abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 december 2009 @ 16:19:32 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  zaterdag 12 december 2009 @ 16:57:22 #2
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75552348
Waar kan ik in Nederland/over de grens met Duitsland échte kaneel halen?
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:02:26 #3
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75552495
Zeg piet,

Ik woon niet in Nederland, en kan niet aan Gieser Wildeman peren komen. Nu wil ik aankomende vrijdag toch wel stoofpeertjes maken. Kun je elk (hard) perenras stoven, of zijn er maar bepaalde soorten okay daarvoor? Weet je hier iets over?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:33:05 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75553520
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:02 schreef AKnynke het volgende:
Zeg piet,

Ik woon niet in Nederland, en kan niet aan Gieser Wildeman peren komen. Nu wil ik aankomende vrijdag toch wel stoofpeertjes maken. Kun je elk (hard) perenras stoven, of zijn er maar bepaalde soorten okay daarvoor? Weet je hier iets over?
Saint Remy is ook een stoofperen ras, waar woon je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:35:36 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75553593
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:57 schreef Erasmo het volgende:
Waar kan ik in Nederland/over de grens met Duitsland échte kaneel halen?
Waarom bestel je het niet op internet?
http://cgi.ebay.de/Zimt-S(...)?hash=item35a36aefe8
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75554994
Mogen TerugVindPieten hier wel of eigenlijk niet?
Zo ja, dan een hartgrondige TerugVindPiet. Geweldig topic, ik leer er veel van!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_75558583
TerugVindPiet
Ik weet het ook niet
  zaterdag 12 december 2009 @ 20:30:52 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75558774
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:02 schreef AKnynke het volgende:
Kun je elk (hard) perenras stoven, of zijn er maar bepaalde soorten okay daarvoor?
Ze moeten echt keihard zijn. Ik denk dat de test is: als ze rauw oneetbaar vies zijn, dan zijn ze geschikt.
Zoek de hardste uit, koop er een paar extra zodat je elk half uur kunt testen voordat je met perenmoes zit.
  zondag 13 december 2009 @ 02:18:32 #9
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75569035
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Saint Remy is ook een stoofperen ras, waar woon je?
Zweden.

Ik heb eergister een paar kaiser alexander peren gekocht, en gestoofd, m'n huisgenoot vond ze lekker, maar ik vond ze veel te melig smaken..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 13 december 2009 @ 06:37:32 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75570176
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom bestel je het niet op internet?
http://cgi.ebay.de/Zimt-S(...)?hash=item35a36aefe8
Hmz mijn Duits is niet zo goed, maar is dat geen cassia?
  zondag 13 december 2009 @ 09:03:32 #11
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_75570393
Deze wil ik nog wel even volgen
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_75570461
Ik heb nog wel wat hulp nodig Tweede kerstdag moeten mijn vriend en ik het voorgerecht maken voor het eten bij mijn schoonouders. Ik wil van brood een soort bakje maken en daar een lekkere vulling in, wat kaas erover en in de oven. Nou ben ik zelf vegatarier dus heb niet echt inspiratie voor de 'vlees-bakjes'. Dus als iemand nog tips heeft, graag! Ook qua vega bakjes heb ik nog geen definitief besluit genomen dus tips daarvoor zijn ook welkom
  zondag 13 december 2009 @ 09:48:56 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75570590
quote:
Op zondag 13 december 2009 09:20 schreef Susanne81 het volgende:
Ik heb nog wel wat hulp nodig Tweede kerstdag moeten mijn vriend en ik het voorgerecht maken voor het eten bij mijn schoonouders. Ik wil van brood een soort bakje maken en daar een lekkere vulling in, wat kaas erover en in de oven. Nou ben ik zelf vegatarier dus heb niet echt inspiratie voor de 'vlees-bakjes'. Dus als iemand nog tips heeft, graag! Ook qua vega bakjes heb ik nog geen definitief besluit genomen dus tips daarvoor zijn ook welkom
maar wat is nu precies je vraag, hoe je die bakjes maakt? De ragout?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75573472
quote:
Op zondag 13 december 2009 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

maar wat is nu precies je vraag, hoe je die bakjes maakt? De ragout?
Sorry, was idd niet echt duidelijk
De bakjes lukt wel, het gaat om de vulling. Het hoeft geen ragout te zijn, dacht zelf aan iets met gehakt. Maar wat doe ik er dan nog bij? Alleen gehakt lijkt me een beetje saai
  zondag 13 december 2009 @ 14:10:36 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75576859
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:33 schreef Susanne81 het volgende:

[..]

Sorry, was idd niet echt duidelijk
De bakjes lukt wel, het gaat om de vulling. Het hoeft geen ragout te zijn, dacht zelf aan iets met gehakt. Maar wat doe ik er dan nog bij? Alleen gehakt lijkt me een beetje saai
ragout is natuurlijk veel lekkerder, en als je hem met paddestoelen maak, nog vegetarisch ook.
Je kan gehakt gewoon kruiden, en rul bakken, allerlei dingen als papika of champigons erdoor doen. Persoonlijk vind ik dat niet zo lekker.
Ragoutje
Paddestoelen aan plakjes snijden, in wat botergoudbruin bakken en aan de kant zetten.
Steelpannetje op het vuur zetten, klontje boter erin smelten en een eetlepel bloem toevoegen en op laag voor garen. Goed kruidige boullion en room beetje bij beetje toevoegen terwijl je blijft roeren. Blijven roeren terwijl het kookt, om te zorgen dat het niet aanbrand.
Als het gaar is (en de bloemsmaak helemaal verdwenen is) afsmaken met peper, zout, verse groene kruiden en de paddestoelen toevoegen.
Als het te dun geworden is kan je het nog wat na-binden met wat aardappelpuree poeder
Je kan ook een kalfsragout maken (of trek een blikje los)

Bladerdeeg is trouwens erg geschikt op zulke bakjes van te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75589170
nog bedankt overigens voor de lams-tip.

Ik weet nog niet of ik er zo'n 'saus' bij ga maken.. ik weet het uberhaupt nog niet. Wel komt er een couscous met gegrilde groenten en tomatensaus bij. Maar ik twijfel of dit genoeg is, naast de lam dus, in plaats van een saus.

Voor een amateur als ik is 't ook niet echt een toevoeging denk ik als ik zelf fond ga proberen te maken iig niet nog voor kerst. Wil het zeker eens leren, maar denk dat het nu nog niet de tijd ervoor is om daar moeite in te steken.

Waar ik ineens wel aan dacht, was iets van een cranberry-saus serveren bij de lamsrollade, of zeg ik nu iets heel stoms?
Ja doei.
  zondag 13 december 2009 @ 20:23:11 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75589321
Fond maken is heel simpel hoor, je maakt toch ook wel eens bouillon? Maak bouillon zonder zout en kook deze in als ie klaar is en gebruik dat als basis voor je saus.

Granberry bij lam? mmm zou kunnen werken, maar heb het nog nooit gedaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 14-12-2009 20:46:30 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75589519
Nope, ik heb nog nooit echt zelf bouillon gemaakt 'later als ik groot ben' ga ik dit soort dingen allemaal leren

Op het moment ben ik erg blij dat ik geen 'pakjes en zakjes' meer gebruik om bijvoorbeeld nasi, burrito's, etc. te maken en op dat vlak ben ik een stuk gezonder en goedkoper uit, maar ik gebruik wel nog steeds bouillonblokjes.

Op het moment (als drukke student die eigenlijk alleen op zaterdagen (zondag is studiedag) de kans heeft om uitgebreid te koken) ben ik op dat vlak nog gemakzuchtig, maar als ik straks 36 uur per week werk dan ga ik wel weer een stapje verder in de complete zelfredzaamheid zonder 'pakjes en zakjes', vooralsnog vind ik 't zo prima

en ja.. die cranberry weet ik dus nog niet, maar ergens lijkt het me een heerlijke combinatie, kerstig ook! Misschien deze week maar even hier op de kaart zetten en uitproberen.
Ja doei.
  maandag 14 december 2009 @ 08:18:31 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75603434
Boullion maken is echt geen hogere wetenschap hoor
  maandag 14 december 2009 @ 11:25:24 #20
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_75607296
even een Terugvindpiet
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_75612098
Piet, voor het eerst sinds jaren heeft mijn moeder geen tijd om ossetong te maken met Kerst. Ze is namelijk op vakantie tot 2 dagen voor kerst.

Als verrassing wil ik het daarom dit jaar voor haar maken.

Hoe doe ik dat?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_75612163
quote:
Op maandag 14 december 2009 08:18 schreef Erasmo het volgende:
Boullion maken is echt geen hogere wetenschap hoor
nee, maar voorlopig neem ik nog lekker genoegen met bouillonblokjes, wat me gewoon teveel tijd scheelt
Ja doei.
pi_75612196
Lijkt me een leuk topic om te volgen
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 14 december 2009 @ 14:07:37 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75612213
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom bestel je het niet op internet?
http://cgi.ebay.de/Zimt-S(...)?hash=item35a36aefe8
Ondertussen deze gehaald:

http://cgi.ebay.nl/Culina(...)?hash=item518f1354d0
pi_75613253
vandaag bij de AH geweest, zagen er echt precies zo uit...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')