abonnement Unibet Coolblue
pi_112793114
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2012 15:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Woowwww indeed! Gaaf! :-)
Ik hoop dat het ondanks het vele werk wel lekker was?
En het weeshuis blij?
Het viel gelukkig erg in de smaak, heb zelfs nog een paar mensen moeten doorverwijzen naar je website voor het recept.
pi_112793773
Respect voor het plukken van die kip.. denk dat ik was doorgedraaid.
  woensdag 13 juni 2012 @ 13:03:00 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112832261
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2012 16:52 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Het viel gelukkig erg in de smaak, heb zelfs nog een paar mensen moeten doorverwijzen naar je website voor het recept.
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

Volgende recept beter niet voor 30 mensen maken. :N
Voor 2 vind ik het al veel werk. Eigenlijk alleen maar omdat je de plakjes in batches moet grillen als je maar 1 grillpan hebt. Maar goed, het is wel superlekker, dus dat heb ik er toch best vaak voor over!


Grilled Eggplant Salad
pi_112866927
quote:
Wat heb ik dáár nu zin in :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_112969082
Yammie! en vooral die aubergine. Ben er gek op.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 17 juni 2012 @ 22:58:48 #107
230345 conobram
is neit lam
pi_113029025
Ik krijg zo'n honger van dit topic :P
pi_113051284
Heb aubergine en ben aan twijfelen tussen robin's recept, me eigen harissa/honing recept of iets heel nieuws.

Moeilijk.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_113060203
Hier mijn verse brandnetelsoep. Op ambachtelijke wijze door een vergiet heen gedirigeerd om wat van de lange vezels eruit te houden.



Recept benodigdheden:

* 2 Uien
* 2 Aardappelen
* 2 Flinke handen vol brandnetel toppen ( Ik hield ongeveer de bovenste 10 a 15 cm aan )
* 4 Tenen verse knoflook
* 1 Laurierblad
* 1 Groente bouillonblokje
* 1 a 1,2 liter water

* Peper en zout naar smaak, met eventueel een Spaanse peper erbij !

Werkwijze:

Zet het water met het bouillonblokje op en voeg het laurierblad toe. Ondertussen kun je de aardappelen en brandnetels snijden en wassen. Dan de ui snipperen en met een beetje olijfolie en geperste knoflook licht aanfruiten en bij het water voegen.

Nu het geheel aan de kook brengen met de brandnetels, en koken tot de aardappelen gaar zijn.

Nu deed ik het zo dat ik het geheel door een vergiet heen roerde met een pollepel, zo hou je wat van de vezels uit de stengels uit de soep, maar je kunt het uiteraard gewoon met een blender of staafmixer ook tot een soep pureren.

Het geheel op smaak brengen met peper en zout, a voila, bon appetite !

[ Bericht 68% gewijzigd door Gertje-Plongers op 18-06-2012 19:45:06 ]
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
  † In Memoriam † maandag 18 juni 2012 @ 19:22:32 #110
91830 MaximusTG
pi_113063709


Gisteren Flammkuchen gemaakt, had nog wat gesneden kastanjechampignons, rode ui en spekjes over.
Paar kippenpootjes schoongemaakt, gezout en gepeperd, met licht gesmolten roomboter ingesmeerd. In de oven op 140 graden gedaan. Ff gewacht, en toen in pan de champignons, ui en spekjes kort gebakken, risottorijst erbij. Daarna groentebouillon erbij in kleine beetjes, veel roeren. Spinazie in andere pan even aangezet. Op laatst door de risotto gedaan. Kip even onder de grill, risotto van het vuur en klontje goud erdoorheen. Nog een draaitje peper, en klaar was het.
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:17:50 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113255709
Lekker op z'n tijd! :) :9

Hier sushi:

Ja doei.
pi_113255749
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 22:19 schreef motorbloempje het volgende:
Lekker op z'n tijd! :) :9

Hier sushi:

[ afbeelding ]
ziet er leuk uit ^O^
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:41:14 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113257011
Ja, avg-tje is lekker op zijn tijd. Sushi is altijd lekker! *O*
Binnenkort ook weer eens maken.
  dinsdag 26 juni 2012 @ 23:39:58 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113438640

Entrecote

Entrecootje, ook altijd lekker. *O*
  dinsdag 26 juni 2012 @ 23:56:55 #116
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_113440119
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2012 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Entrecote

Entrecootje, ook altijd lekker. *O*
ziet er overheerlijk uit robin :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juni 2012 @ 01:24:39 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113444275
Dank je. :D
pi_113453680
Idd, ziet er lekker uit. Voegt dat veel toe voor steaks(rund) om het te roken?

Vanavond ook maar eens een entrecote kopen. Wat dacht je... haal voor de foto de vetrand er maar af?
  woensdag 27 juni 2012 @ 12:06:41 #119
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_113453706
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 12:06 schreef franky_sl het volgende:
Idd, ziet er lekker uit. Vanavond ook maar eens een entrecote kopen. Wat dacht je... haal voor de foto de vetrand er maar af?
zou ik ook doen :@
sowieso eet ik hem niet op, brr
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 27 juni 2012 @ 12:22:59 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113454246
Nou, het was echt een heel raar scharminkel van een entrecote. Geen enkel adertje vet en het vetrandje ook minimaal. Zo minimaal dat het er dus nog wel aanzit op de foto! Wat trouwens wel een foutje was, want moest het daarna van elk plakje afsnijden.
Het was ook echt een oneetbaar zeentje.

Maar, ook al was het dus zo'n mager (en goedkoop) stuk, hij was erg lekker. En dat roken vind ik cruciaal. Ten eerste voor de smaak, maar ook voor de temperatuur, je brengt het stukkie ermee op temperatuur zodat je alleen nog kort en hard hoeft te grillen voor 't maillardeffect. Hij was echt perfect qua garing en smaak. Dat was me nooit gelukt met enkel een koekenpan. (of grillpan)
  dinsdag 3 juli 2012 @ 01:02:22 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113701728
Eigenlijk geen kookkunst, meer een grapje:


Taugé
pi_113704854
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2012 01:02 schreef RobinOok het volgende:
Eigenlijk geen kookkunst, meer een grapje:

[ link | afbeelding ]
Taugé
:D Hier heb ik veel harder om gelachen dan ik zou moeten denk ik :')
  dinsdag 3 juli 2012 @ 23:42:18 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_113741693
Nou, ik vind het goed te horen.
Want een beeeeetje flauw is het natuurlijk wel. :+
pi_113751689
Weer eens een fotootje van mijn creaties: Dille brood



Was erg lekker :9

[ Bericht 11% gewijzigd door DarkElf op 05-07-2012 18:16:28 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 4 juli 2012 @ 10:24:15 #125
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_113751836
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2012 10:18 schreef DarkElf het volgende:
Weer eens een fotootje van mijn creaties: Dille brood

[ afbeelding ]

Was erg lekker :9
hmmm ziet er erg lekker ui! En ik heb hier nog heeeel veel dille staan! Dat ga ik maken deze week :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')