abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 december 2009 @ 16:19:32 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  zaterdag 12 december 2009 @ 16:57:22 #2
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75552348
Waar kan ik in Nederland/over de grens met Duitsland échte kaneel halen?
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:02:26 #3
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75552495
Zeg piet,

Ik woon niet in Nederland, en kan niet aan Gieser Wildeman peren komen. Nu wil ik aankomende vrijdag toch wel stoofpeertjes maken. Kun je elk (hard) perenras stoven, of zijn er maar bepaalde soorten okay daarvoor? Weet je hier iets over?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:33:05 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75553520
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:02 schreef AKnynke het volgende:
Zeg piet,

Ik woon niet in Nederland, en kan niet aan Gieser Wildeman peren komen. Nu wil ik aankomende vrijdag toch wel stoofpeertjes maken. Kun je elk (hard) perenras stoven, of zijn er maar bepaalde soorten okay daarvoor? Weet je hier iets over?
Saint Remy is ook een stoofperen ras, waar woon je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:35:36 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75553593
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:57 schreef Erasmo het volgende:
Waar kan ik in Nederland/over de grens met Duitsland échte kaneel halen?
Waarom bestel je het niet op internet?
http://cgi.ebay.de/Zimt-S(...)?hash=item35a36aefe8
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75554994
Mogen TerugVindPieten hier wel of eigenlijk niet?
Zo ja, dan een hartgrondige TerugVindPiet. Geweldig topic, ik leer er veel van!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_75558583
TerugVindPiet
Ik weet het ook niet
  zaterdag 12 december 2009 @ 20:30:52 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75558774
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:02 schreef AKnynke het volgende:
Kun je elk (hard) perenras stoven, of zijn er maar bepaalde soorten okay daarvoor?
Ze moeten echt keihard zijn. Ik denk dat de test is: als ze rauw oneetbaar vies zijn, dan zijn ze geschikt.
Zoek de hardste uit, koop er een paar extra zodat je elk half uur kunt testen voordat je met perenmoes zit.
  zondag 13 december 2009 @ 02:18:32 #9
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75569035
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Saint Remy is ook een stoofperen ras, waar woon je?
Zweden.

Ik heb eergister een paar kaiser alexander peren gekocht, en gestoofd, m'n huisgenoot vond ze lekker, maar ik vond ze veel te melig smaken..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 13 december 2009 @ 06:37:32 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75570176
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom bestel je het niet op internet?
http://cgi.ebay.de/Zimt-S(...)?hash=item35a36aefe8
Hmz mijn Duits is niet zo goed, maar is dat geen cassia?
  zondag 13 december 2009 @ 09:03:32 #11
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_75570393
Deze wil ik nog wel even volgen
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_75570461
Ik heb nog wel wat hulp nodig Tweede kerstdag moeten mijn vriend en ik het voorgerecht maken voor het eten bij mijn schoonouders. Ik wil van brood een soort bakje maken en daar een lekkere vulling in, wat kaas erover en in de oven. Nou ben ik zelf vegatarier dus heb niet echt inspiratie voor de 'vlees-bakjes'. Dus als iemand nog tips heeft, graag! Ook qua vega bakjes heb ik nog geen definitief besluit genomen dus tips daarvoor zijn ook welkom
  zondag 13 december 2009 @ 09:48:56 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75570590
quote:
Op zondag 13 december 2009 09:20 schreef Susanne81 het volgende:
Ik heb nog wel wat hulp nodig Tweede kerstdag moeten mijn vriend en ik het voorgerecht maken voor het eten bij mijn schoonouders. Ik wil van brood een soort bakje maken en daar een lekkere vulling in, wat kaas erover en in de oven. Nou ben ik zelf vegatarier dus heb niet echt inspiratie voor de 'vlees-bakjes'. Dus als iemand nog tips heeft, graag! Ook qua vega bakjes heb ik nog geen definitief besluit genomen dus tips daarvoor zijn ook welkom
maar wat is nu precies je vraag, hoe je die bakjes maakt? De ragout?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75573472
quote:
Op zondag 13 december 2009 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

maar wat is nu precies je vraag, hoe je die bakjes maakt? De ragout?
Sorry, was idd niet echt duidelijk
De bakjes lukt wel, het gaat om de vulling. Het hoeft geen ragout te zijn, dacht zelf aan iets met gehakt. Maar wat doe ik er dan nog bij? Alleen gehakt lijkt me een beetje saai
  zondag 13 december 2009 @ 14:10:36 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75576859
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:33 schreef Susanne81 het volgende:

[..]

Sorry, was idd niet echt duidelijk
De bakjes lukt wel, het gaat om de vulling. Het hoeft geen ragout te zijn, dacht zelf aan iets met gehakt. Maar wat doe ik er dan nog bij? Alleen gehakt lijkt me een beetje saai
ragout is natuurlijk veel lekkerder, en als je hem met paddestoelen maak, nog vegetarisch ook.
Je kan gehakt gewoon kruiden, en rul bakken, allerlei dingen als papika of champigons erdoor doen. Persoonlijk vind ik dat niet zo lekker.
Ragoutje
Paddestoelen aan plakjes snijden, in wat botergoudbruin bakken en aan de kant zetten.
Steelpannetje op het vuur zetten, klontje boter erin smelten en een eetlepel bloem toevoegen en op laag voor garen. Goed kruidige boullion en room beetje bij beetje toevoegen terwijl je blijft roeren. Blijven roeren terwijl het kookt, om te zorgen dat het niet aanbrand.
Als het gaar is (en de bloemsmaak helemaal verdwenen is) afsmaken met peper, zout, verse groene kruiden en de paddestoelen toevoegen.
Als het te dun geworden is kan je het nog wat na-binden met wat aardappelpuree poeder
Je kan ook een kalfsragout maken (of trek een blikje los)

Bladerdeeg is trouwens erg geschikt op zulke bakjes van te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75589170
nog bedankt overigens voor de lams-tip.

Ik weet nog niet of ik er zo'n 'saus' bij ga maken.. ik weet het uberhaupt nog niet. Wel komt er een couscous met gegrilde groenten en tomatensaus bij. Maar ik twijfel of dit genoeg is, naast de lam dus, in plaats van een saus.

Voor een amateur als ik is 't ook niet echt een toevoeging denk ik als ik zelf fond ga proberen te maken iig niet nog voor kerst. Wil het zeker eens leren, maar denk dat het nu nog niet de tijd ervoor is om daar moeite in te steken.

Waar ik ineens wel aan dacht, was iets van een cranberry-saus serveren bij de lamsrollade, of zeg ik nu iets heel stoms?
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 20:23:11 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75589321
Fond maken is heel simpel hoor, je maakt toch ook wel eens bouillon? Maak bouillon zonder zout en kook deze in als ie klaar is en gebruik dat als basis voor je saus.

Granberry bij lam? mmm zou kunnen werken, maar heb het nog nooit gedaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 14-12-2009 20:46:30 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75589519
Nope, ik heb nog nooit echt zelf bouillon gemaakt 'later als ik groot ben' ga ik dit soort dingen allemaal leren

Op het moment ben ik erg blij dat ik geen 'pakjes en zakjes' meer gebruik om bijvoorbeeld nasi, burrito's, etc. te maken en op dat vlak ben ik een stuk gezonder en goedkoper uit, maar ik gebruik wel nog steeds bouillonblokjes.

Op het moment (als drukke student die eigenlijk alleen op zaterdagen (zondag is studiedag) de kans heeft om uitgebreid te koken) ben ik op dat vlak nog gemakzuchtig, maar als ik straks 36 uur per week werk dan ga ik wel weer een stapje verder in de complete zelfredzaamheid zonder 'pakjes en zakjes', vooralsnog vind ik 't zo prima

en ja.. die cranberry weet ik dus nog niet, maar ergens lijkt het me een heerlijke combinatie, kerstig ook! Misschien deze week maar even hier op de kaart zetten en uitproberen.
Ja doei.
  maandag 14 december 2009 @ 08:18:31 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75603434
Boullion maken is echt geen hogere wetenschap hoor
  maandag 14 december 2009 @ 11:25:24 #20
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_75607296
even een Terugvindpiet
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_75612098
Piet, voor het eerst sinds jaren heeft mijn moeder geen tijd om ossetong te maken met Kerst. Ze is namelijk op vakantie tot 2 dagen voor kerst.

Als verrassing wil ik het daarom dit jaar voor haar maken.

Hoe doe ik dat?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_75612163
quote:
Op maandag 14 december 2009 08:18 schreef Erasmo het volgende:
Boullion maken is echt geen hogere wetenschap hoor
nee, maar voorlopig neem ik nog lekker genoegen met bouillonblokjes, wat me gewoon teveel tijd scheelt
Ja doei.
pi_75612196
Lijkt me een leuk topic om te volgen
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 14 december 2009 @ 14:07:37 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75612213
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom bestel je het niet op internet?
http://cgi.ebay.de/Zimt-S(...)?hash=item35a36aefe8
Ondertussen deze gehaald:

http://cgi.ebay.nl/Culina(...)?hash=item518f1354d0
pi_75613253
vandaag bij de AH geweest, zagen er echt precies zo uit...
pi_75613947
Ik zie het verschil ook niet echt

Rundertong?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 14 december 2009 @ 15:17:33 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75614507
quote:
Op maandag 14 december 2009 14:04 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Piet, voor het eerst sinds jaren heeft mijn moeder geen tijd om ossetong te maken met Kerst. Ze is namelijk op vakantie tot 2 dagen voor kerst.

Als verrassing wil ik het daarom dit jaar voor haar maken.

Hoe doe ik dat?
Je koopt een tong,goed afspoel en die kook je, in water met zout, laurierblad, foelie, peperkorrels, ui,, knoflookteen of 3, thijm, er moet zoveel water in de pan staan dat de tong net onderstaat. Je kookt hem 3 uur ongeveer, en dan laat je hem even wat afkoelen op een snijplank, Je maakt hem schoon, ontvellen, resten vet en been er uit snijden aan de keelkant.
Nu kan je of de tong aan plakken snijden, of hem heel houden. Ik vind plakken wat makkelijker.
Haal het kookvocht door een zeef.
Houd de tong warm in het kookvocht
Bak paddenstoelen aan, blus met wat kookvocht, voeg een scheut madeira toen, en bind met een sausbinder. ( wat je daar normaal voor gebruikt, aardappelmeel, een roux, maizena, knorr) en breng aan de kook, moet wat dikker worden dan dat je eigenlijk wilt, voeg nu room toe. Als het nu nog steeds te dik is voeg je nog wat kookvocht toe.
Haal de plakken tong uit het kookvocht, drapeer op een verwarmde schaal, en voeg de saus toe.
Serveren met friet, of aardappelkroketjes, spruitjes, wat je lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75626205
ik heb een vraagje, hoe maak je een echte goeie en vooral lekkere caramelsaus?
(voor bij mijn witte chocoladepanacotta )

Er staan zoveel recepten op internet dat ik daar niet uit kan kiezen hoor ik wil gewoon een recept waarvan het werkt dus als iemand tips heeft?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 14 december 2009 @ 20:40:14 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75626699
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:27 schreef DarkElf het volgende:
ik heb een vraagje, hoe maak je een echte goeie en vooral lekkere caramelsaus?
(voor bij mijn witte chocoladepanacotta )

Er staan zoveel recepten op internet dat ik daar niet uit kan kiezen hoor ik wil gewoon een recept waarvan het werkt dus als iemand tips heeft?
Okay, een veilig recept, want het maken van karamel kan nogal spetteren en hete karamelspetters lelijke brandwonden veroorzaken.
Ingerdienten
Suiker
Water

2 steelpannetjes

Doe een beker suiker in een steelpannetje, en een kopje water in het tweede steelpannetje.
Breng het water aan de kook en zet het laag.
Verhit de suiker op een middelmatig vuur, terwijl je het af en toe roert met een houten lepel tot ie begint te smelten en zet het vuur laag. Blijven roeren tot de suiker helemaal gesmolten is, en je zal zien dat ie langzaam bruin begint te worden. Als de suiker helemaal vloeibaar is, en goudbruin giet je deze bij het kokende water. Dit doe je al roerend en het zal flink gaan koken en als er een klont ontstaat is dat niet erg.
Blijven koken tot het allemaal is opgelost.
dan leg je een paar druppels op een bord, als het dikvloeibaar afkoelt is hij goed, als ie hard word moet er wat water bij, als ie te dun blijft moet ie wat langer koken.
Goed, je karamelsaus is nu klaar en je laat hem afkoelen.

Van deze basis kan je ook nog verder gaan, als de karamelssaus klaar is kan je ook het vuur uitzetten en een flinke kluit boter toevoegen en er doorheen roeren, je krijgt dan boterkaramels, uitgieten op een stuk keukenpapier. Let wel, de karamel moet dan wel erg dikvloeibaar zijn voor je de boter toevoegt, eigenlijk dikker dan saus.

Let op, als je suiker tot karamel maakt en het water bij de suiker giet veranderd deze in stoom, en dat zorgt ervoor dat er druppels en klodders karamel door de keuken kunnen vliegen. Zeker als je veel karamel maakt. Zelfde effect een beetje als water in heet frituurvet gooit en de reden waarom je nooit maar dan ook nooit een brandende frietketel moet blussen met water.
Het water veranderd in stoom, wat het vet verneveld en je een enorme steekvlam krijgt in je keuken, en dan bedoel ik echt zo groot als de keuken zelf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75626712
quote:
Op maandag 14 december 2009 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je koopt een tong...
daar stopte ik met lezen. Jaar of 13 geleden bij een slager in Frankrijk zag ik o.a. katten liggen en grote hele tongen. Ik werd al onpasselijk van het bekijken van die tongen, en zie het nu nog voor me
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75626791
ik ga het zondag proberen, tnx. (een beker en een kopje, luistert dat nauw ? ik heb wel een maatbeker met cupeenheden erop heb ik daar iets aan?)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75626892
Piet, ik heb ook nog wel wat raad nodig (wellicht). Ik wil volgende week voor het eerst hazenrugfilet klaar gaan maken. Een simpel recept, gewoon even aanbraden zodat hij mooi rosé is, op zich niet iets waar ik tegenop zie of zo. Ik vermoed dat het lijkt op varkenshaas klaar maken (zelfde vorm bijvoorbeeld). Maar ik heb nog nooit haas gekocht of klaar gemaakt dus ben toch wat onzeker.
Zijn er dingen bij het kopen en/of bereiden waar ik op moet letten? Heb je tips om te bepalen of ze niet op doorslaan staan? Neem aan dat het anders werkt als bij entrecote of biefstuk gezien de vorm.. Andere tips?
  maandag 14 december 2009 @ 20:44:52 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75626918
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:42 schreef DarkElf het volgende:
ik ga het zondag proberen, tnx. (een beker en een kopje, luistert dat nauw ? ik heb wel een maatbeker met cupeenheden erop heb ik daar iets aan?)
Ik bedoel gewoon een kroes waar je melk uit drinkt en een kopje als in theekopje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75626927
quote:
Op maandag 14 december 2009 08:18 schreef Erasmo het volgende:
Boullion maken is echt geen hogere wetenschap hoor
Het schrijven daarentegen
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik werd al onpasselijk van het bekijken van die tongen, en zie het nu nog voor me
En ze zijn zo lekker! Met je ogen dicht eten?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  maandag 14 december 2009 @ 20:45:50 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75626962
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

daar stopte ik met lezen. Jaar of 13 geleden bij een slager in Frankrijk zag ik o.a. katten liggen en grote hele tongen. Ik werd al onpasselijk van het bekijken van die tongen, en zie het nu nog voor me
dat waren geen katten maar konijnen.
Maar je mist echt wat aan tong, dat is erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75627047
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat waren geen katten maar konijnen.
Maar je mist echt wat aan tong, dat is erg lekker
ik dacht eerst ook konijnen maar leek echt meer op katten
kun je tong vergelijken met een ander stuk (rund)vlees?
ik zou het misschien willen proberen als ik niet weer zo'n hele lap zie
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75627054
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel gewoon een kroes waar je melk uit drinkt en een kopje als in theekopje
ah ok nou ik ga het proberen!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 14 december 2009 @ 20:49:53 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75627160
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:44 schreef Sunnythesun het volgende:
Piet, ik heb ook nog wel wat raad nodig (wellicht). Ik wil volgende week voor het eerst hazenrugfilet klaar gaan maken. Een simpel recept, gewoon even aanbraden zodat hij mooi rosé is, op zich niet iets waar ik tegenop zie of zo. Ik vermoed dat het lijkt op varkenshaas klaar maken (zelfde vorm bijvoorbeeld). Maar ik heb nog nooit haas gekocht of klaar gemaakt dus ben toch wat onzeker.
Zijn er dingen bij het kopen en/of bereiden waar ik op moet letten? Heb je tips om te bepalen of ze niet op doorslaan staan? Neem aan dat het anders werkt als bij entrecote of biefstuk gezien de vorm.. Andere tips?
Ze zien er uit als varkenshaas, maar dan kleiner.
Gewoon wildkruiden er op en braden als een biefstuk. 2 a 3 minuten op een niet te heet vuur is meer dan genoeg. En hoe bedoel je doorslaan? Dat ze te rijp zijn? Dat risico is eerder gering, haas is eerder te vers, het kan wel een maandje rijpen hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75627238
nog even 1 vraagje, en ik durf het niet te vragen als Scheveninger

In mijn voorgerecht maak ik een 'mini-garnalen-cocktail' als een van een vistrio.
Nu wil ik zelf garnalen gaan pellen (ja, dat kan ik, als Scheveningse Kilo's gepeld in mijn leven..) maar nu heb ik dus geen idee hoeveel gram ongepelde garnalen ik moet halen om voor 8 man/vrouw een minicocktailtje in elkaar te flansen.. ben alleen maar grote albert heijn tassen en vismanden vol gewend
Ja doei.
  maandag 14 december 2009 @ 20:51:44 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75627264
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ik dacht eerst ook konijnen maar leek echt meer op katten
kun je tong vergelijken met een ander stuk (rund)vlees?
ik zou het misschien willen proberen als ik niet weer zo'n hele lap zie
Reden waarom men vaak de kop er aan laat, dan zie je dat het een konijn is aan de konijnentanden, ipv de lange hoektanden van katten.
Tong is vergelijkbaar met ander vlees, het is spiervlees, geen orgaan zoals lever.
Heerlijk smaakvol omdat het zoveel bewogen heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75627302
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze zien er uit als varkenshaas, maar dan kleiner.
Gewoon wildkruiden er op en braden als een biefstuk. 2 a 3 minuten op een niet te heet vuur is meer dan genoeg. En hoe bedoel je doorslaan? Dat ze te rijp zijn? Dat risico is eerder gering, haas is eerder te vers, het kan wel een maandje rijpen hebben.
Nee ik bedoel dat ze te gaar worden.. Maar 2 a 3 minuten moet lukken! Lekker snel. Ik ga het er gewoon op wagen
  maandag 14 december 2009 @ 20:55:34 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75627442
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:52 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Nee ik bedoel dat ze te gaar worden.. Maar 2 a 3 minuten moet lukken! Lekker snel. Ik ga het er gewoon op wagen
Goed op kamertemperatuur laten komen, minstens een uur voor het bakken uit de koeling nemen, mag wel 2. En eerder te kort braden dan te lang, haas is heel zacht, dat hoeft niet lang.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75627514
Ok thanx Piet! Valt allemaal best weer mee dus
  maandag 14 december 2009 @ 20:59:11 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75627604
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:51 schreef motorbloempje het volgende:
nog even 1 vraagje, en ik durf het niet te vragen als Scheveninger

In mijn voorgerecht maak ik een 'mini-garnalen-cocktail' als een van een vistrio.
Nu wil ik zelf garnalen gaan pellen (ja, dat kan ik, als Scheveningse Kilo's gepeld in mijn leven..) maar nu heb ik dus geen idee hoeveel gram ongepelde garnalen ik moet halen om voor 8 man/vrouw een minicocktailtje in elkaar te flansen.. ben alleen maar grote albert heijn tassen en vismanden vol gewend
Klein cocktailtje (eerder een amuse), 25 gram per persoon, een redelijke 50 gram pp, en een grote een ons gepelde garnalen.
Volgens mij haal je ongeveer 1/3 aan gewicht van de ongepelde garnaal aan gepelde garnaal,
Garnalencocktail is het lekkerste met alleen garnaal en mayonaise, niet teveel mayo. Neem noordzee garnalen, die kleine grijze, maar dat hoef ik je niet te vertellen denk ik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75627821
Noordzeegarnalen De roze vind ik echt niet zo lekker, smaken zo waterig.... maar ik ben qua vis en garnalen en zulks wel echt verwend vroeger...

en het is idd een beetje amuseformaat (nét iets meer dan 1 hapje, dat wel). 30 gram per persoon dan ongeveer rekenen, wellicht 40 (wat 'over' is komt wel op tijdens het voorbereiden ) dus dan een 400 gram heb ik wel (ruim) genoeg

thanks! Ik verheug me er nu al op.. ik zou 't meer moeten eten vind 't zó lekker!
Ja doei.
  maandag 14 december 2009 @ 21:05:37 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75627918
quote:
Op maandag 14 december 2009 21:03 schreef motorbloempje het volgende:
Noordzeegarnalen De roze vind ik echt niet zo lekker, smaken zo waterig.... maar ik ben qua vis en garnalen en zulks wel echt verwend vroeger...

en het is idd een beetje amuseformaat (nét iets meer dan 1 hapje, dat wel). 30 gram per persoon dan ongeveer rekenen, wellicht 40 (wat 'over' is komt wel op tijdens het voorbereiden ) dus dan een 400 gram heb ik wel (ruim) genoeg

thanks! Ik verheug me er nu al op.. ik zou 't meer moeten eten vind 't zó lekker!
Bij gebrek aan ongepelde in het binnenland haal ik regelmatig gepelde, eet je met wat mayo, of doe je in flinke hoeveelheden door bechamel en dan over de pasta.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75628025
ik ga morgen eerst maar even langs de visboer hier in het centrumpje, kijken wat die heeft, eerst even proeven

volgende zomer maar echt het garnalennet bij mijn vader van zolder halen en zelf een keer gaan garnaalvissen tussen de golfbrekers in, op een warme september-avond! en dan zeewater meenemen om in te koken
Ja doei.
  maandag 14 december 2009 @ 21:10:50 #48
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_75628189
Tong
Toch maar eens weer halen bij de slager, superlekker! Als we weer een koe in de vriezer kregen was de tong en lever die het eerst werden gekookt en gegeten op witbrood met roomboter
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_75628254
Sliptong
Ja doei.
pi_75630840
quote:
Op maandag 14 december 2009 21:12 schreef motorbloempje het volgende:
Sliptong
Ja dat is heerlijk!
LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')