Sandous | zondag 19 februari 2012 @ 12:35 |
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels... Vandaag waag ik me aan muffins (hoe en wat zoek ik nog uit). Foto's volgen nog! Ben ook nog op zoek naar een recept voor simpele/lekkere koekjes. Kan ik met mn peuter bakken, iemand een recept? ![]() | |
lirpA | zondag 19 februari 2012 @ 15:43 |
Zandkoekjes, zijn met peuter leuk om te doen en erg simpel! | |
Tooto7moe | zondag 19 februari 2012 @ 15:47 |
Toevallig. zat al te kijken of er zo'n topic was haha. gisteren brownie gebakken: Peer/hazelnoot brownie. ![]() | |
The_Hives | zondag 19 februari 2012 @ 16:18 |
en waar hoort appeltaart enzo? ![]() ![]() | |
Sandous | zondag 19 februari 2012 @ 16:28 |
Hier, alles wat met bakken te maken heeft. Recept van AH hollandse appeltaart is mjommnom ![]() Tooto7moo, ziet er lekker uit! | |
La_Vita | zondag 19 februari 2012 @ 16:54 |
![]() Zag dat je het recept vroeg, die komt hier vandaan Ik heb alleen zelf pure chocolade in stukjes gehakt! | |
La_Vita | zondag 19 februari 2012 @ 16:56 |
Zandkoekjes zijn trouwens erg makkelijk (en nog gewoon lekker ook ![]() Ben benieuwd naar appeltaart (recepten) want wil er een voor m'n verjaardag maken. Dus posten! | |
The_Hives | zondag 19 februari 2012 @ 17:31 |
appeltaart heb je in zoveel verschillende varianten.... | |
minilot | zondag 19 februari 2012 @ 18:13 |
Dat hoort in een topic als dit, dunkt mij! ![]() Een topic over de taarten zelf, én koekjes, brownies en allerlei soorten ander bakspul, daar ontbreekt het nogal aan in CUL. Ik hoop dan ook dat de CULers die graag en vaak bakken zich veelvuldig in dit topic zullen laten zien om hun expertise te delen. ![]() Ik vind het een topic met potentie! ![]() | |
Muck | zondag 19 februari 2012 @ 18:39 |
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic. Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken: | |
Isegrim | zondag 19 februari 2012 @ 18:40 |
Oh, hier ga ik ook meeposten. Ik bak graag koekjes. ![]() | |
minilot | zondag 19 februari 2012 @ 18:41 |
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor.. De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt. Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen! Mijn eigen baksel: ![]() ![]() Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-02-2012 18:55:35 ] | |
Inu | zondag 19 februari 2012 @ 18:43 |
Van nigella? Die zijn lekker he ![]() Als je een muffinblik gebruikt blijven ze ook mooi rond ![]() Ik had de brownies zonder chocola gebakken, lekker! Volgende keer de hazelnoten even roosteren in de pan, ik dacht dat dat wel mee zou gaan in de oven, maar ze zijn nog wat bleek. Maar super recept en heerlijk smeuige brownies ![]() | |
Muck | zondag 19 februari 2012 @ 18:44 |
Inderdaad ![]() Dez zijn in een muffinblik gebakken, maar ik had de vormpjes wat te vol gedaan, vandaar dat ze een beetje uitgelopen zijn ![]() Maar zoals mijn opa zei: "waar het komt, is het toch donker" Die brownies zien er echt heerlijk uit ![]() | |
minilot | zondag 19 februari 2012 @ 18:49 |
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi: ![]() | |
Isegrim | zondag 19 februari 2012 @ 18:49 |
OMG. ![]() ![]() ![]() | |
Muck | zondag 19 februari 2012 @ 18:50 |
Ja! Doen ![]() | |
minilot | zondag 19 februari 2012 @ 18:53 |
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies! ![]() | |
The_Hives | zondag 19 februari 2012 @ 18:53 |
ik dan ook maar ![]() deze vandaag gemaakt ![]() ![]() ![]() | |
Quispi | zondag 19 februari 2012 @ 18:53 |
oe Minilot heb je daar een recept van? Lijken me goddelijk!! | |
minilot | zondag 19 februari 2012 @ 18:56 |
Ik zal het morgen even uit het boek overtikken Quispi. ![]() | |
Inu | zondag 19 februari 2012 @ 18:56 |
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd ![]() ![]() ![]() En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk ![]() Die brownies klinken echt goddelijk! | |
minilot | zondag 19 februari 2012 @ 18:59 |
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman. Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer: ![]() | |
lady-wrb | zondag 19 februari 2012 @ 20:28 |
ah en topic naar mijn hart. helaas te laat voor de overheerlijke cake en chocoladecake die ik gisteravond gebakken had ![]() die zijn niet meer te fotograferen. maar ik zie heerlijke dingen voorbijkomen ![]() | |
fotostarter | zondag 19 februari 2012 @ 20:43 |
Zie er goed uit ![]() | |
het-is-mij | zondag 19 februari 2012 @ 21:22 |
Oei die taart met frambozen,heb je een recept? | |
Inu | zondag 19 februari 2012 @ 21:39 |
Hallon Dröm (Zweedse taart) Ingrediënten: 100 gr. Boter in blokjes 75 gr. Suiker 3 eieren 125 ml slagroom (of crème fraîche) 225 gr. Meel 15 gr. Bakpoeder 250 gr. frambozen Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede. Bereiding: Verwarm oven op 170° C. Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen. Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag. Bak de taart 35 minuten. Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is). Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima ![]() | |
Sunnythesun | zondag 19 februari 2012 @ 21:59 |
Oh! Dit soort bakken kan ik ook ![]() ![]() ![]() | |
Sandous | zondag 19 februari 2012 @ 22:47 |
Wat gaaf, wordt een toptopic ![]() Zeg al maanden zo een topic te openen. La vita, dank je. Ik moet bakingsoda halen en ga ze dan uitproberen. De eerste post wijzig ik tzt nog met handige weetjes en top5 recpten etc.. Kiek dit is gebakken met mn peuter vandaag, ze had plezier! Zandkoekjes ![]() | |
Sandous | zondag 19 februari 2012 @ 22:52 |
Minilot, brownies' wauw!! Hives, je appeltaart, masterlijk | |
RobinOok | zondag 19 februari 2012 @ 23:33 |
![]() ![]() Havermout koekjes bakken ![]() Verkruimelen ![]() Kruimels ![]() Vormen vullen ![]() Mislukte, maar lekkerste versie ![]() Momofuku's Crackpie Maar een keer gemaakt, om cadeau te doen, want ik hou niet van taart. ;-) Ik vond ze minder verslavend lekker dan verwacht, maar ze waren natuurlijk ook niet helemaal zoals ze hoorden. | |
PdeHoog | zondag 19 februari 2012 @ 23:57 |
Holy crap ![]() ![]() | |
PdeHoog | maandag 20 februari 2012 @ 00:05 |
Mijn laatste baksels:![]() Sinaasappelyoghurtcake! ![]() Chocolate chip cookies Beide recepten uit de boeken van Hummingbird | |
The_Hives | maandag 20 februari 2012 @ 04:32 |
thnx ![]() | |
Glesse | maandag 20 februari 2012 @ 04:43 |
Gelukkig gaat het hier niet over cupcakes. Nieuwe rage? | |
het-is-mij | maandag 20 februari 2012 @ 10:38 |
Thx wordt genoteerd......klinkt makkelijk,altijd goed ;-) | |
Bortecinem | maandag 20 februari 2012 @ 17:46 |
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen. | |
The_Hives | dinsdag 21 februari 2012 @ 09:57 |
ik heb nu weekend, en was vroeg wakker, dus alle tijd voor een lekker ontbijtje ![]() ![]() toch maar eens wat meer aandacht aan de foto's besteden, wat zo ziet het er ook niet uit ![]() | |
chocolatelover | dinsdag 21 februari 2012 @ 10:35 |
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!! | |
minilot | dinsdag 21 februari 2012 @ 10:51 |
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur! ![]() Men neme: 200 gram macadamianoten (+ wat extra zout) 200 gram ongezouten boter (+ wat extra om in te vetten) 280 gram bloem Halve theelepel zout 300 gram pure chocolade van goede kwaliteit, in kleine stukjes 2 grote eieren 230 gram kristalsuiker 1 theelepel vanille-extract of merg van één vanillestokje 2 theelepels oploskoffie 200 gram witte chocolade, in kleine stukjes - Warm de oven voor op 170 graden - Rooster de macadamia's met wat zout vijf minuutjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Even laten afkoelen en in grove stukken hakken. - Ovenschaal voor de brownies invetten - Bloem en zout zeven in een grote kom - Boter en pure chocolade au bain marie samen zachtjes smelten. Zodra gesmolten, direct van het vuur afhalen en een beetje laten afkoelen - Ondertussen met een garde of mixer de eieren met de suiker en de vanille door elkaar kloppen (hoeft maar een paar seconden) - Het chocolademengsel door de eieren heenroeren - Nu de bloem en het zout erbij kieperen en alles mengen (niet te lang mee mutsen, anders worden de brownies taai) - De witte chocolade en tweederde van de macadamia's door het beslag heenroeren - Alles in de ovenschaal scheppen en resterende noten eroverheen strooien. Beetje aanduwen. - Brownies ongeveer 20 minuten bakken in het midden van de oven. Na twintig minuten met een satéprikker testen of de brownies gaar maar niet droog zijn (bovenkant van je brownies moet een goed korstje zijn en daaronder moet het nog plakkerig zijn, maar niet helemaal nat). Eventueel nog vijf minuten langer in de oven als het echt nog een kledderboel is, maar zeker niet langer. Niets zo vervelend als te droge brownies. - Brownies in het bakblik helemaal tot koud laten afkoelen in de koelkast, en dan in porties snijden en dan voor consumptie eerst weer op kamertemperatuur laten komen. ![]() Deze brownies blijven een dag of vijf goed, mits goed afgedekt. Foto uit het boek - de mijne waren wat bonkiger (vind ik leuker ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-02-2012 11:00:37 ] | |
The_Hives | dinsdag 21 februari 2012 @ 10:54 |
smakelijk was het zeker ![]() ![]() | |
Muck | dinsdag 21 februari 2012 @ 12:44 |
Zijn het geen scones? | |
The_Hives | dinsdag 21 februari 2012 @ 14:31 |
![]() | |
Bortecinem | dinsdag 21 februari 2012 @ 14:49 |
Het resultaat: ![]() ![]() Erg lekker maar die citroen/melk laag vind ik wel erg machtig en zoet. De volgende keer een dunner laagje dus. [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 22-02-2012 22:50:20 ] | |
_Floddertje_ | dinsdag 21 februari 2012 @ 17:00 |
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5. En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak... Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen? | |
The_Hives | dinsdag 21 februari 2012 @ 17:09 |
voor engelstalige recepten heb ik zo'n setje van maten (cup, tbls enzovoort). Misschien heb je hier ook wat aan: http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen hoeveelheden voor verschillende vormen enzovoort http://www.dekooktips.com/cupcon-ab.htm het omrekenen van cups voor heel veel verschillende producten (niet alleen voor bakproducten), welke je kan selecteren op beginletter. bv: butter ( 1 cup = 2 sticks) boter 240 gr | |
morgane | dinsdag 21 februari 2012 @ 17:44 |
Volgens mij kan je bij een beetje goede kookwinkel wel een setje afmeet-lepeltjes vinden ![]() | |
Lienekien | dinsdag 21 februari 2012 @ 17:47 |
Van het merk Joseph Joseph zijn die maatjes wel te krijgen. In kookwinkels of via internet bij de bekende warenhuizen. | |
_Floddertje_ | dinsdag 21 februari 2012 @ 17:56 |
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken! Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel? | |
The_Hives | dinsdag 21 februari 2012 @ 17:58 |
dat met ik niet in gram. Als het Nederlands is, dan gewoon op gevoel/smaak, Engelstalig pak ik mn maatlepeltje erbij ![]() | |
Bleie | dinsdag 21 februari 2012 @ 18:01 |
Fijn topic dit! Ik hou ook van bakken, al doe ik t niet heel vaak. Floddertje: ik gebruik ook maatschepjes voor theelepels e.d. Geen idee meer waar ik die ooit gekocht heb, maar wel echt heel handig als je vaker bakt. | |
Sjeen | dinsdag 21 februari 2012 @ 18:04 |
Ik heb van die maatjes, ooit eens van mijn schoonmoeder gekregen. En sinds kort ook een setje voor cups, die zijn echt handig met recepten van Donna Hay enzo. | |
vosss | dinsdag 21 februari 2012 @ 18:05 |
Wat een moeite allemaal. Ik heb gisteren ook een cake gebakken. 150ml water, pak cakezooi erbij, roeren, in een cakeblik flikkeren en 60 minuten in de oven op 180 graden. Dat ik zelf wat ga lopen klooien met ingeredienten, mooi niet ![]() Hij was lekker ![]() | |
minilot | dinsdag 21 februari 2012 @ 18:36 |
Niet aan beginnen! Echt niet doen. Gewoon een setje maatschepjes scoren. Blokker heeft ze soms, V&D en Bijenkorf heel vaak, en anders kun je ze online makkelijk vinden. Reuze makkelijk met recepten die je op internet vindt - scheelt zo vreselijk veel gedoe! Overigens komt het bij serieuze patisserie wel wat nauwer en kun je beter met gewichten gaan werken, maar voor het standaard huis-tuin-en-keuken koekies/taarten/cake-werk heb je voldoende aan cups, TL's en tl's. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 21 februari 2012 @ 18:47 |
Ik heb beide, een weegschaal en van die inhoudsmaten. Het lastige is dat niet elke thee- of eetlepel hetzelfde weegt, dus dat is steeds opzoeken waaraan een lepel of cup in grammen gelijk staat. | |
_Floddertje_ | dinsdag 21 februari 2012 @ 19:03 |
Dan zal ik eens gaan kijken in wat winkels hier, ik woon in een klein stadje, met alleen een Blokker, Xenos en een Action als het om dat soort winkels gaat. | |
Tooto7moe | donderdag 23 februari 2012 @ 00:10 |
Ik heb tijden zonder goed materiaal gebakken en heb dat eigenlijk wel prima gevonden. Ook al zegt men altijd dat je bij bakken heel secuur te werk moet gaan. | |
Tooto7moe | donderdag 23 februari 2012 @ 00:11 |
ik ben fan. minilot: die crackpie ken ik wel online.. maar durfde het niet aan hem te bakken. Gewoon om de cals. Inu: Hallon Dröm ga ik maken als de frambozen weer wat beter geprijsd zijn. Ziet er wel zeer lekker uit. floddertje: in die 3 winkels moet je ze wel vinden! | |
RobinOok | donderdag 23 februari 2012 @ 01:15 |
Hoeveelheden als theelepel en eetlepel doe ik ook met zo'n maatlepelsetje. Mijn tip: ringetje weggooien, losse lepels zijn zoveel fijner dan zo'n "sleutelbos". Bovendien gebruik je de eetlepel en theelepel het meest en dan zitten die anderen alleen maar in de weg. In grammen werkt het niet echt aangezien het soortelijk gewicht nogal kan verschillen natuurlijk. Een eetlepel maizena of een eetlepel suiker, dat zal niet evenveel wegen. Maar voor recepten waarbij het heel nauw komt in grammen heb ik een klein digitaal weegschaaltje (kosten geloof ik iets van een of twee tientjes): ![]() Maar die gebruik ik niet vaak. Verder ligt het gewoon aan het kookboek en het land. Vaak staat het wel voorin of achterin een kookboek, hoeveel ml de maatlepels zijn. Ik schrijf dat dan altijd voorin, in de kaft. Dan kan ik het makkelijk vinden. Maar over het algemeen is een eetlepel 15ml en een theelepel 5ml, behalve bij de australiërs en soms ook britten. Zwaar irritant vind ik dat ook. ![]() 'k Heb trouwens mijn maatlepel wel eens gecheckt met een echte eetlepel. Kwam precies zo uit, als je een kop op je eetlepel doet. Alleen werkt dat niet met vloeistoffen! ![]() Ben ik eigenlijk nog steeds niet over uit hoe "ze" dat dan bedoelen, een eetlepel sojasaus of een eetlepel koriander.... Of nou ja, misschien is mijn grootste eetlepel nog steeds te klein en had die met koriander ook afgestreken hetzelfde moeten zijn.... ![]() *edit* PS. Roestvrijstalen maat-cups heb ik ook. De halve hangt aan de muur en is mijn rijstschep, ( 1/2cup = 1 persoon), de anderen gebruik ik niet vaak, want ik bak niet veel. [ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 23-02-2012 18:19:43 ] | |
Sorella | donderdag 23 februari 2012 @ 08:19 |
Hema verkoopt ze ook stalen afmeetlepels, cupcake maatdingen moet ik ook nog steeds kopen. Net als robin heb ik het ringentje ook weggegooit. | |
Muck | donderdag 23 februari 2012 @ 13:31 |
Bij mijn setje kan het ringetje open en dicht geklikt worden. Zo slingeren ze niet los door de keukenlade, en kan ik het maatje dat ik nodig heb zo losmaken ![]() | |
Sulley02 | donderdag 23 februari 2012 @ 16:15 |
Leuk topic! Ik ben de laatste tijd veel aan het bakken, veel al simpele cakes, maar je moet ergens beginnen. Heb al weer te veel lekkere dingen gezien hier dus dat ga ik binnenkort maar eens proberen. Hebben jullie trouwens ook dat je zoekt naar redenen om te kunnen bakken? Het liefst pruts ik het hele weekend aan, maar dan moet ik het wel ergens kunnen slijten. | |
minilot | donderdag 23 februari 2012 @ 16:22 |
De mijne hangen los van elkaar aan een haak: helemáál makkelijk en altijd bij de hand. ![]() Maar goed, ik bewaar mijn meestgebruikte drie pannen ook gewoon op het gasfornuis, dus.. | |
RobinOok | donderdag 23 februari 2012 @ 18:22 |
Bij mij staan ze los in een eierdopje op een plankje boven het aanrecht, ook altijd bij de hand. ![]() (ik heb eigenlijk 3 setjes, haha, maar de 1/4 en 1/2e lepels liggen wel in de la, die gebruik ik bijna nooit. Maar heb dus 3 maateetlepels en 3 maattheelepels voor het grijpen) | |
_Floddertje_ | donderdag 23 februari 2012 @ 18:44 |
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde?? | |
chocolatelover | donderdag 23 februari 2012 @ 19:21 |
Ik zoek niet echt redenen, die zijn er altijd wel. Het gaat meer om mensen die alles op willen eten. Maar die zijn er altijd wel, ouders, buren, werk, vrienden, familie.Ik wil het liefst ook elk weekend bakken, maar ik moet wel heel veel kwijtkunnen, want het is natuurlijk wel slecht voor je, al die suiker en cals. Maar er zijn zoveel lekkere dingen om te bakken, het is gewoon niet mogelijk om te stoppen..... | |
Lienekien | donderdag 23 februari 2012 @ 19:35 |
Wat bedoel je met Nederlandse maten? | |
Tooto7moe | donderdag 23 februari 2012 @ 19:51 |
ik zoek eerder redenen om niét te bakken! Die lemonbars gingen de hele tijd door me hoofd heen. DEnk dat ik er 1 ga maken met grapefruit ipv citroen. Weekendbaking. | |
RobinOok | donderdag 23 februari 2012 @ 20:21 |
Ja, zelfde. In NL (en in de meeste kookboeken die ik bijv heb) gaan we meestal uit van 5ml voor een theelepel en 15ml voor een eetlepel. En dat staat er ook nog op ook, de ml's. Op die maatlepels. | |
_Loki | donderdag 23 februari 2012 @ 21:03 |
* _Loki slaat op Ik heb nog flink wat bramen in de vriezer, past er ook wel bij denk ik ![]() | |
Redcoon | vrijdag 24 februari 2012 @ 10:12 |
Hulde, deze taart der taarten ziet er erg lekker uit. | |
_Floddertje_ | vrijdag 24 februari 2012 @ 18:06 |
Edit, hmm, ik krijg dit om de één of andere niet goed gequote, ik bedoel onderstaande als reactie op Lienekien die vroeg wat ik met Nederlandse maten bedoelde. Ik vroeg me dus af of met een 'tablespoon' en een 'theelepel' hetzelfde wordt bedoeld. En als er verschil is, of het dan maatlepeltjes zijn met de Nederlandse theelepelmaten erop. Ik heb laatst zitten googelen n.a.v. jouw tip om op 'Joseph Joseph' te zoeken en toen vond ik inderdaad van die maatschepjes, maar daar kon je op inzoomen en ik zag dat er dan bijv. '1 tbs' op stond. | |
Lienekien | vrijdag 24 februari 2012 @ 18:23 |
Ik ben eerlijk gezegd niet zo bekend met Nederlandse recepten waarin die maten zo genoemd worden. Ik neem aan dat dat of globale maten zijn of het zijn dezelfde maten als de tbs en tsp. | |
LieLie | vrijdag 24 februari 2012 @ 19:21 |
Die zijn ![]() Twee weken terug weer een groot succes als traktatie op het werk ![]() | |
LieLie | vrijdag 24 februari 2012 @ 19:24 |
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:![]() http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart | |
lady-wrb | vrijdag 24 februari 2012 @ 20:39 |
mooi ding zeg! | |
.ZilveR. | zaterdag 25 februari 2012 @ 10:55 |
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen? | |
_Loki | zaterdag 25 februari 2012 @ 12:17 |
hoe heb je het gemaakt dan? | |
Snakey | zaterdag 25 februari 2012 @ 12:24 |
Ik haat dit soort topics. . . . . . . . ![]() | |
LilDutchPrincess | zaterdag 25 februari 2012 @ 12:59 |
Ik ook, krijg er hongerrrr van ![]() en zin om te bakken ![]() ![]() | |
LieLie | zaterdag 25 februari 2012 @ 13:06 |
Waren de cakejes genoeg afgekoeld? Verder lijkt dit me juist weer een vraag voor het taart en decoratie topic ![]() | |
.ZilveR. | zaterdag 25 februari 2012 @ 13:34 |
Cakejes waren idd nog warm, te weinig geduld gehad dus ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 25 februari 2012 @ 14:43 |
Wow! | |
Isegrim | zaterdag 25 februari 2012 @ 17:46 |
Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder? | |
RobinOok | zaterdag 25 februari 2012 @ 18:00 |
Ik heb destijds de hoeveelheden omgezet naar ml en grammen enzo, Isegrim. Misschien ook handig? http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5418652388/ | |
Isegrim | zaterdag 25 februari 2012 @ 18:58 |
Dank! ![]() Wat voor room heb je gebruikt? | |
Ml-etje | zaterdag 25 februari 2012 @ 19:10 |
Oh wauw ![]() Pas gemaakt en erg lekker...http://sabinakookt.wordpress.com/2009/05/31/lemon-meringue-pie/ Restje deeg voor een appeltaart gebruikt, was ook ![]() | |
RobinOok | zaterdag 25 februari 2012 @ 19:16 |
Gewoon, room, slagroom. Uit de supermarkt. | |
tombolafan | zaterdag 25 februari 2012 @ 19:49 |
Mijn moeder maakte ze vroeger altijd met zalmvulling ![]() Toch maar eens zelf proberen ![]() | |
minilot | zondag 26 februari 2012 @ 01:28 |
Allebei: ik heb beiden gewoon altijd in de keukenvoorraad en ik ben een trouwe receptenvolger. ![]() Verder staan er in het recept op dat blog zowel inhouds- als gewichtsmaten. Ik gebruik simpelweg mijn cups en maatschepjes aangezien dat een stuk sneller gaat, maar áls ik wel eens ounces wil omzetten naar grammen dan neem ik daar gewoon een van de tienduizend online conversietooltjes voor. Eigenlijk is even "5 ounces in grams" (ofzo) bij Google intikken al voldoende. ![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 februari 2012 @ 01:33 |
Gaat het goed Mini? ![]() | |
minilot | zondag 26 februari 2012 @ 01:39 |
*mopper* Ik ga van schrik nu maar gewoon iets nieuws zoeken om te bakken morgen! ![]() ![]() Deze staan al heel lang op mijn verlanglijst en ik heb toevallig nog een zak naturel chips over van een onverwachte broertjesvisite gisteren. ![]() Potato chip cookies van Smitten Kitchen Foto: ![]() | |
FutureFairytale | zondag 26 februari 2012 @ 02:12 |
Apart, zoute chips met zoet koekdeeg. Hou wel van zout en suiker tegelijk ![]() | |
Tooto7moe | zondag 26 februari 2012 @ 13:02 |
OOh daarvoor ga ik eens een zak naturel chips halen. aparte combi. over zout gesproken. Heel me bakweekend liep verkeerd. alles ging mis. echt alles. grapefruit cake werd omelet met bittere grapefruitstukjes. grapefruitcurd werd geen curd. dadelkoek kreeg het voor elkaar te verbranden van boven dacht toen: moet wel iets hebben voor de theevistite. dus plaatkoek gemaakt met de grapefruitcurd (met beetje custard erbij), die smaakt op zich wel maar is niet denderend. En red velvet cupcakes gebakken (had nog 1 ei over) en die zijn vettig & zoutig. Gelukkig heb ik nog kant en klare bodems en ga daar wat slagroom op gooien met wat vers gehakt fruit. Soms moet je gewoon NIET gaan bakken. | |
The_Hives | zondag 26 februari 2012 @ 13:04 |
de chocolate chip cookies staan in de oven ![]() | |
minilot | zondag 26 februari 2012 @ 13:37 |
Helaas pindakaas: de zak zat niet goed dicht en nu is de chips helemaal taai geworden.. ![]() Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! ![]() Ik maak as we speak ook iets dadeligs. Het worden squares van bloem, medjool-dadels, pistachenoten, hazelnoten, vanille, eieren, espresso, kardemom, bruine suiker, een heel pakje boter en een snuf zout. ![]() ![]() ![]() ![]() Het staat nu in de oven. ![]() | |
The_Hives | zondag 26 februari 2012 @ 13:55 |
Fast, tasty, simple ![]() | |
MissHobje | zondag 26 februari 2012 @ 16:11 |
Mini appeltaartjes gemaakt ![]() ![]() ![]() | |
Selestha | zondag 26 februari 2012 @ 16:12 |
Lekker ![]() | |
Sts | zondag 26 februari 2012 @ 16:37 |
Oooh ![]() Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker: Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. ![]() De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit. Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op? ![]() | |
Sandous | zondag 26 februari 2012 @ 16:39 |
Minilot o my o my ik las alleen combinatie dadels en noten en alle andere dingen, maar de before pucture hmm, benieuwd baar een after en inside pic. Volgende week bakweek, ga van de week eerst langs xenos en cook&co Tooto7moo; balen!! Soms zit het niet mee | |
minilot | zondag 26 februari 2012 @ 17:06 |
Ik zie 'm nu pas - wat een pracht van een taart is dat geworden! ![]() | |
minilot | zondag 26 februari 2012 @ 17:32 |
Ook fan! ![]() ![]() ![]() Maar goed dat is geen bakken! Hierbij wat ik vanmiddag uit de oven heb getrokken (wazige telefoonfoto): ![]() Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal. Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-02-2012 17:37:55 ] | |
_Hestia_ | zondag 26 februari 2012 @ 20:54 |
Yay leuk topic ![]() Pas cupcakes gemaakt en voor het eerst versierd ![]() ![]() En koekjes voor vriendlief ![]() ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door _Hestia_ op 26-02-2012 21:01:31 ] | |
Tooto7moe | maandag 27 februari 2012 @ 20:00 |
dus me eerste poging een grapefruitcurd te maken ... die ik daarna gebruikte op een plaatkoek en bestrooide met kokos. het is opzich lekker, alleen niet van je hét. Dat bittere van de grapefruit is heel erg aanwezig. Het zure is wel lekker.. maar dat bittere niet. Volgende keer meer suiker toevoegen aan de curd. ![]() | |
Tooto7moe | maandag 27 februari 2012 @ 20:10 |
Je hebt er ook best wel veel smaakjes ingedaan. Ik zou 1 a 2 'top' smaken nemen. Je hebt nu hele krachtige smaken die elkaar kunnen uitvlakken ipv versterken. En daarnaast zijn dadels en de noten op zich al smaakvol genoeg. Ik vind het er tenminste wel lekker uit zien. Heb zelf nog dadelpasta over en ga dat volgende week gebruiken in een walnoot/havermoutplaatkoek (kruimel). Já dat is lekker. Dadels zijn super in praktisch ALLES. Die balletjes zijn heerlijk en ook lekker als je ze door de cacao rolt. Geeft net dat bittere tegen al dat zoete ![]() Cupcakes&koekjes&appeltaartjes&chocochipkoekjes zagen er lekker uit! | |
kwakz0r | dinsdag 28 februari 2012 @ 16:29 |
crack pie ![]() ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 28 februari 2012 @ 20:59 |
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!![]() En vanmiddag heb ik een Pandan Chiffon cake gemaakt ![]() | |
Sweetpea8472 | woensdag 29 februari 2012 @ 15:45 |
Ohh, daar zat ik dit weekend ook aan te denken! Appeltaartjes maken in een muffinvorm ipv springvorm. Nu ik dit zie, moet ik dat echt eens gaan uitproberen. Ik had dit topic al eerder moeten vinden... Ben gek van bakken (koken doet m'n liefhebbende echtgenoot, maar ik bak!). | |
Tooto7moe | woensdag 29 februari 2012 @ 16:30 |
Echte vanille doet het hem, dragonberry. lekker. heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc. | |
Chell | woensdag 29 februari 2012 @ 16:53 |
Oeeeh leuk topic! Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje. | |
MissHobje | woensdag 29 februari 2012 @ 21:07 |
ff een perentaartje gebakken ![]() Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner) ![]() ![]() | |
The_Hives | woensdag 29 februari 2012 @ 21:13 |
vandaag weer 3 bakvormen gekocht ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 29 februari 2012 @ 22:08 |
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg. ![]() | |
PdeHoog | woensdag 29 februari 2012 @ 22:13 |
Yum ![]() | |
Sweetpea8472 | donderdag 1 maart 2012 @ 08:27 |
Ik heb hetzelfde probleem. We zijn met z'n tweetjes, en een hele taart is vaak een beetje veel van het goede... Dus ik heb 4 kleine springvormen (samen 1 grote), een tray 2x4 kleine cakevormen, 8 losse kleine cakevormen, 4 trays met 12 kleine muffinvormen en 2 trays met gewone muffinvormen. En 1 kleine tulband, maar daar wil ik er nog 3 van hebben. En het leuke is, ik zou alles kunnen vullen en het past dan ook nog in m'n ovens! Handig als je weer eens traktaties bakt voor het werk ![]() Oh, en dan gaat 3/4e de vriezer in... | |
minilot | donderdag 1 maart 2012 @ 10:09 |
Oeee, dat perentaartje! ![]() Zeg, over bakvormen gesproken.. Heeft iemand enig idee waar ik zo'n rechthoekig, langwerpig bakblik kan vinden? ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 1 maart 2012 @ 10:24 |
Ja! Bij Dille & Kamille gezien. ![]() | |
morgane | donderdag 1 maart 2012 @ 10:30 |
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!! Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html [ Bericht 12% gewijzigd door morgane op 01-03-2012 10:35:41 ] | |
Dragonberry | donderdag 1 maart 2012 @ 12:29 |
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft. recept | |
DevilsAndDust | donderdag 1 maart 2012 @ 15:56 |
Leuk topic! Ik had vorige week een batch van deze oat raisin cookies gemaakt om weg te geven. M'n vriend heeft er toen eentje geproefd en liep vervolgens al de hele week te vragen of ik er niet meer wilde bakken - en dan deze keer niet om weg te geven natuurlijk. ![]() ![]() Ik heb ze gemaakt volgens het recept uit het boek van The Hummingbird Bakery, maar dat is ook wel online te vinden. Onder andere hier. Ik heb wel de hoeveelheden in het recept gehalveerd. [ Bericht 0% gewijzigd door DevilsAndDust op 01-03-2012 17:05:30 ] | |
The_Hives | donderdag 1 maart 2012 @ 17:02 |
de foto is niet te zien ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 1 maart 2012 @ 17:04 |
Oh ja, ik heb net m'n photobucket opnieuw in zitten delen. Ga het even fixen. | |
minilot | donderdag 1 maart 2012 @ 17:37 |
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken. ![]() Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan. | |
DevilsAndDust | donderdag 1 maart 2012 @ 17:51 |
Twee zelfs. ![]() ![]() ![]() Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft. | |
Muck | donderdag 1 maart 2012 @ 18:02 |
Daar ben ik ook wel benieuwd naar ![]() Morgen bak ik een witte chocoladecheesecake en een appeltaart ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 1 maart 2012 @ 19:06 |
Verjaardag Muck? Superlekkere taarten hoor ![]() | |
Sweetpea8472 | vrijdag 2 maart 2012 @ 07:37 |
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen. | |
robuust89 | vrijdag 2 maart 2012 @ 08:04 |
Klinkt als een episch boek! | |
robuust89 | vrijdag 2 maart 2012 @ 08:05 |
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin? Het is nogal een uitdaging om de perfecte cake te maken ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 2 maart 2012 @ 08:58 |
Ik heb 1 vanille stokje gebruikt, dat is wel genoeg anders wordt het te sterk vind ik. Een beetje citroenrasp is lekker erdoorheen maar is niet nodig. Als je het hebt, gebruik het gewoon! Zorg ervoor dat je de boter en suiker goed luchtig klopt, dat is het geheim ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 2 maart 2012 @ 09:01 |
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout. | |
Sandous | vrijdag 2 maart 2012 @ 09:02 |
Ga straks wat afbakken. Maar die twee kookboeken ![]() ![]() Wil ook wel hebben! | |
Sweetpea8472 | vrijdag 2 maart 2012 @ 09:25 |
Ga het vanmiddag gelijk proberen! | |
Chell | vrijdag 2 maart 2012 @ 12:18 |
Ik heb inderdaad dat recept gebruikt (hoewel je even moet doorklikken naar deze: http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/ want die andere mist een stuk). Ik heb ooit een ander recept gezien ergens, maar dat ben ik kwijt, dus ik heb van de week ook gewoon gegoogled ![]() | |
Tooto7moe | vrijdag 2 maart 2012 @ 12:58 |
dankjewel! | |
Tooto7moe | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:03 |
Die bakvorm zag ik idd ook bij dille&kamille en volgens mij ook bij de ikea en verder waarschijnlijk wel bij winkels met bak&keukenspullen. dille&kamille verkoopt ook dat bakboek. 2vliegen in 1 klap! En ben er achtergekomen waarom mijn redvelvet cakejes vorige week zo zout waren. had kleurstofpoeder gebruikt en naast 2 gevaarlijke e-nummers bevat die ook zout (natriumchloride). prullebak dus. | |
PdeHoog | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:10 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:11 |
![]() Ik heb deze voor mijn verjaardag gemaakt, hij schijnt lekker te zijn geweest. | |
La_Vita | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:20 |
Wauw mooi zeg ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:28 |
Kennen jullie de Snickerdoodles ook al? Ooit op FOK tegengekomen en altijd een hit.![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:29 |
Vond ze niet zoveel aan, had er meer van verwacht. | |
Harajuku. | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:29 |
Dankje! Ben midden in de nacht voor mijn verjaardag nog bezig geweest omdat ik de 300 liter slagroom niet stijf kreeg ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:30 |
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien. | |
Harajuku. | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:32 |
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doen ![]() Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefje ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:36 |
Mijn jongste nichtje was toen drie. Kinderen kunnen een hoop hoor, in de keuken! Ingrediënten mengen, vormpjes uitsteken, op de bakplaat leggen, bestrooien met in dit geval suiker en kaneel. Gaat allemaal prima. Het is al leuk om ze gewoon een beetje te laten klooien. Na de tijd een doekje over het aanrecht, stofzuiger door de keuken, en klaar. | |
DevilsAndDust | vrijdag 2 maart 2012 @ 13:40 |
Dit was trouwens ook eens een onverwacht groot succes op m'n verjaardag. ![]() ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 2 maart 2012 @ 14:00 |
Oeh die ziet er idd mooi uit! ![]() | |
Harajuku. | vrijdag 2 maart 2012 @ 14:02 |
Ziet er leuk uit! Wat is het? | |
DevilsAndDust | vrijdag 2 maart 2012 @ 14:09 |
Een gewoon chocoladebiscuit, gevuld met jam (aardbei of framboos, dat weet ik niet meer) en slagroom of botercrème. Rondom afgesmeerd met botercrème, chocoladestokjes rondom geplakt, lintje erom, bovenkant volstorten met M&M's (of Smarties, wat je wil). Tot mijn grote verbazing vooral een enorme hit bij de mannen. ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 2 maart 2012 @ 14:49 |
Mannen houden stiekem toch ook wel heeeel erg van chocolade ![]() Ik wil dit trouwens ook nog wel een keer gaan maken! | |
Sandous | vrijdag 2 maart 2012 @ 14:59 |
harajuka! wauw, is dat nou zo een pannenkoekentaart (maw met heel veel laagjes) heeft iemand een simpel basisrecept voor muffins of cupcakes? geen zin naar buiten te gaan en krijg over drie uur wat vrienden op bezoek. heb patentbloem, suiker melk boter en 3 eiren thuis (en aardbeien chocola voor vulling) | |
Harajuku. | vrijdag 2 maart 2012 @ 15:10 |
http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakesmaken daar moet het wel mee lukken. | |
Muck | vrijdag 2 maart 2012 @ 15:59 |
Ja, mijn vriend viert zijn verjaardag dit weekend ![]() De appeltaart staat inmiddels in de oven en mijn huis ruikt heerlijk ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 2 maart 2012 @ 20:34 |
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm. Hij is vrij zompig en de frambozen zijn naar beneden gezakt.had diepvries en beetje uit een potje,dat is denk ik te nat geweest. Wel makkelijk recept | |
3-voud | zaterdag 3 maart 2012 @ 00:37 |
Sjezus... ben helemaal into bakery de laatste tijd. Die Rudolph met zijn Patisserie programma heeft me flink gek gemaakt. Brood, hartige hapjes, koekjes, deserts anything. Vermaak me kostelijk. Maar alles met de hand. Zelfs dat deeg. Wordt dus tijd voor een goede mixer. Iemand een mening hierover? Zit zelf over deze te denken: http://www.kenwoodworld.c(...)kMix-keukenmachine1/ | |
RobinOok | zaterdag 3 maart 2012 @ 00:57 |
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan. | |
fotostarter | zaterdag 3 maart 2012 @ 09:07 |
Volledig mee eens. Is voor sommige een flinke kostenpost, maar echt een genot om mee te werken. En uit te breiden met leuke "extensies":D | |
Sandous | zaterdag 3 maart 2012 @ 10:15 |
3-voud ik heb die kmix, en goed tevreden hoor! Heb m al bijna 2 jaar. Gooi er van alles in brood, cakes toppings etc. Prima ding, maakt niet al teveel herrie vergeleken met cheapo's. En hijs gewoon mooi! Oja, gister 12 mislukte miffins/cupcakes uit de oven gehaald ![]() | |
3-voud | zaterdag 3 maart 2012 @ 11:24 |
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht. Die dingen kosten in de USA zelf net boven de 150 euro. Krijg het idee dat ze hier zo duur zijn om de naam en imago. Schijnen ook nogal vaak motorisch en/of aandrijving problemen te krijgen. Daarbij heeft die Kitchenaid maar een 300W motor. Bij deeg van 2 broden tegelijk staat ie al zowat stil. Kan die amper trekken. Let wel, ik ga af op de reviews uiteraard. Heb er zelf geen ervaring mee. Maar die Rudolph heeft met zijn TV programma ook zon Kitchenaid. Met een bak vol eiwit (6 eitjes en suiker) hoor je dat ding al 50% in toeren zakken. | |
Tooto7moe | zaterdag 3 maart 2012 @ 13:18 |
wat is hét verschil tussen kitchenaid en kenwood? voor mijn gevoel is kenwood voor het serieuze werk en kitchenaid gewoon voor de minder fanatiek bakker en het staat leuk in de keuken. | |
Lienekien | zaterdag 3 maart 2012 @ 13:20 |
De Kitchenaid kun je uitbreiden met allerlei hulpstukken, dat kan bij de Kenwood niet. | |
Harajuku. | zaterdag 3 maart 2012 @ 13:28 |
Toch niet van mijn link? | |
3-voud | zaterdag 3 maart 2012 @ 14:02 |
Dan ben je niet op de hoogte. http://www.kenwoodworld.com/nl-nl/Producten/kMix/Accessoires/ | |
Lienekien | zaterdag 3 maart 2012 @ 14:28 |
Oh, die passen niet op mijn Kenwood. | |
DevilsAndDust | zaterdag 3 maart 2012 @ 14:29 |
Heb jij ook een Patissier, Lienekien? Daar kunnen inderdaad geen hulpstukken op. Moet ook zeggen dat ik dat helemaal niet mis. | |
Lienekien | zaterdag 3 maart 2012 @ 14:31 |
Ja, die. ![]() Ik mis ze ook niet echt, maar de optie kan een pluspunt zijn. | |
3-voud | zaterdag 3 maart 2012 @ 14:46 |
Voor mij hetzelfde. Het is me niet te doen om die hulpstukken. | |
Sorella | zaterdag 3 maart 2012 @ 15:27 |
Ik heb de kitchenaid artisan en gebruik hem regelmatig, ook heb ik er een magimix bij gekocht omdat ik toch het hakken van kruiden en brood e.d mis. Beide worden regelmatig en ook gelijkertijd gebruikt ![]() Beslag, deeg, slagroom en eiwit kloppen gaat beter met de kitchenaid. [ Bericht 45% gewijzigd door Sorella op 03-03-2012 19:22:18 ] | |
Sweetpea8472 | maandag 5 maart 2012 @ 08:27 |
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons). We hebben onszelf die Kitchenaid cadeau gegeven afgelopen kerst. De blender had ik al sinds de vorige kerst. Heb er absoluut nog steeds geen spijt van. En de adviesprijs in Amerika is ook ongeveer $350.... | |
kwakz0r | maandag 5 maart 2012 @ 09:38 |
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine ![]() superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor ![]() | |
Sjeen | maandag 5 maart 2012 @ 09:40 |
Niet mee eens, als je geld hebt dan de Kenwood chef ![]() | |
Ml-etje | maandag 5 maart 2012 @ 09:41 |
Oh nom! | |
kwakz0r | maandag 5 maart 2012 @ 10:21 |
ik ben overigens heel tevreden over mijn moulinex masterchef 8000 ![]() | |
Inu | maandag 5 maart 2012 @ 11:37 |
ja, maar je haalt hem ook nog niet helemaal gaar uit de oven de eerste keer, omdat ie nog terugmoet met het eiwit erop ![]() maar ik gooi die diepvriesdingen vaak wel op een keukenpapiertje als ik begin, uit een potje heb ik nog nooit gebruikt.. | |
3-voud | maandag 5 maart 2012 @ 16:03 |
Rudolph maakte eens zon nougattaart met 6 eiwitten en wat suiker en meldde zelf al dat die mixer het er moeilijk mee had. Lijkt me geen "zachter zetten" of gedoe met microfoons. Tevens worden die mixers in de USA al voor 200 dollar aangeboden. Maar goed, wil er niet verder over uitweiden. Ik ga voor de Kenwood. | |
3-voud | maandag 5 maart 2012 @ 16:04 |
Buur van me maakt elke zomer van die Strawberry-Cheesecake ijs en Honey-Peanutbutter. Smaakt erg goed. | |
minilot | maandag 5 maart 2012 @ 18:41 |
Soms denk ik: moet ik nou ook eens zo'n Kenwood of KitchenAid en dan realiseer ik me steeds weer dat ik helemaal geen hekel heb aan zelf mixen en kloppen en dat ik ronduit HOU van deeg kneden met de hand. ![]() | |
The_Hives | maandag 5 maart 2012 @ 18:45 |
ja ik ook, maar niet van eiwitten, roomkaas en slagroom enz opkloppen ![]() | |
-Dries- | maandag 5 maart 2012 @ 19:17 |
Ik heb een vraagje aan jullie bakkerds! Mijn vriendin maakt graag muffins. In het recept van muffins staat dat je de boter moet smelten en moet laten afkoelen (natuurlijk niet teveel, want dan wordt het weer vast). Op een gegeven moment moet ze de boter mengen met melk. Melk komt natuurlijk uit de koelkast en is dus koud. Het resultaat: de boter gaat 'klonten'. Op zich is dit niet heel erg, maar ze heeft het idee dat dit niet hoort bij het beslag. Wat kan zij hieraan doen? | |
The_Hives | maandag 5 maart 2012 @ 19:21 |
heeft ze al geprobeerd om geen koude melk te gebruiken? Of misschien is de boter toch al te koud. Ik zou sowieso melk minimaal op kamertemperatuur gebruiken | |
-Dries- | maandag 5 maart 2012 @ 20:07 |
Ze gebruikt hem niet direct uit de koelkast, maar ook niet echt kamertemperatuur, nee. Da's eigenlijk best een goeie! Bedankt ![]() | |
Dragonberry | maandag 5 maart 2012 @ 20:32 |
Ik zou de melk even kort opwarmen in de magnetron ![]() | |
Jorwol | maandag 5 maart 2012 @ 20:59 |
Wat een ontzettend leuke recepten kom je hier tegen! Ik ga dit topic volgen en binnenkort misschien eens mijn eigen keukenkunsten showen ![]() | |
Sweetpea8472 | dinsdag 6 maart 2012 @ 07:39 |
Ik zoek nog een recept voor een koek die ik mee kan nemen naar m'n werk (dus als tussendoortje). Ik heb er nu 1, een soort van appelkoek, waar extra meel en bloem in zit (op een plaat bakken en dan in stukken snijden). Iemand nog een idee? | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 07:41 |
makkelijk en simpel of mag het ook uitgebreid? Voor jezelf of ook voor collega's (zo ja hoeveel)? | |
Sweetpea8472 | dinsdag 6 maart 2012 @ 08:30 |
Voor mezelf en m'n partner, dus minimaal 10 stuks. (oh ja, moet een week kunnen liggen, in het weekend maken, t/m vrijdag meenemen). We nemen nu meestal een liga o.i.d. mee. | |
morgane | dinsdag 6 maart 2012 @ 10:19 |
Misschien is het eenidee om zelf mueslirepen te maken? Bijv. dit recept: http://klein-duimpje.blog(...)i-ontbijt-repen.html | |
Sweetpea8472 | dinsdag 6 maart 2012 @ 10:32 |
Ohh, die klinken erg goed! Morgen met de boodschappen maar eens wat spullen halen. Muesli-repen, dat is een goede om op te zoeken... | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:24 |
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron. De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi. De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten. Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen? Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde? En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken? ![]() Misschien ervaringsdeskundigen of tips? ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet ![]() | |
Muck | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:33 |
Poeh... goede vraag... Ik bak de mijne meestal een half uurtje op 200 graden (ook een combimagnetron) en dat gaat prima, maar het hangt ook af van het recept dat je gebruikt natuurlijk. Oftewel, van mij wordt je niet veel wijzer ![]() Anyway, zoals beloofd de taarten van afgelopen weekend: Appeltaart: ![]() Witte chocolade cheesecake met aardbeien: ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:39 |
Oeh die laatste ziet er echt yummie uit! ![]() | |
Muck | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:42 |
Dank je! Dat was ie gelukkig ook ![]() ![]() | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:47 |
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt is ![]() die appeltaart zou ik ook zo opeten trouwens ![]() ![]() | |
Sweetpea8472 | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:51 |
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen... En over jouw vraag, ik zou een tweede oven kopen, kun je de ene op 240 graden zetten en de tweede op 110! (ik zou het antwoord ook niet weten, ik heb alleen twee hetelucht ovens...) | |
FutureFairytale | dinsdag 6 maart 2012 @ 14:52 |
Inderdaad hehe ![]() Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake ![]() | |
PdeHoog | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:01 |
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he? ![]() | |
.ZilveR. | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:07 |
Chocomuffins in de oven staan, dadelijk nog een lelijke maar lekker kwak sinaasappeltopping erop en eten maar ![]() | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:12 |
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehad ![]() | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:13 |
![]() receptje? Google is lui ![]() ![]() | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:21 |
in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen ![]() | |
Sweetpea8472 | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:39 |
Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten) ![]() De kerst van 2010 heb ik er ook goed gebruik van gemaakt. Ik heb toen een hele serie kleine hartige taartjes gebakken (in m'n 1/4e grootte springvormen). 4 van elke smaak, en 4 verschillende smaken. En tegelijkertijd ook nog even cake gebakken. Ik zou niet meer zonder m'n Falcon kunnen! Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is! | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:50 |
als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trap ![]() ![]() heb ik, op 180 graden gaf hij te veel aan. Maar ga het morgen ook op 140 graden testen om te kijken wat hij aan geeft. | |
FutureFairytale | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:58 |
Jawel! En geef vervolgens bijna alles weg ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 6 maart 2012 @ 15:59 |
Jes, doe ik vnv. Ben nu niet thuis. | |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 16:25 |
![]() | |
Jorwol | dinsdag 6 maart 2012 @ 18:11 |
Heb je toevallig een recept van die cheesecake? ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 6 maart 2012 @ 19:15 |
Ik gebruik dit recept maar dan zonder rum
| |
The_Hives | dinsdag 6 maart 2012 @ 19:31 |
![]() die ga ik binnenkort maken ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 6 maart 2012 @ 19:34 |
Ja dat lijkt me beter want heeft een amandelsmaak en bitterkoekjes ook ![]() | |
Sweetpea8472 | woensdag 7 maart 2012 @ 07:50 |
Groter werkblad dan ik had in m'n vorige keuken... (grote woonkeuken waarbij het keukenblok in het kleinste hoekje was weggepropt... Ik had zo'n 60cm werkblad en dat was nog in de hoek ook...) Dat leidt mij tot de vraag, hoe doen jullie dat bakken in een kleine(re) keuken? Voordat we onze keuken verbouwd hadden, zat ik grotendeels aan de keukentafel omdat ik daar tenminste wat ruimte had. En als ik iets had gebruikt (keukenmachine, staafmixer, pannen, etc) moest ik dat gelijk afwassen en opruimen voordat ik met het volgende kon beginnen... | |
Nyota | woensdag 7 maart 2012 @ 08:00 |
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones ![]() Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen ![]() | |
PerryVogelbekdier | woensdag 7 maart 2012 @ 08:24 |
Oeh dit ga ik volgen en binnenkort weer eens wat maken ![]() | |
The_Hives | woensdag 7 maart 2012 @ 09:30 |
lekker ![]() ![]() wat ik ongeveer doe: 250 gram zelfrijzend bakmeel 2 theelepels bakpoeder 1/2 theelepel zout 3 zakjes vanillesuiker (ik ![]() eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt) 1 ei net geen dl melk 60 gram boter Erbij: 1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes) melk/ei mengsel erbij kneden tot deeg ff laten rusten uitrollen rondjes eruit steken De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk. op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone ![]() | |
Nyota | woensdag 7 maart 2012 @ 09:33 |
Thanks! Die ga ik de volgende keer gebruiken. Die ik net heb gemaakt zijn ook best aardig gelukt, maar wil vanalles uitproberen. En het is echt supersimpel!! (een stuk minder werk dan die bagels die ik n keer heb gemaakt...) | |
Muck | donderdag 8 maart 2012 @ 16:49 |
Het is een beeeeetje een late reactie ![]() Maar ja, heb ik ![]() Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3! Supersimpel, maar zooooo lekker ![]()
| |
Jorwol | donderdag 8 maart 2012 @ 16:56 |
Had daar ook al gekeken maar heb er denk ik overheen gelezen... Toen maar de cheesecake van Marty gemaakt, die was ook erg lekker! Deze ga ik volgende keer maken ![]() | |
Pinnenmutske | donderdag 8 maart 2012 @ 17:35 |
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes. Probleem: ik heb geen bakoven | |
Mirjam | donderdag 8 maart 2012 @ 17:36 |
daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopen ![]() | |
Lienekien | donderdag 8 maart 2012 @ 17:37 |
Die heb je wel nodig. Of een aardige buurvrouw met een bakoven. | |
Pinnenmutske | donderdag 8 maart 2012 @ 17:38 |
Toch wel ![]() | |
Sweetpea8472 | vrijdag 9 maart 2012 @ 08:01 |
Geen oven! Hoe kom je de week door zonder iets te kunnen bakken! | |
Tooto7moe | vrijdag 9 maart 2012 @ 21:43 |
Door niet te bakken! Een toetje/gebakje. Het is maar hoe je het wilt noemen. van koekjes en creme fraiche (je hebt alleen een koelkast nodig!) ![]() | |
MinderMutsig | vrijdag 9 maart 2012 @ 23:17 |
Deze ga ik morgen maken! Ik was op zoek naar een taart waarvoor ik alles in huis heb en die ik makkelijk in het klein kan maken met de materialen die ik in huis heb. Aangezien ik geen kleine springvorm of dichte taart/quichevorm heb valt er erg veel af maar deze kan in mijn bakring. Onderin een bakpapiertje en voor de zekerheid wat aluminiumfolie om de onderste rand vouwen en dan moet dat wel goed gaan. Biscuits en cake beslagen gaan meestal wel goed in die ring. Ik heb altijd bergen diepvriesfruit in de vriezer liggen en ik heb nog een zak frambozen die wel een keer op moeten dus dit recept is perfect. Gewoon alles halveren en dan een lief klein taartje maken. Ik moet toch eens op zoek naar een kleine quichevorm o.i.d. Zouden ze die bij de Action hebben? Ikea heeft er een maar die is niet bepaald in de buurt. | |
The_Hives | zaterdag 10 maart 2012 @ 08:56 |
xenos, action, blokker, hema, marskramer, AH (XL), kookwinkel 1 van die winkels moet je het vast kunnen vinden | |
Taartje | zaterdag 10 maart 2012 @ 09:21 |
Hema heeft springvormen van 12 cm doorsnee! | |
MinderMutsig | zaterdag 10 maart 2012 @ 14:27 |
Merci! | |
The_stranger | zaterdag 10 maart 2012 @ 15:34 |
Heb niet het heel topic doorgelezen, dus misschien heb je al ideeën zat, maar goudse moppen zijn simpel zat om te maken en naar mijn mening erg lekker.. Deeg kneden, in een rol laten opstijven, de rol door de suiker rollen en in stukjes hakken. Simpeler kan bijna niet. | |
La_Vita | zaterdag 10 maart 2012 @ 15:34 |
Heb nog nooit eerder een appeltaart gemaakt dus ben heel benieuwd hoe hij smaakt. (De korst was een beetje te hoog en te dik ![]() ![]() | |
MinderMutsig | zaterdag 10 maart 2012 @ 17:56 |
Appeltaart is altijd lekker en stiekum vind ik die korst eigenlijk nog het lekkerst. ![]() Ik heb vanmiddag Fryske Dumpkes gebakken (recept van Rudolf) al heb ik het recept iets aangepast want ik had geen hazelnoten maar wel een grote pot amandelen die wel een keer op mocht. Ze ruiken alvast erg lekker! Ik heb ook amandelhorens gebakken (recept uit een bakboek dat ik heb). Het deeg is gemaakt van 200 gram marsepein en 2 eiwitten die je romig moet kloppen, dan 100 gram suiker, een zakje vanillesuiker en een 50 gram bloem in delen toevoegen. Dan met een spuitzak met glad mondje boogjes spuiten en die bestrooien met amandelschaafsel. Als ze afgekoeld zijn de einden in chocolade dippen en die laten stollen. ![]() Straks gaat de oven even uit zodat hij kan afkoelen voor ik mijn pizzasteen erin leg en dan ga ik een lekkere pizza bakken en daarna moet de Hallon Dröm de oven in zodat ik taart heb voor de verjaardagsvisite morgen. En dan heb ik genoeg gebakken voor vandaag. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 10-03-2012 18:06:37 ] | |
Ml-etje | zondag 11 maart 2012 @ 23:01 |
Wow MM ![]() Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken? De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens ![]() | |
MinderMutsig | maandag 12 maart 2012 @ 01:23 |
Vanwege de cups of vanwege de ingrediënten? Ik zat ook altijd met die recepten te hannessen met omrekenen maar ik heb deze week zo'n setje cupmaten gekocht bij de Appie. Nooit meer gedoe! ![]() | |
RabbitHeart | maandag 12 maart 2012 @ 03:32 |
Sorry, beetje late reactie maar ik heb het Great British Book of Baking en daar stond het volgende recept in: 250 gram zelfrijzend bakmeel Mespuntje zout 50 gram fijne kristalsuiker (maar gewone kan vast ook) 50 gram ongezouten boter 1 ei 100ml (karne)melk 1. Laat de oven voorverwarmen tot 220 graden celcius. 2. Zeef de bloem, het zout en de suiker in een grote kom. 3. Mix het ei met de melk in een aparte kom. 4. Voeg de boter toe en wrijf in de bloem met je vingertoppen. 5. Wanneer het bloemmengsel de structuur heeft van fijne kruimels voeg je het eiermengsel toe en maak je er een zachte bal van. Als er kruimels op de bodem blijven liggen voeg dan wat vocht toe. 6. Bebloem een oppervlakte en leg de bal daarop, kneed en maak dan een deeglap van 3cm dik. 7. Neem een uitsteker en steek circels uit de deeglap, leg die op een bakplaat ingevet met boter. 8. Stop de scones in de oven voor 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Ik heb dit recept nog maar een keer gemaakt, met succes. Maar ik heb nu al diverse recepten uit dit boek gemaakt en ik ben nog niet teleurgesteld, alles was heerlijk! Echt een aanrader. | |
DevilsAndDust | maandag 12 maart 2012 @ 09:33 |
Het recept van de Hummingbird Bakery voor raisin oat cookies vind ik heel goed! | |
Sweetpea8472 | maandag 12 maart 2012 @ 10:35 |
Hij ziet er in ieder geval erg lekker uit! Ik kneed tegenwoordig m'n deeg in de vormpjes. Ik heb 4 kleine springvormen, dus ik deel het deeg in 4-en. En dan lekker kneden, alsof het klei is. Ik gebruik wel bakpapier. Ik heb het ook opgegeven om mooie repen te maken voor erboven op. Meestal zijn dat de restjes die ik dun uitrol en er dan zo mooi mogelijk bovenop leg. De randen vouw ik dan naar binnen zodat ik ook een randje heb voor m'n "deksel". Ik heb gisteren muesli-repen gemaakt. Tenminste, het was de bedoeling er repen van te snijden. Maar als er staat dat je het even moet laten afkoelen, moet je het echt ook maar even laten afkoelen! Het was te hard geworden toen ik het wilde snijden, dus dat ging wat minder (heb er maar vierkanten van gemaakt, ipv repen). Maar ze smaken wel goed! | |
Inu | maandag 12 maart 2012 @ 14:46 |
Ik heb dit boek meegenomen uit Antwerpen ![]() http://www.amazon.com/Pri(...)id=1331559962&sr=1-2 De Lemon Drizzle is alvast erg lekker ![]() | |
La_Vita | maandag 12 maart 2012 @ 21:52 |
Ik had nog 2 appels over dus heb een mini-appeltaartje gemaakt ![]() ![]() | |
Sweetpea8472 | dinsdag 13 maart 2012 @ 08:03 |
Ziet er lekker uit. Ik heb nog peren in de vriezer liggen en deeg en banketbakkersroom in de koelkast. Ik ga vanavond iets bij elkaar bakken... | |
Lusa | dinsdag 13 maart 2012 @ 09:53 |
Vandaag wil ik ook eens de bovenstaande taart maken maar dan met aardbeien ![]() Maar ik twijfel even over de oventemp.. Wat is beter hete lucht of normale oven met boven en onder warmte? Edit: Taart gemaakt en was wel zoet maar toch ook weer heerlijk ![]() Bedankt voor deze recept! [ Bericht 6% gewijzigd door Lusa op 14-03-2012 00:27:17 ] | |
The_Hives | woensdag 14 maart 2012 @ 15:46 |
er staat nu een vanille-chocalade cake in de oven ![]() | |
The_stranger | woensdag 14 maart 2012 @ 16:20 |
Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt.. | |
Muck | woensdag 14 maart 2012 @ 17:02 |
Dat heb ik met kerst ook gedaan ![]() Nu waren de aardbeien toevallig in de aanbieding, dus dat leek me ook wel een goede combi ![]() Ik had van mijn vader een hele berg peren gekregen, maar mijn vriend lust ze niet en ik krijg ze niet op voor ze te zacht worden, dus ik heb nu een peren-amandel-taartje in de oven staan. Hij ruikt goed en ik ben heel erg benieuwd naar de smaak ![]() | |
Muck | woensdag 14 maart 2012 @ 17:49 |
![]() Hij kijkt me aan ![]() Maar als ie smaakt zoals ie eruit ziet, ben ik een gelukkig mens ![]() | |
Nyota | woensdag 14 maart 2012 @ 18:22 |
Ik had dit recept uit een ander topic: rauwe brownies Gemaakt van walnoten (gehakt), cacao en dadels en nog wat amandelen ![]() Ik heb het net gemaakt en staat nu in de koeling. Ben heeeeeel benieuwd. Maar dadels zijn bijna altijd lekker ![]() | |
Mirjam | woensdag 14 maart 2012 @ 18:36 |
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan? | |
Nyota | woensdag 14 maart 2012 @ 21:53 |
Keukenmachine ![]() Het is echt lekker trouwens ![]() | |
Sweetpea8472 | donderdag 15 maart 2012 @ 07:53 |
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor. | |
Selestha | donderdag 15 maart 2012 @ 08:29 |
Ziet er lekker uit. Wat is het? | |
Nyota | donderdag 15 maart 2012 @ 10:36 |
Het is het proberen waard: het is echt goddelijk ![]() | |
Mirjam | donderdag 15 maart 2012 @ 12:28 |
ja, lukt dat goed met die dadels? | |
Sweetpea8472 | donderdag 15 maart 2012 @ 12:45 |
Dadels heb ik nooit gebruikt. Maar ik zou niet weten waarom niet. Ik gebruik m'n staafmixer voor de noten omdat die wat kleiner is (en makkelijker schoonmaken, aangezien m'n keukenmachine ondertussen de 20 jaar bereikt heeft... Die kom is bijna niet meer doorzichtig ![]() | |
Muck | donderdag 15 maart 2012 @ 16:43 |
Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt? ![]() Het is peren-amandel-taart ![]() Ik dacht even de je PeRi was ![]() | |
Tooto7moe | vrijdag 16 maart 2012 @ 09:45 |
ik ga cheesecake maken vandaag. even uitzoeken hoe en wat. maar cheesecake gaat het worden. | |
Selestha | vrijdag 16 maart 2012 @ 09:59 |
Ahá ![]() | |
Holyme | vrijdag 16 maart 2012 @ 10:58 |
Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijn ![]() ![]() ![]() | |
Sweetpea8472 | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:00 |
Ik heb zo'n mooi bakje waar m'n staafmixer op kan, heb je een sort van mini-keukenmachine ![]() | |
Sjeen | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:09 |
![]() Chocolade-pindakaaskoekjes | |
Taartje | vrijdag 16 maart 2012 @ 15:52 |
Wauw, die zien er mooi uit! | |
The_Hives | zaterdag 17 maart 2012 @ 13:44 |
voor de bakkers die veel met verse vanille bakken, bij de Lidl zag ik vandaag buisjes met 2 vanillestokjes voor maar 1,49. Normaal betaal je dat minimaal voor 1 stokje. Kwaliteit weet ik nog niet, maar geloof dat de Madagascar stokjes als 1 van de betere beschouwd kunnen worden. | |
Sunnythesun | zaterdag 17 maart 2012 @ 14:00 |
Ik heb net creamy lemon cruble squares gebakken ![]() ![]() | |
royjn | zaterdag 17 maart 2012 @ 14:19 |
Hier ook weer aan het kokkerellen geslagen. Rum-rozijnen-bitterkoekjes cake gebakken. Deze is altijd favoriet. En een nieuwe cheesecake staat nu in de oven. Vanille aarbei cheesecake, ben benieuwd of het gaat smaken. | |
Tooto7moe | zaterdag 17 maart 2012 @ 17:51 |
wou al aangeven dat je weer vanillestokjes hebt bij de lidl! maar iemand was me al voor. k vinde d kwaliteit prima! | |
RobinOok | zaterdag 17 maart 2012 @ 18:14 |
Eens! :-)![]() Vanille pods | |
The_Hives | zaterdag 17 maart 2012 @ 18:27 |
I also bought 4 tubes ![]() | |
RobinOok | zaterdag 17 maart 2012 @ 18:31 |
Ik kocht ze eind november. Zal ivm Sinterklaas geweest zijn dan? Ik had ze nog nooit eerder gezien hoor. En volgens mij kun je er uberhaupt nooit van opaan bij de Lidl. Kan maar zo zijn dat ze vanaf nu noooooit meer vanille verkope. | |
The_Hives | zaterdag 17 maart 2012 @ 18:33 |
ja klopt, maar is in het delicieux thema. En dat is het 'merk' voor de feestdagen, dus heb goede hoop ![]() En wat ik aan de omdozen zag is het vrij populair dus zal wel blijven. | |
Ml-etje | zaterdag 17 maart 2012 @ 18:44 |
Haal de vanille vaak bij de biowinkel als de supers ze niet meer hebben. Wil die hallon dröm eens maken, heb geen slagroom wel creme fraiche. Gooien jullie dan suiker door de creme fraiche? | |
Ml-etje | zaterdag 17 maart 2012 @ 18:45 |
Oh en had vandaag havervlok scones met rozijnen, die wil ik ook eens zelf maken ![]() | |
kwakz0r | woensdag 21 maart 2012 @ 18:25 |
ik heb een zeer culinair vaardige vriendin laatst dit boek voor haar verjaardag gegeven ![]() maar eigenlijk wilde ik het liever zelf houden... | |
Selestha | woensdag 21 maart 2012 @ 18:29 |
![]() ![]() | |
kwakz0r | woensdag 21 maart 2012 @ 18:31 |
ja, van die kale chef die de hondsmoeilijke toetjes bij masterchef australië deed. die staan er in (de taart met 12 laagjes enzo) maar ook makkelijkere dingen. | |
RobinOok | woensdag 21 maart 2012 @ 18:42 |
Dit weekend gemaakt, alleen vond ik ze jammer genoeg niet zo lekker. Gulab Jamun, Indiase, gefrituurde "melkballetjes" in rozensiroop. Kent iemand dit? En denk je dat ik iets verkeerds deed, dat het echt juist superlekker is? ![]() | |
Tooto7moe | woensdag 21 maart 2012 @ 20:43 |
Ze zien er wel lekker uit Robin, jammer dat ze dat niet helemaal waren. Ik ken ze niet, ken alleen de arabische deegballetjes in siroop. Ik zie op google dat er vooral melkpoeder gebruikte wordt. antwoord op je vraag: geen flauw idee! Smaken verschillen dus misschien vind jij het gewoon niet lekker en anderen juist weer heel erg! | |
Tegan | woensdag 21 maart 2012 @ 20:48 |
Ik ken wel dit. http://indianfood.about.c(...)recipes/r/jalebi.htm Mierzoet, maar zeker wel lekker ![]() | |
Axia | donderdag 22 maart 2012 @ 09:14 |
Yep, ik ken ze ook. Persoonlijk vind ik ze ook niet lekker. Veel te zoet door die siroop. Ik vind zelf de 'Caribbean/Trinidad gulab jamun' lekkerder. Die maken ze niet in siroop maar doen dan een beetje suikerwater (veel suiker, weinig water) erover heen zodat de suiker erop stolt weer en dan lekker krokant wordt erop. [ Bericht 5% gewijzigd door Axia op 22-03-2012 09:21:41 ] | |
Tooto7moe | donderdag 22 maart 2012 @ 20:04 |
soesjestoren dat een soesjesberg werd ![]() ![]() & 'truffelkruidnoot'cake. Stevig&kruidig. ![]() | |
Tegan | donderdag 22 maart 2012 @ 20:06 |
Dit ken ik ook ja, maar ik weet niet hoe wij dat noemen. Die naam zegt me niets iig. | |
Ml-etje | donderdag 22 maart 2012 @ 22:32 |
Heb deze weer gemaakt ![]() ![]() En de frambozencake maar ik vind bakpoeder echt niet lekker door een cake, wat is een goede vervanger? | |
RobinOok | vrijdag 23 maart 2012 @ 00:25 |
Gewoon de goede verhoudingen boter, suiker, eieren en meel vinden. En de boter eerst goed zacht en wit en fluffy mixen en de eitjes er 1 voor 1 goed en lang doorheen mixen. Dan voorzichtig bloem spatelen. Geen bakpoeder nodig. Bakpoeder is voor luie koks die te lui zijn om lang te mixen. Of armoeiige die geen geld hebben voor eieren. ![]() | |
Pinnenmutske | vrijdag 23 maart 2012 @ 13:36 |
whohoo, vandaag cupcakes maken en ik beloof een foto te plaatsen. ons ma heeft een combi-microgolfoven waar ze in kan bakken en daar ben ik nu | |
Tooto7moe | vrijdag 23 maart 2012 @ 16:18 |
Ik ben zo'n geval. ik lééf met bakpoeder&bakingsoda ![]() citroenmerengue ziet er heerlijk uit! En je kan je cake luchtiger maken door de eiwitten apart stijf te kloppen en dag aan je cake toevoegen. | |
Ml-etje | vrijdag 23 maart 2012 @ 16:36 |
Vandaar dat mijn cake zowat de oven uit kwam. De KA mixt er lustig op los tenslotte ![]() | |
Pinnenmutske | vrijdag 23 maart 2012 @ 18:04 |
ze zijn gelukt, nu nog wat "aankleden" | |
The_Hives | woensdag 28 maart 2012 @ 15:23 |
veel te weinig gebakken afgelopen weken, maar even wat lekkers zoeken voor zondag ![]() tips zijn welkom ![]() | |
Dragonberry | woensdag 28 maart 2012 @ 16:40 |
Soesjes aan het maken met verse banketbakkersroom | |
FutureFairytale | woensdag 28 maart 2012 @ 16:51 |
Gisteren een monchoutaart gebakken met voor de verandering eens verse bosvruchten erbovenop. Und er schmeckt sehr gut! ![]() | |
ieniminimuis | donderdag 29 maart 2012 @ 19:42 |
mijn zandkoekjes zijn compleet mislukt. recept: 100 gram roomboter 50 gram rietsuiker (ipv basterdsuiker) 150 gram bloem hoeveelheid cacaopoeder tot het deeg lekker bruin eruit zag kleine rondjes op de bakplaat op 170 graden. Na 10 min was alles compleet uitgelopen en lag er een soort van bruine lava op de bakplaat, die licht aan het aanbranden was. En er maar uitgehaald. nu is de vraag; wat ging er mis? | |
The_Hives | donderdag 29 maart 2012 @ 19:46 |
te weinig suiker en te weinig bloem. Wel een eitje er doorheen gedaan? | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 19:49 |
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter' ![]() | |
The_Hives | donderdag 29 maart 2012 @ 19:50 |
ik ga altijd voor meer ipv minder ![]() | |
ieniminimuis | donderdag 29 maart 2012 @ 19:50 |
het is een recept van mijn moeder die ze al eeuwen zo bakt... | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 19:50 |
Eitje is niet nodig inderdaad, was de boter goed koud? | |
The_Hives | donderdag 29 maart 2012 @ 19:51 |
verhoudingen zijn op zich redelijk goed 3:2:1 , maar wat voor boter heb je gebruikt, wel roomboter toch? | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 19:52 |
Mijn ouderwets ongezonde maar meestal kloppende huisvrouwenkookboek zegt 160g. bloem, 120g. boter, 80g. suiker en een beetje zout, inderdaad op 170o. | |
ieniminimuis | donderdag 29 maart 2012 @ 19:52 |
en juist door de cacoapoeder werd het droger... maar mss is boter in combi met cacaopoeder niet zo'n goede combi? | |
The_Hives | donderdag 29 maart 2012 @ 19:52 |
wel het deeg een tijdje in de koelkast laten op stijven. Eierdooier er doorheen is lekker ![]() | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 19:53 |
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao. | |
fotostarter | donderdag 29 maart 2012 @ 19:55 |
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor is ![]() | |
ieniminimuis | donderdag 29 maart 2012 @ 19:57 |
het leek ook meer op een giga kletskop dan zandkoekjes volgens mijn huisgenoot. De kruimels zijn wel lekker, alleen een beetje te machtig door de roomboter en het niet helemaal doorgebakken. | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 19:57 |
Eitje kan best, maar is niet de reden dat het fout gaat. Als het een vaak getest recept is heeft ze of ergens een weegfoutje gemaakt, het deeg niet goed gekoeld of zit het hem in de cacao. (of er is iets raars met de oven, combimagnetron oid?) | |
_Ophelia_ | donderdag 29 maart 2012 @ 20:06 |
Zal ik hem dan maar dichtgooien... Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #2 [ Bericht 64% gewijzigd door _Ophelia_ op 29-03-2012 20:14:16 ] |