Was dit een uitleg dan?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Regel 43 Grappen zijn leuker als je ze niet uitlegt.
Bronquote:VS hekelen Europese aanpak EHEC-infecties
WASHINGTON - Experts uit de gezondheidszorg in de VS hebben kritiek op de manier waarop Europa de uitbraak van EHEC-infecties aanpakt. Het gebruik van de term "gemuteerde dodelijke bacterie" vinden ze onverantwoordelijk, omdat bacteriën continu muteren.
Dat de bacterie giftig is, is ook niet ongebruikelijk. Dat berichtte The New York Times vrijdag.
Verder duiden onderzoeken waaruit blijkt dat de bacterie resistent is voor antibiotica erop, dat Europa niet in de goede richting zoekt om de uitbraak aan te pakken. EHEC-infecties moeten juist niet behandeld worden met antibiotica.
Volgens professor in de kindergeneeskunde, Phillip Tarr van de universiteit van Washington, zal de antibiotica juist andere bacteriën in het lijf van de patiënt aanpakken waardoor de E.colibacterie nog meer zijn gang kan gaan.
Nou, als ze in de VS afgaan op de krantekoppen in plaats van op de onderzoeken, dan vind ik de terechtheid van de kritiek wel meevallen.quote:
Waarom? Er is niets met rauwkost aan de hand.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:46 schreef niels0 het volgende:
Ik denk dat ik maar even stop met rauwkost tot er meer bekend is. Vervelend want ik ben er gek op maar ik vind deze kwestie ernstig genoeg.
Of op appels, in melk of rundvlees.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
In principe zou het best kunnen dat er op paar komkommers die bacterie terechtgekomen is en dat nu besmetting via andere wegen plaatsvind.
Oh. Wat meer zuivel & vlees dan maar?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:46 schreef niels0 het volgende:
Ik denk dat ik maar even stop met rauwkost tot er meer bekend is. Vervelend want ik ben er gek op maar ik vind deze kwestie ernstig genoeg.
Ik heb gelezen dat het op komkommers kan zitten, tomaten, sla etc. Ik ben geen specialist en weet niet wat ik kan geloven.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Er is niets met rauwkost aan de hand.
Het kan ook op deurklinken zitten of aan toetsenborden.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:58 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ik heb gelezen dat het op komkommers kan zitten, tomaten, sla etc. Ik ben geen specialist en weet niet wat ik kan geloven.
Het is me wat, met voedsel de laatste jaren. Vlees beperk ik al tot het minimale en zaken als kip eet ik al jaren niet meer. Ik ga me voorlopig maar even voeden met soepen en andere zaken die wat langer op het vuur staan.
Handen en eten wassen met bleek en daarna overgieten met kokend water!quote:Op vrijdag 3 juni 2011 08:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh god, de kranten hebben bacterien ontdekt, paniek!!!
Ze zijn overal!!
Krijs!!
Het beste is helemaal niets meer te eten of drinken, laat staan adem te halen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Handen en eten wassen met bleek en daarna overgieten met kokend water!
Dat vraagt iedereen zich af, dat is niet bekend.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:30 schreef DustPuppy het volgende:
Het is een droevige geschiedenis allemaal.
Wat ik me ook afvraag, de gevallen die er nu bijkomen, zijn die van secundaire besmettingen of komen die nog steeds uit de hoofdbron?
Bronquote:Duitse onderzoekers hebben op geen enkele groente uit Europa de zo gevreesde EHEC-bacterie aangetroffen. Dat maakte het ministerie van Landbouw vanavond bekend. 'Aanvankelijk wezen de Duitsers groenten zoals komkommers, tomaten en sla aan als besmettingsbron. Onderzoek door Duitse laboratoria wijst nu uit dat deze aanname onjuist is gebleken', aldus het ministerie in een persbericht.
Ook op groente uit Nederland is geen enkele stof aangetroffen die een gevaar voor de gezondheid zou kunnen opleveren.
Staatssecretatis Bleker is zeer te spreken over deze uitkomst.'Ik ben blij dat we nu definitief weten dat de komkommers, de tomaten en de sla schoon en veilig zijn. En nog blijer word ik van het bericht, dat op de Nederlandse groenten helemaal geen stoffen zijn aangetroffen waar je last van zou kunnen hebben.'
Waarschuwing ingetrokken
De Europese Commissie heeft inmiddels de waarschuwing voor de consumptie van Spaanse komkommers ingetrokken. Dat meldde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid vanavond.
De Spaanse komkommers werden gezien als mogelijke bron van besmettingen met de EHEC-bacterie. 'De Europese Commissie heeft de gezondheidswaarschuwing tegen Spaanse komkommers uit Almeria, die vorige week donderdag werd uitgevaardigd na foutieve meldingen van de Duitse autoriteiten, ingetrokken', aldus een verklaring van het ministerie.
Eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid) zou de Spaanse minister van Volksgezondheid telefonisch hebben ingelicht over het besluit.
Dalli liet eerder op woensdag al weten geen verbod op landbouwproducten te overwegen, in verband met de besmetting door de EHEC-bacterie. Volgens Dalli zou een verbod 'buiten proportie'zijn.
Campagne
Wat dan de oorzaak is van de verspreiding van de EHEC-bacterie is onduidelijk. In Duitsland zijn inmiddels 9 mensen overleden aan de EHEC-bacterie en liggen er bijna 400 personen in het ziekenhuis.
Staatssecretaris Bleker heeft met Europa afgesproken dat er 20 miljoen euro beschikbaar komt voor een promotiecampagne. Die moet duidelijk maken dat het eten van Europese groenten volstrekt veilig is. Ook de sector zelf moet aan de reclamecampagne meebetalen.
De onzekerheid is ondraaglijk.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Europese groenten volledig EHEC vrij
[..]
Bron
Wil je zo safe mogelijk zijn zou ik persoonlijk al het rauwe voedsel laten liggen. Koken maakt bacterieen wel kapot.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 10:14 schreef waht het volgende:
[..]
De onzekerheid is ondraaglijk.Welk voedsel moeten we nu mijden?!
Omdat winkels het inkoopvoordeel niet doorberekenen naar hun klanten.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:59 schreef plonsikduik het volgende:
waarom blijven die komkommers in de winkel nog zo duur ???
we gaan ons leven er maar aan wagen , blijft ook zo warm buiten
de boerenkool met worst is het ook niet
Lijkt me niet, als het gaat om een besmettingsbron op één locatie zou dit al lang bekend zijn. Dit zijn de eerste dingen die nagegaan worden bij zo'n uitbraak. De bron zal iets zijn wat op meerdere plekken opgelopen kan worden.quote:Op donderdag 2 juni 2011 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom zat ik ook te denken aan een huishoudbeurs of een tuinevent.
Dat is het eerste wat men zou moeten checken dat klopt, maar of dat ook gedaan is, is een tweede.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 10:55 schreef -0- het volgende:
[..]
Lijkt me niet, als het gaat om een besmettingsbron op één locatie zou dit al lang bekend zijn. Dit zijn de eerste dingen die nagegaan worden bij zo'n uitbraak. De bron zal iets zijn wat op meerdere plekken opgelopen kan worden.
Maar hoe zit het dan met die 4 komkommers waar wel EHEC op zat, maar wat een andere strain bleek te zijn. Dan is het toch nog steeds EHEC?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Europese groenten volledig EHEC vrij
[..]
Bron
Inderdaad terechte kritiek, maar die Amerikanen mogen ook wel beter met hun bacteriën omgaan hoor, de incidentie van alle vormen van voedselvergiftiging samen is daar 20x zo hoog als in Frankrijkquote:
Valt mij wel op dat de Amerikanen en Engelsen de laatste tijd veel aan het EU-bashen zijn. En de Russen zijn eenzijdig al het voedsel uit heel Europa aan het verbieden. Wat voor politieke spelletjes worden er allemaal gespeeld en waarom?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:57 schreef Ascendancy het volgende:
[..]
Inderdaad terechte kritiek, maar die Amerikanen mogen ook wel beter met hun bacteriën omgaan hoor, de incidentie van alle vormen van voedselvergiftiging samen is daar 20x zo hoog als in Frankrijk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |