abonnement Unibet Coolblue
pi_127499196
Hier een nieuw topic voor de aankomende tijd.
Hier de laatste foto's van BenD






Hier de sparerib tutorial , voor de liefhebbers. :)

CUL / BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt
  zondag 9 juni 2013 @ 06:15:43 #2
369821 BenD
in Canada
pi_127574481
Varkensschouder was in de aanbieding dus Pulled Pork maken!!


$8,90 voor 3,4 kg, goedkoper ga je het niet vinden :)

Een mooi stukje vlees, maar de huid en het vet moet er toch af

Bijna klaar...

Iemand nog vel nodig?

Een beetje vet mag erop blijven voor de smaak.

De rub erop.

Ingepakt in folie en nu de koelkast in waar de smaak van de rub lekker het vlees in kan trekken

Het resultaat volgt morgen.... c_/
pi_127575175
Oef krijg er honger van.
pi_127581051
OOh nice! kan niet wachten tot ik mijn grill dinsdag kan halen! LEKKAH!
  maandag 10 juni 2013 @ 04:13:08 #5
369821 BenD
in Canada
pi_127609272
Deel 2...

Na een nachtje in de koelkast

Marinade om te injecteren in het midden van het vlees voor nog meer smaak

Op de barbecue

Een mix van hickory en maple wood chips voor het roken

Na vijf uur bij 250 Fahrenheit in de folie ermee

Na 3 uur ingepakt bij 250 Fahrenheit


Na het ''pullen'' en toevoeging van de saus

Het eindresultaat

Het was smullen, en nog genoeg restjes voor nog 3 porties c_/
  maandag 10 juni 2013 @ 05:19:08 #6
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127609333
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg :9~
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_127610985
Damn, heb wel weer eens zin in pulled pork... Kost zoveel tijd alleen. Misschien eerst maar weer eens een gerecht doen wat wat minder tijd kost om te maken :P
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 09:54:26 #8
91830 MaximusTG
pi_127614225
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
  maandag 10 juni 2013 @ 12:58:51 #10
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_127615834
quote:
7s.gif Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Met PP ga je tot ongeveer 90 graden kerntemperatuur. Je marinade zal dus zeker niet koken.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:36:47 #11
369821 BenD
in Canada
pi_127666400
quote:
7s.gif Op maandag 10 juni 2013 12:02 schreef Xlarge het volgende:
BenD , heb jij niet dat wanneer je marinade injecteerd bij de PP , de marinade een beetje gaat koken van binnen, en dat je dan in feite een ham creeerd ?
Wat Coelho zegt; door de eindtemperatuur van rond de 190 Fahrenheit (ongeveer 88 graden Celcius) zal de marinade nooit het kookpunt bereiken
  donderdag 13 juni 2013 @ 07:28:16 #12
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_127738527
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
  donderdag 13 juni 2013 @ 09:12:02 #13
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_127739872
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 07:28 schreef macferret het volgende:
Dat zijn betaalbare prijzen, en het is hier lastig om een picnic of boston te krijgen, kan niet wachten tot oktober, dan ga ik in tennessee eens kijken wat ze allemaal in de supermarkt hebben liggen.
$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
pi_127739923
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 05:19 schreef uniekhoorn het volgende:
Dat krijg ik nu als ontbijt ook wel weg :9~
Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 01:18:26 #15
369821 BenD
in Canada
pi_127776943
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:12 schreef Coelho het volgende:

[..]

$2.60 per kilo, zelfs onze plofkippen zijn nog duurder... Voor dat geld kun je toch geen varken laten opgroeien zonder de halve apothekerskast in 'm leeg te spuiten?
Ik zit in Canada.. hier is kip stervensduur, wij hebben hier plofvarkens ;) De picnic was in de aanbieding, normaal is het duurder, als je het überhaupt al kan vinden.
  roze vrijdag 14 juni 2013 @ 03:59:59 #16
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_127777955
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:13 schreef Murdera het volgende:

[..]

Dit ja. Ik zit echt kwijlend te kijken.
Ben ik niet de enige :')!
Your beauty never ever scared me.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 05:12:32 #17
369821 BenD
in Canada
pi_127778039
*maakt nog maar een broodje pulled pork met de leftovers bij het lezen van de reacties :Y)
pi_129003225
Wat is het rustig hier. Is iedereen druk met bbq-en maar geen tijd om te posten.

Ik zoek eigenlijk een draadloze kernthermometer. Iemand tips hiervoor?
pi_129003358
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
pi_129006162
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken ;)

Die zijn van cederhout :7
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_129007525
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 14:32 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:

[..]

Je ijsstokjes niet weggooien maar als rookhout gebruiken ;)

Die zijn van cederhout :7
Eet niet genoeg ijsjes -O-
pi_129008845
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 15:12 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Eet niet genoeg ijsjes -O-
Trakteer je de hele wijk toch op ijs :P
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_129022302
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:20 schreef Den_Haag het volgende:
Dit weekend weer twee dagen BBQ'en en met de roker spelen O+
Wat is een goed adresje voor het rookhout?
In (vis) hengel winkels kan je dat kopen, kookwinkels ook maar dan heb je van die trendy potjes van 8 euro
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_129029796
Binnenkort (31 juli) hebben we een nieuw huis en daar moet nog wel even een bbq komen voordat het winter is. Nu vroeg ik me af zijn er naast Weber nog meer bbq merken waar ik naar moet kijken? Ik had ongeveer een bedrag van max ¤200,- in gedachten voor een bbq.
pi_129034865
Brinkmann :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')