quote:Op dinsdag 28 juli 2009 12:46 schreef June. het volgende:
[..]
Wat een zeikverhaal zeg. Natuurlijk is het niet leuk om drie keer uitgeloot te worden en zo je 'droom' () aan je voorbij zien te gaan. Daarnaast is er altijd nog een decentrale selectie, waar hij ook aan mee had kunnen doen. Beetje dom om je dat te realiseren nádat je 3x bent uitgeloot, helemaal als je in D zit.
quote:Op dinsdag 28 juli 2009 12:51 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Precies.
Wat me vooral opvalt die die 'droom' om arts te worden. Kom op zeg, het is gewoon een beroep hoor. Ik vind het hartstikke leuk en ik zou het erg jammer vinden als ik nu moet stoppen, maar ook als apotheker, jurist, econoom, wetenschapper of wat voor andere baan (wel op enig niveau) kan ik gelukkig worden.
Precies, de enige beperking is je eigen motivatie. Zo wou ik bij uitloting en als decentrale niet lukt in een ander land studeren. Genoeg mogelijkheden op de wereld om geneeskunde te studeren.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:00 schreef MaxC het volgende:
Als het echt je 'droom' is kan je altijd Geneeskunde gaan studeren. Lukt het niet via de loting zijn er nog veer meer verschillende mogelijkheden. Ook die stomme vergelijking met studenten die niet weten wat ze willen en dan maar Geneeskunde kiezen
Dat moet haast wel..quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:27 schreef starla het volgende:
Ook erg van Michael Zeeman trouwens, diagnose: hersentumor, maand later is hij dood.
Waarschijnlijk Glioblastoma Multiforma met veel massawerking.
uhm, wie is michael zeeman? *onder steen leeft*quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:27 schreef starla het volgende:
Ook erg van Michael Zeeman trouwens, diagnose: hersentumor, maand later is hij dood.
Waarschijnlijk Glioblastoma Multiforma met veel massawerking.
Helemaal een loterij is het natuurlijk niet, het gaat wel op basis van je cijfers. En die vragen die ik hier in dit topic langs zag komen van de decentrale toets waren echt belachelijk, wie kan het beste gokken..quote:Op dinsdag 28 juli 2009 14:38 schreef Kassaa het volgende:
Ik moet wel zeggen dat ik die loting wel een belachelijk systeem vind. Iedereen moet maar kans maken. Alles decentraal lijkt me beter, ook een ranglijst maken met gemiddeldes en van hoog naar laag de plekken op vullen totdat het vol zit lijkt me beter. Dan moet je gewoon keihard werken voor een hoog gemiddelde, ipv dat je gaat luiwammesen en nog steeds een kans maakt. Het systeem dat de Engelse en Amerikaanse universiteiten hanteren is ook niet zo gek, ze kijken naar je cijfers, dingen die je ernaast hebt gedaan, een landelijke test (MCAT en BMAT) en vervolgens een interview. Allemaal stukken beter dan een loterij voor je toekomst
.
quote:Op dinsdag 28 juli 2009 14:47 schreef Pluizel het volgende:
[..]
uhm, wie is michael zeeman? *onder steen leeft*
Vragen die je in dit topic langs zag komen waren van de 'Algemene Medische Basiskennis'-toets voor de Zij-Instroom in Groningen. Niet representatief voor de decentrale selectie dusquote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:08 schreef June. het volgende:
[..]
Helemaal een loterij is het natuurlijk niet, het gaat wel op basis van je cijfers. En die vragen die ik hier in dit topic langs zag komen van de decentrale toets waren echt belachelijk, wie kan het beste gokken..
Feit is wel dat iemand met een 7.9 gemiddeld drie keer uitgeloot kan worden en iemand met een 5.5 gemiddeld in één keer ingeloot kan worden.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:08 schreef June. het volgende:
[..]
Helemaal een loterij is het natuurlijk niet, het gaat wel op basis van je cijfers. En die vragen die ik hier in dit topic langs zag komen van de decentrale toets waren echt belachelijk, wie kan het beste gokken..
Ja, maakt dat wat uit? Degene met een 5,5 heeft net zoveel recht om Geneeskunde te sturen als degene met een 7,9. Alleen nu heeft de eerste gewoon pech en de laatste gewoon erg veel geluk. Wat voor systeem je ook hanteert, er zullen altijd mensen teleurgesteld worden..quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:19 schreef Kassaa het volgende:
[..]
Feit is wel dat iemand met een 7.9 gemiddeld drie keer uitgeloot kan worden en iemand met een 5.5 gemiddeld in één keer ingeloot kan worden.
Mijn nederige excuses.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:39 schreef DDM het volgende:
Waar is die foto boven de topicreeks gebleven?![]()
dotKoen![]()
Ik gok dat er echt geen specialisten zijn die tegen een normaal salaris in Delfzijl willen werken.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 15:51 schreef Pluizel het volgende:
uit het artikel van DDM
"Kamerlid Henk van Gerven: Het is navrant dat elk jaar zoveel getalenteerde studenten moeten afhaken, terwijl aan de andere kant ziekenhuisafdelingen zoals de afdeling gynaecologie in Delfzijl moeten sluiten vanwege een tekort aan specialisten. Ook met het oog op de vergrijzing hebben we nog vele artsen nodig."![]()
moeten we dan als selectiecriterium erbij hebben dat je van te voren al weet dat je verpleeghuisarts wilt worden?![]()
Arm arm ziekenhuis in delfzijl (is het btw niet dat die afdeling sluit omdat er geen geld is om specialisten te laten komen? of zijn er écht geen specialisten?)
Maar dat valt ook nog wel mee hoor. Ik ken echt niemand die zomaar 'voor de lol' heeft meegeloot. Wel andersom, mensen die eerst echt heel gemotiveerd waren maar toen ze eenmaal studeren het helemaal niks vonden.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 16:14 schreef pmdomela het volgende:
Bij een loting krijg je altijd nog de mensen die maar meeloten omdat het kan, in dat opzicht denk ik dat je met een decentrale selectie in elk geval die mensen er al uitpikt, wat wel scheelt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |