij mee. (Was, want t is op )quote:
Reken op 8 a 9 uur.quote:Op zondag 25 juni 2017 11:10 schreef GuitarJJ het volgende:
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat
Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn tip: hou het vochtig. 1x per half uur in spuiten met calvados of een droge cider.quote:Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.
Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.
Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Tuurlijk smaakt datquote:Op woensdag 5 juli 2017 15:20 schreef Red_85 het volgende:
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt?
Van t weekend maken dan. Naast de spare ribs.quote:
waar haal je lamsgehakt?quote:Op woensdag 5 juli 2017 15:20 schreef Red_85 het volgende:
https://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Zouden BEHOINK-balls smaken? Ofwel met lamsgehakt?
Ik krijg er ook gelijk weer trek in. Dit weekend ook weer eens maken, naast beef ribsquote:Op woensdag 5 juli 2017 18:24 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Van t weekend maken dan. Naast de spare ribs.
Bij een goede slager of bij een islamitische.quote:
Oef.. Beef ribs. Heb net mn vrienden ook spare ribs beloofd. MEHOINK balls als 'welkom' als ze binnen komen.quote:Op woensdag 5 juli 2017 19:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik krijg er ook gelijk weer trek in. Dit weekend ook weer eens maken, naast beef ribs
Heb “bloemkoolsteak” ff opgezocht op Google want had er nog niet eerder van gehoord.quote:Op vrijdag 6 april 2018 12:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen, het wordt lekker weer! Gaan we nog barbecuen?
Wij wel natuurlijk. Morgen burgers, broodjes, tomaat, ui en spek van de bbq. Zondag bloemkoolsteak en Spaanse aardappelen, met kip voor mij en een varkensknie voor mijn vriend.
Ik heb het jaartal uit de TT gehaald. Nooit goed begrepen waarom dat er in staat aangezien de reeks uit verschillende jaren bestaat.
Ik denk simpel met slechts komijnpoeder, citroensap en olie en dan een half uurtje op een bbq van 180 graden. Ik maak er vermoedelijk een geitenkaasdip bij. Maar misschien denk ik er zondag weer anders overquote:Op vrijdag 6 april 2018 21:19 schreef foodlover het volgende:
[..]
Heb “bloemkoolsteak” ff opgezocht op Google want had er nog niet eerder van gehoord.
Lijkt me lekker! Maar hoe bereid jij dat dan?
Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt.quote:Op vrijdag 6 april 2018 21:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk simpel met slechts komijnpoeder, citroensap en olie en dan een half uurtje op een bbq van 180 graden. Ik maak er vermoedelijk een geitenkaasdip bij. Maar misschien denk ik er zondag weer anders over
Ik zal hier posten hoe het wasquote:Op vrijdag 6 april 2018 21:27 schreef foodlover het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt.
Vind bloemkool heerlijk vandaar.
Hey Fret,quote:Op vrijdag 6 april 2018 13:15 schreef Fretwork het volgende:
Morgen voor het eerst de kamado maar eens aanmaken, moet er langzaamaan handig in worden. Kreeg van Lucky Strike al de tip om met ribs of pulled pork te beginnen. Andere ideeën zijn altijd welkom.
Lekker man, ik heb gisteren rosbief gemaakt als eerste poging. 20 minuten op 120 graden.quote:Op zondag 8 april 2018 09:25 schreef Patroon het volgende:
[..]
Hey Fret,
Gister een kleine Kamado gekocht bij de action voor 88 euro. Ideaal formaat voor 2-3 personen. Vandaag maar eens oefenen, heb nog lamsburgers.
Bloemkool van de barbecue is een grote aanrader Beetje komijn, zout en olie over plakken van een centimeter dik en dan 25 minuten op een graad of 200-220.quote:Op vrijdag 6 april 2018 21:27 schreef foodlover het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben benieuwd hoe het uitpakt.
Vind bloemkool heerlijk vandaar.
klinkt goed! Ga ik ook eens proberen.quote:Op zondag 8 april 2018 20:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bloemkool van de barbecue is een grote aanrader Beetje komijn, zout en olie over plakken van een centimeter dik en dan 25 minuten op een graad of 200-220.
Ik gebruik het liefst Ecobrasa briketten of Dammers houtskool. Goede kwaliteit, wel prijzig. Wel meestal in de smoker dus is het wel handig als ze goed lang brandenquote:Op woensdag 18 april 2018 06:37 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
klinkt goed! Ga ik ook eens proberen.
Waar BBQen jullie het liefst mee?
Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.quote:Op woensdag 18 april 2018 06:37 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
klinkt goed! Ga ik ook eens proberen.
Waar BBQen jullie het liefst mee?
Een kamado zou ik er ook nog wel bij willen. Krijg dat er alleen niet door thuis denk ik, nog een barbecue erbij.quote:Op woensdag 18 april 2018 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.
De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor naeen werkdag.
Ik begon ook wat te steigeren toen mijn vriend met dat dure plan thuis kwam. Uiteindelijk hield hij voet bij stuk en ik ben er dolblij meequote:Op woensdag 18 april 2018 11:22 schreef zlotka het volgende:
[..]
Een kamado zou ik er ook nog wel bij willen. Krijg dat er alleen niet door thuis denk ik, nog een barbecue erbij.
Js ik zou ook graag een medium willen. Heb alleen al een smoker, twee ketels en een WGA staan dus het heeft niet heel veel toegevoegde waarde .quote:Op woensdag 18 april 2018 11:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik begon ook wat te steigeren toen mijn vriend met dat dure plan thuis kwam. Uiteindelijk hield hij voet bij stuk en ik ben er dolblij mee
Als je er een koopt, neem dan wel een medium. Aan die kleine dingen die je bij de Action enzo ziet, heb je weinig. Leuk om kleine porties op te grillen maar niet voor low en slow want er passen veel te weinig kolen in.
Dan sluit ik me toch bij je partner aan denk ik. Dan kan je alleen maar hopen op een mooi verjaardagskadoquote:Op woensdag 18 april 2018 12:27 schreef zlotka het volgende:
[..]
Js ik zou ook graag een medium willen. Heb alleen al een smoker, twee ketels en een WGA staan dus het heeft niet heel veel toegevoegde waarde .
Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch?quote:Op woensdag 18 april 2018 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.
De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor na een werkdag.
De temperatuur is zeker beter te regelen met een gasbarbecue. Maar als je voor low and slow gaat, is temperatuur regelen eigenlijk nauwelijks nodig. Zo lang je de klep van het apparaat maar zo min mogelijk open doet.quote:Op woensdag 18 april 2018 14:55 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch?
Ik ben toch voorstander van een combi van houtskool en briketten.
[ afbeelding ]
Ik zou nog wel graag wat meer er mee willen experimenteren... Pulled pork bijvb of pulled chicken... Ook roken met houtsnippers of kruiden bijvb
Echter zie ik zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Ik heb zelf 2 BBQ’s. De Weber Smokey Joe voor met zn 2en, en de Master touch GBS voor als er vrienden langskomen.quote:Op zondag 22 april 2018 11:35 schreef Geralt het volgende:
Ja hoi, ik kan hier vast mijn vraag wel droppen.
Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere BBQ-tje, omdat ik eerder een appartement met balkon had wat niet groot was en voor mee op vakantie ook wel makkelijk.
Nu zijn we verhuisd naar een huis met tuin.
In principe zijn we met zn tweeën en ik verwacht een enkele keer voor max 6 man een BBQ aan te moeten steken, maar dat zal niet veel voorkomen. Dus meestal gewoon voor 2 personen.
Welke BBQ neem ik het beste als vervanger voor die Go Anywhere om in de tuin te BBQ-en?
Enige eisen zijn:
Kolen
geschikt voor 2 man, maar ook mogelijk om voor 6 man te gebruiken.
Iemand van de BBQ-ers hier die aanraders heeft?
Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet.quote:Op zondag 22 april 2018 12:10 schreef Funkel het volgende:
Mijn tip: hou de WGA voor jullie 2 en koop er een mastertouch 57cm bij
Met een looftlighter is je kolen bbq binnen no time aan.quote:Op zondag 22 april 2018 15:06 schreef Vanyel het volgende:
.. weet niet of ik überhaupt na een werkdag nog zo'n ding aansteek, dus of gas veel meerwaarde heeft?
Oh en ik wil ook nog eens liever een rechthoek dan rond, gewoon omdat ik dat mooier vind.
Moeilijk!
Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmettenquote:Op zondag 22 april 2018 12:50 schreef Geralt het volgende:
[..]
Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet.
Ja en dat vind ik dus ronduit kut. Ik wil gewoon staan met een biertje in de hand zegmaar het vlees omdraaienquote:Op zondag 22 april 2018 21:37 schreef Funkel het volgende:
[..]
Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmetten
Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor?quote:Op zondag 22 april 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:
Ik leg vanavond een lekker lapje sukade op de bastard.
Salade erbij, wat brood, glas rode wijn en het komt wel goed met die warme avond
Wat een episch apparaatquote:Op zaterdag 28 april 2018 19:40 schreef Fogel het volgende:
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/
Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen
Godsamme 5k voor een BBQ!quote:Op zaterdag 28 april 2018 19:40 schreef Fogel het volgende:
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/
Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen
Hoe was de kip en de aardappeltjes?quote:Op zaterdag 28 april 2018 19:06 schreef junkiexp het volgende:
Vandaag voor het eerst Beer Can Chicken maken.
Halfvol blikje Hertog Jan met 5 teentjes geperste knoflook erin.
Scharrelkip van 1.3 kg eroverheen die ingewreven is het met rub (kant en klaar voor Beer Can Chicken )
Staat nu lekker op 180 graden in de Weber, na 90 minuten zal deze klaar zijn.
Ben nu bezig met aardappelen, schil goed schoonmaken, door de midden snijden, kruidenboter erop en de 2 helften inpakken in aluminiumfolie.
Deze leg ik een goed half uur in de kolen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tres simpel hoor. Eerst goed droogdeppen, vlees op kamertemperatuur, ruim peper en zout, en dan snel dichtschroeien aan beide kanten + daarna de schuiven van de kamado dicht en doorgaren tot ongeveer 45 graden kern. lapjes van een cm of 3quote:Op maandag 30 april 2018 14:05 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor?
Gisteren 2e bbq experiment. Beer can chicken. Mini kamado ongeveer 1.5u op 150 graden. Was heerlijk!quote:Op maandag 7 mei 2018 17:25 schreef borrepus het volgende:
Is er nog een beetje gebbqd de afgelopen dagen?hier is hij toch weer een paar keer aangegaan.
- Jodenhaas (altijd genieten) met hasselback aardappel en salade.
- burger (gebaseerd op spiffburger maar dan met even anders) met een heerlijke salade.
- saté van kippendijen, kofte, karbo en een banaan met rolo en amaretto toe.
Niets heel veel bijzonders allemaal maar wel stuk voor stuk smakelijk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |