abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 april 2012 @ 18:16:03 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110937673
quote:
10s.gif Op zondag 29 april 2012 17:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Nee maar Vegetariërs mogen hier ook posten, Veganisten zijn vrij tolerant :+
Sure
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 18:10 schreef CSSO het volgende:
t is te hopen dat pietverdriet niet in dit topic reageert.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110937695
quote:
1s.gif Op zondag 29 april 2012 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure

[..]

ik vind het wel leuk dat je hier reageert hoor :@
  zondag 29 april 2012 @ 18:32:12 #103
119606 habanero
577000 Scoville
pi_110938171
FkTwkGs2012 en Pietverdriet doe eens niet zo kinderachtig en ga in een ander topic lopen klieren.
pi_111030673
Planten eten is niet plantaardig. Het is moord.
  woensdag 2 mei 2012 @ 10:49:33 #105
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_111030694
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 17:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd, nee, maar normaal was ik al niet zo van ''vlees op mijn brood'' meer het ttype
hagelslag, pindakaas, kaas of een gebakken, gekookt of gekluts ei, omeletje dus :@

het enige dat ik lekker vind is vegetarische paté, maar dat het ik altijd gevonden, dus daar
is niet zoveel aan veranderd.

Deze, met champignons

[ afbeelding ]

Product eigenschappen
Biologisch
Vegetarisch

en de Jam's zijn ook lekker :9 maar verse aardbeien zijn natuurlijk altijd het allerlekkerste,
maar om voor nood in huis te hebben kan natuurlijk nooit kwaad !

http://www.zonnatura.nl/assortiment/
Zou je dat nu wel doen?
pi_111030965
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 10:49 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Zou je dat nu wel doen?
Ik zou inderdaad een dieet van water en fotosynthese verkiezen boven die rondzooi.
  woensdag 2 mei 2012 @ 11:02:39 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111031133
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:32 schreef habanero het volgende:
FkTwkGs2012 en Pietverdriet doe eens niet zo kinderachtig en ga in een ander topic lopen klieren.
Ik klier niet, paddestoelen zijn geen planten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111031165
quote:
1s.gif Op zondag 29 april 2012 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ei, kaas en champigons zijn natuurlijk niet plantaardig, fan...
En dan moet men er ook nog om denken wat voor stremsel voor die kaas is gebruikt.. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 3 mei 2012 @ 00:36:01 #109
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111069457
Zeg, gaan jullie lekker? :P Als je echt heel erg graag wil blijven klieren, open dan gewoon een apart topic daarvoor. Dan hoeven we hier niet zo door de nonsens heen te scrollen. :)
  donderdag 3 mei 2012 @ 01:04:09 #110
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111070258
Oh en... Brrrr... We waren vandaag in de Chinese supermarkt en mijn lief kwam opeens breed grijnzend met allerlei verschrikkelijke blikjes aan zetten. :D Mock duck, chicken en weet ik wat voor engs nog meer. Maar hij was nieuwsgierig en geamuseerd, dus nu zijn we de trotse eigenaar van een blikje mock pork. Alsof echte pork niet vies genoeg is. ;(

The things you do for love O+
pi_111073255
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 01:04 schreef jerney het volgende:
Oh en... Brrrr... We waren vandaag in de Chinese supermarkt en mijn lief kwam opeens breed grijnzend met allerlei verschrikkelijke blikjes aan zetten. :D Mock duck, chicken en weet ik wat voor engs nog meer. Maar hij was nieuwsgierig en geamuseerd, dus nu zijn we de trotse eigenaar van een blikje mock pork. Alsof echte pork niet vies genoeg is. ;(

The things you do for love O+
Als je het goed laat uitlekken, kan je het als saté op stokjes bereiden in de grillpan volgens mij? (bbq met dit weer is ook niet wat) Een soja-gember sausje erbij, en presto.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_111073308
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 08:28 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Als je het goed laat uitlekken, kan je het als saté op stokjes bereiden in de grillpan volgens mij? (bbq met dit weer is ook niet wat) Een soja-gember sausje erbij, en presto.
Flikker toch gewoon op uit dit topic en neem meteen die achtelrijke POL gasten mee :O
pi_111074767
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 08:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Flikker toch gewoon op uit dit topic en neem meteen die achtelrijke POL gasten mee :O
Joh, doe niet zo opgefokt. Ik geef een bereidingsmethode in een CUL topic, that's all. :{w
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_111074855
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2012 14:39 schreef jerney het volgende:
Weet iemand toevallig of die O+ knakworstjes van de AH O+ plantaardig zijn?
Zit kippenei-eiwit in, dat zit in bijna alle vega burgers die je in de supermarkt kan kopen trouwens. De shoarma stukjes van de Spar (en Aldi dacht ik ook) zijn vegan, ik weet niet of de AH ze ook heeft, die hier niet in ieder geval. Het enige wat de AH hier heeft wat vegan is is het vegetarische gehakt (dat kruimelspul) maar daar vind ik niks aan.
Van de vegetarische slager is ook bijna niks vegan, alleen de kipstukjes dacht ik. Die heb ik een keer mogen proeven in de natuurwinkel waar ik zo nu en dan kom maar ik vond de textuur te vlezig. Maar ik ben sowieso geen fan van dingen die heel erg op vlees lijken...

Als ik zin heb in een hartige snack haal ik deze weleens:



Heel soms zijn ze ietsjes te droog maar wel lekker.

En deze tahoe is echt super lekker:




Heerlijk in pasta´s en salades :9 Je hebt heel veel verschillende soorten.

En een goede roomvervanger voor in bijvoorbeeld pastasaus is deze:



Leuk topic TS O+
  donderdag 3 mei 2012 @ 13:14:18 #115
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111081450
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 08:28 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Als je het goed laat uitlekken, kan je het als saté op stokjes bereiden in de grillpan volgens mij? (bbq met dit weer is ook niet wat) Een soja-gember sausje erbij, en presto.
Hmmm... It could work O+
Maar sta nog steeds niet te springen om het uit te proberen :D
  donderdag 3 mei 2012 @ 13:35:51 #116
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111082334
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 09:58 schreef Feeeeble het volgende:

[..]

Zit kippenei-eiwit in, dat zit in bijna alle vega burgers die je in de supermarkt kan kopen trouwens. De shoarma stukjes van de Spar (en Aldi dacht ik ook) zijn vegan, ik weet niet of de AH ze ook heeft, die hier niet in ieder geval. Het enige wat de AH hier heeft wat vegan is is het vegetarische gehakt (dat kruimelspul) maar daar vind ik niks aan.
Van de vegetarische slager is ook bijna niks vegan, alleen de kipstukjes dacht ik. Die heb ik een keer mogen proeven in de natuurwinkel waar ik zo nu en dan kom maar ik vond de textuur te vlezig. Maar ik ben sowieso geen fan van dingen die heel erg op vlees lijken...

Als ik zin heb in een hartige snack haal ik deze weleens:

[ afbeelding ]

Heel soms zijn ze ietsjes te droog maar wel lekker.

En deze tahoe is echt super lekker:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Heerlijk in pasta´s en salades :9 Je hebt heel veel verschillende soorten.

En een goede roomvervanger voor in bijvoorbeeld pastasaus is deze:

[ afbeelding ]

Leuk topic TS O+
Thanks, goede post ook O+

dat van dat kippeneiwit was te verwachten. ;( Wel jammer, want ik heb die altijd erg lekker gevonden. Veel lekkerder dan echte knakworsten en goed van textuur.

Die spacebars zijn inderdaad een fijne snack! Die redhotchillipeper graai ik graag mee wanneer ik hongerig door de natuurwinkel loop. Ik moest in het begin wel wennen aan de stevige structuur, maar hij is lekker gekruid. :)

Die pesto rosso is ook fijn te rullen voor door de pasta.
Oatly ken ik nog niet, ik zal eens mijn ogen open houden. Ik gebruik nu die van alpro, die vind ik ook wel ok. De light versie dan weer niet, die heb ik laatst per ongeluk gepakt. ;(
pi_111094280
Goeie tips weer !

Komt steeds meer variatie bij O+ :9
  donderdag 3 mei 2012 @ 18:25:17 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111095065
Hm, even voor de volledigheid. De tweede versie vegetarische tonijnsalade die ik van de week maakte smaakte wel nep. :X Ben een stuk minder enthousiast opeens, raar bijsmaakje. Sorry.
Advies: flink sambal erdoor. ;)
pi_111095166
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Hm, even voor de volledigheid. De tweede versie vegetarische tonijnsalade die ik van de week maakte smaakte wel nep. :X Ben een stuk minder enthousiast opeens, raar bijsmaakje. Sorry.
Advies: flink sambal erdoor. ;)
Ik heb sowieso nooit tonijn gelust :@ dus ik was eigenlijk ook niet van plan om die te proberen :D

maar wel goed om te weten voor de tonijn liefhebbers, toch maar niet doen dan? :P
pi_111095571
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Hm, even voor de volledigheid. De tweede versie vegetarische tonijnsalade die ik van de week maakte smaakte wel nep. :X Ben een stuk minder enthousiast opeens, raar bijsmaakje. Sorry.
Advies: flink sambal erdoor. ;)
Ik vond hem bijzonder zout. Vooral zout eigenlijk...
De vegaslager gehaktbal vind ik voor een keer wel oké.

Leuk topic! :-)
pi_111099916
Oké, ik had ondertussen nu wel honger en ik heb een hamburger voor mezelf gemaakt. :P

Maar dan wel op de Vegetarische manier, helemaal Veganistisch is het niet :@ ,
want ik heb voor het eerst even heel goed gekeken wat de ingrediënten zijn
waar ik ''mijn'' hamburger van gemaakt heb.

Lijkt saai maar was heel lekker :Y



Gewoon 1 wit bolletje

1 Noten Burger van Good Bite,gebakken in olijfolie met een klein uitje erbij.
Plakjes tomaat en plakjes augurk

Ik heb wel Mayonaise erop gedaan en Ketchup.
De Mayonaise is van Calvé bereid met zuivere olijolie in ieder geval vrije uitloop eieren.
da's tenminste iets oO<

Ingrediënten Noten Burger:

notenmix 32% (cashewnoot, amandel, macadamianoot, paranoot, pistachenoot, pecannoot),
water, soja-eiwit, ei-eiwit*, zetmeel (o.a. tarwe), dextrose, aroma, plantaardige oliën, kruiden
en specerijen, zout, ijzer, vitamine B12.

* Ei-eiwit is afkomstig van vrije uitloopkippen.

http://www.goodbite.nl/paginas/19-goodbite-notenburger.html

Ingrediënten Calvé Olijf Mayonaise

Calvé Olijf gemaakt met goede en pure ingrediënten zoals olie, azijn en vrije-uitloopeieren oO< .
En met zuivere olijfolie, voor de rijke en pure olijfsmaak.

http://www.calve.nl/index.aspx?nodeId=539579

Dus uiteindelijk zag mijn ''hamburger'' er zo uit




Nah, met een glaasje bier erbij was best te pruimen, wat zeg ik?
Het was heeeeel lekker :+ , maar oké er zitten dus wel eieren in.

Maar omdat Vegetaiërs hier ook kunnen posten is het misschien toch leuk
om te weten, ik weet niet of er Mayonaise bestaat die Veganisten wel kunnen
eten, anders heeft iemand anders misschien een andere variant voor de Veganisten,

Het is in ieder geval 100 keer lekkerder én gezonder dan zo'n smerig ding van Mac Donalds. (8>

[ Bericht 0% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 03-05-2012 20:13:22 ]
pi_111102907
Mayo kun je zelf heel makkelijk veganistisch maken! Ik gebruik altijd dit recept (vertaald vanuit het Duits, mijn excuses voor rare formuleringen):

Ingredienten voor ongeveer 250 gram mayo:

100 ml sojamelk (het beste ongezoet)
1/2 tl groentebouillon of zout
2 tl citroensap
1 - 2 tl mosterd, niet al te scherp
125 ml olie: het beste zonnebloemolie of een andere olie die een relatief neutrale smaak heeft. Maar als je juist een wat sterker smakende mayo wil kun je bijv. ook olijfolie gebruiken

Andere benodigdheden: mengbeker + staafmixer

Bereiding:

Zorg er voor dat de sojamelk en olie ongeveer dezelfde temperatuur hebben. Uit ervaring kan ik zeggen dat wanneer de sojamelk te koud is, de mayo mislukt.. Sojamelk dus op tijd uit de koelkast nemen!

Doe de sojamelk in een hoge smalle mixbeker en roer het citroensap erdoor heen en laat het kort staan zodat de sojamelk gaat schiften (er ontstaan kleine ''klontjes''). Doe dan de groentebouillon en/of zout, peper en mosterd er doorheen.

Doe de staafmixer in de beker, de staaf moet op de bodem van de beker staan. Zet de staafmixer aan (op de hoogst mogelijke stand) en giet de olie heel erg langzaam in een dunne straal vanaf de zijkant er bij. Zorg er voor dat je de staafmixer zo weinig mogelijk beweegt.

Wanneer alle olie in de beker is, de staafmixer heel langzaam omhoog trekken en dan nog een tijdje langzaam op en neer bewegen totdat er een homogene vaste witte cremige massa is ontstaan. Soms duurt het een tijdje voordat de mayo vast genoeg is, soms gebeurt het ook al na een paar seconden.

Wanneer er geen vaste massa ontstaat kan het soms nog helpen nog wat meer olie er bij te doen. Dan zet je de staafmixer weer op de bodem van de beker en giet de olie er weer in een dun straaltje bij en herhaal de procedure zoals hierboven beschreven. En zoals gezegd: zorg er voor dat alles ingredienten zoveel mogelijk dezelfde temperatuur hebben!

Eet smakelijk :)

Ik weet niet hoe de situatie in bio / natuurvoedingswinkels in NL is, maar hier in Duitsland kun je ook gewoon veganistische mayo in bio / natuurvoedingswinkels kopen. Is misschien makkelijker, maar wel veel duurder als zelf maken. In Duitsland koop ik meestal deze mayo en remoulade:



Ooh goed topic btw!! Eet nu bijna 10 jaar vegetarisch en in de afgelopen twee / drie jaar ongeveer ben ik steeds minder zuivelproducten gaan eten en eet nu meestal veganistisch, afgezien van af en toe een ei eten en een plak kaas op brood, wanneer ik er zin in heb. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo lastig veganistisch te eten wanneer ik zelf kook, er zijn ontzettend veel producten die plantaardig zijn. Buitenshuis of bij vrienden is het soms lastiger maar dan hou ik me ook niet altijd aan strict plantaardig.

[ Bericht 2% gewijzigd door Tristessa op 03-05-2012 21:09:59 ]
  donderdag 3 mei 2012 @ 21:21:04 #123
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111104122
Er zijn verschillende veganistische mayonaises inderdaad. Die van de Rit smaakt verschrikkelijk stoffig, bweuh. Maar veganaise is heel lekker en romig. Maar ik ben die vooralsnog alleen in Terasana in Antwerpen tegengekomen. Misschien ook wel online te vinden, maar ik zou niet weten waar.

Bij radixversandt.de had ik er laatst een gekocht en dat smaakte naar fritessaus.




Het gehakt van Good Bite is wel plantaardig trouwens, maar ik gebruik die alleen in mijn chili. In spaghettisaus was die minder geslaagd, vond ik.

Maar daar heb je weer soja-bolognese van Naturana voor. :)

Tristessa, krijg jij geen last als je opeens weer gewoon vegetarisch eet? Ik merk zelf dat ik buik- of hoofdpijn krijg dan. Zelfs van twee zielige mozart kugelntjes. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door jerney op 03-05-2012 21:30:38 ]
pi_111104144
Mmm ja en ik kook ook graag met sojaroom!
Met deze bijvoorbeeld:



Ik vind die oatly haverdrink ook erg lekker! Mjam :-)

En naast de rittersport marsepein chocolade zijn dit mijn andere lievelingschocolades:





Geen idee of die ook in NL verkrijgbaar zijn!
pi_111104554
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2012 21:21 schreef jerney het volgende:
Tristessa, krijg jij geen last als je opeens weer gewoon vegetarisch eet? Ik merk zelf dat ik buik- of hoofdpijn krijg dan. Zelfs van twee zielige mozart kugelntjes. :P
Nee eigenlijk krijg ik er geen last van! Tenminste niet van eieren en van af en toe brood met kaas. Als ik melk drink of yoghurt eet (wat ik eigenlijk nooit meer doe) dan krijg ik vaak last van slijmvorming in mijn keel en moet hoesten en ik vind dat veel zuivel- en melkproducten vaak te zwaar op mijn maag liggen. Sinds ik bijvoorbeeld sojaroom gebruik vind ik ''gewone'' slagroom echt smerig en veel te vet! Wel heftig dat jij zo sterk reageert op mozart kugeln ;). Eet jij vooral veganistisch vanuit gezondheidsredenen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')