Ja dat doet het gif hequote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat vind ik nu juist zo raar, de besmetting loopt over weken en over het hele land met zwaartepunt noorden, dat moet een enorme partij komkommers zijn, en die bovendien lang goedblijven.
Ik snap Pietverdriet's manier van denken wel. Het is raar dat zo’n epidemie, verspreid door een groot gebied in Duitsland, en zo lang, afkomstig zou zijn van één lading komkommers. Dit is niet logisch. Het lijkt mij dan ook niet waarschijnlijk dat de oorzaak bij die partij komkommers ligt.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:35 schreef Magnificat het volgende:
[..]
Ja dat doet het gif he![]()
Ik geloof sowieso niet dat de oorzaak die komkommers zijn. Kreeg de indruk dat jij daar wel in geloofde, vandaar dat ik dat als voorbeeld nam.
??quote:
Het is wat de media beweerd, maar wat ik dus bedoel is dat dit verhaal rammelt, het kan gezien de hoeveelheid besmette personen niet 1 omgevallen pallet zijn, het moeten een zeer grote hoeveelheid komkommers zijn. Als iedereen ziek zou worden van een besmette komkommer, dan zou de infectiedichtheid hoger zijn.quote:Ik geloof sowieso niet dat de oorzaak die komkommers zijn. Kreeg de indruk dat jij daar wel in geloofde, vandaar dat ik dat als voorbeeld nam.
Pas na 10 dagen ofzo krijg je dusdanige klachten dT je echt wel naar de huisarts gaat. Dat helpt ook niet mee.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat vind ik nu juist zo raar, de besmetting loopt over weken en over het hele land met zwaartepunt noorden, dat moet een enorme partij komkommers zijn, en die bovendien lang goedblijven.
De mensen die dus nu ziek zijn, ziek worden zijn weken geleden besmet.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Pas na 10 dagen ofzo krijg je dusdanige klachten dT je echt wel naar de huisarts gaat. Dat helpt ook niet mee.
Niet weken geleden.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De mensen die dus nu ziek zijn, ziek worden zijn weken geleden besmet.
Nu gaat iedere Duitser die ziek is wel naar de dokter, want je kan je bv niet ziekmelden zonder een briefje van de dokter.
Dat klopt niet:quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:26 schreef Magnificat het volgende:
Daar heb je gelijk in. Al ga ik ervan uit dat er wel een hele grote partij besmette komkommers zijn, aangezien er nog steeds nieuwe gevallen bijkomen.
Zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet zijn Duitsers, ook mannen verzot op salades etc.
Waarom dan amper besmette mannen? De eerste man die eraan is overleden moet nog komen, tenminste met deze vorm van EHEC in Duitsland.
Maar het zijn dus wel overwegend vrouwen.quote:Mit dem Todesfall aus Nordrhein-Westfalen erhöhte sich bundesweit die Zahl der an einer Ehec-Infektion gestorbenen Menschen auf 15 - 13 davon waren Frauen.
De prijs van komkommers is al gezakt naar 1 cent per stukquote:Op dinsdag 31 mei 2011 09:51 schreef plonsikduik het volgende:
[..]
maakt niet meer uit waar ze vandaan komen, WE ETEN ZE GEWOON NIET MEER
en zeker de duisters niet meer
zal ze leren, maar als ze zo overtuigd zijn dat het goede komkommers zijn , er zijn landen waar mensen sterven van de honger !!! , maar nee gewoon weggooien he, en niet de prijs verlagen
ik heb zo geen enkel medelijden hoor
quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:59 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik denk dat de oorzaak simpeler is: de bacterie doodt vooral de zwakkeren in de samenleving, en dat zijn vooral ouderen. Aangezien dat de meeste (hoog)bejaarden vrouw zijn, is het niet zo raar dat de meeste zieken en doden dus ook juist vrouw zijn.
Waarschijnlijk een rotte partij geweest? Een terreuraanslag? Spannend!quote:Op dinsdag 31 mei 2011 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
De epidemie is wellicht over haar hoogtepunt
In Hamburg daalt het aantal nieuwe gevallen.
http://www.depers.nl/buit(...)llen-in-Hamburg.html
Volgens mij worden hier ook wel Spaanse komkommers verkocht toch?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 21:04 schreef SemperSenseo het volgende:
EHEC-bacterie niet in Nederlandse groente aangetroffen – ‘Spanje niet de bron’
[ afbeelding ]
Komkommertelers, zoals hier in Emmen, kunnen door de EHEC-bacterie nog maar amper de oogst kwijt raken. Foto WFA/Jan Sibon
Groenten in Nederland lijken tot dusver vrij van de EHEC-bacterie die in Duitsland al meerdere slachtoffers heeft geëist. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft de E.coli-variant in geen van de 168 monsters die in de afgelopen dagen zijn onderzocht aangetroffen. De nVWA heeft het onderzoek vooral geconcentreerd op komkommers.
‘Spanje niet de bron van besmetting’
Update 16.36 De Frankfurter Allgemeine meldt dat de EHEC-besmetting niet uit Spanje afkomstig is. Dat zou laboratorium-onderzoek hebben uitgewezen.
‘Nauwelijks te verklaren’
De Duitse autoriteiten wezen twee Spaanse telers aan als de bron van de EHEC-bacterie. Maar volgens bioloog Jan van der Blom, actief in Almería, staat nog niets vast. “Het is nauwelijks te verklaren,” zegt hij vandaag in NRC Handelsblad. De Nederlandse bioloog is hoofd van de plaagbestrijding van Coexphal, de vereniging die driekwart van de coöperaties en veilingen in de regio Almería vertegenwoordigt.
Vreemd is volgens Van der Blom ook dat alleen in Noord-Duitsland mensen besmet zijn. „Bedrijven uit deze regio leveren niet alleen aan Noord-Duitsland, maar aan heel West-Europa. Er moet een reden voor zijn waarom alleen daar tot nu toe mensen ziek zijn geworden.”
In Nederland twee besmettingen vastgesteld
In Nederland blijken twee van de drie patiënten die met nierfalen zijn opgenomen in ziekenhuizen, besmet te zijn. Dat heeft Roel Coutinho van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmorgen bekendgemaakt. Een derde geval wordt nog onderzocht. Er zijn meer gevallen gemeld van mensen met diarree na een bezoek aan Duitsland. Maar zij hebben geen last van nierfalen.
Heel Europa is op zoek naar de bron van besmetting met de EHEC-bacterie die inmiddels in Duitsland aan vijftien mensen het leven heeft gekost. Vanochtend werd bekend dat een Zweedse vrouw overleden is aan de gevolgen van een infectie na een reis naar Duitsland. Als mogelijke bronnen voor de besmetting worden Spanje, Nederland en Denemarken aangewezen. Maar harde bewijzen zijn er nog niet. De Nederlandse export van komkommers naar Duitsland is totaal stilgevallen. De schade loopt in de miljoenen.
Bron: nrc.nl
Spaanse komkomkommers hebben niets met EHEC te doen, net zo min als de Nederlandse.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 21:06 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Volgens mij worden hier ook wel Spaanse komkommers verkocht toch?
Bronquote:Herkomst dodelijke bacterie onduidelijk
Er is steeds meer verwarring over de herkomst van de darmbacterie EHEC, die al zestien mensen het leven heeft gekost. Duitse autoriteiten betwijfelen of de bacterie van Spaanse komkommers komt.
Tests op vier Spaanse komkommers in Hamburg wezen uit dat twee wel besmet zijn met EHEC, maar niet met de variant die al ruim 1500 mensen ziek heeft gemaakt. De zoektocht naar de bron van besmetting duurt voort. Deskundigen zeggen dat het weken of maanden kan duren eer er duidelijkheid is.
Op Nederlandse groenten is de EHEC-bacterie niet aangetroffen. Dat liet het Productschap Tuinbouw gisteren weten na onderzoek. Ook de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit heeft in totaal 168 monsters genomen van komkommers, tomaten, sla en paprika en geen bacterie gevonden. De nVWA zal blijven doorgaan met het nemen van monsters, totdat men in Duitsland achter de bron van besmetting is. Ook de Deense autoriteiten laten weten dat op groenten in dat land geen EHEC-bacterie is aangetroffen.
Officieel wordt nog steeds met de vinger naar Spanje gewezen, al kan Duitsland dit niet hardmaken. Spanje is boos dat Duitsland zonder enig bewijs verkondigt dat de met EHEC besmette komkommers uit het Zuid-Europese land kwamen. De Spaanse minister van Landbouw Rosa Aguillar noemde Spaanse groenten gisteren ‘veilig'. Zij wees erop dat het toch wel vreemd is dat in Spanje zelf niemand EHEC heeft gekregen.
Spanje vroeg gisteren, net als Nederland, financiële steun van de Europese Unie om de schade aan de tuinbouwsector te vergoeden. Volgens Aguillar ligt de export van Spaanse groenten en fruit vrijwel stil door de EHEC-affaire. "Dat kost ruim 200 miljoen euro per week”, aldus de minister.
Inmiddels is buiten Duitsland de eerste dode gevallen. In Zweden is een vrouw overleden die op 29 mei in het ziekenhuis was opgenomen, na een reis naar Duitsland. In Nederland zijn officieel twee mensen met EHEC besmet. Beiden hebben de besmetting in Duitsland opgelopen. Er wordt nog onderzoek verricht bij een derde Nederlander, bij wie artsen vermoeden dat er sprake is van besmetting met de bacterie.
Te hard geschreeuwd blijkbaar. Daar zullen de komkommerbedrijven blij mee zijn.quote:Op woensdag 1 juni 2011 08:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Was vanmorgen een minister van Hamburg (Hamburg is een deelstaat) op TV die toegaf dat de oorzaak van de besmetting niet de kommers waren
Besmetting van mens op mens is wel mogelijk ( secundaire transmissie). Komt mn voor in gezinnen en kwetbare groepen met minder hygiënebesef.quote:Op woensdag 1 juni 2011 07:38 schreef Rewimo het volgende:
Het is me overigens nog steeds niet duidelijk of mensen elkaar kunnen besmetten net als bij een griep - door slechte hygiëne, of dat die bacterie voornamelijk via het voedsel wordt verspreid. Daar hoor je eigenlijk niks over. Als mensen elkaar kunnen besmetten is de verspreiding veel logischer (net als bij de Mexicaanse griep waar het te herleiden was naar dat ene jongetje).
Natuurlijk kunnen mensen elkaar besmetten. Ik zie niet waarom nietquote:Op woensdag 1 juni 2011 07:38 schreef Rewimo het volgende:
Het is me overigens nog steeds niet duidelijk of mensen elkaar kunnen besmetten net als bij een griep - door slechte hygiëne, of dat die bacterie voornamelijk via het voedsel wordt verspreid. Daar hoor je eigenlijk niks over. Als mensen elkaar kunnen besmetten is de verspreiding veel logischer (net als bij de Mexicaanse griep waar het te herleiden was naar dat ene jongetje).
Ik snap dat dat mogelijk is, maar ik lees er niks over in dit geval, dat bedoel ik eigenlijk. Men ging ervan uit dat het van komkommers afkomstig was. Dat lijkt nu niet het geval te zijn, dus waarom zou het dan niet een besmetting van mens op mens kunnen zijn? Die mogelijkheid ben ik nog helemaal niet tegengekomen, men zoekt nog steeds naar 1 bron.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:42 schreef SemperSenseo het volgende:
Natuurlijk kunnen mensen elkaar besmetten. Ik zie niet waarom niet![]()
Als jij je handen niet wast en je besmet groenten en vlees door deze aan te raken, dan kun je ook mensen besmetten door deze aan te raken. Punt is wel dat bacteriën een goede voedingsbodem moet hebben om zich te kunnen vermeerderen, wat eventueel het geval is bij niet goed gekoeld vlees of groenten.
Bij mensen kunnen bacteriën zich ook vermenigvuldigen, maar wij hebben ten minste nog wel een lichamelijk afweer. Resultaat is dat een bacterie dan vaak geen kans krijgen, tenzij de afweer verzwakt is (ouderdom, ziekte) of tenzij de load (hoeveel/mate van bacteriën tijdens besmetting) erg hoog is.
Spa, make up, ... Hoe is het verhaal van die komkommer er gekomen?quote:Op woensdag 1 juni 2011 22:28 schreef Tinkepink het volgende:
Zou het geen verontreinigde bodylotion kunnen zijn? Wordt vooral gebruikt door vrouwen, is niet iets leeftijdsspecifieks, bevat veel vloeistof...
Heb je persoonlijk iets tegen de komkommer industrie?quote:Op woensdag 1 juni 2011 15:43 schreef plonsikduik het volgende:
kan nog steeds van de komkommers komen hoor, omdat nu iemand is omgekocht door de telers wil nog niet zeggen dat het veilig is. spoor eerst maar ergens de bron op. als niemand meer komkommers koopt en er komen na een maand nog steeds gevallen bij , ja dan zijn de komkommers niet schuldig
Dit zijn dus de feiten zover ik weet :quote:ik ga hier heel erg uit de box denken dus bespaar me die slaps als ik iets zeg wat mogelijk anders zou kunnen zijn !!!
Ik heb een interesant document gevonden van ene Steven L. Percival die het boek heeft geschreven : Microbiology of waterborne diseases
Daarin word ook het EHEC fenomeen beschreven en toen ik het las bekroop mij een gevoel van herkenning van wat ik nu zie wat er in Duitsland gebeurd.
Kan misschien, en is een geloofwaardig hypothese. Maar wat geloofwaardig is hoeft nog niet per se ook waar te zijn. We zullen zien...quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:17 schreef maxwellj het volgende:
[...]
Ik zeg uitgaande van mijn gevoel dat de bron in Hamburg gezocht moet worden in het leidingwater
[...]
De vraag is dan natuurlijk hoe de bacterie op het fruit (of welk product dan ook) is terechtgekomen. Water zou een goede verklaring zijn. Misschien een besmet voorraadbassin bij een kweker? Met die aanhoudende droogte wordt er waarschijnlijk meer "voorraadwater" gebruikt.quote:Op donderdag 2 juni 2011 00:11 schreef MsMessy het volgende:
Het betreft in duitsland alleen wel de Escherichia coli O104:H4 en niet de gangbare O157:H7, zijn ze nu achter en dus zoeken ze verder.
(ik denk nog steeds aan fruit wat niet gewassen wordt zoals frambozen of zo.)
Waarom zou je frambozen niet wassen?quote:Op donderdag 2 juni 2011 00:11 schreef MsMessy het volgende:
Het betreft in duitsland alleen wel de Escherichia coli O104:H4 en niet de gangbare O157:H7, zijn ze nu achter en dus zoeken ze verder.
(ik denk nog steeds aan fruit wat niet gewassen wordt zoals frambozen of zo.)
Waarom wordt hier zo snel van Komkommers afgesprongen? ERGENS is de komkommer in het verhaal gekomen. Ik ben geneigd te geloven dat er dus daadwerkelijk een (waarsch meerdere) komkommers onderzocht zijn waarop die bacterie zit. Dat het er nu niet meer op zit geloof ik wel.quote:Op donderdag 2 juni 2011 08:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het leidingwater zou zijn, zou het geisoleerd in 1 waterleiding regio zijn
Truth en BNW zijn daar linksafquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Waarom wordt hier zo snel van Komkommers afgesprongen? ERGENS is de komkommer in het verhaal gekomen. Ik ben geneigd te geloven dat er dus daadwerkelijk een (waarsch meerdere) komkommers onderzocht zijn waarop die bacterie zit. Dat het er nu niet meer op zit geloof ik wel.
En het feit dat europa 20 miljoen euro beschikbaar stelt voor een propaganda campagne voor saladeingredienten geeft ook te denken - face it, het was een komkommer! In duitsland! Met een bacterie!
Ow. Heb ik dat gedeelte gemistquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Truth en BNW zijn daar linksaf
Het verhaal van de komkommers kwam in de wereld omdat er bacterieen op gevonden werden, maar het zijn niet de bacterieen waar mensen ziek van zijn geworden. Als er mensen door Pittbulls worden gebeten is dat niet de schuld van Golden Retriever bezitters
De paniek rond de komkommer kost de telers tientallen miljoenen per week, alleen al in Nederlandquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ow. Heb ik dat gedeelte gemist
Verder niets BNW. Het is toch van de zotte dat er 20 miljoen propaganda geld wordt besteed aan dit soort dingen.
Dat is gewoon bedrijfsrisico. De economische recessie die door allerlei verschillende factoren is veroorzaakt kost jaarlijks aan vele bedrijven de kop.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De paniek rond de komkommer kost de telers tientallen miljoenen per week, alleen al in Nederland
En waarom hoor je niets over het transport, de vrachtwagen bv waarmee die komkommers naar Duitsland zouden zijn gebracht of de opslag waar ze hebben gelegen.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Waarom wordt hier zo snel van Komkommers afgesprongen? ERGENS is de komkommer in het verhaal gekomen. Ik ben geneigd te geloven dat er dus daadwerkelijk een (waarsch meerdere) komkommers onderzocht zijn waarop die bacterie zit. Dat het er nu niet meer op zit geloof ik wel.
En het feit dat europa 20 miljoen euro beschikbaar stelt voor een propaganda campagne voor saladeingredienten geeft ook te denken - face it, het was een komkommer! In duitsland! Met een bacterie!
Update voor jou: De spaanse komkommers zijn niet de oorzaak, de bacterieen gevonden zijn niet de bacterieen waar de mensen ziek van zijn.quote:Op donderdag 2 juni 2011 10:00 schreef indaha het volgende:
[..]
En waarom hoor je niets over het transport, de vrachtwagen bv waarmee die komkommers naar Duitsland zouden zijn gebracht of de opslag waar ze hebben gelegen.
Wie zegt dat daar geen bron van besmetting kan zijn, want het is idd vreemd dat het zo plaatselijk is als Spaanse komkommers de oorzaak zijn die worden toch niet alleen in Hamburg gegeten.
Dit is wat anders dan een gewoon bedrijfsrisico. Overheid liep te roepen dat de kommers de schuld waren voordat alle feiten op tafel lagen. Begrijpelijk maar wel fout.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Dat is gewoon bedrijfsrisico. De economische recessie die door allerlei verschillende factoren is veroorzaakt kost jaarlijks aan vele bedrijven de kop.
Informatie onthouden die de gezondheid in gevaar kan brengen is erger. En geef dat geld dan gewoon aan de bedrijfstak dan kunnen ze het naar eigen inzicht besteden.quote:Op donderdag 2 juni 2011 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is wat anders dan een gewoon bedrijfsrisico. Overheid liep te roepen dat de kommers de schuld waren voordat alle feiten op tafel lagen. Begrijpelijk maar wel fout.
Gezien de selecte groep slachtoffers en hun leeftijd gok ik op flessenwater.quote:Op woensdag 1 juni 2011 22:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Spa, make up, ... Hoe is het verhaal van die komkommer er gekomen?
Dat gaat voor Duitsland minder op. Hier drinkt praktisch iedereen flessenwater, maar dan vooral met prik. En daar is een enorm strenge controle op. Het lijkt mij persoonlijk niet erg waarschijnlijk dat het daaraan zou liggen. Ik denk meer aan groente die begoten is met besmet water.quote:Op donderdag 2 juni 2011 14:39 schreef moussie het volgende:
Gezien de selecte groep slachtoffers en hun leeftijd gok ik op flessenwater.
Mannen gebruiken meestal geen make-up, en een andere bodylotion als vrouwen, en ook bij leidingwater zou je meer slachtoffers moeten zien van de andere sekse en van alle leeftijden.
En dan heb je nog de toeristen uit het buitenland. Het is natuurlijk mogelijk maar het lijkt mij vrij onwaarschijnlijk dat die in Duitsland besmet raken met nieuw make-up of body-lotion, en water uit de kraan drink je ook niet zo snel in het buitenland .. flessenwater daarentegen loopt als een trein, en de klanten daarvoor zijn meest vrouwelijk.
Ik vraag me af of er mensen rondlopen en alle besmette huishoudens afgaan om te kijken waar de mensen geweest zijn, wat ze gegeten hebben en waar.quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:11 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dat gaat voor Duitsland minder op. Hier drinkt praktisch iedereen flessenwater, maar dan vooral met prik. En daar is een enorm strenge controle op. Het lijkt mij persoonlijk niet erg waarschijnlijk dat het daaraan zou liggen. Ik denk meer aan groente die begoten is met besmet water.
Kijken in keukenkastjes naar overeenkomsten in producten die er staan, vragen wat mensen aan levensmiddelen hebben weggegooid.quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:25 schreef Rewimo het volgende:
En vooral kijken wat ze niet gegeten hebben (omdat ze iets nooit eten wegens niet lekker of allergie), dan kun je meteen een hoop dingen uitsluiten.
Dat is alleen niet zo makkelijk ivm de incubatietijd. Als het om 3 - 4 dagen gaat, dan kan het nog. Maar de incubatietijd kan oplopen tot 12 dagen.quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijken in keukenkastjes naar overeenkomsten in producten die er staan, vragen wat mensen aan levensmiddelen hebben weggegooid.
Volgens mij hoef je maar een stuk of 20 te bezoeken om een paar duidelijke aanwijzingen te krijgen.
In dat soort producten bevindt zich geen E.Coli.quote:Op woensdag 1 juni 2011 22:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Spa, make up, ... Hoe is het verhaal van die komkommer er gekomen?
Verklaard deze uitbraak nietquote:Op donderdag 2 juni 2011 17:05 schreef Magnificat het volgende:
[..]
In dat soort producten bevindt zich geen E.Coli.
E.Coli is een darmbacterie waarvan oa runderen dragers zijn.
Wat nog wel zou kunnen ( besmettingsweg)
- consumptie van onverhit rundvlees ( hamburger, filet american en carpaccio)
Zou kunnen, zuivelcooperaties zijn vaak regionaal, en deze uitbraak is regionaal rond Hamburg met uitvloeisels naar het land, maar duidelijk een piek in en rond Hamburgquote:- consumptie van melk en andere zuivelproducten ( ongepasteuriseerd of besmet na het pasteuriseren)
Verklaard deze uitbraak nietquote:- binnen krijgen van (oppervlakte) water
zou kunnen, was ook de eerste gedachtequote:- groenten ( sla, spinazie, radijsjes en andere ontspuitende gewassen)
Verklaard deze uitbraak nietquote:- contact met ( mest van) besmette vee ( kinderboerderij)
- zwemmen in gecontamineerd water
Dat verklaard de uitgebreide besmetting niet, bovendien is het opp water nog te koud om te zwemmen. De verspreiding is te groot.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:15 schreef Magnificat het volgende:
Waarom de oorzaak gecontamineerd water niet?
Sporadisch wordt STEC/EHEC gevonden bij paarden, eenden, konijnen en meeuwen.
De bacterie overleeft maanden in de bodem en weken in water.
Stel een groep besmette eenden of meeuwen, mest komt in het water terecht, water is besmet.
Het is mooi weer, er wordt in dat water gezwommen, pootje gebaden of handen in gewassen etc.
Mensen die iets minder goed kunnen zwemmen, en kinderen kunnen het water binnen krijgen.
Ook datquote:Alleen verklaart dat weer niet de groep bejaarden.
Het zal niet de eerste keer zijn dat een hamburger de oorzaak is van zo`n grote uitbraak.quote:
Nou hier in de lokale opp wateren is er tijdens de erg warme dagen wel gebruik van gemaakt hoor.quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat verklaard de uitgebreide besmetting niet, bovendien is het opp water nog te koud om te zwemmen. De verspreiding is te groot.
Je had het over niet goed gegaarde hamburger, hoe wil je dat koppelen aan al deze mensen? Hebben ze allemaal in dezelfde hamburgertent gegeten?quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:19 schreef Magnificat het volgende:
[..]
Het zal niet de eerste keer zijn dat een hamburger de oorzaak is van zo`n grote uitbraak.
Als er lokaal besmette runderen worden gebruikt? Zelf mensen in een verpleeghuis krijgen wel eens het vlees van een hamburger. Is wel een redelijk vaak geconsumeerd product, al dan niet compleet met broodje ed.
En voor de buitenlanders is het meer een toeristische issue; Ik ben in Hamburg geweest en heb een hamburger gegeten
Nee dat denk ik niet. Maar zou het niet een mogelijkheid kunnen zijn dat deze nieuwe variant niet vernietigd wordt bij een temperatuur van 70 graden? Misschien is deze vorm deels hittebestendig?quote:Op donderdag 2 juni 2011 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je had het over niet goed gegaarde hamburger, hoe wil je dat koppelen aan al deze mensen? Hebben ze allemaal in dezelfde hamburgertent gegeten?
SNEL, SLA MILJOENEN KOSTBARE VACCINS IN DIE WE DAN GAAN GEBRUIKEN EN....quote:Op donderdag 2 juni 2011 16:17 schreef Disana het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)lijk-en-giftig.dhtml
Volgens de Volkskrant betreft het een nieuwe stam van E-coli die heel besmettelijk en giftig is.
Ja dat was echt faal. Laten we hopen dat de overheid niet weer dubbel vacinaties inkoopt. Daarnaast is er geen vaccin tegen deze variant.quote:Op donderdag 2 juni 2011 19:25 schreef RTB het volgende:
[..]
SNEL, SLA MILJOENEN KOSTBARE VACCINS IN DIE WE DAN GAAN GEBRUIKEN EN....
heeeej wacht eens even...
Sukkel, het is een bacterie, niet een virusquote:Op donderdag 2 juni 2011 19:25 schreef RTB het volgende:
[..]
SNEL, SLA MILJOENEN KOSTBARE VACCINS IN DIE WE DAN GAAN GEBRUIKEN EN....
heeeej wacht eens even...
Wij hadden het hier ook over, mijn vrouw kwam met het idee dat mogelijkerwijs de besmetting zou kunnen ontstaan door de openbare toiletten langs de snelwegen. Die zijn vaak erg smerig, vooral de gratis toiletten en worden weinig schoongemaakt. Het zou kunnen dat er initieel een drager van de nieuwe EHEC variant daar diarree heeft gehad, zjn handen niet heeft gewassen en alles aangeraakt heeft.quote:Op donderdag 2 juni 2011 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Hadden het er net over tijdens het eten, het zou ons niets verbazen als er een grote event is geweest als een tuinshow ofzo, zo iets waar vrouwen meer heengaan, huishoudbeurs ofzo. Is er zoiets geweest in Hamburg en zijn mensen daar heen geweest.
Er bestaan ook bacteriële vaccins.quote:Op donderdag 2 juni 2011 20:26 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Sukkel, het is een bacterie, niet een virus
F*ck! je hebt gelijkquote:Op donderdag 2 juni 2011 20:43 schreef Roger_Epiales het volgende:
[..]
Er bestaan ook bacteriële vaccins.![]()
Niet hiertegen, maar goed.
Is niet eens zo'n slechte gedachte ...quote:Op donderdag 2 juni 2011 20:30 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Wij hadden het hier ook over, mijn vrouw kwam met het idee dat mogelijkerwijs de besmetting zou kunnen ontstaan door de openbare toiletten langs de snelwegen. Die zijn vaak erg smerig, vooral de gratis toiletten en worden weinig schoongemaakt. Het zou kunnen dat er initieel een drager van de nieuwe EHEC variant daar diarree heeft gehad, zjn handen niet heeft gewassen en alles aangeraakt heeft.
Dit zou ook verklaren waarom vrouwen meer besmet zijn dan mannen, omdat deze meer het toilet gebruiken.
Zou dat verklaren waarom er ineens veel mensen besmet zijn?quote:Op donderdag 2 juni 2011 20:30 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Wij hadden het hier ook over, mijn vrouw kwam met het idee dat mogelijkerwijs de besmetting zou kunnen ontstaan door de openbare toiletten langs de snelwegen. Die zijn vaak erg smerig, vooral de gratis toiletten en worden weinig schoongemaakt. Het zou kunnen dat er initieel een drager van de nieuwe EHEC variant daar diarree heeft gehad, zjn handen niet heeft gewassen en alles aangeraakt heeft.
Dit zou ook verklaren waarom vrouwen meer besmet zijn dan mannen, omdat deze meer het toilet gebruiken.
Dat AH de prijzen hoog houdt betekend niet dat de teler een goede prijs krijgt. Snap je dat echt niet?quote:Op donderdag 2 juni 2011 21:54 schreef Zith het volgende:
Pff op het journaal zo'n zielige paprika verkoper die klaagde dat hij al zijn miljoenen paprikas moest vernietigen omdat Rusland een verbod heeft opgelegd.
Ondertussen kost een paprika in de AH nog steeds 1 EUR. Waarom vernietigen?
Daarom zat ik ook te denken aan een huishoudbeurs of een tuinevent.quote:Op donderdag 2 juni 2011 21:52 schreef Rewimo het volgende:
Als mensen elkaar besmetten, dan zouden er dus hele gezinnen ziek moeten worden. Niks over gelezen (zelfs niet in Bild). Je zou natuurlijk wel juist de toeristen kunnen vragen waar in Hamburg ze geweest zijn en gegeten hebben. Als die toevallig allemaal op één bepaalde locatie zijn geweest...
quote:Dus Duitsland vertikt het om nog langer om komkommers uit Nederland te importeren. En Duitsland wil af van zijn kerncentrales.
Er zit eigenlijk maar één ding op: overschakelen op komkommerenergie. Jawel, groene stroom uit komkommers. Ik weet niet hoe het met u zit, maar mij lijkt het een win-winsituatie. Maak van zwaarden ploegscharen, vervang die kerncentrales door komkommergestookte centrales!
quote:
http://www.adviesallergie.nl/vaccinatie.htmlquote:Bacterievaccinatie
In vele landen worden ook bacterievaccinaties gegeven met bacteriën zoals pneumococcen, staphylococcen en haemophilus-Influenzae. Dit zijn vaak wekelijks of maandelijks injecties. Maar ook met druppels in de mond of tabletten wordt een goed effect bereikt.
In Nederland werd deze behandeling, om de weerstand te activeren, omstreeks 1990 afgewezen. Tot die tijd was dit voor vele artsen, ook in Nederland, een zeer effectieve behandeling om de humorale en misschien ook cellulaire weerstand te activeren.
Door verkeerde indicaties en onkunde van vele artsen, waardoor fouten werden gemaakt, werd deze behandeling gestaakt.
Toch zijn bacterievaccins nog steeds bekend zoals Jakult, Buccaline en vele andere vaccins die vooral in het buitenland verkrijgbaar zijn.
Pneumokokkenvaccinatie komt nu weer terug!
Toch wordt nu ook het, indertijd afgewezen polysasacharide-pneumokokkenvaccin, weer uit de kast gehaald.
Het is gebleken dat het weinig effectief is bij kinderen jonger dan 2 jaar, maar dat het bescherming geeft gedurende 3 tot 5 jaar.
Sinds 2001 is er een verbeterd geconjugeerd vaccin verkrijgbaar dat naast de humorale ook de cellulaire afweer stimuleert.
De Gezondheidsraad heeft geoordeeld dat dit vaccin van belang is voor de volksgezondheid.
Kinderen met een meer dan gemiddeld risico op het verkrijgen van infecties komen nu wel in aanmerking voor deze vaccinatie. Ouders moeten hiernaar vragen bij b.v. de consultatiebureauarts.
Het is niet alleen goed ter bescherming van Pneumokokenmeningitis( hersenvlies-ontsteking ), maar juist om de infectie daaraan voorafgaande in het KNO- gebied, te voorkomen.
quote:Op vrijdag 3 juni 2011 01:54 schreef Piet_Piraat het volgende:
Iemand die aan de schijt is door die bacterie kan ook een kraan of deurklink in openbare toilet besmetten.
Aan de andere kant zijn het voornamelijk ouderen die bezwijken.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 01:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
![]()
maar dat is inderdaad waar, dit is serieus ''shit'' ...
er is maar 1 lichtpuntje en dat is dat de bacterie snel sterft in de open lucht,
ik weet alleen niet ''hoe snel'' ...
Oudere mensen zijn sowieso kwetsbaarder, maar er zijn nu zoveel zieken en daar zittenquote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:05 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Aan de andere kant zijn het voornamelijk ouderen die bezwijken.
Die hadden een voedselvergiftiging ook niet overleefd.
Een gezond mens schijt zich 3 dagen leeg dan en let de volgende keer beter op want daar kun je goed beroerd van zijn.
In principe zou het best kunnen dat er op paar komkommers die bacterie terechtgekomen is en dat nu besmetting via andere wegen plaatsvind.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oudere mensen zijn sowieso kwetsbaarder, maar er zijn nu zoveel zieken en daar zitten
ook jongere mannen en vrouwen tussen zelfs kinderen, dus tja, zolang ze zo zo karig
met informatie blijven blijft het gissen.
En mensen met een verzwakt immuunsysteem (zoals vaak oudere mensen) zullen dus
eerder het loodje leggen, maar ik ga maar verder niet speculeren eerst eens kijken
wat er de komende dagen voor nieuws is...
Tuurlijk alles kan, voedsel gaat door heeeeel veel handen voordat het in de winkel ligt.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
In principe zou het best kunnen dat er op paar komkommers die bacterie terechtgekomen is en dat nu besmetting via andere wegen plaatsvind.
Bij de C1000 is de komkommer nog steeds in de aanbieding, keuze zat.quote:Op donderdag 2 juni 2011 21:54 schreef Zith het volgende:
Pff op het journaal zo'n zielige paprika verkoper die klaagde dat hij al zijn miljoenen paprikas moest vernietigen omdat Rusland een verbod heeft opgelegd.
Ondertussen kost een paprika in de AH nog steeds 1 EUR. Waarom vernietigen?
Komkommergevecht houden was nog nooit zo goedkoop.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:16 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Bij de C1000 is de komkommer nog steeds in de aanbieding, keuze zat.
Dat haalt Hart van Nederland wel, in de Komkommertijd.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:22 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Komkommergevecht houden was nog nooit zo goedkoop.
Het kan ook met stokbroden maar die zijn een stuk duurder nu.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:23 schreef WammesWaggel het volgende:
[..]
Dat haalt Hart van Nederland wel, in de Komkommertijd.
Gier is varkenspoep, en het wordt geinjecteeerd vanwege de amoniak uitstoot.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 01:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Volgens mij is 1 ding wel zeker, namelijk dat de bron van de besmetting toch echt
in Duitsland moeten zoeken en dat de bron van besmetting toch echt afkomstig is
van Runderpoep, oftewel ''mest''.
In Nederland is het bijvoorbeeld verboden om akkers te gieren met ''dunne runderpoep'',
omdat ''dunne runderpoep'' kan gaan stuiven en zo andere akkers kan besmetten.
In Duitsland is dit niet verboden, maar de bacterie, afkomstig uit mest van vooral koeien,
kan in veel meer producten zitten die met ontlasting in contact zijn geweest:
alle verse groenten, vlees, ongepasteuriseerde melk en zelfs drinkwater.
En hoewel besmet voedsel de voornaamste bron blijft, geven mensen de EHEC-bacterie ook af en
toe aan elkaar door.
Bijvoorbeeld via ongewassen handen na het toiletbezoek, via een vuile wc-bril of handdoek of via
orale seks.
Maar goed groenten en fruit die in gewoon in Nederland zijn geteeld kunnen gewoon niet
de oorzaak zijn (of er moet iemand in Nederland rondlopen die met zijn ongewassen handen
in appeltjes heeft lopen knijpen in de supermarkt)
Dus voor de zekerheid maar even je appeltje goed wassen of schillen![]()
Maar er komt maar weinig informatie los over de slachtoffers.
Zijn er mensen bij uit 1 gezin?
Zijn er mensen bij uit 1 verpleegtehuis?
Er zijn wel nog heel veel vragen dus het blijft vaag en voorlopig alleen maar gissen.
Het is ook eigenlijk heel simpel, als iemand in een snackbar, bedrijfskantine of wat dan ook
met voedsel werkt en zijn handjes niet heeft gewassen na toiletbezoek kunnen er dus makkelijk
een heleboel mensen besmet raken zonder dat ze verder iets met elkaar te maken hebben.
Eigenlijk is er maar 1 echte bron waar het allemaal begonnen is volgens mij en dat is
de ''sproeipoep'' (Mest !)
Maar ik weet niet of Duitsland dat nu zo snel gaat toegeven aangezien ze eerst geprobeerd
hebben om bijvoorbeeld de ''spaanse komkommer'' de schuld te geven, maar ik denk dat
verder ontkennen weinig zin heeft.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-de-open-lucht.dhtml
Regel 43 Grappen zijn leuker als je ze niet uitlegt.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:17 schreef DustPuppy het volgende:
Het zal wel een hamburger zijn. Ik bedoel, de grootste brandhaard zit in en rond Hamburg!
De naam zegt het al!
Was dit een uitleg dan?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Regel 43 Grappen zijn leuker als je ze niet uitlegt.
Bronquote:VS hekelen Europese aanpak EHEC-infecties
WASHINGTON - Experts uit de gezondheidszorg in de VS hebben kritiek op de manier waarop Europa de uitbraak van EHEC-infecties aanpakt. Het gebruik van de term "gemuteerde dodelijke bacterie" vinden ze onverantwoordelijk, omdat bacteriën continu muteren.
Dat de bacterie giftig is, is ook niet ongebruikelijk. Dat berichtte The New York Times vrijdag.
Verder duiden onderzoeken waaruit blijkt dat de bacterie resistent is voor antibiotica erop, dat Europa niet in de goede richting zoekt om de uitbraak aan te pakken. EHEC-infecties moeten juist niet behandeld worden met antibiotica.
Volgens professor in de kindergeneeskunde, Phillip Tarr van de universiteit van Washington, zal de antibiotica juist andere bacteriën in het lijf van de patiënt aanpakken waardoor de E.colibacterie nog meer zijn gang kan gaan.
Nou, als ze in de VS afgaan op de krantekoppen in plaats van op de onderzoeken, dan vind ik de terechtheid van de kritiek wel meevallen.quote:
Waarom? Er is niets met rauwkost aan de hand.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:46 schreef niels0 het volgende:
Ik denk dat ik maar even stop met rauwkost tot er meer bekend is. Vervelend want ik ben er gek op maar ik vind deze kwestie ernstig genoeg.
Of op appels, in melk of rundvlees.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
In principe zou het best kunnen dat er op paar komkommers die bacterie terechtgekomen is en dat nu besmetting via andere wegen plaatsvind.
Oh. Wat meer zuivel & vlees dan maar?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:46 schreef niels0 het volgende:
Ik denk dat ik maar even stop met rauwkost tot er meer bekend is. Vervelend want ik ben er gek op maar ik vind deze kwestie ernstig genoeg.
Ik heb gelezen dat het op komkommers kan zitten, tomaten, sla etc. Ik ben geen specialist en weet niet wat ik kan geloven.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Er is niets met rauwkost aan de hand.
Het kan ook op deurklinken zitten of aan toetsenborden.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:58 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ik heb gelezen dat het op komkommers kan zitten, tomaten, sla etc. Ik ben geen specialist en weet niet wat ik kan geloven.
Het is me wat, met voedsel de laatste jaren. Vlees beperk ik al tot het minimale en zaken als kip eet ik al jaren niet meer. Ik ga me voorlopig maar even voeden met soepen en andere zaken die wat langer op het vuur staan.
Handen en eten wassen met bleek en daarna overgieten met kokend water!quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh god, de kranten hebben bacterien ontdekt, paniek!!!
Ze zijn overal!!
Krijs!!
Het beste is helemaal niets meer te eten of drinken, laat staan adem te halen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Handen en eten wassen met bleek en daarna overgieten met kokend water!
Dat vraagt iedereen zich af, dat is niet bekend.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:30 schreef DustPuppy het volgende:
Het is een droevige geschiedenis allemaal.
Wat ik me ook afvraag, de gevallen die er nu bijkomen, zijn die van secundaire besmettingen of komen die nog steeds uit de hoofdbron?
Bronquote:Duitse onderzoekers hebben op geen enkele groente uit Europa de zo gevreesde EHEC-bacterie aangetroffen. Dat maakte het ministerie van Landbouw vanavond bekend. 'Aanvankelijk wezen de Duitsers groenten zoals komkommers, tomaten en sla aan als besmettingsbron. Onderzoek door Duitse laboratoria wijst nu uit dat deze aanname onjuist is gebleken', aldus het ministerie in een persbericht.
Ook op groente uit Nederland is geen enkele stof aangetroffen die een gevaar voor de gezondheid zou kunnen opleveren.
Staatssecretatis Bleker is zeer te spreken over deze uitkomst.'Ik ben blij dat we nu definitief weten dat de komkommers, de tomaten en de sla schoon en veilig zijn. En nog blijer word ik van het bericht, dat op de Nederlandse groenten helemaal geen stoffen zijn aangetroffen waar je last van zou kunnen hebben.'
Waarschuwing ingetrokken
De Europese Commissie heeft inmiddels de waarschuwing voor de consumptie van Spaanse komkommers ingetrokken. Dat meldde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid vanavond.
De Spaanse komkommers werden gezien als mogelijke bron van besmettingen met de EHEC-bacterie. 'De Europese Commissie heeft de gezondheidswaarschuwing tegen Spaanse komkommers uit Almeria, die vorige week donderdag werd uitgevaardigd na foutieve meldingen van de Duitse autoriteiten, ingetrokken', aldus een verklaring van het ministerie.
Eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) zou de Spaanse minister van Volksgezondheid telefonisch hebben ingelicht over het besluit.
Dalli liet eerder op woensdag al weten geen verbod op landbouwproducten te overwegen, in verband met de besmetting door de EHEC-bacterie. Volgens Dalli zou een verbod 'buiten proportie'zijn.
Campagne
Wat dan de oorzaak is van de verspreiding van de EHEC-bacterie is onduidelijk. In Duitsland zijn inmiddels 9 mensen overleden aan de EHEC-bacterie en liggen er bijna 400 personen in het ziekenhuis.
Staatssecretaris Bleker heeft met Europa afgesproken dat er 20 miljoen euro beschikbaar komt voor een promotiecampagne. Die moet duidelijk maken dat het eten van Europese groenten volstrekt veilig is. Ook de sector zelf moet aan de reclamecampagne meebetalen.
De onzekerheid is ondraaglijk.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Europese groenten volledig EHEC vrij
[..]
Bron
Wil je zo safe mogelijk zijn zou ik persoonlijk al het rauwe voedsel laten liggen. Koken maakt bacterieen wel kapot.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 10:14 schreef waht het volgende:
[..]
De onzekerheid is ondraaglijk.Welk voedsel moeten we nu mijden?!
Omdat winkels het inkoopvoordeel niet doorberekenen naar hun klanten.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:59 schreef plonsikduik het volgende:
waarom blijven die komkommers in de winkel nog zo duur ???
we gaan ons leven er maar aan wagen , blijft ook zo warm buiten
de boerenkool met worst is het ook niet
Lijkt me niet, als het gaat om een besmettingsbron op één locatie zou dit al lang bekend zijn. Dit zijn de eerste dingen die nagegaan worden bij zo'n uitbraak. De bron zal iets zijn wat op meerdere plekken opgelopen kan worden.quote:Op donderdag 2 juni 2011 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom zat ik ook te denken aan een huishoudbeurs of een tuinevent.
Dat is het eerste wat men zou moeten checken dat klopt, maar of dat ook gedaan is, is een tweede.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 10:55 schreef -0- het volgende:
[..]
Lijkt me niet, als het gaat om een besmettingsbron op één locatie zou dit al lang bekend zijn. Dit zijn de eerste dingen die nagegaan worden bij zo'n uitbraak. De bron zal iets zijn wat op meerdere plekken opgelopen kan worden.
Maar hoe zit het dan met die 4 komkommers waar wel EHEC op zat, maar wat een andere strain bleek te zijn. Dan is het toch nog steeds EHEC?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Europese groenten volledig EHEC vrij
[..]
Bron
Inderdaad terechte kritiek, maar die Amerikanen mogen ook wel beter met hun bacteriën omgaan hoor, de incidentie van alle vormen van voedselvergiftiging samen is daar 20x zo hoog als in Frankrijkquote:
Valt mij wel op dat de Amerikanen en Engelsen de laatste tijd veel aan het EU-bashen zijn. En de Russen zijn eenzijdig al het voedsel uit heel Europa aan het verbieden. Wat voor politieke spelletjes worden er allemaal gespeeld en waarom?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:57 schreef Ascendancy het volgende:
[..]
Inderdaad terechte kritiek, maar die Amerikanen mogen ook wel beter met hun bacteriën omgaan hoor, de incidentie van alle vormen van voedselvergiftiging samen is daar 20x zo hoog als in Frankrijk
http://nos.nl/tekst/24551(...)+%28NOS+Teletekst%29quote:Rusland houdt vast aan invoerverbod
Update: vrijdag 3 jun 2011, 09:09
Rusland is niet van plan het verbod op de invoer van verse groenten uit de Europese Unie op te heffen. De EU eist dat, maar de Russische regering stelt op haar beurt tegeneisen waar de EU nu nog niet aan kan voldoen.
Zo wil Moskou weten hoe de besmetting met de EHEC-bacterie ontstond, hoe die wordt overgedragen en er moet bewijs zijn dat de uitbraak onder controle is. Het EU-onderzoek is nog niet zo ver.
De EU exporteert jaarlijks voor bijna 600 miljoen euro groenten naar Rusland, waaraan de Nederlandse tuinders een groot deel bijdragen. De EU vindt het Russische verbod buitenproportioneel.
Russen weten natuurlijk ook wel dat als er overproductie is in de EU dat de EU die maar wat graag elders dumpt. Een enorme hoeveelheid Groente die op de russische markt gedumpt wordt maakt natuurlijk hun eigen boeren/tuinders kapot, net zoals de landbouwoverschotten die met export subsidies in Afrika worden gedumpt.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:02 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Valt mij wel op dat de Amerikanen en Engelsen de laatste tijd veel aan het EU-bashen zijn. En de Russen zijn eenzijdig al het voedsel uit heel Europa aan het verbieden. Wat voor politieke spelletjes worden er allemaal gespeeld en waarom?
Op de BBC wordt echter wel gewoon van een E.coli bacterie gesproken ipv het nietszeggende EHEC, daarmee lijken ze het iig een stuk serieuzer te nemen dan de media hier.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:02 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Valt mij wel op dat de Amerikanen en Engelsen de laatste tijd veel aan het EU-bashen zijn. En de Russen zijn eenzijdig al het voedsel uit heel Europa aan het verbieden. Wat voor politieke spelletjes worden er allemaal gespeeld en waarom?
Eens, ipv de komkommer hype zou men in de media er goed aan doen mensen er op te wijzen hun handen meermaals per dag en na ieder toilet bezoek met water en zeep grondig te wassen. Meeste mensen kunnen trouwens nauwelijks hun handen wassen, ze maken ze meer even nat.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:37 schreef Leandra het volgende:
[..]
Op de BBC wordt echter wel gewoon van een E.coli bacterie gesproken ipv het nietszeggende EHEC, daarmee lijken ze het iig een stuk serieuzer te nemen dan de media hier.
Door het niet benoemen van het probleem zodat de bevolking wel begrijpt wat het is, gaan ze ook de juiste voorzorgsmaatregelen (handen wassen) tegen.
Zeker met een baby/peuter is het nu van belang dat je vooral je handen schoon houdt (nagels kort en handen vaak wassen) want zo'n kleintje zit regelmatig op alle handen waar het maar grip op heeft te knauwen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:48 schreef De_Nuance het volgende:
Ik wil ook klagen over de media, een neef van mij geeft zichzelf en zijn 1 jaar oude dochter resoluut geen komkommers meer. En hij is niet overtuigbaar.
Daar is het dan ook veel warmer .. kleine wondjes bvb, wat in het koudere Noord-Europa probleemloos geneest kan ik het stukken warmere Zuid-Europa voor flinke ontstekingen en ellende zorgen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens, ipv de komkommer hype zou men in de media er goed aan doen mensen er op te wijzen hun handen meermaals per dag en na ieder toilet bezoek met water en zeep grondig te wassen. Meeste mensen kunnen trouwens nauwelijks hun handen wassen, ze maken ze meer even nat.
Als er een zieke is in de familie dient er extra op hygiene gelet te worden, WC moet na ieder toiletbezoek van de zieke met chloorbleek te worden gereinigd.
In Noordeuropa zijn mensen sowieso veel minder van de Hygiene dan in Zuideuropa valt me altijd weer op.
Gier is varkensmest of koeienmest.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gier is varkenspoep, en het wordt geinjecteeerd vanwege de amoniak uitstoot.
quote:Nu zie ik dan bijvoorbeeld dit bericht (en ik wilde het niet eens posten totdat ik jou
commentaar las)
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)lijke-bacterie.dhtml
Duitsland in de ban van dodelijke bacterie
ANP/redactie − 24/05/11, 18:39
Een bacterie grijpt om zich heen in Duitsland. Zeker een persoon is er aan overleden, mogelijk
zelfs drie. Van noord tot zuid liggen vele tientallen mensen in het ziekenhuis. Het aantal
besmettingen loopt snel op, meldden de Duitse gezondheidsdiensten vandaag.
Maar ik zal het kort houden anders krijg ik weer op mijn flikkerquote:Kijk ik denk dan, dat zou toeval kunnen zijn die twee berichten op 1 dag, maar aan de
andere kant kan ik de gedachte niet onderdrukken dat die twee dingen best wel eens
iets met elkaar te maken zouden kunnen hebben.
De Duitse autoriteiten zeggen het tegenovergestelde van wat de Boerenorganisaties zeggen.
Uiteraard. Als het je eigen kind betreft zal het je niks interesseren hoe anderen erover denken.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:48 schreef De_Nuance het volgende:
Ik wil ook klagen over de media, een neef van mij geeft zichzelf en zijn 1 jaar oude dochter resoluut geen komkommers meer. En hij is niet overtuigbaar.
Die Russen importeren toch niet voor niets groente en fruit uit Nederland?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Russen weten natuurlijk ook wel dat als er overproductie is in de EU dat de EU die maar wat graag elders dumpt. Een enorme hoeveelheid Groente die op de russische markt gedumpt wordt maakt natuurlijk hun eigen boeren/tuinders kapot, net zoals de landbouwoverschotten die met export subsidies in Afrika worden gedumpt.
Je begrijpt dat er een verschil is tussen normale dure import en ineens de hele productie voor duitsland op je markt gedumpt te krijgen voor bodemprijzen?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:16 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Die Russen importeren toch niet voor niets groente en fruit uit Nederland?
Je moest eens weten hoeveel gouda er niet in NL gemaakt wordt maar dat is een andere discussiequote:Ik neem niet aan dat Nederland (goedkope) Deense kaas gaat importeren als we in eigen land voldoende produceren..
Ok snap hem nuquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je begrijpt dat er een verschil is tussen normale dure import en ineens de hele productie voor duitsland op je markt gedumpt te krijgen voor bodemprijzen?
[..]
Je moest eens weten hoeveel gouda er niet in NL gemaakt wordt maar dat is een andere discussie
De Russen hadden eerder ook al een gedreigd met een importverbod van vleesquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:16 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Die Russen importeren toch niet voor niets groente en fruit uit Nederland?
Ik neem niet aan dat Nederland (goedkope) Deense kaas gaat importeren als we in eigen land voldoende produceren..
Ja, ik begrijp dit wel en dit zijn natuurlijk allemaal oprechte bedoelingen van de Russen. Zij hebben de hoogste standaarden wat voedsel betreft. Maar de Duitsers sjoemelen maar wat aan en heben slechte standaarden en hygiene. De eerlijke Russen zijn het corrupte en vieze gedoe van de Duitsers nu zat en nu blokkeren maar gelijk het voedselimport vanuit heel Europa. Begrijpelijk en eerlijk van de Russen. NOTquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
De Russen hadden eerder ook al een gedreigd met een importverbod van vlees
uit Duitsland
Geld man, snap dat dan... alles draait om de poenquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:39 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ja, ik begrijp dit Russen wel en dit zijn natuurlijk allemaal oprechte bedoelingen van de Russen. Zij hebben de hoogste standaarden wat voedsel betreft. Maar de Duitsers sjoemelen maar wat aan en heben slechte standaarden en hygiene op het gebied van voedsel. De eerlijke Russen zijn het corrupte en veize gedoe van de Duitsers nu zat en nu blokkeren maar gelijk het voedselimport vanuit heel Europa![]()
Kom op zeg, wat zijn dat toch van die politieke spelletjes van verdeel en heers op het gebied van voedsel of brandstof?
Nee, draait ook om macht, publieke opinie, volksgezondheid.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Geld man, snap dat dan... alles draait om de poen![]()
Onzinquote:Die hele top is corrupt, hier ook hoor.
Amerikanen hebben al helemaal niets te zeggen, ze delen antibiotica uit alsof het snoepjes zijn. Daardoor zijn er al een heleboel bacteriën resistent geworden, die we hier gelukkig nog wel kunnen behandelen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:02 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Valt mij wel op dat de Amerikanen en Engelsen de laatste tijd veel aan het EU-bashen zijn. En de Russen zijn eenzijdig al het voedsel uit heel Europa aan het verbieden. Wat voor politieke spelletjes worden er allemaal gespeeld en waarom?
quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, draait ook om macht, publieke opinie, volksgezondheid.
[..]
Onzin
Rauwe aarbeien? Oh dear..quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
goed Piet...
ik ga een broodje aardbei eten
quote:
Ik kook of bak mij aardbeien altijd eerst. Moet zeggen, is geen succes, ze worden er altijd zo papperig vanquote:
Onbegrijpelijk vind ik dat, Goudse vind ik niets bijzonders.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moest eens weten hoeveel gouda er niet in NL gemaakt wordt maar dat is een andere discussie
Ik kook aardbeien voor op het brood ook wel eens, met suiker, ongeveer half half, smeert dan prima en is lang houdbaar in een potje.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:15 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik kook of bak mij aardbeien altijd eerst. Moet zeggen, is geen succes, ze worden er altijd zo papperig van
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |