Pietverdriet | dinsdag 4 januari 2011 @ 18:27 | |
Wie maakt er een mooie OP? | ||
Ferdii | dinsdag 4 januari 2011 @ 18:55 | |
mooie Op zou leuk zijn idd ![]() iemand die handig is met photoshop oid? | ||
devzero | dinsdag 4 januari 2011 @ 19:23 | |
ik hoop dat er niet alleen mooie plaatjes in de OP komen, maar ook handige informatie als 'wat voor glazen moet ik gebruiken voor mijn witte burgundy' en 'wat is de ideale drink temperatuur voor een tokaji' ![]() Of is dat meer voor een fok-wijn-wiki? | ||
rechtsedirecte | dinsdag 4 januari 2011 @ 20:45 | |
Nee, dit lijken mij prachtige vragen om over te discusseren op dit topic...prima voorzet Devzero! | ||
nielsgeode | dinsdag 4 januari 2011 @ 21:11 | |
Heeft er iemand misschien interesse om een kistje van zes flessen Domaine Pierre Fil (een Minervois) uit 1998 over te nemen? Prijs: 40 euro inclusief verzenden | ||
UIO_AMS | woensdag 5 januari 2011 @ 11:49 | |
Waarom wil je het verkopen? | ||
Ferdii | woensdag 5 januari 2011 @ 12:30 | |
Corbières - Domaine Pierre Fil - Cuvée Elisyces Jaartal: 1998 Houdbaar tot: 2005 Wit, rood, rosé, dessert: rood Soort wijn: volle, fruitige, aromatische rode wijn Land van herkomst: Frankrijk Producent: Pierre Fil te Mailhac (vlakbij Minerve) - France Herkomst: Corbières A.C. Streek: Languedoc Te koop bij: Gastrovino Prijs in ¤: ¤ 17,45 Prijs per doos: ¤ 16,93 Soort aanbieding: Staffelkorting oplopend van 3% tot 10% vanaf 12 flessen assorti tot 120 flessen assorti.. Proefnotitie: Op het etiket staat dat deze wijn uit de Franse Minervois komt. Laat u echter door deze vaststelling niet beïnvloeden. Dit is een grote wijn, die men tijdens de voortreffelijke oogst 1998 heeft kunnen maken, door de optimaal gerijpte druiven met de hand te selecteren en apart te houden voor deze supercuvée. Deze wijn begint zich nu in volle glorie te openbaren. Van alles is er héél veel; kleur, geur en smaak. Deze wijn kan wedijveren met menige 'Cru Classé' uit de Médoc. Een aanrader. Serveertemperatuur 16ºC. tot 18ºC. Hoop dat ze nog goed zijn ![]() | ||
UIO_AMS | woensdag 5 januari 2011 @ 13:07 | |
Over een maandje rij ik naar de Elzas. Iemand met aanraders uit die streek? | ||
nielsgeode | woensdag 5 januari 2011 @ 14:14 | |
Omdat ik destijds teveel ingekocht had en ik ze naast alle andere wijnen die ik nog heb liggen (ik schat een fles of 50 die binnen 1-2 jaar op moeten) zelf gewoon niet meer op krijg. Ze zijn nu nog lekker maar lang kan je ze niet meer bewaren denk ik. | ||
nielsgeode | woensdag 5 januari 2011 @ 14:15 | |
Bott-Freres in Ribeauville is een producent waar ik aardig wat lekkers van gekocht heb. Als je echt goeie Elzasers wilt moet je gaan kijken bij producenten als Geiller en Kellner. | ||
UIO_AMS | woensdag 5 januari 2011 @ 14:46 | |
Bedankt! Heb alleen het volgende adres gevonden: Jean Geiler - Cave Vinicole d'Ingersheim, 45 rue de la République, F-68040 Ingersheim. Opening hours of the tasting area : - from the 1st of november to the 30th of april from 9am to noon and from 2pm to 6pm Van Kellner geen bezoekadres gevonden. Helaas. | ||
nielsgeode | woensdag 5 januari 2011 @ 18:51 | |
http://www.bott-freres.fr/ Die ander probeer ik vanavond voor je te vinden | ||
2cv | vrijdag 7 januari 2011 @ 02:47 | |
Ik heb wel eens gehoord dat ijswijn heel zoet is. Klopt dat ? * 2cv is zoetekauw. | ||
capricia | vrijdag 7 januari 2011 @ 02:48 | |
Mijn ervaring met witte wijn is dat als er vorst overheen gaat, hij zoeter wordt. Maar ben geen kenner. | ||
RobinOok | vrijdag 7 januari 2011 @ 03:16 | |
Ja. | ||
2cv | vrijdag 7 januari 2011 @ 03:29 | |
Mooi, bij het eerstvolgende feestje haal ik ijswijn in huis. Heeft iemand tips voor goedkope maar niet al te belabberde (ik ben geen kenner en het is een feestje, geen wijnproeverij) ijswijn ? | ||
capricia | vrijdag 7 januari 2011 @ 03:34 | |
Kies dan een Duitse spatlese. | ||
devzero | vrijdag 7 januari 2011 @ 17:07 | |
Parels voor de zwijnen ![]() | ||
foodlover | vrijdag 7 januari 2011 @ 17:58 | |
Eiswein vind ik erg lekker, maar inderdaad een beetje zonde om als gewoon drankje bij de borrel te geven. Ik heb laatst een dessertwijn geproefd die gemaakt was van gedroogde druiven, had ik zelf nog nooit van gehoord. Weet iemand hoe ik me de productie daarvan moet voorstellen: soort rozijnen die alsnog geperst worden????? | ||
borisz | vrijdag 7 januari 2011 @ 18:21 | |
Wijn ![]() Het lekkerst zijn de vollere/complexe wijnen ![]() | ||
Pietverdriet | vrijdag 7 januari 2011 @ 18:57 | |
Ja, het kan van gedroogde druiven worden gemaakt, ook worden er wijnen gemaakt van druiven die ze aan de stok laten en bevriezen, dan verliezen ze een deel van het water, dat geeft dan ijswijn. Verder heb je ook een proces waarbij ze druiven laten rotten voordat ze er wijn van maken, Tokaji esszencia wordt zo gemaakt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Tokaj_%28wijn%29 Ook kan je tijdens het gisten alcohol of likeur toevoegen, bv Port wordt zo gemaakt. door het toevoegen van alcohol stopt het gisten en blijft veel van de suiker uit de druiven in de wijn. Er zijn ook manieren om de wijn te laten beschimmelen, er vormt zich dan een dik pak schimmel (flor) op de wijn en je tapt hem dan daar onder af, zo wordt sherry gemaakt. Dit is ook de reden waarom sherry zo goed samengaat met paddestoelen, het smaakt er naar door de flor. Je kan ook suikers toevoegen aan de wijn, of aan de most. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 7 januari 2011 @ 19:53 | |
Hierbij even een kort berichtje wat ik deze week vond over het ontwikkelen van de Nieuw Zeelandse thuismarkt. Er lijkt zich een verschuiving voor te doen van wit naar rood. Het winnen van populariteit van de Pinot Noir komt volgens mij ook omdat de minder traditionele gebieden zoals Marlborough, Hawkes Bay en de Wairapa nu Pinot Noir beginnen te produceren en deze voor een aanzienlijk mindere prijs op de markt zetten dan de Pinot's uit Central Otago (wat het topgebied is voor NZ'se Pinot's) en waarvoor je minstens 17-20 euro betaal. bron | ||
Ferdii | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:18 | |
misschien dat jij het weet rechtsedirecte, Had vandaag een klant met de vraag of wij aan een pinot grigio uit de marlborough streek konden komen. Hadden we helaas niet, maar ben ook erg benieuwd of die überhaupt gemaakt worden en of het goed te doen is ![]() | ||
Ferdii | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:22 | |
Eiswein wordt ook meer als dessert wijn gedronken, zou het niet zo schenken op een feestje, dan eerder een spatlese/auslese nemen. Gewoon zoete troep voor een goedkoop prijsje. Er worden vaker wijnen gemaakt van gedroogde druiven idd. Een bekende is bv de ripasso uit italie. Word na eerste persing de schilletjes etc gefilterd. Deze worden gedroogd en nogmaals geperst. | ||
rechtsedirecte | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:48 | |
Ferdii, ik drink zelf weinig Pinot Gris en sowieso heb ik nog nooit een NZ'se Pinot Grigio gehad. Het wordt hier ook heel weinig geproduceert, zeker ten opzichte van grote broer Pinot Gris maar er zijn wel enkele wijnmakers die het hier op de markt brengen. Ik weet echter niet of er daadwerkelijk zoveel verschil zit tussen eeen Gris en een Grigio. Maar hier vind je de google resultaten voor een Grigio uit Marlborough. mocht je verder nog hulp nodig hebben dan hoor ik het wel. | ||
devzero | zondag 9 januari 2011 @ 02:57 | |
Ik dacht altijd dat Pinot Grigio en Pinot Gris dezelfde druif was, maar anders genoemd wordt afhankelijk van het gebied. | ||
rechtsedirecte | zondag 9 januari 2011 @ 05:14 | |
dit is volgens mij ook ten dele waar, volgens mij is Grigio weer een kloon van Pinot Gris maar aan de smaak zal niet veel verschillen. als self acclaimed New Zealand wine ambassador ![]() Vanavond heb ik een bbq en omdat ik toch bier bij de liqourstore moest halen heb ik voor proef ondervinderlijk warenonderzoek maar het volgende mee genomen ![]() en dit is wat een website er over schrijft: ik zal morgen even mijn oordeel posten. | ||
ForumGek | zondag 9 januari 2011 @ 10:40 | |
Vanavond hertenbiefstuk, stoofpeertjes en kriel uit de oven op het menu staan. Maar vind het zonde om mijn grand cru uit saint emillion door de stoofperen te gooien...dan maar mindere wijn bij het eten! ![]() Van de zomer in die regio op vakantie geweest en een aantal proeverijen met rondleidingen gedaan, was erg interessant/lekker. Maar je raakt wel wat verwend van zulke wijnen/gebieden, supermarkt wijn smaakt nu vaak een stuk minder. Dus nu maar de goede bewaren voor speciale gelegenheden. | ||
Pietverdriet | zondag 9 januari 2011 @ 11:03 | |
Volgens mij niet, Pinot Gris is hetzelfde als de Pinot Grigio, het is gewoon de italiaanse naam, en in Duitsland noemen ze hem weer Grauburgunder. | ||
Ferdii | zondag 9 januari 2011 @ 13:20 | |
zover mij bekend zit er wel wat verschil in. Pinot gris zijn over het algemeen iets zoeter aan het eind. Pinot grigio is wat frisser. Dat is mijn ervaring tot nu toe, kan natuurlijk ookgewoon aan gebied enz liggen. | ||
Pietverdriet | zondag 9 januari 2011 @ 14:11 | |
Wat je proeft is het verschil in bodem, klimaat, etc Een Sauvignon Blanc uit het ene gebied smaakt naar tomatenstelen, brandnetels, heel groen, uit een ander gebied smaakt ie naar vlierbloesem, of naar boterig tropisch fruit. Dit kan per helling verschillen, de Fransen zijn daar helemaal gek van, dat noemen ze Terroir. Voor fransen is het vermelden van de Druivensoort dan ook niet belangrijk, maar wel de vermelding van het Terroir | ||
Ferdii | zondag 9 januari 2011 @ 15:33 | |
I know ![]() hoewel je niet alle franse wijnen het terroir goed proeft. Goed voorbeeld van het proeven van het terroir is een sancerre | ||
Z | zondag 9 januari 2011 @ 21:00 | |
De oude wijnen waren ok. Ze waren hun fruitigheid behoorlijk kwijt maar er was nog wel een goede balans, je kon nog wel merken dat het grote wijnen waren. Toch niet helemaal optimaal bewaard door de jaren heen denk ik.![]() | ||
Schanulleke | zondag 9 januari 2011 @ 21:47 | |
Een Margaux die niet geweldig is, ik kan me er weinig bij voorstellen... | ||
rechtsedirecte | maandag 10 januari 2011 @ 04:47 | |
2009 Durvillea Marlborough Pinot Grigio Hier dus even een beoordeling. Niet wat ik verwachtte, maar dan in de goede zin van het woord. Want in mijn smaak kan een Pinot Gris nog wel eens "flauw" en "neutraal" van smaak zijn. deze wijn was wat aan de zoete kant, maar met een sprekend en fruitig karakter wat ik eerder zou verwachten van een Sauvignon Blanc uit dit gebied. Kortom, een lekker glas wijn geschikt voor de gelegenheid waarvoor ik hem gekocht had (lekker op het deck met de bbq in de brand) voor een schappelijke prijs ($14.95 +/- 8 euro) [ Bericht 8% gewijzigd door rechtsedirecte op 10-01-2011 06:51:31 ] | ||
rechtsedirecte | maandag 10 januari 2011 @ 05:14 | |
Heeft er hier iemand ook ervaring met wijnen uit Ontario,Canada? ik heb er nooit bij stil gestaan dat dit een behoorlijk wijngebied is totdat ik hier door iemand op gewezen werd. | ||
Z | dinsdag 11 januari 2011 @ 13:28 | |
Er schijnen (rode) wijnen van grote kwaliteit in Canada gemaakt te worden. Maar ja, hoe kom je er aan, in A'dam ben ik ze nog nooit tegen gekomen ... | ||
Casparovvv | dinsdag 11 januari 2011 @ 13:56 | |
Mijn recente succesje was een doosje Chateau Prieuré-Lichine 2005, een prachtige Margaux. Helaas niets meer van over, en doet een kleine 50 euro per fles bij de groothandel. tvptje bij deze. | ||
devzero | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:43 | |
Snel een paar flessen kopen voor ze weg zijn en dan niet aanraken voor de volgende 5-10 jaar. | ||
devzero | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:47 | |
Ik zie hier nog wel eens ijswijn liggen uit Ontario. Rode wijn uit canada ken ik niet, maar als er rode wijn uit nederland kan komen, waarom dan niet uit het (gedeeltelijk zuidelijkere dan nederland) Canada. | ||
Casparovvv | woensdag 12 januari 2011 @ 10:46 | |
Helaas geen optie voor deze student. Had dat eerste doosje 4 jaar geleden voor ongeveer 7 euro per fles. | ||
devzero | woensdag 12 januari 2011 @ 18:13 | |
Goede deal! | ||
Ferdii | donderdag 13 januari 2011 @ 01:02 | |
35 ex btw ![]() | ||
Casparovvv | donderdag 13 januari 2011 @ 13:38 | |
Ik vond m voor 46 ex btw. | ||
Ferdii | vrijdag 14 januari 2011 @ 13:57 | |
ga nu twijfelen of het wel de 2005 was en niet de 2001 ![]() vanavond ff checken ![]() | ||
Casparovvv | vrijdag 14 januari 2011 @ 14:01 | |
De 2005 is wel een van de betere jaren afgelopen decennium. 2004 scheen maar belabberd te zijn. | ||
Ferdii | vrijdag 14 januari 2011 @ 22:24 | |
Het was idd de 2001, de 2005 was idd wel een stuk beter, vandaar ook die hogere prijs ![]() | ||
UIO_AMS | woensdag 19 januari 2011 @ 14:01 | |
Dat adres van Kelner lijkt niet te achterhalen. Ik kan hem in ieder geval niet vinden. Van mijn wijnleverancier inmiddels de volgende tip gekregen: Domaine Rieflé 7 rue Drotfeld BP 43 68250 Pfaffenheim Mij benieuwen. | ||
armano | woensdag 19 januari 2011 @ 18:06 | |
Rieflé kent goede wijnen. De 2009 Pinot Blanc is verassend! | ||
armano | woensdag 19 januari 2011 @ 18:17 | |
Domaine Mittnach Frères in Hunawihr. Fantastisch huis, eigenaren volledig bio. Hier in Maart '10 geweest, was toen bezig om zijn nieuwe huis te bouwen. Ook volledig ecologisch etc. etc. En de wijnen... Top! ![]() ![]() | ||
rechtsedirecte | vrijdag 21 januari 2011 @ 01:10 | |
Don David (Argentina) 2008 Reserve Tannat. Iemand ervaring met deze wijn? Ik kreeg deze via mijn favoriete wijnsite aangebodne voor +/- 9 euro en staat volgens hun te boek als een van de beste wijnen ter wereld. | ||
rechtsedirecte | zaterdag 22 januari 2011 @ 21:29 | |
Hierbij even een berichtje over de staat van de NZ'se wijnexport:bron: stuff.co.nz | ||
Z | zaterdag 22 januari 2011 @ 21:44 | |
Ik ken het niet. Maar voor negen euro krijg je natuurlijk niet een van de beste wijnen in de wereld. Tanat is een druif toch? | ||
rechtsedirecte | zaterdag 22 januari 2011 @ 23:40 | |
De titel van beste wijn is hierop gebaseerd:Zegt natuurlijk niet alles maar houd wel in dat het niet helemaal een verkeerde wijn moet zijn. RRP was NZ$ 25.- en nu in de aanbieding voor NZ$ 18.- Tannat is inderdaad een druivensoort, vooral erg populair in Urugauy. Een krachtige volle wijn en naar ik heb begrepen een goede bewaarwijn. Ik heb jullie advies niet kunnen afwachten en toch maar op de bonnefooi een doosje gekocht, als het niets is dan kan het altijd nog in de keuken gebruikt worden. [ Bericht 7% gewijzigd door rechtsedirecte op 22-01-2011 23:50:30 ] | ||
devzero | zondag 23 januari 2011 @ 20:43 | |
Alleen zijn er een hoop wijnen met een 'grand gold medal' op dat concours. | ||
rechtsedirecte | maandag 24 januari 2011 @ 00:08 | |
waar, maar ik hoop mijn bestelling woensdag binnen te krijgen dus bij volgend weekend hoop ik jullie te kunnen melden of deze wijn een grand gold medal waardig is | ||
Ferdii | woensdag 26 januari 2011 @ 15:47 | |
die medals zeggen mij nooit veel. Je weet nooit welke andere wijnen er mee deden. wie weet waren het enkel wijnen van het zelfde wijnhuis. In dat opzicht zijn er teveel onbekende, vage stickers geplakt op flessen :p | ||
Ferdii | vrijdag 28 januari 2011 @ 13:48 | |
Gister aantal leuke wijnen gekocht ![]() Een gruner Veltliner uit oostenrijk (wijnhuis Federspiel) Sauv. Blanc van Villa maria sauv blanc uit spanje (ramaz corta oid? ff niet fles bij de hand ![]() | ||
devzero | vrijdag 28 januari 2011 @ 15:46 | |
Ik hou wel van een gruner veltliner; ik zou bijna zeggen gemalen onrkuid ![]() Gisteren had ik een 2004 grave, interessante neus (de clichés tabak en leer), maar een erg gesloten karakter. Misschien wat langer laten luchten. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 28 januari 2011 @ 19:59 | |
![]() oke, gisteravond maar even een fles geopend..., en door de leuze "beste wijn ter wereld" waren de verwachtingen hoog gespannen. En ik moet zeggen, het is inderdaad een heerlijke wijn, een mooie zware, volle rode wijn die kan doen met een paar jaartjes rijping om de scherpe kantjes van de tannine af te polijsten maar ook nu al prima te drinken is. Kortom, beste wijn ter wereld? dat laat ik aan een ieder over, maar als je houd van stevige, volle rode wijnen in de trant van Shiraz en je komt deze wijn toevallig een keer tegen dan heb je er absoluut geen miskoop aan. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 28 januari 2011 @ 20:01 | |
Zeker doen ![]() | ||
devzero | vrijdag 28 januari 2011 @ 20:57 | |
Hmm, ik verkies een white burgundy (chardonnay) die amper hout heeft gezien, maar dat sluit niet uit dat ik eens iets buiten mijn 'standaard wijntjes' moet proberen. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 28 januari 2011 @ 21:07 | |
Inderdaad Dev, dat leidde mij naar de Don David Tannat, en geen spijt van gehad. | ||
bear87 | zaterdag 29 januari 2011 @ 11:24 | |
Over Uruguay gesproken, ik moet even graven naar de naam van die wijn maar jarenlang heb ik een heerlijke wijn uit Uruguay gedronken, zowel wit als rood was hij erg lekker. Eurootje 5/6 de fles. Zal eens kijken of hij nog aangeboden wordt tegenwoordig, zie weinig wijn uit Uruguay normaal gesproken! | ||
Z | zondag 30 januari 2011 @ 21:20 | |
Was er laatst niet een vraag over Oregonwijnen? http://tv.winelibrary.com(...)tasting-episode-974/ | ||
rechtsedirecte | vrijdag 4 februari 2011 @ 20:07 | |
![]() net een half doosje van besteld, hoop het volgende week vrijdag binnen te hebben dus volgend weekend een review. Ben niet echt bekend met Durif maar afgaande op de bijnaam "de kleine Shiraz" weten we een beetje welke richting we moeten zoeken. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 4 februari 2011 @ 20:08 | |
off topic: waar is Piet gebleven op dit topic? is hij van de blauwe knoop geworden? ![]() | ||
Pietverdriet | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:21 | |
Nee hoor, alleen weinig nieuwe wijnen gedronken | ||
knuppelhout | vrijdag 4 februari 2011 @ 22:34 | |
vande week binnen: 2009 erg lekker in franschhoek, maar nog steeds supergoed! daarnaast | ||
Z | vrijdag 4 februari 2011 @ 22:43 | |
Ik heb de flaxbourne sauvignon blanc van de appie geprobeerd omdat er veel goede dingen over geschreven werden maar vond er weinig aan. Dag twee smaakte hij naar lychee wat wel interessant was maar geen speciale wijn. | ||
devzero | zondag 6 februari 2011 @ 20:28 | |
Hoe kun je een 'wine of the week' bij Marks&Spencer nou af doen als 'weinig aan' | ||
Z | zondag 6 februari 2011 @ 21:03 | |
Wat een geouwehoer, en altijd hetzelfde verhaal over NZSB. Bestellen jullie ook wel eens online wijn en zo ja waar? | ||
Pietverdriet | zondag 6 februari 2011 @ 22:06 | |
Kan me het programma Food&Drink herinneren op de BBC, die hadden ook altijd waardeloze wijn waar ze helemaal lyrisch over werden. | ||
rechtsedirecte | zondag 6 februari 2011 @ 22:36 | |
ik bestel 90% van de wijn die ik koop online, vaak een uitgebreide beschrijving van de wijn zoals cellaring) terwijl hier de gemiddelde winkelbediende bij de liqourstore van toeten noch blazen weet. | ||
Ferdii | dinsdag 8 februari 2011 @ 17:02 | |
voor drank moet je ook niet naar de slijterij maar naar de groothandel, daar lopen over het algemeen wijnspecialisten en sommeliers rond :p | ||
devzero | dinsdag 8 februari 2011 @ 18:27 | |
Er zijn wel degelijk dozen schuivers onder de 'groothandel' die enkel wat recenties bij hun producten op hun site zetten en er zijn slijters waar mensen werken die weten waar ze over praten. Maar ik geef toe dat de laatste category niet heel erg groot is. Bij de term liquorstore denk ik overigens direct aan een dump tussen een dollar-store en een afhaalchinees in een morsige stripmall waar tussen de $5 liquors een paar flessen california wijn staan. | ||
rechtsedirecte | dinsdag 8 februari 2011 @ 20:51 | |
lol, ja ik ken het beeld wat je beschrijf, maar hier in het zuiden van NZ valt dat nog wel mee. Dit is meer een beeld wat aansluit bij het Noorder Eiland, in wijken zoals South Auckland met een Indische shopkeeper achter de toonbank. | ||
devzero | maandag 14 februari 2011 @ 01:17 | |
Beginnersfout? Je koopt een vers stukje mahi mahi afkomstig uit de golf hier, je pakt een flesje 2008 chablis uit je voorraad en stopt die in je koelkast en dan ... vergeet je hem eruit te halen als je gaat koken en is de wijn te koud als je gaat eten. Naja, dan drink je het maar na de maaltijd ![]() ![]() | ||
nielsgeode | maandag 14 februari 2011 @ 12:02 | |
Gewoon fles dan alsnog in de huiskamer zetten, beetje inschenken en dat met je handen opwarmen. Een half glas is binnen 2 minuten heel aardig op temperatuur ![]() | ||
Ferdii | dinsdag 15 februari 2011 @ 16:45 | |
idd gewoon openen en laten staan ondertussen je glas volmieteren en handen om het glas houden ![]() indien dat niet lukt, de magnetron al geprobeerd? ![]() | ||
devzero | dinsdag 15 februari 2011 @ 18:40 | |
Ja, gewoon telkens een half glas inschenken en dat even opwarmen met je handen. En ik drink niet een hele fles binnen een half uurtje leeg, dus dat kwam wel goed. ![]() | ||
progje | woensdag 16 februari 2011 @ 22:24 | |
Deze wijn is echt geweldig in zijn prijs / kwaliteit klasse.. echt wauw! D'Arenberg The Stump Jump White Wonderbaarlijk fris met duidelijke Riesling tonen. Laten we zeggen een crispy Riesling. "Great value drink !" http://www.joostwijn.nl/e(...)/Products/6123010007 | ||
UIO_AMS | woensdag 23 februari 2011 @ 11:41 | |
Komend weekend rij ik naar de Elzas. We hebben een mooie route uitgedacht met een zevental te bezoeken wijnboeren die ons zijn aangeraden. Niet dat we alle zeven zullen bezoeken. We willen ook nog wat andere activiteiten uitvoeren. [ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 23-02-2011 12:46:55 ] | ||
Z | woensdag 23 februari 2011 @ 12:02 | |
Leuk reisje hoor UIO, veel plezier! | ||
Ferdii | donderdag 24 februari 2011 @ 12:18 | |
prachtig glas wijn ![]() ![]() Wijn in nieuw zeeland zal wel duurder worden komende tijd ![]() | ||
Z | donderdag 24 februari 2011 @ 12:23 | |
Misschien moeten we eerst vragen hoe het met rechtsedirecte is. | ||
Ferdii | donderdag 24 februari 2011 @ 13:02 | |
idd prima vraag. Woonde hij niet op het zuid eiland? | ||
UIO_AMS | donderdag 24 februari 2011 @ 13:16 | |
Bedankt Z! We vertrekken zaterdagochtend. Op het programma staan: 1. Domaine Armand Gilg in Mittelbergheim 2. Domaine J. Hauller in Dambach 3. Domaine Bott Frères in Ribeauville 4. Domaine Mittnacht Frères in Hunawihr 5. Domaine Jean Geiler in Ingersheim 6. Domaine Charles Schleret in Turckheim 7. Domaine Rieflé in Pfaffenheim Helaas is op zondagmiddag bijna alles dicht. Behalve het automuseum in Mulhouse, dus dan gaan we daar heen. Maandagmiddag rijden we terug naar Nederland. | ||
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 13:23 | |
Ja, maar niet in Christchurch, maar in de buurt van Dunedin als ik me goed herinner, wat een 5 uur rijden ervandaan ligt. | ||
Z | donderdag 24 februari 2011 @ 14:11 | |
Dat wordt flink doorproeven! | ||
UIO_AMS | donderdag 24 februari 2011 @ 14:17 | |
Het is dan ook geen must om ze allemaal te bezoeken. Zaterdagmiddag een paar, zondagochtend een paar en maandagochtend een paar moet mogelijk zijn. En zo niet: geen probleem. | ||
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 14:21 | |
Heb 5 flessen 2005er Marchese Antinori Chianti Classico Riserva DOCG besteld. http://www.genuss7.de/Pro(...)co-Riserva-2005-DOCG Erg lekker wijntje | ||
Ferdii | vrijdag 25 februari 2011 @ 16:16 | |
ziet er erg leuk uit ![]() Laat ff een beschrijving achter op het moment dat je ze binnen hebt ![]() vandaag een cotes du rhone opengemaakt, blijven mijn favoriete wijnen voor tussendoor ![]() | ||
devzero | vrijdag 25 februari 2011 @ 17:54 | |
Was het een 2009? Ik heb erg gemengde reviews gelezen over 2009 rhones omdat het een erg warm jaar was en de gemiddelde rhone wijn dus erg sterk zou zijn. Ik heb een paar 'futures' voor rhone dus ik zie wel wanneer ik ze krijg. | ||
Pietverdriet | vrijdag 25 februari 2011 @ 20:25 | |
Was een herhaalrecept Het grote wijntopic Staat al een comment | ||
Ferdii | zaterdag 26 februari 2011 @ 13:48 | |
ligt sterk aan het gebied. Als je een gigondas of vacqueras hebt, die zijn stevig ja. Maar de gemiddelde rhone wijn is gewoon lekker fruitig en niet te stevig. Jaartal heb ik hier ff niet bij de hand. Is deze trouwens http://www.verstandvanwij(...)tier-cotes-du-rhone/ (leuke site ook btw) ;-) | ||
UIO_AMS | dinsdag 1 maart 2011 @ 13:02 | |
Was een zeer geslaagd tripje naar de Elzas. M'n wijnvoorraad is weer aangesterkt. | ||
Z | dinsdag 1 maart 2011 @ 13:06 | |
Wat is de score? | ||
UIO_AMS | dinsdag 1 maart 2011 @ 15:45 | |
22-0 4 wijnboeren (Mittnacht, Gilg, Schleret en Geiler) bezocht, 22 flessen gekocht (10 riesling, 4 pinot noir, 2 muscat, 6 pinot gris). Voor iemand die niet drinkt is dat best veel. Tevens zeer goed gegeten en ontelbaar veel Bugatti's gezien. ![]() | ||
devzero | dinsdag 1 maart 2011 @ 15:50 | |
* devzero is jaloers ![]() | ||
Ferdii | woensdag 2 maart 2011 @ 12:27 | |
valt idd best mee, vroegah kwamen mijn ouders vaak met een achterbak vol terug uit frankrijk :p Zo erg dat de auto bijna door z'n assen ging ![]() | ||
UIO_AMS | woensdag 2 maart 2011 @ 13:19 | |
Ik was daar met een vriend van me. Hij heeft z'n voorraad ook aangesterkt. | ||
devzero | zondag 6 maart 2011 @ 02:53 | |
![]() Een beetje fris-zure appel en een hoop 'minerals'/kalk, heel erg droog en heeft waarschijnlijk amper hout gezien. Een bijna typische bourgondische wijn en mijn favoriete soort witte wijn. Ik had nog nooit iets van 'paul pillot' gedrinken, maar ik ga proberen meer van zijn wijnen te vinden. | ||
rechtsedirecte | zondag 6 maart 2011 @ 07:50 | |
![]() een heerlijke Sauvignon Blanc met onmiskenbaar het karakter van Marlborough maar heeft niet het overheersende "fruitige" wat sommige Sauv's uit deze regio hebben. Voor degene die geen NZ'se sauv's kiezen omdat ze bekend staan als "fruitbombs" is dit een prachtig alernatief | ||
nielsgeode | zondag 6 maart 2011 @ 09:06 | |
Gisteren een flesje Niepoort Senior Tawny gekocht om eens te proberen. Niepoort is een goeie producent dus de verwachtingen waren hoog. De port is mooi lichtrood van kleur, haast nog lichter dan een jonge Pinot Noir. In de geur zit veel rozijn met tonen van aardbei en subtiel hout/vanille. De smaak is mooi gebalanceerd maar lang niet zo uitbundig als ik met veel oudere LBV's en Vintage ports heb gehad. In de afdronk zit subtiel honing. Voor mijn gevoel mist er een heel stuk complexiteit in de smaark, maar dat kan je ook niet verwachten voor een tientje de fles van zo'n (beroemde) producent.![]() [ Bericht 6% gewijzigd door nielsgeode op 06-03-2011 09:11:19 ] | ||
rechtsedirecte | zondag 6 maart 2011 @ 09:28 | |
grappig dat je dit post Niels, ik ben een liefhebber van, vooral rode, wijn maar Port heeft me nooit kunnen bekoren. Toch leuk om een review te lezen over Port, keep them coming!! Verder hier nog liefhebbers van Port? | ||
devzero | zondag 6 maart 2011 @ 21:20 | |
Ik vind port wel lekker, maar ik drink het amper. Eigenlijk alleen nog in restaurants na een goed dinner. Want, wanneer drink je nou port? Voor dat ene glaasje na het eten wil ik geen fles openen en even rustig op de bank zitten en een fles leegdrinken is ook niet zo'n aanrader. Ik heb die niepoort ook wel eens gehad (helaas heb ik nooit iets anders van hem gezien hier) en ik ben het met nielsgeode eens wat betreft missende complexiteit. Een van mijn favoriete port wijnen in dat prijs segment is overigens de Graham six grapes. | ||
nielsgeode | zondag 6 maart 2011 @ 21:23 | |
Het fijne van (de meeste) Port is dat een geopende fles langer goed blijft dan een gemiddelde fles wijn. Wij openen zo af en toe in het weekend een flesje die dan ergens in de tweede helft van de week de bodem bereikt. Qua alcohol is zo'n fles dan ongeveer 2 flessen wijn dus als je daar met z'n 2en een dag of 4 a 5 over doet is er niks aan het handje. | ||
Ferdii | maandag 7 maart 2011 @ 15:02 | |
Komende week heeft de Makro weer een folder vol wijn, staan erg leuke dingen in moet ik zeggen ![]() Waar ik erg benieuwd naar ben is de brunello van 12 euro met 90 parker points ![]() zie folder: http://catalog.metro.info/Makro_NL/113/magazine.html Ook de marius wijnen van m. Chapoutier spreken me erg aan. komende week maar weer eens naar de Makro om te proeven ![]() | ||
Z | maandag 7 maart 2011 @ 15:25 | |
Chapoutier zijn doorgaans uitstekend. In punten geloof ik niet zo heel erg meer. Punten scheppen verwachtingen en dat werkt niet bij wijndrinken (bij mij). | ||
devzero | maandag 7 maart 2011 @ 17:51 | |
- Punten zijn heel erg afhankelijk van de smaak van de beoordeler. Over het algemeen durf ik wel te stellen dat als Robert Parker een wijn een hoge score geeft, dat het niet mijn smaak zal zijn. - Wat is het verschil tussen 89 en 90 punten of 89 en 92? Zelfs al zou je in een proef opstelling zitten met alleen maar wijnen van 1 producent, dan nog vraag ik me af of ik het verschil tussen 89 en 90 zou proeven. Laat staan bij het eten. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 11 maart 2011 @ 07:56 | |
Vrijdagavond dus even tijd voor een glaasje wijn![]() Annie's Lane 2008 Shiraz, een jonge shiraz uit de Clare Valley in Zuid Australie. Wat prijs betreft een "middle of the range "wijn (NZ$22.95, terwijl je voor een top NZ'se Shiraz zo'n NZ$40.- betaal) en een beetje een impulseaankoop...ik moest toch even bij de liqourstore langs. Een prima, krachtige volle wijn die met een paar jaar goede bewaring waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komt als de scherpe kantjes er af zijn maar ook nu al lekker weg drinkt. Al met al, goede wijn qua prijs/kwaliteit verhouding (nu moet ik zeggen dat ik een echte Shiraz fan ben) direkt nog een glas en dan de andere helft van de fles voor morgenavond.. | ||
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:09 | |
Doosje villa maria sauv. blanc gekocht, wordt weer genieten komende weken ![]() | ||
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:11 | |
Als je nog eens een echt krachtige shiraz zoekt, probeer dan eenz de stellenzicht shiraz uit zuid afrika. (stellenbosch). Volle krachtige shiraz met maar liefst 16% alc. ![]() | ||
Z | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:19 | |
Welke precies? | ||
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:21 | |
deze ![]() | ||
Z | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:25 | |
Ah. Die heb ik ook wel eens gedronken. Ik hou het voorlopig bij de Rhône. | ||
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:05 | |
gigondas zijn ook erg mooi ja, hoewel ik meer van de wit ben ![]() of heb je de cotes du rhone? /edit wacht ff zie nu dat het een proefdoos is ![]() | ||
Z | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:31 | |
In de winter rood, in de zomer wit hier. De doos: # Côtes-du-Rhône 2007 - rood # Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu 2007 - rood (x2) # Vacqueras 2007 - rood # Gigondas 2007 - rood # Châteauneufdu-Pape 2008 - rood Geen wit in de doos, die was op. Ben ook geen groot viognier liefhebber overigens. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 11 maart 2011 @ 19:31 | |
ik zal eens zoeken Ferdii, maar Z-A'se wijnen zijn hier met een kaarsje te zoeken...het zelfde als goed NZ'se wijnen in Nederland | ||
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 20:01 | |
Rechtse, ben je al bij remarkable voorbij geweest? | ||
rechtsedirecte | vrijdag 11 maart 2011 @ 21:02 | |
Nee nog niet Piet, ik wilde er rond de kerst even langs met mijn broer maar las op de website dat het alleen op afspraak was en we waren daar in de buurt op een zondag dus "didn't want to try my luck" maar letterlijk..., wat in een goed vat zit... | ||
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 21:05 | |
Gewoon even langsgaan als je in de buurt bent, Bald Hill zit daar trouwens ook geen 10 minuten vandaan. Hij heeft echt de beste wijn die ik in NZ gedronken heb (en ik heb veel wijn gedronken) en mijn nieuw zeelandse vrienden waren van dezelfde mening. | ||
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 23:09 | |
Ik ook niet, vind viognier niets aan ![]() ![]() | ||
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 23:10 | |
heb deze brunello afgelopen week geproeft, is geen zak aan, niet de moeite waard voor zijn geld ![]() ![]() | ||
nielsgeode | zaterdag 12 maart 2011 @ 23:40 | |
Zit aan een *Fixin* van Jaffelin uit 1999. Fixin is natuurlijk een heel noordelijke appellation in de Bourgogne en de wijnen zijn doorgaans erg tanninerijk. Deze is niet al te jong meer en dat proef je. Het fruit is (helaas) grootendeels weg maar nog wel een beetje aanwezig. Het is duidelijk een Bourgondier waarin de typische tonen van een oude Bourgondier dominant zijn: boerderij en aardse tonen. Er zit nog wel aardig wat tannine in maar de harde randen zijn er duidelijk af. Al met al een leuke fles om eens te proberen voor een tientje maar niet de moeite waard om meer van te kopen. | ||
2cv | zaterdag 12 maart 2011 @ 23:53 | |
Op welke temperatuur drink je ijswijn ? Mijn boeren-verstand zegt koelkast-temperatuur. | ||
nielsgeode | zondag 13 maart 2011 @ 09:17 | |
Graad of 10 tot 12 is het lekkerste. Rule of thumb: leg m in een normale koelkast, haal m er een half uurtje voor je m wilt drinken uit. | ||
2cv | maandag 14 maart 2011 @ 03:46 | |
Bedankt ! ![]() | ||
rechtsedirecte | vrijdag 18 maart 2011 @ 08:11 | |
oops, alweer een week voorbij dus lekker onderuit met een boek en een wijntje.... vanavond gekozen voor Lake Road Syrah (2008) van Boundary Vineyard. Voor een syrah is het een fruitige en lichte wijn waarbij ik pas in de afdronk het ware syrah karakter naar boven kan halen. Naar mijn smaak een iets te lichte en fruitige smaak voor een syrah maar verder een lekkere, maar verder geen bijzondere wijn die soepel wegdrinkt. De regen op de ruiten, de herfstwind om het huis en een wijntje...life is good !! | ||
HenkvonAnnie | vrijdag 18 maart 2011 @ 11:22 | |
Had gisteravond een glaasje Goeie Tye Selected Red. Lekkere Zuid-Afrikaanse wijn ![]() Vooral de kruidige smaak vind ik erg prettig. | ||
Z | vrijdag 18 maart 2011 @ 11:33 | |
In de NRC stond een vrij lovende recensie 'Brancott Estate' SB, ik heb hem gekocht en gedronken maar vond hem niet echt lekker. Het blijft lastig SB uit NZ te vinden die mij goed smaakt. Ik heb de laatste tijd wel een paar uitstekende Franse Sauvignon Blancs gedronken, uit de Bordeaux dus gemengd met wat Semillion. | ||
Ferdii | vrijdag 18 maart 2011 @ 16:13 | |
doe mij maar liever de wat schralere witte wijnen uit loire gebied bv ![]() | ||
rechtsedirecte | vrijdag 18 maart 2011 @ 18:43 | |
Z, dan zit er niets anders op dan dat je Piet's voorbeeld volg en op een fact finding mission kom ![]() | ||
Z | vrijdag 18 maart 2011 @ 20:22 | |
Dat klinkt heel vervelend! Jammer dat het zo'n eind weg is ... | ||
Z | vrijdag 18 maart 2011 @ 20:25 | |
Dat zijn toch ook vaak SB's? En chinon, ook lekker. | ||
devzero | vrijdag 18 maart 2011 @ 20:48 | |
Gisteren een aantal flessen van Mayacamas binnen gekregen. Mayacamas wordt een beetje als semi-cult beschouwd omdat ze 'on-california' achtige wijn maken. Ook nog een paar flessen Brunello wijnen; ik begin een beetje uitgekeken te raken op Toscaanse wijnen, dus we zien wel. | ||
devzero | vrijdag 18 maart 2011 @ 20:49 | |
Er komen idd redelijk goede rode wijnen uit de buurt van Chinon. | ||
Z | vrijdag 18 maart 2011 @ 21:08 | |
Ik bedoel Chenin Blanc ipv Chinon. Ik hou wel van wijnen uit Chinon. | ||
Z | vrijdag 18 maart 2011 @ 21:09 | |
Duur grapje? | ||
devzero | vrijdag 18 maart 2011 @ 22:15 | |
Rond de $50 verzendkosten voor 12 flessen, dus iets meer dan $4 per fles. Dus ja, je besteld dan geen flessen van $12 of dingen die je ook in de slijter kan kopen. | ||
rechtsedirecte | zaterdag 19 maart 2011 @ 08:10 | |
![]() Lammastide 2008 (Hawke's Bay) Volle, krachtige maar toch zachte Syrah met een afdronk vol met donker fruit...heerlijke wijn, zeker na de wat fruitige Syrah van gisteravond | ||
Pietverdriet | zaterdag 19 maart 2011 @ 09:27 | |
Kan ik iedereen aanraden, week of 6 rondtouren, wijngaard of 6 per week bezoeken, daar lekker proeven en wat inkopen, savonds een motelletje, flesjes opentrekken en leegdrinken of een huisje huren, bbq aan en grillen en genieten. | ||
Z | zaterdag 19 maart 2011 @ 10:21 | |
Klinkt fantastisch. [ Bericht 0% gewijzigd door Z op 19-03-2011 13:53:05 ] | ||
Pietverdriet | zaterdag 19 maart 2011 @ 13:14 | |
Was het ook, gelukkig hebben we de fotos nog want veel herinneren kan ik me niet ![]() ![]() ![]() | ||
ausweiss | woensdag 23 maart 2011 @ 01:46 | |
Ik had gister een lekkere/leuke wijn ervaring. Kreeg van de (pakken wijn drinkende buuf,ja wijn uit flessen vind ze niet lekker), Een flesje L'Amarine Costières de Nîmes 2009. http://www.wijnhandeldeha(...)costieresdenimes.php Vond het al een mooie fles, en als ik gegoogled had wist ik dat deze beter voor een specialere dag weg gelegd moest worden. Niet op een maandag avond bij de gegrilde varkenshaas. ![]() Het was een heerlijk complexe wijn,maar had hem beter nog een jaartje of 3-4 laten liggen, Zodat hij nog iets ronder van smaak zou worden. Kortom een heerlijke wijn.
![]() Vanavond had ik een flesje Bourgogne Pinot noir veilles vignes 2009. Lekker soepel wijntje met tonen van cassis,frambozen en kersen. Ook deze had nog iets meer tijd mogen hebben in de kelder(die ik niet heb,bij mijn oude lui gelukkig wel ruimte in de kelder). | ||
devzero | woensdag 23 maart 2011 @ 03:57 | |
Er is niks mis met een goede rhone wijn op maandag! En inderdaad een beetje jong, maar als je een tijdje laat luchten zal hij vast wel goed te drinken zijn. | ||
ausweiss | dinsdag 29 maart 2011 @ 15:56 | |
Ik had hem ook voorzichtig in een karaf gegoten. Dan komt er al flink wat lucht bij. | ||
ausweiss | dinsdag 29 maart 2011 @ 15:58 | |
Exceptionele wijnen te Zwolle Online veiling i.o.v. belanghebbende o.a.: Courante wijnen, Bordeaux Grands Crus w.o.: Château Petrus - Mouton Rothschild. Bourgognes van o.a. het broemdste Bourgognehuis Domaine de la Romanée Conti, Côtes du Rhône, Sauternes, Port en Spanje Vega Sicilia, etc. Start veiling vrijdag 01 april 2011 om 19:00 uur Sluiting vanaf donderdag 14 april 2011 om 19:00 uur http://www.bva-auctions.com/auction/index/3157 Ik ga hier toch van de week even rond neuzen. Misschien nog een paar leuke flesjes voor weinig. ![]() | ||
Z | dinsdag 29 maart 2011 @ 16:18 | |
Voor weinig zal niet lukken denk ik. Op wijnveilingen waar ik geweest ben werd goed geboden en altijd alles verkocht. Als je mazzel hebben schenken ze wijn of is er vooral een proeverij, kan je toch wat drinken. Deze heb ik ooit op een veiling gekocht (een reeds geconsumeerd): ![]() Bordeauxwijnen, vijf uit 1969 één uit 1962. | ||
ausweiss | donderdag 31 maart 2011 @ 02:18 | |
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken. We hadden die nog over van oudjaar. En om dat ik een jaartje ouder ben geworden, Vonden we het wel ff lekker. Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00) Echt een aanrader voor dit geld.
![]() | ||
devzero | donderdag 31 maart 2011 @ 02:33 | |
Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zal nog een glaasje brunello op je drinken. | ||
LostFormat | donderdag 31 maart 2011 @ 07:21 | |
Lekkere champagne, ja. Gisteren ook een glas van op. | ||
Ferdii | donderdag 31 maart 2011 @ 17:14 | |
heb je de namen? vallen net niet op de foto te lezen, zie alleen een margaux staan, rest onleesbaar ![]() zijn erg leuke wijnen, ff rondgluren op die bva auctions | ||
devzero | donderdag 31 maart 2011 @ 18:09 | |
Het mooie van een een wijn auction is dat je wijn kunt krijgen die je zelf waarschijnlijk nooit zou kunnen bewaren (tenslotte, hoeveel mensen hier kochten al actief wijn in de jaren 70 om 40 jaar te bewaren). Maar aan de andere kant, hoe weet je dat de wijn altijd goed bewaard is? Bij een bewaartijd van 40-50 jaar kunnen een paar graden temperatuur schommeling weer net wel belangrijk zijn en die Chassee-Spleen heeft een dusdanig fill level dat je je afvraagt of hij niet te veel temperatuur schommelingen heeft doorstaan of dat de kurk niet helemaal goed meer is. | ||
Ferdii | donderdag 31 maart 2011 @ 20:05 | |
is idd niet vast te stellen, behalve als ze van 1 of andere wijnkenner/chateau komen, wat dus niet te controleren is bij de veiling. Idd vervelend als je fles van 500 eurie kurksmaak heeft ![]() | ||
devzero | donderdag 31 maart 2011 @ 20:43 | |
Chateau Latour '66 azijn is anders best lekker voor een vinaigrette. | ||
Ferdii | donderdag 31 maart 2011 @ 21:39 | |
lafite rothschild azijn spijst dan weer goed bij Waldorfsalade ![]() | ||
Z | donderdag 31 maart 2011 @ 22:56 | |
De Chasse-Spleen kwam uit '62 en was ver over z'n hoogtepunt heen. De twee dezelfde flessen waren van Chateau Ducru Beaucaillou en zeer goed te drinken. De anderen weet ik niet uit mijn hoofd. Op papier waren vijf van de zes fantastisch maar ze waren allen wel over hun hoogtepunt heen, dat is ook wel enigszins te verwachten van zulke oude wijnen. Je kon nog wel proeven dat het ooit goede wijnen waren. | ||
ausweiss | vrijdag 1 april 2011 @ 02:27 | |
Is het nu zo dat door gebruik van de nieuwerwetste flessen stopsels, (nee geen schroefdoppen) de goede wijn langer houdbaar zijn?. De kurk van kunsttof lijkt me beter tegen de tand des tijds kunnen. Dan een ouwerwetst kurken kurk. | ||
Z | vrijdag 1 april 2011 @ 08:54 | |
De meeste wijnen met schroefdoppen, glaskurken en/of kunstofkurken zijn geen bewaarwijnen. Er zijn ook verschillende kwaliteiten kurk, ik weet niet of de topkwaliteit kurk onderdoet voor kunstof. | ||
VakantieNancy | vrijdag 1 april 2011 @ 17:10 | |
Kurk is traditioneel, maar eigenlijk helemaal niet zo goed om wijn mee af te sluiten. Een schroefdop is wijntechnische gezien veel beter. Kunstof kurken zijn er alleen maar omdat wijnboeren niet aan de schroefdop willen maar ook van de kurk af willen. Echte kurk zorgt voor het meeste bederf van wijn. Probleem is een beetje dat wijnboeren te schijterig zijn om gewoon schroefdoppen te gaan gebruiken. Ze denken dat de klant dat niet wil. Ik ben gek op schroefdop en vind het jammer dat het niet meer algemeen gangbaar is. Wijn met schroefdop al direct af te doen als tinnef is onzin, er is meer tinnef met een kurk dan met een schroefdop. Er is nog een probleem, meeste mensen proeven helemaal niet dat een wijn niet goed meer is door bacterie of schimmelbederf door de kurk. | ||
rechtsedirecte | zaterdag 2 april 2011 @ 21:20 | |
Hier in Nieuw Zeeland zul je zien dat de allerbeste wijnen van het land een schroefdop hebben. Wijnen met een schroefdop kan je over het algemeen net zo lang, of zelfs langer bewaren dan wijnen met een kurk. De schroefdop is absoluut 100% luchtducht en in de fles zit evengoed genoeg lucht om het rijpingsprocess door te laten gaan. Ik zal komende maand weer even een doos met de volgende wijn naar mijn broer sturen (makkelijk als er toch containers heen en weer varen) ![]() Deze wijn staat, zonder discussie, bekend als een van de allerbeste, (zo niet de beste)NZ'se wijnen en zit gewoon onder een schroefdop [ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 03-04-2011 06:43:08 ] | ||
rechtsedirecte | zondag 3 april 2011 @ 06:42 | |
Een zondagmiddag in Australische sferen... een boek van Bryce courtenay en een fles ![]() een volle Cabernet Sauvignon die barst van het fruit met een soepele tannine..geen uitmuntende wijn maar zeker een prima wijn die lekker wegdrinkt op een zondag middag...en omdat het een geschenk was....bedankt Marco!! | ||
Ferdii | zondag 10 april 2011 @ 14:06 | |
Rose tijd komt er weer aan ![]() ![]() | ||
Z | zondag 10 april 2011 @ 21:21 | |
Ik ben niet zo van de rosé. Bij de slijter in de Utrechtsestraat claimen ze de lekkerste rosé van de wereld te verkopen, en op het kaartje wat bij de fles staat dat ze hem alleen aan niet-rokers verkopen. Beetje overdreven maar het is wel typisch voor de slijter in kwestie, de man is wat nukkig. Ik weet even niet uit m'n hoofd hoe de rosé heet. | ||
devzero | maandag 11 april 2011 @ 03:37 | |
Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence. | ||
Ferdii | maandag 11 april 2011 @ 20:46 | |
Vind ik zelf ook mooie Rose, lekker droog ![]() ![]() ![]() | ||
Ferdii | maandag 11 april 2011 @ 20:46 | |
Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter? ![]() | ||
MissHobje | dinsdag 12 april 2011 @ 04:00 | |
Ja ik ben ook benieuwd ![]() | ||
Z | dinsdag 12 april 2011 @ 09:51 | |
![]() ![]() Elzinga wijnen. Naast wijn kan je er jazz mixtapes kopen. | ||
2cv | woensdag 13 april 2011 @ 01:21 | |
Krenten/rozijnen in ijswijn laten weken voor je ze toevoegt aan het pannekoekbeslag voegt niets toe aan de smaak. Volgende keer gewoon weer laten weken in water. | ||
fruityloop | woensdag 13 april 2011 @ 14:16 | |
In mei gaan we op vakantie naar Italië, naar Montalcino om precies te zijn. Die regio staat natuurlijk bekend om zijn Brunello wijnen, en ik was benieuwd of er hier toevallig ook liefhebbers nog tips/adresjes hebben om langs te gaan als we daar zijn? | ||
devzero | woensdag 13 april 2011 @ 20:50 | |
Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum? | ||
devzero | woensdag 13 april 2011 @ 20:55 | |
Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezier ![]() | ||
2cv | donderdag 14 april 2011 @ 02:03 | |
Ik had verwacht dat het anders zou smaken dan met water en rum heb ik niet. | ||
devzero | donderdag 14 april 2011 @ 02:35 | |
Lijkt me dat de smaak van de rozijnen te overheersend is en dat je hooguit je wijn een "extra" smaakje geeft. | ||
2cv | donderdag 14 april 2011 @ 04:19 | |
Ik vermoed dat dat ook gebeurd is. De wijn heb ik overigens weg gemieterd, het heeft een nacht op kamertemperatuur in een bakje gestaan en het was helemaal bruin door de rozijnen. | ||
fruityloop | donderdag 14 april 2011 @ 12:42 | |
We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen. ![]() Maar het probleem bij de Brunello's is dat ze overal waar het mag en kan die wijn produceren, en dus ook druiven verbouwen op grond die er niet zo geschikt voor is. Dit maakt het zoeken en herkennen van een goede brunello nog niet zo makkelijk, ik hoopte eigenlijk dat er hier mensen waren die al wat ervaring er mee hadden. Maar goed, dan gaan we zelf op speurtocht, dat moet ook geen straf zijn.. ![]() | ||
Ferdii | donderdag 14 april 2011 @ 16:27 | |
ff hier kijken, misschien heb je er wat aan ![]() http://www.consorziobrune(...)embers-bottlers.html | ||
fruityloop | donderdag 14 april 2011 @ 20:27 | |
Ah, ze hebben de site vernieuwd. Wij zitten bij deze fattoria/wijnboer. Maar van wat ik begrepen heb, is de vraag vanuit (vooral) de VS zo groot, dat ze overal en nergens in de gemeente Montalcino nu wijn maken, en dat er ook wat mindere wijngaarden bij zitten. Ach, dan gaan we gewoon overal proeven. | ||
Z | maandag 18 april 2011 @ 14:55 | |
Ik heb van het weekend bij Mario in Neck gegeten en vooral ook heerlijk gedronken. Zeven gangen met zeven wijnen, vijf wit, twee rood. De lekkerste was een pinot grigio (Scrabolo). Mocht iemand die ooit ergens op het web tegenkomen (Nederlandse site) dan hoor ik dat graag. | ||
bear87 | dinsdag 19 april 2011 @ 11:39 | |
Gisteren een Ernest & Julio Gallo Chardonnay opengetrokken. Maar sinds wanneer is Chardonnay zoet? Ik drink hem niet verder op.. | ||
Z | dinsdag 19 april 2011 @ 12:37 | |
Fruitig of echt zoet? | ||
UIO_AMS | dinsdag 19 april 2011 @ 13:22 | |
Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in. ![]() | ||
UIO_AMS | dinsdag 19 april 2011 @ 13:29 | |
Voor Koninginnedag heb ik de Pinot Gris van Charles Schleret uit de Elzas geselecteerd als terraswijn en die hebben we van de week even getest. Het blijft toch apart dat een wijn bij de wijnboer net even anders smaakt dan wanneer je hem thuis hebt staan. Nog steeds lekker, daar niet van. | ||
Z | dinsdag 19 april 2011 @ 14:06 | |
Misschien beter maar niet zo charmant. | ||
Ferdii | dinsdag 19 april 2011 @ 19:28 | |
Ik ken de gallo chardonnay, is erg fruitig, maar niet zoet ![]() | ||
devzero | dinsdag 19 april 2011 @ 20:49 | |
Ik dacht dat dat 'fruit-forward' heette tegenwoordig en dat dat een pluspunt was van new-world wijnen. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 22 april 2011 @ 10:26 | |
devzero | vrijdag 22 april 2011 @ 15:50 | |
| ||
rechtsedirecte | zaterdag 23 april 2011 @ 10:24 | |
![]() Cloudy Bay is in mijn opinie misschien wel de beste producent van NZ'se Sauvignon Blanc., elke glas is "heaven sent" Dus op het gebied kleine jongen en toch valt de Pinot die ik op het moment drink ietsje tegen. Een prima wijn maar het is absoluut geen vuurwerk en niet de $50 (+/- 25 euro) waard die deze wijn nogmaal gesproken in de winkel kost., in deze prijsklasse zijn er betere Pinots verkrijgbaar. Bevestigd mijn vooroordeel nogmaals dat wat betreft NZ'se pinots je niet om Central Otago heen kunt. | ||
Pietverdriet | zaterdag 23 april 2011 @ 10:46 | |
Been there, drank the wine, bought the bottle :-) Als je dit lekker vind met je echt snel langs bij Remarkable, die is nog beter. | ||
Ferdii | dinsdag 26 april 2011 @ 20:44 | |
interessant programma om te kijken: donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land). zie: Druivennat Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette. Sterk verhaal Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost. Donderdag 28 april, 20:25, NED3 bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl | ||
ausweiss | vrijdag 29 april 2011 @ 00:58 | |
Bedankt voor de tip, Ga hem zo ff op uitzending gemist kijken. | ||
ausweiss | vrijdag 29 april 2011 @ 01:04 | |
Jummie heb weer een doosje lekkere rose gekocht. Fat bastard Now zat iz what you call a phet bast-ard! 2009 Frankrijk, Languedoc-Roussillon Druivenrassen: Shiraz Smaak: Droog, vol & rond Lekker bij: Tapas, salade met tonijn, barbecue Wijnbeschrijving De Fat bastard Rosé wordt van shiraz gemaakt en die druif geeft volle, krachtige rosés met de fruitige smaak van rijpe, rode zomervruchten. Door zijn stevige, vol-aromatische stijl past deze geurige, donkerroze wijn goed bij pittig eten, van tapas tot oosterse gerechten. Wetenswaardigheden De Fat bastard Rosé moet perfect zijn en daarvoor koelt het wijnmaakteam de geplukte druiven direct. Tijdens het begin van de productie wordt de wijn elke tien uur geproefd om zo zeker te zijn van een perfecte kleur (niet te donker, niet te helder) en een zachte, fluwelige structuur met vol rijp fruit in de neus. Op dronk: nu - medio 2011 Serveertemperatuur: 9 à 12° Alcohol: 12,50% Alleen op hun site zie ik geen rose meer staan. Hoop dat ze nog wel nieuwe gaan maken, Anders ga ik hamsteren. | ||
Pietverdriet | vrijdag 29 april 2011 @ 07:49 | |
Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt. Most ingedikt naar Nederland gehaald en hier met gedemineraliseerd water en gist een wijn gemaakt, en ingedikte most die door wijnboeren wordt gebruikt hun productie te verhogen. | ||
fruityloop | vrijdag 29 april 2011 @ 08:58 | |
Nog niet veel concreets daarentegen, enkel wat vermoedens en een waterhandelaar die wat schimmig deed. Maar goed, het zou me niet verbazen dat spul zoals Rooi Kaap of Kaapse Pracht zo gemaakt wordt, met die prijzen kan het haast niet anders. | ||
Ferdii | vrijdag 29 april 2011 @ 10:50 | |
Veel zuid afrikaanse zooi is zOdanig goedkoop dat het bijna niet kan. Kaapse draai wordt bij de Makro soms verkocht voor 1,70 ex btw. Is volgens mij amper te doen door tussen handelaren bottelen en transport. | ||
fruityloop | vrijdag 29 april 2011 @ 10:58 | |
Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld. En ik denk ook zeker dat je daar een lekker drankje aan hebt, het mag alleen niet als wijn verkocht worden. Een bekend voorbeeld hiervan is de "Alte weintradition" die je voor ~2,50 bij de AH uit de bodembak van het wijnschap kan plukken. Daar staat ook nergens het woord "wijn" op, enkel wijndrank oid, en als je dan het etiket leest, zie je dat het op de manier zoals ik net beschreef gemaakt wordt. | ||
Ferdii | vrijdag 29 april 2011 @ 12:39 | |
dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manier ![]() | ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 13:04 | |
Maar of dat nou ook bij bijvoorbeeld de AH Huiswijn gebeurt werd me niet helemaal duidelijk ![]() ![]() | ||
Z | vrijdag 29 april 2011 @ 13:12 | |
Ook al werd het niet letterlijk gezegd, leek het mij overduidelijk dat het hier ook om de huiswijn van de AH ging. Er kwam ook een fles van de AH in beeld. | ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 15:24 | |
Joah, dat werd wel geïmpliceerd ja, maar letterlijk werd het niet gezegd ![]() ![]() | ||
Ferdii | vrijdag 29 april 2011 @ 15:34 | |
mja idd, voor veel wijnen rond de 2-3 euro kan je dit verwachten. Zal me verbazen als het idd ook bij de bekendere bulk wijn huizen gebeurd ![]() | ||
Z | vrijdag 29 april 2011 @ 15:47 | |
| ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 16:00 | |
Raar ja. En AH ontkent, als ik het NRC stuk zo lees. | ||
Pietverdriet | vrijdag 29 april 2011 @ 16:04 | |
Vraag me af of je het met een isotopen onderzoek kan vaststellen waar en hoe de wijn gemaakt is. Volgens mij moet je dat er wel uit kunnen halen. | ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 16:06 | |
Hoe zie je dat voor je? | ||
Pietverdriet | vrijdag 29 april 2011 @ 16:11 | |
Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat verreweg het meeste tin in het brons van bronzen werktuigen uit de bronstijd uit Wales komt. Hiermee kon bewezen worden dat men dus 2000 voor christus al handelswegen had van Wales tot het midden oosten. | ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 16:14 | |
Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me? | ||
Pietverdriet | vrijdag 29 april 2011 @ 16:23 | |
Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor. | ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 16:33 | |
Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen ![]() | ||
Pietverdriet | vrijdag 29 april 2011 @ 16:45 | |
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom. Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen | ||
Bravebart | vrijdag 29 april 2011 @ 16:47 | |
Oh, dat had ik even gemist gister ![]() ![]() | ||
knuppelhout | zaterdag 30 april 2011 @ 10:24 | |
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!? | ||
Pietverdriet | zaterdag 30 april 2011 @ 20:58 | |
Voor Mare Hajesteit maar een hele mooie Barolo uit 1995 opengetrokken, smakelijk wijntje, heel mooi op dronk, fluweel gewoon. | ||
rechtsedirecte | zondag 1 mei 2011 @ 10:28 | |
ik koop zelf bijna al mijn wijn via het internet..maar hou wel de prijzen in de gaten om te kijken of de orginele prijs wel daadwerkelijk het zelfde is als wat de website zegt. Bijna altijd zit deze prijs in de buurt van je in de winkel zou betalen. Deze websites maken vaak gebruik van "stock clearances" waarbij de restanten op de markt worden gezet. | ||
fruityloop | zondag 1 mei 2011 @ 11:54 | |
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was? Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk. | ||
fruityloop | zondag 1 mei 2011 @ 12:00 | |
Hmm ik zie een castelgreve brunello van een wijnhuis wat niet bij het brunello consortium op de site staat, en volgens google ligt dat wijnhuis in de chianti regio? Beetje dubieus.. | ||
Pietverdriet | zondag 1 mei 2011 @ 12:01 | |
Natuurlijk is die verleiding er, en als je het gewoon declareerd op de fles is er ook niets aan de hand. | ||
Ferdii | maandag 2 mei 2011 @ 15:12 | |
Als je op die manier een slecht jaar wilt bekostigen is het dus enkel te doen om zoveel mogelijk te verkopen en niet om een mooie, lekkere wijn neer te zetten en je naam als wijnhuis hoog te houden. | ||
Z | maandag 2 mei 2011 @ 15:12 | |
"Paniek bij supermarkten" | ||
Ferdii | maandag 2 mei 2011 @ 15:18 | |
leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doen ![]() Op mijn werk was al een bericht van het KVNW verschenen dat zij zich distantieerde van de most import methode etc :p | ||
fruityloop | maandag 2 mei 2011 @ 15:25 | |
De hele keten/industrie moet nu met de billen bloot, en met alleen zeggen dat ze het de consument naar de zin willen maken, zoals dat artikel wat suggereert, gaan ze niet weg komen, ook al is het grotendeels de waarheid natuurlijk. ![]() | ||
Z | maandag 2 mei 2011 @ 16:05 | |
Ik vind het allemaal niet zo ernstig, zoals uit de uitzendingen van de keuringsdienst van waarde blijkt wordt er enorm gekloot met voedsel. Ik vond de uitzendingen over bijvoorbeeld samengesteld vlees of truffelolie schokkender. | ||
devzero | maandag 2 mei 2011 @ 19:46 | |
Tsja, ik kijk er al niet meer van op. Net zoals die truffelolie die nooit een truffel gezien heeft. Bijna ieder jaar steekt er wel ergens een wijnfraude de kop op, van "onschuldig" mengen van Brunello en andere druiven om een hogere opbrengst te krijgen tot mengen met chemicalien om de wijn zoeter te maken (ik geloof dat het Oostenrijk was in de 80s). | ||
fruityloop | dinsdag 3 mei 2011 @ 09:40 | |
Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken. ![]() | ||
devzero | dinsdag 3 mei 2011 @ 18:59 | |
Italianen blijken over het algemeen erg goed in het mengen van wijn, dus geen idee of het een storm in een glas wijn was of in een karaf. Geen italiaanse mama's? Dat vindt ik dan weer wel een schande! | ||
rechtsedirecte | zondag 8 mei 2011 @ 10:46 | |
Gister heerlijk gegeten bij Buster Crabb maar de wijn, een Pinot Gris van Devil's Staircase was een tegenvaller..een prima Pinot Gris maar mijn inziens veel te zoet om bij een maaltijd te drinken. Deze wijn had beter tot zijn recht gekomen op een terrasje, lekker in het zonnetje. Sommige van mijn tafelgenoten genoten van een 2008 Coriole Redstone Shiraz uit Australie., geen verkeerde wijn maar had met nog een paar jaar cellaring kunnen doen, deze wijn was nog erg ruw en ongepolijst. Gelukkig maakte het eten en het gezelschap alles goed ![]() | ||
Pietverdriet | zondag 8 mei 2011 @ 10:52 | |
Grappig je restaurant te noemen naar deze man, is daar een reden voor? En een 400 grams ribeye met paddestoelensaus klinkt goed. | ||
rechtsedirecte | zondag 8 mei 2011 @ 11:16 | |
Heb geen ideee waarom ze het zo genoemd hebben, de eigenaar zal wel gefasineerd zijn bij deze ouwe zeerot. De ribeye was inderdaad heerlijk, cooked to perfection met als dessert bread and butter pudding ![]() En wat betreft de wijn, niet helemaal een goede keus om Pinot Gris met steak te drinken maar de avond ervoor al veel te veel (perfecte) syrah op dus was niet in de stemming voor een ander avondje "zware wijn" [ Bericht 26% gewijzigd door rechtsedirecte op 08-05-2011 11:22:02 ] | ||
devzero | zondag 8 mei 2011 @ 21:45 | |
Vanavond staat hier ook steak op het menu, maar ik drink er een cabernet franc bij uit de Loire. | ||
Pizzaman | dinsdag 17 mei 2011 @ 13:53 | |
Ik zie dat er tijdens mijn verblijf in Italie een zogenaamde ' Cantine Aperte' is (open wijnkelderdag) iemand hier ervaring mee? Op internet kan ik maar weinig concreets vinden er over. | ||
devzero | dinsdag 17 mei 2011 @ 22:26 | |
Bedoel je dit: http://www.movimentoturismovino.it/cantine_aperte_en.html ? Gewoon gaan, geniet van de wijn en misschien steek je er wat van op. | ||
Z | donderdag 19 mei 2011 @ 20:32 | |
Ik was van het weekend bij een proeverij van Ockhuysen. Dat was leuk, veel wijnen in een nog leuke prijsrange, 80% was tussen 8 en 20 euro denk. Lekkerst waren de wijnen van Dirler uit de Elzas. | ||
Pietverdriet | donderdag 19 mei 2011 @ 20:58 | |
Je zou er hetero van worden ![]() | ||
Z | donderdag 19 mei 2011 @ 21:02 | |
Nah, op de foto ziet het er allemaal wat leuker uit hoor. Het verhaal is natuurlijk fantastisch en de wijnen lekker, ze hebben er wel een behoorlijk reclameverhaaltje bij verzonnen. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 20 mei 2011 @ 21:58 | |
inderdaad Piet, deze dame is de zonde waard | ||
rechtsedirecte | vrijdag 20 mei 2011 @ 22:06 | |
oke, on topic dan maar...om nu op zaterdagochtend al van die zondige gedachten te hebben...![]() gisteravond het wekelijkse wijnavondje met mijn (Nederlandse) collega's Lil rippa 2008 Pinot Noir....ongelovelijk wat een bocht. Ik denk dat de plaatselijke garagehouder er met plezier een versnellingsbak mee zou hebben schoongemaakt maar dan houd het echt wel op. Het was een goedkoop wijntje en dat was in dit geval ook goed te proeven...terwijl je over het algemeen met een Central Otago Pinot je bijna de plank niet mis kan slaan. Een geluk, we hebben ons door de voorraad heen geworsteld en volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. | ||
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 08:44 | |
Vanavond deel 2 van Wijngate bij de Keuringsdienst van Waarde ![]() | ||
Ferdii | donderdag 26 mei 2011 @ 13:50 | |
Thanks voor de tip :p ben benieuwd of ze nog nieuwe dingen op het spoor zijn gekomen sinds de eerste uitzending | ||
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 14:01 | |
Zoals het in de Spits! van vandaag stond:
| ||
Z | donderdag 26 mei 2011 @ 14:15 | |
Het lijkt me ook wel leuk om te weten hoeveel van die 'nepwijnen' een goede recensie krijgen in bijvoorbeeld de supermarktwijngids. | ||
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 14:25 | |
Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behouden ![]() | ||
Lord Katundro | donderdag 26 mei 2011 @ 14:59 | |
Goed te drinken wijn van de AH:![]() | ||
devzero | donderdag 26 mei 2011 @ 19:12 | |
Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft. | ||
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 19:31 | |
Ja tuurlijk, de fijne smaken kunnen wegvallen als je veel water toevoegt, maar ik neem aan dat ze niet zoveel toevoegen? Anders krijg je bijvoorbeeld ook problemen met je alcoholpercentage ![]() ![]() Sowieso heb je maar heel weinig nodig om een bepaalde smaak te kunnen proeven toch? Of zullen het al grenswaardes zijn zodat ze bij enig aanlengen al wegvallen? ![]() | ||
ausweiss | donderdag 26 mei 2011 @ 20:43 | |
Momenteel is de 2de uitzending over de aanlegwijn bezig op NED3 | ||
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 20:48 | |
Gaschromatografie ![]() ![]() Mmh, 3 à 4 wijnen dus verdacht ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Bravebart op 26-05-2011 20:57:50 ] | ||
Pietverdriet | donderdag 26 mei 2011 @ 20:58 | |
YES!!! Mijn tip zette de KVW op het goede spoor! | ||
ausweiss | donderdag 26 mei 2011 @ 20:58 | |
Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ? | ||
Pietverdriet | donderdag 26 mei 2011 @ 21:00 | |
Yep | ||
Redcoon | donderdag 26 mei 2011 @ 21:05 | |
Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje. ![]() | ||
Redcoon | donderdag 26 mei 2011 @ 21:06 | |
Die professor is trouwens wel een baas. Met z'n snor. | ||
Pietverdriet | donderdag 26 mei 2011 @ 21:10 | |
Mijn tip was die van het isotopen onderzoek, niet die van het water. | ||
Bravebart | donderdag 26 mei 2011 @ 21:12 | |
Is geen professor denk ik, maar gewoon een analist ![]() ![]() | ||
bear87 | donderdag 26 mei 2011 @ 21:30 | |
Deze is inderdaad zeer goed te drinken! De witte variant ook. | ||
fruityloop | zondag 29 mei 2011 @ 14:55 | |
Wij zijn net terug uit Toscane (Montalcino en omgeving) en bij veel wijnboerderijen kan je zo naar binnen lopen om te proeven, en verder zijn er veel zgn enoteca's waar je voor een paar euro 3/4 glazen kan proeven met wat hapjes er bij. Maar dat is ook wel een regio welke leeft van het wijn-toerisme. Zo hebben we oa deze 2006 Brunello van Il Poggione gekocht, na geproefd te hebben in het pakhuis, staand naast de tanks met vino da tavolo voor de locals. ![]() ![]() | ||
Z | zondag 29 mei 2011 @ 16:59 | |
Gister heerlijk gegeten en gedronken in Bussia (Amsterdam). Ik hou niet echt van rosé maar wel van deze, echt heerlijk. | ||
fruityloop | zondag 29 mei 2011 @ 17:54 | |
Wij hebben deze wat zwaardere De Muller Solimar Rosado rosé in de kelder liggen sinds kort, die gaat lekker bij lichte varkensvlees gerechten, en eigenlijk alles wat op een bbq gaat, behoudens dikke steaks etc. ![]() | ||
Z | zondag 29 mei 2011 @ 18:58 | |
Dat is een Spanjaard toch? Priorat? | ||
fruityloop | maandag 30 mei 2011 @ 11:42 | |
Yep, de naam is wat apart, maar het bedrijf is ooit gesticht door geëmigreerde Duitsers. Sowieso maken ze erg lekkere wijnen, ook hun Chardonnay en Porpores reserva zijn heerlijk. | ||
rechtsedirecte | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:51 | |
maar even een schopje met een artikel wat ik vanmorgen op het net tegenkwam over de superieure kwaliteit van NZ'se wijnen ![]()
| ||
progje | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:57 | |
Witte Wijn uit (van) Mauritius meegenomen. Die is echt verrassend lekker | ||
rechtsedirecte | vrijdag 10 juni 2011 @ 22:30 | |
wat voor type witte wijn Progje? | ||
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:14 | |
Drinken op het moment een marchese antinori chianti classico riserva 2005. Drink graag wijn van Antinori, deze familie is er grootdeels verantwoordelijk voor dat de chianti zich onttrokken heeft aan de mandflessen en een kwaliteitskoers is gaan varen. Deze specifieke is vrijwel geheel Sangiovese met een weinig Cabernet Sauvingon. Hij is gerijpt op barrique eiken vaten. Hij is heerlijk, rijp en zacht van smaak, boeket van zwarte kersen, pruimen, vanille (eikenhout) met chocolade en peperige noot. Genieten dus. De sterke tannine die hij heeft als hij jong is, is verdwenen en zijdig zacht geworden. Een waarlijk grote Chianti Riserva.![]() | ||
devzero | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:47 | |
Die heb ik een paar maanden geleden ook gehad. Ik vond hem een beetje over de top (als in 'te veel eiken en fruit') en niet bepaald zacht van smaak. Waarschijnlijk had ik em iets langer moeten decanteren of gewoon nog een paar jaartjes moeten laten liggen. | ||
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 21:50 | |
Welk jaar? Die ik drink heeft zeker niet teveel eiken. | ||
knuppelhout | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:16 | |
hangen hier mensen rond die de volkskrant wijnen wel eens bestellen? ben wel benieuwd of het de moeite waard is... er kwam vandaag n barolo voor 12,95 voorbij op t flyertje. | ||
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 22:59 | |
Volkskrant kennende zijn ze zuur en bitter, maar niet droog | ||
pfefferkatze | zondag 12 juni 2011 @ 15:11 | |
Is deze ergens in Nederland te krijgen? Caubernet Sauvignon: Dark Side Of The Moon ![]() | ||
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 15:49 | |
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen | ||
pfefferkatze | zondag 12 juni 2011 @ 15:53 | |
Mja leek me wel een geschikt vaderdagkadootje, maar denk dat het gewoon andere wijn wordt uit de lokale slijter, deze fles is al duur en daar komen ook nog verzendkosten bij. | ||
devzero | zondag 12 juni 2011 @ 16:45 | |
2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen. http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen. | ||
pfefferkatze | zondag 12 juni 2011 @ 17:07 | |
Waar staat dat op die website, kan het niet vinden? Oh alleen VS-winkels, dan al jij allicht in de VS wonen. | ||
rechtsedirecte | dinsdag 14 juni 2011 @ 22:54 | |
Pietverdriet | dinsdag 14 juni 2011 @ 22:59 | |
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued | ||
rechtsedirecte | dinsdag 14 juni 2011 @ 23:07 | |
Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijn ![]() | ||
Pietverdriet | dinsdag 14 juni 2011 @ 23:10 | |
Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden. | ||
Z | woensdag 15 juni 2011 @ 07:21 | |
Ik heb wel.eens die priori besteld. Die was ok maar niet heel bijzonder. | ||
fruityloop | woensdag 15 juni 2011 @ 11:58 | |
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen. ![]() | ||
Pietverdriet | woensdag 15 juni 2011 @ 12:06 | |
Voor deze prijs krijg je uiteraard geen top brunello, classico of barolo. Maar hij is zeer goed voor zijn prijs | ||
fruityloop | woensdag 15 juni 2011 @ 12:11 | |
Dat doen wij ook vaak, zo hadden we gisteren nog een ½ flesje Portugieser van Hauck, en die wat zoetere rode wijn gaat erg lekker bij een pittige curry. ![]() | ||
devzero | donderdag 16 juni 2011 @ 23:12 | |
Negociant boycotts 'ludicrous' Rauzan SeglaDe meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken. | ||
Madame_Paon | vrijdag 17 juni 2011 @ 02:33 | |
Geen zin om het topic door te lezen, maar een vraag: Wat is een lekkere rode wijn voor een beginnend wijndrinker? Ik drink sinds een jaar rode wijn, maar nog steeds is het behoorlijk vies en smaakt het bijna giftig. Kent iemand goede voorbeelden van een beginnerswijn? Ik heb trouwens geen idee wat ik lekker vind. | ||
Z | vrijdag 17 juni 2011 @ 08:35 | |
Ik zou met een makkelijk te drinken, fruitige wijn beginnen. Bijvoorbeeld een Merlot en dan uit een land als Chili. En dan zou ik die niet bij de supermarkt kopen maar bij en slijter. Als je iets meer geld uitgeeft heb je een grotere kans dat je de wijn lekker vind verwacht ik en heb je meteen een soort van benchmark. | ||
Pietverdriet | vrijdag 17 juni 2011 @ 09:16 | |
Ik drink al jaren geen bordeaux meer, veel te duur voor wat je krijgt | ||
Z | vrijdag 17 juni 2011 @ 09:24 | |
Mijn vrouw is verzot op Bordeauxwijnen dus ik moet wel ![]() | ||
Pietverdriet | vrijdag 17 juni 2011 @ 09:49 | |
Voor het geld krijg je betere wijnen. De bordeaux is sinds de jaren 80 steeds meer voor de amerikaanse en japanse markt gaan produceren, toegankelijke, makkelijke wijnen die je open trekt en direct kan drinken om daar vervolgens veel te veel geld voor te rekenen. (ik heb het niet over de top) | ||
fruityloop | vrijdag 17 juni 2011 @ 10:14 | |
Ik zou dan denken aan een jongere Italiaanse wijn, een Sangiovese bijvoorbeeld. AH heeft daar een paar van in het assortiment die goed beoordeeld zijn, de bekende "omfietswijnen" Nicolaas Klei bijvoorbeeld. Of die met een paar sterren van Hubrecht Duijker. | ||
ausweiss | zaterdag 18 juni 2011 @ 02:07 | |
Misschien een tip voor onze wijn liefhebbers. Ik zag net dat ze bij ibood een wijn waardebon ter waarde van 40 euro, Voor 10 euro aanbieden. Te gebruiken op wijnvoordeel.nl. En nee ik werk niet bij een van deze bedrijven, Ben gewoon een Hollander die veel voor weinig leuk vind. ![]() | ||
Holy_Goat | zaterdag 18 juni 2011 @ 07:58 | |
heb 4 bonnen besteld ![]() | ||
fruityloop | zaterdag 18 juni 2011 @ 09:40 | |
Er is max 1 bon per klant/adres in te wisselen, heb je dat gelezen op de iBood pagina? | ||
Pietverdriet | zaterdag 18 juni 2011 @ 09:55 | |
Nog 4 flessen gekocht, was trouwens geen 15 euro maar 11 euro nogwat | ||
bear87 | zaterdag 18 juni 2011 @ 14:50 | |
Bedankt voor de tip, ik heb er een gekocht! Iemand nog een tip, staat er op die site nog een wijn die je zeker niet mag missen? [ Bericht 5% gewijzigd door bear87 op 18-06-2011 15:33:18 ] | ||
borisz | zaterdag 18 juni 2011 @ 15:40 | |
Ook die bon gekocht ![]() | ||
PiRANiA | zaterdag 18 juni 2011 @ 16:11 | |
Dit is nu een reeks ![]() | ||
bear87 | zaterdag 18 juni 2011 @ 16:46 | |
Ik zit te denken aan de 'Indomita Quintus - Cabernet Sauvignon grand reserva 2009' , wat gaan jullie doen met je bon? | ||
fruityloop | zaterdag 18 juni 2011 @ 17:03 | |
Ook bon gekocht, wij gaan denk ik voor een doosje Las Moras - Reserve Malbec en een doosje Rioja DOCa Tinto, met mogelijk nog wat Primi Soli Sangiovese. | ||
Z | zaterdag 18 juni 2011 @ 18:21 | |
Ik heb ook een bon. Ik overweegt een 'dure' fles, een parool oid. |