abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 25 juli 2013 @ 14:09:43 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_129329475
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ga ik doen.

Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden.

Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
Ik heb een analoge frituur-thermometer die van 40 tot 300 graden meet, gekocht bij de Cook&co of bij de Blokker, een van de twee, weet niet meer welke.
Ik heb die ook weleens op het rooster gelegd (wijzerplaat niet boven de hete kolen, breekt het glas misschien)
  donderdag 25 juli 2013 @ 14:18:19 #52
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129329775


Deze heb ik zelf voor low en slow. De punt meet kerntemperatuur en de verdikking op de achterkant meet de omgevingstemperatuur (die vaak lager ligt dan de dome/dekseltemperatuur, omdat warmte opstijgt).

Voor high en fast heb ik ook deze nog liggen:

Deze geeft binnen 3 seconden de temperatuur van je product. In tegenstelling tot de kernthermometer hierboven, blijft deze niet zitten gedurende de sessie.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 09:12:38 #53
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_129358230
Weten jullie of er ook barbecues bstaan met een gas-deel en een kolen-deel?
  zaterdag 27 juli 2013 @ 16:12:13 #54
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129406961
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 16:14:33 #55
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129407016
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 16:12 schreef Erasmo het volgende:
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden.
Zometeen nog in de folie voor een 3-2-1 methode?

Hier ligt het deeg te rijzen voor de pizza's vanavond.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 16:21:06 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129407149
Is opzich niet nodig bij deze omdat ze lekker vet zijn, ze zijn nu nog steeds sappig.
  maandag 29 juli 2013 @ 09:54:04 #57
130803 Gripper
Get a grip
pi_129461164
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten :9) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker!

Kleine impressie:

Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout.


Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen.


Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was.




Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129462729
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:

Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Picanha is echt een lekker stuk rund, volgens de Zuid Amerikanen, het beste stuk.
En met een kerntemperatuurmeter kan het niet mislukken :)
pi_129462738
Ziet er trouwens allemaal goed uit Gripper
  maandag 29 juli 2013 @ 11:04:03 #60
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129462784
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten :9) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker!

Kleine impressie:

Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout.
[ afbeelding ]

Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen.
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...
pi_129463043
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode..

Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven :D Dus qua smaak buik, qua beleving rug :)

Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn... :(
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 29 juli 2013 @ 11:20:04 #62
130803 Gripper
Get a grip
pi_129463260
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 11:04 schreef Coelho het volgende:

[..]

Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...
Een mooi bord nodigt wel meer uit tot eten in ieder geval, vooral die gang met lamskotelet (een solo-project van mijn O+ ) zag er bijna restaurantwaardig uit :)
Ik heb er vorig jaar wat boekjes over aangeschaft, want bij mij was het ook altijd een zooitje op het bord hoor. Wat vooral grappig is, is dat je dingen die je altijd wel in huis hebt kunt gebruiken om vormpjes, hoopjes, etc te maken.

Het scheelde al dat we een ex-horeca medewerker erbij hadden, die heeft veel borden opgemaakt. En als je er een aantal tegelijk opmaakt, moeten ze ook allemaal hetzelfde eruitzien natuuurlijk...
Het moet nog snel ook. Als je die picanha in plakken hebt gesneden moeten ze snel op de borden en naar de tafel, anders wordt het -zelfs in de zomer- snel koud.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:41:14 #63
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129650851
Ribs zoals ze op de Weber lagen:

pi_129695772
Echt mooie BBQ-foto's hier!

Ik wil morgen ook gaan BBQ-en, maar helaas wel op zo'n wegwerpding (aangezien we onderweg zijn).
Waar kan ik goedkoop 2 van die wegwerpdingetjes kopen?
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
  zondag 4 augustus 2013 @ 22:26:19 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129695888
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen.
pi_129696040
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen.
zit dat emmertje standaard in het assortiment?
There's no money in poetry, but then there's no poetry in money, either.
Actief in Sport, Travel, Theater, Taal en Kunst.
Leest momenteel: Mike's election guide.
  zondag 4 augustus 2013 @ 22:38:49 #67
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  zondag 4 augustus 2013 @ 22:50:27 #68
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_129697167
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 11:13 schreef The_stranger het volgende:
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode..

Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven :D Dus qua smaak buik, qua beleving rug :)

Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn... :(
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 4 augustus 2013 @ 23:12:52 #69
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_129698418
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt.
Moet je eens bij de Amerikaanse BBQ restaurants kijken, daar staan reuzepits uren aan een stuk de ribs, procureurs en andere stukken vlees te verwarmen. Wij hebben alleen die cultuur niet.
pi_129940957
vandaag een procureur in de rub gezet, morgen vroeg opstaan om PP te maken :)
pi_129941893
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

Inderdaad, maar het blijft wel dat ik ze niet meer kan eten in restaurants....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_129982386
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:

[..]

klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.

.
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.
In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal.
http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html

Hier een kleine update van mijn PP
Vanmorgen 9 uur begonnen

pi_129983020
quote:
14s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.
In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal.
http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html

Hier een kleine update van mijn PP
Vanmorgen 9 uur begonnen

[ afbeelding ]
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?
pi_129988493
Mijn bbq annex smoker is niet geheel af te sluiten :(
Lekt rook tussen deksel en onderkant. Kan daardoor de temperatuur niet goed regelen met de schoorsteen.

Maar terugbrengen
pi_130029248
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:32 schreef Coelho het volgende:

[..]

Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.
Maar ik ben dan schijnbaar van de klassieke methode :)
De zone zit ik helemaal uit
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')