Niet mijn sterkste kant, ik zal m'n best doen.quote:Op zondag 5 december 2010 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Poeh, euh, werk erg schoon en steriel.
ik ook niet Piet but it is hard cold cash what talks herequote:Op maandag 6 december 2010 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Persoonlijk heb ik niet zoveel met slakken, vind het niet bijzonder lekker ofzo.
Abalone heb ik helaas niet gegeten bij mijn laatste bezoekquote:Op maandag 6 december 2010 09:44 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
ik ook niet Piet but it is hard cold cash what talks here
Nee, alle gekheid daar gelaten, ik heb je ooit geproefd en het was lekker maar niet om over naar huis te schrijven maar dat is met heel veel produkten zo..heb je ervaring met abalone? hier in NZ een ware delicatesse maar enigszins overrated zeker omdat je ze, als je weet waar je moet zijn, zelf kunt opduiken
ik heb hier jaren terug ooit wat over gezien op tv bij een programma over de agrarische wereld maar ik heb er daarna weinig mee over gehoord...ik had het gevoel dat het toen ook een beetje een hype was waarbij er heel veel gelukszoekers zijn afgehaakt omdat het toch niet zo eenvoudig is als dat het lijkt.....er is ook een hoop overheidsgeld in gestoken zo'n 8 jaar terug, ook in onze provincie was een stuurgroep coldclimatecrops for southland die heeft gekeken of het haalbaar was om het grootschalig op te zetten...google levert echter maar twee profesionele bedrijven op...zal toch weer eens mijn oor te luister leggenquote:Op maandag 6 december 2010 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Abalone heb ik helaas niet gegeten bij mijn laatste bezoek
Wat ik trouwens begrijp is dat er nogal wat mensen proberen Wasabi (de echte, niet mirikswortel) te kweken in NZ voor de Japanse markt. Is erg lastig begrijp ik, weet jij meer?
Zit er eentje in Christchurch lijkt hetquote:Op maandag 6 december 2010 09:59 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
ik heb hier jaren terug ooit wat over gezien op tv bij een programma over de agrarische wereld maar ik heb er daarna weinig mee over gehoord...ik had het gevoel dat het toen ook een beetje een hype was waarbij er heel veel gelukszoekers zijn afgehaakt omdat het toch niet zo eenvoudig is als dat het lijkt.....zal toch weer eens mijn oor te luister leggen
inderdaad, maar het probleem is ook het vermarkten, onbekend maakt ombemind dus als het in het supermarktkanaal terecht komt dan ligt het vaak achter in het schap, vaak ook nog bij een bewaartemperatuur die niet optimaal is...verre van ideaal voor een produkt zoals dit..quote:Op maandag 6 december 2010 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zit er eentje in Christchurch lijkt het
http://www.coppersfolly.co.nz/
Meerwaarde aan toevoegen door er pasta van te maken en die geconserveerd in potjes te stoppen?quote:Op maandag 6 december 2010 10:06 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
inderdaad, maar het probleem is ook het vermarkten, onbekend maakt ombemind dus als het in het supermarktkanaal terecht komt dan ligt het vaak achter in het schap, vaak ook nog bij een bewaartemperatuur die niet optimaal is...verre van ideaal voor een produkt zoals dit..
Wat dacht je van (dikke) joghurt (gebruik van die emmertjes van de turk) met veel knoflook en wat zout ?quote:Op maandag 6 december 2010 13:55 schreef McGilles het volgende:
Piet!
Hoe maak jij een lekkere dipsaus voor rauwe groenten zoals paprika, wortel en komkommers etc?
Klinkt lekker voor de verandering, maak eigenlijk altijd een mayonaise met wat knoflook met een scheutje yoghurt, maar wil een keer wat anders. Ik ga hem straks maken, je hoort morgen wel hoe hij bevielquote:Op maandag 6 december 2010 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat dacht je van (dikke) joghurt (gebruik van die emmertjes van de turk) met veel knoflook en wat zout ?
Beviel goed, 300ml yoghurt + 3 grote teentjes, was zo opquote:Op maandag 6 december 2010 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat dacht je van (dikke) joghurt (gebruik van die emmertjes van de turk) met veel knoflook en wat zout ?
Yoghurt van de turk genomen, of gewoon uit een pak? Geen zout erbij gedaan?quote:Op dinsdag 7 december 2010 22:39 schreef McGilles het volgende:
[..]
Beviel goed, 300ml yoghurt + 3 grote teentjes, was zo op
Wel zout erbij, mooi op smaak en yoghurt van de turk inderdaadquote:Op dinsdag 7 december 2010 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Yoghurt van de turk genomen, of gewoon uit een pak? Geen zout erbij gedaan?
Volgende keer eens proberen, dankje voor de toevoeging.quote:Op dinsdag 7 december 2010 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Geen zout, peper, citroensap, uitje, groene kruiden als basilicum of tijm of koriander?
Waar ben je naar op zoek? Een recept? Methode?quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:20 schreef Lonaa het volgende:
Piet,
Hoe maak ik de lekkerste chocolademousse?
Een recept.quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ben je naar op zoek? Een recept? Methode?
Ah, okay, kom hier later even op terug.quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Een recept.
Ik wil als dessert met kerst gevulde sinaasappel maken. Daarbij wil ik een lekkere pure chocolademousse maken.
Tevens ook op zoek naar echt lekkere pure chocola.
Heb je jampotjes met metalen deksel?quote:Op vrijdag 10 december 2010 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik moet weer eens een flinke pan bouillon maken maar mijn vriezer zit vol,
kan ik het na wat inkoken in potjes in de kelder zetten?
Check.quote:Op vrijdag 10 december 2010 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je jampotjes met metalen deksel?
Dan kan je na het inkoken de potjes kokend heet vullen en dan even wecken.
Je hoeft geen echte weckglazen te gebruiken, maar het is wel verstandig om de potten in een pan kokend water te zetten voor een half uurtje, dan gebeurt er niets meer mee.quote:Op vrijdag 10 december 2010 21:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Check.
Echt wecken met beugel en wekpan of volstaat het om de warme inhoud in warme potten te doen zodat dat dingetje op de deksel naar beneden gaat.
Chocola chantilly:quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Een recept.
Ik wil als dessert met kerst gevulde sinaasappel maken. Daarbij wil ik een lekkere pure chocolademousse maken.
Tevens ook op zoek naar echt lekkere pure chocola.
Waarom weet ik het bestaan van deze methode niet?!?quote:Op vrijdag 10 december 2010 21:39 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Chocola chantilly:
Pure chocola smelten met water. Daarna snel afkoelen en flink opkloppen.. Krijg je een mousseachtige massa met alleen de smaak van pure chocola (want geen room of iets dergelijks toegevoegd). Werkt trouwens alleen goed met pure chocola.
http://en.molecularcuisine.org/forum/showthread.php?tid=67
Nee, valt reuze mee, en persoonlijk vind ik het zonde om een hele haas te stoven, doe dat met de poten en braad de rug gewoon, zonde om de rug te stoven.quote:Op zaterdag 11 december 2010 09:46 schreef FigureBirdStars het volgende:
Vorige week zag ik bij DWDD een stukje over Lièvre à la royale. Heeft u dit weleens gemaakt en is het echt zo'n moeilijk gerecht om goed klaar te maken?
Geen idee, heb de aflevering niet gezien, maar klassiek is de hele haas.quote:Op zaterdag 11 december 2010 12:55 schreef RobinOok het volgende:
Dat deden ze gelukkig ook daar, bij DWDD.
Lonaa, ben je niet vergeten, heb een recept in mijn hoofd maar dat wil ik vanavond eerst proberen. Is een klassieke met room en eiwit.quote:Op vrijdag 10 december 2010 15:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Een recept.
Ik wil als dessert met kerst gevulde sinaasappel maken. Daarbij wil ik een lekkere pure chocolademousse maken.
Tevens ook op zoek naar echt lekkere pure chocola.
quote:Op zaterdag 11 december 2010 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lonaa, ben je niet vergeten, heb een recept in mijn hoofd maar dat wil ik vanavond eerst proberen. Is een klassieke met room en eiwit.
Moet ik eens uitproberen.quote:Op zaterdag 11 december 2010 15:27 schreef Prego het volgende:
Piet,
ik het al vele malen geprobeerd maar ik rijg het niet voor elkaar: macarons! de vulling is het probleem niet maar de rest... welk recept ik ook volg, wanneer ik de 'koekjes' uit de oven haal zijn ze of de nat, te droog, te hard, ze kleven.. heb je nog een goede tip? welke temperatuur raad je aan? ik heb een oven die werkt op electriciteit.
alvast bedankt
Heb net 2 flinke bollen op, van ijscobal grote zeg maar, en het is verstandig niet teveel ervan te serveren, hij smaakt zéér intensief naar chocolade. Bombastisch gewoon.quote:Op zaterdag 11 december 2010 18:50 schreef Lonaa het volgende:
Dankje Piet!
Ik ga het van de week een keer proberen.
De sinaasappels die ik erbij maak:
Voor 4 personen:
Week 6 blaadjes gellatine. Snij 4 grote sinaasappels door midden en pers ze uit. Pers 2 citroenen uit. Het sap van de sinaasappels en citroenen aanvullen met water tot 4 dl. Een beetje suiker er doorheen en de gellatine er doorheen. In de 4 sinaasappelhelften gieten en laten opstijven in de koelkast.
En ooh, als je dat goed doet is het hemels.
Ik wil er een klein bolletje chocolademousse op/bij serveren, van jouw recept.
Ik wil die schaal wel op komen halen.quote:Op zaterdag 11 december 2010 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb net 2 flinke bollen op, van ijscobal grote zeg maar, en het is verstandig niet teveel ervan te serveren, hij smaakt zéér intensief naar chocolade. Bombastisch gewoon.
En ik heb nog een hele schaal staan, verdomme, die moet ik nog opeten ook.
Ik heb het ook maar besteld en binnen. Wat opbouw en inhoud betreft vind ik het sterk lijken op het eerste boek, maar dan met net andere recepten (en dat terwijl ik 95% van de recepten uit deel 1 nog nooit heb klaargemaaktquote:Ik wist niet dat er een tweede deel was, maar ik begrijp uit de beschrijvingen dat het originele manuscript niet compleet uitgegeven is, en dat dit de dingen bevat die er uit waren gehaald. Bedankt dat je het onder de aandacht brengt. Heb hem in pre-order staan.
Grappig weetje trouwens, het boek is nooit in Duitsland verschenen, en zover ik weet, ook nooit in Frankrijk (in het Duits en Frans). De film wel, wat de vraag opwerpt, als er zoveel troep verschijnt op de kookboekenmarkt ze het boek niet na de Film alsnog uitbrengen.
Welke? Kikkoman?quote:Op zondag 12 december 2010 16:51 schreef morgane het volgende:
Piet, ik heb hier nog een fles sojasaus staan. Ooit gebruikt om japanse noodlesoep mee te maken. Waarvoor kan ik het nog meer gebruiken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |