prachtig glas wijnquote:Op dinsdag 15 februari 2011 18:40 schreef devzero het volgende:
Ja, gewoon telkens een half glas inschenken en dat even opwarmen met je handen. En ik drink niet een hele fles binnen een half uurtje leeg, dus dat kwam wel goed.
[ afbeelding ]Gisteren overigens een Marques de Riscal reserva 2003 gedronken (samen met short-ribs). Ik had deze fles al een paar jaartjes liggen en het smaakte als een 'volwassen' rioja; ik denk niet dat hij nog veel langer had kunnen liggen.
idd prima vraag. Woonde hij niet op het zuid eiland?quote:Op donderdag 24 februari 2011 12:23 schreef Z het volgende:
Misschien moeten we eerst vragen hoe het met rechtsedirecte is.
Bedankt Z! We vertrekken zaterdagochtend. Op het programma staan:quote:
Ja, maar niet in Christchurch, maar in de buurt van Dunedin als ik me goed herinner, wat een 5 uur rijden ervandaan ligt.quote:Op donderdag 24 februari 2011 13:02 schreef Ferdii het volgende:
[..]
idd prima vraag. Woonde hij niet op het zuid eiland?
Dat wordt flink doorproeven!quote:Op donderdag 24 februari 2011 13:16 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Bedankt Z! We vertrekken zaterdagochtend. Op het programma staan:
1. Domaine Armand Gilg in Mittelbergheim
2. Domaine J. Hauller in Dambach
3. Domaine Bott Frères in Ribeauville
4. Domaine Mittnacht Frères in Hunawihr
5. Domaine Jean Geiler in Ingersheim
6. Domaine Charles Schleret in Turckheim
7. Domaine Rieflé in Pfaffenheim
Helaas is op zondagmiddag bijna alles dicht. Behalve het automuseum in Mulhouse, dus dan gaan we daar heen. Maandagmiddag rijden we terug naar Nederland.
Het is dan ook geen must om ze allemaal te bezoeken. Zaterdagmiddag een paar, zondagochtend een paar en maandagochtend een paar moet mogelijk zijn. En zo niet: geen probleem.quote:
Was een herhaalreceptquote:Op vrijdag 25 februari 2011 16:16 schreef Ferdii het volgende:
ziet er erg leuk uit
Laat ff een beschrijving achter op het moment dat je ze binnen hebt
vandaag een cotes du rhone opengemaakt, blijven mijn favoriete wijnen voor tussendoor
ligt sterk aan het gebied. Als je een gigondas of vacqueras hebt, die zijn stevig ja. Maar de gemiddelde rhone wijn is gewoon lekker fruitig en niet te stevig.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 17:54 schreef devzero het volgende:
Was het een 2009? Ik heb erg gemengde reviews gelezen over 2009 rhones omdat het een erg warm jaar was en de gemiddelde rhone wijn dus erg sterk zou zijn. Ik heb een paar 'futures' voor rhone dus ik zie wel wanneer ik ze krijg.
Wat is de score?quote:Op dinsdag 1 maart 2011 13:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Was een zeer geslaagd tripje naar de Elzas. M'n wijnvoorraad is weer aangesterkt.
22-0quote:
Ik was daar met een vriend van me. Hij heeft z'n voorraad ook aangesterkt.quote:Op woensdag 2 maart 2011 12:27 schreef Ferdii het volgende:
valt idd best mee, vroegah kwamen mijn ouders vaak met een achterbak vol terug uit frankrijk :p Zo erg dat de auto bijna door z'n assen ging
grappig dat je dit post Niels, ik ben een liefhebber van, vooral rode, wijn maar Port heeft me nooit kunnen bekoren.quote:Op zondag 6 maart 2011 09:06 schreef nielsgeode het volgende:
Gisteren een flesje Niepoort Senior Tawny gekocht om eens te proberen. Niepoort is een goeie producent dus de verwachtingen waren hoog. De port is mooi lichtrood van kleur, haast nog lichter dan een jonge Pinot Noir. In de geur zit veel rozijn met tonen van aardbei en subtiel hout/vanille. De smaak is mooi gebalanceerd maar lang niet zo uitbundig als ik met veel oudere LBV's en Vintage ports heb gehad. In de afdronk zit subtiel honing. Voor mijn gevoel mist er een heel stuk complexiteit in de smaark, maar dat kan je ook niet verwachten voor een tientje de fles van zo'n (beroemde) producent.
[ afbeelding ]
Het fijne van (de meeste) Port is dat een geopende fles langer goed blijft dan een gemiddelde fles wijn. Wij openen zo af en toe in het weekend een flesje die dan ergens in de tweede helft van de week de bodem bereikt. Qua alcohol is zo'n fles dan ongeveer 2 flessen wijn dus als je daar met z'n 2en een dag of 4 a 5 over doet is er niks aan het handje.quote:Op zondag 6 maart 2011 21:20 schreef devzero het volgende:
Ik vind port wel lekker, maar ik drink het amper. Eigenlijk alleen nog in restaurants na een goed dinner. Want, wanneer drink je nou port? Voor dat ene glaasje na het eten wil ik geen fles openen en even rustig op de bank zitten en een fles leegdrinken is ook niet zo'n aanrader.
Ik heb die niepoort ook wel eens gehad (helaas heb ik nooit iets anders van hem gezien hier) en ik ben het met nielsgeode eens wat betreft missende complexiteit. Een van mijn favoriete port wijnen in dat prijs segment is overigens de Graham six grapes.
- Punten zijn heel erg afhankelijk van de smaak van de beoordeler. Over het algemeen durf ik wel te stellen dat als Robert Parker een wijn een hoge score geeft, dat het niet mijn smaak zal zijn.quote:Op maandag 7 maart 2011 15:25 schreef Z het volgende:
Chapoutier zijn doorgaans uitstekend. In punten geloof ik niet zo heel erg meer. Punten scheppen verwachtingen en dat werkt niet bij wijndrinken (bij mij).
Al met al, goede wijn qua prijs/kwaliteit verhouding (nu moet ik zeggen dat ik een echte Shiraz fan ben)quote:A vibrant red with purple hues. A gently balanced bouquet displaying intense aromas of lifted blackberry and spice, integrated with subtle smokey oak. There are characters of plum inspired fruit, violet and a hint of chocolate. The rich expression of Clare Valley Shiraz extends on to the palate, where it develops into a medium bodied red. The wine is rich and soft with sweet black cherry flavours, fine supple tannins, good mouthfeel and excellent length. A soft yet opulent Clare Valley Shiraz with favourable oak and gentle spice, well structured and intensely flavoured, offering voluptuous varietal expressions, elegance and finesse.
Als je nog eens een echt krachtige shiraz zoekt, probeer dan eenz de stellenzicht shiraz uit zuid afrika. (stellenbosch). Volle krachtige shiraz met maar liefst 16% alc.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 07:56 schreef rechtsedirecte het volgende:
Vrijdagavond dus even tijd voor een glaasje wijn
[ afbeelding ]
Annie's Lane 2008 Shiraz, een jonge shiraz uit de Clare Valley in Zuid Australie.
Wat prijs betreft een "middle of the range "wijn (NZ$22.95, terwijl je voor een top NZ'se Shiraz zo'n NZ$40.- betaal) en een beetje een impulseaankoop...ik moest toch even bij de liqourstore langs.
Een prima, krachtige volle wijn die met een paar jaar goede bewaring waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komt als de scherpe kantjes er af zijn maar ook nu al lekker weg drinkt.
[..]
Al met al, goede wijn qua prijs/kwaliteit verhouding (nu moet ik zeggen dat ik een echte Shiraz fan ben)
direkt nog een glas en dan de andere helft van de fles voor morgenavond..
Welke precies?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 12:09 schreef Ferdii het volgende:
Doosje villa maria sauv. blanc gekocht, wordt weer genieten komende weken
ik zal eens zoeken Ferdii, maar Z-A'se wijnen zijn hier met een kaarsje te zoeken...het zelfde als goed NZ'se wijnen in Nederlandquote:Op vrijdag 11 maart 2011 12:11 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Als je nog eens een echt krachtige shiraz zoekt, probeer dan eenz de stellenzicht shiraz uit zuid afrika. (stellenbosch). Volle krachtige shiraz met maar liefst 16% alc.
Gewoon even langsgaan als je in de buurt bent, Bald Hill zit daar trouwens ook geen 10 minuten vandaan.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 21:02 schreef rechtsedirecte het volgende:
Nee nog niet Piet, ik wilde er rond de kerst even langs met mijn broer maar las op de website dat het alleen op afspraak was en we waren daar in de buurt op een zondag dus "didn't want to try my luck" maar letterlijk..., wat in een goed vat zit...
Ik ook niet, vind viognier niets aanquote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:31 schreef Z het volgende:
In de winter rood, in de zomer wit hier.
De doos:
# Côtes-du-Rhône 2007 - rood
# Côtes-du-Rhône Villages Plan de Dieu 2007 - rood (x2)
# Vacqueras 2007 - rood
# Gigondas 2007 - rood
# Châteauneufdu-Pape 2008 - rood
Geen wit in de doos, die was op. Ben ook geen groot viognier liefhebber overigens.
heb deze brunello afgelopen week geproeft, is geen zak aan, niet de moeite waard voor zijn geldquote:Op maandag 7 maart 2011 15:02 schreef Ferdii het volgende:
Komende week heeft de Makro weer een folder vol wijn, staan erg leuke dingen in moet ik zeggen
Waar ik erg benieuwd naar ben is de brunello van 12 euro met 90 parker points
zie folder:
http://catalog.metro.info/Makro_NL/113/magazine.html
Ook de marius wijnen van m. Chapoutier spreken me erg aan. komende week maar weer eens naar de Makro om te proeven![]()
Graad of 10 tot 12 is het lekkerste. Rule of thumb: leg m in een normale koelkast, haal m er een half uurtje voor je m wilt drinken uit.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 23:53 schreef 2cv het volgende:
Op welke temperatuur drink je ijswijn ? Mijn boeren-verstand zegt koelkast-temperatuur.
In de NRC stond een vrij lovende recensie 'Brancott Estate' SB, ik heb hem gekocht en gedronken maar vond hem niet echt lekker. Het blijft lastig SB uit NZ te vinden die mij goed smaakt. Ik heb de laatste tijd wel een paar uitstekende Franse Sauvignon Blancs gedronken, uit de Bordeaux dus gemengd met wat Semillion.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 08:11 schreef rechtsedirecte het volgende:
oops, alweer een week voorbij dus lekker onderuit met een boek en een wijntje....
vanavond gekozen voor Lake Road Syrah (2008) van Boundary Vineyard.
Voor een syrah is het een fruitige en lichte wijn waarbij ik pas in de afdronk het ware syrah karakter naar boven kan halen.
Naar mijn smaak een iets te lichte en fruitige smaak voor een syrah maar verder een lekkere, maar verder geen bijzondere wijn die soepel wegdrinkt.
De regen op de ruiten, de herfstwind om het huis en een wijntje...life is good !!
Z, dan zit er niets anders op dan dat je Piet's voorbeeld volg en op een fact finding mission komquote:Op vrijdag 18 maart 2011 11:33 schreef Z het volgende:
[..]
In de NRC stond een vrij lovende recensie 'Brancott Estate' SB, ik heb hem gekocht en gedronken maar vond hem niet echt lekker. Het blijft lastig SB uit NZ te vinden die mij goed smaakt. Ik heb de laatste tijd wel een paar uitstekende Franse Sauvignon Blancs gedronken, uit de Bordeaux dus gemengd met wat Semillion.
Dat zijn toch ook vaak SB's? En chinon, ook lekker.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 16:13 schreef Ferdii het volgende:
doe mij maar liever de wat schralere witte wijnen uit loire gebied bv
Er komen idd redelijk goede rode wijnen uit de buurt van Chinon.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 20:25 schreef Z het volgende:
[..]
Dat zijn toch ook vaak SB's? En chinon, ook lekker.
Duur grapje?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 20:48 schreef devzero het volgende:
Gisteren een aantal flessen van Mayacamas binnen gekregen. Mayacamas wordt een beetje als semi-cult beschouwd omdat ze 'on-california' achtige wijn maken. Ook nog een paar flessen Brunello wijnen; ik begin een beetje uitgekeken te raken op Toscaanse wijnen, dus we zien wel.
Kan ik iedereen aanraden, week of 6 rondtouren, wijngaard of 6 per week bezoeken, daar lekker proeven en wat inkopen, savonds een motelletje, flesjes opentrekken en leegdrinken of een huisje huren, bbq aan en grillen en genieten.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 18:43 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
Z, dan zit er niets anders op dan dat je Piet's voorbeeld volg en op een fact finding mission kom
Was het ook, gelukkig hebben we de fotos nog want veel herinneren kan ik me nietquote:
| 1 | In 1988 is Château de l'Amarine, tussen Nîmes en Arles, overgegaan naar de familie Dalle van Château de Campuget. Daardoor zijn twee van de grootste crus in de A.O.C. Costières de Nîmes nu in één hand. Die deskundige hand van wijnmeester Jean-Lin Dalle wordt geprezen door de grootste kenners ter wereld, van Robert Parker tot de Guide Hachette. En voor elke oogst ligt minstens één medaille klaar. Dit is ongekend top aan de monding van de Rhône. Een heerlijke blend van syrah (65%), grenache (30%) en mourvèdre (5%). Perfect op dronk, maar ook nog zeker 5 jaar op te leggen. Het is een donkerrode wijn met een prachtig bouquet van rijpe vruchten, zoals zwarte bessen. Bijzonder rond, kruidig en harmonisch. Erg lekker bij gegrild of gebraden, rood vlees. |
Ik had hem ook voorzichtig in een karaf gegoten.quote:Op woensdag 23 maart 2011 03:57 schreef devzero het volgende:
Er is niks mis met een goede rhone wijn op maandag!
En inderdaad een beetje jong, maar als je een tijdje laat luchten zal hij vast wel goed te drinken zijn.
quote:De wijn werd klassiek gecomponeerd uit ongeveer gelijke delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Speldenprik belletjes, beschaafde zuren, zacht wit fruit en een vleugje anijs typeren de vrij vieve smaak
Lekkere champagne, ja. Gisteren ook een glas van op.quote:Op donderdag 31 maart 2011 02:18 schreef ausweiss het volgende:
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken.
We hadden die nog over van oudjaar.
En om dat ik een jaartje ouder ben geworden,
Vonden we het wel ff lekker.
Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00)
Echt een aanrader voor dit geld.
[..]
[ afbeelding ]
heb je de namen? vallen net niet op de foto te lezen, zie alleen een margaux staan, rest onleesbaarquote:Op dinsdag 29 maart 2011 16:18 schreef Z het volgende:
Voor weinig zal niet lukken denk ik. Op wijnveilingen waar ik geweest ben werd goed geboden en altijd alles verkocht. Als je mazzel hebben schenken ze wijn of is er vooral een proeverij, kan je toch wat drinken.
Deze heb ik ooit op een veiling gekocht (een reeds geconsumeerd):
[ afbeelding ]
Bordeauxwijnen, vijf uit 1969 één uit 1962.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |