Ja dat snap ik wel hoor ; maar ik begin net en zie dit als een ''tussenfase'' ik heb soms gewoon nog héél veel zin in dierlijke producten en dan is dit een goede afleiding. Al streef ik er naar het uiteindelijk ook zonder vervangers te doenquote:Op maandag 20 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Ik eet al een poosje een paar dagen per week volledig veganistisch, maar ik gebruik echt nooit vervangers. Ik heb sowieso wel een beetje een bezwaar tegen bewerkte, voorverpakte waren (ook op mijn vlees- en zuivelminnende momenten) maar 'nep'-kaas/vlees vind ik daar bovenop nog iets extra treurigs hebben.
Wél hou ik zeer van melk-zonder-koe, zoals rijstmelk of amandelmelk. Maar da's gewoon een ander soort product en niet zozeer imitatie van het niet-plantaardige spul.
Oh leuk die kende ik nog niet! Dankjewelquote:Op maandag 20 februari 2012 18:58 schreef minilot het volgende:
Aaaah, een beginner!Vrolijk- en hongerigmakend tipje voor je, Selesta:
Het tofste vegan-foodblogje dat ik ken!
Oh, ik ben niet zo principieel daarin.quote:Op maandag 20 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Ik eet al een poosje een paar dagen per week volledig veganistisch, maar ik gebruik echt nooit vervangers. Ik heb sowieso wel een beetje een bezwaar tegen bewerkte, voorverpakte waren (ook op mijn vlees- en zuivelminnende momenten) maar 'nep'-kaas/vlees vind ik daar bovenop nog iets extra treurigs hebben.
Wél hou ik zeer van melk-zonder-koe, zoals rijstmelk of amandelmelk. Maar da's gewoon een ander soort product en niet zozeer imitatie van het niet-plantaardige spul.
Bij de natuurwinkels die ik tot nu toe ken, hebben ze alleen die cheezly- en tofutti ellende.quote:Op maandag 20 februari 2012 18:41 schreef Selestha het volgende:
Ik vind de pepperoni-style van Redwood wel lekker, het is de enige pittige vleesvervanger voor op brood die ik ken
Je kan die kaas trouwens ook wel krijgen bij de beter gesorteerde natuurwinkels of bij www.veggiedeli.nl
http://www.veggiedeli.nl/(...)escolat-mozzarisella ga ik binnenkort proberen
Oh ja tartex dat was ik vergeten, is ook lekker jaquote:Op maandag 20 februari 2012 19:54 schreef Scootmobiel het volgende:
Ik ben zelf geen vegetariër of veganist, dus ik koop eigenlijk maar zelden zulke producten, maar waar je me altijd voor wakker kunt maken is Tartex!![]()
[ afbeelding ]
Een heerlijk broodsmeersel in diverse smaken (o.a. licht gerookt, kruiden, paprika, tomaat, en mijn grote favoriet: 'Hongaarse wijze'). Echt goedkoop is het niet, zeker niet voor die kleine blikjes, maar zo nu en dan trakteer ik mezelf er weleens op, als ik net in de buurt van het reformhuis ben.![]()
Ook Alpro Soya drink ik weleens tussendoor, als vervanger voor melk. Dat vind ik echt een zeldzaam lekker product, vooral die met vanille.
Ik wilde net de geur van Hongaarse tartex met die van kattenvoer gaan vergelijkenquote:Op maandag 20 februari 2012 19:54 schreef Scootmobiel het volgende:
Ik ben zelf geen vegetariër of veganist, dus ik koop eigenlijk maar zelden zulke producten, maar waar je me altijd voor wakker kunt maken is Tartex!![]()
[ afbeelding ]
Een heerlijk broodsmeersel in diverse smaken (o.a. licht gerookt, kruiden, paprika, tomaat, en mijn grote favoriet: 'Hongaarse wijze'). Echt goedkoop is het niet, zeker niet voor die kleine blikjes, maar zo nu en dan trakteer ik mezelf er weleens op, als ik net in de buurt van het reformhuis ben.![]()
Ook Alpro Soya drink ik weleens tussendoor, als vervanger voor melk. Dat vind ik echt een zeldzaam lekker product, vooral die met vanille.
Misschien dat jij die teese dan ook wel heerlijk zal vindenquote:Op maandag 20 februari 2012 20:07 schreef Scootmobiel het volgende:
Haha, bij mij is het net andersom dus. Champignonsmaak vind ik helemaal niks, en die Hongaarse juist lekker.Tja, smaken verschillen, hè. En dat is maar goed ook.
![]()
Die Alpro-toetjes doen het hier ook goed trouwens.
teese is zo viesquote:Op maandag 20 februari 2012 19:55 schreef jerney het volgende:
Oh, dit is er eentje die je moet mijden, overigens. Als de as van het kwaad een smaak heeft, dan is het deze:
[ afbeelding ]
Gadverdamme, wat waren dat vieze nacho'sStoffige, muffe smaak. Brrr...
In Belgie liggen ze in de vriezer van de Colruyt, maar ik weet niet waar ze in Nederland eventueel te verkrijgen zijn, sorry. Misschien is er iets over op hun site te vinden? Of anders even een mailtje sturen.quote:
Dat snap ik welquote:Op maandag 20 februari 2012 21:00 schreef RandomMoron het volgende:
[..]
teese is zo vies1 x geprobeerd, nooit meer kaasvervangers durven te kopen
Die ken ik nog niet. Zal die eens meenemen als ik hem tegen kom.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 05:47 schreef Selestha het volgende:
Mijn favo veggieburger is trouwens de Provamel Linzenstick
[ afbeelding ]
Ik ook, of met banaan! (witlof, appel en banaan)quote:Op donderdag 1 maart 2012 21:20 schreef vosss het volgende:
Ik vind witlof rauwkost met geraspte zure appel en zoete mandarijnenpartijes erdoor erg lekker
In de herfst... hebben ze nu geen banaan waar jij woont ofzo ?quote:Op donderdag 1 maart 2012 21:27 schreef vosss het volgende:
Ik heb nog nooit een banaan erdoor gehad.
Kan je me in de herfst ff een PM sturen opdat ik het niet vergeet?
Het is niet mijn bedoeling om met dit topic veganisme te propageren.quote:Op donderdag 1 maart 2012 21:19 schreef Spanky78 het volgende:
Ehm, waarom wil je nepvlees als veganist.
Eet dan gewoon iets met noten, boontjes, linzen, peulvruchten, paddenstoelen. Mits goed klaargemaakt goed te doen. Nepvlees is net als het celibatair leven, maar neuken met een opblaaspop.
Feit is dat je het in de natuur als veganist niet lang overleeft. Misschien een optie om wat minder extreem te doen en iets minder zwart wit gewoon wel af en toe een stukje kaas of melk te nemen en daarmee gezonder te blijven. Ik snap best dat je niet houdt van dierenleed, maar denk maar neit dat er voor niet-dierlijke producten geen beesten zijn gestorven.
Het meest diervriendelijk zijn mensen die op het platteland leven in utigestrekte gebieden en leven van jacht, een beetje boeren, verzamelen etc. Die doden per saldo (ook indirect minder dieren). Dus als je echt iets wilt doen, koop voor 40.000euro een boerdeijtje in zweden en ga van de natuur leven. Leer jagen, verzamelen, roken, kuilen, drogen, slachten en leer het echte leven kennen. Veganisten zijn wat mij betreft nog verder heen dan de gemiddelde vleesetende stadsmens.
quote:Op donderdag 1 maart 2012 20:34 schreef Lyriella het volgende:
Yofu van Provamel, en dan die met blauwe bessen! Nomnomnom.. Speculoos is volgens mij ook veganistisch?
Begrijp ik ook niet. Als je geen vlees eet, eet dan ook echt geen vlees. Blijkbaar zit er dan ook iets in je dan toch stiekem heel graag vlees wilt. Doe dan ook gewoon kwaliteitsspul en geen gortdroge valess of zo.quote:Op donderdag 1 maart 2012 21:19 schreef Spanky78 het volgende:
Ehm, waarom wil je nepvlees als veganist.
Valess heeft ook gewoon geen bestaansrecht. Bahquote:Op zaterdag 3 maart 2012 15:34 schreef _Loki het volgende:
[..]
Begrijp ik ook niet. Als je geen vlees eet, eet dan ook echt geen vlees. Blijkbaar zit er dan ook iets in je dan toch stiekem heel graag vlees wilt. Doe dan ook gewoon kwaliteitsspul en geen gortdroge valess of zo.
De chocomel en de rode vruchtendrank zijn ook lekkerquote:Op maandag 20 februari 2012 19:57 schreef Selestha het volgende:
[..]
En de Alpro soya dessert pudding met chocolade smaak vind ik ook heel lekker
[ afbeelding ]
Waar koop je die?quote:Op zondag 15 april 2012 11:12 schreef jerney het volgende:
Na mijn teese-trauma heb ik nu dan lekkere veganistische kaassaus gevonden![]()
Heel kazig en lekker van smaak. Geen weeïge of stoffige ondertoon. Het enige dat je er eventueel op aan zou kunnen merken, is dat hij net wat dikker had mogen zijn. Maar dat is muggenziften.
Vegusto No-Muh Sauce
[ afbeelding ]
Gelukkig zijn ze beter in kaasalternatieven maken, dan hun producten smakelijk over te laten komen op de foto.
Ik heb hem nu bij radixversandt.be gekocht, maar alleen omdat een andere site down was. Die hebben nogal hoge verzendkosten, maar wel een heel ruim assortiment.quote:Op zondag 15 april 2012 11:33 schreef Selestha het volgende:
[..]
Waar koop je die?
Ik was even van het pad afgeweken maar wil weer richting veganisme gaan werken dus ben zeker geïnteresseerd!
Die zal vast heel lekker zijn, maar of er plantaardige kazen voor gebruikt zijn, betwijfel ikquote:Op zondag 15 april 2012 11:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
In een Pitabroodje met tomaat uien en peterselie![]()
[ afbeelding ]
Pitabroodje eventje afbakken in olijfolie en de griekse rondo natuurlijk ook
Vet Lekker !
ah... nee da's waarquote:Op zondag 15 april 2012 11:43 schreef jerney het volgende:
[..]
Die zal vast heel lekker zijn, maar of er plantaardige kazen voor gebruikt zijn, betwijfel ik
Ik snap het ook welquote:Op zondag 15 april 2012 11:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ah... nee da's waarik ben ook vegetarier dus geen veganist, dus had ik niet aan gedacht,
nou ja .. ze zijn wel lekker, misschien een pitabroodje met iets wél helemaal plantaardigs
Het gaat dan ook niet om de producten niet willen eten, maar om geen dierenleed te willen consumeren. Als je er een discussie over wil voeren graag een ander topic openenquote:Op zondag 15 april 2012 12:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
altijd mooi, mensen die vegetarisch willen eten en dan op zoek gaan naar iets dat op niet-vegetarische producten lijkt
zoek een lekker alternatief dan zonder te willen kopiëren ofzo?quote:Op zondag 15 april 2012 12:10 schreef Selestha het volgende:
[..]
Het gaat dan ook niet om de producten niet willen eten, maar om geen dierenleed te willen consumeren. Als je er een discussie over wil voeren graag een ander topic openen
Dat doe ik ook 99% van de tijd, maar soms heb je wel zin in bijvoorbeeld een kazige pizza. En dan is het fijn als er alternatieven zijn die geen dierenleed veroorzaken.quote:Op zondag 15 april 2012 12:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
zoek een lekker alternatief dan zonder te willen kopiëren ofzo?
Mja, ik was ook niet van plan meer te gaan zeggen dan ik nu heb gezegdquote:Op zondag 15 april 2012 12:13 schreef jerney het volgende:
Don't feed the trollhooguit was Sheese misschien
Die tofutti mozzarella is opzich wel ok (smelt goed) maar smaakt niet naar mozzarella, maar eerder stinkkaasquote:Op zondag 15 april 2012 12:16 schreef jerney het volgende:
Ik bestrooi alles met plezier met mijn veganistische kaasjes. Because I can
Zal binnenkort eens mijn nepmozerella eens uitproberen en kijken of dat echt smelt
je kunt toch prima een goede smaak maken door kruiden (basilicum), zongedroogde tomaatjes, olijven, zout? zelf goede pesto maken, nomnomquote:Op zondag 15 april 2012 12:14 schreef Selestha het volgende:
[..]
Dat doe ik ook 99% van de tijd, maar soms heb je wel zin in bijvoorbeeld een kazige pizza. En dan is het fijn als er alternatieven zijn die geen dierenleed veroorzaken.
Wat is je probleem daarmee?quote:Op zondag 15 april 2012 12:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
zoek een lekker alternatief dan zonder te willen kopiëren ofzo?
Ik geef toe dat ik ook even de behoefte voelde om te happen, maar dan help ik mijn eigen topic op zeep en dat is stomquote:Op zondag 15 april 2012 12:15 schreef Selestha het volgende:
[..]
Mja, ik was ook niet van plan meer te gaan zeggen dan ik nu heb gezegd![]()
Weet jij nog een lekkere kaas-vervanger voor op de pizza?
Brrr ik heb liever goedsmakende, slechtsmeltende kaas, dan tofutti mozzarellaquote:Op zondag 15 april 2012 12:17 schreef Selestha het volgende:
[..]
Die tofutti mozzarella is opzich wel ok (smelt goed) maar smaakt niet naar mozzarella, maar eerder stinkkaas
Maar er is hier niets anders te koop dan tofutti, vandaar dat ik het geprobeerd heb. Ik zal die anderen die jij aanraadt eens gaan bestellenquote:Op zondag 15 april 2012 12:24 schreef jerney het volgende:
[..]
Brrr ik heb liever goedsmakende, slechtsmeltende kaas, dan tofutti mozzarellaCheezly blief ik ook niet
Die smeerseltjes van tofutti met knoflook in zijn wel ok. Maar kan ook wel verbeterd worden.
Ik weet het, de natuurwinkels zijn dunbezaaid wat kaasalternatieven betreft.quote:Op zondag 15 april 2012 12:39 schreef Selestha het volgende:
[..]
Maar er is hier niets anders te koop dan tofutti, vandaar dat ik het geprobeerd heb. Ik zal die anderen die jij aanraadt eens gaan bestellen
Ja pizza is mijn lievelingseten, dus een aardig struikelblok op weg naar veganisme. Vandaar dat ik koortsig op zoek ben naar alternatievenquote:Op zondag 15 april 2012 12:43 schreef jerney het volgende:
[..]
Ik weet het, de natuurwinkels zijn dunbezaaid wat kaasalternatieven betreft.Vandaar dat ik ook uitgeweken ben naar de webshops, maar ik was dan ook een behoorlijke kaasfreak. Kaas op alles.
![]()
Ik hoop dat jij ook een paar zult vinden die je bevallen.
In Canada schijnt er een hele goede gemaakt te worden. Een die stretcht en smaakt als kaas. Alleen is die in Europa nog niet te krijgen.quote:Op zondag 15 april 2012 12:44 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja pizza is mijn lievelingseten, dus een aardig struikelblok op weg naar veganisme. Vandaar dat ik koortsig op zoek ben naar alternatieven
Daiya bedoel je misschien? Daar lees ik steeds over op vegaforums ja, helaas hier niet te krijgenquote:Op zondag 15 april 2012 13:03 schreef jerney het volgende:
[..]
In Canada schijnt er een hele goede gemaakt te worden. Een die stretcht en smaakt als kaas. Alleen is die in Europa nog niet te krijgen.
Je kan hem geloof ik wel via veganessentials.com oid bestellen, maar dat zal een dure aangelegenheid worden en op eigen risico. Ik vrees dat we voor die kaas dus nog behoorlijk wat geduld moeten hebben.
Die ja!quote:Op zondag 15 april 2012 13:09 schreef Selestha het volgende:
[..]
Daiya bedoel je misschien? Daar lees ik steeds over op vegaforums ja, helaas hier niet te krijgen
Ik ookquote:Op zondag 15 april 2012 13:15 schreef jerney het volgende:
[..]
Die ja!ik ben daar zo nieuwsgierig naar.
Door lactose intolerantie mag ik sowieso geen melk, maar alpro is goed te doen! Rode vruchten en banaan zijn lekkahquote:Op zondag 15 april 2012 11:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
De chocomel en de rode vruchtendrank zijn ook lekker![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zeker Hoera voor dit topic ! Respect voor TSquote:Op maandag 23 april 2012 15:35 schreef Together__ het volgende:
Hoera voor deze topic! Ik ben altijd erg tevreden over de producten van http://www.wheaty.de/en/
Verder ben ik zwaar fan geworden van Grated Cheese van Wilmersburger
Die kaas smelt goed en de smaak is veel beter dan de andere 'kazen'. Ik gebruik deze voor pizza, sauzen en tosti's! Jammer dat ik nog geen winkel ben tegengekomen waar ze 'm verkopen. Ik bestel 'm dus altijd online.
Zo zie je maar weer ook mensen met Lactose intolerantie hebben iets aan dit topic enquote:Op dinsdag 24 april 2012 10:57 schreef Danielle83 het volgende:
[..]
Door lactose intolerantie mag ik sowieso geen melk, maar alpro is goed te doen! Rode vruchten en banaan zijn lekkah
quote:De beste prijs voor Spirulina en Chlorella wordt betaald bij Het Kruidvat en de Etos (huismerk).
* het moet dan wel in maximum dosering geslikt worden, en het daarnaast gebruiken van
zuivelproducten en/of noten + paddestoelen en (verse) sinaasappelsap lijkt een aanrader
(zie ook vitamine B12, B2 en foliumzuur).
Gaat heen gij snoodaard !quote:Op dinsdag 24 april 2012 21:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
omg omg omg
echt darwin komt jullie halen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die kaas heb ik ooit eens geprobeerd op een ovenschotel, maar hij smolt niet geweldig bij mij, wat deed ik verkeerd?quote:Op maandag 23 april 2012 15:35 schreef Together__ het volgende:
Hoera voor deze topic! Ik ben altijd erg tevreden over de producten van http://www.wheaty.de/en/
Verder ben ik zwaar fan geworden van Grated Cheese van Wilmersburger
Die kaas smelt goed en de smaak is veel beter dan de andere 'kazen'. Ik gebruik deze voor pizza, sauzen en tosti's! Jammer dat ik nog geen winkel ben tegengekomen waar ze 'm verkopen. Ik bestel 'm dus altijd online.
quote:Op dinsdag 24 april 2012 21:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Zeker Hoera voor dit topic ! Respect voor TS![]()
Op FOK moet je vechten tegen zoveel vooroordelen dat je er soms moe van wordt![]()
Maar dat mag de pret niet drukken die kunnen we wel aan![]()
Ik ben dan wel geen Veganist maar Vegetariër maar ik volg het wel![]()
Voor inspitatie enzo..
[..]
Zo zie je maar weer ook mensen met Lactose intolerantie hebben iets aan dit topic en
zo zijn er nog veel meer mensen die iets aan dit topic hebben![]()
Ik als Vegetariër slik wel Spirulina, is volgens mij 100 % plantaardig hoor![]()
![]()
maar een vraagje aan andere Vegetariërs en/of Veganisten, slikken jullie dat ook?
Ik heb trouwens gewoon het huismerk van Kruidvat of Etosda's een stuk goedkoper
en soms aanbiedingen van 2 potjes voor de prijs van 1, dan sla ik dus altijd effe in ...
http://www.warenwelenwee.nl/supplementen_flavonolen.html
[..]
Ach jonge lul niet!quote:Op dinsdag 24 april 2012 21:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
omg omg omg
echt darwin komt jullie halen
quote:Op woensdag 25 april 2012 08:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Iemand ervaring met dit ???
http://www.slowjuice.nl/wat-is-tarwegras
Ik ga gras vreten als er goeie ervaringen zijn![]()
maar ik ben te lui omdat zelf te gaan kweken enzo dus dan zo ik een potje pillen kopen![]()
de tip komt van hiero....
Groot nieuws voor mannen van middelmatige leeftijd.geen goede ervaring hier mee niet lekker ! en het schijnt dat het niks doet je neemt de stoffen niet op hoe fijn je ze ook pureert. maar veel verschillende meningen hier over van mij hoeft het nietSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Oké, dan hou ik me bij mijn Spirulinaquote:Op donderdag 26 april 2012 19:30 schreef habanero het volgende:
[..]
geen goede ervaring hier mee niet lekker ! en het schijnt dat het niks doet je neemt de stoffen niet op hoe fijn je ze ook pureert. maar veel verschillende meningen hier over van mij hoeft het niet
hm, ga ik eens dat Spirulina proberen.quote:Op donderdag 26 april 2012 23:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oké, dan hou ik me bij mijn Spirulina![]()
Dank je wel !!!
Kan ik ook weer moussaka eten met gehakt !quote:Op zondag 29 april 2012 08:42 schreef jerney het volgende:
Jaaaaaaaa
de natuurwinkel had na maanden en maaaanden eindelijk weer soja-gehakt van Naturana
[ afbeelding ]
We hadden in de tussentijd eens burgerdream van Vegourmet geprobeerd, maar hoeveel sambal, knoflook en ui er ook doorheen zat, het smaakte nog steeds naar karton.![]()
Oh en gister moussaka gemaakt met behulp van Alpro gehakt, No Egg - egg replacer en een van m'n kaasjes en dat ging heel goed
Hang me nu maar even aan de schandpaal voor al die zonden.Maar wel in een eigen topic!
Eerlijk gezegd, nee, maar normaal was ik al niet zo van ''vlees op mijn brood'' meer het ttypequote:Op zondag 29 april 2012 13:33 schreef habanero het volgende:
iemand al eens wat bij de 'vegetarische slager' gehaald/besteld ? veel goede dingen over gehoord vooral over de producten die met lupine zijn gemaakt.
Nee maar Vegetariërs mogen hier ook posten, Veganisten zijn vrij tolerantquote:Op zondag 29 april 2012 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ei, kaas en champigons zijn natuurlijk niet plantaardig, fan...
Is het wel Biologische biefstuk dan?quote:
bij mij wel ja.quote:Op zondag 29 april 2012 18:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Is het wel Biologische biefstuk dan?
Surequote:Op zondag 29 april 2012 17:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nee maar Vegetariërs mogen hier ook posten, Veganisten zijn vrij tolerant
quote:Op maandag 20 februari 2012 18:10 schreef CSSO het volgende:
t is te hopen dat pietverdriet niet in dit topic reageert.
Zou je dat nu wel doen?quote:Op zondag 29 april 2012 17:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd, nee, maar normaal was ik al niet zo van ''vlees op mijn brood'' meer het ttype
hagelslag, pindakaas, kaas of een gebakken, gekookt of gekluts ei, omeletje dus![]()
het enige dat ik lekker vind is vegetarische paté, maar dat het ik altijd gevonden, dus daar
is niet zoveel aan veranderd.
Deze, met champignons
[ afbeelding ]
Product eigenschappen
Biologisch
Vegetarisch
en de Jam's zijn ook lekkermaar verse aardbeien zijn natuurlijk altijd het allerlekkerste,
maar om voor nood in huis te hebben kan natuurlijk nooit kwaad !
http://www.zonnatura.nl/assortiment/
Ik klier niet, paddestoelen zijn geen plantenquote:Op zondag 29 april 2012 18:32 schreef habanero het volgende:
FkTwkGs2012 en Pietverdriet doe eens niet zo kinderachtig en ga in een ander topic lopen klieren.
En dan moet men er ook nog om denken wat voor stremsel voor die kaas is gebruikt..quote:Op zondag 29 april 2012 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ei, kaas en champigons zijn natuurlijk niet plantaardig, fan...
Als je het goed laat uitlekken, kan je het als saté op stokjes bereiden in de grillpan volgens mij? (bbq met dit weer is ook niet wat) Een soja-gember sausje erbij, en presto.quote:Op donderdag 3 mei 2012 01:04 schreef jerney het volgende:
Oh en... Brrrr... We waren vandaag in de Chinese supermarkt en mijn lief kwam opeens breed grijnzend met allerlei verschrikkelijke blikjes aan zetten.Mock duck, chicken en weet ik wat voor engs nog meer. Maar hij was nieuwsgierig en geamuseerd, dus nu zijn we de trotse eigenaar van een blikje mock pork. Alsof echte pork niet vies genoeg is.
![]()
The things you do for love
Flikker toch gewoon op uit dit topic en neem meteen die achtelrijke POL gasten meequote:Op donderdag 3 mei 2012 08:28 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Als je het goed laat uitlekken, kan je het als saté op stokjes bereiden in de grillpan volgens mij? (bbq met dit weer is ook niet wat) Een soja-gember sausje erbij, en presto.
Joh, doe niet zo opgefokt. Ik geef een bereidingsmethode in een CUL topic, that's all.quote:Op donderdag 3 mei 2012 08:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Flikker toch gewoon op uit dit topic en neem meteen die achtelrijke POL gasten mee
Zit kippenei-eiwit in, dat zit in bijna alle vega burgers die je in de supermarkt kan kopen trouwens. De shoarma stukjes van de Spar (en Aldi dacht ik ook) zijn vegan, ik weet niet of de AH ze ook heeft, die hier niet in ieder geval. Het enige wat de AH hier heeft wat vegan is is het vegetarische gehakt (dat kruimelspul) maar daar vind ik niks aan.quote:Op donderdag 22 maart 2012 14:39 schreef jerney het volgende:
Weet iemand toevallig of dieknakworstjes van de AH
plantaardig zijn?
Hmmm... It could workquote:Op donderdag 3 mei 2012 08:28 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Als je het goed laat uitlekken, kan je het als saté op stokjes bereiden in de grillpan volgens mij? (bbq met dit weer is ook niet wat) Een soja-gember sausje erbij, en presto.
Thanks, goede post ookquote:Op donderdag 3 mei 2012 09:58 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Zit kippenei-eiwit in, dat zit in bijna alle vega burgers die je in de supermarkt kan kopen trouwens. De shoarma stukjes van de Spar (en Aldi dacht ik ook) zijn vegan, ik weet niet of de AH ze ook heeft, die hier niet in ieder geval. Het enige wat de AH hier heeft wat vegan is is het vegetarische gehakt (dat kruimelspul) maar daar vind ik niks aan.
Van de vegetarische slager is ook bijna niks vegan, alleen de kipstukjes dacht ik. Die heb ik een keer mogen proeven in de natuurwinkel waar ik zo nu en dan kom maar ik vond de textuur te vlezig. Maar ik ben sowieso geen fan van dingen die heel erg op vlees lijken...
Als ik zin heb in een hartige snack haal ik deze weleens:
[ afbeelding ]
Heel soms zijn ze ietsjes te droog maar wel lekker.
En deze tahoe is echt super lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijk in pasta´s en saladesJe hebt heel veel verschillende soorten.
En een goede roomvervanger voor in bijvoorbeeld pastasaus is deze:
[ afbeelding ]
Leuk topic TS
Ik heb sowieso nooit tonijn gelustquote:Op donderdag 3 mei 2012 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Hm, even voor de volledigheid. De tweede versie vegetarische tonijnsalade die ik van de week maakte smaakte wel nep.Ben een stuk minder enthousiast opeens, raar bijsmaakje. Sorry.
Advies: flink sambal erdoor.
Ik vond hem bijzonder zout. Vooral zout eigenlijk...quote:Op donderdag 3 mei 2012 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Hm, even voor de volledigheid. De tweede versie vegetarische tonijnsalade die ik van de week maakte smaakte wel nep.Ben een stuk minder enthousiast opeens, raar bijsmaakje. Sorry.
Advies: flink sambal erdoor.
Nee eigenlijk krijg ik er geen last van! Tenminste niet van eieren en van af en toe brood met kaas. Als ik melk drink of yoghurt eet (wat ik eigenlijk nooit meer doe) dan krijg ik vaak last van slijmvorming in mijn keel en moet hoesten en ik vind dat veel zuivel- en melkproducten vaak te zwaar op mijn maag liggen. Sinds ik bijvoorbeeld sojaroom gebruik vind ik ''gewone'' slagroom echt smerig en veel te vet! Wel heftig dat jij zo sterk reageert op mozart kugelnquote:Op donderdag 3 mei 2012 21:21 schreef jerney het volgende:
Tristessa, krijg jij geen last als je opeens weer gewoon vegetarisch eet? Ik merk zelf dat ik buik- of hoofdpijn krijg dan. Zelfs van twee zielige mozart kugelntjes.
Die AH worstjes vond ik ook altijd heel erg lekker; gebakken maar ook ongebakkenquote:Op donderdag 3 mei 2012 13:35 schreef jerney het volgende:
[..]
Thanks, goede post ook
dat van dat kippeneiwit was te verwachten.Wel jammer, want ik heb die altijd erg lekker gevonden. Veel lekkerder dan echte knakworsten en goed van textuur.
Die spacebars zijn inderdaad een fijne snack! Die redhotchillipeper graai ik graag mee wanneer ik hongerig door de natuurwinkel loop. Ik moest in het begin wel wennen aan de stevige structuur, maar hij is lekker gekruid.
Die pesto rosso is ook fijn te rullen voor door de pasta.
Oatly ken ik nog niet, ik zal eens mijn ogen open houden. Ik gebruik nu die van alpro, die vind ik ook wel ok. De light versie dan weer niet, die heb ik laatst per ongeluk gepakt.
Ik ben niet echt een mayo liefhebber maar ben toch wel benieuwd hoe de vegan versies smaken...quote:Op donderdag 3 mei 2012 21:01 schreef Tristessa het volgende:
Mayo kun je zelf heel makkelijk veganistisch maken! Ik gebruik altijd dit recept (vertaald vanuit het Duits, mijn excuses voor rare formuleringen):
Ingredienten voor ongeveer 250 gram mayo:
100 ml sojamelk (het beste ongezoet)
1/2 tl groentebouillon of zout
2 tl citroensap
1 - 2 tl mosterd, niet al te scherp
125 ml olie: het beste zonnebloemolie of een andere olie die een relatief neutrale smaak heeft. Maar als je juist een wat sterker smakende mayo wil kun je bijv. ook olijfolie gebruiken
Andere benodigdheden: mengbeker + staafmixer
Bereiding:
Zorg er voor dat de sojamelk en olie ongeveer dezelfde temperatuur hebben. Uit ervaring kan ik zeggen dat wanneer de sojamelk te koud is, de mayo mislukt.. Sojamelk dus op tijd uit de koelkast nemen!
Doe de sojamelk in een hoge smalle mixbeker en roer het citroensap erdoor heen en laat het kort staan zodat de sojamelk gaat schiften (er ontstaan kleine ''klontjes''). Doe dan de groentebouillon en/of zout, peper en mosterd er doorheen.
Doe de staafmixer in de beker, de staaf moet op de bodem van de beker staan. Zet de staafmixer aan (op de hoogst mogelijke stand) en giet de olie heel erg langzaam in een dunne straal vanaf de zijkant er bij. Zorg er voor dat je de staafmixer zo weinig mogelijk beweegt.
Wanneer alle olie in de beker is, de staafmixer heel langzaam omhoog trekken en dan nog een tijdje langzaam op en neer bewegen totdat er een homogene vaste witte cremige massa is ontstaan. Soms duurt het een tijdje voordat de mayo vast genoeg is, soms gebeurt het ook al na een paar seconden.
Wanneer er geen vaste massa ontstaat kan het soms nog helpen nog wat meer olie er bij te doen. Dan zet je de staafmixer weer op de bodem van de beker en giet de olie er weer in een dun straaltje bij en herhaal de procedure zoals hierboven beschreven. En zoals gezegd: zorg er voor dat alles ingredienten zoveel mogelijk dezelfde temperatuur hebben!
Eet smakelijk
Ik weet niet hoe de situatie in bio / natuurvoedingswinkels in NL is, maar hier in Duitsland kun je ook gewoon veganistische mayo in bio / natuurvoedingswinkels kopen. Is misschien makkelijker, maar wel veel duurder als zelf maken. In Duitsland koop ik meestal deze mayo en remoulade:
[ afbeelding ]
Ooh goed topic btw!! Eet nu bijna 10 jaar vegetarisch en in de afgelopen twee / drie jaar ongeveer ben ik steeds minder zuivelproducten gaan eten en eet nu meestal veganistisch, afgezien van af en toe een ei eten en een plak kaas op brood, wanneer ik er zin in heb. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo lastig veganistisch te eten wanneer ik zelf kook, er zijn ontzettend veel producten die plantaardig zijn. Buitenshuis of bij vrienden is het soms lastiger maar dan hou ik me ook niet altijd aan strict plantaardig.
Originele allioli wordt gemaakt van goede kwaliteit olijfolie, knoflook (allium sativum), en zout. Er kunnen ook druppeltjes azijn of citroen worden toegevoegd.quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:47 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ha, ik zie mogelijkheden voor vegan aioli!
Dat wist ik geloof ik ergens wel. Maar ik vind de knoflookmayo die wij hier kennen wel lekkerder.quote:Op vrijdag 4 mei 2012 02:15 schreef habanero het volgende:
[..]
Originele allioli wordt gemaakt van goede kwaliteit olijfolie, knoflook (allium sativum), en zout. Er kunnen ook druppeltjes azijn of citroen worden toegevoegd.
echt helemaal vegan
Ik blijf af en toe ook wel een eitje eten hoorquote:Op donderdag 3 mei 2012 21:29 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Nee eigenlijk krijg ik er geen last van! Tenminste niet van eieren en van af en toe brood met kaas. Als ik melk drink of yoghurt eet (wat ik eigenlijk nooit meer doe) dan krijg ik vaak last van slijmvorming in mijn keel en moet hoesten en ik vind dat veel zuivel- en melkproducten vaak te zwaar op mijn maag liggen. Sinds ik bijvoorbeeld sojaroom gebruik vind ik ''gewone'' slagroom echt smerig en veel te vet! Wel heftig dat jij zo sterk reageert op mozart kugeln. Eet jij vooral veganistisch vanuit gezondheidsredenen?
Dat dus, stelletje autisten.quote:Op zondag 15 april 2012 12:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
altijd mooi, mensen die vegetarisch willen eten en dan op zoek gaan naar iets dat op niet-vegetarische producten lijkt
quote:Op zondag 15 april 2012 12:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
altijd mooi, mensen die vegetarisch willen eten en dan op zoek gaan naar iets dat op niet-vegetarische producten lijkt
Wat zijn jullie nou steeds vervelend bezig hier, de Vegetariërs zitten de Veganisten niet in dequote:
nee !! vind je niet :p probeer die van Oil and Vinigar eens, althans ik denk dat je die dan wel veel lekkerder vind.quote:Op vrijdag 4 mei 2012 09:32 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Dat wist ik geloof ik ergens wel. Maar ik vind de knoflookmayo die wij hier kennen wel lekkerder.
Zonder vegetariers is daar geen lol aanquote:
quote:Op vrijdag 4 mei 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zonder vegetariers is daar geen lol aan
Hmm, dan zal ik waarschijnlijk een lactose intolerantie hebben. Ik had vroeger ook altijd buik- en hoofdpijn eigenlijk. Het is inderdaad vrij bizar dat ik er zo sterk op reageer. Zelfde verhaal bij een zak chips waarbij ik niet goed op de ingrediënten had gelet. Toen ik een oude bekende buikpijn voelde opzetten, toch maar eens bekeken en inderdaad... Melkpoeder.quote:Op donderdag 3 mei 2012 21:29 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Nee eigenlijk krijg ik er geen last van! Tenminste niet van eieren en van af en toe brood met kaas. Als ik melk drink of yoghurt eet (wat ik eigenlijk nooit meer doe) dan krijg ik vaak last van slijmvorming in mijn keel en moet hoesten en ik vind dat veel zuivel- en melkproducten vaak te zwaar op mijn maag liggen. Sinds ik bijvoorbeeld sojaroom gebruik vind ik ''gewone'' slagroom echt smerig en veel te vet! Wel heftig dat jij zo sterk reageert op mozart kugeln. Eet jij vooral veganistisch vanuit gezondheidsredenen?
Oh, ik kruid mijn eten altijd enthousiast, dus had dat nog niet opgemerkt.quote:Op donderdag 3 mei 2012 21:45 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Die AH worstjes vond ik ook altijd heel erg lekker; gebakken maar ook ongebakken![]()
En die room van alpro heb ik ook weleens geprobeerd maar ik vind dat er een eigenaardig, overheersend smaakje aan zit. Hij lijkt me meer geschikt voor zoete dingen.
Waarom? Vegetariërs happen het lekkerst, daarom!quote:Op vrijdag 4 mei 2012 13:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
Wat zijn jullie nou steeds vervelend bezig hier, de Vegetariërs zitten de Veganisten niet in de
weg en visa versa, waarom kunnen gewoon Vleeseters dat nu eens niet respecteren?
Wij gaan toch ook geen Anti Vlees eet topic openen, we helpen hier elkaar gewoon aan tips
en meer variatie, als die Variatie wat mij betreft Veganistisch is heb ik daar geen moeite mee,
ga ik dat proberen, ik zou best wel weer eens Boerenkool met worst willen eten, maar ik wil
geen vlees meer eten, zelfs niet Biologisch omdat daar ook nog steeds teveel mee wordt
''geknoeid'' dus ik doe het niet (meer) alleen uit mijn afkeer tegen de Bio Industie maar ook
omdat mijn gezondheid er met sprongen op vooruit is gegaan.
En zo zin er meer mensen die bijvoorbeeld niet tegen melkproducten kunnen, of wat dan ook,
die hoeven hier niet te posten als ze dat niet willen, maar die kunnen wel meelezen en daar
dan misschien wel iets aan hebben,
Waar zit het probleem dan? Ik zie het probleem niet.
Hebben jullie nog goeie tips? Post ze gerust en als je hier alleen wil gaan zitten klieren,
blijf dan gewoon weg.
Jaaa! Een 100% plantaardige recepten spin off topic!quote:Op vrijdag 4 mei 2012 21:05 schreef Spanky78 het volgende:
Tapenade van songedroogde tomaatjes:
- Pureer een potje semi-zongedroogde tomaatjes met erbij een teentje knoflook, wat olijfolie en een handje pijnboompitjes.
- Roer er als het mengsel de voor jou gewenste structuur heeft en een half of heel potje kappertjes doorheen.
Lekker!
Dat!quote:Op vrijdag 4 mei 2012 21:31 schreef jerney het volgende:
[..]
Waarom? Vegetariërs happen het lekkerst, daarom!
Ik ook! Daarom heb ik dat topic juist geopend, dan hoeven we er hier geen last van te hebben...quote:Op vrijdag 4 mei 2012 21:25 schreef prinseszondererwt het volgende:
Eerlijk gezegd denk ik dat de gemiddelde vegetarier of veganist een beetje moe is van al die 'discussies'. Ik wel in elk geval. Leven en laten leven zullen we maar zeggen. Multi-interpretabel als u dat blieft.
quote:Op vrijdag 4 mei 2012 21:31 schreef jerney het volgende:
Waarom? Vegetariërs happen het lekkerst, daarom!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |