Arme telersquote:Nederlandse komkommer niet besmet
Doden
Eerder had de Europese Commissie ons land als mogelijke besmettingsbron genoemd. Door de uitbraak van de bacterie zijn in Duitsland al duizend mensen ziek geworden en elf patiënten zijn overleden. De bacterie is nog niet onder controle.
Export ingestort
Sinds de uitbraak wordt in Duitsland geen komkommer meer gegeten. De export van Nederlandse komkommers naar Duitsland is ingestort. Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt voor Nederlandse komkommertelers.
Miljoenen
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) exporteerde Nederland het afgelopen jaar in totaal voor 382 miljoen euro aan komkommers naar het buitenland. Het grootste gedeelte, voor zo'n 228 miljoen euro aan komkommers, ging naar de oosterburen.
Spoedoverleg
Vanavond vindt er spoedoverleg plaats in Nederland tussen de overheid, de supermarkten en de tuinbouwsector. De uitbraak betekent namelijk een enorme schadepost voor de tuinbouw.
rtl.nl
Dat heeft niks te maken met bio-industrie natuurlijk, het kan net zo goed van een loslopende biologische koe afkomstig zijn.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Iknvermoed via bio industrie mest - hij is nogal resistent.
Jij bent ook flink ziek trouwens.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:11 schreef plonsikduik het volgende:
[..]
persoonlijk denk ik dat de oorzaak in verontreinigd duits water zit, en die duiters maar hun groente goed spoelen en toch ziek worden![]()
trouwens mooi lesje voor de komkommer kwekers in nederland , ze kunnen jullie zo kapotmaken
hebben die duitsers al eerder gedaan met tomaten
Ook dat niet, deze besmetting is een te grote, maar heeft niks met veehouderij te maken en dat de variant toevallig een resistent is heeft daarmee ook niks te maken...quote:Op maandag 30 mei 2011 17:40 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat heeft niks te maken met bio-industrie natuurlijk, het kan net zo goed van een loslopende biologische koe afkomstig zijn.
Enterohemorragische E. coli (EHEC) is een verotoxineproducerende E. coli (VTEC) en is al bekend sinds 1982. Toen heette het nog E. coli serotype O157:H7 en werd het in verband gebracht met twee epidemieën van hemorragische colitis in verpleeghuizen en crèches in de V.S. en Canada.quote:Op maandag 30 mei 2011 18:01 schreef RM-rf het volgende:
[..]
Ook dat niet, deze besmetting is een te grote, maar heeft niks met veehouderij te maken en dat de variant toevallig een resistent is heeft daarmee ook niks te maken...
Dat resistent-zijn van HUSEC-42 is trouwens sowieso irrelevant omdat bij geen enkele e-coli behandeling anti-biotica gegeven mag worden, dat veregert namelijk het ziekteverloop, welke variant dan ook...
natuuwlijk meldden de media wél graag dat HUSEC42 een 'resistente 'horror-bacterie' zou zijn; dat klinkt namelijk best indrukwekkend, resistent-zijn... dat het eigenlijk niks uitmaakt is een té ingewikkeld detail.
Deze besmeting is behorlijk groot en betreft een heel specifiek gebied... het maakt het héél onwaarschijnlijkd at dit afkomstig is van één specifieke boer/ specifieke locatie omdat het dàn zeer onwarschijnlijk is dat de besmetting zo groot en zo specifiek in een bepaald gebied kan toeslaan...
waarschijnlijker is dat de besmetting later is opgetreden, mogelijk bij het transport, opslag of bv het overhevelen in de haven van Hamburg..
Overigens vermijden de duitsers heel sterk de Haven van Hamburg wdt tot nu toe juist als belangrijkste knooppunt een duidelijke verdenking zou moeten hebben (er zijn bv besmette komkommers gevonden van twee verschillende producenten uit verschillende landen, die als enige overeenkomst hebben dat ze beide aangeleverd werden via de haven van hamburg), ook openlijk aan te merken als mogelijke bron.
Bron: nu.nlquote:'Besmette komkommer niet uit Nederland'
Uitgegeven: 30 mei 2011 13:31
Laatst gewijzigd: 30 mei 2011 18:59
AMSTERDAM - Geen van de komkommers die in Duitsland hebben geleid tot een uitbraak van de gevaarlijke EHEC-bacterie komt uit Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).
De dienst heeft inspecties uitgevoerd bij een handelaar en een teler. Het is uitgesloten dat die bedrijven de bron van de infectie zijn.
Er bestond onduidelijkheid over de herkomst van een van de komkommers. In Duitsland zijn al meer dan 1400 mensen besmet met de EHEC-bacterie en veertien mensen zijn eraan gestorven. De bacterie kan darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid, koorts, buikkrampen, bloedarmoede en nierfalen veroorzaken.
Enkele besmette komkommers kwamen uit Spanje, van één komkommer kon de herkomst nog niet worden vastgesteld. Nederland was een van de mogelijke herkomstlanden, naast Denemarken.
Schippers
Het type EHEC-bacterie dat in Duitsland al aan elf mensen het leven kostte, is nog nooit in Nederland aangetroffen, meldt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer.
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) neemt monsters van komkommers op de markt en in supermarkten en het productschap Tuinbouw doet dat bij de groothandel en telers.
Analyse
Schippers verwacht de analyse van de ongeveer tweehonderd monsters dinsdag en verzekert de Kamer dat ''afhankelijk van deze resultaten vervolgacties ondernomen worden''.
Het RIVM en de nVWA proberen besmettingen te voorkomen. De nVWA heeft een crisiscentrum in het leven geroepen en speurt naar de bron en tracht te voorkomen dat besmette partijen op de markt komen, aldus de minister. Het RIVM houdt eventuele ziektegevallen in de gaten.
Advies
Vooralsnog is er één Nederlands geval van EHEC-besmetting bekend; een vrouw heeft de besmetting volgens het RIVM opgelopen in Duitsland.
Schippers herhaalt maandag haar eerdere advies om komkommer, sla, tomaten en paprika voor het eten eerst goed te wassen of te schillen. En ook de handen goed wassen kan helpen infectie te voorkomen, aldus de minister.
Duitse verwachting
De Duitse regering rekent op een verdere uitbreiding van de EHEC-golf. Na een bijeenkomst in Berlijn van de federale en regionale autoriteiten zei minister Daniel Bahr van Volksgezondheid maandag dat er ''spijtig genoeg rekening moet worden gehouden met een stijgend aantal ziektegevallen''.
De bewindsman riep de burgers op voorzichtig te blijven. ''Er wordt verder met grote haast gewerkt aan het identificeren van de bron'', voegde Bahr eraan toe. Zijn collega van Consumentenzaken, minister Ilse Aigner, sprak van een ''ernstige situatie''. Ze zei dat Europa voor een grote uitdaging staat om het probleem op te lossen.
© Novum/ANP
In verreweg de meeste gevallen is het meer de bruine toilet apocalyps, en niet meer dan dat.quote:
maakt niet meer uit waar ze vandaan komen, WE ETEN ZE GEWOON NIET MEERquote:Op maandag 30 mei 2011 19:44 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Bron: nu.nl
Zoals ik al dacht dus. Die Duitsers waren wel snel om de schuld bij Nederland te leggen
Dit is gewoon de opmaak voor de invoering van blanke/arische komkommers.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 09:51 schreef plonsikduik het volgende:
[..]
maakt niet meer uit waar ze vandaan komen, WE ETEN ZE GEWOON NIET MEER
en zeker de duisters niet meer
zal ze leren, maar als ze zo overtuigd zijn dat het goede komkommers zijn , er zijn landen waar mensen sterven van de honger !!! , maar nee gewoon weggooien he, en niet de prijs verlagen
ik heb zo geen enkel medelijden hoor
alle buitenlandse het land uit !!! ( we stellen (grens) controle in) ,quote:Op dinsdag 31 mei 2011 10:01 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dit is gewoon de opmaak voor de invoering van blanke/arische komkommers.
[ afbeelding ]
Oh wacht, dit is BNW niet..
Thanks, duidelijke uitlegquote:Op maandag 30 mei 2011 19:01 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Enterohemorragische E. coli (EHEC) is een verotoxineproducerende E. coli (VTEC) en is al bekend sinds 1982. Toen heette het nog E. coli serotype O157:H7 en werd het in verband gebracht met twee epidemieën van hemorragische colitis in verpleeghuizen en crèches in de V.S. en Canada.
EHEC wordt in verband gebracht met het hemolytisch-uremisch syndroom. Dit bestaat per definitie uit nierfunctiestoornissen, trombocytopenie en microangiopathische hemolytische anemie en is herhaaldelijk beschreven bij epidemieën van hemorragische colitis ten gevolge van EHEC-stam O157:H7. Met name jongen kinderen en ouderen zijn in meerdere mate vatbaar voor deze verotoxines en is het hemolytisch-uremisch syndroom een levensbedreigende complicatie.
Onderzoeken in Canada, de V.S., het V.K. en Tsjechoslowakije hebben aangetoond dat infecties met EHEC veelvuldig voor kunnen komen, met een incidentie die vergelijkbaar is met die bij Salmonella- en Shigella-infecties, veel van de symptomen zijn dan ook vergelijkbaar. De tot nu toe beschreven klassieke gevallen begonnen met ernstige plotseling ontstane buikkrampen, gevolgd door waterige diarree. Na 1-2 dagen verergerde de diarree tot profuse bloederige diarree, die leek op een lage gastro-intestinale bloeding. De hoeveelheid slijm in de ontlasting was gering. Bij lichamelijk onderzoek werden weinig afwijkingen gevonden, hoewel een opgezette buik en koorts bij oudere patiënten beschreven zijn.
EHEC produceert een toxine dat een cytopathisch effect heeft op Vero-cellen in vitro. Gebleken is dat EHEC twee verschillende verotoxinen kan produceren, VT1 en VT2. Een derde VT is aangetoond in EHEC-stammen die oedeemziekte bij varkens veroorzaken. VT1 hangt nauw samen met het toxine dat geproduceerd wordt door Shigella dysenteriae type 1 (shiga-toxine). Antistoffen tegen shiga-toxine kunnen het cytopathische effect van VT1 neutraliseren, echter niet dat van VT2.
Tot zo ver even de klinische informatie..... (Ik zou er nog wel een uur over door kunnen gaan)..... Waar iedereen een antwoord op wil is, "hoe gevaarlijk is deze bacterie nu precies"?
Gelukkig bestaan er basisprincipes waardoor deze vraag vrij simpel te beantwoorden is.
Zoals bij de meeste infectieuze gastro-intestinale aandoeningen vindt overdracht van pathogene E. coli plaats via de fecaal-orale route. Onderzoeken waarbij de verspreiding van deze E. coli-stammen binnen gezinnen bestudeerd werd, toonden aan dat verspreiding plaatsvindt van indexpatiënten naar familieleden zonder symptomen.
Zoals de meeste gevallen van infectieuze diarree verdwijnt E. coli-diarree in principe spontaan. Aangezien vooral jonge kinderen klinische manifestaties van infectie met EPEC vertonen, mag aangenomen worden dat na infectie een beschermende antilichaamrespons optreedt. De aard van deze respons is echter onbekend, evenals de antigenen waartegen deze respons gericht is.
Veel van de symptomen van een EHEC besmetting zijn prima te behandelen door toepassing van bijvoorbeeld orale-rehydratie-oplossing (ORS) worden de uitdrogingsverschijnselen tegen gegaan. Symptoombestrijding lijkt dan ook de aangewezen therapie bij E. coli-diarree, waarbij in het geval van hemorragische colitis door EHEC-infectie oplettendheid vereist is zodat tijdig gereageerd kan worden wanneer complicaties zoals hemolytisch-uremisch syndroom ontstaan. Verder is het lichaam zeer goed in staat om op de langere termijn antistoffen tegen EHEC O157:H7 te produceren, al is niet bekend in welke mate deze effect hebben.
Waarom alle paniek nu zo groot is?
Dit heeft grotendeels de media zelf in handen gehad doordat de media hoogte kreeg van het ietswat abnormale gedrag dat deze EHEC's vertoonden en dit neer te zetten als een gemuteerde "horror" pathogeen. Het feit blijft dat alle e-coli's sterven bij een temperatuur boven de 70 graden Celsius evenals de minimale mate waarin e-coli's IN groenten voor zullen komen, door de groenten goed te wassen en te schillen zouden vrijwel alle EHEC's al verdwenen moeten zijn. Door het vervolgens ook nog eens te koken wordt de kans natuurlijk helemaal tot vrijwel 0 gereduceerd.
Eén gedachte moet hierbij wel in acht worden genomen (ook weer iets waar de media ongelofelijk in heeft gefaald). De EHEC is zoals ik eerder al melde een e-coli die toxines produceert, deze toxines zijn de stoffen waar ons lichaam ziek van wordt. Wanneer we ons voedsel daarom goed schillen, schoonmaken en boven de 70 graden klaarmaken reduceert men de kans op besmetting welliswaar tot nul, maar de kans op ziek worden kan aanwezig blijven doordat de toxines pas stuk gaan bij veel hogere temperaturen en deze soms al langere tijd in het voedsel aanwezig waren.
Echter zijn bij een gezond individu toxines alleen niet (in acht nemend) dodelijk. Hiervan zal men dan ook binnen enkele dagen weer volledig herstellen en er is dan geen enkele kans dat men de bacterie bij zich draagt als gevolgen van inname van alleen de toxine.
Ik hoop dat dit iets meer duidelijkheid schept op waar we nu precies mee te maken hebben? Als er vragen over zijn hoor ik ze uiteraard graag!
http://www.amsterdampost.(...)ulturele-verrijking/quote:Is de EHEC-darmbacterie een “culturele verrijking”?
26 mei 2011 | Door E.J. Bron | Category: Aktueel | 2.829 views
De uiterst gevaarlijke darmbacterie EHEC breidt zich uit in Duitsland. De deskundigen zijn tot nu toe radeloos. Ze vermoeden, dat het te maken heeft met groente en fruit. Maar hoe komt zij in groente en fruit terecht? Als veroorzakers gelden dierlijke herkauwers – mogelijkerwijs. Misschien zouden de autoriteiten een keer onbevooroordeeld naar Oostenrijk moeten kijken. Daar bestaat vanwege bepaalde zeden van Oriëntaalse oogstarbeidsters intussen op menig veld de plicht om een broek te dragen. Vanwege een reden, die men in Duitsland (nog) niet lijkt te kennen. En waarschijnlijk hebben de Duitse autoriteiten ook nog nooit iets gehoord van de fecaliën-Jihad. Maar leest u zelf…
Op steeds meer Neder-Oostenrijkse aardbeienvelden moeten de pluksters al sinds 2008 een broek dragen. In “Aardbeienland” in Pottenstein en op minstens tien andere aardbeienkwekerijen vond men de plicht tot het dragen van een broek uit, omdat Turkse vrouwen, die daar in het seizoen hadden gewerkt, tijdens het werk op de aardbeien geürineerd en tussen de planten ook nog andere “grotere boodschappen” hadden gedaan. Men kon bepaalde geïmmigreerde bevolkingsgroepen niet algemeen de toegang tot de aardbeienvelden verbieden, dat zou volgens Oostenrijkse wetten tegenwoordig “racistisch” en “discriminerend” zijn. Dus daarom bestaat vanwege de geïmmigreerde “zakenvrouwen” uit de Oriëntaalse cultuurkring op de Neder-Oostenrijkse aardbeienkwekerijen de plicht om een broek te dragen. Kan Oostenrijk met zulke maatregelen de EHEC-darmbacterie tegengaan (EHEC = Enterohaemorrhagic Escherichia coli)?
Bepaalde migranten hebben gewoon compleet andere voorstellingen van hygiëne en het zich houden aan hygiënische richtlijnen dan wij Europeanen. Daar stond bijvoorbeeld de uit Algerije afkomstige 42-jarige medeburger Sahnou D. voor de rechtbank. Hij had ons Europeanen op een voor ons ongebruikelijke manier “verrijkt”. Hij dwaalde door de levensmiddelenafdelingen van grote Europese supermarkten en spoot daar vanuit een omgehangen flesje zijn met fecaliën vermengde urine over de levensmiddelen. Steeds opnieuw teisterde hij supermarkten – iedere keer ging hij van tevoren naar het toilet. Hij urineerde dan in een sproeiflesje en vermengde de urine met besmette fecaliën. Een op zichzelf staand geval? Nee, zeker niet.
Wij hebben hier drie haar geleden al bericht over de onappetijtelijke fecaliën-Jihad. Ook de geheime diensten waarschuwen al jaren voor de fecaliën-Jihad. In de beoordeelde handleidingen van islamistische terroristische groeperingen voor mogelijk onverwachte aanvallen op westerse burgers wordt de fecaliën-Jihad immers uitvoerig genoemd. In Duitsland negeert men dat. Terwijl men in Duitsland naar de herkomst van de EHEC-bacterie gist, kent men de wijze van verspreiding al jarenlang in veel andere westerse landen.
Door Oriëntaalse mensen worden in hun winkels aan voorbijgangers “lekkere” bruine taarten verkocht. Maar aan deze taarten werden van tevoren fecaliën toegevoegd. Het personeel gebruikte uitwerpselen om de taart mee in te smeren. Een van de kopers viel de merkwaardige smaak op. Hij nam een van de taarten mee naar de geneeskundige dienst. Daarna ging alles heel snel. Eerst ontkenden de medeburgers. Toen echter gaven ze het toch toe. En ze moesten een hoge boete betalen. De winkel werd onmiddellijk overgenomen door een andere Arabier. Bij Shams M. moet nu alles beter worden. Hij wil proberen zich te houden aan de Europese hygiënevoorschriften.
Steeds vaker vinden we in Europa ook gewoon sporen van fecaliën in spijzen, die door mensen uit de Oriënt werden bereid. Niet alleen in Duitsland, een Zwitserse krant bericht bijvoorbeeld in 2010 uit Bern: “(…) In ieder geval zat er voor de kantonchemicus Otmar Deflorin uit Bern niets anders op dan om na de inspectie van een Oriëntaalse bakkerij, die hoofdzakelijk brood voor kebab en Turkse broden produceerde, deze onmiddellijk te sluiten. ´Dat was het ergste wat ik ooit had gezien´, benadrukt Deflorin en zegt verder: ´Waarover ik vooral verontrust was, was het feit dat er in het hele bedrijf geen papier was te vinden – geen wc-papier en geen papieren handdoekjes.´ En omdat er in de wc geen stromend water was om na de stoelgang de handen te wassen, maar alleen met water gevulde plastic flessen, werd waarschijnlijk het deeg voor het Turkse brood met vuile handen gekneed. Zulke ervaringen maken levensmiddeleninspecteurs van het kanton Bern ieder jaar mee.”
De gevangenen in Guantánamo hebben overigens na intussen gepubliceerde berichten niet alleen met hun eigen fecaliën naar Amerikaanse bewakers gegooid, maar ook geoefend om hiermee levensmiddelen te besmetten. En in Dallas/Texas stond medeburger Nahidmobarekeh voor de rechtbank, omdat hij zijn fecaliën in de magnetron gedroogd en daarna op lekkernijen in bakkerijen had aangebracht, die daarna dan door argeloze klanten werden opgegeten. Laten we maar niet verder over zulke merkwaardige gevallen berichten, want ze stinken als de pest. Men moet alleen weten wat men bij wie koopt. Dan kan men zich hiertegen beschermen. Wie denkt, dat hij bij de Turkse levensmiddelenwinkel om de hoek het beste fruit zou krijgen, die kan men gewoon alleen maar smakelijk eten wensen.
Steeds meer medeburgers uit de Oriënt wijzen ook desinfecterende middelen af, omdat deze door de koran verboden alcoholische middelen bevatten. Dat moet u weten wanneer u, een vriend of een familielid de EHEC-darmbacterie krijgt, naar een Europees ziekenhuis gaat en dit ook weer levend wilt verlaten. Een voorbeeld: in Groot-Brittannië hoeven immigranten uit de islamitische en Aziatische cultuurkring, die als geneeskundig personeel in ziekenhuizen werken, zich niet meer aan de strenge hygiënische richtlijnen te houden waarmee grote infecties verhinderd moeten worden. Nee, dat is geen grap – dat is een gevolg van de “culturele verrijking”. Ook tijdens een bezoek aan de Intensive Care bestaat al langere tijd in steeds meer Europese ziekenhuizen de uitzondering, dat islamitische familieleden – om religieuze redenen – hun handen niet hoeven te wassen met een desinfecterend middel; uiteraard ook uit consideratie met de religieuze behoeften van deze bevolkingsgroep. Dat alles is mede een verklaring voor het feit waarom er in onze Europese ziekenhuizen ieder jaar meer grote infecties voorkomen – en er steeds meer patiënten in de lijkwagen in plaats van genezen uit het ziekenhuis komen. Met de aldus veroorzaakte kosten, die wij allemaal moeten dragen, houdt zich voorzichtigheidshalve niemand bezig. Per slot van rekening krijgen we hiervoor toch een “culturele verrijking” voor terug.
“Der Spiegel” bericht nu, dat seizoengebonden fruit zoals aardbeien de EHEC-drager zou kunnen zijn. Dus, nog even helemaal opnieuw: waarom bestaat er een plicht tot het dragen van een broek op Oostenrijkse aardbeienvelden…? Bijvoorbeeld vanwege de zogenaamde herkauwers, die daar tussen de aardbeien grazen en alles vol schijten?
Misschien hebben de EHEC-infecties immers een hele andere oorzaak. Maar de fecaliën-Jihad en de plicht tot het dragen van een broek op menig buitenlands aardbeienveld moet men in ieder geval kennen als men naar de oorzaken zoekt.
Aanvulling: Intussen vragen zelfs gerenommeerde virologen (bijvoorbeeld in de Berlijnse “Tagesspiegel”) zich af of de darmbacterie opzettelijk over het land werd gespreid. En het geldt nu als zeker, dat de verwekkers op Spaanse komkommers zitten. Daar worden op de velden Noord-Afrikaanse moslims als oogstarbeiders ingezet…
dat xenofobe onzin-artikeltje van een of andere stormfront website is al eerder in dit topic geplaatst, toen nog in het engels...quote:Op dinsdag 31 mei 2011 15:09 schreef LXIV het volgende:
Ik las dat deze bacterie wellicht opzettelijk werd aangebracht, als een soort bio-terrorisme. Klinkt vergaand, maar er zijn de afgelopen jaren al meerdere mensen opgepakt die dit soort dingen deden!
[..]
http://www.amsterdampost.(...)ulturele-verrijking/
In het brondocument staan linkjes met de verwijzingen naar de bijbehorende artikelen.
Er wordt nochtans in gequote naar nieuwsartikelen in de gevestigde media. Er is dus al eerder sprake geweest van een feces-oorlog.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 15:42 schreef RM-rf het volgende:
[..]
dat xenofobe onzin-artikeltje van een of andere stormfront website is al eerder in dit topic geplaatst, toen nog in het engels...
het is gewoon racistische prietpraat over 'moslims die poep aan blanken zouden verkopen om de islam te verbreiden, hoezeer men ook een poging doet de racistische tendesns te verhullen onder indirekt woordgebruik...
quote:Spaanse komkommer niet de verspreider van EHEC-bacterie
De oorzaak van de besmettingen met de EHEC-bacterie ligt weer volledig open. Op twee Spaanse komkommers in Hamburg, die aanvankelijk werden gezien als de bron van ziekteverwekkers, werden wel EHEC-bacteriën gevonden - maar niet de variant O104 die momenteel honderden mensen ziek heeft gemaakt en tot doden heeft geleid.
Dit meldt Cornelia Prüfer-Storcks, de hoogste gezondheidsambtenaar van Hamburg vandaag. De zoektocht naar de bron van de infectie begint nu van voor af aan.
Spanje klaagde eerder op de dag dat Duitsland meteen met een beschuldigende vinger naar Madrid had gewezen. De verkoop van komkommers zakte in elkaar gezakt als gevolg van de ziekte- en sterfgevallen in Duitsland die aan komkommer werden toegeschreven. In Nederland zijn drie mogelijke gevallen van besmetting met de darmbacterie EHEC bekend. Het dodental in Duitsland is opgelopen tot zestien.
(Redactie)
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-EHEC-bacterie.dhtml
Er is ook nog zoiets als een zomergriepje of wat verkeerds gegeten, teveel koude drank gedronken, etc.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 15:44 schreef zijle het volgende:
Ben ook al twee dagen ernstig aan de schijt, niet in DLD geweest though
LOL! Come on, waarom zo ingewikkeldquote:Op dinsdag 31 mei 2011 11:41 schreef plonsikduik het volgende:
de oplossing : stop al je groente in de wasmachine temperatuur op 70 graden![]()
omdat de mens te lui is er moet altijd een apparaat voor zijnquote:Op dinsdag 31 mei 2011 16:05 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
LOL! Come on, waarom zo ingewikkeld
De vraag is dus opnieuw: waar komt de besmetting vandaan? Het is opvallend dat er meer vrouwen ziek zijn geworden dan mannen. Zijn er dingen waar vrouwen meer mee in aanraking komen dan mannen? (Ik denk dat vrouwen allicht vaker rauwkost eten dan mannen trouwens - dat zou een verklaring kunnen zijn.)quote:Woher kommt der Ehec-Keim? Die auf spanischen Gurken in Hamburg entdeckten Bakterien haben offenbar nicht die Erkrankungswelle ausgelöst. Forscher fanden keine Übereinstimmung mit dem Stamm aus den Stuhlproben der Patienten. Nun beginnt die Suche nach der Quelle von vorne.
Hamburg - Die Bakterienstämme auf zwei Gurken aus dem Hamburger Großmarkt sind identifiziert - und das Ergebnis ist eine Überraschung: Die Erreger stimmen nicht mit jenen vom Typ O104 überein, die bei Patienten in Hamburg nachgewiesen wurden, sagte Hamburgs Gesundheitssenatorin Cornelia Prüfer-Storcks (SPD). Zwar seien auf den Gurken Ehec-Erreger nachgewiesen worden, allerdings nicht der Stamm, der die Erkrankungen ausgelöst habe. "Nach wie vor ist die Quelle nicht identifiziert." Die Ergebnisse zweier weiterer Proben lägen noch nicht vor. Die Warnung in Hamburg bleibe aufrechterhalten, keine Gurken, Tomaten und Salate zu essen.
Die Quelle der schweren Erkrankungen an dem hämolytisch-urämischen Syndrom (Hus) ist damit wieder vollkommen unklar. An insgesamt vier Salatgurken aus dem Hamburger Großmarkt war das Bakterium in der vergangenen Woche nachgewiesen worden. Drei der Gurken stammen aus Spanien. Bei der vierten positiv getesteten Gurke deuten Hinweise auf Lieferwege aus den Niederlanden hin.
Bei den nun identifizierten Bakterienstämmen handelt es sich laut der Gesundheitssenatorin um Proben von spanischen Gurken. Die Erreger der beiden übrigen belasteten Gurken seien noch nicht identifiziert. In Mecklenburg-Vorpommern sind indes weitere Ehec-Erreger auf Gurken, Tomaten und Blattsalat gefunden worden.
wat dacht je van het oudste recht van vrouwenquote:Op dinsdag 31 mei 2011 16:32 schreef Rewimo het volgende:
Der Spiegel:
[..]
De vraag is dus opnieuw: waar komt de besmetting vandaan? Het is opvallend dat er meer vrouwen ziek zijn geworden dan mannen. Zijn er dingen waar vrouwen meer mee in aanraking komen dan mannen? (Ik denk dat vrouwen allicht vaker rauwkost eten dan mannen trouwens - dat zou een verklaring kunnen zijn.)
Die koken meestal dus de besmetting zal wel in de keuken plaatsvinden.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 16:32 schreef Rewimo het volgende:
Der Spiegel:
[..]
De vraag is dus opnieuw: waar komt de besmetting vandaan? Het is opvallend dat er meer vrouwen ziek zijn geworden dan mannen. Zijn er dingen waar vrouwen meer mee in aanraking komen dan mannen? (Ik denk dat vrouwen allicht vaker rauwkost eten dan mannen trouwens - dat zou een verklaring kunnen zijn.)
Voor de zekerheid zou ik dat niet doen nee. Het is een kleine moeite en je vermindert het risico toch aanzienlijk.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:20 schreef nummer_zoveel het volgende:
Wij gaan volgende week een weekje naar Duitsland op vakantie, in het besmette gebied. Voor de zekerheid dus maar geen rauwe groente eten?
Gewoon gekookte of gebakken groenten, en voornamelijk vlees! Zit je goed in Duitslandquote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:20 schreef nummer_zoveel het volgende:
Wij gaan volgende week een weekje naar Duitsland op vakantie, in het besmette gebied. Voor de zekerheid dus maar geen rauwe groente eten?
Als ik naar mijn collega's kijk wel ja, veel meer vrouwen die aan de salades gaan. Nu kan ik cynisch zeggen dat je er natuurlijk wel van afvalt..quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:55 schreef Stokstaart het volgende:
Ze eten waarschijnlijk niet alleen verhoudingsgewijs meer rauwkost maar ook vaker rauwkost.
Ik denk dat de oorzaak simpeler is: de bacterie doodt vooral de zwakkeren in de samenleving, en dat zijn vooral ouderen. Aangezien dat de meeste (hoog)bejaarden vrouw zijn, is het niet zo raar dat de meeste zieken en doden dus ook juist vrouw zijn.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:51 schreef Magnificat het volgende:
Of je nou 1 hapje van een met EHEC besmette komkommer of tomaat etc eet of 3 hele, dat maakt geen bal uit.
Ziek wordt je, hoe dan ook. ( ip ook mannen ja )
Dus het verhaaltje dat de verklaring zou kunnen zijn; vrouwen eten meer rauwkost dan mannen, gaat niet op lijkt mij.
Ik blijf erbij dat de oorzaak elders zit of dat er een mutatie van de EHEC heeft plaats gevonden en nu reageert met vrouwelijke hormonen.
Alleen treft het niet speciaal ouderen:quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:59 schreef SemperSenseo het volgende:
Ik denk dat de oorzaak simpeler is: de bacterie doodt vooral de zwakkeren in de samenleving, en dat zijn vooral ouderen. Aangezien dat de meeste (hoog)bejaarden vrouw zijn, is het niet zo raar dat de meeste zieken en doden dus ook juist vrouw zijn.
Uit datzelfde artikel in Der Spiegelquote:Im Kreis Paderborn gibt es derzeit besonders viele Fälle von Erkrankungen durch Ehec-Bakterien. So wurde die Erkrankung dort bei bislang 34 Menschen - 20 Frauen und 14 Männern - im Alter von 11 bis 91 Jahren festgestellt.
Je krijgt hier in DLD ook bijna altijd salade of rauwkost bij het eten (in restaurants). Dat is voorlopig over heb ik begrepen (ik ben weliswaar vrouw maar geen echte rauwkostliefhebberquote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik naar mijn collega's kijk wel ja, veel meer vrouwen die aan de salades gaan. Nu kan ik cynisch zeggen dat je er natuurlijk wel van afvalt..
Zou ze maar eens gaan vragen waar ze hun boodschappen hebben gedaan en zijn wezen eten. In Bocholt was er zo ineens een hepatitis uitbraak, werd terug gevoerd op 1 Döner tent waar iemand werkte die hepatitis had en duidelijk zijn handen niet waste of op het eten hoeste.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:02 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Alleen treft het niet speciaal ouderen:
[..]
Uit datzelfde artikel in Der Spiegel
Of er staat een saladebar en je kan het zelf pakken.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:04 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Je krijgt hier in DLD ook bijna altijd salade of rauwkost bij het eten (in restaurants). Dat is voorlopig over heb ik begrepen (ik ben weliswaar vrouw maar geen echte rauwkostliefhebber).
De weerstand van bejaarden is natuurlijk een stuk minder, en er zijn natuurlijk veel minder hoogbejaarden (80+) mannen dan vrouwen, zeker in Duitsland.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:59 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik denk dat de oorzaak simpeler is: de bacterie doodt vooral de zwakkeren in de samenleving, en dat zijn vooral ouderen. Aangezien dat de meeste (hoog)bejaarden vrouw zijn, is het niet zo raar dat de meeste zieken en doden dus ook juist vrouw zijn.
Wat dat betreft is de horeca in Duitsland prima. Niet alleen de diners, maar ook de lunches en vooral het ontbijt. En je bent niet semi-verplicht zo'n suf kindermenu te nemen, maar ze zetten er desgevraagd altijd een bordje naast zodat je jouw kind wat van jezelf kunt geven.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Of er staat een saladebar en je kan het zelf pakken.
Vaak/meestal keurig verzorgd, veel keuze en vers
Jep.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:11 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat dat betreft is de horeca in Duitsland prima. Niet alleen de diners, maar ook de lunches en vooral het ontbijt. En je bent niet semi-verplicht zo'n suf kindermenu te nemen, maar ze zetten er desgevraagd altijd een bordje naast zodat je jouw kind wat van jezelf kunt geven.
En je krijgt gewoon waar voor je geld, het is helemaal niet duur.
Dat bedoelde ik ook uit te leggen;quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:55 schreef Stokstaart het volgende:
Ze eten waarschijnlijk niet alleen verhoudingsgewijs meer rauwkost maar ook vaker rauwkost.
Als je vaker kwamkwammersloeg eet is dat kans dat je tegen een besmette kommer aanloopt wel groter natuurlijkquote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:17 schreef Magnificat het volgende:
[..]
Dat bedoelde ik ook uit te leggen;
Of je nou 1x een besmette komkommer eet of 5x
Of je nou een klein stukje van een besmette komkommer eet of 3 hele
Beide maakt niets uit, als het virus eenmaal binnen is wordt je ziek. Als je op het moment dat je al ziek bent nog meer besmet voedsel zou eten, wordt je er ip niet zieker van.
Daar heb je gelijk in. Al ga ik ervan uit dat er wel een hele grote partij besmette komkommers zijn, aangezien er nog steeds nieuwe gevallen bijkomen.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je vaker kwamkwammersloeg eet is dat kans dat je tegen een besmette kommer aanloopt wel groter natuurlijk
Dat vind ik nu juist zo raar, de besmetting loopt over weken en over het hele land met zwaartepunt noorden, dat moet een enorme partij komkommers zijn, en die bovendien lang goedblijven.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:26 schreef Magnificat het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in. Al ga ik ervan uit dat er wel een hele grote partij besmette komkommers zijn, aangezien er nog steeds nieuwe gevallen bijkomen.
Zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet zijn Duitsers, ook mannen verzot op salades etc.
Waarom dan amper besmette mannen? De eerste man die eraan is overleden moet nog komen, tenminste met deze vorm van EHEC in Duitsland.
Ja dat doet het gif hequote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat vind ik nu juist zo raar, de besmetting loopt over weken en over het hele land met zwaartepunt noorden, dat moet een enorme partij komkommers zijn, en die bovendien lang goedblijven.
Ik snap Pietverdriet's manier van denken wel. Het is raar dat zo’n epidemie, verspreid door een groot gebied in Duitsland, en zo lang, afkomstig zou zijn van één lading komkommers. Dit is niet logisch. Het lijkt mij dan ook niet waarschijnlijk dat de oorzaak bij die partij komkommers ligt.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:35 schreef Magnificat het volgende:
[..]
Ja dat doet het gif he![]()
Ik geloof sowieso niet dat de oorzaak die komkommers zijn. Kreeg de indruk dat jij daar wel in geloofde, vandaar dat ik dat als voorbeeld nam.
??quote:
Het is wat de media beweerd, maar wat ik dus bedoel is dat dit verhaal rammelt, het kan gezien de hoeveelheid besmette personen niet 1 omgevallen pallet zijn, het moeten een zeer grote hoeveelheid komkommers zijn. Als iedereen ziek zou worden van een besmette komkommer, dan zou de infectiedichtheid hoger zijn.quote:Ik geloof sowieso niet dat de oorzaak die komkommers zijn. Kreeg de indruk dat jij daar wel in geloofde, vandaar dat ik dat als voorbeeld nam.
Pas na 10 dagen ofzo krijg je dusdanige klachten dT je echt wel naar de huisarts gaat. Dat helpt ook niet mee.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat vind ik nu juist zo raar, de besmetting loopt over weken en over het hele land met zwaartepunt noorden, dat moet een enorme partij komkommers zijn, en die bovendien lang goedblijven.
De mensen die dus nu ziek zijn, ziek worden zijn weken geleden besmet.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Pas na 10 dagen ofzo krijg je dusdanige klachten dT je echt wel naar de huisarts gaat. Dat helpt ook niet mee.
Niet weken geleden.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De mensen die dus nu ziek zijn, ziek worden zijn weken geleden besmet.
Nu gaat iedere Duitser die ziek is wel naar de dokter, want je kan je bv niet ziekmelden zonder een briefje van de dokter.
Dat klopt niet:quote:Op dinsdag 31 mei 2011 18:26 schreef Magnificat het volgende:
Daar heb je gelijk in. Al ga ik ervan uit dat er wel een hele grote partij besmette komkommers zijn, aangezien er nog steeds nieuwe gevallen bijkomen.
Zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet zijn Duitsers, ook mannen verzot op salades etc.
Waarom dan amper besmette mannen? De eerste man die eraan is overleden moet nog komen, tenminste met deze vorm van EHEC in Duitsland.
Maar het zijn dus wel overwegend vrouwen.quote:Mit dem Todesfall aus Nordrhein-Westfalen erhöhte sich bundesweit die Zahl der an einer Ehec-Infektion gestorbenen Menschen auf 15 - 13 davon waren Frauen.
De prijs van komkommers is al gezakt naar 1 cent per stukquote:Op dinsdag 31 mei 2011 09:51 schreef plonsikduik het volgende:
[..]
maakt niet meer uit waar ze vandaan komen, WE ETEN ZE GEWOON NIET MEER
en zeker de duisters niet meer
zal ze leren, maar als ze zo overtuigd zijn dat het goede komkommers zijn , er zijn landen waar mensen sterven van de honger !!! , maar nee gewoon weggooien he, en niet de prijs verlagen
ik heb zo geen enkel medelijden hoor
quote:Op dinsdag 31 mei 2011 17:59 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik denk dat de oorzaak simpeler is: de bacterie doodt vooral de zwakkeren in de samenleving, en dat zijn vooral ouderen. Aangezien dat de meeste (hoog)bejaarden vrouw zijn, is het niet zo raar dat de meeste zieken en doden dus ook juist vrouw zijn.
Waarschijnlijk een rotte partij geweest? Een terreuraanslag? Spannend!quote:Op dinsdag 31 mei 2011 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
De epidemie is wellicht over haar hoogtepunt
In Hamburg daalt het aantal nieuwe gevallen.
http://www.depers.nl/buit(...)llen-in-Hamburg.html
Volgens mij worden hier ook wel Spaanse komkommers verkocht toch?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 21:04 schreef SemperSenseo het volgende:
EHEC-bacterie niet in Nederlandse groente aangetroffen – ‘Spanje niet de bron’
[ afbeelding ]
Komkommertelers, zoals hier in Emmen, kunnen door de EHEC-bacterie nog maar amper de oogst kwijt raken. Foto WFA/Jan Sibon
Groenten in Nederland lijken tot dusver vrij van de EHEC-bacterie die in Duitsland al meerdere slachtoffers heeft geëist. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft de E.coli-variant in geen van de 168 monsters die in de afgelopen dagen zijn onderzocht aangetroffen. De nVWA heeft het onderzoek vooral geconcentreerd op komkommers.
‘Spanje niet de bron van besmetting’
Update 16.36 De Frankfurter Allgemeine meldt dat de EHEC-besmetting niet uit Spanje afkomstig is. Dat zou laboratorium-onderzoek hebben uitgewezen.
‘Nauwelijks te verklaren’
De Duitse autoriteiten wezen twee Spaanse telers aan als de bron van de EHEC-bacterie. Maar volgens bioloog Jan van der Blom, actief in Almería, staat nog niets vast. “Het is nauwelijks te verklaren,” zegt hij vandaag in NRC Handelsblad. De Nederlandse bioloog is hoofd van de plaagbestrijding van Coexphal, de vereniging die driekwart van de coöperaties en veilingen in de regio Almería vertegenwoordigt.
Vreemd is volgens Van der Blom ook dat alleen in Noord-Duitsland mensen besmet zijn. „Bedrijven uit deze regio leveren niet alleen aan Noord-Duitsland, maar aan heel West-Europa. Er moet een reden voor zijn waarom alleen daar tot nu toe mensen ziek zijn geworden.”
In Nederland twee besmettingen vastgesteld
In Nederland blijken twee van de drie patiënten die met nierfalen zijn opgenomen in ziekenhuizen, besmet te zijn. Dat heeft Roel Coutinho van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmorgen bekendgemaakt. Een derde geval wordt nog onderzocht. Er zijn meer gevallen gemeld van mensen met diarree na een bezoek aan Duitsland. Maar zij hebben geen last van nierfalen.
Heel Europa is op zoek naar de bron van besmetting met de EHEC-bacterie die inmiddels in Duitsland aan vijftien mensen het leven heeft gekost. Vanochtend werd bekend dat een Zweedse vrouw overleden is aan de gevolgen van een infectie na een reis naar Duitsland. Als mogelijke bronnen voor de besmetting worden Spanje, Nederland en Denemarken aangewezen. Maar harde bewijzen zijn er nog niet. De Nederlandse export van komkommers naar Duitsland is totaal stilgevallen. De schade loopt in de miljoenen.
Bron: nrc.nl
Spaanse komkomkommers hebben niets met EHEC te doen, net zo min als de Nederlandse.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 21:06 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Volgens mij worden hier ook wel Spaanse komkommers verkocht toch?
Bronquote:Herkomst dodelijke bacterie onduidelijk
Er is steeds meer verwarring over de herkomst van de darmbacterie EHEC, die al zestien mensen het leven heeft gekost. Duitse autoriteiten betwijfelen of de bacterie van Spaanse komkommers komt.
Tests op vier Spaanse komkommers in Hamburg wezen uit dat twee wel besmet zijn met EHEC, maar niet met de variant die al ruim 1500 mensen ziek heeft gemaakt. De zoektocht naar de bron van besmetting duurt voort. Deskundigen zeggen dat het weken of maanden kan duren eer er duidelijkheid is.
Op Nederlandse groenten is de EHEC-bacterie niet aangetroffen. Dat liet het Productschap Tuinbouw gisteren weten na onderzoek. Ook de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit heeft in totaal 168 monsters genomen van komkommers, tomaten, sla en paprika en geen bacterie gevonden. De nVWA zal blijven doorgaan met het nemen van monsters, totdat men in Duitsland achter de bron van besmetting is. Ook de Deense autoriteiten laten weten dat op groenten in dat land geen EHEC-bacterie is aangetroffen.
Officieel wordt nog steeds met de vinger naar Spanje gewezen, al kan Duitsland dit niet hardmaken. Spanje is boos dat Duitsland zonder enig bewijs verkondigt dat de met EHEC besmette komkommers uit het Zuid-Europese land kwamen. De Spaanse minister van Landbouw Rosa Aguillar noemde Spaanse groenten gisteren ‘veilig'. Zij wees erop dat het toch wel vreemd is dat in Spanje zelf niemand EHEC heeft gekregen.
Spanje vroeg gisteren, net als Nederland, financiële steun van de Europese Unie om de schade aan de tuinbouwsector te vergoeden. Volgens Aguillar ligt de export van Spaanse groenten en fruit vrijwel stil door de EHEC-affaire. "Dat kost ruim 200 miljoen euro per week”, aldus de minister.
Inmiddels is buiten Duitsland de eerste dode gevallen. In Zweden is een vrouw overleden die op 29 mei in het ziekenhuis was opgenomen, na een reis naar Duitsland. In Nederland zijn officieel twee mensen met EHEC besmet. Beiden hebben de besmetting in Duitsland opgelopen. Er wordt nog onderzoek verricht bij een derde Nederlander, bij wie artsen vermoeden dat er sprake is van besmetting met de bacterie.
Te hard geschreeuwd blijkbaar. Daar zullen de komkommerbedrijven blij mee zijn.quote:Op woensdag 1 juni 2011 08:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Was vanmorgen een minister van Hamburg (Hamburg is een deelstaat) op TV die toegaf dat de oorzaak van de besmetting niet de kommers waren
Besmetting van mens op mens is wel mogelijk ( secundaire transmissie). Komt mn voor in gezinnen en kwetbare groepen met minder hygiënebesef.quote:Op woensdag 1 juni 2011 07:38 schreef Rewimo het volgende:
Het is me overigens nog steeds niet duidelijk of mensen elkaar kunnen besmetten net als bij een griep - door slechte hygiëne, of dat die bacterie voornamelijk via het voedsel wordt verspreid. Daar hoor je eigenlijk niks over. Als mensen elkaar kunnen besmetten is de verspreiding veel logischer (net als bij de Mexicaanse griep waar het te herleiden was naar dat ene jongetje).
Natuurlijk kunnen mensen elkaar besmetten. Ik zie niet waarom nietquote:Op woensdag 1 juni 2011 07:38 schreef Rewimo het volgende:
Het is me overigens nog steeds niet duidelijk of mensen elkaar kunnen besmetten net als bij een griep - door slechte hygiëne, of dat die bacterie voornamelijk via het voedsel wordt verspreid. Daar hoor je eigenlijk niks over. Als mensen elkaar kunnen besmetten is de verspreiding veel logischer (net als bij de Mexicaanse griep waar het te herleiden was naar dat ene jongetje).
Ik snap dat dat mogelijk is, maar ik lees er niks over in dit geval, dat bedoel ik eigenlijk. Men ging ervan uit dat het van komkommers afkomstig was. Dat lijkt nu niet het geval te zijn, dus waarom zou het dan niet een besmetting van mens op mens kunnen zijn? Die mogelijkheid ben ik nog helemaal niet tegengekomen, men zoekt nog steeds naar 1 bron.quote:Op woensdag 1 juni 2011 13:42 schreef SemperSenseo het volgende:
Natuurlijk kunnen mensen elkaar besmetten. Ik zie niet waarom niet![]()
Als jij je handen niet wast en je besmet groenten en vlees door deze aan te raken, dan kun je ook mensen besmetten door deze aan te raken. Punt is wel dat bacteriën een goede voedingsbodem moet hebben om zich te kunnen vermeerderen, wat eventueel het geval is bij niet goed gekoeld vlees of groenten.
Bij mensen kunnen bacteriën zich ook vermenigvuldigen, maar wij hebben ten minste nog wel een lichamelijk afweer. Resultaat is dat een bacterie dan vaak geen kans krijgen, tenzij de afweer verzwakt is (ouderdom, ziekte) of tenzij de load (hoeveel/mate van bacteriën tijdens besmetting) erg hoog is.
Spa, make up, ... Hoe is het verhaal van die komkommer er gekomen?quote:Op woensdag 1 juni 2011 22:28 schreef Tinkepink het volgende:
Zou het geen verontreinigde bodylotion kunnen zijn? Wordt vooral gebruikt door vrouwen, is niet iets leeftijdsspecifieks, bevat veel vloeistof...
Heb je persoonlijk iets tegen de komkommer industrie?quote:Op woensdag 1 juni 2011 15:43 schreef plonsikduik het volgende:
kan nog steeds van de komkommers komen hoor, omdat nu iemand is omgekocht door de telers wil nog niet zeggen dat het veilig is. spoor eerst maar ergens de bron op. als niemand meer komkommers koopt en er komen na een maand nog steeds gevallen bij , ja dan zijn de komkommers niet schuldig
Dit zijn dus de feiten zover ik weet :quote:ik ga hier heel erg uit de box denken dus bespaar me die slaps als ik iets zeg wat mogelijk anders zou kunnen zijn !!!
Ik heb een interesant document gevonden van ene Steven L. Percival die het boek heeft geschreven : Microbiology of waterborne diseases
Daarin word ook het EHEC fenomeen beschreven en toen ik het las bekroop mij een gevoel van herkenning van wat ik nu zie wat er in Duitsland gebeurd.
Kan misschien, en is een geloofwaardig hypothese. Maar wat geloofwaardig is hoeft nog niet per se ook waar te zijn. We zullen zien...quote:Op woensdag 1 juni 2011 23:17 schreef maxwellj het volgende:
[...]
Ik zeg uitgaande van mijn gevoel dat de bron in Hamburg gezocht moet worden in het leidingwater
[...]
De vraag is dan natuurlijk hoe de bacterie op het fruit (of welk product dan ook) is terechtgekomen. Water zou een goede verklaring zijn. Misschien een besmet voorraadbassin bij een kweker? Met die aanhoudende droogte wordt er waarschijnlijk meer "voorraadwater" gebruikt.quote:Op donderdag 2 juni 2011 00:11 schreef MsMessy het volgende:
Het betreft in duitsland alleen wel de Escherichia coli O104:H4 en niet de gangbare O157:H7, zijn ze nu achter en dus zoeken ze verder.
(ik denk nog steeds aan fruit wat niet gewassen wordt zoals frambozen of zo.)
Waarom zou je frambozen niet wassen?quote:Op donderdag 2 juni 2011 00:11 schreef MsMessy het volgende:
Het betreft in duitsland alleen wel de Escherichia coli O104:H4 en niet de gangbare O157:H7, zijn ze nu achter en dus zoeken ze verder.
(ik denk nog steeds aan fruit wat niet gewassen wordt zoals frambozen of zo.)
Waarom wordt hier zo snel van Komkommers afgesprongen? ERGENS is de komkommer in het verhaal gekomen. Ik ben geneigd te geloven dat er dus daadwerkelijk een (waarsch meerdere) komkommers onderzocht zijn waarop die bacterie zit. Dat het er nu niet meer op zit geloof ik wel.quote:Op donderdag 2 juni 2011 08:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Als het leidingwater zou zijn, zou het geisoleerd in 1 waterleiding regio zijn
Truth en BNW zijn daar linksafquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Waarom wordt hier zo snel van Komkommers afgesprongen? ERGENS is de komkommer in het verhaal gekomen. Ik ben geneigd te geloven dat er dus daadwerkelijk een (waarsch meerdere) komkommers onderzocht zijn waarop die bacterie zit. Dat het er nu niet meer op zit geloof ik wel.
En het feit dat europa 20 miljoen euro beschikbaar stelt voor een propaganda campagne voor saladeingredienten geeft ook te denken - face it, het was een komkommer! In duitsland! Met een bacterie!
Ow. Heb ik dat gedeelte gemistquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Truth en BNW zijn daar linksaf
Het verhaal van de komkommers kwam in de wereld omdat er bacterieen op gevonden werden, maar het zijn niet de bacterieen waar mensen ziek van zijn geworden. Als er mensen door Pittbulls worden gebeten is dat niet de schuld van Golden Retriever bezitters
De paniek rond de komkommer kost de telers tientallen miljoenen per week, alleen al in Nederlandquote:Op donderdag 2 juni 2011 09:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ow. Heb ik dat gedeelte gemist
Verder niets BNW. Het is toch van de zotte dat er 20 miljoen propaganda geld wordt besteed aan dit soort dingen.
Dat is gewoon bedrijfsrisico. De economische recessie die door allerlei verschillende factoren is veroorzaakt kost jaarlijks aan vele bedrijven de kop.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De paniek rond de komkommer kost de telers tientallen miljoenen per week, alleen al in Nederland
En waarom hoor je niets over het transport, de vrachtwagen bv waarmee die komkommers naar Duitsland zouden zijn gebracht of de opslag waar ze hebben gelegen.quote:Op donderdag 2 juni 2011 09:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Waarom wordt hier zo snel van Komkommers afgesprongen? ERGENS is de komkommer in het verhaal gekomen. Ik ben geneigd te geloven dat er dus daadwerkelijk een (waarsch meerdere) komkommers onderzocht zijn waarop die bacterie zit. Dat het er nu niet meer op zit geloof ik wel.
En het feit dat europa 20 miljoen euro beschikbaar stelt voor een propaganda campagne voor saladeingredienten geeft ook te denken - face it, het was een komkommer! In duitsland! Met een bacterie!
Update voor jou: De spaanse komkommers zijn niet de oorzaak, de bacterieen gevonden zijn niet de bacterieen waar de mensen ziek van zijn.quote:Op donderdag 2 juni 2011 10:00 schreef indaha het volgende:
[..]
En waarom hoor je niets over het transport, de vrachtwagen bv waarmee die komkommers naar Duitsland zouden zijn gebracht of de opslag waar ze hebben gelegen.
Wie zegt dat daar geen bron van besmetting kan zijn, want het is idd vreemd dat het zo plaatselijk is als Spaanse komkommers de oorzaak zijn die worden toch niet alleen in Hamburg gegeten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |