Grote selloffs gebeuren natuurlijk altijd heel gecontroleerd. Liquideren en dan simultaan een grote OTC positie innemen op een daling...quote:Op woensdag 29 september 2010 19:20 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik denk dat het antwoord simpel is: het overslaan naar de VS zal wel op commando van een of andere grote partij gebeuren...
Ik ben geen alu-hoedje maar ik denk dat grote selloffs wel degelijk geregisseerd zijn, al was het maar door 1 kleine partij en je krijgt een sneeuwbaleffect.
A la Nick Leeson ?quote:Op woensdag 29 september 2010 20:56 schreef flyguy het volgende:
[..]
Grote selloffs gebeuren natuurlijk altijd heel gecontroleerd. Liquideren en dan simultaan een grote OTC positie innemen op een daling...![]()
Als ik toch eens met zoveel kapitaal mocht spelen
obligaties is ook beleggen en die heb ik ook. Cashtegoeden en zelfs sparen kost momenteel geld. Dat is een feit.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:44 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Deze mening propageer je altijd maar het blijft een inhoudsloze bewering aangezien men ook participeert aan de markt door rente te vangen over cashtegoeden, obligaties etc. Je starre visie op enkel de aandelenmarkt maakt je vatbaar voor dit soort uitspraken.
Goed voorbeeld wat ook toe te passen is op je beleggingen. Maar de vraag is nu natuurlijk of ze op jouw afstapte of jij op haarquote:Op woensdag 29 september 2010 21:59 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik heb een paar vrienden die met uitgaan altijd bleven wachten totdat ze vanzelf een meisje zouden krijgen. Die zijn nu nog single. Moraal: maak je overwogen plan, voer dat bewust uit. Stilstand is achteruitgang.
Ik vind van wel omdat geredeneerd vanuit jouw beweringen er geen risico-component is tussen hoge en lage koersen. Om die reden vertel je dat ieder moment een goed instapmoment is terwijl je dan geen rekening houdt met de risico's op andere markten, cash bv. Als nu instappen tot gevolg heeft dat je reele rendement maar 1 tot maximaal 2 procentpunt boven de rentestand staat met een substantieel risico om aanzienlijk verlies te kunnen draaien dan kan iemand er voor kiezen om dat risico voor een klein beetje rendement niet te lopen. In jouw optiek staat dat gelijk aan niet meedoen wat ik opmerkelijk vind aangezien niet instappen ook gewoon een onderdeel van een plan is.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:59 schreef LXIV het volgende:
Ik heb mi helemaal geen starre visie op de markten,
Het verschil in visie heeft denk ik ook te maken met waar je instapt. Aandelen bijvoorbeeld zijn vrij logge producten (in mijn ogen) waarmee je in een neerwaartse markt, op eventueel dividend na, niet of nauwelijks rendement mee haalt. Stapt iemand in staatsobligaties op dit moment, dan is het weer een heel ander verhaal. Hetzelfde gaat op voor trackers, cash blijven en elk ander product.quote:Op donderdag 30 september 2010 11:31 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vind van wel omdat geredeneerd vanuit jouw beweringen er geen risico-component is tussen hoge en lage koersen. Om die reden vertel je dat ieder moment een goed instapmoment is terwijl je dan geen rekening houdt met de risico's op andere markten, cash bv. Als nu instappen tot gevolg heeft dat je reele rendement maar 1 tot maximaal 2 procentpunt boven de rentestand staat met een substantieel risico om aanzienlijk verlies te kunnen draaien dan kan iemand er voor kiezen om dat risico voor een klein beetje rendement niet te lopen. In jouw optiek staat dat gelijk aan niet meedoen wat ik opmerkelijk vind aangezien niet instappen ook gewoon een onderdeel van een plan is.
Maar toch mooi in het rood geëindigd.quote:Op donderdag 30 september 2010 15:39 schreef Arcee het volgende:
S&P boven 1150.
Hoogste punt sinds mei weer.
Nee.quote:Op donderdag 30 september 2010 22:47 schreef fedsingularity het volgende:
Gaan we nu eindelijk die 300 zien?
Ik verwacht van wel.
Q3 2010-cijfers is t.o.v. Q3 2009. Ik ben benieuwd, omdat dit eigenlijk het eerste kwartaal 'na de recessie is'. Vorig jaar werd er jubelend over gedaan, maar toen werd dus de vergelijking Q3 2008 vs. Q3 2009 gemaakt (grote winsten, maar geen omzetgroei)...quote:Op donderdag 30 september 2010 22:53 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Nee.
We gaan de 400 zien![]()
Q3-cijfers zullen zeer meevallend zijn.
imho gaat het puur om de perceptie.quote:Op vrijdag 1 oktober 2010 10:57 schreef Goverman het volgende:
[..]
Q3 2010-cijfers is t.o.v. Q3 2009. Ik ben benieuwd, omdat dit eigenlijk het eerste kwartaal 'na de recessie is'. Vorig jaar werd er jubelend over gedaan, maar toen werd dus de vergelijking Q3 2008 vs. Q3 2009 gemaakt (grote winsten, maar geen omzetgroei)...
De omzetten zullen ongeveer gelijk zijn gebleven (her en der een plus, her en der een min), de kostenreductie is echter wel uitgewerkt (minder mensen, voorraden afbouwen, investeringen uitstellen etc.). Méér winst (ofwel winstgroei) zal er m.i. niet/nauwelijks inzitten, eerder een winstdaling.
Ik spreek uit ervaring, die akte stopt ze niet. Mijn ouders beseffen niet wat ze doen als ze weer maar eens bij mij 'inbreken'. (heel ons huis is kraaknet, in geen 5 jaar is er decoratief iets veranderd (toen waren we verhuisd), ik moet alles van mij in mijn kamer proppen (op een nette manier uiteraard), en aangezien mijn ouders vast zitten aan 't idee van 1 bed, 2 nachtkastjes, bureau,... heb ik geen plaats voor al mijn spullen en erger nog, de enige plek waar ik wel 'iets' zelf kan regelen heb ik niet volledig zelf in de hand); moraal - binnen 2 jaar studeer ik af en ik ben weg van zodra ik 6 maand vast werk heb.quote:Op zaterdag 2 oktober 2010 03:23 schreef flyguy het volgende:
Thuis wonen heeft zo zijn nadelen als je moeder een schoon-maak-tik heeft. Bot loopt lekker terwijl ik aan het werk ben, drukt mijn moeder de pc/moneycow uit en blijven posities open... Gelukkig liep het vrolijk af maar maandag laat ik eerst een akte opstellen om mijn misgelopen inkomsten en eventuele schade in de toekomst veilig te stellen.
Oudere mensen met emotionele verbintenis...
ik zou maar een significant deel op je spaarrekening laten staanquote:Op maandag 4 oktober 2010 16:06 schreef TheGame het volgende:
Ik ben net begonnen met beleggen en wil een significant deel van mijn portfolio in de internationale markt beleggen. Wat is volgens jullie op dit moment het verstandigst, het USD gedeelte van mijn portfolio meteen salderen of het voorlopig een lening laten blijven tegen 2,7% per jaar?
Dat snap ik nou nooit.quote:Op maandag 4 oktober 2010 16:06 schreef TheGame het volgende:
Ik ben net begonnen met beleggen en wil een significant deel van mijn portfolio in de internationale markt beleggen. Wat is volgens jullie op dit moment het verstandigst, het USD gedeelte van mijn portfolio meteen salderen of het voorlopig een lening laten blijven tegen 2,7% per jaar?
Ik vraag ook niet om specifiek beleggingsadvies. Ik vraag alleen maar hoe het zit met valutarisico, omdat ik daar (nog) te weinig kijk op heb.quote:Op maandag 4 oktober 2010 16:36 schreef iamcj het volgende:
[..]
Dat snap ik nou nooit.
Mensen beginnen met beleggen en gaan dan aan anderen vragen wat ze moeten doen.
Volgens mij moet de volgorde zijn: Ik heb een bepaald idee, een visie over de ontwikkeling van een sector of de wereld en ga daar in beleggen.
Maar om antwoord te geven op je vraag:
Mijn portefuille is\wordt als volgt:
Nu olie voor de komende 5-10 jaar, ga ik steeds wat van inslaan.
Klein deel goud om mee te liften op de bubble.
Klein deel fysiek zilver thuis, just in case.
Ik verwacht een neergang van de beurs de komende tijd.
Als die voorbij is, olie (bedrijven) bijkopen + aandelen in emerging economies, een ritje maken op verwacht economisch herstel.
US equities en staatsobligaties ben ik alergies voor geworden.
In jouw schoenen zou nu m'n US deel verkopen en langs de zijlijn zetten, tot er nieuwe kansen zijn. Alles wat het hoger gaat, zal de dollar tov de euro waarschijnlijk in waarde dalen, dus je schiet er niets mee op.
Maar ja er zullen ook mensen zijn die hier volledig contrair aan handelen, je zult dus eerst je eigen visie moeten ontwikkelen naar mijn mening.
Nou als men het heeft over het stijgen of dalen van de prijs van een vat olie dan gaat het meestal over het volgende futurescontract: http://www.cmegroup.com/t(...)l#prodType=undefinedquote:Op maandag 4 oktober 2010 23:59 schreef Rejected het volgende:
Hoe moet ik het kopen van commodities voor me zien? Als ik nu bijv. een vat olie koop voor de huidige prijs: is dat dan een futurecontract met een vaste expiratiedatum? Hoe wordt de expiratiedatum bepaald?
Dan moet je alsnog mensen hebben die het van je afnemen tegen de door jou verhoogde prijs anders gaat je investering wegrotten. Heb je die mensen niet dan zit je met een enorm verlies. Daarnaast kan je niet simpelweg blijven kopen omdat er door de overheid maximale positie-groottes zijn opgelegd.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 01:40 schreef TeringHenkie het volgende:
Tenzij je een knettergekke speculant bent die cacaofutures laat expireren en fysiek laat leveren, om daarmee kunstmatig de prijzen omhoog te stuwen.
Hehe. Inderdaad. Japan heeft steeds minder mogelijkheden om hier uit te komen.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 07:31 schreef Blandigan het volgende:
http://www.marketwatch.co(...)kei-rises-2010-10-05
Nog even en je krijgt er geld bij als je leent.
Bij Lynx. Als je daar aandelen in USD koopt is dat in eerste instantie met geleend geld (als je nog geen dollars op je rekening hebt staan) tot dat je saldeert en de dollars daadwerkelijk koopt met de euro's op je rekening.quote:Op maandag 4 oktober 2010 22:15 schreef flyguy het volgende:
Bewaarloon van 2,7% of wat? Waarom dan die broker of als het geleend vermogen is; waarom er mee beleggen?
Ik weet wat het is maar zie het nut er niet zo van in. Ik heb liever gewoon een CFD of een sprinter/turbo op een aandeel in plaats van een future met een aandeel als onderliggende waarde.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 22:14 schreef flyguy het volgende:
Eenrichtingsverkeer vandaag. Voor het eerst in 2 weken verlies geleden.
S_E, heb jij trouwens ervaring met single stock futures? Zit me er een beetje in te verdiepen, maar alleen de volumes vind ik erg matig. Maar voor de rest vind ik ze wel interessant.
Apple vind ik persoonlijk dan ook meer gehyped dan NN. Qua potentie is het lastig inschatten hoever Apple nog kan gaan. En persoonlijk houd ik niet zo van de digitale markt. De technologie ontwikkelt zich daar zo snel dat ik moeite heb om dat continu bij te houdenquote:Op woensdag 6 oktober 2010 11:48 schreef Sokz het volgende:
Wat is dat voor programma dat je gebruikt S_E?
Ik zie een gehyped aandeel als Apple (nouja, NN ook wel beetje) dat het ook nog eens moet hebben van het creeëren van 'hypes' eerder in elkaar zakken dan NN.
____________
Heb NN trouwens nog nooit bekeken, ga alleen ff uit van de producten die ze maken.
Oké danke.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 11:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Apple vind ik persoonlijk dan ook meer gehyped dan NN. Qua potentie is het lastig inschatten hoever Apple nog kan gaan. En persoonlijk houd ik niet zo van de digitale markt. De technologie ontwikkelt zich daar zo snel dat ik moeite heb om dat continu bij te houdenPlaatje komt van de BB terminal.
BB is inderdaadquote:Op woensdag 6 oktober 2010 12:08 schreef Dalliance het volgende:
BB is
Tijdens m'n internship had ik er beschikking over. Snelkoppelingen ftw.
Ik vind op deze manier de AEX toch wel een beetje het sukkeltje van de klas. Waar andere markten toch wat meer stijging laten zien de afgelopen maanden heeft de AEX met name extreem zijwaartse bewegingen laten zien hikkend tegen de 340 aan. Jammerquote:
Extreem zijwaarts is goed. Gewoon lekker en vrij veilig straddletjes schrijven en iedere keer die verwachtingswaarde en rente inkoppen. Wat mij betreft duurt dit nog tot het einde van het jaar. Al verwacht ik toch nog een kleine opwaartste trent voor de laatste 2 maanden.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 15:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik vind op deze manier de AEX toch wel een beetje het sukkeltje van de klas. Waar andere markten toch wat meer stijging laten zien de afgelopen maanden heeft de AEX met name extreem zijwaartse bewegingen laten zien hikkend tegen de 340 aan. Jammer
Moet toegeven dat van de meeste users hier je toch wel de beste voorspelling had van dit jaar sinds je je bewuste strategie al voor december zei vorig jaar. Zijwaarts tussen bepaalde waardes.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 16:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
Extreem zijwaarts is goed. Gewoon lekker en vrij veilig straddletjes schrijven en iedere keer die verwachtingswaarde en rente inkoppen. Wat mij betreft duurt dit nog tot het einde van het jaar. Al verwacht ik toch nog een kleine opwaartste trent voor de laatste 2 maanden.
In principe is die prijs puur gebaseerd op het marketingapparaat van Apple. Het is al langer bekend dat de producten van Apple kwalitatief van mindere aard zijn dan haar concurrenten en dat steekt m.i. enorm. En aandelen waarderen op basis van intangible assets vind ik veel te complex. Ik blijf liever van die overgehypte hysterie af, dan zit ik in elk geval safe.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 11:53 schreef sitting_elfling het volgende:
Apple vind ik persoonlijk dan ook meer gehyped dan NN. Qua potentie is het lastig inschatten hoever Apple nog kan gaan.
Geld opent vele deuren lieve SEquote:Op woensdag 6 oktober 2010 13:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
BB is inderdaad. Kan eigenlijk al niet meer zonder, heb de afgelopen 2 jaar veel winst kunnen behalen met dank aan de terminal voor die tijd. Zonde dat het alleen maar op kantoor staat. Zou wat zijn als je zo'n ding als consument kon aanschaffen
Hij ging even vertellen hoe complex de CDS markt is en hoe de correlatie toeneemt in crises. Verder had hij veel wiskundige formules op zijn sheets hoe ze de prijs van een CDS berekenen.quote:Alex Lipton is a Managing Director and Co-Head of the Global Quantitative Group at Bank of America Merrill Lynch.
http://www.tapebeat.com/2(...)coa-inc-nyse-aa.htmlquote:Alcoa Inc (NYSE:AA) unofficially kicked off the third-quarter earnings season on a high note reporting a profit that comfortably beat the Wall Street’s expectations. .
Jij kent iemand die zo'n ding thuis heeft staan? Volgens mij moeten we het dan toch wel over behoorlijke bedragen hebben. Zo'n abonnement met alles er op en er aan kost een 20.000 euro in het jaar. Dan moet je behoorlijk verdienen wil je dat ruimschoots kunnen betalen en nog winst maken op je beleggingen als particulier ook.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 23:37 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Geld opent vele deuren lieve SE
Dat 'beating the bottom and top' verhaal wanneer een cijfer bekend wordt gemaakt vind ik altijd zo'n onzin. Men kijkt niet verder dan hun neus lang is en EPS an sich zegt geen drol. Dat is makkelijk te manipuleren.quote:
Op basis van welke redenen? Volgens mij hebben meerdere users hier BAM, iig. LXIV had er wat opties op lopen dacht ik.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 21:25 schreef Lucas15 het volgende:
Ik heb zojuist aandelen BAM gekocht. Eens kijken wat de toekomst me te bieden heeft!
Klinkt dom, maar kocht ze op, op basis van Grafiek. Heb er over gelezen etc. Meer niet. Tsja, zoals LXIV ooit tegen me zei: "gewoon kopen, dan leer je het."quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 21:26 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Op basis van welke redenen? Volgens mij hebben meerdere users hier BAM, iig. LXIV had er wat opties op lopen dacht ik.
quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 21:28 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Klinkt dom, maar kocht ze op, op basis van Grafiek. Heb er over gelezen etc. Meer niet. Tsja, zoals LXIV ooit tegen me zei: "gewoon kopen, dan leer je het."
Wat is daar mis mee? Zo heb ik ook ooit mijn 1e aandelen gekochtquote:
Uiteraard maar uit vorige posts van die lucas heb ik al gezien wat hij met 'de grafiek' bedoelt. Ik bedoel, voor mn eerste set aandelen had ik toch wel een echte onderbouwing.quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 14:17 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat is daar mis mee? Zo heb ik ook ooit mijn 1e aandelen gekochtIk ben van mening dat je sneller(!) leert als je direct in het diepe duikt in plaats van continu erg afwachtend te handelen.
Ik had deze post wel van jouw verwachtquote:Op zaterdag 9 oktober 2010 17:22 schreef Sokz het volgende:
[..]
Uiteraard maar uit vorige posts van die lucas heb ik al gezien wat hij met 'de grafiek' bedoelt. Ik bedoel, voor mn eerste set aandelen had ik toch wel een echte onderbouwing.
Voor mijn eerste set onderbouwing kwam ik niet verder dan. " Dit lijken me wel leuke aandelen ". Toen ik er eenmaal mee begonnen was had ik echt niet het idee dat ik dit zou kunnen doortrekken. Ik heb gewoon de mazzel gehad dat ik in de bull market 2003 - 2008 gekocht hebt. En zo'n beetje alles wat je daar kocht vloog toch wel omhoog. Pas na verloop van tijd gingen de alarm bellen rinkelen en ging ik er over na denken dat het wel eens beter konquote:Op zaterdag 9 oktober 2010 17:22 schreef Sokz het volgende:
[..]
Uiteraard maar uit vorige posts van die lucas heb ik al gezien wat hij met 'de grafiek' bedoelt. Ik bedoel, voor mn eerste set aandelen had ik toch wel een echte onderbouwing.
Informatie als in wat anderen van BAM vinden? Of informatie zoals even een jaarverslag door spitten van BAM? Op financiele nieuwssites na weet ik zo niet een website die neutrale degelijke informatie geeft over aandelen zoals BAM.quote:Op zondag 10 oktober 2010 09:28 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Ik had deze post wel van jouw verwacht![]()
Naar een grafiek kijk ik niet meer echt. Ik heb zowat heel internet opgezocht naar allerlei informatie.
quote:Goldman's FX team, which is by far the best contrary indicator in FX trends has just issued its revised currency outlook, which now sees the 12 month EURUSD target up from 1.38 to 1.55.
Ik weet zo niet of die voorspellingen online staan? Misschien via een website van GS? Ik zal morgen even kijken of ik het op de terminal kan vinden.quote:Op zondag 10 oktober 2010 22:28 schreef Rejected het volgende:
Van de week las ik op zerohedge dat Goldman Sachs bullish was op EUR/USD:
[..]
Nu zou ik dit graag willen backtesten, is er een manier waarmee ik hun voorspellingen m.b.t. forex met bijbehorende datum op een rijtje kan krijgen? Of is dit alleen mogelijk via een Bloomberg terminal?
Rond feb-juni van dit jaar heeft Goldman idd een hoop vooruitzichten mbt de euro afgegeven die precies tegenovergesteld uitpakten. Je zou ze op ZH kunnen terugzoeken, maar heeft het zin?quote:Op zondag 10 oktober 2010 22:28 schreef Rejected het volgende:
Nu zou ik dit graag willen backtesten, is er een manier waarmee ik hun voorspellingen m.b.t. forex met bijbehorende datum op een rijtje kan krijgen? Of is dit alleen mogelijk via een Bloomberg terminal?
Je kunt het opvallend noemen. Vergelijk het met andere banken en als je bij GS een bijna lineaire negatieve relatie hebt lijkt me dat wel opvallend (.. en leuk materiaal voor schoolwerk) Het stelt allemaal niet heel veel voor maar je kunt er wel wat van maken.quote:Op zondag 10 oktober 2010 22:44 schreef dvr het volgende:
[..]
Rond feb-juni van dit jaar heeft Goldman idd een hoop vooruitzichten mbt de euro afgegeven die precies tegenovergesteld uitpakten. Je zou ze op ZH kunnen terugzoeken, maar heeft het zin?
Wat een slimme docent!quote:Op zondag 10 oktober 2010 23:26 schreef Rejected het volgende:
Ja het is eigenlijk voor een schoolopdracht: The superior trading strategy.![]()
![]()
Haha. Wat een baas. Heb je het er nog met hem over gehad of op aangesproken? Discussies met dat soort mensen zijn altijd wel leukquote:Op zondag 10 oktober 2010 23:42 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Wat een slimme docent!![]()
Dit doet me denken aan een tentamen waar ik werd gevraagd een nog niet bestaand optelmechanisme te formuleren. Ik wist het antwoord overigens niet maar zelfs als ik het wist dan zou ik het niet in detail opschrijven. De docent in kwestie was ook een naar mannetje dat zat te azen op nieuwe patenten in een veel te saai vakgebied. (Ik kon hem ook wel begrijpen overigens...
)
Ik vond het echt een naar mannetje. Hij probeerde altijd heel denigrerend te doen tegenover studenten als ze een bepaalde berekening niet konden uitvoeren met leuzen als: "Dat is eerstejaars stof, weet je wel zeker dat je op de goede opleiding zit?" of "Snap je dat echt niet? Wat erg zeg" om maar een sfeerimpressie te geven...quote:Op zondag 10 oktober 2010 23:45 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Haha. Wat een baas. Heb je het er nog met hem over gehad of op aangesproken? Discussies met dat soort mensen zijn altijd wel leuk
quote:Op zondag 10 oktober 2010 20:42 schreef Raccoon. het volgende:
[ afbeelding ]
Wat is er met de euro aan de hand? Flinke stijging IMHO, vlak voor 20 uur.
Naast dit vak geeft hij geen andere vakken meer. De rest van zijn tijd is hij bezig met het vinden van trading strategieën.quote:
Je zult iets moeten vinden dat de index (AEX? S&P500 etc.) verslaat? Hoe zal dat becijferd worden? Degene die de index weet te verslaan? Het kneuterige van dit soort projecten is altijd dat je je eigen beste idee natuurlijk nooit laat zien aan de professor anders gaat hij daar mee aan de haal. Zo heb ik op 1 project het zo ver weten te krijgen dat ik de bron voor de formules die ik gebruikte niet in mijn research project hoefde toe te voegen. Op basis van goed vertrouwen zeg maarquote:Op maandag 11 oktober 2010 00:06 schreef Rejected het volgende:
[..]
Naast dit vak geeft hij geen andere vakken meer. De rest van zijn tijd is hij bezig met het vinden van trading strategieën.
Naja de opdracht houdt in dat we helemaal zelf iets mogen kiezen en hiermee de index verslaan. Op basis van historische data is er altijd wel iets leuks te vinden natuurlijk. Vorig jaar was er een opdracht om te investeren in bedrijven met een vrouwelijke CEO.
Zelf kijk naar het investeren in de S&P op basis van waarden van de VIX.
Ga er nu mee aan de slag, zal kijken of ik de index kan verslaan.
Er is verder niks aan de hand toch? Ik heb er net even naar gekeken, de jump waar je het over hebt is het verschil in opening tussen vrijdag avond en zondag avond 20.00 NL tijd.quote:
Hahahaha prachtig.quote:Op maandag 11 oktober 2010 00:12 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je zult iets moeten vinden dat de index (AEX? S&P500 etc.) verslaat? Hoe zal dat becijferd worden? Degene die de index weet te verslaan? Het kneuterige van dit soort projecten is altijd dat je je eigen beste idee natuurlijk nooit laat zien aan de professor anders gaat hij daar mee aan de haal. Zo heb ik op 1 project het zo ver weten te krijgen dat ik de bron voor de formules die ik gebruikte niet in mijn research project hoefde toe te voegen. Op basis van goed vertrouwen zeg maar
Mijn computer kan het optimaliseren m.b.v. Excel solver niet aan.quote:Innovation / General understanding (2)
– e.g. alpha, trading costs, excess returns, innovative idea
• Theoretical foundations / BF (2)
• Data / Sample (1)
– e.g. frequency, period, # of stocks
• Empirical analysis / Econometrics (2)
• Interpretation (2)
– e.g. discussion of results, advice, shortcomings
• English/Style/Structure/References (1)
Ah, thnx.quote:Op maandag 11 oktober 2010 00:14 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Er is verder niks aan de hand toch? Ik heb er net even naar gekeken, de jump waar je het over hebt is het verschil in opening tussen vrijdag avond en zondag avond 20.00 NL tijd.
Die transactiekosten hé.. het is gewoon een handeling tussen 2 computers, ook als je met bots werkt.quote:Op maandag 11 oktober 2010 00:32 schreef Rejected het volgende:
[..]
Hahahaha prachtig.
De becijfering is als volgt:
[..]
Mijn computer kan het optimaliseren m.b.v. Excel solver niet aan.
Verder hebben veel trading strategieën die de markt verslaan veels teveel transactiekosten.
Dit zijn overigens wel de vetste opdrachtenquote:Op maandag 11 oktober 2010 00:32 schreef Rejected het volgende:
[..]
Hahahaha prachtig.
De becijfering is als volgt:
Innovation / General understanding (2)
– e.g. alpha, trading costs, excess returns, innovative idea
• Theoretical foundations / BF (2)
• Data / Sample (1)
– e.g. frequency, period, # of stocks
• Empirical analysis / Econometrics (2)
• Interpretation (2)
– e.g. discussion of results, advice, shortcomings
• English/Style/Structure/References (1)
Mijn computer kan het optimaliseren m.b.v. Excel solver niet aan.
Verder hebben veel trading strategieën die de markt verslaan veels teveel transactiekosten.
Is zeker een leuke opdracht! Jammer dat we er een beetje weinig tijd voor krijgen (ongeveer een week). Volgens mij mag je alle programma's gebruiken. Ben helaas alleen bekend met Eviews en Excel.quote:Op maandag 11 oktober 2010 01:01 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dit zijn overigens wel de vetste opdrachtenOp basis van welke programma's moet je je econometrische analyses doen? EViews? Matlab? Kun je ook programma's gebruiken zoals Ninjatrader of moet veel via Excel?
Als ik je goed begrijp bedoel je dat je een hoge sharpe ratio behaalt met deze strategie? Want dat is eigenlijk de bedoeling van de opdracht.quote:Persoonlijk zou ik gaan voor een strategie wat hij van te voren nooit verwacht. Een mengelmoes van verschillende strategien met wat eigen aanpassingen waar je bijv. uitlegt dat bepaalde waardes zoals beta, standaard deviatie (bewijsbaar) troep is en dat je daar voor een andere methode gebruikt om de risico analyse van je strategie te berekenen. En proberen wat simpel rekenwerk in de strategie te gooien.
En uiteraard alles keihard wiskundig vastzetten zodat hij er geen vinger tussen krijgt. Desnoods wat sjoemelen met de resultaten als de resultaten te goed zijn. Sommige professoren kunnen daar niet tegen en worden dan enorm sceptisch en geven je daar behoorlijk op af zonder dat ze in staat zijn daar goed op te beargumenteren. Als je bijv. een strategie ontwikkelt die op de huidige risico analyses met de standaard deviatie, beta, VaR, etc. enorm lage waardes geeft maar qua return enorm is.
Max 6 pagina's excl appendix.quote:Hoeveel woorden mag het zijn?
Alsof zoiets bestaat. Strategieën zijn statische regels die toegepast worden op een dynamisch fenomeen. Daarom zijn ze per definitie slecht houdbaar binnen een beperkt window van koersbeweging of/en tijd.quote:Op zondag 10 oktober 2010 23:26 schreef Rejected het volgende:
Ja het is eigenlijk voor een schoolopdracht: The superior trading strategy.![]()
En het lijkt me ook gewoon leuk om te checken.
Dat is natuurlijk waar. Maar ik denk zelf dat er wel degelijk strategieën zijn die in heel veel gevallen zullen werken zonder dat er een groter dan normaal left tail side risico is.quote:Op maandag 11 oktober 2010 01:39 schreef flyguy het volgende:
[..]
Alsof zoiets bestaat. Strategieën zijn statische regels die toegepast worden op een dynamisch fenomeen. Daarom zijn ze per definitie slecht houdbaar binnen een beperkt window van koersbeweging of/en tijd.
Maffe film.quote:Een geleerde bouwt een supercomputer die vragen over het bestaan van de mensheid zou kunnen beantwoorden. Hij wordt benaderd door zowel een sekte als een belangrijk Wall Street-bedrijf.
Een hoge sharp ratio? Hmm. Moet je ook de tekortkomingen van de sharpe ratio geven? Of is de zoektocht naar een strategie die een hoge sharp ratio moet(!) geven?quote:Op maandag 11 oktober 2010 01:37 schreef Rejected het volgende:
[..]
Is zeker een leuke opdracht! Jammer dat we er een beetje weinig tijd voor krijgen (ongeveer een week). Volgens mij mag je alle programma's gebruiken. Ben helaas alleen bekend met Eviews en Excel.
Als ik je goed begrijp bedoel je dat je een hoge sharpe ratio behaalt met deze strategie? Want dat is eigenlijk de bedoeling van de opdracht.
Max 6 pagina's excl appendix.
No offence hoor, we zitten beetje in het zelfde schuitje (volgens mij).. beiden jong en relatief onwetend.quote:Op zondag 10 oktober 2010 09:28 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Ik had deze post wel van jouw verwacht![]()
Naar een grafiek kijk ik niet meer echt. Ik heb zowat heel internet opgezocht naar allerlei informatie.
De Shiller P/E leent zich niet voor algemeen geldende uitspraken omdat het niets meer is dan een methode om de prijs van een index te delen door de MA120 van de maandelijkse (voor inflatie gecorrigeerde) S&P500-winsten. Op basis van deze cijfers weet je helemaal niets over het feit of een aandeel/index goedkoop of duur is. Dat gezegd hebbende snap ik je vraag ook niet helemaal. Wat precies zou er vertekend moeten zijn?quote:Op maandag 11 oktober 2010 19:33 schreef Sokz het volgende:
nvermind. stuur wel bericht naar de expert in shiller (SL)
Shiller P/E wordt berekend door de koers te nemen en die te delen door het 10 jaars gemiddelde van de gerapporteerde winst per aandeel.quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:15 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
De Shiller P/E leent zich niet voor algemeen geldende uitspraken omdat het niets meer is dan een methode om de prijs van een index te delen door de MA120 van de maandelijkse (voor inflatie gecorrigeerde) S&P500-winsten. Op basis van deze cijfers weet je helemaal niets over het feit of een aandeel/index goedkoop of duur is. Dat gezegd hebbende snap ik je vraag ook niet helemaal. Wat precies zou er vertekend moeten zijn?
Even een opmerking op parallele voet: kerncijfers van Mittal zijn op zichzelf al vertekend omdat het bedrijf aan operational leasing doet en er veel zaken dus niet onder de assets geschaard worden wat op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt.
Ja, maar waarom zou je daar Shiller voor gebruiken dan? Er zijn uberhaupt maar een handjevol mensen die kijken naar logge waarderingsmethoden omdat dat helemaal niet bedoeld is (in eerste instantie) om mee te gaan stockpicken. Velen kijken naar de TTM (trailing-twelve-months) voor dit soort beslissingen.quote:Op maandag 11 oktober 2010 21:03 schreef Sokz het volgende:
[..]
Shiller P/E wordt berekend door de koers te nemen en die te delen door het 10 jaars gemiddelde van de gerapporteerde winst per aandeel.
Het 10 jaars gemiddelde van een bedrijf dat door fusie enorm gegroeid is is dan toch vertekend?
Ik gebruik zelfs geen van beiden. Maar gaat om de vraagquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 10:38 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ja, maar waarom zou je daar Shiller voor gebruiken dan? Er zijn uberhaupt maar een handjevol mensen die kijken naar logge waarderingsmethoden omdat dat helemaal niet bedoeld is (in eerste instantie) om mee te gaan stockpicken. Velen kijken naar de TTM (trailing-twelve-months) voor dit soort beslissingen.
Nee, je mag immers verwachten welke overnamens en de manier waarop die overnamens gedaan zijn terug is te zien in de huidige koers. De winst van die overnamens voor de overname moet je natuurlijk meetellen. Is dat niet het geval geeft de P/E-schiller terecht een (historisch) te lage of hoge waardering aan.quote:Op maandag 11 oktober 2010 21:03 schreef Sokz het volgende:
Het 10 jaars gemiddelde van een bedrijf dat door fusie enorm gegroeid is is dan toch vertekend?
ING voorspelt wel meerquote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:02 schreef Dalliance het volgende:
Gaat de 341 er aan? ING voorspelt bij opwaartse doorbraak een ritje richting de 358.
Dat is mi een verkoopsignaal. (Niet dat ik dit doe). Want de analisten kunnen dan nog heel veel downgraden, maar nauwelijks meer upgraden. Geef mij maar 35 strong sells.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:08 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
ING voorspelt wel meerIk hoop overigens wel op een uitbraak maar verwacht hem nog niet.
En wat betreft ING zelf. Ik zag net dat er 24 buys op staan, 9 holds, en slechts 2 sells. Wat een vertrouwen
Zal het een keertje testen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is mi een verkoopsignaal. (Niet dat ik dit doe). Want de analisten kunnen dan nog heel veel downgraden, maar nauwelijks meer upgraden. Geef mij maar 35 strong sells.
Ja, eindelijk de AEX boven de 340 nadat de AEX een tijdje achterbleef bij WS.quote:
Kijk vooral uit naar BAC en GS volgende week. Heb vakantie dus zee van tijd.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Let iemand hier nog op de cijfers van bedrijven die spoedig uitkomen? Google op de 14e, Citigroup op de 18e, Apple op de 18e. Goldman Sachs op de 19e.
JPMorgan is al uit met cijfers, beter dan verwacht maar toch grotere verliezen op, jaja, mortgages
Yeps.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Let iemand hier nog op de cijfers van bedrijven die spoedig uitkomen? Google op de 14e, Citigroup op de 18e, Apple op de 18e. Goldman Sachs op de 19e.
JPMorgan is al uit met cijfers, beter dan verwacht maar toch grotere verliezen op, jaja, mortgages
Even een overzichtje van een aantal bekende aandelen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is mi een verkoopsignaal. (Niet dat ik dit doe). Want de analisten kunnen dan nog heel veel downgraden, maar nauwelijks meer upgraden. Geef mij maar 35 strong sells.
ETF?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:55 schreef tony_clifton- het volgende:
godverdegodver
mij verslikt in MOO, had puts geschreven die expireren op 48 om nog een extra 1,3$ aandeel te pakken, nu moet ik ze niet opnemen aangezien ze ondertussen al 50 staan.
dan maar via de reguliere markt kopen
Wat ook grappig is, is dat de analisten gewoon de koers volgen. En dus feitelijk altijd achterlopen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:41 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Even een overzichtje van een aantal bekende aandelen.
AEGON
[ afbeelding ]
BAM
[ afbeelding ]
ING
[ afbeelding ]
En uiteraard het ultieme buy plaatje van Apple.
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik dat ze alles erg overwaarderen en de lat enorm hoog leggen. Zodat ze zoals LXIV al zei, ruimte hebben om zichzelf in te dekken
ik weet niet wat het gemiddelde volume is, maar het lijkt mij dat iemand gewoon zich flink heeft ingekocht. En die of liever anoniem blijft of dat we spoedig een overname bericht krijgenquote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:02 schreef Dalliance het volgende:
Dit is OIM waar ik het gisteren over had:
[ afbeelding ]
Vandaag +113% en ik kan niets vinden dat de stijging kan verklaren
Dat sentiment gebeuren moet je denk ik niet te veel waarde aan hechten. Het lijkt ook meer op een crescendo teken. Enorm volatiel en bij de minste of geringste terugval zakt die meter weer in elkaar.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:31 schreef Dalliance het volgende:
Toch is het sentiment nu wel angstwekkend positief, zie:
[ afbeelding ]
Waarop te zien is dat het sentiment nu nóg positiever is dan in april en in april gebeurde er dit:
[ afbeelding ]
Bedankt!. Ik zal de data eens in de gaten houden! Ik heb er eigenlijk nooit zo over na gedacht wat betreft het POMO verhaal. Het verhaal zal alleen niet opgaan als er een net zo grote gigant als de FED er op die dagen tegen in gaat maar dat zal niet gebeurenquote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:44 schreef dvr het volgende:
SE, hier een Geheimtip waar je met niet al te veel moeite een lucratieve strategie omheen moet kunnen draaien:
• 1) http://www.zerohedge.com/(...)r-us-treasurys-world
• 2) http://www.zerohedge.com/(...)ty-tri-party-reverse
Dan is het beeld nog steeds vertekend. Ook al gaan de winsten 200% omhoog dan nog maakt het op zo'n grote tijdschaal niks uit. Dat verschilt dan amper met een paar procent.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 20:17 schreef piepeloi55 het volgende:
Nee, je mag immers verwachten welke overnamens en de manier waarop die overnamens gedaan zijn terug is te zien in de huidige koers.
Hoe wil je vooraf de winst van de overnames laten meetellen? Binnen een grote index reduceer je dit argument omdat de overname van de een een expansie van de ander is maar voor een enkel aandeel is dit kul en sowieso niet van toepassing.quote:De winst van die overnamens voor de overname moet je natuurlijk meetellen. Is dat niet het geval geeft de P/E-schiller terecht een (historisch) te lage of hoge waardering aan.
Ik zou niet durven beweren dat een winstverhoging van 200% en de manier waarop die winstverhoging is gerealiseerd op termijn amper of niet zal worden weerspiegeld in de koersen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:43 schreef Mendeljev het volgende:
Dan is het beeld nog steeds vertekend. Ook al gaan de winsten 200% omhoog dan nog maakt het op zo'n grote tijdschaal niks uit. Dat verschilt dan amper met een paar procent.
Je moet de winsten die de bedrijven voor fusie apart maakten bij elkaar optellen en ook de koersen van die individuele bedrijven. En zodoende de toenmalige p/e uitrekenen (wel of niet met het 10-jaarsgemiddelde) om tot een evenwichtig beeld te komen. Niet zo moeilijk lijkt me. Misschien wat ongelukkig geformuleerd ervoor, dat wel.quote:Hoe wil je vooraf de winst van de overnames laten meetellen? Binnen een grote index reduceer je dit argument omdat de overname van de een een expansie van de ander is maar voor een enkel aandeel is dit kul en sowieso niet van toepassing.
Omdat overname nieuws een prijs enorm drukt of laat stijgen?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Leuk feite is wel dat grofweg 50% van de overnamens niet leid tot een netto winstverhoging, 25% blijft deze min of meer gelijk en slechts bij 25% is de overname achteraf efficient geweest. Waarom beleggers bij voorbaat altijd blij zijn bij overnamenieuws aan de kopende kant is me dan ook een raadsel.
Uiteraard, maar het ging om het vertekeningsaspect. De koers in de Shiller P/E heeft geen momentum dus als dat meebeweegt heb je sowieso niets te vrezen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik zou niet durven beweren dat een winstverhoging van 200% en de manier waarop die winstverhoging is gerealiseerd op termijn amper of niet zal worden weerspiegeld in de koersen.
Zo effen de ongelijkheid inderdaad wel weg maar op een lange tijdschaal is dit ook onbegonnen werk omdat de voorafgaande bedrijven ook fusies hebben gehad en die bedrijven daarvoor ook. Uiteindelijk middelt dit zich uit tot een P/E van een sector met significante ruis. Dat is jammer omdat de Shiller P/E het best tot zijn recht komt op een lange tijdsas.quote:Je moet de winsten die de bedrijven voor fusie apart maakten bij elkaar optellen en ook de koersen van die individuele bedrijven. En zodoende de toenmalige p/e uitrekenen (wel of niet met het 10-jaarsgemiddelde) om tot een evenwichtig beeld te komen. Niet zo moeilijk lijkt me. Misschien wat ongelukkig geformuleerd ervoor, dat wel.
Los van het feit dat er gemiddeld genomen ook een te hoge prijs wordt betaald voor overnames is dit inderdaad aanleiding om aan te nemen dat overnames grotendeels uit strategisch belang plaatsvinden. Maar goed, het kan erger. Als bedrijven eigen aandelen beginnen terug te kopen moet je je pas echt achter de oren gaan krabben.quote:Leuk feite is wel dat grofweg 50% van de overnamens niet leid tot een netto winstverhoging, 25% blijft deze min of meer gelijk en slechts bij 25% is de overname achteraf efficient geweest. Waarom beleggers bij voorbaat altijd blij zijn bij overnamenieuws aan de kopende kant is me dan ook een raadsel
Over twee maanden doen mensen hun inkopen voor Sinterklaas en kerst en daarnaast verwennen ze zichzelf met hun dertiende maand. Op dit moment is dat vrij logisch om al in te calculeren.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:13 schreef Soldier2000 het volgende:
Zijn er hier mensen die aandelen in Apple hebben? Ik sta elke keer weer versteld van hun stijgingen.
Ja, na de +2.0% van gisteren AEX nu door naar 344.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 08:54 schreef Dalliance het volgende:
Belooft weer een groene dag te worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |