Yannick567 | zaterdag 1 juni 2013 @ 12:50 |
Welkom in het McDonald's Crew topic. Waar alle McDonald's Medewerkers ervaringen delen. Dit is geen zeurtopic voor gasten, die mogen verder in het topic in CUL! ![]() Collega's: - Yannick567 - misz--kelliej - TheGirlNextDoor - Remzz - mstyle - Krimpen - Nightshadow - Roces18 - MagicMaik - QuincydeKoster Lopende acties: - New York Crispy - Twisty Shakes - McFlurry Twix Vorige delen Staan hier netjes op een rijtje. Je kunt de OP vinden in de FOK!wiki, klik hier en pas gelijk de OP aan als je een nieuw topic opent! [ Bericht 9% gewijzigd door Yannick567 op 02-06-2013 22:47:04 ] | |
Yannick567 | zaterdag 1 juni 2013 @ 12:51 |
De OP is matig ja. Ik heb hem maar even opgeschoond ![]() | |
stoereboii | zaterdag 1 juni 2013 @ 12:53 |
Hallo, ik ben stoereboii, 23 jaar, van opleiding vmbo-student, en ik werk als schoonmaakpersoneel in de McDonalds in Amsterdam. Gr gr | |
TheGirlNextDoor | zaterdag 1 juni 2013 @ 13:08 |
Beter dan zo'n mega OP. Alle huidige acties in de OP zetten heeft toch geen zin. Tegen de tijd dat dit topic vol is zijn we weer bijna een jaar verder, zoals het vorige ![]() Maar je mag mij wel bij 'Collega's' zetten ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 1 juni 2013 @ 14:56 |
Inderdaad ja. En zoals u wenst.
![]() | |
Remco | zaterdag 1 juni 2013 @ 15:13 |
Ik ben ook collega ![]() | |
QuincydeKoster | zondag 2 juni 2013 @ 12:49 |
Ik ook (Lange Vie, Utrecht) Btw, WTF is MFY? | |
Watdoeteenvulploegleider | zondag 2 juni 2013 @ 14:42 |
Zijn jullie allemaal crew of zijn er mensen van de leiding die hun tijd verdoen op FOK! ? ![]() | |
Nystiq | zondag 2 juni 2013 @ 14:43 |
Crewlid van de maand. ![]() | |
Watdoeteenvulploegleider | zondag 2 juni 2013 @ 14:46 |
Cool, gefeliciteerd! Van de maand juni? Is er ook iets aan verbonden of "gewoon" een ere titel (voor de maand)? | |
Nystiq | zondag 2 juni 2013 @ 14:48 |
Cadeaubon van 7,50 ![]() | |
Watdoeteenvulploegleider | zondag 2 juni 2013 @ 16:04 |
Dat is mooi, en je speelt je natuurlijk in de kijker bij jr baas. Eerste keer dat je MVDM bent? | |
MaximumRush | zondag 2 juni 2013 @ 16:16 |
Ik ben manager t/m 16 juni dus. En Yannick is ook manager. Van de rest weet ik het niet. | |
Yannick567 | zondag 2 juni 2013 @ 16:20 |
TGND is Crewtrainer, de rest weet ik niet. En MFY = Made For You / Platform Integration. Het systeem waarmee ze nu aan het experimenteren zijn. BOP idee aan de grill. | |
Watdoeteenvulploegleider | zondag 2 juni 2013 @ 17:20 |
Al iets nieuws gevonden? Want waarom is er besloten dat je weg moest, als ik vragen mag? Werk je daar fulltime? Je werkt bij de mc als shiftleader ofzo? Mag een filiaal kiezen of ze een host hebben? Of zijn daar regels aan verbonden? | |
Yannick567 | zondag 2 juni 2013 @ 17:57 |
9/10 filialen hebben wel een host(ess) hoor. | |
Watdoeteenvulploegleider | zondag 2 juni 2013 @ 18:05 |
Bij ons in de buurt hebben ze er helaas helemaal geen meer nodig, lijkt me echt super leuk werk! ![]() | |
Yannick567 | zondag 2 juni 2013 @ 18:45 |
Heb je het nagevraagd of op de website gekeken? Als er op de website geen vacature openstaat kan je het altijd nog proberen ![]() | |
Meke | zondag 2 juni 2013 @ 18:46 |
Als host? Bij ons werd dat vaak intern opgevuld.. Er was bij ons niemand die aangenomen werd als host in elk geval ![]() | |
TheGirlNextDoor | zondag 2 juni 2013 @ 20:19 |
Die krijgen wij als een van de eersten hier in het oosten. Aangezien we een geheel nieuw retaurant krijgen, komen daar de allerlaatste ontwikkelingen in. ![]() | |
Yannick567 | zondag 2 juni 2013 @ 20:49 |
Dat lag voor de hand natuurlijk ![]() Nieuwe shakemachine, hadden jullie nog zo'n oude met drukbunkers dan? ![]() ![]() | |
TheGirlNextDoor | zondag 2 juni 2013 @ 21:20 |
Meh. Ik heb zo'n hekel aan de huidige machine ![]() ![]() Het wordt even warm en bam, kapot. | |
Yannick567 | zondag 2 juni 2013 @ 22:12 |
Ja. Maar je hebt lucht- en watergekoelde machines. Die op watergekoelde dingen zijn veel beter ![]() | |
Remco | zondag 2 juni 2013 @ 22:14 |
Ik ben manager | |
TheGirlNextDoor | zondag 2 juni 2013 @ 22:29 |
Dan hoop ik dus dat we die krijgen ![]() | |
QuincydeKoster | zondag 2 juni 2013 @ 22:37 |
Crewlid, tweemalig medewerker van de maand (Mei 2012, April 2013) en binnenkort wss crewtrainer. | |
Yannick567 | zondag 2 juni 2013 @ 22:46 |
'Mensen van de leiding die hun tijd verdoen op FOK!' ![]() ![]() Ohja TGND, die zijn schijnbaar niet meer toegestaan ofzo. Heb ik ergens iets van gehoord. Maar je hebt wel gelijk, even warm en dat ding is er klaar mee ![]() | |
Studiotje | zondag 2 juni 2013 @ 23:55 |
DRUKBUNKERS!!!! ![]() ![]() Trouwens, lieve nog werkende McDonalds medewerkers, in Purmerend viel het mij op dat ze een ander soort kassasysteem hebben. Bestellen aan een dood normale kassa, maar daarna gaat het zoals de Easy Order. Wachten tot ze het klaar hebben en het nummertje komt op het scherm. Is dit iets wat meer toegepast gaat worden? ![]() | |
Yannick567 | maandag 3 juni 2013 @ 00:13 |
Trauma's aan die oude shakemachine ![]() En dat is waar ik het over had ja. Purmerend was het eerste restaurant in Nederland wat over is op dat systeem, er volgen er dit jaar nog 3/4 geloof ik. Het is geloof ik de bedoeling dat het binnen een x aantal jaar in heel Nederland over is. Net als toen met de BOP ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 3 juni 2013 @ 08:49 |
Gaan wij inderdaad ook krijgen. Wat vinden jullie eigenlijk van het zoomsysteem bij de drive? | |
Yannick567 | maandag 3 juni 2013 @ 22:22 |
Dat systeem hebben wij (nog) niet. Ergens wel een goed systeem denk ik. Kan er nog niet over meepraten eigenlijk ![]() | |
Studiotje | maandag 3 juni 2013 @ 23:01 |
Zoomsysteem? ![]() Ja, ik ben nog steeds een beetje geïnteresseerd wat er gebeurd bij den McDonalds. ![]() | |
MaximumRush | maandag 3 juni 2013 @ 23:18 |
Wij hebben het zoom systeem. Een systeem dat van iedere auto bijhoudt hoe lang ze in de drive staan. Het is op zich wel handig, maar zitten ook wel nadelen aan. Auto's met aanhangers worden bijvoorbeeld gezien als 2 auto's. Wanneer de drive vastloopt, loopt het systeem ook vast en weet hij even niet meer welke auto's er wel of niet staan. Dan krijg je bijvoorbeeld dat er wel auto's in de drive staan maar dat je deze niet op je scherm ziet. Wanneer de drive weer leeg is is het weer opgelost. | |
Nystiq | dinsdag 4 juni 2013 @ 00:59 |
Yup, 1e keer ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 4 juni 2013 @ 08:46 |
Ik vind het een kutsysteem. Gasten worden alleen maar naar park gestuurd en raken hierdoor geirriteerd. Gasten worden hierdoor juist niet sneller geholpen, alleen maar sneller de drive uit gestuurd. Vind het echt een kutsysteem. Daar gaat je gastvriendelijkheid ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 4 juni 2013 @ 17:57 |
wie bij rotterdam mac donalds werkt gooi effe gratis hamburgers | |
Holenmens | dinsdag 4 juni 2013 @ 18:22 |
![]() | |
Watdoeteenvulploegleider | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:00 |
Ik was laatst bij mc in het buitenland en bestelde daar een milkshake vanille. Nou wat was dat kansloos zeg. Je kreeg het spul gewoon niet door het rietje omhoog en het was net gewoon ijs! Na 3 keer terug gegaan en andere smaken gepakt en een ander apparaat + reset, uiteindelijk maar een grote cola gedaan, wat een kansloze pauperzooi was dat zeg, niet normaal! | |
Yannick567 | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:46 |
Dat ziet eruit als de verkeerde saus ![]() Smaakte het puur? | |
Deesiebel | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:46 |
Ze worden wel steeds mooier hoor, met die twisty's moet je echt even oefenen ![]() | |
Deesiebel | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:46 |
Volgens mij is dat de goede saus hoor... ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:47 |
Het kan zijn dat ze Magnumsaus hebben gebruikt, die is veel dunner en die smaakt puur; dan krijg je dat soort fratsen als op die foto ![]() | |
Deesiebel | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:58 |
Hebben jullie er speciale saus voor dan? ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:58 |
![]() Je moet chocoladetopping gebruiken. Geen Magnumsaus. | |
Deesiebel | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:09 |
Oh nee wacht, wij hebben inderdaad chocolade topping, maar in het begin zagen die van mij er ook niet veel beter uit als op de foto (wel wát beter natuurlijk ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:14 |
Die van mij zijn zoals op de reclame. Elke keer weer verbaas ik mezelf over hoe mooi ik ze kan maken ![]() | |
Deesiebel | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:16 |
Na enige oefening lukt het mij ook steeds mooier | |
Holenmens | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:23 |
Tot wanneer zijn die dingen te halen? ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:27 |
Deze blijven nog wel even. Deze kun je nog 3 weken halen ![]() | |
MaximumRush | dinsdag 4 juni 2013 @ 23:28 |
Hierna komen ze in vanille smaak met framboos topping. Samen met de shoarma burger! | |
Remco | woensdag 5 juni 2013 @ 02:07 |
Dat exact, nog steeds dagelijkse kost ![]() | |
MacorgaZ | woensdag 5 juni 2013 @ 17:23 |
Laatste twee keer bij de McDonalds gratis cola gekregen omdat ik zo'n 10 minuten wachtte op mijn Big Tasty met Bacon. Is de policy veranderd dat klanten sneller zo'n compensatie wordt gegeven of heb ik gewoon geluk? ![]() | |
Remco | woensdag 5 juni 2013 @ 17:40 |
Ligt helemaal aan de manager/personeel dat op dat moment aan het werk is. Er is geen policy dat gasten na meer dan 10 minuten gratis drinken krijgen ofzo. | |
Yannick567 | woensdag 5 juni 2013 @ 22:14 |
Al gaan sommige daar gemakshalve wel vanuit. Heb wel eens een gast gehad die 5 minuten op een special moest wachten (op hold), en vervolgens zei dat hij wel minstens een drankje moeten krijgen omdat hij moest wachten. Tsja.. | |
Studiotje | woensdag 5 juni 2013 @ 22:46 |
Laatste met waar ik mee gewerkt had was, Zak leeg? Trek 'm van de slang af, hang er een nieuwe aan en spoel hem door tot er weer spul uit komt ![]() | |
Watdoeteenvulploegleider | woensdag 5 juni 2013 @ 23:29 |
Bestaat er trouwens een functie als assistent TL binnen de mac, iets wat je bij jumbo bv hebt, ass afdelingschef? | |
Deesiebel | vrijdag 7 juni 2013 @ 11:48 |
Shoarma burger? Echt waar? | |
Duranna | vrijdag 7 juni 2013 @ 13:14 |
Ik heb zelf anderhalf jaar bij de mac in gewerkt. Eerst als medewerker en later als hostess. Altijd positief commentaar gehad van zowel klanten als managers, tot ik op een gegeven moment door omstandigheden niet meer de eerste en laatste shifts kon draaien omdat mijn stiefvader(waar ik bij woonde) uit huis gezet werd en ik dus tijdelijk in een andere stad moest wonen en ik dan in het pikkedonker over compleet onverlichte weggetjes tussen dorpen moest fietsen. Plotseling kreeg ik te horen dat ze mijn contract niet zouden verlengen omdat ik brutaal tegen gasten zou zijn, dit volgens de assistent-directeur. Zelfs de managers hebben me wel verteld dat het onzin is, maar ach het liep daar toch al niet goed nadat ze het tweede filiaal hadden geopend en ze moesten vrij veel mensen ontslaan. Vind het alleen jammer dat ze dan niet eerlijk kunnen zijn en gaan beweren dat het aan mijn houding ligt terwijl ik me altijd voor 100% heb ingezet en het er ook altijd erg naar mijn zin heb gehad. | |
Deesiebel | zondag 9 juni 2013 @ 23:00 |
Da's minder, en je zult ook altijd die gedachte houden terwijl je er in het begin wel een mooie tijd hebt gehad, als ik je verhaal mag geloven ![]() | |
Duranna | maandag 10 juni 2013 @ 11:08 |
Franchise, de eigenaar had ook eerst de McDonald's in Heerenveen maar daar was hij al failliet gegaan. | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2013 @ 14:48 |
Nieuw crewlid meldt ![]() | |
Watisditnuweer | zaterdag 15 juni 2013 @ 16:20 |
Ik heb gesolliciteerd als crewlid maar ik vraag me af hoe het zit met de flexibele werktijden. Is dat echt flexibel of zijn er vaste dienstijden? | |
Meke | zaterdag 15 juni 2013 @ 16:26 |
Ik heb bij twee verschillende restaurants gewerkt, en het was bij allebei flexibel alleen wel op een andere manier. Bij beide geef je gewoon aan wanneer je kan en wordt je op basis van beschikbaarheid ingedeeld. Bij de een was dat geheel vrijblijvend, bij de ander moest ik sowieso twee keer per week sluit draaien, één keer doordeweeks en één keer in het weekend. Dat was bij de sollicitatie wel genoemd, maar ik zag het niet als voorwaarde. Daar deden ze toen wel heel moeilijk wanneer ik een keer een weekend vrij wilde bijvoorbeeld. Toen maar weer terug naar de ander, zoveel chiller ![]() Dus denk dat het heel erg afhankelijk is van het restaurant in hoeverre het flexibel is, maar bij beide verschilde mijn werktijden wel per week ![]() | |
MacorgaZ | zaterdag 15 juni 2013 @ 16:43 |
Moet je als (nieuwe) medewerker eigenlijk ook toiletten schoonmaken als deel van je dagelijkse bezigheden/als het minder druk is enzo, of kan je ook gewoon aangeven dat je dat niet wil? Dat is namelijk het enige wat ik sowieso niet wil, voor een laag loon onder hoge druk werken vind ik wel best. | |
Meke | zaterdag 15 juni 2013 @ 16:47 |
Wil je keuken of counter? | |
MacorgaZ | zaterdag 15 juni 2013 @ 17:24 |
Keuken het liefst maar het maakt niet zo heel veel uit, ben voor de rest niet echt bekend met de verschillende functies bij McDonalds, maar het enige wat ik niet wil is toiletten schoonmaken ![]() | |
Meke | zaterdag 15 juni 2013 @ 17:50 |
Nouja, het kan altijd gebeuren.. Maar over het algemeen wel mensen die counter staan die dat doen ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 15 juni 2013 @ 18:02 |
Hoi ![]() In welk restaurant werk je? | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2013 @ 22:19 |
Breda centrum! | |
Duranna | maandag 17 juni 2013 @ 14:59 |
Zou er een beetje mee oppassen, bij ons is er al eens een jongen ontslagen omdat hij weigerde toiletten te doen. Bij ons was het wel zo dat over het algemeen de hostess of een medewerker die lobbydienst had de toiletten deed maar als het je werd gevraagd had je het maar te doen. | |
Remco | maandag 17 juni 2013 @ 16:38 |
En waarom ook niet, waarom zou je je daar te goed voor voelen? Bovendien onderteken je de huisregels waar staat "Je doet alle werkzaamheden die je door word opgedragen" | |
Duranna | maandag 17 juni 2013 @ 16:40 |
Ben ik het helemaal mee eens, al ben ik er wel even tegenin gegaan toen onze hostessmanager vond dat ik een verstopte wc maar met mijn hand moest ontstoppen met zo'n lange handschoen aan. Maar ja die gozer dacht dat de grote pleeborstel die we hadden voor de lekbakken waren dus ja. | |
cathyceet | maandag 17 juni 2013 @ 20:41 |
eh... je bedoelt zo'n "plee" borstel van ongeveer een meter lang??? die ìs voor de lekbakken .... | |
Watdoeteenvulploegleider | maandag 17 juni 2013 @ 20:59 |
Met je handen in een lange handschoen de poep door de plee duwen of hoe zag joiw manager het voor je toen hij met die handschoenen aan kwam zetten? ![]() | |
Duranna | maandag 17 juni 2013 @ 22:47 |
Bij ons was daar dus discussie over omdat de managers zeiden dat hij voor de lekbakken was maar de assistentdirecteur en hostessen zeiden dat die al jaren voor de toiletten gebruikt werd. Dan is het natuurlijk niet zo fris die voor de lekbakken te gebruiken. Zoiets, blijkbaar. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan. | |
Meke | maandag 17 juni 2013 @ 23:08 |
Alsof die lekbakken zo hygienisch zijn.. Ik werd echt altijd misselijk wanneer ik die schoonmoest maken ![]() | |
Yannick567 | donderdag 20 juni 2013 @ 19:56 |
Een toilet schoonmaken opzich is niet erg. Het is maar net hoe mensen het voor je achterlaten.. ( ![]() Ik heb ook wel eens een urinoir schoon moeten maken omdat een dronkenlap daar zijn zojuist genuttigde salade in had uitgekotst. Lekker hoor. En als het toilet verstopt zit, gooi je er gewoon ontstopper in, taski sani cid. Helpt dat niet, dan nog even ploppen met zo'n ouderwets plopgevaarte, en als dat niet helpt.. gewoon een bedrijf bellen die dat regelt zeker ![]() | |
Bas_de_Beer | vrijdag 21 juni 2013 @ 01:01 |
Ik werk nu ook al weer een tijdje bij de mc - In geldrop, die vorige herfst is opengegaan. Het was vooral in de eerste maanden een gigantische chaos, maar dat begint nu gelukkig wel mee te vallen. Wel heel vaak het gevoel dat we met veel te weinig man staan (Bijv het uurtje voor sluit presenten/runnen in de drive en tegelijk BOP staan) maar voor de rest niks te klagen. Lekker stressen soms, maar daar hou ik wel van. Ben vorige maand ook (als eerste) werknemer van de maand geworden, wat opzich wel leuk was. Gebeuren er bij jullie ook vaak van die random dingen? In m'n half jaar werktijd is er al een limo door de drive proberen te rijden (Die vast bleef zitten bij de eerste bocht), heeft er een man recht voor de deur gepoept tijdens openingstijd (wat ik moest opruimen), is er een container vracht van de vrachtwagen afgevallen waardoor heel het parkterrein onder lag (waar ik gelukkig net niet onder kwam) en zo kan ik nog wel even door blijven gaan... Maakt het werk wel lekker afwisselend natuurlijk. | |
Watisditnuweer | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:05 |
Hm.. hoe lang duurde het bij jullie voordat je iets hoorde over je sollicitatie? | |
Meke | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:54 |
Heb je al een gesprek gehad, of alleen een formulier ingevuld? Bij mijn gesprekken geloof ik allebei binnen een week.. Maar had ook nog bij een ander filiaal gesolliciteerd via internet en dat hoorde ik ineens een paar maanden later nog wat van ![]() | |
Watisditnuweer | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:26 |
Alleen formulier ingevuld vorige week. | |
Meke | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:40 |
Dan kan het wel even duren, afhankelijk van wanneer ze weer mensen nodig hebben ![]() | |
Watisditnuweer | vrijdag 21 juni 2013 @ 16:42 |
Hmm.. op de site staat nog steeds de vacature... of staat die er gewoon standaard? ![]() | |
TheGirlNextDoor | vrijdag 21 juni 2013 @ 17:03 |
Bij mij heeft het een maand geduurd na het inleveren van het formulier. Ik hoor ook collega's die een half jaar op een gesprek hebben gewacht na inleveren van het formulier. Maar ook weer mensen die direct de week erop al voor gesprek konden komen. Het is heel wisselend. Inderdaad puur afhankelijk van wanneer zij weer nieuwe mensen kunnen gebruiken ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 21 juni 2013 @ 17:59 |
Nee, het restaurant kan vacatures aan of uitzetten. | |
QuincydeKoster | donderdag 4 juli 2013 @ 01:32 |
Hoeveel mensen hebben jullie voor een sluit? Wij doen het met 2 crew + manager, maar daar heb ik net ruzie over gehad met mijn manager (het ging te langzaam, maar dat lijkt me niet gek als je het met z'n tweeën doet) | |
Remco | donderdag 4 juli 2013 @ 07:40 |
Hele sluit? Of hebben jullie schoonmaakteam? Wij doen het met 1 manager 3/4 crew maar dan wel de hele sluit(doen we anderhalf/2 uur over nadat we dicht zijn) | |
QuincydeKoster | donderdag 4 juli 2013 @ 16:42 |
Wij hebben schoonmakers ja ![]() | |
MaximumRush | donderdag 4 juli 2013 @ 17:40 |
Toen ik er nog werkte werd daar 2 crew 3 kwartier voor ingeroosterd. Meestal waren ze na een half uurtje al klaar. Je kan bijna alles alvast in het laatste uurtje dat je open bent alvast naar achteren brengen. | |
QuincydeKoster | vrijdag 5 juli 2013 @ 01:17 |
Daar hebben wij meestal niet eens tijd voor ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 5 juli 2013 @ 01:53 |
Ik mag ook bij het lijstje collega's ![]() werk al sinds 2003 bij Mac Donalds ![]() Heerlen Woonboulevard | |
Studiotje | vrijdag 5 juli 2013 @ 13:55 |
En dan nog verkeerd schrijven ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 5 juli 2013 @ 14:23 |
Ach boeie ![]() | |
endrome | vrijdag 5 juli 2013 @ 15:17 |
Deur gepoept.. en dat ga jij opruimen? Dat zou ik dus gewoon weigeren. | |
Opblaaspop077 | zaterdag 6 juli 2013 @ 14:28 |
Wat nou als je werkgever je naar huis stuurt omdat je je werkkleding niet in orde hebt? Hoe vaak vergeten jullie je naam badge omdat die op een smerig hemd zit? Of een schort? De manager kan je daar toch niet voor naar huis sturen (om die op te halen)? En zowel, krijg je dan niet gewoon betaald ![]() Voor de rest wel afwisselend werk, maar je staat idd met te weinig personeel in de keuken. Volgens Mc NL moet er volgens mij de hele dag overal één iemand staan (gril, bop, counter, drive, etc). Terwijl je vaak zat met 2(of erger 1)+manager bent tussen 8-10 en 11-sluit. Slechte zaak vind ik. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 juli 2013 @ 15:45 |
Wat denk je zelf? Je hebt een contract en huisregels ondertekend waarin staat dat je je spullen op orde moet hebben. Dan is dat aan jou om dat te doen dus mogen ze je wegsturen als je dat niet hebt. En nee dat wordt niet betaald ![]() | |
Yannick567 | zondag 7 juli 2013 @ 01:33 |
Wat denk je zelf, dat jij in de tijd van de baas je eigen spullen mag halen omdat je ze zelf niet op orde hebt? Ik denk het niet ![]() En of je met 'te weinig' mensen staat is misschien een aanname van jou. Als de omzet daar naar is, is dat niet meer dan normaal. | |
Deesiebel | zondag 7 juli 2013 @ 21:40 |
Ok, ik dacht er namelijk aan omdat er in Drachten ook 2 filialen zitten, de 2e is er nog niet zo lang namelijk. | |
Pap89 | zondag 7 juli 2013 @ 22:13 |
Voor diegenen die er al langer dan een jaar werken, hoe houden jullie dat vol/waarom? Puur omdat er niks anders te krijgen is qua werk? Zelf in een tussen periode eens een half jaar tot een jaar gewerkt. Was net 18 dus altijd shift(tot 12 uur ingeroosterd, rond 2 uur klaar in de nacht ![]() In een vakantie wilde ze mij toen als enige 5 dagen achter elkaar avond shift geven. In combinatie met een bagger loontje, was het toen snel klaar. Daarbij de mogelijkheid om een andere baan die ongeveer het dubbelde betaalde te doen. | |
Studiotje | zondag 7 juli 2013 @ 23:40 |
Tsja, ieder zo z'n ding he ![]() ![]() Uiteindelijk heb ik het 4 jaar volgehouden. 't begon als, ik zoek wat dus laat ik het proberen en eigenlijk was het gewoon erg gezellig altijd. Werkte ook altijd in de avond/nacht en daar was dus echt een vaste ploeg en dit hield mij er zo lang. Uiteindelijk na m'n opleiding een baan gevonden die aansloot en weggegaan. Maar moet wel zeggen dat ik soms de gezelligheid, geklooi en contact met wereldvreemde mensen mis. ![]() ![]() "Goedenavond, welkom bij McDonald's, mag ik uw bestelling!" ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 8 juli 2013 @ 08:11 |
Ik werk er al 5 jaar met ontzettend veel plezier. Er zijn maar weinig bijbaantjes die me mijn huidige loon en uren kunnen bieden en met name die me het team vol ontzettend leuke mensen kunnen bieden. Daarom McD ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 8 juli 2013 @ 08:16 |
Oja, ik heb ook nog eens een vast contract bij de Mc. Ook dat kunnen andere bijbaantjes me momenteel niet bieden. | |
wtk_NL | maandag 8 juli 2013 @ 11:13 |
Ik kan host worden bij de Mac, lijkt me wel chill werk om daar een beetje rond te waggelen in een net pak en af en toe wat slap te ouwehoeren. Of zie ik het nu helemaal verkeerd? :p Ps. Heb verder geen vrouwelijke trekjes, host/gastheer zie je toch vaker bij een restaurant?? | |
Studiotje | maandag 8 juli 2013 @ 11:35 |
Je houd ook bij dat de lobby er netjes uitziet, ruimt hier en daar op, regelt de kinderfeestjes, mensen komen vragen stellen aan je en klagen over producten. ![]() | |
wtk_NL | maandag 8 juli 2013 @ 11:36 |
Klinkt bíjna als een droombaan toch?! Inderdaad beetje rondhangen ![]() | |
wtk_NL | maandag 8 juli 2013 @ 14:41 |
Ja hoor, langs geweest voor kennismakingsgesprek, de plaatselijke manager noemde het al sollicitatiegesprek, dacht dat ik crewlid had gesolliciteerd, want 'meesten solliciteren per ongeluk voor host' zei ie. ![]() Dan niet joh! | |
Opblaaspop077 | maandag 8 juli 2013 @ 16:33 |
Is het bij jullie niet dan, dat als de inspectie komt je ineens met het dubbel aantal personeel staat. En een uur ofzo nadat de inspectie weg is 2/3de naar huis wordt gestuurd omdat met 3 man overdag aan de bop een beetje overdreven is ![]() | |
Watdoeteenvulploegleider | maandag 8 juli 2013 @ 18:47 |
Is het niet de bedoeling dat een inspectie onverwachts komt ![]() | |
Opblaaspop077 | zondag 14 juli 2013 @ 00:44 |
Als die bij de buren is weet je dat ongeveer wanneer die bij jullie komt. Tenminste... achja | |
4sqAlwinSitton | maandag 22 juli 2013 @ 17:35 |
Ik ben Alwin Sitton, 23 jaar, wonend in Spijkenisse en zojuist (afgelopen donderdag) aangenomen als crewmember bij McDonald's Hoogvliet. Donderdag a.s introductiedag. Ik heb er zin in! | |
stijn_ | dinsdag 23 juli 2013 @ 00:31 |
Volgens mij zowel een aan- als een onaangekondigd bezoek. | |
DX11 | donderdag 25 juli 2013 @ 00:26 |
Welke dagen komen per week de nieuwe glazen? Ik wil ze allemaal. Dinsdag ofzo? | |
Yannick567 | donderdag 25 juli 2013 @ 11:12 |
De actie is best kort gepland. Ligt aan het restaurant ![]() | |
DX11 | donderdag 25 juli 2013 @ 11:25 |
Fijn, dus niet eens 1x per week? Das echt slecht geregeld dan als je ze allemaal wilt ![]() | |
Yannick567 | donderdag 25 juli 2013 @ 11:30 |
huil huil ![]() Misschien zijn ze wel coulant voor je en mag je een glas ruilen als je een dubbele hebt. Doen we ook met kinderen en dubbele Happy Meal speeltjes ![]() | |
Opblaaspop077 | dinsdag 30 juli 2013 @ 00:09 |
"Maar die heb ik ook al ![]() | |
Piger | dinsdag 30 juli 2013 @ 00:13 |
ik kan dus een van mijn (tweeling)kinderen ruilen? | |
Yannick567 | dinsdag 30 juli 2013 @ 00:28 |
ja ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 30 juli 2013 @ 06:07 |
Zolang ze nog in de verpakking zitten ![]() | |
Waterdrinker | dinsdag 30 juli 2013 @ 11:55 |
Hoelang duurt die glazen-actie nog dan? Ik wil ze ook allemaal maar ga geen 6 grote menu's in een week naar binnen werken. ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 30 juli 2013 @ 11:59 |
In principe t/m 19 augustus. | |
Waterdrinker | dinsdag 30 juli 2013 @ 16:10 |
Hm oké, moet ik even dooreten dus. ![]() | |
Waterdrinker | vrijdag 2 augustus 2013 @ 11:11 |
Worden die glazen trouwens willekeurig verspreid over de filialen of hebben ze in week 1 glas 1, in week 2 hebben ze glas 2, enzovoorts? Ik heb nu bij 2 verschillende filialen een glas gehad en dat waren 2 dezelfde, toeval of klopt dat? | |
Yannick567 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 11:13 |
Ze worden landelijk per soort uitgeleverd. Week 1 A, week 2 B, etc. Hoeveel glazen een filiaal krijgt uitgeleverd ligt aan het filiaal: gastenstroom, historische verkoop van menu's met glazen. Kan dus zijn dat je in restaurant A hetzelfde glas krijgt als in restaurant B, omdat ze in restaurant B nog een restant hebben van glas 1. | |
Waterdrinker | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:14 |
oke dus als je de laatste week menu's gaat halen ga je ze dus nooit alle zes krijgen? | |
Yannick567 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:15 |
Helaas, nee ![]() | |
Waterdrinker | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:15 |
Lekker handig dan. ![]() Ik heb nu die rechtopstaande ribbels, dat is hopelijk glas 1? ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:18 |
Volgens mij was dat het 2e glas. Ze hebben ook nog namen ![]() Diamond, bamboo, iron, scale, garden en kalei. Vraag me niet wie ze verzonnen heeft, dat zal Coca Cola wel gedaan hebben. Volgens mij hebben we nu diamond en bamboo gehad. | |
Remco | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:19 |
Wij zijn nu al bij Garden | |
Waterdrinker | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:19 |
oke en hoe ga ik dus nu nog in hemelsnaam aan diamond komen? ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:46 |
Je zou kunnen vragen bij een restaurant bij je in de buurt of ze die nog hebben, en anders vragen of de afdeling Gastenrelaties iets voor je kan betekenen (gastenrelaties@nl.mcd.com) Als die niet kunnen helpen kan je altijd nog op marktplaats kijken ![]() | |
Erasmo | vrijdag 2 augustus 2013 @ 12:47 |
Marktplaats is uitermate geschikt om glazen te ruilen. | |
-_Guitarist_- | maandag 12 augustus 2013 @ 22:43 |
Zo, ik heb woensdag een sollicitatiegesprek om terug te keren naar de Mc ![]() | |
Snoepje5 | maandag 12 augustus 2013 @ 23:16 |
Willen jullie voortaan mijn macflurry helemaal vol doen ipv half leeg. Dankje ![]() | |
Studiotje | maandag 12 augustus 2013 @ 23:39 |
Nee. 3,5 slag ijs en dan die meuk er in, meer krijg je niet. | |
Yannick567 | dinsdag 13 augustus 2013 @ 00:13 |
Halfvol of halfleeg? iets meer dan halfvol (3 slagen) is de regel ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 13 augustus 2013 @ 07:22 |
Say what? | |
-_Guitarist_- | dinsdag 13 augustus 2013 @ 09:40 |
Nou ehh, bij m'n huidige baan mag ik blij zijn met 2 diensten per week.. verdient niet zo goed ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:58 |
Noes ![]() Welke? | |
-_Guitarist_- | dinsdag 13 augustus 2013 @ 14:01 |
Beuningen ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 13 augustus 2013 @ 14:05 |
Daar helemaal? ![]() Waar woon je nu dan? | |
Yannick567 | zondag 25 augustus 2013 @ 23:49 |
En, aangenomen? ![]() | |
-_Guitarist_- | maandag 26 augustus 2013 @ 09:52 |
Ik hoor maar niks van ze, ga er dus van uit dat ik het niet geworden ben ![]() | |
Meke | maandag 26 augustus 2013 @ 11:09 |
Zelf even bellen? Hoe lang is je gesprek geleden? Je kan iig bellen met de vraag wanneer je iets hoort, want helemaal niets laten horen is natuurlijk niet heel netjes.. | |
MacorgaZ | maandag 26 augustus 2013 @ 11:16 |
Niets laten horen is tegenwoordig wel normaal voor bedrijven waar je solliciteert, dan hopen ze dat je de hint begrijpt ![]() Wat is trouwens een codewoord onder jullie McD-crew dat ik kan zeggen om gratis dingen of korting te krijgen? | |
TheGirlNextDoor | maandag 26 augustus 2013 @ 11:38 |
Eh.. geen ![]() | |
#ANONIEM | maandag 26 augustus 2013 @ 17:21 |
Vrienden worden met een manager. Zo vaak gratis dingen gehad, soms wel voor 20-30 euro. ![]() | |
Fer | maandag 26 augustus 2013 @ 23:14 |
Woensdag gaat de McDrive Osdorp hier open. Maar de rode vrachtwagen rijdt al af en aan en binnen is het ook druk. Wat zijn ze aan het doen, bigmacs oefenen? | |
Yannick567 | maandag 26 augustus 2013 @ 23:50 |
Voordat een restaurant open gaat moet heel het circus operationeel zijn. Een dag of 3/4 voor de opening krijgt het restaurant meestal zijn eerste levering, en er wordt ook 2 á 3 keer proefgedraaid. Meestal gaat zo'n actie gepaard met gratis producten (hamburger, kleine friet + saus en kleine fris) voor gasten die dan langs komen. Weet niet of het daar ook zo is ![]() | |
QuincydeKoster | woensdag 23 oktober 2013 @ 19:26 |
Jezus,gekte hier op LaVie... | |
QuincydeKoster | woensdag 23 oktober 2013 @ 19:34 |
Zeg tegen de manager zet mij buiten | |
Remco | woensdag 23 oktober 2013 @ 19:57 |
Ongelofelijk wat een drukte hier de laatste 3/4 dagen echt niet normaal | |
Yannick567 | woensdag 23 oktober 2013 @ 20:00 |
Dat ja, bizar. Lang leve DM en herfstvakantie ![]() | |
MacorgaZ | woensdag 23 oktober 2013 @ 23:05 |
HAHAHAHHAHAH WAT GRAPPIGGGGG Echt zó hilarisch man, whoehahah ik lig nog dubbel. | |
QuincydeKoster | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:11 |
Ja bij ons dus ook, ik vrees voor vanavond ![]() | |
Yannick567 | donderdag 24 oktober 2013 @ 14:38 |
Dat dachten wij ook toen jij dat vroeg ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 4 november 2013 @ 03:47 |
Vandaag loondag aangezien vrijdag de 1e was, toch? ![]() | |
QuincydeKoster | maandag 4 november 2013 @ 04:28 |
Losstaand van de vorige vraag: Mijn contract is verlengd! On another note: lijkt het jullie wat om een crewmeet te organiseren waarbij we onder het genot van een drankje ervaringen en tips uitwisselen? ![]() | |
Whiskers | vrijdag 14 februari 2014 @ 13:36 |
Linkje naar het gastentopic is stuk daarom kick ik dit topic met mijn heul belangrijke vraag: wanneer zit het Uni-Kittybekertje van The Lego Movie bij het Happy Meal? | |
TheGirlNextDoor | vrijdag 14 februari 2014 @ 13:38 |
![]() | |
QuincydeKoster | vrijdag 14 februari 2014 @ 19:11 |
Jottem, dit was wss ook direct mijn laatste contract trouwens! | |
TheGirlNextDoor | vrijdag 14 februari 2014 @ 19:22 |
Hoezo? ![]() - Ze zijn eindelijk begonnen met het bouwen van een nieuwe Mc in Enschede ![]() 19 januari 2013 brandde mijn Mc af, voor wie het vergeten is/niet wist ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 14 februari 2014 @ 21:17 |
![]() | |
-_Guitarist_- | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:15 |
Waarom vraagt 1 op de 3 gasten nog naar een dubble of triple cheeseburger? ![]() Vandaag een mooie in de drive:
![]() | |
Yannick567 | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:17 |
Dat is best lullig ja ![]() | |
-_Guitarist_- | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:22 |
En echt bijna iedereen die een actieburger wil bestelt niet de California van deze week maar een andere en is dan verontwaardigd dat we die andere niet hebben ![]() ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:23 |
Dat valt hier wel mee, dat was alleen in het begin zo ![]() | |
-_Guitarist_- | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:24 |
Gelukkig wel zeg, klotedingen die burgers. Hoorde dat de dubble over 2 weken terugkomt in de app ofzo? ![]() | |
Yannick567 | vrijdag 14 februari 2014 @ 22:27 |
Niks van gehoord? ![]() | |
QuincydeKoster | zaterdag 15 februari 2014 @ 01:05 |
Bezuinigingen + wijziging cao, ik krijg geen vast | |
QuincydeKoster | zaterdag 15 februari 2014 @ 01:06 |
Dit klopt, de Menu van de Dag campagne | |
TheGirlNextDoor | zaterdag 15 februari 2014 @ 01:15 |
Shit ![]() | |
Erasmo | zaterdag 15 februari 2014 @ 09:56 |
Op precies dezelfde plaats weer? | |
TheGirlNextDoor | zaterdag 15 februari 2014 @ 10:55 |
Die komt er ook weer. Maar opent later ![]() ![]() | |
-_Guitarist_- | zaterdag 15 februari 2014 @ 11:47 |
Komen er dan 3 in Enschede? ![]() | |
TheGirlNextDoor | zaterdag 15 februari 2014 @ 11:49 |
Er komen er 2, maar zitten dan 3 in Enschede. Ja ![]() | |
-_Guitarist_- | zaterdag 15 februari 2014 @ 11:49 |
Ahh oké, cool ![]() | |
shabalala | maandag 24 februari 2014 @ 16:52 |
hebben jullie al ervaring met de nieuwe uhc in de keuken? en geen voorraad meer maar op bestelling alles. | |
DX11 | maandag 24 februari 2014 @ 16:52 |
Wanneer komt verdomme de mcrib nou eens terug ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 24 februari 2014 @ 17:10 |
In April krijg ik er training in en per Mei ga ik ermee werken ![]() | |
shabalala | maandag 24 februari 2014 @ 18:06 |
wij krijgen het ook in Mei. maar kan me niet voorstellen dat dit sneller werkt. | |
-_Guitarist_- | maandag 24 februari 2014 @ 18:08 |
Nooit. | |
Erasmo | zondag 16 maart 2014 @ 14:55 |
Als Duitsland ons weer annexeert. Medewerkers, waarom mag ik niet met mijn motor door de drive? ![]() ![]() | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 17:44 |
Kick! Na een tijd meelezen meld ik me even. Al ruim 3jr werkzaam in een zaak omg. Utrecht. Functie is mmgt. trainee. Zullen we weer wat leven erin gooien? | |
remlof | dinsdag 10 juni 2014 @ 17:44 |
Oh net te laat ![]() | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 17:45 |
Wat ![]() | |
remlof | dinsdag 10 juni 2014 @ 17:48 |
Ik schopte dit topic voor je, maar je was er zelf al. | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 17:50 |
Ooh zo, thanks! Ook Medewerker? | |
remlof | dinsdag 10 juni 2014 @ 17:51 |
Heh nee, alleen klant, soms. Ik ga liever naar BurgerKing ![]() | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 18:00 |
Haha dat hoor ik hier vaker :p | |
JeffreyH93 | dinsdag 10 juni 2014 @ 18:26 |
Ja, hier nog een medewerker! Bijna vijf jaar in dienst en sinds kort Crewtrainer. ![]() | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 18:30 |
Ah leuk! Ik moet bekennen dat ik als CT veel makkelijker dacht als mngt trainee. Continue het goeie voorbeeld nu! (A) | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 10 juni 2014 @ 18:30 |
25 juni opening van 'mijn' nieuwe Mc ![]() ![]() In Hoorn getraind met het 'Made For You' systeem, verrekte fijn werken dat ![]() En gesolliciteerd voor de functie Management Trainee. Afwachten maar ![]() | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:28 |
Ik herinner me die foto er nog van ja ![]() Enne, MFY is met UHC systeem in de keuken he? | |
Heisenberg92 | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:31 |
Ps, komt vast goed met die sollicitatie! | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:56 |
Inderdaad ![]() | |
JeffreyH93 | dinsdag 10 juni 2014 @ 20:59 |
Tijdens de Crewtraineropleiding kregen we daar ook een presentatie van. Ik ben er wel benieuwd naar. Mijn vorige restaurant in Leiderdorp heeft het ook al. ![]() | |
Pap89 | dinsdag 10 juni 2014 @ 22:01 |
Hoe werkt dat dan? Ooit een half jaar gewerkt (5 jaar geleden oid), standaard overal voorraad van hebben, met schema's voor bepaalde tijden/dagen. | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juni 2014 @ 00:51 |
Gestopt per deze maand. Is helaas toch niet meer zo'n fijn werk als eerst. Het tempo waarin mensen komen en gaan stoort mij enorm, tevens als de onwetendheid van het personeel (alle lagen) soms. Er wordt geinvesteerd in personeel maar lang niet altijd in de juiste. Van de mensen die er werkte toen ik ging werken is er nog maar 20% in ~2 jaar tijd. Dat geeft helaas ook niet veel moed aan je personeel, helaas is dit wel nodig bij Mc Donalds. Ten slotte moet ik gewoon iets anders zoeken meer in mijn 'richting'. Enfin, toch ga ik het wel een beetje missen denk ik :p . | |
Yannick567 | woensdag 11 juni 2014 @ 18:07 |
heuuuu ![]() goed bezig. Wij gaan in de eerste week van oktober over op MFY. | |
JeffreyH93 | woensdag 11 juni 2014 @ 18:32 |
Wat vinden jullie van het fenomeen Ourlounge? Afgezien van de spam in m'n mailbox van McDonald's is het voor mij als Crewtrainer ideaal. Vooral Elearing is fijn. Bij ons in de Crew leeft het echter nog niet echt, bij jullie? ![]() | |
TheGirlNextDoor | woensdag 11 juni 2014 @ 18:50 |
Ik ken het niet. Wat is het? | |
JeffreyH93 | woensdag 11 juni 2014 @ 19:34 |
Een website voor medewerkers van McDonald's waar alles staat van geschiedenis tot nieuwe acties. En je kunt er ook Elearning gebruiken en SOC's vinden. Je hebt er ook een link naar Jouwloon voor je roosters en loonstroken. ![]() https://www.ourlounge.nl/ | |
Pap89 | woensdag 11 juni 2014 @ 21:43 |
Lang werken bij de Mc, dat is toch ook niet iets wat echt de bedoeling is? Uiteraard is het een komen en gaan, jong personeel is (nog) goedkoper + een toekomst bij de Mc, is toch ook niet iets waar je van droomt ![]() | |
JeffreyH93 | woensdag 11 juni 2014 @ 22:21 |
Valt wel mee. Veel managers en franchisenemers zijn zelf ook ooit begonnen als Crewlid en hebben de kansen gepakt om door te groeien binnen McDonald's. Zelf ben ik ook al weer bijna vijf jaar in dienst. ![]() | |
Opblaaspop077 | woensdag 11 juni 2014 @ 23:22 |
Naja ik doe dan wel een HBO er langs met hele andere competenties en het frustreert mij de zaak niet te kunnen verbeteren (zou ook niet moeten vanaf crewlid). Beetje raar gevoel :p . Een beetje het probleem bij mc is dat managers een mc donalds manager opleiding krijgen en het typische amerikaanse wij-zijn-het-beste-en-iets anders-werkt-niet aspect krijgt. Er is nooit vernieuwing in de managers en de een voegt niks toe aan de ander. Aangezien het elke dag dezelfde routine is/wordt. | |
Heisenberg92 | woensdag 11 juni 2014 @ 23:27 |
Ik snap je wel in je verhaal. Het kan ongelooflijk frustrerend zijn als het gewoon niet loopt, en het mensen niks kan schelen. Kwestie van stukje bij beetje de crew kneden... maar vermoeiend is het soms wel. En over Ourlounge, het wordt nu toegepast, maar het is nog niet geïntegreerd. Lijkt me wel makkelijk werken voor Crew. | |
Heisenberg92 | woensdag 11 juni 2014 @ 23:28 |
Klopt, genoeg doorgroeimogelijkheden! | |
JeffreyH93 | zondag 22 juni 2014 @ 15:47 |
Gisteren opgemerkt dat we de 1-2-3-weken weer gaan krijgen. Oftewel: de cheeseburger voor 1 euro, dubble cheeseburger voor 2 euro en de triple variant voor 3 euro. Dat gaat weer heerlijk ploeteren worden op 10:1. ![]() | |
-_Guitarist_- | dinsdag 24 juni 2014 @ 21:25 |
![]() ![]() | |
JeffreyH93 | dinsdag 24 juni 2014 @ 22:06 |
Ja ja, vanaf 1 juli toch? | |
-_Guitarist_- | dinsdag 24 juni 2014 @ 22:09 |
Jup ![]() | |
JeffreyH93 | dinsdag 1 juli 2014 @ 20:06 |
Update: Triples zijn nog steeds kut. ![]() | |
Heisenberg92 | woensdag 2 juli 2014 @ 12:13 |
Errrrg vervelend ja. De tijd die het kost is gewoon lastig. Wil je net wat bm's maken, komen die cheeseburgers er tussendoor. | |
-_Guitarist_- | woensdag 2 juli 2014 @ 12:16 |
Gisteravond alleen aan de grillzone.. 17 triple, 12 dubbel en een handvol single. En een paar QP's en Tasty's. Verdomme, ik haat die kutdingen. ![]() | |
Opblaaspop077 | woensdag 2 juli 2014 @ 14:58 |
Alleen? De eerst volgende keer dat ze mij dat lieten doen heb ik ontslag genomen ![]() | |
-_Guitarist_- | woensdag 2 juli 2014 @ 15:04 |
Ja, alleen. ![]() | |
JeffreyH93 | woensdag 2 juli 2014 @ 21:20 |
Ik werk bij een kleine mac en daar sta je ook regelmatig in je eentje op hb. Nu met die cheeseactie is dat wel afzien zo nu en dan. | |
#ANONIEM | donderdag 3 juli 2014 @ 12:51 |
Macvolk. Ik zit met een probleempje, a.s. zaterdagavond heb ik toegezegd voor chauffeur te spelen van/naar Sensation White (Amsterdam ArenA). Nu zit op de Muntbergweg een filiaal. Is daar de wedstrijd van het Nederlands elftal te bezichtigen? ![]() | |
JeffreyH93 | donderdag 3 juli 2014 @ 15:15 |
Ik denk het niet, maar om het zeker te weten kan je het beste even naar het filiaal bellen. | |
Fer | donderdag 3 juli 2014 @ 17:46 |
Waarom kunnen ze in Osdorp nooit een normale mac maken. Die in Osdorpplein is al meerdere malen de slechtste van Nederland genoemd, super langzaam en lauw eten serveren. En nu de nieuwe McDrive ook niet supervlot en vergeten regelmatig iets in een grote bestelling. En gisteren liepen ze alleen maar te lanterfanten en geinen, terwijl de managers er niks van zeiden. | |
Pap89 | vrijdag 4 juli 2014 @ 15:53 |
Vrij duidelijk toch? ![]() | |
Erasmo | zaterdag 5 juli 2014 @ 10:59 |
Laptop mee, inloggen op de wifi en streamen via npo.nl | |
NoMONEY | donderdag 18 september 2014 @ 14:33 |
Vanavond een sollicitatiegesprek bij de Mac... Niet al te moeilijk lijkt mij? Misschien nog tips? | |
TheGirlNextDoor | donderdag 18 september 2014 @ 14:35 |
Jezelf zijn ![]() | |
NoMONEY | donderdag 18 september 2014 @ 16:59 |
Thanks! En is het 1 gesprek of uiteindelijk meerdere gesprekken? | |
TheGirlNextDoor | donderdag 18 september 2014 @ 21:00 |
1 gesprek. En als ze zeggen 'we bellen je nog' ben je 9 van de 10 keer niet aangenomen ![]() | |
NoMONEY | donderdag 18 september 2014 @ 21:57 |
Net het gesprek gehad, en ik vond het vrij goed gaan. Ze hadden 25 sollicitanten, en gaven aan dat ze zondag mij zouden bellen. We hebben het ook over andere onderwerpen buiten de sollicitatie gehad, zoals politiek, Europese unie, en over de plaats waar de manager en ik vandaan kwamen. Ben erg benieuwd! | |
TheGirlNextDoor | vrijdag 19 september 2014 @ 00:30 |
Ik hoop het voor je. Bij ons is het in ieder geval zo dat als ze zeggen 'we bellen je nog', je niet aangenomen bent. Kan daar natuurlijk anders zijn. Bij welke Mc heb je gesolliciteerd? | |
Meke | vrijdag 19 september 2014 @ 01:19 |
Wat veel sollicitanten überhaupt ook! ![]() | |
NoMONEY | vrijdag 19 september 2014 @ 07:51 |
Ja er zaten veel 15-jarigen tussen, dus er zijn een flink aantal afgevallen. Ik heb als crewlid gesolliciteerd, als ik word aangenomen kom ik in de keuken terecht vertelde de manager. | |
Roces18 | vrijdag 19 september 2014 @ 15:13 |
Ik zit weer te twijfelen of ik terug zou gaan naar de Mc. Ben destijds gestopt omdat ik anderhalf jaar stage had achter elkaar en daarmee toch al zat geld verdiende, maar nu ben ik koos werkloos en er zijn niet echt vacatures te vinden op de domino's na. Maar ik weet niet hoe het daar is. Mc verdient niet slecht, zeker omdat ik altijd nachtdiensten draaide maar je hele leven gaat zo naar de klote en je wordt ook altijd als een kind behandeld terwijl ik hoger opgeleid ben dat hun allemaal bij elkaar ![]() | |
NoMONEY | zondag 21 september 2014 @ 14:28 |
Ik ben aangenomen bij de mac! | |
ErkendFokker | maandag 22 september 2014 @ 00:49 |
mc verdient vast beter dan Domino's (werk zelf bij de laatste..) | |
tofastTG | maandag 22 september 2014 @ 01:00 |
Geloof je die praatjes echt? :p Heb je enig idee hoeveel geld je nodig hebt om een filiaal te mogen open? Goed shift-mager kun je worden, maar of dat je gelukkig maakt? | |
Roces18 | maandag 22 september 2014 @ 10:42 |
Hoe oud ben je en wat verdien jij daar dan? Minimumloon? | |
-_Guitarist_- | maandag 22 september 2014 @ 11:35 |
Minder dan dat zal het niet zijn, dus verdien je minimaal net zoveel als bij de Mc bij Domino's ![]() | |
Erasmo | maandag 22 september 2014 @ 11:50 |
Ik zag dat ze in Amsterdam bestellen en uitgifte nu compleet gescheiden hebben, zal voor jullie ook wel beter werken denk ik? | |
Roces18 | maandag 22 september 2014 @ 12:13 |
Nee maar bij de MC heb je vaak onregelmatigheidstoeslag enz.. | |
-_Guitarist_- | maandag 22 september 2014 @ 12:17 |
Ehhh, nee? Die heb je daar niet? ![]() | |
JeffreyH93 | maandag 22 september 2014 @ 13:39 |
Dat zijn ze nu in een aantal restaurants in Nederland aan het doen. De bedoeling is dat op termijn elke McDonald's zo gaat werken. ![]() | |
Roces18 | maandag 22 september 2014 @ 13:59 |
Bij de Mcdonalds verdiende ik ongeveer 1,5x minimumloon anders vanwege onregelmatigheidstoeslag? | |
-_Guitarist_- | maandag 22 september 2014 @ 14:13 |
Dan heb je het waarschijnlijk over >6 jaar geleden, toen dat inderdaad nog in de CAO stond. | |
Roces18 | maandag 22 september 2014 @ 14:20 |
Nee hoor ![]() ![]() | |
-_Guitarist_- | maandag 22 september 2014 @ 14:21 |
Dat heb ik echt nog nooit eerder gehoord. Bij "ons" krijgt iedereen gewoon het minimumloon, punt uit ![]() | |
TheGirlNextDoor | maandag 22 september 2014 @ 14:23 |
Verschilt per franchiser ook. Bij McDonald's NL is het in ieder geval al jaren niet meer zo. | |
Erasmo | maandag 22 september 2014 @ 16:38 |
Gaat wel sneller zo. Alleen jammer dat je dan geen snelheidsvoordeel meer hebt bij het bestellen via de paal tov de plebs bij de kassa ![]() | |
JeffreyH93 | maandag 22 september 2014 @ 17:01 |
Ik heb er nog geen ervaring mee, ben ook benieuwd hoe de keuken in zo'n restaurant werkt. | |
QuincydeKoster | maandag 22 september 2014 @ 20:41 |
Nou jongens, wie weet ben ik snel weer werkzaam bij McDonald's! Ik hoor binnen 3 dagen meer, en als ik aangenomen word zal dat voor het binnenkort te openen restaurant in Breukelen zijn! | |
Yannick567 | dinsdag 23 september 2014 @ 01:21 |
Ieder broodje wordt pas gemaakt op het moment dat het besteld wordt door de gast. Je hebt 2 productielijnen, zegmaar 2x de BOP maar dan met alle broodjes. De bin is verleden tijd ![]() | |
Roces18 | dinsdag 23 september 2014 @ 08:45 |
Zonder bin moet je dus alles vers gaan maken? Kost alleen maar meer personeel. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 09:34 |
Het systeem zit zo in elkaar dat als iedereen er goed mee kan, je met net zoveel mensen werkt, je veel meer drukte aankan en de gasten sneller geholpen zijn. | |
Roces18 | dinsdag 23 september 2014 @ 09:59 |
Ik betwijfel het, stel dat je in je eentje bij de bop staat (van de buns warm maken tot het inpakken) dan kan je ook geen voorraadje aanmaken en als er opeens een grote bestelling kom loopt alles uit. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 10:32 |
Prima dat je het betwijfeld, ik werk er mee en weet dat het zo is ![]() | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 10:45 |
Toch heb je een omslagpunt waarbij het langzamer wordt om een BOP station te hebben. Gelderdome heeft bijvoorbeeld nog een KVA station. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 10:51 |
Dat ligt er maar net aan in hoeverre je crew de BOP onder de knie heeft, of in dit geval, de MFY-lijn. Voor de gast, en daar draait het immers allemaal om, is het in ieder geval verser én sneller klaar. Geen gedoe meer met nabrengen omdat je de specials gelijk maakt. Het ligt er echt puur en alleen aan hoe de crew omgaat met dit systeem. Zijn ze goed getraind, werkt het MFY systeem geweldig goed. McDonald's gaat ook heus niet een nieuw systeem introduceren als daar de kwaliteit en snelheid voor de gasten op achteruit gaat. | |
dutchdevil | dinsdag 23 september 2014 @ 16:23 |
Is de mc donalds in Deventer nou open of niet? Net regionaal blaadje met grote advertentie met 'nu open, nu met 2 drive lanes' en verderop artikel dat het restaurant 27 september weer open gaat. Wat is het nou? ![]() | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 16:41 |
Nee, dat is niet waar. Bij extreme drukte zoals bij Gelderdome heb je niks aan de BOP en daarom gebruiken ze nog KVA. Mag je nog perfect getrainde werknemers hebben, BOP is dan gewoon langzamer dan KVA. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 17:23 |
Wacht maar tot je er zelf mee werkt ![]() | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 17:52 |
Lol, ik heb er zelf mee gewerkt. Ik ben shiftmanager geweest. En mijn restaurantmanager zat in het team dat de BOP heeft geïntroduceerd in Nederland. Maar goed, als je eigenwijs wilt blijven be my guest. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 17:53 |
Ik heb het over de MFY-lijn. | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 17:57 |
Ja, en dat is hetzelfde als BOP maar dan voor de grill. Tuurlijk zal dat sneller werken dan het oude KVA en normale grill bij normale omstandigheden, maar niet bij extreme. Je hebt gewoon een omslagpunt waar het sneller is om met een Bin te werken. Maar volgens mij heb je echt geen idee hoe het er aan toe gaat bij Gelderdome. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 18:01 |
Zelfs dan denk ik dat het systeem sneller is, mits de 3 lijnen ingezet worden ![]() | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 18:08 |
Okee mag je denken. Is niet zo. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 23 september 2014 @ 18:10 |
Jij hebt er al mee gewerkt ja? En krijgen je gasten de burgers dan net zo vers? | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 18:19 |
Nee, ik heb er niet mee gewerkt. Maar ik ken het concept, ik weet hoe de processen in elkaar zitten en hoe de snelheid is bij MFY. MFY werkt prima in een gemiddeld restaurant, maar niet bij restaurants waar je extreme drukte hebt. Het zou kunnen werken, maar dan moet je 10 keukens hebben om de drukte aan te kunnen. Deze drukte kan je wel aan met een bin en door het werken in systemen. | |
cathyceet | dinsdag 23 september 2014 @ 19:22 |
Wie is hier nou eigenwijs?! BOP is echt niet hetzelfde als MFY en het proces is ook wezenlijk anders. Daarbij... het is wel degelijk (bewezen!) sneller als het oude systeem, ook bij grote drukte! ook in de service verandert er van alles (apart bestellen/afhalen) en dranken etc... Als je alleen MFY zou doen en verder aan de service niets verandert, dan zou je gelijk hebben en ga je het met MFY waarschijnlijk niet redden. zoals het buurmeisje al zei: sneller en verser [ Bericht 8% gewijzigd door cathyceet op 23-09-2014 19:27:34 ] | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 19:51 |
Jij snapt er ook duidelijk niks van. Ik noem meerdere keren extreme drukte. Ga eens beiden een keer kijken in Gelderdome. Dat is een McDonald's die in een uurtje een omzet draait waar jullie restaurants de hele zaterdag dag over doen. Daar werkt MFY niet omdat er dan een omslagpunt is waar MFY gewoon langzamer is. Als je duidelijk had gelezen had je het misschien wel begrepen. | |
cathyceet | dinsdag 23 september 2014 @ 21:48 |
nee, klopt ik snap er niks van ...... laten we het daar maar op houden, want blijkbaar ben jij nogal overtuigd van je gelijk (niet gehinderd door enige daadwerkelijke kennis en ervaring, maar ach, jij zal het wel beter weten) | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 22:00 |
Ik heb dus wel de kennis en ervaring. Maar ik kan er ook niks aan doen dat je te achterlijk bent om begrijpend te lezen. | |
cathyceet | dinsdag 23 september 2014 @ 22:08 |
I rest my case | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 22:21 |
Ja, zoals ik al zei. Selectief lezen. Dus als ik er niet daadwerkelijk mee heb gewerkt zou ik er ook geen verstand van hebben volgens jou. Gefeliciteerd, je hebt zojuist het stereotype dat mensen van crewleden van de McDonald's hebben bevestigd. Gelukkig hoef jij je niet bezig te houden met bedrijfsprocessen. Blijf maar lekker werken achter de grill en laat het denkwerk maar aan de rest over. | |
Yannick567 | dinsdag 23 september 2014 @ 22:22 |
![]() Wat een discussie. De MFY-lijn heeft het principe van de BOP, maar is niet klakkeloos hetzelfde. Het systeem heeft verschillende factoren die ervoor zorgen dat het proces veel sneller is, maar als je er nog niet mee hebt gewerkt kun je daar ook niet over oordelen, toch? En hoe doet Gelredome dat trouwens? Geen euroknallers, geen specials, geen wraps. Zo kan ik ook uurtjes draaien ja ![]() | |
MaximumRush | dinsdag 23 september 2014 @ 22:25 |
Ik zeg nergens dat MFY langzamer is. MFY is sneller dan het oude systeem. Dat is gewoon een feit. Het enige wat ik zeg is dat je wel een omslagpunt hebt bij extreme gevallen waarbij het sneller is om met het oude systeem gewoon de Bin vol te gooien. En geef daarmee Gelderdome als voorbeeld. | |
Appleboy | woensdag 24 september 2014 @ 00:31 |
En hoe bevalt de 1955 Burger? Eigen patty met veel kruien. En brood mat al scheuren erin zodat het uit 1995 lijkt? ![]() Gellukig maar 1 keer gemaakt. | |
JeffreyH93 | woensdag 24 september 2014 @ 02:33 |
En dan die vieze plakuien. Nee, geen succes bij mij. ![]() | |
TheGirlNextDoor | woensdag 24 september 2014 @ 12:10 |
Wel knap dat jij, zonder te weten bij welke Mc ik werk, weet wat onze omzet is en per definitie al weet dat onze dagomzet bij Gelredome een uurtje is. Heel knap. Maar lekker eigenwijs blijven. De pot verwijt de ketel zullen we maar zeggen. | |
Loll | zondag 28 september 2014 @ 14:11 |
Wat is het verschil tussen bop en kva? | |
Remco | zondag 28 september 2014 @ 16:48 |
Aantal sandwiches per uur is in een gemiddeld restaurant in de rush rond de 200. Met 2 MFY lijnen kun je met volledige bezetting tot 1000 sandwiches maken.... | |
TheGirlNextDoor | zondag 28 september 2014 @ 17:47 |
BOP (Bridge Operating Platform) maakt alles op bestelling. Je hebt een scherm waar je bestellingen opkomen en dan ga je maken wat er op komt. Je hebt een voorraad van patties in de UHC en dresst dus wat nodig is. Niet meer op voorraad. KVA (Kip, Vis en Appeltaart) was hetzelfde idee als de grill nu in de meeste restaurants nog is. De burgers, kipnuggets, etc. gingen dus allemaal in een bin. Zo maakte je dus 6 McChicken, dan 6 McKroket, e.d. | |
NoMONEY | vrijdag 3 oktober 2014 @ 11:25 |
Ik heb vanavond oriëntatie. Wat moet ik verwachten en hoelang zal het gaan duren? | |
Tha_Duck | vrijdag 3 oktober 2014 @ 12:23 |
Gelredome, het is Gelredome. Had van een manager die veel denkwerk uitvoert wel verwacht dat hij op zijn minst de naam van de vestiging zou weten. | |
Remco | vrijdag 3 oktober 2014 @ 12:25 |
Ligt eraan, is het ook je eerste werkdag? In dat geval zal je een rondleiding krijgen, voor een computer met een filmpje worden gezet en waarschijnlijk worden getraind in de lobby of aan de friet. | |
ErkendFokker | vrijdag 3 oktober 2014 @ 12:32 |
![]() | |
QuincydeKoster | vrijdag 10 oktober 2014 @ 11:56 |
Ik werk ook weer bij Mc xD. Nu tijdelijk in Maarssen werkzaam, zodra Breukelen open is ga ik daarheen. Vandaag MFY training in Zaandam, zal me benieuwen.. | |
NoMONEY | zaterdag 11 oktober 2014 @ 16:42 |
Ik wil bij deze zeggen dat ik Crewlid van de McDonalds in Waalwijk ben, al een paar dagen gewerkt en het gaat lekker! Eerst de BOP gehad, nu in de keuken. Ik kan dus toegevoegd worden bij de lijst van medewerkers. | |
Appleboy | maandag 27 oktober 2014 @ 15:23 |
Ik voel veel special's zonder bacon aankomen... ![]() | |
Erasmo | maandag 27 oktober 2014 @ 16:58 |
Haha alsof de cheeseburgers nog niet erg genoeg waren ![]() | |
Pap89 | maandag 27 oktober 2014 @ 17:09 |
Wat een creatievelingen ook weer ![]() | |
QuincydeKoster | woensdag 29 oktober 2014 @ 07:28 |
Maandag proefdraai gehad in breukelen! Zelf niet meegedraaid, wel wezen kijken (en eten) want we waren uitgenodigd voor een mc "faniliediner" (onbeperkt mcdonalds met beperkte keus xD) Zaak is best mooi geworden, met een paar "magische tafels" op de bovenverdieping ![]() ![]() | |
Barcaman10 | woensdag 29 oktober 2014 @ 23:38 |
Weet iemand toevallig de afmetingen van de A-zak van de onderkant? | |
Tha_Duck | donderdag 30 oktober 2014 @ 08:06 |
Triple McBacon was best weg te krijgen ![]() | |
tollahoofd | vrijdag 7 november 2014 @ 10:05 |
Binnenkort sollicitatie gesprek bij de McDonald's, heeft iemand tip;s? (Naast jezelf zijn) En als je word aangenomen wat zal je eerste taak meestal worden dan? | |
waht | vrijdag 7 november 2014 @ 10:07 |
Prima burgertje inderdaad. | |
tollahoofd | vrijdag 7 november 2014 @ 10:25 |
Ik heb hem zelf nog niet gehad, ik twijfel hem te gaan kopen naar voor of na sollicitatie gesprek, lijkt mij erg lekker | |
waht | vrijdag 7 november 2014 @ 10:28 |
Gewoon erna doen, mooie afsluiter voor zo'n gesprek. | |
tollahoofd | vrijdag 7 november 2014 @ 10:45 |
Vond ik dus ook lijkt mij een mooi afsluiting van het gesprek, zeker als ze zeggen dat ik ben aangenomen | |
Roene | zaterdag 8 november 2014 @ 18:47 |
De Mac waar ik werk gaat verbouwen. Na morgen gaat die gewoon 2,5 week dicht ![]() | |
Erasmo | zaterdag 8 november 2014 @ 19:26 |
Ja hoe wou je het anders doen. | |
Roene | zondag 9 november 2014 @ 14:46 |
Vind 2,5 week wel lang :p. Hele keuken gaan ze verbouwen naar het nieuwe systeem. Mensen met ervaring daar mee? Wij als crew worden getraind in andere restaurants ![]() | |
Yannick567 | zondag 9 november 2014 @ 22:27 |
vol |