Het zijn geen glazenwassers.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Is dat niet een wereldje met figuren uit woonwagenkampen? goede kans dat ze een nieuweling niet zullen verwelkomen.
Het is maar een idee hoor.
Dat is weinig zeg. Klinkt wel veel, maar het is maar 300 euro per dag.quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:42 schreef Stokstaart het volgende:
Mn ouders verdienen met hun patatkraam rond de 10k per maand . Gaat 2k vanaf voor standplaatsen .
Winter natuurlijk oliebollen
Het is heel behoorlijk als je je bedenkt dat de kosten meevallen en dat je geen personeel hoeft te betalen. Het ligt er ook maar aan waar je staat, maar eigenlijk zijn het maar een paar uurtjes per dag dat er echt vlot valt te verdienen met zo'n patatkraam.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:50 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Dat is weinig zeg. Klinkt wel veel, maar het is maar 300 euro per dag.
Voor een frietkraam vind ik dit erg weinig. No offense verder hoor, maar ik dacht altijd dat die frietbakkers wel iets meer verdiende dan dat
quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Is dat niet een wereldje met figuren uit woonwagenkampen? goede kans dat ze een nieuweling niet zullen verwelkomen.
Het is maar een idee hoor.
mijn god wat klinkt dit als een kloon of iemand die niet al te snugger is...quote:Op dinsdag 28 september 2010 02:41 schreef Stali het volgende:
[..]
Jij kunt gewoon ergens staan en loempia's verkopen?
Dan moet je toch wel naar de KvK of niet? Dat vroeg ik aan haar en ik kreeg een verhaal over de groothandel en hoe fijn dat was.
Ik wil dit ook..
of je leest het topic nog even verder dan de eerste postquote:Op dinsdag 28 september 2010 21:08 schreef trekker25 het volgende:
[..]
mijn god wat klinkt dit als een kloon of iemand die niet al te snugger is...
ja hele topic gelezen en het klinkt niet echt snugger... Een bedrijfje starten loopt meer in de papieren dan je denkt... Boekhouding, fatsoenlijke kassa, diploma's etc etcquote:Op dinsdag 28 september 2010 21:12 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
of je leest het topic nog even verder dan de eerste post
En je wist net dat ene vraagje eruit te pikken? Gisteren wist ik helemaal nog van niets trouwens.quote:Op dinsdag 28 september 2010 21:16 schreef trekker25 het volgende:
[..]
ja hele topic gelezen en het klinkt niet echt snugger... Een bedrijfje starten loopt meer in de papieren dan je denkt... Boekhouding, fatsoenlijke kassa, diploma's etc etc
Een low-profile ICT bedrijfje opzetten daar komt echt alleen KvK / BTW bij kijken. Maar als je eten gaat leveren....
en de verdiensten liggen echt niet veel hoger dan een kantoor-kruier...
Vlaamse Friet.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:11 schreef ChickenTonight het volgende:
Ben erg benieuwd, vind het een leuk plan!
De lekkerste frieten vind ik de verse, dikke frieten waar je de aardappel nog van proeft. Zag op deze site waarderingen staan voor friettenten in Nederland. De beste frituren "verantwoord".
Het "handboek ondernemen" van de Belastingdienst, geheel gratis hier te downloaden.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:14 schreef Stali het volgende:
...
Als iemand iets aan dit lijstje kan of wil toevoegen, ik hou me van harte aanbevolen.
...
Oeh, vaste klant meldt zich alvastquote:Op dinsdag 28 september 2010 22:22 schreef Stali het volgende:
[..]
Vlaamse Friet..
Ik wil juist van het verantwoorde af. In de Randstad zijn biologisch trends wel lukratief maar ik denk in deze omgeving juist weer lekker ouderwetse frieten. Ossewit is duurder maar geeft het wel een andere smaak.
Heb vierkante ogen inmiddels dus ga morgen je link lezen, dank je wel. Trouwens sowieso weer allemaal bedankt. Ook voor de kritiek uiteraard..
@DonJames, bedankt, ga ik downloaden en lezen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:50 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Poffertjes of friet bakken is natuurlijk wel een wereld van verschil.
Wanneer je geen verse aardappelen gebruikt, maar kant en klare friet moet je dit wel kunnen invriezen. Daarnaast gaan mensen ook vragen om kroketten en frikandellen.
Alles staat en valt met een goede aardappel. Ga je die zelf schillen en prepareren? Dat kost natuurlijk wel wat tijd. Voor poffertjes draai je een beslagje en je bent klaar.
- Wat voor omzet beoog je? Klantenbinding in het plaatselijke dorp is leuk, maar het moet natuurlijk, na aftrek van alle kosten, wel wat opleveren.
- Wat is de kostprijs van een door jou gebakken bakje/zakje friet?
- Heb je een auto om die patatkraam te kunnen verplaatsen?
- Ga je ook reclame maken?
Ja, maar jij mag er niet voor betalen. Maar er is hier ook nog eens een heel mooie aquariumwinkel. Dat is mooi combineren.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:58 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Oeh, vaste klant meldt zich alvast
Bijvoorbeeld dat gefituurde poffertjes niet lekker zijn, en ik denk dat de vraag voor poffertjesvormige friet ook niet zo heel groot is?quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:18 schreef Sessy het volgende:
Vraagje hoor, zo maar even. Waarom combineer je dat niet met die kraam van die kennis van je? Als je dit naast je dagbaan wilt gaan doen en zij als dagbaan dan hebben jullie waarschijnlijk niet op dezelfde tijden de kraam nodig, en de apparatuur is waarschijnlijk wel hetzelfde voor jullie beide ideeen...
Er kunnen best goede redenen zijn om het niet te doen, maar ik vraag me dat gewoon zo af.
Dit zou een heel goed idee kunnen zijn. Maar ze is een excollega en we hebben ons wrs. allebei wel aangepast maar er is nooit een klik geweest. Als je zo verschillend bent kan dat an sich juist heel goed gaan. Nee, niet met haar. Anders had ik haar allang gebeld ook en zou zij ook wel wat meer open zijn geweest, denk ik. We verschillen als dag en nacht.quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:18 schreef Sessy het volgende:
Vraagje hoor, zo maar even. Waarom combineer je dat niet met die kraam van die kennis van je? Als je dit naast je dagbaan wilt gaan doen en zij als dagbaan dan hebben jullie waarschijnlijk niet op dezelfde tijden de kraam nodig, en de apparatuur is waarschijnlijk wel hetzelfde voor jullie beide ideeen...
Er kunnen best goede redenen zijn om het niet te doen, maar ik vraag me dat gewoon zo af.
quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:28 schreef DonJames het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld dat gefituurde poffertjes niet lekker zijn, en ik denk dat de vraag voor poffertjesvormige friet ook niet zo heel groot is?
In welke regio woon je trouwens?quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:40 schreef Stali het volgende:
[..]
.
Het zou nog kunnen. Maar ik kies liever voor een frituurkarretje met vaste frituur.
Heb weer naar karretjes gekeken op internet maar ik wil ook echt geen oude viskar. Dat krijg je er gewoon niet uit, denk ik.
Als je het patat noemt dan verkoop je natuurlijk niets.quote:Op woensdag 29 september 2010 02:36 schreef captainkid het volgende:
Fuck hippe trends.
Gewoon ouderwets lekkere patat en niet te weinig met genoeg saus.
En witte bakjes.
En niet te duur.
En dat je ook losse bakjes saus kan kopen en voor zoveel Euro patat.
Ik realiseer me ineens dat het wel gevaarlijk is i.v.m. bacterien. Het hoeft maar 1 keer mis te gaan en dan kan ik mijn karretje opdoeken.quote:Op woensdag 29 september 2010 14:45 schreef Citizen.Erased het volgende:
Zelfgemaakte mayonaise![]()
Ik lees hier mee, lijkt me een bijzonder leuk avontuur. Ben benieuwd wat het gaat worden
Ben voorlopig even eigenwijs.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:15 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik zou ook nog wat krokkie's en frika's in de diepvrieskar stouwen.
Als er vraag naar komt dan kan ik beloven het volgende keer wel te hebben.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:36 schreef piepkuiken21 het volgende:
hmm ik zou toch wel voor kroketten frikadellen en kaassoufflé gaan omdat dat de meest verkopende producten bij een snackbar zijn en je er ook zeker vraag naar krijgt in je frietkot;)
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:15 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik zou ook nog wat krokkie's en frika's in de diepvrieskar stouwen.
maar in de gemiddelde patatkar zitten meestal 2 frituren toch? Ik vraag me alleen af hoe je zoiets winstgevend gaat maken als je alleen maar zelfgemaakte friet met beduidend duurdere saus wilt verkopen. Als je 3euro voor een patatje met gaat vragen zal het nooit druk worden bij jouw kraampje. Of ben ik nu aan het doemdenken?quote:Op woensdag 29 september 2010 16:38 schreef Sessy het volgende:
[..]
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.
Die is hier niet voor niks zoeter. Culinaire proleten vind je niet zo snel bij een patatkraam.quote:Op woensdag 29 september 2010 10:33 schreef Christiaan het volgende:
Wel echte mayonaise nemen hè! Belgische dus, niet die gore zoete zooi van hier.
En heb je rijbewijs BE, of is het gewicht van de kraam + laadvermogen zo laag dat je alleen rijbewijs B nodig hebt?quote:Op dinsdag 28 september 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
- Daar heb ik weer wel aan gedacht.. De auto kan een kleine kraam trekken. Zorg minder.
Vlaamse friet is wel wat bewerkelijker he, die moet je twee keer bakken met tijd ertussen geloof ik.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:22 schreef Stali het volgende:
[..]
Vlaamse Friet..
Ik wil juist van het verantwoorde af. In de Randstad zijn biologisch trends wel lukratief maar ik denk in deze omgeving juist weer lekker ouderwetse frieten. Ossewit is duurder maar geeft het wel een andere smaak.
Dat is lekker ja, gefrituurde bloemkoolquote:Op woensdag 29 september 2010 17:17 schreef Sessy het volgende:
Ik zou zelf experimenteren met wat voor rare gefrituurde dingen mensen nog meer willen kopen... Courgette door een mix van ei en meel halen is bijv. gebakken heel lekker (idem voor bloemkool), misschien is het gefrituurd ook wel wat en zo... Maar, het is TS z'n kraam.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |