*zucht* Nee, dat is wat een RTL-journalist ervan maakt, niet wat Selassie zelf heeft gezegd. Er staat niet eens één citaat van hem in het stukje wat je daar post.quote:
betekent dit dat Portugal geen steungeld meer krijgt ??quote:Op woensdag 12 december 2012 14:01 schreef Igen het volgende:
[..]
*zucht* Nee, dat is wat een RTL-journalist ervan maakt, niet wat Selassie zelf heeft gezegd. Er staat niet eens één citaat van hem in het stukje wat je daar post.
quote:Europa en het IMF beloofden Portugal in 2011 voor 78 miljard euro aan noodkredieten. In ruil daarvoor moeten omvangrijke bezuinigingen en belastingverhogingen worden doorgevoerd
Zeg het maar, want je weet toch alles beter.quote:Op woensdag 12 december 2012 14:19 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
betekent dit dat Portugal geen steungeld meer krijgt ??
[..]
Daar heb jij dan weer gelijk inquote:Op woensdag 12 december 2012 14:28 schreef Igen het volgende:
[..]
Zeg het maar, want je weet toch alles beter.
quote:wo 12 dec 2012, 14:18
Rutte blijft tegen afschrijven Griekse schuld
DEN HAAG (AFN) -
Premier Mark Rutte is tegen het kwijtschelden van Griekse schulden, maar expliciet uitsluiten dat dat op termijn toch gebeurt, deed hij woensdag niet in een Kamerdebat over de EU-top van donderdag en vrijdag.
De Tweede Kamer wilde van Rutte woensdag weten hoe hij denkt over de mogelijkheid dat eurolanden in 2014 besluiten om af te schrijven op Griekse schulden. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën had daarover vorige week gezegd dat niets valt uit te sluiten maar dat kwijtschelden wel het aller-, allerlaatste middel is.
Ook Rutte zei dat het ,,helaas'' zo is dat niets kan worden uitgesloten, maar Nederland is en blijft tegen het instrument van kwijtschelden. Dat is ten eerste niet nodig volgens Rutte en bovendien haal je met er nu over praten alle druk weg bij de Griekse regering om te hervormen en te bezuinigen.
De eurolanden hebben onlangs afgesproken om in 2014 te bekijken of aanvullende maatregelen nodig zijn om Griekenland verder te helpen. Wat Rutte betreft wordt dan gekeken naar maatregelen die nu ook overeengekomen zijn, zoals het verlagen van de rente en het verlengen van de looptijd.
Verlagen van rente en verlengen van de looptijd is hetzelfde als afschrijven. Je wisselt dan in feite bestaande schuld in voor schuld met een lagere waarde.quote:De eurolanden hebben onlangs afgesproken om in 2014 te bekijken of aanvullende maatregelen nodig zijn om Griekenland verder te helpen. Wat Rutte betreft wordt dan gekeken naar maatregelen die nu ook overeengekomen zijn, zoals het verlagen van de rente en het verlengen van de looptijd.
Het onderstreepte zegt wellicht iets over wie de eigenaren zijn van die jachtenquote:Fiscus verklikt Griekse jachten
***************************************
` De Nederlandse Belastingdienst gaat
gegevens over Griekse jachten die onder
Nederlandse vlag varen,doorspelen aan
de Griekse overheid.Dat zei minister
Dijsselbloem in de Kamer.De eigenaren
ontduiken mogelijk Griekse belastingen.
Volgens Dijsselbloem gaat het om enkele
honderden schepen.De dienst heeft de
gegevens al eerder beschikbaar gesteld,
maar toen gebeurde er niets mee.
Volgens de minister zullen de gegevens
weer worden aangeboden.Dijsselbloem
zegt dat "we er nu voor kunnen zorgen
dat er iets mee gebeurt".Nederlandse
ambtenaren helpen de Griekse fiscus bij
het innen van belastingen.
Ahja, nu wel. Hij heeft de belofte dit keer zwart op wit?quote:Op woensdag 12 december 2012 17:22 schreef SeLang het volgende:
Volgens de minister zullen de gegevens weer worden aangeboden.Dijsselbloem zegt dat "we er nu voor kunnen zorgen dat er iets mee gebeurt
Dan nog, hoe wil hij ze er aan houden? Hij heeft geen enkele macht in Griekenland.quote:Op woensdag 12 december 2012 18:15 schreef Perrin het volgende:
Hij heeft de belofte dit keer zwart op wit?
hij mag wel oppassen die Dijsselbloem ze sluiten hem zo op daarquote:Op woensdag 12 december 2012 18:18 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Dan nog, hoe wil hij ze er aan houden? Hij heeft geen enkele macht in Griekenland.
Nee, maar er is in Griekenland zelf inmiddels volop aandacht voor dit soort belastingontduiking. Iets wat er twee jaar terug eigenlijk nog niet was. Venizelos heeft op dit moment problemen in zijn eigen partij omdat hij niks met die Lagarde lijst heeft gedaan.quote:Op woensdag 12 december 2012 18:18 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Dan nog, hoe wil hij ze er aan houden? Hij heeft geen enkele macht in Griekenland.
Aandacht en dat er ook echt wat aan wordt gedaan is een 2e. Ik heb nog steeds het idee dat deze aandacht puur 'media' aandacht is, en dat alles onder de tafel nog steeds enorm corrupt is. Net zoals in andere landen rondom Griekenland, zoals Italie en Oost Europa.quote:Op donderdag 13 december 2012 11:18 schreef HiZ het volgende:
[..]
Nee, maar er is in Griekenland zelf inmiddels volop aandacht voor dit soort belastingontduiking. Iets wat er twee jaar terug eigenlijk nog niet was. Venizelos heeft op dit moment problemen in zijn eigen partij omdat hij niks met die Lagarde lijst heeft gedaan.
Ik ga die corruptie niet verdedigen, maar ik ken de situatie in Turkije. Turkije was 15 jaar terug een door en door corrupt land. Vandaag de dag is er nog steeds corruptie, maar niemand vind het meer acceptabel dat ambtenaren smeergeld aannemen. Het is daardoor duidelijk afgenomen.quote:Op donderdag 13 december 2012 11:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Aandacht en dat er ook echt wat aan wordt gedaan is een 2e. Ik heb nog steeds het idee dat deze aandacht puur 'media' aandacht is, en dat alles onder de tafel nog steeds enorm corrupt is. Net zoals in andere landen rondom Griekenland, zoals Italie en Oost Europa.
Dat soort corruptie zal je daar nooit (!) volledig weg halen, het zit daar in zo veel lagen van de bevolking en de politiek. Dat is echt onbegonnen werk! Het is een van de redenen waarom ik er nooit zou willen wonen of evt. later wil opgroeien. Never! Ik kots op dat soort corruptie
Maar volgens mij wordt er nog wel steeds smeergeld aangenomen, misschien wat minder. Maar ik heb het idee dat het daar nog wel steeds gaande is. Misschien inderdaad minderquote:Op donderdag 13 december 2012 21:42 schreef HiZ het volgende:
[..]
Ik ga die corruptie niet verdedigen, maar ik ken de situatie in Turkije. Turkije was 15 jaar terug een door en door corrupt land. Vandaag de dag is er nog steeds corruptie, maar niemand vind het meer acceptabel dat ambtenaren smeergeld aannemen. Het is daardoor duidelijk afgenomen.
quote:vr 14 dec 2012, 11:24
Werkgelegenheid eurozone krimpt 0,2 procent
LUXEMBURG (AFN) - De werkgelegenheid in de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent afgenomen in vergelijking met het kwartaal daarvoor. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.
In vrijwel alle sectoren in de eurozone was sprake van een krimp van de werkgelegenheid, aldus Eurostat. In de bouwsector was de daling met een min 1,5 procent het sterkst.
Er zou in Griekenland helemaal geen inflatie mogen zijn. Het feit dat er bij een enorme krimp van de economie toch inflatie is, is alleen maar een teken dat de Griekse economie nog altijd niet normaal functioneert.quote:Op vrijdag 14 december 2012 11:11 schreef piepeloi55 het volgende:
Grieks CPI nog maar 0,4%. Er moeten meer belastingverhogingen komen, anders gaan we deflatie zien.
Dat klopt deels, belastingverhogingen hebben een forse opwaartse druk op het CPI gehad. Dat loopt de komende tijd eruit. Met de huidige loonontwikkeling en overcapaciteit kan het ook bijna niet anders dan dat er deflatie optreed.quote:Op vrijdag 14 december 2012 12:04 schreef HiZ het volgende:
Er zou in Griekenland helemaal geen inflatie mogen zijn. Het feit dat er bij een enorme krimp van de economie toch inflatie is, is alleen maar een teken dat de Griekse economie nog altijd niet normaal functioneert.
quote:vr 14 dec 2012, 12:16
Italiaanse staatsschuld boven de 2 biljoen
MILAAN (AFN) - De staatsschuld van Italië is in oktober voor het eerst tot boven de grens van 2 biljoen euro gestegen.
Dat liet de Italiaanse centrale bank vrijdag weten.
De schuld stond in oktober op 2015 miljard euro, tegen 1995 miljard euro in september. Het land kampt na Griekenland met de hoogste staatsschuld van de eurozone. De Italiaanse schuld komt dit jaar naar verwachting uit op circa 126 procent van het bruto binnenlands product.
Zoals gezegd komt die CPI inflatie vooral door belastingen (BTW en accijnsverhogingen). In de hele EU heeft dat de CPI trouwens flink opgedreven.quote:Op vrijdag 14 december 2012 12:04 schreef HiZ het volgende:
[..]
Er zou in Griekenland helemaal geen inflatie mogen zijn. Het feit dat er bij een enorme krimp van de economie toch inflatie is, is alleen maar een teken dat de Griekse economie nog altijd niet normaal functioneert.
staatsschuld van 2000 miljard Euro ??????quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:06 schreef SeLang het volgende:
2 biljoen euro schuld en een primary surplus.... dan moeten de handjes wel jeuken om te defaulten op die schuld.
Voor Portugal schijnt dat sinds kort ook te gelden: excl. rentebetalingen een handelsoverschot en begrotingsoverschot. Dan nog blijven twee vragen staan:quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:06 schreef SeLang het volgende:
2 biljoen euro schuld en een primary surplus.... dan moeten de handjes wel jeuken om te defaulten op die schuld.
In Italië is voor zover ik weet inderdaad veel schuld in handen van de eigen pensioenfondsen. Evengoed heeft MoVimento 5 Stelle (die uit de euro wil en defaulten) consistent 15-20% van de stemmen in de peilingen.quote:Op vrijdag 14 december 2012 13:46 schreef Igen het volgende:
- Wie is de tegenpartij van de staatsschuld? Als je - ik noem maar wat - door te defaulten de pensioenen in eigen land ernstig aantast dan is dat ook een reden om het toch maar liever niet te doen.
ze zouden willen dat we inflatie krijgen, dat gaat niet lukken, op geen enkele manier, tenzij we gaan geld strooien ala bernankequote:Op vrijdag 14 december 2012 13:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Zoals gezegd komt die CPI inflatie vooral door belastingen (BTW en accijnsverhogingen). In de hele EU heeft dat de CPI trouwens flink opgedreven.
quote:za 15 dec 2012, 15:52
'Tekenen van verspreiding Europese crisis'
FRANKFURT -
De economische neergang in veel Europese landen lijkt zich te verspreiden over Europa. „Er zijn aanwijzingen dat de economie niet alleen verzwakt in zuidelijke landen met schulden, maar ook in de rest van de eurozone”, aldus Erkki Liikanen, chef van de Finse centrale bank en lid van de Algemene Raad van de Europese Centrale Bank.
Hij zei dat tegenover de Duitse krant Die Welt. Volgens hem kan niemand zich meer aan de problemen onttrekken, ook niet de Duitse en Finse economie die steunen op de export naar andere landen. „De ontwikkeling van de Europese conjunctuur baart ons zorgen”.
Voor de oplossing wijst hij op de eigen verantwoordelijkheid van de Europese landen. Volgens hem kan niemand, behalve de landen zelf, zorgen voor hervormingen en bezuinigingen. „Als iemand zegt: meer Europa is de oplossing; dan zeg ik: we hebben eerst meer nationale verantwoordelijkheid nodig en daarna pas meer Europa”, aldus Liikanen.
Eh, ja, daar hoor je in Nederland ook protesten over.quote:Op vrijdag 14 december 2012 14:12 schreef SeLang het volgende:
[..]
In Italië is voor zover ik weet inderdaad veel schuld in handen van de eigen pensioenfondsen. Evengoed heeft MoVimento 5 Stelle (die uit de euro wil en defaulten) consistent 15-20% van de stemmen in de peilingen.
Ik denk dat pensioenfondsen ook ver van je bed zijn. Hoor je in Nederland iemand protesteren tegen de kunstmatig lage rente die ook bij ons systematisch de pensioenfondsen aan het slopen is?
die van der Camp, is echt iemand die stemt wat hem door de eurofielen opgedragen wordt, doorbaggeren en de kiezer ontwijkenquote:Op zondag 16 december 2012 13:04 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Wat een engerd die van het CDA. "De euro ten koste van alles laten slagen!!!!111"
En welke vraag wil je de kiezer precies voorleggen?quote:Op zondag 16 december 2012 13:38 schreef SeLang het volgende:
Misschien moeten we eens een referendum houden over Europa.
Ow wacht....
Of we belastingheffing door Brussel moeten laten doen, dus een fiscale unie of definitief apart blijven en terug naar een EEGquote:Op zondag 16 december 2012 13:51 schreef Breekfast het volgende:
[..]
En welke vraag wil je de kiezer precies voorleggen?
Veel meer dan een professor die af en toe wat schrijft in de krant is het niet hoor.quote:Op zondag 16 december 2012 00:26 schreef HiZ het volgende:
[..]
Eh, ja, daar hoor je in Nederland ook protesten over.
Ik denk overigens wel dat de oplossing ergens in dit veld ligt.quote:Op vrijdag 14 december 2012 15:29 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
ze zouden willen dat we inflatie krijgen, dat gaat niet lukken, op geen enkele manier, tenzij we gaan geld strooien ala bernanke
De beste manier om inflatie te krijgen is de woningprijzen op te jagen door iedere idioot een 5 jarige 100% subprime hypotheek te geven
Dat hebben we al vaker gehoord en een paar maanden later hingen die landen opeens aan de bedelstaf.quote:'Italië kan crisis aan zonder hulp ECB'
MILAAN - Italië kan de huidige spanning op de financiële markten het hoofd bieden zonder hulp van de Europese Centrale Bank (ECB).
Foto: AFP
Dat zegt bestuurder Ignazio Visco van de Italiaanse centrale bank in een zondag gepubliceerd vraaggesprek met dagblad La Stampa.........
Je zou denken dat de vluchtelingestroom de andere kant op loopt. Zo slecht gaat het kennelijk niet in Griekenland. Ze kunnen de salarrisen dus nog wel wat extra verlagen.quote:Hek langs Grieks-Turkse grens klaar
***************************************
Om de toestroom van illegalen naar de
de EU in te dammen,heeft Griekenland
een hek gebouwd langs de grens met
Turkije.Het hek met prikkeldraad is
10,4 kilometer lang en 4 meter hoog.
Begin dit jaar werd een begin gemaakt
met de bouw en het hek is nu klaar,zei
de aannemer.Volgens hem kan niemand
zonder speciale uitrusting over het hek
klimmen.
De grens tussen Griekenland en Turkije
wordt vrijwel helemaal gemarkeerd door
de Maritsa-rivier.Het hek staat op een
deel waar de grens over land loopt.De
Griekse regering had 5 miljoen euro
uitgetrokken voor de bouw.
Grieken komen hier vooral geld uitgeven.quote:Op maandag 17 december 2012 09:24 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je zou denken dat de vluchtelingestroom de andere kant op loopt. Zo slecht gaat het kennelijk niet in Griekenland. Ze kunnen de salarrisen dus nog wel wat extra verlagen.
Ja en ze zetten de spaarcenten op Zwiterse banken.quote:Op maandag 17 december 2012 10:16 schreef HiZ het volgende:
[..]
Grieken komen hier vooral geld uitgeven.
http://www.nytimes.com/20(...)ve-default.html?_r=0quote:S.&P. Ratchets Up Greece’s Credit Rating to B – With Stable Outlook
ATHENS (AP) — The Standard & Poor’s ratings agency upgraded Greece’s credit grade by six notches on Tuesday, lifting the country out of default but leaving its devalued bonds in junk status.
Enlarge This Image
Kostas Tsironis/Associated Press
Protesters in Athens on Monday. S.&P. lauded the government’s efforts on fiscal adjustment.
The agency said the upgrade to B-, the highest grade it has given Greece since June 2011, reflected its view that the other 16 European Union countries using the euro are determined to keep Greece in the currency union.
It also gave Greece a stable outlook, meaning it is less likely to change its rating again soon.
“The stable outlook balances our view of euro zone member states’ determination to support Greece’s euro zone membership and the Greek government’s commitment to a fiscal and structural adjustment against the economic and political challenges of doing so,” the agency said in a statement.
We moeten nu echt zo snel mogelijk uit de euro stappen want dit gaat helemaal nergens meer over.quote:ECB Again Accepting Greek Bonds As Eligible Collateral
19 December 2012 - ECB announces change in eligibility of debt instruments issued or guaranteed by the Greek government
Marketable debt instruments issued or fully guaranteed by the Hellenic Republic and fulfilling all other eligibility criteria shall again constitute eligible collateral for the purposes of Eurosystem credit operations, subject to special haircuts. This is the consequence of the decision of the Governing Council of the European Central Bank (ECB) to suspend the application of the minimum credit rating threshold in the collateral eligibility requirements for the purposes of the Eurosystem’s credit operations in the case of marketable debt instruments issued or guaranteed by the Greek government. This suspension will be maintained until further notice.
http://www.ecb.int/press/pr/date/2012/html/pr121219.en.html
Er is wel wat verandert, de rente is omlaag gegaan de laatste 2 jaar, dus die rating geeft dat dan weer.quote:Op woensdag 19 december 2012 08:42 schreef MassApeal het volgende:
[..]
http://www.nytimes.com/20(...)ve-default.html?_r=0
Niks inhoudelijks veranderd in de afgelopen 2 jaar, maar toch een hogere rating... Vraag me af of dit zich ook reflecteert in de daadwerkelijk te betalen rente op de financiële markt.
Verder kan het zich misschien ook wel negatief ontwikkelen als Griekenland daadwerkelijk weer de markt op kan en relatief goedkoop kan lenen zonder eisen van de Trojka.
Maar dan is zo'n stap nog steeds wel erg snel. Of niet?quote:Op woensdag 19 december 2012 14:32 schreef MouzurX het volgende:
[..]
Er is wel wat verandert, de rente is omlaag gegaan de laatste 2 jaar, dus die rating geeft dat dan weer.
De rente is gehalveerd en het wordt steeds meer duidelijk dat europa griekenland niet laat vallen, dus op zich niet heel gek hoor. Maar ik neem aan dat als er in 2014 (weer) afgeschreven wordt op Griekenland dat de rating dan weer verlaagd wordt naar selective default.quote:Op woensdag 19 december 2012 15:43 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Maar dan is zo'n stap nog steeds wel erg snel. Of niet?
En zo is Frankrijk stiekem ook toegevoegd tot de categorie "probleemlanden"quote:"Frankrijk en Spanje krijgen meer tijd"
De Europese Commissie zal voorstellen om Frankrijk en Spanje meer tijd te geven om hun begrotingstekorten terug te dringen tot onder de 3 procent van het bruto binnenlands product. Dat schrijft de Spaanse krant El Pais zaterdag op basis van bronnen in Madrid en Brussel.
Volgens de bronnen krijgt Frankrijk 1 jaar extra de tijd, dus tot 2014, en Spanje nog 1 of 2 jaar langer. Parijs liet zaterdag weten het begrotingsdoel voor 2013 te handhaven, ongeacht eventueel respijt vanuit Brussel. Het Internationaal Monetair Fonds stelde zaterdag dat Frankrijk het tekort volgend jaar niet onder 3 procent krijgt en dat het zal blijven steken op 3,5 procent.
Sterker nog. Frankrijk is het probleemland. Dat een meerderheid van de fransen het goedkeurt rijke, ondernemende mensen zwart te maken en het land uit te treiteren o.a. middels belastingen toont dat aan. Ik heb het idee dat Frankrijk bezig is met het eindspel, zoveel mogelijk binnenhalen voordat de euro uiteenspat. Vooral het herkapitaliseren van hun banken met noordeuropees belastinggeld zie ik als zodanig.quote:Op zondag 23 december 2012 13:37 schreef SeLang het volgende:
[..]
En zo is Frankrijk stiekem ook toegevoegd tot de categorie "probleemlanden"
Dan zou Frankrijk daar al wel 'heel' erg snel mee bezig zijn vind je ook niet? Dat vind ik in die zin toch wel een beetje op de tijd vooruit lopen. Ik verwacht niet dat binnen 12 maand alles volledig op z'n kop zal staan.quote:Op zondag 23 december 2012 13:56 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Sterker nog. Frankrijk is het probleemland. Dat een meerderheid van de fransen het goedkeurt rijke, ondernemende mensen zwart te maken en het land uit te treiteren o.a. middels belastingen toont dat aan. Ik heb het idee dat Frankrijk bezig is met het eindspel, zoveel mogelijk binnenhalen voordat de euro uiteenspat. Vooral het herkapitaliseren van hun banken met noordeuropees belastinggeld zie ik als zodanig.
Ik volg dan ook met interesse hoe Duitsland zich hier in laat luizen. Zo hoog schat ik de duitsers niet in. Het was immers Schroder die het verdrag van Maastricht opblies aangemoedigd door de fransen.quote:Op zondag 23 december 2012 17:54 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dan zou Frankrijk daar al wel 'heel' erg snel mee bezig zijn vind je ook niet? Dat vind ik in die zin toch wel een beetje op de tijd vooruit lopen. Ik verwacht niet dat binnen 12 maand alles volledig op z'n kop zal staan.
Immers, als Frankrijk nu al bezig is met het eindspel, waarom dan Duitsland bijvoorbeeld niet? Ik schat die toch hoger in dan France.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |