quote:De wijn werd klassiek gecomponeerd uit ongeveer gelijke delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Speldenprik belletjes, beschaafde zuren, zacht wit fruit en een vleugje anijs typeren de vrij vieve smaak
Lekkere champagne, ja. Gisteren ook een glas van op.quote:Op donderdag 31 maart 2011 02:18 schreef ausweiss het volgende:
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken.
We hadden die nog over van oudjaar.
En om dat ik een jaartje ouder ben geworden,
Vonden we het wel ff lekker.
Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00)
Echt een aanrader voor dit geld.
[..]
[ afbeelding ]
heb je de namen? vallen net niet op de foto te lezen, zie alleen een margaux staan, rest onleesbaarquote:Op dinsdag 29 maart 2011 16:18 schreef Z het volgende:
Voor weinig zal niet lukken denk ik. Op wijnveilingen waar ik geweest ben werd goed geboden en altijd alles verkocht. Als je mazzel hebben schenken ze wijn of is er vooral een proeverij, kan je toch wat drinken.
Deze heb ik ooit op een veiling gekocht (een reeds geconsumeerd):
[ afbeelding ]
Bordeauxwijnen, vijf uit 1969 één uit 1962.
Kurk is traditioneel, maar eigenlijk helemaal niet zo goed om wijn mee af te sluiten. Een schroefdop is wijntechnische gezien veel beter. Kunstof kurken zijn er alleen maar omdat wijnboeren niet aan de schroefdop willen maar ook van de kurk af willen. Echte kurk zorgt voor het meeste bederf van wijn.quote:Op vrijdag 1 april 2011 02:27 schreef ausweiss het volgende:
Is het nu zo dat door gebruik van de nieuwerwetste flessen stopsels,
(nee geen schroefdoppen) de goede wijn langer houdbaar zijn?.
De kurk van kunsttof lijkt me beter tegen de tand des tijds kunnen.
Dan een ouwerwetst kurken kurk.
Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence.quote:Op zondag 10 april 2011 14:06 schreef Ferdii het volgende:
Rose tijd komt er weer aanIemand nog leuke aanraders? Ik ben nog op zoek naar oa een betaalbare rose sancerre. Als die er al zijn rond de 7-10 eurie per fles
Vind ik zelf ook mooie Rose, lekker droogquote:Op maandag 11 april 2011 03:37 schreef devzero het volgende:
[..]
Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence.
Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter?quote:Op zondag 10 april 2011 21:21 schreef Z het volgende:
Ik ben niet zo van de rosé. Bij de slijter in de Utrechtsestraat claimen ze de lekkerste rosé van de wereld te verkopen, en op het kaartje wat bij de fles staat dat ze hem alleen aan niet-rokers verkopen. Beetje overdreven maar het is wel typisch voor de slijter in kwestie, de man is wat nukkig. Ik weet even niet uit m'n hoofd hoe de rosé heet.
Ja ik ben ook benieuwdquote:Op maandag 11 april 2011 20:46 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter?
Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum?quote:Op woensdag 13 april 2011 01:21 schreef 2cv het volgende:
Krenten/rozijnen in ijswijn laten weken voor je ze toevoegt aan het pannekoekbeslag voegt niets toe aan de smaak. Volgende keer gewoon weer laten weken in water.
Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezierquote:Op woensdag 13 april 2011 14:16 schreef fruityloop het volgende:
In mei gaan we op vakantie naar Italië, naar Montalcino om precies te zijn. Die regio staat natuurlijk bekend om zijn Brunello wijnen, en ik was benieuwd of er hier toevallig ook liefhebbers nog tips/adresjes hebben om langs te gaan als we daar zijn?
Ik had verwacht dat het anders zou smaken dan met water en rum heb ik niet.quote:Op woensdag 13 april 2011 20:50 schreef devzero het volgende:
[..]
Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum?
We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen.quote:Op woensdag 13 april 2011 20:55 schreef devzero het volgende:
[..]
Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezier
ff hier kijken, misschien heb je er wat aanquote:Op donderdag 14 april 2011 12:42 schreef fruityloop het volgende:
[..]
We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen.![]()
Maar het probleem bij de Brunello's is dat ze overal waar het mag en kan die wijn produceren, en dus ook druiven verbouwen op grond die er niet zo geschikt voor is. Dit maakt het zoeken en herkennen van een goede brunello nog niet zo makkelijk, ik hoopte eigenlijk dat er hier mensen waren die al wat ervaring er mee hadden. Maar goed, dan gaan we zelf op speurtocht, dat moet ook geen straf zijn..
Ah, ze hebben de site vernieuwd. Wij zitten bij deze fattoria/wijnboer.quote:Op donderdag 14 april 2011 16:27 schreef Ferdii het volgende:
[..]
ff hier kijken, misschien heb je er wat aan
http://www.consorziobrune(...)embers-bottlers.html
Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in.quote:Op dinsdag 12 april 2011 09:51 schreef Z het volgende:
Amsterdam
natuurlijk.
Elzinga wijnen. Naast wijn kan je er jazz mixtapes kopen.
Misschien beter maar niet zo charmant.quote:Op dinsdag 19 april 2011 13:22 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in..
Ik ken de gallo chardonnay, is erg fruitig, maar niet zoetquote:Op dinsdag 19 april 2011 11:39 schreef bear87 het volgende:
Gisteren een Ernest & Julio Gallo Chardonnay opengetrokken. Maar sinds wanneer is Chardonnay zoet? Ik drink hem niet verder op..
Been there, drank the wine, bought the bottlequote:Op zaterdag 23 april 2011 10:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
[ afbeelding ]
Cloudy Bay is in mijn opinie misschien wel de beste producent van NZ'se Sauvignon Blanc., elke glas is "heaven sent"
Dus op het gebied kleine jongen en toch valt de Pinot die ik op het moment drink ietsje tegen.
Een prima wijn maar het is absoluut geen vuurwerk en niet de $50 (+/- 25 euro) waard die deze wijn nogmaal gesproken in de winkel kost., in deze prijsklasse zijn er betere Pinots verkrijgbaar.
Bevestigd mijn vooroordeel nogmaals dat wat betreft NZ'se pinots je niet om Central Otago heen kunt.
Bedankt voor de tip,quote:Op dinsdag 26 april 2011 20:44 schreef Ferdii het volgende:
interessant programma om te kijken:
donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).
zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.
Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3
bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt.quote:Op dinsdag 26 april 2011 20:44 schreef Ferdii het volgende:
interessant programma om te kijken:
donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).
zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.
Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3
bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
Nog niet veel concreets daarentegen, enkel wat vermoedens en een waterhandelaar die wat schimmig deed. Maar goed, het zou me niet verbazen dat spul zoals Rooi Kaap of Kaapse Pracht zo gemaakt wordt, met die prijzen kan het haast niet anders.quote:Op vrijdag 29 april 2011 07:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt.
Most ingedikt naar Nederland gehaald en hier met gedemineraliseerd water en gist een wijn gemaakt, en ingedikte most die door wijnboeren wordt gebruikt hun productie te verhogen.
Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 29 april 2011 10:50 schreef Ferdii het volgende:
Veel zuid afrikaanse zooi is zOdanig goedkoop dat het bijna niet kan. Kaapse draai wordt bij de Makro soms verkocht voor 1,70 ex btw. Is volgens mij amper te doen door tussen handelaren bottelen en transport.
dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manierquote:Op vrijdag 29 april 2011 10:58 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld.
En ik denk ook zeker dat je daar een lekker drankje aan hebt, het mag alleen niet als wijn verkocht worden. Een bekend voorbeeld hiervan is de "Alte weintradition" die je voor ~2,50 bij de AH uit de bodembak van het wijnschap kan plukken. Daar staat ook nergens het woord "wijn" op, enkel wijndrank oid, en als je dan het etiket leest, zie je dat het op de manier zoals ik net beschreef gemaakt wordt.
Maar of dat nou ook bij bijvoorbeeld de AH Huiswijn gebeurt werd me niet helemaal duidelijkquote:Op vrijdag 29 april 2011 12:39 schreef Ferdii het volgende:
[..]
dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manierIs ook precies het ding waarover ze in keuringsdienst van waren over vielen.
Joah, dat werd wel geïmpliceerd ja, maar letterlijk werd het niet gezegdquote:Op vrijdag 29 april 2011 13:12 schreef Z het volgende:
Ook al werd het niet letterlijk gezegd, leek het mij overduidelijk dat het hier ook om de huiswijn van de AH ging. Er kwam ook een fles van de AH in beeld.
quote:Het valt wel een beetje tegen, niemand pakt wijnverhaal Keuringsdienst van Waarde op, alleen NRC, maar daar adverteert AH zeker niet?
Raar ja. En AH ontkent, als ik het NRC stuk zo lees.quote:
Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt.quote:
Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me?quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt.
Zo is bijvoorbeeld bewezen dat verreweg het meeste tin in het brons van bronzen werktuigen uit de bronstijd uit Wales komt. Hiermee kon bewezen worden dat men dus 2000 voor christus al handelswegen had van Wales tot het midden oosten.
Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor.quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:14 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me?
Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopenquote:Op vrijdag 29 april 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor.
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:33 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen
Oh, dat had ik even gemist gisterquote:Op vrijdag 29 april 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
ik koop zelf bijna al mijn wijn via het internet..maar hou wel de prijzen in de gaten om te kijken of de orginele prijs wel daadwerkelijk het zelfde is als wat de website zegt.quote:Op zaterdag 30 april 2011 10:24 schreef knuppelhout het volgende:
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
Hmm ik zie een castelgreve brunello van een wijnhuis wat niet bij het brunello consortium op de site staat, en volgens google ligt dat wijnhuis in de chianti regio? Beetje dubieus..quote:Op zaterdag 30 april 2011 10:24 schreef knuppelhout het volgende:
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
Natuurlijk is die verleiding er, en als je het gewoon declareerd op de fles is er ook niets aan de hand.quote:Op zondag 1 mei 2011 11:54 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?
Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.
Als je op die manier een slecht jaar wilt bekostigen is het dus enkel te doen om zoveel mogelijk te verkopen en niet om een mooie, lekkere wijn neer te zetten en je naam als wijnhuis hoog te houden.quote:Op zondag 1 mei 2011 11:54 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?
Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.
En zoals piet zegt, gooi dan de flesprijs omhoog en verantwoord de prijs steiging op een slecht jaar.
leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doenquote:
De hele keten/industrie moet nu met de billen bloot, en met alleen zeggen dat ze het de consument naar de zin willen maken, zoals dat artikel wat suggereert, gaan ze niet weg komen, ook al is het grotendeels de waarheid natuurlijk.quote:Op maandag 2 mei 2011 15:18 schreef Ferdii het volgende:
[..]
leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doen
Op mijn werk was al een bericht van het KVNW verschenen dat zij zich distantieerde van de most import methode etc :p
Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken.quote:Op maandag 2 mei 2011 19:46 schreef devzero het volgende:
Tsja, ik kijk er al niet meer van op. Net zoals die truffelolie die nooit een truffel gezien heeft. Bijna ieder jaar steekt er wel ergens een wijnfraude de kop op, van "onschuldig" mengen van Brunello en andere druiven om een hogere opbrengst te krijgen tot mengen met chemicalien om de wijn zoeter te maken (ik geloof dat het Oostenrijk was in de 80s).
Italianen blijken over het algemeen erg goed in het mengen van wijn, dus geen idee of het een storm in een glas wijn was of in een karaf.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 09:40 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken.
Grappig je restaurant te noemen naar deze man, is daar een reden voor? En een 400 grams ribeye met paddestoelensaus klinkt goed.quote:Op zondag 8 mei 2011 10:46 schreef rechtsedirecte het volgende:
Gister heerlijk gegeten bij Buster Crabb
Je zou er hetero van wordenquote:Op donderdag 19 mei 2011 20:32 schreef Z het volgende:
Ik was van het weekend bij een proeverij van Ockhuysen. Dat was leuk, veel wijnen in een nog leuke prijsrange, 80% was tussen 8 en 20 euro denk. Lekkerst waren de wijnen van Dirler uit de Elzas.
inderdaad Piet, deze dame is de zonde waardquote:Op donderdag 19 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er hetero van worden
[ afbeelding ]
quote:Dankzij een gouden tip van enkele natuur-, en scheikundeminnende kijkers, is er reden genoeg om een tweede aflevering aan 'wijn-gate' te wijden. Het bleek namelijk dat de huiswijnen te testen zijn op of het wel of niet een aangelengde drank is, terwijl laboratoria die door het programma waren benaderd zeiden dat dat niet mogelijk is.
Michiel Cotterink (researcher bij het NTR-programma): "Het blijkt dat een aantal wijnen wel degelijk gemengd is met gedestilleerd water. Daar stonden we wel van te kijken want de wijnindustrie is een grote en belangrijke industrie en leunt op het feit dat wijn een natuurproduct is. Ik geloof ook wel dat er mensen zijn die wijn op een koosjere manier maken, maar laat dat de mensen die dat niet doen dat dan op het etiket zetten. Dat is wel zo eerlijk."
Hoewel de tweede aflevering over de vermeende wijnfraude meer duidelijkheid geeft over de stand van zaken in de Nederlandse handel in 'aanlengwijnen', is de onderste steen ook na vanavond nog niet boven. De redactie besteedt daarom volgend seizoen nog een derde aflevering aan het onderwerp.
Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behoudenquote:Op donderdag 26 mei 2011 14:15 schreef Z het volgende:
Het lijkt me ook wel leuk om te weten hoeveel van die 'nepwijnen' een goede recensie krijgen in bijvoorbeeld de supermarktwijngids.
Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:25 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behouden
Ja tuurlijk, de fijne smaken kunnen wegvallen als je veel water toevoegt, maar ik neem aan dat ze niet zoveel toevoegen? Anders krijg je bijvoorbeeld ook problemen met je alcoholpercentagequote:Op donderdag 26 mei 2011 19:12 schreef devzero het volgende:
[..]
Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft.
Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ?quote:Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
Yepquote:Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ?
Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje.quote:Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
Mijn tip was die van het isotopen onderzoek, niet die van het water.quote:Op donderdag 26 mei 2011 21:05 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje.
Is geen professor denk ik, maar gewoon een analistquote:Op donderdag 26 mei 2011 21:06 schreef Redcoon het volgende:
Die professor is trouwens wel een baas. Met z'n snor.
Deze is inderdaad zeer goed te drinken! De witte variant ook.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:59 schreef Lord Katundro het volgende:
Goed te drinken wijn van de AH:
[ afbeelding ]
Wij zijn net terug uit Toscane (Montalcino en omgeving) en bij veel wijnboerderijen kan je zo naar binnen lopen om te proeven, en verder zijn er veel zgn enoteca's waar je voor een paar euro 3/4 glazen kan proeven met wat hapjes er bij. Maar dat is ook wel een regio welke leeft van het wijn-toerisme.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:53 schreef Pizzaman het volgende:
Ik zie dat er tijdens mijn verblijf in Italie een zogenaamde ' Cantine Aperte' is (open wijnkelderdag) iemand hier ervaring mee?
Op internet kan ik maar weinig concreets vinden er over.
Wij hebben deze wat zwaardere De Muller Solimar Rosado rosé in de kelder liggen sinds kort, die gaat lekker bij lichte varkensvlees gerechten, en eigenlijk alles wat op een bbq gaat, behoudens dikke steaks etc.quote:Op zondag 29 mei 2011 16:59 schreef Z het volgende:
Gister heerlijk gegeten en gedronken in Bussia (Amsterdam). Ik hou niet echt van rosé maar wel van deze, echt heerlijk.
Yep, de naam is wat apart, maar het bedrijf is ooit gesticht door geëmigreerde Duitsers. Sowieso maken ze erg lekkere wijnen, ook hun Chardonnay en Porpores reserva zijn heerlijk.quote:
quote:New Zealand's finest wines have been kicked out of two of Australia's most prestigious award shows.
The Royal Hobart International Wine Show has "temporarily suspended" its invitations to New Zealand winemakers while the Perth Royal Wine Show has also closed the door to Kiwi wineries.
A local wine expert says the move is understandable as under-siege Australian winemakers are getting fed up with awarding their top prizes to New Zealanders.
Royal Agricultural Society of Tasmania chief executive Scott Gadd said there had been an "informal understanding" with organisers of the Air New Zealand Wine Awards and Royal Easter Wine Show that both shows could be opened to winemakers and judges from Tasmania.
"And that hasn't happened," he said.
"So our committee has taken the decision to temporarily suspend entries in the hope that somewhere down the track, Tasmanian wines and Tasmanian judges would be allowed access to your two national shows," said Mr Gadd.
"I would dearly love New Zealand wines to come back into our show so I'm hoping this decision might prompt a bit of a rethink over there."
Wine author and columnist Michael Cooper said the move - which sees the likes of award winners Villa Maria, Saint Clair and Nautilus Estate excluded from the competition - was "understandable".
He said Australian wine shows had been "generous" allowing New Zealand winemakers to participate but it was unlikely they had anticipated the success of wines made here.
"If New Zealand's greatest strengths are Sauvignon Blanc and Pinot Noir, the best place in Australia to compete against those varieties would be Tasmania [where it makes up 40 per cent of production].
"But the Pinot Noir trophy is going consistently to New Zealand, so whoever is funding that trophy is funding a New Zealand winemaker to go to Burgundy in France. They must be asking themselves 'why are we doing this?'."
Mr Cooper said the Australian industry was "under siege" with their wines less in favour internationally, the high Australian dollar making it harder to sell and the country being hammered by natural events.
He said 15 per cent of the Australian domestic market was held by imported wines, the majority from New Zealand.
Mr Gadd said New Zealand winemakers would be invited back to the competition "absolute post haste" if its demands were met.
But Shona White, event co-ordinator for the Royal Easter Wine Awards show, said access for foreign winemakers to the show would be impossible - meaning the ban in Tasmania could be a long one.
"Only wines where the grapes are grown and the wine is produced in New Zealand will be accepted. It's the same in Australia, they have competitions that are only for Australian wines," she said.
Ms White said she could not recall any discussions with Australians about entry into the event, which celebrated 58 years earlier this year.
"Someone's telling you porkies, I'm afraid."
Chris Yorke, global marketing director for New Zealand Winegrowers, said the Air New Zealand Wine Awards had only ever been open to New Zealand wines, although overseas judges had participated since its inception.
Alasdair Maling, Villa Maria's group winemaker, said the snub was disappointing.
"It would have been nice to be able to continue over there. We typically do well in the Pinot Noir category, it could be jealousy, maybe ?"
The Tasmania ban comes as the Perth Royal Wine Show also barred New Zealand winemakers. Spokeswoman Maryanne Shaddick said a decision to make the competition open to Australians only had been under discussion "for some years".
Canberra's National Wine Show also delisted Kiwi winemakers last year, saying it wanted to intensify local competition.
Hobart Show
In the past two years, New Zealand wines have won:
23 gold awards.
17 silver awards.
47 bronze awards.
wat voor type witte wijn Progje?quote:Op vrijdag 10 juni 2011 21:57 schreef progje het volgende:
Witte Wijn uit (van) Mauritius meegenomen. Die is echt verrassend lekker
Welk jaar?quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:47 schreef devzero het volgende:
Die heb ik een paar maanden geleden ook gehad. Ik vond hem een beetje over de top (als in 'te veel eiken en fruit') en niet bepaald zacht van smaak. Waarschijnlijk had ik em iets langer moeten decanteren of gewoon nog een paar jaartjes moeten laten liggen.
Mja leek me wel een geschikt vaderdagkadootje, maar denk dat het gewoon andere wijn wordt uit de lokale slijter, deze fles is al duur en daar komen ook nog verzendkosten bij.quote:Op zondag 12 juni 2011 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk jaar?
Die ik drink heeft zeker niet teveel eiken.
http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen.quote:Op zondag 12 juni 2011 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
Waar staat dat op die website, kan het niet vinden?quote:Op zondag 12 juni 2011 16:45 schreef devzero het volgende:
[..]
2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen.
[..]
http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen.
Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijnquote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:07 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijn
Ik heb wel.eens die priori besteld. Die was ok maar niet heel bijzonder.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 22:16 schreef knuppelhout het volgende:
hangen hier mensen rond die de volkskrant wijnen wel eens b
estellen? ben wel benieuwd of het de moeite waard is... er kwam vandaag n barolo voor 12,95 voorbij op t flyertje.
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Voor deze prijs krijg je uiteraard geen top brunello, classico of barolo. Maar hij is zeer goed voor zijn prijsquote:Op woensdag 15 juni 2011 11:58 schreef fruityloop het volgende:
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen.
Dat doen wij ook vaak, zo hadden we gisteren nog een ½ flesje Portugieser van Hauck, en die wat zoetere rode wijn gaat erg lekker bij een pittige curry.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden.
De meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken.quote:In a further twist to the ongoing saga of Bordeaux 2010 prices, negociant Barriere Freres has refused to sell Chateau Rauzan Segla because of its 'ludicrous' price.
...
Rauzan-Segla, the Chanel-owned Margaux second growth, has just been released with a retail price to the trade of ¤84.00 per bottle from negociants – 40% more than last year’s ¤60.00.
Ik drink al jaren geen bordeaux meer, veel te duur voor wat je krijgtquote:Op donderdag 16 juni 2011 23:12 schreef devzero het volgende:
Negociant boycotts 'ludicrous' Rauzan Segla
[..]
De meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken.
Voor het geld krijg je betere wijnen.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 09:24 schreef Z het volgende:
Mijn vrouw is verzot op Bordeauxwijnen dus ik moet wel. Niet alles is duur natuurlijk. De discussie omtrent de Bordeauxwijnen en de prijzen 2010 is wel interessant. Topwijnen klappen gewoon 40% bovenop de prijs van vorig jaar, ze worden toch wel gekocht door de Chinezen is de gedachte volgens mij. Wat mindere goden houden de prijs veelal constant (in vergelijking met 2009).
Ik zou dan denken aan een jongere Italiaanse wijn, een Sangiovese bijvoorbeeld. AH heeft daar een paar van in het assortiment die goed beoordeeld zijn, de bekende "omfietswijnen" Nicolaas Klei bijvoorbeeld. Of die met een paar sterren van Hubrecht Duijker.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 02:33 schreef Madame_Paon het volgende:
Geen zin om het topic door te lezen, maar een vraag:
Wat is een lekkere rode wijn voor een beginnend wijndrinker?
Ik drink sinds een jaar rode wijn, maar nog steeds is het behoorlijk vies en smaakt het bijna giftig.
Kent iemand goede voorbeelden van een beginnerswijn?
Ik heb trouwens geen idee wat ik lekker vind.
Er is max 1 bon per klant/adres in te wisselen, heb je dat gelezen op de iBood pagina?quote:
Nog 4 flessen gekocht, was trouwens geen 15 euro maar 11 euro nogwatquote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Bedankt voor de tip, ik heb er een gekocht!quote:Op zaterdag 18 juni 2011 02:07 schreef ausweiss het volgende:
Misschien een tip voor onze wijn liefhebbers.
Ik zag net dat ze bij ibood een wijn waardebon ter waarde van 40 euro,
Voor 10 euro aanbieden.
Te gebruiken op wijnvoordeel.nl.
En nee ik werk niet bij een van deze bedrijven,
Ben gewoon een Hollander die veel voor weinig leuk vind.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |