Snap dat je je daar moet inschrijven maar je zei dat je een gesprek had, dat is wat anders dan inschrijven in mijn ogen. Het lijkt me ook handig om toch een gesprek met de belastingdienst te hebben, zij kunnen je veel uitleggen over de voordelen als beginnende ondernemer. Heb je bijvoorbeeld wel eens van de uren norm van 1220 uur gehoord ? Verder ben ik benieuwd of je de vergunning gaat krijgen. Hier in de gemeente Apeldoorn is het moeilijk. Heb je al een locatie ?quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 12:31 schreef Stali het volgende:
[..]
Omdat ik me daar moet inschrijven.
De vergunningaanvragen en belastingpapieren heb ik al klaarliggen, KvKnr. voor nodig.
Openingstijden zijn nog niet relevant, hangt er vanaf of ik een standplaats mag innemen of ermee op de markt ga staan.
Ik heb zeker mercy met je hoor. Ondernemersgeest moet gestimuleerd en aangemoedigd wordenquote:Op dinsdag 28 september 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
[..]
@DonJames, bedankt, ga ik downloaden en lezen..
Hele goede vragen. Have mercy, gisteren om deze tijd had nog geen flauw idee hier serieus over te zijn he?
Heb me met hulp voornamelijk georienteerd op regels.
- Omzet? Ik wil het erbij maar ik zou het geweldig vinden om er natuurlijk uiteindelijk van te kunnen leven. Als je er zo ineens veel over leest e.d. Ik moet wel een beetje oppassen niet overenthousiast te raken. Dat is nu wel een klein beetje aan de hand.
- Kostprijs zakje friet? Dat weet ik nog niet. Net zoals ik nog niet weet zelf bijv. mayonaise te maken of samples te vragen bij leveranciers en een goede combinatie te maken.
- Daar heb ik weer wel aan gedacht.. De auto kan een kleine kraam trekken. Zorg minder.
- Reclame maken hangt van de lokatie af. Ik heb een lokatie aan te vinken die heel druk bezocht wordt maar waar enkel een Vietnamees staat. Dan is het niet nodig. Weet ik nog niet.
Je moet sowieso niet boven de 170 graden frituren.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:38 schreef Sessy het volgende:
[..]
Moet je weer apart vet voor hebben wat ook op een andere temperatuur is dan die voor friet. Friet doe je meestal op een graad of 190 terwijl kroketten en bitterballen etc meestal op een graad of 165 moeten.
Wen er maar vast aan dat iedereen over je ondernemingsidee heen wil pissen, positief of negatief, mensen kunnen het niet laten om mee te denken. Iedereen heeft wel eens bedacht dat het leuk zou zijn om een zaak op te zetten, en dat komt er dan allemaal uit zodra ze iemand spreken die met een eigen zaak bezig is. Het begint bij de behoefte van de ander, niet bij jouw behoeft aan tips. Dat wil niet zeggen dat je niks aan al die tips hebt, je moet dat zelf wel sturen. (Ja ik deel die behoefte, en geef zelf ook tips)quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 13:19 schreef Stali het volgende:
Stoeltafel, je zal het vast reuze goed bedoelen maar ik begin nu echt geergerd te raken om almaar in herhaling te moeten vallen. Je wilt het topic niet lezen maar komt meteen roepen dat jij wel weet dat het voor 99% niet zal gaan lukken.
Ik wilde helemaal niet eerst een poffertjeskraam. Ik hou niet eens van poffertjes.
Een excollega schijnt er erg patent mee te zijn en ik raakte door dit topic enthousiast.
Ondernemingsplan ben ik mee bezig, dat heb ik eerder ook al geschreven.
Verder doet de KvK veel meer dan alleen inschrijven, ze schijnen je ook echt op weg te helpen.
Dit heb ik in ieder geval tijdens het telefoongesprek zo begrepen.
Ik laat dit topic even zo. Volgende week meer.
Vanmiddag trouwens naar de markt..
Plus je krijgt dan het probleem dat je evt tekort kunt komen of juist blijft zitten met een overschotquote:Op vrijdag 1 oktober 2010 15:20 schreef Weltschmerz het volgende:
En wat betreft Vlaamse friet, kijk even hoeveel tijd het kost om een portie af te leveren. Hoe zit het met voorbakken en af laten koelen? Ik weet het niet precies, maar er staat me iets van bij dat het echt in twee fases moet. Dat kan namelijk betekenen dat je altijd in het voren grote hoeveelheden moet voorbakken om je klanten snel te bedienen. Niks mis mee, maar dan komt het wel aan op wanneer je hoeveel klanten krijgt, en dus op de standplaats.
Goh als je nu al geërgerd begint te raken dan vraag ik me eigenlijk af hoe je straks reageert als er iemand aan je kraampje een potje staat te zeiken.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 13:19 schreef Stali het volgende:
Stoeltafel, je zal het vast reuze goed bedoelen maar ik begin nu echt geergerd te raken om almaar in herhaling te moeten vallen. Je wilt het topic niet lezen maar komt meteen roepen dat jij wel weet dat het voor 99% niet zal gaan lukken.
Ja vertel!!!quote:Op maandag 4 oktober 2010 17:41 schreef SeaOfLove het volgende:
hoe was het bij de kvk vandaag, Stali?
vertelll! zeker ook nadat je een heel weekend erover nagedacht hebt.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 00:41 schreef Stali het volgende:
Lief om te informeren. Morgenavond een verslag.
Sta nog steeds helemaal achter het idee. Maar ik heb een beetje het gevoel in een loop te zitten.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 21:45 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
vertelll! zeker ook nadat je een heel weekend erover nagedacht hebt.
Gewoon de inkoopprijs x 2, blikje cola kost 40 cent ofzo? Of een aanbieding patat (stel je rekent daar 3 euro voor) + saus en drinken voor 4 euro. Dan reken je 1 euro voor de saus en het drinken. Verdien je er amper/niets op maar krijg je misschien wel meer klanten voor de patat.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:09 schreef Stali het volgende:
P.S. ga ook gekoelde drankjes verkopen maar niet voor een prijs die naar oplichterij riekt.
Het moet uiteraard geen voedselbank worden dus wil het wel met winst verkopen maar niet voor de prijs die sommige ondernemers durven te vragen.
En over reclame maken, met de standplaatsen die ik op het oog heb zal ik toch wel flyers moeten maken. Wist trouwens niet dat je dit niet zonder vergunning (lees: betalen) in iemands brievenbus mag gooien. Daar ga ik van het weekend alvast op zitten.
Tjah, dat moet toch eigenlijk ook wel als je succesvol wilt zijn? Van alleen patat verkopen ga je het in principe niet redden. Mensen hebben behoeftes en daar moet je aan voldoen. En waarom niet je klantenkring verbreden door een minimale aanpassing (bijv. verkoop frisdrank/sausen) waar je niets/weinig voor hoeft te doen ?quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:44 schreef stoeltafel het volgende:
Chris,
Denk je niet wat ver vooruit ?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |