abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_93534079
valt idd best mee, vroegah kwamen mijn ouders vaak met een achterbak vol terug uit frankrijk :p Zo erg dat de auto bijna door z'n assen ging :P
hardcoholic
  Moderator woensdag 2 maart 2011 @ 13:19:46 #102
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_93536101
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 12:27 schreef Ferdii het volgende:
valt idd best mee, vroegah kwamen mijn ouders vaak met een achterbak vol terug uit frankrijk :p Zo erg dat de auto bijna door z'n assen ging :P
Ik was daar met een vriend van me. Hij heeft z'n voorraad ook aangesterkt.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_93715786
Paul Pillot - Chassagne-Montrachet 2008
Een beetje fris-zure appel en een hoop 'minerals'/kalk, heel erg droog en heeft waarschijnlijk amper hout gezien. Een bijna typische bourgondische wijn en mijn favoriete soort witte wijn. Ik had nog nooit iets van 'paul pillot' gedrinken, maar ik ga proberen meer van zijn wijnen te vinden.
  zondag 6 maart 2011 @ 07:50:42 #104
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_93717677

een heerlijke Sauvignon Blanc met onmiskenbaar het karakter van Marlborough maar heeft niet het overheersende "fruitige" wat sommige Sauv's uit deze regio hebben.
Voor degene die geen NZ'se sauv's kiezen omdat ze bekend staan als "fruitbombs" is dit een prachtig alernatief
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 6 maart 2011 @ 09:06:12 #105
52003 nielsgeode
buckyball!
pi_93718011
Gisteren een flesje Niepoort Senior Tawny gekocht om eens te proberen. Niepoort is een goeie producent dus de verwachtingen waren hoog. De port is mooi lichtrood van kleur, haast nog lichter dan een jonge Pinot Noir. In de geur zit veel rozijn met tonen van aardbei en subtiel hout/vanille. De smaak is mooi gebalanceerd maar lang niet zo uitbundig als ik met veel oudere LBV's en Vintage ports heb gehad. In de afdronk zit subtiel honing. Voor mijn gevoel mist er een heel stuk complexiteit in de smaark, maar dat kan je ook niet verwachten voor een tientje de fles van zo'n (beroemde) producent.



[ Bericht 6% gewijzigd door nielsgeode op 06-03-2011 09:11:19 ]
blub blub
  zondag 6 maart 2011 @ 09:28:11 #106
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_93718219
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 09:06 schreef nielsgeode het volgende:
Gisteren een flesje Niepoort Senior Tawny gekocht om eens te proberen. Niepoort is een goeie producent dus de verwachtingen waren hoog. De port is mooi lichtrood van kleur, haast nog lichter dan een jonge Pinot Noir. In de geur zit veel rozijn met tonen van aardbei en subtiel hout/vanille. De smaak is mooi gebalanceerd maar lang niet zo uitbundig als ik met veel oudere LBV's en Vintage ports heb gehad. In de afdronk zit subtiel honing. Voor mijn gevoel mist er een heel stuk complexiteit in de smaark, maar dat kan je ook niet verwachten voor een tientje de fles van zo'n (beroemde) producent.

[ afbeelding ]
grappig dat je dit post Niels, ik ben een liefhebber van, vooral rode, wijn maar Port heeft me nooit kunnen bekoren.
Toch leuk om een review te lezen over Port, keep them coming!!

Verder hier nog liefhebbers van Port?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_93743234
Ik vind port wel lekker, maar ik drink het amper. Eigenlijk alleen nog in restaurants na een goed dinner. Want, wanneer drink je nou port? Voor dat ene glaasje na het eten wil ik geen fles openen en even rustig op de bank zitten en een fles leegdrinken is ook niet zo'n aanrader.

Ik heb die niepoort ook wel eens gehad (helaas heb ik nooit iets anders van hem gezien hier) en ik ben het met nielsgeode eens wat betreft missende complexiteit. Een van mijn favoriete port wijnen in dat prijs segment is overigens de Graham six grapes.
  zondag 6 maart 2011 @ 21:23:38 #108
52003 nielsgeode
buckyball!
pi_93743415
quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2011 21:20 schreef devzero het volgende:
Ik vind port wel lekker, maar ik drink het amper. Eigenlijk alleen nog in restaurants na een goed dinner. Want, wanneer drink je nou port? Voor dat ene glaasje na het eten wil ik geen fles openen en even rustig op de bank zitten en een fles leegdrinken is ook niet zo'n aanrader.

Ik heb die niepoort ook wel eens gehad (helaas heb ik nooit iets anders van hem gezien hier) en ik ben het met nielsgeode eens wat betreft missende complexiteit. Een van mijn favoriete port wijnen in dat prijs segment is overigens de Graham six grapes.
Het fijne van (de meeste) Port is dat een geopende fles langer goed blijft dan een gemiddelde fles wijn. Wij openen zo af en toe in het weekend een flesje die dan ergens in de tweede helft van de week de bodem bereikt. Qua alcohol is zo'n fles dan ongeveer 2 flessen wijn dus als je daar met z'n 2en een dag of 4 a 5 over doet is er niks aan het handje.
blub blub
pi_93770699
Komende week heeft de Makro weer een folder vol wijn, staan erg leuke dingen in moet ik zeggen :)

Waar ik erg benieuwd naar ben is de brunello van 12 euro met 90 parker points :D

zie folder:

http://catalog.metro.info/Makro_NL/113/magazine.html

Ook de marius wijnen van m. Chapoutier spreken me erg aan. komende week maar weer eens naar de Makro om te proeven *)
hardcoholic
pi_93771638
Chapoutier zijn doorgaans uitstekend. In punten geloof ik niet zo heel erg meer. Punten scheppen verwachtingen en dat werkt niet bij wijndrinken (bij mij).
Aldus.
pi_93777754
quote:
14s.gif Op maandag 7 maart 2011 15:25 schreef Z het volgende:
Chapoutier zijn doorgaans uitstekend. In punten geloof ik niet zo heel erg meer. Punten scheppen verwachtingen en dat werkt niet bij wijndrinken (bij mij).
- Punten zijn heel erg afhankelijk van de smaak van de beoordeler. Over het algemeen durf ik wel te stellen dat als Robert Parker een wijn een hoge score geeft, dat het niet mijn smaak zal zijn.
- Wat is het verschil tussen 89 en 90 punten of 89 en 92? Zelfs al zou je in een proef opstelling zitten met alleen maar wijnen van 1 producent, dan nog vraag ik me af of ik het verschil tussen 89 en 90 zou proeven. Laat staan bij het eten.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 07:56:59 #112
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_93944362
Vrijdagavond dus even tijd voor een glaasje wijn

Annie's Lane 2008 Shiraz, een jonge shiraz uit de Clare Valley in Zuid Australie.
Wat prijs betreft een "middle of the range "wijn (NZ$22.95, terwijl je voor een top NZ'se Shiraz zo'n NZ$40.- betaal) en een beetje een impulseaankoop...ik moest toch even bij de liqourstore langs.
Een prima, krachtige volle wijn die met een paar jaar goede bewaring waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komt als de scherpe kantjes er af zijn maar ook nu al lekker weg drinkt.

quote:
A vibrant red with purple hues. A gently balanced bouquet displaying intense aromas of lifted blackberry and spice, integrated with subtle smokey oak. There are characters of plum inspired fruit, violet and a hint of chocolate. The rich expression of Clare Valley Shiraz extends on to the palate, where it develops into a medium bodied red. The wine is rich and soft with sweet black cherry flavours, fine supple tannins, good mouthfeel and excellent length. A soft yet opulent Clare Valley Shiraz with favourable oak and gentle spice, well structured and intensely flavoured, offering voluptuous varietal expressions, elegance and finesse.
Al met al, goede wijn qua prijs/kwaliteit verhouding (nu moet ik zeggen dat ik een echte Shiraz fan ben)
direkt nog een glas en dan de andere helft van de fles voor morgenavond..
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_93950776
Doosje villa maria sauv. blanc gekocht, wordt weer genieten komende weken :P
hardcoholic
pi_93950821
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 07:56 schreef rechtsedirecte het volgende:
Vrijdagavond dus even tijd voor een glaasje wijn
[ afbeelding ]
Annie's Lane 2008 Shiraz, een jonge shiraz uit de Clare Valley in Zuid Australie.
Wat prijs betreft een "middle of the range "wijn (NZ$22.95, terwijl je voor een top NZ'se Shiraz zo'n NZ$40.- betaal) en een beetje een impulseaankoop...ik moest toch even bij de liqourstore langs.
Een prima, krachtige volle wijn die met een paar jaar goede bewaring waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komt als de scherpe kantjes er af zijn maar ook nu al lekker weg drinkt.

[..]

Al met al, goede wijn qua prijs/kwaliteit verhouding (nu moet ik zeggen dat ik een echte Shiraz fan ben)
direkt nog een glas en dan de andere helft van de fles voor morgenavond..
Als je nog eens een echt krachtige shiraz zoekt, probeer dan eenz de stellenzicht shiraz uit zuid afrika. (stellenbosch). Volle krachtige shiraz met maar liefst 16% alc. :P
hardcoholic
pi_93951119
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:09 schreef Ferdii het volgende:
Doosje villa maria sauv. blanc gekocht, wordt weer genieten komende weken :P
Welke precies?
Aldus.
pi_93951172
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:19 schreef Z het volgende:

[..]

Welke precies?
deze :P

hardcoholic
pi_93951364
Ah. Die heb ik ook wel eens gedronken. Ik hou het voorlopig bij de Rhône.
Aldus.
pi_93955462
gigondas zijn ook erg mooi ja, hoewel ik meer van de wit ben :)

of heb je de cotes du rhone?

/edit

wacht ff zie nu dat het een proefdoos is :')
hardcoholic
pi_93956870
In de winter rood, in de zomer wit hier.

De doos:
# Côtes-du-Rhône 2007 - rood
# Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu 2007 - rood (x2)
# Vacqueras 2007 - rood
# Gigondas 2007 - rood
# Châteauneufdu-Pape 2008 - rood

Geen wit in de doos, die was op. Ben ook geen groot viognier liefhebber overigens.
Aldus.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 19:31:35 #120
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_93969980
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:11 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Als je nog eens een echt krachtige shiraz zoekt, probeer dan eenz de stellenzicht shiraz uit zuid afrika. (stellenbosch). Volle krachtige shiraz met maar liefst 16% alc. :P
ik zal eens zoeken Ferdii, maar Z-A'se wijnen zijn hier met een kaarsje te zoeken...het zelfde als goed NZ'se wijnen in Nederland
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 11 maart 2011 @ 20:01:40 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93971568
Rechtse, ben je al bij remarkable voorbij geweest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 21:02:22 #122
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_93975212
Nee nog niet Piet, ik wilde er rond de kerst even langs met mijn broer maar las op de website dat het alleen op afspraak was en we waren daar in de buurt op een zondag dus "didn't want to try my luck" maar letterlijk..., wat in een goed vat zit...
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 11 maart 2011 @ 21:05:22 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93975377
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 21:02 schreef rechtsedirecte het volgende:
Nee nog niet Piet, ik wilde er rond de kerst even langs met mijn broer maar las op de website dat het alleen op afspraak was en we waren daar in de buurt op een zondag dus "didn't want to try my luck" maar letterlijk..., wat in een goed vat zit...
Gewoon even langsgaan als je in de buurt bent, Bald Hill zit daar trouwens ook geen 10 minuten vandaan.
Hij heeft echt de beste wijn die ik in NZ gedronken heb (en ik heb veel wijn gedronken) en mijn nieuw zeelandse vrienden waren van dezelfde mening.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93982589
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 14:31 schreef Z het volgende:
In de winter rood, in de zomer wit hier.

De doos:
# Côtes-du-Rhône 2007 - rood
# Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu 2007 - rood (x2)
# Vacqueras 2007 - rood
# Gigondas 2007 - rood
# Châteauneufdu-Pape 2008 - rood

Geen wit in de doos, die was op. Ben ook geen groot viognier liefhebber overigens.
Ik ook niet, vind viognier niets aan :) Die andere wijnen klinken wel erg leuk :) gigondas en chateauneuf de pape kunnen erg leuk zijn, hoewel er ook veel bocht tussen zit
hardcoholic
pi_93982611
quote:
1s.gif Op maandag 7 maart 2011 15:02 schreef Ferdii het volgende:
Komende week heeft de Makro weer een folder vol wijn, staan erg leuke dingen in moet ik zeggen :)

Waar ik erg benieuwd naar ben is de brunello van 12 euro met 90 parker points :D

zie folder:

http://catalog.metro.info/Makro_NL/113/magazine.html

Ook de marius wijnen van m. Chapoutier spreken me erg aan. komende week maar weer eens naar de Makro om te proeven *)
heb deze brunello afgelopen week geproeft, is geen zak aan, niet de moeite waard voor zijn geld :) De marques de riscal uit die folder daarintegen :P
hardcoholic
pi_94024081
Zit aan een *Fixin* van Jaffelin uit 1999. Fixin is natuurlijk een heel noordelijke appellation in de Bourgogne en de wijnen zijn doorgaans erg tanninerijk. Deze is niet al te jong meer en dat proef je. Het fruit is (helaas) grootendeels weg maar nog wel een beetje aanwezig. Het is duidelijk een Bourgondier waarin de typische tonen van een oude Bourgondier dominant zijn: boerderij en aardse tonen. Er zit nog wel aardig wat tannine in maar de harde randen zijn er duidelijk af. Al met al een leuke fles om eens te proberen voor een tientje maar niet de moeite waard om meer van te kopen.
blub blub
  † In Memoriam † zaterdag 12 maart 2011 @ 23:53:06 #127
25682 2cv
Niet subtiel
pi_94024647
Op welke temperatuur drink je ijswijn ? Mijn boeren-verstand zegt koelkast-temperatuur.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_94036268
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 23:53 schreef 2cv het volgende:
Op welke temperatuur drink je ijswijn ? Mijn boeren-verstand zegt koelkast-temperatuur.
Graad of 10 tot 12 is het lekkerste. Rule of thumb: leg m in een normale koelkast, haal m er een half uurtje voor je m wilt drinken uit.
blub blub
  † In Memoriam † maandag 14 maart 2011 @ 03:46:18 #129
25682 2cv
Niet subtiel
pi_94080788
Bedankt ! ^O^
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 18 maart 2011 @ 08:11:31 #130
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94278120
oops, alweer een week voorbij dus lekker onderuit met een boek en een wijntje....
vanavond gekozen voor Lake Road Syrah (2008) van Boundary Vineyard.

Voor een syrah is het een fruitige en lichte wijn waarbij ik pas in de afdronk het ware syrah karakter naar boven kan halen.
Naar mijn smaak een iets te lichte en fruitige smaak voor een syrah maar verder een lekkere, maar verder geen bijzondere wijn die soepel wegdrinkt.

De regen op de ruiten, de herfstwind om het huis en een wijntje...life is good !!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_94283189
Had gisteravond een glaasje Goeie Tye Selected Red. Lekkere Zuid-Afrikaanse wijn :)
Vooral de kruidige smaak vind ik erg prettig.
Bis vincit, qui se vincit in victoria.
pi_94283656
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 08:11 schreef rechtsedirecte het volgende:
oops, alweer een week voorbij dus lekker onderuit met een boek en een wijntje....
vanavond gekozen voor Lake Road Syrah (2008) van Boundary Vineyard.

Voor een syrah is het een fruitige en lichte wijn waarbij ik pas in de afdronk het ware syrah karakter naar boven kan halen.
Naar mijn smaak een iets te lichte en fruitige smaak voor een syrah maar verder een lekkere, maar verder geen bijzondere wijn die soepel wegdrinkt.

De regen op de ruiten, de herfstwind om het huis en een wijntje...life is good !!
In de NRC stond een vrij lovende recensie 'Brancott Estate' SB, ik heb hem gekocht en gedronken maar vond hem niet echt lekker. Het blijft lastig SB uit NZ te vinden die mij goed smaakt. Ik heb de laatste tijd wel een paar uitstekende Franse Sauvignon Blancs gedronken, uit de Bordeaux dus gemengd met wat Semillion.
Aldus.
pi_94295065
doe mij maar liever de wat schralere witte wijnen uit loire gebied bv :)
hardcoholic
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:43:08 #134
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94301461
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 11:33 schreef Z het volgende:

[..]

In de NRC stond een vrij lovende recensie 'Brancott Estate' SB, ik heb hem gekocht en gedronken maar vond hem niet echt lekker. Het blijft lastig SB uit NZ te vinden die mij goed smaakt. Ik heb de laatste tijd wel een paar uitstekende Franse Sauvignon Blancs gedronken, uit de Bordeaux dus gemengd met wat Semillion.
Z, dan zit er niets anders op dan dat je Piet's voorbeeld volg en op een fact finding mission kom ;)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_94306647
Dat klinkt heel vervelend! Jammer dat het zo'n eind weg is ...
Aldus.
pi_94306839
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 16:13 schreef Ferdii het volgende:
doe mij maar liever de wat schralere witte wijnen uit loire gebied bv :)
Dat zijn toch ook vaak SB's? En chinon, ook lekker.
Aldus.
pi_94308408
Gisteren een aantal flessen van Mayacamas binnen gekregen. Mayacamas wordt een beetje als semi-cult beschouwd omdat ze 'on-california' achtige wijn maken. Ook nog een paar flessen Brunello wijnen; ik begin een beetje uitgekeken te raken op Toscaanse wijnen, dus we zien wel.
pi_94308498
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 20:25 schreef Z het volgende:

[..]

Dat zijn toch ook vaak SB's? En chinon, ook lekker.
Er komen idd redelijk goede rode wijnen uit de buurt van Chinon.
pi_94309836
Ik bedoel Chenin Blanc ipv Chinon. Ik hou wel van wijnen uit Chinon.
Aldus.
pi_94309928
quote:
5s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 20:48 schreef devzero het volgende:
Gisteren een aantal flessen van Mayacamas binnen gekregen. Mayacamas wordt een beetje als semi-cult beschouwd omdat ze 'on-california' achtige wijn maken. Ook nog een paar flessen Brunello wijnen; ik begin een beetje uitgekeken te raken op Toscaanse wijnen, dus we zien wel.
Duur grapje?
Aldus.
pi_94314275
Rond de $50 verzendkosten voor 12 flessen, dus iets meer dan $4 per fles. Dus ja, je besteld dan geen flessen van $12 of dingen die je ook in de slijter kan kopen.
  zaterdag 19 maart 2011 @ 08:10:50 #142
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94325178

Lammastide 2008 (Hawke's Bay)
Volle, krachtige maar toch zachte Syrah met een afdronk vol met donker fruit...heerlijke wijn, zeker na de wat fruitige Syrah van gisteravond
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 19 maart 2011 @ 09:27:13 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94325712
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:43 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

Z, dan zit er niets anders op dan dat je Piet's voorbeeld volg en op een fact finding mission kom ;)
Kan ik iedereen aanraden, week of 6 rondtouren, wijngaard of 6 per week bezoeken, daar lekker proeven en wat inkopen, savonds een motelletje, flesjes opentrekken en leegdrinken of een huisje huren, bbq aan en grillen en genieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94326461
Klinkt fantastisch.

[ Bericht 0% gewijzigd door Z op 19-03-2011 13:53:05 ]
Aldus.
  zaterdag 19 maart 2011 @ 13:14:44 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94331068
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 10:21 schreef Z het volgende:
Klinkt fantastisch.
Was het ook, gelukkig hebben we de fotos nog want veel herinneren kan ik me niet
:+ :+ :+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94496958
Ik had gister een lekkere/leuke wijn ervaring.
Kreeg van de (pakken wijn drinkende buuf,ja wijn uit flessen vind ze niet lekker),
Een flesje L'Amarine Costières de Nîmes 2009.
http://www.wijnhandeldeha(...)costieresdenimes.php

Vond het al een mooie fles, en als ik gegoogled had wist ik dat deze beter voor een specialere dag weg gelegd moest worden.

Niet op een maandag avond bij de gegrilde varkenshaas. :):P:P

Het was een heerlijk complexe wijn,maar had hem beter nog een jaartje of 3-4 laten liggen,
Zodat hij nog iets ronder van smaak zou worden.

Kortom een heerlijke wijn.

1In 1988 is Château de l'Amarine, tussen Nîmes en Arles, overgegaan naar de familie Dalle van Château de Campuget. Daardoor zijn twee van de grootste crus in de A.O.C. Costières de Nîmes nu in één hand. Die deskundige hand van wijnmeester Jean-Lin Dalle wordt geprezen door de grootste kenners ter wereld, van Robert Parker tot de Guide Hachette. En voor elke oogst ligt minstens één medaille klaar. Dit is ongekend top aan de monding van de Rhône. Een heerlijke blend van syrah (65%), grenache (30%) en mourvèdre (5%). Perfect op dronk, maar ook nog zeker 5 jaar op te leggen. Het is een donkerrode wijn met een prachtig bouquet van rijpe vruchten, zoals zwarte bessen. Bijzonder rond, kruidig en harmonisch. Erg lekker bij gegrild of gebraden, rood vlees.



Vanavond had ik een flesje Bourgogne Pinot noir veilles vignes 2009.
Lekker soepel wijntje met tonen van cassis,frambozen en kersen.
Ook deze had nog iets meer tijd mogen hebben in de kelder(die ik niet heb,bij mijn oude lui gelukkig wel ruimte in de kelder).
pi_94497843
Er is niks mis met een goede rhone wijn op maandag!

En inderdaad een beetje jong, maar als je een tijdje laat luchten zal hij vast wel goed te drinken zijn.
pi_94764538
quote:
14s.gif Op woensdag 23 maart 2011 03:57 schreef devzero het volgende:
Er is niks mis met een goede rhone wijn op maandag!

En inderdaad een beetje jong, maar als je een tijdje laat luchten zal hij vast wel goed te drinken zijn.
Ik had hem ook voorzichtig in een karaf gegoten.
Dan komt er al flink wat lucht bij.
pi_94764651
Exceptionele wijnen te Zwolle

Online veiling i.o.v. belanghebbende o.a.: Courante wijnen, Bordeaux Grands Crus w.o.: Château Petrus - Mouton Rothschild. Bourgognes van o.a. het broemdste Bourgognehuis Domaine de la Romanée Conti, Côtes du Rhône, Sauternes, Port en Spanje Vega Sicilia, etc.

Start veiling vrijdag 01 april 2011 om 19:00 uur
Sluiting vanaf donderdag 14 april 2011 om 19:00 uur

http://www.bva-auctions.com/auction/index/3157

Ik ga hier toch van de week even rond neuzen.
Misschien nog een paar leuke flesjes voor weinig. *O*
pi_94765502
Voor weinig zal niet lukken denk ik. Op wijnveilingen waar ik geweest ben werd goed geboden en altijd alles verkocht. Als je mazzel hebben schenken ze wijn of is er vooral een proeverij, kan je toch wat drinken.

Deze heb ik ooit op een veiling gekocht (een reeds geconsumeerd):

Bordeauxwijnen, vijf uit 1969 één uit 1962.
Aldus.
pi_94841755
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken.
We hadden die nog over van oudjaar.
En om dat ik een jaartje ouder ben geworden,
Vonden we het wel ff lekker.

Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00)

Echt een aanrader voor dit geld.

quote:
De wijn werd klassiek gecomponeerd uit ongeveer gelijke delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Speldenprik belletjes, beschaafde zuren, zacht wit fruit en een vleugje anijs typeren de vrij vieve smaak
pi_94841877
Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zal nog een glaasje brunello op je drinken.
pi_94842521
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2011 02:18 schreef ausweiss het volgende:
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken.
We hadden die nog over van oudjaar.
En om dat ik een jaartje ouder ben geworden,
Vonden we het wel ff lekker.

Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00)

Echt een aanrader voor dit geld.

[..]

[ afbeelding ]
Lekkere champagne, ja. Gisteren ook een glas van op.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_94861512
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 16:18 schreef Z het volgende:
Voor weinig zal niet lukken denk ik. Op wijnveilingen waar ik geweest ben werd goed geboden en altijd alles verkocht. Als je mazzel hebben schenken ze wijn of is er vooral een proeverij, kan je toch wat drinken.

Deze heb ik ooit op een veiling gekocht (een reeds geconsumeerd):
[ afbeelding ]
Bordeauxwijnen, vijf uit 1969 één uit 1962.
heb je de namen? vallen net niet op de foto te lezen, zie alleen een margaux staan, rest onleesbaar :P

zijn erg leuke wijnen, ff rondgluren op die bva auctions
hardcoholic
pi_94863745
Het mooie van een een wijn auction is dat je wijn kunt krijgen die je zelf waarschijnlijk nooit zou kunnen bewaren (tenslotte, hoeveel mensen hier kochten al actief wijn in de jaren 70 om 40 jaar te bewaren).

Maar aan de andere kant, hoe weet je dat de wijn altijd goed bewaard is? Bij een bewaartijd van 40-50 jaar kunnen een paar graden temperatuur schommeling weer net wel belangrijk zijn en die Chassee-Spleen heeft een dusdanig fill level dat je je afvraagt of hij niet te veel temperatuur schommelingen heeft doorstaan of dat de kurk niet helemaal goed meer is.
pi_94868724
is idd niet vast te stellen, behalve als ze van 1 of andere wijnkenner/chateau komen, wat dus niet te controleren is bij de veiling.

Idd vervelend als je fles van 500 eurie kurksmaak heeft :')
hardcoholic
pi_94870897
Chateau Latour '66 azijn is anders best lekker voor een vinaigrette.
pi_94874645
lafite rothschild azijn spijst dan weer goed bij Waldorfsalade :+
hardcoholic
pi_94880066
De Chasse-Spleen kwam uit '62 en was ver over z'n hoogtepunt heen. De twee dezelfde flessen waren van Chateau Ducru Beaucaillou en zeer goed te drinken. De anderen weet ik niet uit mijn hoofd.

Op papier waren vijf van de zes fantastisch maar ze waren allen wel over hun hoogtepunt heen, dat is ook wel enigszins te verwachten van zulke oude wijnen. Je kon nog wel proeven dat het ooit goede wijnen waren.
Aldus.
  vrijdag 1 april 2011 @ 02:27:20 #160
160841 ausweiss
Weist aus
pi_94888676
Is het nu zo dat door gebruik van de nieuwerwetste flessen stopsels,
(nee geen schroefdoppen) de goede wijn langer houdbaar zijn?.
De kurk van kunsttof lijkt me beter tegen de tand des tijds kunnen.
Dan een ouwerwetst kurken kurk.
pi_94891061
De meeste wijnen met schroefdoppen, glaskurken en/of kunstofkurken zijn geen bewaarwijnen. Er zijn ook verschillende kwaliteiten kurk, ik weet niet of de topkwaliteit kurk onderdoet voor kunstof.
Aldus.
  vrijdag 1 april 2011 @ 17:10:15 #162
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_94908486
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 02:27 schreef ausweiss het volgende:
Is het nu zo dat door gebruik van de nieuwerwetste flessen stopsels,
(nee geen schroefdoppen) de goede wijn langer houdbaar zijn?.
De kurk van kunsttof lijkt me beter tegen de tand des tijds kunnen.
Dan een ouwerwetst kurken kurk.
Kurk is traditioneel, maar eigenlijk helemaal niet zo goed om wijn mee af te sluiten. Een schroefdop is wijntechnische gezien veel beter. Kunstof kurken zijn er alleen maar omdat wijnboeren niet aan de schroefdop willen maar ook van de kurk af willen. Echte kurk zorgt voor het meeste bederf van wijn.
Probleem is een beetje dat wijnboeren te schijterig zijn om gewoon schroefdoppen te gaan gebruiken. Ze denken dat de klant dat niet wil.
Ik ben gek op schroefdop en vind het jammer dat het niet meer algemeen gangbaar is. Wijn met schroefdop al direct af te doen als tinnef is onzin, er is meer tinnef met een kurk dan met een schroefdop.

Er is nog een probleem, meeste mensen proeven helemaal niet dat een wijn niet goed meer is door bacterie of schimmelbederf door de kurk.
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  zaterdag 2 april 2011 @ 21:20:52 #163
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94954980
Hier in Nieuw Zeeland zul je zien dat de allerbeste wijnen van het land een schroefdop hebben.
Wijnen met een schroefdop kan je over het algemeen net zo lang, of zelfs langer bewaren dan wijnen met een kurk.
De schroefdop is absoluut 100% luchtducht en in de fles zit evengoed genoeg lucht om het rijpingsprocess door te laten gaan.
Ik zal komende maand weer even een doos met de volgende wijn naar mijn broer sturen (makkelijk als er toch containers heen en weer varen)

Deze wijn staat, zonder discussie, bekend als een van de allerbeste, (zo niet de beste)NZ'se wijnen en zit gewoon onder een schroefdop

[ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 03-04-2011 06:43:08 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 3 april 2011 @ 06:42:32 #164
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94969712
Een zondagmiddag in Australische sferen...
een boek van Bryce courtenay en een fles

een volle Cabernet Sauvignon die barst van het fruit met een soepele tannine..geen uitmuntende wijn maar zeker een prima wijn die lekker wegdrinkt op een zondag middag...en omdat het een geschenk was....bedankt Marco!!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_95298860
Rose tijd komt er weer aan :P Iemand nog leuke aanraders? Ik ben nog op zoek naar oa een betaalbare rose sancerre. Als die er al zijn rond de 7-10 eurie per fles :P
hardcoholic
pi_95318183
Ik ben niet zo van de rosé. Bij de slijter in de Utrechtsestraat claimen ze de lekkerste rosé van de wereld te verkopen, en op het kaartje wat bij de fles staat dat ze hem alleen aan niet-rokers verkopen. Beetje overdreven maar het is wel typisch voor de slijter in kwestie, de man is wat nukkig. Ik weet even niet uit m'n hoofd hoe de rosé heet.
Aldus.
pi_95330554
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2011 14:06 schreef Ferdii het volgende:
Rose tijd komt er weer aan :P Iemand nog leuke aanraders? Ik ben nog op zoek naar oa een betaalbare rose sancerre. Als die er al zijn rond de 7-10 eurie per fles :P
Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence.
pi_95360194
quote:
14s.gif Op maandag 11 april 2011 03:37 schreef devzero het volgende:

[..]

Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence.
Vind ik zelf ook mooie Rose, lekker droog :) Wat ik zelf ook erg mooi vind is de faustino V rose van de tempranillo druif. :) subtiele droge rose met tonen van aardbei en bosbes :)
hardcoholic
pi_95360250
quote:
2s.gif Op zondag 10 april 2011 21:21 schreef Z het volgende:
Ik ben niet zo van de rosé. Bij de slijter in de Utrechtsestraat claimen ze de lekkerste rosé van de wereld te verkopen, en op het kaartje wat bij de fles staat dat ze hem alleen aan niet-rokers verkopen. Beetje overdreven maar het is wel typisch voor de slijter in kwestie, de man is wat nukkig. Ik weet even niet uit m'n hoofd hoe de rosé heet.
Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter? :P
hardcoholic
  dinsdag 12 april 2011 @ 04:00:14 #170
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95377328
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 20:46 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter? :P
Ja ik ben ook benieuwd ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95380164
O+ Amsterdam O+ natuurlijk.
Elzinga wijnen. Naast wijn kan je er jazz mixtapes kopen.
Aldus.
  † In Memoriam † woensdag 13 april 2011 @ 01:21:36 #172
25682 2cv
Niet subtiel
pi_95428152
Krenten/rozijnen in ijswijn laten weken voor je ze toevoegt aan het pannekoekbeslag voegt niets toe aan de smaak. Volgende keer gewoon weer laten weken in water.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_95442184
In mei gaan we op vakantie naar Italië, naar Montalcino om precies te zijn. Die regio staat natuurlijk bekend om zijn Brunello wijnen, en ik was benieuwd of er hier toevallig ook liefhebbers nog tips/adresjes hebben om langs te gaan als we daar zijn?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_95461651
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 01:21 schreef 2cv het volgende:
Krenten/rozijnen in ijswijn laten weken voor je ze toevoegt aan het pannekoekbeslag voegt niets toe aan de smaak. Volgende keer gewoon weer laten weken in water.
Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum?
pi_95462043
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 14:16 schreef fruityloop het volgende:
In mei gaan we op vakantie naar Italië, naar Montalcino om precies te zijn. Die regio staat natuurlijk bekend om zijn Brunello wijnen, en ik was benieuwd of er hier toevallig ook liefhebbers nog tips/adresjes hebben om langs te gaan als we daar zijn?
Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezier ;)
  † In Memoriam † donderdag 14 april 2011 @ 02:03:40 #176
25682 2cv
Niet subtiel
pi_95476956
quote:
3s.gif Op woensdag 13 april 2011 20:50 schreef devzero het volgende:

[..]

Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum?
Ik had verwacht dat het anders zou smaken dan met water en rum heb ik niet.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_95477263
Lijkt me dat de smaak van de rozijnen te overheersend is en dat je hooguit je wijn een "extra" smaakje geeft.
  † In Memoriam † donderdag 14 april 2011 @ 04:19:34 #178
25682 2cv
Niet subtiel
pi_95477770
Ik vermoed dat dat ook gebeurd is. De wijn heb ik overigens weg gemieterd, het heeft een nacht op kamertemperatuur in een bakje gestaan en het was helemaal bruin door de rozijnen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_95486342
quote:
14s.gif Op woensdag 13 april 2011 20:55 schreef devzero het volgende:

[..]

Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezier ;)
We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen. ;)

Maar het probleem bij de Brunello's is dat ze overal waar het mag en kan die wijn produceren, en dus ook druiven verbouwen op grond die er niet zo geschikt voor is. Dit maakt het zoeken en herkennen van een goede brunello nog niet zo makkelijk, ik hoopte eigenlijk dat er hier mensen waren die al wat ervaring er mee hadden. Maar goed, dan gaan we zelf op speurtocht, dat moet ook geen straf zijn.. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_95496310
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 12:42 schreef fruityloop het volgende:

[..]

We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen. ;)

Maar het probleem bij de Brunello's is dat ze overal waar het mag en kan die wijn produceren, en dus ook druiven verbouwen op grond die er niet zo geschikt voor is. Dit maakt het zoeken en herkennen van een goede brunello nog niet zo makkelijk, ik hoopte eigenlijk dat er hier mensen waren die al wat ervaring er mee hadden. Maar goed, dan gaan we zelf op speurtocht, dat moet ook geen straf zijn.. :9~
ff hier kijken, misschien heb je er wat aan :)

http://www.consorziobrune(...)embers-bottlers.html
hardcoholic
pi_95507802
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 16:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ff hier kijken, misschien heb je er wat aan :)

http://www.consorziobrune(...)embers-bottlers.html
Ah, ze hebben de site vernieuwd. Wij zitten bij deze fattoria/wijnboer.

Maar van wat ik begrepen heb, is de vraag vanuit (vooral) de VS zo groot, dat ze overal en nergens in de gemeente Montalcino nu wijn maken, en dat er ook wat mindere wijngaarden bij zitten. Ach, dan gaan we gewoon overal proeven.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_95667795
Ik heb van het weekend bij Mario in Neck gegeten en vooral ook heerlijk gedronken. Zeven gangen met zeven wijnen, vijf wit, twee rood. De lekkerste was een pinot grigio (Scrabolo). Mocht iemand die ooit ergens op het web tegenkomen (Nederlandse site) dan hoor ik dat graag.
Aldus.
pi_95707141
Gisteren een Ernest & Julio Gallo Chardonnay opengetrokken. Maar sinds wanneer is Chardonnay zoet? Ik drink hem niet verder op..
pi_95709104
Fruitig of echt zoet?
Aldus.
  Moderator dinsdag 19 april 2011 @ 13:22:45 #185
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_95710616
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 april 2011 09:51 schreef Z het volgende:
O+ Amsterdam O+ natuurlijk.
Elzinga wijnen. Naast wijn kan je er jazz mixtapes kopen.
Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in. B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator dinsdag 19 april 2011 @ 13:29:46 #186
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_95710915
Voor Koninginnedag heb ik de Pinot Gris van Charles Schleret uit de Elzas geselecteerd als terraswijn en die hebben we van de week even getest. Het blijft toch apart dat een wijn bij de wijnboer net even anders smaakt dan wanneer je hem thuis hebt staan. Nog steeds lekker, daar niet van.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_95712339
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 april 2011 13:22 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in. B-).
Misschien beter maar niet zo charmant.
Aldus.
pi_95726948
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 11:39 schreef bear87 het volgende:
Gisteren een Ernest & Julio Gallo Chardonnay opengetrokken. Maar sinds wanneer is Chardonnay zoet? Ik drink hem niet verder op..
Ik ken de gallo chardonnay, is erg fruitig, maar niet zoet :)
hardcoholic
pi_95732365
Ik dacht dat dat 'fruit-forward' heette tegenwoordig en dat dat een pluspunt was van new-world wijnen.
  vrijdag 22 april 2011 @ 10:26:54 #190
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_95842762
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 23 april 2011 @ 10:24:06 #192
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_95881741

Cloudy Bay is in mijn opinie misschien wel de beste producent van NZ'se Sauvignon Blanc., elke glas is "heaven sent"
Dus op het gebied kleine jongen en toch valt de Pinot die ik op het moment drink ietsje tegen.
Een prima wijn maar het is absoluut geen vuurwerk en niet de $50 (+/- 25 euro) waard die deze wijn nogmaal gesproken in de winkel kost., in deze prijsklasse zijn er betere Pinots verkrijgbaar.

Bevestigd mijn vooroordeel nogmaals dat wat betreft NZ'se pinots je niet om Central Otago heen kunt.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 23 april 2011 @ 10:46:44 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95882185
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 10:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
[ afbeelding ]
Cloudy Bay is in mijn opinie misschien wel de beste producent van NZ'se Sauvignon Blanc., elke glas is "heaven sent"
Dus op het gebied kleine jongen en toch valt de Pinot die ik op het moment drink ietsje tegen.
Een prima wijn maar het is absoluut geen vuurwerk en niet de $50 (+/- 25 euro) waard die deze wijn nogmaal gesproken in de winkel kost., in deze prijsklasse zijn er betere Pinots verkrijgbaar.

Bevestigd mijn vooroordeel nogmaals dat wat betreft NZ'se pinots je niet om Central Otago heen kunt.
Been there, drank the wine, bought the bottle
:-)
Als je dit lekker vind met je echt snel langs bij Remarkable, die is nog beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96012734
interessant programma om te kijken:

donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).

zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.

Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3


bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
hardcoholic
pi_96121619
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 20:44 schreef Ferdii het volgende:
interessant programma om te kijken:

donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).

zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.

Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3


bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
Bedankt voor de tip,
Ga hem zo ff op uitzending gemist kijken.
pi_96121779
Jummie heb weer een doosje lekkere rose gekocht.

Fat bastard

Now zat iz what you call a phet bast-ard!

2009
Frankrijk, Languedoc-Roussillon
Druivenrassen: Shiraz
Smaak: Droog, vol & rond
Lekker bij: Tapas, salade met tonijn, barbecue

Wijnbeschrijving
De Fat bastard Rosé wordt van shiraz gemaakt en die druif geeft volle, krachtige rosés met de fruitige smaak van rijpe, rode zomervruchten. Door zijn stevige, vol-aromatische stijl past deze geurige, donkerroze wijn goed bij pittig eten, van tapas tot oosterse gerechten.

Wetenswaardigheden
De Fat bastard Rosé moet perfect zijn en daarvoor koelt het wijnmaakteam de geplukte druiven direct. Tijdens het begin van de productie wordt de wijn elke tien uur geproefd om zo zeker te zijn van een perfecte kleur (niet te donker, niet te helder) en een zachte, fluwelige structuur met vol rijp fruit in de neus.

Op dronk: nu - medio 2011
Serveertemperatuur: 9 à 12°
Alcohol: 12,50%



Alleen op hun site zie ik geen rose meer staan.
Hoop dat ze nog wel nieuwe gaan maken,
Anders ga ik hamsteren.
  vrijdag 29 april 2011 @ 07:49:51 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96124620
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 20:44 schreef Ferdii het volgende:
interessant programma om te kijken:

donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).

zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.

Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3


bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt.
Most ingedikt naar Nederland gehaald en hier met gedemineraliseerd water en gist een wijn gemaakt, en ingedikte most die door wijnboeren wordt gebruikt hun productie te verhogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96125488
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 07:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt.
Most ingedikt naar Nederland gehaald en hier met gedemineraliseerd water en gist een wijn gemaakt, en ingedikte most die door wijnboeren wordt gebruikt hun productie te verhogen.
Nog niet veel concreets daarentegen, enkel wat vermoedens en een waterhandelaar die wat schimmig deed. Maar goed, het zou me niet verbazen dat spul zoals Rooi Kaap of Kaapse Pracht zo gemaakt wordt, met die prijzen kan het haast niet anders.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96128828
Veel zuid afrikaanse zooi is zOdanig goedkoop dat het bijna niet kan. Kaapse draai wordt bij de Makro soms verkocht voor 1,70 ex btw. Is volgens mij amper te doen door tussen handelaren bottelen en transport.
hardcoholic
pi_96129167
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 10:50 schreef Ferdii het volgende:
Veel zuid afrikaanse zooi is zOdanig goedkoop dat het bijna niet kan. Kaapse draai wordt bij de Makro soms verkocht voor 1,70 ex btw. Is volgens mij amper te doen door tussen handelaren bottelen en transport.
Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld.

En ik denk ook zeker dat je daar een lekker drankje aan hebt, het mag alleen niet als wijn verkocht worden. Een bekend voorbeeld hiervan is de "Alte weintradition" die je voor ~2,50 bij de AH uit de bodembak van het wijnschap kan plukken. Daar staat ook nergens het woord "wijn" op, enkel wijndrank oid, en als je dan het etiket leest, zie je dat het op de manier zoals ik net beschreef gemaakt wordt.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')