abonnement Unibet Coolblue
pi_112866927
quote:
Wat heb ik dáár nu zin in :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_112969082
Yammie! en vooral die aubergine. Ben er gek op.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 17 juni 2012 @ 22:58:48 #107
230345 conobram
is neit lam
pi_113029025
Ik krijg zo'n honger van dit topic :P
pi_113051284
Heb aubergine en ben aan twijfelen tussen robin's recept, me eigen harissa/honing recept of iets heel nieuws.

Moeilijk.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_113060203
Hier mijn verse brandnetelsoep. Op ambachtelijke wijze door een vergiet heen gedirigeerd om wat van de lange vezels eruit te houden.



Recept benodigdheden:

* 2 Uien
* 2 Aardappelen
* 2 Flinke handen vol brandnetel toppen ( Ik hield ongeveer de bovenste 10 a 15 cm aan )
* 4 Tenen verse knoflook
* 1 Laurierblad
* 1 Groente bouillonblokje
* 1 a 1,2 liter water

* Peper en zout naar smaak, met eventueel een Spaanse peper erbij !

Werkwijze:

Zet het water met het bouillonblokje op en voeg het laurierblad toe. Ondertussen kun je de aardappelen en brandnetels snijden en wassen. Dan de ui snipperen en met een beetje olijfolie en geperste knoflook licht aanfruiten en bij het water voegen.

Nu het geheel aan de kook brengen met de brandnetels, en koken tot de aardappelen gaar zijn.

Nu deed ik het zo dat ik het geheel door een vergiet heen roerde met een pollepel, zo hou je wat van de vezels uit de stengels uit de soep, maar je kunt het uiteraard gewoon met een blender of staafmixer ook tot een soep pureren.

Het geheel op smaak brengen met peper en zout, a voila, bon appetite !

[ Bericht 68% gewijzigd door Gertje-Plongers op 18-06-2012 19:45:06 ]
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
  † In Memoriam † maandag 18 juni 2012 @ 19:22:32 #110
91830 MaximusTG
pi_113063709


Gisteren Flammkuchen gemaakt, had nog wat gesneden kastanjechampignons, rode ui en spekjes over.
Paar kippenpootjes schoongemaakt, gezout en gepeperd, met licht gesmolten roomboter ingesmeerd. In de oven op 140 graden gedaan. Ff gewacht, en toen in pan de champignons, ui en spekjes kort gebakken, risottorijst erbij. Daarna groentebouillon erbij in kleine beetjes, veel roeren. Spinazie in andere pan even aangezet. Op laatst door de risotto gedaan. Kip even onder de grill, risotto van het vuur en klontje goud erdoorheen. Nog een draaitje peper, en klaar was het.
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:17:50 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113255709
Lekker op z'n tijd! :) :9

Hier sushi:

Ja doei.
pi_113255749
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
Lekker op z'n tijd! :) :9

Hier sushi:

[ afbeelding ]
ziet er leuk uit ^O^
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:41:14 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113257011
Ja, avg-tje is lekker op zijn tijd. Sushi is altijd lekker! *O*
Binnenkort ook weer eens maken.
  dinsdag 26 juni 2012 @ 23:39:58 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113438640

Entrecote

Entrecootje, ook altijd lekker. *O*
  dinsdag 26 juni 2012 @ 23:56:55 #116
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_113440119
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2012 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Entrecote

Entrecootje, ook altijd lekker. *O*
ziet er overheerlijk uit robin :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juni 2012 @ 01:24:39 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113444275
Dank je. :D
pi_113453680
Idd, ziet er lekker uit. Voegt dat veel toe voor steaks(rund) om het te roken?

Vanavond ook maar eens een entrecote kopen. Wat dacht je... haal voor de foto de vetrand er maar af?
  woensdag 27 juni 2012 @ 12:06:41 #119
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_113453706
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 12:06 schreef franky_sl het volgende:
Idd, ziet er lekker uit. Vanavond ook maar eens een entrecote kopen. Wat dacht je... haal voor de foto de vetrand er maar af?
zou ik ook doen :@
sowieso eet ik hem niet op, brr
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juni 2012 @ 12:22:59 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113454246
Nou, het was echt een heel raar scharminkel van een entrecote. Geen enkel adertje vet en het vetrandje ook minimaal. Zo minimaal dat het er dus nog wel aanzit op de foto! Wat trouwens wel een foutje was, want moest het daarna van elk plakje afsnijden.
Het was ook echt een oneetbaar zeentje.

Maar, ook al was het dus zo'n mager (en goedkoop) stuk, hij was erg lekker. En dat roken vind ik cruciaal. Ten eerste voor de smaak, maar ook voor de temperatuur, je brengt het stukkie ermee op temperatuur zodat je alleen nog kort en hard hoeft te grillen voor 't maillardeffect. Hij was echt perfect qua garing en smaak. Dat was me nooit gelukt met enkel een koekenpan. (of grillpan)
  dinsdag 3 juli 2012 @ 01:02:22 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113701728
Eigenlijk geen kookkunst, meer een grapje:


Taugé
pi_113704854
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 01:02 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk geen kookkunst, meer een grapje:

[ link | afbeelding ]
Taugé
:D Hier heb ik veel harder om gelachen dan ik zou moeten denk ik :')
  dinsdag 3 juli 2012 @ 23:42:18 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113741693
Nou, ik vind het goed te horen.
Want een beeeeetje flauw is het natuurlijk wel. :+
pi_113751689
Weer eens een fotootje van mijn creaties: Dille brood



Was erg lekker :9

[ Bericht 11% gewijzigd door DarkElf op 05-07-2012 18:16:28 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 4 juli 2012 @ 10:24:15 #125
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_113751836
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2012 10:18 schreef DarkElf het volgende:
Weer eens een fotootje van mijn creaties: Dille brood

[ afbeelding ]

Was erg lekker :9
hmmm ziet er erg lekker ui! En ik heb hier nog heeeel veel dille staan! Dat ga ik maken deze week :)
pi_113763596
Oeh, dillebrood! Lekker!
pi_113770699
Was het ook echt :Y en zo simpel om te maken :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 4 juli 2012 @ 22:42:55 #128
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_113783593
Alles (behalve het groen, vulling macarons, en aardbeienrozen saus) van de bbq

pi_113784669
Ben zelf niet zo'n fan van dille (weet niet waarom) maar dat brood ziet er wel erg lekker uit zeg!

En gaaf zo'n bbq dessert
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  donderdag 5 juli 2012 @ 22:44:28 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113827562

Eendeborst

Gemarineerd in
2,5 el lichte sojasaus
1 el grofgemalen sichuan peper
1 el grofgemalen zwarte peper
1 tl vijfkruidenpoeder
2 el bruine basterdsuiker. (had eigenlijk 2 tl moeten zijn, maar ach, 2 el was ook lekker ;) )

Daarna minuut of 9 gerookt in 't rookoventje. Dan op 't vel 5 minuten in de pan, 3 minuten andere kant. Wel heel zachtjes, want anders verbrandt de suiker. En het ziet er misschien wel donker uit, maar het was 100% niet verbrand. Helemaal gelukt dus. Hij had misschien iets rose-erder gemogen, maar ja, dan bakt het vel weer minder goed uit, da's ook niks. Anyway, ik vond 'm lekker! :9

Met stamppot andijvie.
pi_113860389
Toetje!! Sinaasappelpudding met kardemon

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 10 juli 2012 @ 21:55:50 #132
63722 z80
I fink you freaky
pi_114035021
ik moet eigenlijk me normale cam er bij pakken om een beetje mee te kunnen met de rest van de foto's
maar om toch mijn vers gemaakte sorbet/ijs van vers fruit te plaatsen snel wat foto's gemaakt met een tablet.

het ijs op het bord


en hier nog in het apparaat zelf.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_114053877
Wij hadden laatst weer een diner van onze kookclub en ik moest koken. Zie hier het resultaat!!

Voor: vlnr: Wortelpuree (helaas wat uitgelopen) 2x Komkommer gevuld met geitenkaasmousse en zoetzuurkomkommerblokjes. Voorlangs een creme van yoghurt, mosterd en mierikswortel met zoetzuur wortelblokjes.


Hoofd: ovenfrietjes met citroenmayo, varkenshaasmedallions en een grapefruitsaus met jullienne van peultjes


Na: Gepocheerde peer overgegoten met chocoladesaus, gevuld met slagroom, bescuitkruimels en blokjes gepocheerde peer.

Clever lives end up rusty and forgotten. Brilliant minds end up with alzheimers.
  zondag 15 juli 2012 @ 08:53:28 #134
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_114220588


cobbler van nectarines, blauwe bessen en witte chocolade met een crumble (uit de dutch oven)
pi_114220769
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 11:44 schreef Croli het volgende:
Wij hadden laatst weer een diner van onze kookclub en ik moest koken. Zie hier het resultaat!!

Voor: vlnr: Wortelpuree (helaas wat uitgelopen) 2x Komkommer gevuld met geitenkaasmousse en zoetzuurkomkommerblokjes. Voorlangs een creme van yoghurt, mosterd en mierikswortel met zoetzuur wortelblokjes.
[ afbeelding ]

Hoofd: ovenfrietjes met citroenmayo, varkenshaasmedallions en een grapefruitsaus met jullienne van peultjes
[ afbeelding ]

Na: Gepocheerde peer overgegoten met chocoladesaus, gevuld met slagroom, bescuitkruimels en blokjes gepocheerde peer.

[ afbeelding ]
Lekker allemaal! :9
pi_114228283
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 11:44 schreef Croli het volgende:
Wij hadden laatst weer een diner van onze kookclub en ik moest koken. Zie hier het resultaat!!

Voor: vlnr: Wortelpuree (helaas wat uitgelopen) 2x Komkommer gevuld met geitenkaasmousse en zoetzuurkomkommerblokjes. Voorlangs een creme van yoghurt, mosterd en mierikswortel met zoetzuur wortelblokjes.
[ afbeelding ]

Hoofd: ovenfrietjes met citroenmayo, varkenshaasmedallions en een grapefruitsaus met jullienne van peultjes
[ afbeelding ]

Na: Gepocheerde peer overgegoten met chocoladesaus, gevuld met slagroom, bescuitkruimels en blokjes gepocheerde peer.

[ afbeelding ]
Wat leuk zo'n kookclub _O_ Ziet er lekker uit.

macferret :o woah, ik wil een stukje!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 15 juli 2012 @ 15:25:36 #137
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_114230121
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 08:53 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]

cobbler van nectarines, blauwe bessen en witte chocolade met een crumble (uit de dutch oven)
:9 ziet er heerlijk uit!
With the stars as her umbrella
pi_114262748
Gisteren weer buikspek gemaakt, dit keer bij schoonvader die het lekker vond \o/:



Eerder deze week Tempeh Kering gemaakt:

  maandag 16 juli 2012 @ 12:45:34 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114265329
Ik kreeg zo'n trek van jouw tempeh kering en ik baalde zo enorm dat de tempeh besengek van afgelopen vrijdag zo tegenviel, terwijl ik me juist zo netjes had ingehouden om tijdens het frituren niet al de helft op te snoepen dat ik uit "nijd" zaterdag een nieuw blok tempeh heb gekocht en gisteren dus ook temeh kering heb gemaakt. *O*
En sambal goreng kendang kering erbij. *O*
pi_114265637
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:55 schreef z80 het volgende:
ik moet eigenlijk me normale cam er bij pakken om een beetje mee te kunnen met de rest van de foto's
maar om toch mijn vers gemaakte sorbet/ijs van vers fruit te plaatsen snel wat foto's gemaakt met een tablet.

het ijs op het bord
[ link | afbeelding ]

en hier nog in het apparaat zelf.
[ link | afbeelding ]
Het lijkt wel paté! :D
pi_114266317
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik kreeg zo'n trek van jouw tempeh kering en ik baalde zo enorm dat de tempeh besengek van afgelopen vrijdag zo tegenviel, terwijl ik me juist zo netjes had ingehouden om tijdens het frituren niet al de helft op te snoepen dat ik uit "nijd" zaterdag een nieuw blok tempeh heb gekocht en gisteren dus ook temeh kering heb gemaakt. *O*
En sambal goreng kendang kering erbij. *O*
Yummy! Maak je de sambal goreng kendang kering op dezelfde manier, maar dan aardappel ipv tempeh? Moet ik ook eens proberen.
  maandag 16 juli 2012 @ 13:14:33 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114266341

Tempeh & Kentang Kering

Iets ander recept: Kentang vs Tempeh.
Iets makkelijker, maar evengoed erg lekker en inwisselbaar dus. Ik maakte de saus voor de aardappelsticks en deed door een deel gefrituurde tempeh en door het andere deel de sticks.

[ Bericht 44% gewijzigd door RobinOok op 16-07-2012 15:45:14 ]
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 14:09:13 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115093913
UP!!

Speciaal voor die vette Pietverdriet & Golfer: dikke, vette kweekzalm!
Zooooo lekker!


Gestoomde zalm met zwarte boontjes

Toen ik 'm op ging eten bleek ie perfect van garing. Foto is iets minder perfect, maar ach. :)


Gestoomde zalm met zwarte boontjes

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand dat NIET lekker zou vinden....
pi_115171231
-edit het plaatsen van de foto's lukt niet mobiel. morgen de foto's van de heerlijke crispy peking duck rolls.-
  maandag 6 augustus 2012 @ 08:22:24 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115173893
Spannend! *tromgeroffel*
pi_115174838
heerlijk die zalm Robin! idd perfecte garing ^O^
alleen jammer van zoveel groenvoer, zonde van de zalmsmaak ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:00:19 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115175409
Joh! :P

(Ik eet nooit alleen maar zalm, altijd groenten en rijst erbij enzo. Onderdeel van een maaltijd. Zie het als een "salad on top"! Maar goed, het kan uiteraard best wat minder ;) )
pi_115176041


crispy peking duck rolls
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:39:21 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115176320
Lekker! Zag toevallig gisteren Ken Hom en Ching He Huang op culinaire rondreis door China (zondagavond, BBC2, 21:00u) en daar waren ze bij een klein pekingeendrestaurant. De chef blies zijn eenden met de hand, haha, die kop van Ching, volgens mij vond ze het maar niks. :-)

Anyway, ik kreeg er wel trek van. En nou jou foto's daarbij. Dat is vast een teken van God dat ik deze week peking eend moet eten! ;-)

PS. De huid van jouw eend is een beetje dof, ligt dat aan de foto? Het lijkt wel of je 't op de huid gebakken hebt? Maakt verder niet uit of zo, maar ben nieuwsgierig.
pi_115176534
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 14:09 schreef RobinOok het volgende:
UP!!

Speciaal voor die vette Pietverdriet & Golfer: dikke, vette kweekzalm!
Zooooo lekker!

[ link | afbeelding ]
Gestoomde zalm met zwarte boontjes

Toen ik 'm op ging eten bleek ie perfect van garing. Foto is iets minder perfect, maar ach. :)

[ link | afbeelding ]
Gestoomde zalm met zwarte boontjes

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand dat NIET lekker zou vinden....
:9 _O_ O+
Ja doei.
pi_115176714
De originele foto's op m'n smartphone waren nogal onderbelicht. Die dofheid komt door de instagram-effecten. Hieronder zie je een andere (onbewerkte) foto. De eend zelf kwam uit een soort kant-en-klaar pakket van de toko. Het was een doos (8,25 euro, 400 gram) waar een mooi stuk vacuum sealed eend in zat inclusief bot, en wat pancakes en hoisinsaus. De eend heeft een half uur in de oven gezeten, en vervolgens nog 2 minuten onder de grill om hem een knapperig korstje te geven.
  maandag 6 augustus 2012 @ 10:57:52 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115176885
Oooh, kant-en-klare eend. Ja, die krijg je nooit glimmend. Vandaar.
Maar euh, je hebt dus eend opgewarmd, pannenkoekjes opgewarmd, saus in een schaaltje gedaan en komkommerreepjes gesneden en vindt dat kookkunst? *grin*

Evengoed wel lekker! :Y)
pi_115176985
Het was het beste kant-en-klaar pakket ever. En op een drukke zondag in een half uur peking duck op tafel is geen kookkunst, maar wel er-rug lekker. (maar natuurlijk niet zo lekker als de peking duck rolls in de royal mandarin, die zijn zo lekker!)
  maandag 6 augustus 2012 @ 11:07:28 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115177194
Helemaal met je eens. Ik heb het ook een keer uitgeprobeerd en vond het ook verrassend goed te doen: kant-en-klare pekingeend uit de vriezer.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 11:44:20 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115231544
quote:
Omnomnom :9

Dat ga ik binnenkort ook eens maken O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')