abonnement Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 maart 2013 @ 05:36:03 #1
862 Arcee
Look closer
pi_123563547


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 maart 2013 @ 05:36:11 #2
862 Arcee
Look closer
pi_123563548
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 20:40 schreef H4ppy het volgende:
Ook drama's horen entertaining te zijn tijdens het kijken, wat is het nut van het kijken van wat voor film dan ook als deze in geen enkel opzicht entertaining is?
Dat een film je weet te raken, op welke manier dan ook. Dan is het, in mijn beleving, een topfilm. Als een film me koud laat en ik in diezelfde tijd net zo goed naar een lantaarnpaal had kunnen kijken dan vind ik het geen goeie film.

Dat jij, blijkbaar, een film kijkt om vermaakt te worden wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.
pi_123565122
Cesare Deve Morire

Caesar must Die

Paolo & Vittorio Taviani 2012



Een cameraploeg volgt de voorbereidingen voor een opvoering van het toneelstuk "Julius Caesar" van William Shakespeare in een Romeinse gevangenis. De camera registeert haarfijn hoe de daar gehuisveste mafiosi worstelen met hun rol, hun personage en diens twijfels, de onvrijheid en soms ook met elkaar.

Hoewel de thematiek van "Julius Caesar", eer, trouw, noodzaak en verraad, de ingesloten mafiosi niet vreemd zal zijn, is het toch vooral een film over acteren en het acteur zijn, nog meer dan een film over het stuk zelf of over Brutus en Caesar, of over de gevangenen zelf. Misschien is het zelfs wel een film over kunst en vrijheid in het algemeen verpakt als ode aan de kunst van het acteren.

Het is in ieder geval weer een ode aan het beeld zoals elke Taviani-film. En dan niet eens zozeer het bewegende beeld, want het is niet zo dat de gebroeders na hun 80e verjaardag ineens films met veel vaart en actie zijn gaan maken. Ze blijven zorgvuldige gecomponeerde plaatjes schieten, je zou het in de ruime zin van het woord schilderachtig kunnen noemen. Het is dan ook meer een film waar je actief naar kijkt dan een film die je ziet en waardoor je meegevoerd wordt. Behalve een gebrek aan tieten, schieten en helicopters moest ook de spanningsboog vooral van Shakespeare's werk zelf komen, op de dialogen is dan ook weinig aan te merken. Maar dat lekkere gevoel van na een film dat je even uit moet blazen, dat je weer terug bent na meegevoerd te zijn, dat ontbrak er wel aan.

Is het een aanrader? Niet voor je eerste date met die spontane kapster lijkt me. Hij is wel de moeite waard maar de moeite houdt niet op als de film begint. In het algemeen zou ik elke filmliefhebber wel aanraden om ook eens een keer een film te gaan kijken die anders met het medium film omgaat, zoals ook Greenaway dat doet bijvoorbeeld. Het is fotografischer, meer een poging om met beeld zoveel mogelijk te vertellen. Ik denk wel dat ik Kaos of Good Morning Babilonia betere films van de Taviani's vond, maar doordat deze film over acteren gaat is ook het auditieve en het verbale sterk aanwezig. Alleen willen beeld en geluid maar niet echt in elkaar grijpen en je zo meevoeren.

Toch weet ik nu al dat sommige scenes en shots over 20 jaar nog in mijn hoofd zitten, zoals bij eerdere films van hen, gewoon omdat ze sterk zijn. En daarom geef ik hem een 7.5, niet hoger want ook dergelijke geduldige esthetische plaatjesschieterij kan voor meer vervoering zorgen dan deze film deed.

Mijn cijfer: 7.5
Aanrader: Eventueel

[ Bericht 5% gewijzigd door Weltschmerz op 03-03-2013 11:02:17 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123565915
Life of Pi (2012)



Life of Pi is de verfilming van het gelijknamige boek over een Indiase jongen die na een schipbreuk samen met een bengaalse tijger op een sloep moet zien te overleven. De intro duurt vrij lang en hoewel het typisch Indiase mooie kleurrijke plaatjes oplevert had het van mij best wat vlotter gemogen. Nu ben ik sowieso geen liefhebber van films waarbij het verhaal door de hoofdpersonage vertelt wordt, omdat dit toch al een deel van de afloop van de film verklapt.
Het wachten wordt beloond met het gedeelte dat zich op zee afspeelt. De interactie tussen de jongen, de tijger en de zee (zowel angstaanjagend als betoverend mooi) was heel indrukwekkend gedaan en levert prachtige beelden op.
Het einde van de film geeft je stof tot nadenken, maar ik vond het net als het begin weer niet heel sterk.
Visueel fantastische film die wel wat tijd nodig heeft om op gang te komen.

Rating: 7
pi_123569120
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 05:36 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dat een film je weet te raken, op welke manier dan ook. Dan is het, in mijn beleving, een topfilm. Als een film me koud laat en ik in diezelfde tijd net zo goed naar een lantaarnpaal had kunnen kijken dan vind ik het geen goeie film.

Dat jij, blijkbaar, een film kijkt om vermaakt te worden wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.
Als een film je weet te raken is dat ook een vorm van vermaak. Ik vind het ook een zwaar overgewaardeerde film. Te langdradig en niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Bovendien is Jared Leto ronduot irritant in die film. Dan zie ik Christiane F in dat genre liever nog een keer.
pi_123573975
Angels & Demons

Het Tom Hanks vervolg vehicel op The Da Vinci Code. De kerk is weer in de problemen, intriges, Illuminati, maar vooral de voortgang van de wetenschap en de (on)mogelijkheid van de kerk om haar identiteit vast te houden. Nu is de paus ook nog dood en moet er een nieuwe komen maar er zijn wat probleempjes, ontvoering, moord en terroristische aanslag. Gelukkig komt Tom Hanks de hele boel redden in een wilde rit door Rome. Uitstekende popcornpulp voor de zondagmiddag maar meer is het niet. Vond hem wel spannender dan de Da Vinci Code. Plusje voor Ewan McGregor, altijd prettig om the zien spelen.
IMDB 6.6
Ik 5,5

[ Bericht 7% gewijzigd door Karstman op 03-03-2013 22:34:12 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_123575605
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 13:14 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Als een film je weet te raken is dat ook een vorm van vermaak. Ik vind het ook een zwaar overgewaardeerde film. Te langdradig en niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Bovendien is Jared Leto ronduot irritant in die film. Dan zie ik Christiane F in dat genre liever nog een keer.
christiane f.. prachige en erg trieste film. met optreden van david bowie. :)
pi_123578090
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 15:59 schreef Karina het volgende:
Loft (2010) - IMDb
Thriller

Een aantal vrienden gebruikt samen een appartement waar ze lekker vreemd kunnen gaan zonder dat iemand het merkt. Helaas ligt er op een dag een dode vrouw in bed, wie heeft haar vermoord? Was het 1 van de vrienden of een wraakzuchtige echtgenote of een ex-minnares?

Goede film, met een paar aardige plotwendingen. Beetje slecht acteerwerk hier en daar (vooral van Jeroen van Koningsbrugge :')).

Ik zag dat er een Amerikaanse remake van is gemaakt met Wentworth Miller, misschien die ook even checken.

Ik heb enkel een stuk van de Nederlandse loft gezien, na een aantal keer de originele Vlaamse loft gezien te hebben... en ik ben gestopt.. ik vond het te letterlijk overgenomen. (een beetje zoals die update van The Omen)
Ik weet het wel, oe da wij ier spreken is nie altijd zo goe verstaanbaar in Nederland, maar had dat niet met ondertitels ipv een remake kunnen opgelost zijn? :{
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 maart 2013 @ 17:11:12 #9
862 Arcee
Look closer
pi_123578934
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 13:14 schreef -Strawberry- het volgende:
Als een film je weet te raken is dat ook een vorm van vermaak.
Dat zijn we dan met elkaar eens, maar H4ppy deelt die mening dus niet.

quote:
Ik vind het ook een zwaar overgewaardeerde film. Te langdradig en niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Bovendien is Jared Leto ronduot irritant in die film. Dan zie ik Christiane F in dat genre liever nog een keer.
Christiane F vond ik ook een topfilm.

RFAD vond ik hartverscheurend mooi. Steengoeie film, stuk of zes keer gezien wel. De muziek snijdt door je ziel.
pi_123581820
Net de Marathon gezien, schitterende film. Tranen in de ogen op het einde
Eens met wat hierboven staat
pi_123595148
28 days later

Had er echt hoge verwachtingen van, had overal positieve recensies gehoord etc.. zombiefilms, daar ben ik gek op.
maar deceptie alom. Hoofdpersonage totaal oninteressant.. eigenlijke alle characters, behalve degene die snel dood gingen.. hoezo slechte regie/script. Wereld was saai/inspiratieloos, er gebeurde weinig spannends. Einde was absurd, met alleen maar shots in het donker waarin je helemaal niets kon zien.. en de soldaten hadden geen karakter..

wat een fucking faal zeg. zonde van mijn tijd. 2/10.
There are only 151 Pokémon.
pi_123595930
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 18:12 schreef Splutje het volgende:
Net de Marathon gezien, schitterende film. Tranen in de ogen op het einde
ben ik nou de enige die die film juist vond tegenvallen?
ik zou hem maar een 5je geven...
pi_123595980
Rise of the Footsoldier (2007)



Inkijkje in de britse hooligan maar vooral de maffiawereld. Hoe het drugsdealen gaat en hoe het kan lopen. Lijkt misschien nu meer een docu, maar het is echt een brute film _O_

Goed verhaal, goed geacteerd, veel actie, echt wel een film die ik waardeer :)

IMDB: 6.8/10
Ik: 8.0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2013 22:27:47 ]
pi_123596591
quote:
14s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:27 schreef andreas612 het volgende:
Rise of the Footsoldier (2007)

[ afbeelding ]

Inkijkje in de britse hooligan maar vooral de maffiawereld. Hoe het drugsdealen gaat en hoe het kan lopen. Lijkt misschien nu meer een docu, maar het is echt een brute film _O_

Goed verhaal, goed geacteerd, veel actie, echt wel een film die ik waardeer :)

IMDB: 6.8/10
Ik: 8.0/10
Ik kende deze nog niet, maar het klinkt precies als het type film waar ik van hou. Meteen even toegevoegd aan m'n watchlist :)
pi_123596878
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:37 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Ik kende deze nog niet, maar het klinkt precies als het type film waar ik van hou. Meteen even toegevoegd aan m'n watchlist :)
Kill the Irishman vind je dan denk ik ook wel vet ;)
  zondag 3 maart 2013 @ 23:16:46 #16
8369 speknek
Another day another slay
pi_123599038
The Sessions (2012) - IMDb

Heerlijk klein filmpje over een zo goed als verlamde man die op zijn 38ste het gevoel krijgt dat zijn einde eraan zit te komen, maar nog nooit seks heeft gehad. Een nadeel, hij is zeer katholiek en buiten het huwelijk om seks hebben is een doodzonde, maar een relatie zit er door zijn situatie niet echt in. Uiteindelijk, na een aantal gesprekken met de pastoor (William H Macy), besluit hij een surrogaat sex therapist in te schakelen (Helen Hunt) die hem inwijdt in de seks. Helen Hunt gaat meermaals helemaal naakt, en je zou willen dat ze dat op haar dertigste had gedaan, maar eerlijk is eerlijk, ze ziet er nog puik uit voor een 50 jarige. Na enkele minuten vergeet je het echter weer want daar gaat de film helemaal niet om. Wat het wel is, is een film die bij tijd en wijle hilarisch is, zonder goedkoop te worden, met een mooie feel-good sfeer door de gehele film heen. Aanrader.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_123600048


ARBITRAGE

Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom een 6
geinig om gezien te hebben maar niet meer
  zondag 3 maart 2013 @ 23:37:22 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123600200
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 23:34 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

ARBITRAGE

Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom een 6
geinig om gezien te hebben maar niet meer
heb hem ook gezien en viel mij ook wat tegen. Acteren van Gere was prima, verhaal vond ik vrij slap.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 3 maart 2013 @ 23:44:44 #19
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_123600596
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:51 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Ik heb enkel een stuk van de Nederlandse loft gezien, na een aantal keer de originele Vlaamse loft gezien te hebben... en ik ben gestopt.. ik vond het te letterlijk overgenomen. (een beetje zoals die update van The Omen)
Ik weet het wel, oe da wij ier spreken is nie altijd zo goe verstaanbaar in Nederland, maar had dat niet met ondertitels ipv een remake kunnen opgelost zijn? :{
Amai, ge kunt toch ook gewoon een heel klein beeetje beter luiiiisteren?
  zondag 3 maart 2013 @ 23:47:39 #20
8369 speknek
Another day another slay
pi_123600754
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 23:34 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

ARBITRAGE

Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom een 6
geinig om gezien te hebben maar niet meer
Vond het echt een heerlijke film. Het hoeft ook niet per se spannend te zijn toch? Gewoon 'komt ie ermee weg of niet'.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 4 maart 2013 @ 01:39:46 #21
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_123604105
Tomorrow, When the War Began (2010) - IMDb



De vorige film die ik heb gezien was Red Dawn (2012) - IMDb en deze is net zo'n soort film alleen speelt dit af in Australie.

Een groepje tieners gaat kamperen in de wildernis, als ze terugkomen blijkt echter dat Australie is overgenomen door een ander land, hun dorp dat aan de rand ligt van een grote haven is bezet.

Wat me aantrok in deze film zijn de characters maar ook met name de humor.
De characters waren leuk en goed, al vond ik Lee niet veel aan, de rest wel.
De humor die erin zat in het begin toen er nog niets aan de hand was bleef doorzetten door de hele film, dat maakte het wel een heel stuk leuker en de humor was echt goed.

Er is wat minder actie dan in Red Dawn, en je kunt zien dat het een minder budget film is en niet altijd even realistisch, maar toch vind ik het een leukere film dan Red Dawn.

IMDB: 6,2
Mijn cijfer: 7,5


[ Bericht 11% gewijzigd door ZodiaX op 04-03-2013 13:04:43 ]
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_123608672
Lawless



We volgen de gebroeders Bondurant (Hardy, LaBeouf, Clarke) in het Amerika van de jaren 20, alcohol is verboden en de broers verdienen de kost met het illegaal stoken van drank. Dit gaat goed totdat er een nieuwe hulp-sheriff (Pearce) komt die de regels ''iets'' strakker hanteert dan zijn collegas. Vermakelijke gangster-film!

7.5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_123609567
Gangster Squad (2013) - IMDb



viel een beetje tegen, ivm verwachtingen van mijn kant misschien, ben gek op films over deze tijds periode..
sean penn doet het uiteraard uitstekend, de tijd wordt goed gevat, mooie actie scenes.... maar toch klopt er iets niet helemaal in de opbouw en climax. het is ook wel erg gewelddadig allemaal, in de eerste 5 minuten wordt er al iemand uit elkaar getrokken met twee autos en dat gaat nog even door zo. dat hep zon film toch niet nodig...
maar gelukkig; emma stone... :)

7.0

[ Bericht 10% gewijzigd door pokkerdepok op 04-03-2013 13:39:55 ]
pi_123610161
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 01:39 schreef ZodiaX het volgende:
Tomorrow, When the War Began (2010) - IMDb

[ afbeelding ]

De vorige film die ik heb gezien was Red Dawn (2012) - IMDb en deze is net zo'n soort film alleen speelt dit af in Australie.

Een groepje tieners gaat kamperen in de wildernis, als ze terugkomen blijkt echter dat Australie is overgenomen door een ander land, hun dorp dat aan de rand ligt van een grote haven is bezet.

Wat me aantrok in deze film zijn de characters maar ook met name de humor.
De characters waren leuk en goed, al vond ik Lee niet veel aan, de rest wel.
De humor die erin zat in het begin toen er nog niets aan de hand was bleef doorzetten door de hele film, dat maakte het wel een heel stuk leuker en de humor was echt goed.

Er is wat minder actie dan in Red Dawn, en je kunt zien dat het een minder budget film is en niet altijd even realistisch, maar toch vind ik het een leukere film dan Red Dawn.

IMDB: 6,2
Mijn cijfer: 7,5

Tomorrow when the war began beviel me wel. Red Dawn ook maar eens kijken dan. :)
pi_123610446
kl
quote:
14s.gif Op maandag 4 maart 2013 11:29 schreef Gray het volgende:

[..]

Tomorrow when the war began beviel me wel. Red Dawn ook maar eens kijken dan. :)
klinkt leuk Tomorrow, When the War Began ook maar kijken!
  maandag 4 maart 2013 @ 13:33:51 #26
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_123614751
quote:
7s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:41 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Kill the Irishman vind je dan denk ik ook wel vet ;)
Die film is echt goed.
  maandag 4 maart 2013 @ 17:47:58 #27
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_123624433
The Gauntlet (1977) - IMDb
Erg formule-matig filmpje over een alcoholistische agent, die een hoer, die moet getuigen bij een proces, moet vervoeren van plaats A naar B. Maar omdat het van en vooral met Clint is, is het allemaal nog best vermakelijk.
cijfer: 6.8
pi_123631846
Vincent & Theo (1990)



Vincent & Theo gaat over de gebroeders Van Gogh. De film begint sterk: Een veiling waar een van Vincents schilderijen voor miljoenen wordt verkocht, loopt over in een scene met een onverzorgde Vincent van Gogh in een donker vervallen huisje. Het contrast had haast niet groter kunnen zijn en de stemming voor de rest van de film is gezet: Duister en treurig. Eigenlijk veranderd dit geen moment en zelfs de scenes over Vincents broer zijn niet bepaald vrolijk.
Hoewel het grootste gedeelte over Vincent gaat, wordt er ook geprobeerd om een beeld te schetsen van z’n broer Theo die een belangrijke rol in het leven van Vincent speelt. Dit lukt goed, maar soms voegt het niet bijster veel toe.
Het acteerwerk is van een hoog niveau en vooral Tim Roth vertaald de rol van Vincent van Gogh erg sterk. Ik vind het zelfs een van Roth’s beste rollen.
Een prima film die een goed beeld schetst van het treurige leven van Vincent van Gogh. Doordat het onderwerp mij erg aanspreekt wist de film mij van begin tot eind te boeien; voor veel mensen zal het echter te langdradig zijn.

Rating: 8
pi_123644615
Orcs!

Wat een onmogelijke bak pulp, heerlijk! Deze film slaat helemaal nergens op. In een Nationaal parkje van weinig betekenis komen orks uit de bergen tevoorschijn. Aan een onlogische combinatie van slackende parkranger, een overijverige stagair en een zogenaamd lekkere en verdwaasde milieuactiviste om de boel te redden. Aanrader als je zin heb in pulp en je niet stoort aan dialogen van niks, slechte SFX en onlogische verhaallijnen,
IMDB 3,7
Ik zeker een 2,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 4 maart 2013 @ 23:57:54 #30
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_123645355
Lo imposible (2012) - IMDb


Verfilming van een waargebeurd verhaal van een familie die van elkaar gescheiden wordt tijdens de tsunami. 1e deel van de film vond ik het beste, daarna wordt het een beetje standaard verslag van hoe iedereen elkaar weer terugvindt. 1e stuk krijgt een 8, het vervolg (op het moment dat McGregor ineens terug in beeld komt) een 7, eindcijfer 7.5.

[ Bericht 0% gewijzigd door PirE op 05-03-2013 00:04:32 ]
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_123646535
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 01:39 schreef ZodiaX het volgende:
Tomorrow, When the War Began (2010) - IMDb

[ afbeelding ]

De vorige film die ik heb gezien was Red Dawn (2012) - IMDb en deze is net zo'n soort film alleen speelt dit af in Australie.

Een groepje tieners gaat kamperen in de wildernis, als ze terugkomen blijkt echter dat Australie is overgenomen door een ander land, hun dorp dat aan de rand ligt van een grote haven is bezet.

Wat me aantrok in deze film zijn de characters maar ook met name de humor.
De characters waren leuk en goed, al vond ik Lee niet veel aan, de rest wel.
De humor die erin zat in het begin toen er nog niets aan de hand was bleef doorzetten door de hele film, dat maakte het wel een heel stuk leuker en de humor was echt goed.

Er is wat minder actie dan in Red Dawn, en je kunt zien dat het een minder budget film is en niet altijd even realistisch, maar toch vind ik het een leukere film dan Red Dawn.

IMDB: 6,2
Mijn cijfer: 7,5

Net gezien, wel toffe film, maar de kwaliteit van dat bezettende leger is wel bedroevend :')

Tevens deze chicks _O_ :9 ~O>

Phoebe Tonkin - IMDb

Caitlin Stasey - IMDb

Maakt het allemaal wat nepper maar tjonge, heb me wel vermaakt hoor 8-)
pi_123646965
quote:
7s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:41 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Kill the Irishman vind je dan denk ik ook wel vet ;)
Thanks! Inderdaad een mooi verhaal.
  dinsdag 5 maart 2013 @ 11:27:26 #33
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_123653564
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 00:33 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Net gezien, wel toffe film, maar de kwaliteit van dat bezettende leger is wel bedroevend :')

Tevens deze chicks _O_ :9 ~O>

Phoebe Tonkin - IMDb

Caitlin Stasey - IMDb

Maakt het allemaal wat nepper maar tjonge, heb me wel vermaakt hoor 8-)
Je moet de film inderdaad niet heel serieus nemen, dat kun je aan de humor wel merken, maar inderdaad zeker een leuke film om te kijken.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_123672163


THE FIRST TIME

ik had verwacht dat ik gewoon een simpele maar leuke rom/kom zou gaan kijken, ook na het lezen van een aantal positieve reviews (en een redelijk goed cijfer, 6.6 op imbd) maar de film is alles behalfde dat..
De film is een standaard ''romatische'' film wat opzich niet slecht hoeft te zijn als het het gene wat het doet maar goed doet... maar dat doet deze film dus niet...
Het acteer werk is erg matig, en sommige scenes zijn gewoon tenenkrommend slecht... ook is het verhaal NOG voorspelbaarder dan de ''gemiddelde standaard'' rom/komedie..
en daarnaast zat er ook geen humor in....
3 niet kijken
  dinsdag 5 maart 2013 @ 22:59:20 #35
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_123684376
The Perks of Being a Wallflower.

The Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDb

imdb rating: 8.1
Moi: 8.5

Ik had een flauwe, voorspelbare tienerfilm verwacht. Dat was het zeker niet. Natuurlijk komen wel coming-out periode thema's terug zoals in veel films over jongeren: vriendschap, eenzaamheid, (eerste) verliefdheid, meedraaien op school, eigen identiteit etc. Maar wel op een sympathieke en leuke manier.

Kleine verrassing tegen het einde - ga ik niet op in. Goed verhaal, leuke uitgewerkte karakters. Prima te doen. Als voormalige wallflower ben ik wel extra geraakt natuurlijk moet ik toegeven.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
  donderdag 7 maart 2013 @ 03:18:26 #36
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_123733255

The Mist (2007) - IMDb

Deze film. over een natuurfenomeen dat het einde van de wereld lijkt in te kondigen, begint ijzersterk. De openingscène zet je op het puntje van je stoel. Daarna verandert de film in een prima B-film, wat het onderwerp ook doet vermoeden. Echter, dan, ineens... blijft er niet veel meer over dan scheldpartijen, ongeloofwaardige plotwendingen en irritante personages. Nee, ik begrijp niet wat regisseur Frank Darabont (van The Shawshank Dedemption en The Green Mile) hier dacht en ik begrijp ook niet waar die 7,3 op IMDb vandaan komt. Zwaar telleurstellend.
IMDb: 7,3
Ik: 5


Salmon Fishing in the Yemen (2011) - IMDb
Ewan McGregor speelt een specialist op het gebied van vissen en wordt gevraagd voor een wel heel apart klusje: ervoor zorgen dat een Jemenitische sheik op wilde zalm kan vissen in zijn eigen Jemenische achtertuin. Dit uitgangspunt is bizar en maakt deze film in beginsel erg origineel. Dat het uiteindelijk gewoon een romantische feel good film is, maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. De hoofdpersonen zijn geloofwaardig, likable en interessant en de hoeveelheid humor, actie en avontuur is bovendien een stuk groter dan in menig film in dit genre.
IMDb: 6,8
Ik: 8
pi_123736428
Police Academy

Als kind heel vaak op videoband gezien maar daarna eigenlijk nooit meer. Viel me nu op dat de humor toch wel erg melig en slapstick en hier en daar zelfs gewaagd was. Verrassend veel gelachen dus om al die geweldige karakters als Hightower, Jones, Mahoney, Harris, Tackleberry, Lassard en noem ze allemaal maar op. Heeft de tijd als komedie imo wel doorstaan, itt vele andere jaren 80 komedies.

8.5

The Debt

Een 3tal Mossad agenten hebben een kampbeul in de jaren 60 getraceerd en willen hem uit Berlijn smokkelen. The Debt gaat over hoe dit en de nasleep (in de jaren 90 als de dochter van 1 van hen hier over schrijft) daarvan afloopt. Met Helen Mirren, Sam Worthington, Jessica Chastain, Ciarán Hinds en Tom Wilkinson zit het met de cast wel goed, en lijken ze ook nogeens overtuigend op elkaar in verschillende tijdsperiodes. Jammer dat ik er nu achter kom dat het hele verhaal gewoon verzonnen is, dat maakt het toch iets minder. Toch is The Debt een prima onderhoudende thriller die niet echt erbovenuit steekt maar ook weinig op aan te merken is.

7.5

[ Bericht 8% gewijzigd door planethugo op 07-03-2013 10:47:37 ]
pi_123740832
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 10:03 schreef planethugo het volgende:
Police Academy
[ afbeelding ]
Als kind heel vaak op videoband gezien maar daarna eigenlijk nooit meer. Viel me nu op dat de humor toch wel erg melig en slapstick en hier en daar zelfs gewaagd was. Verrassend veel gelachen dus om al die geweldige karakters als Hightower, Jones, Mahoney, Harris, Tackleberry, Lassard en noem ze allemaal maar op. Heeft de tijd als komedie imo wel doorstaan, itt vele andere jaren 80 komedies.
Gedeeltelijk mee eens. Ik heb 'm pas op tv gezien (ik gok jij ook :P ) en het valt toch wel op dat het met vlagen toch wel vrij flauw was (gewaagd?). Maar nog steeds een combinatie van die leuke personages en goeie herinneringen maken het voor mij toch een mooie film. Die combinaties zorgen ervoor dat ik zelfs latere delen (de films dan) ook nog aardig vond hoewel daar zoveel op valt aan te merken...
pi_123741210
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 10:03 schreef planethugo het volgende:
Police Academy
[ afbeelding ]
Als kind heel vaak op videoband gezien maar daarna eigenlijk nooit meer. Viel me nu op dat de humor toch wel erg melig en slapstick en hier en daar zelfs gewaagd was. Verrassend veel gelachen dus om al die geweldige karakters als Hightower, Jones, Mahoney, Harris, Tackleberry, Lassard en noem ze allemaal maar op. Heeft de tijd als komedie imo wel doorstaan, itt vele andere jaren 80 komedies.

8.5

The Debt
[ afbeelding ]
Een 3tal Mossad agenten hebben een kampbeul in de jaren 60 getraceerd en willen hem uit Berlijn smokkelen. The Debt gaat over hoe dit en de nasleep (in de jaren 90 als de dochter van 1 van hen hier over schrijft) daarvan afloopt. Met Helen Mirren, Sam Worthington, Jessica Chastain, Ciarán Hinds en Tom Wilkinson zit het met de cast wel goed, en lijken ze ook nogeens overtuigend op elkaar in verschillende tijdsperiodes. Jammer dat ik er nu achter kom dat het hele verhaal gewoon verzonnen is, dat maakt het toch iets minder. Toch is The Debt een prima onderhoudende thriller die niet echt erbovenuit steekt maar ook weinig op aan te merken is.

7.5
wat voor soort thriller is the debt.. een actiethriller of onderhuidse praat/spanning thriller?
pi_123772244


TBS

Spannende thriller! De film begint vlot... en houd de vaart er de hele film lekker in... Tijdens de film leer je de personages kennen (dus geen lange saaie praatstukken!). Ook het acteerwerk is erg goed (zeker voor ned. begrippen!).
En ondanks je halverwege de film al aanvoelt hoe het afgaatlopen/hoe het in elkaar zit is dat geen negatief punt bij deze film, vanwege de lekkere vaart.. continue spanning en alsnog de vraag van hoe en waar...

Het enige echte nadeel van deze film vind ik de laatste 10 min... dan komt er echt even een zeer cliche moment
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dat was even een minpunt

voorderest prima film en zeker 1 van de betere nederlandse films....

Ik had de film een DIKKE 8 willen geven.. maar vanwege het cliche aan het einde geef ik hem nu een 7.5
pi_123786263
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 12:21 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Gedeeltelijk mee eens. Ik heb 'm pas op tv gezien (ik gok jij ook :P ) en het valt toch wel op dat het met vlagen toch wel vrij flauw was (gewaagd?). Maar nog steeds een combinatie van die leuke personages en goeie herinneringen maken het voor mij toch een mooie film. Die combinaties zorgen ervoor dat ik zelfs latere delen (de films dan) ook nog aardig vond hoewel daar zoveel op valt aan te merken...
klopt :P dinsdag op veronica na de CL
gewaagd vond ik vooral dat er redelijk wat tieten voorbij kwamen, dacht eigenlijk dat het meer een brave familiefilm was waar zoiets uit den boze is. Ik heb nu ook wel zin om t/m deel 4 toch nog eens terug te kijken. Vooral die Zed uit deel 2 en 3 blijft grappig met zijn stem...

quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 12:33 schreef casper019 het volgende:

[..]

wat voor soort thriller is the debt.. een actiethriller of onderhuidse praat/spanning thriller?
het is vooral een thriller/drama waarin de onderlinge relaties tussen de hoofdpersonen centraal staan. Dit wordt afgewisseld met een stuk of 3/4 langere scenes waar ook wat actie is. Het gaat zich immers om het ontvoeren van een Nazi en deze het bezette Berlijn uit te smokkelen.

Hit and Run

Redelijke actie-komedie die wel vermaakt maar nergens echt iets nieuws of uitzonderlijks brengt maar ook niet verveelt. De actie bestaat vooral uit auto achtervolgingen en die zien er best goed uit, de humor is over de hele film wel ok, maar schateren van het lachen is er niet bij.

6.8
pi_123792516
Gisteren Mama gezien



Spanje / Canada
Horror
100 minuten

geregisseerd door Andrés Muschietti
met Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau en Megan Charpentier

De dag waarop hun vader hun moeder vermoordde, verdwenen de zusjes Victoria en Lilly spoorloos in de bossen. Vijf lange jaren hebben hun oom Lucas en zijn vriendin, Annabel, radeloos naar hen lopen zoeken. Maar wanneer de kinderen uiteindelijk levend in een vervallen hut gevonden worden, vraagt het koppel zich af of de meisjes wel de enige gasten zijn die ze in hun huis hebben verwelkomd. Wanneer Annabel de kinderen probeert te laten wennen aan een normaal leven, raakt ze ervan overtuigd dat er een kwaadaardige aanwezigheid in hun huis is. Hebben de kinderen een traumatische stressreactie of worden ze bezocht door een geest? Hoe hebben deze gebroken kinderen al die jaren voor zichzelf kunnen zorgen? In een zoektocht naar antwoorden op deze verontrustende vragen zal de nieuwe moeder ontdekken dat het gefluister dat ze rond bedtijd hoort, afkomstig is van de lippen van een dodelijke entiteit...
Zelfde regisseur als Pan's Labyrinth.

Lekker redelijk cliché Horror. Goede schrikmomenten, er word ook best goed geacteerd. Uiteraard worden er dingen gedaan die je zelf noooooit zou doen, maar ja :P Kan zelf niet zo goed tegen horror's, dus de schrikmomenten zijn voor mij al snel goed :)

ik 7,5/10
imdb 6,5/10
  vrijdag 8 maart 2013 @ 22:22:58 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123810798
Een ouwetje: Requiem for a Dream (2000) - IMDb
Maar nog steeds voortreffelijk.
De rol van Ellen Burnstyn is fenomenaal. De muziek nog steeds catchy.

IMDb: 8,4
Ik: 8,7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_123815526


IN THE LAND OF WOMEN

mooie drama/romantisch film!
de film begint als een standaard romantische film... jongen verliest vriendin.... vertrekt en zoekt ergens anders rust... ontmoet weer iemand...
Maar dan komt er heel wat anders dan wat je verwacht of wat een ''standaard'' romanntische film zou doen en dat maakt deze film beter en leuker en sterker!! (zonder iets te verklappen!)
tis zeker niet een vrouwen film (ben zelf een man en hebme er erg mee vermaakt)
en tis zeker een aanrader
7.5
pi_123819587
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 15:14 schreef resque het volgende:
Gisteren Mama gezien

[ afbeelding ]

Spanje / Canada
Horror
Dat plaatje alleen is nog enger dan de hele trailer!
Ik dacht dat ie alleen gepresenteerd werd door Del Toro trouwens?
pi_123819861
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 15:14 schreef resque het volgende:
Gisteren Mama gezien

[ afbeelding ]

Lekker redelijk cliché Horror. Goede schrikmomenten, er word ook best goed geacteerd. Uiteraard worden er dingen gedaan die je zelf noooooit zou doen, maar ja :P Kan zelf niet zo goed tegen horror's, dus de schrikmomenten zijn voor mij al snel goed :)

ik 7,5/10
imdb 6,5/10
Screenshot ziet er iig veelbelovend uit.
pi_123820656
War of the worlds - 2005 Steven Spielberg



Adaptatie van bekende verhaal van H.G. Wells, gaat in deze versie eigenlijk over gescheiden vader (Tom Cruise) die een weekendje op zijn twee kinderen moet passen, terwijl zijn ex met haar nieuwe vriend bij haar ouders logeert. En dan gebeuren er allerlei dingetjes.
Redelijk geslaagd, Tom mag dan een driewerf geflipte mafkees zijn, toch kan hij wel "aardig" acteren. Ook 'meet' een jonge Dakota Channing (speelde in die tijd ook in de mini-serie van Spielberg "Taken"). Lijkt nog maar zo kort geleden, hier zie je haar voorbij komen als een kind van een jaar of 10, inmiddels is zij een jongedame geworden en speelt ze al volwassen rollen...

Imdb 6,5
Ik 7.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 09-03-2013 10:29:22 ]
I´m back.
pi_123820755
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 10:11 schreef Ryan3 het volgende:
War of the worlds - 2005 Steven Spielberg

[ afbeelding ]

Adaptatie van bekende verhaal van H.G. Wells, gaat in deze versie eigenlijk over gescheiden vader (Tom Cruise) die een weekendje op zijn twee kinderen moet passen, terwijl zijn ex met haar nieuwe vriend bij haar ouders logeert. En dan gebeuren er allerlei dingetjes.
Redelijk geslaagd, Tom mag dan een driewerf geflipte mafkees zijn, toch kan hij wel "aardig" acteren. Ook 'meet' een jonge Dakota Channing. Lijkt nog maar zo kort geleden, hier zie je haar voorbij komen als een kind van een jaar of 10, inmiddels is zij een jongedame geworden en speelt ze al volwassen rollen...

Imdb 6,5
Ik 7.
vette film, alleen het einde verpest alles
Wie dit leest is hek.
pi_123820800
quote:
9s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 10:18 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

vette film, alleen het einde verpest alles
Nou ja, dat en dat Tom met zijn 1m68 Tim met zijn 1m96 vloert natuurlijk...
I´m back.
pi_123820824
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 10:21 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nou ja, dat en dat Tom met zijn 1m68 Tim met zijn 1m96 vloert natuurlijk...
denk dat dat m in het echt ook wel zou lukken :P
Wie dit leest is hek.
pi_123820832
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 10:22 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

denk dat dat m in het echt ook wel zou lukken :P
Ja, zegt-ie... :D.
I´m back.
pi_123821340
Sydney (1996)
Beter bekend als: Hard Eight



Hard Eight gaat over Sydney (Philip Baker Hall), een oude gokker met verstand van zaken. En over John (John C. Reilly), een niet al te snuggere en naïeve man zonder geld, die er helemaal doorheen zit. Op een dag besluit Sydney hem onder z’n hoede te nemen en te laten zien hoe je geld verdient met gokken in het casino. Dit gaat lange tijd goed, maar zodra er een vrouw in het spel komt beginnen natuurlijk de problemen. Het plot is niet erg sterk en het gedeelte waar ze hun geld verdienen door te gokken is ook niet echt geloofwaardig. Door het goede acteerwerk vergeet je dat echter snel en vooral de personnage Sydney wordt als een echte baas neergezet.
Mooi camera werk, waaronder een schitterende long take door het casino. Ook de dialogen worden prachtig in beeld gebracht met veel close-ups.
Uitstekende film die ondanks z’n matige plot goed overeind blijft.

Rating: 8
pi_123822993
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 15:14 schreef resque het volgende:
Gisteren Mama gezien

[ afbeelding ]

Spanje / Canada
Horror
100 minuten

geregisseerd door Andrés Muschietti
met Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau en Megan Charpentier

De dag waarop hun vader hun moeder vermoordde, verdwenen de zusjes Victoria en Lilly spoorloos in de bossen. Vijf lange jaren hebben hun oom Lucas en zijn vriendin, Annabel, radeloos naar hen lopen zoeken. Maar wanneer de kinderen uiteindelijk levend in een vervallen hut gevonden worden, vraagt het koppel zich af of de meisjes wel de enige gasten zijn die ze in hun huis hebben verwelkomd. Wanneer Annabel de kinderen probeert te laten wennen aan een normaal leven, raakt ze ervan overtuigd dat er een kwaadaardige aanwezigheid in hun huis is. Hebben de kinderen een traumatische stressreactie of worden ze bezocht door een geest? Hoe hebben deze gebroken kinderen al die jaren voor zichzelf kunnen zorgen? In een zoektocht naar antwoorden op deze verontrustende vragen zal de nieuwe moeder ontdekken dat het gefluister dat ze rond bedtijd hoort, afkomstig is van de lippen van een dodelijke entiteit...
Zelfde regisseur als Pan's Labyrinth.

Lekker redelijk cliché Horror. Goede schrikmomenten, er word ook best goed geacteerd. Uiteraard worden er dingen gedaan die je zelf noooooit zou doen, maar ja :P Kan zelf niet zo goed tegen horror's, dus de schrikmomenten zijn voor mij al snel goed :)

ik 7,5/10
imdb 6,5/10
Heb hem paar dagen geleden ook gezien nadat ik de trailer zag. Ikzelf vond het wel een leuk idee dat de geest dan voor de kinderen ging zorgen, en het was een leuke film. Maar het einde verpeste het wel voor mij, vond op het einde het acteerwerk slecht en het werd voorspelbaar wat ze gingen doen.
Maar zoals je zegt de schrikmomenten zaten er wel goed in, vanaf het begin eigenlijk al :Y

Leuke stuk vond ik wel dat de meiden laat in de nacht aan het spelen waren en toen annabel binnenkwam om te vragen of ze wisten hoe laat het was. Spanning zat er in dat stuk er goed in.
Ikzelf zou het een 7 geven. ^O^
  zaterdag 9 maart 2013 @ 12:13:01 #54
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_123823107
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 12:07 schreef Djibril het volgende:

[..]

Heb hem paar dagen geleden ook gezien nadat ik de trailer zag. Ikzelf vond het wel een leuk idee dat de geest dan voor de kinderen ging zorgen, en het was een leuke film. Maar het einde verpeste het wel voor mij, vond op het einde het acteerwerk slecht en het werd voorspelbaar wat ze gingen doen.
Maar zoals je zegt de schrikmomenten zaten er wel goed in, vanaf het begin eigenlijk al :Y

Leuke stuk vond ik wel dat de meiden laat in de nacht aan het spelen waren en toen annabel binnenkwam om te vragen of ze wisten hoe laat het was. Spanning zat er in dat stuk er goed in.
Ikzelf zou het een 7 geven. ^O^
Lijkt mij een goede film, maar durf hem niet te kijken... :@
pi_123826303
Collateral Damage(2002)


quote:
Brandweerman Gordon komt terecht in de wereld van terrorisme nadat zijn gezin is omgekomen bij een aanslag. Hij neemt vervolgens het heft in eigen hand.
Weinig om het lijf hebbend popcorn/chips/koekjes/wat-je-ook-maar-snackt-tijdens-het-film-kijken-voer film.
Vrij dun verhaal - hoewel de personage van Francesca Neri het wel interessanter gemaakt kon hebben.
Vrij typische jaren '90 actiefilm, hoewel de film uit 2002 is.
Bekend om het feit dat Arnie nooit een geweer of pistool in z'n handen heeft en dat wordt doorgetrokken in het het feit dat hij in de gehele film een vrij vermoeide indruk maakt.

Collateral (2004)


quote:
Max (Foxx) is een taxichauffeur in Los Angeles die door een huurmoordenaar (Cruise) gedwongen wordt om een rit door de stad te maken. Onderweg werkt de moordenaar tijdens zijn stops een lijst van slachtoffers af. Ruffalo speelt de agent die de moordenaar achtervolgt.
Sterke film van de regisseur van Heat. Net als in die film zit hier een fantastische nachtelijke LA-sfeer in; in een miljoenenstad volledig alleen en anoniem zijn. Tom Cruise komt soms bijna als een T-1000* over; zie de achtervolging t/m de tram.
Scenes die mij bijblijven zijn de discotheek (met Paul Oakenfolds Ready Steady Go) en bovenal de laatste scene van Vincent in de tram; erg sterk einde waar die anonimiteit een climax bereikt.



* De badguy van Collateral Damage droeg een politieuniform die exact hetzelfde is als die van T-1000

[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 09-03-2013 16:02:57 ]
pi_123826978
quote:
0s.gif [b]Op zaterdag 9 maart 2013 14:19 schreef Iemand91 het volgende:

[...]Scenes die mij bijblijven zijn de discotheek (met Paul Oakenfolds Ready Steady Go)
Dit vindt ik echt een onwijs sterke en sfeervolle scene (vooral door het oogcontact van Max / tom Cruise met de coyote) met de perfecte muziek:

pi_123827328
quote:
14s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:27 schreef andreas612 het volgende:
Rise of the Footsoldier (2007)

[ afbeelding ]

Inkijkje in de britse hooligan maar vooral de maffiawereld. Hoe het drugsdealen gaat en hoe het kan lopen. Lijkt misschien nu meer een docu, maar het is echt een brute film _O_

Goed verhaal, goed geacteerd, veel actie, echt wel een film die ik waardeer :)

IMDB: 6.8/10
Ik: 8.0/10
Ik geef hem een 7, verhaal is soms wel wat complex door de gekke flash forwards. Als je van rouwe films houd is dit overigens wel een aanrader.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_123827864
My Week with Marilyn (2011) - IMDb

Redelijk luchtig filmpje (nouja, minder zwaar dan ik had verwacht) over een jongen die op de filmset belandt van een Marilyn Monroe-film en een band met haar opbouwt. Vooral Eddie Redmayne ( O+ ) speelt sterk in deze film. In Les Mis was hij ook al goed, een acteur om in de gaten te houden. Michelle Williams vond ik ook oke. Leuk om eens te zien en zo meer over Marilyn en haar troebele persoonlijkheid te weten te komen.
pi_123827930
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 12:13 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

Lijkt mij een goede film, maar durf hem niet te kijken... :@
Dat heb ik al bij "The Walking Dead", het boeit me, maar de scènes waarin het echt link wordt... :@
Ik vind het ook wel een goed concept, men zegt soms dat je angst voor spinnen louter en alleen ingelepeld krijgt in je jeugd, dus omgekeerd kunnen kinderen misschien houden van iets dat wij zeer angstaanjagend vinden.
quote:
Bekijk jij films in alfabetische volgorde? :D

quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2013 15:26 schreef Kenju het volgende:
Moon (2009)

[ afbeelding ]
'Moon' gaat over astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) die al bijna drie jaar in zijn eentje op een maanstation leeft, in dienst van zijn werkgever Lunar Industries. Zijn taak is het beheren van de ontginning van een bepaalde grondstof waaruit energie gehaald kan worden en het versturen van capsules van die grondstof naar aarde.

Aangezien hij helemaal alleen is, leeft hij een zeer eenzaam bestaan. Het enige contact dat hij kan hebben met zijn vrouw en dochtertje is middels videoberichten. Er zou een live feed mogelijk moeten zijn die hij iedere dag probeert, maar die werkt niet.

Zijn enige gezelschap is daarmee Gerty (stem door Kevin Spacey), een A.I./robot die deel uitmaakt van het maanstation. Op een dag krijgt hij tijdens een ruimterit naar de oogstmachine die een reparatie nodig heeft een ongeluk door een moment van onoplettendheid cq. accute gezondheidsproblemen die zowel fysiek als geestelijk zijn. Wanneer hij wakker wordt is hij opeens terug in het maanstation. Als hij weer naar buiten wil gaan om de reparatie af te maken, laat Gerty dat echter niet zomaar toe, en wordt Sam argwanend over wat daar de reden achter is.

iMDB: 8.0
Ik: 7,7
Op vrijdag 15 maart op Canvas om 22.10! :)
http://www.canvas.be/programmas/moon
pi_123828044
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 14:47 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Dit vindt ik echt een onwijs sterke en sfeervolle scene (vooral door het oogcontact van Max / tom Cruise met de coyote) met de perfecte muziek:

Die hele film zit vol met sfeervolle scenes en chille muziek. Echt een heerlijke film.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:47:10 #61
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_123828711
[quote]0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:25 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Dat heb ik al bij "The Walking Dead", het boeit me, maar de scènes waarin het echt link wordt... :@
Ik vind het ook wel een goed concept, men zegt soms dat je angst voor spinnen louter en alleen ingelepeld krijgt in je jeugd, dus omgekeerd kunnen kinderen misschien houden van iets dat wij zeer angstaanjagend vinden.

The Walking Dead volg ik dan weer wel, vind ik ook niet eng. Wel goor af en toe....
pi_123830494
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:47 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 9 maart 2013 15:25 schreef zuiderbuur het volgende:

The Walking Dead volg ik dan weer wel, vind ik ook niet eng. Wel goor af en toe....
Ik vond de eerste aflevering geslaagd, als ie wakker wordt met die verwelkte plant in het ziekenhuis, en dan die deur "don't open dead inside". Ik vind dat je in elk geval heel goed dat gevoel meekrijgt dat er altijd gevaar is.
Ik ben eigenlijk altijd meer voor fantasy/scifi dan horror geweest :@ , moest Walking Dead volledig horror zijn zou ik ook niet kijken, denk ik.
pi_123830840
The Girl with the Dragon Tattoo (2011) - IMDb



het duurde even voordat de film echt op gang kwam, maar wat een intrigerende film is dit eigenlijk. ik ben er nu nog van onder de indruk, verder kan ik er niet zoveel over zeggen. :')
behalve dat ik het einde een beetje apart vond? maar dat is bijzaak.

cijfer: 8.7
pi_123831782
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 14:47 schreef JayHovah het volgende:
Dit vindt ik echt een onwijs sterke en sfeervolle scene (vooral door het oogcontact van Max / tom Cruise met de coyote) met de perfecte muziek:

En bron voor veel discussie over de betekenis van deze scene. Dat is het mooie aan films; veel zaken zijn door iedereen op hun eigen manier te interpreteren.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:25 schreef zuiderbuur het volgende:
Bekijk jij films in alfabetische volgorde? :D
hehe, stom toeval :P
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:28 schreef ChickenMan het volgende:
Die hele film zit vol met sfeervolle scenes en chille muziek. Echt een heerlijke film.
De scenes dat ze Los Angeles in de nacht doorkruisen. Eenzame straten, verlaten kantoren, overvliegende vliegtuigen, een enorme stad en toch zo'n eenzame, anonieme indruk krijgen.
Apart en heel unieke sfeer en een van de beste films die dit zo goed op film/sensor ( ;) ) zet.
pi_123833175
quote:
19s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:53 schreef dawg het volgende:
The Girl with the Dragon Tattoo (2011) - IMDb

[ afbeelding ]

het duurde even voordat de film echt op gang kwam, maar wat een intrigerende film is dit eigenlijk. ik ben er nu nog van onder de indruk, verder kan ik er niet zoveel over zeggen. :')
behalve dat ik het einde een beetje apart vond? maar dat is bijzaak.

cijfer: 8.7
Kijk de originele ook eens, is exact hetzelfde..
pi_123834055
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 17:57 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Kijk de originele ook eens, is exact hetzelfde..
als ie exact hetzelfde is heeft dat weinig zin toch? :P
pi_123834211
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 18:29 schreef dawg het volgende:

[..]

als ie exact hetzelfde is heeft dat weinig zin toch? :P
dus, kan je 'm nog wel kijken
pi_123834328
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 18:34 schreef andreas612 het volgende:

[..]

dus, kan je 'm nog wel kijken
was niet serieus, en ja, ik zag ze gister allebei staan dus wellicht vanavond de andere kijken.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 21:41:58 #69
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_123844220
Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1920/I)
Moet bekennen dat ik het klassieke verhaal van Dr. Jekyll and Mr. Hyde nauwelijks kende, maar het is op zich wel een geinig verhaal. Alleen de stomme film-versie ervan vond ik niet heel geweldig. Grote attractie is John Barrymore, die als Hyde er nog best creepy uitziet en zicht gedraagt. Maar verder gebeurt er niet zoveel opzienbarends. De orgel-soundtrack vond ik overigens erg overheersend op een vervelende manier. Cijfer: 6

The Greatest Show on Earth (1952) - IMDb
Ai, wansmakelijke kitsch is dit. Het won de oscar voor beste film en trok drommen bioscoopbezoekers in de jaren '50, die zich schijnbaar graag wouden vergapen aan kleurrijke circusacts met daaromheen een soaperig verhaaltje of iets wat moet doorgaan als quasi-documentaire. Verschillende facetten van het circusleven passeren de revue, maar heel boeiend vond ik het niet. Charlton Heston en Jimmy Stewart (als clown) vervullen de hoofdrollen en doen dat op de automatische piloot. De vrouwelijke hoofdrol (trapeze-artieste) wordt ingevuld door een hysterisch mens. Anyway, een toffe film is dit dus niet. Cijfer: 5

Shame (2011) - IMDb
Harde, deprimerende film is dit hee. Past zo in het rijtje Lilja 4-ever of Requiem for a Dream, al vond ik de impact minder of in ieder geval het niveau van die films niet halen. Regisseur Steve McQueen gebruikt veel lange shots, iets wat op voorhand altijd aan te moedigen is. Niet alles vond ik echter even boeiend. Fassbender die op chille Bach-muziek door New York jogt vond ik best fascinerend, maar een tergend langzame versie van New York, New York door Carey Mulligan vond ik weer minder spannend. Ook naar het einde toe had ik het allemaal wel gezien en werd het voorspelbaar helaas. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_123849572
Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) - IMDb imdb 6.4 ik; 3 (zie ook de frontpage review die de spijker op zijn kop slaat.

chemie is ver te zoeken, verhaal; welk verhaal. het plot is te doorzichtig en slaapverwekkend.

---------------------------------------------
Beautiful Creatures (2013) - IMDb imdb 6.1 ik 7.

Goede verfilming van het gelijknamige boek, wat me wel brengt op een negatief punt, op sommige momenten is de film waarschijnlijk lastig te begrijpen als je het boek niet gelezen hebt. Aardige special effects, Genoeg chemie tussen de acteurs. prachtige dubbelrol van Emma Thompson. Goed geplaatste humor.

wachten op het volgende deel.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_123850019
Keith (2008) - IMDb imdb 7.4 ik 8

Verrassende film in zo veel opzichten. In het begin denk je te kijken naar een film van 13 in een dozijn, niets is echter minder waar. Ik kan een hoop zeggen maar kijk nou maar gewoon.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
pi_123850981
No Country for Old Men (2007) - IMDb
Topfilm _O_ In de stijl van the Three Burials of Melquiades Estrada gefilmd(minder bekend maar even goed) Woody Harrelson was grandioos. Net zoals Javier Bardem. Begrijpelijk waarom dit een Oscar-winnaar is.
9,5/10
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Friends with Benefits (2011) - IMDb
Lekker wegkijken op een slome zaterdagavond, voorspelbaar verhaal waar ze zelf ook leuk mee omgaan. Weer Woody Harrelson die veruit het leukste personage was. Mila Kunis is natuurlijk ook altijd leuk O+
8/10
  zondag 10 maart 2013 @ 01:02:29 #73
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_123853343
quote:
19s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:53 schreef dawg het volgende:
The Girl with the Dragon Tattoo (2011) - IMDb

[ afbeelding ]

het duurde even voordat de film echt op gang kwam, maar wat een intrigerende film is dit eigenlijk. ik ben er nu nog van onder de indruk, verder kan ik er niet zoveel over zeggen. :')
behalve dat ik het einde een beetje apart vond? maar dat is bijzaak.

cijfer: 8.7
Zit ook een vervolg aan te komen. Ook met bond en deze vrouw.
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_123853407
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 01:02 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Zit ook een vervolg aan te komen. Ook met bond en deze vrouw.
oki, dan vind ik het einde nog waziger eigenlijk. :P
  zondag 10 maart 2013 @ 02:22:35 #75
148823 znarch
ondertitel
pi_123855022
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 01:04 schreef dawg het volgende:

[..]

oki, dan vind ik het einde nog waziger eigenlijk. :P
Als je niet kunt wachten kun je dus gewoon flickan som lekte med elden en luftslottet som sprängdes kijken. Dat zijn de vervolgdelen in de originele trilogie.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_123856867
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 02:22 schreef znarch het volgende:

[..]

Als je niet kunt wachten kun je dus gewoon flickan som lekte med elden en luftslottet som sprängdes kijken. Dat zijn de vervolgdelen in de originele trilogie.
En zeer goede films. ^O^
  zondag 10 maart 2013 @ 10:06:14 #77
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_123856941
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 01:04 schreef dawg het volgende:

[..]

oki, dan vind ik het einde nog waziger eigenlijk. :P
Wat was er wazig dan?
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_123857568
The mist - 2007 Frank Darabont

Horrofilm, maar wmb niet zo maar een horrorfilm. Zit een parabel tegen religie in. Einde is zeer tragisch...
Checkte twee actrices die ook in The Walking Dead van Darabont spelen.

Imdb 7,3.
Ik 8,5.
I´m back.
  zondag 10 maart 2013 @ 10:45:13 #79
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_123857574
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 00:00 schreef TheFastOne het volgende:
No Country for Old Men (2007) - IMDb
Topfilm _O_ In de stijl van the Three Burials of Melquiades Estrada gefilmd(minder bekend maar even goed) Woody Harrelson was grandioos. Net zoals Javier Bardem. Begrijpelijk waarom dit een Oscar-winnaar is.
9,5/10
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De personages zijn sowieso allemaal schitterend in die film. Tommy Lee Jonesals sheriff, geweldig.
En die dialogen..
"are you gonna kill me?"
-That depends, do you see me?
pi_123859527
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 10:45 schreef penny-wise het volgende:

[..]

De personages zijn sowieso allemaal schitterend in die film. Tommy Lee Jonesals sheriff, geweldig.
En die dialogen..
"are you gonna kill me?"
-That depends, do you see me?
Dan moet je echt The Three Burials of Melquiades Estrada kijken, Tommy Lee Jones speelt de hoofdrol en regisseert het volgens mij ook.

Gaat over een koehandelaar(Jones) wiens vriend per ongeluk wordt doodgeschoten wat tot een wraakactie zonder geweld van Jones leidt.
  zondag 10 maart 2013 @ 12:32:57 #81
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_123860895
Innocence (2004, Mamoru Oshii)

De beeldvorming is prachtig, de muziek past hier uitstekend bij en er zijn zeer behoorlijke actiesequenties. Inhoudelijk kon het me echter niet helemaal overtuigen, ondanks dat ik een groot zwak heb voor filosofische gedachtegangen. De futuristische setting was prachtig vormgegeven, maar in combinatie met de inhoud kwam het op mij soms een beetje misplaatst over en pakte het slechts af en toe echt lekker uit. Volledig hard maken waar dat aan ligt kan ik echter niet, maar wellicht is het omdat ik deze vorm van sci-fi nooit volledig heb kunnen waarderen. Slecht is het beslist niet, maar het is mijn ding simpelweg niet helemaal.
pi_123873412


JOHN DIES AT THE END

Ik vind dit een hele lastige film om te beoordelen, het is een beetje een vreemde film.
De film word verteld door flashbacks aan een journalist, en aan het begin heb je eerst niet door dat het flashbacks zijn (er word maar een paar x terug naar het ''heden'' gegaan waar hij met de journalist praat) en inplaatsvan dat het van ''oud naar nieuw'' gaat de flashbacks ga je juist steeds dieper de tijd in...
Waardoor het ook nog eens een aardig lastig film om te volgen en snappen is...
De film is infeite 1 raar absurt verhaal met een kleine komedie/horror twist....

Ik Zou het nou niet gelijk een aanrader of een afrader noemen deze film, maar als je mij zou vragen of ik hem nog een x zou kijken zou ik nee zeggen, maar als je me zou vragen of ik me er mee vermaakt heb ja ik vond em toch wel appart om te zien (dus heel tegenstrijdig!)

Als je houd van freaky films dan zou ik me eraan wagen, zo niet dan kan je hem beter later gaan
5.5
  zondag 10 maart 2013 @ 17:42:24 #83
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_123874699
De Marathon



Vanmiddag gekeken. Prachtfilm over 4 automonteurs die de marathon van Rotterdam gaan lopen voor behoud van hun garage. Prima geacteerd met echte Rotterdamse humor.
Komisch en op menig moment erg emotioneel.

Ben niet altijd gecharmeerd van Nederlandse films als het om acteren gaat, maar in deze film wordt door met name Stefan de Walle prima geacteerd.

Dikke 8.
  zondag 10 maart 2013 @ 17:42:44 #84
386405 yurian
slaapdeprivatie
pi_123874714


End of Watch (2012) - IMDb

Gisteravond gekeken... De film doet zeer realistisch aan, maar dat effect heeft zo'n homecam-opname-stijl al heel snel. De kijker volgt twee politie-agenten in South Central Los Angeles en alle problemen die de twee tegenkomen, op straat maar ook in de organisatie. De film blijft boeien en houdt de spanning erin. IMDB zegt 7,7 maar ik zeg een dikke acht!


Public Enemy No. 1 :Y

[ Bericht 22% gewijzigd door yurian op 10-03-2013 19:52:18 (plaatje) ]
pi_123876867
The First Time (2012) - IMDb



Als je van High school houdt, dan is deze film een topper.
Twee getalenteerde acteurs (Dylan O'Brien & Britt Robertson) die een leuke romance neerzetten in deze film, natuurlijk wel in een geheel andere stijl.

We kennen het allemaal wel dat we verliefd worden op dat "ene" meisje.
Je doet er alles aan om leuk gevonden te worden bij diegene.
Heb eigenlijk 1 zin voor deze film: Once you fall in love you doesn't see who's falling for you.

IMDb cijfer: 6.7
Mijn cijfer: 7.5

Jack Reacher (2012) - IMDbThe First Time (2012) - IMDb



Beetje een amateuristisch begin, maar niet iedereen kan zich een perfecte Hitman noemen.
Moet zeggen dat je later in het verhaal wel erachter komt waarom.

Tom Cruise speelt zoals vertrouwelijk en weet dit ook mooi te brengen met geweldige acties.
Wel wordt de man zelve wel een beetje gehyped tussendoor, maar dat neemt niet weg dat hij zijn rol prima vertolkt, hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Rosemund Pike die een uitmuntende rol neerzet.
Die af en toe zeer sexy is btw :P . En oh ja voor ik het vergeet, witte cars zijn the SHIT _O_ .

IMDb cijfer: 7.2
Mijn cijfer: 8
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
  zondag 10 maart 2013 @ 20:46:14 #86
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_123883213
Die Tür. uit 2009
Drama, fantasy, mysterie.




Voor de afwisseling maar eens een Duitse film.
Een succesvol kunstschilder (Mads Mikkelson) raakt door zijn schuldgevoel over de dood van zijn dochtertje aan lager wal.
Hij was dan ook drukker met zijn buitenechtelijke escapades bezig dan dat hij vlinders ging vangen met de kleine meid.
Vijf jaar na die vreselijke dag gaat hij naar de kroeg, zet het op een drinken, valt op straat en vindt ... een vlinder.
Die vlinder leid hem naar de deur, de deur naar vijf jaar geleden, en daar in het verleden kan hij zijn fout herstellen, ...

Het is een mooie rustige film met goed acteerwerk en het is echt een 'wat als' verhaal.
Vroeger zou je refereren aan de serie twilight, want het zou zomaar een verhaal uit die reeks kunnen zijn maar het is fijn om zo'n soort film zonder Hollywood opsmuk te kunnen zien. Er zitten wat losse steekjes in de film, maar het algehele gevoel na de film is positief, een kleine film waar je nog eens rustig over na denkt als hij afgelopen is.

IMDB 6.5
DrDarwin 8.0
pi_123890232
Bad Ass (2012)



Frank Vega (Danny Trejo) is een Vietnam veteraan zonder doel in z’n leven. Op een dag helpt hij een oude man in de bus door wat nazi’s een pak slaag te verkopen. Het filmpje hiervan is erg populair op Youtube en Frank gaat verder door het leven met de bijnaam: Bad Ass.
Danny Trejo vind ik normaal altijd wel tof in de kleinere rollen die hij speelt en ook Machete vond ik erg vermakelijk. Deze film, waar hij de hoofdrol vertolkt, was helaas een grote teleurstelling. Het wordt weer duidelijk dat hij z’n rollen puur aan zijn karakteristieke uiterlijk te danken heeft, want acteer talent heeft hij niet. Nu valt dat wel te verdoezelen met een goed verhaal, humor of gave gevechts scenes; deze film ontbrak het echter aan allen.
Geen aanrader dus. Misschien was ik ook wel gewoon te nuchter toen ik hem keek.

Rating: 3
pi_123891958
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 18:33 schreef RogerFederer_17 het volgende:
The First Time (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

Als je van High school houdt, dan is deze film een topper.
Twee getalenteerde acteurs (Dylan O'Brien & Britt Robertson) die een leuke romance neerzetten in deze film, natuurlijk wel in een geheel andere stijl.

We kennen het allemaal wel dat we verliefd worden op dat "ene" meisje.
Je doet er alles aan om leuk gevonden te worden bij diegene.
Heb eigenlijk 1 zin voor deze film: Once you fall in love you doesn't see who's falling for you.

IMDb cijfer: 6.7
Mijn cijfer: 7.5

Jack Reacher (2012) - IMDbThe First Time (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

Beetje een amateuristisch begin, maar niet iedereen kan zich een perfecte Hitman noemen.
Moet zeggen dat je later in het verhaal wel erachter komt waarom.

Tom Cruise speelt zoals vertrouwelijk en weet dit ook mooi te brengen met geweldige acties.
Wel wordt de man zelve wel een beetje gehyped tussendoor, maar dat neemt niet weg dat hij zijn rol prima vertolkt, hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Rosemund Pike die een uitmuntende rol neerzet.
Die af en toe zeer sexy is btw :P . En oh ja voor ik het vergeet, witte cars zijn the SHIT _O_ .

IMDb cijfer: 7.2
Mijn cijfer: 8
Ik heb the first time ook gezien, maar ik hoopte op een ''standaard'' roman film maar die film was zoooooooooooo slecht geacteerd en alles zo cliche gedaan tennenkrommend slecht ..
pi_123892462
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 23:00 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik heb the first time ook gezien, maar ik hoopte op een ''standaard'' roman film maar die film was zoooooooooooo slecht geacteerd en alles zo cliche gedaan tennenkrommend slecht ..
Ik kon mezelf nog wel bekoren, hou van zulke films..
(herkende mijzelf er in...)

Qua acteerprestaties had het natuurlijk beter gekund, maar je moet ook geen Angelina Jolie, Matt Damon verwachten..

Het zijn beginners, ze groeien vast nog wel....
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_123899932
Skyfall



Aardige actiefilm, vrij matige Bondfilm.
Verhaal was echt flinterdun en de exacte motieven van de bad guy (Javier Bardem) zijn me ook niet helemaal duidelijk geworden. Had van mij wel wat meer uitgediept mogen worden allemaal.

6,5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_123900675
Seeking a friend for the end of the world

Van mij mocht dat end wel aan het begin van de film komen, wat een boring crap.

4,5.
pi_123900821
I Give It a Year (2013) - IMDb

Na ong een minuut weet je hoe de film eindigt. Desondanks wel een paar keer gelachen.

6/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_123901451
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 09:42 schreef JDx het volgende:
Seeking a friend for the end of the world

Van mij mocht dat end wel aan het begin van de film komen, wat een boring crap.

4,5.
Die vond ik dus juist wel leuk omdat ie lekker traag was en apart :)
pi_123905757
Man on Fire(2004)


quote:
Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
Director: Tony Scott
With: Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning.

Gemengde gevoelens bij deze film. Je zou het enigszins kunnen vergelijken met Collateral die ik eerder hier noemde wat betreft verhaal, maar deze is beter uitgewerkt dan die film op verhaaltechnisch gezien.
Nog steeds (minstens) zoveel actie maar wel dieper uitgewerkt. Ook aantal scenes met prachtige - Enya achtige - muziek.
Maar wat mij uitermate stoorde is de manier waarop het gefilmd is. Wat probeerde Tony Scott hier mee te bereiken? Enorm irritante manier van filmen; heel erg veel beweging, irritant (snel) rond de personages draaien, verstorende beelden tussendoor. Heel erg onrustig om naar te kijken en persoonlijk denk ik dat er een aantal scenes veel beter konden zijn geworden als dit anders was gedaan.

Aanrader? Uiteindelijk wel denk ik. Verhaal is prima uitgewerkt, rollen worden prima weergegeven en er zijn "creatieve" moordscenes. Deze bijvoorbeeld:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door Iemand91 op 11-03-2013 13:11:24 ]
  maandag 11 maart 2013 @ 12:28:48 #95
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_123905981
Beautiful creatures
Twilight, maar dan met meer humor. Neemt zichzelf dus wat minders erieus, wat het verdraagleeijker maakt. Nog steeds dezelfde tenekrommende kinderdialogen af en toe, en zoete momentjes, maar door de luchtigheid beter te pruimen.

Silver Lining Playbook
Erg interessante film. Kijkje achter de schermen bij een bipolaire stoornis, met oscar winnares Jennifer Lawrence. Romantisch, zonder te zoet te worden.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_123906569
quote:
maar wel een aanrader dus?
..///
pi_123907548
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 12:43 schreef wipes66 het volgende:

[..]

maar wel een aanrader dus?
man on fire is een hele vette film, ik vind t een dikke aanrader
7.5
pi_123943068


ALLES IS FAMILIE

Hele leuke en gezellige film, met erg goed acteerwerk (en nergens vervelend nederlands overdreven) en verhaallijnen die leuk door elkaar lopen zonder dat het te ingewikkeld word.
Echt een aanrader om te zien!, Ik heb alleen 1 klein minpuntje en dat is het einde... het einde voor mijn gevoel net IETS te snel... maardoor er wat losse eindjes overblijven.. het had 10min langer gemogen!
voordrest prima film 7.7 (8als t einde ''beter'' was)
pi_123951746
Pour elle

De film gaat over een middelbare school leraar die zijn vrouw uit de gevangenis gaat breken nadat ze ten onrechte veroordeeld wordt voor moord op haar baas.

Zeer spannend, goed geacteerd. Ik kan me herinneren dat ik een tijdje terug ook een Amerikaanse verfilming heb gezien van deze film, maar dat is het dan ook, ofwel die Amerikaanse verfilming heeft niet zoveel indruk achter gelaten. Deze wel! Aanrader dus!

Op IMDB een 7.1,
Mijn punt een 8
Veni, vidi, vodka.
pi_123953742
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 11:56 schreef dumble het volgende:
Pour elle
[ afbeelding ]
De film gaat over een middelbare school leraar die zijn vrouw uit de gevangenis gaat breken nadat ze ten onrechte veroordeeld wordt voor moord op haar baas.

Zeer spannend, goed geacteerd. Ik kan me herinneren dat ik een tijdje terug ook een Amerikaanse verfilming heb gezien van deze film, maar dat is het dan ook, ofwel die Amerikaanse verfilming heeft niet zoveel indruk achter gelaten. Deze wel! Aanrader dus!

Op IMDB een 7.1,
Mijn punt een 8
The Next Three Days (2010) :)
pi_123975863
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

TBS

Spannende thriller! De film begint vlot... en houd de vaart er de hele film lekker in... Tijdens de film leer je de personages kennen (dus geen lange saaie praatstukken!). Ook het acteerwerk is erg goed (zeker voor ned. begrippen!).
En ondanks je halverwege de film al aanvoelt hoe het afgaatlopen/hoe het in elkaar zit is dat geen negatief punt bij deze film, vanwege de lekkere vaart.. continue spanning en alsnog de vraag van hoe en waar...

Het enige echte nadeel van deze film vind ik de laatste 10 min... dan komt er echt even een zeer cliche moment
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dat was even een minpunt

voorderest prima film en zeker 1 van de betere nederlandse films....

Ik had de film een DIKKE 8 willen geven.. maar vanwege het cliche aan het einde geef ik hem nu een 7.5
de enigste Nederlandse film die ik echt goed vind. ^O^
..///
pi_123978666
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 20:44 schreef wipes66 het volgende:

[..]

de enigste Nederlandse film die ik echt goed vind. ^O^
Kijk dan ook eens Simon en Dennis P., nog 2 toppers van Neerlands bodem...
pi_123985775
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 20:44 schreef wipes66 het volgende:

[..]

de enigste Nederlandse film die ik echt goed vind. ^O^
hoe vond jij het einde?
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:23:49 #104
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_123987276
Wreck-It Ralph



Typische Disneytekenfilm over een bad guy van een videospel, die het zat is om de bad guy te zijn. Hij verlaat zijn videogame om ergens anders de held te spelen...

Met referenties naar old school games.

Wreck-It Ralph (2012) - IMDb

IMDB beoordeling: 7.9
Mijn beoordeling: 7.0
Isn't it ironic, don't you think
  Redactie Games dinsdag 12 maart 2013 @ 23:45:46 #105
206706 crew  Racerblade
pi_123988420
Contagion (2011)



Zoals de naam al impliceert, film over het uitbreken van een virus en hoe het zo snel mogelijk te stoppen. Klinkt als een standaard thriller, maar springt er sowieso al gelijk uit met een uitstekende cast met o.a. Matt Damon, Laurence Fishburne, Kate Winslet en Jude Law. Daarnaast kent de film interessante subplots en is de soundtrack lekker mysterieus. Misschien niet zo spannend als men gehoopt had, maar als drama komt de film naar mijn mening goed uit de verf en een goed einde laat je achter met een tevreden gevoel.

Cijfer: 7.5
Imdb: 6.7
pi_123989920
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 11:56 schreef dumble het volgende:
Pour elle
[ afbeelding ]
De film gaat over een middelbare school leraar die zijn vrouw uit de gevangenis gaat breken nadat ze ten onrechte veroordeeld wordt voor moord op haar baas.

Zeer spannend, goed geacteerd. Ik kan me herinneren dat ik een tijdje terug ook een Amerikaanse verfilming heb gezien van deze film, maar dat is het dan ook, ofwel die Amerikaanse verfilming heeft niet zoveel indruk achter gelaten. Deze wel! Aanrader dus!

Op IMDB een 7.1,
Mijn punt een 8
Ik vond The Next Three Days juist beter :D
pi_123990236
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:23 schreef jcdragon het volgende:
Wreck-It Ralph

[ afbeelding ]

Typische Disneytekenfilm over een bad guy van een videospel, die het zat is om de bad guy te zijn. Hij verlaat zijn videogame om ergens anders de held te spelen...

Met referenties naar old school games.

Wreck-It Ralph (2012) - IMDb

IMDB beoordeling: 7.9
Mijn beoordeling: 7.0
Waarom geef je de film een 7? Want dat is nou juist het boeiende, niet een filmbeschrijving.
  woensdag 13 maart 2013 @ 00:49:26 #108
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_123990577
quote:
7s.gif Op woensdag 13 maart 2013 00:36 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Waarom geef je de film een 7? Want dat is nou juist het boeiende, niet een filmbeschrijving.
Het is een typische Disneytekenfilm. Dus lekker luchtig, af en toe grapjes. Er moeten dingen overwonnen worden en dan uiteindelijk toch
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Referenties naar andere games zijn wel leuk.

Een 7 betekent aan te raden om te kijken.
Hier heb je ook nog een trailer:

Isn't it ironic, don't you think
  woensdag 13 maart 2013 @ 06:24:12 #109
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_123992620
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 12:43 schreef wipes66 het volgende:

[..]

maar wel een aanrader dus?
Man on Fire krijgt een dikke 9 van mij. Enige puntje van kritiek is inderdaad de 'shaky-cam'.
Mocht je ooit in Mexico City zijn geweest, is het helemaal een topfilm.
pi_124016458
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 21:23 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Kijk dan ook eens Simon en Dennis P., nog 2 toppers van Neerlands bodem...
simon ken ik niet wat voor film is dat??
  Moderator woensdag 13 maart 2013 @ 19:08:12 #111
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_124016567
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 19:06 schreef casper019 het volgende:

[..]

simon ken ik niet wat voor film is dat??
Wikipedia
IMDB
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_124016672
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 19:08 schreef Mike het volgende:

[..]

Wikipedia
IMDB
is het een beetje actie of alleen een praatfilm enzo?
pi_124017077
quote:
10s.gif Op woensdag 13 maart 2013 19:09 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

is het een beetje actie of alleen een praatfilm enzo?
:D
  Moderator woensdag 13 maart 2013 @ 19:29:14 #114
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_124017763
quote:
10s.gif Op woensdag 13 maart 2013 19:09 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

is het een beetje actie of alleen een praatfilm enzo?
Het is in ieder geval een echte aanrader. :+
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_124021471
quote:
10s.gif Op woensdag 13 maart 2013 19:09 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

is het een beetje actie of alleen een praatfilm enzo?
hardste actie ooit.
Wie dit leest is hek.
pi_124023555
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:00 schreef casper019 het volgende:

[..]

hoe vond jij het einde?
ik had een hele andere uitkomst verwacht, dus op dat punt geen kritiek :P

quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 06:24 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Man on Fire krijgt een dikke 9 van mij. Enige puntje van kritiek is inderdaad de 'shaky-cam'.
Mocht je ooit in Mexico City zijn geweest, is het helemaal een topfilm.
gisteren gezien en inderdaad een topfilm. ik vond dat 'drukke' beeld overigens helemaal niet storend.
..///
  woensdag 13 maart 2013 @ 22:26:08 #117
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124030194
Gisteren en vandaag (af)gekeken:

Paranormal Activity 2
In vergelijking met het super spannende eerste deel was dit deel een redelijk borefest. Het duurt nogal lang voordat er écht iets gebeurd en wanneer er dan eindelijk iets gebeurd is dat niet echt spannend. Echt spannend, zoals we dat van deel 1 gewend waren, wordt het eigenlijk pas in de laatste tien minuten. Dan zitten er een paar hele goede schrikmomenten en sluit de film mooi aan op het begin van deel 1.
Desondanks haalt deze sequel `t bij lange na niet bij het origineel.

IMDB Cijfer: 5,7/10
Mijn Cijer: 6,0/10

Sons of Anarchy - Season 3
Had dit seizoen al eens gezien maar ik blijf bij m`n eerdere mening: van deze drie seizoenen is dit duidelijk en met afstand de minste. De verhaallijn in Noord-Ierland is gewoon weg niet interessant genoeg om meer dan een half seizoen te kunnen boeien. Steeds als het verhaal zich naar Belfast verplaatst hoop je dat ze weer snel terugkeren naar Charming. Het is dan ook fijn wanneer ze tegen het einde van het seizoen terug thuis zijn, want de laatste twee afleveringen zijn wel erg sterk.
Hopen dat het vierde seizoen toch een stuk beter wordt.

7,5/10
  Redactie Games donderdag 14 maart 2013 @ 00:09:30 #118
206706 crew  Racerblade
pi_124035522
Dead Man's Shoes (2004)



Een soldaat laat zijn verstandelijk beperkte broer achter die vervolgens mishandeld wordt door een groepje dealers. Een aantal jaren later is het tijd voor wraak.

Begint heel aardig met goede dialogen en acteerwerk en belooft een spannende thriller te worden, maar tegen het einde zwakt het allemaal iets af. Verhaal weet nooit de middelmaat te ontstijgen en kan totaal niet verrassen. Scoort nog net een voldoende door een aantal aangrijpende momenten.

Cijfer: 6.2
Imdb: 7.7
pi_124041467
John Dies at the End

Moeilijk te omschrijven komische sci-fi, horror en tripfilm over een gaar duo dat plotseling in allerlei (extreem) vreemde situaties terechtkomt. Kwa verhaal doet het een beetje aan als de donkere variant van Dude, Where's My Car maar dan met subtielere humor. Eigenlijk is de film één lange trip en steeds als je vermoedt dat het niet gekker kan, gebeurt er nog iets absurders. Je moet het eigenlijk ook niet allemaal proberen te begrijpen maar gewoon ondergaan, en niet in een te nuchtere stemming zijn zodat je het allemaal wat makkelijker slikt :P

Voor de liefhebber van vreemde tripfilms met humor zullen we maar zeggen...

8.0

Stand Up Guys

Een komische misdaadfilm met Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin. Daar mag je toch wel wat van verwachten. Helaas kom je dan van een koude kermis thuis. Zo indrukwekkend als de cast is, zo nietszeggend is hun optreden, zo matig zijn de dialogen, het drama, de sporadische actie en de humor. Tegen het einde denk je dat er toch nog iets leuks aan zit te komen maar.... helaas volgt dan alweer een fikse tegenvaller. Al Pacino is alweer 73(!) en heeft als ik zijn imdb bekijk eigenlijk na 1997 met The Devils Advocate en Donnie Brasco voor het laatst écht memorabele rollen neergezet(verbeter me maar als ik ernaast zit, heb toch een paar titels na 97 niet gezien). Hopelijk wordt een project over John Gotti in 2014 zijn afscheid wat hij verdient. En dus niet zo een matig en ongeinspireerd geval als Stand Up Guys.

5.0
pi_124041897
Les Miserables


Na heel veel geweldige recensies erover gelezen vond ik hem toch wel tegenvallen maar dit zal waarschijnlijk meer een kwestie van smaak zijn. De acteer prestaties vond goed vooral Anne Hathaway. Maar het zingen kwam vaak heel geforceerd en nep over. En ja het is een musical maar het was iets waardoor ik me niet echt goed kon inleven en ik me aandacht er niet echt bij kon houden.

Leuk om een keer te kijken maar zou hem niet snel nog een keer willen zien.

IMDB: 7,8
Ik: 6,5
  donderdag 14 maart 2013 @ 11:08:51 #121
8369 speknek
Another day another slay
pi_124042321
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 10:43 schreef planethugo het volgende:
Al Pacino is alweer 73(!) en heeft als ik zijn imdb bekijk eigenlijk na 1997 met The Devils Advocate en Donnie Brasco voor het laatst écht memorabele rollen neergezet(verbeter me maar als ik ernaast zit, heb toch een paar titels na 97 niet gezien). Hopelijk wordt een project over John Gotti in 2014 zijn afscheid wat hij verdient. En dus niet zo een matig en ongeinspireerd geval als Stand Up Guys.

5.0
The Insider en in iets mindere mate Insomnia zijn ook goede films. Maar dat is ook al meer tien jaar geleden en of het echt memorabele rollen zijn... In principe kan Pacino alleen nog maar een trucje.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_124043725
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 00:09 schreef Racerblade het volgende:
Dead Man's Shoes (2004)

[ afbeelding ]

Een soldaat laat zijn verstandelijk beperkte broer achter die vervolgens mishandeld wordt door een groepje dealers. Een aantal jaren later is het tijd voor wraak.

Begint heel aardig met goede dialogen en acteerwerk en belooft een spannende thriller te worden, maar tegen het einde zwakt het allemaal iets af. Verhaal weet nooit de middelmaat te ontstijgen en kan totaal niet verrassen. Scoort nog net een voldoende door een aantal aangrijpende momenten.

Cijfer: 6.2
Imdb: 7.7
als je een actiefilm wilt zien is t dan wel een lekkere vlotte film?
  Redactie Games donderdag 14 maart 2013 @ 12:52:57 #123
206706 crew  Racerblade
pi_124045720
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 11:51 schreef casper019 het volgende:

[..]

als je een actiefilm wilt zien is t dan wel een lekkere vlotte film?
Niet echt, leunt meer naar een drama dan een actiefilm.
pi_124045961
Searching for Sugar Man (2012) - IMDb


Omdat ie een oscar heeft gewonnen en omdat ik toch lekker duf op de bank zat deze maar aangezet. Blijkbaar was er ergens achter in de jaren 70 een zanger die in Amerika ontzettend geflopt is terwijl hij in Zuid Afrika een legende was. Omdat hij een icoon was voor enkele Zuid Afrikanen zijn ze op zoek gegaan naar deze legende en zijn verhaal.

Prettige muziek, erg Dylan-esque (dat woord _O- ), leuk opgezet en leuk verteld. Ik heb eigenlijk de hele film een aangename lach op mijn gezicht gehad. Aanrader :)

Imdb: 8.2
Ik: 8
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_124053224
Knockin' on Heaven's Door (1997)



Het verhaal over twee mannen die op dezelfde dag terminaal ziek worden verklaard en samen op pad gaan met niks te verliezen. Leuk verhaal en vooral zeer komisch. Verwacht geen serieuze film of bloederige actie maar lig wel helemaal dubbel van het lachen!

Imdb: 7.8
Mijn cijfer een 8

[ Bericht 0% gewijzigd door dumble op 14-03-2013 16:40:23 ]
Veni, vidi, vodka.
  donderdag 14 maart 2013 @ 17:10:08 #126
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124054524
The Last Wave (1977) - IMDb
Een advocaat moet een stel aboriginals, die een andere Aboriginal hebben vermoord, verdedigen. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn dan het simpele dronkenmansgevecht, waar ze voor worden aangeklaagd. Achter de moord schuilen oude Aboriginal geheimen over de droomtijd en voorspellingen over een naderende apocalyps. De advocaat zelf blijkt ook connecties te hebben met dit alles en wordt steeds dieper in deze wereld over dromen en voorspellingen betrokken.
Van het begin van de film met een enorme storm, heeft de film een heel duistere mysterieuze sfeer. Scène's met een overgelopen bad, een radio waar water uitkomt, rare zwarte regen e.d. maken de film onheilspellend. Dit komt ook naar voren in de scènes, waarin de advocaat voorspellende dromen heeft. Hierdoor komt goed het gevoel over dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn. De waanzinnige Pink Floyd-achtige score van Charles Wain maakt de unheimichse sfeer compleet.
Peter Weir heeft zich voor deze film goed laten voorlichten over cultuur van de Aboriginals. Waardoor dit één van de weinige films is waarin die cultuur goed wordt weergegeven.
Van Richard Chamberlain was ik niet echt onder de indruk. Veel meer indruk maakt Nandjiwarra Amagul, een echt stamhoofd in zijn enige filmrol, als de zwijgende shaman Charlie een presentie, wiens mystieke aanwezigheid hypnotiserend is.
cijfer: 8.8
  donderdag 14 maart 2013 @ 21:44:30 #127
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_124066191
Dazed and Confused (1993, Richard Linklater)

Lekker filmpje zeg! Baanbrekend misschien niet, technisch ook niet eens verheffend, hoewel het verre van slecht is. Maar Dazed and Confused is zo verschrikkelijk herkenbaar dat het toch weer erg goed wordt en het datgene doet wat zo moeilijk is: een lekker gevoel overbrengen. Vrijwel ieder karakter heeft wel iets waarmee ik me kon relateren en wat mij terug deed denken aan toen ik die leeftijd had en ik zag mezelf weer als 16-jarig mannetje voor me. Dronken worden was toen vooral nog spannend en stoer, niet wetend wat de toekomst zou brengen, überhaupt nog niet eens wetend wat ik ermee aan zou moeten en denkend dat die tijd een hel was. Ruim 10 jaar later weet ik wel beter, want wat een heerlijke en onbezorgde tijd was het. De lekkere soundtrack maakt het helemaal af en maakt hier toch een zeer treffende highschool-/coming of age film van, zonder vervelende clichés aan te hoeven boren. Een film die zeker voor herhaling vatbaar is en zo in mijn rijtje met favoriete feelgoodfilms kan.
  donderdag 14 maart 2013 @ 22:23:36 #128
386405 yurian
slaapdeprivatie
pi_124068627
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 21:44 schreef vinnypassy het volgende:
Dazed and Confused (1993, Richard Linklater) [ afbeelding ]

Lekker filmpje zeg! Baanbrekend misschien niet, technisch ook niet eens verheffend, hoewel het verre van slecht is. Maar Dazed and Confused is zo verschrikkelijk herkenbaar dat het toch weer erg goed wordt en het datgene doet wat zo moeilijk is: een lekker gevoel overbrengen. Vrijwel ieder karakter heeft wel iets waarmee ik me kon relateren en wat mij terug deed denken aan toen ik die leeftijd had en ik zag mezelf weer als 16-jarig mannetje voor me. Dronken worden was toen vooral nog spannend en stoer, niet wetend wat de toekomst zou brengen, überhaupt nog niet eens wetend wat ik ermee aan zou moeten en denkend dat die tijd een hel was. Ruim 10 jaar later weet ik wel beter, want wat een heerlijke en onbezorgde tijd was het. De lekkere soundtrack maakt het helemaal af en maakt hier toch een zeer treffende highschool-/coming of age film van, zonder vervelende clichés aan te hoeven boren. Een film die zeker voor herhaling vatbaar is en zo in mijn rijtje met favoriete feelgoodfilms kan.
Vond de film ook heel goed, mooie setting, leuke sfeer, goeie muziek en best wel humor :Y
pi_124075834


MY NAME IS KHAN

Zonder meer1 van de beste films die ik de laatste tijd gezien heb,
de film is een hele sterke combo van komedie - romantiek en drama...
Ook het acteerwerk is uitstekend, en ondanks de lengte van de film (dikke 2.5 uur) heb ik daar bij deze film geen ''last'' van gehad omdat de vaart er de hele tijd lekker inzat..
Wat ik bij sommige bollywood films minder vind is het vele gedans erin, en dat was bij deze film gelukkig niet het geval.. Maar wel een paar ontzettend mooie muziek nummers (maar zonder dans zeg maar)
Alleen tegen het einde van de film komt er helaas toch 1 klein minpuntje.. en daardoor kan ik helaas deze iflm niet het ''perfecte'' cijfer (een dikke 10) geven..
het word even ERG cliche
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar op dat na GEWELDIGE film en een dikke aanrader
9
pi_124110409
Updateje:

Maart
Films
1. Beasts of the Southern Wild (Benh Zeitlin, 2012) :: 9.7
2. Requiem for a Dream (Darren Aronofsky, 2000) :: 9.1
3. Simon (Eddy Terstall, 2004) :: 8.7
4. Svartur á leik (Óskar Thór Axelsson, 2012) :: 8.6
5. Donnie Brasco (Mike Newell, 1997) :: 8.5
6. Sinister (Scott Derrickson, 2012) :: 8.3
7. Nemesis Game (Jesse Warn, 2003) :: 8.1
8. Dude, Where's My Car? (Danny Leiner, 2000) :: 8.0
9. Anna Karenina (Joe Wright, 2012) :: 7.9
10. Holy Motors (Leos Carax, 2012) :: 7.7
11. Cave of Forgotten Dreams (Werner Herzog, 2010) :: 7.5
12. Silver Linings Playbook (David O. Russell, 2012) :: 7.5
13. Doodlebug (Christopher Nolan, 1997) :: 7.0
14. Lincoln (Steven Spielberg, 2012) :: 5.0

Statistieken
Totaal 14 films (maandgemiddelde: 19.7) gekeken:
- Kort (t/m 20 min.): 1.
- Middel (21 t/m 75 min.): 0.
- Lang (meer dan 75 min.): 13.

Totale speelduur: 1438 min.
Aantal films / series herzien: 3.

Best beoordeeld: Beasts of the Southern Wild (9.7, 1ste dit jaar).
Slechtst beoordeeld: Lincoln (5.0).

Media-verdeling
7.
1.
6.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  vrijdag 15 maart 2013 @ 22:42:18 #131
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_124112974
Mammoth (2009, Lukas Moodysson)

Wellicht wil Mammoth wat teveel thema’s behandelen, zoals eenzaamheid, ouderschap en de armoede en alles wat daarbij komt kijken in een land als Thailand. De combinatie van eenzaamheid en ouderschap alleen was wellicht al genoeg geweest. Nu wordt alles wel aangestipt, maar echte ontwikkeling op welk gebied dan ook blijft eigenlijk uit.

Dat gezegd hebbende: slecht is het niet, verre van zelfs. De sfeer is zeer goed en de plot is interessant, het deed me een beetje denken aan Lost in Translation meets Crash of Babel. Daarbij wordt er uitstekend geacteerd, maar dat zijn we ook wel toppers als Michelle Williams en Gael Garcia Bernal. Qua muziek en beeldvorming zit het ook wel goed, waardoor de film een zeer behoorlijk niveau weet vast te houden, maar echt bij de keel grijpen deed hij helaas niet.
  vrijdag 15 maart 2013 @ 23:26:44 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124115225
Broken (2012) - IMDb

Prachtig regiedebuut van Rufus Norris.
Typisch Britse film.

Centraal staan drie families die aan hetzelfde pleintje wonen en elk meer dan hun portie ellende krijgen. The Oswalds vormen het asociale gezin en zijn werkelijk op ieder vlak de buren van hel. Ma Oswald is weggegaan en pa kan het bijna niet aan om zijn drie losgeslagen dochters op te voeden. Zijn woede richt zich vooral op zijn oudere overburen en hun labiele zoon Rick. De dochters doen ook mee met de pesterijen en terroriseren alle buurtkinderen. Het gewoonste gezin bestaat uit vader Archie en zijn twee kids. Sinds het overlijden van zijn vrouw staat hij er samen met de nanny alleen voor. Laat hij nu stiekem een oogje op deze nanny hebben, ondanks het feit dat zij al aan de man is.

verder ben ik het eens met deze recensie:
http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=30014

IMDb: 7,2
Ik: 8.0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 16 maart 2013 @ 00:10:46 #133
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124117233
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 21:44 schreef vinnypassy het volgende:
Dazed and Confused (1993, Richard Linklater) [ afbeelding ]

Lekker filmpje zeg! Baanbrekend misschien niet, technisch ook niet eens verheffend, hoewel het verre van slecht is. Maar Dazed and Confused is zo verschrikkelijk herkenbaar dat het toch weer erg goed wordt en het datgene doet wat zo moeilijk is: een lekker gevoel overbrengen. Vrijwel ieder karakter heeft wel iets waarmee ik me kon relateren en wat mij terug deed denken aan toen ik die leeftijd had en ik zag mezelf weer als 16-jarig mannetje voor me. Dronken worden was toen vooral nog spannend en stoer, niet wetend wat de toekomst zou brengen, überhaupt nog niet eens wetend wat ik ermee aan zou moeten en denkend dat die tijd een hel was. Ruim 10 jaar later weet ik wel beter, want wat een heerlijke en onbezorgde tijd was het. De lekkere soundtrack maakt het helemaal af en maakt hier toch een zeer treffende highschool-/coming of age film van, zonder vervelende clichés aan te hoeven boren. Een film die zeker voor herhaling vatbaar is en zo in mijn rijtje met favoriete feelgoodfilms kan.
So true!! _O_ _O_ ik kijk `m, traditie getrouw, ieder jaar op de eerste officieële lente dag. Echt een film die me een lente/zomer gevoel geeft. Briljante film _O_ O+ O+ O+
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:18:13 #134
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_124124559
Marty (1955)
Wat een braaf filmpje is dit. Het laat zien hoe het er schijnbaar aan toe ging in de jaren '50. De sociale omgeving vindt dat een mid-dertiger (Ernest Borgnine) aan de vrouw moet en via een ballroom hosselt hij dan een meisje. Dan nog heeft zijn sociale omgeving er allerlei opmerkingen over, enfin je kunt wel raden hoe het afloopt. Af en toe wel aan de kazige kant, maar belerend of vervelend wordt het gelukkig nooit. Cijfer: 6,5

Gentleman's Agreement (1947)
Qua timing zo net na WO II zit het met deze film natuurlijk goed. Verscholen antisemitisme wordt aan de kaak gesteld door journalist Gregory Peck. Het is een nogal moralistische film geworden en dan ook wat aan de saaiige kant. Uiteindelijk gebeurt er niet zo veel. Zeg of laat gewoon zien waar het op staat, dacht ik dan ook soms. Helaas is het vooral veel eromheen draaiend dialoog (inclusief romantisch plotje) en pas op het eind wordt de film nog een beetje sterk. Cijfer: 5,5

Jesus Camp (2006)
Komedie had ook niet misstaan als genre-aanduiding, want mên, ik heb af en toe in een deuk gelegen om deze malle docu. Wil je christenen zien die bidden dat hun Powerpointpresentatie niet gesaboteerd wordt door de duivel of een bordkartonnen George Bush een podium opslepen om zijn politieke standpunten uit te leggen, dan is dit de docu die je moet zien. Bij de indoctrinerende scenes wordt het desalniettemin nogal creepy. Zo wordt in Jesus Camp dus een of ander bijbelkamp gevolgd en in sommige scenes gaat het er echt freaky en angstaanjagend aan toe. Kinderen gaan spontaan gekke woorden brabbelen en barsten in janken uit, omdat ze klaarblijkelijk in contact staan met de Heer. Echt ziek om te zien hoe kinderen helemaal gehersenspoeld kunnen worden.

Ik ben wel te spreken over deze documentaire. Het laat gewoon zien wat het is, zonder dat de docu-makers commentaar leveren. De kijker is aan zet om zelf een oordeel te vellen over deze bij tijd en wijlen volslagen idioterie. Op zich wel prettig, want dat commentaar zou toch alleen maar overbodig zijn. De beelden spreken namelijk voor zich :). Cijfer: 8

Ben-Hur: A Tale of the Christ (1925)



Wauw, wat een grandioos spektakel is dit en het doet echt niet onder aan de Heston-versie van 1959. Sterker nog, door de iets kortere speelduur (alsnog ruim 2 uur) loopt het verhaal lekker door en is er geen enkel moment wat saai is. De gallei-scenes en de chariot-scenes springen er bovenuit natuurlijk en zijn echt heel goed gemaakt. Bijzonder knap om die massale scenes te zien. Dat is toch altijd leuker en indrukwekkenderdan een CGI-publiek :P. Het bjibelse verhaal rond het leven van Jezus moet je overigens voor lief nemen, het kon mij in ieder geval niet storen. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_124126483
MONGOL



Ik vond het helaas een wat tegenvallende film, het was geen slechte film.. maar zeker ook geen goeie.....
De film is ontzettend mooi gemaakt, prachtige omgevingen.. prachtige kostuums/make-up, zeer goeie acteerprestaties van zowel de kinderen als de volwassenen in de film...
En ook opzich de gevechten waren mooi gemaakt..
Alleen wist het verhaal van de film me niet echt te grijpen, nergens voelde ik ook maar enige band of echte ''spanning'' in de film... en dat vond ik jammer dat had beter gekunt.. het blijft allemaal erg oppervlakkig...
Als de film een x op tv is ofzo is hij het kijken wel even waard, maar ik zou hem niet huren of kopen dan zijn er genoeg betere films
5

[ Bericht 12% gewijzigd door casper019 op 16-03-2013 14:25:10 ]
  zaterdag 16 maart 2013 @ 15:49:32 #136
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_124131323
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 00:10 schreef Timo20 het volgende:

[..]

So true!! _O_ _O_ ik kijk `m, traditie getrouw, ieder jaar op de eerste officieële lente dag. Echt een film die me een lente/zomer gevoel geeft. Briljante film _O_ O+ O+ O+
Ja ik zag het op wiw, terecht hoor. Moet hem zelf ook maar even op dvd aanschaffen, heerlijke film om eens in de zoveel tijd te herkijken. :)
  zaterdag 16 maart 2013 @ 16:03:29 #137
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124131732
New York, New York (1977) - IMDb
Na het succes van Taxi Driver kreeg Scorsese carte blanche van de studio bij zijn volgende film. High van de hoogmoed van dit succes (en de cocaïne) begon Scorsese zijn nieuwe megaproject met een half af script. Vol zelfoverschatting ging hij ervan uit dat hij alles wel in goede banen zou weten te leiden. Hij had echter maar weinig controle over de geïmproviseerde dialogen. Ook ging hij ver over zijn budget heen.
Dit leverde in eerste instantie een film op van meer dan 4 uur. Dit werd natuurlijk teruggebracht; tot 153 minuten. Na het floppen in de box-office moest het van de producers verder ingekort worden; tot 136 minuten. Na het succes van Raging Bull werd de film weer herstelt tot 163 minuten. (De versie die ik gezien heb)
New York, New York laat zich het best omschrijven als een cynische realistische jaren 70 kijk op de grote MGM musicals uit de jaren 40.
Robert de Niro speelt een gluiperige opdringerige temperamentvolle, maar ook zeer talentvolle saxofonist Jimmy Doyle. Die tijdens V-J day na vele pogingen de bescheiden zangeres Francine (Liza Minneli) weet te versieren . Hun relaties en carrières gaan tijdens de film door up en downs.
Dat Jimmy Doyle een zeer onsympathiek karakter is, weerhoudt de Niro er niet van om hem vol overgave te spelen. Hij geniet duidelijk van rol. Je voelt hoe Doyle steeds op het puntje van ontploffen staat.
Dat Jimmy geen verlossende kwaliteiten heeft, is het grootste probleem van het script. Er wordt nooit duidelijk genoeg gemaakt waarom Francine zo lang zo veel wangedrag pikt van Jimmy. Dit komt ook doordat haar karakter erg onderontwikkeld is. Behalve dan passief reageren op Jimmy, heeft ze weinig te doen. Dit maakt haar een erg zwak karakter. Terwijl ze (in het beste stuk van de film) de veelvuldige versierpogingen van Jimmy tijdens het beginfeest zorgvuldig weet af te slaan. Hier komt ze nog over als een sterke zelfstandige vrouw. Maar als haar afkeer eenmaal gesleten is door de vasthoudendheid van Jimmy blijft van daar weinig meer van over.
Samen met het in de improvisatiescènes wel erg duidelijke verschil met het acteertalent van de Niro, zorgt dit ervoor de Minneli een vis op het droge lijkt in deze film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In het laatste half uur trakteert Scorsese ons op een musical in de musical, het "Happy Ending" deel; een regelrechte hommage aan pappa Minneli. Mij deed het denken aan the Artist. Dit is het deel waarin dochter Minelli eindelijk ook echt kan schitteren.
Hoewel het schrijfwerk dus manakementen vertoont, is Scorsese's visuele talent duidelijk aanwezig. Er zit genoeg visueel pracht in de film om van te genieten.
cijfer: 7.5
pi_124138413
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:44 schreef casper019 het volgende:
MONGOL

[ afbeelding ]

Ik vond het helaas een wat tegenvallende film, het was geen slechte film.. maar zeker ook geen goeie.....
De film is ontzettend mooi gemaakt, prachtige omgevingen.. prachtige kostuums/make-up, zeer goeie acteerprestaties van zowel de kinderen als de volwassenen in de film...
En ook opzich de gevechten waren mooi gemaakt..
Alleen wist het verhaal van de film me niet echt te grijpen, nergens voelde ik ook maar enige band of echte ''spanning'' in de film... en dat vond ik jammer dat had beter gekunt.. het blijft allemaal erg oppervlakkig...
Als de film een x op tv is ofzo is hij het kijken wel even waard, maar ik zou hem niet huren of kopen dan zijn er genoeg betere films
5
Ik had er ook meer van verwacht, je kijkt hem wel uit als je begonnen bent.... maar het is wat eentonig.. hoe vaak ontsnapt hij nu net? Daardoor wordt het met de flashbacks nog verwarrender.
Het Mongoolse rijk fascineert me maar eigenlijk kom je daar niet zo veel over te weten door deze film.

Ook vreemd is dat de acteur 3/4 Japans en 1/4 native american is (kan hij dan Mongools?)

Er zou een sequel komen, maar gaat dat plan nog altijd door?
  zaterdag 16 maart 2013 @ 23:04:42 #139
383398 Kyubey
Genesis 19:26
pi_124147392
Bill and Ted's Excellent Adventure (1989)

Hoewel dit een ongelofelijk flauwe film is, is het ook geweldig. Keanu Reeves kende ik alleen nog van de Matrix, en om hem te zien acteren als een achterlijke tiener was al reden genoeg om in lachen uit te barsten. Morgen maar eens deel 2.
Cijfer: 8,5/10
Helemaal super.
pi_124148678
The Other Guys (2010)

Ik zag deze in de gids (app weliswaar ;) ) langskomen en dacht dat ik daar ooit een scene van had gezien die best grappig was; ik dus maar kijken. En...

wat een boutfilm. Talloze mislukte pogingen om grappig te zijn, karakters die misschien nog goed/leuk konden uitpakken...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mark Wahlberg zie ik vaak wel zitten in een film (Shooter en Four Brothers waren bijvoorbeeld prima films) maar ook hij redt zich hier niet. Will Ferrel is blijkbaar ook niet mijn type.

Het gebeurt niet vaak bij mij maar dit is toch in mijn ogen ronduit een boutfilm die ik dan ook maar voortijdig heb uitgezet. :N
pi_124150554
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 23:38 schreef Iemand91 het volgende:
The Other Guys (2010)
[ afbeelding ]
Ik zag deze in de gids (app weliswaar ;) ) langskomen en dacht dat ik daar ooit een scene van had gezien die best grappig was; ik dus maar kijken. En...

wat een boutfilm. Talloze mislukte pogingen om grappig te zijn, karakters die misschien nog goed/leuk konden uitpakken...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mark Wahlberg zie ik vaak wel zitten in een film (Shooter en Four Brothers waren bijvoorbeeld prima films) maar ook hij redt zich hier niet. Will Ferrel is blijkbaar ook niet mijn type.

Het gebeurt niet vaak bij mij maar dit is toch in mijn ogen ronduit een boutfilm die ik dan ook maar voortijdig heb uitgezet. :N
Moet je maar net van houden denk ik. Heerlijk droge humor _O_
pi_124153758
Shoot 'Em Up

Leuke maffe actiefilm, lekker over de top! Een gast vindt tijdens een shootout een baby, en aan hem om erachter te komen wie die baby dood wil hebben, en waarom! Dit in gezelschap van een hoertje (Monica Belucci). Heeft veel vermakelijke actiescenes, gewoon hersenen op 0 en genieten van de actie :P
Children of the night. What music they make.
pi_124154118
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 23:38 schreef Iemand91 het volgende:
The Other Guys (2010)
[ afbeelding ]
Ik zag deze in de gids (app weliswaar ;) ) langskomen en dacht dat ik daar ooit een scene van had gezien die best grappig was; ik dus maar kijken. En...

wat een boutfilm. Talloze mislukte pogingen om grappig te zijn, karakters die misschien nog goed/leuk konden uitpakken...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mark Wahlberg zie ik vaak wel zitten in een film (Shooter en Four Brothers waren bijvoorbeeld prima films) maar ook hij redt zich hier niet. Will Ferrel is blijkbaar ook niet mijn type.

Het gebeurt niet vaak bij mij maar dit is toch in mijn ogen ronduit een boutfilm die ik dan ook maar voortijdig heb uitgezet. :N
Ik vond hem juist vermakelijk vanwege de droge humor.

Mark Wahlberg die steeds naar de boezem van Eva Mendes kijkt tijdens het etentje _O-
Op zondag 20 mei 2012 01:05 schreef waaromniet1988 het volgende:
JAAAAAA EINDELIJK wint Chelsea de CL!!!!!
  zondag 17 maart 2013 @ 09:39:18 #145
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_124155346
Im Juli (Duitsland 2000)

Luchtige, zonnige, charmante film over een vrijgezelle leraar die een ring koopt van een meisje (Juli) op een jaarmarktje bij hem voor de deur.
Het meisje had een plan, maar dat plan gaat helemaal mis en leidt tot een roadmovie dwars door Europa via de Balkan naar Turkije.







De film zit vol met onwaarschijnlijke toevalligheden maar dat mag de pret niet drukken, de karakters die voorbij komen zijn geweldig, de beelden geven je een vakantiegevoel en het optimisme van Juli geeft zin in de zomer.

IMDB 7.7
DrDarwin 8.5, want ik heb er met een heerlijk gevoel naar gekeken.
pi_124158770
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 09:39 schreef DrDarwin het volgende:
Im Juli (Duitsland 2000)

Luchtige, zonnige, charmante film over een vrijgezelle leraar die een ring koopt van een meisje (Juli) op een jaarmarktje bij hem voor de deur.
Het meisje had een plan, maar dat plan gaat helemaal mis en leidt tot een roadmovie dwars door Europa via de Balkan naar Turkije.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De film zit vol met onwaarschijnlijke toevalligheden maar dat mag de pret niet drukken, de karakters die voorbij komen zijn geweldig, de beelden geven je een vakantiegevoel en het optimisme van Juli geeft zin in de zomer.

IMDB 7.7
DrDarwin 8.5, want ik heb er met een heerlijk gevoel naar gekeken.
waar heb je die film gekocht?? wil em ook graag zien maar vind em nergens
pi_124158965
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 09:39 schreef DrDarwin het volgende:
Im Juli (Duitsland 2000)

Luchtige, zonnige, charmante film over een vrijgezelle leraar die een ring koopt van een meisje (Juli) op een jaarmarktje bij hem voor de deur.
Het meisje had een plan, maar dat plan gaat helemaal mis en leidt tot een roadmovie dwars door Europa via de Balkan naar Turkije.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De film zit vol met onwaarschijnlijke toevalligheden maar dat mag de pret niet drukken, de karakters die voorbij komen zijn geweldig, de beelden geven je een vakantiegevoel en het optimisme van Juli geeft zin in de zomer.

IMDB 7.7
DrDarwin 8.5, want ik heb er met een heerlijk gevoel naar gekeken.
Is dat met diezelfde kerel als in Lola Rennt? :P
  zondag 17 maart 2013 @ 16:25:07 #148
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124167957
The Message (1977) - IMDb
Een film over het leven van de profeet Mohammed, boodschapper van God, en het ontstaan van de islam
Volgens de islam mag Mohammed niet afgebeeld worden en deze film respecteert dat. Akkad weet dit op te lossen door de profeet zelf nooit in beeld te laten verschijnen. We horen hem ook nooit zelf praten. Het verhaal wordt daarom verteld via volgelingen van hem, die wel afgebeeld mogen worden, voornamelijk adoptiezoon Zaid, oom Hamza, soldaat Khalid en slaaf Bilal en via de vijanden van Mohammed, Abu Sufyan, diens vrouw Hind, Utbal en Abu-Jahal. Het meeste wat we als kijker merken van de aanwezigheid van Mohammed is, als volgelingen de camera direct aanspreken alsof de camera Mohammed is. Dit is een erg ingenieuze oplossing. Het werkt goed zoals in een scène als hij door stenengooiende kinderen wordt verdreven uit een dorp of als hij op zijn kameel aankomt in Medina. Een ander hoogtepunt is de discussie van enkele gevluchte volgelingen met de christelijke koning van Abyssinia.
Maar toch zorgt dit ervoor dat het daardoor een biopic is waarin de hoofdpersoon zelf lijkt te ontbreken in alle belangrijke gebeurtenissen. We zien hem niet tijdens de uittocht uit Mekka naar Medina, niet tijdens de gevechten in Badr en Uhud, niet tijdens de intocht weer in Mekka. Voordeel hiervan wel is dat de focus meer komt te liggen bij het ontstaan van een wereldgodsdienst dan op de figuur Mohammed zelf. (Wat precies de bedoelingen is van de regel.)
Qua acteerwerk stijgen vooral Anthony Quinn als Hamza en Johnny Sekka als Bilal boven de rest uit. Vooral Quinn goed doet wat hij moet doen; imponerend en sereen zijn. De rest van het acteerwerk valt wat tegen. Het echte dieptepunt is de ontzettend overacterende Irene Papas als Hind.
De film ziet er mooi uit met prachtige locatieshots. Jammer genoeg haalt de film het qua grootsheid van de veldslagen e.d. alleen niet niet bij epossen als Lawrence of Arabia, Ran, Gladiator e.d.
Als introductiecursus in het ontstaan van de Islam is de film erg geschikt. Ik ben geen islamkenner en er zullen vast genoeg discussiepunten in de film zitten, maar dat de film zijn goedkeuring kreeg van de High Islamic Congress of the Shiat in Lebanon en the University of Al-Azhar in Cairo zegt wel wat.
cijfer: 7.8
  zondag 17 maart 2013 @ 19:55:53 #149
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_124176480
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 12:37 schreef casper019 het volgende:

[..]

waar heb je die film gekocht?? wil em ook graag zien maar vind em nergens
Hij is her en der wel te downloaden...ik wil best een download link neerzetten maar ik weet niet of dat überhaupt wel mag?

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 12:47 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Is dat met diezelfde kerel als in Lola Rennt? :P
Moritz Bleibtreu, inderdaad.
  Moderator zondag 17 maart 2013 @ 20:21:36 #150
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_124177726
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:55 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Hij is her en der wel te downloaden...ik wil best een download link neerzetten maar ik weet niet of dat überhaupt wel mag?

Nee. ;)
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_124181293
Na Safety not Guaranteed, Silver Linings Playbook, Life of Pi, The Perks of Being a wallflower, wilden we wel eens weer wat luchtigs zien, gewoon een leuke comedy.

De enige echt leuke film de afgelopen tijd was Argo en nu Robot and Frank gekeken en daarna This is 40.

Waar zijn toch die good old 80s films met humor, zonder alle depressieve drama.

Deze 2 films krijgen van mij een 6 en een 4.
pi_124187059

Oz the Great and Powerful (2013) - IMDb

Illusionist Oz belandt met zijn luchtballon in Oz, waar hij (onder meer) de koningin Theodora ontmoet. De bewoners van het land hebben gehoord dat er een wizard aankomt die hen gaat redden van de slechte heks en denken dat Oz deze uitverkorene is. Zeer vermakelijke film die vooral een lust voor het oog is. De dialogen zijn vaak behoorlijk cheesy, maar er zit genoeg geslaagde humor in om dat te compenseren. Een dikke acht! Typisch zo'n film die thuis op de bank een beetje tegenvalt, maar in de bios zeker de moeite waard is :)
  zondag 17 maart 2013 @ 23:13:27 #153
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_124188361
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 21:22 schreef JDx het volgende:
Na Safety not Guaranteed, Silver Linings Playbook, Life of Pi, The Perks of Being a wallflower, wilden we wel eens weer wat luchtigs zien, gewoon een leuke comedy.
Of Life of Pi na vind ik de films uit dat rijtje ook best luchtig, ondanks de iets zwaarder klinkende onderwerpen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_124188368
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 21:22 schreef JDx het volgende:
Na Safety not Guaranteed, Silver Linings Playbook, Life of Pi, The Perks of Being a wallflower, wilden we wel eens weer wat luchtigs zien, gewoon een leuke comedy.

De enige echt leuke film de afgelopen tijd was Argo en nu Robot and Frank gekeken en daarna This is 40.

Waar zijn toch die good old 80s films met humor, zonder alle depressieve drama.

Deze 2 films krijgen van mij een 6 en een 4.
ik vond robot en frank en this is 40 juist hele leuke films!! minstens een 7 allebei zou ik ze geven!!!!!

-edit: geen vraag voor FOK!-

[ Bericht 4% gewijzigd door Mike op 17-03-2013 23:23:32 ]
pi_124195286
Paranorman



Mooi gemaakte en grappige animatiefilm over Norman, een jochie dat met geesten kan praten.
Hij moet samen met zijn nieuwe maatje Neil een oude vloek van een heks ongedaan maken om de stad te redden. Redelijk veel leuke grappen, prachtig gemaakt, een van de leukste animatiefilms van de laatste tijd.

8/10

The Expendables 2



1 groot cliché natuurlijk maar meer moet je ook niet verwachten van dit soort films.
Actie was vermakelijk, de oneliners e.d. vond ik net als in deel 1 nogal matig, dat moet toch beter kunnen met al die oude actiehelden die zichzelf niet serieus meer nemen.

6/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_124195373
Lincoln

quote:
As the Civil War continues to rage, America's president struggles with continuing carnage on the battlefield and as he fights with many inside his own cabinet on the decision to emancipate the slaves.


Iedereen weet of behoort wel te weten waar Lincoln over gaat. Het verloop van de film kan op voorhand dus al geen verrassing zijn. Maar toch een hele sterke film. De oscar voor DDL is zo terecht.

Wat een prachtige Lincoln weet hij neer te zetten in deze film. O+ De film zelf is ook dik in orde. Argo nog niet gezien om hem mee te vergelijken. Als film Life of Pi misschien nog wel iets mooier/specialer maar de hoofdrol is zo sterk in Lincoln O+
  maandag 18 maart 2013 @ 13:24:10 #157
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_124203137
quote:
4s.gif Op zondag 17 maart 2013 20:21 schreef Mike het volgende:

[..]

Nee. ;)
Jammer, want je kunt het helaas meteen zien als er weer een (semi)blockbuster geript is, dan krijg je gelijk weer twintig recensies van dezelfde voor de hand liggende film in deze rubriek voor de kiezen.
pi_124203344
* Karstman is op vakantie geweest en ging met het vliegtuig dus toen heeft hij een paar filmpje kunnen zien. Onderstaande met dank aan het enorme filmaanbod (1200stuks) aan boord van de A380 van de vriendelijke mensen van Emirates.

The Twillight Saga: Breaking Dawn part 2

Het laatste deel in de reeks, eindelijk het is afgelopen. Het verhaal mag bekend zijn, Bella is bevallen van hun kindje en dat kindje heeft de aandacht van de Voltari getrokken. Dat wordt dikke ruzie natuurlijk. Gek genoeg vond ik dit deel beter te hebben dan de rest. Er is minder eindeloos staren, goeie knokpartij en nu Bella daadwerkelijk een harteloos monster is geworden stoor je je minder aan de dooie blik in haar ogen. Maar ik ben wel blij dat het nu klaar is.
IMDB: 5,7
Ik: 5,5

Lawless

Volgens mij is deze film redelijk aan de Nederlandse bioscopen voorbij gegaan, ik had hem in elk geval gemist. En dat is erg jammer want wat een pareltje is dit mensen.
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In het Amerika van de jaren 30 dertig houdt op het platteland niemand echt rekening met de drooglegging. Moonshine wordt op grote schaal gestookt en de lokale politie knijpt een oogje dicht. De drie broers Bondereaut (Tom Hardy, Shia LaBeouf en Jason Clarke) stoken ook en doen dat zeer succesvol. Maar kunnen ze zelf dat succes wel aan? Als er een nieuwe corrupte deputy opduikt die keihard op het illegaal stoken in de omgeving inhakt zorgt dat voor nog meer problemen. Een prachtig vormgegeven film waarin broederliefde, broedertwist, corruptie, een vrouw en bemoeienis van de grootstedelijke maffia zorgen voor spanning en een boeiende ontknoping. Sterk spel van vooral Tom Hardy en Shia LaBeouf, Mia Wasikowska is beeldschoon als priesterdochter en love interest van LaBeouf.
IMDB: 7,3
Ik: 8,5

Ice Age: Continetal Drift

Deel 4 inmiddels. Dit keer speelt het zich af tijdens het splijten van het grote moedercontinent Pangea in de continenten zoals we ze nu kennen. De familie mammoet wordt gesplitst en het is aan onze helden Manny, Diego en Sid om hun familie weer te herenigen, daarbij dwars gezeten door piraten en natuurgeweld. Weinig inventief en nergens echt verrassend maar wel volgens het boekje en vermakelijk genoeg.
IMDB: 6,6
Ik: 6.5

The Expendables 2

Deel 2 is nog erger dan deel 1, meer geweld, minder verhaal, meer onzin en vooral meer over the hill actiehelden. Het enige dat je over deze film hoeft te weten en de enige reden om de film te gaan zien is: Chuck Norris!
IMDB: 6,8
Ik: Chuck Norris

Wreck it Ralph

Disney tekenfilm over de bad guy in een spelletje dat rond de dertigste verjaardag van het spel in een mentale crisis komt. Het gebrek aan waardering voor zijn werk eist zijn tol en hij gaat op zoek naar zijn eigenwaarde. Onderweg komt hij verschillende andere spelletjes karakters tegen, met als belangrijkste Vanellope von Schweets en om zichzelf te helpen moet hij eerst haar helpen. Vanellope's stem wordt gedaan door Sarah Silverman en voor haar heb ik een enorm zwak. Het feit dat de karakters van Ralph, Felix, Vanellope en Calhoun zijn gemodeleerd naar hun stemacteurs werkt goed je hoort ook bijna de lol van de stemacteurs bij het inspreken van hun teksten. Wat mij betreft de leukste animatie sinds Wall-E.
IMDB: 7,9
Ik: 8,5

Red Dawn

In dit of het vorige deel al een aantal maal besproken. Leuke maar verhaaltechnisch wat dunne uitvoering van het concept. Persoonlijk vond ik "Tomorrow when the war began" leuker en beter en vooral minder over de top Amerikaans patriotistisch.
IMDB: 5,2
Ik: 5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124218644
Oz the Great and Powerful (2013) - IMDb imdb een 7 ik, nou vooruit een 6,5

Vermakelijke film waar veel meer in gezeten had. Over de c.g. klaag ik niet, die is goed te doen, de kleine foutjes vallen mee te leven. De casting had veel beter gekund. Het mist de 'magie' die je bij oz verwacht.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 00:14:01 #160
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_124235667

Hansel and Gretel Get Baked. Na eerder die andere film over Hans en Grietje te hebben gezien wat niet meer was dan een popcornfilm. Was ik erg benieuwt naar deze omdat in de titel Get Baked voorkomt en de intro begint met een hoop wiet was ik voorbereidt op een lekkere stoner film.

Maar wat blijkt het is een veel betere film dan die nu in de bios draait.
Hansel and Gretel Get Baked speelt zich af in de huidige tijd en weet ook op een moderne realistische manier een heks neer te zetten deze heks eet mensen levend (gruwelijk scene.)
Op die manier blijft ze jong ook inplaats van het snoep huisje is mevrouw nu een locale drugs dealer. Verder gewoon betere film dan dat je zou verwachten. Met iets wat weinig Hans.

Grietje is trouwens een gruwelijk lekkerwijf
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_124236078
BLACKS GAME



Zeer goeie misdaad/drama/thriller film!! De film heeft een lekkere ruwe en spannende sfeer, de film heeft een vlot verhaal en ook de acteerprestaties zijn zeer goed.
Het einde had misschien iets beter gekunt dat vond ik wel een tikke vaag, maar voorderest prima film en echt een aanrader om te zien 7.5
pi_124237189
Deze Black's Game is inderdaad een aanrader:

Rauwe, lekkere actiethriller met veel seks, drugs en dikke techno in een IJslandse setting. Hoewel soms wat voorspelbaar, in het algemeen lekker genieten van een bijzonder geslaagde film uit en in Scandinavie.

Aanrader, alleen al de lekkere openingsscene.

8.6/10
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_124239136


Net Looper gezien en het was gewoon een goeie film ^O^ Ja er zijn dingen die beter kunnen en blablabla. Geen zin om daar woorden aan vuil te maken, de film is het kijken gewoon waard als je houdt van een beetje nadenken, actie en wat SF elementen.

Cijfer: 8

Looper (2012) - IMDb

Het volgende is een klein beetje een spoiler:

Iets wat ik de mensen die Looper al hebben gezien niet wil onthouden, is een quote uit een recensie die ik op IMDB vond. T is alweer even geleden dat ik zoiets belachelijks gelezen heb:

"Before all of this trite we get Bruce Willis's terrible act of killing a child an act in cinema that Hitchcock in his conversations with Truffaut remarked is a guaranteed way to lose an audience. It has been done with a level of respect in films such as Afflecks Gone Baby Gone. In Looper it is unforgivable not only because of the act, but also in the way Johnson manipulates the audience and scenario for maximum effect (making him parallel with pushers of Torture Porn)."

_O-

Echt, stel je niet zo aan zeg :')
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 19 maart 2013 @ 10:49:06 #164
54310 Keano
PSV / Celtic
pi_124242844


Lincoln (2012)

Ik ben zelf een fan van films over historische gebeurtenissen en daarom leek het me een strak plan om deze film te gaan kijken.
Na afloop moet ik zeggen dat hij me een beetje tegenviel Je wordt echt overladen met characters en informatie, waardoor het best lastig is om het overzicht te houden en op de een of andere manier kwam ik er niet lekker in.
Verder zag het er allemaal perfect uit en speelde Daniel Day-Lewis ook erg goed, maar het was het allemaal net niet voor mij. Het is overigens een flinke zit: 2u30min.

IMDB Cijfer: 7.7
Mijn Cijfer: 6.5
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
pi_124245185
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 19:46 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

THE FIRST TIME

ik had verwacht dat ik gewoon een simpele maar leuke rom/kom zou gaan kijken, ook na het lezen van een aantal positieve reviews (en een redelijk goed cijfer, 6.6 op imbd) maar de film is alles behalfde dat..
De film is een standaard ''romatische'' film wat opzich niet slecht hoeft te zijn als het het gene wat het doet maar goed doet... maar dat doet deze film dus niet...
Het acteer werk is erg matig, en sommige scenes zijn gewoon tenenkrommend slecht... ook is het verhaal NOG voorspelbaarder dan de ''gemiddelde standaard'' rom/komedie..
en daarnaast zat er ook geen humor in....
3 niet kijken
Hmm, niet helemaal mee eens. Klopt dat dit geen 8/10 ofzo hoor, acteerwerk is idd niet supergoed. Vond hem nog wel vermakelijk, had wel zin in zo'n licht filmpje... 6/10
pi_124321388
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 00:24 schreef casper019 het volgende:
BLACKS GAME

Zeer goeie misdaad/drama/thriller film!! De film heeft een lekkere ruwe en spannende sfeer, de film heeft een vlot verhaal en ook de acteerprestaties zijn zeer goed.
Het einde had misschien iets beter gekunt dat vond ik wel een tikke vaag, maar voorderest prima film en echt een aanrader om te zien 7.5
Goeje! Net ook gekeken. Snap niet wat je bedoelt met het einde is vaag.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Veni, vidi, vodka.
pi_124325452
The Man with the Iron Fists

Onzinnige martial arts vechtfilm die totaal niet serieus te nemen is maar dankzij de actie wel vermaakt. Met Russel Crowe en Lucy Lui bovendien ook nog 2 bekende namen die RZA ondersteunen. Vanalles op aan te merken, bijvoorbeeld het grote aantal overbodige en nietszeggende scene's tussen de actie door, maar al met al prima als je even anderhalf uur je verstand op 0 wil zetten.

6.0
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:20:31 #168
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_124345398
Oliver! (1968)
Dat zo'n leuk Charles Dickens-verhaal gegoten wordt in een musical, echt jammer. Het wordt er echt niet beter of leuker op met die ellenlange nummers en domme danspasjes. Ohja, dit won de Oscar voor beste film, ook al zo onbegrijpelijk :'). Cijfer: 5

Der Golem, wie er in die Welt kam (1920)
Gaaf vroeg werkje uit de Duitse filmgeschiedenis is dit. Een rabbi annex wetenschapper ontwikkelt van klei een menselijke robot, die supersterk is en een Joodse getto moet beschermen tegen de toorn van de keizer. Zoals vaker bij dit soort verhalen, kan de mensheid zijn eigen creaties niet in toom houden en warempel, de golem gaat helemaal los... Naar het eind toe vond ik de film echt tof worden mede door de productie. De expressionistische decors zien er mooi uit en zelfs de Golem zag er nog best oke uit. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_124346299
DE ZAAK ALZHEIMER



Erg sterke misdaag-thriller, thriller is spannend van het begin tot het eind en er zit een lekkere vlotte vaart in de film. De acteerprestaties zijn ook erg goed (en nergens vervelend nederlands/belgisch overdreven)
Echt een aarnader om te zien dikke 8
  donderdag 21 maart 2013 @ 21:21:05 #170
8369 speknek
Another day another slay
pi_124351543
A History of Violence (2005) - IMDb



Eentje die ik indertijd gemist had. Een film over een man (Viggo Mortensen) in een slaperig boerendorpje die een diner runt. Op een dag komen er een stel criminelen binnen die z'n zaak willen beroven. Hij stopt ze en wordt tegen wil en dank de held van een dorp. Maar dan beginnen de problemen pas echt voor hem en zijn familie.
Wat onmiddellijk opvalt is hoe de regisseur, Cronenberg, het voor elkaar krijgt van het ene op het andere moment een hele dreigende beklemmende sfeer te creeren. Thematisch heeft het veel weg van Drive; maar waar ik die film vooral style over substance vond, is deze het tegenovergestelde; veel substance en goed acteerwerk met een hele minimalistische, sobere stijl.
Langzaam maar zeker voegt het verhaal extra mysterie toe, waardoor je tot het einde geboeid zit te kijken. Er zijn nog wel wat kleine kritiekpuntjes. Zo vond ik de stijl soms iets te sober, waardoor het bij tijd en wijlen aanvoelde als een theaterproductie, hierdoor voelden sommige overgangen van emoties een beetje mechanisch. Daarnaast werd het laatste stuk met een afrekening of sorts niet zo goed geforeshadowt, waardoor het voelde alsof het er een beetje aan vast geplakt zat. Desalniettemin een erg prettige film.

9/10.

Op casper019's lekker vlotte actiefilm schaal:



[ Bericht 3% gewijzigd door speknek op 21-03-2013 22:19:26 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 21 maart 2013 @ 23:21:01 #171
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124358668
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef speknek het volgende:
A History of Violence (2005) - IMDb

Op casper019's lekker vlotte actiefilm schaal:

[ afbeelding ]
:D _O-
  donderdag 21 maart 2013 @ 23:30:03 #172
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124359146
Eergisteren gekeken:

Oz The Great and Powerful
Sam Raimi`s prequel op de alom bekende klassieker. Het is een Disney film en dus is het qua verhaal allemaal heel erg veilig en voorspelbaar. Maar toch vond ik het geheel erg geslaagd.
Er zitten een heleboel (subtiele en iets minder subtiele) hints naar het origineel. Het begint in zwart-wit en wordt na een tijdje kleur, net als `t origineel en er komen personages in voor uit `t origineel (ook iets minder bekende).
Het geheel ziet er prachtig kleurrijk uit en James Franco als de foute "tovenaar" van Oz is perfect voor de rol. Afgezien van de misschien iets te lange speelduur is het enige échte minpunt het aapje, de sidekick van de tovenaar. Die is soms wel erg irritant en té aanwezig.
Ja, je komt niet echt voor verrassingen te staan maar een leuke en mooie film is het wel. En wat blijft Michelle Williams toch een snoepje.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

De lente is gisteren weer officieel begonnen!! en dus was het weer tijd voor:

Dazed and Confused
Ieder jaar op de eerste dag van de lente kijk ik mijn favoriete coming-of-age film. Een film die aan de hand van de verhalen van high school kids laat zien waar de lente en zomer voor een groot deel om draaien: een fijne tijd hebben met je vrienden, genieten van `t weer, doen waar je zin in hebt en onbekende mensen ontmoeten en discussies met ze hebben over eigenlijk helemaal niets onder het genot van een lekker drankje.
Linklater brengt dit fantastisch over en iedere keer als ik `m zie krijg nog meer zin in die lange zomerdagen waarin je doorgaat tot in de kleine uurtjes, en pas het bed in rolt als de zon weer opkomt...
Het geheel wordt afgemaakt door een fantastische en fantastisch bij het verhaal en beelden passende soundtrack.
Voor mij is dit een meesterwerk, één van m`n persoonlijke all-time favorieten.

IMDB Cijfer: 7,6/10
Mijn Cijfer: 9,5/10
pi_124363807
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef speknek het volgende:
Op casper019's lekker vlotte actiefilm schaal:

pi_124363872
Argo

quote:
A dramatization of the 1980 joint CIA-Canadian secret operation to extract six fugitive American diplomatic personnel out of revolutionary Iran.


Een oscar voor de beste film dus die moest toch nog even in de bioscoop gezien worden.
Ik wil niet zo ver gaan om te zeggen dat ik dit wel had kunnen laten maar wel een beetje teleurgesteld. Voor mij zeker niet de beste film van het afgelopen jaar en dus niet oscarwaardig. Een aardige film met een redelijk interessant verhaal maar er zitten geen hoogtepunten in. Niet in beeld, geluid, acteerprestaties of regie. Het verhaal loopt rustig door op een voorspelbare manier en de stukjes die er in zitten die spannend zijn worden met weinig spanning gebracht.

Ik geef het een 7.5 en Lincoln en Django waren beter.
pi_124364985
End of Watch



Hele toffe film waarin 2 politieagenten in South Central LA worden gevolgd tijdens hun dagelijkse bezigheden.
Eentje (Gyllenhaal) heeft een paar cameras mee en neemt zoveel mogelijk op, die beelden zie je het meeste.
Waar het in veel andere films een ‘’gimmick’’ is die niet echt iets toevoegt vond ik dat in deze film juist wel, veel scenes zijn een stuk spannender hierdoor.
Verder ook veel grappige dialogen tussen de soms keiharde actie door.

8/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_124384842
DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END



De film begint heel goed en sterk, en is een hele leuke combo van drama en komedie.... En weet de kracht ook grotendeels van de film vast te houden... maar dan komt het einde... En dat is gelijk het minpunt van de film,
Het einde voelt erg afgeraffeld aan... Er gebeuren plots vreemde dingen die niet passen bij het '''1e deel'' van de film en voelt alsaf het perse moest eindeigen....
Als de film gewoon 20-30min langer had geduurt en de kracht had vastgehouden had ik de film in eindcijfer ook zeker 1 punt hoger gegeven.
De acteerprestaties waren trouwens erg goed, en ook de achtergrond muziek is erg leuk en bijpasselijk
Een film die zeker alsnog het kijken waard is, maar die vanwege het einde beter had gekunt
7
  zaterdag 23 maart 2013 @ 00:15:00 #177
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_124396640
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 10:43 schreef planethugo het volgende:
John Dies at the End
[ afbeelding ]
Moeilijk te omschrijven komische sci-fi, horror en tripfilm over een gaar duo dat plotseling in allerlei (extreem) vreemde situaties terechtkomt. Kwa verhaal doet het een beetje aan als de donkere variant van Dude, Where's My Car maar dan met subtielere humor. Eigenlijk is de film één lange trip en steeds als je vermoedt dat het niet gekker kan, gebeurt er nog iets absurders. Je moet het eigenlijk ook niet allemaal proberen te begrijpen maar gewoon ondergaan, en niet in een te nuchtere stemming zijn zodat je het allemaal wat makkelijker slikt :P
Deze film naar aanleiding van deze post gekeken. Het was het waard.

quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 10:43 schreef planethugo het volgende:

Voor de liefhebber van vreemde tripfilms met humor zullen we maar zeggen...
:Y ^O^
pi_124397551


Ik heb net ´Rundskop´ gezien. Een Belgisch flick. Gaat over de ´hormonenmaffia´ en is gebaseerd op de Moord op Karel Van Noppen. Maar het gaat vooral over Jacky Vanmarsenille (gespeeld door Matthias Schoenaerts) en hoe hij door het leven gaat na een verschrikkelijke gebeurtenis in zijn verleden. Een scene die je ook te zien krijgt en ondanks enige gore in beeld was dit voor mij wel de gruwelijkste scene die ik ooit gezien heb in een film. Je krijgt in de film te zien hoe veel impact dit heeft op Jackys leven. Een redelijk grauwe drama, maar wel zeker een aanrader! Zeer goede directie en uitstekende acteer prestaties van Matthias.

imdb 7.3*
ik 8*
Veni, vidi, vodka.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 09:49:33 #179
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_124401055
Zodiac (2007) - IMDb

Vanaf de eind jaren 60 wordt de omgeving van San Francisco opgeschrikt door een stel ogenschijnlijk willekeurige moorden. De moordenaar noemt zichzelf "Zodiac" en zoekt via brieven aan verschillende kranten de aandacht van de media.

Deze film richt zich voornamelijk op 2 hoofdpersonen: Robert Graysmith, een cartoonist van de San Francisco Chronicle die een enorme interesse voor de Zodiac moorden heeft. En David Toschi, een van de rechercheurs belast met het onderzoek naar de moorden.

In een dikke 2 uur wordt de gehele periode van de "eerste" moord van de Zodiac killer tot aan het moment dat de hoofdpersonen klaar zijn met hun onderzoek ongeveer 20 jaar later. Dat zorgt er voor dat er heel wat behandeld moet worden, en er een aardig tempo wordt gehanteerd (met een klein dipje op 2/3e van de film).

De sfeer van met name de jaren 70 wordt prachtig neergezet. Sowieso is er weinig aan te merken aan de kwaliteit van de film; de acteurs doen hun werk overtuigend, alles wordt sfeervol in beeld gebracht, en het (waargebeurde) verhaal van de Zodiac killer wordt vol spanning gebracht.

Absolute aanrader.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_124405027
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 00:42 schreef dumble het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb net ´Rundskop´ gezien. Een Belgisch flick. Gaat over de ´hormonenmaffia´ en is gebaseerd op de Moord op Karel Van Noppen. Maar het gaat vooral over Jacky Vanmarsenille (gespeeld door Matthias Schoenaerts) en hoe hij door het leven gaat na een verschrikkelijke gebeurtenis in zijn verleden. Een scene die je ook te zien krijgt en ondanks enige gore in beeld was dit voor mij wel de gruwelijkste scene die ik ooit gezien heb in een film. Je krijgt in de film te zien hoe veel impact dit heeft op Jackys leven. Een redelijk grauwe drama, maar wel zeker een aanrader! Zeer goede directie en uitstekende acteer prestaties van Matthias.

imdb 7.3*
ik 8*
ik hou van belgiesche films de laatste tijd maar dat vond ik nou juist een tegenvlaller.. had em zelf een 4 gegeven
pi_124412446
Django Unchained


Ja het is een Tarentino, een echte Tarentino, geweld (vaak met cartooneske hoeveelheden bloed en bijpassend geluid, humor, gevatte dialogen en mooie plaatjes. Ik denk niet dat het de beste Tarentino is maar het zeker de moeite waard om te kijken. De acteurs zijn goed op dreef weinig op aan te merken, zeker Jamie Foxx was sterk in zijn stille spel, hij kan lekker intens kijken. En Samuel L. Jackson, maakt niet uit hoe oud hij wordt hij blijft bad-ass. Minpuntje, ik had bij Christopher Waltz wel een beetje het idee dat ik naar de grootvader van Franz Landa zat te kijken, zo'n goeie acteur moet toch meer kunnen.
ImDB: 8,6
Ik: 8

Journey 2: The Mysterious Island

Vakkundige CGI verkrachting van het werk van Jules Verne met Dwayne "the Rock" Johnson, Vanessa Hudgens en believe it or not Michael Cain. Vervolg op Journey to the Center of the Earth uit 2008. Het verhaal neemt verschillende elementen van het werk van Jules Verne maar ook van Jonathan Swift en Robert Louis Stevenson en verwerkt het tot een nogal mat CGI avonturenspektakel zonder veel diepte. Uiteraard niet zonder "boy meets girl, girl wil niks van boy weten maar aan het einde van de film toch wel" verhaallijn. Kortom een film die je prima kan missen.
IMDB: 5,7
Ik: 4,5

[ Bericht 0% gewijzigd door Karstman op 23-03-2013 20:04:29 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Moderator zaterdag 23 maart 2013 @ 17:38:44 #182
18653 crew  D.
pi_124412725
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 23:30 schreef Timo20 het volgende:
Eergisteren gekeken:

De lente is gisteren weer officieel begonnen!! [ afbeelding ] [ afbeelding ] en dus was het weer tijd voor:

Dazed and Confused
Ieder jaar op de eerste dag van de lente kijk ik mijn favoriete coming-of-age film. Een film die aan de hand van de verhalen van high school kids laat zien waar de lente en zomer voor een groot deel om draaien: een fijne tijd hebben met je vrienden, genieten van `t weer, doen waar je zin in hebt en onbekende mensen ontmoeten en discussies met ze hebben over eigenlijk helemaal niets onder het genot van een lekker drankje.
Linklater brengt dit fantastisch over en iedere keer als ik `m zie krijg nog meer zin in die lange zomerdagen waarin je doorgaat tot in de kleine uurtjes, en pas het bed in rolt als de zon weer opkomt...
Het geheel wordt afgemaakt door een fantastische en fantastisch bij het verhaal en beelden passende soundtrack.
Voor mij is dit een meesterwerk, één van m`n persoonlijke all-time favorieten.

IMDB Cijfer: 7,6/10
Mijn Cijfer: 9,5/10
N.a.v. deze post de film gisteren gekeken.
Nu is het logisch dat het zo'n ophemeling alleen maar tegen kan vallen,
maar zelfs het IMDB cijfer is wat aan de hoge kant. Ik zou 'm een 7 willen geven.
Nog steeds een ruime voldoende.

Ik vond de film een hoog Freaks & Geeks gehalte hebben, alleen kon het daar niet aan tippen.
Wie die serie niet kent; een aanrader!

Freaks and Geeks (TV Series 1999–2000) - IMDb
pi_124414058
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 00:15 schreef Mender het volgende:

[..]

Deze film naar aanleiding van deze post gekeken. Het was het waard.

[..]

:Y ^O^
graag gedaan :P

de grootste grap vind ik nog steeds dat
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_124416262
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:29 schreef Karstman het volgende:
Django Unchained
[ afbeelding ]

Ja het is een Tarentino, een echte Tarentino, geweld (vaak met cartooneske hoeveelheden bloed en bijpassend geluid, humor, gevatte dialogen en mooie plaatjes. Ik denk niet dat het de beste Tarentino is maar het zeker de moeite waard om te kijken. De acteurs zijn goed op dreef weinig op aan te merken, zeker Jamie Foxx was sterk in zijn stille spel, hij kan lekker intens kijken. En Morgan Freeman, maakt niet uit hoe oud hij wordt hij blijft bad-ass. Minpuntje, ik had bij Christopher Waltz wel een beetje het idee dat ik naar de grootvader van Franz Landa zat te kijken, zo'n goeie acteur moet toch meer kunnen.
ImDB: 8,6
Ik: 8

Journey 2: The Mysterious Island
[ afbeelding ]
Vakkundige CGI verkrachting van het werk van Jules Verne met Dwayne "the Rock" Johnson, Vanessa Hudgens en believe it or not Michael Cain. Vervolg op Journey to the Center of the Earth uit 2008. Het verhaal neemt verschillende elementen van het werk van Jules Verne maar ook van Jonathan Swift en Robert Louis Stevenson en verwerkt het tot een nogal mat CGI avonturenspektakel zonder veel diepte. Uiteraard niet zonder "boy meets girl, girl wil niks van boy weten maar aan het einde van de film toch wel" verhaallijn. Kortom een film die je prima kan missen.
IMDB: 5,7
Ik: 4,5
Morgan Freeman = Samuel L. Jackson
Op zondag 20 mei 2012 01:05 schreef waaromniet1988 het volgende:
JAAAAAA EINDELIJK wint Chelsea de CL!!!!!
  zaterdag 23 maart 2013 @ 19:48:03 #185
182073 invine
blablabla etc.
pi_124417200
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:29 schreef Karstman het volgende:
Django Unchained
[ afbeelding ]

Ja het is een Tarentino, een echte Tarentino, geweld (vaak met cartooneske hoeveelheden bloed en bijpassend geluid, humor, gevatte dialogen en mooie plaatjes. Ik denk niet dat het de beste Tarentino is maar het zeker de moeite waard om te kijken. De acteurs zijn goed op dreef weinig op aan te merken, zeker Jamie Foxx was sterk in zijn stille spel, hij kan lekker intens kijken. En Morgan Freeman, maakt niet uit hoe oud hij wordt hij blijft bad-ass. Minpuntje, ik had bij Christopher Waltz wel een beetje het idee dat ik naar de grootvader van Franz Landa zat te kijken, zo'n goeie acteur moet toch meer kunnen.
ImDB: 8,6
Ik: 8

Zou zomaar kunnen ;) alle films van quentin leven in een eigen wereld met elkaar.
Ik drink nooit meer! maar ook niet minder.
pi_124417765
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 19:22 schreef waaromniet1988 het volgende:

[..]

Morgan Freeman = Samuel L. Jackson
:|W Je hebt helemaal gelijk :) Denkelijk in de wat doordat Django ook Freeman wordt genoemd.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124420834
Happy Feet 2

Na het succes van het eerste deel moest er natuurlijk een vervolg komen. Het vervolg haalt het zoals zo vaak bij lange na niet bij het origineel. Animatie is prima maar het verhaal lijkt niet echt ergens naar. Enige echt leuke zijn Bill en Will the Krill met de stemmen van Brad Pitt en Matt Damon.
IMDB: 5,8
Ik: 5

Tangled

Leuke frisse Disney animatie over Rapunzel een meisje met heul lang blond haar. Rapunzel is een variant op het sprookje Raponsje van de gebroeders Grimm. Er is een prinsessen backstory en charmante schelm ingevoerd en nog wat meer ludieke karakters (mens en dier) die je meer in dit soort animaties ziet. De film zit vol met grappen, zowel in de dialoog als in de animaties en ze zijn bijna allemaal raak. Het paard is bij vlagen hilarisch en ook Pascal de kameleon doet leuk mee.
IMDB: 7,8
Ik: 8

[ Bericht 14% gewijzigd door Karstman op 23-03-2013 23:23:19 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124425813
Argo (2012) - IMDb

Aardig mee vermaakt. Het begin vond ik allemaal wat traag maar ze weten de suspense aardig op te bouwen. Dat moet echt zenuwslopend voor die mensen zijn geweest. Had wel liever gezien hoe traumatiserend het voor die mensen zou moeten zijn geweest.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
  zondag 24 maart 2013 @ 00:56:19 #189
8369 speknek
Another day another slay
pi_124429214
The Master (2012) - IMDb

Uitstekend acteerwerk, fantastische dialogen en een mooie belichting worden verspild aan een meanderende film die maar niet interessant wil worden.

5/10.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 24 maart 2013 @ 01:26:03 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124430158
Hitchcock (2012) - IMDb



Wat een mooie biografische film over de beroemde regisseur en wat een briljant gespeelde rol van alleskunner Anthony Hopkins. Minstens even goed is de rol van zijn vrouw spelende Helen Mirren.
Het verhaal is in de USA gesitueerd en speelt zich af in 1959 rondom het maken van zijn meesterwerk Psycho.
Veel film in film fragmenten en de casting van de acteurs is qua gelijkenis voortreffelijk.
Even er in komen en na 10 minuten blijf je gefascineerd doorkijken.
Een pareltje! ^O^

IMDb: 7,0
Ik 8,0

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 24-03-2013 12:35:15 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 24 maart 2013 @ 11:13:34 #191
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_124435383
Chariots of Fire (1981)
Afgelopen tijd heb ik alle nog niet eerder geziene films die de Best Picture-oscar wonnen gekeken. Chariots of Fire was de laatste titel en het viel helaas niet mee allemaal. Een jofele Indiana Jones-film zou nooit zo snel als winnaar worden gekozen. De dames en heren van de Academy hebben een overduidelijke voorkeur voor epische bombastische drama's volgens het stramien 'ondanks alle tegenspoed, behaalt de protagonist toch zijn doel' en het sportdrama Chariots of Fire is daar geen uitzondering op.

De sportscenes in de setting van de jaren '20 waren nog wel aardig om te zien, beetje kitscherig wel met die muziek van Vangelis, maar soit. De rest eromheen was redelijk saai met de welbekende conflictsituaties die eerst afgewikkeld moeten worden. Ook een portie hautaine Engelse 'kijk-ons-tof-zijn'-attitude kwam weer langs en daar heb ik het ook al niet zo op. Kortom ik vond het allemaal maar bijzonder matig. Cijfer: 5

30 Days of Night (2007)
Vampierenfilm uit de Jupiler-league. Mên, wat een suffe handelingen voeren de vampieren uit, het groepje overlevenden handelt ook even dom met sheriff Hartnett voorop. Deze man kan ik maar niet serieus nemen. De ellende is dat zo'n horrorfilm vrij vroeg los gaat en dat de rest van de film maar doorettert met telkens hetzelfde gedoe: vampieren die de helden van het verhaal het leven zuur maken. Hoe dan ook, dit was niet best. Cijfer: 4,5

Oliver! (1968)
Dat zo'n leuk Charles Dickens-verhaal gegoten wordt in een musical, echt jammer. Het wordt er echt niet beter of leuker op met die ellenlange nummers en domme danspasjes. Ohja, dit won de Oscar voor beste film, ook al zo onbegrijpelijk :'). Cijfer: 5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 24 maart 2013 @ 11:42:55 #192
25678 PBateman1978
Glow Sticks!
pi_124436082
The Possession



Een van de twee dochters van gescheiden ouders koopt bij een garage-uitverkoop een ''Dibbuk box'', een doos waarin een geest uit Joodse mythen verstopt zit. Langzaam maar zeker wordt ze overgenomen door de desbetreffende geest.

Saai, inspiratieloos, en totaal niet eng.

3/10

Hotel Transylvania



Dracula opent een hotel voor monsters, ver weg van de bewoonde wereld aangezien mensen als het kwaad worden gezien door onze bekende graaf en de monsters zo in alle rust vakantie kunnen vieren. Op een dag komt er alsnog een backpackend mens bij het hotel aan met alle grappige gevolgen van dien.

Leuke animatiefilm al vond ik het grap-gehalte lager dan bij het vergelijkbare Paranorman bv.

7/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_124436288
OFFLINE



WOW, dit is zonder meer 1 van de sterkste drama films die ik ooit gezien heb.
De film begint vanaf het begin al sterk en houd er de hele film een lekkere vaart in, in sommige drama films word eindeloos veel gepraat en dat is bij deze film gelukkig niet het geval (hoewel er wel aardig veel diepgang in zit, maar zonder eindeloze gesprekken!) de film voelt vanaf het begin ook spannend aan.. waardoor je de hele film met spanning en met meeleven blijft kijken.
De acteerprestaties zijn werkelijk uitstekend, en de sfeer is ook helemaal geweldig en passend bij de film.
Het open einde is eigenlijk voor deze film zowel een min als een plus punt... aan de ene kant past bij dit verhaal heel goed een open einde
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
aan de andere kant heb je zo erg met de film lopen meeleven dat je ook wil weten hoe het verder gaat... dus t voelt dubbel!
maar overal, geweldige drama film en een DIKKE aanrader
8.5
  zondag 24 maart 2013 @ 12:05:40 #194
182073 invine
blablabla etc.
pi_124436709
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 01:26 schreef golfer het volgende:
Hitchcock (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

Wat een mooie biografische film over de beroemde regisseur en wat een briljant gespeelde rol van alleskunner Anthony Hopkins. Minstens even goed is de rol van zijn vrouw spelende Helen Mirren.
Het verhaal is in de USA gesitueerd en speelt zich af in 1959 rondom het maken van zijn meesterwerk Psycho.
Veel film in film fragmenten en de casting van de acteurs is qua gelijkenis voortreffelijk.
Even er in komen en na 10 minuten blijf je gefascineerd doorkijken.
Een pareltje! ^O^

IMDb: 7,0
Ik 8,0
Moet je hiervoor Psycho gezien hebben?
Ik drink nooit meer! maar ook niet minder.
  zondag 24 maart 2013 @ 12:36:43 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124437712
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 12:05 schreef invine het volgende:

Moet je hiervoor Psycho gezien hebben?
Niet persé, maar geeft je wel een beter beeld van de overeenkomst van de huidige acteurs met die van destijds en ook enkele scenes worden dan wel duidelijker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124437838
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 12:05 schreef invine het volgende:

[..]

Moet je hiervoor Psycho gezien hebben?
Het maakt er alles leuker op, gok ik zo.
  zondag 24 maart 2013 @ 13:15:46 #197
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124438953
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:38 schreef D. het volgende:
Nu is het logisch dat het zo'n ophemeling alleen maar tegen kan vallen,

Omdat?
pi_124440172

Vond dit echt een leuke film met leuke grappen.
Het gaat over een moslim man die erachter komt dat hij geadopteerd is en nog erger, als Jood is geboren. Dit zorgt natuurlijk voor een "confused" Islamitische man en daar horen grappige taferelen bij.
Vooral de interactie tussen de hoofdrol speler en zijn Joodse vriend zijn grappig.

Ik vond het een 7.5 waard.
pi_124441917
Gisteren deze "toekomstige"cult film gezien. De film is raar en als je daarna naar de site johndies.com gaat zie je dat er nog meer aan zal komen. Wat ook een grappig is, is dat de hoofdrol speler ook boeken op amazon heeft (2 nu) onder de naam van wie hij speelt in de film. Nog ietsje dieper zie je ook dat hij schrijft voor cracked.com.


Zeker een aanrader voor mensen die van cult films houden (zeker als ze nog niet officieel cult zijn maar nog campy). Maar ben niet bang voor slechte acteurs of nog slechtere CGI want dat valt in deze reuze mee.

Ook kom je wat bekende gezichten tegen uit series of films:



pi_124450577
Take Me Home Tonight (2011)

Matt Franklin is afgestudeerd aan MIT maar weet niet wat hij met zijn leven aanmoet en werkt in een videotheek. Als Tori, zijn highschool-crush, binnenkomt in de videotheek doet hij of hij een investment banking bigshot is om indruk op haar te maken. Die avond gaat hij met zijn zus en beste vriend naar een Labor Day feest waar ook Tori zal zijn, en waar de zomer op epische wijze afgesloten zal moeten worden en het volwassen leven toch echt eens zal moeten beginnen.

Wat een heerlijke coming of age film :D Had er nog nooit van gehoord, maar op vakantie in een hotelkamer deze film maar eens aangezet en wat heb ik me kapot gelachen. Topher Grace (Forman in That 70's Show) speelt goed en leuk, en tijdens de film ga je Tori net zo leuk vinden. De heerlijk foute muziek en overdreven rol van Barry (Dan Fogler) zorgen ervoor dat de sfeer compleet is.
Cijfer: 8, aanrader dus.

Om even in de stemming te komen:


[ Bericht 7% gewijzigd door BRooster op 24-03-2013 18:10:26 ]
pi_124453001
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 13:51 schreef Djibril het volgende:

Vond dit echt een leuke film met leuke grappen.
Het gaat over een moslim man die erachter komt dat hij geadopteerd is en nog erger, als Jood is geboren. Dit zorgt natuurlijk voor een "confused" Islamitische man en daar horen grappige taferelen bij.
Vooral de interactie tussen de hoofdrol speler en zijn Joodse vriend zijn grappig.

Ik vond het een 7.5 waard.
klinkt leuk ook maaris kijken dan
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 24 maart 2013 @ 19:45:29 #202
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_124454454
quote:
2s.gif Op zondag 24 maart 2013 14:33 schreef waxmask het volgende:
Gisteren deze "toekomstige"cult film gezien. De film is raar en als je daarna naar de site johndies.com gaat zie je dat er nog meer aan zal komen. Wat ook een grappig is, is dat de hoofdrol speler ook boeken op amazon heeft (2 nu) onder de naam van wie hij speelt in de film. Nog ietsje dieper zie je ook dat hij schrijft voor cracked.com.
[ afbeelding ]

Zeker een aanrader voor mensen die van cult films houden (zeker als ze nog niet officieel cult zijn maar nog campy). Maar ben niet bang voor slechte acteurs of nog slechtere CGI want dat valt in deze reuze mee.

Ook kom je wat bekende gezichten tegen uit series of films:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik ga deze film nu zien eerst zorgen dat ik stoned ben en dan gaan met die banaan.
Kijken of het wat is.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_124466992
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:29 schreef Karstman het volgende:
Django Unchained
[ afbeelding ]

Ja het is een Tarentino, een echte Tarentino, geweld (vaak met cartooneske hoeveelheden bloed en bijpassend geluid, humor, gevatte dialogen en mooie plaatjes. Ik denk niet dat het de beste Tarentino is maar het zeker de moeite waard om te kijken. De acteurs zijn goed op dreef weinig op aan te merken, zeker Jamie Foxx was sterk in zijn stille spel, hij kan lekker intens kijken. En Samuel L. Jackson, maakt niet uit hoe oud hij wordt hij blijft bad-ass. Minpuntje, ik had bij Christopher Waltz wel een beetje het idee dat ik naar de grootvader van Franz Landa zat te kijken, zo'n goeie acteur moet toch meer kunnen.
ImDB: 8,6
Ik: 8

Heb hem net gezien, helemaal mee eens :)
De film duurt ruim 2,5 uur verveelt geen moment.
  Redactie Games zondag 24 maart 2013 @ 23:32:39 #204
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_124469015
Sound City (2012)

Regisseur: Dave Grohl
met met Trent Reznor, Tom Petty, Rick Springfield, Josh Homme, Fleetwood Mac en diverse andere Rock-legendes.
Productie: USA
Genre: Documentaire
Tijd: 108 minuten
IMDb-score: 7.8/10 (1.933 stemmen)

Legendarisch stukje Rock& Roll geschiedenis. Een hommage aan een oude sound studio en sound board.. Must see voor elke R&R liefhebber.

Mijn score: 8.0/10
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_124471062
DE GROETEN VAN MIKE



voor kinderen waarschijnlijk wel een erg leuke film, voor volwassenen is de film wat minder..
De film is vrij voorspelbaar en het acteerwerk is hier en daar wat overdreven...
Dus zelf vond ik er helaas niet veel aan (vond achtste groepers huilen niet daarintegen supersterk) mist deze film gewoon de intense kracht die die film wel had...
5... alleen leuk voor de kleienere
pi_124472402
Unsere Mütter, unsere Väter



Nou, daar is 'ie dan. Een Duitse mini-serie (3 afleveringen van 1,5 uur) over de oorlog. Met een behoorlijk hoge production-value, Band of Brothers-achtig. Het gaat over 5 vrienden die allemaal hun eigen ellende meemaken, vanaf de zomer 1941.

Ik was behoorlijk onder de indruk. De serie schuwt niets. Alles wordt bikkelhard in beeld gebracht. Geen vals sentiment of melodrama, maar de waarheid (zover ik dat kan beoordelen).

Ik weet dat veel mensen een keer een Band of Brothers achtige mini-serie vanaf Duits oogpunt zouden willen zien. Dit is echt wat het dichtst in de buurt komt. Maar het is veel meer dan alleen 'combat', wat er ook genoeg in zit. Zeer goed.

8.5
pi_124472960
Tomboy
quote:
A 10-year-old girl, settling into her new neighborhood outside Paris, is mistaken for a boy and has to live up to this new identity since it's too late for the mistake to be clarified.


Frans coming-of -age drama. Mooi in beeld gebracht en weet de hele film de aandacht vast te houden.
De film is kort maar krachtig en weet mooi de vooroordelen en stereotype bloot te leggen. Hoe moeten jongens zijn en hoe behoren meisjes zich te gedragen...

Een 7,5 van mij.

Amour

quote:
Georges and Anne are in their eighties. They are cultivated, retired music teachers. Their daughter, who is also a musician, lives abroad with her family. One day, Anne has an attack. The couple's bond of love is severely tested.


Amour eindelijk kunnen zien. Oscar voor buitenlandse film en overladen met complimenten. Meer dan terecht kan ik eindelijk mee praten. Prachtige film O+ , sloom, traag zou je het kunnen noemen maar klinkt wat negatief. Ik zou eerder bedacht en meegaand in het tempo van de karakters.

Onvoorwaardelijke liefde en het leven en gezondheid wat langzaam wegzakt. Zo eindigen? Nooit!

Een 8!
  maandag 25 maart 2013 @ 11:23:48 #208
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_124477108
House at the End of the Street

Redelijke thriller met de nodige clichés over een meid die met mama verhuist en als buurman een jongen krijgt die zijn familie verloren is door een gestoorde zus. Maar het verhaal is natuurlijk nog niet voorbij. Aardig tussendoortje die vooral het laatste half uur wel vermakelijk is maar daarvoor niet echt weet te boeien. De regisseur probeert dat nog te verbloemen door Jennifer Lawrence heel vaak in een topje in beeld te brengen en daar ook regelmatig op in te laten zoomen. En, eerlijk is eerlijk, die tactiek werkt :9~ :')

6.5

Hitchcock

Prima inkijkje in the making of psycho en het soms verwarde brein van the master of suspense. Af en toe had het ook nog wel wat van Entourage met studiobazen die niks een project zien. Goed geacteerd van Hopkins en Mirren, de rollen van Scarlet en Jessica Biel zijn erg klein en hadden net zo goed door een onbekende naam gespeeld kunnen worden. Eigenlijk verder weinig op deze film aan te merken, behalve dat het verhaal opzich nu ook weer niet zo verheffend is en er best wat meer aandacht aan het filmen besteed mocht worden.

7.5

[ Bericht 12% gewijzigd door planethugo op 25-03-2013 11:31:59 ]
  Moderator maandag 25 maart 2013 @ 11:29:38 #209
18653 crew  D.
pi_124477258
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 13:15 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Omdat?
Omdat het me sterk lijkt dat jouw beste film ooit ook mijn beste film ooit zal zijn :Y
pi_124479847
The Full Treatment (a.ka. Stop me before I Kill) 1960
De tweede film uit de Icons of Suspense box (van Hammer) die ik zie en ook deze was prima te pruimen. Goed acteerwerk en goede spanningsopbouw. Toch wel een minpuntje; had wel een half uurtje korter gemogen, film bevat nu ook wel wat mindere scenes en voelt wat langdradig aan. 7.0
  maandag 25 maart 2013 @ 13:01:30 #211
8369 speknek
Another day another slay
pi_124480211
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 11:23 schreef planethugo het volgende:
De regisseur probeert dat nog te verbloemen door Jennifer Lawrence heel vaak in een topje in beeld te brengen en daar ook regelmatig op in te laten zoomen. En, eerlijk is eerlijk, die tactiek werkt :9~ :')

Sold!

Laten we wel wezen, die tactiek heeft haar ook (terecht) de Oscar opgeleverd.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 25 maart 2013 @ 13:14:26 #212
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_124480646
quote:
14s.gif Op zondag 24 maart 2013 23:32 schreef Mr.Noodle het volgende:
Sound City (2012)
[ afbeelding ]
Regisseur: Dave Grohl
met met Trent Reznor, Tom Petty, Rick Springfield, Josh Homme, Fleetwood Mac en diverse andere Rock-legendes.
Productie: USA
Genre: Documentaire
Tijd: 108 minuten
IMDb-score: 7.8/10 (1.933 stemmen)

Legendarisch stukje Rock& Roll geschiedenis. Een hommage aan een oude sound studio en sound board.. Must see voor elke R&R liefhebber.

Mijn score: 8.0/10
Heb na het zien van deze docu meteen de CD gekocht.
pi_124483563
The World's Fastest Indian (2005)


De film gaat over de Nieuw-Zeelandse Burt Munro, die het snelheids-record zetten op motors onder de 1000cc (wat nog steeds staat!), hoe hij op latere leeftijd (68 jaar) alleen afreist naar de USA met zijn zelf gemodificeerde ´Indian scout´ (hens the fastest Indian) van btw 47 jaar oud en waar hij al 20 jaar zelf aan het sleutelen was. Uitstekend geacteerd door Anthony Hopkins met zijn zelf gemaakte kiwi accent, echt klasse. Een echte ´feel good´ film met het zeer open en vriendelijke karakter van Burt en de figuren die hij dan in Amerika tegen komt zorgen voor een erg komische smaak.

Imdb; 7.8*
Ik: 9*
Veni, vidi, vodka.
pi_124485528
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 14:32 schreef dumble het volgende:
The World's Fastest Indian (2005)
[ afbeelding ]

De film gaat over de Nieuw-Zeelandse Burt Munro, die het snelheids-record zetten op motors onder de 1000cc (wat nog steeds staat!), hoe hij op latere leeftijd (68 jaar) alleen afreist naar de USA met zijn zelf gemodificeerde ´Indian scout´ (hens the fastest Indian) van btw 47 jaar oud en waar hij al 20 jaar zelf aan het sleutelen was. Uitstekend geacteerd door Anthony Hopkins met zijn zelf gemaakte kiwi accent, echt klasse. Een echte ´feel good´ film met het zeer open en vriendelijke karakter van Burt en de figuren die hij dan in Amerika tegen komt zorgen voor een erg komische smaak.

Imdb; 7.8*
Ik: 9*
Zwaar onderschatte film dit (maar gelukkig niet door jou), weinig bekend bij het grote publiek en sluit me hier helemaal bij aan. Een warm gevoel van binnen kreeg ik na het zien van deze film :)
  maandag 25 maart 2013 @ 17:14:36 #215
207863 Obama
Barack Hussein
pi_124489881
Indigènes/Days of Glory



Geen Engelse, Amerikaanse, Russische of Duitse soldaten. Deze film gaat over Algerijnse, Marokkaanse en andere Afrikaanse soldaten (in totaal 350.000 mannen) die Europa geholpen hebben zich van de nazi's te bevrijden. Deze dappere soldaten hebben veel betekend voor Europa maar zijn bewust door de Fransen in vergetelheid gebracht. Deze film vertelt het verhaal van deze mannen.

IMDB: 7
Ik: 9,5
  maandag 25 maart 2013 @ 22:16:19 #216
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124505153
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 11:29 schreef D. het volgende:

[..]

Omdat het me sterk lijkt dat jouw beste film ooit ook mijn beste film ooit zal zijn :Y
Laat ik je dan gelijk uit die droom helpen: het is niet mijn beste film ooit. Wel één van m`n favorieten, maar niet de favoriet ;)
  Moderator maandag 25 maart 2013 @ 22:22:07 #217
18653 crew  D.
pi_124505480
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:16 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Laat ik je dan gelijk uit die droom helpen: het is niet mijn beste film ooit. Wel één van m`n favorieten, maar niet de favoriet ;)
Je wilt zeggen dat er een film is die je nog hoger inschaalt dan een 9,5? :o
Dat lijkt me niet realistisch :P
pi_124507643
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:22 schreef D. het volgende:

[..]

Je wilt zeggen dat er een film is die je nog hoger inschaalt dan een 9,5? :o
Dat lijkt me niet realistisch :P
Ohja hoor, we hebben weer zo'n zeikerd die vindt dat je een film geen 10 kan geven.
  Moderator maandag 25 maart 2013 @ 23:05:10 #219
18653 crew  D.
pi_124507728
quote:
9s.gif Op maandag 25 maart 2013 23:03 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

Ohja hoor, we hebben weer zo'n zeikerd die vindt dat je een film geen 10 kan geven.
Als je alleen maar kunt blaten, zeg dan niets :')
pi_124508883
Godfather krijgt van wel een 10 hoor. En er zijn wel meer. Pulp, american beauty, no country for old men, there will be blood, snatch, american history x, apocolyps now, american gangster, rain man, dances with wolves, Låt den rätte komma in, gegen die wand, tropa de elita..

moet ik door gaan?
Veni, vidi, vodka.
pi_124510093
Hmm, ik ken geen enkele film die van mij ooit een tien heeft gekregen.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 11:53:23 #222
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_124518834
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 14:32 schreef dumble het volgende:
The World's Fastest Indian (2005)
[ afbeelding ]

De film gaat over de Nieuw-Zeelandse Burt Munro, die het snelheids-record zetten op motors onder de 1000cc (wat nog steeds staat!), hoe hij op latere leeftijd (68 jaar) alleen afreist naar de USA met zijn zelf gemodificeerde ´Indian scout´ (hens the fastest Indian) van btw 47 jaar oud en waar hij al 20 jaar zelf aan het sleutelen was. Uitstekend geacteerd door Anthony Hopkins met zijn zelf gemaakte kiwi accent, echt klasse. Een echte ´feel good´ film met het zeer open en vriendelijke karakter van Burt en de figuren die hij dan in Amerika tegen komt zorgen voor een erg komische smaak.

Imdb; 7.8*
Ik: 9*
Dat was inderdaad een geweldige film, jaren geleden gezien en hij staat me nog steeds voor de geest.
pi_124535000
AANRIJDING IN MOSCOU



Ik vond de film helaas wat tegenvallen, ik heb de afgelopen tijd meerdere belgische pareltjes gezien maar deze film was het niet voor mij.
Ik kon niet echt meeleven met de film, het deed me allemaal niks wat er gebeurde... ik voelde de romantiek niet en er had ook wat meer humor ingemogen....
had beter gekunt, tegenvaller dus
4
pi_124535318
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 15:17 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Zwaar onderschatte film dit (maar gelukkig niet door jou), weinig bekend bij het grote publiek en sluit me hier helemaal bij aan. Een warm gevoel van binnen kreeg ik na het zien van deze film :)
Vond ik ook ja. Wel 'gewoon' een goeie film, ik zou hem geen 9 geven, die bewaar ik voor films die een diepere indruk maken die verder gaat dan een goede avondbesteding.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 19:10:46 #225
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_124535537
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 14:32 schreef dumble het volgende:
The World's Fastest Indian (2005)
[ afbeelding ]

De film gaat over de Nieuw-Zeelandse Burt Munro, die het snelheids-record zetten op motors onder de 1000cc (wat nog steeds staat!), hoe hij op latere leeftijd (68 jaar) alleen afreist naar de USA met zijn zelf gemodificeerde ´Indian scout´ (hens the fastest Indian) van btw 47 jaar oud en waar hij al 20 jaar zelf aan het sleutelen was. Uitstekend geacteerd door Anthony Hopkins met zijn zelf gemaakte kiwi accent, echt klasse. Een echte ´feel good´ film met het zeer open en vriendelijke karakter van Burt en de figuren die hij dan in Amerika tegen komt zorgen voor een erg komische smaak.

Imdb; 7.8*
Ik: 9*
Feelgood movie pur sang
  dinsdag 26 maart 2013 @ 20:39:40 #226
381477 Izzit
This Izzit
pi_124540236
A Good Day to Die Hard (2013) - IMDb

De minste uit de reeks, wat mij betreft. Niet heel slecht maar te weinig actie en spanning en nog minder verhaal dan de voorganger. De actie die erin zat was dan wel weer oké.

Imdb: 5,7
Ik: ben het daarmee eens

Jack the Giant Slayer (2013) - IMDb

Een leuke uitvoering van dit bekende sprookje. Geen kraker maar hij kijkt lekker weg en de film blijft verstoken van geneuzel. De vaart zit er prima in en de CGI is verdienstelijk. De 3D voegde dan weer niks toe maar desondanks een prima popcorn-film.

Imdb: 6,7
Ik: 7
  dinsdag 26 maart 2013 @ 22:05:44 #227
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_124545814
Als je de film hebt gezien en niets weet, dan raad ik je aan dat te houden en pas te lezen als je de film hebt gezien. Werkte voor mij verreweg het beste.

Jagten (2012, Thomas Vinterberg)

Wat een sterke film! Het scenario voelde vrijwel perfect aan, ik denk dat ik het bijna volledig hetzelfde had aangepakt. Misschien dat ik het einde iets anders had aangepakt: wellicht was het beter geweest om
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Althans, ik kan het me goed voorstellen. En zo kan ik me de gehele film zo goed voorstellen.

Verder is het echter een zeer indrukwekkende film. Vergelijkingen met Festen mogen best gemaakt worden, want het is geregeld ongemakkelijk om naar te kijken en Jagten is van dezelfde regisseur. Vooral echter ook vanwege het realisme, want de keuzes die de personages maken zijn zo verschrikkelijk goed voorstelbaar. Wat zou jij doen als je moet kiezen tussen wat je beste vriend zegt, of wat je eigen bloed zegt? Een pedofiel is namelijk ongetwijfeld een pathologische leugenaar, dus zal het weinig uitmaken wat hij ook doet of zegt na de beschuldiging. Zelfs als het kleine meisje probeert haar daad te ontkrachten, zal dat gezien worden als beïnvloeding van de schuldenaar. En hoe ga je hier zelf mee om, onschuldig als je bent? Het is jouw woord tegen dat van een kind. Succes ermee.

Dit soort morele dilemma’s wordt erg neutraal voorgelegd en dat is de klasse van het scenario. Nergens wordt er ook maar een standpunt ingenomen over wat goed of juist is, ieders beweegredenen zijn goed voor te stellen. Hoe zou jij reageren, aan welke kant van de scheidslijn je ook staat? Iedere acteur zet zijn personage met overtuiging neer, van de kleine meid tot aan de vrijwel altijd sterke Mikkelsen. Daarnaast is de beeldvorming ook goed (dat einde!) en de spaarzame muziek voegt echt wat toe, maar het is vooral het scenario dat hier punten scoort. En veel ook. Mij zette het in ieder geval goed aan het denken. Absolute aanrader.
pi_124546406
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 22:05 schreef vinnypassy het volgende:
Jagten (2012, Thomas Vinterberg) [ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 22:18:30 #229
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_124546696
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 22:14 schreef jeroen25 het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Redactie Games dinsdag 26 maart 2013 @ 23:44:28 #230
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_124551895
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:29 schreef Karstman het volgende:
Django Unchained
[ afbeelding ]

Ja het is een Tarantino, een echte Tarantino, geweld (vaak met cartooneske hoeveelheden bloed en bijpassend geluid, humor, gevatte dialogen en mooie plaatjes. Ik denk niet dat het de beste Tarantino is maar het zeker de moeite waard om te kijken. De acteurs zijn goed op dreef weinig op aan te merken, zeker Jamie Foxx was sterk in zijn stille spel, hij kan lekker intens kijken. En Samuel L. Jackson, maakt niet uit hoe oud hij wordt hij blijft bad-ass. Minpuntje, ik had bij Christopher Waltz wel een beetje het idee dat ik naar de grootvader van Franz Landa zat te kijken, zo'n goeie acteur moet toch meer kunnen.
ImDB: 8,6
Ik: 8
Beetje een oude poster blijkbaar die je gebruikt. Ik heb geen Joseph Gordon-Levitt, Sacha Baron Cohen of Kurt Russel gezien.. :') Ik zat nog te zoeken tijdens de film, maar blijkbaar wegens tijdsgebrek, waren ze al vroeg uit de productie van de film gestapt.

Maar wat een bazenfilm was dit weer _O_
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_124556521
Trolljegeren (2010)



Trolljegeren is een Noorse film over een paar jongeren die voor het maken van een video reportage mee gaan met een trollenjager. De hele film is geschoten met een hand-held camera; een beetje vergelijkbaar met films als The Blair Witch Project en Rec. Vaak levert zo’n manier van filmen veel onrustige beelden op waar ik persoonlijk geen fan van ben, maar in deze film viel het gelukkig mee. Wel krijg je een aantal mooie shots, met af en toe een trol erop, die er met behulp van CGI voor een low-budget film best wel goed uitzien.
Een film over trollen hoeft natuurlijk niet geloofwaardig te zijn, maar dit was qua verhaal wel erg slecht. Dit, in combinatie met de matige acteurs en personages die totaal niet leuk zijn, zorgde ervoor dat ik me al snel begon te ergeren. Alleen de trollenjager zelf was wel ok.
Omdat ik hoge verwachtingen had, was Trolljegeren een behoorlijke teleurstelling. Achteraf las ik pas dat deze film ook komisch bedoeld was, maar ik heb geen enkele keer gelachen :{. Geen aanrader dit.

Cijfer: 4
pi_124559674
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 23:44 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Beetje een oude poster blijkbaar die je gebruikt. Ik heb geen Joseph Gordon-Levitt, Sacha Baron Cohen of Kurt Russel gezien.. :') Ik zat nog te zoeken tijdens de film, maar blijkbaar wegens tijdsgebrek, waren ze al vroeg uit de productie van de film gestapt.

Maar wat een bazenfilm was dit weer _O_
Zag wel JGL staan maar had hem ook in de film niet gezien, maar ik vond het een mooi plaatje. Bij meer films heeft Tarantino dit soort poster, vind ze vaak veel mooier dan de reguliere.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124560598
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 04:09 schreef ChickenMan het volgende:
Unsere Mütter, unsere Väter

[ afbeelding ]

Nou, daar is 'ie dan. Een Duitse mini-serie (3 afleveringen van 1,5 uur) over de oorlog. Met een behoorlijk hoge production-value, Band of Brothers-achtig. Het gaat over 5 vrienden die allemaal hun eigen ellende meemaken, vanaf de zomer 1941.

Ik was behoorlijk onder de indruk. De serie schuwt niets. Alles wordt bikkelhard in beeld gebracht. Geen vals sentiment of melodrama, maar de waarheid (zover ik dat kan beoordelen).

Ik weet dat veel mensen een keer een Band of Brothers achtige mini-serie vanaf Duits oogpunt zouden willen zien. Dit is echt wat het dichtst in de buurt komt. Maar het is veel meer dan alleen 'combat', wat er ook genoeg in zit. Zeer goed.

8.5
Had hier nog nooit van gehoord, maar klinkt erg goed. WOII films vanuit Duits perspectief kan ik ook altijd wel waarderen, waarbij Das Boot zelfs een van mijn favoriete films aller tijden is.
Toegevoegd aan m'n watchlist :)
pi_124561688
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 08:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
Trolljegeren (2010)

[ afbeelding ]

Trolljegeren is een Noorse film over een paar jongeren die voor het maken van een video reportage mee gaan met een trollenjager. De hele film is geschoten met een hand-held camera; een beetje vergelijkbaar met films als The Blair Witch Project en Rec. Vaak levert zo’n manier van filmen veel onrustige beelden op waar ik persoonlijk geen fan van ben, maar in deze film viel het gelukkig mee. Wel krijg je een aantal mooie shots, met af en toe een trol erop, die er met behulp van CGI voor een low-budget film best wel goed uitzien.
Een film over trollen hoeft natuurlijk niet geloofwaardig te zijn, maar dit was qua verhaal wel erg slecht. Dit, in combinatie met de matige acteurs en personages die totaal niet leuk zijn, zorgde ervoor dat ik me al snel begon te ergeren. Alleen de trollenjager zelf was wel ok.
Omdat ik hoge verwachtingen had, was Trolljegeren een behoorlijke teleurstelling. Achteraf las ik pas dat deze film ook komisch bedoeld was, maar ik heb geen enkele keer gelachen :{. Geen aanrader dit.

Cijfer: 4
helemaal mee eens wat een drol van een film
  woensdag 27 maart 2013 @ 12:53:49 #235
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_124562628
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 11:41 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Had hier nog nooit van gehoord, maar klinkt erg goed. WOII films vanuit Duits perspectief kan ik ook altijd wel waarderen, waarbij Das Boot zelfs een van mijn favoriete films aller tijden is.
Toegevoegd aan m'n watchlist :)
En ik, dank voor de tip! :) Vanavond even kijken of ik hem kan vinden.
Niet meer actief op Fok!
pi_124578723
The Croods (2013) - IMDb

Animatiefilm over holbewoners die hun hol moeten verlaten. Een klassiek verhaal over het willen verlaten van de veilige thuishaven met een beschermende vader tegenover je wordt zo mooi gesitueerd in een mooi geanimeerde prehistorische wereld. Nicolas Cage kiezen om de vader in te spreken was een prima keuze en ook de rest wordt prima ingesproken, maar daar is niets bijzonders aan. Het is ontzettend humoristisch gebracht, maar op momenten zit je ook op het puntje van je stoel vanwege aangrijpende momenten in de film. Typische familiefilm, mooi voor jong en oud.


Oja, een 8 krijgt ie van mij
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_124580783
The 300 Spartans.
The 300 Spartans (1962) - IMDb



Net gekeken tijdens het avondeten, interessante film.
Ik wilde hem heel graag zien alleen al om te zien hoe anders het is dan 300.

Gevechten zijn natuurlijk lang niet zo goed weergegeven, maar in 1962 waren er nu eenmaal veel beperkingen. Voor die tijd wordt het gevecht best goed weergegeven, alleen is het wel vreemd dat er in rangen van 1 gevochten wordt.

Qua verhaal laat het wat meer rondom het gevecht zien, en wordt er meer aandacht besteed aan Xerxes. Goede keuzes, en natuurlijk klopt het allemaal historisch veel beter. Dat de officieren een romeinse helm dragen is maar een klein minpuntje dat amper opvalt naast de leren broekjes die gedragen worden in 300.

Een echte aanrader voor iedereen die ook films zoals Ben-Hur, Spartacus en Cleopatra kan waarderen aangezien deze film van dezelfde tijd is. Voor die tijd zit er ook wat meer tempo in het verhaal en wordt er best veel gevochten.

IMD rating: 6.6

Mijn cijfer: 7.8
De cast is goed maar juist omdat deze film meer op gevechten gericht is dan vergelijkbare films van deze tijd valt deze zwakte des te meer op.
Toch moet ik zeggen dat iemand die de film destijds gezien heeft er vast veel beter over kan oordelen en een beter beeld zal hebben van wat er toen allemaal mogelijk was.
Durf kritiek te geven en te discusseren, maar doe het altijd met respect.
pi_124593809
KAHAANI



Wow wat een film! Dit is zonder meer 1 van de betere thrillers die ik (ooit) gezien heb, spannend van het begin tot het eind.. En ook totaal niet voorspelbaar, geniale plottwist!
De acteerprestaties zijn ook erg sterk, echt een aanrader om te zien
een hele dikke 9
pi_124598065
Nadat ik Wreck it Ralph (4/10) had afgezet na een uur had ik het even helemaal gehad met comedy films van de laatste tijd. Ik wil gewoon even lachen zonder na te denken, zonder gezeik.

Een animatiefilm zag ik ook niet meer echt zitten, de laatste leuke animatiefilm was volgens mij Tangled of Train your Dragon. Toch op aanraden van een collega maar weer een animatie gaan kijken (hij vond Wreck it Ralph ook maar saai, dus misschien dezelfde smaak).

En ja, deze was erg leuk, paar keer flink gelachen, ik heb het dan over Hotel Transylvania, leuk film hoor!

7+
pi_124598491
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 09:40 schreef JDx het volgende:
Nadat ik Wreck it Ralph (4/10) had afgezet na een uur had ik het even helemaal gehad met comedy films van de laatste tijd. Ik wil gewoon even lachen zonder na te denken, zonder gezeik.

Een animatiefilm zag ik ook niet meer echt zitten, de laatste leuke animatiefilm was volgens mij Tangled of Train your Dragon. Toch op aanraden van een collega maar weer een animatie gaan kijken (hij vond Wreck it Ralph ook maar saai, dus misschien dezelfde smaak).

En ja, deze was erg leuk, paar keer flink gelachen, ik heb het dan over Hotel Transylvania, leuk film hoor!

7+
Paranorman is nog leuker imo! :)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_124598644
Tomorrow, When the war began

Australische film over een groepje tieners die gaan kamperen en als ze terugkomen ontdekken dat hun land in oorlog is en deze aan het verliezen is. Leuk uitgangspunt, redelijke bewerking die niet altijd overtuigd. Komt op me over alsof ze een paar leuke actiescene's bedacht hebben en daar nog een verhaaltje om heen verzonnen hebben. Voelde ook meer als een tv-film maar vervelend of slecht wordt het niet. Op wat schoonheidsfoutjes na (vluchten in een truck met de zwaailichten aan bijv :') ) is deze film dan ook prima te doen

6.3
pi_124605287
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 08:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
Trolljegeren (2010)

[ afbeelding ]

Trolljegeren is een Noorse film over een paar jongeren die voor het maken van een video reportage mee gaan met een trollenjager. De hele film is geschoten met een hand-held camera; een beetje vergelijkbaar met films als The Blair Witch Project en Rec. Vaak levert zo’n manier van filmen veel onrustige beelden op waar ik persoonlijk geen fan van ben, maar in deze film viel het gelukkig mee. Wel krijg je een aantal mooie shots, met af en toe een trol erop, die er met behulp van CGI voor een low-budget film best wel goed uitzien.
Een film over trollen hoeft natuurlijk niet geloofwaardig te zijn, maar dit was qua verhaal wel erg slecht. Dit, in combinatie met de matige acteurs en personages die totaal niet leuk zijn, zorgde ervoor dat ik me al snel begon te ergeren. Alleen de trollenjager zelf was wel ok.
Omdat ik hoge verwachtingen had, was Trolljegeren een behoorlijke teleurstelling. Achteraf las ik pas dat deze film ook komisch bedoeld was, maar ik heb geen enkele keer gelachen :{. Geen aanrader dit.

Cijfer: 4
Niet mee eens. Vond het een leuke film ala blair witch
  donderdag 28 maart 2013 @ 22:09:55 #243
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124626496
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 22:22 schreef D. het volgende:

[..]

Je wilt zeggen dat er een film is die je nog hoger inschaalt dan een 9,5? :o
Dat lijkt me niet realistisch :P
Absoluut: The Godfather en A Woman Under The Influence bijvoorbeeld, om er maar eens 2 te noemen.
En hoezo is dat niet realistisch?
  donderdag 28 maart 2013 @ 22:35:19 #244
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124627861
Vanavond afgekeken:

Sons Of Anarchy - Season 4
Na het mindere, en ietwat langdradige, seizoen 3 is dit vierde seizoen een terugkeer naar het niveau van het de eerste twee reeksen.
Het verhaal is gelukkig weer interessant en geweldadig, het is hard en goed geacteerd. Er zitten een aantal heerlijke cliffhangers in die er voor zorgen dat je blijft kijken en de twists in de laatste episodes zijn goed.
Een super seizoen.

9,0/10
pi_124630151
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 04:09 schreef ChickenMan het volgende:
Unsere Mütter, unsere Väter

[ afbeelding ]

Nou, daar is 'ie dan. Een Duitse mini-serie (3 afleveringen van 1,5 uur) over de oorlog. Met een behoorlijk hoge production-value, Band of Brothers-achtig. Het gaat over 5 vrienden die allemaal hun eigen ellende meemaken, vanaf de zomer 1941.

Ik was behoorlijk onder de indruk. De serie schuwt niets. Alles wordt bikkelhard in beeld gebracht. Geen vals sentiment of melodrama, maar de waarheid (zover ik dat kan beoordelen).

Ik weet dat veel mensen een keer een Band of Brothers achtige mini-serie vanaf Duits oogpunt zouden willen zien. Dit is echt wat het dichtst in de buurt komt. Maar het is veel meer dan alleen 'combat', wat er ook genoeg in zit. Zeer goed.

8.5
Gezien, idd nice hier en daar wat gesprekken gemist, had geen ondertitel dus door het geluid etc.
Wat mij opviel, wel offtopic dat de partizanen ook al zoon hekel hadden aan de joden.
Wist ik eigenlijk niet.
Ik zwaai naar dieren.
pi_124638731
Django Unchained



Verenigde Staten
Western / Actie
165 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django (Jamie Foxx) en Broomhilda (Kerry Washington), worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak te laten zien. Na een aantal succesvolle premies samen te hebben geïnd besluit Django op zijn eigen pad te gaan en zijn geliefde Broomhilda terug te vinden. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht nu zij in het bezit is van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt op zijn privéterrein genaamd “Candyland.”

Wow! Wat een film. Ik had bij de eerste minuten al het gevoel van, dit gaat een goede film worden. De muziek, de stijl, de dialogen, de humor zitten allemaal goed in elkaar. Goede acteurs, goede regisseur!

Aanrader. Ik geef het een 9. IMDB zegt 8.6.
  vrijdag 29 maart 2013 @ 11:56:41 #247
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_124640111
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 11:06 schreef resque het volgende:

Wow! Wat een film. Ik had bij de eerste minuten al het gevoel van, dit gaat een goede film worden. De muziek, de stijl, de dialogen, de humor zitten allemaal goed in elkaar. Goede acteurs, goede regisseur!

Aanrader. Ik geef het een 9. IMDB zegt 8.6.
Eens, een enorme leuke film die zowel erg hard is, bloederig is, maar toch niet al te serieus is en ook veel comedy heeft.

Quentin Tarantino did it again, in zijn typische stijl is dit weer een pareltje met goede acteurs, ook Samuel Jackson speelt een goede comische rol, dat hele huishouden van Capri is zo surreal dat je niet weet of je moet lachen of rillen.

Ondanks dat het een erg lange film is verveeld het geen moment, het laat het harde van de slavernij zien in Amerika, maar maakt het toch dat het echt een film is en dus leuk blijft om naar te kijken.
Een prima mix

Ben het met je eens...een 9.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  vrijdag 29 maart 2013 @ 12:13:44 #248
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_124640588
In Time (2011) - IMDb



Een futuristische film waar er geen geld meer is, men betaald ipv met geld met tijd, tijd die ze nog hebben.
Vanaf de 25e verjaardag veranderd je lichaam niet meer, het verouderingsproces stopt, alleen heb je daarna een soort klok in je arm die laat zien hoeveel tijd je nog hebt voordat je dood neer valt, door te werken krijg je er weer tijd bij, maar bv koffie kopen koop je ook met tijd, (in de film 1 koffie = 4 minuten).

De hoofdpersoon Will (Justin Timberlake) red een man die nog eeuwen als tijd heeft, de man zoekt eigenlijk zijn dood op want hij wilt niet meer leven.

De setting en idee van de film is erg goed, in de 'ghetto's' is het moeilijk te overleven en zijn men gewend geraakt om nog maar een uur de tijd te hebben en anderen om zich heen zien neervallen.
Daarnaast zijn er de superrijken, die eeuwen of zelfs meer hebben, het is een beetje het verhaal van the 1%.

Best een leuke film, het kijkt lekker weg en heb wel genoten, alleen qua wat er allemaal gebeurd denk ik al gauw dat het nogal onrealistisch is soms.

Zoals:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er zitten nogal wat gaten in het verhaal maar dat drukt de pret niet.

IMDB: 6.6
Ik 7.0

En Amanda Seyfried die Sylvia Weis speelt :9
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_124640846
Zombie Apocalypse - 2011 is in het genre ook wel aardig, misschien het einde niet helemaal voor de fijnproevers (met die getransformeerde cgi tijgertjes), een tv-film uit 2011, en wrs hebben ze leentjebuur gespeeld bij TWD. Kruisbogen, een zwaard, een familie...
Overigens met oudgediende acteur in zombie-films (Ir)Ving Rhames.
Loopt wrs goed af, althans dat wordt gesuggereerd. Behalve voor Irving Rhames.
Imdb 4,0
Ik 7.

In hetzelfde genre, zombie apocalyps, deze miniserie uit Groot-Brittannië, Dead Set - 2008, tijdens een bigbrother-UK uitzending breekt er een zombievirusje uit. Jongens en meisjes in het bigbrotherhuis hebben dat uiteraard niet direct in de gaten, maar de volgende dag wel, door een meisje dat in de productie werkt. De producent van bigbrother-UK, een ambitieus baasje, redt het ook. Enfin allerlei verwikkelen en toestanden en zo... loopt niet echt goed af allemaal...
Imdb 7,9
Ik 8.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 29-03-2013 12:28:47 ]
I´m back.
  vrijdag 29 maart 2013 @ 13:29:22 #250
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_124643213
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 12:22 schreef Ryan3 het volgende:
Zombie Apocalypse - 2011 is in het genre ook wel aardig, misschien het einde niet helemaal voor de fijnproevers (met die getransformeerde cgi tijgertjes), een tv-film uit 2011, en wrs hebben ze leentjebuur gespeeld bij TWD. Kruisbogen, een zwaard, een familie...
Overigens met oudgediende acteur in zombie-films (Ir)Ving Rhames.

Imdb 4,0
Ik 7.

In hetzelfde genre, zombie apocalyps, deze miniserie uit Groot-Brittannië, Dead Set - 2008, tijdens een bigbrother-UK uitzending breekt er een zombievirusje uit. Jongens en meisjes in het bigbrotherhuis hebben dat uiteraard niet direct in de gaten, maar de volgende dag wel, door een meisje dat in de productie werkt. De producent van bigbrother-UK, een ambitieus baasje, redt het ook. Enfin allerlei verwikkelen en toestanden en zo...
Imdb 7,9
Ik 8.
fijn dat je al even verteld hoe het afloopt....
Met Dead Set eens, ook onlangs gezien en voor de zombieliefhebber een prima miniserie (5 eps van 25 minuten)
  vrijdag 29 maart 2013 @ 13:35:43 #251
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_124643503
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 11:23 schreef planethugo het volgende:
House at the End of the Street
[ afbeelding ]
Redelijke thriller met de nodige clichés over een meid die met mama verhuist en als buurman een jongen krijgt die zijn familie verloren is door een gestoorde zus. Maar het verhaal is natuurlijk nog niet voorbij. Aardig tussendoortje die vooral het laatste half uur wel vermakelijk is maar daarvoor niet echt weet te boeien. De regisseur probeert dat nog te verbloemen door Jennifer Lawrence heel vaak in een topje in beeld te brengen en daar ook regelmatig op in te laten zoomen. En, eerlijk is eerlijk, die tactiek werkt :9~ :')
Ik wilde deze eerst niet zien, maar nu wel.
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  vrijdag 29 maart 2013 @ 13:39:01 #252
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_124643675
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 13:35 schreef jpg97 het volgende:

[..]

Ik wilde deze eerst niet zien, maar nu wel.
fijn dat ik mensen weet te inspireren :P
pi_124643852
Kon-Tiki (2012)



Genomineerd voor een Oscar voor de beste buitelandsse film. Verfilming over de reis die Thor Heyerdal maakte van Peru naar Polynesië op een houten vlot om te bewijzen dat Peruanen Polynesië voor het eerst ontdekt hadden. Interessante film, mooie beelden, maar nergens wordt het echt spannend. Het begin duurt wat te lang (en is vrij Hollywood, terwijl het een Noorse film is), maar over het algemeen is de film onderhoudend.

Cijfer: rond de 7
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 29 maart 2013 @ 13:54:56 #254
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_124644556


Oz, the great and powerful

Het adventure/fantasy genre bevalt mij wel, maar dan wel niveautje Guillerme del Toro/Tim Burton.
Sam Raimi kennen we natuurlijk ( oudere generatie ) van de Evil Dead films ( begint als horror flick met daarin gortdroge humor ) en ( jongere generatie ) de Spiderman trilogie.

Ik wist dus niet wat ik precies mocht verwachten. Enerzijds mag ik Sam Raimi zijn filmstijl wel, maar dan als horror regisseur/schrijver. Niet dat de Spiderman films slecht zijn ( integendeel! ) maar toch vind ik persoonlijk dat Raimi meer in zijn element is in het horror genre ( drag me to hell was ook zo'n heerlijke film ).

Toch werd ik weggeblazen door Oz - The great and powerfull. Het gebruik van zwart/wit 4:3 met 3D effecten is echt leuk gedaan, en het contrast met de kleurrijke wereld van Oz daarna is erg groot, in positieve zin.

Eyecandy pur sang. Leuke bijkomstigheid is Zach Braff in de cast ( JD van Scrubs ). De casting van Mila Kunis en James Franco vond ik minder. Ik moet bekennen, deze film is aardig "on-par" met films van Tim Burton en Guillerme del Toro.

IMDB: 6,9
Ik: 8
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_124653888
the international


film over een corrupte bank die zich met duistere zaken bezighoudt, en een interpol-agent die probeert bewijs tegen ze te verzamelen.
mooi hoe de ongrijpbaarheid van een grote bank wordt gebracht, de ogenschijnlijke machteloosheid die de agent bijna tot waanzin lijkt te drijven.

een beetje een bourne light. ik hou wel van dit soort films.
cijfer: 7.8

syriana


erg complexe politieke film over de olie-wereld en de intriges die daarmee gepaard gaan. vrij lange zit en je moet je aandacht erbij houden om hem goed te kunnen volgen, en zelfs dan blijft het een uitdaging. is dus niet voor iedereen geschikt.

eigenlijk gaat de film over 4 personen, afzonderlijk van elkaar. een cia-agent, een energie-analist, een advocaat en een arme jongen uit pakistan in dienst van oliebedrijf.

de emir van het fictieve staatje heeft boorrechten verkocht aan de chinezen, waardoor een amerikaanse oliemaatschappij min of meer gedwongen wordt te fuseren met een kleinere maatschappij die rechten bezit in kazachstan. de advocaat van de firma dient deze fusie in goede banen te leiden en corrupte activiteiten te pareren.

ondertussen heeft de energie-analist een feestje bij de emir om hun werkgever aan te prijzen, in marbella, spanje. daar gebeurt iets gruwelijks waardoor de emir uit schuldgevoel het bedrijf van de analist een opdracht gunt, en de analist zelf aanstelt als economisch adviseur.

terwijl dit zich afspeelt verliest de arme jongen zijn baan omdat de chinezen komen. daardoor gaat hij naar een islamistische school om arabisch te leren en zo zijn kans op werk te vergroten. daar ontmoet hij een terrorist die hem radicaliseert en aanzet tot het plegen van een zelfmoordaanslag op een vestiging van het amerikaanse oliebedrijf wat net de fusie heeft doorstaan.

omdat de emir de rechten aan de chinezen heeft verkocht krijgt de cia-agent de opdracht de emir te vermoorden. echter wordt hij verraden, en als gevolg hiervan probeert de cia hem neer te zetten als een onbetrouwbare onvoorspelbare agent en ontneemt hem zijn paspoorten etc. gelukkig krijgt hij hulp, en probeert alsnog de moordaanslag op de emir te voorkomen. dit mislukt.
--
zoals je kunt lezen is het zo al erg complex, kun je nagaan als je de film kijkt. toch vind ik hem erg goed, erg realistisch en interessant om eens te zien hoe ver men bereid zou kunnen zijn te gaan voor olie.

cijfer: 8.3

michael clayton


hmm, tja. advocaat is bezig met een grote zaak als hij zijn pillen ineens niet meer inneemt en een idiote actie uithaalt terwijl hij midden in de high-profile fusie zit. het kantoor wil de michael clayton, de schoonmaker van het kantoor, de boel opruimt, echter na met de advocaat in kwestie gesproken te hebben besluit hij, nadat deze dood gevonden wordt, op onderzoek uit te gaan.

chaotisch, langdradig, en niet spannend.
cijfer: 5

kahaani


ik heb nog minder dan niks met de pretentieuze comments op imdb, echter bij deze film past een zin uit een comment goed: Now this is some movie..Brilliant script followed with top notch direction,editing, cinematography and performances..Engaging suspense thriller.

aanrader!
cijfer: 8.5

tot zover. ~:)
pi_124655717
Ik vond kahaani maar matig. Weer erg over rated op imdb, wat vaker voorkomt bij films uit India. Waarschijnlijk doordat iedereen uit India 10* stemt.

Vooral die 'briljante plot twist' slaat echt nergens op en dat ze die dan op t einde ff snel uitleggen..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dan ook de typische bad guys, good guys typetjes. Krijgt van mij een 6
Veni, vidi, vodka.
pi_124655855
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:53 schreef dumble het volgende:
Ik vond kahaani maar matig. Weer erg over rated op imdb, wat vaker voorkomt bij films uit India. Waarschijnlijk doordat iedereen uit India 10* stemt.

Vooral die 'briljante plot twist' slaat echt nergens op en dat ze die dan op t einde ff snel uitleggen..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dan ook de typische bad guys, good guys typetjes. Krijgt van mij een 6
ik zag de plottwist half aankomen. ik had het half goed, dus was toch nog een verrassing.

en wat ik er verder goed aan vond was dat ze de spanning erin wisten te houden, en dat de film niet zo enorm over the top was zoals je de laatste jaren in veel hollywood-producties ziet.

en zij is echt knap, wauw! :9 :P

imdb zegt niet zoveel inderdaad.
pi_124655912
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 18:53 schreef dumble het volgende:
Ik vond kahaani maar matig. Weer erg over rated op imdb, wat vaker voorkomt bij films uit India. Waarschijnlijk doordat iedereen uit India 10* stemt.

Vooral die 'briljante plot twist' slaat echt nergens op en dat ze die dan op t einde ff snel uitleggen..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dan ook de typische bad guys, good guys typetjes. Krijgt van mij een 6
IK vond kahaani geweldigggggggggggggg!!!! ik zag de plottwist niet aankomen en vond het vanaf het begin tot het einde een top film en spannend
goed acteerwerk ook
pi_124656158


Scabbard Samurai

Na de dood van zijn vrouw heeft de samurai Kanjuro Nomi de puf er niet meer voor, al dat samurai-gedoe. Hij heeft zijn katana aan de wilgen gehangen en draagt alleen nog de schede, de scabbard, en is nu de schedesumarai, ook wel de babysittende samurai genoemd, want zijn dochtertje volgt hem op zijn vlucht voor de autoriteiten en premiejagers. Die zijn namelijk niet van mening dat rouwverwerking bij de bushido, de weg van de krijger, hoort en willen hem seppuku laten plegen.

Hij wordt gevangen genomen maar de plaatselijke despoot zit met het probleem dat zijn zoontje de prins sinds de dood van diens moeder niet meer gelachen heeft. Daarom geeft hij ter dood veroordeelden 30 dagen lang elke dag de kans om zijn zoon aan het lachen te maken, en als het lukt zijn ze vrij. Het is echter nog niemand gelukt en ook Nomi begint niet erg grappig, terwijl de goedbedoelde hulp van de bewakers niet heel erg constructief is. Zijn dochtertje ziet hem dan ook liever opgeven en alvast seppuku plegen om nog te redden wat er van zijn eer over is. Nomi weet echter niet van opgeven, dat is dan zíjn eer nog wel te na, en een reeks kolderieke pogingen de lach op te wekken volgt.

Wat volgt is een (zwarte) (tragi)komedie met de nodige slapstick-elementen, terwijl de rollen karikaturaal worden ingevuld, zoals in de Asterix-verfilmingen bijvoorbeeld. Ook wordt de knipoog naar allerlei andere filmgenres niet geschuwd, en een Japanner zal je vermoedelijk vertellen dat de hedendaagse Japanse cultuur flink op de hak wordt genomen. De fotografie is sprookjesachtig in meerdere opzichten, het is af en toe echt betoverend mooi geschoten. Toch sluimert er onder de oppervlakte wat meer zoals het een goed sprookje betaamt, want een sprookje is het ook, en is het een film die voorspelbaarheid combineert met je voortdurend op het verkeerde been zetten. Ja, die combinatie was voor mij ook nieuw.

Het resultaat is een merkwaardige film, zeer origineel en verrassend en nadat ik even was omgeschakeld naar de fysieke en soms wat kinderlijk aandoende humor heb ik erg hard moeten lachen. Bijzonder want zo makkelijk maakt een film mij niet meer aan het lachen, maar er zat zo veel meer in dan alleen maar grappen en grollen.

Aanrader? Absoluut, mits je je wil laten verrassen.

IMDB: 6.9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn Cijfer: 8.0
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_124658422
FRITS EN FREDDY



Hele leuke film! Van het begin af aan zit er een lekkere vaart in de film, hoewel je nergens plat gaat van het lachen is de film vermakelijk van het begin tot het eind en zit je de film met een lach te kijken. Ook de acteerprestaties zijn prima, heerlijk dat vlaamse accent.
Kortom, hele leuke film om te zien!

7
pi_124671783
DE HELAASHEID DER DINGEN



wat een tegenvallende film, vond er vrij weinig aan.... Ik miste een beetje humor en een echt verhaal in de film.. Het ging alleen maar over een familie die eigenlijk geen vooruitzicht had en domme dingen deed en meer was er niet
nee deze film kon me niet boeien, snap ook het hoge cijfer niet...
3
pi_124672438
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 00:30 schreef casper019 het volgende:
DE HELAASHEID DER DINGEN

[ afbeelding ]

wat een tegenvallende film, vond er vrij weinig aan.... Ik miste een beetje humor en een echt verhaal in de film.. Het ging alleen maar over een familie die eigenlijk geen vooruitzicht had en domme dingen deed en meer was er niet
nee deze film kon me niet boeien, snap ook het hoge cijfer niet...
3
Jij bent écht 12, of niet? :') :')

Mijn review van deze bijzondere film:
Heftig, persoonlijk en expliciet drama over Vlaamse tokkies. Goeie Belgische film, met een lekkere vertelstijl. De film heeft iets. Je leeft erg met de hoofdpersoon in een zeer slechte situatie mee.
8.0/10
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zaterdag 30 maart 2013 @ 01:13:58 #263
8369 speknek
Another day another slay
pi_124673307
Rapunzel (2010) - IMDb



Had lang gedacht dat de film vooral op meisjes gericht was, maar het is een klassieke Disney film in de stijl van Beauty and the Beast, Aladdin en anderen. En nog wel de mooiste ook, qua uiterlijk. Ook het verhaal voelt, ofschoon duidelijk een bekend sprookje, fris en volgt niet helemaal het begaande pad. Alleen het einde lijkt een beetje een makkelijke deus ex, en het grootste nadeel is dat het niet echt goede liedjes heeft, zoals de top Disneyfilms wel hadden.

8
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_124675627
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 00:30 schreef casper019 het volgende:
DE HELAASHEID DER DINGEN

[ afbeelding ]

wat een tegenvallende film, vond er vrij weinig aan.... Ik miste een beetje humor en een echt verhaal in de film.. Het ging alleen maar over een familie die eigenlijk geen vooruitzicht had en domme dingen deed en meer was er niet
nee deze film kon me niet boeien, snap ook het hoge cijfer niet...
3
Lol, iedereen zijn mening natuurlijk, maar is wel een dijk van een film.

Net Hans en Grietje gekeken, maar der blijken meerdere versies te zijn?
Ik zag in de krant pijl en bogen, deze heb ik niet terug gezien.
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 04:04:16 #265
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_124675676
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 03:48 schreef Geerd het volgende:

[..]

Lol, iedereen zijn mening natuurlijk, maar is wel een dijk van een film.

Net Hans en Grietje gekeken, maar der blijken meerdere versies te zijn?
Ik zag in de krant pijl en bogen, deze heb ik niet terug gezien.
Moet je naar de bios gaan, daar krijg je wel de goed versie te zien ;)

(en die andere film, die jij blijkbaar gezien hebt, is in dit topic pas nog langsgekomen)
pi_124675794
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 04:04 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Moet je naar de bios gaan, daar krijg je wel de goed versie te zien ;)

(en die andere film, die jij blijkbaar gezien hebt, is in dit topic pas nog langsgekomen)
Serieus? Bios? Lang niet geweest maar wat ik me ervan herinner zal het er niet beter op geworden zijn ;) laat staan tegenwoordig iedereen met zijn slimme 06
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 05:12:16 #267
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_124675797
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 05:08 schreef Geerd het volgende:

[..]

Serieus? Bios? Lang niet geweest maar wat ik me herinner ervan zal het er niet beter op geworden zijn ;)
Nou, vorig jaar prima, dit jaar niet slecht. 3D had ik afgeschreven, maar was bij Oz erg goed gedaan. Verder gewoon het geluid in zo'n Imax hè... Waar de 06 hartstikke uit moest gelukkig!
pi_124675799
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 05:12 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Nou, vorig jaar prima, dit jaar niet slecht. 3D had ik afgeschreven, maar was bij Oz erg goed gedaan. Verder gewoon het geluid in zo'n Imax hè... Waar de 06 hartstikke uit moest gelukkig!
Ohw oke klinkt goed, wie weet zat er weleens te denken om te gaan maarja in je eentje?
Zo van bij de kassa, uhh meneer 1 kaartje maar? Met zoon rij achter je met perfecte stelletjes :') :')
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 06:16:54 #269
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_124675841
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 05:24 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ohw oke klinkt goed, wie weet zat er weleens te denken om te gaan maarja in je eentje?
Zo van bij de kassa, uhh meneer 1 kaartje maar? Met zoon rij achter je met perfecte stelletjes :') :')
Dan koop je toch bij de automaat een kaartje...

Als je in de zaal zit en de film begint merk je er verder toch niets van of je samen bent of niet.
pi_124675852
Of je doet een oproep op Facebook: "Welke leuke dame wil met mij naar de film, ik betaal".

Succes verzekerd.

Bios moet ik ook weer es doen idd. 3D vind ik juist geweldig.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_124676189
Die Große Stille



Allereerst een stukje over de Kartuizers op wikipedia ;

"De orde der kartuizers is in 1084 gesticht door de heilige Bruno van Keulen in het onherbergzame Massif de la Chartreuse, een bergachtig gebied ten noorden van Grenoble. Het is een contemplatieve orde van kluizenaars die toch in gemeenschap willen leven.

Hun samenlevingsverbond is een compromis tussen afzondering (kluis) en gemeenschap. Zij verblijven alle dagen in afzondering behalve op zondag. De orde heeft nooit een zogenaamde observantiebeweging nodig gehad, omdat ze altijd is blijven vasthouden aan haar regel en de idealen van haar stichter. In het Latijn heet dit beknopt: numquam reformata, quia numquam reformanda, nimmer hervormd, omdat er nooit hervorming nodig was; of nog numquam reformata, quia numquam deformata, nimmer hervormd omdat het nooit vervormd is geweest.

Kluizenaars

Strikt gesproken is een kartuizerklooster een laura, een gemeenschap van kluizenaars. Dit is ook aan de gebouwen te herkennen: aparte kluizenarijen in door muren omsloten tuintjes die door lange gangen met elkaar verbonden zijn. Op een centrale binnenplaats staan doorgaans een kerk en een groot houten kruis. Voor ieder klooster zijn/waren vaste grenzen aangewezen, waarbinnen de monniken zich mochten begeven voor enige ontspanning of een wandeling. Dit gebied moest ver genoeg van de bewoonde wereld af liggen.

Levenswijze

De kartuizers hebben de naam de strengst levende monniken van het Westerse kloosterwezen te zijn. Zelf zullen ze daar waarschijnlijk om glimlachen, al is die reputatie moeilijk te controleren, omdat ze nooit een stap buiten hun kloosters zetten en zelfs hun familie maar sporadisch schrijven. In ieder geval besteden ze dagelijks veel tijd aan het koorgebed (een uitgebreid Officie en dan ook nog dagelijks de getijden van de Heilige Maagd), spreken alleen met elkaar op een wekelijkse wandeling en op feestdagen, en dan nog zeer kort, doen maar een klein gedeelte van het dagelijkse programma samen en blijven de rest van de tijd in hun kluis. Aan de andere kant leven ze zeer beschermd tegen het kabaal van de vroeg 21e-eeuwse consumptiemaatschappij. Toch staat daar dan weer tegenover dat ze wél zeer betrokken zijn bij de zorgen buiten de kloostermuren. Ze vinden daar zelfs hun bestaansrecht in door met hun gebed het leven van hun medemensen te willen helpen dragen."

***************************

In 1984 vroeg de Duitse filmmaker Philip Gröning aan de Karthuizer monniken of hij een documentaire over hun leven mocht maken, hun reactie was dat ze tijd nodig hadden om over zijn vraag na te denken.

16 jaar later namen ze contact op met Gröning, het mocht :)

Hij ging in zijn eentje naar de monniken, om daar ruim 6 maanden te leven, het was dus hoogst uitzonderlijk omdat er normaliter nooit bezoekers mochten komen. In zijn eentje filmde hij het leven daar, en zorgde hij ook voor de geluidsopname.

Deze documentaire heeft geen commentaar, hier en daar bijbelteksten die voorafgaan aan beelden, en wat vooral heerst is... de grote stilte.

Prachtige documentaire die iedereen gezien moet hebben, al was het maar om even aan alle hectiek van deze wereld te ontsnappen.

Mijn cijfer ; 9
imdb cijfer ; 7,2

Deze documentaire kun je hier in zijn geheel zien ;

"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_124679777
quote:
8s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 00:47 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Jij bent écht 12, of niet? :') :')

Mijn review van deze bijzondere film:
Heftig, persoonlijk en expliciet drama over Vlaamse tokkies. Goeie Belgische film, met een lekkere vertelstijl. De film heeft iets. Je leeft erg met de hoofdpersoon in een zeer slechte situatie mee.
8.0/10

rot op, iedereen zo zijn smaak toch?

ik heb liever een film met gevoel, zoals offline.. de ontmaagding van eva van end..
belgische parentjes...
pi_124680644
Django

Gaan kijken met veel te hoge verwachtingen. Sommige stukjes leken overbodig om de film langdradig te maken.

7.
pi_124682430
quote:
14s.gif Op zondag 10 maart 2013 17:42 schreef penny-wise het volgende:
De Marathon

[ afbeelding ]

Vanmiddag gekeken. Prachtfilm over 4 automonteurs die de marathon van Rotterdam gaan lopen voor behoud van hun garage. Prima geacteerd met echte Rotterdamse humor.
Komisch en op menig moment erg emotioneel.

Ben niet altijd gecharmeerd van Nederlandse films als het om acteren gaat, maar in deze film wordt door met name Stefan de Walle prima geacteerd.

Dikke 8.
Stem ik mee in, ooit paar jaar terug marathon ongetrained gelopen omdat collega beweerde dat dat niet kon, overigens wel gelukt ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zaterdag 30 maart 2013 @ 17:01:09 #275
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_124687214
The Red Shoes (1948, Michael Powell & Emeric Pressburger)

The Red Shoes was op deze bluray een waar genot om naar te kijken. Het beeld is verschrikkelijk scherp en de kleuren (Technicolor ftw) spatten van je scherm. Nergens heb je echt op basis van het beeld het idee naar een film uit 1948 te kijken: grootse klasse. Inhoudelijk vond ik de film echter wat teleurstellen, misschien had ik er iets teveel van verwacht. Hoewel ballet zich bij uitstek leent voor een meeslepend drama, of op zijn minst een emotioneel en gracieus werk, is dit hier helaas slechts sporadisch het geval. De tweestrijd waarmee Vicky uiteindelijk krijgt te maken mist hierdoor diepgang en kwam eigenlijk wat abrupt.

Hoogtepunten zijn er echter zeker, vooral tijdens het ballet zelf, waarbij wel gevoel om de hoek komt kijken. Mooie symboliek ook van de rode schoentjes. Aangezien dat een voorname rol in de film speelt en omdat het visueel een pracht van een plaatje is, is The Red Shoes beslist geen pijnlijke zit, maar overall gezien vond ik het toch net wat te vlak om een échte topper te worden.
pi_124687504
Ik ging gisteren met mijn neven naar Mama



aan de ene kant was het een leuke film maar je wist al wat er zou gaan gebeuren.
afentoe schrikmomenten maar wel jammer dat ik het niet echt een top film vond. wou liever naar 21 and over :D
pi_124688024
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2013 04:09 schreef ChickenMan het volgende:
Unsere Mütter, unsere Väter

[ afbeelding ]

Nou, daar is 'ie dan. Een Duitse mini-serie (3 afleveringen van 1,5 uur) over de oorlog. Met een behoorlijk hoge production-value, Band of Brothers-achtig. Het gaat over 5 vrienden die allemaal hun eigen ellende meemaken, vanaf de zomer 1941.

Ik was behoorlijk onder de indruk. De serie schuwt niets. Alles wordt bikkelhard in beeld gebracht. Geen vals sentiment of melodrama, maar de waarheid (zover ik dat kan beoordelen).

Ik weet dat veel mensen een keer een Band of Brothers achtige mini-serie vanaf Duits oogpunt zouden willen zien. Dit is echt wat het dichtst in de buurt komt. Maar het is veel meer dan alleen 'combat', wat er ook genoeg in zit. Zeer goed.

8.5
Ook gezien vandaag, alle 3 achter elkaar.. Wow wat een miniserie. Goed om het ook eens vanaf de andere kant te kijken zeg!

Ik geef het zelfs een 9/10

Thnx voor de tip Chickenman!

[ Bericht 1% gewijzigd door resque op 30-03-2013 17:50:23 ]
pi_124705588
RAT RACE



Een komedie met een simpel verhaal - maar die erg leuk in elkaar zit en waar ook allemaal leuke personages in voorkomen die allemaal wat geks hebben.
De film begint vlot en houd er de hele film de vaart lekker in, en meerdere grappen volgen elkaar.
Dit is echt een film die je eigenlijk met 0 verstand moet kijken en gewoon genieten en lachen..
7
  zondag 31 maart 2013 @ 00:57:18 #279
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_124707622


Catfish

Voor de 5e x of zo.
Of het nu een waargebeurde documentaire is of een in scene gezette "reality"film... I don;t give a shit. Deze docu/film laat me iedere keer weer huilen. Zo tergend tragisch schrijnend :'(
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zondag 31 maart 2013 @ 01:21:26 #280
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124708300
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 00:57 schreef Ang3l het volgende:
[ afbeelding ]

Catfish

Voor de 5e x of zo.
Of het nu een waargebeurde documentaire is of een in scene gezette "reality"film... I don;t give a shit. Deze docu/film laat me iedere keer weer huilen. Zo tergend tragisch schrijnend :'(
En waar gaat het dan over?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 maart 2013 @ 01:22:30 #281
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_124708327
quote:
11s.gif Op zondag 31 maart 2013 01:21 schreef golfer het volgende:

[..]

En waar gaat het dan over?
Facebook. De andere kant er van. Een jongen komt in contact met een meisje op FB en zijn broer en vriend besluiten het vanaf dan op film te zetten. En dat loopt uit de hand. Verklappen wat er gebeurd doet een beetje afbreuk aan de film/docu.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_124717274
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 00:57 schreef Ang3l het volgende:
[ afbeelding ]

Catfish

Voor de 5e x of zo.
Of het nu een waargebeurde documentaire is of een in scene gezette "reality"film... I don;t give a shit. Deze docu/film laat me iedere keer weer huilen. Zo tergend tragisch schrijnend :'(
Nee sorry, dit vond ik echt een kutfilm/docu. Het was soms zo duidelijk in elkaar gezet en die hipster met al zijn apple producten. :')

Maar goed, jij hebt je vermaakt daar gaat het om^O^
pi_124724313
quote:
8s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 00:47 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Jij bent écht 12, of niet? :') :')

Mijn review van deze bijzondere film:
Heftig, persoonlijk en expliciet drama over Vlaamse tokkies. Goeie Belgische film, met een lekkere vertelstijl. De film heeft iets. Je leeft erg met de hoofdpersoon in een zeer slechte situatie mee.
8.0/10

Beste nederlandstalige film ooit gemaakt imo. (HET IS NIET NEDERLANDSTALIG, HET IS VLAAMS!!!!)
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_124727735
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 00:30 schreef casper019 het volgende:
DE HELAASHEID DER DINGEN

[ afbeelding ]

wat een tegenvallende film, vond er vrij weinig aan.... Ik miste een beetje humor en een echt verhaal in de film.. Het ging alleen maar over een familie die eigenlijk geen vooruitzicht had en domme dingen deed en meer was er niet
nee deze film kon me niet boeien, snap ook het hoge cijfer niet...
3
Ik zou zeggen lees het boek....

quote:
8s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 00:47 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Jij bent écht 12, of niet? :') :')

....in dat geval zal het boek je weinig intresseren zonder plaatjes...
  zondag 31 maart 2013 @ 20:08:12 #285
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_124729727
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 19:12 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Ik zou zeggen lees het boek....

Denk niet dat dat wat uitmaakt. Als ie in de film het verhaal al mistte dan is dat bij t boek helemaal. De film heeft nl net iets meer verhaal dan het boek. Het boek is, hoe geweldig ook, meer een sfeerbeeld.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:54:03 #286
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124731843
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 00:57 schreef Ang3l het volgende:
[ afbeelding ]

Catfish

Voor de 5e x of zo.
Of het nu een waargebeurde documentaire is of een in scene gezette "reality"film... I don;t give a shit. Deze docu/film laat me iedere keer weer huilen. Zo tergend tragisch schrijnend :'(
Het was wel echt (hoewel het wel met een doel gefilmd is; je zou dus kunnen zeggen dat het nep is doordat ze er een verhaal van gemaakt hebben door het allemaal te filmen en bepaalde dingen te laten gebeuren. Maar het is niet zo dat het allemaal in scène gezet is en ze gekozen hebben voor een stijltje waarin het een real-life docu-moet lijken), maar om nu te doen alsof het zo dramatisch is.... Hij komt er zelf wel achter gedurende de film.

Eigenlijk laat het plotzich al raden natuurlijk wanneer mensen weten waar het over gaat. Het is iig een kerel die verliefd wordt via Facebook. Het lijkt om een vrij serieuze relatie waarbij ook vanalles over en weer gestuurd wordt en er zelfs gebeld wordt. Op een dag wil hij haar gewoon gaan opzoeken en komt hij dus achter een bepaalde waarheid. Tijdens de film sturen ze ook die SMSjes en leest hij ze ook voor met redelijk wat zelf schaamte (wel grappig).
Soort van spoiler waarin het uiteinde niet verklapt wordt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar het gaat dus niet om het plot maar meer om de weg ernaartoe en het thema is wat de anonimiteit van het internet met gevoelens van mensen kan doen, beiden richtingen op.
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
pi_124731976
Matterhorn (2013)

Tragikomedie over Fred, een eenzame man van 54 die sinds de dood van zijn vrouw alleen in het dorp woont. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag toevallig kennismaakt met de zwerver Leo die in het dorp ronddoolt. Het contact met Leo doet Fred helemaal openbloeien.


Mooie inspirerende grauwe film waarbij je elke keer weer in verbazing staat van wat gaat er gebeuren. Fred die emotieloos en eenzaam is en Leo die de weg kwijt is. Jammer dat het laatste stuk in mijn ogen snel in mekaar is gezet, had nog een half uur langer kunnen duren. Daarom een 9
pi_124734260
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:56 schreef davo1979 het volgende:
Matterhorn (2013)

Tragikomedie over Fred, een eenzame man van 54 die sinds de dood van zijn vrouw alleen in het dorp woont. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag toevallig kennismaakt met de zwerver Leo die in het dorp ronddoolt. Het contact met Leo doet Fred helemaal openbloeien.


Mooie inspirerende grauwe film waarbij je elke keer weer in verbazing staat van wat gaat er gebeuren. Fred die emotieloos en eenzaam is en Leo die de weg kwijt is. Jammer dat het laatste stuk in mijn ogen snel in mekaar is gezet, had nog een half uur langer kunnen duren. Daarom een 9
oooh lijkt me mooi ga ik bij uitzending gemist kijken!
pi_124734367
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 21:44 schreef casper019 het volgende:

[..]

oooh lijkt me mooi ga ik bij uitzending gemist kijken!
Moet je doen was de moeite waard!
  maandag 1 april 2013 @ 02:13:57 #290
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124747329
Beasts of the Southern Wild (2012) - IMDb
Apart. Weet nog niet of ik het een kinderfilm vind of toch een volwassen film?

Hoe dan ook briljant goed geacteerde rollen van een nog geen 10-jarige Quvenzhané Wallis als Hushpuppy en Dwight Henry als haar vader.
Mooie beelden, mooie scenes, mooie koppen.
IMDb: 7,3
Ik: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 1 april 2013 @ 02:23:37 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124747558
Des hommes et des dieux (2010) - IMDb
Afgelopen vrijdag weer op TV te zien.

Waargebeurde film over groep Franse (oude) monniken die in het Atlasgebergte in klein verband hun werk voor de gemeenschap en zichzelf doen en betrokken raken bij een conflict tussen de Algerije en Islamistische fundamentalisten.
Hun twijfels om daar te blijven, de betrokkenheid bij de bevolking, de speelbal zijn tussen overheid en rebellen en vooral de emoties en het gezang van hen bij hun rituelen wordt prachtig in beeld gebracht.

Niet voor niets de winnaar van de Grand Prix van de jury in Cannes.
IMDb: 7,1
Ik: 8,!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 01-04-2013 02:44:53 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 1 april 2013 @ 12:56:37 #292
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_124753277
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:54 schreef Kenju het volgende:

[..]

Het was wel echt (hoewel het wel met een doel gefilmd is; je zou dus kunnen zeggen dat het nep is doordat ze er een verhaal van gemaakt hebben door het allemaal te filmen en bepaalde dingen te laten gebeuren. Maar het is niet zo dat het allemaal in scène gezet is en ze gekozen hebben voor een stijltje waarin het een real-life docu-moet lijken), maar om nu te doen alsof het zo dramatisch is.... Hij komt er zelf wel achter gedurende de film.
Ik vind het ook niet dramatisch voor HEM :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je hoeft mij verder niet uit te leggen wat de film betekent hoor, of laat zien ;) Heb hem al 5x gezien.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_124753547
The Words (2012) - IMDb

A writer at the peak of his literary success discovers the steep price he must pay for stealing another man's work.



Op zich wel aardig filmpje, alleen laat het je wel achter met een 'is dat alels?' gevoel. Ben het wel eens met IMDB: een 6.9 a 7.
just give a second thought
what if we don't get caught...
  maandag 1 april 2013 @ 13:33:21 #294
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_124754320
Silver Linings Playbook (2012)
Heb een beetje gemengde gevoelens na het zien van deze film. Het begin was in ieder geval veelbelovend met Cooper en Lawrence met diverse issues, die leuk uitpakken in de film. Een lach hier en daar kon er dus wel vanaf. Maar naar het einde toe werd het steeds minder en minder. De razendsnelle dialogen had ik allemaal wel gehoord. Robert de Niro eist de aandacht op met zijn gokken op football-wedstrijden (beetje suffig) en voor de rest wordt het romantisch plotje zoals verwacht afgerond. Als je deze film beschouwt als een eigentijdse screwballkomedie, dan is het allemaal wel te begrijpen waarom Silver Linings Playbook op deze wijze verloopt. Ik kan het ook best accepteren, maar had van tevoren stiekem gehoopt op een topcomedy en dat is het dan weer nèt niet. Cijfer: 7,5

College (1927)
Weer eens een Buster Keaton-filmpje gezien :P. Ik kan het niet laten! In zijn latere films doet ie meer aan slapstick dan levensgevaarlijke stunts, dat is dan een beetje jammer. Hoewel de slapstick in College ook nog heel oke is. Keaton is een voorbeeldige student. Zijn chickie vindt echter dat hij ook wat sportiever mag zijn. Met de nodige klunzige acties worstelt Keaton zich een weg over het honkbalveld, de atletiek- en roeibaan. Wel geinig allemaal, al vind ik het niet de allersterkste film die ik van hem heb gezien. Cijfer: 7

Jagten (2012)
Wow, echt een hele superknappe film van Vinterberg over een lastig onderwerp: het onterecht aangezien worden als iemand die kinderen misbruikt. Het is echt een film die nazindert en waarover je lang kunt nadenken. Het kon niet anders, maar Mads Mikkelsen schittert in dit beklemmende drama. De rest van de cast met onder andere een klein meisje van 6 die Mikkelsen beschuldigt, is ook erg goed. Hoe flikken die Denen dat telkens met al die goede acteerprestaties? Cijfer: 8,5

The Jazz Singer (1927)
De eerste geluidsfilm die bij het grote publiek aansloeg. Beetje vreemd vind ik want zelfs voor die tijd moet die film erg corny zijn geweest. Al Jolson moet telkens kiezen tussen een carrière als zanger op Broadway of voor zijn ouders met Joodse achtergrond, waarvan de vader liever zien dat Al Jolson hem als cantor opvolgt. Het wordt heel problematisch allemaal met heftige emoties over en weer. Beetje overdreven allemaal dus, maar goed er is toch één grote attractie in deze film: het moment wanneer er gesproken en gezongen gaat worden. Het is niet veel (het is toch vooral een stomme film), maar ik vond het vreemd genoeg toch best fascinerend om het te zien én te horen. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 1 april 2013 @ 13:45:16 #295
69994 seto
-|||--------|||-
pi_124754624
The Place Beyond the Pines

Ik verwachtte een soort Drive 2 (had de trailer maar één keer gezien) en tijdens het eerste stuk van de film had ik ook het idee dat het zoiets zou worden, het werd echter iets heel anders en ging ook veel dieper dan ik eerst had gedacht. Na een tragedie aan het einde van de eerste act gaat de film heel diep in op de karakters en wat voor impact het op ze heeft, zelfs met een periode van 15 jaar ertussen. Acteerwerk van Gosling is wat je van hem zou kunnen verwachten op het moment, hoewel hij wel altijd scenes weet te stelen met zijn charisma. Verder heel goed werk van Bradley Cooper, Ben Mendelsohn, Dane DeHaan en zelfs Eva Mendes.

De derde act van de film is wel wat minder, hoewel nog erg belangrijk voor het verhaal.

Het is wel een erg lange zit, bijna 2,5 uur, en ook niet echt een vrolijke film. Hoorde een paar mensen nog zeggen dat ze hem erg saai vonden, dus als je niet echt into diepe karakterontwikkelingen bent zonder actie kan je hem beter overslaan :P

Geef hem een 7.8, zelfde als op IMDB.
Op dinsdag 3 december 2013 21:29 schreef JackieBrown het volgende:
Seto is zo ene baas he
  maandag 1 april 2013 @ 15:12:02 #296
300718 Kenju
Say It!!??
pi_124757280
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 12:56 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik vind het ook niet dramatisch voor HEM :D
Hmm, ok, in teressant. Feitelijk is zij degene die het allemaal doet. Dus om het voor haar dramatisch te vinden... Verder gaat Nev er heel open mee om, en blijft hij aardig en zelfs in contact met haar (via Fb iig) dus.....
quote:
Je hoeft mij verder niet uit te leggen wat de film betekent hoor, of laat zien ;) Heb hem al 5x gezien.
Was ook niet voor jou, maar anderen...
WHOEOEOEOEHAAAAAAHAHAHA
  maandag 1 april 2013 @ 15:36:32 #297
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_124757932
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 15:12 schreef Kenju het volgende:

[..]

Hmm, ok, in teressant. Feitelijk is zij degene die het allemaal doet. Dus om het voor haar dramatisch te vinden... Verder gaat Nev er heel open mee om, en blijft hij aardig en zelfs in contact met haar (via Fb iig) dus.....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_124762996
This Is 40 (2012) - IMDb
Pete en Debbie, die ook al een rolletje speelden in Knocked Up, worden veertig. Hun huwelijk is in een sleur geraakt en ook financieel loopt alles niet meer op rolletjes. Deze film heeft niet echt een duidelijk plot, maar als kijker krijg je een kijkje in hun leven en hun beslommeringen. De dialogen zijn vaak erg (subtiel) grappig en ook het acteerwerk is ruim in orde. Heb erg genoten van deze film, iets wat ik niet verwacht had na sommige negatieve recensies. Geef 'm een 8!
pi_124763062
quote:
2s.gif Op maandag 1 april 2013 13:33 schreef Falco het volgende:
Heb een beetje gemengde gevoelens na het zien van deze film. Het begin was in ieder geval veelbelovend met Cooper en Lawrence met diverse issues, die leuk uitpakken in de film. Een lach hier en daar kon er dus wel vanaf. Maar naar het einde toe werd het steeds minder en minder.
Exact dezelfde mening en uiteindelijk eindcijfer. :)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 1 april 2013 @ 23:44:40 #300
386405 yurian
slaapdeprivatie
pi_124777634
DreamKeeper (TV 2003) - IMDb



Een jongen brengt zijn opa naar de jaarlijkse Powwow in Albuquerque. De opa is de Storyteller van de Lakota Sioux tribe en onderweg hoort de jongen mysterieuze verhalen en legendes over liefde, magie en vriendschap. Elk verhaal heeft een levensles en de verhalen worden prachtig in beeld gebracht. Er spelen geen bekende acteurs (m/v) mee, maar de acteerprestaties zijn echt goed.

Een aanrader voor ieder die interesse heeft in de cultuur van de Native Americans.
pi_124777990
vol
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')