abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111019012
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het twaalfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 11:











Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 2 mei 2012 @ 20:27:02 #2
63722 z80
I fink you freaky
pi_111054917
als tegen wicht voor de mooie foto's een foto van de verse appelmoes die ik gister gemaakt heb.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 16:43:08 #3
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_111171272






crumble uit de dutch oven, perzik, framboos, amandelschaafsel etc
  zondag 6 mei 2012 @ 22:13:14 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111226550

Paardenbiefstuk, groot stuk, iets van 680gram. Kosten: 4 euro.


Omdat ik het er nogal gehavend uitzag heb ik het (de helft, ander helft in vriezer) opgebonden. Na een middagje marineren in sojasaus, sake, sesamolie, sjalot en gember.


10 minuutjes warm gerookt, daarna nog 4 minuutjes gegrilld.

:9
  zondag 6 mei 2012 @ 22:15:06 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111226674
En dankzij z80 met appelmoes *O*


Appelmoes
  maandag 7 mei 2012 @ 17:50:09 #6
371861 Fragrances
Fragrances in the Kitchen
pi_111255380
Leuk, een nieuwe topic!

American pancakes met aardbeiensausje

pi_111257976
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Paardenbiefstuk, groot stuk, iets van 680gram. Kosten: 4 euro.

[ link | afbeelding ]
Omdat ik het er nogal gehavend uitzag heb ik het (de helft, ander helft in vriezer) opgebonden. Na een middagje marineren in sojasaus, sake, sesamolie, sjalot en gember.

[ link | afbeelding ]
10 minuutjes warm gerookt, daarna nog 4 minuutjes gegrilld.

:9
Waar koop jij voor zo'n 6 euro een kg paardenbiefstuk?
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 7 mei 2012 @ 19:07:42 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111258087
Slagerij Nico Verboom
Zwart Janstraat 18
3035 AS Rotterdam
pi_111258139
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 19:07 schreef RobinOok het volgende:
Slagerij Nico Verboom
Zwart Janstraat 18
3035 AS Rotterdam
Dank! Ver weg, maar mocht ik ooit in de buurt zijn...
Kost geen drol!
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 7 mei 2012 @ 19:13:31 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111258290
En malser dan menig runderbiefstuk.
Biologischer, duurzamer en diervriendelijker ook. :Y
pi_111369398
Vanavond staat een carpaccio van bietjes uit de oven op de planning. Eens kijken of we die nog mooi op de foto kunnen krijgen.
pi_111414469

Carpaccio van ovenroasted bietjes
pi_111414673
Lekker :9
Ja doei.
pi_111451517
Vorige week een pannekoek met brie en prei gemaakt:

  maandag 14 mei 2012 @ 14:49:13 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111533324

Garam Masala Aardappelblokjes

Naar recept van Christine Manfield die ze maakte in Masterchef Australia.
Ook lekker de dag erna, met griekse yoghurt en citroenbasilicum. :9
Al ziet dat er al een stuk minder zonnig uit. ;-)

pi_111533483
Oh, de onderste ziet er ook erg lekker uit hoor! :Y
pi_111547393
idd de bovenste bij een maaltijd en de onderste als lunchhapje :D

rhubarb: Ik maak altijd bietencarpaccio van gekookte bietjes (of hele verse rauwe bietjes)
geroosterd lijkt me ook keilekker. Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111549525
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:02 schreef Tooto7moe het volgende:
Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Hee dit wilde ik ook net vragen :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111549601
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 14:49 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Garam Masala Aardappelblokjes

Naar recept van Christine Manfield die ze maakte in Masterchef Australia.
Ook lekker de dag erna, met griekse yoghurt en citroenbasilicum. :9
Al ziet dat er al een stuk minder zonnig uit. ;-)

[ link | afbeelding ]
Even offtopic; ik heb iets raars. Gebakken aardappelen (van eigen aardappels of krieltjes) blijven bij mij soms vastzitten in mn keel. Heel vreemd maar daarom eet ik dat niet meer want het zit niet lekker :{
Heeft zeker niemand anders last van? :+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 14 mei 2012 @ 20:44:33 #20
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_111549933
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Even offtopic; ik heb iets raars. Gebakken aardappelen (van eigen aardappels of krieltjes) blijven bij mij soms vastzitten in mn keel. Heel vreemd maar daarom eet ik dat niet meer want het zit niet lekker :{
Heeft zeker niemand anders last van? :+
dan moet je ze eerst kauwen voordat je ze doorslikt ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_111551314
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:44 schreef The_Hives het volgende:

[..]

dan moet je ze eerst kauwen voordat je ze doorslikt ;)
Doe ik maar de consistentie :? doet het em denk ik. Net als bij gekookte aardappels zonder jus.
Het melige ofzo? Nou ja, ik ben raar maar dat wist je al ;).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 14 mei 2012 @ 22:40:25 #22
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_111557865
no comment ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_111557971
Had maar helemaal niks gezegd }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111558735
Misschien dezelfde "afwijking" als Heston? http://www.dailytelegraph(...)frewt9-1226353786739
pi_111561589
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 22:56 schreef n0a het volgende:
Misschien dezelfde "afwijking" als Heston? http://www.dailytelegraph(...)frewt9-1226353786739
Nou ik hoop niet dat ik zoiets heb als hij heeft :{
Verder cool om met hem vergeleken te worden :D hihi
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111585006
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:02 schreef Tooto7moe het volgende:
idd de bovenste bij een maaltijd en de onderste als lunchhapje :D

rhubarb: Ik maak altijd bietencarpaccio van gekookte bietjes (of hele verse rauwe bietjes)
geroosterd lijkt me ook keilekker. Wat voor dressing heb je erover gedaan?
Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.

Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
  dinsdag 15 mei 2012 @ 17:12:58 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111586366
Ik vind ze allemaal even onlekker, bieten.... :D

Mijn favoriete fruitsalade:


Meloen, aardbei en chilivlokken
pi_111621799
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
pi_111714764
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
:Y) Het is dat ik net gegeten heb, anders zou ik er honger van krijgen.

Lekker simpel, maar wel lekker: salsa!

pi_111721102
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 13:18 schreef sammyd118 het volgende:
Strangolapreti, Dit zijn italiaanse brood knoedels met spinazie. Mijn favoriet! Ik doe er nog Taleggio en geroosterde pistache nootjes bij voor de bite.
[ afbeelding ]
Welk recept gebruik je? :)
pi_111733863
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 16:43 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Over de bietjes ging olijfolie. Na de foto ging over de rucola nog wat Thousand Islands dressing. Smaakte er prima bij.

Ik zag bij de groenteboer trouwens bosbieten liggen, binnenkort maar eens proberen om te proeven of er veel verschil is met "normale" bieten. Iemand die daar ervaring mee heeft?
Wat ik weet is dat het gewoon 'verse nieuwe jonge' bietjes zijn. Ik zou ze ook iets minder lang koken omdat ze naar mijn mening lekkerder worden (vooral omdat ze wat kleiner zijn). Maar je kan er alles mee doen wat je ook met winterbieten doet.

In hele dunne rauwe schijfjes is echt heerlijk, met wat dressing erop.Wanneer je van rauwe biet houdt kun je beter bosbietjes nemen dan de normale bietjes.
en het blad is ook lekker.. rauw in een salade of gestoofd.


De knoedels en salsa zien er heerlijk uit. Misschien dat ik maar even chips ga halen om morgen te dippen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_111742422
quote:
En malser dan menig runderbiefstuk.
Biologischer, duurzamer en diervriendelijker ook.
Is paardenvlees(biefstuk) dan sowieso goedkoper dan rundbiefstuk? 4 euro voor zo'n stuk is echt een schijntje als je dit vergelijk met de prijs van een rund/kalf biefstuk. Hier(Groningen) zit ook wel een slager die dat verkoopt. Eens kijken of dat ook zo goedkoop is.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 15:43:07 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111742788
Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
  maandag 21 mei 2012 @ 14:57:46 #35
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111831782
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 22:46 schreef Steven184 het volgende:
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het twaalfde deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 11:

Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!

Wie, wat, waar kan ik die vinden? :D
  maandag 21 mei 2012 @ 15:21:18 #36
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111832654
Gister vanwege het warme weer een simpele gazpacho gemaakt, lekker fris! Met wat fijngehakte komkommer, paprika en wat opgebakken brood.

Excuus voor mijn iPhone fotografie :P


Recept heb ik van Karin ;)
  maandag 21 mei 2012 @ 15:38:07 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111833278
quote:
14s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:57 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Baas! Ik probeer nu al een tijdje die Momofuku broodjes te maken. Ondertussen kan ik de komkommer, de saus en de buikspek haast dromen. Maar die broodjes!

Wie, wat, waar kan ik die vinden? :D
Alle vestigingen van Wah Nam Hong en alle vestigingen van Amazing Oriental.

Er zijn twee soorten te vinden, tegenwoordig. (zie hier: lotusbroodjes. (als je een smartphone hebt kun je 't ook laten zien in je toko als ze niet snappen wat je bedoelt)
  maandag 21 mei 2012 @ 15:52:48 #38
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_111833943
Super, dankje!

Ik ben een tijd geleden bij de Wah Nam Hong vestiging in Rotterdam geweest maar toen hadden ze die niet in het assortiment. Binnenkort maar even inslaan dus.
  maandag 21 mei 2012 @ 15:58:03 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111834149
Klopt, die zijn "nieuw". En het zijn nog lieve, kleintjes ook. Ik vind die beter dan die van de Oriental.
(ik kocht die dus ook bij WNH in Rotterdam)
pi_111834269
quote:
Ja, dat is altijd stukken goedkoper. En nu is dit geloof ik ook wel een budgetslager, zijn andere vlees is volgens mij ook heel voordelig. Maar zijn paard is naar mijn weten dus altijd zo goedkoop ja. Ben benieuwd wat jouw slager ervoor zou rekenen. Dus als je 't weet, kom je 't dan even melden? (dm-en mag ook)
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
pi_111834601
Welke van de 2 hebben ze bij WNH? In de staande vriezer of de liggende?
  maandag 21 mei 2012 @ 16:18:53 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111835017
Bij WNH hebben ze de kleintjes. (De onderste foto bij "wat is er te koop")
In Rotterdam in een staande vriezer.
  donderdag 24 mei 2012 @ 15:59:00 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111973678

Hollandse asperges op Aziatische wijze

In China was dit een van mijn lievelingsgerechten, alleen daar gebruikten ze verse bamboescheuten. Zoooo lekker, maar hier niet te krijgen. In ieder geval niet zo vers dat ze net zo lekker zijn. Gelukkig is het gerecht ook lekker met Hollandse asperges!
  vrijdag 25 mei 2012 @ 06:51:27 #44
369821 BenD
in Canada
pi_112005596
-Nieuw hier-



Broodje met Sirloin cap (van de bbq) met gegrilde paprika, sla en mosterd/mayo
pi_112006714
Sushi rijst met gerookte makreel, komkommer, avocado met wat mayonaise en teriyakisaus en wat courgette tempura en tempura druppels.

pi_112007801
owh, lekker :9 O+
Ja doei.
pi_112008779
quote:
12s.gif Op maandag 21 mei 2012 16:00 schreef franky_sl het volgende:
Zal ik doen, probeer deze week eens langs te gaan. Als ik het koop zeg ik maar niet tegen mijn vriendin dat het het paardenvlees is. Ze heeft zelf twee paarden, dus zal wel gevoelig liggen :-)
Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
pi_112008909
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 10:22 schreef Leintjeuh het volgende:

Je kan het niet maken om je vriendin paardenvlees voor te zetten zonder dit te vermelden.
Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_112009294
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 10:26 schreef Isabeau het volgende:

Dat hij het alleen al overweegt vind ik kwalijk.
Absoluut.
pi_112050943
Aria's Chocolate Tart (gezien bij de Masterchef finale :@)

  zaterdag 26 mei 2012 @ 15:15:04 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112051694
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 08:50 schreef n0a het volgende:
Sushi rijst met gerookte makreel, komkommer, avocado met wat mayonaise en teriyakisaus en wat courgette tempura en tempura druppels.

[ afbeelding ]
Zeg, doe eens gewoon een linkje onder de foto! Dat we niet zo hoeven te zoeken naar het recept!
http://food.zombelina.com/experiment-chirashi-sushi/

Ziet er lekker uit. :9
  zaterdag 26 mei 2012 @ 15:16:01 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112051725
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 14:46 schreef Bortecinem het volgende:
Aria's Chocolate Tart (gezien bij de Masterchef finale :@)

[ afbeelding ]
Ik heb niks met chocoladetaarten, maar ik geloof niet dat ik de je jouwe zou kunnen weerstaan. Sjesus, wat geil. :P
pi_112052953
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 15:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeg, doe eens gewoon een linkje onder de foto! Dat we niet zo hoeven te zoeken naar het recept!
http://food.zombelina.com/experiment-chirashi-sushi/

Ziet er lekker uit. :9
:P , tis niet echt een receptje dus ik dacht dit keer geen linkje. Ben blij dat jij het er goed uit vind zien, werd een beetje ontmoedigd door het eerste commentaar (op m'n site).

[ Bericht 2% gewijzigd door n0a op 26-05-2012 16:19:20 ]
pi_112054263
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 15:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb niks met chocoladetaarten, maar ik geloof niet dat ik de je jouwe zou kunnen weerstaan. Sjesus, wat geil. :P
Dank je wel! Eigenlijk had de taart nog een uur of twee moeten koelen in de koelkast, maar ik vind het veel mooier wanneer de saus zo overloopt. Dit is hoe de taart er uitziet na twee uur koelen:



Een stuk minder sexy, maar wel zo lekker.
  zaterdag 26 mei 2012 @ 17:06:07 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112054569
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 16:06 schreef n0a het volgende:

[..]

:P , tis niet echt een receptje dus ik dacht dit keer geen linkje. Ben blij dat jij het er goed uit vind zien, werd een beetje ontmoedigd door het eerste commentaar (op m'n site).
Nee joh, door zulke meningen moet je je nooit laten ontmoedigen. Dat is gewoon een mening. Van iemand die denkt dat ie het beter weet. Ik vind het wel lekker modern, zo alles op een bord. En mooi ook.

quote:
17s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 16:56 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Een stuk minder sexy, maar wel zo lekker.
Ja, echt stukken minder. Ik bedenk net, ik hou van smeltende chocola, die nog verder smelt in je mond, hmmmm. Chocolade-ijs of chocolade-koekjes of zo geef ik dan ook niks om, een verspilling van de chocola. ;-)
pi_112054667
Je zou de saus kunnen proberen. Lekker en blijft ook mooi glanzen.

http://www.citrusandcandy(...)t-by-matt-moran.html
pi_112054912
Door de tweede foto wil ik hem eigenlijk wel een keer maken :).
pi_112054989
Boh ik vind die taart juist net iets teveel chocoladesaus :o.
pi_112057616
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 17:16 schreef n0a het volgende:
Door de tweede foto wil ik hem eigenlijk wel een keer maken :).
Als je van veel chocolade houdt dan moet je het zeker proberen.

quote:
11s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 17:18 schreef Tegan het volgende:
Boh ik vind die taart juist net iets teveel chocoladesaus :o.
Je kunt de hoeveelheid saus zelf bepalen. :P
pi_112065709
Omg die chocoladetaart..... O+
pi_112091429
damn.. chocoladetaart
zowel de 1ste foto als de 2de foto maken me gek :Y)

Heerlijk die smeltende chocolade
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 27 mei 2012 @ 17:39:43 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112093962

Curry LaMian

Soep (of curry, helemaal duidelijk is het niet) met noodles uit een pakje, de rest voegde ik zelf toe, die zat niet in 't doosje.
pi_112100231
waarom moet je nou weer van die prachtige foto's posten..... :P
Goed, hierbij mijn avondeten. Boerenkool, paprika, champignon, ui, knoflook, aardappel, zoete bataat prut met balsamico en olijfolie 'dressing'.
Met ernaast gestoofde lamsnek in rode wijn met rozemarijn. Gewoon rete lekker. :)



pi_112198419
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Curry LaMian

Soep (of curry, helemaal duidelijk is het niet) met noodles uit een pakje, de rest voegde ik zelf toe, die zat niet in 't doosje.
Is dat lekker, rauwe mini-paksoi door je curry?
  woensdag 30 mei 2012 @ 00:26:26 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112199606
Ja, vinnik wel. Al was het nu meer luiïgheid. :D
(had ze beter ook met kokend water kunnen overgieten, net als de tauge.)
  woensdag 30 mei 2012 @ 10:05:47 #66
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_112205183
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Curry LaMian

Soep (of curry, helemaal duidelijk is het niet) met noodles uit een pakje, de rest voegde ik zelf toe, die zat niet in 't doosje.
Ziet er goed uit!! :)
pi_112209398

Aspergetijd
pi_112211177
Elk jaar zeg ik: ik ga asperges halen en uitproberen. De 1ste en laatste keer dat ik ze gehad heb was toen ik 12 was... en dat was geen succes.

Het ziet er dus heerlijk uit, zo ook de lamsnek& Curry Lamian.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:16:24 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112263428

Saté Gambing!

Adoe, zo lekker ja! :-)
pi_112264225
Waar haal jij geitenvlees? Standaard slager heeft dat toch niet? En wat voor geitenvlees heb je nodig?
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:42:30 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112264513
Ik kocht deze schouder:





voor ¤ 8.95 p/kg
@ slagerij Schell, kruiskade, Rotterdam

Beetje gedoe om daar mooie stukjes vanaf te krijgen, maar ik maakte ook nog gule gambing. Dat is meer een stoofschotel, een soort soep. Dus de mooiste stukjes hield ik voor de sate. Ik was bang dat het taai zou zijn, maar dat was het niet. Denk een jong geitje.

Bout is geloof ik normaler, maar ja, die zie ik nooit. Of ik kom altijd te laat, dat kan ook.

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 31-05-2012 14:50:34 ]
pi_112282010
Geitenvlees vind je toch relatief makkelijk bij de turk/marokkaan?
Lang niet gehad nu ik eraan denk, eet het alleen op vakantie
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  donderdag 31 mei 2012 @ 21:05:27 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112282168
De marokkaanse slagers waar ik normaal naartoe ga hebben het niet. :N
pi_112517970
Gisteren lekkere frittata gegeten met groene groenten en geitenkaas :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 9 juni 2012 @ 02:46:49 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112648174
Altijd lekker, buikspek! :-)
In dit geval babi pangang:


Babi Pangang Spek

Altijd goed om wat plakjes gegaard buikspek in de vriezer te hebben. Even opbakken en klaar is kees.
Met babi pangang saus. Of op een gestoomd chinees broodje. Of gewoon met wat ketjap of zo. Maakt niet uit, altijd lekker.
  zaterdag 9 juni 2012 @ 10:09:21 #76
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_112650101
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 02:46 schreef RobinOok het volgende:
Altijd lekker, buikspek! :-)
In dit geval babi pangang:

[ link | afbeelding ]
Babi Pangang Spek

Altijd goed om wat plakjes gegaard buikspek in de vriezer te hebben. Even opbakken en klaar is kees.
Met babi pangang saus. Of op een gestoomd chinees broodje. Of gewoon met wat ketjap of zo. Maakt niet uit, altijd lekker.
Jummm! :9
  zondag 10 juni 2012 @ 14:45:55 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112692722
Wat ik al zei, altijd goed om buikspek in de vriezer te hebben. *O*


Momofuku Pork Bun :9
pi_112695633
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 14:45 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik al zei, altijd goed om buikspek in de vriezer te hebben. *O*

[ link | afbeelding ]
Momofuku Pork Bun :9
Nou heb ik eindelijk de broodjes, maar niet het spek .. komt nog wel.. :Y
  zondag 10 juni 2012 @ 17:21:42 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112698656
Ja, dat moet niet zo moeilijk zijn. Slagers zat. :-)
Denk dat 't spek met babi pangangsaus op een gestoomd broodje ook keigoed is.
Dat ga ik volgende keer doen.
Komt dat op mijn virtuele menukaart van mijn virtuele noodlebar. :-).
pi_112699064
Damn die chocoladetaart.. Volgens mij hoef ik dan de komende uren niets meer te eten maar dat hebb ik er dan graag voor over :9~
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_112699227
Ik wil binnenkort echt een keer lekkere buikspek maken. Heb t nog nooit gemaakt.

Robin, jij had daar toch HET recept voor?
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 10 juni 2012 @ 17:44:50 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112699588
Nou, niet het recept, gewoon een recept. Een heel makkelijk, basic recept. :-)
Klikken he, gewoon klikken op de foto's. Dan vind je altijd een recept.

Maar allez, hierzo nog een keertje.


Buikspek voor de Momofuku broodjes (zonder zwoerd)


Buikspek voor de babi pangang (met zwoerd)

De twee verschillen niet zo veel van elkaar.
Je kunt het spek nog wat meer kruiden als je wilt. Of puur laten en het eten met een lekker sausje.

[ Bericht 53% gewijzigd door RobinOok op 10-06-2012 17:51:33 ]
pi_112699996
Robin, ik heb even op je site gekeken maar kon zo gauw niet vinden wat ik zocht. IK meen me te herinneren dat je ooit een post gemaakt hebt met zelfgemaakte springrolls..?
Ik ben op zoek naar een goed recept voor vegetarische springrolls en naar een recept met vis in de springrolls.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zondag 10 juni 2012 @ 18:00:13 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112700283
Deze kleintjes?


Mini Spicy Shrimp Rolls

Recept zelf staat niet op mijn site, alleen uitleg over de loempiavellen.
Ik gebruikte dit recept: http://tamarindandthyme.w(...)-spicy-shrimp-rolls/


Of bedoelde je deze, gemaakt met tofuvellen?
Gevuld met garnalen:

Crispy Tofu skins with shrimp stuffing


Of deze, gevuld met gehakt?

Spicy Tofu Sheet Rolls

Leuk spul, die tofuvellen. :Y

Of bedoel je nog weer wat anders? Van die ongekookte Vietnamese rolletjes? Met rijstvellen? Daar heb ik ook niet echt een recept voor online staan, wel uitleg over wat er zo'n beetje in "hoort".

[ Bericht 6% gewijzigd door RobinOok op 10-06-2012 18:14:51 ]
pi_112700991
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Deze kleintjes?

[ link | afbeelding ]
Mini Spicy Shrimp Rolls

Recept zelf staat niet op mijn site, alleen uitleg over de loempiavellen.
Ik gebruikte dit recept: http://tamarindandthyme.w(...)-spicy-shrimp-rolls/

Of bedoelde je deze, gemaakt met tofuvellen?
Gevuld met garnalen:
[ link | afbeelding ]
Crispy Tofu skins with shrimp stuffing

Of deze, gevuld met gehakt?
[ link | afbeelding ]
Spicy Tofu Sheet Rolls

Leuk spul, die tofuvellen. :Y

Of bedoel je nog weer wat anders? Van die ongekookte Vietnamese rolletjes? Met rijstvellen? Daar heb ik ook niet echt een recept voor online staan, wel uitleg over wat er zo'n beetje in "hoort".
Er staat me iets bij van spring rolls met heel veel groenten erin maar hier kan ik sowieso wat mee!!
Welke groenten zou jij het liefste gebruiken bij vega rollen? Ik ga woensdag naar de toko dan kan ik weer een flink gaan inslaan.
Die garnalen springroll lijken me in ieder geval erg lekker!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zondag 10 juni 2012 @ 18:33:20 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112701547
Ja, maar ga je echt frituren? Of bedoelde je die Vietnamese, kouwe rolletjes?
Dat maakt nogal uit.

Ik zou voor de vega spring roll kijken of je geperste tofuvellen/reepjes kunt vinden:


Tofu strips (gemarineerd, ze zijn er ook ongemarineerd)

Misschien was het inzending #23 (klikken en even doorscrollen voor 't recept) van de Aziatische salades?


Vietnamese Rice Rolls á la Laura
pi_112704249
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 18:33 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ga je echt frituren? Of bedoelde je die Vietnamese, kouwe rolletjes?
Dat maakt nogal uit.

Ik zou voor de vega spring roll kijken of je geperste tofuvellen/reepjes kunt vinden:

[ link | afbeelding ]
Tofu strips (gemarineerd, ze zijn er ook ongemarineerd)

Misschien was het inzending #23 (klikken en even doorscrollen voor 't recept) van de Aziatische salades?

[ link | afbeelding ]
Vietnamese Rice Rolls á la Laura
Wel frituren :Y
Ik zal wooensdag kijken of ik die tofuvellen kan vinden, klinkt wel lekker namelijk!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  maandag 11 juni 2012 @ 16:41:03 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112742706
...en ik post gewoon vrolijk door. :D


Warme Pak Choy Salade

Al jaren een favoriet hier. Staat regelmatig op tafel.
Alleen vandaag was ie extra fotogeniek. :s)
pi_112743089
Ik ga het ook een keer zo maken. Normaal doe ik het eenvoudig met knoflook, sojasaus en/of oestersaus.

Liefst eet ik kai lan of choi sum, maar dan moet ik weer naar R'dam.
  maandag 11 juni 2012 @ 16:54:40 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112743295
Ik deed het heel toevallig eergisteren weer eens met oestersausachtig sausje, omdat ik dat beter vond passen bij de dandan noodles:


Grilled Bok Choy with Oystersauce dressing

maar nee, andere blijft toch echt favoriet. En oestersaus te zwaar voor de zachtsmakende paksoi. Gaat beter bij de choi sum, vinnik. ;-)
Kai lan eet ik ook graag (vanavond!), maar paksoi dus ook. Eigenlijk al die Chinese groenten wel. :Y
  maandag 11 juni 2012 @ 20:14:10 #91
313438 LukaLaban
The Professional
pi_112753807


Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
Ti ne znas ko sam ja?
The Virgin Mary...We have a whole religion based on a woman who really stuck to her story
~Greg Giraldo
pi_112754347
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]

Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
:9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_112755820
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 16:41 schreef RobinOok het volgende:
...en ik post gewoon vrolijk door. :D

[ link | afbeelding ]
Warme Pak Choy Salade

Al jaren een favoriet hier. Staat regelmatig op tafel.
Alleen vandaag was ie extra fotogeniek. :s)
Deze ga ik onthouden :9
Baby darling doll face honey
pi_112777178
De posts van RobinOok in dit topic :9~
pi_112777838
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik deed het heel toevallig eergisteren weer eens met oestersausachtig sausje, omdat ik dat beter vond passen bij de dandan noodles:

[ link | afbeelding ]
Grilled Bok Choy with Oystersauce dressing

maar nee, andere blijft toch echt favoriet. En oestersaus te zwaar voor de zachtsmakende paksoi. Gaat beter bij de choi sum, vinnik. ;-)
Kai lan eet ik ook graag (vanavond!), maar paksoi dus ook. Eigenlijk al die Chinese groenten wel. :Y
Ziet er lekker uit Robin! Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?
pi_112778605
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 20:14 schreef LukaLaban het volgende:
[ afbeelding ]

Cheesecakes met ganache, helaas was de witte chocoladeganache net te zacht. Maar was wel erg lekker!
OMNOMNOMNOM :9
pi_112786585
Naar recept (http://www.aziatische-ing(...)p-recept/#more-20459) van RobinOok, alleen dan met 60 kippenbouten.



Eerste (en voorlopig even de laatste) keer, dat ik zo lang in de keuken sta. 4 uur bezig geweest met 7,5 kg sperziebonen doppen en het vlees van 18 kilo gekookte kippenbouten afhalen.
pi_112787907
Woowwww!!!
Wil je een heel weeshuis eten geven?
  dinsdag 12 juni 2012 @ 15:14:51 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112788691
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2012 10:25 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Het kontje en het deel wat daarvan naar binnen loopt snij ik er doorgaans af, maar dat hoeft dus niet zo te zien?
Ja, als ze er mooi/schoon uitzien kan dat prima. Zeker als je ze dus zo in de helft wil grillen, dat schiet anders niet op met losse bladen. Maar normaal snijd ik ze dus ook los hoor. En dus gaat er dan redelijk wat kontje af. Wel in "fases". Eerst een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, dan nog een kontje eraf, dan buitenste bladen weg leggen, etc. Want ons bent zunig. :)

En oja, ik neem meestal Shanghai paksoi, die zijn kleiner dan de gangbare paksoi die normaal in de supermarkt ligt. Die koop ik nooit, want belachelijk duur. Bij de toko is paksoi veel goedkoper.
  dinsdag 12 juni 2012 @ 15:17:01 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112788789
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2012 14:24 schreef rhubarb het volgende:
Naar recept (http://www.aziatische-ing(...)p-recept/#more-20459) van RobinOok, alleen dan met 60 kippenbouten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Eerste (en voorlopig even de laatste) keer, dat ik zo lang in de keuken sta. 4 uur bezig geweest met 7,5 kg sperziebonen doppen en het vlees van 18 kilo gekookte kippenbouten afhalen.
Woowwww indeed! Gaaf! :-)
Ik hoop dat het ondanks het vele werk wel lekker was?
En het weeshuis blij?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')