Joene | dinsdag 14 juli 2009 @ 09:47 |
Hier dus. | |
Stansfield | dinsdag 14 juli 2009 @ 09:49 |
welke gaat het worden van de 2? | |
kL0j00h | dinsdag 14 juli 2009 @ 09:49 |
Niet echt reclame voor Oldbies Automatisering BV twee keer een topic aanmaken met verschillende naam. Beetje huisvrouw gesurf. | |
Joene | dinsdag 14 juli 2009 @ 09:51 |
Mn kracht wat doe je J. | |
sanger | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:07 |
Wat voor weer wordt vanavond voorspelt? | |
Joene | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:07 |
Regen Sanger Regen ! Maar morgen wordt het mooi ![]() | |
Rijpie | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:08 |
TVB ![]() even voor de hendigheid een link naar het vorige topic Barbecuetopic 2009 | |
error_404 | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:11 |
tvp | |
sanger | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:11 |
quote:Hmm, dus vanavond mijn schoonmoeder uitnodigen voor de BBQ en morgen de belangrijke mensen ![]() | |
Houzer | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:24 |
tvp. | |
kabouter.muts | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:26 |
Volgens Piet wordt het vanavond juist puik terras weer. Krijgt een 9! Omdat het lekker lang warm en droog is. | |
Joene | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:27 |
quote:Hier regent het nu ![]() | |
Fendy | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:57 |
Grom. Ondertussen 5 of 6 vestigingen van Kruidvat bezocht, op jacht naar de 47 One Touch Silver voor 6 tientjes, nergens hebben ze hem... "ja we hadden er maar 1" ![]() Duidelijk weer een geval van een kruidvat lokkertje ![]() | |
mime_negert | dinsdag 14 juli 2009 @ 10:59 |
Zeker wel genoeg van de iets duurdere varianten. | |
Fendy | dinsdag 14 juli 2009 @ 11:02 |
quote:Vreemd genoeg, helemaal geen Weber oid. Hooguit van die wegwerpdingen, maar niets alternatiefs wat ze aan je kunnen slijten, zo van "nee, die van 60 euro zijn op, we hebben nog wel die van 300" ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 14 juli 2009 @ 11:13 |
Kan iemand de spelfout uit de TT halen? | |
Jarno | dinsdag 14 juli 2009 @ 11:38 |
Tvp dan maar. | |
Joene | dinsdag 14 juli 2009 @ 11:40 |
ik wil de Q ipv C ja ! het is BEWUST ! NOOBZ ! | |
Houzer | dinsdag 14 juli 2009 @ 11:46 |
Hotwings op de bbq ![]() | |
zquing | dinsdag 14 juli 2009 @ 11:55 |
tvptje | |
junkiexp | dinsdag 14 juli 2009 @ 12:20 |
Zou best wel eens kunnen dat ik van de week de bbq nog ff aansteek. Wel eerst ff schoonmaken ![]() | |
The_Hives | dinsdag 14 juli 2009 @ 13:07 |
quote:het is een op=op actie. Sommige filialen hebben er nog 10 anderen 0. Ligt er dus net aan. Op www.kruidvat.nl kan je kijken welke filialen er nog wel van die BBq's op voorraad hebben -edit- zo te zien heb je pech en is het erg hard gegaan: http://www.kruidvat.nl/domains/default/pages/content.aspx?content=13010000022286_2_10000000001651&contentcode=2009-voorraad&token=-1 | |
Fendy | dinsdag 14 juli 2009 @ 13:40 |
quote:Mja, ik ben wat cynisch over dat gebeuren... quote:Sowieso konden we pas sinds gisteren een uur of 4 die lijsten inzien en de actie was pas vanaf vrijdag bekend ofzo. vaag. Maargoed, laat ik er geen Kruidvat-bash topic van maken ![]() | |
dekilo | dinsdag 14 juli 2009 @ 14:30 |
Vrijdag komen 2 kennissen bbqén. Ik ga voor hungry man spare ribs met noskos bbq saus. En voor de dames maak ik kiplollies. Daar eten we bbq witte bonen in tomatensaus bij en wat salades. Alle gerechten heb ik van de www.bbq-nl.com/ site gehaald. Jummie jummie hoop ik! Het zal de eerste keer worden dat ik dit ga bereiden. | |
Jarno | dinsdag 14 juli 2009 @ 14:31 |
Sinds wanneer lusten vrouwen geen ribs? ![]() | |
The_Hives | dinsdag 14 juli 2009 @ 14:31 |
quote:deels heb je gelijk hoor. Van de op=op artikelen in de folder krijgt mijn filiaal bv niets omdat wij nog veel voorraad hebben. Dus wij hebben aangevraagd om geen extra verdeling te ontvangen. Dat wordt nergens echt gecommuniceerd dus de klanten die bij ons komen voor die artikelen (die wij zelf niet meer in voorraad hadden) die komen dus voor niets terwijl we anders het misschien wel hadden gehad. Maar goed laten we het weer over bbq-en hebben ![]() ![]() | |
dekilo | dinsdag 14 juli 2009 @ 14:40 |
quote:Deze vrouwen niet in elk geval. ![]() | |
sanger | dinsdag 14 juli 2009 @ 14:48 |
quote:En toch ga ik vanavond BBQ'en ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 14 juli 2009 @ 15:44 |
Sjonge wat hebben jullie een pech! Hier schijnt de zon al de hele dag en is t bloedheet! (Haarlem) Door dit topic nu ook zin om weer eens te bbq-en. ![]() | |
sanger | dinsdag 14 juli 2009 @ 15:50 |
quote:Kijk, das lekker nieuws van het bijna thuisfront ![]() | |
pdiscs | dinsdag 14 juli 2009 @ 15:52 |
Ik tvp even mee:![]() | |
Jarno | dinsdag 14 juli 2009 @ 15:57 |
Zo' n rekje is ook wel kek idd. | |
Joene | dinsdag 14 juli 2009 @ 17:46 |
Morgen toch de weber aan hoor. | |
pdiscs | dinsdag 14 juli 2009 @ 20:04 |
Vandaag de Weber al weer aan gehad... | |
macferret | dinsdag 14 juli 2009 @ 22:07 |
spruitjes zijn vies.... haha op welk forum heb ik dat eerder gelezen! helaas door tijdgebrek is de boel hier ook uit gebleven, morgen meer succes hoop ik. ps rekje aan de rode weber voor je gereedschap, zag ik vandaag afgeprijsd bij de praxis voor 8 of 9 euro. | |
golfer | dinsdag 14 juli 2009 @ 22:15 |
quote:Die hebben wij, inclusief gereedschap, ook aan onze Weber hangen. ![]() | |
pdiscs | dinsdag 14 juli 2009 @ 22:22 |
quote:Tja ... welke forum is dat ook al weer ;-) En ze zijn toch ook vies? Of niet soms? [ Bericht 2% gewijzigd door pdiscs op 14-07-2009 22:23:06 (Omdat spruitjes echt vies zijn...) ] | |
macferret | dinsdag 14 juli 2009 @ 22:35 |
sorry, ik vind spruitjes heerlijk! | |
Jarno | woensdag 15 juli 2009 @ 07:32 |
quote:Straks even langs de Praxis dus. | |
Joene | woensdag 15 juli 2009 @ 08:10 |
BBQ of Niet ? | |
kL0j00h | woensdag 15 juli 2009 @ 08:43 |
Oh yeah baby.... morgen lekker bbq-en met wat gezellige mensen. Dan is mijn zoontje precies 1 jaar. ![]() | |
Joene | woensdag 15 juli 2009 @ 10:35 |
Vanavond dus ! | |
Schranseman | woensdag 15 juli 2009 @ 20:58 |
Lekker hele kippen en MOINK balls morgen! | |
Zelva | donderdag 16 juli 2009 @ 01:00 |
Barbe | |
Joene | donderdag 16 juli 2009 @ 08:27 |
quote:Q ![]() | |
kL0j00h | donderdag 16 juli 2009 @ 08:49 |
quote:Ja, maar blijkbaar is het erg moeilijk voor sommige mensen haha. | |
Fendy | donderdag 16 juli 2009 @ 10:15 |
Of barbequeue..net als printqueue ehehehe | |
Joene | donderdag 16 juli 2009 @ 10:51 |
Q is beter dan C . | |
Schranseman | donderdag 16 juli 2009 @ 13:13 |
Iemand nog tips om verse worst te roken op een BBQ? | |
ColdFeet | donderdag 16 juli 2009 @ 13:17 |
quote:Gewoon stug volhouden dat het expres was ![]() | |
Joene | donderdag 16 juli 2009 @ 13:17 |
quote:dat was het ook ! Q! | |
huhggh | donderdag 16 juli 2009 @ 22:41 |
Terug Vind Portie ![]() | |
Schranseman | zaterdag 18 juli 2009 @ 13:09 |
vandaag brood gebakken op de BBQ. | |
macferret | zaterdag 18 juli 2009 @ 22:31 |
aha schransemans! ik las al over MOINKS, ik dacht jou ken ik! haha, ik ga het brood volgende week proberen! | |
huhggh | zaterdag 18 juli 2009 @ 23:18 |
Vandaag maar ordinare braadworsten op de BBQ gegooid. Ik merk ook dat "witte puntjes" beter zijn om bradworsten mee op te eten dan die grotere en taaiere pistoletto's. Overigens is het verschil in kwaliteit tussen een braadworst die vantevoren in heet water heeft gelegen verwaarloosbaar. Vantevoren 5 minuten in heet water had bij mij in ieder geval geen beter effect. | |
Schranseman | zondag 19 juli 2009 @ 13:47 |
quote:Probeer eens eigen gebakken brood op de BBQ. Vooral de luchtige witte van koopmans is goed voor braadworst | |
huhggh | maandag 20 juli 2009 @ 10:32 |
Overigens waren de pistoletto's de volgende dag (gisteren dus) alweer een stuk zachter. Volgende stap is een bovenrooster met scharnier kopen voor mijn Weber One-Touch Silver van 47 cm. Iemand nog een goed adres in Den Haag? Want bij DOK in de passage hebben ze deze helaas niet. PS: zaterdag eindelijk kokosbriketten gevonden......bij de Makro. Helaas geeft zo'n kokosbriket na een BBQ toch as. Ook al wordt er elders op internet anders beweerd. In de zin dat zo'n opgebrande briket bij het minste geringste meteen uitelkaar valt. Ondanks dat was het wel makkelijker op te ruimen. Ik hoop met een ander bovenrooster (namelijk met scharnier) eindelijk langer indirect te kunnen BBQ'en door zo nu en dan er een kooltje toe te voegen en het zo 5 - 6 uur vol te houden. En natuurlijk houtsnippers toevoegen. ![]() | |
Schranseman | maandag 20 juli 2009 @ 12:45 |
Je kan ook koude kolen naast je hete kolen leggen en zo een soort slang maken. De hete kolen steken de koude aan en zo krijg je een soort kettingreactie. | |
Gia | maandag 20 juli 2009 @ 15:03 |
Waarschijnlijk morgen weer BBQ. Wij stoken eerst houtskool aan en gooien er vervolgens worst en speklapjes op. Als het ding goed fikt, gaan er briketten op. Als die eenmaal heet zijn, kun je lang vooruit met de rest van het vlees. Trouwens, ook lekker van de BBQ: Vis in bananen of koolbladeren verpakt. | |
fokkerspy | dinsdag 21 juli 2009 @ 13:10 |
BBQ is het mooiste wat er bestaat,zeker na een dagje racen op de motor en dan thuis ff onder genot van een ijskoud biertje de BBQ aanzetten en wat vlees erop pleuren zodat vde vrouw ook wat te zien heeft.![]() ![]() ![]() ![]() | |
vaagsel | dinsdag 21 juli 2009 @ 13:27 |
Is dat jouw zaakje dat daar op de BBQ ligt? | |
fokkerspy | dinsdag 21 juli 2009 @ 14:12 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
huhggh | dinsdag 21 juli 2009 @ 15:13 |
Nog even over die mosterd-honing bbq-saus: Moet dat van die dikke creme-honing of van die vloeibare honing zijn? Wil dit weekend echt iets voor 3 uur of langer indirect grillen. Zat te denken aan iets als een bacon explosion. | |
Schranseman | dinsdag 21 juli 2009 @ 15:25 |
Ik gebruik altijd vloeibare honing. Plus een klein beetje appel cider azijn, curry, bruine suiker, worcesthershire sauce en chili saus. | |
Joene | dinsdag 21 juli 2009 @ 15:37 |
Welke kut mod heeft mn TT aangepast ![]() | |
Gia | dinsdag 21 juli 2009 @ 17:22 |
Wilde vandaag BBQ-en, maar weer wil weer niet. Ziet er naar uit dat het op de grillplaat moet. | |
huhggh | dinsdag 21 juli 2009 @ 19:48 |
Dit weekend wil ik eens kijken wat het effect is als ik dikke zelfgemaakte hamburgers insmeer met een "marinade" van honing en mosterd. Het lijkt mij een gek idee, maar ik ben wel benieuwd of daarmee ik ook hamburgers krijg die nog lekkerder zijn. Hamburgers op Italiaanse bollen (door midden gesneden) is na afgelopen weekend bij mij een echte aanrader. Vandaar deze volgende stap met een marinade. | |
macferret | dinsdag 21 juli 2009 @ 20:43 |
ben j niet bang dat de honing aanbrand als de hamburgers erop gooit, ik neem aan dat je de hamburgers wilt grillen op hoge temp. | |
vaagsel | dinsdag 21 juli 2009 @ 21:31 |
Lijkt mij ook niet zo lekker. Helemaal niet met honing-mosterd. Vind ik meer iets voor kip of varkensvlees. | |
golfer | dinsdag 21 juli 2009 @ 21:38 |
Honing-mosterd is als saus lekker bij lamskotellertjes of lamsspiesjes. Niet bij hamburgers.En zeker niet als marinade voordat je nog gaat BBQ-en. | |
huhggh | dinsdag 21 juli 2009 @ 21:59 |
quote:OK, daarvoor dus niet, maar sta je er tegen over om het erna er een beetje op te smeren? Hamburgers met een klein beetje mosterd tussen een Italiaanse bol was echt goddelijk om te eten. Vandaar dat ik zit te kijken naar een volgende stap met die mosterd. Maar dat was inderdaad ook na dat de hamburger er op had gelegen, en niet als enige vorm van marinade. | |
macferret | zaterdag 25 juli 2009 @ 07:51 |
en hoe waren de hamburgers? gisteravond laat nog brood gebakken op de q, ging goed! | |
huhggh | zaterdag 25 juli 2009 @ 08:56 |
quote:Vraag je dit aan mij? Ik ga vandaag pas weer in de weer met hamburgers, omdat ik dit weekend m'n handen weer vrij heb. 2 verschillende recepten proberen. Eens kijken wat bij mij het beste aanslaat. Hamburgers gemaakt van kalfsgehakt en rundergehakt. De 2 variaties zijn: - met wat kaas ertussen, zodat ik hopelijk een cheeseburger krijg. - met wat ketchup en (in mijn geval) broodkruimels erdoor heen kneden en dan op de bbq....weet nog niet over een ei erbij doen bij het kneden dit lekkerder maakt. Wat denken jullie? Lees ook de geplaatste opmerking: http://www.rookgordijn.net/2009/04/12/hamburgers/ | |
macferret | zaterdag 25 juli 2009 @ 09:39 |
ik had er laatst te veel ketchup en kaas tussen, de burgers vielen uitmekaar. volgens mij is de truc ook om ze goed in de koelkast te laten opstijven. ik ben nog steeds opzoek naar de perfecte bbq burger. volgens mij maken ei en broodkruimels de boel weer steviger, ga ik volgende keer weer proberen. van een goede hamburger kan ik meer genieten dan van sommige ingewikkelde langdurende recepten! ik lees je bevindingen wel. | |
huhggh | zaterdag 25 juli 2009 @ 09:44 |
quote:Mee eens. De Amerikaanse hamburgers die ik vorige week at bevielen goed, en vulden de maag zeer goed. Overigens zit ik te kijken naar de kleine flesjes van Heinz, met ketchup-varianten. Ik heb natuurlijk niet zoveel ketchup nodig, alleen voor de smaak. Iemand ervaring met die tafelsauzen? Dit bedoel ik: ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door huhggh op 25-07-2009 10:29:56 ] | |
pdiscs | zaterdag 25 juli 2009 @ 10:37 |
Ik ben niet zo kapot van die ketchup varianten (ik heb er 2 gekocht). | |
huhggh | zaterdag 25 juli 2009 @ 10:38 |
quote:Dan maar een klein flesje normale ketchup straks kopen. | |
Schranseman | zaterdag 25 juli 2009 @ 23:16 |
De BBQ saus variant van Heinz is heerlijk, en ik ben zeker niet van de sauzen. | |
huhggh | zaterdag 25 juli 2009 @ 23:46 |
Heb eindelijk de burgers gemaakt met ketchup en broodkruimels erin. M'n maag ging over de zeik, maar dat kan ook komen omdat soms mijn oog groter is dan mijn maag...zogezegd. Morgen 2e kans. Eens kijken of ik dan weer hetzelfde effect krijg. | |
motorbloempje | zondag 26 juli 2009 @ 09:56 |
yay ![]() woensdag en zondag wordt hier de zwarte kogel aangeslingerd. Woensdag maak ik alleen sate, satesaus en spareribs, want de gasten nemen die dag ook allemaal lekkers mee. Zondag moet wel all-in gemaakt worden voor 6 personen.... eens even denken... weer de spareribs en sates denk ik, nog iets met vis en hmmmmm teveel keus ![]() | |
Schranseman | zondag 26 juli 2009 @ 12:06 |
quote:Probeer eens een broodje te bakken voor hamburger. Is best makkelijk en erg lekker! ![]() | |
Movinghead | zondag 26 juli 2009 @ 21:18 |
Zo vandaag de Weber Q ook weer aangehad. ![]() Wel vandaag een standaard BBQ: Hamburgers met spek Gamba's in knoflook Italiaanse worstjes Sate spies Aardappels gevuld met kruidenboter Varkenslapje Heb vanmiddag nog wel een hoes besteld en nog een Weber Q bakplaat om zo ook bacon en andere dingen te kunnen bakken wat niet direct op de grill kan. | |
motorbloempje | zondag 26 juli 2009 @ 23:26 |
Wij hebben gewoon een kogelbarbecue van 25 euro, van de gamma ofzo ![]() Later als ik groot ben, koop ik wel een 'echte', maar deze doet het overigens ook werkelijk waar prima ![]() | |
Movinghead | maandag 27 juli 2009 @ 00:42 |
quote:Hier thuis zijn we ook met een simpele begonnen, maar dit is vast een koopje voor als ik straks op mezelf zit dan is de BBQ vast in orde ![]() edit: kreeg net een mailtje dat TNT morgen de Weber Q220 bakplaat en lange hoes af komt geven ![]() ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door Movinghead op 27-07-2009 12:23:10 ] | |
Zeroku | maandag 27 juli 2009 @ 17:21 |
Hmm, hier regent het al enkele dagen. Anders gebruiken wij de BBQ bijna dagelijks, buiten eten alles op tafel en dan het vlees rechts van de BBQ op je bord ![]() | |
motorbloempje | maandag 27 juli 2009 @ 17:26 |
oh,en aan gasbbq's doe ik niet ![]() briketten ![]() Woensdag eten we sowieso: Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade Turks brood met Aioli en Tzaziki Gepofte aardappelen met een kwark-yoghurt-spekjes-saus Spicey Casablanka Couscous van Ainsley Harriot Zelfgemaakte pindasaus De gasten nemen verder ook nog dingen mee, dus het wordt een langzaam en lang avondje BBQ-en ![]() Zondag eten we: Spareribs, voorgekookt in groentenbouillon en daarna gemarineerd met honing-ketjap-sambalmarinade Kipspiezen met paprika en ui met een ketjap-sambalmarinade Hamburgers (hebben we nog liggen ![]() Spicey Chili Gamba-spiezen van Ainsley Vers gebakken ciabatta met tzaziki, aioli en bruchetta-spullie En als voorgerecht een gegrilde groenten met mozarella-torentje uit de Allerhande ![]() | |
Movinghead | maandag 27 juli 2009 @ 17:52 |
quote:Aan gamma BBQ's doe ik niet ![]() Weber ![]() ![]() | |
Zeroku | maandag 27 juli 2009 @ 17:55 |
quote:Oh God, wat klinkt dat lekker ![]() | |
motorbloempje | maandag 27 juli 2009 @ 17:57 |
ik vergat nog de New Potatosalad met onder andere augurk, zure room, knoflook en bieslook ![]() ![]() ![]() | |
motorbloempje | maandag 27 juli 2009 @ 17:58 |
quote:*grin* maar waarom op gas en niet op briketten? Heb nu paar keer op gas gebbq-ed, maar het mist iets... het échte fikkie stoken, het aan de praat krijgen en de immense ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Movinghead | maandag 27 juli 2009 @ 18:02 |
quote:Tuurlijk je hebt minder rook bij gas, maar het is wat prettiger in gebruik maar dat is mijn mening. Kwa kosten kolen/briketten en gas maakt het ook niet al teveel. Voordeel van gas is wel makkelijk te regelen kwa temperatuur. | |
pdiscs | dinsdag 28 juli 2009 @ 09:51 |
Die couscous van Ainsley maak ik ook regelmatig: SUPERLEKKER! | |
Xlarge | woensdag 29 juli 2009 @ 18:59 |
Dit jaar is de bbq al erg vaak aangegaan ![]() Morgen weer de voorbereidingen treffen voor de bbq van zaterdag. De kip voor de beercanchicken marineren, hier zie je hoe ik hem verleden keer heb gemaakt Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in De spareribs in de honing, ketjap, mosterd marine zetten, en natuurlijk uitkoken. En de biefstukblokjes zet ik 24 uur in een gerapte uien,knoflook, chiliper mix, vooral de uien maken het vlees erg mals, daarna worden ze verwerkt tot lekkere kebabs ![]() | |
Schranseman | zaterdag 1 augustus 2009 @ 17:59 |
Spareribs hoef je niet perse uit te koken. Als je ze indirect (smoken) BBQed op lage temp voor een uurtje of 3 dan 2 uur in de alufolie met appelsap en dan nog een uurtje zonder folie zijn ze echt super lekker. De 3-2-1 methode! | |
ivetje | zaterdag 1 augustus 2009 @ 21:47 |
Zo, vandaag ook maar eenms gebbqed voor het eerst in ons nieuwe huis. We kwamen er alleen achter dat onze campinggaz grill in de caravan lag en die staat alweer in de opslag ![]() ![]() We hebben ook dit draaipleteau met 6 schaaltjes erbij! ![]() We vonden hem zo schattig en hij is echt ideaal voor op tafel met vrienden. Hij lijkt niet groot, maar 6 "stukken" vlees kunnen er wel op. In de zwarte emaille kom doe je water. Daar komt een metalen binnenbak in die je onderin vult met brandpasta, dan een rekje en daarop kooltjes. De pasta steek je aan en laat je de kooltjes verwarmen. Als alles goed warm is kan het rooster erop en eventueel de plaat. En dan ben je klaar om te gaan. We hadden er nu wat weinig brandpasta in, dus hij is ongeveer 2 uur aangeweest. Maar dat kan wel wat langer worden. Als vlees hadden we een heerlijke schotel van de jumbo. Er zaten 2 spiesjes in, 2 hanburgers, 2 gemarineerde lapjes en 2 worstjes. Precies genoeg voor ons met wat stokbrood en een slaatje. Het was nogal een snelle bbq omdat mijn vriend weg moest, maar erg gezellig en de Barbecook is heel goed bevallen!! Hopelijk is het volgende week ook nog mooi, dan gaan we hem ff aanfakkelen met vrienden! Enig nadeel was dat we geen Jack Daniel's saus erbij hadden. Binnenkort maar weer eens meenemen uit Duitsland. Die is zo lekker!! ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door ivetje op 01-08-2009 22:03:45 ] | |
motorbloempje | zaterdag 1 augustus 2009 @ 21:51 |
quote:hij was echt goddelijk! Ik had 'm met één pepertje gemaakt, zonder de pitjes, en doe er volgende keer 2 zonder pitjes in, want 't was heul niet zo pittig nie.. maar wat wassie lekker ![]() | |
Schranseman | zondag 2 augustus 2009 @ 11:15 |
@ivetje Mooie BBQ. Heb je er ook "echte" foto's van dat je hem zelf gebruikt? En hoort er ook een deksel bij? | |
ivetje | zondag 2 augustus 2009 @ 19:30 |
Ik zal er komend weekend als we hem gebruiken even pics van maken ![]() | |
Stansfield | zondag 2 augustus 2009 @ 20:36 |
Ik had gisteren een bbq bij mijn zwager. Die had alles via een slager laten bezorgen. Was ok, maar zelf maken vind ik toch wel een stuk leuker en lekkerder. | |
huhggh | zondag 2 augustus 2009 @ 21:32 |
Heb inmiddels een ander bovenrooster gehaald met scharnier. En ik kan nu echt langer BBQ'en om zo grotere stukken vlees te garen. Dus nu op naar de Bacon Explosion!! Ps: Tijdens het BBQ'en marineren met ketchup is errug lekker. | |
covie | woensdag 5 augustus 2009 @ 09:19 |
Gisteren heeft mijn vriend een paar duiven geschoten en nu heb ik dus een aantal heerlijke duivenborstjes ![]() Zaterdag gaan we lekker BBQ'en met vrienden dus daar wil ik ze op gooien. Normaal als je ze in de pan bakt gebruik ik alleen wat peper en zout. Zal dat voor de BBQ voldoende zijn of heeft iemand anders een andere suggestie? | |
guapo | woensdag 5 augustus 2009 @ 11:39 |
quote:Schiet hij die duiven gewoon van het dak af? | |
covie | woensdag 5 augustus 2009 @ 12:30 |
quote:nee hoor volgens mij mag dat niet eens. ![]() Zijn opa heeft een jachtterrein dus dat zijn in principe dezelfde duiven, alleen zitten ze dan net op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Het is ook niet de bedoeling dat je zomaar wat neerknalt natuurlijk. ![]() | |
golfer | woensdag 5 augustus 2009 @ 12:36 |
Moet dat vlees dan niet eerst een paar weken besterven? | |
covie | woensdag 5 augustus 2009 @ 13:08 |
quote:Een paar weken lijkt me wel heel lang, dan loopt het vanzelf alweer weg ![]() Nee met dit weer kan je beter wild niet te lang laten besterven, bij duiven hoeft dat ook zo lang niet. Een paar uurtjes laten liggen, daarna schoonmaken en gewoon de pan/koelkast in. Biij groot wild dan laten ze het meestal een paar dagen op een koele plek besterven, maar volgens mij ook niet meer dan een dag of 5. | |
Jarno | woensdag 5 augustus 2009 @ 13:10 |
Dus dat zijn in principe dezelfde duiven die je in en rond winkelcentra ziet dwarrelen? Die hele vieze zeg maar? Met tumoren en bulten? Hm. | |
covie | woensdag 5 augustus 2009 @ 13:27 |
quote: ![]() haha nee deze hebben gewoon nog 2 pootjes. kweet niet, denk dat die duiven uit de steden niet zo snel meer terug de natuur ingaan ![]() Zal t eens vragen. maar nu weet ik nog niet of er wat lekkerders voor is behalve alleen wat peper en zout.. | |
pavv | woensdag 5 augustus 2009 @ 16:08 |
op vakantie lekker de Weber Go Anywhere meegehad en prima stukjes vlees op bereid...![]() Nu zijn we weer thuis en hebben we het mooie weer mee teruggenomen dus vanavond gaat de grotere Weber weer aan ![]() wat schaft de pot (o.a.): - gemarineerde lamskotelletjes - warmgerookte zalm - wat Black Tiger shrimps - pittig gemarineerde Ribeye - zelfgemaakte hamburgers .....flinke ook een beetje groenvoer.. - Portobello's met Gorgonzola - frisse salade (maakt de vrouw) - geroosterde paprika - geroosterde cherrytomaatjes toe: warme perziken met vanille roomijs tegen de dorst hebben we - prosecco (zooo 2007 maar wel lekker) - wijn wit en rood - bier - PX sherry bij de perziken ![]() | |
kL0j00h | woensdag 5 augustus 2009 @ 16:16 |
Vanavond gaat de bbq weer aan. Voor het laatst met mijn vriendin want vanaf vrijdag is ze mijn vrouw ![]() | |
golfer | woensdag 5 augustus 2009 @ 16:38 |
quote:Dan kan je ermee stoppen daarna. Je hebt blijkbaar al genoeg indruk als man op haar gemaakt met fikkie stoken en lappen vlees roosteren om haar zover te krijgen dat ze met je trouwen gaat. ![]() | |
junkiexp | woensdag 5 augustus 2009 @ 18:20 |
Voor de mensen met een Weber, als jullie direct bbq-en met het deksel eraf, regelen jullie dan nog wat met de luchtschuif in de bodem ? Of heeft dat niet echt veel invloed zonder deksel ? Ik ga zo de bbq ff aansteken ![]() | |
Repeat | woensdag 5 augustus 2009 @ 19:32 |
Lekker hamburgers staan grillen net, leek net of ik autobanden op het vuur had zoveel rook kwam er van dat vet af ![]() Wat doe ik hieraan ![]() | |
macferret | woensdag 5 augustus 2009 @ 22:25 |
@ Covie, ik heb geen idee, nog nooit duif klaargemaakt, en al helemaal niet op de bbq. klinkt afgezaagd, maar ik zou hier eens kijken en lid worden, er zitten een paar beroepskoks (oa bbq) die vast meer hierover weten. @Repeat, helemaal niks, deksel erop en lekker laten roken, doordat de deksel erop zit, is er niet genoeg zuurstof om vlammen te krijgen en zorgt de rook voor extra smaak. truc is, niet te veel kijken, ik stop er een digitale thermometer in (ikea heeft een goedkoop model) en til de deksel pas rond de 50C op en draai ze een keer om. officieel zijn ze gaar rond de 77C maar ik haal ze er altijd eerder af. DIT is bij mij thuis. | |
pavv | donderdag 6 augustus 2009 @ 11:28 |
quote:Ik gebruik de Weber echt alleen met de deksel er op.... zorgt voor een betere warmteverdeling, voorkomt opvlammen van de briketten door brandend vet, de hitte is veel beter te controleren Ik denk dat de luchtschuif aan de onderzijde wel enige invloed heeft op de luchttoevoer/ luchtstroom( en dus de hitte) maar ik vermoed dat het nog knap lastig is om een constante temperatuur te realiseren. En uiteraard is de invloed van de onderste luchtschuif vel groter bij gebruik van de deksel. een weber zonder deksel gebruiken is als rijden met je motorkap open ![]() | |
huhggh | donderdag 6 augustus 2009 @ 12:12 |
quote:Hoe weet jij zo zeker dat de onderste luchtschuif belangrijker is dan die in de deksel? Ik hoorde namelijk altijd het tegenovergestelde. | |
huhggh | donderdag 6 augustus 2009 @ 13:27 |
Is Hickory-hout, of hoe het ook in het Nederlands heet, echt van toegevoegde waarde? Merk je echt als je hout toevoegd als je lang en indirect op lage temperatuur BBQ 't? | |
Repeat | donderdag 6 augustus 2009 @ 13:41 |
Met deksel heb je toch geen sfeer. Het mooie is juist het grillen, naar je vlees kijken en elke minuut omdraaien ![]() ![]() | |
ivetje | donderdag 6 augustus 2009 @ 15:36 |
Wat repeat zegt idd. Mij lijkt het met deksel zo'n saaie bedoening. Je mikt je vlees erop, deksel dicht en de rest gebeurt vanzelf. Juist de vlammen die oplaaien, de rookontwikkeling, het in de gaten houden van je vlees geeft het bbq-gevoel imo ![]() | |
Xlarge | donderdag 6 augustus 2009 @ 15:39 |
quote:Hickory hout heb ik nog nooit gebruikt. Wel houtsnippers gemaakt van Jack Daniels vaten, voor het indirect grillen. En dat geeft een lekkere smaak aan het eten, ik vind het wel een toegevoegde waarde hebben. | |
Jarno | donderdag 6 augustus 2009 @ 15:41 |
quote:Dat Firespice spul van Weber zelf (enige merk waar ik ervaring mee heb) is serieus goed spul. Ze hebben Hickory en Mosquito geloof ik, en ik kan bijna geen BBQ meer zonder. Superlekker. | |
huhggh | donderdag 6 augustus 2009 @ 16:26 |
quote:Kan ik houtsnippers, van het juiste houtsoort, ook gewoon bij een een houthandel halen? ....jezus, wat klinkt dit als een stomme vraag, maar ik weet het antwoord eerlijk gezegd niet ![]() Dat van Weber en Jack daniels-houtsnippers klinkt als: duur en exclusief, in de zin dat ik weer aardig wat kilometers in de auto moet gaan zitten om dat ergens te krijgen. Voor m'n Weber-bovenrooster met scharnier moest ik vorige week ookal vanuit Den Haag naar Nuenen, Noord-Brabant, rijden. [ Bericht 0% gewijzigd door huhggh op 06-08-2009 20:01:10 ] | |
Jarno | donderdag 6 augustus 2009 @ 16:30 |
quote:Er zit toch wel een Intratuin of Praxis in de buurt? ![]() | |
huhggh | donderdag 6 augustus 2009 @ 17:05 |
quote:Wij hebben in de buurt wel een Parxis, en daar hebben ze dus dat soort dingen? Ik zal anders zaterdag wel eens kijken bij de Praxis en Hornbach. | |
macferret | donderdag 6 augustus 2009 @ 17:52 |
2 repeat , probber het eens met en zonder deksel, dan zal je zien dat je vlees minder verbrand en veel sappiger is met deksel. maar zeker doen wat jou het beste (mooiste) bbq gevoel geeft, of dat nou met of zonder deksel is! | |
tha_dark | donderdag 6 augustus 2009 @ 17:58 |
Ik ben ook wel een BBQ amateur maar mijn BBQ is volgens mij altijd te heet? Ik doet er kolen/briketten in met aanmaak blokjes en als de aanmaakblokjes uit zijn dan gaat het vlees erop. De briketten/kolen zijn dan helemaal wit en dus hartstikke heet! Ik moet het vlees elke minuut ongeveer omdraaien want anders wordt het zwart! Iemand een oplossing om rustiger te kunnen BBQ-en en dus niet elke minuut het vlees moeten omdraaien en dus zwart vlees wat aan de binnenkant net of nog niet helemaal gaar is... | |
macferret | donderdag 6 augustus 2009 @ 18:44 |
wat voor soort bbq heb je? en dan niet perse het merk, maar meer: met/zonder deksel, heb je luchtschuiven? je kan er ook wat minder kolen op doen, en bv de kolen aan 1 kant en het vlees meer aan de andere kant, dus niet direct boven de kolen. heb je luchtschuiven en een deksel, dan kan je de temp regelen, soms kan je ook het rooster in hoogte verplaatsen. | |
tha_dark | donderdag 6 augustus 2009 @ 19:00 |
quote:Volgens mij is het een Webber met een luchtschuif onder en eentje in de deksel. | |
Xlarge | donderdag 6 augustus 2009 @ 19:08 |
quote:Dat dus Tha-dark, reserveer een stuk zonder kolen, ik doe ongeveer 50/50, dus de helft met kolen, en de helft zonder. Je vlees dan even aanbakken op het hete gedeelte, en even na laten garen op het koelere gedeelte. | |
Xlarge | donderdag 6 augustus 2009 @ 19:11 |
quote:Zie hier het antwoord op je probeem ![]() http://www.cobb.nl/shop/shop.aspx?gangpad=lekker | |
Hansje1982 | donderdag 6 augustus 2009 @ 19:33 |
Vanavond een bbq chicken pizza ![]() | |
GuitarJJ | donderdag 6 augustus 2009 @ 19:39 |
BBQ'en ![]() | |
huhggh | donderdag 6 augustus 2009 @ 23:07 |
quote:OK, bedankt, zal morgen meteen contact met ze opnemen of ik langs kan komen om wat op te halen. Hebben jullie uit ervaring nog een voorkeur voor appelhout of hickory? | |
pavv | vrijdag 7 augustus 2009 @ 00:15 |
quote:huh...waar schrijf ik dat dan? ik zeg alleen dat de schuif onderin meer effect heeft wanneer je de deksel aan de bovenzijde hebt geplaatst ...( zonder deksel kan er sowieso meer zuurstof bij je kolen terecht komen he) ------------- voor een goede luchtstroom in een gesloten Weber zijn beide schuiven uiteraard belangrijk. het beinvloeden van de warmte doe je vooral met de onderste schuif. de bovenste dien je eigenlijk altijd open te hebben staan omdat je anders je vuurtje verstikt omdat de rook niet weg kan ( = niet goed) | |
macferret | zaterdag 8 augustus 2009 @ 00:54 |
Ik gooi de hete kolen erop, deksel erop en alle schuiven open zodat hij goed heet wordt, rooster schoonborstelen, deksel er weer op en onderste schuif bijna dicht zetten, bovenste blijft bij mij altijd open. na een min of 10 zal de temp ong naar 17 a 180C zijn gezakt en dit is mooi om te grillen. je kan bv bij de ikea voor weinig een dig thermometer halen, ideaal, alleen gaan ze vaak niet boven de 200C uit. ikea fantast 6,99 hmmm meet tot 130C is op zich mooi voor je vlees, kip etc ![]() Voor een thermometer die de temp in je weber aangeeft, heeft Pavv een goede oplossing gevonden, kijk maar naar de deksel van zijn blauwe weber! en als je geen gaatje wilt boren, laat je hem gewoon door een gat van de lucttoevoer in de deksel zakken, [ Bericht 8% gewijzigd door macferret op 08-08-2009 07:39:21 ] | |
Xlarge | zaterdag 8 augustus 2009 @ 09:30 |
vandaag gaat de Weber weer aan ![]() Sinds gisteren heb ik 2 hele kippen in 2 verschillende marinades gezet voor de beercanchicken. De spareribs staan ook in de marinade, die ga ik zo uitkoken en voor de tweede keer in de marinade zetten. Voord e rest hebben we lamskotoletjes, sate en hamburgers | |
Schranseman | zaterdag 8 augustus 2009 @ 11:42 |
Heb van de week van die grote spareribs gemaakt op de BBQ. Lekker veel vlees, je voelt je net een Flinstone ![]() ![]() ![]() | |
Xlarge | zaterdag 8 augustus 2009 @ 11:52 |
Schranseman , is Brambbq van jou ![]() Ik lees al een tijdje je site, goed werk ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 8 augustus 2009 @ 11:59 |
Oh my! ![]() | |
Schranseman | zaterdag 8 augustus 2009 @ 12:44 |
@xlarge Yup. En bedankt voor je compliment! | |
macferret | zaterdag 8 augustus 2009 @ 17:23 |
schranseman = bram macferret = spiffs | |
sanger | zaterdag 8 augustus 2009 @ 17:37 |
Vandaag vrienden op bezoek en ipv de eigengemaakte kipshoarma en eigengemaakte patat gaan we als verassing BBQ'en. Het weer was zo mooi dat we in de auto zijn gesprongen om vlees te halen ![]() | |
Schranseman | zaterdag 8 augustus 2009 @ 20:19 |
En spiffs heeft Steven Raichlen opgegeten! vanaf de BBQ! | |
macferret | zaterdag 8 augustus 2009 @ 20:51 |
![]() even ontopic, ik heb het boek low and slow ook hier, maar nog niet ingekeken, ik begreep dat jij het boek stap voor stap aan het volgen bent, bevalt het? | |
Schranseman | zaterdag 8 augustus 2009 @ 21:14 |
Bevalt zeer goed. BBQen zonder thermometers en aparatuur. Gewoon oldskool met houtskool en je instinct. Echt een aanrader. Daarnaast is het erg leuk geschreven. Ik heb de route voor de ketel gevolgd, maar eigenlijk is het boek geschreven voor de WSM. | |
Xlarge | maandag 10 augustus 2009 @ 09:43 |
Zaterdag 2 dansende kippetjes gemaakt, 1 met een pittige marinade, de andere in een ketjap marinade.![]() | |
junkiexp | maandag 10 augustus 2009 @ 11:03 |
quote:Als ik lekker op gemak aan het bbq-en ben dan gaat de deksel ook dicht. Maar soms als er vrienden zijn is het toch meestal oldschool bbq-en met het deksel open en een biertje erbij ! | |
Schranseman | maandag 10 augustus 2009 @ 13:20 |
Kippen zien er goed uit. Als dans heb je polynaise gekozen? | |
Xlarge | maandag 10 augustus 2009 @ 15:01 |
quote:whehehe, daar lijkt het wel op hè | |
pdiscs | maandag 10 augustus 2009 @ 16:24 |
quote:Heb jij nog enig idee dat het soort/merk bier invloed heeft op de uiteindelijke smaak van het kippetje? Doe jij een vol blikje bier "erin" of een halvol blikje? | |
Xlarge | maandag 10 augustus 2009 @ 16:28 |
quote:Ik maak het altijd metr Heineken, dus ik kan het niet vergelijken. Het blikje is ongeveer halfvol, zelfs nog wat minder, ik gooi wel een paar tenen knoflook, een gesneden ui en wat tijm in het bier. | |
pdiscs | dinsdag 11 augustus 2009 @ 11:52 |
@Xlarge (en natuurlijk ook anderen). Ik heb laatst ook beercan chicken gemaakt. Was super lekker. Ik gebruikte (bij gebrek aan een krachtiger bier als Palm of zo) een blikje Bavaria. Alleen had ik het blikje vol gelaten, zal de volgende keer het blikje ook half vol laten. De tips om knoflook e.d. toe te voegen neem ik me ook ter harte. Ben zeer geïnteresseerd in je marinade's. Kun je de recepten van je marinade's posten? | |
Schranseman | dinsdag 11 augustus 2009 @ 12:40 |
Ik gebruik voor de bierkip meestal een droge kruidenmix (rub), maar je kan ook zeker een marinade gebruiken. Ik heb wat marinades op m'n site staan, hier en wat kruidemixen, die staan hier. Pekelen kan natuurlijk ook, dat is bijna hetzelfde als marineren, maar dan met zout. Als je marineert is een ziploc zak wel handig. Die kan je bij de marskramer halen. Die van 3 liter is ideaal! | |
pdiscs | dinsdag 11 augustus 2009 @ 13:24 |
Thanks! Ik heb de vorige keer een rub gebruikt, dat is erg goed bevallen. Maar ik wil uiteraard steeds iets nieuws proberen. | |
Schranseman | dinsdag 11 augustus 2009 @ 14:51 |
Pekelen, of brine in het engels, is ook erg lekker en makkelijk. Is ook handig als je nieuwe dingen wil proberen. Een pekel is nogal vergevingsgezind.. Het kan bijna niet fout gaan... Rubs lijken erg op elkaar. Er bestaat wel ergens een soort standaard regel voor de maten, verhoudingen en ingrediënten. Zal hem eens opzoeken. | |
Schranseman | zondag 16 augustus 2009 @ 10:04 |
Gisteren pulled pork gemaakt. Lekker!![]() ![]() Heeft 10 en een half uur op de BBQ gelegen. Hier het recept. PS. Dat zwarte is niet verbrand, maar dat is de bark, of zoals de Amerikanen zeggen de Mr. Brown. | |
macferret | zondag 16 augustus 2009 @ 18:48 |
ziet er heerlijk uit! | |
Blues | zondag 16 augustus 2009 @ 19:01 |
quote:Vind ik niet, maar als het maar lekker is ![]() | |
macferret | zondag 16 augustus 2009 @ 20:23 |
als je dit stuk vlees uitmekaar trekt (pulled) dan krijg je dit, en geloof me, dat is zalig!![]() | |
Blues | zondag 16 augustus 2009 @ 20:49 |
![]() | |
Schranseman | zondag 16 augustus 2009 @ 21:01 |
ziet er weer erg lekker uit. Welk sausje? | |
Repeat | zondag 16 augustus 2009 @ 21:12 |
Ik hou het wel gewoon bij hamburgers en saté ![]() Had de vlammen er weer uitslaan ![]() | |
pavv | zondag 16 augustus 2009 @ 21:18 |
hmmmmm pulled pork.... zou het graag eens zelf maken maar ik heb hier nog geen smoker staan in mijn binnenstadstuintje. Wel een fijne Werber waar ik vanavond heerlijk een groot stuk zalmfilet op heb gerookt....hmmmmmm ![]() (...but..no pics.. so it didn't happen) | |
pdiscs | zondag 16 augustus 2009 @ 21:30 |
quote:Superbedankt. Ik had één kip gemaakt met een standaard rub, de andere met jouw citroen/honing marinade. Dat was lekker! Een echte aanrader! | |
macferret | maandag 17 augustus 2009 @ 06:48 |
@pavv, schransemans heeft hem ook op zijn weber ketel gemaakt, is goed te doen, het duurt alleen een tijdje, gemid tussen de 10 en 16 uur! @schransemans, op de foto zit er nog geen saus op, ik head hem met een injectie behandeld, later is er natuurlijk de carolina mosterdsaus opgegaan. | |
Schranseman | maandag 17 augustus 2009 @ 08:48 |
Ha de carolina mustard suace ging er bij mij ook op! die is echt veel te lekker.... GA vandaag vacumeerapparaat halen bij de aldi. Hoeft de pp de vriezer niet in. | |
macferret | maandag 17 augustus 2009 @ 10:56 |
ik heb net 3 ziplocks met elk 250 gr PP en een beetje cola in de vriezer gelegd. ben benieuwd! had jij hem ook ge injecteerd? verbaasde me echt hoe sappig het was, sap spoot eruit, als je erin prikte. | |
Schranseman | maandag 17 augustus 2009 @ 13:52 |
Ik had ze niet geinjecteerd. Gewoon basic. Heb nu wel 2 zakjes ingevroren, maar vacumeren lijkt me handiger. | |
macferret | donderdag 20 augustus 2009 @ 06:23 |
Toetje!![]() ![]() | |
vaagsel | donderdag 20 augustus 2009 @ 10:33 |
Ziet er sjeik uit, maar lijkt me moeilijk eten zo? Gisteren ook toevallig ananas op de BBQ, eerst even gemarineerd in amaretto en basterdsuiker. | |
vaagsel | donderdag 20 augustus 2009 @ 11:28 |
Hier wat van gisteren. Kipspiezen, groentespiesjes en een zeebaars waar de visboer de staart al vanaf had geknipt voor ik in kon grijpen ![]() De paprika's zijn voor het Mexicaans wat ik vanavond ga maken voor de CUL wedstrijd. ![]() ![]() | |
dekilo | donderdag 20 augustus 2009 @ 11:33 |
Laatst beercan chicken gemaakt met witbier. Ik vond het witbier achteraf niet geschikt omdat het een te overheersende smaak aan de kip geeft. Volgende keer ga ik het eens met een bouillion proberen. Kijken wat dat doet. Hier een foto van mijn kippie. 2 uur op de bbq indirect. ![]() Heerlijk krokant aan de buitenzijde en lekker mals en sappig vanbinnen. | |
Schranseman | donderdag 20 augustus 2009 @ 11:43 |
Zeebaars ziet er goed (de rest ook trouwens). Aan de strepen te zien een visklem gebruikt? krijg jij dan je ketel wel dicht? | |
vaagsel | donderdag 20 augustus 2009 @ 15:32 |
quote:Strepen zijn niet van de visklem, heb hem zelf ingesneden zodat "marinade" er wat beter in zou trekken en het wat minder krom trekt. Heb het inderdaad niet indirect met deksel kunnen doen, dus heb vis eerst goed gegrild aan beide kanten en toen aan de rand van de kolen nog vijf minuten laten garen, werkte prima. | |
macferret | donderdag 20 augustus 2009 @ 21:04 |
hoezo moeilijk eten, lepeltje en leegscheppen dat ding. is gevuld met ijs en stukjes ananas. @vaagsel, ziet er lekker uit allemaal, helaas ben ik geen visliefhebber, maar mooie foto;s en lekker kippetje! | |
sanger | maandag 24 augustus 2009 @ 12:01 |
Wat voor groenten doen jullie eigenlijk op de BBQ? | |
Xlarge | maandag 24 augustus 2009 @ 12:04 |
quote:Courgettes laten zich makkelijk grillen, zelf hou ik er echter niet echt van | |
Xlarge | maandag 24 augustus 2009 @ 12:06 |
Voor vanavond heb ik een lekkere zalmforel voor op de bbq. Ik ga vandaag alleen nog even visklem ,zoals boven, beschreven kopen | |
sanger | maandag 24 augustus 2009 @ 12:16 |
quote:Ik wel, maar mijn vrouw ook niet ![]() Goede tip ![]() Iemand misschien gerechten met gevulde paprika ofzo? | |
sanger | maandag 24 augustus 2009 @ 12:17 |
quote:Lekker ![]() Ik ga straks vanuit werk langs de visboer, kijken wat voor lekkers ze nog hebben liggen. | |
Schranseman | maandag 24 augustus 2009 @ 13:17 |
quote:Gevulde puntpaprika. lekker! | |
sanger | maandag 24 augustus 2009 @ 13:33 |
quote: ![]() Zoiets zocht ik inderdaad ![]() | |
sanger | vrijdag 28 augustus 2009 @ 10:27 |
quote:Inderdaad lekker ![]() | |
Schranseman | vrijdag 28 augustus 2009 @ 11:02 |
Mooi. heb je ook foto's? | |
sanger | vrijdag 28 augustus 2009 @ 11:22 |
quote:Nee, dat weer net niet. Misschien wel leuk om een keer te maken inderdaad ![]() | |
Schranseman | vrijdag 28 augustus 2009 @ 12:09 |
Mensen gaan je wel raar aankijken als je steeds foto's maakt van je BBQ. Maar ach, het werkt wel. heb er nu een hele site vol mee staan. | |
Fogel | zaterdag 29 augustus 2009 @ 22:56 |
quote:Wat zit er op de ananas? | |
macferret | zondag 30 augustus 2009 @ 06:59 |
merengue, eiwit, suiker opkloppen, voila schuimgebak! in de ananas zit ijs met de stukjes ananas![]() ![]() ![]() | |
pen-guin | zondag 30 augustus 2009 @ 17:18 |
quote:-Paprika's, zoals al langs kwamen. Worden heerlijk zacht en zoet als je ze lang genoeg laat liggen. -Mais natuurlijk! Met flink wat boter en zout, ik laat de kolven van te voren vaak wel een half uurtje in warm water staan. -Gepofte knoflook of ui, in zilverfolie met wat olie tussen de kooltjes. -Courgette, in plakken en gemarineerd in balsamico en peper&zout. | |
macferret | zondag 30 augustus 2009 @ 17:55 |
een van onze vaste voorgerechten, gewone witte champignons, steeltje eruit, wat cheddar erin en op de Q indirect, erg lekker, uiteraard kan je wat kruiden toevoegen als je dat wilt. hier liggen ze rechts achterin ![]() | |
vaagsel | zondag 30 augustus 2009 @ 18:21 |
Mais is echt goed. Het beste zijn kolven waar het blad nog volledig omheen zit. Even het hooi eraf halen, half uurtje in water weken en dan 20 minuten op de BBQ. Verder gaan hier vaak spiezen op de BBQ met courgette, ui, paprika, champignons. Groene asperges gaan er ook wel eens op. | |
macferret | zondag 30 augustus 2009 @ 20:28 |
ik wilde een beenhammetje maken, maar die hadden ze niet,dus dan maar een varkensfilet, geinjecteerd met whiskey en honing, en aan de buitenkant whiskey, honing en bruine suiker.![]() ![]() ![]() | |
Wooldoor | zondag 30 augustus 2009 @ 21:07 |
Ziet er prima uit alleen zo'n filet smaakt toch niet zo goed als een echt stuk vlees als beenham. | |
macferret | zondag 30 augustus 2009 @ 21:55 |
klopt, maar bij gebrek aan beter, was dit een leuke try out! volgende keer beenhammetje | |
huhggh | zondag 30 augustus 2009 @ 22:22 |
Hoelang en op welke temperatuur heeft dat varkensfilet op de BBQ gelegen? Ik heb vandaag maar eens simpele hamburgers voor mij zelf gemaakt. Gemaakt van varkensgehakt gemengt met kruiden en ketchup. Eeerste gedelte OP de kolen, daarna ernaast, boveneen druipbak. Kaiserbolletjes doormidden snijden met wat mosterd op de hamburgers. | |
macferret | zondag 30 augustus 2009 @ 22:41 |
eh eigenlijk weet ik het niet meer, volgens mij een anderhalf a 2 uur, ik had er een thermometer inzitten dus vandaar. hmmm hamburgers, heerlijk, ik gooi er ook altijd een beetje ketchup in, ui, zout peper, worchestshire saus, knoflook paprikapoeder en rundergehakt, echt te gek! | |
Schranseman | dinsdag 1 september 2009 @ 19:01 |
Ik ben blij. Heb een WSM gekocht:![]() Het is een oud model, dus dat betekent dat ik er zelf nog een thermometer op moet plaatsen, maar dat is geen probleem. | |
macferret | dinsdag 1 september 2009 @ 21:34 |
Te gek gefeliciteerd! hie ga je veel plezier mee hebben. | |
macferret | zondag 6 september 2009 @ 23:05 |
vandaag maar eens een echt beenhammetje gemaakt en een amerikaanse bbq salade. recept hammetje van internet geplukt, kaneel, honing, basterdsuiker, citroensap. gerookt met Jack Daniels pellets, erg smakelijk! ![]() ![]() ![]() | |
dekilo | maandag 7 september 2009 @ 14:44 |
Jammie die ziet er lekker uit. Wat voor een temperatuur en hoe lang? | |
Den_Haag | maandag 7 september 2009 @ 16:45 |
![]() | |
macferret | maandag 7 september 2009 @ 19:19 |
indirect rond de 180 a 200C hoe lang? eh volgens mij was het een ruim uurtje, geen idee, ik had de thermometer erin, gestopt bij kerntemp van 55C recept was supersimpel, maar let op dit recept is voor 1 kg vlees, beenham is meestal rond de 500gr dus hoeveelheid kaneel halveren! http://www.vlees.nl/index(...)asp%3FReceptID%3D611 de sla komt uit mijn bijbel, het big bob gibson's bbq book, echt een supergeweldig boek! | |
Schranseman | maandag 7 september 2009 @ 20:13 |
Ziet er allemaal weer geweldig uit. Mooi gelukt die beenham. En dat boek is idd perfect. | |
macferret | zondag 13 september 2009 @ 08:37 |
gisternacht met een man of 10 virtueel te gelijk pulled pork gemaakt,Schransemans was ook van de partij. mijn sessie duurde bijna 18 uur, maar het resultaat was weer super! tegelijk ook Keri C's apple hog beans gemaakt, een paar uur gerookt met Jack Daniels woodpellets.![]() ![]() ![]() | |
junkiexp | zondag 13 september 2009 @ 11:19 |
En tevreden met het resultaat ? Het ziet er allemaal heerlijk uit iig ! | |
macferret | zondag 13 september 2009 @ 21:19 |
yep, zeer tevreden, het restant gaat de vriezer in, een scheutje cola erbij en het blijft lekker mals met opwarmen. de bonen waren iets te veel, dus vandaag hamburgers gemaakt met bonen, western style!![]() | |
huhggh | zondag 13 september 2009 @ 22:20 |
quote:Waar waren de hamburgers van gemaakt? Ik heb vandaag kiprollade op Weber gelegd. Gister mais-kippenbouten in provinciaalse marinade. Hoelang weet ik niet precies, maar toch zeker 2 uur. Was errug lekker. Heb geen foto-toestel, dus kan helaas geen foto's laten zien. | |
macferret | zondag 13 september 2009 @ 22:50 |
rundvlees, knoflook, zout, peper, rode ui etc, niet te ingewikkeld, wel lekker! | |
Schranseman | maandag 14 september 2009 @ 14:30 |
Pulled Pork night was zeer geslaagd! ik heb gelijk mijn Weber WSm ontmaagd en het resultaat was heerlijk. Ik al een keer Pulled Pork gemaakt op een Weber One-Touch-Gold, maar dat was in 9 uur bekeken. De WSM deed er 15 uur over, maar het vlees was lekkerder. Er zaten veel minder stukken vet tussen. Hier alle foto's.![]() | |
Schranseman | zaterdag 31 oktober 2009 @ 00:22 |
Zo. Er liggen weer 2 bovenbillen van een varken op de Weber Smokey Mountain voor de Pulled Pork. Nog even een uurtje of 16 wachten en het is klaar! Gaan morgen ook nog spareribs en MOINK ballen bij. Heb er nu al zin in! | |
macferret | zaterdag 31 oktober 2009 @ 08:47 |
goed zo! je zou bijna denken dat er niemand meer wat doet vanwege het weer! veel plezier! | |
huhggh | zaterdag 31 oktober 2009 @ 11:37 |
Nee hoor. Ik ben op dit moment helaas wat verkouden, dus probeer het buitenweer zoveel mogelijk even te vermijden. Ik denk met het BBQ'en ik nog langer verkouden blijven. Hopelijk volgend weekend weer verder experimenteren/leren qua BBQ'en met een groot stuk vlees. Wellicht dat ik dan al mij aan de "bacon explosion" ga wagen. | |
Xlarge | zaterdag 31 oktober 2009 @ 12:37 |
quote:Over een paar dagen gaan er bij mij weer een paar kippetjes gerookt worden ! bbq of roken bij wat lagere temperaturen is juist leuk, lekker met een rummetje in mijn hand | |
Schranseman | zaterdag 31 oktober 2009 @ 14:46 |
even wat eerste foto's. En die spareribs passen heus wel :-)![]() ![]() MOINKS ![]() Na een tip op het BBQ forum een ribrack bij de Ikea gehaald! ![]() ![]() | |
Xlarge | zaterdag 31 oktober 2009 @ 21:39 |
![]() Wanneer kan ik langskomen ? ![]() | |
Schranseman | maandag 2 november 2009 @ 17:36 |
Was inderdaad even stevig stapelen, maar het ging. Pulled pork van een bovenbil is minder lekker dan van een procureur. Het is minder sappig. Hier de eindresultaten: Pulled pork ![]() ![]() ![]() ![]() En natuurlijk MOINK: ![]() | |
macferret | maandag 2 november 2009 @ 18:45 |
![]() | |
vosss | maandag 2 november 2009 @ 18:49 |
Ik heb eik dit jaar maar weinig geBBQ-ed bedenk ik me net ![]() | |
Schranseman | maandag 2 november 2009 @ 23:15 |
quote:Het jaar duurt nog 2 maanden. Dan kan je nog zeker 8 weekenden aan de slag! | |
sanger | dinsdag 3 november 2009 @ 10:50 |
quote:Was het maar waar. Mijn tuin is 1 grote zandbak en staat vol met bouwmaterialen ![]() | |
Schranseman | dinsdag 3 november 2009 @ 18:21 |
quote:Tot zover lees ik alleen maar mogelijkheden. Je straat blijft lekker schoon en het vet lekt wel het zand in! | |
Den_Haag | dinsdag 3 november 2009 @ 18:34 |
quote:en genoeg stenen om te steengrillen ![]() | |
macferret | zondag 8 november 2009 @ 07:01 |
Dit leek me erg lekker en erg leuk om te maken. baba ganooj, aubergine met knoflook ingestoken, direct op de kolen, pellen, pureren wat andere dingetjes erbij, en met wat naanbrood dippen.![]() ![]() ![]() ![]() Ik vond het niet te happen..... maar het bezoek (mischien wel iets te beleeft?) vond het wel lekker. ik vond de rooksmaak echt niet lekker, te indringend en veel te sterk, leek wel alsof er een vuilniszak in de fik had gestaan.... mischien door de briketten? geen idee. maar wel heel leuk om te maken! voor de kalbi kui, had ik een paar biefstukjes genomen, in repen gesneden en in de marinade. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dit was echt te gek! heel lekker van smaak, maar ook de manier van eten, alles samenpakken en happen maar, het geeft wel wat rotzooi, dus servetten bij de hand houden! maar dit gaan we zeker vaker maken, het enige wat ik niet had was de saus, dus op tafel staan 1 bakje Hela (groene lepel) en 1 bakje hela pittig (rode lepel!) maar de dipsaus, de marinade en de salade waren echt super! Voorbereiding is iets meer werk, maar het grillen is zo gedaan, en het is echt de moeite waard! als toetje ananas, gedoopt in kokosmelk, en even door een mengsel van suiker en kaneel. was ook erg lekker! doen we ook vaker. ![]() alle drie de recepten van de primal grill seizoen 2 van stvenn raichlen | |
Manono | zondag 8 november 2009 @ 07:16 |
quote: ![]() | |
Schranseman | zondag 8 november 2009 @ 14:03 |
Ziet er lekker uit! | |
Xlarge | zondag 8 november 2009 @ 17:02 |
Gisteren met mijn zusje + aanhang 5 strengen spareribs erop gegooid. Ik was er al sinds vrijdagavond mee bezig, Her was een succes, volgende maand een december bbq ![]() | |
macferret | zondag 8 november 2009 @ 19:38 |
1x per maand een bbq? ![]() | |
Barney_Stinson | zondag 8 november 2009 @ 23:23 |
Als ik dit allemaal lees krijg ik weer zin om mijn Weber uit de schuur te halen ![]() | |
macferret | maandag 9 november 2009 @ 06:10 |
Bourbon brined pork chops kon het vanavond niet laten! Varkensfilet in dikke plakken gesneden, in de brine en op de Q ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Schranseman | maandag 9 november 2009 @ 08:34 |
Nice! | |
Schranseman | donderdag 12 november 2009 @ 18:17 |
Volgende week naar de Weber cursus in Joure. Ik ben benieuwd. | |
macferret | vrijdag 13 november 2009 @ 06:22 |
Nog 1 dan! afgelopen weekend. Fatty en MOINKS!![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
macferret | zaterdag 12 december 2009 @ 06:54 |
wordt er niet meer gebarbecued? | |
Xlarge | zaterdag 12 december 2009 @ 10:45 |
quote:Vanmiddag dancing chickens ![]() | |
huhggh | zaterdag 12 december 2009 @ 13:30 |
Vandaag maar eens een poging wagen om een Bacon explosion te maken. Wat is trouwens het verschil tussen een Fatty en een Bacon Explosion? | |
macferret | zaterdag 12 december 2009 @ 20:22 |
fatty heeft geen bacon aan de buitenkant, baconexplosion is zowiezo gevuld met stukjes gebakken bacon en er zit een baconweave omheen, een gevlochten matje van bacon. http://www.bbqaddicts.com/blog/recipes/bacon-explosion/ Deze had ik van de week gemaakt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
pavv | zaterdag 12 december 2009 @ 21:17 |
Tuurlijk wordt er nog ge-BBQ'd Gisteravond nog wat home made burgers op de Weber klaargemaakt, gvolgd door wat italian style lamskoteletten en als toetje een gerookte ribeye ![]() Alleen geen pics, so it didn't happen ![]() | |
Schranseman | maandag 14 december 2009 @ 10:41 |
Laatst ook wat fatty's gemaakt. Vond ze eerlijk gezegd niet erg bijzonder. Rollade vind ik lekkerder. | |
huhggh | maandag 14 december 2009 @ 15:24 |
Afgelopen weekend mijn eerste bacon explosion gemaakt. Halverwege begon 'ie een beetje "uit te klappen" vanwege de het betrekkelijk korte bacon. Aan de experts: hoelang zijn jullie bacon-stroken gemiddeld? En waar zou ik dat hier (regio Den Haag/Westland) kunnen halen. Bij de plus-markt was het kort. Bij de slager al wat langer (~20 cm) ...en ook duurder. ¤ 1,99 voor 3 lappen Ondanks dat 'ie een beetje open stond was hij best te doen. De volgende stap is ook om meer te doen met het tussentijds insmeren met iets lekker. Naast bacon explosion ook een stuk beenham in mosterd/whiskey indirect gegrilled. De beenham was ook m'n eerste en kwam uit de Plus-markt. Hij beviel zeeeeer goed. Tussentijds de buitenkant een beejte ingesmeerd met warme honing. Was lekker gaar van binnen, goed sappig en de geur en smaak was echt perfect. De beenham was van alle uitprobeersels dan ook het beste resultaat wat ik tot nu heb gehad. Aan de experts: denken jullie dat het "moppen" met honing een goede zet is? Ik heb geen ervaring hoe BBQ-sauzen eigenlijk uitwerken in het vlees, als dat uberhaupt al gebeurt. Moet maar eens een foto-toestel kopen als ik het hier zo zie ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door huhggh op 14-12-2009 15:32:48 ] | |
Schranseman | maandag 14 december 2009 @ 17:28 |
Als je te korte bacon hebt kan je ze ook vlechten tot een matje en dat om je bacon explosie vouwen. Door het rijgen van de bacon maak je het steviger en zorg je er gelijk voor dat je explosie niet uit elkaar valt! Moppen is lekker, maar ik doe het niet teveel. Het gaat voornamelijk aan de buitenkant zitten. Als je langere sessies doet kan je ook een zuur sap gebruiken om het vlees sappiger te maken. De meeste BBQers gebuiken appelsap, maar de ook ananassap ook jus de orange gaat prima. Appelsap zit niet zoveel smaak aan dus heeft vaak de voorkeur. Ik gebruik meestal een combinatie van appelsap (zuur), honing (gaat het mooi van glanzen) en rum (is gewoon lekker). Ik heb er ook wel eens de BBQ rub doorheen gedaan, maar daar gaat je plantenspuit van verstopt zitten. | |
Schranseman | maandag 14 december 2009 @ 17:29 |
O en als je BBQ saus maakt, maak het dan 2 weken eerder dan je het wil gebruiken. De smaak is dan behoorlijk anders en stukken beter! | |
huhggh | maandag 14 december 2009 @ 22:42 |
quote:Heb je ook een goede tip, of recept, om een beginner op weg te helpen? De kant-en-klare supermarkt beenham van gisteren was van een honing-whiskey combinatie. Je had ook een Amerikaanse beenhem, maar wat daar anders aan is weet ik helaas niet. Ik denk dat ik maar eens zo'n soortgelijke (honing/whiskey/mosterd?) marinade moet gaan maken. | |
Schranseman | maandag 14 december 2009 @ 22:44 |
Deze is lekkerder na een aantal dagen. Ook erg lekker op een beenham. | |
macferret | dinsdag 15 december 2009 @ 19:11 |
yep, de saus die schransemans vermeld is echt geweldig, heerlijk bij beenham! mocht je met kerst niet weten wat te vragen: ![]() Dit is echt zo'n geweldig boek, tot nu toe denk ik de helft van de recepten al eens gemaakt, en tot nu toe nog steeds niet teleurgesteld! | |
macferret | dinsdag 15 december 2009 @ 19:14 |
Deze komt er ook uit, en heb ze van het weekend weer gemaakt. pecan crushed tenderloin pinwheels with carolina mustard sauce ![]() ![]() stukje opgerolde varkenshaas,gevuld met bacon en in de gemalen pecannootjes gerolt, dit is echt te gek! | |
Leipo666 | woensdag 16 december 2009 @ 10:25 |
zaterdag ga ik voor het eerst beercan chickens maken ![]() twijfel alleen nog of ik een droge rub (zout/peper/paprika/suiker) of een marinade (soya/honing/five spices?) zal gebruiken. of misschien wel beide: 2 kippen dus 1 met rub en 1 met marinade ![]() zullen 2 kippen genoeg zijn voor 6 personen? weet niet of 3 kippen zal passen in mijn 57 weber gold ![]() tips zijn welkom ![]() | |
Schranseman | woensdag 16 december 2009 @ 13:27 |
Als je alleen 2 kippen eet met 6 personen lijkt me dat een beetje schraal. Je kan na de kippen nog wat vleugeltjes grillen. Die zijn snel klaar en altijd lekker! | |
Leipo666 | woensdag 16 december 2009 @ 13:32 |
ik denk dat ik er ook wel wat frietjes en salade bij zal doen en dan maar de 2 grootst mogelijke kippen uitzoek bij de poelier ![]() | |
macferret | woensdag 16 december 2009 @ 22:13 |
de kippen passen alleen niet op je grilrooster, dus je moet ze op het kolenrooster zetten, en dan indirect, dus kolen aan beide zijkanten en kippen in het midden. je kan bv een dry rub nemen, en dan proberen wat kruidenboter onder de huid te smeren. | |
huhggh | vrijdag 18 december 2009 @ 13:59 |
quote:Is die worcesthershire-saus heel belangrijk? Want ik zie namelijk dat mijn lokale supermarkt dit niet heeft. Ook ken ik die hele saus niet, behalve dan dat het wel eens in BBQ-saus recepten voorkomt, maar verder ook niet. | |
huhggh | vrijdag 18 december 2009 @ 14:34 |
Oja: wie weet waar ik nog BBQ-briketten kan krijgen in de Haagse/Westlandse regio? Bij de Hornbach en de Praxis hebben ze niks meer, ben ik zojuist achter gekomen. Hooguit wil ik nog wel naar de rest van Zuid-Holland afrijden, maar daarbuiten niet voor alleen briketten. | |
Leipo666 | vrijdag 18 december 2009 @ 14:56 |
quote:geen intratuin in de buurt of ander tuincentrum? | |
huhggh | vrijdag 18 december 2009 @ 16:28 |
quote:Ik vernam net dat ze bij de Intratuin in Pijnacker nog wat hebben liggen. Maar bijna al dat soort zaken hebben eigenlijk geen BBQ-spul meer. Heel jammer natuurlijk, maar wel begrijpelijk aangezien heel Nederland maar 2x BBQ'ed in de zomer, en daarna zo'n ding in de schuur laat wegroesten. Zo, dat was weer mijn sneer naar BBQ'end Nederland voor deze week. | |
huhggh | vrijdag 18 december 2009 @ 16:31 |
Gekocht voor aanstaande zaterdag en zondag. - Een kant-en-klare beenham met honing, mosterd en whiskey. - Een stuk beenham zonder toevoegingen. - Bijna alle ingredienten om zelf een BBQ-saus te kunnen maken, naar het recept die Schranseman hier postte. Ik moet nog kijken of die worcesthershire-saus nou echt zo nodig is. - 12 goede dikke bacon-lappen - 2x 600 gram varkensgehakt. Screw the snow and let the weekend come! | |
Schranseman | vrijdag 18 december 2009 @ 20:26 |
Ik bestel mijn houtskool bij Baron. Haal gelijk een zal of 5. Top spul rn zeker beter dan briketten. | |
Leipo666 | vrijdag 18 december 2009 @ 21:32 |
ik heb vandaag 3 kippen gehaald van net geen kilo per stuk, dat moet wel gaan passen op een 57cm OTG 2 stuks alvast schoongemaakt en in de marinade gezet 1 met soja, hoisin, honing en 5 kruidenpoeder en 1 met een kant-en-klaar marinademengsel van Silvo waar alleen nog wat olie bij moest morgen de laatste met het bruine suiker, peper, paprika en zout mengsel behandelen ![]() | |
huhggh | vrijdag 18 december 2009 @ 23:08 |
quote:Ik zie dat wel vaker he, bruine suiker. Nu heb ik alleen maar normale kristalsuiker in huis. Verschilt dat nou echt met bruine suiker qua smaak en gebruik? | |
macferret | zaterdag 19 december 2009 @ 08:15 |
worchestershire saus is wel belangrijk in het recept, en eigenlijk elke supermarkt heeft hem wel, het is alleen een heel klein flesje, je kan het het beste even vragen, en geloof me dit is echt een hele goeie honingmosterd saus. perfect voor je beenhammetje! aan bruine bastard suiker is een karameloplossing (verhitte suiker) toegevoegd, dus geeft het wel een andere smaak (thnxs internet!) | |
macferret | zaterdag 19 december 2009 @ 08:20 |
[/quote]Screw the snow and let the weekend come![quote] that's the spirit! We hebben op het bbq forum een alll night event op 8 januari, zo te horen kan je ook wel meedoen! | |
huhggh | zaterdag 19 december 2009 @ 12:25 |
Ik moet wel zeggen dat ik die zelfgemaakte BBQ-saus nou niet echt de eetlust opwekt qua geur. Maar we zien wel hoe uitpakt als het vlees (bacon explosion en beehahm) na enkele uren weer uit de BBQ komt. | |
macferret | zaterdag 19 december 2009 @ 15:14 |
we hebben het toch over de honing mosterd saus toch? carolina mustard sauce? | |
huhggh | zaterdag 19 december 2009 @ 16:23 |
Jaja, met ook nog al die andere ingredienten. Op een of andere manier ruikt het niet zoals ik het verwacht had. Hoe dan ook, de bacon explosion ligt er as we speak op de BBQ samen met een beenham. Ik zie wel of het wat geworden is. In mijn ogen ben ik nog gewoon aan het experimenteren. Is anders alleen honing en mostard als BBQ-saus geen simpeler idee? | |
macferret | zaterdag 19 december 2009 @ 19:15 |
tuurlijk kan dat, maar dat is lang niet zo lekker, en ik keek net naar het recept, alles klopt, alleen het orgineel spreekt niet van curry, maar van ketchup. alles bij mekaar gooien effe roeren en klaar, echt een fluitje van een cent. enne wel foto's maken natuurlijk! mijn vrouw wil erg graag dat ik zo nog wat kippevleugels erop gooi...... | |
macferret | zondag 20 december 2009 @ 07:14 |
peppered wings with caramelized soy and blackberry glaze gisteravond om 10 uur! dit is zo lekker! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Leipo666 | zondag 20 december 2009 @ 17:16 |
gisteren dus 3 kippen op de weber gegooid met een bierblik in hun kont ![]() 1/3 van het onderrooster voor de briketten, 2/3 afgedekt met aluminiumfolie om de luchtstroom langs de briketten te geleiden en daarop kwamen ook de kippen te staan. achteraf gaf dit dus een groot probleem: na ruim anderhalf uur bleek de bovenkant van de kip perfect gaar (80 graden in het borststuk), maar de poten nog zo goed als rauw (max 50 graden intern). ik kon de folie ook nog met mijn handen gewoon aanraken. de koude luchtstroom van -9 wist dus de kippen van onderen genoeg af te koelen om gewoon niet gaar te worden terwijl de thermometer van de weber 200 graden aangaf in de deksel ![]() de poten hebben we dus maar niet gegeten (maar wat extra patat gebakken), de borststukken waren heerlijk mals en vielen goed in de smaak bij de gasten (ouders + schoonouders). de recepten werd me al gevraagd. de soja/hoisin/honing/vijfkruidenpoeder variant viel nog het meest in de smaak ![]() volgende keer toch maar eens kijken of ik de kippen toch op het bovenste rooster krijg. met 2 kippen zou dit wel moeten lukken. | |
huhggh | zondag 20 december 2009 @ 21:35 |
Vandaag maar hamburgers gemaakt van het 60 graam restant aan varkensgehakt. Nu weet ik ook meteen waarom supermarkten doorgaans gemengd gehakt ipv varkensgehakt verkopen, het is zonder rundergehakt zo slap dat het makkelijk uit elkaar valt. Komend weekend, beenham met BBQ-saus en wellicht ok braadworden, ivm de (Duitse) curry die ik eergisteren gekocht heb. Voor BBQ-saus ga ik maar gewoon iets van Jim Bean proberen. Is die Original iets lekkers? De helft van de bacon explosion verdwijnt in de koelkast om later met wat curry opgepeuzeld te worden. | |
macferret | maandag 21 december 2009 @ 06:24 |
@ leipo, apart, nog geen last van gehad, maar ook met dit weer nog geen beercan gemaakt. probleem is dat ze op het bovenrooster niet rechtop kunnen staan onder de deksel. http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html je kan het ook zo proberen: http://www.bbq-nl.com/2009/11/loaf-pan-chicken.html en nee, niet mijn site, maar wel een hele fijne voor info @hughh, in amerika gebruiken ze varkensgehakt, omdat het vetter is en minder uitdroogd, ik gebruik gewoon half om half,voor de stevigheid, op een stuk huishoudfolie leggen en dan inpakken als een toffee, dus folie over de fatty en dan de twee uiteinden vastpakken en de fatty inrollen, zo worden de zijkanten heel strak ingerolt en de fatty extra aangedrukt. 24 opstijven in de koelkast en dan erop, werkt voor mij prima. | |
Leipo666 | maandag 21 december 2009 @ 08:05 |
quote:ik heb wel een keer een filmpje gevonden van iemand met een 57cm OTG die 2 kippen staand op het bovenste rooster kreeg. moet wel zeggen dat het niet veel scheelde, nek zo'n beetje tegen de deksel, zoals deze: dat ik 3 kippen moet bereiden is een uitzondering, meestal zal 1 of 2 voldoende zijn misschien wat verzinnen met een klein plateau zodat de kip net even 5cm hoger komt te staan op het onderste rooster: dan is er nog plek zat en kan de warme luchtstroom ook onder het bierblik door. heb namelijk ook het idee dat de kou via het aluminiumfolie ook in het bierblik trok. de blikjes waren namelijk met de hand vast te pakken na de 10 minuten rust van de kippen buiten de BBQ, volgens mij zou dat niet zo snel afgekoeld moeten zijn. heb de blikjes niet vastgepakt voor die tijd (ging er vanuit dat ze heet zouden zijn ![]() of misschien een siliconen bakmat eronder? volgens mij geleid dat de kou ook niet zo goed en kan prima tegen de hitte van de BBQ ![]() | |
huhggh | maandag 21 december 2009 @ 13:01 |
Mmm, kippebouten lijken mij wel wat om er eens op te leggen. Volgens mij moet dat supermakkeelijk zijn om te maken: insmeren, erop leggen en wachten maar. Zijn er trouwens nog mensen met voorkeuren voor bepaalde braadworsten, qua merk, winkel of makelij? | |
huhggh | maandag 21 december 2009 @ 13:20 |
Wat is trouwens het Nederlandse woord voor "beef brisket"? Ik heb daar al eens miscommunicatie met mijn lokale slager over gehad. Moet ik dan vragen naar een runder riblap? | |
Schranseman | maandag 21 december 2009 @ 14:04 |
Brisket kan je bijna niet krijgen in NL. Is een amerikaanse manier van snijden. | |
huhggh | maandag 21 december 2009 @ 14:38 |
quote:Ok, wat kan ik anders vragen wat dan wel in de buurt komt van "brisket"? Is dat niet gewoon een riplap? Volgens mij is dit ook een terugkomende vraag onder Nederlandse BBQ'ers. | |
Schranseman | maandag 21 december 2009 @ 14:43 |
Check deze link ff. Wellicht leuk om even langs te komen. | |
Xlarge | maandag 21 december 2009 @ 16:51 |
quote:Ik zet de kippen op het onderste plateau, maar zet ze op een aluminium schaal, die een deel van de kolen bedekt, zo wordt de hitte ook goed verspreid, en voorkom je dat de onderkant verbrand. ![]() | |
huhggh | maandag 21 december 2009 @ 17:39 |
quote:Dat forum is met die omgekeerde chronologische volgorde niet echt het werk van een genie. Maar goed, ik heb me inmiddels al laten registreren. Ik begrijp alleen niet zo goed wat dat "virtual event" inhoudt. Niemand komt dus fysiek bij elkaar? Ik zou met jullie wel eens willen tailgaten op een mooie/goede parkeer locatie bij redelijk/goed weer Ieder met z'n eigen auto en BBQ iets moois maken, wat delen en proeven van elkaars kunsten. Statistiekje: afgelopen weekend heb ik iets meer dan 3 kilo houtskool er doorheen gejaagd. | |
huhggh | maandag 21 december 2009 @ 17:40 |
quote:Ziet er lekker uit. Waren ze naakt, of heb je er nog iets in- of opgesmeerd? | |
Xlarge | maandag 21 december 2009 @ 19:02 |
quote:Nee, zeker niet naakt, ik begin er al zo'n 36 uur van te voren mee. Meestal gebruik ik natte marinades, die ik met ketjap en perpers lekker pittig maak. Ook in het bier doe ik knoflook,ui en thijm De eerste keer dat ik beercan chicken maakte, had ik hem wel alleen maar gezouten en gepeperd, maar dat smaakt toch minder | |
huhggh | maandag 21 december 2009 @ 19:05 |
quote:Dus alleen ketjap en peper? Hoe smaakte het, kun je het omschrijven? Ik ben nog opzoek naar een super simpele saus/marinade die lekker smaakt. | |
Xlarge | maandag 21 december 2009 @ 19:13 |
quote:Nee wel meer dan ketjap en peper, Ik meng geperste knoflook, een geneden pepertje, ketjap, uienpoeder, gemberpoeder, en wat bruine suiker bij elkaar. En dat zo'n flinke 24 uur marineren. Kijk ook eens in een toko voor pittige marinades, die zijn lekker dik, en heel goed te doen ![]() Vooral deze van Sishado ![]() Alleen dan ken ik alleen de pittige variant, handig wanneer je wat minder tijd hebt. ![]() | |
Schranseman | maandag 21 december 2009 @ 20:41 |
quote:Het is begonnen als virtueel event. Waarbij we een nacht hebben doorgehaa;d. Het linkje is naar een fysiek event in Haarlemmerliede! | |
macferret | dinsdag 22 december 2009 @ 08:19 |
het eerste event was via de computer, allemaal pulled pork gemaakt in een nacht, nu komen we echt bij elkaar, en gaan we los! heb er echt zin in. enne forum werkt omgekeerd als je niet geregistreerd ben, even aanmelden en alles werkt normaal. en daar is zo veel info te vinden! die kippevleugeltjes zijn echt super, even doormidden hakken, wat rub erop, 30 minuten indirect, ondertussen de saus maken en jammie! Beercans zien er ook goed uit trouwens! ik heb gisteren eens in mijn vriezer gekeken en vond nog kippebouten, ingesmeerd met een combi van appelmoes en worchestershire saus en wat rubkruiden, in een allu schaaltje, beetje de horizontale variant van de beercan chicken. smaak was heel verassend lekker! ![]() ![]() ![]() ps tailgaten lijkt me ook wel een keer leuk! dan is deze super! bubba keg, kan op de trekhaak! ![]() | |
Leipo666 | dinsdag 22 december 2009 @ 08:25 |
quote:onderaan de pagina kun je instellen dat je het oudste bericht eerst wil hebben ![]() | |
huhggh | woensdag 23 december 2009 @ 23:13 |
Vraag over braadworsten: Altijd krijgen mijn braadworsten, als ik ze uit de BBQ haal en naar binnen breng, zo'n rimpelige buitenkant. Je ziet dan ook echt het velletje aan de buitenkant. Ze hebben dan overigens vantevoren ook in warm water gelegen, mocht men dat zich afvragen. En vaak laat ik ze indirect grillen. Maar wat doe ik hier nou fout, als ik dit niet meer wil hebben? Ligt dit aan mijn manier van bereiden (voor zover dat fout kan gaan bij braadworsten), of aan de worsten zelf (slechte/goedkope kwaliteit) Ik werd me daar weer eens van bewust toen ik onderstaande eetlust-wekkende foto zag: ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door huhggh op 23-12-2009 23:23:40 ] | |
macferret | zondag 27 december 2009 @ 07:40 |
geen idee, ik heb er geen last van volgens mij, ik haal ze bij de lidl of appie heijn, alleen doe ik ze direct, 1x omdraaien, niks voorweken. lekker op een broodje, zuurkool, ketchup mosterd! krijg nu al honger!![]() Dit was ons kerstdiner, lam mechouie ![]() zelf gevlinderd ![]() ingesmeerd met boter, vermengd met knoflook, mintblaadjes, komijn etc ![]() jammie jammie ![]() | |
huhggh | maandag 28 december 2009 @ 23:24 |
Eergisteren de naturale beenham indirect gegrilled. Tijdens het BBQ'en nog een beetje ingesmeerd in honing. Al met al is ook deze beenham weer gelukt, alhoewel ik niks proefde van de honing. Toch moet ik kwijt dat zo'n beenham eigenlijk niet fout kan gaan, en wordt daarom hier dan passend "the unjust meal" genoemd. Want je hoeft niks te doen, niks te kneden of in elkaar te knutselen. Vervolgens dan een paar uur op je luie reet wachten en het vlees is echt het beste wat ik tot nu toe ooit van de BBQ heb gegeten. Al met al een zeer gemakkelijk te maken maaltijd en erg onrechtvaardig tegenover al die andere zaken/recepten die veel voorbereiding of verdere aandacht vereisen en hier nog niet aan kunnen tippen. Smaak en moeite staan dan ook onevenredig met elkaar in verhouding als het om de beenham gaat. De Honing/whisky-beenham van de Plus-markt is echt een aanrader. Vandaag de braadworsten (in stukjes) met curry-saus opgepeuzeld. De Duitse manier van eten is inmiddels een beetje aan me gegroeid. In 2010 hoop ik eindelijk ook foto's te kunnen posten. Ik ben vooralsnog de enige Nederlander zonder digitale camera, zo lijkt het. ![]() | |
macferret | dinsdag 29 december 2009 @ 06:14 |
haha, beenham is altijd goed, de grap is natuurlijk dat het al gaar is, maar net wa je zegt, er kan weinig aan fout gaan, maar dat maakt het niet minder lekker! bradwursten zijn altijd lekker! het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn als de smaak maar goed is. heb gisteren weer hamburgers gemaakt, vind ik zelf het lekkerste snelle ding wat er van een bbq af kan komen. weinig werk, met veel voldoening! kleine kolenstarter van de appie, perfecte hoeveelheid voor mijn compact 47 ![]() hamburgers 70 gram elk ![]() zo maak ik ze ![]() Mijn vrouw kan het toch net wat beter! ![]() | |
huhggh | dinsdag 29 december 2009 @ 09:53 |
Lekkere broodjes. Hoe heten deze, en waar heb je ze gehaald? [ Bericht 0% gewijzigd door huhggh op 30-12-2009 15:36:28 ] | |
macferret | dinsdag 29 december 2009 @ 18:13 |
komen bij de appie vandaan, zijn wat groter dan normaal, volgens mij luxe vloercadetten, 4 per pak. | |
Schranseman | dinsdag 5 januari 2010 @ 19:49 |
Vrijdag op zaterdag dus een nachtje doorhalen bij de BBQ! het wordt -6! ahhh | |
macferret | dinsdag 5 januari 2010 @ 21:15 |
yep heb er nu al zin in, 20 gekken en hun bbq's.... | |
Xlarge | vrijdag 8 januari 2010 @ 20:59 |
De spareribs liggen in hun honing mosterd ketjap marinade, de kip ligt in zijn Surinaamse marinade, lekker morgen in de vroege avond met gezelschap erop gooien ![]() Alhoewel ik denk dat het door de weersvoorspellingen wel extreme bbq-en wordt ![]() Mocht het leuke plaatjes opleveren, post ik ze | |
Schranseman | zaterdag 9 januari 2010 @ 20:51 |
Zo, de hele nach geBBQed met nog 20 enthousiastelingen waaronder een Belgisch BBQ team. Was zeer gezellig en heb er een Big Green Egg mini aan overgehouden. Dit was de 2e prijs bij de Brisket wedstrijd. Hier staan een heleboel foto´s ![]() Bier is na 1 uur bevroren ![]() ![]() ![]() ![]() Brisket ![]() Het was zeer gezellig in Haarlemmerliede!!! | |
Xlarge | zondag 10 januari 2010 @ 10:04 |
Ik had het weer veel extremer verwacht, gisteren was ik voorbereid op het ergste, maar uiteindelijk konden we lekker rustig bbq-en![]() Leuke foto's trouwens Schranseman | |
Leipo666 | maandag 11 januari 2010 @ 10:09 |
ik wil ook zo'n BBQ-aanhanger ![]() | |
Schranseman | maandag 11 januari 2010 @ 10:19 |
Het was erg gaaf om een prof team aan het werk te zien. De hele organisatie en de manier van bereiden. top! | |
junkiexp | maandag 11 januari 2010 @ 10:45 |
Belgen hé zo te zien ![]() | |
Leipo666 | maandag 11 januari 2010 @ 11:36 |
is het trouwens ook mogelijk om pulled pork te maken zonder dat de buiten kant zwart wordt? ziet er namelijk nogal onsmakelijk uit zo die buitenkant ![]() en mijn vriendin krijg ik nooit zover iets te eten dat zwart geblakerd er uit ziet ![]() | |
Schranseman | maandag 11 januari 2010 @ 14:53 |
Pulled Pork hoort zwart te zijn aan de buitenkant. Dat is de bark. Als je het gepulled heb zie je er trouwens niets meer van terug, en al helemaal niet als je het op een broodje hebt gedaan met wat salade en BBQ saus. | |
Kabouter_Batsgraag | maandag 11 januari 2010 @ 15:03 |
Heb nog een tijd in een barbeque gewoond... Had best z'n charmes. | |
Leipo666 | maandag 11 januari 2010 @ 15:11 |
quote:jij noemt het bark, ik noem het verbrand ![]() | |
Schranseman | maandag 11 januari 2010 @ 15:21 |
Oké, het is namelijk niet verbrand en zo smaakt het al helemaal niet. Maar de beste test is het om het te proberen. | |
macferret | donderdag 14 januari 2010 @ 22:58 |
dat zwarte is niet aangebrand, dat zijn kruiden die verkleurd zijn, en geloof me, daar komt de smaak vandaan, als je dat niet wilt, kan je beter geen pulled pork maken.... Hier PP op zijn best! met dank aan River city smokehouse van het brethren forum ![]() |