Michaelvanb | zaterdag 29 september 2012 @ 15:28 |
http://nos.nl/artikel/423811-zalm-met-salmonella-uit-schappen.html Ik ben dus de laatste 8 dagen flink ziek geweest. Het begon met koorts en misselijkheid en later in de week begon ik 2 of 3 keer dag over te geven. Ik ben naar de dokter geweest op donderdag omdat het maar bleef aanhouden en ik meestal maar 2 of 3 dagen ziek ben. Hij heeft verschillende checks gedaan maar niets gevonden. De dokter vroeg nog of ik iets raars gegeten heb oid maar ik antwoordde met 'nee niet echt'. Hij dacht zelf aan een virusje ofzo. Toen las mijn vriendin gister dat er dus zalm met salmonella bacterie is aangetroffen van de AH, en je raadt het al; we hebben precies zulke zalm met overeenkomstig code in de koelkast liggen die ik laatst heb gegeten. Nu ben ik geen haatdragend persoon maar ik zou wel graag hebben dat het bedrijf een tik op de vingers krijgt oid, en dat er in de toekomst maatregelen worden getroffen zodat dit niet bij andere mensen gebeurd. Weet iemand waar ik zo'n klacht indienen of melden? | |
Jellereppe | zaterdag 29 september 2012 @ 15:30 |
Je hebt volgens mij een overheidsorganisatie/inspectie van de overheid die toeziet op de volksgezondheid/etenswaren. Zal het even voor je opzoeken. | |
Jellereppe | zaterdag 29 september 2012 @ 15:30 |
Je kunt je klacht indienen bij de Voedsel- en Warenautoriteit. Tevens misschien ook handig om je klacht in te dienen bij de AH, alvorens je je wendt tot deze overheidsorganisatie. Succes. | |
LangeJan | zaterdag 29 september 2012 @ 15:30 |
Als je dit soort zaken wilt claimen, moet je wel over de brug komen met een doktersverklaring. Dus laat je bloed testen voor sporen van salmonella. | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 15:32 |
Daarom nooit iets "vers" kopen bij de AH, elke keer dit soort shit | |
juliana | zaterdag 29 september 2012 @ 15:33 |
Ik dus ook, precies dezelfde klachten. Nu liggen er nog drie pakken in de vriezer met dezelfde code, denk dat er weinig aan te doen is. De pakken zalm die ik nog heb, krijgen ze maandag mooi terug. | |
Devv | zaterdag 29 september 2012 @ 15:34 |
Als dit Amerika was, dan was je nu miljonair geweest. | |
Jellereppe | zaterdag 29 september 2012 @ 15:35 |
Whehe, oh yeah baby. ![]() | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 15:55 |
Ah, de onderbuikgevoelens hebben het topic ook gevonden. OT: de VWA heeft het bedrijf al op de vingers getikt. http://www.vwa.nl/actueel(...)besmetting-niet-eten En daarnaast: een bedrijf dat besmette producten verkoopt, krijgt direct een slechte naam. Dat is voor het bedrijf misschien nog wel erger dan een tik op de vingers krijgen. | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:01 |
Niets onderbuik, ik eet namelijk geen zalm, hahahihihoho De ah is gewoon koning onder oplichting, afpersingen en uitbuiten van klanten, iedereen weet dit. | |
Janneke141 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:03 |
Dat de zalm ook bij zeven andere ketens in het schap gelegen heeft negeren we voor het gemak maar even. | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:06 |
Voor het gemak ja. De ah is bijna elke week in het nieuws omdat ze weer iets vergelijkbaars hebben, je waren testen? nee joh als het zo slecht is klagen de klanten wel joh | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 16:11 |
Bron? | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:12 |
Koop er eens naar binnen en kijk bij de afdeling van het rottend fruit | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 16:14 |
Je zei dat ze bijna elke week in het nieuws zijn. Daar dus graag bronnen van. Even van de afgelopen 2 maanden graag. Dus 7-8 bronnen. | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:15 |
Moet ik ook bewezen dat je lucht in kunt ademen? | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 16:16 |
Nee hoor, dat heb je immers niet beweerd. Je beweert wel dat de AH bijna elke week in het nieuws is. Laatste keer: bronnen graag. | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:18 |
Voor werk ontvang ik loon | |
Kapt-Ruigbaard | zaterdag 29 september 2012 @ 16:19 |
![]() | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 16:20 |
![]() Dus je wilt kunt je eigen beweringen niet onderbouwen. Sterkte met je onderbuikgevoelens dan maar ![]() | |
Life2.0 | zaterdag 29 september 2012 @ 16:21 |
Ik ga toch geen algemene kennis voor je bewijzen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 september 2012 @ 16:27 |
Schadeclaim indienen bij het bedrijf. Jammer dat het in NL niet toegestaan is no cure no pay advocatuur te bedrijven. | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 16:28 |
Dan krijg je hooguit de zorgkosten vergoed. En zelfs daar ben ik nog niet zeker van. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 september 2012 @ 16:31 |
Kortom, de gemeenschap betaald voor de fouten van het bedrijf. Immers, ziekengeld, niet verkregen omzet, arbeidsuitval, allemaal niets waar het bedrijf voor moet dokken terwijl ze wel deze schade aangericht hebben. | |
dreamzk | zaterdag 29 september 2012 @ 16:59 |
Dit dus, anders heb je geen poot om op te staan. | |
Megumi | zaterdag 29 september 2012 @ 17:04 |
Tegen zulke machtige bedrijven die vanuit Den Haag worden gesteund door hun politieke vrienden van de VVD, PVDA, D66 enz ben je als gewone jan lul burger kansloos. | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:22 |
Oei, is visboer Foppen zo'n megabedrijf dan? Je hebt gelijk! Machtigste bedrijven ter wereld: 1. JPMorgan Chase 2. HSBC 3. General Electric 4. Visboer Foppen 5. Exxon 6. Shell | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 17:23 |
Foppen is een machtig bedrijf met steun van diverse politieke partijen? Leg uit... | |
Ludd | zaterdag 29 september 2012 @ 17:23 |
WTF. ![]() ![]() Ik zit op dit moment broodjes kruidenkaas met gerookt zalm, met exact die code op te eten, terwijl ik op dit topic klik. Ga ik nu dood? ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 17:24 |
Shit zeg, ik doe wel eens boodschappen bij de AH. Godzijdank ben ik tot nu toe niet afgeperst door de cassière daar, maar ik ga het vanaf nu scherp in de gaten houden. Dank voor de tip! ![]() | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:27 |
OMG nog nooit afgeperst?! Hier staat de AH-knokploeg bij de uitgang met een pinmachientje. Je moet 10 euro pinnen, anders halen ze een apparaatje langs je boodschappen. En in elk versproduct zit een chip. Als dat apparaatje erlangs gaat, zorgt die chip ervoor dat er salmonella in het product komt. | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:27 |
Ligt eraan.. als je binnen 24 uur niet post, gaan we ervan uit dat je dood bent. | |
Ludd | zaterdag 29 september 2012 @ 17:30 |
Haha, het heeft gelukkig geen lange incubatietijd. Ik hoef dus niet lang in onzekerheid te zitten. ![]() Ik hoop in ieder geval dat ik niet ziek wordt, want dat zou nu erg slecht uitkomen op het werk | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:31 |
Je werkt bij Foppen? ![]() | |
Ludd | zaterdag 29 september 2012 @ 17:34 |
Gelukkig niet. Ik zit nu in dubio. Ik heb ongeveer drie kwart van de verpakking opgegeten. Vind het zonde om de rest weg te gooien. Als ik ik er ziek van zou worden, is het kwaad toch al geschied toch? Of is het theoretisch mogelijk dat alleen de de onderste plakjes besmet zijn? ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 september 2012 @ 17:38 |
Alleen als je verminderde weerstand hebt. Waarschijnlijk blijft het bij spetterpoep en projectielkotsen | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:38 |
Ja dat kan. Het is ook niet gezegd dat alle pakken met die code salmonella bevatten, maar ze nemen altijd het zekere voor het onzekere en adviseren om gewoon niks van die series te eten. Eten voor eigen risico, zeg maar ![]() | |
Ludd | zaterdag 29 september 2012 @ 17:42 |
Hell, ik eet het gewoon op. Living on the edge. ![]() Dat is nog te overzien. Als dat het ergste is vind ik deze terugroepactie ook wel wat overdreven eigenlijk. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 september 2012 @ 17:46 |
Bejaarden, kinderen en mensen die een ziekte hebben kunnen echt gevaar lopen bij Salmonella, en er zijn vaak genoeg mensen aan dood gegaan. Hier in Duitsland loopt een norovirus schandaal aan, er is verdenking dan schoolmaaltijden er besmet mee waren, 7000 kinder doodziek. | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:46 |
Nou ja, salmonella kan dodelijk zijn. Gezonde mensen krijgen idd vaak racekak ofzo en voelen zich een tijdje zwaar klote, maar ook minder gezonde mensen eten zalm (ouderen, kinderen, zieken). Net als jij en ik wel tegen een hittegolf kunnen, kunnen verschillende ouderen daaraan doodgaan. En doden wil je niet. En een bedrijf wil zeker geen doden op haar geweten hebben ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 17:47 |
Hoezo weggooien? Terugbrengen naar de winkel en je geld terughalen. Kun je een nieuwe kopen. ![]() | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:48 |
Tip: wel even de codes opschrijven en meenemen naar de winkel ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 17:49 |
De codes staan op de verpakking, toch? ![]() | |
Ludd | zaterdag 29 september 2012 @ 17:50 |
Ik heb hem inmiddels op. ![]() Geld terug zal wel alleen gelden voor onaangebroken verpakkingen neem ik aan. | |
Ludd | zaterdag 29 september 2012 @ 17:50 |
Ja, op de achterzijde. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 17:50 |
Waarom moet je ze dan opschrijven? ![]() Ik denk trouwens dat je in dit geval ook voor een aangebroken verpakking je geld nog wel teruggekregen had. [ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 29-09-2012 17:51:24 ] | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:51 |
Ik bedoel dus dat je de opgeschreven codes in de winkel kunt vergelijken met de codes op de verpakking en dus een verpakking met een andere code kunt pakken ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 17:52 |
Je denkt dat ze de besmette verpakkingen gewoon blijven verkopen? | |
spijkerbroek | zaterdag 29 september 2012 @ 17:54 |
AH he? Oplichters! ![]() Het kan zijn dat ze 't nog niet hebben weggehaald toch? Of dat er per ongeluk eentje is blijven liggen. | |
ElisaB | zaterdag 29 september 2012 @ 21:53 |
Ik wist het niet; enlighten me please ![]() | |
r_one | zaterdag 29 september 2012 @ 23:04 |
Lees je geen kranten dan? Het is wekelijks in het nieuws. Zaterdagbijlage, pagina 4, rechtsbovenaan. | |
r_one | zaterdag 29 september 2012 @ 23:05 |
In de verpakking zit gelukkig geen salmonella maar die smaakt wel wat droog. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 september 2012 @ 23:16 |
En wat heb jij gegeten? Bijdehandjes? ![]() | |
ElisaB | zaterdag 29 september 2012 @ 23:22 |
Ow, vandaar. Ik lees altijd alleen de oneven pagina's ![]() | |
r_one | zaterdag 29 september 2012 @ 23:24 |
Dan draai je de krant even om, is het pagina 3, linksonderaan ![]() | |
ElisaB | zaterdag 29 september 2012 @ 23:27 |
Damn jij bent slim ![]() Thnx; ga het morgen proberen ![]() | |
r_one | zaterdag 29 september 2012 @ 23:29 |
Neu, kinderen van Fok!kers hebben niks van mij te vrezen ![]() | |
r_one | zaterdag 29 september 2012 @ 23:29 |
Met de zondagskrant? | |
ElisaB | zaterdag 29 september 2012 @ 23:31 |
Ik neem die van zaterdag. Zou dat uitmaken ![]() | |
r_one | zaterdag 29 september 2012 @ 23:32 |
Als je de zaterdagbijlage wilt lezen wel ![]() | |
Sjeen | zondag 30 september 2012 @ 00:15 |
Klaar? | |
Rewimo | zondag 30 september 2012 @ 12:18 |
Zalmonella lijkt me ![]() | |
spijkerbroek | zondag 30 september 2012 @ 12:40 |
![]() | |
ikbenschipper | zondag 30 september 2012 @ 12:52 |
Alle Gerookte zalm (alle houdbaarheidsdatums) is vrijdagavond na het bekend worden in de winkels uit de schappen gehaald, alle winkels zijn zelfs "gebeld" en er is een "kassablokade" zelfs als er een verdwaalde verpakking in de winkel is blijven liggen zal je het niet kunnen kopen omdat de kassa blokeert. Alle producten die er in een supermarkt verkocht worden worden gemaakt door leveranciers. In dit geval i.d.d. Foppen. Mocht je een claim indien zal die uiteraard uiteindelijk daar terecht komen, maar dat ter zeide. Het aantal recall's op deze schaal is op 1 hand te tellen dit jaar (de eerste voor mij dit jaar waar er echt klanten terug kwamen (begrijpelijk overigens)). Dus dat er iedere week zoiets in ik lees graag de bronnen. | |
klipper | zondag 30 september 2012 @ 13:25 |
Aaaah, ga maar uithuilen bij je mammie. | |
spijkerbroek | zondag 30 september 2012 @ 13:26 |
| |
klipper | zondag 30 september 2012 @ 13:31 |
En dat zijn alleen recall's voor de AH?, of in het algemeen, zit namelijk nogal een verschil in. | |
spijkerbroek | zondag 30 september 2012 @ 13:36 |
Alleen voor de AH, volgens Life2.0 | |
Sessy | zondag 30 september 2012 @ 16:14 |
Met bacteriën kan het soms wel uitmaken of je veel of weinig binnenkrijgt omdat je maag door het zuur een groot deel doden kan. Maar of dat bij salmonella ook geldt? Ik ben een leek, maar ik kan me zo voorstellen dat op 100 graad salmonella doodgaat. Koken en door de pasta? http://www.flandersfood.c(...)n-lage-wateractivite
| |
ikbenschipper | zondag 30 september 2012 @ 20:58 |
Veel recalls betreffen producten van A-merk leveranciers dat betekend dat ieder bedrijf hier last van heeft. Dit is een eigen merk product deze keer alsnog geproduceerd door een derde partij, iedereen kan goed toezien op de voedselveiligheid en toch kan het mis gaan... Erg vervelend uiteraard [ Bericht 1% gewijzigd door ikbenschipper op 30-09-2012 21:04:47 ] | |
Kees22 | maandag 1 oktober 2012 @ 01:26 |
Was AH niet dat bedrijf dat zijn leveranciers voor 2 % ging afknijpen? Tja, als je niet wilt betalen voor goede waar, krijg je rotzooi. | |
HenkHenkers | maandag 1 oktober 2012 @ 01:27 |
Denken al die mensen nu niet heel erg van "had ik maar in Amerika gewoond?" Oh nee, natuurlijk niet, daar hebben ze heul geen Albert Heijn ![]() | |
Yuri_Boyka | maandag 1 oktober 2012 @ 01:37 |
Procentpunt. | |
Kees22 | maandag 1 oktober 2012 @ 01:53 |
Ah, jij bedoelt dat AH zijn leveranciers niet meer 30 % van de verkoopprijs gaat betalen, maar slechts 28 %. Wat een vermindering is van bijna 7 % van de inkoopprijs. (Even uitgaande van een normale detailhandel.) | |
Kees22 | maandag 1 oktober 2012 @ 01:57 |
Zo stond het niet in de media die ik gezien heb. Is dat valsheid in geschrifte? | |
Yuri_Boyka | maandag 1 oktober 2012 @ 02:09 |
De media is dan ook geen betrouwbare bron meer. Echter was het wel zo aangegeven in de Telegraaf. Daarnaast verwart de media die twee vaker. | |
Kees22 | maandag 1 oktober 2012 @ 02:20 |
Ook in de media die ik gezien heb, stond 2 %. Dus waar jij je 2 procentpunt vandaan haalt, is nog niet duidelijk. Media is meervoud. Van medium = middel tot overdragen van informatie. Media: middelen tot overdragen van nieuws uit deze wereld: kranten, radio, tv, internet. Mediums: mensen die boodschappen doorgeven van een andere wereld. En wie de Telegrof als betrouwbaar medium ziet, moet zich eens laten nakijken. | |
Yuri_Boyka | maandag 1 oktober 2012 @ 07:30 |
Het nieuws rondom dat spektakel is in een les marketing behandeld. Ik zal het vanmiddag nog eens nachecken. Ik bedoel ook media hoor. Ik geef nergens aan dat de Telegraaf betrouwbaar is. | |
LordLynx | maandag 1 oktober 2012 @ 13:40 |
Nee hoor, AH neemt al deze zalm terug, ook als ze bijvoorbeeld half opgegeten zijn. Ga nou geen risico nemen voor een paar plakjes vis, zo'n recall op deze schaal (de schaal dat medewerkers van de voedsel en warenauthoriteit vrijdag de supermarkten langsgingen om de winkels te controleren of de zalm al uit de schappen was) gebeurd niet vaak en heeft meestal een goede reden. | |
Pietverdriet | maandag 1 oktober 2012 @ 21:31 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)ken_door_zalm__.html Oplettende lezertjes zien dat dezelfde zalm bij AH, Aldi en Super de boer Unie verkocht wordt... | |
#ANONIEM | maandag 1 oktober 2012 @ 21:36 |
There's salmon in salmonella... | |
DJSmiley | maandag 1 oktober 2012 @ 21:37 |
En bij Hema, Makro, Coop, Plus, en veel meer http://www.foppenpalingenzalm.nl/recall/ Alleen pakt de media AH als specifieke (grootste?) eruit. | |
Nizno | maandag 1 oktober 2012 @ 21:44 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)ken_door_zalm__.htmlHier staat de Aldi ook gewoon bij dus... | |
Staal | maandag 1 oktober 2012 @ 22:28 |
Ben jij een advocaat dan dat je het zo jammer vindt? | |
Kees22 | dinsdag 2 oktober 2012 @ 01:02 |
Over welke media heb je het nou? Of lees jij maar een medium? | |
#ANONIEM | dinsdag 2 oktober 2012 @ 01:17 |
Lege verpakking terugbrengen en een keer goed over de klantenbalie heenkotsen dat zal ze leren. ![]() | |
Kings | dinsdag 2 oktober 2012 @ 04:31 |
Zeg, al een tijdje niets van ludd gehoord. Zou 'ie ziek zijn? | |
Pietverdriet | dinsdag 2 oktober 2012 @ 06:35 |
Nee, en dat weet jij staal. Tijd niet gezien trouwens, hoe ist met je ondernemingsplannen? | |
MagicMaik | dinsdag 2 oktober 2012 @ 12:23 |
Alleen is het niet de super de boer unie, Super unie is een cooperatiëf inkoop unie voor bedrijven zoals PLUS, COOP en SPAR en andere kleinere winkel ketens.Die als ze zelf zouden inkopen veel meer betalen dan als ze dat samen zouden doen omdat ze dan kortingen kunnen krijgen omdat ze meer afnemen met z"n alle. Maar Nu even on-topic, ik werk zelf bij de PLUS, en wij kregen een memo van het hoofdkantoor, dat inderdaad de zalm werdt terug geroepen omdat het niet voldeed aan kwalitieits eisen van de plus, maar nu beschuldigen meerdere deelnems aan dit topic, de supermarkten ervan de schuldigen te zijn. Even om te duidelijk te wezen, de Firma Foppe uit Harderwijk is hier de aangewezen schuldige dit is een gerenomeerd bedrijf in de verwerking van zalm en paling. Zij hebben hun partij zalm niet van te voren gecontroleerd op ziektes en virussen. Waar dit wel verplict wordt door de NVWA, dus ik vind dat de supermarkten hier totaal geen schuld aan hebben. Zij kopen deze zalm bij een vertrouwde producent en weten dit soort dingen niet van tevoren. Natuurlijk begrijp ik als je ziek bent dat je dan hier wat tegen wilt doen. Maak daneen melding bij de NVWA over de Firma Foppe en niet over de supermarktketens zelf Ze zouden die firma moeten aanpakken zij waren degene die in feite met mensen hun gezondheid spelen. Groet Maik . | |
Nate-Diaz | dinsdag 2 oktober 2012 @ 12:57 |
Ik was bijna dood door die salmonella ![]() Wat een gemis zou dat geweest zijn voor jullie fokkertjes | |
Ludd | dinsdag 2 oktober 2012 @ 17:30 |
Nee, ik heb er gelukkig niets aan overgehouden. ![]() Wanneer het besmet was, had ik het inmiddels wel gemerkt neem ik aan. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 oktober 2012 @ 09:56 |
De Salmonella is over de grens gegaan http://www.n-tv.de/panora(...)-article7392906.html Grappig is wel dat je er zo achter komt dat de slaatjes van de Aldi dus door Johma gemaakt worden. | |
Sessy | vrijdag 5 oktober 2012 @ 20:20 |
Bij de discounters zijn veel producten verrassend goed. Haal ze uit het bakje en niemand merkt het verschil. Het nadeel is dat het irritatie-gehalte van het shoppen bij een discounter hoger ligt. | |
stavromulabeta | vrijdag 5 oktober 2012 @ 21:43 |
Ik moet zeggen dat de 120-kilo kassakalveren bij de Aldi mij een stuk minder irriteren dan een AH vol met puberende marrokaantjes die voor elk product dat je moet hebben een vakkenvul-kar neerplempen. | |
Dumpafval | vrijdag 5 oktober 2012 @ 22:03 |
Ik werk in een AH op de groente-afdeling en heb alle zalmverpakkingen uit de schappen gehaald zien worden. Ook de medewerkers waren er niet blij mee: het is een van de meest gewilde producten onder medewerkers voor tijdens de pauze. Ben je mensenschuw? Je kan gerust vragen of de vakkenvuller het even weghaalt, als er niet gevuld wordt kan jij je boodschapjes niet doen. | |
Erasmo | vrijdag 5 oktober 2012 @ 23:17 |
Voor de Duitse ja, maar ook voor de Nederlandse? | |
LangeJan | zaterdag 6 oktober 2012 @ 00:10 |
Enigzins ontopic, | |
Pietverdriet | zaterdag 6 oktober 2012 @ 12:14 |
Bij mij niet hoor, ik erger me meer bij bep AH filialen. | |
Pietverdriet | zaterdag 6 oktober 2012 @ 12:16 |
Moet je het fabrikantnummer controleren wat in dat ovaaltje staat | |
phusician | zaterdag 6 oktober 2012 @ 13:32 |
dus ook Aldi, Vomar, Deka, maar niet de Ikea | |
wikwakka2 | woensdag 10 oktober 2012 @ 19:05 |
Hmm, ben nu net halverwege mijn AH-zalmsalade die met 35% korting in de schappen lag (tot vandaag houdbaar) ![]() Of tart ik nu het noodlot? | |
Pietverdriet | donderdag 11 oktober 2012 @ 15:55 |
Als 200 ziekenhuisopnames, en er zouden nog 100 bijkomen, het wachten is op de eerste doden. http://www.destentor.nl/r(...)laat-keihard-toe.ece | |
N.I.M.B.Y. | donderdag 11 oktober 2012 @ 19:01 |
RIP aan de nabestaande ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 11 oktober 2012 @ 19:03 |
Was het productienummer eentje van de foute partij? | |
Ludd | donderdag 11 oktober 2012 @ 19:09 |
Ik vind dit een beetje vreemd. Ik begreep dat er voor mensen met een normale weerstand niet zo veel aan de hand is. Waarom beland dan 200 van de 600 mensen in het ziekenhuizen? Hebben 1 op de 3 mensen een verminderde weerstand, of eten mensen met een verminderde weerstand bovengemiddeld vaak gerookte zalm? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 11 oktober 2012 @ 19:12 |
Er zijn geschat een 10.000 gevallen, 600 ernstig ziek en 200 opgenomen. Kortom, 10.000 hebben scheiterij en over gegeven, 600 hebben er echt zwaar last van en 200 daarvan zijn opgenomen. | |
Ludd | donderdag 11 oktober 2012 @ 19:30 |
Ik had het artikel dus maar half gelezen. ![]() | |
Kees22 | vrijdag 12 oktober 2012 @ 00:56 |
Vandaag stukje in de krant gelezen: de teruggehaalde zalm was van werkelijk alle grootwinkelbedrijven, van AH tot en met de LIDL, en binnen AH vanaf de duurste elitezalm tot de Euroshopper. En daarbovenop ook de eerlijke, biologisch zalm. De verslaggever belde Foppe om te weten te komen hoe dat nou kon. Maar kreeg geen antwoord. Op zich kan het natuurlijk wel: Salmonella is erg besmettelijk en het bedrijf zal voor de zekerheid royaal hebben teruggeroepen. Maar vreemd is het wel. | |
Deshain | vrijdag 12 oktober 2012 @ 09:27 |
300 opnames max op 10.000 besmettingen, dit is gewoon Salmonella-light... Hoe kan je als journalist nou zo'n stukje schrijven en dan zo'n tegenspraak in cijfers houden zonder verduidelijking. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 oktober 2012 @ 09:38 |
Tja, ik weet wel waarom ik geen kweekzalm eet. | |
Lienekien | vrijdag 12 oktober 2012 @ 09:46 |
In de krant van vandaag stond dat het lag aan de snijmachines, niet aan de zalm zelf. | |
Sessy | vrijdag 12 oktober 2012 @ 12:43 |
Ja of niet he, je hebt dus ook landen waar 100% van de eieren met salmonella besmet zijn en de lokale bevolking gewoon eierpunch drinkt. Omdat ze resistent zijn. | |
Kees22 | vrijdag 12 oktober 2012 @ 23:33 |
Dat verklaart dus de brede verspreiding, van Lidl tot biologische zalm. Vooropgesteld dat dit bericht waar is. | |
Kees22 | vrijdag 12 oktober 2012 @ 23:37 |
Dat bedoelt Deshain niet. Er zouden 200 + 100 mensen in het ziekenhuis zijn beland, terwijl er minstens 10.000 mensen besmet zijn geraakt. Normaal belandt 24 % van de mensen in een ziekenhuis, nu is dat rond 33 %. 300 in het ziekenhuis van 10.000 besmetten is ???? %? Juist! Die journalist moet bijgeschoold worden. Of de RIVM-onderzoeker, wat nog erger is. Oh, en een besmetting van salmonella zit op de buitenkant van de eieren. De binnenkant is steriel! | |
Ludd | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:13 |
Volgens Nu.nl zijn er inmiddels 2 mensen overleden aan de gevolgen van deze besmetting. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:17 |
het ligt vooral aan de bacteriën, een zalm zwemt gewoon, en wordt ergens in het proces naar het bord besmet. Maar snijmachines betekend dus dat er niet goed werd schoongemaakt. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:18 |
Edit En men verwacht er nog 15... Dit is ernstig | |
Ludd | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:19 |
http://www.destentor.nl/i(...)st-eerste-levens.ece | |
nowkia | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:22 |
Dus als je een ei goed schoonmaakt dan is het in principe veilig? | |
Ludd | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:26 |
Inderdaad. Ik zie net dat ik in mijn vriezer ook nog pak gerookte zalm heb, was ik al vergeten. Ik denk dat ik deze toch maar weg gooi. ![]() | |
Ludd | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:28 |
Je eet de schaal toch sowieso niet op? Of kan de inhoud besmet raken doordat het theoretisch gezien in aanraking kan komen met de schaal wanneer je eitje tikt? | |
nowkia | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:31 |
Dit moet je mij niet vragen, want ik wil het ook weten. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:42 |
Staat gewoon op wikipedia http://nl.wikipedia.org/w(...)_salmonella-bacterie | |
Leandra | zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:47 |
De Biologische zalm was de enige die hier nog wel in de AH lag vanmorgen. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:00 |
Denk dat Zalm een tijdje uit de mode zal zijn. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ben nieuwsgierig wat de menukaarten nu gaat terroriseren. | |
Leandra | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:10 |
Toevallig was ik een paar weken geleden verbaasd dat de kipsalade duurder was dan de zalmsalade (kip: 2,69 zalm: 1,79), dat verschil zal ook wel snel weg zijn. M'n lief heeft die biologische zalm vanmorgen wel gekocht trouwens. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:16 |
Zal waarschijnlijk niets mee mis zijn, even afgezien dat het gewoon kweekzalm is | |
Leandra | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:20 |
Daar ga ik ook niet vanuit, dat alle schappen leeg zijn met een briefje dat er geen zalm is ivm de salmonellauitbraak en dat de biologische zalm die er dan als enige wel ligt toch van Foppen zou zijn. Ik hoor net dat onze zalm uit Oostende komt. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:23 |
Op producten van dierlijke oorsprong staat altijd een ovaaltje met een nummer er op![]() http://nl.wikipedia.org/wiki/EG-erkenningsnummer Je kan aan de hand daarvan zien wie de fabrikant van de producten is. | |
Erasmo | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:31 |
Is niet nodig als het niet bij foppen uit het besmette tijdperk vandaan komt. In principe zou je zelfs de besmette zalm kunnen eten zolang je die maar goed gaar maakt. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:32 |
Neen, verhitten dood wel de bacterie, maar de gifstoffen (waar je ziek van wordt) niet | |
Ludd | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:33 |
Het komt wel van foppen, met het nummer wat besmet zou kunnen zijn. Had vorige keer 2 pakjes gekocht, en een in de vriezer gestopt. Van de vorige ben ik ook niet ziek geworden. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:34 |
Wil je voor die paar euro het risico lopen? | |
Erasmo | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:35 |
Is dat voldoende om ziek van te worden dan? Ik had altijd begrepen dat het pas gevaarlijk wordt als de bacterie ongehinderd kan voortplanten in je lichaam.... | |
Pietverdriet | zaterdag 13 oktober 2012 @ 09:36 |
Ligt er aan hoever de bacterie zich heeft kunnen vermenigvuldigen. | |
#ANONIEM | zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:37 |
Het gaat niet eens om euro's. Je kunt gewoon je geld terugkrijgen. | |
Sessy | zaterdag 13 oktober 2012 @ 12:54 |
Niet dat Wiki nu een bron is, maar onder de link van Pietverdriet lees ik dus dat dit absoluut niet veilig zou zijn: "Eieren kunnen zowel binnen als buiten de schaal de Salmonella bacterie meedragen. Binnen de schaal bevindt de Salmonella bacterie zich vooral in het eigeel. Het gaat dan meestal om een specifieke stam Salmonella enteritidis, die in staat is om te overleven in de eierstokken (ovaria) of eileiders (oviducten) van de kip en zich in het eigeel kan vestigen voordat het ei wordt gevormd." Een iets meer betrouwbare bron, centrum for disease control: http://www.cdc.gov/nczved(...)monella_enteritidis/ "However, unlike Salmonella infections from eggs in past decades, the epidemic that started in the 1980s and continues to cause illnesses today is due to SE being inside of intact grade A eggs with clean shells. The reason is that SE can silently infect the ovaries of healthy appearing hens and contaminate the inside of eggs before the shells are formed." | |
Kees22 | zondag 14 oktober 2012 @ 00:21 |
Ik zou eerst naar de datum kijken. Als die van vóór de uitbraak is, gewoon eten. Of eventueel goed verhitten. | |
Kees22 | zondag 14 oktober 2012 @ 00:28 |
OK. Ik trek mijn stelling in! | |
Kees22 | zondag 14 oktober 2012 @ 00:34 |
Correctie: het doden van de bacteriën door verhitting boven 70 graden voorkomt besmetting. | |
Pietverdriet | zondag 14 oktober 2012 @ 12:57 |
Maar niet het ziek worden. Besmetting is het verspreiden en verder uitbreiden van de bacterie | |
nikk | zondag 14 oktober 2012 @ 13:45 |
Wel in het geval van letselschade zoals voedselvergiftiging. Maar de schade is minimaal. | |
Pietverdriet | zondag 14 oktober 2012 @ 13:47 |
Niet als je vrouw dood gaan als gevolg van haar maaltijdsalade. | |
Kees22 | maandag 15 oktober 2012 @ 00:29 |
Ja, maar jij stelde dat mensen ziek worden van het toxine, dat ook aanwezig blijft na doden van de bacterie. Volgens mij geldt dat voor salmonella niet. Voor een aantal andere organismen wel. En als ik de wikipedia goed begrijp, geeft die mij gelijk. Gewoon goed gaar maken, dan is er niks aan de hand. | |
Kees22 | maandag 15 oktober 2012 @ 00:31 |
Of verlies van omzet als gevolg van ziekte. Anderzijds: moet je dan ook betalen als je schoonmoeder de pijp uitgaat. ![]() |