Misschien is het makkelijk te starten, daar weet ik niets van af.quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:12 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Ja vooral in de zomer verdien je bakken met geld
Het is haar kraam en er is kennelijk geen vuiltje aan de lucht. Want ik begon daar dus over.quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:30 schreef WammesWaggel het volgende:
De marge op poffertjes lijkt mij erg hoog, maar hoe kom je aan vergunnungen voor een markt of braderie? er zijn wel meer kramen kan ik mij zo indenken.
Misschien dat je in de zomer iets met ijs kan gaan doen in je kraam?
Jij kunt gewoon ergens staan en loempia's verkopen?quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:30 schreef maickeltje het volgende:
Ja het is bakken met geld verdienen.
Ik verkoop loempia's , gaat als n gek! Zijn niet aan te slepen.
http://www.vkblog.nl/beri(...)rijp_deze_buitenkans!quote:De West-Vlaamse stad Brugge organiseert een openbare aanbesteding voor de standplaatsen van twee fritkoten op de Markt.
In 2003 werd er maar liefst 89.839 euro en 97.123 euro betaald voor deze toplocaties. Dit keer wordt er mogelijk meer dan een ton geboden voor de bij toeristen geliefde kramen bij het Belfort.
Dat dus, volgens mij kan je gewoon bij braderieën enzo gaan staan.quote:Op dinsdag 28 september 2010 10:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Op een markt huur je toch gewoon een plek? Het wordt pas lastiger als je echt "los" in het centrum ergens wilt staan.
Vooral in het begin is het veel geregel (KvK, BTW nummer etc).quote:
Daar zijn wachtlijsten voor, hele lange.quote:Op dinsdag 28 september 2010 10:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Op een markt huur je toch gewoon een plek? Het wordt pas lastiger als je echt "los" in het centrum ergens wilt staan.
BTW + KvK is alles behalve veel geregelquote:Op dinsdag 28 september 2010 11:04 schreef Mr_Mojo het volgende:
[..]
Vooral in het begin is het veel geregel (KvK, BTW nummer etc).
Het verdient behoorlijk lijkt mij; je hebt alleen geen vast inkomen. Per maand kunnen de inkomsten natuurlijk fors verschillen. Verder zal het lastiger zijn om een hypotheek etc te kunnen nemen (geen vast inkomen) + moet je jouw eigen verzekeringen fixen (denk aan arbeidsongeschiktheid verzekering; aangezien je alleen werkt zal je totaal geen inkomsten hebben als je ziek bent).
Het is dus niet zo makkelijk en mooi als het lijkt.
Veel werk, onzekerheid, maar daar staan wel inkomsten tegenover. Neem een patatkraam als voorbeeld. Wat kost 10 kilo patat bij de groothandel? 3 euro? Daar haal je wel 60 bakjes uit van 2,50, dus die patat gaat 50 keer over de kop. Wat dat betreft is het goed verdienen. Als je zin hebt om de hele dag in de frituurlucht te staan en geen weekend meer vrij te zijnquote:Op dinsdag 28 september 2010 11:09 schreef blessed19 het volgende:
Hm, ik dacht altijd dat je haast niks erop kon verdienen, echter schijn bedriegt in dit topic.
Ik ben chronisch verkouden (lees, ik ruik haast niks meer) en ik heb jarenlang in de horeca gezeten, vandaar mijn intresse. mocht je op een gegeven moment goed verdienen, kan je het natuurlijk permitteren om af en toe een dagje over te slaan.quote:Op dinsdag 28 september 2010 11:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Veel werk, onzekerheid, maar daar staan wel inkomsten tegenover. Neem een patatkraam als voorbeeld. Wat kost 10 kilo patat bij de groothandel? 3 euro? Daar haal je wel 60 bakjes uit van 2,50, dus die patat gaat 50 keer over de kop. Wat dat betreft is het goed verdienen. Als je zin hebt om de hele dag in de frituurlucht te staan en geen weekend meer vrij te zijn
Ik bedoel hiermee dat je met het opzetten van jouw toko wel even goed moet nadenken wat je wilt; de rechtsvorm kiezen (eenmanszaak zeer waarschijnlijk), inlezen in wat je allemaal moet fixen etc.quote:Op dinsdag 28 september 2010 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
BTW + KvK is alles behalve veel geregelVerzekeringen enzo, dat levert inderdaad wel wat geregel op.
Gouden patat?quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:21 schreef Stali het volgende:
Ik zou wel patat willen bakken. En geen baggerpatat maar een goed product.
Mocht het daadwerkelijk zover zijn/komen, informeer mij dan evenquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:21 schreef Stali het volgende:
Ik zie het nu ook wel zitten..
Heb even op internet gekeken maar zo'n karretje kun je al kopen voor drie a vierduizend euro. Ik weet niet wat vergunningen kosten en hoe je er tussen kunt komen maar het lijkt mij wel tof om het erbij te gaan doen in de weekenden. Of ik moet iets grandioos over het hoofd zien maar de investering is gewoon laag.
Ik zou wel patat willen bakken. En geen baggerpatat maar een goed product.
Ik wil maandag langs de KvK om e.e.a. te vragen. En daarna informeren bij gemeenten hoe die ventvergunningen en standplaatstoewijzing in zijn werk gaat. Verder woon ik op de grens bij Belgie dus dan zou ik daar ook nog kunnen uitpluizen wat de regels daar zijn.
Als jullie het leuk vinden dan hou ik jullie op de hoogte. Eerst maar eens maandag afwachten.
Bedankt voor de reacties in ieder geval!
quote:
Dat zou super zijn!quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:33 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Mocht het daadwerkelijk zover zijn/komen, informeer mij dan evenDan hebk al een klus voor je
Ik ben 12, wat is postalgold?quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:34 schreef Stali het volgende:
Dat is een verwijzing naar die oplichters van PostalGold..
Een kar en enkel voor dr bij op een zaterdag levert je ook geen risico's op. Je hoeft je dan niet voor je inkomen te verzekeren als je het 'er naast' doet, zolang je geen personeel hebt etc. zit je hier met een VOF of eenmanszaak ook voldoende veilig (en dus goedkoper), het grootste risico dat je loopt is dat het niet rendabel is, je je voorraad uiteindelijk weg moet kiepen en je kar weer op marktplaats moet.quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:34 schreef Stali het volgende:
[..]
.
Dat is een verwijzing naar die oplichters van PostalGold..
Ik erger me vaak aan de slechte kwaliteit als je ergens een patatje koopt. Dus ik zou mensen niet willen voorzetten wat ik zelf ook niet wil eten. Een hele snackkar zie ik mezelf ook niet runnen in mijn eentje maar een goeie patatkar wel.
quote:
Heb in het verleden ook naast een fulltime kantoorbaan zwart bijgewerkt in de horeca.quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:48 schreef Roi het volgende:
Lijkt je dat echt leuk om te doen? Ook nog na een jaar?
Gewoon een aanvraag indienen bij het betreffende bestuursorgaan. Als het afgewezen wordt, bezwaar maken.quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:30 schreef WammesWaggel het volgende:
De marge op poffertjes lijkt mij erg hoog, maar hoe kom je aan vergunnungen voor een markt of braderie? er zijn wel meer kramen kan ik mij zo indenken.
Misschien dat je in de zomer iets met ijs kan gaan doen in je kraam?
Dat kwam ik ook tegen. Gek is dat. Het gaf mij het gevoel dat je altijd nee krijgt en dus altijd bezwaar moet maken.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:02 schreef Sessy het volgende:
[..]
Gewoon een aanvraag indienen bij het betreffende bestuursorgaan. Als het afgewezen wordt, bezwaar maken.
Het zijn geen glazenwassers.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Is dat niet een wereldje met figuren uit woonwagenkampen? goede kans dat ze een nieuweling niet zullen verwelkomen.
Het is maar een idee hoor.
Dat is weinig zeg. Klinkt wel veel, maar het is maar 300 euro per dag.quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:42 schreef Stokstaart het volgende:
Mn ouders verdienen met hun patatkraam rond de 10k per maand . Gaat 2k vanaf voor standplaatsen .
Winter natuurlijk oliebollen
Het is heel behoorlijk als je je bedenkt dat de kosten meevallen en dat je geen personeel hoeft te betalen. Het ligt er ook maar aan waar je staat, maar eigenlijk zijn het maar een paar uurtjes per dag dat er echt vlot valt te verdienen met zo'n patatkraam.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:50 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Dat is weinig zeg. Klinkt wel veel, maar het is maar 300 euro per dag.
Voor een frietkraam vind ik dit erg weinig. No offense verder hoor, maar ik dacht altijd dat die frietbakkers wel iets meer verdiende dan dat
quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Is dat niet een wereldje met figuren uit woonwagenkampen? goede kans dat ze een nieuweling niet zullen verwelkomen.
Het is maar een idee hoor.
mijn god wat klinkt dit als een kloon of iemand die niet al te snugger is...quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:41 schreef Stali het volgende:
[..]
Jij kunt gewoon ergens staan en loempia's verkopen?
Dan moet je toch wel naar de KvK of niet? Dat vroeg ik aan haar en ik kreeg een verhaal over de groothandel en hoe fijn dat was.
Ik wil dit ook..
of je leest het topic nog even verder dan de eerste postquote:Op dinsdag 28 september 2010 21:08 schreef trekker25 het volgende:
[..]
mijn god wat klinkt dit als een kloon of iemand die niet al te snugger is...
ja hele topic gelezen en het klinkt niet echt snugger... Een bedrijfje starten loopt meer in de papieren dan je denkt... Boekhouding, fatsoenlijke kassa, diploma's etc etcquote:Op dinsdag 28 september 2010 21:12 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
of je leest het topic nog even verder dan de eerste post
En je wist net dat ene vraagje eruit te pikken? Gisteren wist ik helemaal nog van niets trouwens.quote:Op dinsdag 28 september 2010 21:16 schreef trekker25 het volgende:
[..]
ja hele topic gelezen en het klinkt niet echt snugger... Een bedrijfje starten loopt meer in de papieren dan je denkt... Boekhouding, fatsoenlijke kassa, diploma's etc etc
Een low-profile ICT bedrijfje opzetten daar komt echt alleen KvK / BTW bij kijken. Maar als je eten gaat leveren....
en de verdiensten liggen echt niet veel hoger dan een kantoor-kruier...
Vlaamse Friet.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:11 schreef ChickenTonight het volgende:
Ben erg benieuwd, vind het een leuk plan!
De lekkerste frieten vind ik de verse, dikke frieten waar je de aardappel nog van proeft. Zag op deze site waarderingen staan voor friettenten in Nederland. De beste frituren "verantwoord".
Het "handboek ondernemen" van de Belastingdienst, geheel gratis hier te downloaden.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:14 schreef Stali het volgende:
...
Als iemand iets aan dit lijstje kan of wil toevoegen, ik hou me van harte aanbevolen.
...
Oeh, vaste klant meldt zich alvastquote:Op dinsdag 28 september 2010 22:22 schreef Stali het volgende:
[..]
Vlaamse Friet..
Ik wil juist van het verantwoorde af. In de Randstad zijn biologisch trends wel lukratief maar ik denk in deze omgeving juist weer lekker ouderwetse frieten. Ossewit is duurder maar geeft het wel een andere smaak.
Heb vierkante ogen inmiddels dus ga morgen je link lezen, dank je wel. Trouwens sowieso weer allemaal bedankt. Ook voor de kritiek uiteraard..
@DonJames, bedankt, ga ik downloaden en lezen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:50 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Poffertjes of friet bakken is natuurlijk wel een wereld van verschil.
Wanneer je geen verse aardappelen gebruikt, maar kant en klare friet moet je dit wel kunnen invriezen. Daarnaast gaan mensen ook vragen om kroketten en frikandellen.
Alles staat en valt met een goede aardappel. Ga je die zelf schillen en prepareren? Dat kost natuurlijk wel wat tijd. Voor poffertjes draai je een beslagje en je bent klaar.
- Wat voor omzet beoog je? Klantenbinding in het plaatselijke dorp is leuk, maar het moet natuurlijk, na aftrek van alle kosten, wel wat opleveren.
- Wat is de kostprijs van een door jou gebakken bakje/zakje friet?
- Heb je een auto om die patatkraam te kunnen verplaatsen?
- Ga je ook reclame maken?
Ja, maar jij mag er niet voor betalen. Maar er is hier ook nog eens een heel mooie aquariumwinkel. Dat is mooi combineren.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:58 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Oeh, vaste klant meldt zich alvast
Bijvoorbeeld dat gefituurde poffertjes niet lekker zijn, en ik denk dat de vraag voor poffertjesvormige friet ook niet zo heel groot is?quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:18 schreef Sessy het volgende:
Vraagje hoor, zo maar even. Waarom combineer je dat niet met die kraam van die kennis van je? Als je dit naast je dagbaan wilt gaan doen en zij als dagbaan dan hebben jullie waarschijnlijk niet op dezelfde tijden de kraam nodig, en de apparatuur is waarschijnlijk wel hetzelfde voor jullie beide ideeen...
Er kunnen best goede redenen zijn om het niet te doen, maar ik vraag me dat gewoon zo af.
Dit zou een heel goed idee kunnen zijn. Maar ze is een excollega en we hebben ons wrs. allebei wel aangepast maar er is nooit een klik geweest. Als je zo verschillend bent kan dat an sich juist heel goed gaan. Nee, niet met haar. Anders had ik haar allang gebeld ook en zou zij ook wel wat meer open zijn geweest, denk ik. We verschillen als dag en nacht.quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:18 schreef Sessy het volgende:
Vraagje hoor, zo maar even. Waarom combineer je dat niet met die kraam van die kennis van je? Als je dit naast je dagbaan wilt gaan doen en zij als dagbaan dan hebben jullie waarschijnlijk niet op dezelfde tijden de kraam nodig, en de apparatuur is waarschijnlijk wel hetzelfde voor jullie beide ideeen...
Er kunnen best goede redenen zijn om het niet te doen, maar ik vraag me dat gewoon zo af.
quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:28 schreef DonJames het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld dat gefituurde poffertjes niet lekker zijn, en ik denk dat de vraag voor poffertjesvormige friet ook niet zo heel groot is?
In welke regio woon je trouwens?quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:40 schreef Stali het volgende:
[..]
.
Het zou nog kunnen. Maar ik kies liever voor een frituurkarretje met vaste frituur.
Heb weer naar karretjes gekeken op internet maar ik wil ook echt geen oude viskar. Dat krijg je er gewoon niet uit, denk ik.
Als je het patat noemt dan verkoop je natuurlijk niets.quote:Op woensdag 29 september 2010 02:36 schreef captainkid het volgende:
Fuck hippe trends.
Gewoon ouderwets lekkere patat en niet te weinig met genoeg saus.
En witte bakjes.
En niet te duur.
En dat je ook losse bakjes saus kan kopen en voor zoveel Euro patat.
Ik realiseer me ineens dat het wel gevaarlijk is i.v.m. bacterien. Het hoeft maar 1 keer mis te gaan en dan kan ik mijn karretje opdoeken.quote:Op woensdag 29 september 2010 14:45 schreef Citizen.Erased het volgende:
Zelfgemaakte mayonaise![]()
Ik lees hier mee, lijkt me een bijzonder leuk avontuur. Ben benieuwd wat het gaat worden
Ben voorlopig even eigenwijs.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:15 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik zou ook nog wat krokkie's en frika's in de diepvrieskar stouwen.
Als er vraag naar komt dan kan ik beloven het volgende keer wel te hebben.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:36 schreef piepkuiken21 het volgende:
hmm ik zou toch wel voor kroketten frikadellen en kaassoufflé gaan omdat dat de meest verkopende producten bij een snackbar zijn en je er ook zeker vraag naar krijgt in je frietkot;)
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:15 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik zou ook nog wat krokkie's en frika's in de diepvrieskar stouwen.
maar in de gemiddelde patatkar zitten meestal 2 frituren toch? Ik vraag me alleen af hoe je zoiets winstgevend gaat maken als je alleen maar zelfgemaakte friet met beduidend duurdere saus wilt verkopen. Als je 3euro voor een patatje met gaat vragen zal het nooit druk worden bij jouw kraampje. Of ben ik nu aan het doemdenken?quote:Op woensdag 29 september 2010 16:38 schreef Sessy het volgende:
[..]
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.
Die is hier niet voor niks zoeter. Culinaire proleten vind je niet zo snel bij een patatkraam.quote:Op woensdag 29 september 2010 10:33 schreef Christiaan het volgende:
Wel echte mayonaise nemen hè! Belgische dus, niet die gore zoete zooi van hier.
En heb je rijbewijs BE, of is het gewicht van de kraam + laadvermogen zo laag dat je alleen rijbewijs B nodig hebt?quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
- Daar heb ik weer wel aan gedacht.. De auto kan een kleine kraam trekken. Zorg minder.
Vlaamse friet is wel wat bewerkelijker he, die moet je twee keer bakken met tijd ertussen geloof ik.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:22 schreef Stali het volgende:
[..]
Vlaamse Friet..
Ik wil juist van het verantwoorde af. In de Randstad zijn biologisch trends wel lukratief maar ik denk in deze omgeving juist weer lekker ouderwetse frieten. Ossewit is duurder maar geeft het wel een andere smaak.
Dat is lekker ja, gefrituurde bloemkoolquote:Op woensdag 29 september 2010 17:17 schreef Sessy het volgende:
Ik zou zelf experimenteren met wat voor rare gefrituurde dingen mensen nog meer willen kopen... Courgette door een mix van ei en meel halen is bijv. gebakken heel lekker (idem voor bloemkool), misschien is het gefrituurd ook wel wat en zo... Maar, het is TS z'n kraam.
Mijn aandacht heb je al.quote:Op woensdag 29 september 2010 19:42 schreef TeenWolf het volgende:
Al is het alleen maar om wat aandacht te trekken van het publiek.
Het soort kar dat ik op het oog heb vraagt niet om andere auto of de aanschaf van een bus.quote:Op woensdag 29 september 2010 17:52 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En heb je rijbewijs BE, of is het gewicht van de kraam + laadvermogen zo laag dat je alleen rijbewijs B nodig hebt?
Begrijp drommels goed dat je niet een heel topic gaat lezen.quote:Op woensdag 29 september 2010 17:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vlaamse friet is wel wat bewerkelijker he, die moet je twee keer bakken met tijd ertussen geloof ik.
Dit wil ik op een andere manier. De beste friet of patat is naar mijn idee een smaakvolle binnenkant die van buiten krokant gebakken is. De smaak moet niet van buitenaf komen maar van binnen uit.quote:Op woensdag 29 september 2010 19:42 schreef TeenWolf het volgende:
Ik zou patat verkopen met keuze uit verschillende soorten kruiden.
Zoals; normale zoutbestrooing, zout&pepermix, kerriepoeder, paprikapoeder, shoarmakruiden etc.
Al is het alleen maar om wat aandacht te trekken van het publiek.
De vraag was dan ook niet wat voor eisen er aan de auto gesteld werden maar aan jou als bestuurderquote:Op woensdag 29 september 2010 20:52 schreef Stali het volgende:
Het soort kar dat ik op het oog heb vraagt niet om andere auto of de aanschaf van een bus.
Smorgens vroeg opstaan en thuis die voorbereidingen doen? Scheelt je een enorme berg water meeslepen.quote:Maar ik loop daarom nu al stuk op het waterverhaal.
[knip]
Ik moet echt even nadenken hoe ik dit ga oplossen.
Het kan en het mag, dit heb ik wel nagekeken. Maar wel puike tip trouwens.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:01 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
De vraag was dan ook niet wat voor eisen er aan de auto gesteld werden maar aan jou als bestuurder
Met alleen rijbewijs B mag je niet zo gek veel trekken met je auto, zeker niet als je auto zelf ook aan de 'lichte' kant is. Dus of je auto het aankan is minder belangrijk, de vraag is of jij het MAG. (En anders ff rijbewijs deel E erbij halen)
Ik ben een beetje bang dat ik hier met mijn idee op stuk ga. Niet dat ik te belazerd ben om hard te werken en je moet al heel vroeg staan op je standplaats. Het gaat me om de friet procedure. En ik begin me nu toch wel af te vragen of ik niet beter kan zoeken naar een fijne patathandelaar die goede kwaliteit friet kan leveren.quote:Smorgens vroeg opstaan en thuis die voorbereidingen doen? Scheelt je een enorme berg water meeslepen.
Tegen een vergoeding uitbesteden aan een vriendin of kennis? Kun je i.i.g. volhouden dat het 'handgemaakt' is.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:21 schreef Stali het volgende:
Het gaat me om de friet procedure. En ik begin me nu toch wel af te vragen of ik niet beter kan zoeken naar een fijne patathandelaar die goede kwaliteit friet kan leveren.
2000,- voor de standplaatsen eraf is dus 8000,- bruto per maand voor neem ik aan twee mensen (pa en ma) die er fulltime voor werken. Dan krijg je geen vakantiegeld, geen eindejaarsuitkering, geen WW als het mislukt, geen arbeidsongeschiktheidsuitkering als er iets gebeurt, geen pensioen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:52 schreef Lo-Fi het volgende:
[..]
Het is heel behoorlijk als je je bedenkt dat de kosten meevallen en dat je geen personeel hoeft te betalen. Het ligt er ook maar aan waar je staat, maar eigenlijk zijn het maar een paar uurtjes per dag dat er echt vlot valt te verdienen met zo'n patatkraam.
Jij hebt het topic niet gelezen. Ik neem het je niet kwalijk uiteraard. Maar als je dan toch ergens vol tegenin wilt gaan, doe het op de situatie van TS. Dat ben ik.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:41 schreef Vandaag... het volgende:
[..]
2000,- voor de standplaatsen eraf is dus 8000,- bruto per maand voor neem ik aan twee mensen (pa en ma) die er fulltime voor werken. Dan krijg je geen vakantiegeld, geen eindejaarsuitkering, geen WW als het mislukt, geen arbeidsongeschiktheidsuitkering als er iets gebeurt, geen pensioen.
Dus je moet je apart bijverzekeren voor in ieder geval arbeidsongeschiktheid en eventueel pensioen opbouwen/opzijzetten. Dat is beiden duur, heel duur.
Per persoon voor de gewerkte uren hou je echt niet meer dan modaal over. En dat alleen op voorwaarde dat er dus geen verder personeel betaald moet worden. Op vakantie is dus de boel sluiten en niks verdienen. 10.000 per maand is dus niks als je het verder doorrekent, je wordt echt niet rijk van deze frietkraam.
Of nog beter, zo'n minimumjeugdloonslaaf.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:29 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Tegen een vergoeding uitbesteden aan een vriendin of kennis? Kun je i.i.g. volhouden dat het 'handgemaakt' is.
Nog beter: 2 a 3 stuks daarvanquote:Op woensdag 29 september 2010 22:57 schreef Sessy het volgende:
[..]
Of nog beter, zo'n minimumjeugdloonslaaf.
1tje voor in de kraam en 2 om de frieten te snijden?quote:Op woensdag 29 september 2010 23:00 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nog beter: 2 a 3 stuks daarvan
Yep, en die ene in de kraam geef je 100,- extra en noem je gewoon bedrijfsleider. Kun je zelf thuisblijven.quote:Op woensdag 29 september 2010 23:04 schreef Sessy het volgende:
[..]
1tje voor in de kraam en 2 om de frieten te snijden?
quote:Op woensdag 29 september 2010 23:15 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Yep, en die ene in de kraam geef je 100,- extra en noem je gewoon bedrijfsleider. Kun je zelf thuisblijven.
quote:Op woensdag 29 september 2010 23:17 schreef Sessy het volgende:
Pfft, gewoon ipv ans loon uitbetalen als "reiskostenvergoeding" of zo en dan alleen mensen aannemen met een OV jaarkaart.
Ja, dan mag ze niet meer roken in haar kraampje. (Maar dat lijkt me sowieso geen gezicht)quote:Op woensdag 29 september 2010 23:16 schreef SeaOfLove het volgende:
ze is dan alleen geen éénvrouwszaakje meer, wéér andere regels![]()
Lieve schat, bedankt voor je meedenken. Maar ik wil niet eens poffertjes verkopen.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 00:40 schreef stoeltafel het volgende:
Paar tips, heb zelf ook een eigen bedrijf.
Hoe groot is je buffer ?
Al een ondernemingsplan geschreven ?
Moet je gelijk geld verdienen ivm vaste lasten?
Hoe ga je de marketing doen ?
Ga je mensen aannemen ?
Ben je al bij de gemeente geweest voor een plek ?
Dit lijkt mij het moeilijkste, sommige gemeente hebben hier strenge eisen voor.
Heb je al en financieel plan geschreven ?
Snel geld bestaat vaak niet.
De kosten zijn misschien weinig maar vraag me af of je echt geld kan verdienen als 1 bakje 2/3 euro oplevert.
Het idee is vaak leuker dan de praktijk, weet voor 99% dat dit niet gaat lukken en rijk wordt je zeker niet.
Vaak heb je met dit soort werk maar een paar piekdagen of eten mensen doordeweeks in de ochtend ook poffertjes?
Succes ! Ben benieuwd of je het echt gaat doen.
Omdat ik me daar moet inschrijven.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 11:10 schreef stoeltafel het volgende:
Ben benieuwd dan maar wat verwacht je van je KVK gesprek ?
Zou eerder een gesprek aanvragen met de gemeente en de belastingdienst.
Al nagedacht over de openingstijden ?
Snap dat je je daar moet inschrijven maar je zei dat je een gesprek had, dat is wat anders dan inschrijven in mijn ogen. Het lijkt me ook handig om toch een gesprek met de belastingdienst te hebben, zij kunnen je veel uitleggen over de voordelen als beginnende ondernemer. Heb je bijvoorbeeld wel eens van de uren norm van 1220 uur gehoord ? Verder ben ik benieuwd of je de vergunning gaat krijgen. Hier in de gemeente Apeldoorn is het moeilijk. Heb je al een locatie ?quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 12:31 schreef Stali het volgende:
[..]
Omdat ik me daar moet inschrijven.
De vergunningaanvragen en belastingpapieren heb ik al klaarliggen, KvKnr. voor nodig.
Openingstijden zijn nog niet relevant, hangt er vanaf of ik een standplaats mag innemen of ermee op de markt ga staan.
Ik heb zeker mercy met je hoor. Ondernemersgeest moet gestimuleerd en aangemoedigd wordenquote:Op dinsdag 28 september 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
[..]
@DonJames, bedankt, ga ik downloaden en lezen..
Hele goede vragen. Have mercy, gisteren om deze tijd had nog geen flauw idee hier serieus over te zijn he?
Heb me met hulp voornamelijk georienteerd op regels.
- Omzet? Ik wil het erbij maar ik zou het geweldig vinden om er natuurlijk uiteindelijk van te kunnen leven. Als je er zo ineens veel over leest e.d. Ik moet wel een beetje oppassen niet overenthousiast te raken. Dat is nu wel een klein beetje aan de hand.
- Kostprijs zakje friet? Dat weet ik nog niet. Net zoals ik nog niet weet zelf bijv. mayonaise te maken of samples te vragen bij leveranciers en een goede combinatie te maken.
- Daar heb ik weer wel aan gedacht.. De auto kan een kleine kraam trekken. Zorg minder.
- Reclame maken hangt van de lokatie af. Ik heb een lokatie aan te vinken die heel druk bezocht wordt maar waar enkel een Vietnamees staat. Dan is het niet nodig. Weet ik nog niet.
Je moet sowieso niet boven de 170 graden frituren.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:38 schreef Sessy het volgende:
[..]
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.
Wen er maar vast aan dat iedereen over je ondernemingsidee heen wil pissen, positief of negatief, mensen kunnen het niet laten om mee te denken. Iedereen heeft wel eens bedacht dat het leuk zou zijn om een zaak op te zetten, en dat komt er dan allemaal uit zodra ze iemand spreken die met een eigen zaak bezig is. Het begint bij de behoefte van de ander, niet bij jouw behoeft aan tips. Dat wil niet zeggen dat je niks aan al die tips hebt, je moet dat zelf wel sturen. (Ja ik deel die behoefte, en geef zelf ook tips)quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 13:19 schreef Stali het volgende:
Stoeltafel, je zal het vast reuze goed bedoelen maar ik begin nu echt geergerd te raken om almaar in herhaling te moeten vallen. Je wilt het topic niet lezen maar komt meteen roepen dat jij wel weet dat het voor 99% niet zal gaan lukken.
Ik wilde helemaal niet eerst een poffertjeskraam. Ik hou niet eens van poffertjes.
Een excollega schijnt er erg patent mee te zijn en ik raakte door dit topic enthousiast.
Ondernemingsplan ben ik mee bezig, dat heb ik eerder ook al geschreven.
Verder doet de KvK veel meer dan alleen inschrijven, ze schijnen je ook echt op weg te helpen.
Dit heb ik in ieder geval tijdens het telefoongesprek zo begrepen.
Ik laat dit topic even zo. Volgende week meer.
Vanmiddag trouwens naar de markt..
Plus je krijgt dan het probleem dat je evt tekort kunt komen of juist blijft zitten met een overschotquote:Op vrijdag 1 oktober 2010 15:20 schreef Weltschmerz het volgende:
En wat betreft Vlaamse friet, kijk even hoeveel tijd het kost om een portie af te leveren. Hoe zit het met voorbakken en af laten koelen? Ik weet het niet precies, maar er staat me iets van bij dat het echt in twee fases moet. Dat kan namelijk betekenen dat je altijd in het voren grote hoeveelheden moet voorbakken om je klanten snel te bedienen. Niks mis mee, maar dan komt het wel aan op wanneer je hoeveel klanten krijgt, en dus op de standplaats.
Goh als je nu al geërgerd begint te raken dan vraag ik me eigenlijk af hoe je straks reageert als er iemand aan je kraampje een potje staat te zeiken.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 13:19 schreef Stali het volgende:
Stoeltafel, je zal het vast reuze goed bedoelen maar ik begin nu echt geergerd te raken om almaar in herhaling te moeten vallen. Je wilt het topic niet lezen maar komt meteen roepen dat jij wel weet dat het voor 99% niet zal gaan lukken.
Ja vertel!!!quote:Op maandag 4 oktober 2010 17:41 schreef SeaOfLove het volgende:
hoe was het bij de kvk vandaag, Stali?
vertelll! zeker ook nadat je een heel weekend erover nagedacht hebt.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 00:41 schreef Stali het volgende:
Lief om te informeren. Morgenavond een verslag.
Sta nog steeds helemaal achter het idee. Maar ik heb een beetje het gevoel in een loop te zitten.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 21:45 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
vertelll! zeker ook nadat je een heel weekend erover nagedacht hebt.
Gewoon de inkoopprijs x 2, blikje cola kost 40 cent ofzo? Of een aanbieding patat (stel je rekent daar 3 euro voor) + saus en drinken voor 4 euro. Dan reken je 1 euro voor de saus en het drinken. Verdien je er amper/niets op maar krijg je misschien wel meer klanten voor de patat.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
P.S. ga ook gekoelde drankjes verkopen maar niet voor een prijs die naar oplichterij riekt.
Het moet uiteraard geen voedselbank worden dus wil het wel met winst verkopen maar niet voor de prijs die sommige ondernemers durven te vragen.
En over reclame maken, met de standplaatsen die ik op het oog heb zal ik toch wel flyers moeten maken. Wist trouwens niet dat je dit niet zonder vergunning (lees: betalen) in iemands brievenbus mag gooien. Daar ga ik van het weekend alvast op zitten.
Tjah, dat moet toch eigenlijk ook wel als je succesvol wilt zijn? Van alleen patat verkopen ga je het in principe niet redden. Mensen hebben behoeftes en daar moet je aan voldoen. En waarom niet je klantenkring verbreden door een minimale aanpassing (bijv. verkoop frisdrank/sausen) waar je niets/weinig voor hoeft te doen ?quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:44 schreef stoeltafel het volgende:
Chris,
Denk je niet wat ver vooruit ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |