Ik heb een analoge frituur-thermometer die van 40 tot 300 graden meet, gekocht bij de Cook&co of bij de Blokker, een van de twee, weet niet meer welke.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 14:07 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ga ik doen.
Heb nu een ibericorib erop. Lastig om hem op temperatuur te houden. Maargoed, lekker zal hij wel worden.
Update: ik MOET echt een goede thermometer hebben. Probeer t nu met mijn ikea thermo in de gaten te houden, maar dat is geklooi. Wil eigenlijk zon dekselthermo hebben. Iemand enig idee waar je die haalt?
Zometeen nog in de folie voor een 3-2-1 methode?quote:Op zaterdag 27 juli 2013 16:12 schreef Erasmo het volgende:
Ribs liggen er sinds een uur of twee op, met een bakje appelsap naast de kolen blijft de temperatuur magischerwijs rond de 110 graden.
Picanha is echt een lekker stuk rund, volgens de Zuid Amerikanen, het beste stuk.quote:Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:
Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...quote:Op maandag 29 juli 2013 09:54 schreef Gripper het volgende:
Zaterdag met 8 man (allemaal liefhebbers van lekker eten ) een luxe BBQ gehouden. Per persoon of met wat hulp een klein gerechtje klaarmaken, bijpassende wijnen erbij gezocht, was erg lekker!
Kleine impressie:
Gerookte eendenborst met een groene salade en frambozendressing. De eendjes zijn eerst gegrilld op de vette kant, en daarna ongeveer een half uur gerookt in de Weber met wat stukken eikenhout.
[ afbeelding ]
Lamskoteletten met quinoa-salade, krokante quinoa&pistachenoten geroosterd. Avocado dressing, granaatappelpitjes en groene tuinbonen.
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht: een staartstuk van 1,5 kg, supermals grainfed iers rundvlees met een mooi vetrandje. Gegrilld en daarna langzaam gegaard tot ie warm van binnen was.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Erg lekker gegeten en weer eens een paar mooie technieken geprobeerd, ik had nog nooit gerookt met m'n weber, en ook zo'n groot stuk rund is toch altijd weer een beetje spannend.
Een mooi bord nodigt wel meer uit tot eten in ieder geval, vooral die gang met lamskotelet (een solo-project van mijn ) zag er bijna restaurantwaardig uitquote:Op maandag 29 juli 2013 11:04 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ziet er lekker en mooi uit! Opmaak is hetgeen dat vaak ontbreekt op mijn borden, hoop dat nog een keer te leren...
zit dat emmertje standaard in het assortiment?quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Action maar dan zou ik eigenlijk dat emmertje kopen.
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.quote:Op maandag 29 juli 2013 11:13 schreef The_stranger het volgende:
Gisteren voor het eerst, na kilo's babybacks, buikribben (spareribs) op de smoker gehad volgens de 3-2-1 methode..
Resultaat weer bijzonder lekker, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar babybacks. Niet qua smaak, dat was bij de buikribben mogelijk beter, maar omdat je bij babybacks meer moet kluiven Dus qua smaak buik, qua beleving rug
Nadeel van zelf fatoenlijk ribs kunnen maken, is dat 95% van de restaurant ribbetjes niet meer te eten zijn...
Moet je eens bij de Amerikaanse BBQ restaurants kijken, daar staan reuzepits uren aan een stuk de ribs, procureurs en andere stukken vlees te verwarmen. Wij hebben alleen die cultuur niet.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:
[..]
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.
Vrijdag "grain fed" spiezen en steak van beefensteak.nl gemaakt. Avond van tevoren in de rub gelegd en ze waren echt heeerlijk. Weer een goede beurt gemaakt.
Inderdaad, maar het blijft wel dat ik ze niet meer kan eten in restaurants....quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:
[..]
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:50 schreef Catch22- het volgende:
[..]
klopt. Maar als een restaurant ribs 321 zou doen, werd het onbetaalbaar.
.
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Dat is niet waar, met een grote rookoven , en aardig wat afzet, is het goed te doen.
In Noord Amerika draaien hele restaurants er op, en sinds kort doet Steak & Bier het ook in Roosendaal.
http://www.beernsteak.nl/MENU_PORK.html
Hier een kleine update van mijn PP
Vanmorgen 9 uur begonnen
[ afbeelding ]
Ik wist niet eens dat inpakken een optie was, ik zal me eens inlezen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:32 schreef Coelho het volgende:
[..]
Nog niet ingepakt? Je bent al een uur of 7 onderweg! Of doe je het volgens de 'klassieke' manier zonder het versnellen van de zone?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |