Waar koop jij voor zo'n 6 euro een kg paardenbiefstuk?quote:Op zondag 6 mei 2012 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Paardenbiefstuk, groot stuk, iets van 680gram. Kosten: 4 euro.
[ link | afbeelding ]
Omdat ik het er nogal gehavend uitzag heb ik het (de helft, ander helft in vriezer) opgebonden. Na een middagje marineren in sojasaus, sake, sesamolie, sjalot en gember.
[ link | afbeelding ]
10 minuutjes warm gerookt, daarna nog 4 minuutjes gegrilld.
Dank! Ver weg, maar mocht ik ooit in de buurt zijn...quote:Op maandag 7 mei 2012 19:07 schreef RobinOok het volgende:
Slagerij Nico Verboom
Zwart Janstraat 18
3035 AS Rotterdam
Even offtopic; ik heb iets raars. Gebakken aardappelen (van eigen aardappels of krieltjes) blijven bij mij soms vastzitten in mn keel. Heel vreemd maar daarom eet ik dat niet meer want het zit niet lekkerquote:Op maandag 14 mei 2012 14:49 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Garam Masala Aardappelblokjes
Naar recept van Christine Manfield die ze maakte in Masterchef Australia.
Ook lekker de dag erna, met griekse yoghurt en citroenbasilicum.
Al ziet dat er al een stuk minder zonnig uit. ;-)
[ link | afbeelding ]
dan moet je ze eerst kauwen voordat je ze doorsliktquote:Op maandag 14 mei 2012 20:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Even offtopic; ik heb iets raars. Gebakken aardappelen (van eigen aardappels of krieltjes) blijven bij mij soms vastzitten in mn keel. Heel vreemd maar daarom eet ik dat niet meer want het zit niet lekker
Heeft zeker niemand anders last van?
Doe ik maar de consistentie doet het em denk ik. Net als bij gekookte aardappels zonder jus.quote:Op maandag 14 mei 2012 20:44 schreef The_Hives het volgende:
[..]
dan moet je ze eerst kauwen voordat je ze doorslikt
Nou ik hoop niet dat ik zoiets heb als hij heeftquote:Op maandag 14 mei 2012 22:56 schreef n0a het volgende:
Misschien dezelfde "afwijking" als Heston? http://www.dailytelegraph(...)frewt9-1226353786739
Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.quote:Op maandag 14 mei 2012 20:02 schreef Tooto7moe het volgende:
idd de bovenste bij een maaltijd en de onderste als lunchhapje
rhubarb: Ik maak altijd bietencarpaccio van gekookte bietjes (of hele verse rauwe bietjes)
geroosterd lijkt me ook keilekker. Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Het is dat ik net gegeten heb, anders zou ik er honger van krijgen.quote:Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
Welk recept gebruik je?quote:Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
Wat ik weet is dat het gewoon 'verse nieuwe jonge' bietjes zijn. Ik zou ze ook iets minder lang koken omdat ze naar mijn mening lekkerder worden (vooral omdat ze wat kleiner zijn). Maar je kan er alles mee doen wat je ook met winterbieten doet.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 16:43 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.
Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
Is paardenvlees(biefstuk) dan sowieso goedkoper dan rundbiefstuk? 4 euro voor zo'n stuk is echt een schijntje als je dit vergelijk met de prijs van een rund/kalf biefstuk. Hier(Groningen) zit ook wel een slager die dat verkoopt. Eens kijken of dat ook zo goedkoop is.quote:En malser dan menig runderbiefstuk.
Biologischer, duurzamer en diervriendelijker ook.
Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 22:46 schreef Steven184 het volgende:
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het twaalfde deel!
Het idee:
- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geļnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!
Enkele (willekeurig) foto's uit deel 11:
Alle vestigingen van Wah Nam Hong en alle vestigingen van Amazing Oriental.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:57 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!
Wie, wat, waar kan ik die vinden?
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)quote:Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.quote:Op maandag 21 mei 2012 16:00 schreef franky_sl het volgende:
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 10:22 schreef Leintjeuh het volgende:
Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
Absoluut.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 10:26 schreef Isabeau het volgende:
Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
Zeg, doe eens gewoon een linkje onder de foto! Dat we niet zo hoeven te zoeken naar het recept!quote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:50 schreef n0a het volgende:
Sushi rijst met gerookte makreel, komkommer, avocado met wat mayonaise en teriyakisaus en wat courgette tempura en tempura druppels.
[ afbeelding ]
Ik heb niks met chocoladetaarten, maar ik geloof niet dat ik de je jouwe zou kunnen weerstaan. Sjesus, wat geil.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 14:46 schreef Bortecinem het volgende:
Aria's Chocolate Tart (gezien bij de Masterchef finale )
[ afbeelding ]
, tis niet echt een receptje dus ik dacht dit keer geen linkje. Ben blij dat jij het er goed uit vind zien, werd een beetje ontmoedigd door het eerste commentaar (op m'n site).quote:Op zaterdag 26 mei 2012 15:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeg, doe eens gewoon een linkje onder de foto! Dat we niet zo hoeven te zoeken naar het recept!
http://food.zombelina.com/experiment-chirashi-sushi/
Ziet er lekker uit.
Dank je wel! Eigenlijk had de taart nog een uur of twee moeten koelen in de koelkast, maar ik vind het veel mooier wanneer de saus zo overloopt. Dit is hoe de taart er uitziet na twee uur koelen:quote:Op zaterdag 26 mei 2012 15:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb niks met chocoladetaarten, maar ik geloof niet dat ik de je jouwe zou kunnen weerstaan. Sjesus, wat geil.
Nee joh, door zulke meningen moet je je nooit laten ontmoedigen. Dat is gewoon een mening. Van iemand die denkt dat ie het beter weet. Ik vind het wel lekker modern, zo alles op een bord. En mooi ook.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 16:06 schreef n0a het volgende:
[..]
, tis niet echt een receptje dus ik dacht dit keer geen linkje. Ben blij dat jij het er goed uit vind zien, werd een beetje ontmoedigd door het eerste commentaar (op m'n site).
Ja, echt stukken minder. Ik bedenk net, ik hou van smeltende chocola, die nog verder smelt in je mond, hmmmm. Chocolade-ijs of chocolade-koekjes of zo geef ik dan ook niks om, een verspilling van de chocola. ;-)quote:Op zaterdag 26 mei 2012 16:56 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Een stuk minder sexy, maar wel zo lekker.
Als je van veel chocolade houdt dan moet je het zeker proberen.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:16 schreef n0a het volgende:
Door de tweede foto wil ik hem eigenlijk wel een keer maken .
Je kunt de hoeveelheid saus zelf bepalen.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:18 schreef Tegan het volgende:
Boh ik vind die taart juist net iets teveel chocoladesaus .
Is dat lekker, rauwe mini-paksoi door je curry?quote:Op zondag 27 mei 2012 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Curry LaMian
Soep (of curry, helemaal duidelijk is het niet) met noodles uit een pakje, de rest voegde ik zelf toe, die zat niet in 't doosje.
Ziet er goed uit!!quote:Op zondag 27 mei 2012 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Curry LaMian
Soep (of curry, helemaal duidelijk is het niet) met noodles uit een pakje, de rest voegde ik zelf toe, die zat niet in 't doosje.
Jummm!quote:Op zaterdag 9 juni 2012 02:46 schreef RobinOok het volgende:
Altijd lekker, buikspek! :-)
In dit geval babi pangang:
[ link | afbeelding ]
Babi Pangang Spek
Altijd goed om wat plakjes gegaard buikspek in de vriezer te hebben. Even opbakken en klaar is kees.
Met babi pangang saus. Of op een gestoomd chinees broodje. Of gewoon met wat ketjap of zo. Maakt niet uit, altijd lekker.
Nou heb ik eindelijk de broodjes, maar niet het spek .. komt nog wel..quote:Op zondag 10 juni 2012 14:45 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik al zei, altijd goed om buikspek in de vriezer te hebben.
[ link | afbeelding ]
Momofuku Pork Bun
Er staat me iets bij van spring rolls met heel veel groenten erin maar hier kan ik sowieso wat mee!!quote:Op zondag 10 juni 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Deze kleintjes?
[ link | afbeelding ]
Mini Spicy Shrimp Rolls
Recept zelf staat niet op mijn site, alleen uitleg over de loempiavellen.
Ik gebruikte dit recept: http://tamarindandthyme.w(...)-spicy-shrimp-rolls/
Of bedoelde je deze, gemaakt met tofuvellen?
Gevuld met garnalen:
[ link | afbeelding ]
Crispy Tofu skins with shrimp stuffing
Of deze, gevuld met gehakt?
[ link | afbeelding ]
Spicy Tofu Sheet Rolls
Leuk spul, die tofuvellen.
Of bedoel je nog weer wat anders? Van die ongekookte Vietnamese rolletjes? Met rijstvellen? Daar heb ik ook niet echt een recept voor online staan, wel uitleg over wat er zo'n beetje in "hoort".
Wel friturenquote:Op zondag 10 juni 2012 18:33 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ga je echt frituren? Of bedoelde je die Vietnamese, kouwe rolletjes?
Dat maakt nogal uit.
Ik zou voor de vega spring roll kijken of je geperste tofuvellen/reepjes kunt vinden:
[ link | afbeelding ]
Tofu strips (gemarineerd, ze zijn er ook ongemarineerd)
Misschien was het inzending #23 (klikken en even doorscrollen voor 't recept) van de Aziatische salades?
[ link | afbeelding ]
Vietnamese Rice Rolls į la Laura
quote:Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]
Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
Deze ga ik onthoudenquote:Op maandag 11 juni 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
...en ik post gewoon vrolijk door.
[ link | afbeelding ]
Warme Pak Choy Salade
Al jaren een favoriet hier. Staat regelmatig op tafel.
Alleen vandaag was ie extra fotogeniek.
Ziet er lekker uit Robin! Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?quote:Op maandag 11 juni 2012 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik deed het heel toevallig eergisteren weer eens met oestersausachtig sausje, omdat ik dat beter vond passen bij de dandan noodles:
[ link | afbeelding ]
Grilled Bok Choy with Oystersauce dressing
maar nee, andere blijft toch echt favoriet. En oestersaus te zwaar voor de zachtsmakende paksoi. Gaat beter bij de choi sum, vinnik. ;-)
Kai lan eet ik ook graag (vanavond!), maar paksoi dus ook. Eigenlijk al die Chinese groenten wel.
OMNOMNOMNOMquote:Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]
Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
Ja, als ze er mooi/schoon uitzien kan dat prima. Zeker als je ze dus zo in de helft wil grillen, dat schiet anders niet op met losse bladen. Maar normaal snijd ik ze dus ook los hoor. En dus gaat er dan redelijk wat kontje af. Wel in "fases". Eerst een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, dan nog een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, etc. Want ons bent zunig.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 10:25 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?
Woowwww indeed! Gaaf! :-)quote:Op dinsdag 12 juni 2012 14:24 schreef rhubarb het volgende:
Naar recept (http://www.aziatische-ing(...)p-recept/#more-20459) van RobinOok, alleen dan met 60 kippenbouten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eerste (en voorlopig even de laatste) keer, dat ik zo lang in de keuken sta. 4 uur bezig geweest met 7,5 kg sperziebonen doppen en het vlees van 18 kilo gekookte kippenbouten afhalen.
Het viel gelukkig erg in de smaak, heb zelfs nog een paar mensen moeten doorverwijzen naar je website voor het recept.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 15:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Woowwww indeed! Gaaf! :-)
Ik hoop dat het ondanks het vele werk wel lekker was?
En het weeshuis blij?
quote:Op dinsdag 12 juni 2012 16:52 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Het viel gelukkig erg in de smaak, heb zelfs nog een paar mensen moeten doorverwijzen naar je website voor het recept.
Wat heb ik dįįr nu zin inquote:Op woensdag 13 juni 2012 18:50 schreef Trusten het volgende:
[ afbeelding ]
Bloemkool in kaassaus met saucijzen
ziet er leuk uitquote:Op vrijdag 22 juni 2012 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
Lekker op z'n tijd!
Hier sushi:
[ afbeelding ]
ziet er overheerlijk uit robinquote:Op dinsdag 26 juni 2012 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Entrecote
Entrecootje, ook altijd lekker.
zou ik ook doenquote:Op woensdag 27 juni 2012 12:06 schreef franky_sl het volgende:
Idd, ziet er lekker uit. Vanavond ook maar eens een entrecote kopen. Wat dacht je... haal voor de foto de vetrand er maar af?
Hier heb ik veel harder om gelachen dan ik zou moeten denk ikquote:Op dinsdag 3 juli 2012 01:02 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk geen kookkunst, meer een grapje:
[ link | afbeelding ]
Taugé
hmmm ziet er erg lekker ui! En ik heb hier nog heeeel veel dille staan! Dat ga ik maken deze weekquote:Op woensdag 4 juli 2012 10:18 schreef DarkElf het volgende:
Weer eens een fotootje van mijn creaties: Dille brood
[ afbeelding ]
Was erg lekker
Lekker allemaal!quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:44 schreef Croli het volgende:
Wij hadden laatst weer een diner van onze kookclub en ik moest koken. Zie hier het resultaat!!
Voor: vlnr: Wortelpuree (helaas wat uitgelopen) 2x Komkommer gevuld met geitenkaasmousse en zoetzuurkomkommerblokjes. Voorlangs een creme van yoghurt, mosterd en mierikswortel met zoetzuur wortelblokjes.
[ afbeelding ]
Hoofd: ovenfrietjes met citroenmayo, varkenshaasmedallions en een grapefruitsaus met jullienne van peultjes
[ afbeelding ]
Na: Gepocheerde peer overgegoten met chocoladesaus, gevuld met slagroom, bescuitkruimels en blokjes gepocheerde peer.
[ afbeelding ]
Wat leuk zo'n kookclub Ziet er lekker uit.quote:Op woensdag 11 juli 2012 11:44 schreef Croli het volgende:
Wij hadden laatst weer een diner van onze kookclub en ik moest koken. Zie hier het resultaat!!
Voor: vlnr: Wortelpuree (helaas wat uitgelopen) 2x Komkommer gevuld met geitenkaasmousse en zoetzuurkomkommerblokjes. Voorlangs een creme van yoghurt, mosterd en mierikswortel met zoetzuur wortelblokjes.
[ afbeelding ]
Hoofd: ovenfrietjes met citroenmayo, varkenshaasmedallions en een grapefruitsaus met jullienne van peultjes
[ afbeelding ]
Na: Gepocheerde peer overgegoten met chocoladesaus, gevuld met slagroom, bescuitkruimels en blokjes gepocheerde peer.
[ afbeelding ]
ziet er heerlijk uit!quote:Op zondag 15 juli 2012 08:53 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
cobbler van nectarines, blauwe bessen en witte chocolade met een crumble (uit de dutch oven)
Het lijkt wel paté!quote:Op dinsdag 10 juli 2012 21:55 schreef z80 het volgende:
ik moet eigenlijk me normale cam er bij pakken om een beetje mee te kunnen met de rest van de foto's
maar om toch mijn vers gemaakte sorbet/ijs van vers fruit te plaatsen snel wat foto's gemaakt met een tablet.
het ijs op het bord
[ link | afbeelding ]
en hier nog in het apparaat zelf.
[ link | afbeelding ]
Yummy! Maak je de sambal goreng kendang kering op dezelfde manier, maar dan aardappel ipv tempeh? Moet ik ook eens proberen.quote:Op maandag 16 juli 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik kreeg zo'n trek van jouw tempeh kering en ik baalde zo enorm dat de tempeh besengek van afgelopen vrijdag zo tegenviel, terwijl ik me juist zo netjes had ingehouden om tijdens het frituren niet al de helft op te snoepen dat ik uit "nijd" zaterdag een nieuw blok tempeh heb gekocht en gisteren dus ook temeh kering heb gemaakt.
En sambal goreng kendang kering erbij.
quote:Op zaterdag 4 augustus 2012 14:09 schreef RobinOok het volgende:
UP!!
Speciaal voor die vette Pietverdriet & Golfer: dikke, vette kweekzalm!
Zooooo lekker!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde zalm met zwarte boontjes
Toen ik 'm op ging eten bleek ie perfect van garing. Foto is iets minder perfect, maar ach.
[ link | afbeelding ]
Gestoomde zalm met zwarte boontjes
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand dat NIET lekker zou vinden....
Even voor de duidelijkheid:quote:Op woensdag 8 augustus 2012 00:07 schreef RobinOok het volgende:
Een Vietnamees, die geen Prima Taste Singapore laksa heeft (schande!), de Indonesische laksa van Koningsvogel niet lekker vindt (terecht) en dan enige Thaise curry aanbeveelt die verdacht veel op een Indiase curry lijkt en dus zo'n beetje het verste van een Singapore laksa af staat.
Ik wil niet lullig doen, maar je foto en omschrijving zien eruit als een zielloze, Hollandse "ik-pleur-maar-wat-bij-elkaar-smurrie". Aardappelen čn noodles tegelijk? Paksoi čn paprika čn tauge? Had je een een pak roerbakgroenten gescoord?
Morgen heb ik vast spijt van mijn kribbige reply, maar echt, doe dan gewoon niet net alsof je laksa wilt maken. :-(
*bloos*quote:Op woensdag 8 augustus 2012 01:09 schreef rhubarb het volgende:
volgende keer dus strakker je aanwijzingen op je blog volgen en wie weet komen er dan vanzelf lekkere (authentieke) Aziatische gerechten op tafel
Ik doe dat inderdaad ook, een recept volgen maar aanpassen aan mijn persoonlijke smaak. Dat noem ik dan wel weer ''op gevoel koken'', dus wie weet leidt dat af en toe tot wat verwarringquote:Op donderdag 9 augustus 2012 11:53 schreef DarkElf het volgende:
klopt hoor, ik snap dan ook eerlijk gezegd nooit waarom zoveel mensen trots roepen. ´ik volg nooit recepten, alles gaat op gevoel!´
Liever volg ik een recept wat ik hier en daar wat aanpas aan mijn persoonlijke voorkeuren dan dat ik maar wat doe. Zulke ´gevoelsgerechten´ missen zo vaak diepte en smaak. Er zijn denk ik maar een handjevol mensen die dat écht kunnen. Al die hobbykokkies die roepen dat ze dat kunnen geloof ik nooit zo
Dat ja. Ik weet inmiddels wel welke smaken ik wel en niet graag duidelijk in m'n gerechten proef, dus als ik dan een interessant recept zie kan ik dat prima aanpassen. Of als ik wat random ingrediėnten heb dan kijk ik vaak even via google of er ooit al iemand geweest is die die combinatie geprobeerd heeft of op z'n minst een deel van die combinatie en dan gewoon daarna met dat recept als leidraad een beetje knutselen. De ene keer een succes, de andere keer inderdaad nietquote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:02 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik doe dat inderdaad ook, een recept volgen maar aanpassen aan mijn persoonlijke smaak. Dat noem ik dan wel weer ''op gevoel koken'', dus wie weet leidt dat af en toe tot wat verwarring
Mensen die ''in principe'' nooit recepten volgen heb ik zelden iets echt lekkers zien koken.
Lekker!quote:Op woensdag 15 augustus 2012 20:29 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Zelf falafelburgers gemaakt, met tzatziki. Was heel erg goed te eten
[ afbeelding ]
Bloomquote:Op woensdag 15 augustus 2012 20:29 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Zelf falafelburgers gemaakt, met tzatziki. Was heel erg goed te eten
[ afbeelding ]
quote:
Receptje?quote:Op woensdag 15 augustus 2012 20:29 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Zelf falafelburgers gemaakt, met tzatziki. Was heel erg goed te eten
[ afbeelding ]
ziet er erg lekker uit met die paprika en avocado erbijquote:Op maandag 20 augustus 2012 22:07 schreef jerney het volgende:
[..]
Hij smaakte ook wel lekker
Alleen nog nadenken wat ik de volgende keer voor extra kruiden erdoor ga gooien, want het klopte nog niet helemaal. Panko FTW trouwens.
Eeeuh, link vergeten?quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:11 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Dit recept, maar dan met griekse yoghurt ipv magere, en de mayonaise heb ik er uit weggelaten.
Recept heb ik verder wel aardig gevolgd geloof ik
Zoete aardappel, witte bonen, bloem, cajun kruiden, cayennepeper, zout en edelgist.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:11 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
ziet er erg lekker uit met die paprika en avocado erbij
Wat heb je door de burger gedaan?
Prachtige burger! Recept?quote:Op maandag 20 augustus 2012 21:43 schreef jerney het volgende:
[..]
Bloom
Ik heb vandaag ook vegaburgers gemaakt. From scratch.
[ afbeelding ]
Thanks. proef tijdens het maken van de burger goed (voordeel van plantaardig eten ), want ik miste nog iets. Verder wel heel lekker. Ik had er een sausje van veganaise, mosterd en kervel bij gemaakt.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 09:38 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Prachtige burger! Recept?
Oeh, zie net je bericht hierboven. Moet lukken!
Om hier nog even op terug te komen, een alleraardigst culinair reisprogramma. Zag dat komende zondag alweer de laatste aflevering is helaas.quote:Op maandag 6 augustus 2012 10:39 schreef RobinOok het volgende:
Lekker! Zag toevallig gisteren Ken Hom en Ching He Huang op culinaire rondreis door China (zondagavond, BBC2, 21:00u) en daar waren ze bij een klein pekingeendrestaurant. De chef blies zijn eenden met de hand, haha, die kop van Ching, volgens mij vond ze het maar niks. :-)
Ze waren lekker!quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:14 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Oh ja
http://allrecipes.nl/rece(...)t-komkommersaus.aspx
Naar aanleiding hiervan staat dit morgen op mijn menu met de laksa die je aanbevolen had op je website (Prima taste)quote:
bookmark.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:12 schreef n0a het volgende:
Voor mij hoeft stoofvlees niet alleen als het koud is. Deze is gemaakt met runderpoulet, kastanjechampignons en donker bier .
[ afbeelding ]
Het ziet er ook heerlijk uit.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 13:53 schreef DarkElf het volgende:
Leuk al dat uitgebreide koken maar soms heb je gewoon even behoefte aan iets simpels wat wel heel lekker is! Vandaag was dat voor mij deze heerlijke Franse omelet.
[ afbeelding ]
Oeh, dit ga ik van de week een keer maken .quote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:12 schreef n0a het volgende:
Voor mij hoeft stoofvlees niet alleen als het koud is. Deze is gemaakt met runderpoulet, kastanjechampignons en donker bier .
[ afbeelding ]
Ik heb ze niet geteld, ik zal als ik het recept uitschrijf even goed nadenken wat ik ook alweer voor hoeveelheden had. De ellende was, wat ik me niet had gerealiseerd, het is helemal geen goede garnalentijd, dus het was echt superkut pellen. Ik zou bijna overwegen ze gepeld te kopen, maar ja, dan zijn ze meteen niet mee zo mooi vers en lekker.quote:Op zaterdag 1 september 2012 12:52 schreef n0a het volgende:
Shit ja, Robin . Alleen dat klote gepel :/. Hoeveel kroketjes kreeg je er uit?
Dank je. Ik vond ze ook wonderschoon gelukt.quote:Op zaterdag 1 september 2012 12:53 schreef Sunnythesun het volgende:
zoooo lekker!! Moet ik ook weer eens doen! Ze zien er erg mooi uit ook!
Echt n0a, ziet er geweldig uit. Het is dat ik gisteren nog stoofvlees gemaakt heb. Volgende keer zal ik dit recept uitproberen!quote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:12 schreef n0a het volgende:
Voor mij hoeft stoofvlees niet alleen als het koud is. Deze is gemaakt met runderpoulet, kastanjechampignons en donker bier .
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!quote:
Beetje van verschillende recepten geleend. o.a. van Robinquote:Op zondag 16 september 2012 11:37 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Wel grappig, ga hier van de week ook Pho maken.
Mag ik vragen welk recept je hebt gebruikt?
Klinkt goed!quote:Op zondag 16 september 2012 11:42 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Beetje van verschillende recepten geleend. o.a. van Robin
Wildfond op smaak gebracht met ui, gember, kruidnagelen, steranijs, kaneel en peperkorrels. 2 uur laten trekken tegen de kook aan, zeven, verder op smaak brengen met vissaus. Noodles, flinterdunne biefstukplakjes, lenteui, taugé en rode peper in een grote kom doen, bouillon er over gieten, aanvullen met koriander, basilicum en wat limoensap en dat was het wel..
Ik had er ook nog shiitake bij maar dat voegde niet echt wat toe dus die laat ik voortaan weg.
Absoluut de moeite waardquote:Op zondag 16 september 2012 11:45 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Maar eens gaan vogelen deze week.
Springrolls zijn altijd top inderdaad. En leuk om te zien wanneer je ze lekker vult met allemaal verschillende kleurtjes.quote:Op zondag 16 september 2012 11:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Absoluut de moeite waard
En ik had spring rolls als voorgerechtje gemaakt, maar die foto is niet zo mooi. Past er wel heel goed bij qua smaken!
Tnx! Laat me weten wat je er van vond .quote:Op zondag 16 september 2012 11:27 schreef Molleman het volgende:
[..]
Echt n0a, ziet er geweldig uit. Het is dat ik gisteren nog stoofvlees gemaakt heb. Volgende keer zal ik dit recept uitproberen!
Huh? Ik "heb" helegaar geen recept voor Pho! Hihi.quote:Op zondag 16 september 2012 11:42 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Beetje van verschillende recepten geleend. o.a. van Robin
Nee klopt, maar wel een rundersoep met noedels waar ik je idee om wildfond te gebruiken vandaan hebquote:Op zondag 16 september 2012 13:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Ik "heb" helegaar geen recept voor Pho! Hihi.
Staat ook nog op de to-do-list.
Doen graag!quote:Op zondag 16 september 2012 16:09 schreef MarMar het volgende:
Ik was deze kwijt in mijn AT!! Wat een prachtige lekkere foto's
Hier mijn bakexperimentje van vandaag:
[ afbeelding ]
Cakebeslag, daarna custard eroverheen en een beetje door het beslag roeren, dan wat scheppen jam hier en daar en ook een klein beetje erdoorheen roeren, dan een handje geraspte cocos en voila.
Hele recept uitschrijven moet ik nog doen, is wel de moeite waard vind ik
Mooi!quote:Op zondag 23 september 2012 12:52 schreef Bortecinem het volgende:
Ik heb vandaag Duitse brezeln gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
mooi! Ik mis alleen de zoutkorrels. Welk recept heb je gebruikt?quote:Op zondag 23 september 2012 12:52 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Doen graag!
OT:
Ik heb vandaag Duitse brezeln gebakken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ohh die zijn mooi gelukt!quote:Op zaterdag 1 september 2012 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb ze niet geteld, ik zal als ik het recept uitschrijf even goed nadenken wat ik ook alweer voor hoeveelheden had. De ellende was, wat ik me niet had gerealiseerd, het is helemal geen goede garnalentijd, dus het was echt superkut pellen. Ik zou bijna overwegen ze gepeld te kopen, maar ja, dan zijn ze meteen niet mee zo mooi vers en lekker.
En met de planning ging het vorige week ook mis, stond ik om 12 uur 's nachts kroketjes te draaien en bebloemen om in te vriezen. Ha. Dus ik had er wel een beetje de pest in, gedoe en gekut. Maar heb ze dus net "vers" gepaneerd en gefrituurd en alle moeite is meteen vergeten, want echt wel de moeite waard! En ach, zo moeilijk en zoveel moeite was het nou ook weer niet.
Had bovendien ook meteen een deel kaaskroketjes gemaakt. Waren ook lekker:
[ link | afbeelding ]
Kaaskroketten euh bitterballen
[..]
Dank je. Ik vond ze ook wonderschoon gelukt.
Daar hoopte ik al op. Ik zal het eens proberen met m'n nieuwe Shunquote:Op dinsdag 25 september 2012 22:57 schreef RobinOok het volgende:
Euh, volgens mij gewoon een scherp mes kopen. ;-)
Een vega versie van Indische kroketten? Ben ik wel nieuwsgierig naar.quote:Op dinsdag 25 september 2012 20:41 schreef jerney het volgende:
[ afbeelding ]
English breakfast for dinner
Kind of...
[..]
Ohh die zijn mooi gelukt!
Ik wil binnenkort eens Indische aardappelkroketjes proberen te maken.
die mis ik wel een beetje. Hmm, verkeerde topic.
En hoe krijg je die dingen zo mooi doormidden zonder ze te pletten?
quote:Op woensdag 26 september 2012 11:19 schreef n0a het volgende:
[..]
Een vega versie van Indische kroketten? Ben ik wel nieuwsgierig naar.
Heb ze ooit eens gemaakt. Denk dat ik er nog wat meer smaakmakers in zou doen een volgende keer.
[ afbeelding ]
Oehquote:Op zondag 30 september 2012 16:39 schreef jerney het volgende:
Hoera! Zoals ik vermoedde, zijn mijn zelfgemaakte worstjes die iets te zacht waren uitgevallen erg goed te rullen en de eerste stap naar plantaardige Indische kroketjes is geboren.
[ afbeelding ]
ik moet nog wel wat handigheid in het rollen zien te krijgen.
Ik vind het er anders verdomd lekker uitzien. En daar gaat het om.quote:Op zaterdag 29 september 2012 13:18 schreef maartjeh het volgende:
Lunch:
[ afbeelding ]
Niet echt een tijdschrift-waardige foto
Ik ook, zat echt te watertandenquote:Op zondag 30 september 2012 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vind het er anders verdomd lekker uitzien. En daar gaat het om.
Even snel-snel opgeschrevenquote:
Helemaal mee eens!quote:Op zondag 30 september 2012 19:16 schreef Razztwizzle het volgende:
Vandaag risottoballetjes gemaakt
[ afbeelding ]
Paneren in panko maakt wel echt verschil met gewoon paneermeel zeg!
Inderdaad, het was een restje risotto van vrijdag, en die was gemaakt met spekjes, wortel, parmezaanse kaas en erwtjes. Ik had voor het rollen nog een stukje mozzarella in het midden van elk balletje gedaan.quote:Op zondag 30 september 2012 19:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Helemaal mee eens!
En voor wie het niet kent: panko
Echt zo ontzettend veel lekkerder dan gewoon paneermeel. Ik heb dat ook niet eens meer in huis, gewoon paneermeel.
Zien er heerlijk uit, jouw risotto bitterballen. Maar er zit wel meer in dan alleen risotto, toch? Of lijkt dat maar zo?
Is dat een beetje te rollen? Of valt het makkelijk uit elkaar?quote:Op zondag 30 september 2012 19:27 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Inderdaad, het was een restje risotto van vrijdag, en die was gemaakt met spekjes, wortel, parmezaanse kaas en erwtjes. Ik had voor het rollen nog een stukje mozzarella in het midden van elk balletje gedaan.
Lekker!quote:Op zaterdag 29 september 2012 12:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Procureur Voor
[ link | afbeelding ]
Procureur Na (koud)
Ik had nog niet eerder procureur (dat is een stuk uit de hals en nek van een varken) gemaakt maar ga dat zeker nog eens doen. Makkelijk (even aanbraden, kruiden en dan hoppa 5 uur de oven in op 120C en klaar is kees), betaalbaar en lekker. Een zo'n plak is meer dan genoeg voor 1 persoon, dus straks uit de vriezer zo hoppa, even zachtjes opbakken en smullen maar.
Deze keer deed ik maar wat uit de losse pols en dat beviel helemaal prima, maar als iemand nog een interessant recept heeft hou ik me graag aanbevolen!
Ik heb ze ook eens met restjes gemaakt de volgende dag. Tis net cement als het helemaal koud is. Blijft prima aan elkaar plakken.quote:Op maandag 1 oktober 2012 09:54 schreef jerney het volgende:
[..]
Is dat een beetje te rollen? Of valt het makkelijk uit elkaar?
Lijkt me wel heel lekker Met wat aanpassingen hier en daar
Ah, daar hoopte ik al op. Risotto blijft bij ons nooit zo lang liggen. Volgende keer maar eens flink wat extra maken.quote:Op maandag 1 oktober 2012 16:20 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik heb ze ook eens met restjes gemaakt de volgende dag. Tis net cement als het helemaal koud is. Blijft prima aan elkaar plakken.
Receptje?quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 23:24 schreef Tombster3000 het volgende:
[ afbeelding ]
Turkse gevulde pide, links met feta mengsel en rechts met gehakt.
Ja! Dat zijn die dingen waar ik in zo'n Turks All-inclusive hotel geen genoeg van kan krijgen. Recept gaarnequote:Op dinsdag 2 oktober 2012 23:24 schreef Tombster3000 het volgende:
[ afbeelding ]
Turkse gevulde pide, links met feta mengsel en rechts met gehakt.
De dichtsbijzijnde jumbo is alkmaar, dan kan ik net zo goed even doorkarren naar beverwijk .quote:Op woensdag 3 oktober 2012 21:07 schreef RobinOok het volgende:
In 't dorp van mijn ouders verkopen ze panko gewoon bij de Jumbo. Ik weet niet waar jij woont, maar panko is toch echt heus redelijk goed verkrijgbaar tegenwoordig.
Ziet er heerlijk uit!!quote:Op dinsdag 9 oktober 2012 15:43 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Cinnamon Rolls met vanillesaus Mijn eerste baksel zonder pakje
zijn dat die van recept van Laura Vitale?quote:Op dinsdag 9 oktober 2012 15:43 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Cinnamon Rolls met vanillesaus Mijn eerste baksel zonder pakje
Jep Alleen heb ik dus de glazuur vervangen door een zelfgemaakte vanillesaus. Net zoals in Helsinki overal op zatquote:Op dinsdag 9 oktober 2012 20:35 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
zijn dat die van recept van Laura Vitale?
Mag ik het recept voor de vanillesaus?quote:Op woensdag 10 oktober 2012 17:06 schreef megamandy het volgende:
[..]
Jep Alleen heb ik dus de glazuur vervangen door een zelfgemaakte vanillesaus. Net zoals in Helsinki overal op zat
Nomnomnom!quote:Op woensdag 10 oktober 2012 17:06 schreef megamandy het volgende:
[..]
Jep Alleen heb ik dus de glazuur vervangen door een zelfgemaakte vanillesaus. Net zoals in Helsinki overal op zat
Niet heel speciaal maar wel echte vanillesmaak.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:49 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mag ik het recept voor de vanillesaus?
Dank je wel! Ik vind dat suikerglazuur ook altijd te zoet en vooral niet lekker. Maar dit ga ik zeker proberen!quote:Op woensdag 10 oktober 2012 23:26 schreef megamandy het volgende:
[..]
Niet heel speciaal maar wel echte vanillesmaak.
300ml melk opzetten met een half vanillestokje erin. Niet echt laten koken, maar wel een tijd op het vuur laten staan. Dit heb ik zeker een uur laten staan. Dan het stokje eruit halen en het merg in de melk laten zitten.
Dan drie eidooiers met 40 gram suiker mengen, de melk hierbij en weer mengen.
Daarna nog even op het vuur zetten (niet laten koken ivm schiften) zodat de saus iets kan binden.
Erg lekker
braadworst lekker. en zo te zien niet te mager.quote:Op zondag 14 oktober 2012 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet eigenlijk niet of dit wel iets is om naar te "gawken", maar goed, het is wel mijn eerste zelfgemaakte worst!
En die ziet er toch prima uit. Of niet dan? :-)
[ link | afbeelding ]
Ik heb echt geen idee, nooit gedaan, geen materialen voor, maar dol op verse worst van de Twentsche slagersquote:Op zondag 14 oktober 2012 18:43 schreef RobinOok het volgende:
Het is echt supersimpel he? Zeker zo'n verse worst, dat komt niet zo nauw.
Maar ja, eigenlijk eten wij nooit worst, dus daarom kwam het er ook nooit van het zelf te maken.
Maar het is wel erg leuk om te doen en nu ik het eenmaal gedaan heb ga ik het denk ik toch nog eens doen. Heb alles in huis, behalve het plastic tuutje en de darmen.
Maar het lijkt me leuk om te experimenteren met smaken. En dan Chinese smaken, uiteraard.
Want gewone verse worst kun je net zo goed bij je slager halen, denk ik dan.
Ja, leuk. Ik was er in mijn uppie naartoe gegaan terwijl je in koppels worst maakt. (is makkelijker met draaien enzo) Maar er was een heel aardig jochie, die heb ik lekker laten draaien. Hij zag er fit genoeg uit, dus ik voelde me niet echt heel erg geroepen het over te nemen cq af te wisselen.quote:
Een beetje of topic maar vraagje: hoe scoor je een rijpe pomelo? Waaraan kun je dat zien/voelen? Heb namelijk al meerdere keren een pomelo gekocht maar eenmaal geschild bleken ze keer op keer keihard en onrijp.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 20:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Pomelo met chilidip
Helemaal het seizoen voor pomelo's: lekker als een soort appetizer of snackje, met een dip van 2 tl zeezout, 1 tl suiker en wat chiliflakes
En dat lijkt me ook erg lekker allemaal. Die aubergine vooral.quote:Op donderdag 8 november 2012 16:22 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Aubergines boerenstijl, erg lekker
[ afbeelding ]
Gestoomde rijstcake uit een pakje en zelf rozijnen toegevoegd omdat ik geen gegiste casava kon vinden en kokos was niet iedereen gek op.
Erg plakkerig, geen succes. Als ik het zelfgemaakt had was het misschien beter geweest
wow, allemaal van jou? Wat is dat eerste?quote:Op donderdag 8 november 2012 16:32 schreef Pocahontasjee het volgende:
[ afbeelding ] meer zoetigheid:)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |