FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag deel 145
minilotdinsdag 6 oktober 2009 @ 12:22
Tadaa, het volgende deel!

Laatste post in nummer 144:
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:16 schreef Karne het volgende:
4 boterhammen met zelfgemaakte salade van madam janette ui en sardines met een halve liter melk en 1 appel

vanavond nog geen idee..
Ik eet een schaaltje dikke, Griekse yoghurt met wat havervlokken en honing.
honinkjeinderaatdinsdag 6 oktober 2009 @ 12:23
Vanavond aardappelen met andijvie en een hamlapje.
Draakjuhdinsdag 6 oktober 2009 @ 12:31
vanavond: kofta met, taziki + uien en paprika, en rijst

Winner_Tacodinsdag 6 oktober 2009 @ 12:32
Chicken tonight hawai met witte pandan rijst . Erggggg gezond weer
Winner_Tacodinsdag 6 oktober 2009 @ 12:33
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:31 schreef Draakjuh het volgende:
vanavond: kofta met, taziki + uien en paprika, en rijst


Geen vlees?
Spees_Eenddinsdag 6 oktober 2009 @ 12:40
Vanavond stoofvlees met champignons, gekookte aardappeltjes (met de lekkere stoofvleesjus ) en broccoli.
#ANONIEMdinsdag 6 oktober 2009 @ 12:40
wat zijn de groenten op het moment?
Spees_Eenddinsdag 6 oktober 2009 @ 12:41
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:40 schreef TheFrankey het volgende:
wat zijn de groenten op het moment?
Dat onthoud ik ook nooit zo goed
http://www.lne.be/campagnes/eigen-kweek/duurzame-voeding/kalender

is wel handig
Trebwebdinsdag 6 oktober 2009 @ 12:46
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:33 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Geen vlees?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kofta
Spees_Eenddinsdag 6 oktober 2009 @ 12:48
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:32 schreef Winner_Taco het volgende:
Chicken tonight hawai met witte pandan rijst . Erggggg gezond weer
Gooi je er toch een zak roerbakgroenten bij
ColdFeetdinsdag 6 oktober 2009 @ 12:54
Restje zelfgemaakte guacamole op een paar knackebrodjes gesmeerd
Winner_Tacodinsdag 6 oktober 2009 @ 12:54
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:48 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Gooi je er toch een zak roerbakgroenten bij
Nee nee

Ga nu ook Kofta maken , klinkt ernstig lekker
Erasmodinsdag 6 oktober 2009 @ 12:58
Verse tonijn, vers als in 2 dagen terug gevangen
Spees_Eenddinsdag 6 oktober 2009 @ 12:59
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:58 schreef Erasmo het volgende:
Verse tonijn, vers als in 2 dagen terug gevangen
Mmm, je inspireert me wel om mijn gisteren gevangen cavia op te bakken
Gileaddinsdag 6 oktober 2009 @ 13:15
Ik mocht het vandaag doen met een gehaktbal, sla en wat aardappelen. Vanavond zal ik nog wel wat boterhammetjes naar binnen smikkelen vermoed ik.
minilotdinsdag 6 oktober 2009 @ 13:39
Straks quiche (van volkoren korstdeeg) met allerlei soorten paddestoelen, salie, sjalotjes en gruyère!
Spees_Eenddinsdag 6 oktober 2009 @ 13:53
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 13:39 schreef minilot het volgende:
Straks quiche (van volkoren korstdeeg) met allerlei soorten paddestoelen, salie, sjalotjes en gruyère!
yummie
Enfermeradinsdag 6 oktober 2009 @ 14:05
Net 2 volkoren boterhammen met yoghurt-komkommer salade, vanavond waarschijnlijk een aardappel-wortel-preisoepje met wat brood uit de oven
Erasmodinsdag 6 oktober 2009 @ 14:09
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:59 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Mmm, je inspireert me wel om mijn gisteren gevangen cavia op te bakken
Er zijn vast wel wat lekkere peruaanse recepten voor
DarkElfdinsdag 6 oktober 2009 @ 14:14
grote kop yogitea
golferdinsdag 6 oktober 2009 @ 15:01
Even wat gekruide kippenvleugeltjes in de oven/grill gedaan om te snoepen.
DarkElfdinsdag 6 oktober 2009 @ 15:06
net de kip in de marinade gelegd: sojasaus/sherry/suiker en sesamolie ruikt zalig.

Verder drink ik nu water.
Zwansendinsdag 6 oktober 2009 @ 16:13
Oh, ik heb toevallig 2 kippenpoten in huis. Ook aardappelen. Wat kan ik hiervan voor lekkers mee maken? Heb ook nog ui en knoflook.
Zo-is-datdinsdag 6 oktober 2009 @ 17:11
Pestogehaktballetjes met geroosterde tomatensaus, beide eigengemaakte met tagliatelle en erbij rucola, tomaat en kommer met balsamicodressing en pijnboompitjes.
Spees_Eenddinsdag 6 oktober 2009 @ 17:13
Wat moet ik me voorstellen bij geroosterde tomatensaus? Gewoon hup in de broodrooster?
ScarFace-dinsdag 6 oktober 2009 @ 17:27
Broodje hamburger
minilotdinsdag 6 oktober 2009 @ 18:16
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 17:13 schreef Spees_Eend het volgende:
Wat moet ik me voorstellen bij geroosterde tomatensaus? Gewoon hup in de broodrooster?
Ik gok: tomaatjes eerst geroosterd in de oven en vervolgens verwerkt tot saus.

Hier gaat de paddestoelenquiche de oven in, en dan begint het vreselijke wachten! Hongerrr!
Rianndinsdag 6 oktober 2009 @ 18:52
net macaroni op en dadelijk een schaaltje griesmeel pudding
candygirldinsdag 6 oktober 2009 @ 18:54
rauwe andijvie stampot met spekjes en appelmoes en een tartaartje
Dandiliondinsdag 6 oktober 2009 @ 19:13
brocolli, gebakken krieltjes en gekruide kipfilet (gekruid met kipkruiden en orientaalse mix en later aangezet met ketjap)
FutureFairytaledinsdag 6 oktober 2009 @ 19:37
2 Cordon Blue gehakrolletjes van de Topslager (+ snijbonen prakkie met champignonsaus). Toe Mona Boordevol perzikyoghurt
DaveGrohldinsdag 6 oktober 2009 @ 19:52
Tagiatelle (hoe je dat ook schrijft) roomsausje, hele champies, uitje, paprikaatje, varkenshaasje in reepjes gesneden, beetje kruiden en klaar
Karnedinsdag 6 oktober 2009 @ 20:32
Tortelinni met kaas en noten, rucola, parmesan en een pittige tomatensaus
Miamdinsdag 6 oktober 2009 @ 21:06
colaaaa
Red_85dinsdag 6 oktober 2009 @ 21:35
Nacho's Supreme.. damn, voor het eerst dat ik het gemaakt heb maar het is echt best lekker
FutureFairytaledinsdag 6 oktober 2009 @ 21:58
beetje super chips paprika
KiwiTjuHhwoensdag 7 oktober 2009 @ 08:19


En vanavond maak ik macaroni!
DarkElfwoensdag 7 oktober 2009 @ 08:39
vanavond eten we wortel-sinaasappelsoep die ik vandaag ga maken.
Miamwoensdag 7 oktober 2009 @ 10:05
yogurt en vlaaa.
minilotwoensdag 7 oktober 2009 @ 10:37
Beetje gruyère over van gisteren, dus nu maak ik gougères - Franse kaassoesjes.
Fuentewoensdag 7 oktober 2009 @ 11:12
Lasagne vanavond.
lies1947woensdag 7 oktober 2009 @ 12:02
na een lang verblijf in griekenland maar weer aan het "normale"eten: biefstukje, gekookte aardappelen en broccoli.
Zo-is-datwoensdag 7 oktober 2009 @ 12:17
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 18:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik gok: tomaatjes eerst geroosterd in de oven en vervolgens verwerkt tot saus.

Zo inderdaad! Recept van de delicious
DarkElfwoensdag 7 oktober 2009 @ 12:26
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 12:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Zo inderdaad! Recept van de delicious
dacht ik al
oh vandaag ligt de nieuwe in de bus wrs !
FutureFairytalewoensdag 7 oktober 2009 @ 12:38
muesli noten broodje met kaas + beker yoki
Enfermerawoensdag 7 oktober 2009 @ 12:54
Kopje thee en een appel + kiwi.
Kuukskewoensdag 7 oktober 2009 @ 13:13
Op dit moment zit ik een kauwgompje te knagen. Wat ik vanavond eet weet ik nog niet. Straks 'ns kijken bij de AH.
uniekhoornwoensdag 7 oktober 2009 @ 13:29
Stamppot boerenkool met creme fraiche erdoor. Rookworst en tartaartje erbij.
DarkElfwoensdag 7 oktober 2009 @ 13:50
ben nu soep aan t maken en voor zometeen heb ik een schaaltje yoghurt (griekse) met wat fruit, tarwekiemen en wat honing.
minilotwoensdag 7 oktober 2009 @ 14:58
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 13:50 schreef DarkElf het volgende:
ben nu soep aan t maken en voor zometeen heb ik een schaaltje yoghurt (griekse) met wat fruit, tarwekiemen en wat honing.
Ha, lollig, ik maak nu ook (Fransen uien-)soep en ik schuif zodadelijk een bakje griekse yoghurt naar binnen, met honing en havervlokken.
DarkElfwoensdag 7 oktober 2009 @ 15:18
ben dol op yoghurt maar griekse is echt favoriet.
en tarwe erin maakt het nog een stuk gezonder ook
FutureFairytalewoensdag 7 oktober 2009 @ 15:47
even bij de mac 4 uienringen en mc flurry oreo geprobeerd. 1/2 ijsje op, teveel chocoladesaus. Nu voor de vitamines een halve liter sinaasappel kiwi sap
golferwoensdag 7 oktober 2009 @ 16:19
Net even bij de viswinkel geweest voor wat snoeperijen: sashimi van tonijn, wilde Alaska zalmsnippers, forelfilet en gerookte makreelfilet.
Blueswoensdag 7 oktober 2009 @ 16:20
En straks stamppot rauwe andijvie mét
Nu een colaatje en een boertje
Spees_Eendwoensdag 7 oktober 2009 @ 16:25
Straks: stoofvlees van gisteren met aardappelen en rode kool met appeltjes
Nu: kupske koffie
PdeHoogwoensdag 7 oktober 2009 @ 16:37
Vanavond kipfilet met een sausje / jus van bacon en witte wijn en daarbij sperziebonen en gekookte aardappelen
PaRoDiUzZwoensdag 7 oktober 2009 @ 16:49
Vanavond zurkool met runderrookworst en zuurkool spel
FutureFairytalewoensdag 7 oktober 2009 @ 17:53
Gegrilde kipdrumsticks en een gepofte aardappel met knoflook/yoghurtsaus
renzellwoensdag 7 oktober 2009 @ 18:52
Farfalle met geroerbakte cherrytomaatjes, rode ui, knoflook, (hele) champignons, spinazie en een (pittig, hoei!) pepertje. Daarbij wilde zalm uit de oven.
#ANONIEMwoensdag 7 oktober 2009 @ 19:42
Morgen maar weers een kip braadstomen. Dat is echt zo lekker!

Vandaag was het Aardappels, vleesje en verse wortels in de vorm van waspeen
FutureFairytalewoensdag 7 oktober 2009 @ 20:43
Thee met een Kinder Bueno met witte chocolade
FutureFairytalewoensdag 7 oktober 2009 @ 20:44
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 19:42 schreef TheFrankey het volgende:
Morgen maar weers een kip braadstomen. Dat is echt zo lekker!

Vandaag was het Aardappels, vleesje en verse wortels in de vorm van waspeen
Kip stomen van Maggi? Ik wil wel graag weten of dat lekker is, die kruidenmix
PdeHoogwoensdag 7 oktober 2009 @ 22:14
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 16:37 schreef PdeHoog het volgende:
Vanavond kipfilet met een sausje / jus van bacon en witte wijn en daarbij sperziebonen en gekookte aardappelen
Was goed te eten en voor herhaling vatbaar Nu wat tucjes met paprikasmaak en een glas Fanta
DarkElfwoensdag 7 oktober 2009 @ 22:17
zit gezellig met de mr aan een glas Carmenère
#ANONIEMwoensdag 7 oktober 2009 @ 22:21
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 20:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kip stomen van Maggi? Ik wil wel graag weten of dat lekker is, die kruidenmix
yip! Heerlijk vind ik het. Vooral de knoflook en de provencaal
Miamdonderdag 8 oktober 2009 @ 08:51
Beschuit en thee.
PdeHoogdonderdag 8 oktober 2009 @ 10:18
Net mijn derde bak Wiener Melange op voor vandaag. Geloof dat ik het hier maar bij laat Vanavond een maisstampotje met een varkensfiletlapje. Lekker
Miamdonderdag 8 oktober 2009 @ 10:28
ijsthee.
Karnedonderdag 8 oktober 2009 @ 10:50
geroerbakte peultjes, een hamburger van gister en aardappeltjes in de schil was het hier gisteravond..

vandaag nog niets, eerst mn kater verwerken, auw!
KiwiTjuHhdonderdag 8 oktober 2009 @ 13:11
Heb net een bagel met oude kaas gehad.
DarkElfdonderdag 8 oktober 2009 @ 14:25
grote bak yoghurt met tarwekiemen en granaatappelpitjes
lies1947donderdag 8 oktober 2009 @ 14:59
aardappeltjes, sla, varkensfilet-lapje. flesje cabernet sauvignon (met z'n tweetjes, dat dan wel weer)
toetje: caramel-vla met slagroom.
Winner_Tacodonderdag 8 oktober 2009 @ 15:07
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 20:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kip stomen van Maggi? Ik wil wel graag weten of dat lekker is, die kruidenmix
Heerlijk , botermals en zeer mager ( en nee ik werk niet bij Maggi ) Wel zelf even kruiden , die kruiden die er bij zitten vind ik nogal laf van smaak .
Winner_Tacodonderdag 8 oktober 2009 @ 15:08
Trouwens vandaag lasagne . Zo uit een pakje van Knorr maar wel Italiaanse roerbak erdoorheen
golferdonderdag 8 oktober 2009 @ 15:09
Vanavond: hartige flensjes gevuld met met knoflook, rode peper, ui, bosui, cantharellen en kastanjechampignons.
PdeHoogdonderdag 8 oktober 2009 @ 15:12
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 15:09 schreef golfer het volgende:
Vanavond: hartige flensjes gevuld met met knoflook, rode peper, ui, bosui, cantharellen en kastanjechampignons.
Klinkt best lekker eigenlijk
FutureFairytaledonderdag 8 oktober 2009 @ 15:16
aan positieve reacties te lezen ga ik dat gauw eens eten . Winner_Taco; wat voor kruiden gebruik je extra, en welke mix neem je dan?

Ik heb net een hamburger met zwitserse kaas op, nu cup a soup tomaat
uniekhoorndonderdag 8 oktober 2009 @ 16:13
Pitabroodjes met veel sla, zelfgekruide kipshoarma met ui en paprika, zelfgemaakte knoflooksaus en wat verse doperwtjes erbij.
Vooraf zelfgemaakte champignonsoep, ben benieuwd dat is voor het eerst.
Zwansendonderdag 8 oktober 2009 @ 16:51
Hoe maak ik zelf lekkere saus voor bijvoorbeeld spaghetti?
golferdonderdag 8 oktober 2009 @ 16:53
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:51 schreef Zwansen het volgende:
Hoe maak ik zelf lekkere saus voor bijvoorbeeld spaghetti?
[FOK!-kookboek] Pasta
Zwansendonderdag 8 oktober 2009 @ 16:56
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:53 schreef golfer het volgende:

[..]

[FOK!-kookboek] Pasta
Ah, perfect. Dank je u!
minilotdonderdag 8 oktober 2009 @ 18:39
Nog korstdeeg over van eerder deze week, dus quiche, met tomaten en pecorino
Enfermeradonderdag 8 oktober 2009 @ 19:47
Zelfgemaakte patat oorlog Ik kwam er ineens op toen ik in de trein naar huis zat. Ik had wel zin in patat, maar dan wel zelfgemaakte. Maar ik wilde wat leuks maken
Dus ik heb zelf frietjes gemaakt in de oven, een sjalotje in de pan gebakken en aanmaak-satesaus gemaakt. Heerlijk joh!
-Mellow-donderdag 8 oktober 2009 @ 20:25
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:39 schreef minilot het volgende:
Nog korstdeeg over van eerder deze week, dus quiche, met tomaten en pecorino
Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?

OT: ik had behoefte aan wat gezonds maar geen zin in te veel moeite, dus ik heb wat groenten met een zooitje kruiden uit de losse pols in de tajine gesmeten: sjalotjes, pompoen, gember, knoflook, puntpaprika, kikkererwten, cherrytoms, rozijnen, gerookte paprikapoeder, kaneel, komijn en verse koriander.

Ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 08-10-2009 20:48:38 ]
Miamdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:25
Pepernoten.
LieLiedonderdag 8 oktober 2009 @ 20:54
Menuvraagje!

Ik wilde morgen eens een lekkere hamburger maken (dus met broodje en al, tips daarvoor zijn ook welkom) met zelfgemaakte ovenfrites en als toetje een stukje cheesecake.
Maar nu wilde ik ook een voorgerechtje doen, alleen weet ik niet echt wat een lekker voorgerechtje is met een amerikaanse touch?
-Mellow-donderdag 8 oktober 2009 @ 20:58
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?

OT: ik had behoefte aan wat gezonds maar geen zin in te veel moeite, dus ik heb wat groenten met een zooitje kruiden uit de losse pols in de tajine gesmeten: sjalotjes, pompoen, gember, knoflook, puntpaprika, kikkererwten, cherrytoms, rozijnen, gerookte paprikapoeder, kaneel, komijn en verse koriander.

Ben benieuwd.
Mmmm, heerlijke boerenkost Het is echt verrassend lekker. Even het receptje opslaan
Mirjamdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:59
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:54 schreef LieLie het volgende:
Menuvraagje!

Ik wilde morgen eens een lekkere hamburger maken (dus met broodje en al, tips daarvoor zijn ook welkom) met zelfgemaakte ovenfrites en als toetje een stukje cheesecake.
Maar nu wilde ik ook een voorgerechtje doen, alleen weet ik niet echt wat een lekker voorgerechtje is met een amerikaanse touch?
coleslaw?
ik zou iets kleins/lichts nemen, het klinkt aardig heftig
#ANONIEMdonderdag 8 oktober 2009 @ 21:16
lays baked chips. Dus... die zouden beter zijn immer 70% minder vet
minilotvrijdag 9 oktober 2009 @ 00:28
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?



Ik gebruik het bijzonder gedetailleerde recept voor pâte brisée fine uit Julia Child's befaamde 'Mastering The Art of French Cooking'. Ik heb de honderden pagina's van het boek als PDF.

Het lijkt op het eerste gezicht een vrij uitgebreid verhaal, maar uiteindelijk ben je concreet maar een paar minuutjes met het deeg bezig en heb je een prachtige, luchtige (vol laagjes!) en smaakvolle bodem.
PM me maar als je de PDF wilt hebben.

Trouwens, heb je nou echt zo'n tajine nodig als je ook een goede braadpan hebt? Wat is precies het verschil, afgezien van het feit dat zo'n tajine er tof uitziet?

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 09-10-2009 00:33:37 ]
-Mellow-vrijdag 9 oktober 2009 @ 00:42
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 00:28 schreef minilot het volgende:

[..]



Ik gebruik het bijzonder gedetailleerde recept voor pâte brisée fine uit Julia Child's befaamde 'Mastering The Art of French Cooking'. Ik heb de honderden pagina's van het boek als PDF.

Het lijkt op het eerste gezicht een vrij uitgebreid verhaal, maar uiteindelijk ben je concreet maar een paar minuutjes met het deeg bezig en heb je een prachtige, luchtige (vol laagjes!) en smaakvolle bodem.
PM me maar als je de PDF wilt hebben.

Trouwens, heb je nou echt zo'n tajine nodig als je ook een goede braadpan hebt? Wat is precies het verschil, afgezien van het feit dat zo'n tajine er tof uitziet?
Het verschil met een tajine en een braadpan is de vochtregulering. De klei zorgt voor gelijkmatige warmte verdeling en door de punt loopt het condens weer makkelijk naar beneden. Je kunt ook gewoon alle ingrediënten tegelijk in de tajine doen en de deksel erop en dat werkt prima. Het schijnt ook dat de smaak een beetje in de tajine trekt waardoor elke tajine op een gegeven moment zijn eigen smaak geeft.

Maar ik heb hem destijds gekocht omdat ik het gewoon een mooi ding vond.
Enfermeravrijdag 9 oktober 2009 @ 09:45
Ik ben nooit zo'n fan geweest van karnemelk, maar wilde het nou toch eens proberen. Heb er wat peer ingegooid, door de blender en voila! Eigenlijk best lekker, valt me alles mee
lies1947vrijdag 9 oktober 2009 @ 11:48
zelfgemaakte appelmoes (erg lekker!!!!), kippepoten uit de oven, gebakken aardappelen en wat sla voor de liefhebber (ik dus).
fles chileense merlot erbij.
toetje: vanillevla met slagroom.
DarkElfvrijdag 9 oktober 2009 @ 13:31
Zometeen een bak griekse yoghurt met tarwekiemen en verse fambozen

Vanavond een salade met tomaatjes uit de oven/pecorino/pijnboompitjes/ gebakken spekjes..
FutureFairytalevrijdag 9 oktober 2009 @ 13:55
tosti cheddar/fricandeau. peertjes toe
Dandilionvrijdag 9 oktober 2009 @ 14:14
macaroni schotel

MMMM
uniekhoornvrijdag 9 oktober 2009 @ 14:55
Gegrilde tonijn met sperziebonen en spinazie.
Pannenkoekenvrijdag 9 oktober 2009 @ 15:10
Straks wraps met mozzarella, tomaat en kipfilet
geen tijd om echt te koken
PdeHoogvrijdag 9 oktober 2009 @ 18:58
Kip in moksi meti marinade met rijst en sperzieboontjes. En die kip is echt
minilotvrijdag 9 oktober 2009 @ 19:03
Volkoren broodjes met burgers van italiaans saucijsvlees, spinazieblaadjes eronder en pecorino en truffelmayo erop.
boriszvrijdag 9 oktober 2009 @ 19:03
Spaghetti met Pastasaus van Aschwin.

Klein foutje in de pastasaus , maar goed de schade valt uiteindelijk mee.

In het recept van Aschwin staan vijf grote chili pepers, alleen ik had kleine pepertjes en dacht dat is ook wel prima . Die zijn een stukkie pittiger kwam ik achteraf achter. Had ze wel ontpit maar toch was de saus flink pittig .
KiwiTjuHhvrijdag 9 oktober 2009 @ 19:07
Wij hadden zelf gemaakte italiaanse tomatensoep met een oud-amsterdam kaasbrood.
Pietverdrietvrijdag 9 oktober 2009 @ 19:33
Vanavond, kipvleugeltjes met aardappels uit de oven, Rucola salade met frambozendressing, tomatensalade, en als toetje een zelfgebakken appeltaart met slagroom.
renzellvrijdag 9 oktober 2009 @ 19:42
OMG Mellow!

Zojuist heerlijke roti gemaakt!

@ Mellow; ik heb de kip behalve met de massala ook flink ingewreven met knoflook. Uiteindelijk wel maar 1 madame Jeanette gebruikt, omdat ze zo ontzettend pittig waren. Dit heb ik, met de ui, bouillonblokken, tomatenpuree, massala en knoflook, uiteindelijk 2 uur laten sudderen, tot de saus helemaal ingedikt was. Toen heb ik de kip helemaal van het bot afgetrokken. En ik had heerlijke roti's en kouseband van de Indiër, dus wij hebben ons buikje hel-le-maal rond gesmuld!

[ Bericht 13% gewijzigd door renzell op 09-10-2009 20:12:55 ]
Windigovrijdag 9 oktober 2009 @ 19:46
Mac and cheese En nu een kopje thee en twee stukjes butterscotch chocolade
Pisces29vrijdag 9 oktober 2009 @ 20:20
Volkoren bolletjes met roomkaas en tomatencremesoep. En nu koffie zetten voor een Cappu met een speculaasje.
motorbloempjevrijdag 9 oktober 2009 @ 21:09
nacho's con todos a la MoBlo:

sausje van gezeefde tomaten, mager gehakt, 3 kleuren paprika, mais en wat champignons
om en om torentje bouwen van nacho's, saus, kaas en galapenos
in de oven op 200 graden voor 10 minuutjes en dan even grillen jumz

geserveerd met vers gemaakte guacamole en creme fraiche
DarkElfvrijdag 9 oktober 2009 @ 21:12
appelsap
_Hestia_vrijdag 9 oktober 2009 @ 21:20
zigeunerschnitzel, aardappelpartjes/krieltjes, champignons, uitjes en stroganoffsaus
FutureFairytalevrijdag 9 oktober 2009 @ 21:35
Rösti-kaas kroketjes, kipvleugeltjes (zeer gekruid) en erwtjes/worteltjes. Toe chocoladeijs.

Nu blijf en blijf ik drinken door die kipkluifjes
motorbloempjevrijdag 9 oktober 2009 @ 22:05
kippenvleugeltjes met piripiri kruiden
Pietverdrietvrijdag 9 oktober 2009 @ 22:55
Net een stuk appeltaart op met slagroom, en ik zat al zo vol
Bluesvrijdag 9 oktober 2009 @ 23:00
Een lekkere chardo/viognier (arrogant frog) met turks brood in stukjes met picanto-filét american erop
marcb1974vrijdag 9 oktober 2009 @ 23:35
Varkenskarbonade met thaise appelsalade (recept uit de Delicious).

Was zeer goed te doen
Enfermerazaterdag 10 oktober 2009 @ 00:16
Had het gister al gemaakt, omdat ik avonddienst had vanavond: zelfgemaakte tomatensaus met penne en een salade van geraspte wortel met olijfolie, balsamico azijn en een beetje peper
motorbloempjezaterdag 10 oktober 2009 @ 10:41
vanavond sushi
DarkElfzaterdag 10 oktober 2009 @ 10:46
vanavond gooien we een rosbief in de oven en maken daarna een salade van rosbiefplakjes, baby leaves sla, romaatjes en blauwe kaas... en daarna een crumble met bramen/blauwe bessen/appel en frambozen en wat port..
FutureFairytalezaterdag 10 oktober 2009 @ 10:54
zacht bolletje filet martino met een gekookt eitje
plakkie snijkoek en kopje thee erbij
Pietverdrietzaterdag 10 oktober 2009 @ 11:08
espresso
Mirjamzaterdag 10 oktober 2009 @ 11:08
cola
KiwiTjuHhzaterdag 10 oktober 2009 @ 11:18
Truffelpepernoten en glas sinasappelsap.
Freudiezaterdag 10 oktober 2009 @ 11:44
Vanavond zamfilet met pesto omwikkeld met parmaham. Yammie. Doe er pasta bij denk ik.
PdeHoogzaterdag 10 oktober 2009 @ 12:27
Net vier boterhammen met het restje surinaamse rode kip van gisteravond
HaverMoutKoekjezaterdag 10 oktober 2009 @ 12:39
vavavond maar weer een soepje maken, deze klinkt wel lekker: Cauliflower and parmesan soup
renzellzaterdag 10 oktober 2009 @ 12:50
Straks als lunch nog wat roti van gisteravond.

Vanavond een salade met veldsla, geitenkaas, appel en framboos.
Windigozaterdag 10 oktober 2009 @ 13:34
Nu net wat rijst met roergebakken broccoli van gisteren
Idril-2zaterdag 10 oktober 2009 @ 13:47
Ik ga zo kippensoep maken. Wilde gisteren kip maken maar daar is 't niet van gekomen => kip schuift door naar de zaterdagse soeppan
lies1947zaterdag 10 oktober 2009 @ 13:52
roerbak: kipfilet aan stukken, peultjes, champignons, tauge, paprika, pepertje en lente-ui.
scheut sherry, wat ketjap.
lekker, eenvoudig en gezond.
toe: boerenjongens-ijs met slagroom.
lekker, eenvoudig en minder gezond.
erbij: fles zuid afrikaanse droe rooi.
lekker en niet echt ongezond.
-Mellow-zaterdag 10 oktober 2009 @ 14:51
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 19:42 schreef renzell het volgende:
OMG Mellow!

Zojuist heerlijke roti gemaakt!

@ Mellow; ik heb de kip behalve met de massala ook flink ingewreven met knoflook. Uiteindelijk wel maar 1 madame Jeanette gebruikt, omdat ze zo ontzettend pittig waren. Dit heb ik, met de ui, bouillonblokken, tomatenpuree, massala en knoflook, uiteindelijk 2 uur laten sudderen, tot de saus helemaal ingedikt was. Toen heb ik de kip helemaal van het bot afgetrokken. En ik had heerlijke roti's en kouseband van de Indiër, dus wij hebben ons buikje hel-le-maal rond gesmuld!
Fijn dat het lekker was, best makkelijk te maken ook he!

OT: pompoensoep, gegrilde forel met knoflook, peterselie en citroen, en daarbij denk ik nog een salade met tomaatjes, moet nog even kijken.

En ik wilde nu eigenlijk mijn favo tomatensaus gaan maken om over een paar dagen te gebruiken, maar ik kan verdorie weer eens geen verse oregano vinden...
renzellzaterdag 10 oktober 2009 @ 14:54
Heel makkelijk. De tijd doet het werk, zeg maar. Die moet je dus wel hebben. Verder; easy as hell.
Pietverdrietzaterdag 10 oktober 2009 @ 14:55
espressso en zelfgebakken appeltaart met verse slagroom (geslagen, niet uit de spuit)
Karnezaterdag 10 oktober 2009 @ 15:05
2 verse ciabatta's met kruidenkaas, zalm, sla en een stukje grilworst

vanavond nog geen idee...
minilotzaterdag 10 oktober 2009 @ 15:22
Ik weet het niet, want ik heb nergens trek in. Dat heb ik nooit! Niet te hopen dat ik ziek wordt ofzo..
Miamzaterdag 10 oktober 2009 @ 15:26
Pepernoten.
mevrouwdebokzaterdag 10 oktober 2009 @ 15:35
vanavond krielaardappeltjes met griekse salade en kipschnitzels
Curiosityzaterdag 10 oktober 2009 @ 17:35
Vandaag snackdag en daarom broodje kalfskroket en kaassoufle.
KiwiTjuHhzaterdag 10 oktober 2009 @ 17:55
Zelfgemaakt broodje hamburger met gebakken ui, champignons, spekjes en zelf gemaakte aardappelsalade
FutureFairytalezaterdag 10 oktober 2009 @ 19:44
Vol van het heerlijke Chinese eten
FutureFairytalezaterdag 10 oktober 2009 @ 19:46
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 14:55 schreef Pietverdriet het volgende:
espressso en zelfgebakken appeltaart met verse slagroom (geslagen, niet uit de spuit)
meestal vind ik vers lekkerder dan kant-en-klaar maar echte slagroom of banketbakkersroom vind ik echt niet lekker, veels te zwaar. Spuitslagroom daarentegen

zelfde met appelmoes. Uit een (goedkope) pot; heerlijk! Zelfgemaakt met stukjes appel...
golferzaterdag 10 oktober 2009 @ 19:50
Aardappeltjes in de schil gebakken, boter geklaard en daarin kogelbiefstukjes en kastanjechampignons gebraden en een frisse salade erbij gegeten.
Miamzaterdag 10 oktober 2009 @ 19:53
Dubbel Frisssss
motorbloempjezaterdag 10 oktober 2009 @ 20:47
ja, dat was lekker:

DarkElfzaterdag 10 oktober 2009 @ 21:11
sushi
uniekhoornzaterdag 10 oktober 2009 @ 21:21
Wij gaan morgen naar de pizzaria
Riannzondag 11 oktober 2009 @ 08:43
broodje boterhamworst en een glas melk
HaverMoutKoekjezondag 11 oktober 2009 @ 10:50
ik heb doperwten, champignons en een restje creme fraiche dat op moet. Dus daar ga iets van maken vanvond..
FutureFairytalezondag 11 oktober 2009 @ 12:11
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 10:50 schreef computergirl het volgende:
ik heb doperwten, champignons en een restje creme fraiche dat op moet. Dus daar ga iets van maken vanvond..
pastasaus carbonara van maken met spekjes of hamblokjes, kaas en wat kruiden erbij.

Net een bolletje filet martino met ei en een beschuitje met xxl hagelslag op
motorbloempjezondag 11 oktober 2009 @ 12:14
witlofschotel uit de oven

recept uit de Allerhande had ineens trek in witlof
Spiegeleizondag 11 oktober 2009 @ 12:53
nu: roerei met ui, knoflook, tomaal, kruiden, sambal en restje geraspte kaas.

vanavond weet ik het nog niet.
DarkElfzondag 11 oktober 2009 @ 12:54
net heerlijke scrambled eggs op toast met een kopje earl grey thee.

Vanavond rosbiefsalade met baby blaadjes sla, tomaatjes en blauwe kaas..

[ Bericht 0% gewijzigd door DarkElf op 11-10-2009 15:53:05 ]
Enfermerazondag 11 oktober 2009 @ 13:02
Ik heb nog geen idee voor vanavond. Denk iets van zelfgemaakte patat uit de oven, snijboontjes... en nog iets. Misschien wel pindasaus en wat uitjes, en dan weer patatje oorlog
_Hestia_zondag 11 oktober 2009 @ 14:43
Kofta
Pietverdrietzondag 11 oktober 2009 @ 14:46
eten vanavond een gebraden ham met krokante zwoerd, een Krustenbraten, met spruitjes, snijbonen en eigenheimers.
KiwiTjuHhzondag 11 oktober 2009 @ 15:23
Gekookte aardappels die we dan weer gaan opbakken met spekjes, lente ui en paprika. Daarbij biefstuk met stroganoff saus met champignons en sla. Als toetje 3 chocoladenijs met slagroom.
FutureFairytalezondag 11 oktober 2009 @ 16:08
Draadjesvlees!
Daarbij gebakken krieltjes, salade en kapucijners
mevrouwdebokzondag 11 oktober 2009 @ 16:35
vanavond zuurkoolstamp en boerenkoolstamp( de kinderen lusten geen zuurkool ,vandaar)met uitgebakken spekkies en rookworst
Windigozondag 11 oktober 2009 @ 16:39
Spaghetti met kippenleversaus
FutureFairytalezondag 11 oktober 2009 @ 17:00
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 16:35 schreef mevrouwdebok het volgende:
vanavond zuurkoolstamp en boerenkoolstamp( de kinderen lusten geen zuurkool ,vandaar)met uitgebakken spekkies en rookworst
ook niet met rozijnen en ananas erdoor, zodat het zure effect verdwijnt?
Idril-2zondag 11 oktober 2009 @ 17:02
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 17:00 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ook niet met rozijnen en ananas erdoor, zodat het zure effect verdwijnt?
Of een flinke klodder crème fraîche!
Wij eten vanavond gyros
Pisces29zondag 11 oktober 2009 @ 17:03
Macaroni di mamma
DarkElfzondag 11 oktober 2009 @ 17:58
glas spa rood met karvan cevitam framboos
nelisbzondag 11 oktober 2009 @ 18:47
Ontbijt: 2 bruine boterhammen met pindakaas
lunch: 2 broodjes kroket 1tje met mayo en 1tje met satesaus
diner: pannekoeken met spek, of stroop of suiker.
Drinken: vandaag thee, Cola en optimelk
FutureFairytalezondag 11 oktober 2009 @ 19:35
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 16:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Draadjesvlees!
Daarbij gebakken krieltjes, risolles, patat en salade en kapucijners
Martijn_77zondag 11 oktober 2009 @ 21:55
Disaronna Originale
marcb1974zondag 11 oktober 2009 @ 22:04
Indiaas besteld. Doe ik ook niet meer daar
DarkElfzondag 11 oktober 2009 @ 22:05
een glas pinot grigio
Windigozondag 11 oktober 2009 @ 22:53
Thee, en kokoskoekjes
FutureFairytalezondag 11 oktober 2009 @ 23:39
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 22:53 schreef Windigo het volgende:
Thee, en kokoskoekjes
Nizza's?
motorbloempjezondag 11 oktober 2009 @ 23:44
Nizza's

en dan dopen in de thee

maar zelfgemaakte kokoskoekjes zijn ook
Windigomaandag 12 oktober 2009 @ 07:43
quote:
Op zondag 11 oktober 2009 23:39 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Nizza's?
Ja Nu een pistoletje met brie, en een earl grey
KiwiTjuHhmaandag 12 oktober 2009 @ 07:51
Kopje koffie en yoghurt met muesli.
FutureFairytalemaandag 12 oktober 2009 @ 10:42
straks als lunch kip-ui noodles
Fuentemaandag 12 oktober 2009 @ 11:34
Vanavond pastasalade met geitenkaas en honing, zongedroogde tomaatjes en sla erdoor.
uniekhoornmaandag 12 oktober 2009 @ 14:06
Gekookte andijvie (bah) en sla met van alles, daarbij gekookte aardappels en een gegrild ribkarbonaadje, heerlijk al lang niet meer op
renzellmaandag 12 oktober 2009 @ 14:19
Ik werk thuis vandaag, dus heb alle tijd. Er staat dientengevolge nu al een uurtje een pan te pruttelen op het vuur. Een zeer pittige noedelsoep wordt het, met kip(penpoten), bouillonblokjes, verse gember, een uitje, madame jeannetes, selderijblad, selderij, beetje massala, knoflook, koek- en speculaaskruiden, taugé, bosui en eiermie.

Voor het pasta pesto met broccoli en uitgebakken spekjes.
renzellmaandag 12 oktober 2009 @ 14:22
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 11:34 schreef Fuente het volgende:
Vanavond pastasalade met geitenkaas en honing, zongedroogde tomaatjes en sla erdoor.
Klinkt lekker Fuente!
Fuentemaandag 12 oktober 2009 @ 14:30
Ja he Renzell? Ik eet vanavond alleen (want ik moet werken tot 20:00 straks) dus ik heb net vast de pasta gekookt

Noedelsoep klinkt ook lekker trouwens!
Windigomaandag 12 oktober 2009 @ 15:01
Vanavond biefstuk met peperkorst, gebakken aardappels met knof en peterselie, en salade met geitenkaas, pijnboompitjes en peer.

Lekker decadent
-Mellow-maandag 12 oktober 2009 @ 15:07
Vanavond een stoofpotje met rundvlees, wortel, aardappel, donkerbruin bier en wat kruidjes
motorbloempjemaandag 12 oktober 2009 @ 15:08
sheperds pie dus?
DarkElfmaandag 12 oktober 2009 @ 15:20
stampot rauwe andijvie met gedroogde tomaatjes, spekjes en pijnboompitjes en wat kaas
FutureFairytalemaandag 12 oktober 2009 @ 17:52
hutspot en stoofvlees
KiwiTjuHhmaandag 12 oktober 2009 @ 19:20
Wij hadden aardappels, boontjes en zalm
minilotmaandag 12 oktober 2009 @ 19:31
Simpeltjes vanavond. Volkoren pasta (conchiglie, scehlpjes) met saus van gepelde tomaten uit blik, chilipepers en ui. Er doorheen: zongedroogde tomaten en geitenkaas.
nelisbmaandag 12 oktober 2009 @ 19:33
Ontbijt : glas optimelk
lunch : 3 bruine boterhammen, frikandeau, grillworst en hagelslag.
Diner: 9 kipnuggets van de mac en saucijzenbroodje. Klote dus maar moet naar de kaakchirurg n had geen tijd meer om te koken. Nu kan ik niks meer eten vanavond
krioromaandag 12 oktober 2009 @ 20:15
Restjes Surinaams/Chinees van een feest afgelopen weekend.
Curiositymaandag 12 oktober 2009 @ 21:12
Andijvie, aardappels en een gemarineerd karbonaadje, als toetje rijstepap met suiker en kaneel.
minilotdinsdag 13 oktober 2009 @ 15:48
Zooo. *burp*
Naar aanleiding van dit recept vandaag sloppy joes gemaakt. Mijn kerel had trek in iets hartigs, en dat paste er wel bij. Nu heb ik brandend maagzuur, maar lékker was het wel!

Vanavond pizza van focacciabodem met een laagje geroosterde knoflook, truffelroomsaus, oesterzwammen en wat camembert. Ik moet er nu alleen nog even niet aan denken. Om een uur of tien weer.
uniekhoorndinsdag 13 oktober 2009 @ 16:50
Nasi met gebakken ui, kroepoek, atjar, augurk en sambal.
Salade erbij
Enfermeradinsdag 13 oktober 2009 @ 17:08
Vandaag een simpel maar lekker gerechtje: kippenpoten uit de oven, spitskool geroerbakt met kerriepoeder en wat peper, zilvervliesrijst en satesaus
Zo-is-datdinsdag 13 oktober 2009 @ 17:38
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 15:48 schreef minilot het volgende:
Zooo. *burp*
Naar aanleiding van dit recept vandaag sloppy joes gemaakt. Mijn kerel had trek in iets hartigs, en dat paste er wel bij. Nu heb ik brandend maagzuur, maar lékker was het wel!

Vanavond pizza van focacciabodem met een laagje geroosterde knoflook, truffelroomsaus, oesterzwammen en wat camembert. Ik moet er nu alleen nog even niet aan denken. Om een uur of tien weer.
Die wil ik ook graag maken van de week, wat een geweldig blog is dat toch he?

ontopic; gister salade met geitenkaas, spekjes en passievruchtenazijn, vanmiddag een broodje met hetzelfde. Vanavond eten bij mams.
PdeHoogdinsdag 13 oktober 2009 @ 17:52
Net lekker een schotel besteld bij de lokale shoarmaboer Geen zin om te koken vanavond
FutureFairytaledinsdag 13 oktober 2009 @ 18:00
hutspot (nog over van gisteren) en cordon blue
Pannenkoekendinsdag 13 oktober 2009 @ 18:03
Penne met tomaten, uien, een beetje knoflook en mozzarella
Windigodinsdag 13 oktober 2009 @ 18:13
Penne met geitenkaas, rode peper, olijven, uien, broccoli, mozarella en véél geraspte oude kaas
mevrouwdebokdinsdag 13 oktober 2009 @ 18:42
verse tomatensoep met pistoletje kruidenboter mmmmmmmmmmm...
Curiositydinsdag 13 oktober 2009 @ 18:54
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 15:48 schreef minilot het volgende:
Zooo. *burp*
Naar aanleiding van dit recept vandaag sloppy joes gemaakt. Mijn kerel had trek in iets hartigs, en dat paste er wel bij. Nu heb ik brandend maagzuur, maar lékker was het wel!

Vanavond pizza van focacciabodem met een laagje geroosterde knoflook, truffelroomsaus, oesterzwammen en wat camembert. Ik moet er nu alleen nog even niet aan denken. Om een uur of tien weer.
sloppy joe , ook weer eens eten heerlijk.
Curiositydinsdag 13 oktober 2009 @ 18:55
Gebakken aardappels, varkenshaasje, champignonsausje en doppertjes.
Raissadinsdag 13 oktober 2009 @ 19:03
Kipwraps en na een schaaltje vanille vla..
_Hestia_dinsdag 13 oktober 2009 @ 19:11
aardappelschotel
HaverMoutKoekjedinsdag 13 oktober 2009 @ 19:33
Vanavond had ik een maaltijdsalade gemaakt van rucola, geroosterde pompoen en rode ui en een restje blauwe kaas. Was
KiwiTjuHhdinsdag 13 oktober 2009 @ 19:54
Frietje!
Weird-dinsdag 13 oktober 2009 @ 20:48
Het wordt weer kouder: zelfgemaakte erwtensoep
Miamdinsdag 13 oktober 2009 @ 21:43
water.
pieske86dinsdag 13 oktober 2009 @ 21:46
worst met bloemkool
ScarFace-woensdag 14 oktober 2009 @ 02:45
Glas water
FokCrashwoensdag 14 oktober 2009 @ 02:48
Wat veel waterreacties hier, maar je valt er vast vanaf
Zelf ben ik uit eten geweest naar de chinees heerlijk van de wokgerechten gegeten
KiwiTjuHhwoensdag 14 oktober 2009 @ 07:51
renzellwoensdag 14 oktober 2009 @ 08:10
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 19:33 schreef computergirl het volgende:
Vanavond had ik een maaltijdsalade gemaakt van rucola, geroosterde pompoen en rode ui en een restje blauwe kaas. Was
Klinkt lekker. Hoe bereid je die pompoen? Ik heb er ook nog 1 liggen namelijk.
HaverMoutKoekjewoensdag 14 oktober 2009 @ 09:21
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 08:10 schreef renzell het volgende:

[..]

Klinkt lekker. Hoe bereid je die pompoen?
Ik had een heel kleintje gekocht bij de bio winkel.
Eerst in grote parten gesneden en de pitten etc uit de binnekant weggehaald. Vervolgens de pompoen in kleine stukken, ui in parten, mengen met olie en wat specerijen (komijn, koriander) en ong 30 minuten in de oven op 200 graden (is gaar als je er met een vork makkelijk in kan prikken).
Het schillen van een pompoen is een klotewerk en niet noodzakelijk, de schil wordt ook zacht in de oven namelijk.
renzellwoensdag 14 oktober 2009 @ 09:33
Dank. Ik ga het eens proberen vanavond! Pompoen.
LieLiewoensdag 14 oktober 2009 @ 12:22
vanavond denk ik iets van een hartige taart, met kersencrumble na
Enfermerawoensdag 14 oktober 2009 @ 12:32
Net mn avondeten voor vanavond gemaakt: zelfgemaakte tomatensaus (wel met tomaten uit blik), penne en een salade van geraspte wortel met olijfolie en balsamicoazijn
DarkElfwoensdag 14 oktober 2009 @ 12:38
heb net wortel/gembersoep gemaakt dat wordt de lunch
met wat brood en boter.
-Mellow-woensdag 14 oktober 2009 @ 12:44
Nu koffie met slagroom
Voor de lunch broccolisoep uit de vriezer.

Zometeen langs de Turk. Hij heeft als het goed is vandaag verse oregano voor me. Kan ik eindelijk weer eens de allerlekkerste tomatensaus maken. Die gaat dan tussen verse lasagnebladen met spinazie, wortel en kastanjechamps. Bovenop bechamelsaus met een bende grana padano.

Smikkelen
Kuukskewoensdag 14 oktober 2009 @ 12:58
Net wat kiwi's weggewerkt. Vanavond lekker boerenkool met een tartaartje . Past wel bij het weerbeeld van vanmorgen.
uniekhoornwoensdag 14 oktober 2009 @ 14:15
Ovenschotel zuurkool heb ik een uurtje geleden al voorbereid.
Kan dat vanavond zo de oven in.

Nu ben ik nog even aan het wachten totdat mijn zelfgebakken brood een klein beetje is afgekoeld, neem ik daar nog lekker wat van!
FutureFairytalewoensdag 14 oktober 2009 @ 15:56
2 zakjes kip-ui noodles met chili als lunch (en een kaasbroodje hiervoor... honger)
Vnv stoomaardappeltjes tuinkruiden/kaas, kapucijners en schnitzels
coviewoensdag 14 oktober 2009 @ 16:01
filetlapje met daarin ham en kaas bovenop wat cajun kruiden.
Daarbij nog wat groente en aardappels moet even kijken wat ik kies. misschien spruiten,
coviewoensdag 14 oktober 2009 @ 16:01
maar nu eerst even sultana
Raissawoensdag 14 oktober 2009 @ 16:17
Nu een plak roggebrood met aardbeienjam.

Vanavond zo'n braadstoomkipgeval met broccoli.
renzellwoensdag 14 oktober 2009 @ 16:19
Geen pompoen bij de Appie, grrrrrr. en de pompoen die ik nog had liggen, bleek ik vergeten op mijn werk Nu maar een simpele penne met pepers, rode ui, broccoli, een tomatensaus met basilicum, pittige worstjes en wat Parmezaanse kaas.

[ Bericht 16% gewijzigd door renzell op 14-10-2009 19:18:54 ]
mevrouwdebokwoensdag 14 oktober 2009 @ 18:22
bami goreng met sate en kroepoek
Pietverdrietwoensdag 14 oktober 2009 @ 18:26
Bammetjes
hartje.woensdag 14 oktober 2009 @ 18:40
straks een lekker bakje australian belgian chocolate ijs:P met slagroom natuutlijk
vossswoensdag 14 oktober 2009 @ 18:45
Opgewarmde spaghetti van gisteren
Pannenkoekenwoensdag 14 oktober 2009 @ 18:58
Even snel een roerei met tomaat, ui, ham, kaas, knoflook gemaakt .
Geen tijd om uitgebreid te koken.
Idril-2woensdag 14 oktober 2009 @ 19:22
Couscous
Mirjamwoensdag 14 oktober 2009 @ 20:26
boerenkool met worst gehad, nu het laatste stuk zelfgebakken borenappeltaart (ff opgewarmd in de magnetron )
kriorowoensdag 14 oktober 2009 @ 20:30
Macaroni.
marcb1974woensdag 14 oktober 2009 @ 20:53
Zalm indian, gebakken aardappeltjes en wat groente
Amyrlindonderdag 15 oktober 2009 @ 14:36
Gisteren Irish stew gemaakt, heerlijk met dit koude weer. En omdat het zo ontzettend lekker was vanavond weer.
Raissadonderdag 15 oktober 2009 @ 14:45
Macaroni met een vers broodje kruidenboter
Enfermeradonderdag 15 oktober 2009 @ 15:03
Ik heb vanavond zin in iets simpels en niet-creatiefs; we gaan witte bolletjes met knakworsten eten en wat salade.
Windigodonderdag 15 oktober 2009 @ 15:17
Ik denk dat ik voor t eerst in jaren een keer naar de mcdonalds ga Heb op een of andere manier zin in een cheeseburger met die radioactieve frietjes van ze
uniekhoorndonderdag 15 oktober 2009 @ 16:03
Ik stop een hele kip in de oven met ovenfrietjes, zelfgemaakte appelmoes en peperroomsaus.
Screw de groente vandaag
minilotdonderdag 15 oktober 2009 @ 17:44
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 15:17 schreef Windigo het volgende:
Ik denk dat ik voor t eerst in jaren een keer naar de mcdonalds ga Heb op een of andere manier zin in een cheeseburger met die radioactieve frietjes van ze
Sterkte!

Ik ben de hele dag al een beetje slap en koortsig, dus tijd voor een grote pan hartig avondeten: goulash met csipetke (kleine deegballetjes)! Straks schep zure room erop en flink wijn bij drinken, en dan voel ik me vast beter!
Fuentedonderdag 15 oktober 2009 @ 17:54
Wij eten vanavond burrito's, gewoon van Knorr
FutureFairytaledonderdag 15 oktober 2009 @ 18:01
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 20:53 schreef marcb1974 het volgende:
Zalm indian, gebakken aardappeltjes en wat groente
wat houdt zalm indian in? klinkt mysterisch
FutureFairytaledonderdag 15 oktober 2009 @ 18:02
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 16:03 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik stop een hele kip in de oven met ovenfrietjes, zelfgemaakte appelmoes en peperroomsaus.
Screw de groente vandaag
waaaat! Jij hebt altijd minimaal 3 soorten groenten en nu helemaal niiiiikkkss???
Je zult het vast niet missen bij de kip, patat en appelmoes
FutureFairytaledonderdag 15 oktober 2009 @ 18:03
ik eet mekkeroni met een eitje en saté'tje
KiwiTjuHhdonderdag 15 oktober 2009 @ 19:17
Wij hadden nasi, stukjes gemarineerde kip en satesaus.
Zo-is-datdonderdag 15 oktober 2009 @ 19:37
Had Aziatische karbonades met basmatirijst en een avocado-sinaasappel salade
Iets-Andersdonderdag 15 oktober 2009 @ 19:39
Vandaag heb ik erg mijn best gedaan..

Heb rundvlees een dagje laten stoven in thijm, laurier, chili pepertje, kruidnagel, peper, zout, 2 boterhamen besmeerd met Dijon mosterd en rode wijn.

Verder heb ik aardappeltoefjes uit de oven gemaakt van aardappel met schil, broccoli, thijm, room, eieren en gemalen morzarella..

En als klap op de vuurpijl lekker met verse rode kool....(zelf gemaakt uit een potje)
minilotdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:00
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 17:44 schreef minilot het volgende:
Ik ben de hele dag al een beetje slap en koortsig, dus tijd voor een grote pan hartig avondeten: goulash met csipetke (kleine deegballetjes)! Straks schep zure room erop en flink wijn bij drinken, en dan voel ik me vast beter!
Burp. Dat hielp, zeg! Deegballetjes in je stoofpot, ik kan het iedereen aanraden!
Raissadonderdag 15 oktober 2009 @ 20:04
Stukje roomboter amandelstaaf...
Tezzdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:23
Tuinboontjes, gehaktballetje, aardappels met uien/champignonjus. Het was verrukkelijk!
_Arual_donderdag 15 oktober 2009 @ 20:56
Als lunch dus dit:



En als avondeten risotto met zalm, venkel en kaas. Mmmm! Nu een enorme mok kamillethee.
FutureFairytaledonderdag 15 oktober 2009 @ 21:04
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Burp. Dat hielp, zeg! Deegballetjes in je stoofpot, ik kan het iedereen aanraden!
lijkt me zo gek, deeg in een stoofpot
FutureFairytaledonderdag 15 oktober 2009 @ 21:05
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 19:39 schreef Iets-Anders het volgende:

En als klap op de vuurpijl lekker met verse rode kool....(zelf gemaakt uit een potje)
ikke niet snappen
Windigodonderdag 15 oktober 2009 @ 21:35
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 17:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Sterkte!

Toch geen mac geworden toch maar mn gezonde 4 groente penne opgewarmd Nu thee en n stukje butterscotch chocolade
renzelldonderdag 15 oktober 2009 @ 22:14
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Burp. Dat hielp, zeg! Deegballetjes in je stoofpot, ik kan het iedereen aanraden!
Hi hi, dat lijkt me nou juist het laatste dat helpt tegen koorts en ziekte, zo'n machtige stoofpot.
Maar fijn dat het hielp!

Ik drink een heel groot glas roosvicee die rooie, uit zo'n pak. En daarbij een glaasje vodka.
FutureFairytaledonderdag 15 oktober 2009 @ 22:24
een hele zak Pom Bär

KiwiTjuHhvrijdag 16 oktober 2009 @ 09:36
Yoghurt met muesli.
Windigovrijdag 16 oktober 2009 @ 11:32
Kopje thee met een citroenmadeleine

Vanavond gebakken aardappeltjes, salade met peer, geitenkaas, pijnboompitten en honingmosterdressing
Bas_in_het_Veldtvrijdag 16 oktober 2009 @ 12:15
Lekkere tonijnpizza van Domino's!
marcb1974vrijdag 16 oktober 2009 @ 12:26
Kaiserbroodjes met hagelslag en een beker aardbeienmelk
lies1947vrijdag 16 oktober 2009 @ 14:11
sucadelapjes, spruitjes en gekookte aardappelen.
o zo saai, maar o zo lekker!!!!
DarkElfvrijdag 16 oktober 2009 @ 14:18
Er staan stoofpeertjes op en een stoofpot maar das voor morgen...

vanavond lekker simpel: broodjes knakworst
The_Hivesvrijdag 16 oktober 2009 @ 16:33
rösti (niet uit de diepvries ), broccoli en een stukje vis
motorbloempjevrijdag 16 oktober 2009 @ 16:36
broccolisoep met geitenkaas en daarbij ciabatta met wat zelfgemaakte (moet nog wat bij elkaar gooien ) smeerseltjes
golfervrijdag 16 oktober 2009 @ 16:43
Ik haal een Chinese maaltijd voor mijzelf.
KiwiTjuHhvrijdag 16 oktober 2009 @ 16:48
Ga pizza bestellen
nelisbvrijdag 16 oktober 2009 @ 16:50
M'n schoonmoeder kookt, maar wat?
Enfermeravrijdag 16 oktober 2009 @ 17:06
Vanavond maar wat simpels: zelfgemaakte frietjes uit de oven, snijbonen en een hamburger.
Furiavrijdag 16 oktober 2009 @ 17:19
Ik twijfel nog wat; ik wil eigenlijk de worteltjes, champignons en stukjes des opmaken. Hoe ik die ga combineren is nog even de vraag...
renzellvrijdag 16 oktober 2009 @ 17:29
Net toen mijn kleine uit school kwam en vakantie had linea recta naar de stad gefietst voor een zak patatjes met ketchup op een bankje. Dat doe ik echt nooit! Maar het was een feestje! Bram Ladage, mjum!

Straks maar een lekker soepie met een broodje, denk ik.
renzellvrijdag 16 oktober 2009 @ 17:34
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 16:36 schreef motorbloempje het volgende:
broccolisoep met geitenkaas en daarbij ciabatta met wat zelfgemaakte (moet nog wat bij elkaar gooien ) smeerseltjes
Zoiets dus.
FutureFairytalevrijdag 16 oktober 2009 @ 17:50
Ik kook voor de fam vnv; mini kippenpootjes, rösti met bacon en ui en een aardappelblokjes met salami, basilicum, uit etc. Daarbij een rijst/fruitsalade en gekookte worteltjes. Toe spekkoek met ijs en perzik.
Hopelijk smaakt het een beetje
Bortecinemvrijdag 16 oktober 2009 @ 17:54
Gevulde wijnbladeren (sarma) en gevulde paprika's (dolma) met cacik!
Mirjamvrijdag 16 oktober 2009 @ 17:57
zometeen een kopje courgettesoep
later denk ik overgebleven shoarma van gisteren
Daph_vrijdag 16 oktober 2009 @ 17:57
Vanavond voor het eerst sinds tijden weer eens pizza
DarkElfvrijdag 16 oktober 2009 @ 18:12
2 bolletjes met filet en een kop thee
Riannvrijdag 16 oktober 2009 @ 18:23
boterhammetje met visstick erop
Tezzvrijdag 16 oktober 2009 @ 18:43
Gevulde vleestomaten (met spinazie, feta en pijnboompitjes), aardappelsalade met spekjes en bieslook en een kipschnitzel.
minilotvrijdag 16 oktober 2009 @ 18:58
Gehaktballen in tomatensaus, bak tzatziki, knoflookbrood en een salade met rode ui en feta!
renzellzaterdag 17 oktober 2009 @ 09:25
Een zachtgekookt eitje.
Tezzzaterdag 17 oktober 2009 @ 09:29
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 18:58 schreef minilot het volgende:
Gehaktballen in tomatensaus, bak tzatziki, knoflookbrood en een salade met rode ui en feta!
Dank voor de inspiratie! Dat staat vanavond op het menu in huize Tezz (misschien vervang ik de gehaktballen nog door schnitzelreepjes met giroskruiden).
Curiosityzaterdag 17 oktober 2009 @ 09:34
2 sneetjes roggebrood met créme de brie en koffie zwart.
_Hestia_zaterdag 17 oktober 2009 @ 10:53
Mexicaanse enchilada's
motorbloempjezaterdag 17 oktober 2009 @ 11:02
gaan zo ontbijten met afbakbroodjes en vanavond eten we weer broccolisoep. Wil er wel iets anders bij dan ciabatta, dus dat moet ik nog even bedenken.

Gewoon even lekker simpel, geen zin in uitgebreid eigenlijk

Komende week ben ik iig 'lekker thuis', dus dan kan ik wat nieuwe en oude lang niet gemaakte crea-bea dingen doen

oh, en zuurkoolstamp met spek dat wil ik ook!
lies1947zaterdag 17 oktober 2009 @ 11:43
stamppot zuurkool, met spekjes, rookworst en jus van de sucadelapjes van gisteren
natuurlijk een fles gekoelde gewurztraminer erbij!!
Idril-2zaterdag 17 oktober 2009 @ 11:58
Vanavond mosterdsoep uit een zak en meergranen stokbroodjes. Glas fruitsap erbij en ik vind het wel best voor de zaterdag.
minilotzaterdag 17 oktober 2009 @ 12:02
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 09:29 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dank voor de inspiratie! Dat staat vanavond op het menu in huize Tezz (misschien vervang ik de gehaktballen nog door schnitzelreepjes met giroskruiden).
Ha, geen dank!

Ik had alleen mijn tzatziki verpest omdat het verkeerde gaatje in mijn zoutvaatje openstond.
motorbloempjezaterdag 17 oktober 2009 @ 12:04
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 12:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, geen dank!

Ik had alleen mijn tzatziki verpest omdat het verkeerde gaatje in mijn zoutvaatje openstond.
zonde
Pietverdrietzaterdag 17 oktober 2009 @ 12:24
Heb net een stuk Iers fingerbone rib staan uitbenen (8 kilo) en er 10 prachtige steaks van gesneden. Het is redelijk gemarmerd, en daar gaan we vanavond van eten. Van de botten en de afsnijdsels trek ik een fond, en dat wordt de basis voor de saus. Daar gaat dan nog blauwschimmel en gehakte walnoten door.
Daarbij eten we opperdoesjes, spercieboontjes en rode bietjes salade.
FutureFairytalezaterdag 17 oktober 2009 @ 12:54
tosti ham/kaas met pizza quick
FutureFairytalezaterdag 17 oktober 2009 @ 12:55
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net een stuk Iers fingerbone rib staan uitbenen (8 kilo) en er 10 prachtige steaks van gesneden. Het is redelijk gemarmerd, en daar gaan we vanavond van eten. Van de botten en de afsnijdsels trek ik een fond, en dat wordt de basis voor de saus. Daar gaat dan nog blauwschimmel en gehakte walnoten door.
Daarbij eten we opperdoesjes, spercieboontjes en rode bietjes salade.
jemig
ben je slager?
HaverMoutKoekjezaterdag 17 oktober 2009 @ 13:14
salade van bietjes en haring
vossszaterdag 17 oktober 2009 @ 13:18
Broodje rookworst van Unox
Pietverdrietzaterdag 17 oktober 2009 @ 13:26
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 12:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

jemig
ben je slager?
Nee ben geen slager, maar koop vaker vlees van een horecaslager aan grote stukken. Kwaliteit is beter en de prijs schappelijk
uniekhoornzaterdag 17 oktober 2009 @ 13:28
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 18:02 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

waaaat! Jij hebt altijd minimaal 3 soorten groenten en nu helemaal niiiiikkkss???
Je zult het vast niet missen bij de kip, patat en appelmoes


Gisteren pizza Greek style Nou, nou...

Vandaag: Bloemkool, roergebakken spinazie, gegrild kipfiletje en gegrilde ui/paprika
FutureFairytalezaterdag 17 oktober 2009 @ 13:30
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee ben geen slager, maar koop vaker vlees van een horecaslager aan grote stukken. Kwaliteit is beter en de prijs schappelijk
dan is jouw vriezer vast groter dan ik ben
uniekhoornzaterdag 17 oktober 2009 @ 13:30
Morgen krijgen we een half lam in de vriezer, ik kook nooit met lam dus daar moet ik me nog in verdiepen.
motorbloempjezaterdag 17 oktober 2009 @ 13:31
ik wil iets met aardappelen doen maar ik weet nog niet wat.
Ga er geen patat/friet mee maken... geen rosti.. misschien maar een tortilla maken ofzo...

*denk* heb ook nog aubergine liggen.. daar kan vast wel iets mee
FutureFairytalezaterdag 17 oktober 2009 @ 13:34
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:31 schreef motorbloempje het volgende:
ik wil iets met aardappelen doen maar ik weet nog niet wat.
Ga er geen patat/friet mee maken... geen rosti.. misschien maar een tortilla maken ofzo...

*denk* heb ook nog aubergine liggen.. daar kan vast wel iets mee
een gratin met aubergine, kaas, ui en spek?
motorbloempjezaterdag 17 oktober 2009 @ 13:35
ja, zoiets Het liefst iets waar we morgen mee kunnen lunchen en waar ik geen boodschappen meer voor hoef te halen
#ANONIEMzaterdag 17 oktober 2009 @ 15:12
Vanavond eten we groentesoep met stokbrood, en morgen ga ik iets stoven in een stoofpotje, ik weet alleen nog niet wat. Ik wil gewoon stoofpot maken, want herfst.
Pietverdrietzaterdag 17 oktober 2009 @ 15:23
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:31 schreef motorbloempje het volgende:

*denk* heb ook nog aubergine liggen.. daar kan vast wel iets mee
eitje losslaan, zout peper en wat chilipeper er door, plakjes aubergine er door halen, door de bloem halen en bakken in neutrale olie.
Smullen.
Kan je ook later koud eten.
Curiosityzaterdag 17 oktober 2009 @ 16:01
Broodjes balgehakt met pindassaus.

Nu warme chocomel.
FutureFairytalezaterdag 17 oktober 2009 @ 16:03
tomatensoep met parmesan en 3 sappige peren toe