Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ?quote:Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
Yepquote:Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef ausweiss het volgende:
[..]
Zag ik jou reactie niet heel vaag staan in beeld ?
Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje.quote:Op donderdag 26 mei 2011 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:
YES!!!
Mijn tip zette de KVW op het goede spoor!
Mijn tip was die van het isotopen onderzoek, niet die van het water.quote:Op donderdag 26 mei 2011 21:05 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Thanks voor twee heel erg leuke KVW afleveringen! En er komt er nog eentje.
Is geen professor denk ik, maar gewoon een analistquote:Op donderdag 26 mei 2011 21:06 schreef Redcoon het volgende:
Die professor is trouwens wel een baas. Met z'n snor.
Deze is inderdaad zeer goed te drinken! De witte variant ook.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:59 schreef Lord Katundro het volgende:
Goed te drinken wijn van de AH:
[ afbeelding ]
Wij zijn net terug uit Toscane (Montalcino en omgeving) en bij veel wijnboerderijen kan je zo naar binnen lopen om te proeven, en verder zijn er veel zgn enoteca's waar je voor een paar euro 3/4 glazen kan proeven met wat hapjes er bij. Maar dat is ook wel een regio welke leeft van het wijn-toerisme.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:53 schreef Pizzaman het volgende:
Ik zie dat er tijdens mijn verblijf in Italie een zogenaamde ' Cantine Aperte' is (open wijnkelderdag) iemand hier ervaring mee?
Op internet kan ik maar weinig concreets vinden er over.
Wij hebben deze wat zwaardere De Muller Solimar Rosado rosé in de kelder liggen sinds kort, die gaat lekker bij lichte varkensvlees gerechten, en eigenlijk alles wat op een bbq gaat, behoudens dikke steaks etc.quote:Op zondag 29 mei 2011 16:59 schreef Z het volgende:
Gister heerlijk gegeten en gedronken in Bussia (Amsterdam). Ik hou niet echt van rosé maar wel van deze, echt heerlijk.
Yep, de naam is wat apart, maar het bedrijf is ooit gesticht door geëmigreerde Duitsers. Sowieso maken ze erg lekkere wijnen, ook hun Chardonnay en Porpores reserva zijn heerlijk.quote:
quote:New Zealand's finest wines have been kicked out of two of Australia's most prestigious award shows.
The Royal Hobart International Wine Show has "temporarily suspended" its invitations to New Zealand winemakers while the Perth Royal Wine Show has also closed the door to Kiwi wineries.
A local wine expert says the move is understandable as under-siege Australian winemakers are getting fed up with awarding their top prizes to New Zealanders.
Royal Agricultural Society of Tasmania chief executive Scott Gadd said there had been an "informal understanding" with organisers of the Air New Zealand Wine Awards and Royal Easter Wine Show that both shows could be opened to winemakers and judges from Tasmania.
"And that hasn't happened," he said.
"So our committee has taken the decision to temporarily suspend entries in the hope that somewhere down the track, Tasmanian wines and Tasmanian judges would be allowed access to your two national shows," said Mr Gadd.
"I would dearly love New Zealand wines to come back into our show so I'm hoping this decision might prompt a bit of a rethink over there."
Wine author and columnist Michael Cooper said the move - which sees the likes of award winners Villa Maria, Saint Clair and Nautilus Estate excluded from the competition - was "understandable".
He said Australian wine shows had been "generous" allowing New Zealand winemakers to participate but it was unlikely they had anticipated the success of wines made here.
"If New Zealand's greatest strengths are Sauvignon Blanc and Pinot Noir, the best place in Australia to compete against those varieties would be Tasmania [where it makes up 40 per cent of production].
"But the Pinot Noir trophy is going consistently to New Zealand, so whoever is funding that trophy is funding a New Zealand winemaker to go to Burgundy in France. They must be asking themselves 'why are we doing this?'."
Mr Cooper said the Australian industry was "under siege" with their wines less in favour internationally, the high Australian dollar making it harder to sell and the country being hammered by natural events.
He said 15 per cent of the Australian domestic market was held by imported wines, the majority from New Zealand.
Mr Gadd said New Zealand winemakers would be invited back to the competition "absolute post haste" if its demands were met.
But Shona White, event co-ordinator for the Royal Easter Wine Awards show, said access for foreign winemakers to the show would be impossible - meaning the ban in Tasmania could be a long one.
"Only wines where the grapes are grown and the wine is produced in New Zealand will be accepted. It's the same in Australia, they have competitions that are only for Australian wines," she said.
Ms White said she could not recall any discussions with Australians about entry into the event, which celebrated 58 years earlier this year.
"Someone's telling you porkies, I'm afraid."
Chris Yorke, global marketing director for New Zealand Winegrowers, said the Air New Zealand Wine Awards had only ever been open to New Zealand wines, although overseas judges had participated since its inception.
Alasdair Maling, Villa Maria's group winemaker, said the snub was disappointing.
"It would have been nice to be able to continue over there. We typically do well in the Pinot Noir category, it could be jealousy, maybe ?"
The Tasmania ban comes as the Perth Royal Wine Show also barred New Zealand winemakers. Spokeswoman Maryanne Shaddick said a decision to make the competition open to Australians only had been under discussion "for some years".
Canberra's National Wine Show also delisted Kiwi winemakers last year, saying it wanted to intensify local competition.
Hobart Show
In the past two years, New Zealand wines have won:
23 gold awards.
17 silver awards.
47 bronze awards.
wat voor type witte wijn Progje?quote:Op vrijdag 10 juni 2011 21:57 schreef progje het volgende:
Witte Wijn uit (van) Mauritius meegenomen. Die is echt verrassend lekker
Welk jaar?quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:47 schreef devzero het volgende:
Die heb ik een paar maanden geleden ook gehad. Ik vond hem een beetje over de top (als in 'te veel eiken en fruit') en niet bepaald zacht van smaak. Waarschijnlijk had ik em iets langer moeten decanteren of gewoon nog een paar jaartjes moeten laten liggen.
Mja leek me wel een geschikt vaderdagkadootje, maar denk dat het gewoon andere wijn wordt uit de lokale slijter, deze fles is al duur en daar komen ook nog verzendkosten bij.quote:Op zondag 12 juni 2011 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Welk jaar?
Die ik drink heeft zeker niet teveel eiken.
http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen.quote:Op zondag 12 juni 2011 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Novelty wine, net als arrogant frog, denk dat je hem het beste op internet kan bestellen
Waar staat dat op die website, kan het niet vinden?quote:Op zondag 12 juni 2011 16:45 schreef devzero het volgende:
[..]
2005. Net als die van jou. Ik heb er nog 1, dus over een tijdje zal ik het nog eens proberen.
[..]
http://www.winesthatrock.com/ Wie komt er op. $50 voor 3 flessen is overigens niet zo duur, maar verzendkosten naar europa zullen vast niet goedkoop zijn. Ik zag net op die website dat een paar lokale slijters die flessen verkopen, maar ik ga het niet proberen.
Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijnquote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:07 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
Alleen een bon vivant zoals jij doet zich op een doordeweekse dinsdag tegoed aan een flesje wijn
Ik heb wel.eens die priori besteld. Die was ok maar niet heel bijzonder.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 22:16 schreef knuppelhout het volgende:
hangen hier mensen rond die de volkskrant wijnen wel eens b
estellen? ben wel benieuwd of het de moeite waard is... er kwam vandaag n barolo voor 12,95 voorbij op t flyertje.
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Voor deze prijs krijg je uiteraard geen top brunello, classico of barolo. Maar hij is zeer goed voor zijn prijsquote:Op woensdag 15 juni 2011 11:58 schreef fruityloop het volgende:
De noordkant van Montalcino brengt over het algemeen niet de allerbeste Brunello's voort, maar 2006 is een goed jaar (vergelijkbaar met 2004) daar is iedereen het wel over eens kwamen we achter op vakantie in Montalcino. Dit hebben we uiteraard ook zelf even organoleptisch vastgesteld tijdens diverse proeverijen.
Dat doen wij ook vaak, zo hadden we gisteren nog een ½ flesje Portugieser van Hauck, en die wat zoetere rode wijn gaat erg lekker bij een pittige curry.quote:Op dinsdag 14 juni 2011 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, was over van Zondag, half flesje, zonde om zuur te laten worden, en hij heeft goed kunnen ademen nu, is ie nog zachter van geworden.
De meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken.quote:In a further twist to the ongoing saga of Bordeaux 2010 prices, negociant Barriere Freres has refused to sell Chateau Rauzan Segla because of its 'ludicrous' price.
...
Rauzan-Segla, the Chanel-owned Margaux second growth, has just been released with a retail price to the trade of ¤84.00 per bottle from negociants – 40% more than last year’s ¤60.00.
Ik drink al jaren geen bordeaux meer, veel te duur voor wat je krijgtquote:Op donderdag 16 juni 2011 23:12 schreef devzero het volgende:
Negociant boycotts 'ludicrous' Rauzan Segla
[..]
De meeste (sub-top)Bordeaux wijnen zijn al enorm overpriced en een 40% prijs increase is van de zotte. Ik drink al bijna geen wijnen in de grand cru classe uit de Bordeaux meer en als 2010 echt zo goed is als wat iedereen beweert, dan zal het ook niet meer uitmaken.
Voor het geld krijg je betere wijnen.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 09:24 schreef Z het volgende:
Mijn vrouw is verzot op Bordeauxwijnen dus ik moet wel. Niet alles is duur natuurlijk. De discussie omtrent de Bordeauxwijnen en de prijzen 2010 is wel interessant. Topwijnen klappen gewoon 40% bovenop de prijs van vorig jaar, ze worden toch wel gekocht door de Chinezen is de gedachte volgens mij. Wat mindere goden houden de prijs veelal constant (in vergelijking met 2009).
Ik zou dan denken aan een jongere Italiaanse wijn, een Sangiovese bijvoorbeeld. AH heeft daar een paar van in het assortiment die goed beoordeeld zijn, de bekende "omfietswijnen" Nicolaas Klei bijvoorbeeld. Of die met een paar sterren van Hubrecht Duijker.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 02:33 schreef Madame_Paon het volgende:
Geen zin om het topic door te lezen, maar een vraag:
Wat is een lekkere rode wijn voor een beginnend wijndrinker?
Ik drink sinds een jaar rode wijn, maar nog steeds is het behoorlijk vies en smaakt het bijna giftig.
Kent iemand goede voorbeelden van een beginnerswijn?
Ik heb trouwens geen idee wat ik lekker vind.
Er is max 1 bon per klant/adres in te wisselen, heb je dat gelezen op de iBood pagina?quote:
Nog 4 flessen gekocht, was trouwens geen 15 euro maar 11 euro nogwatquote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Flesje Brunello di Montalcino Collina dei lecci 2006 aan het drinken, lekker wijntje, 15 Euro bij Aldi Sued
Bedankt voor de tip, ik heb er een gekocht!quote:Op zaterdag 18 juni 2011 02:07 schreef ausweiss het volgende:
Misschien een tip voor onze wijn liefhebbers.
Ik zag net dat ze bij ibood een wijn waardebon ter waarde van 40 euro,
Voor 10 euro aanbieden.
Te gebruiken op wijnvoordeel.nl.
En nee ik werk niet bij een van deze bedrijven,
Ben gewoon een Hollander die veel voor weinig leuk vind.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |