FOK!forum / Culinesse à gogo / De ideale tosti #3
Drumpiedonderdag 2 juli 2009 @ 04:01


Na 3 jaar leven geblazen in een nieuw topic waar we weer kunnen genieten van heerlijke tosti recepten.
quote:
Net gegeten:

Neem 1 ui en 1 tomaat, snij ze allebei in schijfjes.
Neem 3 eieren en klop die op in een beker.

Strooi het ei in de pan en als het bijna klaar is 2 grote plakken kaas erop.
Voor het maken van het ei de uitjes in een beetje olie bakken.

Dan als het ei bijna klaar is doe je er:
Peper
Paprika kruiden
Zout
Arromat (geen id hoe het precies heet)

Overheen maar niet al teveel van alles.

Doe 4 sneetjes brood in de toaster zodat ze getoast worden.
Doe het ei eroverheen, vouw de zijkanten goed op zodat het op 2 sneetjes past (onderkant)

Doe er Mayo overheen (NIET al teveel)
Dan de gebakken uien en vervolgens paar plakjes tomaat en dan de bovenkant.

Snij de broodjes tot 4 stukken.

Eet smakelijk!

Wat andere recepten:
quote:
De perfecte tostie,

Wit brood (Liefst tijger)
Goudse Extra belegen kaas (Lekker veel)
Uien Tomaten
Paprikapoeder
Peper (Witte)
Chilisaus (Eagel)
Boter

Ok,

Beleg de witte tijgerboterham met een ruime hoeveelheid Goudse Extra Belegen kaas
Strooi er ruim paprikapoeder op en ook peper (Witte)
Smeer de boterhammen in met bleu band (Buitenkant he is voor het bakken)
Bak de uien en de tomaten even aan in de braadpan.

Gooi de geboterde tosti erbij en laat deze 3 minuten fikken, dan omkeren en weer 3 minuten fikken .
Nog 1 keer omdraaien chlisaus erover gooien en 2 minuten fikken.

Nu de tostie op een (warm) bord serveren en de uien en tomaten over de tostie leggen
quote:
Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
De ideale tosti
De Ideale Tosti #2

Eet Smakelijk!
Pacmaniacdonderdag 2 juli 2009 @ 04:06
Gewoon standaard ham kaas blijf bij mij het beste werken. Moet zeggen Italiaanse tosti is ook erg lekker.


Italiaanse tosti


Ingrediënten

* 8 sneetjes wit-casinobrood
* 30 g boter of margarine
* 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
* 4 zongedroogde tomaten in olie
* 100 g Parmaham (deli-afdeling)
* 1 zak rucola slamelange (75 g)
* 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)

Bereiden

Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.

Bron Allerhande.
JoeThePlumberdonderdag 2 juli 2009 @ 06:09
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Gewoon standaard ham kaas blijf bij mij het beste werken. Moet zeggen Italiaanse tosti is ook erg lekker.


Italiaanse tosti


Ingrediënten

* 8 sneetjes wit-casinobrood
* 30 g boter of margarine
* 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
* 4 zongedroogde tomaten in olie
* 100 g Parmaham (deli-afdeling)
* 1 zak rucola slamelange (75 g)
* 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)

Bereiden

Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.

Bron Allerhande.
Ik mis wat pesto...
theKiDdonderdag 2 juli 2009 @ 10:14
tvp
Jarnodonderdag 2 juli 2009 @ 10:14
Ik las josti.
Weltschmerzdonderdag 2 juli 2009 @ 12:25
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.

Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
kriorodonderdag 2 juli 2009 @ 17:23
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 04:01 schreef Drumpie het volgende:
Die ziet er goed uit. Heerlijk in eenvoud.
The_Hivesdonderdag 2 juli 2009 @ 17:40
tegenwoordig gebruik ik vaker kalkoenfilet ipv ham. Erg lekker. Soms alleen vlees en kaas maar als ik komkommer, tomaat augurk enz voor in huis heb doe ik dat er in dunne plakjes ook tussen.

Niet erg spannend dus maar wel lekker
JtodaXdonderdag 2 juli 2009 @ 17:44
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 17:23 schreef krioro het volgende:

[..]

Die ziet er goed uit. Heerlijk in eenvoud.
Dat dus. Netjes op elkaar, geen grote hopen maar ingetogen en mooi.
Pacmaniaczaterdag 11 juli 2009 @ 05:00
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
JoeThePlumberzaterdag 11 juli 2009 @ 05:36
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Ik mis nog steeds die pesto...
theKiDzaterdag 11 juli 2009 @ 06:13
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Of.. Smeerkaas als boter, en dan alsnog de kaas erop
-O-.zaterdag 11 juli 2009 @ 06:24
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.

Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.


[ Bericht 12% gewijzigd door -O-. op 11-07-2009 06:29:21 ]
Pacmaniaczaterdag 11 juli 2009 @ 06:34
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 05:36 schreef JoeThePlumber het volgende:

[..]

Ik mis nog steeds die pesto...
Pesto op een tosti?
Erasmozaterdag 11 juli 2009 @ 08:21
Cheddar met tonijn, een beetje vreemd maar wel lekker.
JoeThePlumberzaterdag 11 juli 2009 @ 08:23
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 06:34 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Pesto op een tosti?
Probeer het eens ....mmmmmm
JoeThePlumberzaterdag 11 juli 2009 @ 08:28
Nog een lekker recept..

Pakje boter
Gedroogde tomaten
Knoflook

De tomaatjes en knoflook flink klein maken en mengen met boter, laat dat een dagje staan in koelkast...

Eet smakelijk...
Pacmaniaczaterdag 11 juli 2009 @ 08:33
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 08:28 schreef JoeThePlumber het volgende:
Nog een lekker recept..

Pakje boter
Gedroogde tomaten
Knoflook

De tomaatjes en knoflook flink klein maken en mengen met boter, laat dat een dagje staan in koelkast...

Eet smakelijk...
Waar is je pesto in dit verhaal ?
The_Hiveszondag 12 juli 2009 @ 09:13
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
eten met 20+ kaas zoals een tosti of bij ovenschotels ed wordt vrij smakeloos (vind ik persoonlijk). Ik heb het wel eens bij iemand op een ovenschotel gehad en ze had er net zo goed geen kaas op kunnen doen wat je proefde het toch amper. Hetzelfde in een tosti.
Barbiezondag 12 juli 2009 @ 10:34
Hoewel ik best van tosti's hou, blijft gebakken brood met kaas toch mijn favoriet.

Wit brood
Kaas
(Ham)
Boter/margarine

Verwarm een koekenpan goed heet op het gasfornuis
Besmeer 2 witte boterhammen aan de buitenkant met boter
Beleg een sneetje brood met kaas (en eventueel een plak ham)
Leg het andere sneetje er op met de boter aan de buitenkant
Minibeetje olie in de al hete koekenpan verhitten
Brood erin, niet te hoog vuur
Deksel op de pan en na een paar minuutjes omkeren
Als de buitenkant lekker bruin is en de kaas gesmolten is je gebakken brood met kaas klaar.
Flappekzmaandag 20 juli 2009 @ 15:17
quote:
Op zondag 12 juli 2009 10:34 schreef Barbie het volgende:
Hoewel ik best van tosti's hou, blijft gebakken brood met kaas toch mijn favoriet.

Wit brood
Kaas
(Ham)
Boter/margarine

Verwarm een koekenpan goed heet op het gasfornuis
Besmeer 2 witte boterhammen aan de buitenkant met boter
Beleg een sneetje brood met kaas (en eventueel een plak ham)
Leg het andere sneetje er op met de boter aan de buitenkant
Minibeetje olie in de al hete koekenpan verhitten
Brood erin, niet te hoog vuur
Deksel op de pan en na een paar minuutjes omkeren
Als de buitenkant lekker bruin is en de kaas gesmolten is je gebakken brood met kaas klaar.
Is dat niet ook gewoon een tosti?

Zo heb ze nog nooit klaargemaakt...maar eens een keertje doen
Liejannuhmaandag 20 juli 2009 @ 16:13
quote:
Op maandag 20 juli 2009 15:17 schreef Flappekz het volgende:

[..]

Is dat niet ook gewoon een tosti?

Zo heb ze nog nooit klaargemaakt...maar eens een keertje doen
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
Flappekzmaandag 20 juli 2009 @ 21:04
quote:
Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
Heb er net dus voor het eerst eentje gemaakt. Lekker hoor!! En mn keuken stond heul niet blauw
Markeerstiftvrijdag 24 juli 2009 @ 17:08
Bij café Brandpunt in Tilburg maken ze wat mij betreft de lekkerste. Dat is volgens mij gewoon een pan tosti en dan met een extra plak gesmolten kaas boven op
Als je dan een Hawaii eet zit de ananas ook zo bovenop, meegesmolten met de kaas
theKiDvrijdag 24 juli 2009 @ 17:58
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 17:08 schreef Markeerstift het volgende:
Bij café Brandpunt in Tilburg maken ze wat mij betreft de lekkerste. Dat is volgens mij gewoon een pan tosti en dan met een extra plak gesmolten kaas boven op
Als je dan een Hawaii eet zit de ananas ook zo bovenop, meegesmolten met de kaas
We hebben je anders nog nooit in het Tilburg topic gezien
Feitosavrijdag 24 juli 2009 @ 17:59
ham
kaas
2 sneetjes brood

Da,s een tosti.
Verlichtwoensdag 29 juli 2009 @ 09:03
Ik heb een tosti-apparaat gekocht. Heerlijk, lekkere suggesties.
Stansfieldwoensdag 29 juli 2009 @ 13:09
Ik blijf toch bij de gewone tosti met kaas.
casper019vrijdag 7 augustus 2009 @ 11:56
een tosti met

boter-brood-ketchup-ham-brood-boter
schijnt ook lekker te zijn
ga er zo miss 1 proberen..

iemand welis geprobeerd??
The_Hivesvrijdag 7 augustus 2009 @ 15:29
jeetje, die is wel erg gewaagd. Laat me weten of hij lekker was.
kriorovrijdag 7 augustus 2009 @ 16:35
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 15:29 schreef The_Hives het volgende:
jeetje, die is wel erg gewaagd. Laat me weten of hij lekker was.
.
casper019vrijdag 7 augustus 2009 @ 16:53
niet lekker, na 2 happen weggedaan en een lekkere

ham/kaas + curry dip tosti gemaakt
Diilaavrijdag 7 augustus 2009 @ 21:46
bruin brood, salami, rode puntpaprika, uitjes en oude kaas (L)

ook vind ik een tosti met mozarella en chorizo erg lekker, of fetakaas en chilivlokken
mgerbenzaterdag 8 augustus 2009 @ 08:30
quote:
Op vrijdag 7 augustus 2009 11:56 schreef casper019 het volgende:
een tosti met

boter-brood-ketchup-ham-brood-boter
schijnt ook lekker te zijn
ga er zo miss 1 proberen..

iemand welis geprobeerd??
Ja... en toen deed ik er bij de kaas nog wat mespuntjes gorgonzola op.
Daar werd-ie aanzienlijk beter van (meer kaassmaak - pittiger).
_Ophelia_zaterdag 8 augustus 2009 @ 19:10
quote:
Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
Ik bak tosti's op mijn fry-top, het beste tosti-ijzer dat ik ooit gehad heb. (en het duurste )
Starman89zaterdag 8 augustus 2009 @ 20:16
TVP
The_Hiveszondag 9 augustus 2009 @ 12:17
mn tosti's pindakaas van vannacht smaakte aan de chaos te zien erg goed v . Toch heb ik het liever met kaas en vlees
casper019maandag 10 augustus 2009 @ 12:09
bah ik kan nu niet weg, en heb zin in een tosti en geen kaas in huis
heb wel la vache qui rit smeerkaas 20+ in huis
weet iemand of je daar een beetje lekkere ham/kaas tosti van kan maken met die 20+ smeerkaas???
The_Hivesmaandag 10 augustus 2009 @ 12:15
het kost je 50 cent om te testen
casper019maandag 10 augustus 2009 @ 15:37
een smeerkaas/ham tosti is niet zo lekker als een echte tosti maar toch best lekker!!

Iemand anders diedit ook welis maakt?
SkylarXmaandag 10 augustus 2009 @ 18:10
Yumyum, wit brood, belegen kaas, goudsalami en hot ketchup zooo lekker!
Barbiedinsdag 11 augustus 2009 @ 11:09
Ow, heet zo'n ding een pantosti. Ik ken het als gebakken-brood-met-kaas, .
ElBanditodinsdag 11 augustus 2009 @ 12:49
Maar mensen, is het verantwoord om normale tomaten in een tosti ijzer te gooien?

Of krijg je dan kortsluiting?
JoeThePlumberdinsdag 11 augustus 2009 @ 12:54
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
ElBanditodinsdag 11 augustus 2009 @ 12:57
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
Ook lekker ja, maar helaasch heb ik die nu nog niet in huis!

*halen gaat*
NomiS-Photographicadinsdag 11 augustus 2009 @ 13:48
brie + honing + pijnboompitjes (of walnootjes of zo)

dan uiteraard wel netjes uit de pan en met goed, vers en mooi zacht witbrood

Ripleydonderdag 13 augustus 2009 @ 18:24
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker
FutureFairytaledonderdag 13 augustus 2009 @ 18:37
quote:
Op donderdag 13 augustus 2009 18:24 schreef Ripley het volgende:
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker
voor het eerst Je hebt wat gemist... Inhalen!!!
coviedonderdag 13 augustus 2009 @ 21:48
Ik eet zelf nooit tosti maar schijnbaar moet je er sambasaus (van calve) bij eten.
casper019zondag 16 augustus 2009 @ 12:06
oude kaas + ham en wat curry erbij!

duurt wel langer voordat ie klaar is, maar hijs wel lekker wat pittiger dan!


heeft iemand welis met slankie smeerkaas 20+ sambal ofzo of slankie 20+ normale smeerkaas een tosti gemaakt?
Of met la vache qui rit 20+ smeerkaas
Weet iemand of dat een beetje lekker is?
The_Hiveszondag 16 augustus 2009 @ 15:31
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 12:06 schreef casper019 het volgende:
oude kaas + ham en wat curry erbij!

duurt wel langer voordat ie klaar is, maar hijs wel lekker wat pittiger dan!


heeft iemand welis met slankie smeerkaas 20+ sambal ofzo of slankie 20+ normale smeerkaas een tosti gemaakt?
Of met la vache qui rit 20+ smeerkaas
Weet iemand of dat een beetje lekker is?
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 15:37 schreef casper019 het volgende:
een smeerkaas/ham tosti is niet zo lekker als een echte tosti maar toch best lekker!!

Iemand anders diedit ook welis maakt?
casper019zondag 16 augustus 2009 @ 15:37
tja als niemand antwoord......
ik wacht nog steeds op reviews/reacties
FutureFairytalezondag 16 augustus 2009 @ 15:52
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 15:37 schreef casper019 het volgende:
tja als niemand antwoord......
ik wacht nog steeds op reviews/reacties
The_Hives bedoeld dat je eerst hebt gepost dat je een smeerkaas/ham tosti niet lekker vind en na 6 dagen vraag je of die tosti-combinatie lekker is?
casper019maandag 17 augustus 2009 @ 15:17
Ja, maar nu vroeg ik me af....

is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
Erasmomaandag 17 augustus 2009 @ 17:02
Probeer het eens zou ik zeggen.
Ron.Burgundymaandag 17 augustus 2009 @ 17:08
Tosti
ShinobizWintermaandag 17 augustus 2009 @ 20:22
Ali B houdt ook van tosti's

de Ali Halali Tosti:
The_Hivesmaandag 17 augustus 2009 @ 21:11
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 15:17 schreef casper019 het volgende:
Ja, maar nu vroeg ik me af....

is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
van wie ben jij een kloon?
FutureFairytalemaandag 17 augustus 2009 @ 23:16
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 15:17 schreef casper019 het volgende:
Ja, maar nu vroeg ik me af....

is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
?????? Je had het al met 20+ (la vache quirit) geprobeerd dacht ik uit je posts te lezen..... en dat vond je niet lekker...

maar goed; als je gewone smeerkaas al niet te eten vind, dan is 20+ alleen maar nog minder
Teeziedinsdag 18 augustus 2009 @ 05:43
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 20:22 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ali B houdt ook van tosti's

de Ali Halali Tosti:

Geweldige tip, van dat brood beetje natmaken! Echt waar!
casper019dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:56
ik ben nu een ham/kaas/ananas tosti aan het maken
Knorriepotdinsdag 25 augustus 2009 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
Je vergeet de pesto!
casper019woensdag 26 augustus 2009 @ 20:00
het lekkerste ontbijt is een ham/kaas tosti en een glas ijskoude melk
tasszaterdag 19 september 2009 @ 14:23
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 22:18 schreef Knorriepot het volgende:

[..]

Je vergeet de pesto!
Mijn Italiaanse pan tosti: 2 boterhammen
belegen kaas
chorizo
uienringen
paar reepjes paprika
pesto

Buitenkant besmeren, in de pan, en smullen maar!
Thoricalzaterdag 19 september 2009 @ 20:04
Ik ben weer terug naar af.
Ik gebruik weer een grillpan die ik rustig warm stook en bovenop de tostie een gietijzeren koekenpan.
Nu heb ik weer heerlijk stroperige kaas en mooie patroontjes.
Ik ben trouwens een liefhebber van wat oudere kaas in mijn tosti.
Maar extra boter is voor mij een no-no er zit al genoeg vet in de kaas.
casper019zondag 20 september 2009 @ 19:51
2 boterham kapjes (niet te dikke niet te dunne,maar die ongeveer evendik zijn als een normale boterham) met ham+kaas en boter aan de buitenkant is kapuuut lekker!
DeTolkzaterdag 24 oktober 2009 @ 13:05
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 13:48 schreef NomiS-Photographica het volgende:
brie + honing + pijnboompitjes (of walnootjes of zo)

dan uiteraard wel netjes uit de pan en met goed, vers en mooi zacht witbrood


In plaats van brie, geitenkaas....

Heeeerlijk
AliKebapwoensdag 28 oktober 2009 @ 12:01
Ik weet niet of die al genoemd is maar een tosti hawaï met paprikapoeder is ook niet te versmaden
DeTolkwoensdag 28 oktober 2009 @ 12:16
Heb afgelopen zondag een tosti gemaakt met osseworst. Was heeeerlijk.

Niet te lang in het ijzer gedaan trouwens, kaas was net gesmolten
casper019woensdag 28 oktober 2009 @ 17:11
zou je met hagelslag ofzo ook een lekkere tosti kunnen maken??
FutureFairytalewoensdag 28 oktober 2009 @ 17:19
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 17:11 schreef casper019 het volgende:
zou je met hagelslag ofzo ook een lekkere tosti kunnen maken??
blegh, lijkt me helemaal niks; kaas met chocola
Ik vind die Pizza Quick wel erg lekker, liefst met cheddar en salami
evo87woensdag 28 oktober 2009 @ 20:30
Blauwschimmelkaas + chocolade schijnt extreem lekker te zijn... keertje proberen
Lanowoensdag 28 oktober 2009 @ 20:31
Met ketchup, basilicum, oregano, chilipoeder, kaas, en na t bakken verse sla ertussen
Erasmowoensdag 28 oktober 2009 @ 22:12
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 20:30 schreef evo87 het volgende:
Blauwschimmelkaas + chocolade schijnt extreem lekker te zijn... keertje proberen
Als dessert ja, maar op een tosti?
SLP_woensdag 28 oktober 2009 @ 23:57
De allerlekkerste is de tosti met brie, walnoten en honing. En dan niet onder het tosti-apparaat, maar onder de grill
VinceMegadonderdag 29 oktober 2009 @ 14:02
2 sneetjes casino wit.
Ham
Kaas.
Hot Ketchup.
Niet veel bijzonders, maar wel lekker
14medusavrijdag 30 oktober 2009 @ 12:02
2 sneetjes maisbrood

kaas
rundersalami
champignon in hele dunne plakjes
ui zeer fijn gesnipperd
veel peper
beetje zout
teentje knoflook uitgeperst
plakjes tomaat, heel dun zonder sap

besmeer 1 sneetje met sambal
de andere met het teentje knoflook
beleg de sambal kant met: 1 plak kaas, daaroverheen de campignon plakjes e ngesnipperd ui, daaroverheen de salami, daaroverheen de tomaat, daarover heen de peper en zout, daaroverheen een kleinnnn beetje kaas in kleine stukjes om het aan het brood te laten plakken, besmeer de buitenkanten van het brod met boter en bak in de koekenpan tot goubruin aan 2 kanten met de deksel erop. niet te veel van alle ingredienten anders is het te rijk belegd.
lammegirafvrijdag 30 oktober 2009 @ 12:04
argentijnse kruiden erover
Pandora73vrijdag 30 oktober 2009 @ 12:10
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 20:04 schreef Thorical het volgende:
Ik ben weer terug naar af.
Ik gebruik weer een grillpan die ik rustig warm stook en bovenop de tostie een gietijzeren koekenpan.
Nu heb ik weer heerlijk stroperige kaas en mooie patroontjes.
Ik ben trouwens een liefhebber van wat oudere kaas in mijn tosti.
Maar extra boter is voor mij een no-no er zit al genoeg vet in de kaas.
Die gietijzeren koekenpan, is die alleen voor het gewicht, of maak je die van te voren ook eerst warm/heet?


O en tosti met hagelslag is wel degelijk lekker. En dan bedoel ik gewoon brood-hagelslag-brood. Geen kaas of zo dus. Het wordt dan zeg maar een soort chocoladebroodje. Jummmmmm...
TJDoornbosmaandag 9 november 2009 @ 17:39
tosti met tonijn en pesto
JoeThePlumberdinsdag 10 november 2009 @ 05:00
http://www.foodtube.nl/
motorbloempjedinsdag 10 november 2009 @ 08:46
salami, mozarella en romatomaat met een beetje basilicum als 't klaar is
Quispidinsdag 10 november 2009 @ 16:14
Chorizo, champignons, ui en oude kaas tussen 2 sneetjes witbrood. Serveren met een flinke klodder ketchup!
LuKa-LiKeSdinsdag 10 november 2009 @ 16:43
behoorlijk wat gerechten, voor een eigenlijk simpele tosti...

Spreken we dan nog wel van een tosti? met al die extra ingredienten?
casper019dinsdag 10 november 2009 @ 20:07
Een tosti (Nederlands-Nederlands) of croque-monsieur (algemeen Belgisch-Nederlands)[1] is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee sneetjes brood, samen met het tussenliggende beleg (meestal kaas, bijna altijd ham erbij) te roosteren. Dit doet men vaak in een tosti-ijzer, oven of speciaal broodrooster.

ja dus
FutureFairytaledinsdag 10 november 2009 @ 20:29
een echte Croque Monsieur of Croque Madame is echt heel lekker!!
Pandora73dinsdag 10 november 2009 @ 22:37
Ik dacht eigenlijk dat een Croque Monsieur maar 1 sneetje brood was? Met het beleg plus kaas erop en dan gegrild?
FutureFairytaledinsdag 10 november 2009 @ 22:42
2 witte boterhammen met kaas en ham ertussen, en gesmolten kaas bovenop

minilotdinsdag 10 november 2009 @ 22:50
Boterham + belegen geitenkaas + katenspek + honing + tijm + boterham.

Daar kan ik er wel honderd van op!
Breathtakingdinsdag 10 november 2009 @ 23:12
Is een tosti met ham, kaas en een ei erin gebakken al genoemd ? Recept van een vriendin van me!
Pandora73dinsdag 10 november 2009 @ 23:19
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 23:12 schreef Breathtaking het volgende:
Is een tosti met ham, kaas en een ei erin gebakken al genoemd ? Recept van een vriendin van me!
Euhm bak je dat ei eerst en dan de tosti? Kan me zo moeilijk voorstellen dat je een rauw ei erin doet en dat dan in je tostiapparaat vrot...
FANNdinsdag 10 november 2009 @ 23:21
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 12:49 schreef ElBandito het volgende:
Maar mensen, is het verantwoord om normale tomaten in een tosti ijzer te gooien?

Of krijg je dan kortsluiting?
je kan ook gewoon in de koekenpan een tosti maken, dan zijn ze wel iets vetter omdat je de
boterhammen aan de buitenkant dun met boter moet besmeren en de pan een beetje invetten met
boter of een klein klontje boter laten smelten.

als je zo een tosti met tomaat of annanas maakt is ie wel veel lekkerder dan in een apparaat
Breathtakingdinsdag 10 november 2009 @ 23:28
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 23:19 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Euhm bak je dat ei eerst en dan de tosti? Kan me zo moeilijk voorstellen dat je een rauw ei erin doet en dat dan in je tostiapparaat vrot...
Je doet het ook niet in een tostiapparaat maar in een pan !

Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.

En dan is ie al klaar !
mjanwoensdag 11 november 2009 @ 08:35
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 23:28 schreef Breathtaking het volgende:

[..]
Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.
Klinkt als een soort uitgebreide versie van egg in the basket
Joel-Smeetswoensdag 11 november 2009 @ 18:01
Als ik dit lees denk ik : wat heb ik de laatste jaren gemist! ,mijn ideale tosti is gewoon ham,kaas en pesto erbij...
casper019zondag 28 maart 2010 @ 13:01
net voor het eerst gegeten

tosti met ui/kaas/tomaat/ham

uber lekker:D
Hellyzondag 28 maart 2010 @ 18:04
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 23:28 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Je doet het ook niet in een tostiapparaat maar in een pan !

Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.

En dan is ie al klaar !
Dan heb je toch gewoon 1 broodje met ei en 1 broodje met ham & kaas (tosti)?
Balotellivrijdag 11 februari 2011 @ 15:12
Tosti kaas met joppiesaus _O_
anita82vrijdag 18 februari 2011 @ 22:07
Deze heb ik nog niet gehoord maar is super lekker.

Wij noemen dit een gezonde variant op een broodje kroket

2 sneetjes brood.
Besmeer dit met een dun laagje mosterd
Doe hier naar smaak een aantal lepels ragout op
en dan in het tosti ijzer (dit gaat het beste omdat die de randjes dicht maakt, grill gaat ook wel maar is een iets grotere troep).

Dit is echt super lekker!
Erasmozaterdag 19 februari 2011 @ 00:29
Is dat wel zoveel gezonder?
_Twinklezaterdag 19 februari 2011 @ 12:13
Ham/kaas met heinz ketjup O+
anita82maandag 21 februari 2011 @ 15:11
Ja hoor, kijk maar eens naar de voedingswaarde op een blikje ragout als je de juiste kiest zit er niet zoveel in. en je grillt het en frituurt het niet dus dat scheelt ook nog.

Kan iemand mij vertellen hoe ik moet quoten want ik an het niet vinden.

thanx
-Miauw-maandag 21 februari 2011 @ 15:12
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 15:11 schreef anita82 het volgende:
Ja hoor, kijk maar eens naar de voedingswaarde op een blikje ragout als je de juiste kiest zit er niet zoveel in. en je grillt het en frituurt het niet dus dat scheelt ook nog.

Kan iemand mij vertellen hoe ik moet quoten want ik an het niet vinden.

thanx
Het knopje helemaal rechts in de taakbalk boven een bericht. Volgens mij zij het aanhalingstekens zie ik nu...
ColdFeetmaandag 21 februari 2011 @ 15:17
Ik las laatst ergens dat een tosti met een klein likje marmite, ringetjes ui en cheddar lekker zou zijn. Binnenkort eens proberen :Y)
theKiDmaandag 21 februari 2011 @ 15:28
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 15:17 schreef ColdFeet het volgende:
Ik las laatst ergens dat een tosti met een klein likje marmite, ringetjes ui en cheddar lekker zou zijn. Binnenkort eens proberen :Y)
Wat is marmite? :@
ColdFeetmaandag 21 februari 2011 @ 15:33
Brits smeerseltje op basis van gistextract.
theKiDmaandag 21 februari 2011 @ 15:35
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 15:33 schreef ColdFeet het volgende:
Brits smeerseltje op basis van gistextract.
Hmmz.. zegt me nog niet veel.. :') Maar wie weet kom ik t een x in de supermarkt tegen :9
ColdFeetmaandag 21 februari 2011 @ 15:37
Marmite.jpg
Zo dan. Geel deksel, ze verkopen het bij de AH wel, denk ik. Je moet het wel lekker vinden, het heeft een vrij... aparte smaak :P
T.O.Pmaandag 21 februari 2011 @ 16:02
brood
kaas
ham
kaas
brood

in die volgorde op elkaar leggen, vervolgens in een tosti-ijzer, en eruit halen wanneer hij goed is.

eventueel met die Hela kruidencurry eten, maar is niet noodzakelijk
theKiDmaandag 21 februari 2011 @ 16:18
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 15:37 schreef ColdFeet het volgende:
[ afbeelding ]
Zo dan. Geel deksel, ze verkopen het bij de AH wel, denk ik. Je moet het wel lekker vinden, het heeft een vrij... aparte smaak :P
Sop abusing the source of usspost.com :+ ofwel.. footootje werkt niet :+
anita82dinsdag 22 februari 2011 @ 18:14
Sorry ik zie geen aanhalingstekens??
Kan iemand misschien een plaatje plaatsen?

thanx
RobinOokdinsdag 22 februari 2011 @ 18:22
Je moet er eerst boven gaan hangen. Precies onder: nextpost.png

En dan verschijnt: quote.png
Printerkabeldinsdag 15 maart 2011 @ 11:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2009 22:50 schreef minilot het volgende:
Boterham + belegen geitenkaas + katenspek + honing + tijm + boterham.

Daar kan ik er wel honderd van op!
Dat ga ik een keer proberen :D
MevrouwPuffdinsdag 15 maart 2011 @ 13:27
Hele simpele tosti:
Boterham op de grill, peper en zout erop, ei erop breken, boterham erop, grill dicht.
Lekker :)
anita82zondag 4 maart 2012 @ 08:45
Wie weet hebben er weer mensen zin in lekkere tosti ideeën.
Ik in ieder geval wel.

Hier 3 van mijn favoriete smaken:

1) turks brood met kaas en turkse knoflookworst
2) ragout en mosterd
3) kaas met gerookte zalm

Weet niet of ze al genoemt zijn maar ze zijn heerlijk.

Wie heeft er nog meer lekkere varianten?
anita82zondag 4 maart 2012 @ 08:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2009 13:48 schreef NomiS-Photographica het volgende:
brie + honing + pijnboompitjes (of walnootjes of zo)

dan uiteraard wel netjes uit de pan en met goed, vers en mooi zacht witbrood

:9
variatie hierop is geitenkaas en walnoten met honing :p
anita82zondag 4 maart 2012 @ 08:51
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2009 18:37 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

voor het eerst :o Je hebt wat gemist... Inhalen!!! :D
Misschien een hele stomme vraag maar wat zijn dat en waar haal je die?
anita82zondag 4 maart 2012 @ 09:00
Ik heb er nog een:

Wij noemen dit een hartig wentelteefje.

2 sneetjes brood met ham en kaas.
Een ei in een diep bord los kloppen met wat peper en zout
brood door het ei halen
En nu bakken in de pan.

mmmmmmmmmmmm
Is echt zoooooooooooo lekker
Rob_La_Chouffezondag 4 maart 2012 @ 09:53
Kaas, ui, salami, gehakt, paprika, pepers, peper, zout, beetje chilisaus, chilipoeder, paprikapoeder. En dan het liefst op een stokbroodje. Maar dat heet dan eigenlijk weer een panini.
FutureFairytalezondag 4 maart 2012 @ 09:59
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 08:51 schreef anita82 het volgende:

[..]

Misschien een hele stomme vraag maar wat zijn dat en waar haal je die?
tosti's met kaas en gehakt (gemengd met sambal). Kun je verkrijgen in sommige cafe's, sportkantines of een doos kopen bij de Sligro/Makro.
Selesthazondag 4 maart 2012 @ 10:10
Tosti met jonge kaas en gebakken uien met gerookt paprikapoeder :9
Weltschmerzzondag 4 maart 2012 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 08:45 schreef anita82 het volgende:
Wie weet hebben er weer mensen zin in lekkere tosti ideeën.
Ik in ieder geval wel.

Hier 3 van mijn favoriete smaken:

1) turks brood met kaas en turkse knoflookworst
2) ragout en mosterd
3) kaas met gerookte zalm

Weet niet of ze al genoemt zijn maar ze zijn heerlijk.

Wie heeft er nog meer lekkere varianten?
Zoveel kazen zoveel varianten, misschien is het nog lekkerder met een goeie chorizo.
tech4uzondag 4 maart 2012 @ 20:08
quote:
0s.gif Op maandag 21 februari 2011 15:17 schreef ColdFeet het volgende:
likje marmite
*ril* toch wel een van de goorste dingen die ik ooit heb geproefd.
anita82maandag 5 maart 2012 @ 10:41
Ik vind Marmite niet een hele dikke maggi klont bleeee echt niet te eten.

Chorizo is aan mij niet besteed zit voor mij een heel apart smaakje want wat ik niet lekker vind. Alle andere gedroogde worstsoorten vind ik dan wel weer heerlijk.
RobinOokmaandag 5 maart 2012 @ 10:52
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 20:08 schreef tech4u het volgende:

[..]

*ril* toch wel een van de goorste dingen die ik ooit heb geproefd.
Dan heb je vast niet veel geproefd in je leven.
tech4umaandag 5 maart 2012 @ 11:12
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2012 10:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan heb je vast niet veel geproefd in je leven.
Ik ben best wat gewend, maar van een vingertopje marmite ging ik bijna over mn nek. Niet voor niks ook dat hun slogan "you either love it or hate it"is.
jerneymaandag 5 maart 2012 @ 11:25
Mijn favorieten waren:

Kaas, chorizo, tomaat en kruidenboter
En
Kaas, ardennerham en gebakken champignons

Nu eet ik graag mijn tosti met zalm en kruidenroomkaas
en met sojakaas en champignons gebakken in shoyu sojasaus (zout O+).
dralion13dinsdag 6 maart 2012 @ 21:51
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 11:12 schreef tech4u het volgende:

[..]

Ik ben best wat gewend, maar van een vingertopje marmite ging ik bijna over mn nek. Niet voor niks ook dat hun slogan "you either love it or hate it"is.
Marmite moet je ook niet zo eten maar als smaakmaker |:(
Je neemt toch ook geen slok ketjap :')
RobinOokdinsdag 6 maart 2012 @ 22:21
Bij ons thuis wel. Ging er na de lunch net zo makkelijk een theelepeltje in de marmitepot als in de pindakaaspot om nog even te snoepen. *O*

Slokje ketjap neem ik niet. Maar slokje teriyakisaus wel. :P
Dagoduckdonderdag 3 mei 2012 @ 13:45
Tvp, Tosti grillworst met curry is ook lekker, ik ga er nu een maken me kipfilet omdat ik niet anders heb....
theKiDwoensdag 9 mei 2012 @ 04:45
Kreeg vandeweek in een blad een goede tip die ik ga uitproberen..

Het ging met pita, geraspte kaas, provencaalse kruiden, gerookte makreelfilet, geraspte kaas :9
Klinkt gewoon al goed :9~
theKiDmaandag 14 mei 2012 @ 17:00
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 04:45 schreef theKiD het volgende:
Kreeg vandeweek in een blad een goede tip die ik ga uitproberen..

Het ging met pita, geraspte kaas, provencaalse kruiden, gerookte makreelfilet, geraspte kaas :9
Klinkt gewoon al goed :9~
Done! En hij was magnifiek :9~ :9
DemonRagevrijdag 26 oktober 2012 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2009 18:24 schreef Ripley het volgende:
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker :9~
Die hebben we sinds kort op het werk ook... erg lekker. Tosties zijn dat sowieso al, dus heb ik vandaag een contactgrill gekocht. Die zijn beter, zowel in gebruik als in onderhoud dan tosti apparaten en je kan er ook eens een lapje vlees op klaarmaken of op gourmetten/barbecuen.

Vandaag de bekende hawai-tosti op: ham, ananas en kaas (op die volgorde, dan smelt de kaas over de ananas heen) op casino brood.

Binnenkort dit eens proberen:
Een tosti met appel, kaneel, suiker en evt. een klein beetje boter (aan de binnenkant). :9
Myraelazaterdag 27 oktober 2012 @ 00:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 00:29 schreef Erasmo het volgende:
Is dat wel zoveel gezonder?
Nee.
puzzelfanzaterdag 27 oktober 2012 @ 12:25
Tosti met appel kaneel en suiker is heerlijk inderdaad :D

Tosti met satesaus, beetje kaas, kipfilet en eventueel ui.
Of een tosti met sate en banaan is ook erg lekker!

Tosti met kaas, ham, salami, tomaat en pesto is ook goed te doen.
louter_genietenzaterdag 27 oktober 2012 @ 13:44
brood van menno, boeren belegen kaas, dikke koekenpan met roomboter op laagste vuur 15 min elke kant.. Mijn favoriet!! nooit geen grill of tosti ijzer gebruiken. (:
Lienekienzaterdag 27 oktober 2012 @ 13:53
Een half uur wachten op een tosti? Dat was wat geweest vroeger, als we op zaterdag lekker makkelijk tosti's aten.
louter_genietenzaterdag 27 oktober 2012 @ 14:07
het effect van deze methode zou je eens uit moeten proberen!
Lienekienzaterdag 27 oktober 2012 @ 15:07
Chagrijnige mensen!
new_moonzaterdag 27 oktober 2012 @ 22:38
witbrood en ham en kaas en 2 a 3 champignons in flinterdunne plakjes,
dan een beetje ketchup, en om het at te maken een beetje oregano
:9~
Logician78zaterdag 27 oktober 2012 @ 23:03
Brood
Ham
Kaas

In de oven, als deze klaar is toevoegen (er tussen doen):

Theelepel Dyonaise
Komkommer
Rucola

:9~

[ Bericht 1% gewijzigd door Logician78 op 28-10-2012 00:13:34 ]
Magicazondag 28 oktober 2012 @ 00:07
Mijn vader had laatst een tosti voor me gemaakt, pindakaas op de ene kant en jam op de andere kant met gebakken spek ertussen, was best te doen
Trashcanmanmaandag 7 januari 2013 @ 20:09
Zonet even een tosti variant uitgeprobeerd:

- plakje ontbijtspek lichtjes in de pan bakken
- ei er over, en dan gelijk een standaard ham/kaastosti (witbrood) indrukken
- omdraaien als het ei gebakken is en nog even ook een redelijk laag vuurtje de andere kant bakken
- snufje zout en peper over de ei en opeten als de kaas gesmolten is

niet de meest krokante tosti die ik ooit heb gehad maar wel erg lekker.
rhubarbmaandag 7 januari 2013 @ 20:14
Plakjes eendenborst doen het ook prima op een tosti kwam ik laatst achter.
Dagoduckmaandag 7 januari 2013 @ 20:14
Het tosti-ijzer hier was stuk en dus weggegooid, afgelopen zaterdag een tosti met belegen kaas en gegrilde ham in de oven gemaakt, lekker krokant veel beter dan die tosti-ijzer bende..
krullenbolletjemaandag 7 januari 2013 @ 20:16
Kaas+honing+(truffel)zout= :9
Trashcanmanmaandag 7 januari 2013 @ 20:17
quote:
14s.gif Op maandag 7 januari 2013 20:14 schreef Dagoduck het volgende:
Het tosti-ijzer hier was stuk en dus weggegooid, afgelopen zaterdag een tosti met belegen kaas en gegrilde ham in de oven gemaakt, lekker krokant veel beter dan die tosti-ijzer bende..
Mja, voor je standaard dunnere tosties vind ik een tosti-ijzer wel fijn maar ik denk dat ik m ook nooit meer zal gebruiken als er hier ooit een panini grill in huis kom.
Dagoduckmaandag 7 januari 2013 @ 20:19
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 20:17 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Mja, voor je standaard dunnere tosties vind ik een tosti-ijzer wel fijn maar ik denk dat ik m ook nooit meer zal gebruiken als er hier ooit een panini grill in huis kom.
Niets mis met een lekkere doorgebakken tosti idd. maar nu het tijd is voor een nieuwe apparaat wordt dat eerder zo'n grill dan een tosti-ijzer
Trashcanmanmaandag 7 januari 2013 @ 20:24
quote:
6s.gif Op maandag 7 januari 2013 20:19 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Niets mis met een lekkere doorgebakken tosti idd. maar nu het tijd is voor een nieuwe apparaat wordt dat eerder zo'n grill dan een tosti-ijzer
Mooi wel, dat er op tosti-bak-technisch gebied nog wat te groeien valt. Ik kan me nog levendig de tijd voor de geest halen dat ik als klein Tcm-etje bij mijn ouders de hele keuken onder de kaas smeerde omdat ik de altijd tosties in hun broodrooster maakte :P
DemonRagemaandag 7 januari 2013 @ 21:11
quote:
6s.gif Op maandag 7 januari 2013 20:19 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Niets mis met een lekkere doorgebakken tosti idd. maar nu het tijd is voor een nieuwe apparaat wordt dat eerder zo'n grill dan een tosti-ijzer
Ik heb het idee dat tosti-apparaten (met die vormen erin) gewoon bagger zijn. Je moet er je brood voor op maat snijden en ze zijn vaak slechter in onderhoud.

Mijn ervaring met de contactgrill is dat je gewoon een groot oppervlak hebt (niets meer op maat snijden dus!) en ook de zijkanten van de tosti dichtgeschroeid worden (het zaakje blijft stevig op elkaar iig). De anti-aanbaklaag van een contactgrill is ook veel beter dan dat van een tosti-apparaat en vaak zijn de platen te verwijderen om de boel gemakkelijker af te wassen.

Ik heb deze btw:
GC3060.jpg
foodlovermaandag 7 januari 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 21:11 schreef DemonRage het volgende:

[..]

Ik heb het idee dat tosti-apparaten (met die vormen erin) gewoon bagger zijn. Je moet er je brood voor op maat snijden en ze zijn vaak slechter in onderhoud.

Mijn ervaring met de contactgrill is dat je gewoon een groot oppervlak hebt (niets meer op maat snijden dus!) en ook de zijkanten van de tosti dichtgeschroeid worden (het zaakje blijft stevig op elkaar iig). De anti-aanbaklaag van een contactgrill is ook veel beter dan dat van een tosti-apparaat en vaak zijn de platen te verwijderen om de boel gemakkelijker af te wassen.

Ik heb deze btw:
[ afbeelding ]
Eens!
Een pantosti vind ik ook heerlijk maar heb sinds een tijdje een (goedkope) contactgrill om tosti's te maken en dat werkt super. Vond het irritant dat zelfs casinobrood niet goed paste in standaard tosti-ijzer en dat je brood dan in van die 3-hoekjes geperst wordt.
Ookudonderdag 10 januari 2013 @ 23:57
Brood afsnijden voor het tosti ijzer :')
Gewoon dat ding zo hard dicht rammen dan het brood eruit puilt. Zo is ie het lekkerst
fb12fb12vrijdag 11 januari 2013 @ 00:11
Kan je trouwens inplaats van ham ook kipfilet op de tosti doen?
Mignonvrijdag 11 januari 2013 @ 00:13
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.

Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Wist niet dat dit kon met Turks brood, morgen eens proberen. Heerlijk. :9~
dralion13vrijdag 11 januari 2013 @ 01:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 00:11 schreef fb12fb12 het volgende:
Kan je trouwens inplaats van ham ook kipfilet op de tosti doen?
Nee dan komen er allerlei biochemische reacties op gang, is niet gezond
RobinOokvrijdag 11 januari 2013 @ 05:43
Gare kipfilet kan wel.
Weltschmerzvrijdag 11 januari 2013 @ 10:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 00:13 schreef Mignon het volgende:

[..]

Wist niet dat dit kon met Turks brood, morgen eens proberen. Heerlijk. :9~
Turks brood en grill zijn voor elkaar gemaakt. Ik leg ook wel eens wat turks brood met olijfolie onder de grill, dan verbazen mijn gasten zich ook altijd weer over hoe lekker ze brood eigenlijk vinden.
Dagoduckdonderdag 21 augustus 2014 @ 18:41
Je kan sowieso alles op een tosti gooien.
Tim86donderdag 21 augustus 2014 @ 18:42
goede kick
Myraeladonderdag 21 augustus 2014 @ 18:58
Goede kick wel. Al moet dit topic wel meer foto's hebben. Vooral foto's van de tosti's van RobinOok. Haar tosti foto's zijn legendarisch. Beetje jammer dat bij Google afbeeldingen alleen maar van die saaie droge tosti's bovenaan staan.
Dagoduckdonderdag 21 augustus 2014 @ 19:32
quote:
14s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 18:58 schreef Myraela het volgende:
Goede kick wel. Al moet dit topic wel meer foto's hebben. Vooral foto's van de tosti's van RobinOok. Haar tosti foto's zijn legendarisch. Beetje jammer dat bij Google afbeeldingen alleen maar van die saaie droge tosti's bovenaan staan.
Als ik weer een tosti-apparatus heb zal ik foto's maken :)
RobinOokdonderdag 21 augustus 2014 @ 19:33
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )

;)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 21-08-2014 19:57:14 ]
Helsinkidonderdag 21 augustus 2014 @ 19:37
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.

Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Klinkt goed!
Myraeladonderdag 21 augustus 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : https://www.flickr.com/ph(...)57626153283919/show/ )

;)
Oh wow, ik zat je hele Flickr eerst door te scrollen, ook geen straf overigens. Maar dit is wel geniaal. :9
RobinOokdonderdag 21 augustus 2014 @ 19:56
:D O+ :*
FutureFairytaledonderdag 21 augustus 2014 @ 20:21
Ik wil zo graag nu een Robin-tosti met heeeel veel gesmolten kaas, chorizo en sambal! O+
Hallojodonderdag 21 augustus 2014 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )

;)
:9~ Ziet er heerlijk uit! ^O^ Je gebruikt ook wel genoeg kaas zie ik :o
RobinOokdonderdag 21 augustus 2014 @ 21:05
Ja, veeeeeel kaas inderdaad. Vier of vijf laagjes wel, denk ik.
Dagoduckdonderdag 21 augustus 2014 @ 21:09
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 20:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil zo graag nu een Robin-tosti met heeeel veel gesmolten kaas, chorizo en sambal! O+
Ja, ik wilde het net gaan typen :D
Hallojovrijdag 22 augustus 2014 @ 23:47
Naar aanleiding van dit topic heb ik vandaag de volgende tosti's gemaakt:

Casinobrood, Maaslander belegen, 4 plakken chorizo, rode ui, oregano, ketchup, Maaslander belegen, casinobrood. Deze was echt heel lekker :9~

Casinobrood, brie, honing, casinobrood. Ook niet te versmaden :9~

De brie-honing was erg lekker, maar de pizzatosti was echt heerlijk ^O^
Mord_Sithvrijdag 22 augustus 2014 @ 23:48
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )

;)
Ik viel flauw.
:9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Pregozaterdag 23 augustus 2014 @ 15:50
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )

;)
:9~ :9~ :9~
minilotzaterdag 23 augustus 2014 @ 15:53
Tijd om een tosti-only eethuisje te beginnen Robin! ;)
RobinOokzaterdag 23 augustus 2014 @ 15:57
Of een tostitruck, ja, lijkt me wel wat. :)
Tim86zaterdag 23 augustus 2014 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Of een tostitruck, ja, lijkt me wel wat. :)
Doet me denken aan de film Chef :P
Chef (2014) - IMDb
killerkip69zaterdag 23 augustus 2014 @ 16:15
persoonlijk ga ik voor de pittige tostie, kaas/ham/kaas met sambal en spaghettisaus

tip voor koks die vrij zijn op Zaterdag:
geen citroensap op tostie, i'll repeat no citresjuice, echt kansloos ^O^
citroensap gebruik je bij 'n toast champigons moest je het je afvragen :Y)
4EverBlackEyedzaterdag 23 augustus 2014 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2013 23:57 schreef Ooku het volgende:
Brood afsnijden voor het tosti ijzer :')
Gewoon dat ding zo hard dicht rammen dan het brood eruit puilt. Zo is ie het lekkerst
Dit.. Ik heb een tosti-ijzer nog ouder dan dat ik ben en werkt nog steeds als een tierelier

Tefal _O_
FutureFairytalezondag 24 augustus 2014 @ 01:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Of een tostitruck, ja, lijkt me wel wat. :)
Grilled Cheese trucks in de VS O+
ChilllayDzondag 24 augustus 2014 @ 16:57
Ik ga zo weer een asociaal lekkere Croque monsieur maken O+ :9
Aemorionmaandag 25 augustus 2014 @ 03:35
Je begint met van die helse, vezelloze, smaak te kort komende, spierwitte rakkers. Geen donker brood dus. 2 lagen kaas (Maaslander bij voorkeur), 1 á 2 mooie plakken achterham, en wat gezoete ananas uit blik om het af te werken. Serveren met een paar liter Jus d'Orange.

De laatste keer dat ik zo'n Koolhydraten-explosie naar binnen heb geschoven mocht je nog drinken met 16 jaar, maar lekker zijn ze.
PdeHoogvrijdag 29 augustus 2014 @ 09:50
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )

;)
Verdorie Robin :{w Dat ziet er TE lekker uit :{w
ChildoftheStarsvrijdag 29 augustus 2014 @ 10:38
Leuk dit, tosti's zijn heilig
Toch ben ik saai en ga ik het liefste voor geitenkaas met honing
Of brie met dadels en ruccola
PdeHoogvrijdag 29 augustus 2014 @ 10:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 10:38 schreef ChildoftheStars het volgende:
Leuk dit, tosti's zijn heilig
Toch ben ik saai en ga ik het liefste voor geitenkaas met honing
Of brie met dadels en ruccola
Ik ben saaier :P Kaas, ham, sambal :P
ChildoftheStarsvrijdag 29 augustus 2014 @ 10:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 10:41 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ik ben saaier :P Kaas, ham, sambal :P
Dat eet ik ook vaak hoor! Alleen minus de ham omdat ik zo'n moeilijke planteneter ben ;)
En kaas met ketchup. Alleen dat zijn de lunchtosti's en die ik net beschreef eet ik soms als avondeten

Eigenlijk kun je bijna alles op een tosti plempen en het wordt lekker
renwanvrijdag 29 augustus 2014 @ 11:14
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 19:33 schreef RobinOok het volgende:
Al mijn tosties staan samen in een flickr-album:
http://www.flickr.com/pho(...)ts/72157626153283919

(of in fullscreen show te bekijken : http://www.flickr.com/pho(...)57626153283919/show/ )

;)
Dat zijn geen tosti's maar verdomme pure kunst
RobinOokvrijdag 29 augustus 2014 @ 11:52
Ah, lief. Dank je. :-)
Trashcanmanvrijdag 29 augustus 2014 @ 12:04
Damn ja, dat flckr album ziet er goed uit. Wil wel eens die wasabi-tosti proberen, wil je daar ook de specs van delen RobinOok? :)
RobinOokvrijdag 29 augustus 2014 @ 13:55
4998285617_cd70a6d8a9.jpg
Gouda Wasabi

Nou, dat is heel simpel. Destijds had Lidl groene wasabi-kaas in het assortiment:

5059582169_2d27cc3a9e.jpg
Grilled wasabi cheese sandwich

Ik vond 'm eigenlijk best vies, die kaas. Maar op een tosti deed ie het briljant. :-)
Ik geloof enkel met wat fijngesneden rode ui in dit geval.
Trashcanmanvrijdag 29 augustus 2014 @ 14:14
O hehe, de bereidingswijze staat gewoon op je flickr... Tijd voor extra koffie hier :')
Nice, ik ga eens kijken of ik hier in de buurt wat van die kaas kan vinden.
Lienekiendonderdag 27 november 2014 @ 14:27
Schopje.
Toekitodonderdag 27 november 2014 @ 16:36
tosti O+
SuperFooddonderdag 27 november 2014 @ 16:38
best-french-toast-ever.jpgfrench toast O+
Myraeladonderdag 27 november 2014 @ 16:40
Goede kick, kan ik deze nog even delen. :D Ziet er niet zo mooi uit als die van Robin altijd, maar was wel erg lekker. :9 Met bolognese saus en oude kaas.

tosticaprese.jpg
Rust_Cohledonderdag 27 november 2014 @ 20:36
Ik ben niet zo'n camera man, maar deze was ook prima:
5SYfd00.jpg

Spelt brood, buffelmozzarella, romatomaat, basilicum en pesto. En natuurlijk een dot heinz ketchup :9
GekkePoesdonderdag 27 november 2014 @ 20:39
Ik doe dan 2 plakken kaas, tussen 3 plakken brood, en een paar hele dunne plakjes tomaat .

Soort van dubbele tosti.

:9
Mord_Sithdonderdag 27 november 2014 @ 21:07
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:36 schreef Rust_Cohle het volgende:
Ik ben niet zo'n camera man, maar deze was ook prima:
[ afbeelding ]

Spelt brood, buffelmozzarella, romatomaat, basilicum en pesto. En natuurlijk een dot heinz ketchup :9
Die vieze gootsteen op de achtergrond vind ik echt een smerig gezicht :@
RobinOokdonderdag 27 november 2014 @ 21:51
Nou, vreselijk. Een gootsteen in de buurt van waar je eten bereid. *rolleyes*
Rust_Cohledonderdag 27 november 2014 @ 21:54
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 21:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Die vieze gootsteen op de achtergrond vind ik echt een smerig gezicht :@
Die paar broodkruimels? Jeetje, drama. :{
Myraeladonderdag 27 november 2014 @ 22:02
quote:
7s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:39 schreef GekkePoes het volgende:
Ik doe dan 2 plakken kaas, tussen 3 plakken brood, en een paar hele dunne plakjes tomaat .

Soort van dubbele tosti.

:9
Dus met in het midden een kleffe boterham? Dat is toch niet lekker.
GekkePoesdonderdag 27 november 2014 @ 22:05
quote:
11s.gif Op donderdag 27 november 2014 22:02 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dus met in het midden een kleffe boterham? Dat is toch niet lekker.
Valt erg mee, ik druk de tosti een beetje samen. word niet minder lekker van.
SuperFooddonderdag 27 november 2014 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 21:07 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Die vieze gootsteen op de achtergrond vind ik echt een smerig gezicht :@
ik heb nu 3 x gekeken maar de tosti ziet er nog steeds fucking aantrekkelijk uit :9
HostiMeistervrijdag 28 november 2014 @ 10:41
Vanmiddag waarschijnlijk weer wat tosti's maken op de zaak, kijken of ik ook een foto'tje kan maken :9
Tim86vrijdag 28 november 2014 @ 10:41
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 november 2014 10:41 schreef HostiMeister het volgende:
Vanmiddag waarschijnlijk weer wat tosti's maken op de zaak, kijken of ik ook een foto'tje kan maken :9
TostiMeister
HostiMeistervrijdag 28 november 2014 @ 10:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 november 2014 10:41 schreef Tim86 het volgende:

[..]

TostiMeister
Op het werk maak ik geen tosti's maar 'boss-ti's' :')
Tim86vrijdag 28 november 2014 @ 11:17
quote:
12s.gif Op vrijdag 28 november 2014 10:51 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Op het werk maak ik geen tosti's maar 'boss-ti's' :')
Hosti ham-kaas lijkt me ook wel wat. Vorige keer dat ik dat vroeg werd ik de kerk uit gezet ;(
HostiMeistervrijdag 28 november 2014 @ 11:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 11:17 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Hosti ham-kaas lijkt me ook wel wat. Vorige keer dat ik dat vroeg werd ik de kerk uit gezet ;(
Saaie dominee. Ik neem altijd mijn eigen bakje salsadip mee voor de hosti's. Aanrader.
SiGNezaterdag 29 november 2014 @ 01:52
Ik maak ze tegenwoordig met Arab bread van de Islamitische supermarkt.. zijn gewoon van die dürüm-wraps.
Ik vouw er een dubbel, knip het op maat van de ovenschaal en dan vullen..
eerst geraspte kaas, dan ham, dan weer geraspte kaas.
dan de wrap dichtvouwen en weer kaas-ham-kaas er bovenop.
Beetje panko of paneermeel eroverheen kruimelen en dan 9 minuten in de oven op 180 graden (da's bij mijn oven 190 graden wat instelling betreft)
Na die 9 minuten gaat ie een etage hoger op het rek en mag ie nog 4,5 minuut onder de grill.

De kaas van binnen is dan goed gesmolten en de kaas erop is gegratineerd :9~
RobinOokzaterdag 29 november 2014 @ 03:02
Maar het heeft niks met een tosti te maken.
Moasszaterdag 29 november 2014 @ 03:05
poep op een beschuit en leg er een cracker op.. pleur dit in je tosti-ijzer en eet smakelijk.
Sanghazaterdag 29 november 2014 @ 09:49
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 20:36 schreef Rust_Cohle het volgende:
Ik ben niet zo'n camera man, maar deze was ook prima:
[ afbeelding ]

Spelt brood, buffelmozzarella, romatomaat, basilicum en pesto. En natuurlijk een dot heinz ketchup :9
Klinkt lekker hoor! ^O^ :Y)
Sanghazaterdag 29 november 2014 @ 09:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 november 2014 10:41 schreef Tim86 het volgende:

[..]

TostiMeister
quote:
12s.gif Op vrijdag 28 november 2014 10:51 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Op het werk maak ik geen tosti's maar 'boss-ti's' :')
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 11:17 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Hosti ham-kaas lijkt me ook wel wat. Vorige keer dat ik dat vroeg werd ik de kerk uit gezet ;(
quote:
2s.gif Op vrijdag 28 november 2014 11:18 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Saaie dominee. Ik neem altijd mijn eigen bakje salsadip mee voor de hosti's. Aanrader.
_O_
Maria2.0zaterdag 29 november 2014 @ 11:22
Ik ben saai. Volkorenbrood met oude kaas en sambal brandal is hier favoriet.
Nu is de sambal bijna op, maar ik heb nog mangochutney staan. Dat moet ook wel werken lijkt me.
RobinOokzaterdag 29 november 2014 @ 13:06
Ja, maar missschien is die lekkerder voor erbij, niet in de tosti? Ik weet niet, ik denk het zo.
Rust_Cohlezaterdag 29 november 2014 @ 13:41
Vandaag was het brood met old amsterdam, sambal badjak en rode ui. :9
greL7LR.jpg

Zonder smerige gootsteen deze keer ;)
RobinOokzaterdag 29 november 2014 @ 15:03
Mooie, beschaafde hoeveelheid kaas. ;)
SiGNezaterdag 29 november 2014 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 03:02 schreef RobinOok het volgende:
Maar het heeft niks met een tosti te maken.
Moet dat perse op gewoon brood dan?
't smaakt prima in elk geval :)
Mord_Sithzaterdag 29 november 2014 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 13:41 schreef Rust_Cohle het volgende:
Vandaag was het brood met old amsterdam, sambal badjak en rode ui. :9
[ afbeelding ]

Zonder smerige gootsteen deze keer ;)
:9~ *;
SuperFoodzaterdag 29 november 2014 @ 18:36
kruimeltjes op het bord. :P
Adelantezaterdag 29 november 2014 @ 18:38
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
SuperFoodzaterdag 29 november 2014 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:38 schreef Adelante het volgende:
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
tuurlijk. ik zou zelf voor een echte oude kaas gaan maar old amsterdammer zal prima smaken op een tosti lijkt me zo ^O^
RobinOokzaterdag 29 november 2014 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:38 schreef Adelante het volgende:
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
Ja, dat wil prima! Juist omdat Old Amsterdam geen echte, oude kaas is.
Old Amsterdam smelt perfect.
RobinOokzaterdag 29 november 2014 @ 18:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:22 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Moet dat perse op gewoon brood dan?
't smaakt prima in elk geval :)
Ja, wel als je het een tosti noemt. Een tosti is gebakken brood met gesmolten kaas ertussen. Er mag van alles bij en je mag het van mij part met andere technieken bereiden of deconstrueren, zolang het maar brood met kaas is.

Wat jij maakte, heet dat niet quesadilla?
(Ook lekker. Absoluut. Maar geen tosti)
SuperFoodzaterdag 29 november 2014 @ 18:50
Tim86zaterdag 29 november 2014 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, wel als je het een tosti noemt. Een tosti is gebakken brood met gesmolten kaas ertussen. Er mag van alles bij en je mag het van mij part met andere technieken bereiden of deconstrueren, zolang het maar brood met kaas is.

Wat jij maakte, heet dat niet quesadilla?
(Ook lekker. Absoluut. Maar geen tosti)
Een quesadilla is met een tortilla :P
SiGNezaterdag 29 november 2014 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, wel als je het een tosti noemt. Een tosti is gebakken brood met gesmolten kaas ertussen. Er mag van alles bij en je mag het van mij part met andere technieken bereiden of deconstrueren, zolang het maar brood met kaas is.

Wat jij maakte, heet dat niet quesadilla?
(Ook lekker. Absoluut. Maar geen tosti)
Hmm ja.. daar komt het wel dichter in de buurt.
Ik was er zelf opgekomen, wilde eens wat anders dan brood en gebruikte toen dus zo'n wrap en omdat de bovenkant keihard werd dacht ik het te combineren met een croque-monsigneur..

Maar nu je me op die quesadillas hebt gebracht zie ik er wel opeens meer mogelijkheden mee :)
RobinOokzaterdag 29 november 2014 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:56 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Een quesadilla is met een tortilla :P
Ja, okay, maar toch lijken mij een dürüm en tortilla beter vergelijkbaar met elkaar dan een dürüm met een boterham.

Van wiki: De "dürüm" is qua vorm gelijk aan de zachte Mexicaanse tortilla maar is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel."
Tim86zaterdag 29 november 2014 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 19:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, okay, maar toch lijken mij een dürüm en tortilla beter vergelijkbaar met elkaar dan een dürüm met een boterham.

Van wiki: De "dürüm" is qua vorm gelijk aan de zachte Mexicaanse tortilla maar is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel."
True :)
SiGNezaterdag 29 november 2014 @ 19:23
In elk geval lekkerder dan wat je in de supermarkt kan kopen qua wraps en tortilla's, die smaken best chemisch en niet naar brood.
Het type meel maakt mijzelf niet zoveel uit.
Tim86zaterdag 29 november 2014 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 19:23 schreef SiGNe het volgende:
In elk geval lekkerder dan wat je in de supermarkt kan kopen qua wraps en tortilla's, die smaken best chemisch en niet naar brood.
Het type meel maakt mijzelf niet zoveel uit.
Ja, die ze bij de AH hebben (diverse merken) vind ik allemaal vrij waardeloos. Zijn ook erg dik. Maar dat zijn ook allemaal van die lang houdbare dingen. Lijkt me wel een verschil met vers, ook met dit soort dingen.
SiGNezaterdag 29 november 2014 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 20:51 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ja, die ze bij de AH hebben (diverse merken) vind ik allemaal vrij waardeloos. Zijn ook erg dik. Maar dat zijn ook allemaal van die lang houdbare dingen. Lijkt me wel een verschil met vers, ook met dit soort dingen.
Die uit een pakje van de Knorr vervang ik ook altijd voor zo'n Hudabread of Arab bread, veel smaakvoller.
Die dingen zijn ook maar een week houdbaar en niet maandenlang.
Myraelazaterdag 29 november 2014 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 21:48 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Die uit een pakje van de Knorr vervang ik ook altijd voor zo'n Hudabread of Arab bread, veel smaakvoller.
Die dingen zijn ook maar een week houdbaar en niet maandenlang.
Als je de moeite neemt om de wraps te vervangen zou ik ook gewoon zelf je eten kruiden. :D
SiGNezaterdag 29 november 2014 @ 22:36
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 november 2014 22:21 schreef Myraela het volgende:

[..]

Als je de moeite neemt om de wraps te vervangen zou ik ook gewoon zelf je eten kruiden. :D
Doe ik ook wel vaak maar soms is het makkelijk of gebruik je het weer als inspiratie.
De Burrito's van Knorr vind ik bijv wel lekker, de kruiden dan, de wrap zelf weer niet.
Ik vind die lekkerder dan van Santa Maria en zelf zo'n kruidenmix samenstellen kan wel maar moet je weer redelijk wat kruiden voor in huis hebben en moet je toch ook wel iets van een recept voor hebben.
quirinazaterdag 6 december 2014 @ 02:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:38 schreef Adelante het volgende:
Old Amsterdam op de tosti, wil dat een beetje??
Old Amsterdam met tomatentapenade toasten is :Y) ^O^
Thezappadinsdag 9 december 2014 @ 22:18
wrap met kaas ui en sambal , dubbel en in de over...

mmm mmm mm...
emmyemmydinsdag 9 december 2014 @ 23:32
Ik maak altijd tosti's met jonge kaas en ontbijtspek
En dan nog het liefste een bolletje ipv een boterham O+ O+
Ferdonderdag 30 april 2015 @ 16:28
Iemand een idee voor tostie zonder kaas, bijvoorbeeld omdat je het niet in huis hebt.
RobinOokdonderdag 30 april 2015 @ 16:40
Een boterham met pindakaas?
quirinadonderdag 30 april 2015 @ 19:07
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2015 16:40 schreef RobinOok het volgende:
Een boterham met pindakaas?
En banaan.
Dan heb je een Elvis-tosti.
Bart2002zondag 3 mei 2015 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 18:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat wil prima! Juist omdat Old Amsterdam geen echte, oude kaas is.
Old Amsterdam smelt perfect.
Dat is nieuw voor mij. Wat is het dan wel?
quirinazondag 3 mei 2015 @ 10:26
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is nieuw voor mij. Wat is het dan wel?
Plastic kaas.
Nee het is geen echte oude brokkeltjeskaas
Kijk hier
http://www.volkskrant.nl/oken-en-eten/marketingkaas~a982974/
Bart2002zondag 3 mei 2015 @ 10:36
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:26 schreef quirina het volgende:

[..]

Plastic kaas.
Nee het is geen echte oude brokkeltjeskaas
Kijk hier
http://www.volkskrant.nl/oken-en-eten/marketingkaas~a982974/
Dank u.
Marketingkaas :D. Ik neem vaak de oeroude Beemsterkaas. Hoop dat die wel echt is.
Ik weet overigens ook wel dat je het beter niet in de supermarkt kunt halen maar het one stop shopping concept is wel makkelijk.
quirinazondag 3 mei 2015 @ 10:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dank u.
Marketingkaas :D. Ik neem vaak de oeroude Beemsterkaas. Hoop dat die wel echt is.
Ik weet overigens ook wel dat je het beter niet in de supermarkt kunt halen maar het one stop shopping concept is wel makkelijk.
Als je kaas koopt op een versafdeling (toonbank) in de supermarkt en het laat snijden kan je echt wel zien of het goed is.
En ik persoonlijk koop kaas het liefst op de markt.
RobinOokzondag 3 mei 2015 @ 10:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is nieuw voor mij. Wat is het dan wel?
Normaal gesproken geldt :
Jonge kaas 4 weken
Jong belegen 8 - 10 weken
Belegen 16 - 18 weken
Extra belegen 7-8 maanden
Oude kaas 10-12 maanden
Overjarige kaas 12 maanden of meer

"Old Amsterdam is een racerijper. Betrekkelijk jonge kaas die met hulp van een Deense leverancier van rijpstof (nog altijd uit de lebmaag van kalveren, maar versleuteld tot racerijper) in de kortste keren oud wordt."
"Old Amsterdam is 20 weken tot 24 weken oud".

Verder niks fakes aan, het is gewoon kaas, maar niet echt oud. En daardoor eigenlijk zijn prijs ook niet waard.
Weltschmerzzondag 3 mei 2015 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:43 schreef RobinOok het volgende:

Verder niks fakes aan, het is gewoon kaas, maar niet echt oud. En daardoor eigenlijk zijn prijs ook niet waard.
Het marketingverhaaltje is natuurlijk fake, en het is gewoon niet zo'n denderende kaas.
quirinazondag 3 mei 2015 @ 16:12
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 13:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het marketingverhaaltje is natuurlijk fake, en het is gewoon niet zo'n denderende kaas.
Maar op een tosti is old Amsterdam nomnomnom.
Bart2002zondag 3 mei 2015 @ 16:39
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 16:12 schreef quirina het volgende:

[..]

Maar op een tosti is old Amsterdam nomnomnom.
Maar met een "echte" misschien nog beter? Of is het dat die niet goed smelt?
RobinOokzondag 3 mei 2015 @ 23:33
Inderdaad, echte oude kaas is ongeschikt voor tosties.
Adameszondag 3 mei 2015 @ 23:37
Dit is al de afgelopen paar weken praktisch elke avond mijn avondeten :')
tvp dus
deroowzondag 3 mei 2015 @ 23:38
Al een keer gepost in "Wat eten we vandaag" maar dit is mijn ideale tosti:

FullSizeRender-300x223.jpg

Tosti met zelfgemaakte tonijnsalade, avocado en kaas! Oftwel; de tuna melt
Dagoduckdinsdag 17 mei 2016 @ 14:32
Net een lekkere tosti ham/kaas met Hela curry.
killerkip69zaterdag 28 mei 2016 @ 00:08
Flink wat kaas/ham en weer flink wat kaas, of met parmaham ipv ham, beetje echte boter binnen/buitenkant smeren en afbakken in grilloventje of in de pan. :9 :Y)

Ook lekker met spaghettysaus
Lonaazaterdag 28 mei 2016 @ 06:18
Ik maak met enige regelmaat:
Tunamelt (Brood, kaas, tonijn gemengde met kwark of mayo en kruiden, brood),
Tosti: Brood kaas, ham, brood)
En: Brood, rauwe ham, geitenkaas, brood.

Allemaal in de pan en met ketchup :9
HarveySpecterzaterdag 28 mei 2016 @ 06:43
Mijn ideale tosti is met:
- Kruidenboter
- Kaas
- Ham
- Tomaat
- lente ui

En chilisaus ^O^ O+
Skeletor.zaterdag 28 mei 2016 @ 07:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 06:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Mijn ideale tosti is met:
- Kruidenboter
- Kaas
- Ham
- Tomaat
- lente ui

En chilisaus ^O^ O+
Reepjes paprika of pepertjes erop en hij is compleet!
HarveySpecterzaterdag 28 mei 2016 @ 07:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 07:13 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Reepjes paprika of pepertjes erop en hij is compleet!
Zeker! Dat mag er zeker bij. :D :D
#ANONIEMzaterdag 28 mei 2016 @ 07:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 06:43 schreef HarveySpecter het volgende:
Mijn ideale tosti is met:
- Kruidenboter
- Kaas
- Ham
- Tomaat
- lente ui

En chilisaus ^O^ O+
Helemaal volspuiten met sriracha-saus en mijn zegen heb je _O_
HarveySpecterzaterdag 28 mei 2016 @ 07:32
Samba saus is trouwens ook een prima optie.
Dagoduckdonderdag 2 maart 2017 @ 11:28
Ik eet tegenwoordig vaak de gewone ham/kaas tosti zonder saus, blijft lekker.
HostiMeisterdonderdag 2 maart 2017 @ 15:44
quote:
6s.gif Op donderdag 2 maart 2017 11:28 schreef Dagoduck het volgende:
Ik eet tegenwoordig vaak de gewone ham/kaas tosti zonder saus, blijft lekker.
Begrijpelijk. Classic :9
Dagoduckvrijdag 13 juli 2018 @ 06:30
Tosti-Ham-Kaas.jpg
Turkse-tosti-ua-klein.jpg
8x-tosti-maar-dan-anders_img900.jpg
praadjezondag 15 juli 2018 @ 23:26
In plaats van brood een wrap in de contactgrill
https://www.lekkerensimpel.com/wrap-van-de-barbecue

IMG_4469-320x320.jpg
Friday12maandag 16 juli 2018 @ 02:56
quote:
:r
Skeletor.vrijdag 27 juli 2018 @ 00:45
quote:
Waar is die tosti opde derde foto mee belegd?
Dagoduckvrijdag 27 juli 2018 @ 00:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 00:45 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Waar is die tosti opde derde foto mee belegd?
Ik vraag me af of het niet gewoon fotosoep is, maar ik zou zeggen chocolade(pasta)?
Skeletor.zaterdag 28 juli 2018 @ 00:41
quote:
6s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 00:58 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Ik vraag me af of het niet gewoon fotosoep is, maar ik zou zeggen chocolade(pasta)?
Ja, dat dacht ik ook. Tosti chocoladepasta-banaan is een variant die men erg aanprijst. Ik heb het zelf nooit gemaakt.
quirinawoensdag 1 augustus 2018 @ 12:54
Banaan Nutella is wel een combinatie op een Franse Crêpe. Mij te zoet, maar voor liefhebbers kan het wel lekker zijn in een tosti.
Nine.woensdag 1 augustus 2018 @ 13:00
Lijkt me echt ranzig, maar ben dan ook niet zo'n zoetekauw...
Lange_Lansvrijdag 7 december 2018 @ 10:01
Brie honing en walnoten. Of kaas mosterd en een knakworst. Beiden goed te nassen.

Maar het lekkerste vind ik eigenlijk gewoon een simpele tosti ham/kaas ZONDER BOTER gemaakt tussen mijn George Foreman grill.
DeTolkvrijdag 7 december 2018 @ 12:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 10:01 schreef Lange_Lans het volgende:
Brie honing en walnoten. Of kaas mosterd en een knakworst. Beiden goed te nassen.

Maar het lekkerste vind ik eigenlijk gewoon een simpele tosti ham/kaas ZONDER BOTER gemaakt tussen mijn George Foreman grill.
Heb laatst bij gebrek aan ham, knakworsten gebruikt. Smaakte best goed.
FANNzaterdag 15 december 2018 @ 09:50
bloodymary1zaterdag 15 december 2018 @ 16:34
quote:
Haha, krijg nu helemaal zin in zo'n tosti. Gauw eens proberen. Laat ik eens gek doen.
FANNzaterdag 15 december 2018 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 16:34 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Haha, krijg nu helemaal zin in zo'n tosti. Gauw eens proberen. Laat ik eens gek doen.
het is nog lekker ook :D
quirinawoensdag 6 februari 2019 @ 15:50
Net een klassieke ham/kaas tosti gegeten. Mmmmm lekker hoor!
Wel uit een tosti-ijzer!
( tosti’s uit apparaten zijn namelijk niet te vreten)
Dagoduckwoensdag 6 februari 2019 @ 16:22
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 15:50 schreef quirina het volgende:
Wel uit een tosti-ijzer!
( tosti’s uit apparaten zijn namelijk niet te vreten)
Wat is het verschil?
Myraelawoensdag 6 februari 2019 @ 16:36
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 15:50 schreef quirina het volgende:
Net een klassieke ham/kaas tosti gegeten. Mmmmm lekker hoor!
Wel uit een tosti-ijzer!
( tosti’s uit apparaten zijn namelijk niet te vreten)
Zo'n ijzer wat je tosti helemaal fijnknijpt zodat je van die veel te harde droge randjes krijgt? :r
realAIVDwoensdag 6 februari 2019 @ 17:35
Ik hou daar juist wel van, omdat de kaas die er in zit er dan niet uit kan lopen.

Overigens moet ik ook eens serieus tosti's gaan bouwen, op dit moment eet ik alleen tosti's op zaterdag, zonder boter en alleen wat kaas, en dat dan dippen in de ketchup.
Lekkerder dan een gewone boterham met kaas, maar dat kan qua tosti natuurlijk veel beter!
HostiMeisterwoensdag 6 februari 2019 @ 17:37
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 16:36 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zo'n ijzer wat je tosti helemaal fijnknijpt zodat je van die veel te harde droge randjes krijgt? :r
Gadver.
Myraelawoensdag 6 februari 2019 @ 17:38
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:35 schreef realAIVD het volgende:
Ik hou daar juist wel van, omdat de kaas die er in zit er dan niet uit kan lopen.
Maar dan blijven er ook maar 2 happen met zo'n buideltje kaas over. De rest is allemaal droog.
HostiMeisterwoensdag 6 februari 2019 @ 17:40
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:38 schreef Myraela het volgende:

[..]

Maar dan blijven er ook maar 2 happen met zo'n buideltje kaas over. De rest is allemaal droog.
In een pan denk ik dan altijd maar. Alsnog het beste, heeft wat tijd nodig maar als je gewoon goed oplet krijg je het beste resultaat :9
quirinawoensdag 6 februari 2019 @ 21:43
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:35 schreef realAIVD het volgende:
Ik hou daar juist wel van, omdat de kaas die er in zit er dan niet uit kan lopen.

Overigens moet ik ook eens serieus tosti's gaan bouwen, op dit moment eet ik alleen tosti's op zaterdag, zonder boter en alleen wat kaas, en dat dan dippen in de ketchup.
Lekkerder dan een gewone boterham met kaas, maar dat kan qua tosti natuurlijk veel beter!
Kijk!
Een kenner!
#ANONIEMvrijdag 15 mei 2020 @ 14:45
Meestal zijn mijn tosti's best saai, ik flikker er kipfilet/kaas op (ham vind ik niet heel lekker) en soms tomaat. Ananas hou ik niet echt van. Doe ze altijd in tosti-ijzer of bakken in de pan.
Heb ook wel eens tosti gemaakt met brie, walnoten en honing. Dat was echt goed O+
Soms maak ik ook gewoon een tosti puur en alleen met feta :9~
Nu ben ik benieuwd wat voor combinaties je allemaal wel niet kan maken en wat mensen voor ideeën hebben.
Verrijk mijn tosti-moment in deze coronatijd. *O*

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 15-05-2020 14:48:27 ]
BasEnAadvrijdag 15 mei 2020 @ 14:55
Salami!
hebikweervrijdag 15 mei 2020 @ 14:57
Kaas en chorizo en eten met currysaus
#ANONIEMvrijdag 15 mei 2020 @ 15:20
tosti met ham en kaas
fathankvrijdag 15 mei 2020 @ 15:31
Tuna melt.
Lucky_Strikevrijdag 15 mei 2020 @ 18:31
Het topic van @Naardegallemiezen is samengevoegd met deze ^O^

Tosti's *O*
Dagoduckvrijdag 15 mei 2020 @ 18:48
De laatste tijd meestal ham/kaas/kruidenboter.
#ANONIEMvrijdag 15 mei 2020 @ 23:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 18:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het topic van @:naardegallemiezen is samengevoegd met deze ^O^

Tosti's *O*
Oh shit niet gezien deze! Dank!
Sorellazaterdag 16 mei 2020 @ 07:32
Brood, kaas, pesto, ham, tomaat, rood uitje, kaas, brood, buitenkanten besmeren met boter en dan in de airfryer of in de pan.
quirinazondag 17 mei 2020 @ 12:18
Zongedroogde tomaat in een tosti is ook lekker.
Dagoduckwoensdag 17 augustus 2022 @ 11:42
Heeft iemand nog een lekker idee?
Pregodonderdag 18 augustus 2022 @ 01:32
quote:
6s.gif Op woensdag 17 augustus 2022 11:42 schreef Dagoduck het volgende:
Heeft iemand nog een lekker idee?
Daar staat het topic vol mee :|W
Het_Bokjedonderdag 18 augustus 2022 @ 04:50
Gewone's met ham en de goedkoopste plakjes jonge kaas op het goedkoopste wittebrood met mayo en currysaus :9~ (helaas wel in een Tomado 'droge-randjes'-knijpijzer) ;(
de_boswachterdonderdag 18 augustus 2022 @ 06:43
Knakworst in de lengte doorsnijden. Deze op wit brood leggen, mayo er op, plak kaas en in tosti ijzer. Heerlijk.
quirinadonderdag 18 augustus 2022 @ 07:37
Violife ( veganistische kaas) met nootjes en sambal tussen een tosti.
XLdonderdag 18 augustus 2022 @ 08:04
Gehakt, ui, chili peper, taco kruiden, tomatenpurree bakken + 2 plakken cheddar erover. Maakt niet uit welk brood. Boter aan de buitenkant, bakken in de pan. Optioneel: mango chutney

Natuurlijk het nodige aan sauzen, bijv samoerai, burger sauzen of creme fraiche met kruiden.
quirinamaandag 29 augustus 2022 @ 11:49
Italiaanse tonein ( vega tonijn in tomatensaus) met veganistische plakjes van Albert Heijn.
Is wonderwel goed te eten!