No offence hoor, we zitten beetje in het zelfde schuitje (volgens mij).. beiden jong en relatief onwetend.quote:Op zondag 10 oktober 2010 09:28 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Ik had deze post wel van jouw verwacht![]()
Naar een grafiek kijk ik niet meer echt. Ik heb zowat heel internet opgezocht naar allerlei informatie.
De Shiller P/E leent zich niet voor algemeen geldende uitspraken omdat het niets meer is dan een methode om de prijs van een index te delen door de MA120 van de maandelijkse (voor inflatie gecorrigeerde) S&P500-winsten. Op basis van deze cijfers weet je helemaal niets over het feit of een aandeel/index goedkoop of duur is. Dat gezegd hebbende snap ik je vraag ook niet helemaal. Wat precies zou er vertekend moeten zijn?quote:Op maandag 11 oktober 2010 19:33 schreef Sokz het volgende:
nvermind. stuur wel bericht naar de expert in shiller (SL)
Shiller P/E wordt berekend door de koers te nemen en die te delen door het 10 jaars gemiddelde van de gerapporteerde winst per aandeel.quote:Op maandag 11 oktober 2010 20:15 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
De Shiller P/E leent zich niet voor algemeen geldende uitspraken omdat het niets meer is dan een methode om de prijs van een index te delen door de MA120 van de maandelijkse (voor inflatie gecorrigeerde) S&P500-winsten. Op basis van deze cijfers weet je helemaal niets over het feit of een aandeel/index goedkoop of duur is. Dat gezegd hebbende snap ik je vraag ook niet helemaal. Wat precies zou er vertekend moeten zijn?
Even een opmerking op parallele voet: kerncijfers van Mittal zijn op zichzelf al vertekend omdat het bedrijf aan operational leasing doet en er veel zaken dus niet onder de assets geschaard worden wat op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt.
Ja, maar waarom zou je daar Shiller voor gebruiken dan? Er zijn uberhaupt maar een handjevol mensen die kijken naar logge waarderingsmethoden omdat dat helemaal niet bedoeld is (in eerste instantie) om mee te gaan stockpicken. Velen kijken naar de TTM (trailing-twelve-months) voor dit soort beslissingen.quote:Op maandag 11 oktober 2010 21:03 schreef Sokz het volgende:
[..]
Shiller P/E wordt berekend door de koers te nemen en die te delen door het 10 jaars gemiddelde van de gerapporteerde winst per aandeel.
Het 10 jaars gemiddelde van een bedrijf dat door fusie enorm gegroeid is is dan toch vertekend?
Ik gebruik zelfs geen van beiden. Maar gaat om de vraagquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 10:38 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ja, maar waarom zou je daar Shiller voor gebruiken dan? Er zijn uberhaupt maar een handjevol mensen die kijken naar logge waarderingsmethoden omdat dat helemaal niet bedoeld is (in eerste instantie) om mee te gaan stockpicken. Velen kijken naar de TTM (trailing-twelve-months) voor dit soort beslissingen.
Nee, je mag immers verwachten welke overnamens en de manier waarop die overnamens gedaan zijn terug is te zien in de huidige koers. De winst van die overnamens voor de overname moet je natuurlijk meetellen. Is dat niet het geval geeft de P/E-schiller terecht een (historisch) te lage of hoge waardering aan.quote:Op maandag 11 oktober 2010 21:03 schreef Sokz het volgende:
Het 10 jaars gemiddelde van een bedrijf dat door fusie enorm gegroeid is is dan toch vertekend?
ING voorspelt wel meerquote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:02 schreef Dalliance het volgende:
Gaat de 341 er aan? ING voorspelt bij opwaartse doorbraak een ritje richting de 358.
Dat is mi een verkoopsignaal. (Niet dat ik dit doe). Want de analisten kunnen dan nog heel veel downgraden, maar nauwelijks meer upgraden. Geef mij maar 35 strong sells.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:08 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
ING voorspelt wel meerIk hoop overigens wel op een uitbraak maar verwacht hem nog niet.
En wat betreft ING zelf. Ik zag net dat er 24 buys op staan, 9 holds, en slechts 2 sells. Wat een vertrouwen
Zal het een keertje testen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is mi een verkoopsignaal. (Niet dat ik dit doe). Want de analisten kunnen dan nog heel veel downgraden, maar nauwelijks meer upgraden. Geef mij maar 35 strong sells.
Ja, eindelijk de AEX boven de 340 nadat de AEX een tijdje achterbleef bij WS.quote:
Kijk vooral uit naar BAC en GS volgende week. Heb vakantie dus zee van tijd.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Let iemand hier nog op de cijfers van bedrijven die spoedig uitkomen? Google op de 14e, Citigroup op de 18e, Apple op de 18e. Goldman Sachs op de 19e.
JPMorgan is al uit met cijfers, beter dan verwacht maar toch grotere verliezen op, jaja, mortgages
Yeps.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 16:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Let iemand hier nog op de cijfers van bedrijven die spoedig uitkomen? Google op de 14e, Citigroup op de 18e, Apple op de 18e. Goldman Sachs op de 19e.
JPMorgan is al uit met cijfers, beter dan verwacht maar toch grotere verliezen op, jaja, mortgages
Even een overzichtje van een aantal bekende aandelen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 13:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is mi een verkoopsignaal. (Niet dat ik dit doe). Want de analisten kunnen dan nog heel veel downgraden, maar nauwelijks meer upgraden. Geef mij maar 35 strong sells.
ETF?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:55 schreef tony_clifton- het volgende:
godverdegodver
mij verslikt in MOO, had puts geschreven die expireren op 48 om nog een extra 1,3$ aandeel te pakken, nu moet ik ze niet opnemen aangezien ze ondertussen al 50 staan.
dan maar via de reguliere markt kopen
Wat ook grappig is, is dat de analisten gewoon de koers volgen. En dus feitelijk altijd achterlopen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:41 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Even een overzichtje van een aantal bekende aandelen.
AEGON
[ afbeelding ]
BAM
[ afbeelding ]
ING
[ afbeelding ]
En uiteraard het ultieme buy plaatje van Apple.
[ afbeelding ]
Persoonlijk vind ik dat ze alles erg overwaarderen en de lat enorm hoog leggen. Zodat ze zoals LXIV al zei, ruimte hebben om zichzelf in te dekken
ik weet niet wat het gemiddelde volume is, maar het lijkt mij dat iemand gewoon zich flink heeft ingekocht. En die of liever anoniem blijft of dat we spoedig een overname bericht krijgenquote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:02 schreef Dalliance het volgende:
Dit is OIM waar ik het gisteren over had:
[ afbeelding ]
Vandaag +113% en ik kan niets vinden dat de stijging kan verklaren
Dat sentiment gebeuren moet je denk ik niet te veel waarde aan hechten. Het lijkt ook meer op een crescendo teken. Enorm volatiel en bij de minste of geringste terugval zakt die meter weer in elkaar.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:31 schreef Dalliance het volgende:
Toch is het sentiment nu wel angstwekkend positief, zie:
[ afbeelding ]
Waarop te zien is dat het sentiment nu nóg positiever is dan in april en in april gebeurde er dit:
[ afbeelding ]
Bedankt!. Ik zal de data eens in de gaten houden! Ik heb er eigenlijk nooit zo over na gedacht wat betreft het POMO verhaal. Het verhaal zal alleen niet opgaan als er een net zo grote gigant als de FED er op die dagen tegen in gaat maar dat zal niet gebeurenquote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:44 schreef dvr het volgende:
SE, hier een Geheimtip waar je met niet al te veel moeite een lucratieve strategie omheen moet kunnen draaien:
• 1) http://www.zerohedge.com/(...)r-us-treasurys-world
• 2) http://www.zerohedge.com/(...)ty-tri-party-reverse
Dan is het beeld nog steeds vertekend. Ook al gaan de winsten 200% omhoog dan nog maakt het op zo'n grote tijdschaal niks uit. Dat verschilt dan amper met een paar procent.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 20:17 schreef piepeloi55 het volgende:
Nee, je mag immers verwachten welke overnamens en de manier waarop die overnamens gedaan zijn terug is te zien in de huidige koers.
Hoe wil je vooraf de winst van de overnames laten meetellen? Binnen een grote index reduceer je dit argument omdat de overname van de een een expansie van de ander is maar voor een enkel aandeel is dit kul en sowieso niet van toepassing.quote:De winst van die overnamens voor de overname moet je natuurlijk meetellen. Is dat niet het geval geeft de P/E-schiller terecht een (historisch) te lage of hoge waardering aan.
Ik zou niet durven beweren dat een winstverhoging van 200% en de manier waarop die winstverhoging is gerealiseerd op termijn amper of niet zal worden weerspiegeld in de koersen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:43 schreef Mendeljev het volgende:
Dan is het beeld nog steeds vertekend. Ook al gaan de winsten 200% omhoog dan nog maakt het op zo'n grote tijdschaal niks uit. Dat verschilt dan amper met een paar procent.
Je moet de winsten die de bedrijven voor fusie apart maakten bij elkaar optellen en ook de koersen van die individuele bedrijven. En zodoende de toenmalige p/e uitrekenen (wel of niet met het 10-jaarsgemiddelde) om tot een evenwichtig beeld te komen. Niet zo moeilijk lijkt me. Misschien wat ongelukkig geformuleerd ervoor, dat wel.quote:Hoe wil je vooraf de winst van de overnames laten meetellen? Binnen een grote index reduceer je dit argument omdat de overname van de een een expansie van de ander is maar voor een enkel aandeel is dit kul en sowieso niet van toepassing.
Omdat overname nieuws een prijs enorm drukt of laat stijgen?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Leuk feite is wel dat grofweg 50% van de overnamens niet leid tot een netto winstverhoging, 25% blijft deze min of meer gelijk en slechts bij 25% is de overname achteraf efficient geweest. Waarom beleggers bij voorbaat altijd blij zijn bij overnamenieuws aan de kopende kant is me dan ook een raadsel.
Uiteraard, maar het ging om het vertekeningsaspect. De koers in de Shiller P/E heeft geen momentum dus als dat meebeweegt heb je sowieso niets te vrezen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 23:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik zou niet durven beweren dat een winstverhoging van 200% en de manier waarop die winstverhoging is gerealiseerd op termijn amper of niet zal worden weerspiegeld in de koersen.
Zo effen de ongelijkheid inderdaad wel weg maar op een lange tijdschaal is dit ook onbegonnen werk omdat de voorafgaande bedrijven ook fusies hebben gehad en die bedrijven daarvoor ook. Uiteindelijk middelt dit zich uit tot een P/E van een sector met significante ruis. Dat is jammer omdat de Shiller P/E het best tot zijn recht komt op een lange tijdsas.quote:Je moet de winsten die de bedrijven voor fusie apart maakten bij elkaar optellen en ook de koersen van die individuele bedrijven. En zodoende de toenmalige p/e uitrekenen (wel of niet met het 10-jaarsgemiddelde) om tot een evenwichtig beeld te komen. Niet zo moeilijk lijkt me. Misschien wat ongelukkig geformuleerd ervoor, dat wel.
Los van het feit dat er gemiddeld genomen ook een te hoge prijs wordt betaald voor overnames is dit inderdaad aanleiding om aan te nemen dat overnames grotendeels uit strategisch belang plaatsvinden. Maar goed, het kan erger. Als bedrijven eigen aandelen beginnen terug te kopen moet je je pas echt achter de oren gaan krabben.quote:Leuk feite is wel dat grofweg 50% van de overnamens niet leid tot een netto winstverhoging, 25% blijft deze min of meer gelijk en slechts bij 25% is de overname achteraf efficient geweest. Waarom beleggers bij voorbaat altijd blij zijn bij overnamenieuws aan de kopende kant is me dan ook een raadsel
Over twee maanden doen mensen hun inkopen voor Sinterklaas en kerst en daarnaast verwennen ze zichzelf met hun dertiende maand. Op dit moment is dat vrij logisch om al in te calculeren.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:13 schreef Soldier2000 het volgende:
Zijn er hier mensen die aandelen in Apple hebben? Ik sta elke keer weer versteld van hun stijgingen.
Ja, na de +2.0% van gisteren AEX nu door naar 344.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 08:54 schreef Dalliance het volgende:
Belooft weer een groene dag te worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |