abonnement Unibet Coolblue
  maandag 1 oktober 2012 @ 09:54:08 #251
11170 jerney
catlady 4life
pi_117455663
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 19:27 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Inderdaad, het was een restje risotto van vrijdag, en die was gemaakt met spekjes, wortel, parmezaanse kaas en erwtjes. Ik had voor het rollen nog een stukje mozzarella in het midden van elk balletje gedaan.
Is dat een beetje te rollen? Of valt het makkelijk uit elkaar?
Lijkt me wel heel lekker O+ Met wat aanpassingen hier en daar :P
pi_117465323
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 12:37 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Procureur Voor

[ link | afbeelding ]
Procureur Na (koud)

Ik had nog niet eerder procureur (dat is een stuk uit de hals en nek van een varken) gemaakt maar ga dat zeker nog eens doen. Makkelijk (even aanbraden, kruiden en dan hoppa 5 uur de oven in op 120C en klaar is kees), betaalbaar en lekker. Een zo'n plak is meer dan genoeg voor 1 persoon, dus straks uit de vriezer zo hoppa, even zachtjes opbakken en smullen maar.

Deze keer deed ik maar wat uit de losse pols en dat beviel helemaal prima, maar als iemand nog een interessant recept heeft hou ik me graag aanbevolen!
Lekker!
Receptje: http://www.brambbq.nl/ind(...)aar-getrokken-varken
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_117468110
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2012 09:54 schreef jerney het volgende:

[..]

Is dat een beetje te rollen? Of valt het makkelijk uit elkaar?
Lijkt me wel heel lekker O+ Met wat aanpassingen hier en daar :P
Ik heb ze ook eens met restjes gemaakt de volgende dag. Tis net cement als het helemaal koud is. Blijft prima aan elkaar plakken.
  dinsdag 2 oktober 2012 @ 10:09:00 #254
11170 jerney
catlady 4life
pi_117496465
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 16:20 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik heb ze ook eens met restjes gemaakt de volgende dag. Tis net cement als het helemaal koud is. Blijft prima aan elkaar plakken.
Ah, daar hoopte ik al op. :) Risotto blijft bij ons nooit zo lang liggen. Volgende keer maar eens flink wat extra maken. O+
pi_117529714


Turkse gevulde pide, links met feta mengsel en rechts met gehakt.
pi_117530322
^Ziet er goed uit!
pi_117559864
ziet er goed uit
pi_117560109
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 23:24 schreef Tombster3000 het volgende:
[ afbeelding ]

Turkse gevulde pide, links met feta mengsel en rechts met gehakt.
:9 Receptje?
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_117562143
Ik heb 2 zakken panko met honing gekocht (en andere dingen) maar gebruik het alleen voor speciale gelegenheden.
3 kwartier rijden voor een zak panko is ietwat overdreven.
  woensdag 3 oktober 2012 @ 21:07:49 #260
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117563004
In 't dorp van mijn ouders verkopen ze panko gewoon bij de Jumbo. Ik weet niet waar jij woont, maar panko is toch echt heus redelijk goed verkrijgbaar tegenwoordig.
pi_117776043
Perzische rijst met tadigh

  dinsdag 9 oktober 2012 @ 15:43:42 #262
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_117777132

Cinnamon Rolls met vanillesaus :) Mijn eerste baksel zonder pakje :@
吴 曼 迪
pi_117778268
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 23:24 schreef Tombster3000 het volgende:
[ afbeelding ]

Turkse gevulde pide, links met feta mengsel en rechts met gehakt.
Ja! Dat zijn die dingen waar ik in zo'n Turks All-inclusive hotel geen genoeg van kan krijgen. Recept gaarne _O_
pi_117781937
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2012 21:07 schreef RobinOok het volgende:
In 't dorp van mijn ouders verkopen ze panko gewoon bij de Jumbo. Ik weet niet waar jij woont, maar panko is toch echt heus redelijk goed verkrijgbaar tegenwoordig.
De dichtsbijzijnde jumbo is alkmaar, dan kan ik net zo goed even doorkarren naar beverwijk .
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 18:01:56 #265
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_117782004
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 oktober 2012 15:43 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Cinnamon Rolls met vanillesaus :) Mijn eerste baksel zonder pakje :@
Ziet er heerlijk uit!!
  dinsdag 9 oktober 2012 @ 20:35:48 #266
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_117790005
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 oktober 2012 15:43 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Cinnamon Rolls met vanillesaus :) Mijn eerste baksel zonder pakje :@
zijn dat die van recept van Laura Vitale?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 10 oktober 2012 @ 17:06:43 #267
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_117819721
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2012 20:35 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

zijn dat die van recept van Laura Vitale?
Jep :) Alleen heb ik dus de glazuur vervangen door een zelfgemaakte vanillesaus. Net zoals in Helsinki overal op zat :9
吴 曼 迪
pi_117826140
quote:
17s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:06 schreef megamandy het volgende:

[..]

Jep :) Alleen heb ik dus de glazuur vervangen door een zelfgemaakte vanillesaus. Net zoals in Helsinki overal op zat :9
Mag ik het recept voor de vanillesaus?
  woensdag 10 oktober 2012 @ 20:13:01 #269
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_117827414
quote:
17s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 17:06 schreef megamandy het volgende:

[..]

Jep :) Alleen heb ik dus de glazuur vervangen door een zelfgemaakte vanillesaus. Net zoals in Helsinki overal op zat :9
Nomnomnom!
Goed zijn die he?!
Ik heb ze nu al 4 keer gemaakt en ze blijven heerlijk :D
Ik denk wel inderdaad dat saus apart lekkerder is, ga ik volgende keer met een verjaardag ofzo ook doen denk ik :Y
Ik had de icing gemaakt met Euroshopper nep "Philedelphia" en minder poedersuiker (want: OMG zo zoeeeeeeet is die icing anders) dat ging erg goed :Y

Recept op laurainthekitchen.com (cinnamon rolls)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 10 oktober 2012 @ 23:26:57 #270
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_117838658
quote:
17s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:49 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Mag ik het recept voor de vanillesaus?
Niet heel speciaal maar wel echte vanillesmaak.

300ml melk opzetten met een half vanillestokje erin. Niet echt laten koken, maar wel een tijd op het vuur laten staan. Dit heb ik zeker een uur laten staan. Dan het stokje eruit halen en het merg in de melk laten zitten.
Dan drie eidooiers met 40 gram suiker mengen, de melk hierbij en weer mengen.

Daarna nog even op het vuur zetten (niet laten koken ivm schiften) zodat de saus iets kan binden.
Erg lekker :Y
吴 曼 迪
pi_117883500
quote:
17s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 23:26 schreef megamandy het volgende:

[..]

Niet heel speciaal maar wel echte vanillesmaak.

300ml melk opzetten met een half vanillestokje erin. Niet echt laten koken, maar wel een tijd op het vuur laten staan. Dit heb ik zeker een uur laten staan. Dan het stokje eruit halen en het merg in de melk laten zitten.
Dan drie eidooiers met 40 gram suiker mengen, de melk hierbij en weer mengen.

Daarna nog even op het vuur zetten (niet laten koken ivm schiften) zodat de saus iets kan binden.
Erg lekker :Y
Dank je wel! Ik vind dat suikerglazuur ook altijd te zoet en vooral niet lekker. Maar dit ga ik zeker proberen!
pi_117885862
Ik krijg altijd trek van dit topic. :X
  zondag 14 oktober 2012 @ 17:13:48 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117961348
Ik weet eigenlijk niet of dit wel iets is om naar te "gawken", maar goed, het is wel mijn eerste zelfgemaakte worst!
En die ziet er toch prima uit. Of niet dan? :-)

  zondag 14 oktober 2012 @ 17:34:29 #274
63722 z80
I fink you freaky
pi_117962286
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 17:13 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet eigenlijk niet of dit wel iets is om naar te "gawken", maar goed, het is wel mijn eerste zelfgemaakte worst!
En die ziet er toch prima uit. Of niet dan? :-)

[ link | afbeelding ]
braadworst lekker. en zo te zien niet te mager.
wat zit er als vulling in?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 14 oktober 2012 @ 17:45:18 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117962796
Je kan altijd klikken he, op mijn foto's, maar goed, uit mijn hoofd (ik heb het recept niet mee naar huis genomen) ging dit erin:

1600g vet varkensvlees
400g kinnebakspek
30g zout
2 tl gemalen kruidnagel
12g witte peperkorrels, zelf grof gevijzeld
4 el gehakte verse peterselie
2 el gehakte verse bieslook
2 tl verse tijm
4 gedroogde laurierblaadjes (in fijne stukjes)
3 el drambuie
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')