abonnement Unibet Coolblue
pi_124181293
Na Safety not Guaranteed, Silver Linings Playbook, Life of Pi, The Perks of Being a wallflower, wilden we wel eens weer wat luchtigs zien, gewoon een leuke comedy.

De enige echt leuke film de afgelopen tijd was Argo en nu Robot and Frank gekeken en daarna This is 40.

Waar zijn toch die good old 80s films met humor, zonder alle depressieve drama.

Deze 2 films krijgen van mij een 6 en een 4.
pi_124187059

Oz the Great and Powerful (2013) - IMDb

Illusionist Oz belandt met zijn luchtballon in Oz, waar hij (onder meer) de koningin Theodora ontmoet. De bewoners van het land hebben gehoord dat er een wizard aankomt die hen gaat redden van de slechte heks en denken dat Oz deze uitverkorene is. Zeer vermakelijke film die vooral een lust voor het oog is. De dialogen zijn vaak behoorlijk cheesy, maar er zit genoeg geslaagde humor in om dat te compenseren. Een dikke acht! Typisch zo'n film die thuis op de bank een beetje tegenvalt, maar in de bios zeker de moeite waard is :)
  zondag 17 maart 2013 @ 23:13:27 #153
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_124188361
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 21:22 schreef JDx het volgende:
Na Safety not Guaranteed, Silver Linings Playbook, Life of Pi, The Perks of Being a wallflower, wilden we wel eens weer wat luchtigs zien, gewoon een leuke comedy.
Of Life of Pi na vind ik de films uit dat rijtje ook best luchtig, ondanks de iets zwaarder klinkende onderwerpen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_124188368
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 21:22 schreef JDx het volgende:
Na Safety not Guaranteed, Silver Linings Playbook, Life of Pi, The Perks of Being a wallflower, wilden we wel eens weer wat luchtigs zien, gewoon een leuke comedy.

De enige echt leuke film de afgelopen tijd was Argo en nu Robot and Frank gekeken en daarna This is 40.

Waar zijn toch die good old 80s films met humor, zonder alle depressieve drama.

Deze 2 films krijgen van mij een 6 en een 4.
ik vond robot en frank en this is 40 juist hele leuke films!! minstens een 7 allebei zou ik ze geven!!!!!

-edit: geen vraag voor FOK!-

[ Bericht 4% gewijzigd door Mike op 17-03-2013 23:23:32 ]
pi_124195286
Paranorman



Mooi gemaakte en grappige animatiefilm over Norman, een jochie dat met geesten kan praten.
Hij moet samen met zijn nieuwe maatje Neil een oude vloek van een heks ongedaan maken om de stad te redden. Redelijk veel leuke grappen, prachtig gemaakt, een van de leukste animatiefilms van de laatste tijd.

8/10

The Expendables 2



1 groot cliché natuurlijk maar meer moet je ook niet verwachten van dit soort films.
Actie was vermakelijk, de oneliners e.d. vond ik net als in deel 1 nogal matig, dat moet toch beter kunnen met al die oude actiehelden die zichzelf niet serieus meer nemen.

6/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_124195373
Lincoln

quote:
As the Civil War continues to rage, America's president struggles with continuing carnage on the battlefield and as he fights with many inside his own cabinet on the decision to emancipate the slaves.


Iedereen weet of behoort wel te weten waar Lincoln over gaat. Het verloop van de film kan op voorhand dus al geen verrassing zijn. Maar toch een hele sterke film. De oscar voor DDL is zo terecht.

Wat een prachtige Lincoln weet hij neer te zetten in deze film. O+ De film zelf is ook dik in orde. Argo nog niet gezien om hem mee te vergelijken. Als film Life of Pi misschien nog wel iets mooier/specialer maar de hoofdrol is zo sterk in Lincoln O+
  maandag 18 maart 2013 @ 13:24:10 #157
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_124203137
quote:
4s.gif Op zondag 17 maart 2013 20:21 schreef Mike het volgende:

[..]

Nee. ;)
Jammer, want je kunt het helaas meteen zien als er weer een (semi)blockbuster geript is, dan krijg je gelijk weer twintig recensies van dezelfde voor de hand liggende film in deze rubriek voor de kiezen.
pi_124203344
* Karstman is op vakantie geweest en ging met het vliegtuig dus toen heeft hij een paar filmpje kunnen zien. Onderstaande met dank aan het enorme filmaanbod (1200stuks) aan boord van de A380 van de vriendelijke mensen van Emirates.

The Twillight Saga: Breaking Dawn part 2

Het laatste deel in de reeks, eindelijk het is afgelopen. Het verhaal mag bekend zijn, Bella is bevallen van hun kindje en dat kindje heeft de aandacht van de Voltari getrokken. Dat wordt dikke ruzie natuurlijk. Gek genoeg vond ik dit deel beter te hebben dan de rest. Er is minder eindeloos staren, goeie knokpartij en nu Bella daadwerkelijk een harteloos monster is geworden stoor je je minder aan de dooie blik in haar ogen. Maar ik ben wel blij dat het nu klaar is.
IMDB: 5,7
Ik: 5,5

Lawless

Volgens mij is deze film redelijk aan de Nederlandse bioscopen voorbij gegaan, ik had hem in elk geval gemist. En dat is erg jammer want wat een pareltje is dit mensen.
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In het Amerika van de jaren 30 dertig houdt op het platteland niemand echt rekening met de drooglegging. Moonshine wordt op grote schaal gestookt en de lokale politie knijpt een oogje dicht. De drie broers Bondereaut (Tom Hardy, Shia LaBeouf en Jason Clarke) stoken ook en doen dat zeer succesvol. Maar kunnen ze zelf dat succes wel aan? Als er een nieuwe corrupte deputy opduikt die keihard op het illegaal stoken in de omgeving inhakt zorgt dat voor nog meer problemen. Een prachtig vormgegeven film waarin broederliefde, broedertwist, corruptie, een vrouw en bemoeienis van de grootstedelijke maffia zorgen voor spanning en een boeiende ontknoping. Sterk spel van vooral Tom Hardy en Shia LaBeouf, Mia Wasikowska is beeldschoon als priesterdochter en love interest van LaBeouf.
IMDB: 7,3
Ik: 8,5

Ice Age: Continetal Drift

Deel 4 inmiddels. Dit keer speelt het zich af tijdens het splijten van het grote moedercontinent Pangea in de continenten zoals we ze nu kennen. De familie mammoet wordt gesplitst en het is aan onze helden Manny, Diego en Sid om hun familie weer te herenigen, daarbij dwars gezeten door piraten en natuurgeweld. Weinig inventief en nergens echt verrassend maar wel volgens het boekje en vermakelijk genoeg.
IMDB: 6,6
Ik: 6.5

The Expendables 2

Deel 2 is nog erger dan deel 1, meer geweld, minder verhaal, meer onzin en vooral meer over the hill actiehelden. Het enige dat je over deze film hoeft te weten en de enige reden om de film te gaan zien is: Chuck Norris!
IMDB: 6,8
Ik: Chuck Norris

Wreck it Ralph

Disney tekenfilm over de bad guy in een spelletje dat rond de dertigste verjaardag van het spel in een mentale crisis komt. Het gebrek aan waardering voor zijn werk eist zijn tol en hij gaat op zoek naar zijn eigenwaarde. Onderweg komt hij verschillende andere spelletjes karakters tegen, met als belangrijkste Vanellope von Schweets en om zichzelf te helpen moet hij eerst haar helpen. Vanellope's stem wordt gedaan door Sarah Silverman en voor haar heb ik een enorm zwak. Het feit dat de karakters van Ralph, Felix, Vanellope en Calhoun zijn gemodeleerd naar hun stemacteurs werkt goed je hoort ook bijna de lol van de stemacteurs bij het inspreken van hun teksten. Wat mij betreft de leukste animatie sinds Wall-E.
IMDB: 7,9
Ik: 8,5

Red Dawn

In dit of het vorige deel al een aantal maal besproken. Leuke maar verhaaltechnisch wat dunne uitvoering van het concept. Persoonlijk vond ik "Tomorrow when the war began" leuker en beter en vooral minder over de top Amerikaans patriotistisch.
IMDB: 5,2
Ik: 5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124218644
Oz the Great and Powerful (2013) - IMDb imdb een 7 ik, nou vooruit een 6,5

Vermakelijke film waar veel meer in gezeten had. Over de c.g. klaag ik niet, die is goed te doen, de kleine foutjes vallen mee te leven. De casting had veel beter gekund. Het mist de 'magie' die je bij oz verwacht.
'Good enough is better than perfect if it leaves time for fun,'
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 00:14:01 #160
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_124235667

Hansel and Gretel Get Baked. Na eerder die andere film over Hans en Grietje te hebben gezien wat niet meer was dan een popcornfilm. Was ik erg benieuwt naar deze omdat in de titel Get Baked voorkomt en de intro begint met een hoop wiet was ik voorbereidt op een lekkere stoner film.

Maar wat blijkt het is een veel betere film dan die nu in de bios draait.
Hansel and Gretel Get Baked speelt zich af in de huidige tijd en weet ook op een moderne realistische manier een heks neer te zetten deze heks eet mensen levend (gruwelijk scene.)
Op die manier blijft ze jong ook inplaats van het snoep huisje is mevrouw nu een locale drugs dealer. Verder gewoon betere film dan dat je zou verwachten. Met iets wat weinig Hans.

Grietje is trouwens een gruwelijk lekkerwijf
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_124236078
BLACKS GAME



Zeer goeie misdaad/drama/thriller film!! De film heeft een lekkere ruwe en spannende sfeer, de film heeft een vlot verhaal en ook de acteerprestaties zijn zeer goed.
Het einde had misschien iets beter gekunt dat vond ik wel een tikke vaag, maar voorderest prima film en echt een aanrader om te zien 7.5
pi_124237189
Deze Black's Game is inderdaad een aanrader:

Rauwe, lekkere actiethriller met veel seks, drugs en dikke techno in een IJslandse setting. Hoewel soms wat voorspelbaar, in het algemeen lekker genieten van een bijzonder geslaagde film uit en in Scandinavie.

Aanrader, alleen al de lekkere openingsscene.

8.6/10
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_124239136


Net Looper gezien en het was gewoon een goeie film ^O^ Ja er zijn dingen die beter kunnen en blablabla. Geen zin om daar woorden aan vuil te maken, de film is het kijken gewoon waard als je houdt van een beetje nadenken, actie en wat SF elementen.

Cijfer: 8

Looper (2012) - IMDb

Het volgende is een klein beetje een spoiler:

Iets wat ik de mensen die Looper al hebben gezien niet wil onthouden, is een quote uit een recensie die ik op IMDB vond. T is alweer even geleden dat ik zoiets belachelijks gelezen heb:

"Before all of this trite we get Bruce Willis's terrible act of killing a child an act in cinema that Hitchcock in his conversations with Truffaut remarked is a guaranteed way to lose an audience. It has been done with a level of respect in films such as Afflecks Gone Baby Gone. In Looper it is unforgivable not only because of the act, but also in the way Johnson manipulates the audience and scenario for maximum effect (making him parallel with pushers of Torture Porn)."

_O-

Echt, stel je niet zo aan zeg :')
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 19 maart 2013 @ 10:49:06 #164
54310 Keano
PSV / Celtic
pi_124242844


Lincoln (2012)

Ik ben zelf een fan van films over historische gebeurtenissen en daarom leek het me een strak plan om deze film te gaan kijken.
Na afloop moet ik zeggen dat hij me een beetje tegenviel Je wordt echt overladen met characters en informatie, waardoor het best lastig is om het overzicht te houden en op de een of andere manier kwam ik er niet lekker in.
Verder zag het er allemaal perfect uit en speelde Daniel Day-Lewis ook erg goed, maar het was het allemaal net niet voor mij. Het is overigens een flinke zit: 2u30min.

IMDB Cijfer: 7.7
Mijn Cijfer: 6.5
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
pi_124245185
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2013 19:46 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

THE FIRST TIME

ik had verwacht dat ik gewoon een simpele maar leuke rom/kom zou gaan kijken, ook na het lezen van een aantal positieve reviews (en een redelijk goed cijfer, 6.6 op imbd) maar de film is alles behalfde dat..
De film is een standaard ''romatische'' film wat opzich niet slecht hoeft te zijn als het het gene wat het doet maar goed doet... maar dat doet deze film dus niet...
Het acteer werk is erg matig, en sommige scenes zijn gewoon tenenkrommend slecht... ook is het verhaal NOG voorspelbaarder dan de ''gemiddelde standaard'' rom/komedie..
en daarnaast zat er ook geen humor in....
3 niet kijken
Hmm, niet helemaal mee eens. Klopt dat dit geen 8/10 ofzo hoor, acteerwerk is idd niet supergoed. Vond hem nog wel vermakelijk, had wel zin in zo'n licht filmpje... 6/10
pi_124321388
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 00:24 schreef casper019 het volgende:
BLACKS GAME

Zeer goeie misdaad/drama/thriller film!! De film heeft een lekkere ruwe en spannende sfeer, de film heeft een vlot verhaal en ook de acteerprestaties zijn zeer goed.
Het einde had misschien iets beter gekunt dat vond ik wel een tikke vaag, maar voorderest prima film en echt een aanrader om te zien 7.5
Goeje! Net ook gekeken. Snap niet wat je bedoelt met het einde is vaag.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Veni, vidi, vodka.
pi_124325452
The Man with the Iron Fists

Onzinnige martial arts vechtfilm die totaal niet serieus te nemen is maar dankzij de actie wel vermaakt. Met Russel Crowe en Lucy Lui bovendien ook nog 2 bekende namen die RZA ondersteunen. Vanalles op aan te merken, bijvoorbeeld het grote aantal overbodige en nietszeggende scene's tussen de actie door, maar al met al prima als je even anderhalf uur je verstand op 0 wil zetten.

6.0
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:20:31 #168
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_124345398
Oliver! (1968)
Dat zo'n leuk Charles Dickens-verhaal gegoten wordt in een musical, echt jammer. Het wordt er echt niet beter of leuker op met die ellenlange nummers en domme danspasjes. Ohja, dit won de Oscar voor beste film, ook al zo onbegrijpelijk :'). Cijfer: 5

Der Golem, wie er in die Welt kam (1920)
Gaaf vroeg werkje uit de Duitse filmgeschiedenis is dit. Een rabbi annex wetenschapper ontwikkelt van klei een menselijke robot, die supersterk is en een Joodse getto moet beschermen tegen de toorn van de keizer. Zoals vaker bij dit soort verhalen, kan de mensheid zijn eigen creaties niet in toom houden en warempel, de golem gaat helemaal los... Naar het eind toe vond ik de film echt tof worden mede door de productie. De expressionistische decors zien er mooi uit en zelfs de Golem zag er nog best oke uit. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_124346299
DE ZAAK ALZHEIMER



Erg sterke misdaag-thriller, thriller is spannend van het begin tot het eind en er zit een lekkere vlotte vaart in de film. De acteerprestaties zijn ook erg goed (en nergens vervelend nederlands/belgisch overdreven)
Echt een aarnader om te zien dikke 8
  donderdag 21 maart 2013 @ 21:21:05 #170
8369 speknek
Another day another slay
pi_124351543
A History of Violence (2005) - IMDb



Eentje die ik indertijd gemist had. Een film over een man (Viggo Mortensen) in een slaperig boerendorpje die een diner runt. Op een dag komen er een stel criminelen binnen die z'n zaak willen beroven. Hij stopt ze en wordt tegen wil en dank de held van een dorp. Maar dan beginnen de problemen pas echt voor hem en zijn familie.
Wat onmiddellijk opvalt is hoe de regisseur, Cronenberg, het voor elkaar krijgt van het ene op het andere moment een hele dreigende beklemmende sfeer te creeren. Thematisch heeft het veel weg van Drive; maar waar ik die film vooral style over substance vond, is deze het tegenovergestelde; veel substance en goed acteerwerk met een hele minimalistische, sobere stijl.
Langzaam maar zeker voegt het verhaal extra mysterie toe, waardoor je tot het einde geboeid zit te kijken. Er zijn nog wel wat kleine kritiekpuntjes. Zo vond ik de stijl soms iets te sober, waardoor het bij tijd en wijlen aanvoelde als een theaterproductie, hierdoor voelden sommige overgangen van emoties een beetje mechanisch. Daarnaast werd het laatste stuk met een afrekening of sorts niet zo goed geforeshadowt, waardoor het voelde alsof het er een beetje aan vast geplakt zat. Desalniettemin een erg prettige film.

9/10.

Op casper019's lekker vlotte actiefilm schaal:



[ Bericht 3% gewijzigd door speknek op 21-03-2013 22:19:26 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 21 maart 2013 @ 23:21:01 #171
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124358668
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef speknek het volgende:
A History of Violence (2005) - IMDb

Op casper019's lekker vlotte actiefilm schaal:

[ afbeelding ]
:D _O-
  donderdag 21 maart 2013 @ 23:30:03 #172
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124359146
Eergisteren gekeken:

Oz The Great and Powerful
Sam Raimi`s prequel op de alom bekende klassieker. Het is een Disney film en dus is het qua verhaal allemaal heel erg veilig en voorspelbaar. Maar toch vond ik het geheel erg geslaagd.
Er zitten een heleboel (subtiele en iets minder subtiele) hints naar het origineel. Het begint in zwart-wit en wordt na een tijdje kleur, net als `t origineel en er komen personages in voor uit `t origineel (ook iets minder bekende).
Het geheel ziet er prachtig kleurrijk uit en James Franco als de foute "tovenaar" van Oz is perfect voor de rol. Afgezien van de misschien iets te lange speelduur is het enige échte minpunt het aapje, de sidekick van de tovenaar. Die is soms wel erg irritant en té aanwezig.
Ja, je komt niet echt voor verrassingen te staan maar een leuke en mooie film is het wel. En wat blijft Michelle Williams toch een snoepje.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

De lente is gisteren weer officieel begonnen!! en dus was het weer tijd voor:

Dazed and Confused
Ieder jaar op de eerste dag van de lente kijk ik mijn favoriete coming-of-age film. Een film die aan de hand van de verhalen van high school kids laat zien waar de lente en zomer voor een groot deel om draaien: een fijne tijd hebben met je vrienden, genieten van `t weer, doen waar je zin in hebt en onbekende mensen ontmoeten en discussies met ze hebben over eigenlijk helemaal niets onder het genot van een lekker drankje.
Linklater brengt dit fantastisch over en iedere keer als ik `m zie krijg nog meer zin in die lange zomerdagen waarin je doorgaat tot in de kleine uurtjes, en pas het bed in rolt als de zon weer opkomt...
Het geheel wordt afgemaakt door een fantastische en fantastisch bij het verhaal en beelden passende soundtrack.
Voor mij is dit een meesterwerk, één van m`n persoonlijke all-time favorieten.

IMDB Cijfer: 7,6/10
Mijn Cijfer: 9,5/10
pi_124363807
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef speknek het volgende:
Op casper019's lekker vlotte actiefilm schaal:

pi_124363872
Argo

quote:
A dramatization of the 1980 joint CIA-Canadian secret operation to extract six fugitive American diplomatic personnel out of revolutionary Iran.


Een oscar voor de beste film dus die moest toch nog even in de bioscoop gezien worden.
Ik wil niet zo ver gaan om te zeggen dat ik dit wel had kunnen laten maar wel een beetje teleurgesteld. Voor mij zeker niet de beste film van het afgelopen jaar en dus niet oscarwaardig. Een aardige film met een redelijk interessant verhaal maar er zitten geen hoogtepunten in. Niet in beeld, geluid, acteerprestaties of regie. Het verhaal loopt rustig door op een voorspelbare manier en de stukjes die er in zitten die spannend zijn worden met weinig spanning gebracht.

Ik geef het een 7.5 en Lincoln en Django waren beter.
pi_124364985
End of Watch



Hele toffe film waarin 2 politieagenten in South Central LA worden gevolgd tijdens hun dagelijkse bezigheden.
Eentje (Gyllenhaal) heeft een paar cameras mee en neemt zoveel mogelijk op, die beelden zie je het meeste.
Waar het in veel andere films een ‘’gimmick’’ is die niet echt iets toevoegt vond ik dat in deze film juist wel, veel scenes zijn een stuk spannender hierdoor.
Verder ook veel grappige dialogen tussen de soms keiharde actie door.

8/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')