lipper | vrijdag 9 september 2011 @ 15:09 |
Mijn vader bakte pannenkoeken met smac! Mijn moeder wist een heerlijk kogelbiefstukje te verneuken met roquefortsaus. Wat is Jullie trauma | |
Vaseline_ | vrijdag 9 september 2011 @ 15:10 |
M'n rokende moeder | |
houtjetouwtjejas | vrijdag 9 september 2011 @ 15:11 |
smac ![]() zijn dat niet die blikjes die zelfs door mensen die ze in een voedselbankpakket ontvangen, weggegooid worden? | |
Id_do_her | vrijdag 9 september 2011 @ 15:11 |
Waar zal ik eens beginnen? ![]() | |
Id_do_her | vrijdag 9 september 2011 @ 15:12 |
Dat 'vlees' in blik. Soort spam eigenlijk. | |
lipper | vrijdag 9 september 2011 @ 15:16 |
Ja met dat fantastische systeem om ze open te maken | |
houtjetouwtjejas | vrijdag 9 september 2011 @ 15:19 |
Aja, in de supermarkt te vinden bij de hondenvoer afdeling? | |
Aardwetenschapper | vrijdag 9 september 2011 @ 15:20 |
Net niet gaar spaghettie, rijst etc En dan mijn moeder die doodleuk zegt 'das al dente'. ![]() | |
ElectricEye | vrijdag 9 september 2011 @ 15:30 |
Wat is er mis met een kogelbiefstuk met roquefortsaus?!?!?!?!? | |
Selestha | vrijdag 9 september 2011 @ 15:56 |
Ik heb niks te melden hier. Mijn moeder kon koken ![]() Maar wel leuk om andermans trauma's te lezen ![]() Oh ja en boterhammen met pindakaas en margarine die op school werden gesmeerd door de juffen, da's wel een trauma ![]() | |
Mirjam | vrijdag 9 september 2011 @ 15:57 |
pasta met zalm geserveerd krijgen waarin zalm uit blik gebruikt werd, zónder die vieze ruggegraatjes eruit te halen, die ronde harde dingen ![]() | |
RobinOok | vrijdag 9 september 2011 @ 18:07 |
Opgebakken aardappelen ipv gebakken aardappelen | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2011 @ 22:06 |
Mijn moeders kookkunsten. (punt) ik ben gaan koken uit zelfverdediging Uit eten was naar de chinees Wat wil je drinken? Pietje: sjokkomel JIJ KRIJGT GEEN CHOCOMEL BIJ HET ETEN!!! Tjonge wat gezellig Zeeuws meisje margarine verdomde ik al vanaf mijn zesde te eten. | |
Quispi | vrijdag 9 september 2011 @ 23:00 |
- Magere houdbare melk - Moeders die al het vlees in de oven onder de grill gooide, met standaard vleeskruiden en een dikke laag paneermeel erop...BAH | |
Id_do_her | vrijdag 9 september 2011 @ 23:07 |
Chocomel is dan ook voor mietjes. | |
HAL9000S | vrijdag 9 september 2011 @ 23:08 |
Omdat ik nooit melk heb gelust moest ik verplicht Nesquick drinken, en daar zat altijd een vies, dik vel op ![]() ![]() ![]() | |
Id_do_her | vrijdag 9 september 2011 @ 23:09 |
Vellen zijn lekker. | |
HAL9000S | vrijdag 9 september 2011 @ 23:13 |
Brrrr.... weinig dingen die ik zo verafschuw als vellen op melk. | |
Id_do_her | vrijdag 9 september 2011 @ 23:15 |
Extra lang de melk in de magnetron om er een vel op te kweken. Goede tijden. | |
Sunnythesun | vrijdag 9 september 2011 @ 23:45 |
Heel erg ziek zijn (was waarschijnlijk salmonella vergiftiging oid) met 10 jaar en alleen in bouillon gekookte rijst en pasta mogen eten ![]() ![]() (voordeel was overigens dat ik wél cola moest drinken van de huisarts ![]() ![]() | |
Lips | zaterdag 10 september 2011 @ 00:07 |
Vellen op de vanillevla uit zo'n fles ![]() Ik lust dus ook geen vanillevla | |
Blues | zaterdag 10 september 2011 @ 01:05 |
In dat kader : ik lust absoluut geen geraspte appel en/of appelsap meer ![]() | |
Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 06:13 |
Uberhaüpt margarine, gelukkig hoefde ik dat vanaf mijn 7e ook niet meer te eten nadat ik er een keer van moest kotsen. Ik kreeg alleen geen boter, maar gewoon droge boterhammen met beleg. Nou, dat liever dan! | |
Sunnythesun | zaterdag 10 september 2011 @ 09:44 |
Het gekke is dat ik aan geraspte appel met druivesuiker juist een nostalgische herinnering heb en dat juist heerlijk vind. Maar ja, toen ik 10 was, was ik echt dood en dood ziek dus die weerstand is veel groter.. | |
_Ophelia_ | zaterdag 10 september 2011 @ 09:47 |
Eten bij anderen ![]() ![]() | |
DancingPhoebe | zaterdag 10 september 2011 @ 09:55 |
Alle groenten oogden en smaakten hetzelfde... ![]() | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 10:16 |
Mijn oma's strontgaar gekookte andijvie in een maizena papje ![]() Dat was echt zo goor. En het was ook het enige wat ik niet lustte wanneer zei kookte. Verder kookte ze geweldig ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 10:21 |
Pap. Die slijmerige substantie, Kots | |
pussywillow | zaterdag 10 september 2011 @ 10:23 |
"Tomatensaus" uit een pakje van Honig ![]() | |
iewl | zaterdag 10 september 2011 @ 10:35 |
Mijn schoonmoeder kan niet koken volgens mn vriendin, ik at daar laatst en wat we aten werd ook "prut" genoemd in hun gezin… Daarnaast zit ik op scouting, en op scouting en schoolkampen krijg je altijd pasta, omdat goedkoop en makkelijk. Dat vertik ik dus altijd te eten, zo vreselijk slecht klaargemaakt! En vorige keer werd er daar andijviestamppot klaargemaakt, maar een 10liter jerrycan werd voor 5 liter aangezien dus zo kwam er 5 liter extra in de andijvie; andijviestamppot in soepvorm ![]() | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 10:51 |
Zo herinner ik de smaak ook ![]() De hond zou er zijn neus nog voor optrekken. | |
rac | zaterdag 10 september 2011 @ 10:57 |
Spaghetti met gehakt ei en tomaat , echt te goor voor woorden . En bij anderen eten met te veel margarine op brood of margarine onder pindakaas, margarine op krentenwegge. Bij een stage moeten eten in bejaardenhuis waar het stinkt naar instant soepen , kan nu nog niet langs kantines lopen zonder adem in te houden! | |
littledrummergirl | zaterdag 10 september 2011 @ 11:01 |
knolletjes ( heten die dingen zo? van zp'n grote witte massieve kool) in reepjes gesneden "dat zijn frietjes" ![]() | |
Charmian | zaterdag 10 september 2011 @ 11:36 |
Erwtensoep met rijst (de meeste indo's zijn er gek op, ik ben waarschijnlijk een uitzondering). | |
wiijntje | zaterdag 10 september 2011 @ 11:55 |
Spruitjes. period. en bloemkool met maizena-papje met nootmuskaatpoeder erover komkommersalade met vies zuur azijnsausje tuinbonen chinese kool spitskool en spruitjes! | |
#ANONIEM | zaterdag 10 september 2011 @ 11:56 |
Aan snot gekookte witlof met witlof en witlof. ![]() | |
BarraCupraCuda | zaterdag 10 september 2011 @ 11:57 |
kaas, koude kaas... bah ![]() ik eet tegenwoordig wel pizza en tosti's | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 12:37 |
Haha, ik was altijd opzoek naar een voorbeeld om die lucht te omschrijven. Dit is hem! ![]() | |
The_stranger | zaterdag 10 september 2011 @ 12:38 |
Chicken tonight, wat een gore meuk.. brrr ![]() | |
Mylene | zaterdag 10 september 2011 @ 12:43 |
Van die grove blokken smac door de macorini. | |
rac | zaterdag 10 september 2011 @ 12:52 |
Ben dus niet de enige die dat dus erg vind, ken je ook de geur van Bastogne-koeken-met-zonnebrand typisch strand geurtje | |
Krantenman | zaterdag 10 september 2011 @ 12:59 |
Mijn moeder kookt ongeveer één keer per jaar. Dan wordt het droge macaroni met uitgedroogde kaas en Quorn (want ze eet geen vlees). Heel haar kast staat trouwens vol met vieze "vleesvervangers". Ze doen het er trouwens om volgens mij, die vegetariërs. De verpakking is meestal even vies als de inhoud. ![]() | |
DancingPhoebe | zaterdag 10 september 2011 @ 13:00 |
Mijn moeder deed vroeger heel af en toe wel eens Smac in plakjes snijden, plakjes door het ei de paneer en dan zo bakken in de pan. Vroeger vond ik het heerlijk, gek genoeg ga ik nu haast over mijn nek als ik er alleen maar aan denk.... | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 13:02 |
Dat klinkt uitermate smerig | |
#ANONIEM | zaterdag 10 september 2011 @ 13:02 |
Zo deed me moeder het ook altijd ![]() Hompen Smac, tomatenpuree, en macroni ![]() | |
DancingPhoebe | zaterdag 10 september 2011 @ 13:02 |
Ja mijn moeder bracht het ook altijd als een van die dingen die zo vies zijn dat ze lekker worden. Een soort van kapsalon 1994-stylo. | |
HAL9000S | zaterdag 10 september 2011 @ 13:04 |
Dat smac is echt een collectief jeugdtrauma merk ik ![]() | |
lemonlime | zaterdag 10 september 2011 @ 13:05 |
Boter (nouja, brio) op een boterham met kaas, zo vreselijk vies! En wij aten trouwens iedere zaterdag 'macaroni met prut', waarbij de prut bestond uit restjes uit de koelkast, met groente, tomatenpuree en gewelde nasikruiden. Soms echt heel vreemde combinaties (bv. restjes knolselderij), maar mijn moeder kan wel redelijk koken dus meestal was het wel te eten. Behalve wanneer er sojabrokken in zaten ![]() ohja, en koude havermoutpap mee in je broodbakje wanneer je het niet voor ontbijt had opgegeten ![]() | |
Filatelistfetisjist | zaterdag 10 september 2011 @ 13:07 |
Jus, heel veel jus. De eerder genoemde spaghetti 'al dente'. Donkerrode tartaartjes (dat hoort zo). De ook al eerder genoemde smacaroni. Broodjes met hamburger, heel veel mayo en een blaadje sla een broodje gezond noemen (Was wel lekker trouwens) | |
Mylene | zaterdag 10 september 2011 @ 13:36 |
Casinobrood met kokosbrood en een yogidrink uit zo'n plasic fles. Mijn oma dacht altijd dat ze mij hiermee verwende. | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 14:33 |
Die is me onbekend ![]() | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 14:35 |
Gelukkig kreeg ik door m'n oma vers gebakken brood met roomboter en suiker ![]() Als ik er zo op terug kijk vergeef ik haar dat ze me meerdere malen dat vieze andijvie maizena prutje heeft voorgeschoteld! | |
rac | zaterdag 10 september 2011 @ 14:39 |
Stel je voor super hete dag op een strand , en een geur die zo mier zoet is en de hele tijd blijft hangen. Ook jeugd sentiment btw we aten altijd bastogne koeken op strandjes, en een mierzoete zonnebrand geur hing dan vaak om ons heen, soms ruik ik 'm nog steeds. (ik weet alleen niet of ik die geur als positief of negatief moet beschouwen) | |
Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 14:54 |
Wij hadden dat met zonnebrand en capri-sonne zakjes met een drankje. Maar een trauma is dat niet, dat is juist een goede herinnering. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 14:58 |
Je wilt je tartaar doorbakken? En je spaghetti kapotgekookt? | |
_Loki | zaterdag 10 september 2011 @ 15:03 |
Mijn moeder kan niet echt koken, op een aantal 'specialiteiten' na. We kregen erg vaak shoarmavlees met zilvervliesrijst en diepvriesewrtjes. Dat is dus echt niet weg te krijgen, want droog+droog+droog. Dat at ik altijd met een halve pot appelmoes. En verder uiteraard de pasta. Saus was gemaakt van gehakt en spekjes met een zak soepgroenten, een pak tomatenpuree, italiaanse kruiden, kaas, rode wijn, knoflook én ui. Je begrijpt vast dat dat echt overkill is. Edit; mijn moeder is ook vrij naïef dus als er ergens in een tijdschrift of de krant of iets stond dat iets slecht/goed was, kregen we het niet meer/veel te veel. Zo ook het gedoe met melk als je opgroeit. Bij het ontbijt óf een reep kaas óf een glas melk óf een overranzig kalktablet. Ew. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:06 |
Smac is nogal een favoriet van veel moeders hierzo. Hoe zou dat komen? Heeft het blue band kookboek dat er in gebracht of was dat een huishoudschool favoriet? | |
_Loki | zaterdag 10 september 2011 @ 15:08 |
^ vraag ik me ook af waar dat vandaan komt. Mijn oma kookt er ook heel veel mee. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:08 |
Tja, zo was mijn moeder tegen haring, want had ooit wat gehoord over haringworm. Ze legde verder alles in de koelkast, biefstuk werd geheel doorbakken. | |
Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 15:08 |
Volgens mij kwam dat van de huishoudschool ja, het was een ''goedkope wijze om aan vleesch bij den maaltijd te komen'' meen ik me te herinneren van een advertentie die ik heb gezien uit de jaren 50. | |
Blues | zaterdag 10 september 2011 @ 15:10 |
Wij aten ook schoenzolen ![]() ![]() En ik zie nog de levende paling in een afwasteiltje kronkelen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:14 |
Maakte een keer asperges toen moeders op bezoek was, ze bemoeide zich ermee dat ik ze te dik schilde, das zonde. Ik vroeg haar toen wanneer zij ooit asperges had gemaakt, want thuis aten we ze nooit, en ik heb ik mijn tijd als kok tonnen asperges gemaakt. Ze was zwaar beledigd, want ze kwam toch zeker uit limburg... | |
rac | zaterdag 10 september 2011 @ 15:17 |
Het kookboek van de Amsterdamse huishoudschool maar bij ons gelukkig nooit smac op het menu, mijn moeder had en heeft net als ik iets tegen dit goedje , net als margarine , boter is roomboter punt. | |
_Loki | zaterdag 10 september 2011 @ 15:19 |
haha dat klinkt bekend, maar dan met de parasieten in alle zeevis ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 15:19 |
Witlof met een maizenapapjes.. Maizenapapjes in het algemeen, eigenlijk... | |
RobinOok | zaterdag 10 september 2011 @ 15:20 |
Ik bewaar goede herinneringen aan smac. Wel oude herinneringen trouwens, was denk ik jaar of 8 en mijn moeder "toverde" zomaar een heerlijke vleessalade-prutje voor op het brood met zo'n blikje smac. Net zoiets als je nu gewoon van Johma kan kopen. Ik vond dat echt helemaal geweldig. Maar geen haar op mijn hoofd die overweegt dat nu nog eens te willen proeven. Ik koester zulke herinneringen. Sommige herinneringen zijn perfect en moet je verder vanaf blijven. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:20 |
De kabeljauw werd ook stukgekookt met uien en kerriepoeder en water.. | |
_Loki | zaterdag 10 september 2011 @ 15:23 |
Er komen steeds meer dingen omhoog. Weigeren om uien mee te koken met de wortels voor de hutspot en ze uiterst koppig uit de zak voorgesneden groenten vissen om ze op te bakken en daarna door de rest heen te stampen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:24 |
Hoor nog de snerende toon als ik wat echt goeds klaarmaakte, ja zo kan ik een steen ook lekker maken. Ze kon het echt niet hebben dat ik veel en veel beter kon koken dan haar en dat mijn niet lusten van vroeger niet kwam omdat ik niet luste, maar omdat zij het zo beroerd klaar maakte. | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 15:26 |
Mijn moeder kan niet koken, m'n pa doe het dus altijd. En die maakt an sich niet hele slechte dingen klaar ( op de maizenapapjes na ![]() HEEL ZOUT. In mijn herinnering was zijn tomatensoep echt super lekker. Tot we die laatst weer eens aten... ![]() ![]() ![]() | |
honeyblack | zaterdag 10 september 2011 @ 15:29 |
Gelukkig heb ik nooit smac gegeten waar ik nog steeds rillingen van krijg zijn: elke week hetzelfde eten dus maandag doodgekookte sperzibonen met doodgekooke aardappels met ranzig vlees, dinsdag zelfde als maandag maar dan doodgekookte bloemkool, woensdag zelfde als disndag maar dan doodgekookte brocoli , donderdag spagethi met tomatenpuree , gehakt, ui en mixzakje , vrijdag nasi uit een pakje , zaterdag tomatensoep, zondag patat. Kan me niet herineren dat er ooit anders werd gegeten. Ik eet dan ook bijna nooit aardappels of patat. En eet zelf nooit 2x hetzelfde in een maand . | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:31 |
Zuurkool was de goedkoopste zuurkool, die in een pan gekwakt werd en opgewarmd. Schepte dan eerst voor zichzelf op en dan voor ons, scherpzure en bremzoute kool, gadver. Oliebollen zelf bakken die zo smerig waren dat we zelfs zij wel moest toegeven dat ze niet te eten waren. Zelfs de kraaien vraten ze niet. Kerstbrood dat aan de onderkant verbrand was en verder geen brood in huis, want er was toch een kerststol gebakken. Meest goedkope ranzige beertjes chocopasta en geen nutella, want dat was toch hetzelfde, zo smerig, en dan geen nutella kopen want het werd toch niet gegeten. Een moestuin, met spercibonen, want die zijn lekker, jaar lang drie keer per week spercibonen, heb ze daarna jarenlang verdomt te eten. | |
littledrummergirl | zaterdag 10 september 2011 @ 15:33 |
het zit diep he piet ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:34 |
Ja, best wel. | |
Anthraxx | zaterdag 10 september 2011 @ 15:34 |
Alles met een Maizena papje. Tot de rode bieten aan toe... | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 15:35 |
![]() ![]() ![]() | |
Anthraxx | zaterdag 10 september 2011 @ 15:35 |
Echt alles. Mijn moeder heeft het zo geleerd en zal er niet van afwijken. Als wij een weekend daar zijn kook ik meestal ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 15:37 |
Er wordt flink geleden in NL huishoudens. Koken moest goedkoop en snel, lekker is maar 1 vinger lang. | |
littledrummergirl | zaterdag 10 september 2011 @ 15:39 |
mijn moeder kookt alles tot prut in de snelkookpan ![]() | |
_Loki | zaterdag 10 september 2011 @ 15:40 |
Ik snap ook niet hoe groenten, aardappelen en vlees iedere dag goedkoop kan zijn. Ik ben echt veel meer geld kwijt als ik iedere dag zo zou eten. | |
Piles | zaterdag 10 september 2011 @ 15:41 |
(Een overdaad aan) Blue Band Vloeibaar over de gekookte groente ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 15:43 |
Ik vond het vroeger altijd heel vervelend om weer bloemkool of sperziebonen te eten, of peentjes/doperwtjes, maar tegenwoordig vind ik vooral sperziebonen erg lekker, maar bloemkool ook in een curry ofzo. Het geheim: NIET doodkoken ![]() | |
Piles | zaterdag 10 september 2011 @ 15:44 |
Herkenbaar ![]() Niets mis met verse groente, maar niet doodgekookt en plat geprakt ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 15:44 |
De bloemkool implodeerde altijd al als je er alleen maar naar keek ![]() ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 10 september 2011 @ 15:46 |
brrrrrr ![]() | |
Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 15:54 |
Vroeger was dat anders dan nu hè, je kocht veel meer lokale producten. Nu zit er bij alles transportkosten etc bij. | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 16:00 |
Precies, niet te hachelen. Dat doe je je kind toch niet aan? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 10 september 2011 @ 16:04 |
Ik heb een lieve moeder die nog kon koken ook. Als ik iets niet lustte (en dat was veel en lag niet aan haar maar aan mij) hoefde ik het niet op te eten. Wat een kutmoeder hebben jullie allemaal zeg. | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 16:05 |
Inderdaad... Oliebollen zelf bakken. Mijn oma maakte oliebollen van het standaard formaat als die je rond oud en nieuw bij de kraam koopt. Alleen, wanneer je er in kneep hield je een oliebol over van het formaat pingpong bal. Zoveel vet droop eruit. Mijn broertje is daar ooit eens doodziek van geworden. De bitterballen die ze maakte waren daarentegen heerlijk. Heb eigenlijk nooit meer bitterballen gegeten die net zo lekker waren als die. | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 16:07 |
What the fuck ![]() Nou je zal in ieder geval nooit last hebben gehad van lichamelijke verstoppingen ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 16:07 |
Mijn moeder kookt nooit ![]() ![]() ![]() Toen ik net 't huis uit was belde ze me een keer op, want op maandag werkte mijn vader 's avonds en moest ze nu dus zelf koken (voorheen deed ik dat altijd) en er was iets mis gegaan: "Mo, de shoarma is aangebrand, wat moet ik nu?" Ze zat duidelijk te vissen naar een antwoord in de richting van "don't panic! ik kom eraan!" maar ik had geen tijd, dus zei dat ze maar een ander plan moest bedenken. Dat had ze, want er lag nog een pizza in de diepvries... Dus ging ze die maar proberen.. Gaat een half uur later weer de telefoon.. "Mo... de pizza is mislukt, verkeerde ovenstand... en nu?" ![]() Ze is maar naar de snackbar gegaan... ![]() | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 16:09 |
Haha ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 16:10 |
Oh, wacht, ze kan wel heel goed pannenkoeken bakken! ![]() | |
Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 16:20 |
Ik had ook zo'n lieve moeder die lekker kookte ![]() ![]() | |
Filatelistfetisjist | zaterdag 10 september 2011 @ 16:31 |
In ieder geval gebakken en warm ja ![]() Spaghetti hoeft wat mij betreft ook niet kauwbaar te zijn nee. Of ga je me nu vertellen dat mijn moeder wel heel goed kon koken ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 17:05 |
Tartaar eet je rauw, met een eidooier en wat ui en kappertjes. Het is geen hamburger/gehaktbal. | |
golfer | zaterdag 10 september 2011 @ 17:08 |
Mijn echte moeder kon in mijn herinnering heerlijk koken, mijn stiefmoeder was wel van het type veel en vooral lang (dood)koken van groentes met maizenapapjes. Vlees dat doorgebakken werd tot schoenzool. En buitenlands eten was in de jaren 50-60: macaroni. ![]() Maar ik heb er geen trauma's aan overgehouden. | |
lipper | zaterdag 10 september 2011 @ 17:15 |
Tip van mijn vader: bak lekker een plakje smac mee | |
tomatenrood | zaterdag 10 september 2011 @ 17:33 |
Dat dus: eten bij anderen, en dan MOEST je eerst een boterham met iets hartigs (worst of kaas) eten voordat je een boterham met zoet beleg mocht ![]() En melk inderdaad, "want dat is gezond": heel Nederland leek wel gebrainwashed door de melkcampagnes van overheid en industrie, maar dat is een andere discussie. | |
Selestha | zaterdag 10 september 2011 @ 17:50 |
Ja herkenbaar! Margarine met pindakaas, ik kan nog steeds van de geur over mijn nek gaan ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 17:55 |
Ik gebruik al een tijd geen margarine meer, maar heb 't van huis uit ook meegekregen. Maar inmiddels komt het hier het huis ook niet meer in. Mr.Mo at eht nog wel eens, maar die heb ik nu ook de roomboter aangesmeerd ![]() | |
DancingPhoebe | zaterdag 10 september 2011 @ 18:07 |
Hahaha ik had dat juist andersom! Bij ons maakten we dat onderscheid eigenlijk niet, hartig was duurder, dus wij aten meer zoet. Zeker vleeswaar was er niet zo gek vaak. Dan ging ik bij een vriendinnetje ontbijten en zat ik lekker te nommen van mijn hartige boterhammetje en "mochten" we daarna een boterham met vruchtenhagel... Ik heb nooit durven zeggen dat ik echt kots van ![]() ![]() | |
_Ophelia_ | zaterdag 10 september 2011 @ 18:09 |
Oh, inderdaad vruchtenhagel, en dan vooral als het een paar uur tussen die boterham had zitten kleffen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 18:10 |
@robinook, dit gaat over jeugd traumas met eten, niet wat er lekker was. Vertel eens over jouw traumas, zoals de opgebakken aardappels en je afkeer van Nederlands eten.. | |
Id_do_her | zaterdag 10 september 2011 @ 18:10 |
![]() | |
borisz | zaterdag 10 september 2011 @ 19:17 |
De te grote stukken ui van pa ![]() ![]() Nu is ui best lekker, maar niet op die manier ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 19:18 |
Rauw ui door de gehaktballen, om het nog verder te strekken. | |
Barbapapamama | zaterdag 10 september 2011 @ 19:18 |
Kant en klare spaghettisaus. ![]() | |
WaywardOne | zaterdag 10 september 2011 @ 19:30 |
Dodelijk, gadverdamme. | |
AcidFay | zaterdag 10 september 2011 @ 19:59 |
95% van wat mijn vader maakte. In zijn hoofd is hij een geweldige kok, in de praktijk kan hij er niks van. Heeft bij alles een manier hoe het 'moet'. Dat betekend in de praktijk negeren wat er op de verpakking staat. Friet 'moet' goudbruin zijn. En vervolgens niet willen toegeven dat de frietjes droog en hard zijn. | |
marcb1974 | zaterdag 10 september 2011 @ 20:00 |
Aardappelen ![]() | |
hugsy33 | zaterdag 10 september 2011 @ 20:39 |
mijn moeder kan gelukkig heerlijk koken maar ik herinner me wel nog hoe ongelofelijk smerig een boterham met nutella én boter is. Ook was ik de enige die karnemelk dronk en ook absoluut geen halfvolle melk lust, en dan pakte ik soms weleens per ongeluk de verkeerde beker blegh! | |
Bakkerd | zaterdag 10 september 2011 @ 20:54 |
O god ik weet niet waar ik moet beginnen. Nou ja, bij het ergste trauma dan maar: Mijn moeder die uit pure wanhoop om mij en mijn broer meer groenten te laten eten, allemaal groenten in de blender gooide en op een pizzabodem mikte onder het mom van 'pizza'.. Aiaiaii, de smaak van babyvoeding staat me nog veel te helder voor de geest. | |
hugsy33 | zaterdag 10 september 2011 @ 21:04 |
mijn moeder heeft ons trouwens wel van jongs af aan een enorme salmonello-fobie aangepraat. En vroeger aten wij altijd iedere week t zelfde, dinsdag standaard bloemkool herinner ik me nog. Sowieso altijd heel hollands terwijl alleen m'n vader dat lekkervond. | |
loecje | zaterdag 10 september 2011 @ 21:09 |
mn pa kan ook echt niet koken. en laat zondag nu net zijn kookdag zijn. standaard macaroni, spageti, nasi of bami. afhankelijk van het groentepakket dat mn ma gekocht heeft. vlees is maar net wat hij het eerste uit de vriezer pakt ofzo. rare combi's soms; laatst macaroni met shoarma. gelukkig vind hij het niet erg als ik zijn kookdag overneem;) oma kan ook niet koken(daarom krijgt ze nu ook tafeltjedekje). het eerste wat ik in de keuken heb geleerd was pannenkoeken bakken. die van oma waren zo vies, heel dik en dan nog vloeibaar van binnen. | |
Id_do_her | zaterdag 10 september 2011 @ 21:12 |
Mijn moeder was zo'n figuur die allemaal van die rare dingen ging 'proberen', en o wee als we het niet opaten. ![]() | |
hugsy33 | zaterdag 10 september 2011 @ 21:29 |
ik hoefde gelukkig niks te eten wat ik niet lustte maar had dan wel af en toe honger ![]() | |
Id_do_her | zaterdag 10 september 2011 @ 21:30 |
Bij mij werd alles wat ik weigerde te eten geforceerd. | |
douche-eendje | zaterdag 10 september 2011 @ 21:33 |
Bij mij ook heel vaak hetzelfde. In de winter al die stamppotten a la mijn moeder ![]() - De tot snot gekookte groente van mams (prei, witlof, broccoli etc.) waarbij maggi tuinkruidensaus werd gemikt. - Draadjesvlees met ranzige vetstukjes. - Mijn vader zijn "pan"-kunsten op de camping. De pan in kwestie is een knutsel van een van de andere campingbewoners, een soort slechte versie van de skottelbraai. Aangezien mijn vader niet kan koken gingen daar dus vlees, voorgesneden aardappelschijfjes en groenten uit glas/blik in. Vergezeld met minstens een half liter olijfolie, waardoor je een soort aardappelvleessnotgroenteolijfoliesoep kreeg. Ik heb tijdens mijn vakanties de wc vaak van binnen gezien, van al die olie krijg je een goede doorloopsnelheid ![]() En als 4jarig meisje heb ik een tijdje door omstandigheden bij een tante gewoond die nogal fan was van brood met pindakaas. 20 jaar later kan ik haar nog aan het lachen krijgen door te zeggen "ik lust geen pindakahahahas ![]() ![]() ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door douche-eendje op 10-09-2011 21:38:55 ] | |
Lienekien | zaterdag 10 september 2011 @ 21:40 |
Ik werd altijd een beetje chagrijnig van de stamppot prei met azijn en gekookte eieren. Heeft nog best een tijd geduurd na het uit huis gaan dat ik prei weer lekker vond. | |
nectarientje | zaterdag 10 september 2011 @ 21:40 |
Mijn mams heeft maar 1 onhebbelijkheid in de keuken: groente doodkoken.. Oh en door prakken heb ik nooit echt groente leren eten want ja, het was door en door gaar en ook nog eens verstopt tussen de aardappels dus dat heb ik ingehaald toen ik op mezelf ging. Beschouw het alleen niet echt als een trauma, zo was het nu eenmaal ![]() | |
Red_85 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:11 |
Trust me, dat werkt zo veeeel beter dan dit: Je WIL gewoon niet met een hongergevoel naar je nest. Om eerlijk te zijn heb ik niet veel trauma's. Een van de weinige is jus uit een pakje. Mn beide oma's kunnen fantastisch koken, mn moeder ook, mn tante prima en als m'n vader kookte was het altijd echt lekker. Alleen m'n stiefmoeder kon er geen flikker van. Groente tot snot, aardappels waren altijd droog en dan haar 'justje' er overheen. Pakjes. Ik als 12 jarig jochie: Waarom altijd pakkie jus? Die van pa is altijd goed en mn tante deed het nooit met een pakkie. Zij: 'Wat van het vlees af komt is altijd vet, daarom een pakje'. Ik: Dat is juist jus. Vraag pa het dan een keer om het uit te leggen hoe je jus maakt. Zij: ![]() ![]() Ik: ![]() Ja ik was een etter. Totdat ik ging koken toen ik 16 17 was en ik eerder thuis was dan die muts. | |
OneTeaspoon | zaterdag 10 september 2011 @ 23:11 |
Waar moet ik beginnen ![]() | |
Id_do_her | zaterdag 10 september 2011 @ 23:12 |
Kinderen zelf laten kiezen wat ze eten is inderdaad een stuk beter. Zo leerde ik wel veel dingen eten. | |
pussywillow | zaterdag 10 september 2011 @ 23:14 |
Jij wint. Dit klinkt echt ultiem smerig ![]() | |
Red_85 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:24 |
Je moet bij een kind niet gaan forceren dingen te eten. Dan krijg je na een tijdje dat ze alleen patat en pannenkoeken lekker vinden omdat het een trauma wordt. Zie hier. Mn stiefzusje bijvoorbeeld lustte geen champignons. Een gruwl voor haar. Maar het werd haar strot ingestampt door haar moeder. Ze moet ze nu nog steeds niet. Waarom? Omdat 'die dingen' haar terugbrengen (soort van) naar die nare momenten. | |
Id_do_her | zaterdag 10 september 2011 @ 23:26 |
Uh nee, dan krijg je juist dat ze dingen buitenom friet en pannenkoeken lekker gaan vinden. Dan heb ik het over kleine kinderen, niet pubers want dan ben je al te laat. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2011 @ 23:28 |
Gewoon gruwelijk lekker koken, eten ze alles. | |
douche-eendje | zaterdag 10 september 2011 @ 23:28 |
Dat was het ook. Maar ik leef nog ![]() | |
Red_85 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:28 |
Dat kan maar 1 ding betekenen: niet goed klaargemaakt.
| |
douche-eendje | zaterdag 10 september 2011 @ 23:31 |
Daar zal ik mij ook niet over verbazen. Koken en eten is een stuk leuker (en vooral beter!) nu ik het zelf doe. | |
Red_85 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:31 |
Weet je wat het leuke is van psychologie? Niets is waar en iedereen ervaart het anders. Ik weet van mezelf en van mensen uit mn omgeving dat forceren juist tegengesteld effect geeft. | |
Id_do_her | zaterdag 10 september 2011 @ 23:33 |
Dus is het maar zo? Psychologie was toch nooit waar? Ik ben er hoe dan ook voor dat je jonge kinderen veel verschillende dingen te eten moet geven, al dan niet met een harde hand. | |
liesje1979 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:57 |
Wat een geweldig topic, en wat een feest der herkenning! Bijna alles wat hier eerder genoemd is, is herkenbaar. Alleen vond ik de smacaronie niet zo verschrikkelijk, wij aten allerlei varianten, macaronie ham-kaas macaronie met gehakt etc. Bij ons was dat, samen met nasi en spaghetti buitenlands eten, zoals ik hier ook al las. Niet alles was smerig, de nasi was heerlijk, soep en gehaktballen, ik maak het mijn moeder niet zo lekker na. En mijn vader maakt de geweldigste oliebollen. Maar die eeuwige maizena papjes over al die slap gekookte groenten bij die droge aardappelen, omdat ik al op jonge leeftijd een jus-sloten-trauma had opgelopen, Nachtmerries heb ik er van. Maar wat ik nog mis hier, ook elke slapgekookte groente, gooide mijn moeder altijd nootmuskaat. En niet een beetje. Ook op de bloemkool, prei, en andijvie met papje. Bah. Oh en het allerranzigste vond ik toch wel courgette bij een oom en tante van me. Samen met prei tot papje gekookt. Terwijl ik het als komkommer wel lekker vond. Als ik er te lang over deed of ik zat te kokken aan tafel moest ik het altijd boven opeten. Dat vond ik niet erg, ik spoelde alles zo, hup door de wc. Heeft mijn moeder nooit geweten tot ik het een paar jaar geleden opbiechte. ![]() | |
Red_85 | zaterdag 10 september 2011 @ 23:58 |
Klopt. Maar ik zeg dat het werkt voor mij. Dat hoeft niet te betekenen dat het gelijk voor jou ook moet werken. Andere personen, andere psyche. Ga eens kijken wat het opleverd aan het einde, die harde hand. | |
Id_do_her | zondag 11 september 2011 @ 00:00 |
Bij een vervelend kind als bij mij veel, ik at bijna niks maar door die harde hand nu gelukkig wel. | |
lyolyrc | zondag 11 september 2011 @ 00:26 |
Of komt het doordat je ouder geworden bent? Vroeger was ik ook een lastpost met eten en heb regelmatig dingen moeten eten die ik niet lekker vond. Maar ik denk toch dat het aan ontwikkeling van de smaak ligt dat ik heel veel dingen nu wel lust. Het belangrijkste wat een kind volgens mij van een harde hand kan leren is dat het niet altijd zijn zin krijgt. Mijn jeugdtrauma met eten was trouwens macaroni/spaghetti met mix van Honig of Maggi. ![]() | |
Id_do_her | zondag 11 september 2011 @ 00:31 |
Ook, maar niet helemaal, denk ik. Ik maak vaak zat mensen mee van mijn eigen leeftijd die gruwelijk kunnen mekkeren als het om eten gaat. | |
lyolyrc | zondag 11 september 2011 @ 00:39 |
Ik denk dat enige dwang ook wel nuttig is hoor, maar ik vraag me wel af in hoeverre dat invloed uitoefent op de smaak. Ik denk dat je er eerder dat gemekker mee afleert. ![]() | |
dralion13 | zondag 11 september 2011 @ 00:40 |
Mijn moeder kan redelijk koken, ik heb eigenlijk maar een trauma overgehouden. Tot snot gekookte witlof met gekookt ei en zure room ![]() ![]() ![]() ![]() | |
SuperrrTuxxx | zondag 11 september 2011 @ 00:40 |
Rode kool ![]() ![]() | |
Id_do_her | zondag 11 september 2011 @ 00:42 |
Smaak moet je ontwikkelen, dat doe je door op een jonge leeftijd veel verschillende dingen te eten te krijgen. | |
motorbloempje | zondag 11 september 2011 @ 00:42 |
Roze fruittella's ![]() Één keer autoziek geworden na het eten van zo'n ding. Waarschijnlijk totaal geen verband ![]() | |
SuperrrTuxxx | zondag 11 september 2011 @ 00:43 |
Neuh, ben op latere leeftijd dingen nog lekker gaan vinden die ik daarvoor nooit lustte. | |
Id_do_her | zondag 11 september 2011 @ 00:44 |
Dat kan, maar het sluit mijn post niet uit. | |
motorbloempje | zondag 11 september 2011 @ 00:45 |
Dat. Ik eet nu regelmatig dingen die ik niet lust(te) omdat ik er niet tegen kan dat ik dingen niet lust ![]() Helaas lust ik nog steeds geen grapefruit en lever/orgaanvlees (m.u.v. paté, maar bijvoorbeeld gebakken lever gaat er écht niet in), maar ik blijf met regelmaat proberen ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 11 september 2011 @ 00:48 |
same here, ik heb olijven leren eten, custard, grapefruits, bepaalde soorten sushi, etc. | |
Selestha | zondag 11 september 2011 @ 07:26 |
Ik lustte heel weinig, mijn moeder liet me alles proberen maar dwong me niet iets op te eten en vanaf de pubertijd ben ik alles gaan lusten. Dwang is dus zeker niet altijd nodig. | |
rac | zondag 11 september 2011 @ 10:35 |
Heb mijn 2 dochters altijd dingen laten proberen, gewoon een hapje zonder dwang, ze lusten nu zo goed als alles, mijn oudste wilde op haar 6e ook absoluut slakken proberen | |
loecje | zondag 11 september 2011 @ 13:08 |
kinderen zelf laten koken werkt ook goed. je kan natuurlijk moeilijk zeggen dat je eigen eten niet lekker is. wat betreft manier van opvoeden. ik zou zeggen alles aanbieden maar niets forceren omdat ik me daarbij het prettigste voel. verschilt ook per kind. mn broertjes en ik hebben dezelfde dingen gegeten, zelfde opvoeding. en toch lust ik eigenlijk alles en mn broertjes veel minder (geen vis, bepaalde groentes enz.). waar dat verschil dan in zit? .... [ Bericht 11% gewijzigd door loecje op 11-09-2011 13:15:25 ] | |
boyv | zondag 11 september 2011 @ 13:13 |
Ontbijt ![]() | |
SuperrrTuxxx | zondag 11 september 2011 @ 13:25 |
Ja waarom zou je eten als je sterft van de honger. ![]() | |
borisz | zondag 11 september 2011 @ 13:26 |
Ik was vroeger ook lastig, ben soms nog wel lastig maar ik eet al een stuk meer dan vroeger ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 11 september 2011 @ 16:58 |
![]() Mijn oma-eten trauma bestond er meer uit dat we de groooooote stapel pannenkoeken die ze elke week voor ons maakte nooit opkregen. ![]() Mijn jeugdtrauma: in de winter elke ochtend zelfgemaakt vlierbessensap moeten drinken. ![]() ![]() Het grootste trauma was om achteraf te horen dat ik, blakend van gezondheid, het volgens mijn ouders eigenlijk niet nodig had maar dat vertelden ze me niet zodat ik solidair mee bleef drinken. ![]() | |
Doedezemaar | zondag 11 september 2011 @ 17:51 |
Macaroni met gehakt, zo'n soep/nasigroentepakket en een of ander zakje van honig en dat ging dan ook nog in de oven, zo'n vieze droge zooi. Gruwel! En mijn moeder durfde ooit avontuurlijk te doen en broccoli te koken, met een flinke hand zout en dan een half uur koken. Daarna dacht ik serieus dat ik nooit broccoli zou lusten. Mijn moeder was niet zo'n kooktalent, mijn vader kan het wel, maar heeft een rare neiging om dingen te fantaseren, die eigenschap heeft mijn zusje overgenomen. Hebben ze bij mij iets lekkers gegeten, vragen ze het recept en dan krijg ik een volgende keer iets voorgezet dat er in de verste verten niet op lijkt, zegt zusje: ja, is jouw recept, maar ik heb de mozzarella en artisjokharten weggelaten en er champignons in gedaan. wtf! Oh ja, zorg dat je nooit de dag na een bbq of gourmetfeestje bij mijn vader eet. Alle restanten worden tegelijk in de hapjespan gegooid en dan krijg je zo'n ongedefinieerde prut die lijkt op wat douche-eendje op de camping kreeg. | |
lipper | zondag 11 september 2011 @ 19:57 |
Wat zijn die maïzenapapjes dan, was dat een sausje over de groenten ofzo? | |
douche-eendje | zondag 11 september 2011 @ 20:00 |
Nou, sausje... maiszetmeel ![]() | |
littledrummergirl | zondag 11 september 2011 @ 20:05 |
mijn moeder heeft ons zelfs nog levertraancapsules gevoerd ![]() | |
Pietverdriet | zondag 11 september 2011 @ 20:10 |
Capsules?? Vloeibaar in een lepel met een vreselijke chemische sinaasappelsmaak en walgelijk gezoet. | |
Selestha | zondag 11 september 2011 @ 20:15 |
Ja die capsules kreeg ik ook van mijn opa als ik daar logeerde. Die waren niet zo heel walgelijk. | |
Arizona | zondag 11 september 2011 @ 20:18 |
Behalve bekers yogidrink mee naar school, wat zo ontzettend ging stinken, geen jeugdtrauma's qua eten ![]() Mijn moeder kookt(e) meestal gewoon Hollandse pot, dat kan ze prima, en ik hou ervan ![]() | |
rac | zondag 11 september 2011 @ 20:22 |
Een tante van mij lepelde elke dag levertraan in mijn neefje, ik dacht dus dat dat lekker zou zijn en heb het dus ook maar een keer geprobeerd , wat is dat goor zeg!! Ook een keer met deze tante mee geweest naar een poelier , kregen we een kalkoen poot om mee te spelen dat was dan wel weer leuk. En bij mijn oma ontbijt met karnemelkse pap en Roggebrood , heel bijzonder een authentiek streek gerecht. | |
Spanky78 | zondag 11 september 2011 @ 20:28 |
Euh, gesteriliseerde melk op schoolkamp. We moesten het drinken. Gatver. En oja, mijn pa kan goed koken. maar mijn moede rmet haar doorbakken biefstukken en droge tartaar... Brrr... | |
Skippy_ball | zondag 11 september 2011 @ 20:51 |
| |
RabbitHeart | zondag 11 september 2011 @ 20:55 |
Mijn vader probeert mijn stiefmoeder over te halen om met olie te koken in plaats van met boter. Zogenaamd omdat dat gezonder is. Totdat ik op vakantie zijn manier van met olie koken zag. We gingen kippenpoten eten. Mijn vader gooit er echt achterlijk veel olie in. Die kip had zo'n krokant laagje maar was gort en gortdroog van binnen (gedver). Pa geconfronteerd: "ja maar dat hoort zo hoor! Het is supergezond en olie is een goede warmtegeleider". Ik kon praten als Brugman maar ik kreeg het niet aan zijn verstand dat koken met olie best gezond kan zijn, maar niet als je het eten bijna frituurt in plaats van bakt ![]() Oja, mijn ergste jeugdtrauma is van de scouting. Daar kreeg je 's avonds van die chocolademelk met velletjes erop. Velletjes ![]() ![]() En Chicken Tonight, toen ik net begon met koken maakte ik een keer chicken tonight met witte wijn saus. Het was werkelijk waar niet te vreten. | |
BASBRO | zondag 11 september 2011 @ 21:11 |
karnemelk | |
Sjeen | zondag 11 september 2011 @ 21:17 |
Nou nee ![]() Overigens klinken de snotgroenten wel bekend, helaas... | |
RobinOok | zondag 11 september 2011 @ 21:43 |
Ik snap dat gezeur over die vellen op vla of melk niet. Moesten jullie die dan ook opeten of zo? ![]() | |
_Loki | zondag 11 september 2011 @ 21:49 |
Oh ja en dit ![]() Met een beetje limonadesiroop om het drinkbaar te maken. En een aanvulling op moeders naïviteit: zilvervliesrijst voor de vezels maar wel toegeven dat het minder lekker is. | |
Pietverdriet | zondag 11 september 2011 @ 21:52 |
Wij aten geen zilvervliesrijst thuis, maar het is wel beestenvoer | |
_Loki | zondag 11 september 2011 @ 21:58 |
Serieus. Het duurt uren voor het gaar is en is dan nog hard. | |
Spanky78 | zondag 11 september 2011 @ 22:00 |
in sommige combinaties vind ik het nog wel lekker, met capucijners bijvoorbeeld kan het prima.. Nasi daarentegen... | |
Pietverdriet | zondag 11 september 2011 @ 22:01 |
Voor de vezels kan je beter volkoren of tarwebrood eten, groente, fruit, is nog lekker ook. Het is net zulke onzin als volkoren pasta. | |
Pietverdriet | zondag 11 september 2011 @ 22:02 |
Bonen, Capucijners en andere peulvruchten zijn prima voedingsvezel leveranciers | |
Spanky78 | zondag 11 september 2011 @ 22:03 |
Yup, maar ik vind het gewoon lekker qua smaak en textuur bij capcijners met spek. Stevige pot, met stevige rijst. ik houd ervan. | |
littledrummergirl | zondag 11 september 2011 @ 22:03 |
wij schepten die er gewoon af en dan de wasbak in ofzo ![]() | |
douche-eendje | zondag 11 september 2011 @ 22:06 |
Karnemelkse pap met stroop ![]() | |
rac | zondag 11 september 2011 @ 22:09 |
Was ook niet echt een trauma hoor , wel een goede herinnering! Karnemelkse pap die niet schifte , anders was die niet zo lekker. Mijn oma kon echt authentiek koken . | |
DancingPhoebe | zondag 11 september 2011 @ 22:14 |
Gatverdamme dat is dus echt 1 van mijn grootste trauma's oooooit ![]() | |
LilDutchPrincess | zondag 11 september 2011 @ 22:25 |
Hmmm macaroni met smak is zo'n beetje de enige pasta die ik te eten vind. (oh nee lasagna ook! ![]() Al jaren niet meer gegeten trouwens. Mijn trauma's: overal een dikke laag vet in de pan "voor over de aardappels". YUCK. Kip die nog niet gaar was maar wel op tafel stond. Sowieso dingen die over datum waren maar wel in de koelkast stonden. | |
KrentebolHooft | zondag 11 september 2011 @ 22:40 |
Heb nog nooit velletjes gezien op mijn melk, chocomelk, pap of vla :S | |
Karina | zondag 11 september 2011 @ 22:42 |
Het allerviest vond ik tuinbonen, ik weet niet wat mijn moeder erop gooide, maar daarvan moest ik echt kokhalzen. En verder spruitjes en witlof. | |
Doedezemaar | zondag 11 september 2011 @ 22:55 |
Oh ja, mijn moeder kookte aardappelen en rode kool en bakte gehakt rul en dat werd inclusief bakvet bij elkaar gedaan en tot een zompige massa geroerd. Ik krijg er nog de rillingen van. De rest van het gezin vond het heerlijk (ik goot er een pot appelmoes overheen en slurpte het met moeite naar binnen) en restjes werden door mama en zusje de volgende dag bij de lunch opgebakken en op brood gegeten. Dan ging ik altijd ergens anders zitten, die lucht van opgebakken stamppot is zooooo smerig. | |
Redcoon | zondag 11 september 2011 @ 23:24 |
Ho eens even. Pannekoeken met Smac, dat heeft juist potentie! | |
Axia | zondag 11 september 2011 @ 23:33 |
Ik ben blij dat zowel mijn moeder als mijn vader lekker kunnen koken. Smacaroni heb ik nooit gegeten en maizena-saus ook niet. Enige waar ik jeugdtrauma's van heb, zijn de huismiddelen als je bijvoorbeeld verkouden bent. Lepel melasse met zelfgeraspte nootmuskaat, of een stuk verse gember in je mond. ![]() Soms zijn Surinaamse huismiddelen niet zo een pretje ![]() | |
Selestha | maandag 12 september 2011 @ 05:48 |
Oh Piet nu haal je weer wat herinneringen bij mij op ![]() Mijn ouders zijn een periode van die natuurwinkel geitenwollensokken geweest, en toen aten we geen chocolade maar ''carobe''; een ''gezonde'' chocoladevervanger.. Bweeeh dat is echt vies de smaak van marmite maar dan zoeter ik kan me nog steeds herinneren hoe vies ik dat vond. We maalden ook zelf ontbijtgranen, dat was dus net karton met yoghurt ![]() En de vla van de natuurwinkel had altijd klontjes *ril*. En inderdaad zilvervliesrijst, na vijf minuten zit je nog te kauwen en het overheerst de smaak van je gerecht ook nog, bah. | |
OneTeaspoon | maandag 12 september 2011 @ 07:23 |
Haha! Die carobe aten wij ook. Geen chocoladepasta meer, maar 'Carobella'. Ik was de enige die het best lekker vond. | |
SEMTEX | maandag 12 september 2011 @ 07:27 |
Mijn moeder kookte alle groente te lang door, waardoor alles bitter en vies was. Toen ik op mezelf woonde, leerde ik ook zelf te koken en eindelijk weer de smaak van bepaalde groente -op de goede manier gekookt- te waarderen. | |
gianni61 | maandag 12 september 2011 @ 10:14 |
de doorgekookte groente is toch wel een bekend fenomeen. verder had mijn moeder een zout fobie, dus dat werd niet gebruikt. maar wel aromat. ook had ze van die fasen: op alle groente ging geraspte kaas of bij elk gerecht pesto ook dingen die ik niet te vreten vond schotelde ze me vrolijk elke week weer voor | |
Id_do_her | maandag 12 september 2011 @ 10:15 |
Zwaar, zwaar overrated. | |
Purdey | maandag 12 september 2011 @ 10:22 |
Dat heb ik met sinaasappelsnoepjes ![]() Ooit naar de dierentuin geweest, bij de ingang een zakje sinaasappelsnoepjes gekregen, en die na een half uur uitgekotst. Sindsdien krijg ik níks met sinaasappelsmaak meer weg. | |
SEMTEX | maandag 12 september 2011 @ 10:28 |
Oh ja! Ben een keer bijna gestikt in een rang, er moest de Heimlich manoeuvre toegepast worden om het ding eruit te krijgen ![]() | |
Lips | maandag 12 september 2011 @ 10:38 |
Oh nog een trauma, ben ooit heel erg ziek geworden na het eten van witte bonen in tomatensaus. Had waarschijnlijk niks met elkaar te maken maar ik wil het nog steeds niet eten. | |
Lonaa | maandag 12 september 2011 @ 10:42 |
Smac ![]() ![]() ![]() Mijn moeder kon fantastisch lekkere gehaktballen maken, maar toen heeft ze op een dag besloten ipv paneermeel stukken brood door de gehaktballen te doen. ![]() ![]() ![]() Ik heb ook nog een tijd bij een oom en tante gewoond, daar was het de hele week: Chicken Tonight ![]() Rijst met wokgroentes en kant en klare woksaus ![]() Lasagne, kant en klaar. ![]() Kip Tandoori en Kip madras uit een pakje. ![]() | |
seasushi | maandag 12 september 2011 @ 10:46 |
Moeder kon vroeger heerlijk koken, vader trouwens ook, maar als ze me nu vragen wat ik wil eten als ik kom en ik bedenk dan iets van vroeger (de lekkere hachee of de goulash ofzo) Maken ze nu alles met pakjes... Alleen hun kalfstong is nog steeds onovertroffen ![]() | |
Id_do_her | maandag 12 september 2011 @ 10:47 |
Als ik schreeuwend wakker word in de nacht, droom ik hiervan. | |
gianni61 | maandag 12 september 2011 @ 10:49 |
ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb laatste een pot chicken tonight gekocht. al jaaaren niet meer gehad en in mijn herinnering niet vies. kan ik die maar beter weggooien dan? | |
Id_do_her | maandag 12 september 2011 @ 10:56 |
Doe maar, als iemand dat ding ziet gaan ze weer zo gay-ass met je armen van die 'kippevleugels' maken en dat is dan grappig. | |
Piles | maandag 12 september 2011 @ 11:06 |
Waarom zou je het weggooien zonder te proeven ![]() | |
MaximusTG | maandag 12 september 2011 @ 11:15 |
Heb zelf gelukkig geen jeugdtrauma's qua eten! Mijn moeder kookte en kookt nog steeds altijd hartstikke lekker. Maar dat is ingegeven door haar eigen "jeugdtrauma's". Haar moeder kookte bv rode kool helemaal kapot. Mn moeder zelf maakt het tegenwoordig door het te laten weken in druivensap en te stoven met appeltjes. Of in de römertopf. Zo veel lekkerder. Mn vriendin heeft ook een zware jeugd gehad wat dat betreft. Gister nog bij haar ouders gegeten: Varkensfiletlapjes, super droog. Krieltjes uit de frituur, die waarschijnlijk niet heet genoeg stond. En dat alles samen met een pakket roerbakgroenten waar een woksaus doorheen gegooid was. | |
motorbloempje | maandag 12 september 2011 @ 11:16 |
Kipfilet bij het eten, die vaak helemaal gortdroog gebakken was ![]() en mijn zusje dat dan weer zien eten met fritessaus ![]() | |
SEMTEX | maandag 12 september 2011 @ 12:48 |
Ligt aan de smaak, de meeste smaken toch een beetje chemisch, vooral deze: ![]() | |
Id_do_her | maandag 12 september 2011 @ 12:50 |
![]() | |
_Arual_ | maandag 12 september 2011 @ 13:03 |
Groenten. Groenten uit eigen tuin die nét iets te lang aan de struik hadden gehangen, zodat ze een wat dikker velletje of reng hadden, want dan vond mam lekker. En dan ook veel te lang koken. Ik heb pas op mijn 20e ontdekt dat tuinboontjes glad en groen zijn, en niet bruin en rimpelig. Ook waren alle groenten grijs.Rodekool was net zo grijs als groene kool. Maar om dat te zien, moest je er eerst zo'n degig papje met nootmuskaat vanaf schrapen. En gekookte aardappeltjes eet ik nóóit meer. En drie gangen van hetzelfde bord eten. Zodat er nog vermicelli in je vanillevla zat. "Ja, had je je soep maar goed op moeten eten." | |
lipper | maandag 12 september 2011 @ 14:39 |
O die was ik vergeten, dat had ik als ik bij een vriendje at. Zo smerig en lui | |
123hopsaflops | maandag 12 september 2011 @ 14:46 |
Mijn moeder kan echt ontzettend goed koken, dus ik heb weinig trauma's op dat gebied. De enige die ik me kan bedenken is dat we verplicht de zure druifjes uit eigen tuin moesten opeten, waarvan er elk jaar weer kilo's aan die boom groeide... | |
SEMTEX | maandag 12 september 2011 @ 15:16 |
Dát. Op alles. Want mijn vader lustte geen buitenlands eten ![]() | |
motorbloempje | maandag 12 september 2011 @ 15:18 |
Godzijdank ging bij ons alleen nootmuskaat over de imploderende bloemkool ![]() | |
gianni61 | maandag 12 september 2011 @ 15:27 |
dat vond ik dan wel weer lekker. mijn moeder uiteraard weer niet.. eigenlijk had mijn moeder ook wel schijt aan alle kook en bak tijden. vlees, aardappels en groente werden tegelijk aangezet en een half uur erna was het volgens mijn moeder allemaal goed | |
Skippy_ball | maandag 12 september 2011 @ 16:14 |
Na het maken van boontjes kwam er altijd nog een opgelost Maggiblokje overheen om dit op smaak te brengen. Jammer genoeg loste het blokje niet goed op en zat ik altijd met dat zoute stuk in mijn muil ![]() | |
MutedFaith | maandag 12 september 2011 @ 16:16 |
Mijn moeder kan totaal geen pasta koken.. Ik dacht altijd dat ik elke vorm van pasta smerig vond, maar door de kookkunsten van mijn vrouw en schoonmoeder ben ik er achter gekomen dat dat niet aan de pasta lag, maar aan mijn moeder. Daarnaast had ik een vader die een afkeer had van alles wat anders was dan hij gewend was. Dus alles werd altijd hetzelfde klaargemaakt, nooit echt variatie.. Biefstuk kwam altijd met een champignonsaus, bloemkool altijd met een maizena-melk-saus, enzovoorts. Niet dat ik daar op dat moment last van had, ik was immers niet anders gewend. Pas op latere leeftijd, voornamelijk toen ik wat meer voor mezelf ging koken, kwam ik er achter dat 't ook anders kon.. Maar 't allerergst was nog wel het grote "macaroni bolognese met stukjes frikandel"-avontuur toen ik bij een vriend bleef eten.. Jezus Christus, wat is DAT smerig. | |
DonJames | maandag 12 september 2011 @ 16:37 |
Zeer herkenbaar allemaal. Snottige witlof en prei, het maizenapapje bij de bloemkool en de doorgekookte pasta (macaroni of spaghetti, nooit wat anders).. Maar eigenlijk het meest erge was het gebrek aan fantasie. Elke keer hetzelfde. Waarom zou je een hamlapje proberen als je toch al weet dat je de karbonade lekker vindt? ![]() 4 keer per week gekookte (kruimige) aardappels, 2 keer rijst of pasta, en één keer friet. Vooral de aardappels kan ik niet meer zien. Ik kook nu 10 jaar voor mezelf, nog nooit aardappels gekookt. Alleen de smacaroni heb ik juist wel goeie herinneringen aan, dat aten we enkel op vakantie. ![]() | |
MaximusTG | maandag 12 september 2011 @ 16:47 |
Oei, ik heb er toch een, heb het maar een keer gegeten, tijdens een kamp van de sportvereniging waar ik toen bijzat (zal jaar of 10 geweest zijn). Kampleiding bestond uit paar mannen en vrouwen van rond de 23/24. De vrouwen gingen "koken"... Gekookte macaroni met stukjes ham en een paar blikjes van die geconcentreerde tomatenpuree. That's it. ![]() Leuk dat je aanbiedt om te koken voor zoveel kinderen, maar kook dan wel iets eetbaars.. Of haal patat. | |
HostiMeister | maandag 12 september 2011 @ 16:53 |
Elk stukje vlees wat ik vroeger kreeg was gortdroog. Elk. | |
Mylene | maandag 12 september 2011 @ 16:55 |
Voor mijn broertje was lammetjes thee van mijn oma (zo noemde zij dat) een gruwel. Dat is thee met melk en honing. Ik vond het juist wel lekker en drink het nu nog zo nu en dan. | |
HostiMeister | maandag 12 september 2011 @ 17:01 |
Owja, mijn oma kon er ook wat van, alle groenten waren uit blik en helemaal gaar gekookt. Als in supergaar. ![]() | |
Mylene | maandag 12 september 2011 @ 17:07 |
Mijn oma en opa aten ook warm eten in de middag. Kreeg ik een bord stamppot met een kuiltje vol jus en een gehaktbal als ik er tussen de middag heen moest. | |
MaximusTG | maandag 12 september 2011 @ 17:08 |
Kan best lekker zijn toch? | |
Doedezemaar | maandag 12 september 2011 @ 17:30 |
Oh getver ja, bij anderen kreeg je soms idd je toetje in hetzelfde bord waar nog de resten van de aardappelmaaltijd in zaten, smerige gewoonte. Bij mijn ouders ging dat gelukkig wat geciviliseerder. Maizenapapje ging alleen over de gekookte andijvie, maar dat hoefden wij niet te eten, mijn vader kreeg dat af en toe, wij gruwelden er van. Mijn vader en ooms hebben trauma's van groentes uit de keulse pot die dan vervolgens de hele dag in een pannetje op de kachel stonden. Met ernaast een pannetje met pap. De hele dag stonk het huis en het was niet eetbaar. | |
ArtemisQ | maandag 12 september 2011 @ 19:14 |
Mijn moeder die rauwe ui door de macaronisaus uit het pakje gooide. Heeft wel een tijdje geduurd voordat ik erachter kwam dat uien lekker zijn. Oh, en vroeger at ik echt bijna niets en moest ik dan altijd op de gang zitten totdat ik het opgegeten had. Maar mijn jongere zusje heeft dat nooit hoeven doen terwijl ze nu op haar 16e nog steeds niets eet ![]() | |
ikhouvannoodles | maandag 12 september 2011 @ 19:37 |
Margerine. | |
dotKoen | maandag 12 september 2011 @ 19:51 |
Margarine inderdaad. En het moeten drinken van melk danwel karnemelk. Dat laatste vond ik net iets minder vies, dus jaren karnemelk gedronken. Mijn ouders kunnen prima koken verder. Alleen door een pastasaus ging soms wel eens een soepgroentepakket omdat dat goedkoper was ![]() | |
#ANONIEM | maandag 12 september 2011 @ 19:54 |
Kan best hoor, doe ik ook als student zijnde vaak genoeg ![]() Alleen wel soepgroenten nemen zónder bleekselderij ![]() | |
houdjemond | maandag 12 september 2011 @ 19:59 |
Kikker-erwten ![]() | |
dotKoen | maandag 12 september 2011 @ 20:01 |
Nou ja, het kan best, maar er zit dan inderdaad bleekselderij en snijselderij in. Echt lekker vind ik dat niet. | |
TripleS | maandag 12 september 2011 @ 20:07 |
Moeders favorietjes: Sperziebonen uit blik die je vervolgens als spaghetti naar binnen kan slurpen Bruine bonen met een klodder mayo en als extraatje geweldig doorgebakken speklappen ![]() ![]() ![]() | |
Spanky78 | maandag 12 september 2011 @ 20:39 |
Pastasaus zonder bleekselderij... tsssrk. De italiaanse heilige drieeenheid: ui, wortel, bleekselderij... | |
Lienekien | maandag 12 september 2011 @ 20:45 |
Maar toch niet om een beetje snel te bakken. Uiteraard wel in een saus die lang genoeg op het vuur staat. | |
Pietverdriet | maandag 12 september 2011 @ 20:54 |
Ook lekker bij de osso bucco | |
Spanky78 | maandag 12 september 2011 @ 21:13 |
Het duurt erg lang, maar man wat lekker ![]() | |
lyolyrc | maandag 12 september 2011 @ 21:34 |
Ik kreeg dat vroeger bij het ontbijt, alleen dan zonder honing. Smerig!!! ![]() ![]() ![]() | |
Dandilion | dinsdag 13 september 2011 @ 07:30 |
Mijn moeder kan juist lekker koken. Als kind luste ik veel niet, Ik at bijna overal appelmoes bij. Wanneer er witte rijst op de tafel kwam, kwakte ik er boter en suiker door. Lekker toen maar nu niet meer. | |
HappyGirl91 | dinsdag 13 september 2011 @ 07:39 |
![]() ![]() ![]() (Vruchten)thee met melk en suiker... Mjammie ![]() + honing = ![]() | |
MutedFaith | dinsdag 13 september 2011 @ 09:48 |
Dat had ik met allebei mijn jongere broertjes.. Ik moest maar eten wat de pot schafte en netjes mijn bord leegeten, mijn broertje kreeg later gewoon een boterham als hij z'n avondeten niet lekker vond; mijn jongste broertje mocht zelfs een pizza in de oven mikken als we iets aten wat hij niet lust.. Voordeel is wel dat ik, behalve paprika, eigenlijk alles wel eet tegenwoordig; terwijl mijn jongste broertje alleen frikandellen en pizza lekker vind. | |
lyolyrc | dinsdag 13 september 2011 @ 11:04 |
Bij mij was het alleen thee met een plons melk erin. Dat geeft een lauwe troep die geen thee en geen melk is. ![]() Ik had er al eerder over geklaagd, maar ik kreeg het telkens maar voorgezet, totdat ik het op 11-jarige leeftijd echt gezien had met die troep. Zo rond die tijd heb ik ook tegen mijn vader gezegd dat hij moest stoppen kinderachtig tegen mij te praten ("papa gaat even boodschapjes doen" ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 11:24 |
Heb vorige maand een tijdje in het ziekenhuis gelegen, maar viel me achteraf op dat de verpleegsters dat ook niet meer doen. (Deden ze dat eigenlijk ooit, was altijd zo een stereotype) | |
Catch22- | dinsdag 13 september 2011 @ 11:26 |
elke maandag spaghetti of macaroni. Ik heb het nu 7 jaar lang nauwelijks meer gegeten. 1 of 2 x hoogstens, omdat ik bij iemand mee-at die dat toevallig maakte en ik vind het ook weer niet zo smerig dat ik het niet eet als ik bij iemand op bezoek ben en mee-eet [ Bericht 1% gewijzigd door Catch22- op 13-09-2011 11:40:36 ] | |
SuperrrTuxxx | dinsdag 13 september 2011 @ 11:39 |
Ben je niet lekker dan? ![]() | |
Catch22- | dinsdag 13 september 2011 @ 11:40 |
ik doe teveel tegelijk ![]() | |
lyolyrc | dinsdag 13 september 2011 @ 11:41 |
Wat doen ze niet meer? Thee met melk geven of kinderachtig praten? Stereotiep ziekenhuisgedrag ben ik sowieso niet mee bekend, aangezien ik al meer dan 20 jaar niet in het ziekenhuis heb gelegen. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 11:43 |
Dat praten, zo nu gaan we... | |
Lienekien | dinsdag 13 september 2011 @ 11:45 |
Willen we even proberen of we zelf naar de wc kunnen lopen? | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 11:45 |
Jeuk! | |
lyolyrc | dinsdag 13 september 2011 @ 11:51 |
Dat is wel erg, ja. ![]()
![]() | |
RobinOok | dinsdag 13 september 2011 @ 12:03 |
Ja,dat is al jaren zo. | |
Captain_Fabulous | dinsdag 13 september 2011 @ 12:06 |
Ik luste vroeger vrijwel niets...en had vooral een afkeer van ui en tomaat. De rest van het gezin was dol op prutjes van tomaat, ui en nog wat groente...nadat ik een aantal keer het prutje kokhalzend heb weggewerkt, en het duidelijk werd dat ik het NIET ging lusten, kreeg ik gewoon altijd diepvriesdoperwtjes met een keriesausje ofzo...dagelijks. Heb letterlijk jaren vrijwel alleen op doperwtjes geleefd ![]() Maar of mijn moeder nou zulke vieze prutjes maakte, of ik zo'n moeilijk kind was, weet ik nog steeds niet. Nu eet ik wel tomaat, en gooi graag een ui in bijna alles wat op tafel komt, dus ik geef de schuld aan m'n moeder. ![]() Ze maakte ook een gerecht van tofoe en ketjap saus dat me voor m'n leven een afkeer van tofoe heeft gegeven. Smerig spul ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 13 september 2011 @ 14:12 |
Knoflook, wortel, bleekselderij. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 14:14 |
Oh en osso bucco is zonder tomaat | |
MaximusTG | dinsdag 13 september 2011 @ 14:14 |
Zou het dan niet eerder zijn: ![]() Basilicum Mozzarella Tomaat ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 13 september 2011 @ 14:18 |
Pasta Pesto ![]() Maar de basis van pastasaus is gefruite bleekselderij, wortel en knoflook. En ik voeg daar dan nog spekjes, zongedroogde tomaat, olijf, tomaten, balsamico en zwarte peper aan toe. Geen ui. ![]() Dat is overigens mijn jeugdtrauma, waar ik pas sinds een halfjaar overheen ben: Pasta. De macaroni + honigzakje + rulgebakken gehakt (dat laatste krijg ik nog steeds niet weg) hebben zo'n indruk gemaakt dat pas 4 jaar nadat ik het huis uit was ik het aangedurfd heb zelf pasta te maken en te consumeren. | |
Marijevdh | dinsdag 13 september 2011 @ 16:49 |
Mijn moeder heeft er nog steeds de gewoonte om alles veel te lang op te laten staan. Echt...zij is de enigste persoon bij wie ik gewoon sperzieboontjes heb gezien die grijs waren gekookt :-) Manlief komt uit een enorm culinaire familie en toen die voor het eerst bij mijn ouders ging eten wist ie niet hoe hij het binnen moest houden ![]() ![]() De maizenasausjes waren ook volop aanwezig! ![]() Maar waar mijn broer en ik nog echt van gruwelen....."feestmaal" op oudjaarsavond....spruitjestaart met een enorm zachte sompige bodem en vulling, met een maizenasaus er over gekwakt........blegh ![]() ![]() | |
robuust89 | dinsdag 13 september 2011 @ 16:56 |
Jeugdtrauma's hier ook ja, na een hap met teveel margarine en pindakaas op brood ![]() Excuseert u mij, even naar de WC... | |
MaximusTG | dinsdag 13 september 2011 @ 16:58 |
Poe zeg, heb echt medelijden met sommige mensen hier.. Dat ga ik mijn kinderen (als ik ze eenmaal heb) echt nooit aandoen! | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2011 @ 17:00 |
At een tijdje terug bij een vriend van me, zijn vrouw had gekookt, ik nam wat uit beleefdheid, het was niet te vreten. Hun zootje luste het niet, die kreeg de wind van voren, arme joch, hij heeft gewoon gelijk, het was niet te vreten | |
drdoofenshmirtz | dinsdag 13 september 2011 @ 17:06 |
Wat een verhalen hier... mijn ouders en de rest van de familie zijn behoorlijk culinair ingesteld dus van huis uit geen trauma's. Wel herken ik de dik gesmeerde margarine van als ik eens tussen de middag bij een vriendje ofzo at, gatverdamme. Oja en mijn schoonvader kan er ook niet veel van, als die macaroni maakt is het alleen de pasta zelf met zo'n zakje en verder geen groente ofzo, kortom saai en best smerig. | |
tjoptjop | dinsdag 13 september 2011 @ 18:24 |
Hier ook alles te ver doorgekookt ![]() ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 13 september 2011 @ 19:08 |
Eh, caprese... maar dan wel met verse basilicum, echte buffelmozarella (goede) en rijpe tomaten, echte goede olijfolie (helaas vrijwel nergens verkrijgbaar). Als je dat proeft dan snap je pas waarom dit een populair gerecht is... | |
_Arual_ | dinsdag 13 september 2011 @ 19:11 |
Wat is dat toch met die oudere generatie. Ik kreeg laatst haast een paniekaanaval toen ik mijn schoonma hoorde zeggen dat de (volkoren)pasta zeker nog een half uur moest koken. | |
Piles | dinsdag 13 september 2011 @ 19:12 |
Wie weet wat de volgende generatie over ons zegt ![]() | |
_Arual_ | dinsdag 13 september 2011 @ 19:15 |
Ja, daar ben ik ook benieuwd naar! Hoewel ik de generatie boven mij nooit heb horen klagen over de generatie dáár weer boven, ds misschien zijn we verwend. | |
Spanky78 | dinsdag 13 september 2011 @ 19:18 |
Klootzakken, jullie hebben alle tonijn en kabeljauw opgevreten... | |
robuust89 | dinsdag 13 september 2011 @ 19:22 |
Owja, boter en suiker door de rijst! Mijn moeder vertelde hier een keer over dat ze daar echt van gruwelde, witte rijst gekookt in de volle melk, steeds een scheutje erbij totdat alle melk was opgenomen. Dan werd het in een kommetje geschept, en kon je zelf basterdsuiker en roomboter erdoorheen scheppen. Needless to say, de volgende dag belde ik gelijk mijn oma op ![]() | |
_Ophelia_ | dinsdag 13 september 2011 @ 19:24 |
Rijstepap bedoel je? ![]() | |
DeLuiaard | dinsdag 13 september 2011 @ 19:26 |
sandwichspread op brood ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
robuust89 | dinsdag 13 september 2011 @ 19:26 |
Ahja, zo heet dat! ![]() ![]() | |
Staal | dinsdag 13 september 2011 @ 19:55 |
Ben bij studenten opgegroeid. Mijn moeder kon niet koken en deed dat ook niet. Mijn vader kookte maar wel onder bezielende leiding van mijn moeder. Ik heb in mijn hele jeugd werkelijk waar nog nooit een korrel zout op mijn bord gehad. Dat lijkt niet erg maar dat is het wel. Andijvie en rabarber werd tot een pap gekookt. Witlofschotel was lof in plas water met daarom heen glibberig gekookte plakken schouderham. Macaroni met smac en tomatenzooi uit een doosje was serieus mijn favoriet. Pudding uit pakje met vel. Ontbijt magere melk uit plastic fles, soms aangelengd met Roosvicee. Onbijt havermoutpap of fabrieksbrood met nepchocoladevlokken. Tussen de middag ook weer dat brood met te dikke plakken zweetplastic. (Kaas). Toen ik op kamers ging zei mijn toenmalige vriendje "jij houdt niet van eten" ![]() Wist ik veel en nee, ik hield niet van eten omdat ik het ook echt verschrikkelijk vond. | |
truthisiamadreamer | dinsdag 13 september 2011 @ 19:59 |
Spitskool. Alleen al bij de geur ga ik over mijn nek. | |
Filiassi_Jane | dinsdag 13 september 2011 @ 20:19 |
Witlof. Ik ging bij een vriendinnetje eten (ik was een jaar of 9 denk ik) en we kregen gekookte witlof. Geen sausje of kaas en het zag er nogal ontkleurd uit. Ik hoefde dat thuis niet te eten, dus ik zei tegen haar moeder dat ik het nooit had gegeten. Nee, ik moest het toch echt helemaal opeten. Met veel moeite opgegeten, blegh. Zei ik na het eten tegen dat vriendinnetje dat ik dat nooit ophad, zegt die moeder: "Oh, had dat dan gezegd, dan had je het niet hoeven eten." Doe even lekker schijnheilig, ik heb dat zeker 3 keer gezegd aan tafel. Sindsdien nooit meer witlof op. En op zaterdagavond kregen mijn broers, zus en ik allemaal een eigen bakje chips. Wat een luxe! Tot ik jaren later hoorde dat het cornflakes was ![]() | |
_Ophelia_ | dinsdag 13 september 2011 @ 20:44 |
![]() ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 13 september 2011 @ 21:44 |
Ok. Ik heb dus serieus medelijden met je. | |
Madame_Paon | dinsdag 13 september 2011 @ 22:21 |
Dat vind ik allemaal lekker ... Mijn jeugdtrauma's? Altijd als mijn vader kookte. Als ik nu bij m'n vader ben, ben ik altijd degene die kookt. Hij bakte bijv. schnitzels in zoveel boter dat het helemaal doorweekt raakte. ![]() En voor de rest veel soorten vlees, zoals rollade, karbonade en kipdrumsticks. Dat was echt een drama. Ik hoefde maar een paar stukjes te eten, maar ik kreeg het echt niet naar binnen. Ik kreeg er serieus kotsneigingen van. Een keer is mijn vader meer dan 2 uur bij mij aan tafel blijven zitten totdat ik iets van 8 kleine stukjes karbonade op had gegeten. Elke keer dat ik het probeerde, kon ik het niet binnenhouden. Totdat mijn vader eindelijk naar de wc moest, en ik het in de prullenbak heb gegooid. ![]() En m'n moeder kan goed koken, dus daar ligt het niet aan. Zelfs in goede restaurants kan ik het vlees amper binnenhouden (en nee, ik ben geen vegetariër). Ik heb eigenlijk wel heel veel dingen die ik niet lust. En dat heeft niks te maken met verwendheid, want ik heb veel dingen jarenlang proberen te eten. Maar de 100e keer was het nog even smerig als de 1e keer. Dus iets leren eten of drinken heeft bij mij niet zoveel nut. | |
CindieY | dinsdag 13 september 2011 @ 22:23 |
Het echte trauma die ik heb aan vroeger is appelsap. M'n ene oma gaf dat altijd aan mij en m'n zusje omdat ze echt dacht dat we dat lekker vonden. We hebben er nooit iets van gezegd, want ze was al behoorlijk op leeftijd en daarna best mensenschuw, zelfs tegenover ons en mijn moeder. Ik heb wel eens gezegd dat ik Spa Citroen wilde (dat had ze voor m'n moeder en m'n tante in huis), maar ze vond me altijd te jong voor een glaasje prik. Appelsap, brrrrrr ![]() Ik herken overigens wel veel hier. De smac in de pasta en nasi/bami en de doorgekookte groenten. Geen specifieke trauma's, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat het ook anders kan. Ik probeer m'n zusje (die dus praktisch niets at) nog altijd te overtuigen dat sommige groenten erg lekker zijn, als je ze maar niet klaar maakt zoals m'n moeder dat deed. Van die kant en klare sausen als chicken tonight met zulke ranzige en weke stukjes groenten erdoor dat ik er nog rillingen van krijg. Ik woon nu bijna vier jaar op mezelf en ik heb me heel lang niet aan dingen als paprika en ui door een saus gewaagd, vanwege die weke stukjes. Pas sinds kort dat ik 'geleerd' heb dat het spul heus niet alleen maar week hoeft te zijn. Alleen een vorm van een tomatensaus bij de pasta moet ik me nog eens aan wagen. En nog even een positieve noot: de aardappels van m'n moeder ![]() | |
Staal | dinsdag 13 september 2011 @ 22:28 |
Hoeft niet want inmiddels hou ik erg van eten en vind het echt leuk. | |
_Arual_ | woensdag 14 september 2011 @ 07:27 |
Ik herinner me er nog een. Onder het mom van "korstjes zijn gezond" moest ik ook de oranje korstjes van de kaas opeten. Zelfs als dat maar een klein randje was van bijvoorbeeld een plakje kaas, stikte ik daar soms half in. Gadver, nu snij ik het weg. | |
gianni61 | woensdag 14 september 2011 @ 07:59 |
kaas korstjes ![]() vroeger at ik dat met plastic en al op | |
_Loki | woensdag 14 september 2011 @ 08:27 |
Dat klinkt nou niet heel gezond. | |
gianni61 | woensdag 14 september 2011 @ 08:40 |
dat werd mij inderdaad ook verteld. maar ik ben dr nooit ziek van geweest.. | |
Id_do_her | woensdag 14 september 2011 @ 08:44 |
Ik ook, alleen werd het eten van plastic tegengehouden door mijn ouders. | |
seasushi | woensdag 14 september 2011 @ 09:07 |
Ik eet als sinds ik 4 was geen boter/margarine en kaas meer, en nog steeds, nu 35 jaar later, maken ze nog wel eens een "lekker" boterhammetje met boter en kaas voor me ![]() | |
Id_do_her | woensdag 14 september 2011 @ 09:12 |
Gore eikels dat het zijn. | |
_Arual_ | woensdag 14 september 2011 @ 14:12 |
Ik heb het dus inderdaad over het plastic... | |
Selestha | woensdag 14 september 2011 @ 14:14 |
Bij mij zijn ze vanaf mijn 10e nooit meer vergeten dat ik geen margarine eet gelukkig ![]() | |
KrentebolHooft | woensdag 14 september 2011 @ 14:38 |
Ik eet dagelijks margarine. Ben ik nu superman? | |
rece | woensdag 14 september 2011 @ 14:47 |
DIT> | |
FutureFairytale | woensdag 14 september 2011 @ 15:03 |
ik kreeg vroeger van oma ![]() ![]() | |
loecje | woensdag 14 september 2011 @ 15:06 |
wij kregen ook altijd een eigen bakje met chips omdat mn jongste broertje zo gek op chips is dat hij binnen een paar tellen een gezamenlijk bak/zak leeg heeft. en dan bleef er niets voor de rest over. ik vond dat juist altijd wel leuk. een eigen bakje en verschillende zakken chips op het aanrecht waarmee we het bakje mochten vullen tot de rand. en daarna rustig mn chips kunnen opeten. | |
FutureFairytale | woensdag 14 september 2011 @ 15:09 |
dat vond ik ook leuk en is maar goed dat ik een bakje kreeg, anders was ik net als jouw broertje ![]() ![]() | |
Axia | woensdag 14 september 2011 @ 15:10 |
Wij kregen altijd, maar dan ook altijd een mini-bros bij mijn oma. ![]() | |
Charmian | woensdag 14 september 2011 @ 15:12 |
Mijn moeder was een keer zo gek gemaakt door een collega om tuinbonen klaar te maken, het moest heerlijk zijn met tuinbonenkruid. We waren het er met z'n allen thuis unaniem over eens: er komt geen tuinboon meer op tafel. Wat was dat smerig. | |
Id_do_her | woensdag 14 september 2011 @ 15:14 |
Tuinbonen at ik als kind met hele blikken tegelijk. ![]() | |
MutedFaith | woensdag 14 september 2011 @ 15:17 |
Dat kregen wij ook altijd bij oma.. Maar we moesten wel altijd eerst voorzichtig proeven of 't wel een nieuwe zak chips was, of dat ze de aangebroken zak van de vorige verjaardag nog vrolijk stond uit te delen.. | |
Staal | woensdag 14 september 2011 @ 15:17 |
"Korstjes zijn gezond" en "zand schuurt de maag". Ik hoor mijn oma. Vreselijk excuus voor ongewassen andijvie. | |
loecje | woensdag 14 september 2011 @ 15:36 |
bij ons waren het versierde boterbakjes. filterzakje lijkt me nogal smeren. ff je zakje neerleggen en alles valt eruit. net als die kleine uitdeelzakjes dat is ook altijd gesmeer met kinderen. | |
Purdey | woensdag 14 september 2011 @ 15:38 |
Ik kreeg altijd patatjes in zo'n zakje van m'n vader ![]() | |
MutedFaith | woensdag 14 september 2011 @ 15:39 |
Nouja, die filterzakjes waren in drie happen leeg, dus dat eruit vallen was niet zo'n probleem.. | |
MutedFaith | woensdag 14 september 2011 @ 15:39 |
Oma gebruikte die ook altijd voor de frikandellen en kroketten overigens. Die kreeg je dan ook in zo'n koffiefilterzakje, want anders was dat warm aan de handjes.. | |
Boris_Karloff | woensdag 14 september 2011 @ 15:54 |
Gelukkig behoorden mijn ouders niet tot die categorie. De smacaroni was me dus ook onbekend, totdat ik het op 10 of 11 jarige leeftijd bij iemand anders kreeg. Ik dacht dat ik over mijn nek moest gaan. Helaas was ik zo gedrild door mijn ouders dat als ik ergens was ik netjes alles op moest eten. Ik heb dus keurig alles opgegeten en 1000 doden gestorven om vervolgens naar huis te rennen en alles weer uit te kotsen. Later begreep ik ook dat heel veel mensen smac gebruikten in hun macaroni. Ik ben mijn moeder eeuwig dankbaar dat zij gewoon gehakt gebruikte. | |
HostiMeister | woensdag 14 september 2011 @ 15:56 |
Smac in de macaroni? The fuck ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 september 2011 @ 15:57 |
Yup, hier ook! ![]() ![]() | |
HostiMeister | woensdag 14 september 2011 @ 15:58 |
Ooit gehad in een pasta salade, daar kan ik nog inkomen. Maar gekookt/gebakken bij rode saus? ![]() | |
Boris_Karloff | woensdag 14 september 2011 @ 16:00 |
Het scheen heel veel voor te komen. Ik heb er eenmalig van mogen genieten ![]() |