abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111019012
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het twaalfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 11:











Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 2 mei 2012 @ 20:27:02 #2
63722 z80
I fink you freaky
pi_111054917
als tegen wicht voor de mooie foto's een foto van de verse appelmoes die ik gister gemaakt heb.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 16:43:08 #3
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_111171272






crumble uit de dutch oven, perzik, framboos, amandelschaafsel etc
  zondag 6 mei 2012 @ 22:13:14 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111226550

Paardenbiefstuk, groot stuk, iets van 680gram. Kosten: 4 euro.


Omdat ik het er nogal gehavend uitzag heb ik het (de helft, ander helft in vriezer) opgebonden. Na een middagje marineren in sojasaus, sake, sesamolie, sjalot en gember.


10 minuutjes warm gerookt, daarna nog 4 minuutjes gegrilld.

:9
  zondag 6 mei 2012 @ 22:15:06 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111226674
En dankzij z80 met appelmoes *O*


Appelmoes
  maandag 7 mei 2012 @ 17:50:09 #6
371861 Fragrances
Fragrances in the Kitchen
pi_111255380
Leuk, een nieuwe topic!

American pancakes met aardbeiensausje

pi_111257976
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Paardenbiefstuk, groot stuk, iets van 680gram. Kosten: 4 euro.

[ link | afbeelding ]
Omdat ik het er nogal gehavend uitzag heb ik het (de helft, ander helft in vriezer) opgebonden. Na een middagje marineren in sojasaus, sake, sesamolie, sjalot en gember.

[ link | afbeelding ]
10 minuutjes warm gerookt, daarna nog 4 minuutjes gegrilld.

:9
Waar koop jij voor zo'n 6 euro een kg paardenbiefstuk?
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 7 mei 2012 @ 19:07:42 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111258087
Slagerij Nico Verboom
Zwart Janstraat 18
3035 AS Rotterdam
pi_111258139
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 19:07 schreef RobinOok het volgende:
Slagerij Nico Verboom
Zwart Janstraat 18
3035 AS Rotterdam
Dank! Ver weg, maar mocht ik ooit in de buurt zijn...
Kost geen drol!
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 7 mei 2012 @ 19:13:31 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111258290
En malser dan menig runderbiefstuk.
Biologischer, duurzamer en diervriendelijker ook. :Y
pi_111369398
Vanavond staat een carpaccio van bietjes uit de oven op de planning. Eens kijken of we die nog mooi op de foto kunnen krijgen.
pi_111414469

Carpaccio van ovenroasted bietjes
pi_111414673
Lekker :9
Ja doei.
pi_111451517
Vorige week een pannekoek met brie en prei gemaakt:

  maandag 14 mei 2012 @ 14:49:13 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111533324

Garam Masala Aardappelblokjes

Naar recept van Christine Manfield die ze maakte in Masterchef Australia.
Ook lekker de dag erna, met griekse yoghurt en citroenbasilicum. :9
Al ziet dat er al een stuk minder zonnig uit. ;-)

pi_111533483
Oh, de onderste ziet er ook erg lekker uit hoor! :Y
pi_111547393
idd de bovenste bij een maaltijd en de onderste als lunchhapje :D

rhubarb: Ik maak altijd bietencarpaccio van gekookte bietjes (of hele verse rauwe bietjes)
geroosterd lijkt me ook keilekker. Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111549525
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:02 schreef Tooto7moe het volgende:
Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Hee dit wilde ik ook net vragen :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111549601
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 14:49 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Garam Masala Aardappelblokjes

Naar recept van Christine Manfield die ze maakte in Masterchef Australia.
Ook lekker de dag erna, met griekse yoghurt en citroenbasilicum. :9
Al ziet dat er al een stuk minder zonnig uit. ;-)

[ link | afbeelding ]
Even offtopic; ik heb iets raars. Gebakken aardappelen (van eigen aardappels of krieltjes) blijven bij mij soms vastzitten in mn keel. Heel vreemd maar daarom eet ik dat niet meer want het zit niet lekker :{
Heeft zeker niemand anders last van? :+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 14 mei 2012 @ 20:44:33 #20
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_111549933
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Even offtopic; ik heb iets raars. Gebakken aardappelen (van eigen aardappels of krieltjes) blijven bij mij soms vastzitten in mn keel. Heel vreemd maar daarom eet ik dat niet meer want het zit niet lekker :{
Heeft zeker niemand anders last van? :+
dan moet je ze eerst kauwen voordat je ze doorslikt ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_111551314
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:44 schreef The_Hives het volgende:

[..]

dan moet je ze eerst kauwen voordat je ze doorslikt ;)
Doe ik maar de consistentie :? doet het em denk ik. Net als bij gekookte aardappels zonder jus.
Het melige ofzo? Nou ja, ik ben raar maar dat wist je al ;).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 14 mei 2012 @ 22:40:25 #22
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_111557865
no comment ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_111557971
Had maar helemaal niks gezegd }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111558735
Misschien dezelfde "afwijking" als Heston? http://www.dailytelegraph(...)frewt9-1226353786739
pi_111561589
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 22:56 schreef n0a het volgende:
Misschien dezelfde "afwijking" als Heston? http://www.dailytelegraph(...)frewt9-1226353786739
Nou ik hoop niet dat ik zoiets heb als hij heeft :{
Verder cool om met hem vergeleken te worden :D hihi
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111585006
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:02 schreef Tooto7moe het volgende:
idd de bovenste bij een maaltijd en de onderste als lunchhapje :D

rhubarb: Ik maak altijd bietencarpaccio van gekookte bietjes (of hele verse rauwe bietjes)
geroosterd lijkt me ook keilekker. Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.

Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
  dinsdag 15 mei 2012 @ 17:12:58 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111586366
Ik vind ze allemaal even onlekker, bieten.... :D

Mijn favoriete fruitsalade:


Meloen, aardbei en chilivlokken
pi_111621799
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
pi_111714764
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
:Y) Het is dat ik net gegeten heb, anders zou ik er honger van krijgen.

Lekker simpel, maar wel lekker: salsa!

pi_111721102
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
Welk recept gebruik je? :)
pi_111733863
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 16:43 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.

Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
Wat ik weet is dat het gewoon 'verse nieuwe jonge' bietjes zijn. Ik zou ze ook iets minder lang koken omdat ze naar mijn mening lekkerder worden (vooral omdat ze wat kleiner zijn). Maar je kan er alles mee doen wat je ook met winterbieten doet.

In hele dunne rauwe schijfjes is echt heerlijk, met wat dressing erop.Wanneer je van rauwe biet houdt kun je beter bosbietjes nemen dan de normale bietjes.
en het blad is ook lekker.. rauw in een salade of gestoofd.


De knoedels en salsa zien er heerlijk uit. Misschien dat ik maar even chips ga halen om morgen te dippen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111742422
quote:
En malser dan menig runderbiefstuk.
Biologischer, duurzamer en diervriendelijker ook.
Is paardenvlees(biefstuk) dan sowieso goedkoper dan rundbiefstuk? 4 euro voor zo'n stuk is echt een schijntje als je dit vergelijk met de prijs van een rund/kalf biefstuk. Hier(Groningen) zit ook wel een slager die dat verkoopt. Eens kijken of dat ook zo goedkoop is.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 15:43:07 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111742788
Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
  maandag 21 mei 2012 @ 14:57:46 #35
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111831782
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 22:46 schreef Steven184 het volgende:
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het twaalfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 11:

Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!

Wie, wat, waar kan ik die vinden? :D
  maandag 21 mei 2012 @ 15:21:18 #36
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111832654
Gister vanwege het warme weer een simpele gazpacho gemaakt, lekker fris! Met wat fijngehakte komkommer, paprika en wat opgebakken brood.

Excuus voor mijn iPhone fotografie :P


Recept heb ik van Karin ;)
  maandag 21 mei 2012 @ 15:38:07 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111833278
quote:
14s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:57 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!

Wie, wat, waar kan ik die vinden? :D
Alle vestigingen van Wah Nam Hong en alle vestigingen van Amazing Oriental.

Er zijn twee soorten te vinden, tegenwoordig. (zie hier: lotusbroodjes. (als je een smartphone hebt kun je 't ook laten zien in je toko als ze niet snappen wat je bedoelt)
  maandag 21 mei 2012 @ 15:52:48 #38
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111833943
Super, dankje!

Ik ben een tijd geleden bij de Wah Nam Hong vestiging in Rotterdam geweest maar toen hadden ze die niet in het assortiment. Binnenkort maar even inslaan dus.
  maandag 21 mei 2012 @ 15:58:03 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111834149
Klopt, die zijn "nieuw". En het zijn nog lieve, kleintjes ook. Ik vind die beter dan die van de Oriental.
(ik kocht die dus ook bij WNH in Rotterdam)
pi_111834269
quote:
Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
pi_111834601
Welke van de 2 hebben ze bij WNH? In de staande vriezer of de liggende?
  maandag 21 mei 2012 @ 16:18:53 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111835017
Bij WNH hebben ze de kleintjes. (De onderste foto bij "wat is er te koop")
In Rotterdam in een staande vriezer.
  donderdag 24 mei 2012 @ 15:59:00 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111973678

Hollandse asperges op Aziatische wijze

In China was dit een van mijn lievelingsgerechten, alleen daar gebruikten ze verse bamboescheuten. Zoooo lekker, maar hier niet te krijgen. In ieder geval niet zo vers dat ze net zo lekker zijn. Gelukkig is het gerecht ook lekker met Hollandse asperges!
  vrijdag 25 mei 2012 @ 06:51:27 #44
369821 BenD
in Canada
pi_112005596
-Nieuw hier-



Broodje met Sirloin cap (van de bbq) met gegrilde paprika, sla en mosterd/mayo
pi_112006714
Sushi rijst met gerookte makreel, komkommer, avocado met wat mayonaise en teriyakisaus en wat courgette tempura en tempura druppels.

pi_112007801
owh, lekker :9 O+
Ja doei.
pi_112008779
quote:
12s.gif Op maandag 21 mei 2012 16:00 schreef franky_sl het volgende:
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
pi_112008909
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 10:22 schreef Leintjeuh het volgende:

Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_112009294
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 10:26 schreef Isabeau het volgende:

Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
Absoluut.
pi_112050943
Aria's Chocolate Tart (gezien bij de Masterchef finale :@)

  zaterdag 26 mei 2012 @ 15:15:04 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112051694
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 08:50 schreef n0a het volgende:
Sushi rijst met gerookte makreel, komkommer, avocado met wat mayonaise en teriyakisaus en wat courgette tempura en tempura druppels.

[ afbeelding ]
Zeg, doe eens gewoon een linkje onder de foto! Dat we niet zo hoeven te zoeken naar het recept!
http://food.zombelina.com/experiment-chirashi-sushi/

Ziet er lekker uit. :9
  zaterdag 26 mei 2012 @ 15:16:01 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112051725
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 14:46 schreef Bortecinem het volgende:
Aria's Chocolate Tart (gezien bij de Masterchef finale :@)

[ afbeelding ]
Ik heb niks met chocoladetaarten, maar ik geloof niet dat ik de je jouwe zou kunnen weerstaan. Sjesus, wat geil. :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')