dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manierquote:Op vrijdag 29 april 2011 10:58 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wel als je het als most importeert en er met wat water en gist, zelf wijn van maakt. Zo maken ze ook dat euroshopper sinasappelsap bijvoorbeeld.
En ik denk ook zeker dat je daar een lekker drankje aan hebt, het mag alleen niet als wijn verkocht worden. Een bekend voorbeeld hiervan is de "Alte weintradition" die je voor ~2,50 bij de AH uit de bodembak van het wijnschap kan plukken. Daar staat ook nergens het woord "wijn" op, enkel wijndrank oid, en als je dan het etiket leest, zie je dat het op de manier zoals ik net beschreef gemaakt wordt.
Maar of dat nou ook bij bijvoorbeeld de AH Huiswijn gebeurt werd me niet helemaal duidelijkquote:Op vrijdag 29 april 2011 12:39 schreef Ferdii het volgende:
[..]
dit is idd de manier om het goedkoop te houden, alleen mag het niet op die manierIs ook precies het ding waarover ze in keuringsdienst van waren over vielen.
Joah, dat werd wel geïmpliceerd ja, maar letterlijk werd het niet gezegdquote:Op vrijdag 29 april 2011 13:12 schreef Z het volgende:
Ook al werd het niet letterlijk gezegd, leek het mij overduidelijk dat het hier ook om de huiswijn van de AH ging. Er kwam ook een fles van de AH in beeld.
quote:Het valt wel een beetje tegen, niemand pakt wijnverhaal Keuringsdienst van Waarde op, alleen NRC, maar daar adverteert AH zeker niet?
Raar ja. En AH ontkent, als ik het NRC stuk zo lees.quote:
Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt.quote:
Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me?quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan door het vaststellen wat de samenstelling van bv het water is in de wijn bekijken waar het vandaan komt, zoals je met isotopenonderzoek ook kan vaststellen uit welke mijn het goud komt van een historische vonst, of waar asperges zijn gekweekt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij plutonium vast te stellen welke kerncentrale het is gemaakt.
Zo is bijvoorbeeld bewezen dat verreweg het meeste tin in het brons van bronzen werktuigen uit de bronstijd uit Wales komt. Hiermee kon bewezen worden dat men dus 2000 voor christus al handelswegen had van Wales tot het midden oosten.
Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor.quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:14 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Maar in het geval van gedemineraliseerd water heb je weinig mogelijkheden om isotopenonderzoek te gaan doen lijkt me?
Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopenquote:Op vrijdag 29 april 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Water kent ook isotopen, en demineraliseren is nooit 100%. Verder zijn er opgeloste gassen, zaken die demineraliseren er niet uithaalt. Zijn gespecialiseerde laboratoria voor.
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:33 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Mmh, ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden. Je kan misschien wel bepalen waar die isotopen vandaan komen, maar wie zegt dat dat niet het water is waarmee de druiven zijn beregend en zo in de wijn is gekomen? Maargoed, dit is nog al offtopic, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen
Oh, dat had ik even gemist gisterquote:Op vrijdag 29 april 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
ik koop zelf bijna al mijn wijn via het internet..maar hou wel de prijzen in de gaten om te kijken of de orginele prijs wel daadwerkelijk het zelfde is als wat de website zegt.quote:Op zaterdag 30 april 2011 10:24 schreef knuppelhout het volgende:
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?quote:Op vrijdag 29 april 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wordt toch erg interessant als je in Zuid Afrikaanse wijn isotopen tegen komt die alleen in Italiaanse druiven zitten, of andersom.
Er wordt volgens die ene vent uit Zuid Afrika niet alleen aanlengwijn gemaakt met water en most, maar wordt ook ingekochte most toegevoegd aan wijnen om productie of kwaliteit te behalen
Hmm ik zie een castelgreve brunello van een wijnhuis wat niet bij het brunello consortium op de site staat, en volgens google ligt dat wijnhuis in de chianti regio? Beetje dubieus..quote:Op zaterdag 30 april 2011 10:24 schreef knuppelhout het volgende:
heeft iemand ervaring met wijnoutlet.nl? ik zag er een advertentie over en ze hebben mooie aanbiedingen, maar je weet natuurlijk nooit of die originele prijs wel echt 2x zo hoog was. neigt wat naar consumentenbedrog!?
Natuurlijk is die verleiding er, en als je het gewoon declareerd op de fles is er ook niets aan de hand.quote:Op zondag 1 mei 2011 11:54 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?
Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.
Als je op die manier een slecht jaar wilt bekostigen is het dus enkel te doen om zoveel mogelijk te verkopen en niet om een mooie, lekkere wijn neer te zetten en je naam als wijnhuis hoog te houden.quote:Op zondag 1 mei 2011 11:54 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Zoals ik het begreep was dat alleen maar om een normaal volume aan wijn te kunnen blijven produceren, als dat door een tegenvallende oogst wat minder was?
Maar goed, de verleiding is dan wel groot natuurlijk.
En zoals piet zegt, gooi dan de flesprijs omhoog en verantwoord de prijs steiging op een slecht jaar.
leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doenquote:
De hele keten/industrie moet nu met de billen bloot, en met alleen zeggen dat ze het de consument naar de zin willen maken, zoals dat artikel wat suggereert, gaan ze niet weg komen, ook al is het grotendeels de waarheid natuurlijk.quote:Op maandag 2 mei 2011 15:18 schreef Ferdii het volgende:
[..]
leuk stukje, ben erg benieuwd wat die leveranciers hierop gaan doen
Op mijn werk was al een bericht van het KVNW verschenen dat zij zich distantieerde van de most import methode etc :p
Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken.quote:Op maandag 2 mei 2011 19:46 schreef devzero het volgende:
Tsja, ik kijk er al niet meer van op. Net zoals die truffelolie die nooit een truffel gezien heeft. Bijna ieder jaar steekt er wel ergens een wijnfraude de kop op, van "onschuldig" mengen van Brunello en andere druiven om een hogere opbrengst te krijgen tot mengen met chemicalien om de wijn zoeter te maken (ik geloof dat het Oostenrijk was in de 80s).
Italianen blijken over het algemeen erg goed in het mengen van wijn, dus geen idee of het een storm in een glas wijn was of in een karaf.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 09:40 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Volgens mij bleek dat brunello verhaal uiteindelijk een storm in een glas water te zijn, toch? Maar goed, in de fabriek van Bertolli staan ook geen Italiaanse mama's liefdevol saus te maken.
Grappig je restaurant te noemen naar deze man, is daar een reden voor? En een 400 grams ribeye met paddestoelensaus klinkt goed.quote:Op zondag 8 mei 2011 10:46 schreef rechtsedirecte het volgende:
Gister heerlijk gegeten bij Buster Crabb
Je zou er hetero van wordenquote:Op donderdag 19 mei 2011 20:32 schreef Z het volgende:
Ik was van het weekend bij een proeverij van Ockhuysen. Dat was leuk, veel wijnen in een nog leuke prijsrange, 80% was tussen 8 en 20 euro denk. Lekkerst waren de wijnen van Dirler uit de Elzas.
inderdaad Piet, deze dame is de zonde waardquote:Op donderdag 19 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zou er hetero van worden
[ afbeelding ]
quote:Dankzij een gouden tip van enkele natuur-, en scheikundeminnende kijkers, is er reden genoeg om een tweede aflevering aan 'wijn-gate' te wijden. Het bleek namelijk dat de huiswijnen te testen zijn op of het wel of niet een aangelengde drank is, terwijl laboratoria die door het programma waren benaderd zeiden dat dat niet mogelijk is.
Michiel Cotterink (researcher bij het NTR-programma): "Het blijkt dat een aantal wijnen wel degelijk gemengd is met gedestilleerd water. Daar stonden we wel van te kijken want de wijnindustrie is een grote en belangrijke industrie en leunt op het feit dat wijn een natuurproduct is. Ik geloof ook wel dat er mensen zijn die wijn op een koosjere manier maken, maar laat dat de mensen die dat niet doen dat dan op het etiket zetten. Dat is wel zo eerlijk."
Hoewel de tweede aflevering over de vermeende wijnfraude meer duidelijkheid geeft over de stand van zaken in de Nederlandse handel in 'aanlengwijnen', is de onderste steen ook na vanavond nog niet boven. De redactie besteedt daarom volgend seizoen nog een derde aflevering aan het onderwerp.
Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behoudenquote:Op donderdag 26 mei 2011 14:15 schreef Z het volgende:
Het lijkt me ook wel leuk om te weten hoeveel van die 'nepwijnen' een goede recensie krijgen in bijvoorbeeld de supermarktwijngids.
Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:25 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Mwa, de smaak wordt misschien minder intens door toevoeging van water, maar de smaak zelf blijft natuurlijk behouden
Ja tuurlijk, de fijne smaken kunnen wegvallen als je veel water toevoegt, maar ik neem aan dat ze niet zoveel toevoegen? Anders krijg je bijvoorbeeld ook problemen met je alcoholpercentagequote:Op donderdag 26 mei 2011 19:12 schreef devzero het volgende:
[..]
Probeer het eens: open een fles wijn van redelijke kwaliteit. Proef een glas onverdund en verdun het langzaam en kijk hoeveel verschil je proeft.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |