Even voor de duidelijkheid:quote:Op woensdag 8 augustus 2012 00:07 schreef RobinOok het volgende:
Een Vietnamees, die geen Prima Taste Singapore laksa heeft (schande!), de Indonesische laksa van Koningsvogel niet lekker vindt (terecht) en dan enige Thaise curry aanbeveelt die verdacht veel op een Indiase curry lijkt en dus zo'n beetje het verste van een Singapore laksa af staat.
Ik wil niet lullig doen, maar je foto en omschrijving zien eruit als een zielloze, Hollandse "ik-pleur-maar-wat-bij-elkaar-smurrie". Aardappelen èn noodles tegelijk? Paksoi èn paprika èn tauge? Had je een een pak roerbakgroenten gescoord?
Morgen heb ik vast spijt van mijn kribbige reply, maar echt, doe dan gewoon niet net alsof je laksa wilt maken. :-(
*bloos*quote:Op woensdag 8 augustus 2012 01:09 schreef rhubarb het volgende:
volgende keer dus strakker je aanwijzingen op je blog volgen en wie weet komen er dan vanzelf lekkere (authentieke) Aziatische gerechten op tafel
Ik doe dat inderdaad ook, een recept volgen maar aanpassen aan mijn persoonlijke smaak. Dat noem ik dan wel weer ''op gevoel koken'', dus wie weet leidt dat af en toe tot wat verwarringquote:Op donderdag 9 augustus 2012 11:53 schreef DarkElf het volgende:
klopt hoor, ik snap dan ook eerlijk gezegd nooit waarom zoveel mensen trots roepen. ´ik volg nooit recepten, alles gaat op gevoel!´
Liever volg ik een recept wat ik hier en daar wat aanpas aan mijn persoonlijke voorkeuren dan dat ik maar wat doe. Zulke ´gevoelsgerechten´ missen zo vaak diepte en smaak. Er zijn denk ik maar een handjevol mensen die dat écht kunnen. Al die hobbykokkies die roepen dat ze dat kunnen geloof ik nooit zo
Dat ja. Ik weet inmiddels wel welke smaken ik wel en niet graag duidelijk in m'n gerechten proef, dus als ik dan een interessant recept zie kan ik dat prima aanpassen. Of als ik wat random ingrediënten heb dan kijk ik vaak even via google of er ooit al iemand geweest is die die combinatie geprobeerd heeft of op z'n minst een deel van die combinatie en dan gewoon daarna met dat recept als leidraad een beetje knutselen. De ene keer een succes, de andere keer inderdaad nietquote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:02 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik doe dat inderdaad ook, een recept volgen maar aanpassen aan mijn persoonlijke smaak. Dat noem ik dan wel weer ''op gevoel koken'', dus wie weet leidt dat af en toe tot wat verwarring
Mensen die ''in principe'' nooit recepten volgen heb ik zelden iets echt lekkers zien koken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |