Ik speel niet zo maar doktertje natuurlijk, maar na zowat negen jaar van het kastje van de muur gestuurd te zijn en allerlei specialisten gezien te hebben, ben ik er aardig klaar mee.quote:Op maandag 6 december 2010 16:56 schreef AlfredKwak het volgende:
Tja het kan van alles zijn. Maar ga vooral niet zelf voor dokter spelen! Als je over allerlei symptomen gaat lezen dan ga je die vanzelf krijgen. Klikt stom maar het is echt zo.
Ik heb al allerlei energiebevorderende middeltjes, drankjes, pillen en poeders geprobeerd en ik geloof er gewoon niet meer in.quote:Probeer iig eens je weerstand te verhogen. Koop eens egina forte bij de drogist. Het is een natuurlijk middel en je kan er geen kwaad mee doen. Ik heb daar iig baat bij gehad.
Poeh, dat klinkt heftig. Ik ben blij dat je je (naar omstandigheden natuurlijk) zo goed lijkt te redden!quote:Op maandag 6 december 2010 17:00 schreef gothic-blackie het volgende:
ja hierzo, ook eentje,
mijn ervaringen, vooral dat huisartsen er totaal geen verstand van hebbenheeft bij mij een paar jaar geduurt voordat ik naar het ziekenhuis mocht. Ben zelf in de testfase behandeld in het CVS centrum in Nijmegen maar eigenlijk is er geen genezing. ben nu op dit moment zo ver dat ik 24 uur in de week kan werken, maar lig vaak na het werk nog even een uurtje te slapen en op mijn vrije dagen word dat uurtje een paar uur.
het is bij mij nu bijna 11 jaar geconstateerd en heb er vooral mee leren leven, iets anders is er helaas niet (hoe hopeloos dat ook klinkt). Nu ben ik wel heel eerlijk, bij elke persoon verloopt het ziektepatroon anders, de een kan zoals ik nog wel werken, maar dan part-time. de ander is bedlegerig. Ook helpt bij de ene persoon een bepaald dieet, of sporten om meer conditie te kweken en bij de ander ook niet. En ik merk zelf vooral dat doordat het niet 'zichtbaar' is het veel zwaarder is voor de omgeving om ermee om te gaan.
Mocht je nog verdere vragen hebben kan je die altijd per PM stellen
Ik eet ontzettend gezond, bijna alles uit de eigen tuin van mijn ouders, dus verser krijg je het bijna nietquote:Op maandag 6 december 2010 18:53 schreef L-ascorbinezuur het volgende:
Eet je verder wel gezond? Was de hoeveelheid Vitamine B12 goed tijdens het bloedprikken?
Ik heb ook wel eens gehoord dat iemand met een vitamine D deficiëntie precies dezelfde klachten had. Na het slikken van extra Vitamine D waren de klachten nagenoeg verdwenen. Misschien iets om te overleggen met je huisarts. Zelfde geldt voor allergieën die niet bekend zijn.
Succes en sterkte!![]()
en nog bericht gehad van de huisarts?quote:Op donderdag 9 december 2010 21:09 schreef Muck het volgende:
Sorry voor de late reactie, ik heb de laatste twee echt even gemist
[..]
Ik eet ontzettend gezond, bijna alles uit de eigen tuin van mijn ouders, dus verser krijg je het bijna niet
Naar de hoeveelheid vitamine B12 is nog nooit gekeken volgens mij en ik heb er ook niet aan gedacht moet ik zeggen!
Morgen word ik gebeld door mijn huisarts en krijg ik meer te horen. Mocht daar nou niets uitkomen, kan ik natuurlijk vragen of ze daar eens naar willen kijken, dank je!
Was het maar waarquote:Op vrijdag 10 december 2010 20:50 schreef gothic-blackie het volgende:
[..]
en nog bericht gehad van de huisarts?
Laat ECHT je B12 prikken!quote:Op donderdag 9 december 2010 21:09 schreef Muck het volgende:
Sorry voor de late reactie, ik heb de laatste twee echt even gemist
[..]
Ik eet ontzettend gezond, bijna alles uit de eigen tuin van mijn ouders, dus verser krijg je het bijna niet
Naar de hoeveelheid vitamine B12 is nog nooit gekeken volgens mij en ik heb er ook niet aan gedacht moet ik zeggen!
Morgen word ik gebeld door mijn huisarts en krijg ik meer te horen. Mocht daar nou niets uitkomen, kan ik natuurlijk vragen of ze daar eens naar willen kijken, dank je!
Ik kan zelf als CVS'er dit alleen maar beamen. Ben het ook wel eens met de mening van mijn man, CVS zijn meerdere ziektes die nog niet bekend zijn/geconstateerd zijn en verschillende oorzaken kunnen hebben. Mede daardoor heb je ook zo'n verschillend ziektebeeld. De een kan niet meer uit bed komen en leeft in bed, de ander werkt nog maar dan part-time. Sommige mensen krijgen last van gewrichten, andere weer van de spieren. Oftewel het is een samengeraapt zooitje waarvan niet bekend is wie wat heeft.quote:Op vrijdag 10 december 2010 22:23 schreef vanBinsberge het volgende:
Wat de meeste cvs'ers niet weten is dat er altijd een lichamelijke oorzaak is, maar als dokters dat niet snel kunnen vinden wordt de diagnose al snel cvs.
Check of je HPU hebt.quote:Op zaterdag 11 december 2010 16:00 schreef Yoewie het volgende:
Als je die antidepressivia nou eens laat liggen (is rommel)
Ik zal het aankaarten als ik de huisarts spreekquote:Op vrijdag 10 december 2010 21:12 schreef verregentmeisje het volgende:
[..]
Laat ECHT je B12 prikken!
Het CVS mag pas gediagnosticeerd worden als een B12 tekort uitgesloten is. En dit kan zo al je klachten verklaren..
Het is in de loop van de jaren ook veel erger geworden. Kon ik tot een jaartje geleden nog gewoon een opleiding volgen, met daarnaast een baan van 16 uur, nu kan ik amper het huishouden doen.quote:Op vrijdag 10 december 2010 22:23 schreef vanBinsberge het volgende:
Wat de meeste cvs'ers niet weten is dat er altijd een lichamelijke oorzaak is, maar als dokters dat niet snel kunnen vinden wordt de diagnose al snel cvs.
Jouw klachten lijken zeer op die van lyme en ook b12 tekort (Alhoewel als je die klachten al zo lang hebt zou het nu veeel erger moeten zijn geworden en klachten, of is het dat ook?)
en b12 en lyme zijn 2 ziektes die door artsen vaak over het hoofd wordt gezien. zo worden er mensen naar huis gestuurd met een b12 niveau van heb ik jou daar.
ik zou zeggen lees je in op het stichting b12 tekort forum en het forum van lymenet.nl . en laat je eventueel testen bij pro health als je denkt overtuigd te zijn...
als ik jou was zou ik wel veel googlen en verbanden leggen met je eigen situatie... een dokter kan er nooit zoveel tijd in steken als,jezelf!
Dat viel mij ook al op ja... De ene persoon werkt gewoon en de ander kan amper iets doen. Het lijkt inderdaad op een samenraapsel van verschillende, lastig te verklaren ziekten.quote:Op zaterdag 11 december 2010 14:27 schreef gothic-blackie het volgende:
[..]
Ik kan zelf als CVS'er dit alleen maar beamen. Ben het ook wel eens met de mening van mijn man, CVS zijn meerdere ziektes die nog niet bekend zijn/geconstateerd zijn en verschillende oorzaken kunnen hebben. Mede daardoor heb je ook zo'n verschillend ziektebeeld. De een kan niet meer uit bed komen en leeft in bed, de ander werkt nog maar dan part-time. Sommige mensen krijgen last van gewrichten, andere weer van de spieren. Oftewel het is een samengeraapt zooitje waarvan niet bekend is wie wat heeft.
Het is misschien niet helemaal duidelijk uit de OP, maar die antidepressiva heb ik al lang geleden overboord gegooid, juist omdat het zo'n troep is.quote:Op zaterdag 11 december 2010 16:00 schreef Yoewie het volgende:
Als je die antidepressivia nou eens laat liggen (is rommel) en eens naar de neuroloog (voor je hoofdpijn) en reumatoloog (voor je spierpijn) stapt.
Succes!
Ik probeer het ook, maar op het moment is het echt heel erg weinig wat ik nog kan. Als ik bijvoorbeeld de ramen gezeemd heb in huis, of het huis gestofzuigd heb, is de energie voor dat dagdeel aardig op. Dan probeer ik me de rest van de dag een beetje rustiger te houden, zodat ik de volgende dag weer iets kan doen.quote:Op zondag 12 december 2010 13:20 schreef Surf_Bunny het volgende:
Wat trouwens ook erg belangerijk is, is dat je niet alles op gaat geven. Je moet je eigen grenzen respecteren maar er niet onder gaan zitten want dan ga je alleen maar meer inleveren.
Je zult voor jezelf uit moeten zoeken wat jouw lichaam wel en niet aankan.
Ik kan bijvoorbeeld nog "behoorlijke" stukken lopen met mijn hond, maar fietsen is funest. Probeer iig een beetje in beweging te blijven(binnen de grenzen) en van de buitenlucht ga je je meestal ook wel ietsjes beter voelen.
Ik heb je lijstje gebruikt om aan te geven welke verschijnselen ik ook heb, en helaas treden deze steeds sneller op. Het is net of mijn lichaam nu een punt bereikt heeft dat het niet verder kan ofzo.quote:Probeer voor je zelf ook te ontdekken wat de eerste tekenen zijn dat je rust móet nemen. Over het algemeen zijn dat:
+hoofdpijn
+zware armen/benen
+last van licht/geluid/drukte
gebalde vuisten
tintelende handen of voeten
gevoelloze plekken
+duizelingen
+moeite krijgen om tijdens een gesprek naar iemand te blijven luisteren
+geïrriteerd worden
+pijn in de borstkast
+tragere bewegingen (stappen, ...)
+piekeren
+piepende oren
+onwel worden (gelukkig niet al te vaak)
zicht dat onscherp/wazig wordt
extra fouten schrijven (dyslectie) als je typt
Daar heb ik gelukkig geen last vanquote:En laatst hoorde ik ook van iemand dat zij ongemerkt haar adem inhoudt als ze echt te moe is, en sindsdien merk ik dat ik dat zelf ook af en toe heb.
Ik ben heel blij om te horen dat het inmiddels beter gaat!quote:Op zondag 12 december 2010 13:22 schreef molleymijsje het volgende:
Hey ik heb/had dat ook.
(Ik vind het altijd lastig te zeggen of ik het nou heb of had.)
Mijn mening is ook dat CVS/ME veel ziektes zijn, waar ze nog te weinig van weten. Daarom kunnen ze geen goede diagnose stellen. CVS zelf kun je niet zo veel mee, het is een beschrijving van symptomen, maar noemt geen oorzaak. Het kan bij iedereen dus anders zijn, en dat blijkt ook we.
Zelf is het bij mij heel vroeg begonnen, en het gaat nu veel beter. Ik heb ongeveer een jaar bijna niks gekund. En nu doe ik alles. Ik moet alleen wel op mijn eigen manier leven, dan gaat alles prima.
Wat ik wel kan aanraden (en wat volgens mij voor iedereen goed is) in een ritme leven. Op zelfde tijden gaan slapen etc.
Hmm, al een paar jaar last van mijn darmen, heeft dat er iets mee te maken dan?quote:Op zondag 12 december 2010 13:28 schreef Surf_Bunny het volgende:
Heb je ook last met eten en/of alcohol?
Hmm, er waren wel wat dingen die overeenkomen, maar die waren zo algemeen dat ze overal op kunnen duiden. Ik denk persoonlijk niet dat dit het is dusquote:Op zondag 12 december 2010 13:48 schreef Pantoef het volgende:
[..]
Check of je HPU hebt.
http://www.hputest.nl/klachtenpatroon.htm
De volgende link is een vragenlijst die je kunt invullen om te zien of je genoeg reden hebt om verder onderzoek te laten doen.
http://www.hputest.nl/vragenlijst.htm
Het is omstreden, geen 'officiele' ziekte, maar heej, lyme, MS, migraine en CVS zijn ook lang ontkend en als lastige vrouwenkwaaltjes bestempeld.
Als jouw huisarts die oh-nee-daar-heb-je-haar-weer-blik in de ogen heeft, moet je soms zelf achter dingen aan gaan.
Sterkte
Neequote:Op maandag 13 december 2010 13:26 schreef molleymijsje het volgende:
heb je vandaag al iets van de huisarts gehoord?
En verder ben ik benieuwd of iemand uit dit topic (of jij zelf) wel 's alternatieve behandelingen heeft gehad.... Wat vonden jullie er van...? (ik wel)
zal wel eens fijn zijn!quote:Op donderdag 16 december 2010 16:02 schreef Muck het volgende:
Vanmiddag heb ik mijn huisarts aan de telefoon gehad en morgenochtend moet ik bloed laten prikken, onder andere mijn vitamine B12-gehalte.
Ik hoop dat er snel meer duidelijkheid is!
Wat was de uitslag van B12, heb je daar specifiek naar gevraagd? Want de symptomen die je hierboven aangeeft, die klinken me allemaal heel bekend in de oren. Zelf een 'laag-normaal' waarde (tussen 150 en 350 pmol/l) kan deze klachten geven. Laat je B12 een aantal keer controleren, dat geeft meer zicht op het geheel. Het eenmalig meten van een laag/normale B12-waarde is dus niet voldoende om een functioneel B12-tekort uit te sluiten. Het is dan goed om nog een aantal keren te meten b.v. om de 2 of 3 maanden. Als een dalende trend waarneembaar is, duidt dit op een (aankomend) B12-tekort terwijl de gemeten waarde dit niet zou doen vermoeden. Dus een enkele meting, vooral in het lage gebied, is niet voldoende om een tekort uit te sluiten.quote:Op donderdag 30 december 2010 11:42 schreef Muck het volgende:
De uitslag van de huisarts is inmiddels beoordeeld en binnen en behalve een iets verlaagd vitamine D-gehalte, was er niets bijzonders te vinden. Ik ben dus weer doorgestuurd naar de internist.
Daar heb ik inderdaad specifiek naar gevraagd, die was 187 pmol/l en moet over drie maanden nogmaals bepaald wordenquote:Op donderdag 30 december 2010 11:50 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Wat was de uitslag van B12, heb je daar specifiek naar gevraagd? Want de symptomen die je hierboven aangeeft, die klinken me allemaal heel bekend in de oren. Zelf een 'laag-normaal' waarde (tussen 150 en 350 pmol/l) kan deze klachten geven. Laat je B12 een aantal keer controleren, dat geeft meer zicht op het geheel. Het eenmalig meten van een laag/normale B12-waarde is dus niet voldoende om een functioneel B12-tekort uit te sluiten. Het is dan goed om nog een aantal keren te meten b.v. om de 2 of 3 maanden. Als een dalende trend waarneembaar is, duidt dit op een (aankomend) B12-tekort terwijl de gemeten waarde dit niet zou doen vermoeden. Dus een enkele meting, vooral in het lage gebied, is niet voldoende om een tekort uit te sluiten.
Hey Muck en anderen. Sorry voor de topic-kick maar ik ben benieuwd of iemand hier al wat verder gekomen is.quote:Op woensdag 5 januari 2011 00:21 schreef Muck het volgende:
Aankomende maandag heb ik een afspraak met de internist, hopelijk worden we iets wijzer!
Een kwestie van zaken uitsluiten. Maar daar ben ik gelukkig al tijden mee bezig, dus in feite zou hij de diagnose kunnen stellen....of hij stuurt me maar door naar iemand die het wel kan (lees: durft).quote:Op woensdag 21 september 2011 12:26 schreef Toekito het volgende:
Het is gewoon lastig om een diagnose te krijgen dat je ME hebt. Erg frustrerend
Doe eens uitleggen waarom antidepressiva zo`n rommel is als je wilt ? Dit wordt zo vaak geroepen, maar meestal door mensen die er geen ervaring mee hebben, laat staan weten wat deze medicijnen precies doen. Zo`n troep is het namelijk helemaal niet. (Wil niet zeggen dat ik ervoor ben dat iedereen met een dipje die medicijnen voorgeschreven krijgt, maar dat is een ander verhaal)quote:Op zaterdag 11 december 2010 16:00 schreef Yoewie het volgende:
Als je die antidepressivia nou eens laat liggen (is rommel) en eens naar de neuroloog (voor je hoofdpijn) en reumatoloog (voor je spierpijn) stapt.
Succes!
Een rotverhaal inderdaad....echter wel erg herkenbaar. Vergeet alleen niet dat CVS (ME) een verzamelwoord voor een gemene deler van klachten is en geen ziekte op zichzelf.quote:Op woensdag 21 september 2011 21:07 schreef kvd het volgende:
Ik mag me hier geloof ik ook komen melden. In het kort mijn verhaal:
mijn huisarts heeft vorig jaar (na 1 gesprekje en een bloedonderzoek) CVS bij mij vastgesteld op een lullige manier. Daar was mijn bedrijfsarts het niet mee eens, verder onderzoek gehad in ziekenhuis, bij psychologe geweest (of eigenlijk nog steeds) en fysiotherapeute (ook nog steeds). Een jaartje verder is er hypermobiliteitssyndroom vastgesteld en prikkelbaar darmsyndroom. Nogmaals naar huisarts, waarbij de vervanger zei dat op dit moment alles was onderzocht wat te onderzoeken viel en er voor mijn klachten op dit moment geen andere verklaringen zijn. Dus CVS blijft als beschijvende diagnose staan, naast HMS en PDS.
Lekker jaartje dus
Ik wel. Vooral met eten heb ik vaker gemerkt dat na een maaltijd de hele santekraam instort. Is dit een bekend symptoom?quote:Op zondag 12 december 2010 13:28 schreef Surf_Bunny het volgende:
Heb je ook last met eten en/of alcohol?
onzin.quote:Op donderdag 22 september 2011 09:08 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Vergeet alleen niet dat CVS (ME) een verzamelwoord voor een gemene deler van klachten is en geen ziekte op zichzelf.
Maar lieve jongen/meid toch...lees je in.quote:Op dinsdag 27 september 2011 10:54 schreef Yoewie het volgende:
[..]
onzin.
ME (CVS mogen ze het niet meer noemen), wordt door het WHO erkend als ziekte.
Het is geen ziekte het is een syndroom. Met wellicht een scala van verschillende oorzaken.quote:Op dinsdag 27 september 2011 10:54 schreef Yoewie het volgende:
[..]
onzin.
ME (CVS mogen ze het niet meer noemen), wordt door het WHO erkend als ziekte.
Graag!quote:Op vrijdag 25 november 2011 10:30 schreef gothic-blackie het volgende:
Ik heb zelf in de proeffase van nijmegen gezeten 10 jaar terug. Ik zit nu op mijn werk maar zal vanavond er wel wat over vertellen
Ik ben heel benieuwdquote:Op vrijdag 25 november 2011 10:30 schreef gothic-blackie het volgende:
Ik heb zelf in de proeffase van nijmegen gezeten 10 jaar terug. Ik zit nu op mijn werk maar zal vanavond er wel wat over vertellen
Je bent in België onder behandeling? Al enige vooruitgang? De hoeveelheid medicijnen staan me tegen.quote:Op maandag 5 december 2011 17:38 schreef Solstice1 het volgende:
Die lange termijn doelen klinken wel herkenbaar trouwens, heb dat ook een hele tijd gedaan. Want ja, je wilt zo graag. Maar na een jaar of 8 is de hoop wat minder geworden. Nu focus ik me gewoon op de behandeling bij de Meirleir. Het dieet goed volgen, de medicijnen op gezette tijden innemen. Dan zie ik wel weer verder als het wat beter gaat.
Zolang je niet vegetarisch/veganistisch bent is het meestal wel goed met je vitamine b12 gehaltequote:Op donderdag 9 december 2010 21:09 schreef Muck het volgende:
Sorry voor de late reactie, ik heb de laatste twee echt even gemist
[..]
Ik eet ontzettend gezond, bijna alles uit de eigen tuin van mijn ouders, dus verser krijg je het bijna niet
Naar de hoeveelheid vitamine B12 is nog nooit gekeken volgens mij en ik heb er ook niet aan gedacht moet ik zeggen!
Morgen word ik gebeld door mijn huisarts en krijg ik meer te horen. Mocht daar nou niets uitkomen, kan ik natuurlijk vragen of ze daar eens naar willen kijken, dank je!
Dat valt toch tegen, buiten ME'ers schijnen er behoorlijk wat mensen last te hebben van een probleem met de B12-opname. Zeker wanneer intrinsic factor mist. Dan kun je het slikken/consumeren tot je een ons weegt, maar zal het nooit aanzetten.quote:Op woensdag 7 december 2011 04:05 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Zolang je niet vegetarisch/veganistisch bent is het meestal wel goed met je vitamine b12 gehalte.
Is klote, zo'n periode heb ik ook gehad, maar dan na de behandeling. Het gevoel dat alles je even uit de vingers glipt.quote:Op dinsdag 6 december 2011 22:10 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Thanks voor je uitgebreide reply gothic-blackie en sorry voor de late reactie.
Actometertest zit er morgen helemaal op en de 16e krijg ik een diagnose. Ben benieuwd.
Wat me momenteel zorgen baart is dat het de afgelopen maanden echt hard down hill aan het gaan is, met veel meer spier- en gewrichtspijnen dan voorheen en ochtenden dat ik werken nog net vol kan houden. In de middag slapen en weer brak wakker worden.
Eens hard nadenken wat ik na dit traject nog voor richting op kan.
Ben net begonnen, dus nog niet. Het zijn idd veel medicijnen al is het meeste bij mij op dit moment supplementen. Ik neem nexavir als virusremmer, mesalazine tegen ontstekingen van de darmen die bij mij gevonden waren en heb tot nu toe een korte kuur xifaxan en gabbroral gehad tegen bepaalde bacteriën, over 2 dagen staat een nieuwe kuur xifaxan gepland. Daarbij krijg ik dus B-12 intramusculair toegediend 2 maal per week, Lipospheric vitamin C slik ik dagelijks, probiotica slik ik 2x dagelijks als ik geen AB-kuur heb en lactoferrin 2x dagelijks. Verder dus een dieet via Christine Tobback om de darmen e.d. wat te ontlasten.quote:Je bent in België onder behandeling? Al enige vooruitgang? De hoeveelheid medicijnen staan me tegen.
Ah thank, eindelijk concrete namen.quote:Op woensdag 7 december 2011 13:20 schreef Solstice1 het volgende:
Ben net begonnen, dus nog niet. Het zijn idd veel medicijnen al is het meeste bij mij op dit moment supplementen. Ik neem nexavir als virusremmer, mesalazine tegen ontstekingen van de darmen die bij mij gevonden waren en heb tot nu toe een korte kuur xifaxan en gabbroral gehad tegen bepaalde bacteriën, over 2 dagen staat een nieuwe kuur xifaxan gepland. Daarbij krijg ik dus B-12 intramusculair toegediend 2 maal per week, Lipospheric vitamin C slik ik dagelijks, probiotica slik ik 2x dagelijks als ik geen AB-kuur heb en lactoferrin 2x dagelijks. Verder dus een dieet via Christine Tobback om de darmen e.d. wat te ontlasten.
Nou neequote:Op woensdag 7 december 2011 04:05 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Zolang je niet vegetarisch/veganistisch bent is het meestal wel goed met je vitamine b12 gehalte.
90% van de mensen heeft EBV en 20% heeft HSV...quote:Op woensdag 7 december 2011 16:46 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Ah thank, eindelijk concrete namen.![]()
Nexavir heb ik even opgezocht en klinkt als iets wat in mijn straatje zou kunnen vallen, aangezien ik ook Eppstein Barr en Herpes in mijn systeem heb zitten.
Ik houd niet zo van lotgenotenfora, maar de site vind ik erg informatief! Bedankt voor het linkjequote:Op woensdag 7 december 2011 17:51 schreef Solstice1 het volgende:
Owja, mecvs.net is een site met enorm veel info over de ziekte en de verschillende bekende behandelmethoden van dit moment. Zit ook een uitgebreid forum bij.
D'r is op het moment trouwens een burgerinitiatief opgezet om het ook in Nederland vergoed te krijgen dat de lichamelijke oorzaken van de ziekte worden aangepakt. De link is deziekteme.petities.nl
Klopt en dus is er geen connectie?quote:Op donderdag 8 december 2011 10:20 schreef starla het volgende:
[..]
90% van de mensen heeft EBV en 20% heeft HSV...
Klopt, maar geen reden om de optie niet open te laten. Meer kun je niet op het moment.quote:Op zaterdag 10 december 2011 12:22 schreef starla het volgende:
Meer dan een associatie tussen EBV en MS is er niet.
Tamelijk harde uitspraken als je niet meer kent dan de merknaam....maar ik ben het wèl met je eens.quote:Die Meirleir is natuurlijk één grote oplichter met zijn Nexavir. Dat middel is in Nederland niet geregistreerd en bovendien krijg ik 0 hits op PubMed als ik zoek op Nexavir, wat een vrij slecht voorteken is. Of dat middel moet nog een andere naam hebben natuurlijk.
De dosis dat Dr. De Meirleir bij de start gebruikte, stond te laag, om het niet zo duur te maken. Maar dit heeft hij moeten herzien omdat de meeste patiënten te weinig en te laat effect merkten. hij te weinig verdiende
Zou me eerst eens wat verder inlezen voordat je zulke dingen gaat stellen. Ook op mecvs.net zijn er veel patienten die enorm verbeterd zijn door vooral nexavir en eigenlijk meteen een terugval merken als ze voortijdig stopten met de behandeling. Z'n eigen dochter is er volgens mij ook mee behandeld. Enorm kortzichtig om zonder enige kennis van zaken dit soort dingen te gaan stellen.quote:Op zaterdag 10 december 2011 12:22 schreef starla het volgende:
Meer dan een associatie tussen EBV en MS is er niet.
Die Meirleir is natuurlijk één grote oplichter met zijn Nexavir. Dat middel is in Nederland niet geregistreerd en bovendien krijg ik 0 hits op PubMed als ik zoek op Nexavir, wat een vrij slecht voorteken is. Of dat middel moet nog een andere naam hebben natuurlijk.
De dosis dat Dr. De Meirleir bij de start gebruikte, stond te laag, om het niet zo duur te maken. Maar dit heeft hij moeten herzien omdat de meeste patiënten te weinig en te laat effect merkten. hij te weinig verdiende
Het is naast een anti viraal ook een immuun booster.quote:Op donderdag 8 december 2011 08:57 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Ik ben benieuwd wat die Nexavir voor je gaat doen. Maar als ik het goed begrijp is het een symptoombestrijder en geen geneesmiddel?
Knap trouwens dat je de maandelijkse kosten op kunt brengen, dat gaat mij niet lukken.
Ik ben benieuwd of het hier ooit zover gaat komen. De denkwijze die hier door medici gehanteerd wordt lijkt toch enorm hardnekkig te zijn.quote:Op dinsdag 13 december 2011 15:22 schreef Solstice1 het volgende:
Overal in de wereld stappen ze af van ideëen als CGT(in Noorwegen waren er zelfs excuses van het ministerie) maar in Nederland lopen we weer achter.
Onbekend met het placebo-effect?quote:Op dinsdag 13 december 2011 14:58 schreef Solstice1 het volgende:
Zou me eerst eens wat verder inlezen voordat je zulke dingen gaat stellen. Ook op mecvs.net zijn er veel patienten die enorm verbeterd zijn door vooral nexavir en eigenlijk meteen een terugval merken als ze voortijdig stopten met de behandeling. Z'n eigen dochter is er volgens mij ook mee behandeld. Enorm kortzichtig om zonder enige kennis van zaken dit soort dingen te gaan stellen.
Je zou eens door de internationale criteria heen kunnen kijken en beoordelen hoeveel hiermee overeen komt:quote:Op woensdag 14 december 2011 10:27 schreef Bigs het volgende:
Ik heb zes jaar geleden een EBV infectie gehad en ben sindsdien nooit meer de oude geweest. Er is nooit officieel een diagnose ME gesteld maar daar komt het eigenlijk wel op neer als ik de symptomen zo bekijk.
Ik functioneer de laatste twee jaar op zich wel redelijk, d.w.z. ik kan gewoon 40 uur werken maar daarbuiten stel ik weinig voor. Ik ben bij allerlei loketten geweest (internist, neuroloog, cardioloog) maar er is niets gevonden. Voorlopig heb ik me er bij neergelegd en probeer ik gewoon om te gaan met mijn beperkingen. Eigenlijk heb ik gewoon niet de energie om te zoeken naar een oorzaak/remedie.
http://livingwithchronicf(...)kutapressin-for-cfs/quote:Op woensdag 14 december 2011 10:21 schreef starla het volgende:
[..]
Onbekend met het placebo-effect?
Aangezien jij je er wél in verdiept heb...heb je vast nog wel een aantal mooie studies bij de hand met hoe effectief dat spul nu werkelijk is.
Niets over MEquote:Op woensdag 14 december 2011 19:43 schreef Solstice1 het volgende:
http://livingwithchronicf(...)kutapressin-for-cfs/
Dat heb je inderdaad niet. ME is een containerbegrip waar voor iedereen andere boosdoeners onder vallen. Voor de een is dat HHV6 of 7 voor de ander is dat Bartonella, voor een ander EBV, inflammatie of weer wat anders. Allemaal terug te vinden via het bloed, als je de conclusie onderaan leest zie je dat kutapressin/nexavir duidelijk remmend werkt bij HHV6 en EBV, anti-inflammatoir werkt wat een grote factor is bij veel patienten, en wat doet met de Th2(zie boek Maes).quote:Op woensdag 14 december 2011 21:37 schreef starla het volgende:
[..]
Niets over ME
Niets over ME
Hebben ze een keer een studie over ME, melden ze dit: This study was not peer reviewed and didn’t contain a control group or placebo treatment.
Hier lees ik helemaal niets over significantie.
En zeggen ze terecht: however, since the etiology of CFS is not known and there is no objective measure of CFS symptoms available, the meaning of this finding is unclear. Since there was no placebo control group, it is possible that all reported reduction in symptoms was due to a placebo effect.
En dan zeg je dat ík me er niet in verdiept hebDe pot verwijt de ketel....
Ah kijk, de aap begint langzaam uit de mouw te komen. Er is geen studie die de werking van kutapressin goed heeft onderzocht bij ME. Dat laten de door jou geposte studies zien.quote:Op woensdag 14 december 2011 22:12 schreef Solstice1 het volgende:
Dat heb je inderdaad niet. ME is een containerbegrip waar voor iedereen andere boosdoeners onder vallen.
Jíj bent toch degene die met 'bronnen' aankomt. Je hebt ze zelfs klaarblijkelijk niet gelezen, want jouw visie wordt nergens ondersteund. En dan verwijt je mij dat ik me niet verdiep. Deze manier van op de man spelen daar lusten de honden nog geen brood van.quote:Op woensdag 14 december 2011 22:12 schreef Solstice1 het volgende:
Je zou je echt eens moeten gaan verdiepen voor je ononderbouwd dingen gaat roepen. Of lees voor de gein het boek van dr. Maes(heeft ook prima stukken geschreven over het nut van CGT bij ME) over ME eens. http://www.mecvs.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-2-pid-61.html
Mecvs.net, de icc loop het allemaal eens door, het is voor mij onmogelijk om pagina's en pagina's aan onderzoek en patiëntenervaringen samen te vatten in 1 of meer posts. En ik heb ook helemaal geen zin aan een welles-nietes spelletjes aangezien jij neem ik aan net zo goed als ik wilt genezen.quote:Op woensdag 14 december 2011 22:24 schreef starla het volgende:
Ah kijk, de aap begint langzaam uit de mouw te komen. Er is geen studie die de werking van kutapressin goed heeft onderzocht bij ME. Dat laten de door jou geposte studies zien.
Omdat het wél een effect lijkt te hebben bij virale infecties verbreed je de definitie naar: 'weet je, eigenlijk alles waar je min of meer moe van wordt'. Met die definitie heb je ook ME als je terminale kanker hebt. Zo ken ik er wel meer hoor, spelen met definities en semantische discussies starten.
Het heeft niks met mijn visie te maken, het is de onder ME-experts wereldwijd geldende visie dat ME een containerbegrip is en ME/CVS nog meer.quote:Jíj bent toch degene die met 'bronnen' aankomt. Je hebt ze zelfs klaarblijkelijk niet gelezen, want jouw visie wordt nergens ondersteund. En dan verwijt je mij dat ik me niet verdiep. Deze manier van op de man spelen daar lusten de honden nog geen brood van.
Kun je kort samenvatten wat Maes schrijft, want het is natuurlijk niet redelijk te verwachten dat ik nu plots een compleet boek ga lezen, omdat jij verzuimt met argumenten te komen.
Hier kunnen ze je helpen met een diagnose en evt. behandeling:quote:Op woensdag 14 december 2011 10:27 schreef Bigs het volgende:
Ik heb zes jaar geleden een EBV infectie gehad en ben sindsdien nooit meer de oude geweest. Er is nooit officieel een diagnose ME gesteld maar daar komt het eigenlijk wel op neer als ik de symptomen zo bekijk.
Ik functioneer de laatste twee jaar op zich wel redelijk, d.w.z. ik kan gewoon 40 uur werken maar daarbuiten stel ik weinig voor. Ik ben bij allerlei loketten geweest (internist, neuroloog, cardioloog) maar er is niets gevonden. Voorlopig heb ik me er bij neergelegd en probeer ik gewoon om te gaan met mijn beperkingen. Eigenlijk heb ik gewoon niet de energie om te zoeken naar een oorzaak/remedie.
Ik heb de diagnose gekregen in Nijmegen en die was volgens hen duidelijk CVS. Maar daar gaat het me niet om. Het hele gesprek was om misselijk van te worden. Vol insinuaties, leugens, beschuldigingen en een gesloten mindset. Het ergste is dat ik me er op voorbereid had en dat ik wist dat deze instelling op de manier werkt zoals ze werkt, maar om alles van iemand die je in zijn ogen kunt kijken te horen krijgt is behoorlijk slikken.quote:
Lijkt mij te verifieren, en is misschien ook al gedaan in een van de vele tests maar dan dus een negatieve uitslag?quote:ME staat voor Myalgische Encephalomyelitis. De term dateert van 1956 en duidt op een aandoening van hersenen en ruggemerg, met spierpijn en een grote vermoeidheid als voornaamste symptomen.
Dit is wel erg makkelijk; geen oorzaak, dus geen manier om te verifieren. Het is meer een verzamelnaam voor je symptonen dan dat het een behandelbare ziekte; met andere woorden, je weet nog steeds niet wat je hebt behalve dan dat het nu in een afkorting is gevat.quote:CFS staat voor Chronic Fatigue Syndrome. Deze benaming biedt het voordeel dat ze niet verwijst naar mogelijke oorzaken, noch naar andere typerende kenmerken behalve de altijd aanwezige vermoeidheid.
Tot op heden is nog geen ontsteking van het centrale zenuwstelsel aangetoond bij CVS patienten, waardoor de term ME obsoleet is geworden.quote:Op dinsdag 20 december 2011 11:32 schreef trancethrust het volgende:
Lijkt mij te verifieren, en is misschien ook al gedaan in een van de vele tests maar dan dus een negatieve uitslag?
Da's niet helemaal waar. De term ME is niet accuraat genoeg, dat klopt. De term CVS is nog veel inaccurater. Maar er zijn wel degelijk ME patiënten waar een ontsteking van het zenuwstelsel is aangetoond. Sophia Wilson is bijv. officieel gestorven aan ME, wat in de lijkschouwing bevestigd is. Deze studie toont ook een ontsteking van het centrale zenuwstelsel aan:quote:Op dinsdag 20 december 2011 12:41 schreef starla het volgende:
[..]
Tot op heden is nog geen ontsteking van het centrale zenuwstelsel aangetoond bij CVS patienten, waardoor de term ME obsoleet is geworden.
Was het helaas vergeten, maar had je nog willen adviseren om alle testgegevens voor jezelf te kopiëren. Dat driekwart bij hun volledig geneest is trouwens onhoudbaar en onbewezen, in ieder geval niet waar het ME betreft. Hoe heb je gereageerd trouwens? Moet/ga je hun behandeling nog volgen?quote:Op dinsdag 20 december 2011 11:30 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Ik heb de diagnose gekregen in Nijmegen en die was volgens hen duidelijk CVS. Maar daar gaat het me niet om. Het hele gesprek was om misselijk van te worden. Vol insinuaties, leugens, beschuldigingen en een gesloten mindset. Het ergste is dat ik me er op voorbereid had en dat ik wist dat deze instelling op de manier werkt zoals ze werkt, maar om alles van iemand die je in zijn ogen kunt kijken te horen krijgt is behoorlijk slikken.
Naast de insinuaties twijfel ik ook aan een deel van mijn testgegevens aangezien ik -zeker- weet dat ik bepaalde onderwerpen anders ingevuld heb dan uit de conclusie naar voren kwam.
Verder vroeg ik of ze een succesinschatting kunnen geven na behandeling. Meteen de tegenvraag: is dat belangrijk voor je?.....(wat denk je zelf?) Maar uiteindelijk kwam het eruit: ' driekwart geneest bij ons volledig' ....
Pijnlijk om te zien dat mensen die zo ontzettend in de put zitten, en die zaten er, niet in de gaten hebben het hol van de leeuw in te lopen.
Daar heb je gelijk in. Het is een term van niks die ze nu nog verder op willen rekken door er gewoon chronische vermoeidheid van te maken. Vermoeidheid is altijd een symptoom ergens van, burn-out, stress, kanker, aids, een niet functionerend immuunsysteem en ga zo maar door. In plaats van naar oorzaken te zoeken wordt alles wat met vermoeidheid van doen heeft op de grote stapel gegooid en hetzelfde behandeld. Wat dus bij de ene groep een subjectief gevoel van verbetering geeft(VO2max e.d. worden niet getest, vragenformuliertjes worden ingevuld), en een andere even grote groep totaal bedlegerig maakt. M.i. misdadig.quote:Op dinsdag 20 december 2011 11:32 schreef trancethrust het volgende:
Dit is wel erg makkelijk; geen oorzaak, dus geen manier om te verifieren. Het is meer een verzamelnaam voor je symptonen dan dat het een behandelbare ziekte; met andere woorden, je weet nog steeds niet wat je hebt behalve dan dat het nu in een afkorting is gevat.
Ik bedoel niet vervelend te doen ofzo, maar besef dat dat de reden is dat doktoren dit niet gediagnosticeerd hebben. Het is namelijk geen diagnose.
Dat is niet het aantonen van een ontsteking, maar van zogenaamde proteomen waarvan we de klinische waarde nog niet weten. Dat betekent dus allerminst dat we nu opeens een ontsteking hebben aangetoond. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat bepaalde ontstekingseiwitten door de bloed-hersenbarriere lekken, vandaar dat je altijd een ratio moet bepalen tussen de hoeveelheid in het bloed en in het hersenvocht. Zonder deze index kun je niet concluderen dat de ontsteking primair uitgaat van het centraal zenuwstelsel. Een dergelijke index lees ik nergens terug.quote:Op dinsdag 20 december 2011 15:37 schreef Solstice1 het volgende:
Da's niet helemaal waar. De term CVS is nog veel inaccurater. Maar er zijn wel degelijk ME patiënten waar een ontsteking van het zenuwstelsel is aangetoond.
Als ik dit zo lees dan had die vrouw geen ME, maar een herpetische ganglionitis. Dat een herpesvirus de nieren kan aantasten is ook niet onwaarschijnlijk: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22178847quote:Op dinsdag 20 december 2011 15:37 schreef Solstice1 het volgende:
Sophia Wilson is bijv. officieel gestorven aan ME, wat in de lijkschouwing bevestigd is. Deze studie toont ook een ontsteking van het centrale zenuwstelsel aan:
http://www.hetalternatief(...)nen%202011%20827.htm
Bedankt voor het meedenken en ik ben het helaas vergeten, hoewel ik al het voorgaande netjes gedocumenteerd heb... maar ik krijg het opgestuurd per mail/post. Daar heb ik sowieso recht op, ook volgens hun eigen richtlijnen.quote:Op dinsdag 20 december 2011 15:43 schreef Solstice1 het volgende:
[..]
Was het helaas vergeten, maar had je nog willen adviseren om alle testgegevens voor jezelf te kopiëren. Dat driekwart bij hun volledig geneest is trouwens onhoudbaar en onbewezen, in ieder geval niet waar het ME betreft. Hoe heb je gereageerd trouwens? Moet/ga je hun behandeling nog volgen?
Niet helemaal waar. Er is een miljoenenbudget vrijgemaakt de afgelopen jaren dat voor een heel groot deel naar Nijmegen gegaan is (als ik de bronnen mag geloven).quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:41 schreef Solstice1 het volgende:
Het verneukeratieve is dat er op het moment in landen als Nederland, België en Engeland gewoon niet genoeg geld vrijgemaakt wordt om de boel eens fatsoenlijk tot de bodem uit te diepen
Had d'r zelf wel gewoon van gezegd wat ik vond, maar vind het knap dat je je zo in kunt houden. Alles wat je zegt kan idd ook weer tegen je gebruikt worden.quote:Op dinsdag 20 december 2011 22:23 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Bedankt voor het meedenken en ik ben het helaas vergeten, hoewel ik al het voorgaande netjes gedocumenteerd heb... maar ik krijg het opgestuurd per mail/post. Daar heb ik sowieso recht op, ook volgens hun eigen richtlijnen.
En hoe ik gereageerd heb? Ik heb goed geluisterd en mijn ongenoegen niet laten merken, want ik werd steeds ongemakkelijker. Mijn partner had er wat meer moeite mee dan ik, maar heeft zich in kunnen houden.Daar kon men trouwens slecht mee omgaan...met stiltes en weinig bevestigende ja-knikjes.
Morgen neem ik in ieder geval contact op om eerst mijn dossier te krijgen, daarna geef ik door dat ik niet mee ga in verdere behandeling.
Verder wist ik van te voren dat die percentages niet klopten, aangezien ik de meeste vindbare stukken van Bleijenburg al doorgenomen had. Ik was gewoon erg benieuwd wat er gezegd zou worden.
Had het in m'n wat onduidelijk geschreven post ook over een verschuiving van de fondsen richting biomedisch onderzoek. In GB is nu wel zo'n 2 miljoen euro vrijgemaakt voor biomedisch onderzoek trouwens:quote:Niet helemaal waar. Er is een miljoenenbudget vrijgemaakt de afgelopen jaren dat voor een heel groot deel naar Nijmegen gegaan is (als ik de bronnen mag geloven).
Maar verder heb je natuurlijk een punt.
Dat is ook niet makkelijk, maar speelt meer mee want er wordt gerapporteerd aan de huisarts en daar wil ik toch rekening mee houden. En daarbij zal een uitkeringsinstantie (god behoede me dat het ooit zover moet komen) ook in mijn medisch dossier willen kijken lijkt me. Dan kan ik zo'n vlek natuurlijk niet gebruiken.quote:Op woensdag 21 december 2011 13:09 schreef Solstice1 het volgende:
[..]
Had d'r zelf wel gewoon van gezegd wat ik vond, maar vind het knap dat je je zo in kunt houden. Alles wat je zegt kan idd ook weer tegen je gebruikt worden.
Mooi nieuws, nu hier nog!quote:Op woensdag 21 december 2011 13:09 schreef Solstice1 het volgende:
In GB is nu wel zo'n 2 miljoen euro vrijgemaakt voor biomedisch onderzoek trouwens:
http://www.meassociation.org.uk/?p=9760
Van allesquote:Op donderdag 29 maart 2012 23:20 schreef hugsy33 het volgende:
Waar is er al op gezocht?
Op mecvs.net zit een drukbezocht forum met mensen die ook veel verstand van zaken hebben. Zeker n bezoekje waard.
Nee nooit een slaaponderzoek gehad. Wel echos van mijn maag/en buik. Daarnaast gastroscopie, endoscopie en cystoscopie. Ben dus wel al redelijk binnenstebuiten gekeerdquote:Op donderdag 29 maart 2012 23:30 schreef hugsy33 het volgende:
Heb je wel eens een slaaponderzoek gehad bv?
Zijn je organen gecheckt?
Dingen als lupus, lyme, hiv?
Ah ok. Het is sowieso goed om alles te checken! Heb even naar lyme gekeken maar de meeste symptomen heb ik niet, lupus nog minder en hiv durf ik niet te checkenquote:Op donderdag 29 maart 2012 23:37 schreef hugsy33 het volgende:
Nee lyme is bij iedereen anders(heb t zelf al 5jr), hiv en lupus is niet waarschijnlijk hoor maar dat is wel n deel van het rijtje dat ze uit horen te zoeken.
Het gezondheidscentrum geeft tips per mail?quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:41 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ik kreeg een mail van het gezondheidscentrum dat ik me moet laten testen op de volgende dingen: volledig bloedbeeld, ijzer, transferrine, creatinine, natrium, kalium, leverfunctie (ALAT, ASAT, GGTP, Alk fosfatase, Bilirubine), glucose, TSH, FT4, vitamine B12, vitamine D, CRP, BSE.
Sorry, ik bedoel het vermoeidheidscentrumquote:Op vrijdag 30 maart 2012 09:00 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Het gezondheidscentrum geeft tips per mail?
Ik ben zelf overigens ook geen steek verder gekomen en heb ook geen idee welke vervolgstap ik moet nemen.
Nou ja, ik ben wat sceptisch geworden over dit soort centra. Ik ben zelf in Nijmegen geweest en heb daar buiten de diagnose een ontzettend slechte ervaring gehad. Over Lelystad heb ik helaas ook negatieve dingen gehoord, maar ze kiezen zo te horen in ieder geval de biomedische insteek i.p.v. de psychische (CGTquote:Op vrijdag 30 maart 2012 09:29 schreef MaJo het volgende:
[..]
Sorry, ik bedoel het vermoeidheidscentrumvoor de intake moet ik mijn bloed laten onderzoeken zodat ze daar een goed beeld van hebben
misschien ook iets voor jou?
Klinkt allemaal enorm herkenbaar. Ga inderdaad eens op mecvs.net kijken, bezoek het forum, post je verhaal daar. De klachten die jij hebt zijn wel vrij typisch voor mensen met ME namelijk. Welk vermoeidheidscentrum heb je het trouwens over?quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:18 schreef MaJo het volgende:
*kick*
Toch maar eens mijn verhaal hier posten. Ik loop al jarenlang met ernstige vermoeidheidsklachten en het wordt alleen maar erger. Al als kind kon ik tot diep in de middag slapen en nog steeds slaap ik makkelijk 16 uur achter elkaar en ben ik dan nog doodop. Ik heb al vele onderzoeken gehad, onder andere bij de internist, en een paar jaar geleden zijn ze erachter gekomen dat ik een Vitamine B12 difficientie heb. Hiervoor krijg ik regelmatig prikken in mijn been. Ik dacht dat de oplossing eindelijk gevonden wasMaar nee
De prikken helpen voor geen meter en ik word maar moeier en moeier. Momenteel werk ik 32 uur in de week en op mijn vrije dag en in het weekend lig ik het grootste deel van de dag te slapen. Hoewel ik vroeger van uitgaan hield kan ik dat nauwelijks meer opbrengen. Eens in de zoveel weken ga ik een avond stappen maar ik herstel er maar niet van, ik blijf moe
Ik zag dat er een vermoeidheidscentrum bestaat en daar heb ik me nu aangemeld. Hopelijk wordt er nu een keer echt iets gevonden.
Nog wat verdere info: ik heb ook last van depressies (slik ik medicijnen voor) en ik ben gediagnosticeerd met ADD (slik ik geen medicijnen meer voor). Ook heb ik prikkelbaar darmsyndroom. Allemaal dingen die niet echt meehelpen met de moeheidMaar ik heb het gevoel dat die ernstige moeheid ergens anders vandaan komt. Iemand nog tips/ideeën?
hiv is beter behandelbaar als je d'r vroeg bij bent, kun je d'r nog lang en gelukkig mee leven. Geen flauw idee of het voor jou nodig is om te testen. Maar als je ook maar een vermoeden hebt kun je er best zo snel mogelijk bij zijn.quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:41 schreef MaJo het volgende:
[..]
Ah ok. Het is sowieso goed om alles te checken! Heb even naar lyme gekeken maar de meeste symptomen heb ik niet, lupus nog minder en hiv durf ik niet te checken
Ik kreeg een mail van het gezondheidscentrum dat ik me moet laten testen op de volgende dingen: volledig bloedbeeld, ijzer, transferrine, creatinine, natrium, kalium, leverfunctie (ALAT, ASAT, GGTP, Alk fosfatase, Bilirubine), glucose, TSH, FT4, vitamine B12, vitamine D, CRP, BSE.
Ik heb al tientallen malen bloed laten prikken maar wel goed om eens een compleet beeld te krijgen
Vervelend dat je geen positieve ervaring ermee hebt. Ik weet totaal niet wat ik kan verwachten maar ik ben in ieder geval uitgenodigd voor een intake. Ik ga zo naar de huisarts voor een doorverwijzing en een bloedprikformulierquote:Op vrijdag 30 maart 2012 10:44 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Nou ja, ik ben wat sceptisch geworden over dit soort centra. Ik ben zelf in Nijmegen geweest en heb daar buiten de diagnose een ontzettend slechte ervaring gehad. Over Lelystad heb ik helaas ook negatieve dingen gehoord, maar ze kiezen zo te horen in ieder geval de biomedische insteek i.p.v. de psychische (CGT).
Ik heb al een beetje rondgekeken en zal er later ook mijn verhaal posten. Wel fijn om eindelijk een beetje herkenning te vinden in plaats van de reactie die ik meestal krijg. "Ach je bent een beetje moe en gewoon lui". Nou nee, ik ben kapot moequote:Op zondag 1 april 2012 11:05 schreef Solstice1 het volgende:
[..]
Klinkt allemaal enorm herkenbaar. Ga inderdaad eens op mecvs.net kijken, bezoek het forum, post je verhaal daar. De klachten die jij hebt zijn wel vrij typisch voor mensen met ME namelijk. Welk vermoeidheidscentrum heb je het trouwens over?
http://www.mecvs.net/modu(...)b-tid-1-pid-803.html
Lees ook dat eens door en kijk hoeveel van jouw klachten je daarin herkent.
Kijk dan even het eerste filmpje dat ik poste, dat gaat zover ik heb uit kunnen vinden over Lelystad en klinkt toch weer positief. Misschien dat ik dat ook nog eens moet proberen.quote:Op woensdag 4 april 2012 14:17 schreef MaJo het volgende:
Het centrum waar ik het over heb zit in Lelystad trouwens. Check ook: www.vermoeidheidscentrum.nl
Thanks. Veel over gelezen maar fijn om het op beeld te hebben.quote:Op dinsdag 3 april 2012 19:17 schreef Biancavia het volgende:
Deze video gaat over een recente grote doorbraak in het ME/CVS onderzoek. Rituximab schakelt de B-cellen van het immuunsysteem tijdelijk uit, wat bepaalde patiënten beter maakte of zelfs genas. ME/CVS zit dus niet 'tussen de oren', maar is een immuunziekte. Dit filmpje mag niet worden opgevat als 'promotie' van het medicijn bij ME/CVS. Het onderzoek zit nog in een heel vroege fase en Rituximab is een medicijn dat aanzienlijke gevaren inhoudt. Meer onderzoek is nodig.
Ik ga het filmpje zo even kijkenquote:Op woensdag 4 april 2012 20:20 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Kijk dan even het eerste filmpje dat ik poste, dat gaat zover ik heb uit kunnen vinden over Lelystad en klinkt toch weer positief. Misschien dat ik dat ook nog eens moet proberen.
En je zult het vast al eens gedaan hebben, maar vergelijk je klachten eens met de Canadese criteria m.b.t. ME -> http://www.mecvs.net/module-Info-view-pid-117.html
Voor mijzelf is dat het gene geweest dat me deze richting ingeduwd heeft omdat het lijkt alsof ze mijn lijstje met klachten gekopieerd hebben.
Dat is ook het lastige met symptomen checken, zoveel symptomen kunnen ook wijzen op andere dingenquote:Op woensdag 4 april 2012 23:24 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Reken jezelf alleen niet te rijk op zo'n lijstje, want alleen al de ziekte van Lyme veroorzaakt een soortgelijke lijst en is ontzettend lastig op te sporen.
Hier vind je wat ervaringen met Lelystad trouwens:
http://www.mecvs.net/Forum-viewtopic-t-1900-start-1500.html
Ik ben 29 en het wordt steeds erger dus dat lijkt me bij mij niet van toepassingquote:Op woensdag 4 april 2012 23:30 schreef xzaz het volgende:
Mij hebben ze ook getest, had soort van zelfde symptonen. Ze dachten aan bloedarmoede maar uiteindelijk was het gewoon de puberfase. Ging bij mij ook weer snel over.
Post hoc ergo propter hoc?quote:Op dinsdag 3 april 2012 19:17 schreef Biancavia het volgende:
Rituximab schakelt de B-cellen van het immuunsysteem tijdelijk uit, wat bepaalde patiënten beter maakte of zelfs genas. ME/CVS zit dus niet 'tussen de oren', maar is een immuunziekte.
Dat zekerquote:
Bijna leeftijdsgenoot (30)quote:Op donderdag 5 april 2012 00:05 schreef MaJo het volgende:
Ik ben 29 en het wordt steeds erger dus dat lijkt me bij mij niet van toepassing
Dat is ook wat ik dacht, immuunssyteem uitschakelen om te genezen?quote:
Die verwarring ga je ook niet wegnemen zolang de oorzaak niet zwart op wit staat, aangezien zowel ME als CVS containerdiagnoses zijn. Maar men neigt de laatste tijd naar het afstappen van het hele begrip CVS aangezien er meer en meer biologische signalen naar voren komen. Daarbij is er meermaals aangetoond dat bijvoorbeeld CGT niet werkt tegen de symptomen als genoemd in de Canadese criteria.quote:Op donderdag 5 april 2012 13:48 schreef Dizorn het volgende:
Alleen al in een topic hier is de verwarring groot over ME/CVS apart en wat nou precies bij wat hoort, valt mij op. Voor zover ik zie snap ik ook niet waarom ME zo genoemd wordt, is wel een heel specifiek beeld eigenlijk terwijl CVS juist heel breed is. Als je dan kijkt naar het feit dat "ME/CVS een immuunziekte is", zou ik dat prima kunnen snappen voor ME, maar lijkt me dat voor CVS wel heel sterk?
Niemand ontkent psychosomatiek, want dat dat een invloed heeft is allang bekend. Maar de aanpak van psychologische kant doet precies het omgekeerde van wat jij aanhaalt en zegt in veel gevallen (NKCV bijv.) dat lichamelijke klachten bedacht zijn, niet bestaan of puur uit het hoofd komen en dat is gewoon pertinent niet waar.quote:Daarnaast voor de psycho-haters die hier zitten, elke ziekte, zeker met een dergelijke impact, heeft een psychologisch aspect. Je kan discussiëren in hoeverre je je daar op moet focussen maar het kan wel zeker grote verschillen maken voornamelijk wat betreft hoe je met je ziekte om gaat, hoe je je dagelijks leven inricht op je klacht, e.d. Nogmaals ik weet het natuurlijk niet specifiek voor dit beeld, maar vlak de psychologie/psychiatrie nooit uit.
Er is nog geen oorzaak gevonden en dus ook nog geen remedie, maar dit is het meest vooruitstrevende resultaat van de afgelopen 25 jaar. Maar meer onderzoek en vooral meer budget is absoluut nodig.quote:Oh en over dat filmpje, niet gekeken maar zie in de samenvatting al staan "bij bepaalde patiënten"; Weet niet of je het dan een doorbraak kan noemen (maar, Media). Meer onderzoek is altijd nodig helaas
Dat is ook mijn ervaring.quote:Op vrijdag 6 april 2012 10:00 schreef Solstice1 het volgende:
CGT komt er voor wat het nkcv in het kort op neer dat je geen rekening moet houden met je klachten en gewoon via een vast schema je behandeling stapsgewijs moet opbouwen, ziek of niet. Werkt bij veel patiënten averechts
Hoe is dat bij je vastgesteld als ik vragen mag?quote:Bij mij lijken iig Bartonella en een in m'n jeugdjaren opgedane darmdysbiose de grote boosdoeners waarop allerlei bacteriën meegelift zijn.
Het lichaam is niet sterk genoeg om zich zelf te genezen anders had je nu nergens last van. Om te genezen heb je een goede balans van proteases nodig in het lichaam. Verder is het belangrijk dat je voldoende anti-oxidanten in je lichaam hebt.quote:All chronic wounds begin as acute wounds with a fibrin clot, but instead of progressing through the four phases of healing they become ‘stuck’ in a prolonged inflammatory phase. It has been proposed that this lengthened inflammatory phase causes increased levels of proteases such as MMPs, elastase, plasmin and thrombin, which destroy components of the ECM and damage the growth factors and their receptors that are essential for healing[20]. Other factors that may contribute to the failure of some wounds to heal include elevated levels of oxygen free radicals, which chemically alter these essential components[21],[22].
20. Mast BA, Schultz GS. Interactions of cytokines, growth factors, and proteases in acute and chronic wounds. Wound Repair Regen 1996; 4(4): 411-20.
21. James TJ, Hughes MA, Cherry GW, Taylor RP. Evidence of oxidative stress in chronic venous ulcers. Wound Repair Regen 2003; 11(3): 172-6.
22. Moseley R, Hilton JR, Waddington RJ, Harding KG, Stephens P, Thomas DW. Comparison of oxidative stress biomarker profiles between acute and chronic wound environments. Wound Repair Regen 2004; 12(4): 419-29.
Bij mij is de schildklier wel getest, maar daar was niks geks aan gevonden.quote:Op dinsdag 23 april 2013 11:07 schreef SEMTEX het volgende:
Ik lees bij niemand hier gedegen onderzoek naar zijn schildklier. Van een slecht functionerende schildklier kun je ook heel erg ME-achtige klachten krijgen, bijna identiek als aan ME. Voordat massa's mensen zich dus gaan herkennen in ME (wat mij betreft meer een verzamelnaam van een groot aantal moeilijk te diagnosticeren klachten en dus maar dat label aangegeven) : de kans is groot dat er een aanwijsbare reden is voor je klachten, maar je arts niet weet waar-ie moet zoeken.
Als er iets is dat standaard wordt getest door de HA is het wel een schildklierfunctie...quote:Op dinsdag 23 april 2013 11:07 schreef SEMTEX het volgende:
Ik lees bij niemand hier gedegen onderzoek naar zijn schildklier. Van een slecht functionerende schildklier kun je ook heel erg ME-achtige klachten krijgen, bijna identiek als aan ME. Voordat massa's mensen zich dus gaan herkennen in ME (wat mij betreft meer een verzamelnaam van een groot aantal moeilijk te diagnosticeren klachten en dus maar dat label aangegeven) : de kans is groot dat er een aanwijsbare reden is voor je klachten, maar je arts niet weet waar-ie moet zoeken.
Dat ook. En bloedarmoede.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 18:29 schreef starla het volgende:
[..]
Als er iets is dat standaard wordt getest door de HA is het wel een schildklierfunctie...
Shit, dat is echt zwaar klote.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 18:28 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Bij mij is de schildklier wel getest, maar daar was niks geks aan gevonden.
Ondertussen ben ik al weer een week of twee aan het bijkomen van een tuinfeestje dat ik onlangs gegeven heb voor de familie. Ik wist dat het veel werk zou zijn (man&kind hebben flink geholpen), en heb de weken voorafgaand met opzet heel veel geslapen (met behulp van melatoninetabletten om eindelijk eens een hele nacht dóór te slapen, waarom heb ik die dingen nooit eerder gebruikt) en werkelijk geen klap uitgevoerd behalve wat lezen en zo (het was toch vakantie), waardoor even de illusie bestond dat ik een beetje energie had.
De dag na het feest compleet gaar, keelpijn, spierpijn, grieperig enzovoorts, het bekende liedje na inspanning. Ook weer helemaal wazig in mijn hoofd, niets kunnen onthouden, geen herinneringen hebben aan de twee, drie dagen erna, concentratie zo slecht dat ik niet eens kon lezen, de eerste paar avonden erna een soort paniekaanvallen en extreem koud hebben (buiten was het 's nachts 26 graden, ik lag met dubbel donsdekbed, sokken aan en een kruik te klappertanden).
Het heeft ongeveer een week geduurd voor ik weer enigszins kon functioneren, maar de vermoeidheid zit nog steeds in mijn lijf en ik merk dat ik van de minste inspanning al weer compleet van slag raak.![]()
Bij mij zijn deze klachten overigens begonnen na de geboorte van mijn kind.
En ja, ik heb jarenlang moeten aanhoren dat het tussen mijn oren zat. Onverwerkt zeer uit mijn jeugd waardoor ik overspannen raakte en zo, burn-out, dat soort diagnoses (en behandeltrajecten) zijn er de eerste zes jaar voorbij gekomen.
Ja, en dan neem ik prompt teveel hooi op mijn vork, waarna ik weer terug bij af ben.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 22:00 schreef Biancavia het volgende:
[..]
Shit, dat is echt zwaar klote.![]()
Heb je ook wel periodes dat het beter gaat?
Die periodes heb ik ook gehad. Boodschappen doen is een hele daginvulling. En dan daarna niet meer in staat zijn om te kunnen koken. Het is echt zo moeilijk als je op dat punt bent, zo frustrerend. Maar er kunnen betere tijden aankomen.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 22:46 schreef Gwywen het volgende:
Ik ook niet, ik leef als een bejaarde en smeer mijn bezigheden over zo veel mogelijk dagen uit. Boodschappen doen én naar de bieb is eigenlijk te veel op 1 dag.
Mijn agenda bestaat uit voornamelijk lege bladzijden, dat is voor mij de enige manier om het vol te houden.
Ik word gek als er meer dan twee dingen in één week gepland staan.
ik blijf ook bij mijn stelling dat ME/CVS ook verschillende ziektes zijn die nog niet 'bekend' zijn en daardoor op de grote hoop gegooid worden. daardoor kan bij de ene persoon de behandeling in Nijmegen aan slaan, en bij de ander de behandeling in Lelystad (of Amsterdam/Groningen/België of welke ander behandelcentrum).quote:Op woensdag 25 juni 2014 21:50 schreef MaJo het volgende:
*kick*
Na vervelende ervaringen in Lelystad maar steeds heftig wordende vermoeidheid ben ik naar Nijmegen gegaan. De vermoeidheid is inmiddels zo erg dat ik nog maar 3 dagen per week kan werken. Vandaag heb ik opnieuw de diagnose gekregen die ik twee jaar terug ook kreeg: CVS. Nu lees ik allemaal negatieve ervaringen hier en op het me/cvs forum over de behandeling van Nijmegen. Ik zelf grijp echter alles aan. Mij maakt het niets uit dat zij het zien als een psychische ziekte, dat maakt toch niks uit? Als de behandeling maar helpt! Ik ga er dus met een open blik in en trek me niks aan van al die negatieve verhalen. Als ik er negatief in ga zal het sowieso niet werken![]()
Ik zal laten weten wat mijn ervaringen zijn!
Dat is ook het lastige met ME/CVS, omdat de oorzaak niet bekend is is het ook lastig inschatten welke behandeling goed werkt en of het überhaupt wel werkt. Voordeel van Nijmegen is sowieso dat het vergoed wordt door de zorgverzekering, dat is met Lelystad niet het gevalquote:Op vrijdag 27 juni 2014 16:37 schreef gothic-blackie het volgende:
[..]
ik blijf ook bij mijn stelling dat ME/CVS ook verschillende ziektes zijn die nog niet 'bekend' zijn en daardoor op de grote hoop gegooid worden. daardoor kan bij de ene persoon de behandeling in Nijmegen aan slaan, en bij de ander de behandeling in Lelystad (of Amsterdam/Groningen/België of welke ander behandelcentrum).
Verder, bij mij heeft Nijmegen wel geholpen, ik ben niet genezen, maar ik kan wel 24 uur in de week werken en in het weekeind nog wat leuks doen zonder helemaal gesloopt te zijn, en dat is voor mij al een hele verbetering ten opzichte van niet werken en alleen maar in bed liggen.
Dat van dat eten heeft voor mij een enorm verschil gemaakt. Ik heb een dieet van Christine Tobback, als ik me daar aan houdt voel ik me een stuk beter. Wijk ik d'r vanaf dan betaal ik meteen de prijs. Mijn behandelaar over de maag:quote:Op donderdag 11 december 2014 10:53 schreef Gwywen het volgende:
Ik merk dat het me vooral helpt om op het bejaarde af regelmatig te leven.
Ik ga tegenwoordig om half tien richting bed, probeer 3x per week een halfuur te wandelen, enz.
Ik betaal ook meteen de rekening als ik daarvan afwijk, of als ik een keer een pizza eet omdat ik te moe ben om te koken (extreem gezond eten werkt bij mij positief, ongezond of te weinig groente krijg ik een dag later de rekening).
Wat ik vooral nog onder de knie moet krijgen is toegeven als het niet gaat.
Ik ben nog steeds te veel geneigd om op m'n tandvlees mijn verplichtingen af te werken.
Gaaf! En ook weer hoopgevend voor mensen die er al tien jaar of langer mee rondlopen. Als je mij vijf jaar geleden had verteld wat ik nu allemaal doe en kan, dan had ik dat ook niet geloofd.quote:Op dinsdag 16 december 2014 22:38 schreef Lastpost het volgende:
Blijft bizar om deze verhalen te lezen en mijn eigen post uit 2012. Inmiddels gaat het na al die jaren een stuk beter en heb ik eerder dit jaar zelfs de marathon voltooid.
Een hoop moeite gekost, de boel is nog lang niet als vanouds en moet nog steeds goed letten op mijn voeding, ritme en dagbesteding maar de vooruitgang de laatste jaren is bizar geweest.
Heb hetzelfde verhaal te horen gekregen bij het Roessingh. Me heel lang streng gehouden aan hun leefregels. Na een jaar of 4/5 alleen maar verdere achteruitgang ben ik toch maar eens verder gaan zoeken. Vooral de GET was killing voor me. Maar het CGT werkte m'n gezondheid ook alleen maar tegen. De trucs waar ik wel wat aan had gebruik ik nu nog wel, de rest heb ik laten varen. Zou het geweldig voor je vinden als je hier op lange termijn wat aan hebt C.D.M. Maar ik ben zeer sceptisch gezien de hoge uitval voor en tijdens een CGT-behandeling en de verslechtering die een groot deel van de patiënten(incl. mezelf) hiervan ervaart.quote:Op dinsdag 16 december 2014 21:34 schreef C.D.M. het volgende:
Ik merk hier dat sommigen menen dat het NKCV zegt dat de lichamelijke klachten bedacht zijn of uit het hoofd komen. Deze ervaring deel ik niet. Mij is verteld, dat de oorzaak van de vermoeidheid soms bijvoorbeeld een overblijfsel is na het genezen van een ziekte, of na een ingrijpende gebeurtenis. Of soms is het niet duidelijk wat de oorzaak is. Maar wel is duidelijk dat er bepaalde factoren zijn die de vermoeidheid in stand houden! En deze factoren, die bijvoorbeeld psychisch zijn en/of in het gedrag zitten, worden met de CGT voor CVS (want je hebt verschillende soorten CGT) aangepakt.
Zoals ik ook al eerder zei, heb ik zulke factoren voordat ik in Nijmegen terecht kwam ook al bij mezelf gemerkt.
Bijvoorbeeld dat ik met een hele gespannen houding zit, lig, slaap, loop, tanden poets, noem maar op!
Ik maak mezelf onbewust doodmoe. Het is me jarenlang niet opgevallen omdat ik in m'n kop gewoon zo druk was met van alles en nog wat en de adrenaline mijn gedrag maskeerde. Ook merk ik dat ik vreselijk slecht adem haal. Ademhaling heeft ook weer invloed op je stemming, op welke hormonen er worden aangemaakt. Voor de behandeling startte lette ik zelf al op al dit soort dingen en probeerde het af te leren.
Ik wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij iedereen met CVS zo is, maar ik kan zonder opscheppen zeggen dat ik altijd heel erg bezig ben geweest met zelfanalyse (vooral mentaal). Maar dat deze dingen in mijn gedrag mij ZELF nooit waren opgevallen schrok ik gewoon van.
In mijn gedachten ben ik altijd wat haastig geweest (heb dit helaas onbewust overgenomen uit mijn opvoeding). In mijn gedachten moet ik van mezelf zoveel mogelijk doen en het zo snel mogelijk af hebben. Moet dat ook echt? Nee helemaal niet zelfs! Maar het zit in mijn gedachten en daardoor span ik me al vreselijk in, hou ik mijn adem veel meer in en dergelijke waardoor ik een lichte taak of handeling opeens heel zwaar maak! Dit is dus voor mijzelf zo'n factor wat de vermoeidheid in stand houdt.
Zo heb ik zelf gelukkig al een aantal factoren ontdekt waar ik anders mee om ga en ik merk dat ik meer energie over houdt!
Ik ben een tijdje bij een Psycho Somatisch Fysiotherapeut geweest die mij op weg heeft geholpen om dit te leren. Het strekken (langer maken) van de spieren helpt heel veel bij mij! Heb dan veel minder last van een brandend/gloeiend of irriterend gevoel in mijn spieren. Natuurlijk logisch, want van inspanning maak je je spieren korter. Dat ik na 10 jaar merkte dat ik zo simpel mijn pijn kon verlichten was voor mij een klein wonder. Ik was er zelf gewoon nooit op gekomen.
Ik had mensen een aantal jaar geleden ook voor gek verklaard als ze überhaupt al hadden gezegd dat ik weer langer dan een paar minuten echt actief had kunnen zijn. Het ging vooral de eerste jaren echt met baby-stapjes terwijl ik in m'n hoofd allerlei reuzensprongen bedacht had wanneer het dag wat beter leek te gaan. Dagboeken vol met voedingschema's, dagbestedingen, per uur genoteerd hoe het ging om patronen te ontdekken, andere voeding, geen frisdrank meer, vaste momenten om iets te ondernemen etc. Gek werd je ervan.quote:Op dinsdag 16 december 2014 23:06 schreef Biancavia het volgende:
[..]
Gaaf! En ook weer hoopgevend voor mensen die er al tien jaar of langer mee rondlopen. Als je mij vijf jaar geleden had verteld wat ik nu allemaal doe en kan, dan had ik dat ook niet geloofd.
Hij noemt 3000 symptomen die ook onder de normale bevolking voorkomen, dus hoeveel waarde moet ik hieraan hechten?quote:
Moet je helemaal zelf weten. Het is een filmpje uit een serie van 20 overigens, misschien dat de rest wat meer context geeft.quote:Op woensdag 17 december 2014 15:53 schreef starla het volgende:
[..]
Hij noemt 3000 symptomen die ook onder de normale bevolking voorkomen, dus hoeveel waarde moet ik hieraan hechten?
ook alle 3000 symptomen tegelijk?quote:Op woensdag 17 december 2014 15:53 schreef starla het volgende:
[..]
Hij noemt 3000 symptomen die ook onder de normale bevolking voorkomen, dus hoeveel waarde moet ik hieraan hechten?
Hmmm, ja...dat is niet helemaal normaal neequote:Op woensdag 17 december 2014 19:55 schreef Elleska het volgende:
3/4 als in driekwart van het lijstje
Ik heb deze reactie over het hoofd gezien. Als ik 4 uur slaap verergeren al mijn klachten. Ik ben meer gestresst/gespannen, vergeetachtiger, mijn (chronische) loopneus wordt erger.. Ga zo maar door. Ook blijf ik de hele dag gapen en ertegen vechten dat ik in slaap val.quote:Op dinsdag 16 december 2014 21:51 schreef fs180 het volgende:
iedereen heeft die symtonen, wat gebeurde er toen je maar 4 uur per nacht ging slapen
Sorry, is alweer paar jaar geleden dus was vergeten dat je eerst een account moet aanmaken als je de prijzen wil zien of wilt kunnen bestellen. Ik heb me meteen aangemeld als 'voorkeursklant' waardoor ik maandelijks automatisch een doosje kreeg tegen een vaste 'lagere' prijs. Je meld je dus eigenlijk aan als 'vaste klant' zodat je maandelijks besteld (voor een bepaald aantal productpunten) en korting krijgt. Ik kan nog wel inloggen en de prijs die ik te zien krijg voor voorkeursklant is: ¤61,60. De normale prijs voor niet-voorkeursklanten zal dan zijn ¤88,-. Daar kwam nog bij dat wanneer je als voorkeursklant iemand anders verteld over de producten en diegene gaat bestellen, jij extra korting krijgt en/of een soort commissie. Dus m.a.w.; als 5 mensen het bedrijf kennen dankzij jou en daarom nu producten afnemen, krijg je automatisch een percentage aan geld hiervoor terug. Maar als je, zoals ik, dankzij je CVS hier geen zin in hebt dan vertel je het aan niemand, omdat je toch weinig onder de mensen komt, en neem je stilzwijgend alleen maandelijks de producten afquote:Op donderdag 8 januari 2015 19:04 schreef Biancavia het volgende:
Wat kosten die dan? Ik kan nergens een prijs vinden op die site.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb of ik zicht op werk in de toekomst heb. Ik hoop het natuurlijk wel, maar ik wil nu wel een keer iets volhouden. Dankzij de chronische vermoeidheid heb ik nooit een diploma kunnen halen en heb ik veel gaten in mijn CV. Maar ik zie wel, mijn gezondheid zet ik nu op de eerste plaats. Ergens zat ik bijvoorbeeld te denken aan een cursus proberen te volgen bij Wim Hof (The Iceman). Heb daar hele opmerkelijke dingen over gezien. Ook zelf heb ik ervaring met ademhalingstechnieken en ook zeer bijzondere effecten gemerkt hiervan! Maar los van dat, ja ik merk zeker verschil zonder de supplementen. Ik voel dat ik terug bij af ben. Ben ieder geval blij dat ik het effect ervan heb kunnen ervaren.quote:Op vrijdag 9 januari 2015 23:18 schreef Biancavia het volgende:
Dat is balen, dat je ze niet meer kunt veroorloven. Heb je nog wel zicht op werk in de toekomst?
En je nu weer veel verschil, zonder die supplementen?
Klinkt goed! Ik ben ook pas begonnen met de behandeling van Nijmegen via PsyQ. Ik volg een online behandeling. Ik merk inderdaad ook dat ik met de positieve houding enorm veel energie bespaar. Fijn om te horen dat het bij jou ook de goede kant op gaat! Ik zeg op moeilijke momenten ook gewoon tegen mezelf: nu is het even moeilijk, maar het is nu eenmaal zo, ik accepteer het. Ik ben met de behandeling bezig en werk aan herstel. Het gaat de goede kant opquote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:07 schreef MaJo het volgende:
Ik ben nu bezig met de behandeling van Nijmegen, uitgevoerd door PsyQ en ik merk toch echt al kleine verschillen. Ik dacht veel negatiever over mijn lichaam en mijn ziekte dan ik dacht. De focus ligt nu wat meer op het positieve en dat helpt best wel. Negatieve energie is zo zonde als je alle energie kunt gebruiken. Ook doe ik bijna geen middagtukkies meer, iets dat ik me echt niet kon voorstellen maanden geledenIk ben er nog lang niet maar ik ben al wel op de goede weg
Voor het hele artikel, klik op de link. Toch wel een belangrijke vondst van internationaal hoog aangeschreven wetenschappers.quote:Researchers at the Center for Infection and Immunity at Columbia University’s Mailman School of Public Health identified distinct immune changes in patients diagnosed with chronic fatigue syndrome, known medically as myalgic encephalomyelitis (ME/CFS).
Volgens mij waren ze nog niet met behandelingen bezig, hooguit met het vinden van bloodmarkers. Ik denk ook dat de M.E. groep heel divers is, en bij CVS zitten er nog weer tal van andere ziektebeelden bij. M'n huidige arts schrijft ook voor iedereen apart een behandelplan, waar ie behoorlijk succes mee behaald. Nog geen 100%-scores, maar volgens een survey in Noorwegen zo'n 75%.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:23 schreef starla het volgende:
Precies, dat is mijn punt. Iemand met gewrichtspijn obv jicht behandel je anders dan iemand met gewrichtspijn obv reumatoïde artritis. Vandaar dat ik nogal skeptisch ben als ze zeggen: 'deze ontdekking kan impliceren dat we moeten behandelen met zus en zo'.
Precies. Het is niet de vraag óf de grote doorbraak er komt, maar wannéér. In tegenstelling tot veel andere artsen ben ik ervan overtuigd dat het zeker wel een somatisch substraat heeft, alleen nog eentje die we anno 2015 niet goed kunnen vinden. Bij irritable bowel syndrome en Sudeckse dystrofie of complex regioneel pijnsyndroom wordt ook vaak aan psychische zaken gedacht, maar ook bij deze aandoeningen is er hoogstwaarschijnlijk een somatisch substraat die we nog gewoon niet weten te vinden. Met name bij die laatste zie je gewoon een arm of been compleet veranderen: extra haargroei, het dikker of dunner worden van de spieren, roodheid, soms nagels die eraf vallen.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 18:23 schreef Solstice1 het volgende:
Belangrijk is in ieder geval dat er meer onderzoek komt.
Het zal ook van de fondsen afhangen, op dat gebied hoor je helaas ook verhalen die je de haren ten berge doen rijzen. Maar d'r lijkt een nieuwe lichting wetenschappers zich voor de problematiek te hebben geïnteresseerd. Wetenschappers met contacten. Dat is op zich prima nieuws. Ik ben benieuwd hoe we over 10 jaar tegen dit alles aankijken. Het kon wel eens snel gaan.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 18:30 schreef starla het volgende:
[..]
Precies. Het is niet de vraag óf de grote doorbraak er komt, maar wannéér. In tegenstelling tot veel andere artsen ben ik ervan overtuigd dat het zeker wel een somatisch substraat heeft, alleen nog eentje die we anno 2015 niet goed kunnen vinden. Bij irritable bowel syndrome en Sudeckse dystrofie of complex regioneel pijnsyndroom wordt ook vaak aan psychische zaken gedacht, maar ook bij deze aandoeningen is er hoogstwaarschijnlijk een somatisch substraat die we nog gewoon niet weten te vinden. Met name bij die laatste zie je gewoon een arm of been compleet veranderen: extra haargroei, het dikker of dunner worden van de spieren, roodheid, soms nagels die eraf vallen.
Dat zit echt niet tussen je oren
Hmm zeker interessant. Mijn klachten zijn lang niet zo heftig als daar beschreven, maar wel ontstaan na een EBV infectie. Of het nu wel of niet op mij van toepassing is, het is mooi om te zien dat er mensen mee bezig zijn.quote:Op maandag 28 september 2015 12:04 schreef C.D.M. het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)ign=shared%20content
Dit artikel vond ik ook wel interessant om te lezen. Vooral het stukje over twee oncologen uit Noorwegen vond ik persoonlijk interessant.
Bovendien zijn er 2 partijen gerenommeerde wetenschappers aan enorme studies begonnen die in potentie heel ver zouden kunnen komen in het verklaren van de ziekte:quote:The Agency for Healthcare Research and Quality's (AHRQ) mission is to produce evidence to make health care safer, higher quality, more accessible, equitable, and affordable, and to work within the U.S. Department of Health and Human Services and with other partners to make sure that the evidence is understood and used.
Zeker interessant, maar helaas zegt zo'n onderzoek niets totdat het door een tweede onderzoek bevestigt is. Het zal nog jaren duren voordat je voor zo'n test naar de huisarts kan helaas.quote:Op dinsdag 30 augustus 2016 14:18 schreef Solstice1 het volgende:
http://www.dailymail.co.u(...)ale-signs-blood.html
First of: Good use of criteria, patients from all over USA, a good mix of men and women.
Secondly: Metabolic abnormalities were consistent regardless of trigger
Third: There were LOADS of metabolic abnormalities, and they were opposite of what you se in metabolic syndrome and cell danger response (hypermetabolic states)
Fourth: They concluded that ME is a hypometabolic state, with a profile similar to the medically recognised survival state of "dauer", which occurs when humans experience extreme circumstances where it may die if it not change its metabolism. E.g. in extremely cold conditions, or in states of extreme hunger. ME could in other words be a evolutionary conserved hypometabolic state remniscent of this, that for some reason occurs in response to other triggers together with genetic predispositions.
Fifth: Only 25 % of the abnormalities were needed to diagnose ME/CFS, the other 75 % were individual and could potentially be used for personalized medicine.
Sixth: ME could based on these abnormalities be diagnosed with 90 % certainty.
http://www.pnas.org/content/early/2016/08/24/1607571113.long
Heb even niet de energie om dingen te vertalen. Maar het lijkt een enorme doorbraak in het onderzoek naar M.E. deze studie.
Er zijn geloof ik 3 andere wetenschappers die hetzelfde vinden op het moment. Fluge/Mella van Haukeland. Ron Davis van Stanford, Ian Lipkin van Columbia en Maureen Hanson meen ik ook.quote:Op woensdag 18 januari 2017 15:06 schreef Bigs het volgende:
[..]
Zeker interessant, maar helaas zegt zo'n onderzoek niets totdat het door een tweede onderzoek bevestigt is. Het zal nog jaren duren voordat je voor zo'n test naar de huisarts kan helaas.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |