quote:Op vrijdag 15 mei 2009 21:59 schreef intoxicated het volgende:
Weet iemand precies hoe de financiële afhandeling van zorgkosten van principieel niet verzekerden werkt? Ik heb namelijk altijd begrepen dat die jaarlijks ~1300 euro extra belasting betalen aan een fonds dat zorgkosten betaalt (ergo, gewoon een verzekering). Maar ik hoorde gisteren dat dat niet zo zou zijn. Krijgen die mensen zelf een rekening van het ziekenhuis die ze evt kunnen declareren (wat ze vervolgens niet doen), of gaat de rekening rechtstreeks naar dat fonds? Iemand enig idee?
Dat was de vorige ook al niet. Maar beter ook zo, blijft ie tenminste een beetje bovenaan hangen.quote:Op vrijdag 15 mei 2009 22:21 schreef dotKoen het volgende:
Ah, we lopen nog steeds voor op rechten. Moet dit topic eigenlijk niet centraal gemaakt worden?
Hm, waarom voor je coschappen? Ik zit zelf ook nog een beetje met dat dilemma namelijk..quote:Op zaterdag 16 mei 2009 10:50 schreef Pluizel het volgende:
teeveepee
Ik geloof dat ik een wetenschappelijke stage heb :| En dus daarmee begin in september ipv pas over 2 jaar.
Doen redelijk veel mensen. Ik heb er ook geen zin in.quote:Op zaterdag 16 mei 2009 11:03 schreef June. het volgende:
[..]
Hm, waarom voor je coschappen? Ik zit zelf ook nog een beetje met dat dilemma namelijk..
Wat bedoel je met co zonder titel? De BSc-titel?quote:Op zaterdag 16 mei 2009 19:06 schreef DDM het volgende:
Ik verbaas me echt steeds meer over de vernieuwde curricula. Het was eerst gewoon de normale gang van zaken: je wetenschappelijke stage aan het einde van je vierde jaar en daarna pas je co-schappen. Natuurlijk kon je het verschuiven naar het einde van je co-schappen, maar dat deedt een enkeling. Daarnaast lijkt het mij ook zeer vervelend om dan nog aan je wetenschappelijke stage te beginnen. Om het al helemaal maar niet over de co zonder titel te hebben
Ja idd, ik kwam er pas tijdens mijn co-schappen achter dat ik neurologie wilde gaan doen. Na mijn keuze co-schap ga ik verder met m'n onderzoek naar onbegrepen hoofdpijn. Als ik vóór die tijd een onderzoek had gedaan, was het waarschijnlijk compleet iets anders geweest. Een onderzoek naar hoofdpijn staat beter op je CV als je solliciteert voor een neuro-plek dan een onderzoek naar eilandjes van Langerhans.quote:Op zaterdag 16 mei 2009 19:31 schreef dotKoen het volgende:
Aan de andere kant, je hebt tijdens je co-schappen wellicht wel meer mogelijkheden een leuke stageplek te zoeken.
Inderdaadquote:Op zaterdag 16 mei 2009 19:36 schreef starla het volgende:
[..]
Ja idd, ik kwam er pas tijdens mijn co-schappen achter dat ik neurologie wilde gaan doen. Na mijn keuze co-schap ga ik verder met m'n onderzoek naar onbegrepen hoofdpijn. Als ik vóór die tijd een onderzoek had gedaan, was het waarschijnlijk compleet iets anders geweest. Een onderzoek naar hoofdpijn staat beter op je CV als je solliciteert voor een neuro-plek dan een onderzoek naar eilandjes van Langerhans.
quote:De onderzoeksstage wordt door Nijmeegse geneeskundestudenten gelopen in het vierde of zesde jaar. In de meeste gevallen gebeurt dit in de eindfase van de opleiding. De onderzoeksstage is bewust in de slotfase geplaatst omdat de student dan al wat meer ervaring op verschillende klinische afdelingen heeft opgedaan en daardoor ook de mogelijkheid heeft gekregen zich op het beroepsveld te oriënteren. Vanuit die ervaring kan de student met meer motivatie aan een onderzoeksstage werken en kan tevens de betekenis van wetenschappelijk werk in en voor de geneeskunde beter op waarde worden geschat.
Een praktisch punt is dat plaatsing van de stage in het zesde of vierde jaar mogelijkheden biedt voor flexibele planning. Om de wachttijd voor coassistenten zo gering mogelijk te laten zijn, lopen sommige studenten hun onderzoeksstage voorafgaand aan de coschappen. Dit is onder bepaalde voorwaarden toegestaan, hoewel een stage tegen het einde van de studie, zoals gezegd, eigenlijk de voorkeur heeft.
Haha precies, daarom denk ik toch dat ik ook mijn stage aan het einde ga doen (hoewel ik nu al wel aan een onderzoek bezig ben, maar dat telt verder niet mee).quote:Op zaterdag 16 mei 2009 19:36 schreef starla het volgende:
[..]
Ja idd, ik kwam er pas tijdens mijn co-schappen achter dat ik neurologie wilde gaan doen. Na mijn keuze co-schap ga ik verder met m'n onderzoek naar onbegrepen hoofdpijn. Als ik vóór die tijd een onderzoek had gedaan, was het waarschijnlijk compleet iets anders geweest. Een onderzoek naar hoofdpijn staat beter op je CV als je solliciteert voor een neuro-plek dan een onderzoek naar eilandjes van Langerhans.
Voor BOWO? Welk vak?quote:Op zaterdag 16 mei 2009 19:57 schreef June. het volgende:
[..]
Haha precies, daarom denk ik toch dat ik ook mijn stage aan het einde ga doen (hoewel ik nu al wel aan een onderzoek bezig ben, maar dat telt verder niet mee).
Nee niet voor je bowo, daar moet je alleen een onderzoeksvoorstel voor schrijven. Ik doe onderzoek op Hemato-oncologie.quote:
Als ik nu mn wetenschapsstage zou doen zou ik in principe mn doctoraal kunnen krijgen, dus Master als je die vergelijking wilt trekken. Maar dat interesseert me nou eerlijk gezegd helemaal niks.quote:Op zaterdag 16 mei 2009 19:31 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Wat bedoel je met co zonder titel? De BSc-titel?
Ja, enerzijds is het vervelend als je al klaar bent met al je co-schappen nog te moeten wachten met werken om je wetenschappelijke stage. Aan de andere kant, je hebt tijdens je co-schappen wellicht wel meer mogelijkheden een leuke stageplek te zoeken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |