abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73487951
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 15:09 schreef golfer het volgende:
Vanavond: hartige flensjes gevuld met met knoflook, rode peper, ui, bosui, cantharellen en kastanjechampignons.
Klinkt best lekker eigenlijk
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73488134
aan positieve reacties te lezen ga ik dat gauw eens eten . Winner_Taco; wat voor kruiden gebruik je extra, en welke mix neem je dan?

Ik heb net een hamburger met zwitserse kaas op, nu cup a soup tomaat
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:13:27 #78
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73490137
Pitabroodjes met veel sla, zelfgekruide kipshoarma met ui en paprika, zelfgemaakte knoflooksaus en wat verse doperwtjes erbij.
Vooraf zelfgemaakte champignonsoep, ben benieuwd dat is voor het eerst.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:51:55 #79
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73491439
Hoe maak ik zelf lekkere saus voor bijvoorbeeld spaghetti?
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:53:38 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_73491496
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:51 schreef Zwansen het volgende:
Hoe maak ik zelf lekkere saus voor bijvoorbeeld spaghetti?
[FOK!-kookboek] Pasta
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:56:36 #81
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73491582
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:53 schreef golfer het volgende:

[..]

[FOK!-kookboek] Pasta
Ah, perfect. Dank je u!
pi_73494817
Nog korstdeeg over van eerder deze week, dus quiche, met tomaten en pecorino
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 oktober 2009 @ 19:47:23 #83
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73497460
Zelfgemaakte patat oorlog Ik kwam er ineens op toen ik in de trein naar huis zat. Ik had wel zin in patat, maar dan wel zelfgemaakte. Maar ik wilde wat leuks maken
Dus ik heb zelf frietjes gemaakt in de oven, een sjalotje in de pan gebakken en aanmaak-satesaus gemaakt. Heerlijk joh!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 8 oktober 2009 @ 20:25:32 #84
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_73498952
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:39 schreef minilot het volgende:
Nog korstdeeg over van eerder deze week, dus quiche, met tomaten en pecorino
Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?

OT: ik had behoefte aan wat gezonds maar geen zin in te veel moeite, dus ik heb wat groenten met een zooitje kruiden uit de losse pols in de tajine gesmeten: sjalotjes, pompoen, gember, knoflook, puntpaprika, kikkererwten, cherrytoms, rozijnen, gerookte paprikapoeder, kaneel, komijn en verse koriander.

Ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 08-10-2009 20:48:38 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_73498970
Pepernoten.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_73499998
Menuvraagje!

Ik wilde morgen eens een lekkere hamburger maken (dus met broodje en al, tips daarvoor zijn ook welkom) met zelfgemaakte ovenfrites en als toetje een stukje cheesecake.
Maar nu wilde ik ook een voorgerechtje doen, alleen weet ik niet echt wat een lekker voorgerechtje is met een amerikaanse touch?
  donderdag 8 oktober 2009 @ 20:58:00 #87
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_73500159
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?

OT: ik had behoefte aan wat gezonds maar geen zin in te veel moeite, dus ik heb wat groenten met een zooitje kruiden uit de losse pols in de tajine gesmeten: sjalotjes, pompoen, gember, knoflook, puntpaprika, kikkererwten, cherrytoms, rozijnen, gerookte paprikapoeder, kaneel, komijn en verse koriander.

Ben benieuwd.
Mmmm, heerlijke boerenkost Het is echt verrassend lekker. Even het receptje opslaan
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_73500198
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:54 schreef LieLie het volgende:
Menuvraagje!

Ik wilde morgen eens een lekkere hamburger maken (dus met broodje en al, tips daarvoor zijn ook welkom) met zelfgemaakte ovenfrites en als toetje een stukje cheesecake.
Maar nu wilde ik ook een voorgerechtje doen, alleen weet ik niet echt wat een lekker voorgerechtje is met een amerikaanse touch?
coleslaw?
ik zou iets kleins/lichts nemen, het klinkt aardig heftig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_73500892
lays baked chips. Dus... die zouden beter zijn immer 70% minder vet
pi_73508105
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?



Ik gebruik het bijzonder gedetailleerde recept voor pâte brisée fine uit Julia Child's befaamde 'Mastering The Art of French Cooking'. Ik heb de honderden pagina's van het boek als PDF.

Het lijkt op het eerste gezicht een vrij uitgebreid verhaal, maar uiteindelijk ben je concreet maar een paar minuutjes met het deeg bezig en heb je een prachtige, luchtige (vol laagjes!) en smaakvolle bodem.
PM me maar als je de PDF wilt hebben.

Trouwens, heb je nou echt zo'n tajine nodig als je ook een goede braadpan hebt? Wat is precies het verschil, afgezien van het feit dat zo'n tajine er tof uitziet?

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 09-10-2009 00:33:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 00:42:59 #91
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_73508469
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 00:28 schreef minilot het volgende:

[..]



Ik gebruik het bijzonder gedetailleerde recept voor pâte brisée fine uit Julia Child's befaamde 'Mastering The Art of French Cooking'. Ik heb de honderden pagina's van het boek als PDF.

Het lijkt op het eerste gezicht een vrij uitgebreid verhaal, maar uiteindelijk ben je concreet maar een paar minuutjes met het deeg bezig en heb je een prachtige, luchtige (vol laagjes!) en smaakvolle bodem.
PM me maar als je de PDF wilt hebben.

Trouwens, heb je nou echt zo'n tajine nodig als je ook een goede braadpan hebt? Wat is precies het verschil, afgezien van het feit dat zo'n tajine er tof uitziet?
Het verschil met een tajine en een braadpan is de vochtregulering. De klei zorgt voor gelijkmatige warmte verdeling en door de punt loopt het condens weer makkelijk naar beneden. Je kunt ook gewoon alle ingrediënten tegelijk in de tajine doen en de deksel erop en dat werkt prima. Het schijnt ook dat de smaak een beetje in de tajine trekt waardoor elke tajine op een gegeven moment zijn eigen smaak geeft.

Maar ik heb hem destijds gekocht omdat ik het gewoon een mooi ding vond.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:45:25 #92
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73512125
Ik ben nooit zo'n fan geweest van karnemelk, maar wilde het nou toch eens proberen. Heb er wat peer ingegooid, door de blender en voila! Eigenlijk best lekker, valt me alles mee
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_73515263
zelfgemaakte appelmoes (erg lekker!!!!), kippepoten uit de oven, gebakken aardappelen en wat sla voor de liefhebber (ik dus).
fles chileense merlot erbij.
toetje: vanillevla met slagroom.
pi_73518459
Zometeen een bak griekse yoghurt met tarwekiemen en verse fambozen

Vanavond een salade met tomaatjes uit de oven/pecorino/pijnboompitjes/ gebakken spekjes..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73519246
tosti cheddar/fricandeau. peertjes toe
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73519741
macaroni schotel

MMMM
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 14:55:48 #97
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73520998
Gegrilde tonijn met sperziebonen en spinazie.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_73521437
Straks wraps met mozzarella, tomaat en kipfilet
geen tijd om echt te koken
pi_73527820
Kip in moksi meti marinade met rijst en sperzieboontjes. En die kip is echt
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73527987
Volkoren broodjes met burgers van italiaans saucijsvlees, spinazieblaadjes eronder en pecorino en truffelmayo erop.
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')