Voor 30-35 euro kun je wel een mobiel gevalletje kopen in de bouwmarktquote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Kampeerwinkels hebben vaak opvouwbare modellen, lekker compact.quote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Bauhaus Gquote:Op maandag 27 juni 2016 16:28 schreef RickoKun het volgende:
Mijn lieve menschen,
Even een erg cheapo vraag:
Heeft iemand enig idee waar we een donders goedkoop barbecuetje kunnen scoren?
Ik ga met negen anderen een weekendje weg naar een vakantieparkje. Daar zouden we wel willen bbq-en maar ik ga bijvoorbeeld niet mijn grote Weber meenemen.
Ook hebben we dan ook weer niet zin in een wegwerp barbecuetje van de AH.
Vroeg me af of er een redelijk goedkoop alternatief is? (Goedkoper dan die mobiele Weber)
Merk?quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?
Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.
Hoor het wel. PM staat open.
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 13:26 schreef nelisb het volgende:
Is hier interesse om eventueel briketten/houtskool per pallet te kopen?
Ik heb een paar pallets van een klant retour gehad. De zakken zijn her en der wat beschadigd, waardoor ze voor de winkel niet verkoopbaar zijn.
Hoor het wel. PM staat open.
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Geen briketten, misschien houtskool mits goede kwaliteit.
Picanha heb ik laatst ook gedaan dus. Gewoon als stuk reverse searedquote:Op dinsdag 2 augustus 2016 16:24 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Merk?
Zodra ik thuis kom ga ik een Boston Butt op de BBQ gooien voor pulled pork. Heb dit jaar een paar mooie nieuwe gerechten ontdekt, waarvan:
- Pulled pork
- Flank Steak (Pinchos de Mojos)
- Bavette in sojasaus met bosui
Zit ook te twijfelen over Picanha, maak er altijd steaks van ter dikte van een duim.
Dat gaat hem niet worden voor ons. Wij gebruiken zakken met grote stukken houtskool in de kamado, die stukken moeten toch wel een centimeter of 10 groot zijn. En dat koop je niet in doorsnee winkels.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 17:30 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ik heb ongeveer 400 kg houtskool en 1500 kg briketten.
Houtskool is van de welkoop.
Heb 37 zakken 10 kg en 19 zakken 2.5.
Staat in Lelystad.
Vandaag ook zien liggen! Mooi vlees, wel erg hoge kiloprijzen voor een ribeye/ entrecote.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 21:33 schreef Gripper het volgende:
De AH (alleen AH XL ) heeft deze week Amerikaans rundvlees in de bonus: flank steak, rump steak, entrecote en rib eye.
http://www.ah.nl/bonus/week/31/segment/162959
Ik ook en als een modje er even 2017 van maakt ipv 2013 dan komt het helemaal goed.quote:Op vrijdag 2 september 2016 13:08 schreef sararaats het volgende:
ik krijg honger als ik dit allemaal zie
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud isquote:Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.
Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.
Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Maakt niet uit, het nieuwe seizoen is begonnenquote:Op zondag 21 mei 2017 10:48 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Tip voor jou , zet een aluminium bakje met water boven je hittebron, zo is de temperatuur nog makkelijker op 110 graden te houden edit: ik zie nu dat dit al een jaar oud is
not sure if serious?quote:Op dinsdag 23 mei 2017 12:02 schreef THEFXR het volgende:
ik snap niet dat je hier twee displays krijgt?
https://www.amazon.de/dp/B014DAVHSQ?psc=1&tag=univescien-21
ik snap het nuquote:Op dinsdag 23 mei 2017 12:17 schreef Catch22- het volgende:
[..]
not sure if serious?
die ene staat bij je bbq en die ander is draadloos verbonden. Dus als je binnen zit kan je het monitoren. Handig als je slow & low doet. Zoiets heb ik ook, maar dan een Maverick
Een paar uur wel. 12 tot 16 uur wat minder.quote:Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?
Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Met vork en mes denk ikquote:Op zaterdag 27 mei 2017 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Blijft zo'n Weber niet gewoon een paar uur op temperatuur dan?
Hoe ga je hem eigenlijk eten Fiets? Voor pulled pork lijkt me je bereidingstijd wat kort.
Ofwel hij wordt sliced, op broodjes.quote:The pork shoulder here is fixed a bit more elaborately than what you’d find at your average South Carolina roadside barbecue joint—I’ve added a mustard rub and a mustard mop. Depending upon where you are in South Carolina, the pork will be pulled, chopped, or even sliced (my choice for this recipe).
Thnx; was er blij mee. (Was, want t is op )quote:
Reken op 8 a 9 uur.quote:Op zondag 25 juni 2017 11:10 schreef GuitarJJ het volgende:
Vandaag staat pulled pork op de agenda. Heb het nog niet eerder gemaakt, dus ben benieuwd naar het resultaat
Het is een stuk Iberico nek van 1,5 kg. Hoop dat het proces met 7-8 uur klaar is.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn tip: hou het vochtig. 1x per half uur in spuiten met calvados of een droge cider.quote:Op zondag 7 augustus 2016 11:59 schreef GuitarJJ het volgende:
Gisteren voor het eerst geprobeerd om eens 'low and slow' te BBQ'en. Verse spareribs (ongemarineerd en niet voorgegaard) van de slager gehaald en 6 uur lang via de 3-2-1 methode bereid.
Voor een eerste keer was ik behoorlijk verrast. Goede rooksmaak en de temperatuur was goed rond de 110 graden te houden.
Volgende keer proberen om het aluminiumfolie iets beter dicht te krijgen zodat ze net was malser worden. Misschien ook wat grotere stukken rookhout halen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |