Uit: Speciaalbier kan tij in de kroeg keren, De Persquote:‘s Avonds valt er ook nog wel wat te winnen voor de kroegbaas om het tij te keren. De keuze is vaak nogal schraal. In menig kroeg kan de klant kiezen uit Heineken, Heineken of Heineken. Een gevolg van de sterke greep op de Nederlandse horeca van de vier grote brouwerijen, Heineken, Inbev (Jupiler, Dommelsch), Grolsch en Bavaria. Neem café De Keizer in het Limburgse Meerssen, de stamkroeg van bondscoach Bert van Marwijk. De kroegbaas kan kiezen tussen Paulaner (Duits tarwebier) of de variant van Heineken: Brand Weizen. ‘Heineken geeft dat Brand Weizen praktisch weg, toch koos hij voor Paulaner, want dat vindt de klant lekkerder’, vertelt Paul Meijnen van Biernavigatie.nl. ‘Die kroeg draait prima, ondanks dat het een klein dorp is. De afzet van pils daalt, maar die van speciaalbier stijgt.’
Boont Amber is een lekkere wegdrinker, net als die Oatmeal Stout. Anderson Valley is ook met een leuke opmars bezig.quote:Op maandag 16 januari 2012 21:58 schreef bas-beest het volgende:
Eerder vanavond heb ik in mijn stampub twee nieuwe bieren op, allebei van Anderson Valley en wel:
Boont Amber Ale
Barney Flats Oatmeal Stout
Vooral die tweede is erg lekker, heel zacht van smaak.
Eén van mijn persoonlijke klassiekers, het liefst ongekoeld in de zomer met een kaasplankje.quote:Op maandag 16 januari 2012 22:11 schreef Jovatov het volgende:
Ik had vorige week zaterdag voor het eerst Tripel Karmeliet, was erg lekker!
Mijn favoriet!!!quote:Op maandag 16 januari 2012 22:11 schreef Jovatov het volgende:
Ik had vorige week zaterdag voor het eerst Tripel Karmeliet, was erg lekker!
Joure schijnt een heel goed adres te zijn, ga misschien woensdag een bezoekje brengen. Maar voeg ook eens "Van Erp Dranken" toe. Zitten in Groningen aan: "De Kromme Elleboog" en in Roden.quote:Op maandag 16 januari 2012 22:39 schreef hemarookworst het volgende:
Ik heb de OP alvast wat aangepast! Wat vinden jullie ervan? Feedback is welkom en adressen voor bierwinkels ook!
moet dat geen 'dorstlesser' zijn?quote:doorlesser
Misschien wat kleinere fotootjes... ik heb al langer het gevoel dat de OP een halve pagina in beslag neemt (50 posts per pagina).quote:Op maandag 16 januari 2012 22:39 schreef hemarookworst het volgende:
Ik heb de OP alvast wat aangepast! Wat vinden jullie ervan? Feedback is welkom en adressen voor bierwinkels ook!
Valt wel mee hoor, dat opzoekenquote:Op maandag 16 januari 2012 23:21 schreef hemarookworst het volgende:
Hmm.. al die vorige topics opzoeken kost nogal wat tijd, dus dat doe ik misschien later. De winkels en de typefouten heb ik inmiddels verbeterd
Bedankt voor je feedback, die websites zijn een goede. Morgen post ik ze en verander ik de foto's. In de whisky topic staan ook adressen... En ik post van verschillende winkels, van verschillende eigenaren. Dus ik zie het niet als reclame... Gewoon om mensen wegwijs te maken in de bierwereld.quote:Op maandag 16 januari 2012 23:34 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Misschien wat kleinere fotootjes... ik heb al langer het gevoel dat de OP een halve pagina in beslag neemt (50 posts per pagina).
Anderzijds misschien nog wat linkjes naar ratebeer, beeradvocate en meer zulks?
En misschien ff met een mod checken dat die adressen niet onder reclame/spam vallen.
Verder . Iets om uit te bouwen.
Joure is best okay, zeker als je in Friesland woont.quote:Op maandag 16 januari 2012 22:45 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Joure schijnt een heel goed adres te zijn, ga misschien woensdag een bezoekje brengen. Maar voeg ook eens "Van Erp Dranken" toe. Zitten in Groningen aan: "De Kromme Elleboog" en in Roden.
En w'rom alleen naar Belgische brouwerijen?quote:Op maandag 16 januari 2012 23:58 schreef Seven. het volgende:
Alleen bierwinkels is niet genoeg!
Wat moet hier absoluut in?
-linkje naar de Belgische brouwerijen
-linkje naar zelf brouwen
-linkje naar de beste bier cafe's en festivals (Bockbierdag Zutphen, bierfestival Brussel, cafe Delirium etc etc).
Zoals Curchulain ook al aangeeft, waarom beperken tot alleen Belgische brouwerijen? Er zijn bijv. al zoveel goede brouwerijen in de VS...quote:Op maandag 16 januari 2012 23:58 schreef Seven. het volgende:
Alleen bierwinkels is niet genoeg!
Wat moet hier absoluut in?
-linkje naar de Belgische brouwerijen
Dat is wel een goed idee, bijv. dit topic op FOK!quote:-linkje naar zelf brouwen
Kan wel, en op zich wel leuk idee, maar met deze en je eerste optie, loop je kans dat de OP wel heel erg groot/lang wordt.quote:-linkje naar de beste bier cafe's en festivals (Bockbierdag Zutphen, bierfestival Brussel, cafe Delirium etc etc).
Ja.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
Iemand hier ervaring met Gulpener Gladiator ?
Ja en?quote:
Sterk, zoetig, weinig smaakontwikkeling, vlakke smaak. Leuk om goedkoop en snel dronken te worden als je meerdere achtereenvolgens opdrinkt, maar niet om te genieten. Zelfde soort bier als Groslch Kanon, Atlas en andere zogeheten strong beer.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
Iemand hier ervaring met Gulpener Gladiator ?
Dan heb ik nog liever Grolsch Kanon dan Gulpener Gladiator. Die Atlas is imo helemaal goedkope en ook goedkoop smakende rotzooi.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:59 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Sterk, zoetig, weinig smaakontwikkeling, vlakke smaak. Leuk om goedkoop en snel dronken te worden als je meerdere achtereenvolgens opdrinkt, maar niet om te genieten. Zelfde soort bier als Groslch Kanon, Atlas en andere zogeheten strong beer.
Perfect alcoholistenbier. 89 cent voor 0,5-liter-blik. 10%. Dat is ¤ 17,80 per liter alcohol. Een fles (40%) wodka van 1 liter is al snel > 10 euro, dat geeft >25 euro per liter alcohol. Dus behoorlijk goede prijs!quote:
Klinkt als een uitstekende keuze dusquote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:59 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Sterk, zoetig, weinig smaakontwikkeling, vlakke smaak. Leuk om goedkoop en snel dronken te worden als je meerdere achtereenvolgens opdrinkt, maar niet om te genieten. Zelfde soort bier als Groslch Kanon, Atlas en andere zogeheten strong beer.
quote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:57 schreef hemarookworst het volgende:
Zo, alle verzoeken zijn ingewilligd. Nu hebben wij bierkenners/liefhebbers ook een waardige OP.
Ja, matig biertje.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
Iemand hier ervaring met Gulpener Gladiator ?
Je kan de Rochefort ook bewaren voor een andere keer hequote:Op dinsdag 17 januari 2012 23:54 schreef RingBewoner het volgende:
Zit nu aan de Westmalle Tripel, zometeen een deugniet en ik sluit af met Tripel Karmeliet, Brugse Zot en Trappistes Rochefort 10. Morgen lekker vrij.
Eens, maar er zijn betere.quote:
Wat allemaal wel niet kan....quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:21 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Je kan de Rochefort ook bewaren voor een andere keer he
Och, als ik morgen vrij was geweest, had ik misschien ook zoiets gedaan. Maar dan met VS-bieren.quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:21 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Je kan de Rochefort ook bewaren voor een andere keer he
Ik wist helemaal niet dat Mikkeler wat dingen bij de Proefbrouwerij onderbrachtquote:Op woensdag 18 januari 2012 11:52 schreef Curchulain het volgende:
Gisteren een verlaat kerstcadeautje gehad:
Mikkeller Texas Ranger Barrel Aged with Vanilla and Cocoa Beans
En een cadeautje uit Chili:
Kunstmann Gran Torobayo
De Man van Drank in Rotterdam, als dat dan niet te ver is.quote:Op woensdag 18 januari 2012 13:06 schreef IPA35 het volgende:
Overal wat volgens mij.
BGB kom uit Noorwegen bijvoorbeeld.
Goed bier overigens maar had er meer van verwacht, zeker voor ¤6.75.
Weet er iemand waar ik de volgende of een deel van de volgende merken kan krijgen zonder naar Amsterdam af te hoeven reizen?
-Mikkeller
-Founders
-Sierra Nevada
-Struise Brouwers
-En de wat makkelijker te verkrijgen bieren van Anchor.
Ik ken de winkel in Utrecht en een redelijke winkel in Arnhem maar ik denk niet dat die het hebben. (Bert heeft wel Anchor.) Ik woon in de Betuwe dus als iemand een adres dichter bij dan De Bierkoning weet zou dat fijn zijn.
Wel ver.quote:Op woensdag 18 januari 2012 13:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Man van Drank in Rotterdam, als dat dan niet te ver is.
Bierparadijs, maar dat is denk ik net zo ver.quote:Op woensdag 18 januari 2012 14:00 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Wel ver.
Misschien Burg Bieren? Maar dat is ook wel ver.
Nou ja, pech. Dan blijft het speciaal .
Klopt, vind de karmeliet ook wat zoeter en fruittiger, absoluut mijn favoriet.quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:37 schreef Adames het volgende:
[..]
Ik vind hem het lekkerst uit dat rijtje, wat pittiger dan een Karmeliet.
Uiteindelijk heb ik mij ingehouden en de Rochefort inderdaad laten staan, ben er nu wel blij mee want moet nog even naar de sportschool straks. Misschien neem ik de Rochefort wel als ik terugkom.quote:Op woensdag 18 januari 2012 01:09 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Och, als ik morgen vrij was geweest, had ik misschien ook zoiets gedaan. Maar dan met VS-bieren.
Laat het even weten, ben er erg benieuwd naar.quote:Op woensdag 18 januari 2012 16:24 schreef avw1982 het volgende:
Van de week even langs de Mitra om van alles wat van Sint Bernardus te halen. Ben benieuwd hoe de andere bieren van hun smaken.
Die vind ik wel lekker. Grottenbier vind ik niet zo top.quote:Op woensdag 18 januari 2012 16:38 schreef avw1982 het volgende:
Is goed. Ik ben vooral benieuwd naar de Prior 8.
Vind zelf de Classic en Christmas geweldig.quote:Op donderdag 19 januari 2012 23:43 schreef gadeweerd het volgende:
Net op een
Gouden Carolus Hopinjoor; erg lekker mooi bitter
Heen & Weer de Molen; viel erg tegen, te zoet, weinig koolzuur
Rochefort 8; gewoon top
Sinds ze overgenomen zijn en het recept veranderd is vind ik ze wel minder lekkerquote:Op vrijdag 20 januari 2012 06:51 schreef Quannum het volgende:
Ik ben tegenwoordig een beetje verslaafd aan de Straffe Hendrik.
[ afbeelding ]
Overgenomen? Wist ik niet. Het was sowieso al even geleden dat ik het nog gedronken had...quote:Op vrijdag 20 januari 2012 06:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Sinds ze overgenomen zijn en het recept veranderd is vind ik ze wel minder lekker
Heb je de quadruppel al eens geprobeerd?
Ja, het is nu (weer) van De Halve Maan(Brugse Zot). Daarvoor Liefmans.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 07:12 schreef Quannum het volgende:
[..]
Overgenomen? Wist ik niet. Het was sowieso al even geleden dat ik het nog gedronken had...
Finesse is lekker jaquote:Neen. Ik zie dat het een donker bier is en dacht vrij snel "not my thing". Maar ik lees dat ie helemaal niet te zwaar van smaak is, dus ik spring morgen eens bij Heremans binnen. Kan ik gelijk een nieuwe voorraad Finesse (van Dochter van de korenaar) inslaan.
En de reactie van Pint:quote:Bierbrouwer Heineken opent de jacht op kroegbazen die 'vreemd bier' verkopen terwijl ze contractueel alleen Heineken mogen tappen. De grootste bierbrouwer roept iedereen in de bierbranche op scherp op te letten en onregelmatigheden meteen te melden. Een woordvoerder van Heineken bevestigde berichtgeving hierover in De Telegraaf van vrijdag.
"We treden al enige tijd zeer doortastend op tegen vreemd bier", aldus de woordvoerder. Vertegenwoordigers die in de fout gaan, krijgen eerst een waarschuwing. Als ze hun leven daarna niet hebben gebeterd, neemt Heineken juridische stappen en haalt alle inventaris uit het café weg.
quote:Onduidelijk is echter of Heineken ook gaat jagen op vreemd bier dat gewoon onder de eigen naam en naast het gecontracteerde bier wordt verkocht. [...]
PINT waarschuwt dat brouwerijcontracten niet alleen prijsverstorend werken, maar ook de diversiteit van het aanbod van bier in de weg staan. PINT pleit daarom al jaren voor het afschaffen van deze contracten. Voor de consument is een transparante prijs voor zijn of haar bier belangrijk, maar nog belangrijker is een divers aanbod. De consument wil meer keuze en wordt hierin nu beperkt.
Wat wordt hier met 'vreemd bier' bedoeld? Niet-Heineken pils dat als Heineken wordt verkocht? Afgaande op de reactie van PINT iig wel, niet?quote:Op vrijdag 20 januari 2012 16:32 schreef Inkomen het volgende:
Hoewel dit voornamelijk over pils gaat vind ik dit interessant genoeg om hier te herhalen.
Heineken opent jacht op 'vreemd bier'
[..]
En de reactie van Pint:
[..]
Ja, ik.quote:Op woensdag 18 januari 2012 09:29 schreef avw1982 het volgende:
Ik zie dat ze in Dordrecht ook een bierwinkel hebben. Iemand ervaring daarmee?
Ja, deze...quote:
'de Anchor'? Welke dan precies?quote:Ik zou graag de Anchor nog eens willen.
Binnenkort maar eens naar Utrecht.
Ja. Jupiler onder de tap gooien als je een Heinekenkroeg bent. Of Olmbier die Heinekenvaten hervulde met zijn eigen bier: http://www.missethoreca.n(...)RechtszaakVanOlm.htmquote:Op vrijdag 20 januari 2012 17:12 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Wat wordt hier met 'vreemd bier' bedoeld? Niet-Heineken pils dat als Heineken wordt verkocht? Afgaande op de reactie van PINT iig wel, niet?
De porter.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 01:21 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Ja, deze...
[..]
'de Anchor'? Welke dan precies?
(tenminste als je de Anchor Brewing Company bedoeld)
Dat laatste lijkt me een beetje vreemd. Ten eerste is dat vrij moeilijk van Heineken verborgen te houden, en ten tweede: waarom zou je dat willen doen?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 06:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja. Jupiler onder de tap gooien als je een Heinekenkroeg bent. Of Olmbier die Heinekenvaten hervulde met zijn eigen bier: http://www.missethoreca.n(...)RechtszaakVanOlm.htm
Maar de vraag is of ze nu ook gaan jagen als je andere bieren eronder zet die geen Heineken zijn maar wel uit dezelfde stal komen.
Zat net toevallig aan de Affligem Dubbel Heerlijk hoor!quote:Op zaterdag 21 januari 2012 20:09 schreef hemarookworst het volgende:
Affligem hoort ook bij Heineken. dat zijn prima bieren.
Die laatste twee heb ik nog staan om te proberenquote:Op zaterdag 21 januari 2012 20:23 schreef hemarookworst het volgende:
Ik vind eigenlijk dubbels niet zo lekker. behale La Trappe Dubbel. Affligem Tripel en Blond vind ik overigens wel lekker.
quote:Op dinsdag 17 januari 2012 23:54 schreef RingBewoner het volgende:
Zit nu aan de Westmalle Tripel, zometeen een deugniet en ik sluit af met Tripel Karmeliet, Brugse Zot en Trappistes Rochefort 10. Morgen lekker vrij hoofdpijn.
Ben ik een groot fan vanquote:Op zondag 22 januari 2012 14:08 schreef gadeweerd het volgende:
Ik vind de Gouden Carolus Hopinjoor erg lekker. Wat zijn de meningen van anderen hierover?
Testpanel nodig?quote:Op zondag 22 januari 2012 17:10 schreef Nembrionic het volgende:
Ik heb hierzelf een zelfgemaakte tripel staan van zo'n 11 procent..gaat straks op de fles. Over 2 weken weet ik meer
inderdaad!quote:Op zondag 22 januari 2012 15:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ben ik een groot fan van
Dan vindt je de LaChouffe Houblon ook lekker!
Kasteelbier deed het niet voor mij...quote:Op zondag 22 januari 2012 17:59 schreef hemarookworst het volgende:
^ Dat is behoorlijk sterk voor een tripel. Doet mij denken aan een Kasteelbier tripel, ook zo'n zoetige tripel trouwens. Ben benieuwd, laat het ons horen over twee weken
Vond hem wel gaan. Was nogal erg vlak qua smaak. Vrijdag naar Cafe de Tijd in Dordrecht.Nu nog wat lekkers uit gaan zoeken.quote:Op donderdag 19 januari 2012 15:35 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Die vind ik wel lekker. Grottenbier vind ik niet zo top.
Heb ikquote:
Precies was ik zeg dusquote:Op maandag 23 januari 2012 09:29 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Vond hem wel gaan. Was nogal erg vlak qua smaak. Vrijdag naar Cafe de Tijd in Dordrecht.Nu nog wat lekkers uit gaan zoeken.
Humming Ale en Raging Bitch zijn erg goed na elkaar te drinken. De Old Foghorn van Anchor is trouwens ook echt verrekte goed. Dronk 'm voor het eerst na een werkdag van vijftien uur, dan is het een waar feest .quote:Op maandag 23 januari 2012 09:52 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Precies was ik zeg dus
Wat die kaart betreft:
Guldenberg is lekker.
Zeezuiper ook.
En ook de Anchor Humming Ale en de Raging Bitch(erg lekker)
Dat is gewoon zonde. Heb het nog niet bij mijn Jumbo gezien.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 18:58 schreef hemarookworst het volgende:
wtf man, ik loop de jumbo binnen zie ik dat ze winterbieren en bokbieren in de koeling hebben gestopt samen met die gekoelde heinekenblikken...
quote:Op dinsdag 24 januari 2012 19:12 schreef Inkomen het volgende:
De Old Foghorn van Anchor is trouwens ook echt verrekte goed. Dronk 'm voor het eerst na een werkdag van vijftien uur, dan is het een waar feest .
Staan beide bij mij nog op de kast.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 19:25 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Nog iemand anders die graag een Judas bestelt als het kan?
quote:De ware Trappistenhype gaat zijn tol eisen. Het trappistenbier Orval gaat Westvleteren achterna als het zo doorgaat. Een half jaar geleden kwam het bericht al naar buiten dat Orval steeds schaarser werd. De paters weigeren meer bier te gaan produceren en waarom zouden ze ook natuurlijk. Inmiddels brouwt de brouwerij van Orval 67.000 hectoliter, waarbij de productie onlangs nog werd opgeschaald. De populariteit haalt de ruimte die dit zou moeten geven echter in.
In 2008 heeft uitbreiding plaatsgevonden van 38.000 hectoliter naar het huidige 67.000 hectoliter. Een nieuwe uitbreiding zit er voorlopig dus niet in en uitwijken naar een industrieterrein is geen optie aangezien daarmee het trappistenlabel zou komen te vervallen.
Voorlopig is de koers om vooral de huidige klanten goed te blijven bedienen en geen nieuwe markten meer aan te boren. De reclame op horecabeurzen wordt stopgezet en bestaande klanten kunnen geen extra of meer bier bestellen, zo laat commercieel directeur van Orval weten.
Ben benieuwd wanneer en óf de trappistenbieren van La Trappe echt in dezelfde problemen gaan komen.
Terwijl Orval naar mijn mening helemaal niet zo lekker isquote:
Ik vraag me af hoe het komt. Wellicht weer een berg op hol geslagen Amerikanen die het willen hebben "omdat het trappistenbier is"?quote:
Orval vind ik wel erg lekker. Niet de beste of de lekkerste maar goed te drinken.quote:Op woensdag 25 januari 2012 18:26 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Terwijl Orval naar mijn mening helemaal niet zo lekker is
Heel krat? Netjes Wil ik ook nog eens bij Van Erp bestellen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:31 schreef RingBewoner het volgende:
Gisteren overigens 24 van mijn favoriet binnen gekregen. Tripel Karmeliet!
Dat is wel waarquote:Op woensdag 25 januari 2012 19:27 schreef Inkomen het volgende:
Zal vast verder de hemel in geprezen worden naarmate het schaarser wordt.
Op zich vind ik het - los van de kwaliteit - helemaal geen slechte ontwikkeling dat producten schaarser/ exclusiever worden. Het betekent toch een soort kwaliteitswaarborg, ook t.o.v. het productieproces bijvoorbeeld, zoals bij Westvleteren.
Eerst een fles zien te bemachtigen.quote:Nu Monts des Cats nog een eigen brouwerij .
quote:
Klinkt als iets wat ik ook maar moest proberen. Volgens mij nog nooit een Dortmunder gehad.quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:43 schreef hemarookworst het volgende:
Ik heb de DAB Dortmunder gedronken, smaakt als een voller moutige pils, met een beetje hoppige nasmaak. Een best wel frisse doordrinker. Smaakt anders dan de Gulpener Dort (heeft ook een andere kleur), dacht dat het dezelfde stijl is, maar de Dort is niet zo'n doordrinker en smaakt een stuk zwaarder en moutiger...
Goede! Beter dan de bruine, die mij wat te licht is.quote:
Heb er eentje vlakbij het Delirium café (was een gerelateerde zaak daarvan? zoiets) in Brussel gehad, kan me niets herinneren (geslaagde avond ) dan dat 'ie goed smaakte.quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:55 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat is wel waar
[..]
Eerst een fles zien te bemachtigen.
Doen! Ik heb overigens hier bestelt, krijg je een prachtige doos vol met bier:quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:35 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Heel krat? Netjes Wil ik ook nog eens bij Van Erp bestellen.
Smerig is anders, maar als ik in een café ben met een flinke bierkaart zal ik niet snel voor Orval gaan.quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:31 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Orval vind ik wel erg lekker. Niet de beste of de lekkerste maar goed te drinken.
QFTquote:Op donderdag 26 januari 2012 00:48 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Smerig is anders, maar als ik in een café ben met een flinke bierkaart zal ik niet snel voor Orval gaan.
Ik vind Orval wel lekker maar ga liever voor de voor mij onbekende bieren.quote:Op donderdag 26 januari 2012 00:48 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Smerig is anders, maar als ik in een café ben met een flinke bierkaart zal ik niet snel voor Orval gaan.
Serieus?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:02 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Westvleteren 12 weer als beste bier verkozen door RateBeer
Filteren en bottelen gebeurt buiten het centrum op een industrieterrein. Wist ik ook niet. Klopt ergens ook wel, want het is maar een klein schattig brouwerijtje MIDDEN in het centrumquote:Op vrijdag 27 januari 2012 14:42 schreef Nembrionic het volgende:
Grappig, wist niet dat dat daar niet gedaan werd
Ik ben er helaas nooit geweest. Een tripje van vanuit mijn kroeg kon ik niet mee.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 14:45 schreef muzas het volgende:
[..]
Filteren en bottelen gebeurt buiten het centrum op een industrieterrein. Wist ik ook niet. Klopt ergens ook wel, want het is maar een klein schattig brouwerijtje MIDDEN in het centrum
Ook buiten de brouwerij is een weekendje brugge de moeite waard. Mooie stad en een mooie reden om vooraf deze film te kijken: http://www.imdb.com/title/tt0780536/quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben er helaas nooit geweest. Een tripje van vanuit mijn kroeg kon ik niet mee.
Brugge staat al heel lang op mijn lijstje. Vorige keer zou ik erheen gaan met vrienden maar we zijn uiteindelijk in Gent beland. Fantastische avond geweestquote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:26 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ook buiten de brouwerij is een weekendje brugge de moeite waard. Mooie stad en een mooie reden om vooraf deze film te kijken: http://www.imdb.com/title/tt0780536/
Oei, als ik dat had gewetenquote:M'n zusje gaat volgende week: http://www.brugsbierfestival.be/
Mede door de hype en de in stand gehouden zeldzaamheid. Het is een ontzettend lekker biertje, dat bovenal, maar het is een beetje een prestigedrankje geworden. Veel proevers nemen die exclusiviteit mee in hun oordeel.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:02 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Westvleteren 12 weer als beste bier verkozen door RateBeer
datquote:Op vrijdag 27 januari 2012 17:33 schreef muzas het volgende:
[..]
Mede door de hype en de in stand gehouden zeldzaamheid. Het is een ontzettend lekker biertje, dat bovenal, maar het is een beetje een prestigedrankje geworden. Veel proevers nemen die exclusiviteit mee in hun oordeel.
Bij mij werkt het in het nadeel van de XII, Ik vind een rochefort 10 ook erg lekker, en die kan ik hier om die hoek krijgen voor onder 2 euro/fles zonder dat ik vooraf hoef te bellen.
Ook zonder festival kan je in Brugge prima drinken: 't Brugs Beertje, echt gezellig en uiteraard goed gesorteerd (met louter Belgische bieren, dat dan weer wel). Afgelopen zomer op vakantie getestquote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:39 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Brugge staat al heel lang op mijn lijstje. Vorige keer zou ik erheen gaan met vrienden maar we zijn uiteindelijk in Gent beland. Fantastische avond geweest
Film gezien, erg leuk
[..]
Oei, als ik dat had geweten
Dat ligt meer aan het brouwproces(het zogeheten maischen) dan aan de grondstoffen. Die zijn vrijwel identiek en ook vrijwel identiek van kwaliteit. Er zijn maar een paar grote mouterijen en daar halen ze allemaal hun mout vandaan.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 19:20 schreef hemarookworst het volgende:
Ik heb een blikje Jupiler (90 cent, 33cl) en een blikje Gulpener Pilsener (74 cent, 33cl) naast elkaar geproefd/gedronken. De prijs van Jupiler zit hem denk ik meer om de naam/merk zelf dan de kwaliteit van de grondstoffen. Ik proef zo dat Gulpener veel betere grondstofen gebruikt, zacht, moutig en toch redelijk vol van smaak. Normaal houd ik meer van wat hoppigere bieren, ook qua pils, maar de smaak van Gulpener kan ik zeker waarderen.
Daar hebben ze dus bewust voor gekozenquote:Jupiler is gewoon waterig, met een goedkoop smaakje. Kan ik net zo goed een B-merk biertje halen, net zo smakeloos, maar een stuk goedkoper.
Ik vind het ook prima.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 19:34 schreef muzas het volgende:
In mijn stamcafe hebben ze jupiler als standaard pils op de tap. Ik vind het wel prima hoor.
Oke heb ik weer wat bijgeleerd.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 19:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat ligt meer aan het brouwproces(het zogeheten maischen) dan aan de grondstoffen. Die zijn vrijwel identiek en ook vrijwel identiek van kwaliteit. Er zijn maar een paar grote mouterijen en daar halen ze allemaal hun mout vandaan.
De temperaturen waarop je je mout verwerkt en hoe lang je dat doet, daar bepaal je dat soort smaken en mondgevoel mee.
[..]
Daar hebben ze dus bewust voor gekozen
Damn! Dat wordt een interessante flesquote:Op zaterdag 28 januari 2012 11:32 schreef Quannum het volgende:
Van die cafébaas heb ik ook een 75 cl fles Het Kapittel Abt meegekregen, vervallen in september... 2000. Ben benieuwd.
Laat je hier weten of je er ziek van bent geworden?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 11:32 schreef Quannum het volgende:
Van die cafébaas heb ik ook een 75 cl fles Het Kapittel Abt meegekregen, vervallen in september... 2000. Ben benieuwd.
Daar kun je niet ziek van worden. Hooguit een kater maar bier is vrijwel steriel.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 13:39 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Laat je hier weten of je er ziek van bent geworden?
Pale ales vind ik persoonlijk geweldig.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 11:07 schreef avw1982 het volgende:
Gisteren de volgende bieren op:
Raging Bitch(...) lekker vind of niet.
Absoluut een aanrader. Probeer ook de 8 en 10 eens. Zeer smakelijk. Zit zelf nu aan de Tripel Karmeliet.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 16:09 schreef hemarookworst het volgende:
Rochefort 6 gedronken, verrassend fris en doordrinkbaar. Zoetheid valt ook mee. Had het veel voller verwacht gezien de donkere kleur en alcohol percentage. Opvallend is de lichtere kleur vergeleken met hun zwaardere broers.
De 8 is de perfecte tussenwegquote:Op zaterdag 28 januari 2012 19:09 schreef hemarookworst het volgende:
10 al geprobeerd, een ware smaak- en geurexplosie bij de eerste slok. Dus zeker lekker, maar ik heb niet altijd zin in zoiets zwaars, dan is de 6 een mooie alternatief. De 8 maar eens proberen volgende keer.
Bij veel blindproeverijen legt hij het dikwijls af bij Rochefort 10.quote:Op maandag 30 januari 2012 22:08 schreef Curchulain het volgende:
Eergisteren voor het eerst Westvleteren 12 geproefd. Inderdaad duidelijk dat de mystiek eromheen veel voor haar populariteit doet.
Bij mij, ook niet blind, legt hij het ook af tegen de Mikkeller Monk's Elixir en de Ommegang 3 Philosophers.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 13:11 schreef muzas het volgende:
[..]
Bij veel blindproeverijen legt hij het dikwijls af bij Rochefort 10.
Zijn de afkortingen verwarrend?quote:Op woensdag 1 februari 2012 15:04 schreef muzas het volgende:
Goed, iemand een goede bron waar ik me kan beginnen met inlezen over de theorie achter speciaalbieren?
Ik begin er steeds meer van te houden, maar raak altijd verloren in het "blabla IPA etc" geleuter, wat doet (het soort) hop voor de smaak? wat doet (het soort) mout voor de smaak? etc etc.
Oftewel, help
ik heb vol. 3.quote:Op woensdag 1 februari 2012 14:55 schreef Nembrionic het volgende:
Welke Volume is die Fade To Black? Blijkbaar is dat iedere keer een andere smaak.
Vol 1 = stout
Vol 2 = Smoked Baltic Porter
Vol 3 = Pepper Porter
Vol 2 hebben ze hier in de winkel en ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
Ik vond hem wel okay, maar zal nooit mijn favoriet worden. Ik vond de Milk Stout van ze beter. Die 400 pound monkey was ook lekker trouwens.quote:Op woensdag 1 februari 2012 14:55 schreef Nembrionic het volgende:
Welke Volume is die Fade To Black? Blijkbaar is dat iedere keer een andere smaak.
Vol 1 = stout
Vol 2 = Smoked Baltic Porter
Vol 3 = Pepper Porter
Vol 2 hebben ze hier in de winkel en ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
Ik ben benieuwd. 2 lijkt me erg lekker.quote:
Welke had jij dan? Dat zeg je er niet bijquote:Op woensdag 1 februari 2012 20:19 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik vond hem wel okay, maar zal nooit mijn favoriet worden. Ik vond de Milk Stout van ze beter. Die 400 pound monkey was ook lekker trouwens.
De 2, dat was toch het laatste waar je het over had? Ok, ik had wat duidelijker kunnen zijn.quote:Op woensdag 1 februari 2012 20:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd. 2 lijkt me erg lekker.
[..]
Welke had jij dan? Dat zeg je er niet bij
De Milk Stout van ze is fantastisch.
Oh hallo Zwabberquote:
Die vind ik echt zó lekker. Alhoewel de I hardcore yoU nog nét effe wat lekkerder was naar mijn herinnering.quote:Op woensdag 1 februari 2012 21:40 schreef DeZwabber het volgende:
Er staat hier nu een Brewdog Hardcore IPA koud te worden in de koelkast
Die's lekker...quote:Op woensdag 1 februari 2012 21:40 schreef DeZwabber het volgende:
Er staat hier nu een Brewdog Hardcore IPA koud te worden in de koelkast
Ik had helaas de Centennial. Was de laatste doos dus sja.quote:Op woensdag 1 februari 2012 21:47 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Die's lekker...
Je zou ook eens Flying Dog Imperial IPA Simcoe moeten proberen.
Hoezo 'helaas'? Is die niet zo lekker dan?quote:Op woensdag 1 februari 2012 21:49 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik had helaas de Centennial. Was de laatste doos dus sja.
Ik weet het niet, jij was zo lyrisch over de Simcoe dat ik liever die had gehad. Er zitten er drie in een doosje dus ik moet het eerdaags maar eens proeven. Maarja, ik heb nog zoveel staan, ik kom er niet doorheen.quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:10 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Hoezo 'helaas'? Is die niet zo lekker dan?
Die met Simcoe hop is vooralsnog (volgens bierenzo.nl) niet los te bestellen. Alleen in dit pakket:quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:11 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik weet het niet, jij was zo lyrisch over de Simcoe dat ik liever die had gehad. Er zitten er drie in een doosje dus ik moet het eerdaags maar eens proeven. Maarja, ik heb nog zoveel staan, ik kom er niet doorheen.
Hoe kwam je aan die Abstrakt? Ik sta wel op de mailinglist enzo maar krijg NOOIT mail wanneer een nieuwe beschikbaar is en ze zijn altijd uitverkocht.quote:Op woensdag 1 februari 2012 21:52 schreef DeZwabber het volgende:
Hmmm, morgen maar eens naar kijken dan, wilde sowieso eens wat van Flying Dog uitproberen.
Heb ook nog drie flessen Abstract 08 en een Old World Russian Imperial Stout van Brewdog klaar staan om uitgeprobeerd te worden, wordt een drukke week
Ja er is wel een duidelijk verschil tussen Centennial en Simcoe.quote:Op woensdag 1 februari 2012 21:49 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik had helaas de Centennial. Was de laatste doos dus sja.
Ik keek toevallig op tijd op de sitequote:Op woensdag 1 februari 2012 22:22 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoe kwam je aan die Abstrakt? Ik sta wel op de mailinglist enzo maar krijg NOOIT mail wanneer een nieuwe beschikbaar is en ze zijn altijd uitverkocht.
Link?quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:27 schreef DeZwabber het volgende:
Had op die site voor de lol ook zo'n metalen plaat besteld met het Brewdog logo, denkende dat het ding ongeveer ter grootte van een a4tje is.
Hij is huge
Ah, dan kijk ik blijkbaar altijd net te laat.quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:24 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Ik keek toevallig op tijd op de site
En dat mailsysteem werkt niet echt nee, heb ook geen mail gekregen over de Nuclear Penguin, terwijl hij inmiddels weer leverbaar is.
Oh, die is wel gaafquote:Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef DeZwabber het volgende:
http://www.brewdog.com/product/decorative-brewdog-tin-sign
ik zie ook nu pas dat er 22" bij 19" staat
Ja, ik ben normaal ook altijd net te laat
uhuh, zal er morgen eens een fotootje van maken voor de schaal, het is echt een proper schild qua formaatquote:
Gaarnequote:Op woensdag 1 februari 2012 22:36 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
uhuh, zal er morgen eens een fotootje van maken voor de schaal, het is echt een proper schild qua formaat
Damn, da's een mooi schild(je)quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef DeZwabber het volgende:
http://www.brewdog.com/product/decorative-brewdog-tin-sign
ik zie ook nu pas dat er 22" bij 19" staat
Ja, ik ben normaal ook altijd net te laat
Hmm...no thanksquote:Op woensdag 1 februari 2012 23:11 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Damn, da's een mooi schild(je)
Maar ik zie net dat er 'slechts' 25 pond verzendkosten bijkomen om het naar hier te verschepen.
Ik moet ook steeds weer nadenken over die tweequote:Op woensdag 1 februari 2012 23:26 schreef Helly het volgende:
Ik zit Flying Dog en Brew Dog altijd door elkaar te halen als ik hier mee lees volgens mij.. Heeft er iemand een overzichtje mss; wat zijn de echte aanraders, welke zijn vergelijkbaar enzo?
BrewDog is zonder spatiequote:Op woensdag 1 februari 2012 23:26 schreef Helly het volgende:
Ik zit Flying Dog en Brew Dog altijd door elkaar te halen als ik hier mee lees volgens mij.. Heeft er iemand een overzichtje mss; wat zijn de echte aanraders, welke zijn vergelijkbaar enzo?
ja, had ook geen zin om maar 1 biertje te bestellenquote:Op woensdag 1 februari 2012 23:11 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Damn, da's een mooi schild(je)
Maar ik zie net dat er 'slechts' 25 pond verzendkosten bijkomen om het naar hier te verschepen.
Slecht plan..dat bevriest = funest voor je bier.quote:Op donderdag 2 februari 2012 00:18 schreef hemarookworst het volgende:
Zo zeg, met dit weer kan je je bier eventjes op de bakon/in de tuin laten. Ga maar eens wat biertjes die bij dit weer passen en die ik nog niet ken shoppen komend weekend.
Left Hand Milk Stout dus...en ik heb afgelopen weekend een porterproeverijtje gehad..moet ik even opzoeken wat de resultaten waren.quote:Verlanglijstje
- Weihenstephaner Korbinian
- Schneider Aventinus
En nog een stout/porter, iemand aanraders?
Daarom zeg ik ook: eventjes Zodat het snel op temperatuur komt of is dat ook geen goed plan? Ik ga natuurlijk niet hele avond buiten zetten, in spuitende flesen heb ik geen zin inquote:Op donderdag 2 februari 2012 00:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Slecht plan..dat bevriest = funest voor je bier.
[..]
Oh, ja eventjes kan wel natuurlijkquote:Op donderdag 2 februari 2012 01:05 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Daarom zeg ik ook: eventjes Zodat het snel op temperatuur komt of is dat ook geen goed plan? Ik ga natuurlijk niet hele avond buiten zetten, in spuitende flesen heb ik geen zin in
Ja, maar ligt aan het eten en welk bier er beschikbaar is.quote:Op donderdag 2 februari 2012 13:59 schreef muzas het volgende:
Drinken jullie wel eens speciaalbieren bij het eten?
Ligt er dus een beetje aan welke bieren ze hebbenquote:Ik ga zaterdag met wat maten naar een eetcafe waar ze 60 speciaalbieren op fles hebben. En ik ben wel eens benieuwd wat voor speciaalbier lekker is bij zo'n eetcafe-sateetje, -hamburger of -spareribjes.
Zat ik ook altijd mee, tot ik ontdekte dat het allemaal goede bieren waren, sindsdien geen problemen .quote:Op woensdag 1 februari 2012 23:26 schreef Helly het volgende:
Ik zit Flying Dog en Brew Dog altijd door elkaar te halen als ik hier mee lees volgens mij..
Graag! Neem vaak wel een bier bij het eten. Bij een eetcafé-sateetje het liefst een Westmalle tripel bijvoorbeeld. Ben ook eens aangenaam verrast door een Brugse Zot bij een ijsdessert (zat iets van citrusvrucht bij), dus sindsdien probeer ik ook meer uit qua bier-dessert-combinaties. Enige probleem is dat je vaak dan helemaal vol zit .quote:Op donderdag 2 februari 2012 13:59 schreef muzas het volgende:
Drinken jullie wel eens speciaalbieren bij het eten?
Ik ga zaterdag met wat maten naar een eetcafe waar ze 60 speciaalbieren op fles hebben. En ik ben wel eens benieuwd wat voor speciaalbier lekker is bij zo'n eetcafe-sateetje, -hamburger of -spareribjes.
http://www.cafederoemer.nl/bier_bierkaart.pdfquote:Op donderdag 2 februari 2012 16:02 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Ligt er dus een beetje aan welke bieren ze hebben
Ik had al zo'n gevoel dat het in Haarlem zat . Barrevoets al eens gehad?quote:Op donderdag 2 februari 2012 16:43 schreef muzas het volgende:
[..]
http://www.cafederoemer.nl/bier_bierkaart.pdf
Deze
En het nadeel is, ik vind eigenlijk al het bier wat ik drink wel lekker Met het gevaar dat ik dus wellicht iets uitkies, wat niet zo goed bij een sateetje gaat.
Die twee gaan eigenlijk met de meeste soorten voedsel wel samen, volgens mij.quote:Op donderdag 2 februari 2012 16:51 schreef Nembrionic het volgende:
Bij een saté is een een witbiertje wel lekker denk ik
Of de Jopen Hoppen misschien wel
Yup.quote:Op donderdag 2 februari 2012 16:52 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ik had al zo'n gevoel dat het in Haarlem zat . Barrevoets al eens gehad?
[..]
Die twee gaan eigenlijk met de meeste soorten voedsel wel samen, volgens mij.
Haha hoppenbier drink ik meer dan gewoon pils. Vrijdagmiddag = vrijmibo in de Jopenkerkquote:Op donderdag 2 februari 2012 16:51 schreef Nembrionic het volgende:
Bij een saté is een een witbiertje wel lekker denk ik
Of de Jopen Hoppen misschien wel Of een Zeezuiper.
Doe Tobias de groetenquote:Op donderdag 2 februari 2012 16:54 schreef muzas het volgende:
[..]
Haha hoppenbier drink ik meer dan gewoon pils. Vrijdagmiddag = vrijmibo in de Jopenkerk
quote:Zeezuiper en Barrevoets (door Inkomen genoemd) ken ik niet. Die maar eens proberen dan
Uiteraard, echter zit ik nu in een 'ontdekkende' fasequote:Op donderdag 2 februari 2012 16:55 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Doe Tobias de groeten
Trouwens, dat sluit niet uit dat je het bij het eten kunt drinken
[..]
Melgers zit op 100 meter van dat Eetcafe... Zou wat kunnen verklaren denk ik....quote:Op donderdag 2 februari 2012 16:55 schreef Inkomen het volgende:
Ik dacht trouwens dat Barrevoets bier alleen maar bij Melger's te krijgen was, maar dat is blijkbaar ook veranderd.
Ja lijkt me ookquote:Op donderdag 2 februari 2012 16:56 schreef muzas het volgende:
[..]
Melgers zit op 100 meter van dat Eetcafe... Zou wat kunnen verklaren denk ik....
Duidelijk.quote:Op donderdag 2 februari 2012 16:56 schreef muzas het volgende:
[..]
Melgers zit op 100 meter van dat Eetcafe... Zou wat kunnen verklaren denk ik....
Maar ik heb het (samen met die IPA) ook in Utrecht gezien!quote:
Nee, dat vind ik ook, tenzij misschien bij een goed zware stoofschotel/goulash ofzo.quote:Op donderdag 2 februari 2012 19:16 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Maar ik heb het (samen met die IPA) ook in Utrecht gezien!
Over dat bier/eten: ik vind meestal gewoon pils nog het lekkerst bij het eten. Ik gebruik drinken bij het eten vaak om even wat "water" in mijn mond te hebben of als koelmiddel.
Een russian imperial stout is daar gewoon niet geschikt voor.
Ik vond de Laphroaig BA van Emelisse lekkerder. Ik vond de Smokehead ook lekkerder dan de Isle of Arran van Paradox trouwens.quote:Op donderdag 2 februari 2012 21:04 schreef DeZwabber het volgende:
Ai, nu ben ik vergeten een foto te maken van dat schild
Wel een Paradox Isle of Arran in de koelkast klaargezet nu, ben benieuwd, als het een beetje lijkt qua ervaring op de Laphroaig BA van Emelisse ben ik blij
Zal eens even kijken, ik koel em ook niet tot koelkasttemperatuur.quote:Op donderdag 2 februari 2012 21:08 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik vond de Laphroaig BA van Emelisse lekkerder. Ik vond de Smokehead ook lekkerder dan de Isle of Arran van Paradox trouwens.
Stond er niet dat je dat flesje op room temperature moest serveren "unless you live in an igloo"?
Ik vind ze zelf erg lekker als ze iets(dus wel merkbaar) gekoeld zijn. Maar inderdaad niet te koud..dan verlies je geur en smaakquote:Op donderdag 2 februari 2012 21:08 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik vond de Laphroaig BA van Emelisse lekkerder. Ik vond de Smokehead ook lekkerder dan de Isle of Arran van Paradox trouwens.
Stond er niet dat je dat flesje op room temperature moest serveren "unless you live in an igloo"?
Kun je er eerder van genieten!quote:Op donderdag 2 februari 2012 21:11 schreef DeZwabber het volgende:
Je hebt gelijk, heb em er maar uitgehaald. Meestal ga ik voor een graad of 15, anders proef je er niets meer van
Okay, freaky! Ik kom er net achter dat jij Dario op Facebook hebtquote:Op woensdag 1 februari 2012 21:52 schreef DeZwabber het volgende:
Hmmm, morgen maar eens naar kijken dan, wilde sowieso eens wat van Flying Dog uitproberen.
Heb ook nog drie flessen Abstract 08 en een Old World Russian Imperial Stout van Brewdog klaar staan om uitgeprobeerd te worden, wordt een drukke week
hahahaquote:Op donderdag 2 februari 2012 21:27 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Okay, freaky! Ik kom er net achter dat jij Dario op Facebook hebt
Neen, dat niet, maar heb wel met ze gebrouwd. Ben met 2 van die 3 wel verantwoordelijk voor het Hobbelpaard Tripelquote:Op donderdag 2 februari 2012 21:39 schreef DeZwabber het volgende:
He, wacht dan ben jij ook verantwoordelijk voor de Monstersche Sluis
Ik zou het zeker doen, ik ga ook nog even langs.quote:Op donderdag 2 februari 2012 21:52 schreef DeZwabber het volgende:
Dat zou zomaar per ongeluk wel eens kunnen
Denk dat ik morgen zomaar eens langs de Oporto rol om die espresso stout van de tap te proberen
Ha dat heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijkquote:Op donderdag 2 februari 2012 21:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik zou het zeker doen, ik ga ook nog even langs.
En als je tussen 17:00 en 19:00 komt kun je er nog verdomde lekker eten ook. Althans, als de juiste kok er staat.
Nou, dit soort bieren gaan dus aardig snel tegenwoordigquote:
Nee hoor, valt erg mee. Maar die andere kerel is een vriend van me en die heeft in restaurants en alles gestaan..die kan gewoon erg goed koken. En dan is 7,50 voor een maaltijd waar je met z'n tweeen van kan eten niet duurquote:
Ja, http://www.depaas.nl/ !quote:Op donderdag 2 februari 2012 22:22 schreef n8n het volgende:
Iemand wat goede relevante adresjes in den haag? Net verhuist en mis kafe België in utrecht
Ja, kijk hier naar de winnaars van het Lekkerste Bokbier van Nederland: http://www.lekkerstebockbier.nl/quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:11 schreef RingBewoner het volgende:
Kou en sneeuw, tijd voor bockbier. Iemand tips? Vond zelf de texels bock erg goed en de brand bockbier ook. Meer? Ga zo richting mitra. Dus moet daar te verkrijgen zijn .
quote:Op vrijdag 3 februari 2012 23:40 schreef RingBewoner het volgende:
Net een heerlijke texels superbock, grolsch bock en 10 trappistes rochefort gehad. Nu slapen, morgen werken.
Ik mag hopen dat het geen 10x een Rochefort 10 is geweest, dan werk je morgen niet zo lekker meerquote:Op vrijdag 3 februari 2012 23:41 schreef bas-beest het volgende:
[..]
10 trappisten? En dan morgen werken? Succes...
Of bedoel je Trappistes Rochefort 10?
Daarom...quote:Op vrijdag 3 februari 2012 23:50 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Ik mag hopen dat het geen 10x een Rochefort 10 is geweest, dan werk je morgen niet zo lekker meer
Ik heb je post maar half gelezen zie ik, ben dan ook al niet meer met m'n eerste biertje bezigquote:Op vrijdag 3 februari 2012 23:51 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Daarom...
Heb een hele tijd geleden 10x Hertog Jan Winterbier van tap op... dat was de ochtend erna ook wat minder
Mmmmm.... die Peper & Porter vond ik zwaar tegenvallen; vlak van smaak en die peper in de afdronk vond ik storen. Een tegenvaller....quote:Op woensdag 1 februari 2012 20:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd. 2 lijkt me erg lekker.
[..]
Welke had jij dan? Dat zeg je er niet bij
De Milk Stout van ze is fantastisch.
Haha, typefout. Kan je nagaan. Maar inmiddels al weer ruim 3 uur uit bed en anderhalf uur aan het werk.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 23:41 schreef bas-beest het volgende:
[..]
10 trappisten? En dan morgen werken? Succes...
Of bedoel je Trappistes Rochefort 10?
ZES?!? Ik zou na 3 al staan wankelen.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 00:30 schreef T-Force het volgende:
6x een Rochefort 10 en ik weet volgens mij al niet meer waar ik mee bezig ben. Die komt verdomd hard aan.
Ja, die is goed D:quote:Op zaterdag 4 februari 2012 09:26 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Mmmmm.... die Peper & Porter vond ik zwaar tegenvallen; vlak van smaak en die peper in de afdronk vond ik storen. Een tegenvaller....
De Anderson Valley Hop Ottin'IPA 7% daarentegen was erg lekker!
Die's inderdaad erg lekker, de Barney Flats Oatmeal Stout van ze, vind ik ook erg goed te drinken.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 09:26 schreef gadeweerd het volgende:
De Anderson Valley Hop Ottin'IPA 7% daarentegen was erg lekker!
Die Barney Flats Oatmeal Stout was wel oke, vond hem toch beetje te zoetig. Had hem in The Beer Temple in Amsterdam gedronken Alleen had hiervoor twee zware bieren (Raging Bitch & Yeti Oak Aged Espresso Stout) gedronken, waardoor ik de Oatmeal Stout neit helemaal goed kon beoordelen.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 13:53 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Die's inderdaad erg lekker, de Barney Flats Oatmeal Stout van ze, vind ik ook erg goed te drinken.
Daar zou het imo zeker aan kunnen liggen. Heb zelf ook wel een biercombinaties geprobeerd waarbij ik het tweede/derde biertje maar zo-zo vond en een week later toen ik met diezelfde begon, was 'ie wel lekker (en uiteraard kunnen smaken ook verschillen ).quote:Op zaterdag 4 februari 2012 17:32 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Die Barney Flats Oatmeal Stout was wel oke, vond hem toch beetje te zoetig. Had hem in The Beer Temple in Amsterdam gedronken Alleen had hiervoor twee zware bieren (Raging Bitch & Yeti Oak Aged Espresso Stout) gedronken, waardoor ik de Oatmeal Stout neit helemaal goed kon beoordelen.
Die is ook hartstikke mooi Meermaals de oorzaak geweest dat ik iets warriger dan verwacht uit het café kwam.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 00:01 schreef hemarookworst het volgende:
De Schneider Aventinus is wel een verraderlijk biertje: halve liter fles, 8,2% alcohol en drinkt net zo makkelijk weg als een gewone Weissbier.
Ik vond hem ietwat waterig van smaak. Had hem voller van smaak verwacht als ik kijk naar kleur, geur en alcohol percentage.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 18:56 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Die is ook hartstikke mooi Meermaals de oorzaak geweest dat ik iets warriger dan verwacht uit het café kwam.
Probeer dan de Aventinus Weizen Eisbock... genoeg smaak (en alcohol )quote:Op zaterdag 4 februari 2012 19:31 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Ik vond hem ietwat waterig van smaak. Had hem voller van smaak verwacht als ik kijk naar kleur, geur en alcohol percentage.
Nu een Gouden Carolus Classic, wat een feest om dat te drinken! Een echte klassieker voor mij
Wat vond je daar van?quote:
Ik vond de palmnut best goed te doen. Niet dat ik het biertje zal onthouden , maar drinkbaar is het wel.quote:Op zondag 5 februari 2012 00:33 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Wat vond je daar van?
Heb die zelf ook op en op dezelfde avond een Mongozo Banana.
Ik vond ze allebei erg lekker waarbij vooral die Banana in positieve zin eruit sprong.
Dat van mij kan ook komen omdat ik ze genuttigd heb tijdens een maaltijd in een Eritrees restaurant (als in goed pittig eten ).quote:Op zondag 5 februari 2012 00:36 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik vond de palmnut best goed te doen. Niet dat ik het biertje zal onthouden , maar drinkbaar is het wel.
dus, dan toch eindelijk, met een smoked baltic porter er naast voor de schaalquote:
Het is inderdaad een flink bordquote:Op zondag 5 februari 2012 20:46 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
dus, dan toch eindelijk, met een smoked baltic porter er naast voor de schaal
[ afbeelding ]
Hehe perfect voor de beeldvorming. Is inderdaad grootquote:Op zondag 5 februari 2012 20:46 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
dus, dan toch eindelijk, met een smoked baltic porter er naast voor de schaal
[ afbeelding ]
Ik zag de Chocolate Oak Aged staan voor 15 euro. Dat werd met toch een beetje te gortig.quote:Op zondag 5 februari 2012 21:44 schreef DeZwabber het volgende:
Wilde net die Chocolate Yeti inschenken, wordt er voor m'n neus een kop thee neergezet, even wachten dan maar
Ja, die heb ik hier nu dus staan, was vrij nieuwsgierig dus tjaquote:Op zondag 5 februari 2012 21:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik zag de Chocolate Oak Aged staan voor 15 euro. Dat werd met toch een beetje te gortig.
Ik ben ook vrij nieuwsgierig hoorquote:Op zondag 5 februari 2012 21:56 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Ja, die heb ik hier nu dus staan, was vrij nieuwsgierig dus tja
Ben ik ook wel nieuwsgierig naar! Heb net in het kader van het koude weer samen met een maat een Yeti en een Emelisse Espresso Stout in het café gehad. Die bieren drinken en daarna weer naar buiten de vrieskou in: .quote:Op zondag 5 februari 2012 21:44 schreef DeZwabber het volgende:
Wilde net die Chocolate Yeti inschenken, wordt er voor m'n neus een kop thee neergezet, even wachten dan maar
Cool, da's bijna net zo gek als het knoflookbier dat ik ooit op heb.quote:
quote:Op maandag 6 februari 2012 00:39 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Cool, da's bijna net zo gek als het knoflookbier dat ik ooit op heb.
Veel slechter dan dat kan het toch niet worden. Doe mij dan maar 'gewoon' de Chipotle Ale van Rogue of Millevertus' Saxy Chili.quote:
quote:
pfff lekker geslapen zeker?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:12 schreef Fogel het volgende:
Afgelopen zaterdag een Trappist-tasting gedaan. Alle 7 Trappistbrouwerijen waren gerepresenteerd:
[ afbeelding ]
Álles geproefd, beetje teveel van het goede, maar vrijwel zonder uitzondering allemaal zeer goed te drinken (Orval hou ik niet zo van).
Ja dat had je beter kunnen brekenquote:Op maandag 6 februari 2012 21:12 schreef Fogel het volgende:
Afgelopen zaterdag een Trappist-tasting gedaan. Alle 7 Trappistbrouwerijen waren gerepresenteerd:
[ afbeelding ]
Álles geproefd, beetje teveel van het goede, maar vrijwel zonder uitzondering allemaal zeer goed te drinken (Orval hou ik niet zo van).
Die biertjes zijn echt niet lekker ofzo. Alleen duur.quote:Op zondag 5 februari 2012 21:44 schreef motorbloempje het volgende:
Nijmeegse brouwerij De Hemel heeft weer een nieuwe, een 7,5% genaamd Rafael.
Helaas moet ik nog 3 weken wachten tot ik 't kan proberen, maar de biertjes van de Hemel kennende komt dat wel goed!
Als je weet hoeveel moeite we hebben gedaan om dat bij elkaar te krijgen... we zijn ontraditioneel begonnen, niet met alcohol en smaakproefiel, maar naar brouwvolume. Uiteraard met de Westvleteren gestartquote:Op maandag 6 februari 2012 21:32 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja dat had je beter kunnen breken
Is het dan niet juist nog meer de moeite waard om het te verdelen over 2 avonden ofzo?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:44 schreef Fogel het volgende:
[..]
Als je weet hoeveel moeite we hebben gedaan om dat bij elkaar te krijgen...
Persoonlijk vind ik dat wat zonde en zou ik zeker op alcoholvolume sorteren. Maargoed, iedere gek z'n gebrekquote:we zijn ontraditioneel begonnen, niet met alcohol en smaakproefiel, maar naar brouwvolume. Uiteraard met de Westvleteren gestart
Alleen die westvleteren is lastig toch? De rest is gewoon bij een melgers oid te koop toch?quote:Op maandag 6 februari 2012 21:44 schreef Fogel het volgende:
[..]
Als je weet hoeveel moeite we hebben gedaan om dat bij elkaar te krijgen...
We hebben het rijtje x2, dus een andere avond doen we een andere volgordequote:Op maandag 6 februari 2012 21:46 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Is het dan niet juist nog meer de moeite waard om het te verdelen over 2 avonden ofzo?
[..]
Persoonlijk vind ik dat wat zonde en zou ik zeker op alcoholvolume sorteren. Maargoed, iedere gek z'n gebrek
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |