Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch?quote:Op woensdag 18 april 2018 10:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Momenteel gebruiken we de kamado altijd. Binnen een paar dagen kopen we er een gasbarbecue bij: de Campingaz 4 series LS plus D.
De kamado is fijn maar een gasbarbecue is gewoon sneller en makkelijker voor na een werkdag.
De temperatuur is zeker beter te regelen met een gasbarbecue. Maar als je voor low and slow gaat, is temperatuur regelen eigenlijk nauwelijks nodig. Zo lang je de klep van het apparaat maar zo min mogelijk open doet.quote:Op woensdag 18 april 2018 14:55 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Temperatuur is ook beter te regelen met een gas-bbq toch?
Ik ben toch voorstander van een combi van houtskool en briketten.
[ afbeelding ]
Ik zou nog wel graag wat meer er mee willen experimenteren... Pulled pork bijvb of pulled chicken... Ook roken met houtsnippers of kruiden bijvb
Echter zie ik zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Ik heb zelf 2 BBQ’s. De Weber Smokey Joe voor met zn 2en, en de Master touch GBS voor als er vrienden langskomen.quote:Op zondag 22 april 2018 11:35 schreef Geralt het volgende:
Ja hoi, ik kan hier vast mijn vraag wel droppen.
Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere BBQ-tje, omdat ik eerder een appartement met balkon had wat niet groot was en voor mee op vakantie ook wel makkelijk.
Nu zijn we verhuisd naar een huis met tuin.
In principe zijn we met zn tweeën en ik verwacht een enkele keer voor max 6 man een BBQ aan te moeten steken, maar dat zal niet veel voorkomen. Dus meestal gewoon voor 2 personen.
Welke BBQ neem ik het beste als vervanger voor die Go Anywhere om in de tuin te BBQ-en?
Enige eisen zijn:
Kolen
geschikt voor 2 man, maar ook mogelijk om voor 6 man te gebruiken.
Iemand van de BBQ-ers hier die aanraders heeft?
Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet.quote:Op zondag 22 april 2018 12:10 schreef Funkel het volgende:
Mijn tip: hou de WGA voor jullie 2 en koop er een mastertouch 57cm bij
Met een looftlighter is je kolen bbq binnen no time aan.quote:Op zondag 22 april 2018 15:06 schreef Vanyel het volgende:
.. weet niet of ik überhaupt na een werkdag nog zo'n ding aansteek, dus of gas veel meerwaarde heeft?
Oh en ik wil ook nog eens liever een rechthoek dan rond, gewoon omdat ik dat mooier vind.
Moeilijk!
Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmettenquote:Op zondag 22 april 2018 12:50 schreef Geralt het volgende:
[..]
Ik vind die WGA onhandig omdat zo laag en dus op de tafel moet.
Ja en dat vind ik dus ronduit kut. Ik wil gewoon staan met een biertje in de hand zegmaar het vlees omdraaienquote:Op zondag 22 april 2018 21:37 schreef Funkel het volgende:
[..]
Klopt, doen wij ook met de smokey joe. Soort van gourmetten
Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor?quote:Op zondag 22 april 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:
Ik leg vanavond een lekker lapje sukade op de bastard.
Salade erbij, wat brood, glas rode wijn en het komt wel goed met die warme avond
Wat een episch apparaatquote:Op zaterdag 28 april 2018 19:40 schreef Fogel het volgende:
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/
Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen
Godsamme 5k voor een BBQ!quote:Op zaterdag 28 april 2018 19:40 schreef Fogel het volgende:
Ik heb vandaag een combi gekocht. Een deel gas, een deel kolen, een deel rookoven. Ding is 195cm breed
Deze https://www.jula.no/catal(...)ss-kullgrill-004489/
Afhankelijk van hoeveel tijd of hoeveel gasten ik heb kan ik een bepaald stuk of alles tegelijk gebruiken.
Erg veel zin om het ding in gebruik te nemen
Hoe was de kip en de aardappeltjes?quote:Op zaterdag 28 april 2018 19:06 schreef junkiexp het volgende:
Vandaag voor het eerst Beer Can Chicken maken.
Halfvol blikje Hertog Jan met 5 teentjes geperste knoflook erin.
Scharrelkip van 1.3 kg eroverheen die ingewreven is het met rub (kant en klaar voor Beer Can Chicken )
Staat nu lekker op 180 graden in de Weber, na 90 minuten zal deze klaar zijn.
Ben nu bezig met aardappelen, schil goed schoonmaken, door de midden snijden, kruidenboter erop en de 2 helften inpakken in aluminiumfolie.
Deze leg ik een goed half uur in de kolen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tres simpel hoor. Eerst goed droogdeppen, vlees op kamertemperatuur, ruim peper en zout, en dan snel dichtschroeien aan beide kanten + daarna de schuiven van de kamado dicht en doorgaren tot ongeveer 45 graden kern. lapjes van een cm of 3quote:Op maandag 30 april 2018 14:05 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Klinkt goed, hoe bereid je de sukade voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |