abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94841755
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken.
We hadden die nog over van oudjaar.
En om dat ik een jaartje ouder ben geworden,
Vonden we het wel ff lekker.

Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00)

Echt een aanrader voor dit geld.

quote:
De wijn werd klassiek gecomponeerd uit ongeveer gelijke delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. Speldenprik belletjes, beschaafde zuren, zacht wit fruit en een vleugje anijs typeren de vrij vieve smaak
pi_94841877
Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zal nog een glaasje brunello op je drinken.
pi_94842521
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2011 02:18 schreef ausweiss het volgende:
Vanavond (nou ja om 0:00) een flesje Georges Lacombe grand cuvée brut open getrokken.
We hadden die nog over van oudjaar.
En om dat ik een jaartje ouder ben geworden,
Vonden we het wel ff lekker.

Het is een heerlijke champagne voor zijn prijs.(+- 21,00)

Echt een aanrader voor dit geld.

[..]

[ afbeelding ]
Lekkere champagne, ja. Gisteren ook een glas van op.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_94861512
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 16:18 schreef Z het volgende:
Voor weinig zal niet lukken denk ik. Op wijnveilingen waar ik geweest ben werd goed geboden en altijd alles verkocht. Als je mazzel hebben schenken ze wijn of is er vooral een proeverij, kan je toch wat drinken.

Deze heb ik ooit op een veiling gekocht (een reeds geconsumeerd):
[ afbeelding ]
Bordeauxwijnen, vijf uit 1969 één uit 1962.
heb je de namen? vallen net niet op de foto te lezen, zie alleen een margaux staan, rest onleesbaar :P

zijn erg leuke wijnen, ff rondgluren op die bva auctions
hardcoholic
pi_94863745
Het mooie van een een wijn auction is dat je wijn kunt krijgen die je zelf waarschijnlijk nooit zou kunnen bewaren (tenslotte, hoeveel mensen hier kochten al actief wijn in de jaren 70 om 40 jaar te bewaren).

Maar aan de andere kant, hoe weet je dat de wijn altijd goed bewaard is? Bij een bewaartijd van 40-50 jaar kunnen een paar graden temperatuur schommeling weer net wel belangrijk zijn en die Chassee-Spleen heeft een dusdanig fill level dat je je afvraagt of hij niet te veel temperatuur schommelingen heeft doorstaan of dat de kurk niet helemaal goed meer is.
pi_94868724
is idd niet vast te stellen, behalve als ze van 1 of andere wijnkenner/chateau komen, wat dus niet te controleren is bij de veiling.

Idd vervelend als je fles van 500 eurie kurksmaak heeft :')
hardcoholic
pi_94870897
Chateau Latour '66 azijn is anders best lekker voor een vinaigrette.
pi_94874645
lafite rothschild azijn spijst dan weer goed bij Waldorfsalade :+
hardcoholic
pi_94880066
De Chasse-Spleen kwam uit '62 en was ver over z'n hoogtepunt heen. De twee dezelfde flessen waren van Chateau Ducru Beaucaillou en zeer goed te drinken. De anderen weet ik niet uit mijn hoofd.

Op papier waren vijf van de zes fantastisch maar ze waren allen wel over hun hoogtepunt heen, dat is ook wel enigszins te verwachten van zulke oude wijnen. Je kon nog wel proeven dat het ooit goede wijnen waren.
Aldus.
  vrijdag 1 april 2011 @ 02:27:20 #160
160841 ausweiss
Weist aus
pi_94888676
Is het nu zo dat door gebruik van de nieuwerwetste flessen stopsels,
(nee geen schroefdoppen) de goede wijn langer houdbaar zijn?.
De kurk van kunsttof lijkt me beter tegen de tand des tijds kunnen.
Dan een ouwerwetst kurken kurk.
pi_94891061
De meeste wijnen met schroefdoppen, glaskurken en/of kunstofkurken zijn geen bewaarwijnen. Er zijn ook verschillende kwaliteiten kurk, ik weet niet of de topkwaliteit kurk onderdoet voor kunstof.
Aldus.
  vrijdag 1 april 2011 @ 17:10:15 #162
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_94908486
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 02:27 schreef ausweiss het volgende:
Is het nu zo dat door gebruik van de nieuwerwetste flessen stopsels,
(nee geen schroefdoppen) de goede wijn langer houdbaar zijn?.
De kurk van kunsttof lijkt me beter tegen de tand des tijds kunnen.
Dan een ouwerwetst kurken kurk.
Kurk is traditioneel, maar eigenlijk helemaal niet zo goed om wijn mee af te sluiten. Een schroefdop is wijntechnische gezien veel beter. Kunstof kurken zijn er alleen maar omdat wijnboeren niet aan de schroefdop willen maar ook van de kurk af willen. Echte kurk zorgt voor het meeste bederf van wijn.
Probleem is een beetje dat wijnboeren te schijterig zijn om gewoon schroefdoppen te gaan gebruiken. Ze denken dat de klant dat niet wil.
Ik ben gek op schroefdop en vind het jammer dat het niet meer algemeen gangbaar is. Wijn met schroefdop al direct af te doen als tinnef is onzin, er is meer tinnef met een kurk dan met een schroefdop.

Er is nog een probleem, meeste mensen proeven helemaal niet dat een wijn niet goed meer is door bacterie of schimmelbederf door de kurk.
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  zaterdag 2 april 2011 @ 21:20:52 #163
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94954980
Hier in Nieuw Zeeland zul je zien dat de allerbeste wijnen van het land een schroefdop hebben.
Wijnen met een schroefdop kan je over het algemeen net zo lang, of zelfs langer bewaren dan wijnen met een kurk.
De schroefdop is absoluut 100% luchtducht en in de fles zit evengoed genoeg lucht om het rijpingsprocess door te laten gaan.
Ik zal komende maand weer even een doos met de volgende wijn naar mijn broer sturen (makkelijk als er toch containers heen en weer varen)

Deze wijn staat, zonder discussie, bekend als een van de allerbeste, (zo niet de beste)NZ'se wijnen en zit gewoon onder een schroefdop

[ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 03-04-2011 06:43:08 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 3 april 2011 @ 06:42:32 #164
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_94969712
Een zondagmiddag in Australische sferen...
een boek van Bryce courtenay en een fles

een volle Cabernet Sauvignon die barst van het fruit met een soepele tannine..geen uitmuntende wijn maar zeker een prima wijn die lekker wegdrinkt op een zondag middag...en omdat het een geschenk was....bedankt Marco!!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_95298860
Rose tijd komt er weer aan :P Iemand nog leuke aanraders? Ik ben nog op zoek naar oa een betaalbare rose sancerre. Als die er al zijn rond de 7-10 eurie per fles :P
hardcoholic
pi_95318183
Ik ben niet zo van de rosé. Bij de slijter in de Utrechtsestraat claimen ze de lekkerste rosé van de wereld te verkopen, en op het kaartje wat bij de fles staat dat ze hem alleen aan niet-rokers verkopen. Beetje overdreven maar het is wel typisch voor de slijter in kwestie, de man is wat nukkig. Ik weet even niet uit m'n hoofd hoe de rosé heet.
Aldus.
pi_95330554
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2011 14:06 schreef Ferdii het volgende:
Rose tijd komt er weer aan :P Iemand nog leuke aanraders? Ik ben nog op zoek naar oa een betaalbare rose sancerre. Als die er al zijn rond de 7-10 eurie per fles :P
Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence.
pi_95360194
quote:
14s.gif Op maandag 11 april 2011 03:37 schreef devzero het volgende:

[..]

Er is goede rose, maar er is ook een hoop bocht en helaas valt het merendeel wat hier verkocht wordt (en dat is niet veel) in de laatste category. Best jammer, want een goede rose is best lekker op een warme avond. Ik heb meestal success met rose uit de provence.
Vind ik zelf ook mooie Rose, lekker droog :) Wat ik zelf ook erg mooi vind is de faustino V rose van de tempranillo druif. :) subtiele droge rose met tonen van aardbei en bosbes :)
hardcoholic
pi_95360250
quote:
2s.gif Op zondag 10 april 2011 21:21 schreef Z het volgende:
Ik ben niet zo van de rosé. Bij de slijter in de Utrechtsestraat claimen ze de lekkerste rosé van de wereld te verkopen, en op het kaartje wat bij de fles staat dat ze hem alleen aan niet-rokers verkopen. Beetje overdreven maar het is wel typisch voor de slijter in kwestie, de man is wat nukkig. Ik weet even niet uit m'n hoofd hoe de rosé heet.
Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter? :P
hardcoholic
  dinsdag 12 april 2011 @ 04:00:14 #170
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95377328
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 20:46 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Utrechtsestraat waar? hoe heet die slijter? :P
Ja ik ben ook benieuwd ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95380164
O+ Amsterdam O+ natuurlijk.
Elzinga wijnen. Naast wijn kan je er jazz mixtapes kopen.
Aldus.
  † In Memoriam † woensdag 13 april 2011 @ 01:21:36 #172
25682 2cv
Niet subtiel
pi_95428152
Krenten/rozijnen in ijswijn laten weken voor je ze toevoegt aan het pannekoekbeslag voegt niets toe aan de smaak. Volgende keer gewoon weer laten weken in water.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_95442184
In mei gaan we op vakantie naar Italië, naar Montalcino om precies te zijn. Die regio staat natuurlijk bekend om zijn Brunello wijnen, en ik was benieuwd of er hier toevallig ook liefhebbers nog tips/adresjes hebben om langs te gaan als we daar zijn?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_95461651
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 01:21 schreef 2cv het volgende:
Krenten/rozijnen in ijswijn laten weken voor je ze toevoegt aan het pannekoekbeslag voegt niets toe aan de smaak. Volgende keer gewoon weer laten weken in water.
Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum?
pi_95462043
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 14:16 schreef fruityloop het volgende:
In mei gaan we op vakantie naar Italië, naar Montalcino om precies te zijn. Die regio staat natuurlijk bekend om zijn Brunello wijnen, en ik was benieuwd of er hier toevallig ook liefhebbers nog tips/adresjes hebben om langs te gaan als we daar zijn?
Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezier ;)
  † In Memoriam † donderdag 14 april 2011 @ 02:03:40 #176
25682 2cv
Niet subtiel
pi_95476956
quote:
3s.gif Op woensdag 13 april 2011 20:50 schreef devzero het volgende:

[..]

Ijswijn? Wat had je verwacht? Waarom niet gewoon weken in de rum?
Ik had verwacht dat het anders zou smaken dan met water en rum heb ik niet.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_95477263
Lijkt me dat de smaak van de rozijnen te overheersend is en dat je hooguit je wijn een "extra" smaakje geeft.
  † In Memoriam † donderdag 14 april 2011 @ 04:19:34 #178
25682 2cv
Niet subtiel
pi_95477770
Ik vermoed dat dat ook gebeurd is. De wijn heb ik overigens weg gemieterd, het heeft een nacht op kamertemperatuur in een bakje gestaan en het was helemaal bruin door de rozijnen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_95486342
quote:
14s.gif Op woensdag 13 april 2011 20:55 schreef devzero het volgende:

[..]

Tuscany ben ik nog nooit geweest, wel een paar jaar geleden in Umbria en Marche. Ik zou graag nog weer eens naar Italy gaan, maar ik vermijdt liever de tourist traps. Veel drinkplezier ;)
We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen. ;)

Maar het probleem bij de Brunello's is dat ze overal waar het mag en kan die wijn produceren, en dus ook druiven verbouwen op grond die er niet zo geschikt voor is. Dit maakt het zoeken en herkennen van een goede brunello nog niet zo makkelijk, ik hoopte eigenlijk dat er hier mensen waren die al wat ervaring er mee hadden. Maar goed, dan gaan we zelf op speurtocht, dat moet ook geen straf zijn.. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_95496310
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 12:42 schreef fruityloop het volgende:

[..]

We hebben een kamer/appartement in een actieve wijnboerderij, dus ik was van plan om zeker een paar keer met mijn kop onder zo'n vat in de kelder te gaan liggen. ;)

Maar het probleem bij de Brunello's is dat ze overal waar het mag en kan die wijn produceren, en dus ook druiven verbouwen op grond die er niet zo geschikt voor is. Dit maakt het zoeken en herkennen van een goede brunello nog niet zo makkelijk, ik hoopte eigenlijk dat er hier mensen waren die al wat ervaring er mee hadden. Maar goed, dan gaan we zelf op speurtocht, dat moet ook geen straf zijn.. :9~
ff hier kijken, misschien heb je er wat aan :)

http://www.consorziobrune(...)embers-bottlers.html
hardcoholic
pi_95507802
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 16:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]

ff hier kijken, misschien heb je er wat aan :)

http://www.consorziobrune(...)embers-bottlers.html
Ah, ze hebben de site vernieuwd. Wij zitten bij deze fattoria/wijnboer.

Maar van wat ik begrepen heb, is de vraag vanuit (vooral) de VS zo groot, dat ze overal en nergens in de gemeente Montalcino nu wijn maken, en dat er ook wat mindere wijngaarden bij zitten. Ach, dan gaan we gewoon overal proeven.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_95667795
Ik heb van het weekend bij Mario in Neck gegeten en vooral ook heerlijk gedronken. Zeven gangen met zeven wijnen, vijf wit, twee rood. De lekkerste was een pinot grigio (Scrabolo). Mocht iemand die ooit ergens op het web tegenkomen (Nederlandse site) dan hoor ik dat graag.
Aldus.
pi_95707141
Gisteren een Ernest & Julio Gallo Chardonnay opengetrokken. Maar sinds wanneer is Chardonnay zoet? Ik drink hem niet verder op..
pi_95709104
Fruitig of echt zoet?
Aldus.
  Moderator dinsdag 19 april 2011 @ 13:22:45 #185
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_95710616
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 april 2011 09:51 schreef Z het volgende:
O+ Amsterdam O+ natuurlijk.
Elzinga wijnen. Naast wijn kan je er jazz mixtapes kopen.
Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in. B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator dinsdag 19 april 2011 @ 13:29:46 #186
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_95710915
Voor Koninginnedag heb ik de Pinot Gris van Charles Schleret uit de Elzas geselecteerd als terraswijn en die hebben we van de week even getest. Het blijft toch apart dat een wijn bij de wijnboer net even anders smaakt dan wanneer je hem thuis hebt staan. Nog steeds lekker, daar niet van.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_95712339
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 april 2011 13:22 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Hij is natuurlijk nukkig, omdat je om de hoek een veel betere wijnhandel hebt. Van Bakel & Cavé net in de Kerkstraat. Vanaf Elzinga komend een meter of 15 rechtsaf de Kerkstraat in. B-).
Misschien beter maar niet zo charmant.
Aldus.
pi_95726948
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 11:39 schreef bear87 het volgende:
Gisteren een Ernest & Julio Gallo Chardonnay opengetrokken. Maar sinds wanneer is Chardonnay zoet? Ik drink hem niet verder op..
Ik ken de gallo chardonnay, is erg fruitig, maar niet zoet :)
hardcoholic
pi_95732365
Ik dacht dat dat 'fruit-forward' heette tegenwoordig en dat dat een pluspunt was van new-world wijnen.
  vrijdag 22 april 2011 @ 10:26:54 #190
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_95842762
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 23 april 2011 @ 10:24:06 #192
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_95881741

Cloudy Bay is in mijn opinie misschien wel de beste producent van NZ'se Sauvignon Blanc., elke glas is "heaven sent"
Dus op het gebied kleine jongen en toch valt de Pinot die ik op het moment drink ietsje tegen.
Een prima wijn maar het is absoluut geen vuurwerk en niet de $50 (+/- 25 euro) waard die deze wijn nogmaal gesproken in de winkel kost., in deze prijsklasse zijn er betere Pinots verkrijgbaar.

Bevestigd mijn vooroordeel nogmaals dat wat betreft NZ'se pinots je niet om Central Otago heen kunt.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 23 april 2011 @ 10:46:44 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95882185
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 10:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
[ afbeelding ]
Cloudy Bay is in mijn opinie misschien wel de beste producent van NZ'se Sauvignon Blanc., elke glas is "heaven sent"
Dus op het gebied kleine jongen en toch valt de Pinot die ik op het moment drink ietsje tegen.
Een prima wijn maar het is absoluut geen vuurwerk en niet de $50 (+/- 25 euro) waard die deze wijn nogmaal gesproken in de winkel kost., in deze prijsklasse zijn er betere Pinots verkrijgbaar.

Bevestigd mijn vooroordeel nogmaals dat wat betreft NZ'se pinots je niet om Central Otago heen kunt.
Been there, drank the wine, bought the bottle
:-)
Als je dit lekker vind met je echt snel langs bij Remarkable, die is nog beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96012734
interessant programma om te kijken:

donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).

zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.

Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3


bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
hardcoholic
pi_96121619
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 20:44 schreef Ferdii het volgende:
interessant programma om te kijken:

donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).

zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.

Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3


bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
Bedankt voor de tip,
Ga hem zo ff op uitzending gemist kijken.
pi_96121779
Jummie heb weer een doosje lekkere rose gekocht.

Fat bastard

Now zat iz what you call a phet bast-ard!

2009
Frankrijk, Languedoc-Roussillon
Druivenrassen: Shiraz
Smaak: Droog, vol & rond
Lekker bij: Tapas, salade met tonijn, barbecue

Wijnbeschrijving
De Fat bastard Rosé wordt van shiraz gemaakt en die druif geeft volle, krachtige rosés met de fruitige smaak van rijpe, rode zomervruchten. Door zijn stevige, vol-aromatische stijl past deze geurige, donkerroze wijn goed bij pittig eten, van tapas tot oosterse gerechten.

Wetenswaardigheden
De Fat bastard Rosé moet perfect zijn en daarvoor koelt het wijnmaakteam de geplukte druiven direct. Tijdens het begin van de productie wordt de wijn elke tien uur geproefd om zo zeker te zijn van een perfecte kleur (niet te donker, niet te helder) en een zachte, fluwelige structuur met vol rijp fruit in de neus.

Op dronk: nu - medio 2011
Serveertemperatuur: 9 à 12°
Alcohol: 12,50%



Alleen op hun site zie ik geen rose meer staan.
Hoop dat ze nog wel nieuwe gaan maken,
Anders ga ik hamsteren.
  vrijdag 29 april 2011 @ 07:49:51 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96124620
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 20:44 schreef Ferdii het volgende:
interessant programma om te kijken:

donderdag 20:25 op nederland 3: Keuringsdienst van waren. Gaat over de wijn fraude die al lange tijd speelt. (oa door gebruik te maken van gedestilleerd water bij aankomst in het betreffende verkoop land).

zie:
Druivennat
Duizenden jaren oud, maar nog altijd gewoon druivennat met wat gist. Simpel om te maken. Complex om te proeven. Een smakelijk wijntje is niet lekker, maar mooi. En een mooi wijntje is pas zalig als er een goed verhaal over te vertellen valt. Zo'n verhaal kreeg de Keuringsdienst in een brief van een kijker die anoniem heette.

Sterk verhaal
Volgens hem is veel wijn nog geen wijn als het ons land binnenkomt. Het is druivensap, waar water bij gedaan wordt. Een sterk verhaal voor de Keuringsdienst om op te klaren. De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van de wereldwijde wijnhandel en neemt zelf ook een slok. Proost.
Donderdag 28 april, 20:25, NED3


bron: http://www.keuringsdienst.nl/page/50894/nl
Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt.
Most ingedikt naar Nederland gehaald en hier met gedemineraliseerd water en gist een wijn gemaakt, en ingedikte most die door wijnboeren wordt gebruikt hun productie te verhogen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96125488
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 07:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Uitzending liet zien dat er met wijn geknoeid wordt.
Most ingedikt naar Nederland gehaald en hier met gedemineraliseerd water en gist een wijn gemaakt, en ingedikte most die door wijnboeren wordt gebruikt hun productie te verhogen.
Nog niet veel concreets daarentegen, enkel wat vermoedens en een waterhandelaar die wat schimmig deed. Maar goed, het zou me niet verbazen dat spul zoals Rooi Kaap of Kaapse Pracht zo gemaakt wordt, met die prijzen kan het haast niet anders.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96128828
Veel zuid afrikaanse zooi is zOdanig goedkoop dat het bijna niet kan. Kaapse draai wordt bij de Makro soms verkocht voor 1,70 ex btw. Is volgens mij amper te doen door tussen handelaren bottelen en transport.
hardcoholic
pi_96129167
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 10:50 schreef Ferdii het volgende:
Veel zuid afrikaanse zooi is zOdanig goedkoop dat het bijna niet kan. Kaapse draai wordt bij de Makro soms verkocht voor 1,70 ex btw. Is volgens mij amper te doen door tussen handelaren bottelen en transport.
Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld.

En ik denk ook zeker dat je daar een lekker drankje aan hebt, het mag alleen niet als wijn verkocht worden. Een bekend voorbeeld hiervan is de "Alte weintradition" die je voor ~2,50 bij de AH uit de bodembak van het wijnschap kan plukken. Daar staat ook nergens het woord "wijn" op, enkel wijndrank oid, en als je dan het etiket leest, zie je dat het op de manier zoals ik net beschreef gemaakt wordt.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96134014
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 10:58 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld.

En ik denk ook zeker dat je daar een lekker drankje aan hebt, het mag alleen niet als wijn verkocht worden. Een bekend voorbeeld hiervan is de "Alte weintradition" die je voor ~2,50 bij de AH uit de bodembak van het wijnschap kan plukken. Daar staat ook nergens het woord "wijn" op, enkel wijndrank oid, en als je dan het etiket leest, zie je dat het op de manier zoals ik net beschreef gemaakt wordt.
dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manier :P Is ook precies het ding waarover ze in keuringsdienst van waren over vielen.
hardcoholic
  vrijdag 29 april 2011 @ 13:04:34 #202
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96135327
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 12:39 schreef Ferdii het volgende:

[..]

dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manier :P Is ook precies het ding waarover ze in keuringsdienst van waren over vielen.
Maar of dat nou ook bij bijvoorbeeld de AH Huiswijn gebeurt werd me niet helemaal duidelijk :{ Ik hoop dat er nog een deel 2 gaat komen :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_96135739
Ook al werd het niet letterlijk gezegd, leek het mij overduidelijk dat het hier ook om de huiswijn van de AH ging. Er kwam ook een fles van de AH in beeld.
Aldus.
  vrijdag 29 april 2011 @ 15:24:24 #204
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96142155
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2011 13:12 schreef Z het volgende:
Ook al werd het niet letterlijk gezegd, leek het mij overduidelijk dat het hier ook om de huiswijn van de AH ging. Er kwam ook een fles van de AH in beeld.
Joah, dat werd wel geïmpliceerd ja, maar letterlijk werd het niet gezegd :P Er werd daarna gedaan alsof ook duurdere 'wijnen' op die manier gemaakt werden, waar dan weer geen namen van vermeld werden. Bij huiswijnen zou ik het wel verwachten, maar als het ook bij duurdere wijnen voorkomt, zou ik dat wel stuitend vinden :o
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_96142497
mja idd, voor veel wijnen rond de 2-3 euro kan je dit verwachten. Zal me verbazen als het idd ook bij de bekendere bulk wijn huizen gebeurd :)
hardcoholic
pi_96143091
quote:
Het valt wel een beetje tegen, niemand pakt wijnverhaal Keuringsdienst van Waarde op, alleen NRC, maar daar adverteert AH zeker niet?
Aldus.
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:00:06 #207
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96143574
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 april 2011 15:47 schreef Z het volgende:

[..]

Raar ja. En AH ontkent, als ik het NRC stuk zo lees.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:04:35 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96143750
Vraag me af of je het met een isotopen onderzoek kan vaststellen waar en hoe de wijn gemaakt is. Volgens mij moet je dat er wel uit kunnen halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:06:10 #209
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96143811
Hoe zie je dat voor je?
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:11:38 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96144014
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:06 schreef Bravebart het volgende:
Hoe zie je dat voor je?
Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt.
Zo is bijvoorbeeld bewezen dat verreweg het meeste tin in het brons van bronzen werktuigen uit de bronstijd uit Wales komt. Hiermee kon bewezen worden dat men dus 2000 voor christus al handelswegen had van Wales tot het midden oosten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:14:35 #211
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96144103
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt.
Zo is bijvoorbeeld bewezen dat verreweg het meeste tin in het brons van bronzen werktuigen uit de bronstijd uit Wales komt. Hiermee kon bewezen worden dat men dus 2000 voor christus al handelswegen had van Wales tot het midden oosten.
Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me?
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:23:32 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96144419
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:14 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me?
Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:33:54 #213
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96144848
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor.
Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:45:27 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96145285
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:33 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen :P
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 april 2011 @ 16:47:20 #215
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96145379
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
Oh, dat had ik even gemist gister :o Dan valt het wel te traceren ja :)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_96169690
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  zaterdag 30 april 2011 @ 20:58:12 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96184429
Voor Mare Hajesteit maar een hele mooie Barolo uit 1995 opengetrokken, smakelijk wijntje, heel mooi op dronk, fluweel gewoon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 mei 2011 @ 10:28:08 #218
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_96199209
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 10:24 schreef knuppelhout het volgende:
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
ik koop zelf bijna al mijn wijn via het internet..maar hou wel de prijzen in de gaten om te kijken of de orginele prijs wel daadwerkelijk het zelfde is als wat de website zegt.
Bijna altijd zit deze prijs in de buurt van je in de winkel zou betalen.

Deze websites maken vaak gebruik van "stock clearances" waarbij de restanten op de markt worden gezet.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_96201179
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?

Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96201327
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 10:24 schreef knuppelhout het volgende:
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
Hmm ik zie een castelgreve brunello van een wijnhuis wat niet bij het brunello consortium op de site staat, en volgens google ligt dat wijnhuis in de chianti regio? Beetje dubieus..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  zondag 1 mei 2011 @ 12:01:36 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96201354
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 11:54 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?

Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.
Natuurlijk is die verleiding er, en als je het gewoon declareerd op de fles is er ook niets aan de hand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96250540
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 11:54 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?

Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.

En zoals piet zegt, gooi dan de flesprijs omhoog en verantwoord de prijs steiging op een slecht jaar.
Als je op die manier een slecht jaar wilt bekostigen is het dus enkel te doen om zoveel mogelijk te verkopen en niet om een mooie, lekkere wijn neer te zetten en je naam als wijnhuis hoog te houden.
hardcoholic
pi_96250769
quote:
leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doen :D

Op mijn werk was al een bericht van het KVNW verschenen dat zij zich distantieerde van de most import methode etc :p
hardcoholic
pi_96251052
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 15:18 schreef Ferdii het volgende:

[..]

leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doen :D

Op mijn werk was al een bericht van het KVNW verschenen dat zij zich distantieerde van de most import methode etc :p
De hele keten/industrie moet nu met de billen bloot, en met alleen zeggen dat ze het de consument naar de zin willen maken, zoals dat artikel wat suggereert, gaan ze niet weg komen, ook al is het grotendeels de waarheid natuurlijk. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96252950
Ik vind het allemaal niet zo ernstig, zoals uit de uitzendingen van de keuringsdienst van waarde blijkt wordt er enorm gekloot met voedsel. Ik vond de uitzendingen over bijvoorbeeld samengesteld vlees of truffelolie schokkender.
Aldus.
pi_96263879
Tsja, ik kijk er al niet meer van op. Net zoals die truffelolie die nooit een truffel gezien heeft. Bijna ieder jaar steekt er wel ergens een wijnfraude de kop op, van "onschuldig" mengen van Brunello en andere druiven om een hogere opbrengst te krijgen tot mengen met chemicalien om de wijn zoeter te maken (ik geloof dat het Oostenrijk was in de 80s).
pi_96285038
quote:
9s.gif Op maandag 2 mei 2011 19:46 schreef devzero het volgende:
Tsja, ik kijk er al niet meer van op. Net zoals die truffelolie die nooit een truffel gezien heeft. Bijna ieder jaar steekt er wel ergens een wijnfraude de kop op, van "onschuldig" mengen van Brunello en andere druiven om een hogere opbrengst te krijgen tot mengen met chemicalien om de wijn zoeter te maken (ik geloof dat het Oostenrijk was in de 80s).
Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96306222
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 09:40 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken. ;)
Italianen blijken over het algemeen erg goed in het mengen van wijn, dus geen idee of het een storm in een glas wijn was of in een karaf.

Geen italiaanse mama's? Dat vindt ik dan weer wel een schande!
  zondag 8 mei 2011 @ 10:46:24 #230
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_96498515
Gister heerlijk gegeten bij Buster Crabb
maar de wijn, een Pinot Gris van Devil's Staircase was een tegenvaller..een prima Pinot Gris maar mijn inziens veel te zoet om bij een maaltijd te drinken.
Deze wijn had beter tot zijn recht gekomen op een terrasje, lekker in het zonnetje.

Sommige van mijn tafelgenoten genoten van een 2008 Coriole Redstone Shiraz uit Australie., geen verkeerde wijn maar had met nog een paar jaar cellaring kunnen doen, deze wijn was nog erg ruw en ongepolijst.

Gelukkig maakte het eten en het gezelschap alles goed ;)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 8 mei 2011 @ 10:52:29 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96498603
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 10:46 schreef rechtsedirecte het volgende:
Gister heerlijk gegeten bij Buster Crabb
Grappig je restaurant te noemen naar deze man, is daar een reden voor? En een 400 grams ribeye met paddestoelensaus klinkt goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 11:16:37 #232
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_96499072
Heb geen ideee waarom ze het zo genoemd hebben, de eigenaar zal wel gefasineerd zijn bij deze ouwe zeerot.
De ribeye was inderdaad heerlijk, cooked to perfection met als dessert bread and butter pudding ^O^

En wat betreft de wijn, niet helemaal een goede keus om Pinot Gris met steak te drinken maar de avond ervoor al veel te veel (perfecte) syrah op dus was niet in de stemming voor een ander avondje "zware wijn"

[ Bericht 26% gewijzigd door rechtsedirecte op 08-05-2011 11:22:02 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_96523451
Vanavond staat hier ook steak op het menu, maar ik drink er een cabernet franc bij uit de Loire.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 13:53:14 #234
95095 Pizzaman
16:00 Cup-a-soup.
pi_96938269
Ik zie dat er tijdens mijn verblijf in Italie een zogenaamde ' Cantine Aperte' is (open wijnkelderdag) iemand hier ervaring mee?

Op internet kan ik maar weinig concreets vinden er over.
pi_96966313
Bedoel je dit: http://www.movimentoturismovino.it/cantine_aperte_en.html ? Gewoon gaan, geniet van de wijn en misschien steek je er wat van op.
pi_97046576
Ik was van het weekend bij een proeverij van Ockhuysen. Dat was leuk, veel wijnen in een nog leuke prijsrange, 80% was tussen 8 en 20 euro denk. Lekkerst waren de wijnen van Dirler uit de Elzas.
Aldus.
  donderdag 19 mei 2011 @ 20:58:57 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97048116
quote:
14s.gif Op donderdag 19 mei 2011 20:32 schreef Z het volgende:
Ik was van het weekend bij een proeverij van Ockhuysen. Dat was leuk, veel wijnen in een nog leuke prijsrange, 80% was tussen 8 en 20 euro denk. Lekkerst waren de wijnen van Dirler uit de Elzas.
Je zou er hetero van worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97048349
Nah, op de foto ziet het er allemaal wat leuker uit hoor. Het verhaal is natuurlijk fantastisch en de wijnen lekker, ze hebben er wel een behoorlijk reclameverhaaltje bij verzonnen.
Aldus.
  vrijdag 20 mei 2011 @ 21:58:59 #239
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97096304
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zou er hetero van worden
[ afbeelding ]
inderdaad Piet, deze dame is de zonde waard
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 20 mei 2011 @ 22:06:16 #240
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_97096713
oke, on topic dan maar...om nu op zaterdagochtend al van die zondige gedachten te hebben...

gisteravond het wekelijkse wijnavondje met mijn (Nederlandse) collega's
Lil rippa 2008 Pinot Noir....ongelovelijk wat een bocht.
Ik denk dat de plaatselijke garagehouder er met plezier een versnellingsbak mee zou hebben schoongemaakt maar dan houd het echt wel op.
Het was een goedkoop wijntje en dat was in dit geval ook goed te proeven...terwijl je over het algemeen met een Central Otago Pinot je bijna de plank niet mis kan slaan.

Een geluk, we hebben ons door de voorraad heen geworsteld en volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  donderdag 26 mei 2011 @ 08:44:47 #241
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_97326196
Vanavond deel 2 van Wijngate bij de Keuringsdienst van Waarde 8-)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_97336610
Thanks voor de tip :p ben benieuwd of ze nog nieuwe dingen op het spoor zijn gekomen sinds de eerste uitzending
hardcoholic
  donderdag 26 mei 2011 @ 14:01:43 #243
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_97337119
Zoals het in de Spits! van vandaag stond:

quote:
Dankzij een gouden tip van enkele natuur-, en scheikundeminnende kijkers, is er reden genoeg om een tweede aflevering aan 'wijn-gate' te wijden. Het bleek namelijk dat de huiswijnen te testen zijn op of het wel of niet een aangelengde drank is, terwijl laboratoria die door het programma waren benaderd zeiden dat dat niet mogelijk is.
Michiel Cotterink (researcher bij het NTR-programma): "Het blijkt dat een aantal wijnen wel degelijk gemengd is met gedestilleerd water. Daar stonden we wel van te kijken want de wijnindustrie is een grote en belangrijke industrie en leunt op het feit dat wijn een natuurproduct is. Ik geloof ook wel dat er mensen zijn die wijn op een koosjere manier maken, maar laat dat de mensen die dat niet doen dat dan op het etiket zetten. Dat is wel zo eerlijk."

Hoewel de tweede aflevering over de vermeende wijnfraude meer duidelijkheid geeft over de stand van zaken in de Nederlandse handel in 'aanlengwijnen', is de onderste steen ook na vanavond nog niet boven. De redactie besteedt daarom volgend seizoen nog een derde aflevering aan het onderwerp.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_97337662
Het lijkt me ook wel leuk om te weten hoeveel van die 'nepwijnen' een goede recensie krijgen in bijvoorbeeld de supermarktwijngids.
Aldus.
  donderdag 26 mei 2011 @ 14:25:22 #245
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_97338093
quote:
3s.gif Op donderdag 26 mei 2011 14:15 schreef Z het volgende:
Het lijkt me ook wel leuk om te weten hoeveel van die 'nepwijnen' een goede recensie krijgen in bijvoorbeeld de supermarktwijngids.
Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behouden :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_97339537
Goed te drinken wijn van de AH:

I am happy
pi_97350019
quote:
14s.gif Op donderdag 26 mei 2011 14:25 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behouden :P
Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft.
  donderdag 26 mei 2011 @ 19:31:07 #248
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_97350783
quote:
12s.gif Op donderdag 26 mei 2011 19:12 schreef devzero het volgende:

[..]

Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft.
Ja tuurlijk, de fijne smaken kunnen wegvallen als je veel water toevoegt, maar ik neem aan dat ze niet zoveel toevoegen? Anders krijg je bijvoorbeeld ook problemen met je alcoholpercentage :P Of zullen de aangelengde wijnen al die 11% wijnen zijn? 8-)

Sowieso heb je maar heel weinig nodig om een bepaalde smaak te kunnen proeven toch? Of zullen het al grenswaardes zijn zodat ze bij enig aanlengen al wegvallen? :o
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_97354247
Momenteel is de 2de uitzending over de aanlegwijn bezig op NED3
  donderdag 26 mei 2011 @ 20:48:35 #250
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_97354532
Gaschromatografie :~ Benieuwd wat er uit gaat komen :P

Mmh, 3 à 4 wijnen dus verdacht :D

[ Bericht 11% gewijzigd door Bravebart op 26-05-2011 20:57:50 ]
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  donderdag 26 mei 2011 @ 20:58:10 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97355057
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97355092
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ?
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:00:57 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97355209
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ?
Yep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:05:24 #254
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97355481
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje. :P
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:06:29 #255
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97355551
Die professor is trouwens wel een baas. Met z'n snor.
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:10:12 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97355759
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 21:05 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje. :P
Mijn tip was die van het isotopen onderzoek, niet die van het water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 mei 2011 @ 21:12:31 #257
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_97355899
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 21:06 schreef Redcoon het volgende:
Die professor is trouwens wel een baas. Met z'n snor.
Is geen professor denk ik, maar gewoon een analist ;) Maar wel een bazensnor ja :D
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_97357072
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2011 14:59 schreef Lord Katundro het volgende:
Goed te drinken wijn van de AH:

[ afbeelding ]
Deze is inderdaad zeer goed te drinken! De witte variant ook.
pi_97456968
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:53 schreef Pizzaman het volgende:
Ik zie dat er tijdens mijn verblijf in Italie een zogenaamde ' Cantine Aperte' is (open wijnkelderdag) iemand hier ervaring mee?

Op internet kan ik maar weinig concreets vinden er over.
Wij zijn net terug uit Toscane (Montalcino en omgeving) en bij veel wijnboerderijen kan je zo naar binnen lopen om te proeven, en verder zijn er veel zgn enoteca's waar je voor een paar euro 3/4 glazen kan proeven met wat hapjes er bij. Maar dat is ook wel een regio welke leeft van het wijn-toerisme.

Zo hebben we oa deze 2006 Brunello van Il Poggione gekocht, na geproefd te hebben in het pakhuis, staand naast de tanks met vino da tavolo voor de locals. :P
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_97460902
Gister heerlijk gegeten en gedronken in Bussia (Amsterdam). Ik hou niet echt van rosé maar wel van deze, echt heerlijk.
Aldus.
pi_97462803
quote:
14s.gif Op zondag 29 mei 2011 16:59 schreef Z het volgende:
Gister heerlijk gegeten en gedronken in Bussia (Amsterdam). Ik hou niet echt van rosé maar wel van deze, echt heerlijk.
Wij hebben deze wat zwaardere De Muller Solimar Rosado rosé in de kelder liggen sinds kort, die gaat lekker bij lichte varkensvlees gerechten, en eigenlijk alles wat op een bbq gaat, behoudens dikke steaks etc.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_97464805
Dat is een Spanjaard toch? Priorat?
Aldus.
pi_97490189
quote:
14s.gif Op zondag 29 mei 2011 18:58 schreef Z het volgende:
Dat is een Spanjaard toch? Priorat?
Yep, de naam is wat apart, maar het bedrijf is ooit gesticht door geëmigreerde Duitsers. Sowieso maken ze erg lekkere wijnen, ook hun Chardonnay en Porpores reserva zijn heerlijk.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 21:51:18 #264
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98001063
maar even een schopje met een artikel wat ik vanmorgen op het net tegenkwam over de superieure kwaliteit van NZ'se wijnen ;)
quote:
New Zealand's finest wines have been kicked out of two of Australia's most prestigious award shows.
The Royal Hobart International Wine Show has "temporarily suspended" its invitations to New Zealand winemakers while the Perth Royal Wine Show has also closed the door to Kiwi wineries.
A local wine expert says the move is understandable as under-siege Australian winemakers are getting fed up with awarding their top prizes to New Zealanders.
Royal Agricultural Society of Tasmania chief executive Scott Gadd said there had been an "informal understanding" with organisers of the Air New Zealand Wine Awards and Royal Easter Wine Show that both shows could be opened to winemakers and judges from Tasmania.
"And that hasn't happened," he said.
"So our committee has taken the decision to temporarily suspend entries in the hope that somewhere down the track, Tasmanian wines and Tasmanian judges would be allowed access to your two national shows," said Mr Gadd.
"I would dearly love New Zealand wines to come back into our show so I'm hoping this decision might prompt a bit of a rethink over there."
Wine author and columnist Michael Cooper said the move - which sees the likes of award winners Villa Maria, Saint Clair and Nautilus Estate excluded from the competition - was "understandable".
He said Australian wine shows had been "generous" allowing New Zealand winemakers to participate but it was unlikely they had anticipated the success of wines made here.
"If New Zealand's greatest strengths are Sauvignon Blanc and Pinot Noir, the best place in Australia to compete against those varieties would be Tasmania [where it makes up 40 per cent of production].
"But the Pinot Noir trophy is going consistently to New Zealand, so whoever is funding that trophy is funding a New Zealand winemaker to go to Burgundy in France. They must be asking themselves 'why are we doing this?'."
Mr Cooper said the Australian industry was "under siege" with their wines less in favour internationally, the high Australian dollar making it harder to sell and the country being hammered by natural events.
He said 15 per cent of the Australian domestic market was held by imported wines, the majority from New Zealand.
Mr Gadd said New Zealand winemakers would be invited back to the competition "absolute post haste" if its demands were met.
But Shona White, event co-ordinator for the Royal Easter Wine Awards show, said access for foreign winemakers to the show would be impossible - meaning the ban in Tasmania could be a long one.
"Only wines where the grapes are grown and the wine is produced in New Zealand will be accepted. It's the same in Australia, they have competitions that are only for Australian wines," she said.
Ms White said she could not recall any discussions with Australians about entry into the event, which celebrated 58 years earlier this year.
"Someone's telling you porkies, I'm afraid."
Chris Yorke, global marketing director for New Zealand Winegrowers, said the Air New Zealand Wine Awards had only ever been open to New Zealand wines, although overseas judges had participated since its inception.
Alasdair Maling, Villa Maria's group winemaker, said the snub was disappointing.
"It would have been nice to be able to continue over there. We typically do well in the Pinot Noir category, it could be jealousy, maybe ?"
The Tasmania ban comes as the Perth Royal Wine Show also barred New Zealand winemakers. Spokeswoman Maryanne Shaddick said a decision to make the competition open to Australians only had been under discussion "for some years".
Canberra's National Wine Show also delisted Kiwi winemakers last year, saying it wanted to intensify local competition.

Hobart Show

In the past two years, New Zealand wines have won:

23 gold awards.
17 silver awards.
47 bronze awards.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_98001461
Witte Wijn uit (van) Mauritius meegenomen. Die is echt verrassend lekker
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  vrijdag 10 juni 2011 @ 22:30:43 #266
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98003662
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 juni 2011 21:57 schreef progje het volgende:
Witte Wijn uit (van) Mauritius meegenomen. Die is echt verrassend lekker
wat voor type witte wijn Progje?
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 11 juni 2011 @ 21:14:52 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98039597
Drinken op het moment een marchese antinori chianti classico riserva 2005. Drink graag wijn van Antinori, deze familie is er grootdeels verantwoordelijk voor dat de chianti zich onttrokken heeft aan de mandflessen en een kwaliteitskoers is gaan varen. Deze specifieke is vrijwel geheel Sangiovese met een weinig Cabernet Sauvingon. Hij is gerijpt op barrique eiken vaten. Hij is heerlijk, rijp en zacht van smaak, boeket van zwarte kersen, pruimen, vanille (eikenhout) met chocolade en peperige noot. Genieten dus. De sterke tannine die hij heeft als hij jong is, is verdwenen en zijdig zacht geworden. Een waarlijk grote Chianti Riserva.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98041003
Die heb ik een paar maanden geleden ook gehad. Ik vond hem een beetje over de top (als in 'te veel eiken en fruit') en niet bepaald zacht van smaak. Waarschijnlijk had ik em iets langer moeten decanteren of gewoon nog een paar jaartjes moeten laten liggen.
  zaterdag 11 juni 2011 @ 21:50:08 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98041117
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:47 schreef devzero het volgende:
Die heb ik een paar maanden geleden ook gehad. Ik vond hem een beetje over de top (als in 'te veel eiken en fruit') en niet bepaald zacht van smaak. Waarschijnlijk had ik em iets langer moeten decanteren of gewoon nog een paar jaartjes moeten laten liggen.
Welk jaar?
Die ik drink heeft zeker niet teveel eiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98042411
hangen hier mensen rond die de volkskrant wijnen wel eens bestellen? ben wel benieuwd of het de moeite waard is... er kwam vandaag n barolo voor 12,95 voorbij op t flyertje.
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:59:59 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98044501
Volkskrant kennende zijn ze zuur en bitter, maar niet droog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98065170
Is deze ergens in Nederland te krijgen?

Caubernet Sauvignon: Dark Side Of The Moon

  zondag 12 juni 2011 @ 15:49:44 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98066708
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98066875
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
Mja leek me wel een geschikt vaderdagkadootje, maar denk dat het gewoon andere wijn wordt uit de lokale slijter, deze fles is al duur en daar komen ook nog verzendkosten bij.
pi_98068945
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk jaar?
Die ik drink heeft zeker niet teveel eiken.
2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen.

quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen.
pi_98069871
quote:
5s.gif Op zondag 12 juni 2011 16:45 schreef devzero het volgende:

[..]

2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen.

[..]

http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen.
Waar staat dat op die website, kan het niet vinden?

Oh alleen VS-winkels, dan al jij allicht in de VS wonen.
  dinsdag 14 juni 2011 @ 22:54:43 #277
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98181470
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 14 juni 2011 @ 22:59:31 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98181777
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 juni 2011 @ 23:07:38 #279
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_98182284
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijn ;)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  dinsdag 14 juni 2011 @ 23:10:33 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98182442
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 23:07 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijn ;)
Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98189604
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2011 22:16 schreef knuppelhout het volgende:
hangen hier mensen rond die de volkskrant wijnen wel eens b
estellen? ben wel benieuwd of het de moeite waard is... er kwam vandaag n barolo voor 12,95 voorbij op t flyertje.
Ik heb wel.eens die priori besteld. Die was ok maar niet heel bijzonder.
Aldus.
pi_98195487
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 15 juni 2011 @ 12:06:02 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98195709
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 11:58 schreef fruityloop het volgende:
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen. :9~
Voor deze prijs krijg je uiteraard geen top brunello, classico of barolo. Maar hij is zeer goed voor zijn prijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98195899
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden.
Dat doen wij ook vaak, zo hadden we gisteren nog een ½ flesje Portugieser van Hauck, en die wat zoetere rode wijn gaat erg lekker bij een pittige curry.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_98274016
Negociant boycotts 'ludicrous' Rauzan Segla
quote:
In a further twist to the ongoing saga of Bordeaux 2010 prices, negociant Barriere Freres has refused to sell Chateau Rauzan Segla because of its 'ludicrous' price.
...
Rauzan-Segla, the Chanel-owned Margaux second growth, has just been released with a retail price to the trade of ¤84.00 per bottle from negociants – 40% more than last year’s ¤60.00.
De meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken.
  vrijdag 17 juni 2011 @ 02:33:35 #286
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_98280563
Geen zin om het topic door te lezen, maar een vraag:

Wat is een lekkere rode wijn voor een beginnend wijndrinker?
Ik drink sinds een jaar rode wijn, maar nog steeds is het behoorlijk vies en smaakt het bijna giftig.

Kent iemand goede voorbeelden van een beginnerswijn?
Ik heb trouwens geen idee wat ik lekker vind.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_98282491
Ik zou met een makkelijk te drinken, fruitige wijn beginnen. Bijvoorbeeld een Merlot en dan uit een land als Chili. En dan zou ik die niet bij de supermarkt kopen maar bij en slijter. Als je iets meer geld uitgeeft heb je een grotere kans dat je de wijn lekker vind verwacht ik en heb je meteen een soort van benchmark.
Aldus.
  vrijdag 17 juni 2011 @ 09:16:10 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98283183
quote:
8s.gif Op donderdag 16 juni 2011 23:12 schreef devzero het volgende:
Negociant boycotts 'ludicrous' Rauzan Segla

[..]

De meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken.
Ik drink al jaren geen bordeaux meer, veel te duur voor wat je krijgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98283316
Mijn vrouw is verzot op Bordeauxwijnen dus ik moet wel :) . Niet alles is duur natuurlijk. De discussie omtrent de Bordeauxwijnen en de prijzen 2010 is wel interessant. Topwijnen klappen gewoon 40% bovenop de prijs van vorig jaar, ze worden toch wel gekocht door de Chinezen is de gedachte volgens mij. Wat mindere goden houden de prijs veelal constant (in vergelijking met 2009).
Aldus.
  vrijdag 17 juni 2011 @ 09:49:18 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98283839
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 09:24 schreef Z het volgende:
Mijn vrouw is verzot op Bordeauxwijnen dus ik moet wel :) . Niet alles is duur natuurlijk. De discussie omtrent de Bordeauxwijnen en de prijzen 2010 is wel interessant. Topwijnen klappen gewoon 40% bovenop de prijs van vorig jaar, ze worden toch wel gekocht door de Chinezen is de gedachte volgens mij. Wat mindere goden houden de prijs veelal constant (in vergelijking met 2009).
Voor het geld krijg je betere wijnen.
De bordeaux is sinds de jaren 80 steeds meer voor de amerikaanse en japanse markt gaan produceren, toegankelijke, makkelijke wijnen die je open trekt en direct kan drinken om daar vervolgens veel te veel geld voor te rekenen.
(ik heb het niet over de top)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98284581
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2011 02:33 schreef Madame_Paon het volgende:
Geen zin om het topic door te lezen, maar een vraag:

Wat is een lekkere rode wijn voor een beginnend wijndrinker?
Ik drink sinds een jaar rode wijn, maar nog steeds is het behoorlijk vies en smaakt het bijna giftig.

Kent iemand goede voorbeelden van een beginnerswijn?
Ik heb trouwens geen idee wat ik lekker vind.
Ik zou dan denken aan een jongere Italiaanse wijn, een Sangiovese bijvoorbeeld. AH heeft daar een paar van in het assortiment die goed beoordeeld zijn, de bekende "omfietswijnen" Nicolaas Klei bijvoorbeeld. Of die met een paar sterren van Hubrecht Duijker.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_98323015
Misschien een tip voor onze wijn liefhebbers.
Ik zag net dat ze bij ibood een wijn waardebon ter waarde van 40 euro,
Voor 10 euro aanbieden.
Te gebruiken op wijnvoordeel.nl.

En nee ik werk niet bij een van deze bedrijven,
Ben gewoon een Hollander die veel voor weinig leuk vind. *O*
  zaterdag 18 juni 2011 @ 07:58:55 #293
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_98325323
heb 4 bonnen besteld ;)
pi_98325887
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 07:58 schreef Holy_Goat het volgende:
heb 4 bonnen besteld ;)
Er is max 1 bon per klant/adres in te wisselen, heb je dat gelezen op de iBood pagina?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 09:55:01 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98326051
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Nog 4 flessen gekocht, was trouwens geen 15 euro maar 11 euro nogwat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98333932
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 02:07 schreef ausweiss het volgende:
Misschien een tip voor onze wijn liefhebbers.
Ik zag net dat ze bij ibood een wijn waardebon ter waarde van 40 euro,
Voor 10 euro aanbieden.
Te gebruiken op wijnvoordeel.nl.

En nee ik werk niet bij een van deze bedrijven,
Ben gewoon een Hollander die veel voor weinig leuk vind. *O*
Bedankt voor de tip, ik heb er een gekocht!

Iemand nog een tip, staat er op die site nog een wijn die je zeker niet mag missen?

[ Bericht 5% gewijzigd door bear87 op 18-06-2011 15:33:18 ]
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 18 juni 2011 @ 15:40:51 #297
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_98335726
Ook die bon gekocht :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 18 juni 2011 @ 16:11:54 #298
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_98336710
Dit is nu een reeks i.
pi_98338022
Ik zit te denken aan de 'Indomita Quintus - Cabernet Sauvignon grand reserva 2009' , wat gaan jullie doen met je bon?
pi_98338526
Ook bon gekocht, wij gaan denk ik voor een doosje Las Moras - Reserve Malbec en een doosje Rioja DOCa Tinto, met mogelijk nog wat Primi Soli Sangiovese.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')