abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73420587
Tadaa, het volgende deel!

Laatste post in nummer 144:
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:16 schreef Karne het volgende:
4 boterhammen met zelfgemaakte salade van madam janette ui en sardines met een halve liter melk en 1 appel

vanavond nog geen idee..
Ik eet een schaaltje dikke, Griekse yoghurt met wat havervlokken en honing.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:23:46 #2
272893 honinkjeinderaat
Haalt overal de angel uit
pi_73420619
Vanavond aardappelen met andijvie en een hamlapje.
pi_73420806
vanavond: kofta met, taziki + uien en paprika, en rijst

Draakjuh (L) Keiichi
16-06-2012 (L) Michelle
pi_73420844
Chicken tonight hawai met witte pandan rijst . Erggggg gezond weer
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_73420864
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:31 schreef Draakjuh het volgende:
vanavond: kofta met, taziki + uien en paprika, en rijst


Geen vlees?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:40:56 #6
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73421064
Vanavond stoofvlees met champignons, gekookte aardappeltjes (met de lekkere stoofvleesjus ) en broccoli.
pi_73421066
wat zijn de groenten op het moment?
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:41:50 #8
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73421087
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:40 schreef TheFrankey het volgende:
wat zijn de groenten op het moment?
Dat onthoud ik ook nooit zo goed
http://www.lne.be/campagnes/eigen-kweek/duurzame-voeding/kalender

is wel handig
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:46:20 #9
112150 Trebweb
Started running again
pi_73421209
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:33 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Geen vlees?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kofta
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:48:04 #10
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73421247
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:32 schreef Winner_Taco het volgende:
Chicken tonight hawai met witte pandan rijst . Erggggg gezond weer
Gooi je er toch een zak roerbakgroenten bij
pi_73421393
Restje zelfgemaakte guacamole op een paar knackebrodjes gesmeerd
pi_73421410
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:48 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Gooi je er toch een zak roerbakgroenten bij
Nee nee

Ga nu ook Kofta maken , klinkt ernstig lekker
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:58:43 #13
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_73421505
Verse tonijn, vers als in 2 dagen terug gevangen
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 12:59:54 #14
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73421540
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:58 schreef Erasmo het volgende:
Verse tonijn, vers als in 2 dagen terug gevangen
Mmm, je inspireert me wel om mijn gisteren gevangen cavia op te bakken
pi_73421921
Ik mocht het vandaag doen met een gehaktbal, sla en wat aardappelen. Vanavond zal ik nog wel wat boterhammetjes naar binnen smikkelen vermoed ik.
Smile, it confuses people.
pi_73422630
Straks quiche (van volkoren korstdeeg) met allerlei soorten paddestoelen, salie, sjalotjes en gruyère!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 13:53:58 #17
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73423116
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 13:39 schreef minilot het volgende:
Straks quiche (van volkoren korstdeeg) met allerlei soorten paddestoelen, salie, sjalotjes en gruyère!
yummie
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 14:05:27 #18
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73423495
Net 2 volkoren boterhammen met yoghurt-komkommer salade, vanavond waarschijnlijk een aardappel-wortel-preisoepje met wat brood uit de oven
I never look back, darling. It distracts from the now.
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 14:09:29 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_73423634
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 12:59 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Mmm, je inspireert me wel om mijn gisteren gevangen cavia op te bakken
Er zijn vast wel wat lekkere peruaanse recepten voor
pi_73423797
grote kop yogitea
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 15:01:42 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_73425286
Even wat gekruide kippenvleugeltjes in de oven/grill gedaan om te snoepen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_73425408
net de kip in de marinade gelegd: sojasaus/sherry/suiker en sesamolie ruikt zalig.

Verder drink ik nu water.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 16:13:50 #23
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73427501
Oh, ik heb toevallig 2 kippenpoten in huis. Ook aardappelen. Wat kan ik hiervan voor lekkers mee maken? Heb ook nog ui en knoflook.
pi_73429495
Pestogehaktballetjes met geroosterde tomatensaus, beide eigengemaakte met tagliatelle en erbij rucola, tomaat en kommer met balsamicodressing en pijnboompitjes.
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 17:13:53 #25
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73429579
Wat moet ik me voorstellen bij geroosterde tomatensaus? Gewoon hup in de broodrooster?
pi_73430038
Broodje hamburger
pi_73431369
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 17:13 schreef Spees_Eend het volgende:
Wat moet ik me voorstellen bij geroosterde tomatensaus? Gewoon hup in de broodrooster?
Ik gok: tomaatjes eerst geroosterd in de oven en vervolgens verwerkt tot saus.

Hier gaat de paddestoelenquiche de oven in, en dan begint het vreselijke wachten! Hongerrr!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73432328
net macaroni op en dadelijk een schaaltje griesmeel pudding
pi_73432375
rauwe andijvie stampot met spekjes en appelmoes en een tartaartje
It takes years to built trust,
And a few seconds to destroy it...
pi_73432941
brocolli, gebakken krieltjes en gekruide kipfilet (gekruid met kipkruiden en orientaalse mix en later aangezet met ketjap)
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_73433706
2 Cordon Blue gehakrolletjes van de Topslager (+ snijbonen prakkie met champignonsaus). Toe Mona Boordevol perzikyoghurt
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 19:52:01 #32
269930 DaveGrohl
die van Henk
pi_73434346
Tagiatelle (hoe je dat ook schrijft) roomsausje, hele champies, uitje, paprikaatje, varkenshaasje in reepjes gesneden, beetje kruiden en klaar
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 20:32:12 #33
267654 Karne
Ik leef dus ik besta.
pi_73436021
Tortelinni met kaas en noten, rucola, parmesan en een pittige tomatensaus
pi_73437309
colaaaa
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
  dinsdag 6 oktober 2009 @ 21:35:28 #35
168739 Red_85
'echt wel'
pi_73438461
Nacho's Supreme.. damn, voor het eerst dat ik het gemaakt heb maar het is echt best lekker
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_73439338
beetje super chips paprika
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73446949


En vanavond maak ik macaroni!
pi_73447252
vanavond eten we wortel-sinaasappelsoep die ik vandaag ga maken.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73449019
yogurt en vlaaa.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_73449821
Beetje gruyère over van gisteren, dus nu maak ik gougères - Franse kaassoesjes.
Let me see you stripped down to the bone
pi_73450784
Lasagne vanavond.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_73452385
na een lang verblijf in griekenland maar weer aan het "normale"eten: biefstukje, gekookte aardappelen en broccoli.
pi_73452835
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 18:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik gok: tomaatjes eerst geroosterd in de oven en vervolgens verwerkt tot saus.

Zo inderdaad! Recept van de delicious
pi_73453053
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 12:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Zo inderdaad! Recept van de delicious
dacht ik al
oh vandaag ligt de nieuwe in de bus wrs !
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73453357
muesli noten broodje met kaas + beker yoki
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 7 oktober 2009 @ 12:54:44 #46
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73453890
Kopje thee en een appel + kiwi.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_73454552
Op dit moment zit ik een kauwgompje te knagen. Wat ik vanavond eet weet ik nog niet. Straks 'ns kijken bij de AH.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
  woensdag 7 oktober 2009 @ 13:29:05 #48
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73455084
Stamppot boerenkool met creme fraiche erdoor. Rookworst en tartaartje erbij.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_73455851
ben nu soep aan t maken en voor zometeen heb ik een schaaltje yoghurt (griekse) met wat fruit, tarwekiemen en wat honing.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73457834
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 13:50 schreef DarkElf het volgende:
ben nu soep aan t maken en voor zometeen heb ik een schaaltje yoghurt (griekse) met wat fruit, tarwekiemen en wat honing.
Ha, lollig, ik maak nu ook (Fransen uien-)soep en ik schuif zodadelijk een bakje griekse yoghurt naar binnen, met honing en havervlokken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_73458359
ben dol op yoghurt maar griekse is echt favoriet.
en tarwe erin maakt het nog een stuk gezonder ook
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73459272
even bij de mac 4 uienringen en mc flurry oreo geprobeerd. 1/2 ijsje op, teveel chocoladesaus. Nu voor de vitamines een halve liter sinaasappel kiwi sap
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 7 oktober 2009 @ 16:19:01 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_73460251
Net even bij de viswinkel geweest voor wat snoeperijen: sashimi van tonijn, wilde Alaska zalmsnippers, forelfilet en gerookte makreelfilet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_73460286
En straks stamppot rauwe andijvie mét
Nu een colaatje en een boertje
  woensdag 7 oktober 2009 @ 16:25:52 #55
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_73460490
Straks: stoofvlees van gisteren met aardappelen en rode kool met appeltjes
Nu: kupske koffie
pi_73460916
Vanavond kipfilet met een sausje / jus van bacon en witte wijn en daarbij sperziebonen en gekookte aardappelen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 7 oktober 2009 @ 16:49:46 #57
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_73461278
Vanavond zurkool met runderrookworst en zuurkool spel
pi_73462887
Gegrilde kipdrumsticks en een gepofte aardappel met knoflook/yoghurtsaus
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 7 oktober 2009 @ 18:52:57 #59
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_73464590
Farfalle met geroerbakte cherrytomaatjes, rode ui, knoflook, (hele) champignons, spinazie en een (pittig, hoei!) pepertje. Daarbij wilde zalm uit de oven.
pi_73466347
Morgen maar weers een kip braadstomen. Dat is echt zo lekker!

Vandaag was het Aardappels, vleesje en verse wortels in de vorm van waspeen
pi_73468597
Thee met een Kinder Bueno met witte chocolade
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73468626
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 19:42 schreef TheFrankey het volgende:
Morgen maar weers een kip braadstomen. Dat is echt zo lekker!

Vandaag was het Aardappels, vleesje en verse wortels in de vorm van waspeen
Kip stomen van Maggi? Ik wil wel graag weten of dat lekker is, die kruidenmix
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73471996
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 16:37 schreef PdeHoog het volgende:
Vanavond kipfilet met een sausje / jus van bacon en witte wijn en daarbij sperziebonen en gekookte aardappelen
Was goed te eten en voor herhaling vatbaar Nu wat tucjes met paprikasmaak en een glas Fanta
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73472090
zit gezellig met de mr aan een glas Carmenère
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73472265
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 20:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kip stomen van Maggi? Ik wil wel graag weten of dat lekker is, die kruidenmix
yip! Heerlijk vind ik het. Vooral de knoflook en de provencaal
pi_73477766
Beschuit en thee.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_73479401
Net mijn derde bak Wiener Melange op voor vandaag. Geloof dat ik het hier maar bij laat Vanavond een maisstampotje met een varkensfiletlapje. Lekker
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73479654
ijsthee.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
  donderdag 8 oktober 2009 @ 10:50:42 #69
267654 Karne
Ik leef dus ik besta.
pi_73480286
geroerbakte peultjes, een hamburger van gister en aardappeltjes in de schil was het hier gisteravond..

vandaag nog niets, eerst mn kater verwerken, auw!
pi_73484077
Heb net een bagel met oude kaas gehad.
pi_73486426
grote bak yoghurt met tarwekiemen en granaatappelpitjes
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73487558
aardappeltjes, sla, varkensfilet-lapje. flesje cabernet sauvignon (met z'n tweetjes, dat dan wel weer)
toetje: caramel-vla met slagroom.
pi_73487823
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 20:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kip stomen van Maggi? Ik wil wel graag weten of dat lekker is, die kruidenmix
Heerlijk , botermals en zeer mager ( en nee ik werk niet bij Maggi ) Wel zelf even kruiden , die kruiden die er bij zitten vind ik nogal laf van smaak .
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_73487855
Trouwens vandaag lasagne . Zo uit een pakje van Knorr maar wel Italiaanse roerbak erdoorheen
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  donderdag 8 oktober 2009 @ 15:09:02 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_73487860
Vanavond: hartige flensjes gevuld met met knoflook, rode peper, ui, bosui, cantharellen en kastanjechampignons.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_73487951
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 15:09 schreef golfer het volgende:
Vanavond: hartige flensjes gevuld met met knoflook, rode peper, ui, bosui, cantharellen en kastanjechampignons.
Klinkt best lekker eigenlijk
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73488134
aan positieve reacties te lezen ga ik dat gauw eens eten . Winner_Taco; wat voor kruiden gebruik je extra, en welke mix neem je dan?

Ik heb net een hamburger met zwitserse kaas op, nu cup a soup tomaat
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:13:27 #78
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73490137
Pitabroodjes met veel sla, zelfgekruide kipshoarma met ui en paprika, zelfgemaakte knoflooksaus en wat verse doperwtjes erbij.
Vooraf zelfgemaakte champignonsoep, ben benieuwd dat is voor het eerst.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:51:55 #79
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73491439
Hoe maak ik zelf lekkere saus voor bijvoorbeeld spaghetti?
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:53:38 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_73491496
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:51 schreef Zwansen het volgende:
Hoe maak ik zelf lekkere saus voor bijvoorbeeld spaghetti?
[FOK!-kookboek] Pasta
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 oktober 2009 @ 16:56:36 #81
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_73491582
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:53 schreef golfer het volgende:

[..]

[FOK!-kookboek] Pasta
Ah, perfect. Dank je u!
pi_73494817
Nog korstdeeg over van eerder deze week, dus quiche, met tomaten en pecorino
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 oktober 2009 @ 19:47:23 #83
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73497460
Zelfgemaakte patat oorlog Ik kwam er ineens op toen ik in de trein naar huis zat. Ik had wel zin in patat, maar dan wel zelfgemaakte. Maar ik wilde wat leuks maken
Dus ik heb zelf frietjes gemaakt in de oven, een sjalotje in de pan gebakken en aanmaak-satesaus gemaakt. Heerlijk joh!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 8 oktober 2009 @ 20:25:32 #84
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_73498952
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:39 schreef minilot het volgende:
Nog korstdeeg over van eerder deze week, dus quiche, met tomaten en pecorino
Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?

OT: ik had behoefte aan wat gezonds maar geen zin in te veel moeite, dus ik heb wat groenten met een zooitje kruiden uit de losse pols in de tajine gesmeten: sjalotjes, pompoen, gember, knoflook, puntpaprika, kikkererwten, cherrytoms, rozijnen, gerookte paprikapoeder, kaneel, komijn en verse koriander.

Ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door -Mellow- op 08-10-2009 20:48:38 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_73498970
Pepernoten.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_73499998
Menuvraagje!

Ik wilde morgen eens een lekkere hamburger maken (dus met broodje en al, tips daarvoor zijn ook welkom) met zelfgemaakte ovenfrites en als toetje een stukje cheesecake.
Maar nu wilde ik ook een voorgerechtje doen, alleen weet ik niet echt wat een lekker voorgerechtje is met een amerikaanse touch?
  donderdag 8 oktober 2009 @ 20:58:00 #87
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_73500159
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?

OT: ik had behoefte aan wat gezonds maar geen zin in te veel moeite, dus ik heb wat groenten met een zooitje kruiden uit de losse pols in de tajine gesmeten: sjalotjes, pompoen, gember, knoflook, puntpaprika, kikkererwten, cherrytoms, rozijnen, gerookte paprikapoeder, kaneel, komijn en verse koriander.

Ben benieuwd.
Mmmm, heerlijke boerenkost Het is echt verrassend lekker. Even het receptje opslaan
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_73500198
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:54 schreef LieLie het volgende:
Menuvraagje!

Ik wilde morgen eens een lekkere hamburger maken (dus met broodje en al, tips daarvoor zijn ook welkom) met zelfgemaakte ovenfrites en als toetje een stukje cheesecake.
Maar nu wilde ik ook een voorgerechtje doen, alleen weet ik niet echt wat een lekker voorgerechtje is met een amerikaanse touch?
coleslaw?
ik zou iets kleins/lichts nemen, het klinkt aardig heftig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_73500892
lays baked chips. Dus... die zouden beter zijn immer 70% minder vet
pi_73508105
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Jij bent altijd zo lekker in de weer met deeg. Wat voor recept gebruik jij voor korstdeeg?



Ik gebruik het bijzonder gedetailleerde recept voor pâte brisée fine uit Julia Child's befaamde 'Mastering The Art of French Cooking'. Ik heb de honderden pagina's van het boek als PDF.

Het lijkt op het eerste gezicht een vrij uitgebreid verhaal, maar uiteindelijk ben je concreet maar een paar minuutjes met het deeg bezig en heb je een prachtige, luchtige (vol laagjes!) en smaakvolle bodem.
PM me maar als je de PDF wilt hebben.

Trouwens, heb je nou echt zo'n tajine nodig als je ook een goede braadpan hebt? Wat is precies het verschil, afgezien van het feit dat zo'n tajine er tof uitziet?

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 09-10-2009 00:33:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 00:42:59 #91
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_73508469
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 00:28 schreef minilot het volgende:

[..]



Ik gebruik het bijzonder gedetailleerde recept voor pâte brisée fine uit Julia Child's befaamde 'Mastering The Art of French Cooking'. Ik heb de honderden pagina's van het boek als PDF.

Het lijkt op het eerste gezicht een vrij uitgebreid verhaal, maar uiteindelijk ben je concreet maar een paar minuutjes met het deeg bezig en heb je een prachtige, luchtige (vol laagjes!) en smaakvolle bodem.
PM me maar als je de PDF wilt hebben.

Trouwens, heb je nou echt zo'n tajine nodig als je ook een goede braadpan hebt? Wat is precies het verschil, afgezien van het feit dat zo'n tajine er tof uitziet?
Het verschil met een tajine en een braadpan is de vochtregulering. De klei zorgt voor gelijkmatige warmte verdeling en door de punt loopt het condens weer makkelijk naar beneden. Je kunt ook gewoon alle ingrediënten tegelijk in de tajine doen en de deksel erop en dat werkt prima. Het schijnt ook dat de smaak een beetje in de tajine trekt waardoor elke tajine op een gegeven moment zijn eigen smaak geeft.

Maar ik heb hem destijds gekocht omdat ik het gewoon een mooi ding vond.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:45:25 #92
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73512125
Ik ben nooit zo'n fan geweest van karnemelk, maar wilde het nou toch eens proberen. Heb er wat peer ingegooid, door de blender en voila! Eigenlijk best lekker, valt me alles mee
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_73515263
zelfgemaakte appelmoes (erg lekker!!!!), kippepoten uit de oven, gebakken aardappelen en wat sla voor de liefhebber (ik dus).
fles chileense merlot erbij.
toetje: vanillevla met slagroom.
pi_73518459
Zometeen een bak griekse yoghurt met tarwekiemen en verse fambozen

Vanavond een salade met tomaatjes uit de oven/pecorino/pijnboompitjes/ gebakken spekjes..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73519246
tosti cheddar/fricandeau. peertjes toe
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73519741
macaroni schotel

MMMM
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 14:55:48 #97
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73520998
Gegrilde tonijn met sperziebonen en spinazie.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_73521437
Straks wraps met mozzarella, tomaat en kipfilet
geen tijd om echt te koken
pi_73527820
Kip in moksi meti marinade met rijst en sperzieboontjes. En die kip is echt
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73527987
Volkoren broodjes met burgers van italiaans saucijsvlees, spinazieblaadjes eronder en pecorino en truffelmayo erop.
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')